S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern."

Transcriptie

1 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern.

2 Informatie Ontspannings Vereniging Catharina-ziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U 1 juni. sturen aan: Secretariaat O.V.C., Catharina-ziekenhuis adres: Website : of gebruik de link op het intranet! Ontspanningsruimte de Kontaktdoos telnr: fax Bankrekening: De contactpersonen van de diverse activiteiten zijn: Badminton: Dhr. Guus van Lieshout telnr Rikken: Dhr. Guus van Lieshout telnr Tafeltennis: Dhr. Guus van Lieshout telnr Biljarten: Computerclub: Dhr. Willem Baars telnr Motocaths: Mw. Els Trouwen telnr Kienen: info op telnr Countrydansen Mw. Dineke van Grunsven telnr Mw. Henny Nijhof telnr Hockey Mw. Daniëlle van Dalen telnr Dhr. Rutger Stokmans Leeskring Mw. Louise van Doren telnr Mw. Steffie van Heck telnr Voetbal: Dhr. Paul Zoetmulder telnr Schieten: Dhr. Lout Saes telnr Spaanse les: Mw. Louise v. Doren telnr Catharijners: Dhr. Frans Heuvelmans telnr Dhr. Ad Kroese telnr Zumba zie Countrydansen Openingstijden van de Kontaktdoos Maandag van uur tot Dinsdag van uur tot uur Donderdag van uur tot uur De Kontaktdoos is op overige avonden te huur voor feesten, vergaderingen e.d., boekingen aan de bar.

3 Van de voorzitter Beste lezers, Toen we het aanbod kregen voor het Kerstcircus had de penningmeester toch wel enige bedenkingen over het financiële risico, want zou het ons lukken 700 plaatsen vol te krijgen. Welnu, het is gelukt en wij hebben alle 700 plaatsen vol gekregen, sterker nog wij hebben bijna 100 plaatsaanvragen af moeten wijzen, uiteraard tot teleurstelling van de aanvragers. Wellicht een volgende keer meer geluk. Ook de animo voor de vlooienmarkt schijnt gezien de ontvangen vragen hierover weer groot te zijn, welnu in deze uigave de info en het inschrijfformulier. De schilder workshops hebben de kunstschilders in spé de nodige inspiratie opgeleverd en tijdens de beeldhouw workshop heeft gelukkig niemand op zijn of haar duim geslagen. Met Carnaval liepen er 10 tallen kinderen goed geschminkt bij dankzij deze workshop. Jammer is dat we per 1 februari de badmintonaccommodatie hebben moeten opgeven door gebrek aan voldoende badmintonners. Maar wie weet in de toekomst? De mosselavond was bij het ter perse gaan van deze uitgave al weer volgeboekt. U allen een prachtig voorjaar gewenst. Website Er bereikten ons klachten dat onze fotogalerij van de website in het ziekenhuis niet te bekijken is. Dat klopt, want deze fotosite maakt gebruik van flash en die taal is om veiligheidsredenen en de te regelmatige updates op het intranet geblokkeerd. Thuis kan je de foto s wel bekijken, want bij de meesten is dit beschikbaar. Overigens doet het ons deugd dat de meesten onder u van thuis uit onze site bezoeken en niet vanaf het werk. Slechts 5% van onze hits komen vanuit het ziekenhuis en duren gemiddeld 3 minuten, dus net lang genoeg om even snel iets op te zoeken. Houwen zo! Is het u trouwens bekend dat u de foto s uit onze fotogalerij zelf kunt downloaden. Open de fotogalerij, kies de activiteit, pauzeer de foto welke u wilt hebben, klik op actie en kies voor downloaden. Et voilá u heeft uw foto op uw eigen computer.

4 Evenementen kalender maart Mosselavond (Is volgeboekt) 30 maart Kienen 2 april Bloemschikken 7 april Paaseieren zoeken 10 april Slotavond 37 e Rikseizoen 27 april Slotavond Kienseizoen 12 mei Vlooienmarkt 16 juni Open Country avond 22 juni Babbel Borrel Barbecue avond 30 juni - 20 aug. Vakantie (Kontaktdoos gesloten) 11 sept. Eerste Rikavond van het 38 e seizoen 28 sept. Eerste Kienavond 9 okt. Rikken 12 okt. Beierse avond 26 okt. Kienen 10 nov. Speelgoedbeurs 13 nov. Rikken 26 nov. Sieradenparty 30 nov. Kienen 1 dec. Sinterklaasmiddag 11 dec. Rikken 21 dec. Kienen 24 dec. 2 jan. Kerstvakantie (Kontaktdoos gesloten) Terugkerende activiteiten: Biljartclub: maandagavond vanaf uur Computerclub: maandagavond vanaf uur Countrylinedancing: donderdagavond vanaf uur Hockeyclub: Kienen: zie agenda Motorclub: regelmatig toertochten en weekenden. Rikken: 2 de dinsdag van de maand in de wintermaanden Schietclub: maandagavond vanaf uur Spaanse les: maandag, dinsdag en woensdagavond Voetbalclub: van april tot oktober, zomeravondcompetitie op wisselende dagen Zumba: dinsdag en donderdag van tot uur

5

6 Paaseieren zoeken Zaterdag 7 april organiseren wij weer het Paaseieren zoeken voor de kleintjes. Tussen 10 en bent u welkom met uw kinderen, waarna het zoeken kan beginnen. Het is kosteloos, maar daar wij wel graag willen weten op wat we kunnen rekenen graag het inschrijfformulier inzenden voor 1 april. Vlooienmarkt 12 mei 2012 Op 12 mei organiseren wij weer onze jaarlijkse vlooienmarkt op P2. Een jaarlijks evenement met zo n 100 kramen waar zo n 1000 bezoekers op af komen. Staat uw schuur of zolder dus vol met overtollige spullen die u wel kwijt wil, huur dan voor de prijs van 16 euro voor leden en 18,50 voor niet leden,bij ons een kraam en breng uw spullen aan de man. Uitsluitend tweedehands of zelf gemaakte artikelen mag u verkopen! De markt is voor publiek toegangkelijk van 10 tot uur. Inschrijven met het formulier elders in dit blad voor 1 mei 2012.

7 Dat waren nog eens tijden!!! Einde O.V.C. BADMINTON??? Méér dan 80 leden.., een sporthal waarin op 9 (! ) banen gespeeld werd.., waar een betaalde trainer actief was, met deelname aan de bedrijvencompetitie., die tijden gebleven...??? Wáár zijn Half zeventiger jaren, snel na de oprichting van de ontspanningsvereniging in het Catharinaziekenhuis is onder de vlag van de O.V.C. een badmintonclub van start gegaan. De groei zat er al spoedig in en het ledental nam snel toe tot ruim 80 leden in het begin van de tachtiger jaren. Er werd gespeeld in sporthal Eckart waarin 9 badmintonvelden lagen. Op Eckart moest de badmintonclub op last van sportbedrijf De Karpen plaats maken voor de landelijke basketbalcompetitie. Verhuisd werd naar sporthal De Tempel bij het Stedelijk College. Dat was nog niet zo n ramp, want in die hal lagen aanvankelijk zes banen. Op ons verzoek is daar zelfs een zevende baan aangelegd. Badmintonners zijn niet zo n grote drinkers en na afloop van de training gingen de meeste spelers vermoeid huiswaarts. Dat vond de kantinebeheerder ter plaatse minder leuk en hij zag dat alles met lede ogen (en lege glazen) aan. Telde 1985 nog 60 leden, na 1995 begon de grote uittocht. Vanwege het ledenverlies was het ook niet zo bezwaarlijk om tot genoegen van de kantinebeheerder te verkassen naar Tongelre. Daar kreeg de club de beschikking over een gymzaal met drie banen. Zoals gezegd, 1985 telde nog 60 leden, eind 2000 waren er nog 30 en in de jaren 2001, 2002 en 2003 gaven steeds meer leden de pijp aan Maarten en bleven er slechts acht leden over. De derde (noodgedwongen) verhuizing diende zich aan. Het complex in Tongelre zou worden gesloopt en het zou enige jaren duren eer daar weer gespeeld kon worden. Daar werd door OVC-badminton niet op gewacht want met zó weinig leden zou een zaal met drie banen een té ruime jas zijn. Onderdak werd nu gevonden in de gymzaal van het Antoon Schellens college in Woensel. Daarmee werd het definitieve einde van de afdeling badminton van de OVC al een beetje ingeluid. Met slechts één baan konden de laatste overgebleven acht deelnemers goed uit de voeten, maar toeloop van nieuwe leden kwam er niet. Toen onlangs wegens fysieke klachten nog eens een aantal leden te kennen gaf niet meer te kunnen spelen werd het tijd om sportbedrijf De Karpen en ook de penningmeester van de OVC er van in kennis te stellen dat de afdeling badminton na ruim 35 jaar ophoudt te bestaan. Per 1 februari 2012 is OVC badminton niet meer actief. Indien acht personeelsleden (of vier met vier introduce s) tóch graag badminton willen spelen kunnen zij zich melden bij de contactpersoon. Die zal hen met raad en daad bijstaan om OVC badminton weer nieuw leven in te blazen.

8 Ba bbel-borrel-barbecue avond Op vrijdag 22 juni sluiten wij het seizoen weer af met onze jaarlijkse babbel-borrel-barbecue avond. Naar wij hopen natuurlijk met een mooie zomeravond op het terras voor de Kontaktdoos. Nog even voor de vakantie, onder het genot van een uitgebreide barbecue en een drankje buurten over het afgelopen seizoen. De BBQ bestaat uit 4 soorten vlees, meerdere sauzen, salade, stokbrood, fruit en een toetje. Gaar gebakken door onze grillers zal het weer een streling voor de tong worden. Om aan deze avond vanaf uur onder het genot van een rustig achtergrondmuziekje deel te nemen dient u het inschrijfformulier in dit blad te gebruiken, wat wij voor 15 juni van u terugverwachten. O ja, de prijs: 15,00 excl. Uw te nuttigen drankjes. Bloemschik avond. Met de Paasdagen een leuk zelfgemaakt bloemstukje op tafel? Wel, dat kan op maandag 2 april vanaf uur wordt onder leiding van Margaretha weer een bloemschikavond gehouden. U brengt zelf uw attributen mee en let eens op het eindresultaat! Deelname is gratis.

9 Inschrijfformulier Vlooienmarkt mei 2012 Ondergetekende:. Pers.nr.: Schrijft zich in voor deelname aan de vlooienmarkt op 12 mei. Ik wil kramen huren voor de in de aankondiging vermelde prijs. Ik betaal kontant op de dag / ik wil een inhouding op mijn salaris van juni (doorhalen hetgeen niet van toepassing). Handtekening: Inzenden voor 1 mei 2012 aan secretariaat O.V.C. Inschrijfformulier Paaseieren zoeken. Ondergetekende:.. Afd.:.. Komt met.. kinderen naar het Paaseieren zoeken op zaterdag 7 april Handtekening, Inzenden voor 1 april 2012 aan het secretariaat O.V.C. Inschrijfformulier B-B-B- avond. Ondergetekende:. Afd.. Geeft zich met.. personen op voor de Babbel-Borrel-Barbecue avond van 22 juni. Handtekening, Inzenden voor 15 juni aan het secretariaat O.V.C.

10 Hotelbonnen Nog steeds beschikbaar!! Bij ons voor 1,50 verkrijgbaar aan de bar. Voor ver weg en dichtbij, kijk eens op Deze folder over zeereizen naar Newcastle en Schotland, inclusief bungalow vakanties wordt ons tegenwoordig elektronisch aangeboden. DFDS heeft dit jaar geen aparte regeling voor personeelsverenigingen, maar als u naar weekendje weg klikt op onze link pagina vindt u wellicht interessante kortingen op hun reizen. WEEKENDJEWEG.NL Ook deze folder is elektronisch beschikbaar via onze website, klik op de link en gebruik inlogcode: select en wachtwoord: WWS0401 Op deze site de bekende hotels, bungalowparken en vakantiereizen van de vroegere folders. Doe u voordeel ermee! Wij wensen u alvast plezierige dagen Schildersbenodigdheden nodig? Maak gebruik van uw kortingspas, het kan tot 25% schelen op uw rekening. Geen pasje?, vraag het aan op het secretariaat, liefst per

11 In deze workshop werken we met serpentijn en Braziliaanse speksteen. Dit zijn steensoorten die goed te bewerken zijn vanwege de zachte structuur. We doorlopen alle fases die bij het maken van een beeld aan bod komen zoals het vormen, raspen en vijlen, schuren en polijsten. We starten om 10.00u. en sluiten rond 16.00u. af met een drankje. Datum 14 april Kosten 45 per dag (excl. steen) Incl. koffie, thee met iets lekkers. Lunchpakket meebrengen. De steen is ongeveer 6 of 8 kg en kost 3,- per kg. Atelier t Vonder. Beukenlaan PZ Sterksel. INLICHTINGEN EN AANMELDING:

12 Kinderen tot 85 cm GRATIS Kinderen van 85 tot 100 cm 8,50 Alle overigen de op de flyer vermelde prijzen. Alle kaarten zijn te bestellen o.v.v. Naam en personeelsnummer op of af te halen bij Steffie van Heck op HRM en aan de bar van de Kontaktdoos. De kosten worden dan op het salaris verrekend.

13 Voor dit park hebben wij ook kaarten beschikbaar voor de prijs van 18,50 Kinderen tot 2 jaar gratis. Broekdijk 15 Best In plaats van 11 euro betaalt u bij ons 6 euro per kaartje voor volwassenen, kinderen en 65- plussers. Open van mei tot sept. van 9.30 tot Van okt. tot apr. van tot Onze prijs 21,00

14 10 JAN WEDEROM SUCCESVOL GEPENSIONEERDEN-DINER Al ruim voor uur lieten de eerste gepensioneerden zich al zien richting wintertuin van het Catharina-Ziekenhuis. Nieuwsgierig keken ze rond of ze al oud collega s zagen. Het werd al spoedig een gezellige drukte van zo n ruim 300 senioren die er ook nog eens voor zorgden dat het parkeerterrein van het ziekenhuis volledig bezet bleef. In overleg met het ziekenhuis hebben we intussen besloten om de volgende jaren de aanvangstijd van deze toch wel grootse gepensioneerdenbijeenkomst een uurtje later te zetten. Iets voor half drie gingen de deuren van het personeelsrestaurant open en kon men met een kopje koffie/thee met iets lekkers onderling verder bijkletsen. Rond uur begaf iedereen zich naar de wintertuin waar de voorzitter van de Raad van Bestuur. Drs P. Batenburg een uiteenzetting gaf over het Catharina-Ziekenhuis van het afgelopen jaar. Ook de toekomst kwam natuurlijk ruim aan bod met de nodige nieuwbouw, een nog betere communicatie en klantvriendelijkheid. De Hr Frans Heuvelmans gaf vervolgens, evenals andere jaren, een terugblik van de activiteiten van de Catharijners van 2011 MET aansluitend een diaserie hierover (samen gesteld door de Hr Willem Baars) en wenste natuurlijk iedereen een gezond en voorspoedig Hij hoopte het volgende jaar toch wat positievers te kunnen vertellen over de situatie waar alle gepensioneerden momenteel mee te maken hebben. Want de overschrijding van de kosten in o.a. de medische zorg wordt ECHT niet alleen veroorzaakt door de vergrijzing van nu.

15 Uit onderzoek is o.a. gebleken dat de NIEUWE MEDISCHE ONTWIKKELINGEN en de groei van OBESITA S PATIENTEN (overgewicht), OVERVLOEDIG DRANKMISBRUIK ETC, ETC, ook een aardige duit in het zakje doen!!! Vervolgens werd er om uur een diapresentatie gehouden over de verbouwingen etc. van het Catharina-Ziekenhuis waarna vervolgens iedereen in de gelegenheid was om onder het genot van een aperitief wat bij te praten en/of nog even de eigen oude afdeling te bezoeken. ALLEEN JAMMER dat er nu tegenwoordig ook al oud collega s zijn die zich pas om rond uur laten zien als het grote diner begint. Dus het hele voorprogramma laten ze aan zich voorbij gaan. Om klokslag uur gingen de deuren van het personeelsrestaurant wéér open om NU alle aanwezige gepensioneerden te trakteren op een heerlijk diner onder leiding van ELS van het restaurant. Natuurlijk ontbrak ook de wijn etc. niet. Vervolgens ging iedereen, na nog een winters presentje ontvangen te hebben, na een geslaagde middag/avond weer tevreden huiswaarts. Daar gaan we vanuit want we hebben geen negatieve signalen opgevangen. p/s: Veel meer mensen hebben nu, t.o.v. vorig jaar, van te voren door gegeven dat ze plotseling verhinderd waren i.v.m. ziekte etc. Zodoende konden we als nog het juiste aantal gepensioneerden doorgeven die gebruik maakten van het diner waardoor we onnodige kosten konden voorkomen!!!! Toch zijn en blijven er mensen die WEL OPGEVEN om te komen maar niet HET FATSOEN hebben om iets van zich te laten horen als ze niet komen. Het blijft ieder jaar bestaan, JAMMER!!! Hélaas betalen we voor DIE afwezigen toch de kosten van het diner en etc.!!! DAGTOCHT GIETHOORN OP 1 MEI 2012 VOLGEBOEKT!!!! Op dinsdag 1 mei hebben we weer onze jaarlijkse voorjaarsdagtocht. Deze keer gaan we naar het hoge noorden GIETHOORN. We hebben na grondig overleg besloten toch een 2 de bus in te huren,daar er voor deze dagtocht een overweldigende belangstelling was van 117 personen

16 Financieel lukt het ons NOG steeds om geen wachtlijst te hanteren. We hebben ook nog wat meer korting gekregen omdat we met zo n grote groep gaan. We vertrekken om UITERLIJK uur vanaf het parkeerterrein OUDE TOREN. Dus graag op tijd aanwezig zijn en GRAAG eerder van huis gaan i.v.m. files en opstoppingen rondom Eindhoven zoals de vorige keer. We MOETEN om uur vertrekken, zeker met 2 bussen. OP VELER VERZOEK: Tel.nr. i.v.m. bereikbaarheid op heeeeeel de dag van de dagtocht! Dus ook s- Morgens voorafgaande aan de dagtocht! DUS NOTEER: (Frans Heuvelmans) EVENEMENTEN KALENDER CATHARIJNERS 27 MRT Beamer-pres. door de Hr. Nol Eliëns over de mergelgrotten. (Ontstaan, gebruik in het verleden etc, etc.) In de Kontaktdoos om uur. 24 APR Beamer, film-pres. door de Hr. Jan Aarts over een van zijn wandeltochten, deze keer door de GOS staten in Centraal Azie. In de Kontaktdoos om uur. 01 MEI Dagtocht GIETHOORN, VERTREK OM UITERLIJK UUR. (Volgeboekt) 29 MEI Contactmiddag met gezellig samen zijn en onder het genot van koffie/thee een beamer-pres. van de dagtocht naar Giethoorn van 1 mei j.l. In de Kontaktdoos om uur. 26 JUNI GEEN CONTACTMIDDAG (i.v.m. vakantie) 31 JULI GEEN CONTACTMIDDAG (i.v.m. vakantie) TIENDUIZENDEN NEDERLANDERS ZIJN NIET VERZEKERD!!!!! Ongeveer mensen hebben nog geen zorgverzekering, ondanks dat ze er over zijn aangeschreven en een boete hebben moeten betalen. Dat heeft het College voor Zorgverzekeringen onlangs bekend gemaakt. B O E T E: Het CVZ is sinds maart vorig jaar bezig alle onverzekerde Nederlanders op te sporen. Van de mensen die vorig jaar nog onverzekerd waren, hebben er inmiddels meer dan een verzekering afgesloten. De personen die daar nog geen gehoor aan hebben gegeven, is inmiddels een boete opgelegd van ruim 350 euro. Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering te hebben. Mochten die mensen weer niet reageren, dan wordt verplicht een verzekering afgesloten en de premie ingehouden op het salaris etc., zegt een CVZ-woordvoerder. HET IS DE BEDOELING DAT NOG DIT JAAR VRIJWEL IEDEREEN EEN VERZEKERING HEEFT. Bron: Zorgvisie

17 SPORTIEF BEZIG ZIJN?? Zwemmen en fitness vlak bij het Catharina-Ziekenhuis. Zwemmen bij de EINDHOVENSE WATERVRIENDEN (EWV) in het Ir. Ottenbad en De Tongelreep. (o.a. diploma- en trimzwemmen à E 13,40/volw. p. mnd ) INFORMATIE bij de balie tijdens de zwemuren: Volwassenen (Uw kinderen/kleinkinderen vanaf uur) Maandag: uur uur (Ir. Ottenbad) Dinsdag : uur uur (De Tongelreep) OF OP: Fitness bij SPORTS UP HEALTHCENTRE in de Waghemakerstraat 1d op een steenworp afstand van het Catharina-Ziekenhuis achter de Tamoil (voorheen OBAM). -Geen inschrijfgeld -Gratis een pasje Zeer lage prijzen vanaf E 10,95 ( ) voor gepensioneerden van: uur uur (Ma t/m Vr) De werkzaamheden aan de douches en kleedruimtes zijn afgerond. Ook is er een kleine sauna waarvan men gratis gebruik kan maken. INFORMATIE Tel: of JE GEZICHT IN HET WERK VAN EEN OUDE MEESTER Het melkmeisje van Vermeer met jouw gezicht? Of de Nachtwacht met de gezichten van je (oud)-collega s, familie, vrienden, kennissen? Op; kun je dit alles realiseren en kunnen zij de hoofdrol spelen in bekende schilderijen voor bijv. thuis aan de muur etc. Er is keuze uit een zeventig-tal werken. Je kunt de foto zelf in het schilderij monteren of het overlaten aan de professionals.

18 WIST U DAT. EINDHOVEN sinds 1232 stadsrechten heeft. Een breedlachende man minder aantrekkelijk is voor de vrouw terwijl mannen meer vallen voor lachende vrouwen (Canadees onderzoek onder 1000 vrouwen en mannen). In Nederland NU elke week ongeveer 2500 woningen van eigenaar wisselen. 60% van de Italiaanse mannen tussen de 18 en 34 jaar nog steeds thuis wonen. Het Nederlands geboortecijfer 1,8 kind per vrouw is. (Italië 1,3 kind). Men in Italië 1000,00 bonus krijgt bij de geboorte van een kind. NOORWEGEN uitgeroepen is tot het meest vrouwvriendelijke land. Alcoholisme bij mannen vaak voor komt in lagere milieus en bij vrouwen juist in hogere klasse. Andrè Rieu in 2010 de best verkopende artiest ter wereld was. (Omzet 67 miljoen). De achtergeblevene (alleenstaande), samen met de eventuele kinderen, de erfgenaam is van de overledene. (Deel van de erfenis maakt onderdeel uit van de nalatenschap). Vrouwen sneller dronken worden dan mannen en dat ook langer blijven. Vrouwen door alcohol meer zin krijgen in seks omdat alcohol remmingen weg neemt. (Testosteronspiegel stijgt). Bij mannen dit juist allemaal minder werkt omdat de testosteron spiegel juist daalt. Er momenteel in Nederland 21 miljoen mobieltjes in gebruik zijn. En dat er hiermee jaarlijks 22 miljard minuten wordt gebeld. En dat er ook jaarlijks 10 miljard sms jes verstuurd worden. Dat er in Nederland 291 miljard euro spaargeld op de banken staat. Nederlanders gemiddeld 22 liter wijn drinken per hoofd van de bevolking. Dat de gemiddelde prijs van wijn bij een supermarkt 2,83 is en bij de slijter 4,51. Ons brein 60 liter zuurstof nodig heeft per dag om optimaal te functioneren. (Zet dus meer een raam open en blijf niet de hele dag binnen zitten). Hoe helder het licht, hoe groter onze hersenactiviteit. (Uit onderzoek is gebleken dat bij felle lampen de achteruitgang bij dementie minder is). 22 gr. de ideale werktemperatuur is. Je bent dan het productiefst. (Uit pimp je brein -92 tips om slimmer te worden door bioloog Thijs Hannaast). TEVREDENHEID niet is, krijgen wat je wilt, MAAR willen wat je hebt. Een beetje stukadoor waarschijnlijk meer verdient dan een beginnende academicus. Jongeren net zo vrijgevig zijn als ouderen wat betreft goede doelen. AARDIG zijn uiteindelijk meer gewaardeerd wordt dan MOOI zijn!! IN DE FILE of IN DE RIJ staan bij de kassa onze aard pas echt naar boven komt. VROUWEN MOET JE ZOVEEL MOGELIJK KUSSEN, DAN HOUDEN ZE HUN MOND. (Marcello Mastroiami 86) VROUWEN ZIJN HET MOOISTE CADEAU VAN GOD. ( Silvio Berlusconie 74 )

19 31 JANUARI 2012: GOEDE OPKOMST BIJ PRESENTATIE JAN AARTS Op 31 januari vond er weer een interessante presentatie plaats in de KONTAKTDOOS over een van Jans indrukwekkende wandelingen in het KANCHENJUNGA BERGMASSIEF, gelegen op de grens van NEPAL en SIKKIM (INDIA). Het is niet zo maar een wandeling zoals wij gewend zijn. Het is soms op grotere hoogten afzien zoals bijvoorbeeld met pilletjes van de tandarts i.v.m. evt lucht bij een vulling van een tand. Nooit geweten!! Ook als je hoofdpijn krijgt is een paracetamolletje niet de oplossing. Soms is dat een teken dat je moet stoppen met deze wandeling en terug moet keren naar de vorige rustplaats. De laatste dinsdag in februari ging zijn presentatie over DUIKEN EN SNORKELEN IN DE RODE ZEE samen met zijn zoon in de plaats HURGHADA. De riffen van HURGHADA zijn voor snorkelaars een onvergetelijke ervaring. Zoveel vis,kleur etc.

20 EEN REGERINGSCOMMISSARIS OUDERENZORG!!!! Ouderenorganisatie Unie KBO wil op korte termijn een regeringscommissaris OUDERENZORG. Een delegatie van de ouderenbond bood onlangs SP-fractieleider in de tweede kamer Emiel Roemer een manifest aan waarin de organisatie pleit voor zo n WAAKHOND. Rigoureus aanpakken. Na jarenlange aanhoudende signalen over misstanden in verpleeg- en verzorgingshuizen is het nu de hoogste tijd om de problemen rigoureus aan te pakken, aldus de katholieke ouderenbond. Al die signalen ten spijt, lijkt niemand echt in te grijpen, zegt de Unie KBO. Ernst. Gezien de ernst en de toename van de problematiek en de klaarblijkelijke onmogelijkheid om op korte termijn de ouderenzorg sterk te verbeteren, pleit de Unie KBO voor het installeren van een REGERINGS- COMMISSARIS OUDERENZORG met alle bijbehorende, vergaande bevoegdheden, aldus de bond die leden telt. De Regeringscommissaris en zijn bevoegdheden zouden een wettelijke verankering Moeten krijgen in een speciale OUDERENWET. (ANP) (Bron: VARA Kassa Nieuwsbrief ) 80-PLUSSER MAG DIRECT NAAR VERZORGINGS- OF VERPLEEGHUIS. Ouderen boven de 80 jaar die in een verpleeg- of verzorgingshuis willen, kunnen voortaan rechtstreeks bij het tehuis aankloppen. Ze hoeven dan niet meer langs het CIZ, de instelling die het recht op langdurige zorg bepaalt. Die stelt alleen nog formeel vast waar iemand voor in aanmerking komt. Ook doven en blinden hoeven Voor AWBZ-zorg niet meer naar het CIZ. BEJAARD OF VERSLAAFD Beste senioren, word verslaafd in plaats van bejaard! Om tijdens het proces van ouder worden af te kicken kunt U dan kiezen uit prachtige onderkomens met volledig pension; geheel betaald door de ZORGVERZEKERING. Dat klinkt wat anders dan een kamertje in een verzorgingshuis met minimale verzorging! Neem extra borreltjes, rook veel sigaren, ga veel vaker kienen en meld U aan bij de GGZ. En hebt U ook last van Uw botten?? GEEN PROBLEEM, dan mag U zelfs naar de residentie in warm Zuid-Afrika. (Bron: Eindhovens Dagblad) WAT BEURDE HET RIJK IN 2010 ZOWEL AAN BELASTINGEN. Loon en inkomstenbelasting : 48,2 miljard BTW : 42 miljard Vennootschapsbelasting : 12,5 miljard Accijnzen : 12,8 miljard

21 Film en reisverslag door Jan Aarts over de GOS staten Centraal Azie. Al weer 15 jaar geleden hebben wij behalve Rusland ook Kazachstan, Kirgizië, Oesbekistan en Tadzjikistan bezocht. Wij hebben 4 dagen en 3 nachten gereisd met de trein van Moskou naar Almaty. Van daaruit hebben wij een 7 daagse trek gedaan in het Tiën-Shan gebergte. Je komt daar geen mens tegen. Daaropvolgend hebben we geslapen in de woestijn in een Yurt en vervolgens een trek van 7 dagen in het Pamir gebergte. Tijdens het eerste deel van de tocht wordt de grote bagage vervoerd door ezels. Later wordt het overgenomen door dragers omdat de ezels de pas niet over kunnen, Wij hebben ook meerdere steden van de zijderoute aangedaan. O.a. Tashkent ( 4 miljoen inwoners, Boechara en Samarkant. Wim, een van onze medereizigers heeft er een mooie film van gemaakt.

3-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

3-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 3-2012 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Informatie Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U voor 1 sept.

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2 2013 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de Voorzitter Verder in dit nummer informatie 3 voorstellen 4 activiteiten 5 Inschrijf formulier terugblik slipcursus 6 Ladies night 7 agenda

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2010 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Half februari en de mossel/visavond van 16 april is al volgeboekt! Ook kregen wij voor het verschijnen van deze uitgave

Nadere informatie

4-2007 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

4-2007 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 4-2007 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, In de vakantieperiode hebben een aantal vrijwilligers zich ingespannen om het inwendige van de Kontaktdoos nog eens

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 1-2008 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Wij zijn zeer verheugd over de vele positieve reacties die wij mochten ontvangen over de opknapbeurt van onze Kontaktdoos,

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

4-2008 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

4-2008 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 4-2008 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, In de hoop dat iedereen van zijn welverdiende vakantie heeft kunnen genieten maken wij ons weer op voor het komende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK Secretariaat: Schoolstraat 17, 4841 XC Prinsenbeek tel: 06-25008445. JAARGANG 31 rienus.huijbregts@casema.nl www.kboprinsenbeek.nl website: Bankrekening: NL07 RABO

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Februari - maart 2014

NIEUWSBRIEF Februari - maart 2014 NIEUWSBRIEF Februari - maart 2014 Dagelijks bestuur: Voorz. Antoon v.d. Ven - 272327 Penningm. Jan Swinkels - 272256 Martien van Kessel ontving tijdens de zittingsavond van 6 februari j.l. van Zijne Doorluchtige

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE Golfweek UITNODIGING & INFORMATIE & 2015 SPORTIEF Culinair genieten In de week van maandag 31 augustus tot en met zaterdag 5 september kunt u deelnemen aan de wedstrijden voor het goede doel tijdens onze

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 4-2012 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Informatie Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U voor 1 dec.

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI

de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI de agenda 3e periode 2013 sept t/m dec, van het CLI CLI Centrum voor Leven en Intuïtie opleidingen workshops reading & healing Maliebaan 66, 3581 CT Utrecht, Nederland telefoon: 030-2300310, fax: 030-2331217

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2009 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Evenementen kalender 2009 20 maart Kienen 3 april Mossel Visavond 10 april Open Country avond 11 april Paaseieren zoeken 14 april Slotavond Riktoernooi

Nadere informatie

Vanaf 22 augustus begint het nieuwe rooster weer! We hopen dat u genoten heeft van de vakantie en er weer volop tegenaan kunt in het Sportcentrum.

Vanaf 22 augustus begint het nieuwe rooster weer! We hopen dat u genoten heeft van de vakantie en er weer volop tegenaan kunt in het Sportcentrum. Beste Leden, De vakantie is weer voorbij. We hopen dat u een goede zomer heeft gehad. Wilt u weer beginnen met sporten, maak gerust een afspraak met één van onze instructeurs om weer fris te starten. Zij

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Contact. Wijzigingen persoonlijke gegevens. Bijna alle informatie is terug te vinden op onze website www.svdio-ettenleur.nl.

Contact. Wijzigingen persoonlijke gegevens. Bijna alle informatie is terug te vinden op onze website www.svdio-ettenleur.nl. Welkom bij svdio Leuk dat je lid bent van svdio! Door middel van deze folder willen wij je graag op de hoogte brengen van een aantal praktische zaken. We hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het sportieve

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief. VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014

Nieuwsbrief. VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014 Nieuwsbrief VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014 Samenwerken De PCOB, afdeling Zwolle, heeft al heel lang een samenwerkingsverband met de KBO, afdeling Zwolle. Ieder jaar weer verzorgen de reiscommissies

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015 K B O afd. Berkel en Rodenrijs mei tot en met juli 2015 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris:

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016 Ouderen 1 ONTMOETINGSCENTRUM DE ROOS Adres: Beekstraat 29 6001 GG Weert Tel: 0495-688190 (tijdens kantooruren) 0495-688199 (buiten kantooruren) Fax: 0495-537299

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar u verzorgd, verpleegd of begeleid wordt?

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

19 oktober 2015 nr. 25

19 oktober 2015 nr. 25 19 oktober 2015 nr. 25 De eerste periode van het nieuwe seizoen zit er alweer op. Tijd om u even bij te praten. We blikken terug op het zevende jeugdkamp, er is een bijdrage van de activiteitencommissie

Nadere informatie

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken FIETSEN VITAA winkelen samen TV kijk korte vakantie actiefdansje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen UIT eten OF THUIS dagtocht ka leggen museum genieten terras

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

Opgeven kan bij Riny de Ruijter 06-40322843

Opgeven kan bij Riny de Ruijter 06-40322843 April 2015 Nieuwsbrief 2 Koninklijke onderscheiding Wijnu leden Namens het bestuur en leden van Wijnu feliciteren wij: Mevr. Annie Waals-van Goch Dhr. Theo Bloemen Dhr. Dries Prak Onze felicitaties hebben

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 Regelingen en voorzieningen CODE 1.4.3.528 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 brochure bronnen de brochure Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 van het CAK (uitgave november 2012). De brochure is ook

Nadere informatie

Deze folder is bestemd voor:

Deze folder is bestemd voor: Bewegen, hart nodig Deze folder is bestemd voor: - Patiënten die de cardioloog hebben bezocht en waarbij gesproken is over adviezen ten aanzien van bewegen. - Patiënten die hebben deelgenomen aan de poliklinische

Nadere informatie

Gezellig vertoeven in het paviljoen

Gezellig vertoeven in het paviljoen digitil 08 - mei 2014 In deze digitil: Gebruik van het ballenkanon Gezellig vertoeven in het paviljoen Tassen in de TIL Barkrukken E-sigaret Gebruik van glazen Terugblik Mixed Night van 15 april Gebruik

Nadere informatie

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Leef je eens lekker uit met schelpen, want mooie schelpen gaan het dit jaar helemaal

Nadere informatie

November, December, Januari Vakantie activiteiten & Workshops

November, December, Januari Vakantie activiteiten & Workshops November, December, Januari 2013 Vakantie activiteiten & Workshops In dit boekje staat het einde van 2013, maar ook gelijk het begin van 2014. Makkelijk he? In december zijn het vaak lange, donkere dagen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Sterkste groei bij werknemers

Sterkste groei bij werknemers In 1994 stagneerde de ontwikkeling van de koopkracht nog. In de daarop volgende jaren nam de koopkracht echter steeds sterker toe: met 1% in 1995 tot 1,5% in 1997. De grootste stijging,,7%, deed zich voor

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016

Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016 Cursussen Sport en Spel voor senioren 50+ 2016 d e v e r b i n d e n d e f a c t o r VRIJWILLIGERSWERK OUDERENWERK JONGERENWERK WIJKWERK CULTUUR SPORT STEUNPUNT MEDELANDERS ACCOMMODATIEBEHEER MANTELZORGONDERSTEUNING

Nadere informatie

Programmaboekje dagbesteding. Oktober t/m december 2014. Archipel Passaat. het gevoel van samen

Programmaboekje dagbesteding. Oktober t/m december 2014. Archipel Passaat. het gevoel van samen Programmaboekje dagbesteding Oktober t/m december 2014 Archipel Passaat het gevoel van samen Programmaboekje dagbesteding Alstublieft. Bij deze het Archipel programmaboekje eerste kwartaal 2014. Een programmaboekje

Nadere informatie

We gaan weer beginnen!

We gaan weer beginnen! Nieuwsbrief van CNS-basisschool Juliana Halderweg 43-45 6721 ZJ Bennekom info@juliana.cnsede.nl www.juliana.cnsede.nl 21 augustus 2015 We gaan weer beginnen! Komende maandag ontvangen we als team van CNS-basisschool

Nadere informatie

CLI agenda 3 e periode 2015 aug t/m dec

CLI agenda 3 e periode 2015 aug t/m dec CLI agenda 3 e periode 2015 aug t/m dec CLI Centrum voor Leven en Intuïtie opleidingen workshops reading & healing Maliebaan 66, 3581 CT Utrecht, Nederland telefoon: 030-2300310 mail: kantoor@cli.nl www.cli.nl

Nadere informatie

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl.

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl. Wat leuk dat uw zoon/dochter vakantie komt vieren bij KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan; daar werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Nieuwsbrief Nieuw schooljaar Het nieuwe schooljaar gaat maandag a.s. weer van start! Na zes weken vakantie gaan de schooldeuren weer open. We hopen dat u en

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Programma Betuwe Binnen. Voorseizoen 27-03- 2015 t/m 28-06- 2015

Programma Betuwe Binnen. Voorseizoen 27-03- 2015 t/m 28-06- 2015 Programma Betuwe Binnen Voorseizoen 27-03- 2015 t/m 28-06- 2015 Openingstijden Bakkerij met verse broodjes Ook te bestellen via www.betuwebinnen.nl/winkel of via het bestelformulier (verkrijgbaar bij de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 20-05-2016

Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Communie Komende zondag doen de kinderen van groep 4 hun Eerste Heilige Communie. Wij hopen op goed weer en wensen hen allemaal een onvergetelijke dag toe! Schoolfotograaf Het

Nadere informatie

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten.

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten. Helaas Wanneer besloot Bert om Lizzy te vermoorden? Vreemd. Hij herinnert zich het niet precies. Het was in ieder geval toen Lizzy dat wijf leerde kennen. Dat idiote wijf met haar rare verhalen. Bert staat

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Samenvatting Van de Leidenaren heeft inmiddels 95% de beschikking over internet. Ruwweg betekent dit dat vrijwel alle Leidenaren tot 65 jaar over internet

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Praatjes De Vleer / Hasselbraam uitgave 4: april 2015

Praatjes De Vleer / Hasselbraam uitgave 4: april 2015 Belangrijke data: April / mei: VVE thema De Vleer: Hoera een baby VVE thema Hasselbraam: Dit ben ik 4 t/m 15 mei meivakantie Bso: vakantieprogramma Pto: gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Bosbad Zwinderen Toldijk 20b 7864 TL Zwinderen

JAARVERSLAG 2014. Stichting Bosbad Zwinderen Toldijk 20b 7864 TL Zwinderen Stichting Bosbad Zwinderen Toldijk 20b 7864 TL Zwinderen Het weer en de bezoekersaantallen. Het seizoen begon dit jaar rustig. Op deze eerste dag van het nieuwe seizoen, 26 april, konden wij zo'n 300 bezoekers

Nadere informatie

Nederlandstalige Vereniging Denia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure

Nederlandstalige Vereniging Denia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging Denia Asociación de Lengua Holandesa de Dénia Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging voor Denia en omstreken Postadres: Apartado 168, 03700 Denia Adres: Partida Marjal

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 Fijne feestdagen Een gelukkig en gezond 2016 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA JANUARI Week 02 Ma 04 1 e schooldag nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 KlimtorenNieuws locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 In dit nummer: Informatieavonden Website Schoolfruit Schoolmelk

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014 Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar u verzorgd, verpleegd of begeleid wordt?

Nadere informatie

Eigen bijdrage 2016. Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen

Eigen bijdrage 2016. Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen Eigen bijdrage 2016 Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen Deze folder gaat over de eigen bijdrage voor zorg vanuit de Wet langdurige

Nadere informatie

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST - LEERLING SuccesformulesVoorkant_Opmaak 1 06-10-14 10:08 Pagina 1 VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST 1 anigap 80:01 41-01-60 1 kaampo_tnakroovselumrofseccus

Nadere informatie

Aan de kinderen en de ouders van de kinderen van de jeugdnatuurgroep De Biesboschonderzoekers

Aan de kinderen en de ouders van de kinderen van de jeugdnatuurgroep De Biesboschonderzoekers Nieuws brief Aan de kinderen en de ouders van de kinderen van de De Biesboschonderzoekers De laatste paar maanden hebben we weer interessante activiteiten ondernomen. Hiervan eerst weer wat korte verslagen.

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Selectietrainingen. Personal Tennis Training - PTT. mhtml:file://c:\users\jan\appdata\local\microsoft\windows\temporary Internet Fil...

Selectietrainingen. Personal Tennis Training - PTT. mhtml:file://c:\users\jan\appdata\local\microsoft\windows\temporary Internet Fil... pagina 1 van 5 In dit nummer: â Trainingen â Activiteiten Tennisschool V&P â V&P Jeugdfonds â Sponsoren â Schooltennis â Tennisvakantie Tennisschool V&P Telefoon: 0183-851490 Nellie van Kolstraat 20 E-mail:

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2011 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Informatie Ontspannings Vereniging Catharina-ziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U voor 1 juni

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Januari, februari en maart Vakantie activiteiten Trainingen & Workshops

Januari, februari en maart Vakantie activiteiten Trainingen & Workshops Januari, februari en maart 2013 Vakantie activiteiten Trainingen & Workshops We gaan vol goede zin weer beginnen aan een nieuw jaar: 2013! Je kunt in dit eerste boekje van 2013 de nieuwe trainingen, workshops

Nadere informatie

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure

Verslag voorjaarstocht tot 25 april. Lemmer Joure Verslag voorjaarstocht 2016 21 tot 25 april Lemmer Joure Verslag: Frans Armee Donderdag 21 april In de loop van de dag komen er 11 Smelne jachten aan in de Binnenjachthaven Lemsterland. Het palaver vervroegen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden

NIEUWSBRIEF. DVD presentatie GGMD ism SUDO 22 januari 2013. LEVEN MET EEN PSCYHISCH PROBLEEM voor doven en slechthorenden NIEUWSBRIEF Voorzitter: Op 22 januari 2013 was er lezing in het gebouw GGMD te Utrecht gehouden, helaas was de opkomst bedroevend te laag misschien wegens sneeuw. Toch heeft Anouska van GGMD presentatie

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Aan alle deelnemers van Stichting De Baan plus ouders, verzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden,

Aan alle deelnemers van Stichting De Baan plus ouders, verzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden, zomer uitstapjes Stichting d e Ba a n 20I0 Haarlem, april 2010 Aan alle deelnemers van Stichting De Baan plus ouders, verzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden, Ook dit jaar organiseert De Baan

Nadere informatie

Voor wie is deze folder?

Voor wie is deze folder? Wie betaalt wat? Voor wie is deze folder? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie