Beste ouders/verzorgers, Middels deze uitgave van Studionieuws brengen wij u weer graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes van en over onze school.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders/verzorgers, Middels deze uitgave van Studionieuws brengen wij u weer graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes van en over onze school."

Transcriptie

1 Studionieuws Nieuwsbrief van de PCBS Rehoboth Jaargang 2013/2014 nr. 5 Woensdag 5 maart 2014 Beste ouders/verzorgers, Middels deze uitgave van Studionieuws brengen wij u weer graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes van en over onze school. 1. Schoolnieuwtjes In de afgelopen periode is er weer heel veel werk verzet op allerlei terreinen. De renovatie is verder ter hand genomen en ook het voetbalveldje is (bijna) klaar. We mochten genieten van de voorjaarsvakantie en deze week weer starten met als speerpunt het cultureel project. Over bovenstaande items leest u verderop in dit bulletin. Voor juf Marjenneke Wiesenekker liep de vakantie anders dan verwacht. Net aangekomen op hun vakantieadres moest Carlijn (groep 8) geopereerd worden aan een blinde darm ontsteking. Het verblijf in het ziekenhuis duurde langer dan verwacht, maar zij zijn inmiddels thuis. Vandaar dat er meteen vervanging nodig was en we danken juf Alette Visser en juf Jacolien Grolle voor hun bereidheid om in te springen. Ook juf Nelly Honing kon maandagochtend niet starten en gelukkig kon meester Lucas Smit de groep overnemen. Juf Evie Mol is voor enkele uren per week weer op school om verdere stappen te nemen in het re-integratie proces. We wensen haar een goede opbouw toe van haar werkzaamheden. 2. Bijbelrooster/Biddag/Liedrooster Week van 17 maart: intocht, voetwassing, Jezus vertelt Week van 24 maart: zalving van Jezus, Pascha, Getsemané Week van 31 maart: Voor Kajafas, Petrus, Pilatus Week van 7 april: kruisiging, Het is volbracht, Opstanding Week van 14 april (15 april is de paasviering): Emmaüsgangers, Jezus leeft, Petrus eerherstel Op woensdag 12 maart mogen we weer biddag houden. Voor de kinderen is er een dienst die begint om uur. Ds. Quant en ds. Mantel leiden de dienst en het thema is: "De enige echte". Er zal gelezen worden uit 1 Koningen 18 vers waar het gaat over Elia op de Karmel. Allen heel hartelijk welkom!!!

2 Oude berijming Nieuwe berijming *** voorjaarsvakantie *** Week :9 *** voorjaarsvakantie *** Och, of wij Uw geboôn volbrachten! Genâ, o hoogste Majesteit! Gun door 't geloof in Christus krachten, om die te doen uit dankbaarheid Vergeefs van 's morgens vroeg geslaafd Tot 's avonds, en het brood der smart Gegeten, met een angstig hart; Vergeefs den gansen dag gedraafd; God geeft het, hoe een ander schraap', Dien Hij bemint, als in den slaap. De steen, dien door de tempelbouwers Verachtlijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des hoeks gelegd. Dit werk is door Gods alvermogen, Door 's Heeren hand alleen geschied; Het is een wonder in onz' ogen: Wij zien het, maar doorgronden 't niet Hoort Mij," zei Ik toen, "Onder u betuigen, Wat gij hebt te doen; Och, dat Israel Zich, op Mijn bevel, Onder Mij wou buigen Looft God, looft zijn Naam alom; Looft Hem in Zijn heiligdom; Looft des Heeren grote macht, In den hemel Zijner kracht; Looft Hem, om Zijn mogendheden, Looft Hem, naar zo menig blijk Van Zijn heerlijk koninkrijk, Voor Zijn troon en hier beneden Mijn God, mijn God, waarom verlaat Gij mij, En redt mij niet, terwijl ik zwoeg en strij', En brullend klaag in d' angsten die ik lij'? Dus fel geslagen? 't Zij ik, mijn God, bij dag moog' bitter klagen. Gij antwoordt niet; 't Zij ik des nachts moog' kermen. Ik heb geen rust, ook vind ik geen ontfermen, In mijn verdriet. Week 10 Lied : Tien Geboden:9 Week 11: Psalm: 127 : 2 (12 maart biddag) Week 12: Psalm : 118 : 11 Week 13: Psalm : 81:9 Week 14: Psalm : 150:1 Week 15: Psalm : 22:1 Week 16 Gezang 182:6 (18 april Goede Vrijdag) Week 17 Gezang 208:1 Voor dag en dauw reeds op te staan en op te zijn tot 's avonds laat, hard werken voor slechts weinig baat en schamel brood, 't is niets dan waan. Hij geeft het immers wie Hij mint, als in de slaap, als aan een kind - Leef uit mijn verbond. Vraag van Mij vrijmoedig. Open wijd uw mond. Al wat u ontbreekt, al waar gij om smeekt geef Ik overvloedig Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid en kracht van zijn naam en eeuwig wezen. Looft de daden, groot en goed, die Hij triomferend doet. Hem zij eer, Hij zij geprezen Mijn God, Mijn God, waarom verlaat Gij mij en blijf zo ver, terwijl ik tot U schrei, en redt mij niet, maar gaat aan mij voor bij? Hoe blijft Gij zwijgen? Mijn God, ik doe tot U mijn kreten stijgen bij dag, bij nacht. Tot U slechts kan ik vluchten, maar krijg geen rust, geen antwoord op mijn zuchten in klacht op klacht Dank zij U, o Heer des levens, die de dood zijt doorgegaan, die Uzelf ons hebt gegeven ons in alles bijgestaan, dank voor wat Gij hebt geleden, in uw kruis is onze vrede. Voor uw angst en diepe pijn wil ik eeuwig dankbaar zijn De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja, halleluja, de nacht des doods voorbijgegaan. Halleluja, halleluja!

3 3. Centrum Jeugd en Gezin/Amaris Cursus Kinderen van gescheiden ouders Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders, er wordt voor hen gekozen. Ze voelen zich er vaak machteloos onder. Of het is een warboel van andere gevoelens, zoals angst, schaamte, schuldgevoel, boosheid en/of opluchting. Van al die verschillende gevoelens kunnen ze in de war raken. Ook vinden ze het vaak lastig om er met vriendjes en vriendinnetjes over te praten. U wilt niet dat uw kind last heeft van de scheiding, maar meestal is het niet te voorkomen. Hoe goed u als ouders het ook probeert te regelen. In een lotgenoten groep kunnen de kinderen hun ervaringen en gevoelens delen. Ze leren de scheiding beter te begrijpen en een plaats te geven in hun leven. Ze leren een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden rondom de scheiding. We hebben gezien dat deelnemen aan een lotgenotengroep de kinderen veel steun biedt en hen helpt bij het verwerken van de scheiding. Een moeder vertelde ons: sinds de cursus heeft mijn kind geen nachtmerries meer. Binnenkort starten we weer met een cursus: kinderen van gescheiden ouders. We werken samen met Centrum Jeugd en Gezin. Dat geeft ons de mogelijkheid om naast de vijf cursusdagen ook twee ouderavonden te houden. Data voor kinderen: dinsdagmiddag 18, 25 maart en 1, 8 en 15 april Tijdstip: uur Locatie: basisschool De Ark, Salland 2, Huizen De cursus wordt geven door Wil Draijer en Mirjam Pelsma, medewerkers van Amaris Maatschappelijk Werk We vragen een onkosten vergoeding voor materialen van 7,50 per kind. Data voor ouders: maandag 17 maart en maandag 14 april (onder voorbehoud) Tijdstip: uur Locatie: basisschool De Ark, Salland 2, Huizen Deze ouderavonden worden gegeven door Wil Draijer, medewerker bij Amaris maatschappelijk werk en Jacqueline van Elk, CJG Huizen en groeps maatschappelijk werker Versa welzijn. Wat komt aan bod: uitleg over de aanpak van de cursus voor de kinderen. En daarnaast krijgen ouders( vaders en/of moeders) handvaten hoe ze hun kind(eren) kunnen steunen in het omgaan met de scheiding. Thema s die o.a. aan bod komen zijn: reacties van de kinderen op de scheiding, en informatie hoe om te gaan met deze reacties ( boosheid, verdriet, loyaliteitsconflicten). U kunt zich bij hen opgeven en/of vragen om meer informatie: mw@amaris.nl of

4 4. Rapporten/toetsen Voor de vakantie zijn de rapporten uitgereikt en zijn de uitnodigingen voor de gesprekken meegegaan. De eerste avond is achter de rug en a.s. donderdag 6 maart verwachten we de overige ouders. Tijdens de gesprekken zijn her en der ook de uitslagen van de CITO toetsen aan de orde geweest. Voor de verwijzing naar het voortgezet onderwijs worden de CITO uitslagen steeds belangrijker. De verwijzing wordt niet alleen meer gebaseerd op de CITO Eindtoets en de prestaties in groep 8, maar de uitslagen vanaf groep 6 worden meegenomen voor de verwijzing. Enerzijds is dat goed, omdat er dan over een langere periode wordt gekeken en niet meer naar een momentopname. Anderzijds is het lastig, omdat bij mindere uitslagen in de groepen 6 en 7 een hogere verwijzing geblokkeerd kan zijn. Om de toetsdruk te verminderen, is er besloten om de Entreetoets groep 7 te laten vervallen. Daar dit een zo n uitgebreide toets is, hebben we gekeken naar goede alternatieven die minder tijd vragen, maar wel de juist e informatie kunnen verschaffen. Daartoe worden begin groep 8 enkele toetsen afgenomen. In de afgelopen periode hebben we daarmee al geëxperimenteerd en daar hebben goede ervaringen mee opgedaan. Voor de informatie vanuit het CITO wijs ik op het schrijven van hen aan het einde van deze nieuwsbrief. 5. Verkeersproblemen In perioden van slecht weer neemt het aantal auto s voor onze schooldeur weer behoorlijk toe. Dat is op zich geen probleem, maar het verkeersgedrag van ouders is niet altijd een voorbeeld voor onze kinderen en de bewoners in de buurt. Ook de politie maakt zich zorgen over het verkeersgedrag en heeft de afgelopen tijd al enige controles uitgevoerd. Deze en gene zijn gewaarschuwd en een volgende keer zullen er boetes worden uitgeschreven. Een gewaarschuwd mens., schreven we de vorige keer in het Studionieuws. De politie heeft inderdaad een aantal keren gecontroleerd en zal dit voorlopig blijven doen.

5 6. Zending Elke week staan op maandagmorgen de zendingspotjes/ -busjes weer klaar om geld in te zamelen voor onze zendingsdoelen. Welke doelen zijn dat ook alweer? - Ons adoptiekindje Tirumalarao via Compassion - Het werk van (juf) Machteld en Rik Lubbers in Kosovo Van de kerst tot de voorjaarsvakantie hebben we weer een mooi bedrag opgehaald: 600,- Fijn dat we dat weer aan hen mogen overdragen! Blijft u/ blijf jij op maandagmorgen aan hen denken??? 7. CITO Eindtoets groep 8 Na heel wat weken van hard oefenen en herhalen, was het 11 februari zover. De start van de CITO Eindtoets. Beladen met flesjes water, nootjes, snoepjes en de nodige stress kwamen de leerlingen binnen. De eerste dag viel mee. De tweede en derde dag werden als pittig ervaren door de leerlingen. Dinsdag 11 maart hopen we de uitslag te ontvangen en we zien er met spanning naar uit. Amsterdam Als beloning voor het harde werken zijn we naar Amsterdam geweest. Een rondwandeling, een bezoek aan het Rembrandthuis en een etsworkshop waren onderdeel van deze dag. Ook hebben we gezellig wat gedronken in een Amsterdams café en zijn we via de Zeedijk terug gelopen. Kortom, een geweldige dag met groep 8!

6 8. Cultuur De uitvoering van het unieke kinderconcert Peter en de Wolf op vrijdagavond 21 maart om uur in de Nieuwe Kerk, Brede Englaan 28 te Huizen Peter en de Wolf is een uniek educatief en cultureel project om kinderen van de basisschool, (vanaf ongeveer 5 jaar) op een heel speelse wijze, kennis te laten maken met klassieke muziek. Het concert wordt uitgevoerd door een symfonie orkest en ondersteund door een verteller en beamer. Na afloop van het concert kunnen de kinderen nader kennis maken met de instrumenten van de orkestleden en onder hun leiding instrumenten uit proberen. De organisatie is in handen van: VrijdagAvondMuziek in de Zuidereng. Wij organiseren met enige regelmaat klassieke muziekconcerten in de locatie Nieuwe Kerk. Dit project, Peter en de Wolf, organiseren wij met veel plezier en inzet met als doel: klassieke muziek dichter bij kinderen te brengen en hen enthousiast te maken voor muziek. Het concert wordt zeer professioneel uitgevoerd door Toonkunst Bussum. Zij hebben brede ervaring met het uitvoeren van kinderconcerten. Wij hebben positieve contacten over de realisatie met de gemeente Huizen en ook de Bibliotheek van Huizen verleent graag haar medewerking. Kaartjes: De prijs van de kaartjes voor het concert zijn zo laag mogelijk gehouden; 5,00 per persoon. Na de voorjaarsvakantie zijn de kaartjes verkrijgbaar bij verschillende winkeliers in Huizen. Contactgegevens: VrijdagAvondMuziek, project P&W Deliana Heutink Rembrandtlaan 7, 1272 GM Huizen deliana.gg@live.nl Cultureel project Vernissage Rehoboth Een gezellige Franse kunstschilder introduceerde afgelopen maandag de start van het cultureel project. Toen de fotografie in opmars kwam, gingen kunstschilders anders te werk. Kunstschilders en schrijvers uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam richtten bijvoorbeeld samen de Cobragroep op. Het werd steeds interessanter om impressie en expressie in de kunst vorm te geven. Mondriaan, Van Gogh, Picasso en vele andere kunstenaars vormen de inspiratiebron in deze projectweek. Kleuters werken bijvoorbeeld Mondriaans en weten zelfs wie Rembrandt is. Deze thema s vinden we ook in de groepen 3 terug. In een kunstatelier in Bussum werkte groep 4 o.l.v. een echte kunstenaar aan creaties van klei.

7 Dat er ook veel kunst in Huizen te vinden is, leren de kinderen van groep 5 tijdens hun puzzeltocht langs alle kunstwerken. Het Huizer melkmeisje is in ieder geval al heel bekend. Leerlingen van groep 6 maakten portretten van elkaar en van bewoners en bezoekers uit de Bolder. Van een plaatselijke kunstenaar leerden zij goed te kijken naar ogen, oren, mond en neus. Er werd flink geoefend. Groep 6/7 werkt aan het thema Vincent Van Gogh. Samen met groep 6 brengen zij een bezoek aan het Van Goghmuseum in Amsterdam. De rit met de speciale bus is op zich al een bijzondere belevenis. Groep 7a richt zich op de kunst van Rembrandt en groep 8 op moderne kunststromingen. Beide groepen brengen een bezoekje aan de kunstuitleen in de bibliotheek en ontvangen een kunstenaar in de klas. Samen gaan zij aan het werk om klasse kunst te maken. Zo is er voor elk wat wils. De resultaten kunt u bewonderen tijdens de expositie op donderdag 13 maart van uur tot uur. Voorafgaande aan de expositie is er voor de kinderen een officiële opening van de vernissage, dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Elke groep maakt een gezamenlijk kunstwerk. Deze kunstwerken krijgen een ereplaats in de aula. U komt toch ook een kijkje nemen? 10. Agenda - Donderdag 6 maart tweede rapportenavond - Vrijdag 7 maart luizencontrole - Dinsdag 11 maart Smarties naar het Erfgooiers College - Woensdag 12 maart Biddag - Donderdag 13 maart Afsluiting Cultureel project - Vrijdag groepen 1 en 2 vrij - Woensdag 19 maart Studiedag (alle groepen vrij!!!!) - Donderdag 20 maart MR vergadering - Maandag 24 maart GMR vergadering - Dinsdag 25 maart en woensdag 26 maart ombouw computersysteem - Donderdag 27 maart bijeenkomst bestuur en identiteitscommissies - Vrijdag 28 maart groepen 1 en 2 vrij - Woensdag 2 april Studionieuws - Woensdagavond 2 april Studiocafé (onderwerp: continurooster gegevens volgen nog)

8 11. Renovatie en schoolplein Zoals al genoemd in het begin van deze nieuwsbrief is er in de vakantie enorm veel werk verzet. Buiten is het voetbalveldje aangelegd en is er verder tuinonderhoud gepleegd. Ook zijn de glazenwassers aan de gang geweest en hebben het buitengebeuren onder handen genomen. Binnen zijn de schilders aan de gang gegaan en hebben toiletgroepen en gangen onder handen genomen. De loodgieters hebben radiatorknoppen, toiletpotten en afvoeren vervangen. Nieuwe telefoonlijnen zijn aangelegd en het alarmsysteem is daarop aangepast. Het bouwbedrijf heeft de nodige reparaties uitgevoerd aan hang- en sluitwerk en kapotte tegeltjes vervangen. Al met al een hele klus waarbij zo n vijftien mannen de hele week aan de gang zijn geweest. We mogen dan ook trots zijn op het resultaat en over een poosje worden verder stappen ondernomen. We komen zo langzamerhand tot een afronding m.b.t. het verlenen van de opdracht voor het vernieuwen van het dak. We houden u op de hoogte en blijf een kijkje nemen op onze website om middels de foto s het proces in beeld te volgen! Ook de computers zijn vervangen en binnenkort wordt een nieuwe server geplaatst. We gaan dan over op een nieuw besturingssysteem dat hopelijk weer voor enige jaren voldoet. Alle activiteiten zijn erop gericht om de leerlingen een prettige schoolomgeving te bieden waarbij het leerproces gestimuleerd wordt. U hartelijk groetend, mede namens het team, Chris van den Heuvel

9 Bericht van het CITO In januari/februari en juni neemt uw school LVS-toetsen van Cito af bij uw kind. Met ingang van het schooljaar 2013/2014 heeft Cito de normen van een aantal toetsen herzien. Het gaat om de toetsen voor Begrijpend lezen, Rekenen-Wiskunde en Spelling. In deze brief leggen we u uit wat dit betekent. Waarom aangepaste normen? Leerlingen maken vandaag de dag de LVS-toetsen beter dan een aantal jaar geleden. De oude normering geeft daarom een te rooskleurig beeld. Voor nu lijkt een hoger niveau leuk, maar wanneer uw kind straks naar het voortgezet onderwijs gaat, kunt u voor verrassingen komen te staan. Als u naar de oude normering kijkt, zou uw kind misschien bovengemiddeld scoren. Wanneer dan uit de Eindtoets opeens blijkt dat uw kind gewoon gemiddeld scoort, zult u verbaasd zijn. Met de update van de normering komt u bij andere toetsen en het schooladvies niet voor verrassingen te staan. De resultaten op de LVS-toetsen van Cito De toetsuitslagen op de LVS-toetsen bestaan uit twee delen: een score op de toets (de vaardigheidsscore) en de waardering van die score door middel van een letter (vaardigheidsniveau I t/m V of A t/m E). De letters geven aan hoe goed uw kind de toets heeft gemaakt vergeleken met zijn leeftijdsgenoten. Door deze vergelijking krijgen de resultaten betekenis. Zo kunnen we bijvoorbeeld zeggen dat een leerling die medio groep 5 een vaardigheidsscore van 23 behaalt, volgens de normering boven het landelijk gemiddelde van 22 scoort en dus niveau B behaalt. Als in de loop van de tijd het landelijk gemiddelde verschuift naar 25, dan is de conclusie dat de leerling met score 23 net boven het gemiddelde scoort (B) niet (meer) juist. Vergelijk dit maar met de lengte: kinderen van nu worden gemiddeld groter dan hun ouders. Begin vorige eeuw zou je een reus zijn als je 1.70m lang was, nu ben je als man klein met zo n lengte. Een lengte van 1.70m heeft nu dus een andere betekenis dan vroeger. Door de update van de normen trekt de school de juiste conclusies over de prestaties van uw kind ten opzichte van het gemiddelde in Nederland. Daarmee voorkomen we dat de resultaten op bijvoorbeeld de Entreetoets of de Eindtoets tegenvallen. Voor de overzichtelijkheid zijn de normen in het administratiesysteem van de school ook toegepast op eerder gemaakte toetsen. Daardoor kunnen de resultaten een ander beeld van uw kind geven dan voorheen.

10 Aan de Amsterdamse grachten Ja, na drie dagen hard werken aan de Eindcito heb je wel een uitje verdiend toch? Na al die spanning voor de kinderen én juffen van groep 8 een dagje van heerlijke ontspanning in Amsterdam, alhoewel de spanning er pas echt af is als je weer met z n allen veilig terug bent in Huizen! We hebben een topdag gehad, vrijdag 14 februari. Dankzij een heleboel ouders die ons gebracht en begeleid en weer terug gebracht hebben in Huizen kon dit allemaal gebeuren en natuurlijk onze dank aan onze super privégids meester Chris van Grol. We zijn die dag wel niet op school geweest maar hebben super veel geleerd! Geleerd over Amsterdam, over Rembrandt, over In de aap gelogeerd zijn, over de scheve muren,over de gevels, over vraagt u het maar na aan de kinderen van groep 8. s Morgens om kwart over acht vertrokken we met 9 auto s van school richting Amsterdam, gelukkig nauwelijks file, dus op tijd in de Oosterdokgarage aangekomen. Vandaar een lekkere wandeling o.l.v. onze gids richting Het Rembrandthuis. Langs kades en grachten en oude gebouwen die op een kundige manier door onze gids meester Chris onder de aandacht van de kinderen werden gebracht. Uiteindelijk waren we om uur in het Rembrandthuis waar we in groepen werden verdeeld voor een workshop etsen en een rondleiding door het woonhuis van niemand minder dan Rembrandt. De kinderen hadden op school al een opzet gemaakt voor hun etsen. Deze tekeningen werden tijdens de workshop met de droge naaldtechniek ingekrast in plastic plaatjes. Ingeinkt, onder de pers door en voila De meest prachtige etsen waren het resultaat. (Zie het fotoalbum van school en ze zijn ook te zien tijdens de eindmiddag van ons project donderdag 13 maart) De rondleiding was ook superleuk; door de keuken,( met een heuse pottenkijker ), door de slaapkamer met kleine bedstedes ( want je mocht niet lekker languit slapen in die tijd) door het atelier, langs de binnenplaats waar waarschijnlijk De Nachtwacht is gemaakt, langs de pers die Rembrandt gebruikte om zijn prachtige etsen te persen. Kortom we hebben een heleboel indrukken opgedaan. Later nog even geluncht in Rembrandtcorner. Kortom we hebben een heerlijke dag gehad! Nogmaals dank aan alle ouders die deze dag met ons mee zijn gegaan!!top!

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe!

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe! www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-08 Inhoud Algemeen...1 Gelukkig nieuwjaar!... 1 Maandagmiddag 26 januari vrij... 1 Normering Cito aangepast... 1 Agenda... 1 Groep 3...2 Groep 7...2 De complimentenbox...

Nadere informatie

Nr. 12 18 februari 2015

Nr. 12 18 februari 2015 Nr. 12 18 februari 2015 De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Voor velen een tijd om even gas terug te nemen en wat rustiger aan te doen, voor anderen misschien een tijd om actief te zijn of met vakantie

Nadere informatie

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool.

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool. Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 3 Inhoud Kreet van de week Geboren! De school is

Nadere informatie

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos.

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos. Kbs de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 19 21 januari 2015 Algemeen Honden op de speelplaats We willen alle ouders vriendelijk verzoeken om met hun hond achter het hek van de speelplaats te blijven. Vooral

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van januari. Citotoetsen. Binnenkort starten we weer met een ronde Citotoetsen door de gehele school. Op

Nadere informatie

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk Nr. 2 schooljaar 2015-2016 Aanpassing Cito-scores op rapporten Schoolfotograaf Hulpouders gezocht voor de creatieve middag Informatieavond groep 1/2 en groep 2/3 Een goed begin is het halve werk De eerste

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Nr. 4, februari 2015.

Nr. 4, februari 2015. Nr. 4, februari 2015. Beste ouders/verzorgers, Voorstellen Hannie Hertgers Schoolfotograaf start 08.30 met broertjes/zusjes Tevredenheidspeiling Schoolplein Andere Tijden Vakanties 2015-2016 Begrijpend

Nadere informatie

Uw kind behoort tot de 20% die rond het landelijk gemiddelde scoort = VMBO niveau

Uw kind behoort tot de 20% die rond het landelijk gemiddelde scoort = VMBO niveau Aanpassing normering CITO In juni nemen we weer de LVS-toetsen van Cito af bij uw kind. Met ingang van het schooljaar 2013/2014 heeft Cito de normen van een aantal toetsen herzien. Het gaat om de toetsen

Nadere informatie

Vanuit de directie...

Vanuit de directie... Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal week 18 : vrijdag 2 januari 2015 Vanuit de directie... Allereerst wil ik u natuurlijk, namens het team, een gezond en voorspoedig 2015 toewensen. Laten

Nadere informatie

Heeswijknieuws 28 mei 2014

Heeswijknieuws 28 mei 2014 KBs De Heeswijk Hoeksestraat 2 3417 AT Montfoort 0348-471769 http://www.heeswijkschool.nl info@heeswijkschool.nl Heeswijknieuws 28 mei 2014 Communicatie Op de Heeswijk is het thema oudercommunicatie regelmatig

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

Regel van de week. Jaargang: 26. Nummer: 13. 3 februari 2014. Eerst een plas, dan naar de klas! Agenda. Nieuws vanuit de directie

Regel van de week. Jaargang: 26. Nummer: 13. 3 februari 2014. Eerst een plas, dan naar de klas! Agenda. Nieuws vanuit de directie Regel van de week Eerst een plas, dan naar de klas! Agenda Maandag 3 februari Maandag 10 februari Meester Jan jarig Dinsdag 11 t/m donderdag 13 februari Eind Cito groep 8 Maandag 17 februari Diedelbrief

Nadere informatie

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: Website

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: Website Kbs de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 18 14 januari 2015 Algemeen Even voorstellen Mijn naam is Joke Hoogervorst. In 2008 ben ik met mijn zoon Stefan en dochter Ilona verhuisd naar Brabant en sinds die tijd

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 9 18-02-2015

Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 9 18-02-2015 Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 9 18-02-2015 Agenda van de maand februari: - 20 februari Studiedag, kinderen hele dag vrij - 23 februari t/m 1 maart Voorjaarsvakantie - 12 maart Ouderavond Lentekriebels

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 2 Koningen 7 vers 1 t/m 20 Lied 269 (Op Toonhoogte) Psalm 150 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 71 vers 2 en 8 (Nieuwe Berijming) Psalm 19 vers

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Data om te onthouden. Aanpassing normen van Cito. We hopen dat u hele fijne feestdagen heeft gehad en wensen iedereen een goed en gezond 2015 toe!

Data om te onthouden. Aanpassing normen van Cito. We hopen dat u hele fijne feestdagen heeft gehad en wensen iedereen een goed en gezond 2015 toe! Data om te onthouden januari 2015 In de week van 5 januari luizencontrole 15 januari inloopspreekuur jeugdverpleegkundige Meeander Varsseveld 17 januari oud papier, met buitengebied 13 februari De Meeander

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: 2 Korinthe 4 vers 16 t/m 5 vers 10 Gezang 295 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 52 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 63 vers 1 en 2 Gezang

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer 21 maart 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) Beste ouders / verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Nieuwsflits. Belangrijke data. Van 6/2 tot 20/2 Jaargang 20, nummer 11. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nieuwsflits. Belangrijke data. Van 6/2 tot 20/2 Jaargang 20, nummer 11. Beste ouder(s)/verzorger(s), Pagina 1 van 7 Nieuwsflits Van 6/2 tot 20/2 Jaargang 20, nummer 11 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze flits brengen we het parkeren weer even onder de aandacht en kunt u meer lezen over de normering

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

Betreft: Aanpassing normen LVS-toetsen van Cito. Beste ouders, verzorgers,

Betreft: Aanpassing normen LVS-toetsen van Cito. Beste ouders, verzorgers, Betreft: Aanpassing normen LVS-toetsen van Cito. Beste ouders, verzorgers, In januari/februari en juni neemt uw school Cito LVS-toetsen af bij uw kind. Met ingang van het schooljaar 2013/2014 heeft Cito

Nadere informatie

Uw kind duidelijk in beeld

Uw kind duidelijk in beeld Primair en speciaal onderwijs Cito Volgsysteem Uw kind duidelijk in beeld Informatiefolder voor ouders Uw kind duidelijk in beeld Informatiefolder voor ouders Om de ontwikkeling van uw zoon of dochter

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 1 Timotheüs 1 vers 18 t/m 1 Timotheüs 2 vers 15 Lied 410 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Gezang 323 vers 1, 7

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 8 30 november 2015 Nog vier nachtjes slapen Kind op maandag Week 49 30/11-04/12 Thema: Er komt een tijd We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: 1 Korinthe 15 vers 12 t/m 34 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 62 vers 1 en 4 (Bundel 1938) Lied 451 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Markus 16 vers 1 t/m 8 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 9 vers 11 Psalm 21 vers 3, 4 en 5 Psalm 118 vers 8 en 9 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving!

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving! Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving! Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Lied Thuis in Gods huis Couplet 1 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Spelinloop Gezond op school Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Mijn God, Mijn

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Petrus Zet je voet maar op het water

Petrus Zet je voet maar op het water Thuisboekje Kerk-School-Gezin Themaweek 25-31 januari 2016 Petrus Zet je voet maar op het water Beste kinderen en ouders/ verzorgers, In de week van 25 tot 31 januari is er op alle christelijke scholen

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 maart 2014, 3 e zondag in de 40-dagentijd, doop Robin van den Berg Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds.

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 11 vers 1 t/m 18 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 79 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 43 vers 4 (Nieuwe Berijming) Lied 276 vers 1

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 Groep 1 in de keuken "Deze week hebben we het thema 'restaurant' in stijl afgesloten. Samen met vaders en moeders hebben

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Immanuel: God met ons

Immanuel: God met ons INFO 9 19 december 2014 belangrijke data voor de komende periode ma 22 dec. 14 t/m vr 2 jan 15 Kerstvakantie groep 2 t/m 8 vrijdag 9 januari uitgifte Info nummer 10 groep 2 t/m 8 Immanuel: God met ons

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

CITO-uitslag Schoolfotograaf. Nieuws omtrent CITO Leerlingvolgsysteem. Nieuwsbrief 4 april 2014

CITO-uitslag Schoolfotograaf. Nieuws omtrent CITO Leerlingvolgsysteem. Nieuwsbrief 4 april 2014 Nieuwsbrief 4 april 2014 CITO-uitslag 2014 De laatste jaren zijn we, zoals we u al eerder lieten weten, hard aan het werk rond het onderwerp kwaliteitszorg. Zo analyseren we opbrengsten van medio- en eindtoetsen

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen.

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen. Nieuwsbrief april 2015: Nieuws vanuit: De directie Terwijl u deze maandbrief leest zijn de kinderen net een lang weekend vrij geweest. De reden van deze vrije dagen zijn toch altijd bijzonder. Een Goede

Nadere informatie

Kind op maandag. Lied van de week: Opwekking 734: Adem om van U te zingen. Lied van de week: Opwekking 733: Tienduizend redenen

Kind op maandag. Lied van de week: Opwekking 734: Adem om van U te zingen. Lied van de week: Opwekking 733: Tienduizend redenen Datum: 9 februari 2015 Nieuwsbrief 12 Jaargang: 6 REHOBODE In en om school Juf Herma is nog steeds ziek. Zij heeft de ziekte van Ménière. De vervanging wordt gedaan door juf Sandra. Per dag en per week

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

38 : Psalm 84: 1a Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheên,

38 : Psalm 84: 1a Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheên, 36 : Psalm 75: 1 U alleen, U loven wij; Ja wij loven U, o Heer', Want Uw Naam, zo rijk van eer, Is tot onze vreugd nabij. Dies vertelt men in ons land, Al de wond ren Uwer hand. 37: Y4C 133: 1, 2, 3 Mijn

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Mattheüs 5 vers 13 t/m 16 Lied 245 vers 1, 2, 3 en 4 () Morgenzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 46 vers 1 en 4 Psalm 119 vers 1 (Nieuwe

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Opwekking 412 Kom tot Mij

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71 Agenda Project Landen 2-12 maart 2015 Ledenvergadering 26 maart 2015 Grote Rekendag 25 maart 2015 Paasviering s middags op 2 april 2015 Koningsspelen 24

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer,

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, 1 Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, Ik erken: U, Heer, bent God met blijdschap in mijn hart. en ik behoor U toe. Ik wil

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Romeinen 8 vers 29 en 30 Psalm 5 vers 1 Lied 298 vers 1 t/m 4 Op Toonhoogte Psalm 132 vers 5 en 10 Psalm 68 vers 10 Lied 140 vers 1 en 3

Nadere informatie

Lied van de maand kerk school 2015 2016

Lied van de maand kerk school 2015 2016 Lied van de maand kerk school 2015 2016 Dit liedboekje is van:... Groep:... SEPTEMBER Psalm 84 vers 1 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, Heer, het huis waar Gij uw naam en eer hebt laten wonen wonen bij de

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

Jaargang 33, nummer 9. Volgend Kolfje verschijnt op 29 januari Vrijdag 23 januari De rapporten gaan mee naar huis.

Jaargang 33, nummer 9. Volgend Kolfje verschijnt op 29 januari Vrijdag 23 januari De rapporten gaan mee naar huis. Jaargang 33, nummer 9 Volgend Kolfje verschijnt op 29 januari 2015. Vrijdag 23 januari De rapporten gaan mee naar huis. Ouderavond groep 1 t/m 7 Maandag 26 januari Dinsdag 27 januari Oudergesprekken groep

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant Info 13 Datum: 20-05-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Inmiddels hebben we de uitslag van de CITO-eindtoets binnen gekregen. De kinderen hebben het prima gedaan, we scoren (gemiddeld)

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 19 vers 1 t/m 15 Lied 250 (Op Toonhoogte) Psalm 95 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 22 vers 1 en 12 (Nieuwe Berijming) Psalm 119 vers

Nadere informatie

mei 14 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen

mei 14 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen mei 14 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen Beste ouders en verzorgers Dit keer een nieuwsflits met wat minder nieuws. We zitten midden in de gebroken weken en dan heb ik altijd

Nadere informatie

Stille week 2014 levend water

Stille week 2014 levend water Stille week 2014 levend water Stille week 2014 Dit jaar is er voor de stille week gekozen voor het thema water. De verbeelding in het midden van de kerk laat dit duidelijk zien. Iedere dag van de stille

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Donderdag 22 februari 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Donderdag 22 februari 2018 Agenda 26 februari t/m 2 maart Voorjaarsvakantie Zaterdag 3 maart Oud papier Dinsdag 6 maart Fietscontrole Dinsdag 13 maart Ouderavond Kanjertraining Woensdag 14 maart Biddag; studiedag leerlingen vrij!

Nadere informatie

Februari 2014 NIEUWSBRIEF

Februari 2014 NIEUWSBRIEF Februari 2014 NIEUWSBRIEF Citotoetsen In de komende weken worden in de groepen 1 t/m 7 weer de Citotoetsen afgenomen. In groep 1 en 2 zijn dat de reken- en taaltoets. In groep 3 t/m 7 worden de toetsen

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Nummer 9 / 11 december 2014. Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V

Schooljaar 2014-2015. Nummer 9 / 11 december 2014. Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V Ieder jaar in januari/februari en mei/juni maken de leerlingen van onze school voor verschillende vakgebieden de toetsen van het leerlingvolgsysteem van Cito.

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Infograaf Jaargang 19 nr. 5 10-01-2014

Infograaf Jaargang 19 nr. 5 10-01-2014 Graaf Jan van Montfoortschool G. van Damstraat 83 c, 3417WD, Montfoort 0348 473390 www.graafjan.com Infograaf Jaargang 19 nr. 5 10-01-2014 Als je iets goed ziet, geeft dan een compliment. Als je iets ziet

Nadere informatie

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren.

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Welkom Psalm 150 (Psalm Project) Looft God, looft Hem overal, Looft de schepper van t heelal. Om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid en pracht. Van zijn Naam en eeuwig wezen. Looft God, met bazuingeklank,

Nadere informatie