INFOBULLETIN bewoners KOOPWONINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFOBULLETIN bewoners KOOPWONINGEN"

Transcriptie

1 Graag informeren wij u over de voortgang van de saneringswerkzaamheden bij de dakrand en in de woningen van de flat aan de Stanleylaan 17 t/m 135. In dit infobulletin leest u ook meer over de laatste stand van zaken rond de ingediende schadeclaims. Het volgende infobulletin verschijnt volgend jaar. Voortgang sanering dakrand Stanleylaan 17 t/m 135 De saneringswerkzaamheden bij de dakrand van de flat aan de Stanleylaan 17 t/m 135 zijn in volle gang. Voor uitvoering van de werkzaamheden zijn er meerdere containments op de steiger gebouwd. De saneringswerkzaamheden bij de dakrand worden in fases uitgevoerd. Op dit moment is het gecertificeerde asbestsaneringsbedrijf Horyon BV halverwege met het schoonmaken van de voegen in de dakrand. Hiervoor wordt ook een deel van de dakbedekking tijdelijk verwijderd. Een erkend laboratorium controleert na de werkzaamheden of de voegen goed zijn schoongemaakt. Vervolgens maken de schoonmakers de voegen weer dicht. Door het afdichten van de voegen zorgen we dat er een veilige situatie ontstaat. Welke werkzaamheden worden er nog bij de dakrand uitgevoerd? Na het schoonmaken van de voegen en na controle door een erkend laboratorium worden de containments schoongemaakt en opnieuw gecontroleerd. Wanneer alles schoon is bevonden, volgt goedkeuring door de Inspectie SZW. Vervolgens wordt direct na de saneringswerkzaamheden de dakbedekking hersteld. Tot slot wordt de dakrand duurzaam afgewerkt. Terugkeer bewoners Naar verwachting zijn medio januari 2013 de saneringswerkzaamheden aan de dakrand afgerond. Dit betekent dat bewoners begin volgend jaar weer naar hun woning terug kunnen keren. Ook nu geldt nog steeds dat slecht weer (regen, wind en lage temperaturen) de werkzaamheden kunnen vertragen. Op het moment dat bewoners weer naar de woning terugkeren, worden er alleen nog renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Schoonmaak besmette woningen Vorige week is gestart met het schoonmaken van de laatste drie woningen aan de Stanleylaan 17 t/m 135. Naar verwachting zijn de schoonmaakwerkzaamheden deze week klaar. Tuinen De laatste tuinen aan de Stanleylaan 17 t/m 135 zijn inmiddels gesnoeid en geïnspecteerd. Een erkend laboratorium heeft de tuinen geïnspecteerd en deze vrijgegeven.

2 Werkzaamheden tijdens de kerstvakantie Alleen op eerste en tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag worden er geen werkzaamheden in en rond de flat uitgevoerd. Op andere dagen in de kerstvakantie werken de verschillende bedrijven gewoon door. In gesprek met bewonerscomités over onderzoek Mitros Op 4 december maakte Mitros het eigen onderzoek openbaar dat zij heeft laten uitvoeren naar het asbestincident in de wijk Kanaleneiland. In die week heeft directeur Marco Zannoni van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) de resultaten van dit onderzoek toegelicht aan de bewonerscomités. Ook maakte de comités direct kennis met de nieuwe directeur Wonen, Liesbeth Marchesini-Franso van Mitros. Vragen van bewoners tijdens Raadsinformatieavond Op dinsdag 11 december kwam de gemeenteraad naar Kanaleneiland voor een Raadsinformatieavond op locatie. Tijdens deze bijeenkomst zijn bewoners en raadsleden met elkaar in gesprek gegaan. In de bijlage vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden. Ingediende schadeclaims. Hoe ver is Mitros daarmee? Mitros heeft afgelopen periode gewerkt aan de beoordeling van de eerste schadeclaims. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat u als bewoners snel duidelijkheid krijgt over de afwikkeling van uw schadeclaim. Op dit moment hebben de meeste bewoners van de Marco Pololaan 12 t/m 106 en Stanleylaan (even) een brief ontvangen, waarin wordt aangegeven of u wel of niet in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Ons streven is om alle bewoners van de Stanleylaan (even) -die tot nu toe een claim hebben ingediend- nog vóór het einde van het jaar een brief te sturen. Naar verwachting keren de bewoners van de Stanleylaan 17 t/m 135 begin volgend jaar terug naar hun woning. Vervolgens ontvangen de bewoners in januari volgend jaar schriftelijk een reactie op de ingediende schadeclaims. Hoe verloopt de afhandeling van claims die door advocaten namens bewoners is ingediend? Wij buigen ons samen met onze verzekeraar over de claims die bewoners rechtstreeks of via de gemeente hebben ingediend. Schadeclaims die namens bewoners door advocaten bij ons zijn ingediend worden door onze advocaat afgehandeld. Hoe lang dat juridische traject duurt is lastig te zeggen maar wij denken dat de afwikkeling enkele maanden in beslag neemt.

3 Dagelijks spreekuur Marco Pololaan en Stanleylaan Iedere werkdag van 8.30 tot 9.30 uur en vrijdagmiddag van tot uur houden de sociaal woonconsulenten Harma Zijgers en Dana Wildeman van Mitros een spreekuur (locatie: Bouwkeet aan de Afrikalaan, hoek Stanleylaan). Hier kunt u terecht met al uw vragen over renovatie en onderhoud van uw flat. Van maandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari is er geen inloopspreekuur. Tijdens deze dagen zijn wij wel van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur telefonisch bereikbaar via: Vanaf maandag 7 januari is er weer dagelijks een spreekuur. Verspreiding informatiebulletin Dit is het laatste informatiebulletin van dit jaar. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn die voor u van belang zijn, ontvangt u volgend jaar weer een infobulletin of een persoonlijke brief. De laatste actuele informatie vindt u op (kijk bij bericht Asbest Stanleylaan) en Nog vragen? Heeft u na het lezen van dit bulletin nog vragen of opmerkingen dan kunt u bellen met Mitros via: Spreekuur Iedere werkdag van 8.30 tot 9.30 uur en vrijdagmiddag van tot uur houden de sociaal woonconsulenten van Mitros spreekuur. Van 24 december tot en met vrijdag 4 januari is er vanwege de kerstvakantie geen inloopspreekuur. Locatie Bouwkeet aan de Afrikalaan, hoek Stanleylaan. Telefonische vragen U kunt uw vragen ook per telefoon stellen. Dat kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur. Heeft u een vraag voor de gemeente? Bel dan Heeft u een vraag voor Mitros? Bel dan de klantenservice van Mitros:

4 BIJLAGE: Veel gestelde vragen en antwoorden Op dinsdag 11 december kwam de gemeenteraad naar Kanaleneiland voor een Raadsinformatieavond op locatie. Tijdens deze bijeenkomst zijn bewoners en raadsleden met elkaar in gesprek gegaan. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden. Hoe gaan de saneringswerkzaamheden in de besmette woningen in zijn werk? De saneringswerkzaamheden in de besmette woningen worden in een aantal stappen uitgevoerd: 1. Alle meetgegevens zijn compleet en op de plattegrond van de woning ingetekend. Een asbestdeskundige heeft samen met de desbetreffende bewoners de resultaten van de metingen in de woning doorgenomen. 2. De asbestdeskundige bespreekt het voorstel voor sanering van de woning met de bewoners. Hierbij maken we gebruik van foto s die in de woning zijn gemaakt. Saneren betekent schoonmaken of afvoeren. Onderscheid ligt grofweg bij hard materiaal /zacht materiaal. 3. Een lijst van spullen die niet schoongemaakt kunnen worden is voorgelegd aan een taxateur. De taxateur heeft in overleg met bewoners het schadebedrag vastgesteld. 4. Bewoners tekenen vervolgens een zogenoemde vaststellingsovereenkomst met Mitros. Bij deze overeenkomst is ook een lijst opgenomen van spullen uit de woning die niet schoongemaakt kunnen worden. Verder ontvangen de bewoners ook een toelichting op de saneringswerkzaamheden. Na toestemming van de bewoners gaan we van start met de saneringswerkzaamheden. Mitros keert het schadebedrag uit. 5. Het gespecialiseerde asbestsaneringsbedrijf Horyon BV. gaat de woning in. Wat schoongemaakt kan worden wordt schoongemaakt. Wat niet schoongemaakt kan worden, wordt gefotografeerd en in dubbel plastic uit de woning gehaald. Uw spullen krijgen een adressticker en worden vervolgens opgeslagen. Er wordt dus niets weggegooid. Worden er ook spullen uit de woning weggegooid? Tijdens de saneringswerkzaamheden worden er geen spullen uit de woning weggegooid. In sommige gevallen is het alleen niet mogelijk om spullen in de woning zelf schoon te maken. In dat geval worden de spullen voorzien van een sticker en op een andere plek buiten de woning schoongemaakt. Verder is het vaak wel mogelijk om papieren documenten, zoals diploma s schoon te maken. Hiervoor maken we gebruik van een speciale methode.

5 In enkele gevallen is er bij het schoonmaken van de trappenhuizen een deurmat of plant weggegooid. Vanzelfsprekend vergoedt Mitros deze schade. Hiervoor moet u alleen eerst een schadeformulier invullen. Op welke manier worden de balkons en balkonkasten schoongemaakt? De stappen voor het schoonmaken van de spullen op de balkons en in de balkonkasten lopen zo goed als gelijk met de saneringswerkzaamheden in de woningen. De spullen op de balkons en in de kasten zijn eerst ingepakt, afgevoerd en vervolgens opgeslagen. In overleg met bewoners is het voorstel voor sanering besproken en de hoogte van het schadebedrag vastgesteld. Er gaan verhalen rond dat medewerkers van het asbestsaneringsbedrijf Horyon BV gebruik maken van de douche van bewoners. Hoe zit dat? De saneringswerkzaamheden in de woningen worden zo zorgvuldig mogelijk uitgevoerd. Medewerkers van Horyon BV douchen zich na afloop van de werkzaamheden. Op deze manier voorkomen we dat er asbestvezels in de flat worden verspreid. Medewerkers maken hiervoor gebruik van een aparte douche. Deze cabine is speciaal in de woning geplaatst. Medewerkers van Horyon BV maken dus nooit gebruik van uw eigen douche. Voor het afdrogen worden er speciale wegwerphanddoeken van Horyon zelf gebruikt. Medewerkers maken dus ook geen gebruik van handdoeken van bewoners. Waarom brandt er s avond nog regelmatig licht in de flat? Om ervoor te zorgen dat bewoners zo snel mogelijk naar uw woning terug kunnen keren, zijn de werktijden van de saneringswerkzaamheden verlengd. Dit betekent dat er s avonds tot uur in de woningen aan de Stanleylaan 17 t/m 135 licht kan branden. Daarna zou het licht uit moeten zijn. Mocht het toch voorkomen, dan spreken we de aannemer hier direct op aan.

6 Hoe houdt Mitros toezicht op de werkzaamheden? Mitros heeft hiervoor speciaal een deskundige toezichthouder ingehuurd. Deze medewerker houdt dagelijks toezicht op de saneringswerkzaamheden. Bij alle zaken die het asbestsaneringsbedrijf Horyon BV uitvoert, kijkt hij mee. Dit houdt concreet in dat de toezichthouder onder meer mee gaat naar het containment, werkoverleg voert met de aannemer en werkzaamheden controleert. De toezichthouder heeft goed contact met de Inspectie SZW. Daarnaast vindt er wekelijks overleg plaats met de toezichthouder van de Afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente Utrecht. Hoe houdt Mitros toezicht op de flat en de woningen? De flat aan de Stanleylaan 17 t/m135 staat permanent (24 uur per dag, 7 dagen per week) onder toezicht van bewakers. De beveiligers zorgen ervoor dat er alleen personen die toestemming hebben, toegang krijgen tot de flat en de woningen. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het beheren van de sleutels en controleren dat deze aan het eind van de werkdag weer worden ingeleverd. Als er niet in een woning wordt gewerkt, wordt deze altijd afgesloten. Verder wordt er minimaal met twee mensen tegelijk in een woning gewerkt. Er wordt gesproken over vermissing van spullen uit de woning. Hoe zit dat? Tot nu toe heeft één bewoner bij Mitros aangegeven dat er spullen uit de woning zijn verdwenen. De woningen worden permanent door een beveiligingsbedrijf bewaakt. Mitros heeft de bewoners geadviseerd om bij de politie aangifte te doen. De kosten van nutsvoorzieningen en internet en kabel lopen gewoon door. Worden die kosten vergoed? Bewoners van de Stanleylaan 17 t/m 135 betalen op dit moment geen huur. Bewoners kunnen kiezen uit twee opties: 1. Een tijdelijke logeerwoning (de woning en de kosten voor de nutsvoorzieningen worden door Mitros betaald). 2. Een vergoeding van per maand als u ergens anders verblijft. Bijvoorbeeld bij vrienden of familie. Dit houdt dus in dat u dus maar één keer voor de nutsvoorzieningen betaald. De kosten voor internet en telefoon lopen vaak wel door. In sommige gevallen kunnen deze voorzieningen worden overgezet naar de tijdelijke woning, waardoor er geen extra kosten worden gemaakt.

7 Er is dus geen sprake van een standaard vergoeding. Uitgangspunt is dat bewoners maar één keer voor nutsvoorzieningen betaalt. Per situatie gaan we na of bewoners eventueel in aanmerking komen voor een aanvullende vergoeding. Ik heb een schadeformulier ingeleverd, maar nog geen ontvangstbevestiging ontvangen. Hoe kan dat? Mitros heeft alle bewoners die een schadeclaim bij Mitros hebben ingediend een ontvangstbevestiging gestuurd. Wij zoeken uit hoe het kan dat er bewoners zijn die geen bevestiging per brief hebben ontvangen. Dat zou namelijk slordig zijn. Wordt schade van bezoek ook vergoed? Als spullen van bezoekers ook schade hebben opgelopen door het vrijkomen van asbestvezels, komen zij voor een schadevergoeding in aanmerking. Bezoekers kunnen hiervoor een claim indienen bij Mitros. Ik wil graag verhuizen naar een andere woningen. Moet ik dan meer huur betalen? Ja, het klopt dat huurders voor een vergelijkbare woning meer betalen. Mitros heeft besloten om bewoners van de Stanleylaan 17 t/m 135 tegemoet te komen. Bij verhuizing naar een vergelijkbare woning van Mitros bedraagt de huurprijs van de woning maximaal 565 euro per maand. Dit geldt dus alleen voor de woningen van Mitros. Wij hebben geen invloed op de huurprijzen van andere corporaties. Waar kan ik terecht met vragen? Iedere werkdag van 8.30 tot 9.30 uur en vrijdagmiddag van tot uur houden de sociaal woonconsulenten Harma Zijgers en Dana Wildeman van Mitros een spreekuur (locatie: Bouwkeet aan de Afrikalaan, hoek Stanleylaan). Hier kunt u terecht met al uw vragen over renovatie en onderhoud van uw flat. Bewoners van de Marco Pololaan en Stanleylaan hebben ook een flyer ontvangen met informatie over het dagelijks spreekuur van de woonconsulenten. U kunt uw vragen ook per telefoon stellen. Dat kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur. Bel dan de klantenservice van Mitros: Hoe zit het met de bereikbaarheid van Mitros? Mitros heeft signalen van bewoners ontvangen, dat zij vinden dat Mitros slecht bereikbaar is. Wij nemen dit signaal uiterst serieus. Indien nodig breiden we het aantal contactmomenten met bewoners verder uit. Dit stemmen wij ook af met de bewonerscomités.

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135

INFOBULLETIN bewoners Stanleylaan 17 t/m 135 Graag informeren wij u over de start van de saneringswerkzaamheden bij de dakrand van uw flat aan de Stanleylaan 17 t/m 135. Medewerkers van Mitros hebben u begin deze week gebeld om u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

Ik ga verhuizen. Daar komt van alles bij kijken

Ik ga verhuizen. Daar komt van alles bij kijken Ik ga verhuizen Daar komt van alles bij kijken Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Naast allerlei praktische zaken moet u ook nog van alles regelen. De huur opzeggen bijvoorbeeld. Afspraken maken

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis

Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis Inleiding Wat gaan we doen? Vereiste werkzaamheden een koker wordt geplaatst in een hoek van de De afgelopen maanden is er onderhoud. We berekenen

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan

Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan 1. Waarom renovatie? Waarom wil Portaal uw woning renoveren? Zoals u wellicht

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Het beëindigen van de huurovereenkomst Samen werken aan een snelle en soepele oplevering. Samenwerken, dat levert (met) gemak op!

Het beëindigen van de huurovereenkomst Samen werken aan een snelle en soepele oplevering. Samenwerken, dat levert (met) gemak op! Het beëindigen van de huurovereenkomst Samen werken aan een snelle en soepele oplevering Samenwerken, dat levert (met) gemak op! Wat uw reden ook is, u heeft waarschijnlijk meer aan uw hoofd dan het opzeggen

Nadere informatie

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen Er is dus asbest verspreid, wat betekent dit voor mij? Het asbestgebied is afgezet. U mag hier wel uit, u wordt ontsmet bij het naar buiten gaan. Mag ik het

Nadere informatie

KWALITEIT, ZO WERKT HET

KWALITEIT, ZO WERKT HET KWALITEIT, ZO WERKT HET Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag

De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag De Rode Driehoek DEEL 2. Aan de slag www.derodedriehoek.nl INHOUD INLEIDING 2 Uw contactpersoon 2 Projectteam 3 Huurverhogingen en tegemoetkomingen 4 Hulp tijdens het werk 4 Aandacht voor hulpbehoevenden

Nadere informatie

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD Zwolle, juni 2014 Inleiding Woningstichting SWZ is primair verhuurder van woningen in de sociale huursector. Deze woningen hebben onderhoud nodig. Dat kan het

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Nieuwsbrief december 2015 Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Brief voor: EIGENAREN IN Gemengde BLOKKEN Inhoud Inleiding Uitvoeringsplanning

Nadere informatie

Verhuizen. waar moet u op letten?

Verhuizen. waar moet u op letten? Verhuizen waar moet u op letten? Uw spullen uitzoeken, inpakken, de huurovereenkomst opzeggen of ondertekenen, adreswijzigingen versturen. Bij een verhuizing komt heel wat kijken! Waar u allemaal rekening

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

Verhuizen en huur opzeggen

Verhuizen en huur opzeggen Verhuizen en huur opzeggen U staat op het punt te verhuizen. Allerlei zaken moeten worden afgehandeld. Ook tussen u en Mercatus moet een aantal zaken worden afgewerkt. Om dit goed en effectief te kunnen

Nadere informatie

EnErgiE zuiniger van jouw woning

EnErgiE zuiniger van jouw woning EnErgiE zuiniger maken van jouw woning 2016 EnErgiE zuiniger maken van jouw woning, 2016 Inhoud 02 Waarom dit boekje? 04 Waarom jouw woning energiezuiniger? 04 Wat komen we bij jou doen: 1. Reeds geïsoleerde

Nadere informatie

Asbestcommunicatie. DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering. juni 2014. Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland

Asbestcommunicatie. DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering. juni 2014. Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland Handreiking Asbestcommunicatie juni 2014 DEEL 4 Bij geplande asbestverwijdering Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland 4 COMMUNICATIE BIJ GEPLANDE ASBESTVERWIJDERING Een geplande asbestverwijdering

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

De huur opzeggen als u gaat verhuizen

De huur opzeggen als u gaat verhuizen De huur opzeggen als u gaat verhuizen Wat zijn de stappen? Waar moet u aan denken? Wanneer u een nieuw huis heeft gevonden, zegt u de huur van uw huidige woning op. Daarvoor moeten een aantal dingen gebeuren;

Nadere informatie

Rapportage draagvlakmeting Renovatieplannen Kanaleneiland Zuid te Utrecht Portaal

Rapportage draagvlakmeting Renovatieplannen Kanaleneiland Zuid te Utrecht Portaal Rapportage draagvlakmeting Renovatieplannen Kanaleneiland Zuid te Utrecht Portaal Het vierde huis Femke Hendrikx Bert van Doesburg Postbus 196 1380 AD Weesp Draagvlakmeting renovatieplan Kanaleneiland

Nadere informatie

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting.

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting. Kwaliteit bij de WSN k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k Woningstichting Nijkerk Inleiding De Woningstichting Nijkerk streeft naar tevreden klanten. Niet

Nadere informatie

Uw woning van Zayaz en asbest

Uw woning van Zayaz en asbest Uw woning van Zayaz en asbest Uw woning van Zayaz en asbest Algemene informatie over asbest 4 Veelgestelde vragen over asbest 7 Wat doet Zayaz? 9 Waar in uw woning kan asbest voorkomen? 10 Asbest en uw

Nadere informatie

Schade? Geen nood. Wij helpen u. ABN AMRO Verzekeringen

Schade? Geen nood. Wij helpen u. ABN AMRO Verzekeringen Schade? Geen nood ABN AMRO Verzekeringen Wij helpen u Niemand zit te wachten op schade. Heeft u toch een schade? Dan wilt u zo goed en zo snel mogelijk geholpen worden. Als klant van ABN AMRO Verzekeringen

Nadere informatie

Rapport. Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059

Rapport. Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059 Rapport Publicatiedatum 4 juli 2016 Rapportnummer 2016/059 Wat is de klacht? Mevrouw V. klaagt erover dat zij na 15 maanden nog steeds geen inhoudelijke reactie op haar verzoek om schadevergoeding heeft

Nadere informatie

1. Hoe betaalt u de huur?

1. Hoe betaalt u de huur? Huur betalen 1 Door het tekenen van de huurovereenkomst heeft u toegezegd dat u de verschuldigde huur per de eerste van elke maand aan ons zult betalen. Het kan echter voorkomen dat u de huur door bepaalde

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

als u gaat verhuizen wonen met karakter

als u gaat verhuizen wonen met karakter als u gaat verhuizen wonen met karakter wonen met karakter U heeft besloten uw woning te verlaten. In deze brochure leest u hoe u de huur van uw huidige woning op moet zeggen en wat er verder bij komt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. januari 2014

Nieuwsbrief. januari 2014 Woord vooraf Beste bewoner, voor u ligt de elfde nieuwsbrief met informatie over de renovatie van uw wooncomplex. In deze nieuwsbrief informeren wij u over onder andere de stand van zaken, de aannemer

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

Schadeafhandeling zakelijke verzekeringen in 7 stappen

Schadeafhandeling zakelijke verzekeringen in 7 stappen Schadeafhandeling zakelijke verzekeringen in 7 stappen 2 U hebt schade. Wat kunt u van ons verwachten? U hebt schade Schade is vervelend en kan grote impact voor u hebben. Wij kunnen ons goed voorstellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karel Martelstraat

Nieuwsbrief Karel Martelstraat Nieuwsbrief Karel Martelstraat Onderhoud en renovatie van de woningen aan de Karel Martelstraat 1 t/m 93 Het is zover! Na een periode van voorbereiding en overleg, starten wij begin november met het onderhoud

Nadere informatie

Een huurwoning kopen. Uw eigen huis kopen van Leystromen

Een huurwoning kopen. Uw eigen huis kopen van Leystromen Een huurwoning kopen Uw eigen huis kopen van Leystromen U huurt een woning van Leystromen, maar heeft u er wel eens aan gedacht om uw woning te kopen? Wij bieden regelmatig huurwoningen te koop aan. En

Nadere informatie

Beste bewoners van Wherepark

Beste bewoners van Wherepark nieuwsbrief FEBRUARI 2018 nr 9 Beste bewoners van Wherepark De bouw van zowel de eengezinswoningen als het appartementencomplex verloopt voorspoedig en volgens planning. De verhuizing naar uw nieuwe woning

Nadere informatie

Inhoud. 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud. 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Huur opzeggen Inhoud 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 1 Huur opzeggen Gaat u verhuizen? Of wilt u de huur opzeggen

Nadere informatie

Bewonersboekje Verbetering van de woningen Louis Couperusstraat en omgeving

Bewonersboekje Verbetering van de woningen Louis Couperusstraat en omgeving Bewonersboekje Verbetering van de woningen Louis Couperusstraat en omgeving complex 8213 Herman Robbersstraat 1 t/m 12, Nico van Suchtelenhof 1 t/m 12 en Louis Couperusstraat 5 t/m 43 8 april 2013 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

onderwerp werkzaamheden galerijen en balkons

onderwerp werkzaamheden galerijen en balkons Aan de bewoners van de flats Jonkerbergstraat en Ursulastraat Kerkrade plaats Kerkrade datum 23 oktober 2014 ons kenmerk HBN/JVN onderwerp werkzaamheden galerijen en balkons Beste huurder, Afgelopen maandag

Nadere informatie

Zeeheldenbuurt. Juni 2013

Zeeheldenbuurt. Juni 2013 Zeeheldenbuurt Inhoud Schilderwerk Asbestkaart Lege woningen Bewonerspeiling Rapport peiling Verder met de plannen Bewonerscommissie Contact met Portaal Contact Portaal Hans Oosterbaan 0800 767 82 25 Colofon

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 200111 2500 EA Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Uw

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Schade? Geen nood, wij helpen u

Schade? Geen nood, wij helpen u Schade? Geen nood, wij helpen u ABN AMRO Verzekeringen U hebt schade Niemand zit te wachten op schade. Mocht u onverhoopt toch schade hebben dan wilt u zo goed en zo snel mogelijk geholpen worden. Als

Nadere informatie

Handleiding voor onze zakelijke klanten

Handleiding voor onze zakelijke klanten Handleiding voor onze zakelijke klanten U hebt schade Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarom krijgt u van ons en uw verzekeringsadviseur

Nadere informatie

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden In deze folder leest u een uitleg van het huurcontract en de algemene huurvoorwaarden. In deze uitleg staan alle rechten en plichten voor u als huurder en

Nadere informatie

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 1 Bespreken op de afdeling 5 2 Indienen bij de afdeling klachtenbemiddeling 5 Melden ter kennisgeving 5 Bemiddeling 6 3 Klachtencommissie

Nadere informatie

Kennis maken met Slagenland Wonen

Kennis maken met Slagenland Wonen Raadhuisstraat 2 5165 CH Waspik Postbus 36 5165 ZG Waspik t 0416 31 23 96 f 0416 31 32 15 Nieuwe huurder? Wij leggen u alles uit Als u in aanmerking komt voor een woning ontvangt u alle informatie over

Nadere informatie

Schadeafhandeling zakelijke verzekeringen in 7 stappen

Schadeafhandeling zakelijke verzekeringen in 7 stappen Schadeafhandeling zakelijke verzekeringen in 7 stappen U hebt schade. Wat kunt u van ons verwachten? U hebt schade Schade is vervelend en kan grote impact voor u hebben. Wij kunnen ons goed voorstellen

Nadere informatie

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Alles naar wens? Bij Parnassia staat kwaliteit van zorg voorop. Al onze programma s zijn gecertificeerd. Dat betekent dat

Nadere informatie

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? U huurt een woning* bij Woonpalet en wil deze opzeggen. In deze brochure leest u wat daar bij komt kijken. Wij vertellen

Nadere informatie

Verbeter of verfraai. uw woning met -meters van de Veste. -meter. Verbeter mete. Beter per meter!

Verbeter of verfraai. uw woning met -meters van de Veste. -meter. Verbeter mete. Beter per meter! Verbeter of verfraai -meter uw woning met -meters van de Veste Vestestaat voor de r Verbeter mete Beter per meter! -meters voor een betere woning Woningstichting de Veste staat voor wonen naar wens in

Nadere informatie

Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag

Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag Eén van de mogelijkheden om een andere woning te krijgen is het aangaan van een woningruil. Het ruilen van woningen tussen twee of meer huurders is lang

Nadere informatie

-meter staat voor de Veste- Verbeter meter. Verbeter of verfraai uw woning met -meters van de Veste. Beter per meter!

-meter staat voor de Veste- Verbeter meter. Verbeter of verfraai uw woning met -meters van de Veste. Beter per meter! -meter staat voor de Veste- Verbeter meter Verbeter of verfraai uw woning met -meters van de Veste Beter per meter! -meters voor een betere woning Woningstichting de Veste staat voor wonen naar wens in

Nadere informatie

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit Een klacht? Samen komen we er wel uit De medewerkers van Ymere doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

Verhuizen en huur opzeggen

Verhuizen en huur opzeggen Verhuizen en huur opzeggen U staat op het punt te verhuizen. Allerlei zaken moeten worden afgehandeld. Ook tussen u en Mercatus moet een aantal zaken worden afgewerkt. Om dit goed en effectief te kunnen

Nadere informatie

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken regionaal & betrokken Zorgeloos huren U huurt een woning bij een corporatie of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat uw corporatie doet om de kwaliteit van dienstverlening op orde te houden.

Nadere informatie

Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht

Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht Wanneer u een woning huurt bij Patrimonium of u bent dat van plan, dan is het goed om te weten wat u kunt verwachten en wat de woonvereniging doet om de

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Wegwijzer bij klachten

Wegwijzer bij klachten Wegwijzer bij klachten WEGWIJZER BIJ KLACHTEN Het Kennemer Gasthuis vindt het belangrijk dat patiënten, familie en bezoekers tevreden zijn over de behandeling en verzorging. Toch kan het voorkomen dat

Nadere informatie

HUUR OPZEGGEN. Daarvoor geldt het volgende:

HUUR OPZEGGEN. Daarvoor geldt het volgende: HUUR OPZEGGEN U gaat verhuizen naar een andere woning en wilt de huur van uw huidige woning bij WSG opzeggen. Voordat u definitief de deur achter u dicht kunt trekken, moet u nog een aantal belangrijke

Nadere informatie

nieuwz Nieuw wonen in oud Zierikzee Zeeuwland editie Zomer 2013 Kerkhof 1, 4301 BZ Zierikzee Telefoon 0111 418080 info@zeeuwland.nl www.zeeuwland.

nieuwz Nieuw wonen in oud Zierikzee Zeeuwland editie Zomer 2013 Kerkhof 1, 4301 BZ Zierikzee Telefoon 0111 418080 info@zeeuwland.nl www.zeeuwland. editie 3 nieuwz Zomer 2013 Buzee Nieuw wonen in oud Zierikzee Zeeuwland voor elkaar In dit nummer: Gesprekken bewoners fase 2 bijna afgerond Kennismaken met Bouwbedrijf Boogert uit Oosterland Familie Van

Nadere informatie

Huuropzegging. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.

Huuropzegging. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus. Huuropzegging Bij een verhuizing komt veel kijken. Dit geldt voor u als huurder, maar ook voor Woningstichting Domus. Wanneer u de huur van uw woning opzegt, gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder. In

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief staat geheel

Deze nieuwsbrief staat geheel Nieuwsbrief 4, juni 2013 Renovatieplan maisonnettes Oldenbarnevelderweg Deze nieuwsbrief staat geheel in het teken van de onderwerpen uit het klankbordgroepoverleg van 27 maart jl. Lees meer over de volgende

Nadere informatie

Woenselse Heide. [ o k t o b e r , n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ]

Woenselse Heide. [ o k t o b e r , n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ] [ o k t o b e r 2 0 1 4, n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ] Woenselse Heide We gaan starten met het groot onderhoud in de blokken 15 tot en met 24. Via deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang.

Nadere informatie

Het Waarborgfonds Motorverkeer. Personenschade

Het Waarborgfonds Motorverkeer. Personenschade Het Waarborgfonds Motorverkeer Personenschade Wij hebben gehoord dat u bij een ongeval gewond bent geraakt. Allereerst wensen wij u van harte een voorspoedig herstel toe. Het Waarborgfonds Motorverkeer

Nadere informatie

Wegwijzer bij klachten

Wegwijzer bij klachten Wegwijzer bij klachten WEGWIJZER BIJ KLACHTEN Het Kennemer Gasthuis vindt het belangrijk dat patiënten, familie en bezoekers tevreden zijn over de behandeling en verzorging. Toch kan het voorkomen dat

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv ZORGELOOS zorgeloos HUREN huren ALGEMEEN KLUSSEN K Wilt u een woning van Vallei Wonen huren of bent u al huurder bij ons? Dan is het goed om te weten dat wij veel waarde hechten aan een hoge kwaliteit

Nadere informatie

De huur van uw woning opzeggen Verhuizen

De huur van uw woning opzeggen Verhuizen De huur van uw woning opzeggen Verhuizen Samenwerken aan een snelle en soepele oplevering Samenwerken, dat levert (met) gemak op! Als u heeft besloten om te gaan verhuizen, heeft u een drukke tijd voor

Nadere informatie

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren.

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. Inhoud Veel woningen, veel woningzoekenden pagina 3 Eerst inschrijven... pagina 4...dan reageren op een

Nadere informatie

Betreft: Huurovereenkomst voor studentenhuis La Hacienda Studio te Carawaraweg 3.

Betreft: Huurovereenkomst voor studentenhuis La Hacienda Studio te Carawaraweg 3. La Hacienda Studio Carawaraweg 3 Willemstad, Curacao Tel Nummer: 517 43 77 Datum: Betreft: Huurovereenkomst voor studentenhuis La Hacienda Studio te Carawaraweg 3. Huurder: Adres: Geboortedatum: Paspoort

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden informatie CAVALJEPLEIN EN JHR VAN CITTERSPLEIN MAART 2015 Aan de slag Start werkzaamheden In januari ontving u van ons een brief dat een ruime meerderheid van de bewoners instemde met de werkzaamheden

Nadere informatie

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 - Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst of wanneer er nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER ASBEST

ALLES WAT U MOET WETEN OVER ASBEST IN 2017 GROOTSCHALIGE ASBEST- INVENTARISATIE ALLES WAT U MOET WETEN OVER ASBEST In sommige situaties is asbest gevaarlijk, maar vaak ook niet. Dat kan verwarrend zijn. Daarom ontvangt u deze folder. Hierin

Nadere informatie

uw woning verbouwen toestemming spelregels verhuizen stappenplan

uw woning verbouwen toestemming spelregels verhuizen stappenplan www.eigenhaard.nl uw woning verbouwen toestemming spelregels verhuizen stappenplan inhoudsopgave Verbouwen? 4 Toestemming van Eigen Haard 6 Spelregels 9 Verhuizen 10 Stappenplan 12 Uitgave november 2007

Nadere informatie

u hebt letselschade 38114 12.14

u hebt letselschade 38114 12.14 u hebt letselschade 2 Een gespecialiseerde letselschadejurist behandelt uw zaak In de rij voor het verkeerslicht rijdt iemand achterop uw auto. Bij het voetballen breekt u een been na een tackle van een

Nadere informatie

46 eengezinswoningen Nijverheid in Hengelo

46 eengezinswoningen Nijverheid in Hengelo 46 eengezinswoningen Nijverheid in Hengelo Aleidastraat, Dorastraat, Idastraat, Jacobastraat, Krabbenbosweg, Marthastraat, Nijverheidstraat, Sophiastraat, Wilderinksplein, Wilderinksstraat Contactgegevens

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Het opzeggen van uw huur

Het opzeggen van uw huur Het opzeggen van uw huur Heeft u besloten te verhuizen? Heeft u eraan gedacht om de huur op te zeggen? Het is belangrijk dit tijdig te doen en uw zaken goed te regelen. In deze folder kunt u lezen welke

Nadere informatie

Schade? Geen nood, wij helpen u

Schade? Geen nood, wij helpen u Schade? Geen nood, wij helpen u ABN AMRO Verzekeringen Zakelijk U hebt schade Niemand zit te wachten op schade. Mocht u onverhoopt toch schade hebben dan wilt u zo goed en zo snel mogelijk geholpen worden.

Nadere informatie

De ingrijpende renovatie is afgerond

De ingrijpende renovatie is afgerond september 2012 PAGINA 1 In dit nummer De ingrijpende renovatie is afgerond. Start sloopwerk in oktober. Start inrichting openbare ruimte. Overlast voor bewoners. Leggen en verleggen kabels en leidingen.

Nadere informatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Toelichting Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Algemeen So Dit is een verkorte weergave van het Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol voor Nieuwegein.

Nadere informatie

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning.

Werk in uitvoering. Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Werk in uitvoering Nummer 4 - december 2013 Dit is de vierde Nieuwsbrief Werk in Uitvoering. Hierin staat de informatie over het onderhoud in, aan en om uw woning. Wat er vooraf ging. Bewonersbijeenkomst

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf. Beste huurder,

Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf. Beste huurder, Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf plaats Kerkrade datum 4 augustus 2015 ons kenmerk HBN/MSS onderwerp verhuizen naar nieuwe woning Beste huurder, Op 22 juli hebben

Nadere informatie

Wat u moet regelen voordat u de sleutels inlevert

Wat u moet regelen voordat u de sleutels inlevert Opzeggen van de huur Wat u moet regelen voordat u de sleutels inlevert Wat u moet regelen voordat u d Huur opzeggen U kunt de huur van uw woning op elke dag van de maand opzeggen. Er geldt een opzegtermijn

Nadere informatie

Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten

Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten Je hebt schade Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van je bedrijf. Daarom krijg je van ons en je verzekeringsadviseur

Nadere informatie

WANNEER U GAAT VERHUIZEN

WANNEER U GAAT VERHUIZEN WANNEER U GAAT VERHUIZEN Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt WANNEER U GAAT VERHUIZEN DE HUUR OPZEGGEN Bent u van plan te verhuizen, vergeet dan niet de huur van uw woning op te zeggen.

Nadere informatie

U heeft brandof waterschade... Wat nu?

U heeft brandof waterschade... Wat nu? U heeft brandof waterschade... Wat nu? U heeft brand- of waterschade... Schade is vervelend en komt nooit gelegen. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat er op dit moment van alles door u heen gaat.

Nadere informatie

Werkwijze ISO- en VCA-certificering

Werkwijze ISO- en VCA-certificering Werkwijze ISO- en VCA-certificering In deze brochure leest u hoe de 3-jaarlijkse certificatiecyclus eruit ziet, wat u doet bij tekortkomingen en wat de reactietermijnen zijn. Welkom bij SKG-IKOB De certificeerder

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie

Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie 20-08-2018 Inhoud Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?... 1 Hoe lang wisten jullie dit al?... 2 Is er een wijziging in de wetgeving geweest waardoor

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

over woningverbetering

over woningverbetering over woningverbetering In deze brochure staat wat u van Lefier kunt verwachten bij een woningverbetering van uw woning. Ook kunt lezen wat wij van u verwachten. wat is woningverbetering? Onder woningverbetering

Nadere informatie

Huur opzeggen. Inleiding. Hoe zeg ik de huur op? Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen.

Huur opzeggen. Inleiding. Hoe zeg ik de huur op? Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen. Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen. INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Hoe zeg ik de huur op? 3 De opzegtermijn 3 De voorinspectie 4 De nieuwe huurder 5 Overname 6 De tusseninspectie

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda.

Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda. Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda. 1. Productaanduiding: De kwaliteitsnormen in dit handvest betreffen de diensten, die Sport.Gouda levert aan haar klanten. 2. Missie: Sport.Gouda beheert en exploiteert

Nadere informatie

Stedelijk Vernieuwingsurgent

Stedelijk Vernieuwingsurgent Stedelijk Vernieuwingsurgent beleid: november 2008, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt 12.000 woningen in Vlaardingen. Een flink deel van die woningen is bereikbaar voor mensen met een laag inkomen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie