Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.limburgfestival.nl"

Transcriptie

1 Bijzonder theater op BIJZONDERE locaties 1 1 Theater op Locatie TOM Cruise Ommetje Opera De gekleurde Stad Theatrale T IPPELZONE Kindermiddag Natuurlijk... Theater

2 DE VERBEELDING AAN DE MACHT Bijzonder theater op bijzondere locaties. Dat biedt het LMBG FSTVL. Ga met ons mee. Vijf dagen lang voorstellingen bezoeken die u zelden of nooit in Limburg aantreft. Met ons buitenfestival rekken we het zomergevoel nog even op. Een programma boordevol theatertochten en bijzonder theater op bijzondere locaties: een majestueus kasteel, een grondstoffelijke boerenschuur, een voorbijvarend schip, een karakteristiek dorpsplein, een verscholen kloostertuin: we hebben de meest prachtige en onalledaagse plekken gevonden voor de voorstellingen. Veelal op en rond de Maas en in onze prachtige Midden- Limburgse natuur. U wordt verrast met meer dan 100 voorstellingen op ruim veertig, vaak verborgen, locaties in Roermond, Leudal, Maasgouw, Echt/Susteren, Kinrooi (B) en Roerdalen/Wassenberg (D). 2 2 Een paar hoogtepunten Dit jaar vieren we een jubileum. Twintig jaar bestaat onze succesvolle theaterfietstocht Natuurlijk Theater. Ook dit jaar bieden we deze mooie fietstocht weer aan met onderweg diverse theatrale belevenissen voor jong en oud. Verder viert het Ommetje Opera feest: al weer vijf jaar bestaat dit juweeltje. Hoge kwaliteit zang, laagdrempelig gebracht; dat is onze filosofie. Natuurlijk bieden we ook diverse nestvlieders een podium. Jong theatertalent aan ons binden blijft een van de uitgangspunten van ons festival. Een regelrechte aanrader is - met een knipoog - de Theatrale T ippelzone: onze figurenen objectenwandeltocht. Een inspirerende wandeling met juweeltjes van voorstellingen in een inspirerende omgeving. We zijn er trots op om ruimte te kunnen bieden aan een prachtig, maar relatief onbekend genre in de theaterwereld.

3 Na het succes van onze eerste kindermiddag vorig jaar, krijgt deze dit jaar natuurlijk een vervolg. Een mooi programma met gratis voorstellingen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kortom verlies niet het hoofd, maar loop er mee in de wolken. Onderga vijf dagen lang al de geboden hartstochtelijke belevenissen en laat daarbij vooral de verbeelding aan de macht We begroeten u graag! Jan Klompen 3 3

4 Algemene festival info 26 T/M 30 AUGUSTUS 2015 ONLINE KAARTVERKOOP, TELEFONISCH OF AAN DE KASSA De kaartverkoop voor het LMBG FSTVL wordt wederom verzorgd door TheaterHotel De Oranjerie. Vanaf 27 juli staat het programma online en kunt u kaarten bestellen. U kunt tot uiterlijk drie uur voor aanvang van de voorstelling online kaarten bestellen. Reserveer via zie button Reserveer uw ticket. Deze kaarten zijn als e-ticket te printen. Daarnaast kunnen tijdig bestelde kaarten worden thuisgestuurd. Ook zijn kaarten tot een dag voor aanvang af te halen in Roermond bij de kassa van TheaterHotel De Oranjerie. Als u niet in staat bent de kaarten op te halen, liggen ze vanaf een uur voor de voorstelling aan de kassa op locatie. U kunt ook kaarten kopen aan de kassa bij Theaterhotel De Oranjerie Roermond of bel tussen 9 uur en 23 uur met Als een voorstelling niet uitverkocht is, dan kunt u ook kaarten kopen aan de kassa op de speellocaties, vanaf een uur voor de voorstelling. 4 4 DOWNLOAD PROGRAMMA U kunt het complete programmaschema downloaden van onze website TEL. FESTIVALSECRETARIAAT: (Alleen tijdens het festival en niet voor de kaartverkoop.) FESTIVALCENTRUM Onze artiesten worden dit jaar weer gastvrij ondergebracht in Hotel De Abdij in Horn. Daar is ook ons secretariaat voor de duur van het festival gehuisvest. Loop gerust een keertje binnen. Programmawijzigingen en alle verdere belangrijke en relevante festivalinfo vindt u op:

5 Festivalpartners 5 5

6 sponsoren Ondernemersvereniging Munsterkwartier-Hartje Stad Peel, Maas en Leudal 6 6 Roermond Echt Beegderveld 19 NL-6099 NC Beegden Tel. +31 (0) Internationaal Gecertifi ceerd Pianostemmer/technicus (CPT) Inbouw Silent Piano systemen Precision Touch Design Installer Piano & Vleugel Revisie Europiano NPMB ALTIJD ACTUEEL! MIDDENLIMBURGACTUEEL.NL HALLO LEUDAL NEDERWEERT MAASGOUW GRENSSTREEK Een warm welkom in de regio DE MOOISTE KLANK UIT UW PIANO!

7 Locaties Hoeve de Schoor Kasteel Aldeghoor Wienerte Kartuizerklooster 7 7 Festivalvrienden Het festival kan al rekenen op steun van ruim 500 Vrienden, die vanaf E 15,- per jaar het festival een hart onder de riem steken. We hebben jullie hard nodig! Nieuwe vrienden kunnen zich inschrijven via de bon achterin dit boekje of via button: Word ook vriend van het festival! U profiteert van diverse voordelen als Vriend. Houd daarom onze nieuwsbrief en website in de gaten. En beste trouwe vrienden, let erop dat u een verandering van adres aan ons doorgeeft via:

8 Theater op Locatie Bijzonder theater op bijzondere locaties. Daar staat het LMBG FSTVL voor. Prachtvoorstellingen die nooit of zelden in het fraaie Midden- Limburg staan, zetten we op voor deze provincie kenmerkende prachtplekken neer. Dit jaar kunt u kiezen uit deze pareltjes... NICK STEUR - A PIECE OF TIME moving pendulums & synchronizing metronomes Time is nature s way of keeping everything from happening at once - John Wheeler Een vierkant van 32 metronomen markeert het speelvlak. Een spiegelende, loodzware pendule hangt in een groot stalen frame, exact gemodelleerd naar de piramide van Gizeh. De trage, vloeiende slingerbeweging van de pendule wordt doorkruist door het tikken van de metronomen: rechtlijnig en onverbiddelijk. In een verschuivend spel van beeld, geluid en een langzaam intredende stilte laat Nick Steur verschillende soorten tijdsbeleving op elkaar inwerken, met als gevolg een onvergetelijke ervaring, magisch in zijn eenvoud. Mede mogelijk gemaakt door SoAP en Via Zuid. 8 8 De Bloem van de Natie De No Future Show Een fysieke en humorvolle ode aan idealisme en kwetsbaarheid. In De No Future Show wordt afgerekend met het cynisme: hoe moeilijk het ook is om, ondanks tegenslagen, mislukkingen en klappen die je krijgt, je idealisme en je kwetsbaarheid te laten zien. Het moet een ode zijn aan het vormgeven, het uiten van je idealen. De Bloem van de Natie laat zien dat je negativiteit om kan zetten in iets opbouwends. En wie wil dat nu niet Mede mogelijk gemaakt door de Azijnfabriek Roermond.

9 Laurence Stas The time of my life The Time of my Life is de allereerste voorstelling van theatermaakster en actrice Laurence Stas. Ze nam een jaar lang de laatste levensfase en het stervensproces onder de loep. Geïnspireerd door de gesprekken met hulpverleners binnen de palliatieve zorg, familie-leden en stervenden, keerde ze terug naar haar eigen familieverhalen en gebruikte deze als vertrekpunt voor deze intieme voorstelling. Het resultaat is een integere monoloog, waarbij de grens tussen humor en tragiek dikwijls vervaagt, om zowel het leven als de dood leefbaar te houden. Het publiek wordt uitgenodigd om de zoektocht naar geluk te staken en de liefde voor het leven te vieren, zolang het nog kan. Een voorstelling waarbij de dood niet doodgezwegen wordt Hoge Fronten / Lieke Benders en GOTRA / Joost Vrouenraets - i-am Eén dans, één dans met sproeiende ogen, gloeiende wangen, losse handen. Eén enkele danser op het podium: zijn plek, zijn thuis. Ziel en zaligheid neemt hij mee, in elke pas. Maar wat als zijn lichaam niet meer gehoorzaamt? Als hij afscheid moet nemen van zijn dierbaarste bezit? Wat blijft er nog over? De voorstelling is een verbinding van dans en theater door twee van de meest spraakmakende creatieve geesten uit het zuiden des lands: Lieke Benders en Joost Vrouenraets. Uitgangspunt voor i-am is het toneelstuk Huis Clos van JP Sartres. Met o.a. deelname van enkele leden van Harmonie Concordia Melick. Mede mogelijk gemaakt door BNG Cultuurfonds, Huis voor de Kunsten Limburg, Limburg Onderstreept Cultuur en Euregionaal dansplatform. Voorafgaande aan of na afloop van de voorstellingen biedt Preuverie de Nassaurie een speciaal LMBG FSTVL - diner aan in het grand-café van de Nassaurie. Voor meer info en reserveren voor dit diner raadpleeg: 9 9 Theater op Locatie TOM Cruise Ommetje Opera De gekleurde Stad theatrale T IPPELZONE Kindermiddag Natuurlijk... Theater

10 Nieuwe Helden, Lucas de Man Wij, Varkenland Stijn is een jongen van 30 jaar die na 12 jaar rondtrekken in de wereld terugkeert naar zijn geboortestreek. Zijn ouders waren varkensboeren. Zijn broer heeft de boerderij overgenomen, hijzelf wou ridder zijn. Lucas gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Voor deze voorstelling ging Lucas de Man een maand lang op stage bij verschillende varkensboeren. Hij interviewde graanhandelaars, bankiers, boerenbondleden, veeartsen en agrarische hulpverleners. Wij, Varkenland kreeg vier **** in de Volkskrant: Zijn monoloog zou weleens belangrijker kunnen zijn voor inzicht in de voedselsector dan veel dierenactivisten menen te kunnen bereiken lardeert luchtige grapjes met bittere ernst Andre Manuel Solo André Manuel, maatschappij-kritische cabaretier, maar bovenal gepassioneerd muzikant. Hij wisselt ingetogen rauwe ballads af met tegendraadse vrolijke nummers. Hij mag zelfs verantwoordelijk gehouden worden voor een van de mooiste Nederlandse liedjes ooit geschreven: Kraaien. Ga vooral luisteren naar deze zoon van het lied, kind van het akkoord, junkie van de taal, die verslaafd is aan het woord. Andre Manuel Andre geit plat We zeiden het al: Andre Manuel, zoon van het lied, kind van het akkoord, junkie van de taal, verslaafd aan het woord. Toch geeft hij in dit concert ook enkele Limburgse vakbroeders het woord. Zij vertalen en zingen liedjes van Mannetje Manuel in hun eigen taal, het Limburgs.

11 Hoe dit gaat klinken? Dat is nog onduidelijk. Maar om met de maestro himself te spreken: altijd al naar mijn eigen liedjes willen luisteren zonder dat ik daar dan ook maar iets van versta Met de onbaatzuchtige medewerking van de bronsgroen eiken nachtengaaltjes Jan en Thomas Schroën, Mieke Deckers, Thijs Korsten, Stan Peters en Peter Poell. Ester Natzijl - Watching Een vrouw op zoek naar vrede wordt verstoord door iets dat voortdurend over haar waakt. Wat is het? Het kan niet leven met haar, maar nog minder zonder haar Blijft de vrouw in controle over haar eigen leven? Dan lijken het wezen en de vrouw samen te smelten... Watching is een solo-duet van een vrouw met een levensgrote pop, geïnspireerd op het boek Stil de Tijd van Joke J. Hermsen Margje Wittermans - VluchtGoud deel 1 Nieuwe muziektheatervoorstelling van Margje Wittermans waarin zij via de gedichten en verhalen van Jan Jacob Slauerhoff, haar eigen schipper en zeeverhalen een antwoord zoekt naar de mysterieuze werkelijkheid van haarzelf en die van Slauerhoff. In VluchtGoud legt zij Het Slauerhoff syndroom bloot. VluchtGoud gaat over de mysterieuze werkelijkheid van Margje Wittermans die samenvalt met die van Jan Jacob Slauerhoff. Waarom deze Margje zo diep raakt? Vanwege de diepgewortelde aantrekkingskracht tot de zee. Tot de vrijheid, tot de zeemannen. Zij neemt het publiek mee aan boord, mee op haar vluchtreis om te beseffen dat zelfs achter de laatste horizon geen werkelijke bestemming ligt.. Het Slauerhoff Syndroom door de ogen van een jonge vrouw. VluchtGoud was dit jaar een van de high lights van Oerol. Alle voorstellingen in no-time stijf uitverkocht. Vier **** in de Theaterkrant.

12 Sacred Places - Witness Speciaal voor het LMBG FSTVL strijkt Sacred Places met de light-art-dance-perfomance Witness neer in de feëerieke tuinen van Kasteel Baexem te Baexem. Deze locatie speelt een bijzonder inspirerende en bepalende rol in deze voorstelling. De identiteit, de historiek, de vorm en de functie geven het geheel een welhaast sacraal geheel. Wees getuige van de Witness en vergeet het vervolgens nooit meer Sacred Places brengt kunstdisciplines samen in kleine en grote projecten. Het bij elkaar brengen van zeer diverse disciplines en mensen rond een bepaald idee op een bijzondere locatie creëert telkens een bijzondere stimulans voor de deelnemers en het publiek. Dagvoorstelling Op woensdag 26 en donderdag 27 augustus bestaat ook overdag de mogelijkheid om tussen en uur in de prachtige tuin van Kasteel Baexem de dagversie van Witness te bezoeken. Dit tegen gereduceerde prijs. Kinderen 1,50. Volwassene 3,00. Melden in het restaurant van Kasteel Baexem. LMBG FSTVL diner Voorafgaande aan de avondvoorstelling van Sacred Places op donderdag 27 augustus, biedt Kasteel Baexem een speciaal LMBG FSTVL diner aan, in het restaurant Kasteel Baexem. Meer info en reserveren voor dit diner zie:

13 Kasteel Annendaal - Echt-Susteren Kapel onder de Linden - Thorn Gitstappermolen - Vlodrop Kasteel Baexem - Beaxem Wassenberg Download het volledige festivalprogramma op

14 Afstanden speelplekken De voorstellingen van het LMBG FSTVL spelen in Midden-Limburg. Deze schematisch weergegeven landkaart geeft globaal aan hoe ver de verschillende plekken van elkaar afliggen. Met behulp van deze kaart en het speelprogramma kunt u ook uw eigen theatertocht samenstellen

15 TOM Cruise Theatrale Ontdekkingsreis Maasgouw Ook dit jaar geen LMBG FSTVL zonder de populaire Theatrale Ontdekkingsreis Maasgouw, de TOM Cruise. Deze prachtige boottocht wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Maasgouw en de rederij Cascade. De boottocht begint in Wessem om uur en eindigt daar ook weer rond uur op de kade. De Theaterboot is onlangs helemaal opgepimpt. Reden te meer voor een heerlijke middag varen met muzikaal en theatraal entertainment. Er zijn kleine voorstellingen aan boord, die zoals gebruikelijk nog een verrassing blijven. Daarnaast is er ook aan wal veel te zien. Er zijn voorstellingen in het pittoreske vestingstadje Stevensweert (Jan van Steffensweerplein) en in het vorstelijke witte stadje Thorn (op de kade en op het Buitenpodium). Mis de boot niet! Vol is Vol. Afvaart om uur precies! Reserveren en kaartverkoop De entreekaartjes zijn 12,50. Reserveer via klik op de button TheaterHotel Oranjerie of bel tussen 9 en 23 uur met

16 Ommetje Opera Voor het vijfde jaar kunt u al wandelend gaan genieten van opera dicht op de huid. Een bijzonder lustrum waarin wij u dan ook wederom willen blijven verrassen. De ArtEZ Vooropleiding Dans Venlo van het Valuas College gaat onder leiding van de choreograaf Gideon Poirier zorgen voor een nieuwe cross over. Uiteraard ontbreken de zangers van Opera Zuid niet. En wat is een lustrum zonder de vertrouwde stemmen van Ben Heinen en Ingrid Bergs, als altijd begeleid door Hilde Ubben. De regie is in handen van Nataschja Derks met medewerking van acteurs uit onze eigen regio. Dit alles vindt plaats op twee unieke locaties: vrijdag bij het Kartuizerklooster nabij het centrum op de Swalmerstraat in Roermond en zaterdag bij Kasteel Aldeghoor in Haelen. walk-in-opera-diner Speciaal voor deze lustrumeditie is er iets nieuws: de walk-in-opera-diner beleving. Naast de zang en mooie beelden worden de smaakpapillen verwend tijdens het laatste Ommetje op zaterdag in kasteel Aldenghoor. Een compleet avondje opera inclusief een meergangen diner én drank. In perfecte sfeer. Sluit aan bij ons feestje en laat jullie verrassen Vrijdag 28 augustus - Kartuizerklooster Roermond Start l Union, Markt 21 om 13:30, 16:00 en 19:00 uur Zaterdag 23 augustus - Kasteel Aldeghoor Haelen Kasteellaan 7A, 6081 AN Haelen om 13:30 en 16:00 uur, walk-in-opera-diner om 19:00 uur Duur : 90 minuten, duur walk-in-opera-diner 180 minuten Prijs : Ommetje Opera 10,- Walk-in-opera-diner 45,-

17 17 17 Download het festivalprogramma op

18 DE GEKLEURDE STAD Ook dit jaar verandert Roermond tijdens het LMBG FSTVL weer in De Gekleurde Stad. Op zaterdag 29 augustus, tussen 13 en 17 uur strijkt er een bont palet aan performers en straattheaterartiesten neer op het Munsterplein, Kloosterwandplein, in het stadspark, in het Cuypershuis, in een spooky kelder en in het Designer Outlet Centrum. Alle voorstellingen zijn gratis. Op vindt u het programma van De Gekleurde Stad. 1 Carré Curieux Entre Nous (BE) Zet bij straattheater een paal op een podium en wedden dat er iemand in klimt? Hier zien we twee heren rondjes draaien. Eerst in ganzenpas achter elkaar aan en jawel, daarna in die paal: om er eerst alleen in klimmen, de ander er mee te plagen en er uiteindelijk samen er in te klimmen: Prachtig synchroon, ontroerend, licht en virtuoos Frank Los Visueel faciliteren (NL) Een tekenaar zonder geduld wordt een sneltekenaar. Een volwassene die liever een kleuter blijft een kunstenaar. Een slimmerd die de wereld niet goed snapt wordt een filosoof. En vrolijke paljas in een iets te serieuze wereld? Die wordt al snel een entertainer. Maar eigenlijk vraagt Frank Los zich nog steeds af wat hij wil worden als hij later groot is. 3 Intro in Situ (NL) Is er Humor in de Muziek? (NL) Vier Jonge Honden zitten met een vraag: wat te doen met humor en muziek? Het is een zoektocht buiten hun comfortzone; kunnen zij ook in hun muziek humor vinden? Gaat het hilarisch worden, of gaat het om een milde glimlach? Ongemakkelijk? Of clownesk? Het is een serieuze vraag wacht, nee, natuurlijk niet 4 Shanti Straub Mono Mono (NL) In tien minuten snoeren theatermaakster Shanti Straub en zanger Hupkens iedereen de mond. Maar wel met een zachte hand. In het centrum van vertier componeren zij de stilte. Ze houden de maatschappij een spiegel voor en dat kan best confronterend zijn.

19 5 Skullmapping The Styx (B) Een artistieke virtual reality ervaring die je meevoert naar de onderwereld. De toeschouwer zakt als het ware door de grond en ontwaakt zittend in een bootje, dat aangemeerd ligt aan een aanlegsteiger. Een mysterieuze figuur wandelt de steiger af en springt in de boot. Maar let op, niets is wat het lijkt. Of toch wel? Niet voor gevoelige zielen, Pieter Verhees > Follower (NL) We zien een vrouw en haar robot. We werpen als het ware een blik in de nabije toekomst en zien een relatie tussen de mens en technologie. Wie heeft eigenlijk de leiding, de vrouw of de robot? De uitstraling van de robot is fragiel en hij beweegt omzichtig, maar soms ineens wild en onstuimig. Toevallige ontmoetingen met voorbijgangers leiden tot intrigerende interactie. Probeer zelf eens de robot te leiden Theater op Locatie TOM Cruise Ommetje Opera De gekleurde Stad theatrale T IPPELZONE Kindermiddag Natuurlijk... Theater

20 7 Jos Wilms > Rol-e (NL) In het midden van de straat staat helemaal verlaten een rolstoel. Wat doet deze daar? Een vergeten, of wellicht een verloren voorwerp? Rol-e is een rolstoel die zelf zijn eigen weg vindt. Hij manoeuvreert tussen de mensen door of het een lust is. Ook praat hij af en toe met ze en claxonneert op de meest gekke momenten. Rol-e manipuleert, intrigeert en daagt mensen uit hem interactief te bejegenen. 8 Mario Queen of the Circus > God Save The Queen (Aus) Mario is terug bij ons met zijn nieuwe vlammende voorstelling: God Save The Queen. Hij vertelt ons het verhaal van zijn even hilarische als absurde zoektocht naar de enige echte circus royalty; The Royal Queen. De prangende vraag... vindt hij haar en zo ja... kan hij dan kiezen tussen haar of wordt het zijn eer en ambitie? Of is het die lieve vrijwilligster die hem voor een duivels dilemma stelt. 9 Compagnie du Mirador Okolo (B) De twee artiesten van Cie du Mirador brengen een grappig en poëtisch spektakel en nemen je mee in een stroom van luchtacrobatie, dans en jongleren. Een spektakel waarbij de relatie van dit prettig gestoord koppel meer en meer aan hoogte wint. Maar er is ook die vrije val, want what goes up must come down LisenImke > Thuis Best (NL) Een mol woont in een huisje onder de grond. En een mol kruipt door de gangen met een schemerlamp. Ze ontmoeten elkaar en er ontstaat een vriendschap. De twee mollen ervaren hoe het is om samen te zijn en hun leven te delen. Is samen fijner dan alleen? Ze ruiken, voelen, horen, proeven, graven, klauteren en kijken zo goed mogelijk. Op zoek naar dat ene gevoel en dan misschien nog wel beter Voorstelling voor Butlers a Gogo (NL) De butlers a gogo zijn er om uw leven aangenamer te maken. Deze op en top old-school butlers bedienen u daartoe met een portie servicegerichte zelfspot. Met hun mobiele theetafel zetten ze u in het zonnetje en voorzien zij eenieder van een dienst en een lach, op grote en kleine schaal

21 Download het programmaschema op

22 Theatrale T ippelzone Zie ik wat ik denk dat ik zie? Mensen, figuren, objecten? U komt ze tegen op een bijzondere theatrale wandeling (± 8 kilometer), waarbij verbeelding een grote rol speelt. Vol trots presenteren we onze nieuwe theatertocht! Op woensdagmiddag 26 augustus loopt deze theatertocht - met een knipoog, een Theatrale T ippelzone - door Kinrooi, Leudal en Maasgouw. Een grensoverschrijdende wandeling met een caleidoscoop aan klein, kernachtig figuren- en objectentheatervoorstellingen, geschikt voor jong en oud. Het LMBG FSTVL blijft graag nieuwe impulsen aan het festival geven. Onze artistieke projecten worden gemaakt voor, en geapprecieerd door, een zeer ruim publiek, jong en oud. Het is juist die artistieke vrijheid die de kracht en diversiteit geeft aan het festival. Met het project Theatrale T ippelzone voegen we in 2015 een nieuw, dynamisch en fris onderdeel aan het al rijke palet aan onderdelen toe. Mis het niet Startplekken Starten : tussen uur Kessenich : Kasteel Borgitter, Kasteelstraat 19a Thorn : Parkeerplaats Grote Hegge, Waterstraat 9 Entrée 6,00 voor volwassenen. 2,50 voor kinderen onder 12 jaar

23 Kerk - Kessenich Natuurgebied Vijverbroek Kasteel Borgitter - Kessenich Kapelhuis - Thorn

24 1 Theater Tique Onlangs nog de onbetwiste winnaar van het TV-programma Popster: Theater Tique. In een verbluffend samenspel weten de speelsters van Theater Tique het elastische mannetje Tique zo te bewegen dat je je vanaf het eerste moment in zijn wereld verplaatst en met hem meeleeft. Theater Tique laat zien dat je met een minimum aan decor theater kunt maken en een groot publiek kunt boeien. Poppentheater in optima forma, voor jong en oud! 2 François Blanc Al ooit eerder te gast op het LMBG FSTVL: François Blanc. We vragen hem niet voor niets terug. Hij lijkt op zo n excentrieke, Franse boulevardschilder, spreekt een niet bestaand Frans dialect en werkt, druk gesticulerend, aan zijn min of meer virtuoze portretten van voorbijgangers. Maar François zelf trekt meer aandacht dan zijn werk. Niet gek, want hij doet wel heel menselijk, maar is François dat ook? 3 Ester Natzijl > Watching (verkorte uitgave) Een vrouw op zoek naar rust wordt verstoord door iets dat constant waakt over haar. Wat is het? Het wil zich manifesteren in een leven van vlees en bloed. Het kan niet leven zonder haar. Het demon-achtig wezen probeert haar leven binnen te sluipen om te kunnen bestaan. Maar de vrouw vecht terug. Of geeft ze haar leven aan het schepsel? Een heel bijzonder solo-duet van een vrouw met een levensgrote pop, o.a. geïnspireerd op het boek Stil de Tijd van Joke J. Hermsen Ananda Puijk Company en Studium Chorale (co-productie) > Patina Muziektheatervoorstelling over de kracht van het ouder worden. De voorstelling Patina neemt de bezoeker mee naar een wereld, waarin het niet gaat over de last van het ouder worden, maar juist over de levensvreugde, de kracht en levenservaring. 5 Meandertaal > Paper Cuts De Koning van Papier ademt fantasie. Wanneer je de angst weet te overwinnen en de tijd durft te nemen om hem beter te bekijken, zie je de Grote Verhalen uit zijn lichaam verschijnen. Hij draagt romans, gedichten en toneelstukken in zich mee. Letters stromen door zijn bloed, luister daarom vooral ook naar zijn verhaal. Een poëtische act die beeld, muziek en verhaal naadloos in elkaar laat overvloeien. Via pop-ups en andere papieren foefelarijen verschijnen verschillende bekende scènebeelden uit de geschiedenis van het boek.

25

26 Kindermiddag Een gezellige kindermiddag met verrassende en geheel op kinderen afgestemde theatervoorstellingen. Gratis voorstellingen en activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Dit alles in en rondom de ECI-cultuurfabriek in Roermond, op vrijdag 28 augustus van 13 tot 17 uur. 1 Klei-Knöddele en Snoetje Kliedere We gaan weer verder met het fameuze Klei-Knöddele onder leiding van Anneke Collaert. Vorig jaar zijn we op de kindermiddag begonnen met het kleien van het leven in en rondom een zelf bedacht kasteel en iedereen was verdrietig toen het om 17 uur tijd was om te stoppen. Daarnaast kunnen kinderen zicht laten schminken bij het altijd weer gezellige Snoetje Kliedere o.l.v. Ruth Houkes Grand piano De Grand Piano staat klaar om bespeeld te worden. Welk kind wil dat nu niet? Terwijl kinderen fijn aan het piano-lopen zijn, springende van toets naar toets, kan het zomaar gebeuren dat de piano plotseling mee gaat spelen. Dit is o.l.v. Tom van Wijngaarden. Verder kunnen kinderen ook op verschillende tijdstippen in groepen een stop-motion filmpje maken. O.l.v. Joep Jansen 3 Theaterproductie ZAND > 3+ In een nostalgisch sfeer die doet denken aan de jaren 50 ontmoeten Bob, Fee en het Zandmannetje elkaar in een zomerse setting. Met veel clownerie, figurentheater en muziek. Jonge kinderen en hun ouders genieten samen. Geschikt vanaf 3 jaar. 4 Inbrekerskomedie > 6+ Het jeugdtheatergezelschap Doublee speelt de voorstelling: Linke Loes en Lepe Lowie op inbrekerspad. Een slapstickachtige, zeer kleurrijke en kolderieke voorstelling. Ook geschikt voor volwassenen.

27

28 NATUURLIJK THEATER Feest! Natuurlijk...Theater bestaat twintig jaar. De vaste bezoekers snappen waarom: een ideale fietsdag met het hele gezin. U ontdekt al fietsend op een plezierige manier kleinschalig theater. Ook dit jaar doen we Echt/Susteren, Roerdalen/Wassenberg (D) en Leudal aan. Kenmerkend is dat de programmering hoge kwaliteit theater is en dat de tocht uitermate geschikt is voor het hele gezin. De artiesten zorgen ook dit jaar voor een prikkeling van de zintuigen. Langs een route van 25 km komt u deze artiesten tegen. U fietst de tocht in uw eigen tempo. U kunt op verschillende punten langs de route, binnen een bepaalde tijd, starten. Natuurlijk Theater is een aangename manier om kennis te maken met kleinschalig theater op verrassende locaties en tegelijkertijd het Limburgse landschap op een gezonde manier te doorkruisen en beter te leren kennen STARTPLEKKEN EN STARTTIJDEN Vrijdag 28 augustus > Echt/Susteren Starten: tussen en uur Startpunt: Manege Op de Berg, Wolfsberg; Pey-Echt. Koffiehuis t Ijzerenbos, Heerenstraat; Susteren Lokale organisatie: Stichting Culturele Kring Echt Zaterdag 29 augustus > Roerdalen / Wassenberg Starten: tussen en uur Startpunt: De Huifkarhoeve/Gitstappermolen, Gitstappermolenweg 1a/3; Vlodrop Bleekplatz Ophoven, Marienstraße 25; Wassenberg-Ophoven De Boshut, Meinweg 2; Herkenbosch Roßtorplatz Wassenberg, Am Roßtor 1; Wassenberg Martinusplatz Effeld, Kreuzstraße 1-3 Wassenberg-Effeld Grundschule Birgelen, ingang t.o. Lambertusstraße 106; Wassenberg-Birgelen

29 Zondag 30 augustus > Leudal Starten: tussen en uur Startpunt: Preuverie Bekkers Marie, Raadhuisstraat 1; Roggel Café Biej Wim, Burg. Aquariusstraat 14; Haelen Café-Restaurant De Oude Smidse Baexem; Stationstraat 26 Baexem Lokale organisatie: Stichting de Zoete Inval ENTREE Volwassenen betalen 6,- en kinderen fietsen mee voor 2,50 per persoon. U hoeft niet te reserveren voor de tocht. U betaalt bij de startpunten Theater op Locatie TOM Cruise Ommetje Opera De gekleurde Stad theatrale T IPPELZONE Kindermiddag Natuurlijk... Theater

30 1 MELANIE HAGEDORN - Hang loose (DUI) Het leven gaat er om in evenwicht te blijven. Melanie neemt dat wel erg serieus: ze balanceert de hele dag op een koord. Alledaagse dingen worden onmogelijk, want probeer dan maar eens af te wassen. Hoe ze dat toch doet? Kom maar kijken! 2 UP & OVER IT INTO THE WATER (UK) Vaak hoor je dat het goed is relatieproblemen bespreekbaar te maken. Je kunt veel zwijgend tegenover elkaar aan tafel blijven zitten, maar dat lost niks op. Hoewel, zonder woorden kan het ook. Dit duo heeft er iets op gevonden. Ze laten hun handen wapperen, maar dan ritmisch en alleen op tafel. Zo communiceren ze ook en loopt het niet uit de hand. En wat er ook allemaal valt geen onvertogen woord. 3 FLOSSY & BOO - Curiosity shop (UK) Flossy en Boo zijn weggelopen uit het circus. Ze hebben hun eigen reizende rariteitenwinkel gestart, waarmee ze de hele wereld doorkruisen. Nu strijken ze neer in Midden- Limburg. Maak kennis met een scala van eigenaardige personages zelfs hun oude circusfamilie komt langs AGRO (IT) Clown en mimespeler Agro spreekt alleen lichaamstaal in zijn voorstellingen vol dramatiek. Maar woorden heeft hij niet nodig, want zijn lichaamsuitdrukkingen spreken een taal die iedereen kan verstaan. 5 MICHIEL DEPREZ - Rooster (B) Michiel ademt jongleren, bewegen en circus! Zijn motto: losjes, maar snel en precies jongleren. Als een ode aan het moderne leven. Dit jong talent is objectenmagiër. Hij is baas over datgene waarmee hij jongleert. 6 Spitz and Co - Gloriator (UK) De Romeinen brachten destijds de Gladiator voort; een epische held die moed, eer en opoffering met hoofdletters schreef. Nu zijn daar de wereldberoemde Franse actrice Gloria Delaneuf en haar Britse tourmanager Josephine Cunningham, zij brengen u Gloriator; een ontzagwekkende productie van moed, eer en kostuums. Kostuums gemaakt van karton

31

32 Straattheater Natuurlijk zijn de betaalde voorstellingen van het LMBG FSTVL vriendelijk geprijsd, maar daarnaast is er ook altijd een aantal voorstellingen gratis te bezoeken. Naast De Gekleurde Stad (zaterdag 29 augustus) en de Kindermiddag (vrijdag 28 augustus) volgt hier nog een overzicht van gratis te bezoeken voorstellingen. 1 Oddlings > Double X (NL) Twee speciaal agenten op en met een missie. Ze binden de strijd aan met een gevaarlijke organisatie met snode plannen. Double X is een visuele act met veel acrobatiek, actie, geluidseffecten en lekkere muziek. In Double X is, net als in de andere acts van Oddlings, de acrobatiek geïntegreerd in een mooi verhaal. 2 UliK > MecanoComic (DUI) De voorstellingen van UliK zijn origineel en erg verrassend. Met, op en in zijn zelfgemaakte machine neemt hij u mee in zijn wereldje van ongekend vernuft. UliK schuwt het grof geschut niet. Hij zal u in verwarring achterlaten als hij uiteindelijk, staande op rollerskates en met een echte straalmotor op zijn rug in de verte verdwijnt. Machinemaniak noemt deze niet alledaagse straattheaterartiest zich. Ulik voor vrienden. En voor u Mede-mogelijk gemaakt door Rabobank Roermond-Echt Mario Queen of the Circus > God Save The Queen (UK) In God save the Queen vertelt onze vriend Mario Queen of the Circus ons het verhaal van zijn even hilarische als absurde zoektocht naar de enigste echte circus royalty; The Royal Queen. De prangende vraag die ons op de lippen brandt is dan ook; vind hij haar en zo ja. kan hij dan kiezen tussen haar enerzijds en zijn eer en ambitie anderzijds. Of is het die lieve vrijwilligster die hem voor een duivels dilemma stelt.

33 4 Up & Over It > Hands (ierland) Vaak hoor je dat het goed is relatieproblemen bespreekbaar te maken. Je kunt veel zwijgend tegenover elkaar aan tafel blijven zitten, maar dat lost niks op. Hoewel, zonder woorden kan het ook. Dit duo heeft er iets op gevonden. Ze laten hun handen wapperen, maar dan ritmisch en alleen op tafel. Zo communiceren ze ook en loopt het niet uit de hand. En wat er ook allemaal valt...geen onvertogen woord. 5 Die Verdammte Spielerei (BE) Fier als een fanfare of waggelend als een rij eenden. Altijd is er wel een of andere gekke verrassing bij Die Verdammte Spielerei. Een podium hebben deze mannen niet nodig. Zien ze een toog? Ze springen erop. Zien ze een dansvloer? Ze gaan erop liggen. Verloren lopen ze nooit, dank zij hun immer actieve en zeer oplettende Herr Kapellmeister. Ze hebben een wel zéér verrassend repertoire. Typische fanfaremuziek, maar ook een polka of een populaire radio-melodie komen voorbij. Een meezingnummer of een rocksong. Het zijn heel goede muzikanten, maar een beetje getikt. Het zijn heel brave mensen, maar ook een heel klein beetje zot. Gelukkig maar! Kijk op voor het programmaschema

34 Tijd Voorstelling Duur Woensdag 26 augustus 12u00 Theatrale T rippelzone Doorlopend tot 17u00 13u30 19u30 Laurence Stas - The Time of my Life 50 20u00 Sacred Places Witness Doorlopend tot 21u00 21u30 Nick Steur A Piece of Time 70 21u30 Sacred Places Witness Doorlopend tot 22u30 Donderdag 27 augustus 11u45 TOM Cruise Doorlopend tot 17u00 13u00 Up and Over it - Hands 20 15u00 Mario, Queen of the Circus God save the Queen 40 15u00 Ester Natzijl - Watching 50 16u00 Die Verdammte Spielerei 35 19u30 Laurence Stas - The Time of my Life 50 19u30 Margje Wittermans VluchtGoud 45 19u30 Mario, Queen of the Circus God save the Queen 40 20u00 Sacred Places - Witness Doorlopend tot 21u00 21u30 Nick Steur A Piece of Time 70 21u30 Sacred Places - Witness Doorlopend tot 22u30 Vrijdag 28 augustus 10u30 Natuurlijk...Theater Doorlopend tot 17u00 12u00 13u00 Kindermiddag Doorlopend tot 17u00 13u30 Ommetje Opera 90 15u00 Ester Natzijl - Watching

35 Entree Plaats Adres 6,00 p.p. 2,50 p.k. Kinrooi / Maasgouw / Leudal Zie pagina 22 7,50 Thorn Kapel Onder de Linden, Kapel 4 7,50 Baexem Kasteel Baexem, Kasteelweg 7 7,50 Horn Casquettenhof, Posthuisweg 8-A 7,50 Baexem Kasteel Baexem, Kasteelweg 7 12,50 Wessem Maasboulevard Gratis Stevensweert Jan van Steffensweertplein Gratis Thorn Buitenpodium, De Abdijhof, Hofstraat 10 7,50 Neer Wienerte Gratis Thorn Buitenpodium, De Abdijhof, Hofstraat 10 7,50 Thorn Kapel Onder de Linden, Kapel 4 7,50 Ool, Roermond De Oolderhof, Broekstraat 35 (Boot Mater Mosa) Gratis Horn Hotel de Abdij, Kerkpad 5 7,50 Baexem Kasteel Baexem, Kasteelweg 7 7,50 Horn Casquettenhof, Posthuisweg 8-A 7,50 Baexem Kasteel Baexem, Kasteelweg 7 6,00 p.p. Echt/Susteren Zie pagina 28 2,50 p.k. Gratis Roermond ECI Cultuurfabriek, ECI 13 10,00 Roermond Restaurant l Union, Markt 21 7,50 Neer Wienerte 2

36 16u00 Ommetje Opera 90 19u00 Ommetje Opera 90 19u30 Margje Wittermans VluchtGoud 45 20u00 Mario, Queen of the Circus God save the Queen 40 20u30 Bloem van de Natie De No Future Show 55 21u30 André Manuel Solo 60 Zaterdag 29 augustus 10u30 Natuurlijk...Theater Doorlopend tot 17u00 13u00 13u00 De Gekleurde Stad Doorlopend tot 17u15 13u30 Ommetje Opera 90 13u30 Butlers à Gogo 30 16u00 Ommetje Opera 90 19u00 Ommetje Opera - Diner u30 Hoge Fronten/Joost Vrouwenraets i-am 45 19u30 Nieuwe Helden/Lucas de Man - Wij, Varkenland 50 21u30 André Manuel André geit plat. 70 Zondag 30 augustus 10u30 Natuurlijk...Theater Doorlopend tot 17u00 12u00 14u00 Oddlings Double X 25 14u30 Ulik - MecanoComic 45 14u30 Nieuwe Helden/Lucas de Man - Wij, Varkenland 50 16u00 Oddlings Double X 25 16u00 Bloem van de Natie De No Future Show u30 AFSLUITER! Hoge Fronten/Joost Vrouwenraets i-am 45

37 10,00 Roermond Restaurant l Union, Markt 21 10,00 Roermond Restaurant l Union, Markt 21 7,50 Neer Hanssum, Maaskade Gratis Echt Plats 1 7,50 Roermond De Azijnfabriek, Zwartbroekstraat 17 7,50 Roggel Atelier Menkesdriek, Mortel 33 6,00 p.p. Roerdalen / Wassenberg Zie pagina 28 2,50 p.k. Gratis Roermond Omgeving Munsterplein, Kloosterwandplein 10,00 Haelen Kasteel Aldenghoor, Kasteellaan 9 Gratis Roermond Designer Outlet Centre 10,00 Haelen Kasteel Aldenghoor, Kasteellaan 9 45,00 Haelen Kasteel Aldenghoor, Kasteellaan 9 7,50 Grathem Preuverie de Nassaurie, Nassauplein 12 7,50 Wessem Varkenspaleis Gootjes, Hagenbroekerweg 2 7,50 Heythuysen Spiegeltent, Busschopsweg 9 (Parkeren Biest 59) ,00 p.p. Leudal Zie pagina 28 2,50 p.k. Gratis Roermond Designer Outlet Centre Gratis Roermond Donderberg, winkelcentrum 7,50 Wessem Varkenspaleis Gootjes, Hagenbroekerweg 2 Gratis Roermond Designer Outlet Centre 7,50 Roermond De Azijnfabriek, Zwartbroekstraat 17 7,50 Grathem Preuverie de Nassaurie, Nassauplein 12

38 COLOFON Het LMBG FSTVL is een productie van Stichting Limburg Festival: Postbus 3732 I 6088 ZG Roggel I I TELEFOONNUMMER FESTIVALSECRETARIAAT: Dit nummer is alleen bereikbaar gedurende de festivalperiode. NIET voor het reserveren van kaarten en betalingen. Daarvoor TheaterHotel De Oranjerie bellen: KERNTEAM Jan Klompen - Roggel Thei Tummers - Born Gertie Poels - Horn Eric Hasselmann - Ittervoort Algemeen artistiek directeur; programmering, algehele coördinatie Financieel management Productie Ommetje Opera, coördinatie kaartverkoop Productie Theatrale T ippelzone, ondersteuning algemene productie Secretariaat, coördinatie vrijwilligers en vrienden Secretariaat, coördinatie huisvesting PR & Communicatie Productie De Gekleurde Stad, Roermond, sponsorwerving Lonneke Ghielen - Deurne Marian Versleijen - Sittard Maaike Noijons - Buggenum Henk Sillen - Roermond ONDERSTEUNING Chris Peters Kiki van Aubel Marjolein de Man Pascal van de Reijt Anouk Bonnemaijers Coördinatie Natuurlijk Theater Coördinatie ECI Cultuurfabriek Coördinatie ECI Cultuurfabriek Techniek, productie Productie kindermiddag

39 REDACTIE Jan Klompen, Maaike Noijons grafisch Ontwerp Ontwerpburo M - Fotografie Archief LMBG FSTVL I Frank Schoevart I Sonja Duimel I Laurens Bouvrie I Erwin Penners I Greetje Mulder I Lonneke van Palen I de Reus Totaal Impresariaat I Johan Vanhie I Libelia De Splenter I Gemma Kessels I Mieke Graus WEBMASTER Shyama Sewpersad Webservices/sswebs - BESTUUR Harry Tolkamp o.a. voorzitter van het Podium Bureau Roermond Thei Tummers Cock Aquarius Paul Janmaat Ellen Hanselaar financieel Management o.a. bestuurder Zorg en Cultuur Voormalig Rabobank-directeur Voormalig burgemeester Roerdalen ANBI ANBI-LogoEen ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Sportverenigingen, personeelsverenigingen en hobbyclubs zijn meestal geen ANBI. Mogelijk kunnen deze instellingen wel als sociaal belang behartigende instellingen (SBBI) worden beschouwd. Als een ANBI een culturele instelling is, kan deze ANBI de status culturele ANBI krijgen. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

40 VRIJWILLIGERS Zonder vrijwilligers kan het LMBG FSTVL niet bestaan. Voor het festival zijn er altijd mensen nodig om te helpen. Hopelijk kunnen we je snel verwelkomen in de LMBG FSTVL familie! Ben je bij voorkeur woonachtig in Midden-Limburg en hou je van aanpakken, mail dan naar See you! Wat vragen we Je bent ambassadeur van het festival; je hebt het t-shirt aan en geeft de bezoeker informatie. Je neemt je werk verantwoordelijk; dat levert een mooier festival op. Wat krijg je er voor terug Collectors item: het festival t-shirt. Gratis de voorstelling bezoeken waar jij aan meegewerkt hebt. Tussen twee dagdelen getrakteerd worden op een maaltijd

41 41 41

42 Wij bedanken de deelnemende gemeenten voor hun medewerking. Tot volgend jaar! LEUDAL MAASGOUW ROERMOND KINROOI ROERDALEN ECHT/SUSTEREN WASSENBERG

43 Wordt u Vriend van het LMBG FSTVL? Wij willen onze bezoekers de komende jaren blijven tracteren op fantastische en bijzondere theaterbelevenissen. Ga met ons mee op ontdekkingstocht vanuit en door het hart van Limburg! U kunt al vriend worden vanaf E 15,- per jaar. Daar krijgt u natuurlijk iets voor terug. U ontvangt: onze nieuwsbrieven per mail kortingsacties voor voorstellingen van o.a. Theater Hotel de Oranjerie, ECI Cultuurfabriek als eerste het programmaboekje per mail als eerste toegang tot de online pré-sale, één week voorafgaande aan de openbare verkoop van het LMBG FSTVL. Vul onderstaande formulier in en word Vriend via de website Bedrag : E,- Voornaam : Achternaam : Adres : Postcode / woonplaats : Telefoonnummer : adres : IBAN (rekeningnr.) : r Ik machtig de stichting Limburg Festival om bovenstaand bedrag, tot wederopzegging, jaarlijks van mijn rekening af te schrijven (1x per jaar). Handtekening :

44 Cultuur geeft kleur aan ons leven Cultuur verdient aandacht. Cultuur bepaalt wie we zijn en hoe we naar de wereld kijken. Onze Limburgse cultuur is iets waar we trots op zijn. Ze zorgt voor vernieuwing, blijft ons verrassen en toont Limburg in allerlei varianten. In cultuur zit ons verleden, heden en toekomst. Het sluit niemand uit en is juist één grote uitnodiging om mee te doen. Ook wie carnaval viert, leest, danst of een muziekinstrument speelt, maakt deel uit van het rijke culturele leven. Onderstreep zelf Cultuur De stift reist als symbool van Limburg Cultuur Onderstreept door heel Limburg en onderstreept culturele evenementen en instellingen. Tijdens deze editie van het Limburg Festival duikt deze enorme markeerstift Als Provincie Limburg willen we iedereen uitnodigen om onze 44 eigenzinnige, unieke Limburgse diverse plekken op. 44 cultuur van een kleur te voorzien. De campagne Limburg Cultuur Onderstreept getuigt van een zichtbare aanwezigheid Laat ons weten wie of wat jij wilt bij evenementen, plekken, onderstrepen. monumenten waar cultuur een rol speelt. Met de grote stift markeert de Provincie dat cultuur belangrijk is en kleur geeft aan ons leven. LMBG FSTVL bedankt iedereen die deze 33 ste editie mede mogelijk heeft gemaakt! Tot ziens in 2016

PROGRAMMA LMBG FESTIVAL 2013: 7 T/M 11 AUG

PROGRAMMA LMBG FESTIVAL 2013: 7 T/M 11 AUG PROGRAMMA LMBG FESTIVAL 2013: 7 T/M 11 AUG Dag Tijd Voorstelling Duur Plaats Woe 07-08 10u30 Natuurlijk...T heater 10u30 Essent Power Cycle Tour 2013 16u00 Studio Eclipse - Fallen Thoughts 19u30 Afslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Pinksteren 2014

Nieuwsbrief Pinksteren 2014 Nieuwsbrief Pinksteren 2014 PASSIE EN PLEZIER OP DE RUÏNE VAN BATENBURG Het is een kunst om in de hectiek van het dagelijkse leven in contact te blijven met plezier en bezieling. Dit vraagt om een goede

Nadere informatie

Meisjes van Allure: White Lily:

Meisjes van Allure: White Lily: Meisjes van Allure: Zij verzorgen theatraal vermaak in diverse vormen. Zij kenmerken zich door sierlijkheid, vrouwelijke schoonheid, warmte en vooral veel plezier. Op basis van intuïtieve improvisatie

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE. 1. Droomjurken... pagina 1. 2. Pleinspektakel... pagina 2. 3. Bencha Theater - Katumbar...

FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE. 1. Droomjurken... pagina 1. 2. Pleinspektakel... pagina 2. 3. Bencha Theater - Katumbar... FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Droomjurken... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse... pagina 5 6. Bencha

Nadere informatie

Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie

Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie Wie is Danstheater VOS Danstheater VOS is een groep professionele danseressen, die moderne dans toegankelijk wil maken. Voor een divers publiek. Sinds

Nadere informatie

Stichting Dans: podium voor jonge

Stichting Dans: podium voor jonge podium voor jonge dansers Al meer dan dertig jaar krijgen jonge Osse dansers de kans om hun kunsten te tonen op de planken van een groot theater. Eens per twee jaar treden zij namelijk op in theater De

Nadere informatie

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten.

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten. Een juweeltje Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden staat het kleinste Jugendstil-theater van Europa. In 1904 werd het geopend als verzekeringskantoor door de Utrecht verzekeringen. Sinds 1 september 2013

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Programmering... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse...

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst. Liturgie zondag uur Focus dienst. Thema: let s Focus together

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst. Liturgie zondag uur Focus dienst. Thema: let s Focus together Liturgie zondag 14-05-2017 09.30 uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst Thema: een leven dat van liefde overloopt Belijdenis van afhankelijkheid Vredegroet van God Zingen: Opwekking 599 Gebed Getuigenis

Nadere informatie

Liefde in het kippenhok

Liefde in het kippenhok Liefde in het kippenhok Kippentalk deel 1, groep 3, tekst en illustraties Ingrid Huijbregts 1 Theaterlezen Karakters Pink Hipkip: Pink is een hippe kippenmeid. Titia Tutkip: Titia is een kippendame van

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Maatwerkentertainment

Maatwerkentertainment Maatwerkentertainment Tijdens seminars en congressen is het belangrijk uw gasten op een originele manier uw boodschap te communiceren. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de beste entertainment-acts

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Lesmap Wij ook HETGEVOLG WIJ OOK

Lesmap Wij ook HETGEVOLG WIJ OOK WIJ OOK Spel: Jason Van Laere en Marjan De Schutter Tekst & Regie: Stijn Van de Wiel Scenografie: Jan Strobbe Camera, Montage: Dries Segers Dramaturgie: Bram Verschueren 1 7+ Ik ben ik. Jason. Dat is mijn

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

V O O R J A A R 2 0 1 6

V O O R J A A R 2 0 1 6 WWW.CCSINT-NIKLAAS.BE FAMILIE V O O R J A A R 2 0 1 6 We Document Art Metro Boulot Dodo NEVSKI PROSPEKT 5-8 zondag 15 januari 2016-15u - Een onopmerkelijke en ietwat wereldvreemde man, Herman, komt thuis

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw DRIMMELEN. Zakelijke evenementen

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw DRIMMELEN. Zakelijke evenementen Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw DRIMMELEN BV Zakelijke evenementen De zilvermeeuw 3 is uitermate geschikt voor gezelschappen tot 20 personen een kleine business meeting kan op deze manier een verrassend karakter

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is Gravenallee 12 7591 PE Denekamp T. 0541-358 045 E. gravenstate@zorggroepsintmaarten.nl de gelegenheid om te ervaren wat welkom is 02 Welkom De gelegenheid om

Nadere informatie

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt.

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij kunt geen mensen haten en doet geen ander zeer misschien ben jij het wapen waarmee ik liefde leer.

Nadere informatie

Bijblijver Informatieblaadje

Bijblijver Informatieblaadje Bs Dr Jan de Quay Optimus primair onderwijs 6-2015 Bijblijver Informatieblaadje In dit nummer: Beste ouders 1 Posterplek 1 6-2015 Aanmelding nieuwe leerlingen 2 Beste ouders Even voorstellen 3 Hartelijk

Nadere informatie

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer)

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer) Beste relatie, De afgelopen jaren hebben wij op Uw steun mogen rekenen bij de organisatie van Rock am Roer. Rock am Roer is mede daardoor gestaag uitgegroeid van een evenement voor Berg, naar een evenement

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Vanaf 14 november 2014. top 10. www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de

Vanaf 14 november 2014. top 10. www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de Vanaf 14 november 2014 top 10 world christmas destinations www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de kerststad valkenburg www.kerststad.nl route d amuse www.route-damuse.nl Een gezellige wandeling door

Nadere informatie

De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek. Willem van Oranje

De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek. Willem van Oranje De Nederlandse geschiedenis vanuit een onverwachte hoek Willem van Oranje Willem van Oranje Wij brengen een muzikaal theaterstuk over prins Willem van Oranje. Tijdens deze familievoorstelling blikt de

Nadere informatie

Stichting Dans: podium voor jonge d

Stichting Dans: podium voor jonge d brochure stichting dans 22-12-2005 12:31 Pagina 1 podium podium voor jonge dansers brochure stichting dans 22-12-2005 12:31 Pagina 2 Al meer dan dertig jaar krijgen jonge Osse dansers de kans om hun kunsten

Nadere informatie

Limburg Festival Roermond Inhoudelijk Verslag

Limburg Festival Roermond Inhoudelijk Verslag Limburg Festival Roermond Inhoudelijk Verslag Inhoudelijk verslag van de activiteiten die in het kader van het Limburg Festival 2017 in Roermond plaatsvonden. Donderdag 24 augustus: LIMBURG FESTIVAL KINDERMIDDAG

Nadere informatie

Oasemoment "De Heer is mijn herder" Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013

Oasemoment De Heer is mijn herder Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013 Oasemoment "De Heer is mijn herder" Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013 Lezing (uit de Nieuwe Bijbelvertaling) Psalm 23 Een psalm van David. De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

Nadere informatie

Mijn laatste nieuwsbrief

Mijn laatste nieuwsbrief Mijn laatste nieuwsbrief Lieve familie, vrienden en sponsors! Mijn laatste nieuwsbrief schrijf ik vanuit het prachtige en kleurrijke Sri Lanka! Hier vierde ik Kerst en Oud en Nieuw met de bemanning van

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Richard Groenendijk Mariska van Kolck Ben Cramer L.A. The Voices 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Het Lach voor een Dag Gala In 2015 wordt het eerste Lach voor een dag Gala gehouden in Het Spoorwegmuseum

Nadere informatie

Lesbrief HyperISH. ISH_lesplan.indd 1 18-02-13 11:23

Lesbrief HyperISH. ISH_lesplan.indd 1 18-02-13 11:23 Lesbrief HyperISH I don t even know what I was running for - I guess I just felt like it. Holden Caulfield in The Catcher in the Rye door J.D. Salinger De maatschappij zit vol verwachtingen, de eisen zijn

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

BENCHA THEATER. Marc van Laere Producties

BENCHA THEATER. Marc van Laere Producties BENCHA THEATER Bencha Theater maakt theatrale, kleurrijke en originele acts en voorstellingen in de stijl van het nieuwe circus. Spectaculaire balans- en luchtacrobatiek versmelten met dans en muziek.

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING KNUFFEL OP ZEE. Figurentheater Propop vzw

LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING KNUFFEL OP ZEE. Figurentheater Propop vzw LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING KNUFFEL OP ZEE Figurentheater Propop vzw Figurentheater Propop en De Poppenzaal Steenweg op oosthoven 114 2300 Turnhout - België Tel : 014.423322 Email : info@propop.be Website

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten

Geniet van vrije tijd. sport en cultuur voor klanten Geniet van vrije tijd sport en cultuur voor klanten Een selectie uit de vrijetijdskalender Mei tot en met half juni 2016 1 11996491_OCMW_vrijetijdskalender_mei_juni.indd 1 2/05/16 08:20 Hoe werkt dit boekje?

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we: Kleuren

Voor de dienst zingen we: Kleuren Feest in de kerk! Voor de dienst zingen we: Kleuren M. Zimmer Kleuren, kleuren, allemaal kleuren rood, oranje, geel, groen, paars en blauw God bedacht die prachtige kleuren Anders was alles zo grijs en

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Waar wil je heengaan?

Waar wil je heengaan? Waar wil je heengaan? Viering Oecumenische Basisgroep 3 maart 2013 Aansteken van de kaars Kaars, jij mag branden, Jij geeft ons je licht Jij bent een teken: God houdt ons in het zicht. Openingslied: Verborgen

Nadere informatie

Meneer Rob krijgt andere taken binnen Delta-onderwijs

Meneer Rob krijgt andere taken binnen Delta-onderwijs Dinsdag 27 mei 2015 Internet: www.obsduizendpoot.nl e-mail: directie@obsduizendpoot.nll Woensdag 27 mei 2015 Internet: www.obsduizendpoot.nl E-mail: directie@obsduizendpoot.nl Woensdag 27 mei 2015 Internet:

Nadere informatie

Ja, ik wil! Een creatiever Twente!

Ja, ik wil! Een creatiever Twente! Ja, ik wil! Een creatiever Twente! kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente Contactpersoon: Angelina Schoonewille a.schoonewille@kaliberkunstenschool.nl 06-206 185 18 088-486 8704 www.kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014. Verwondering maakt het leven mooier

Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014. Verwondering maakt het leven mooier Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014 Verwondering maakt het leven mooier Voorwoord Vorig jaar februari kwam de eerste gezamenlijke dichtbundel van de Dichters Kring Nederland tot stand.

Nadere informatie

Ik mis je in alle kleuren

Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman Voor... een lotgenotengroep van de Stichting Jonge Helden Ik schrijf je vandaag

Nadere informatie

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een HOF VAN HEDEN DIENST Praisedienst 23 november 2014 18.30 uur Voorganger: ds. Dick Steenks Muzikale medwerking: CHE Live Band Ede *** Muziek voor de dienst CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt

Nadere informatie

een glimlach doet wonderen

een glimlach doet wonderen Rafaël, Irene, Bernardien, pa, ma, Dorien, Tanja, Rita, Sonja, Bas, Wim, Annemiek en Christine BEDANKT voor jullie LIEFDEVOLLE bijdrage aan de creatie van dit boek Aan de stad Haarlem: BEDANKT voor je

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer oktober 2016

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer oktober 2016 BLI X OPENER NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Activiteiten Kinderboekenweek In dit nummer: Activiteiten Kinderboekenweek Ook afgelopen week stond nog in het teken van de

Nadere informatie

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top. NIEUWSBRIEF MEI 2016 Beste ouder(s) Na twee weken meivakantie (de eerste zullen we qua weer snel vergeten) zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig aan de start verschenen. We maken ons op voor het

Nadere informatie

Licht. s t r a l e n d. een glimlach doet wonderen Een uitnodiging tot licht leven

Licht. s t r a l e n d. een glimlach doet wonderen Een uitnodiging tot licht leven Welkom s t r a l e n d Rafael, Irene, Bernardien, pa, ma, Dorien, Tanja, Rita, Sonja, Bas, Wim, Annemiek en Christine BEDANKT voor jullie LIEFDEVOLLE bijdrage aan de creatie van dit boek Licht Aan de stad

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Leerlijn Sociaal-emotionele ontwikkeling

Leerlijn Sociaal-emotionele ontwikkeling Leerlijn 1.1. Emotioneel 1.2. Sociaal Stamlijn Niveau A Merkt zintuiglijke stimulatie op (aanraking, vibratie, smaken, muziek, licht) Uit lust- en onlustgevoelens Kijkt gericht enkele seconden naar een

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel 1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur van Philips organiseren de naaste medewerkers een groots feest. Echter, achter de

Nadere informatie

ZONDAG 5 FEBRUARI. Lezen: Efeze 3:14-21 Zingen: Psalm 66:8 Op Toonhoogte lied 275:1 en 2. Zon op Zon onder Maan op Maan onder

ZONDAG 5 FEBRUARI. Lezen: Efeze 3:14-21 Zingen: Psalm 66:8 Op Toonhoogte lied 275:1 en 2. Zon op Zon onder Maan op Maan onder ZONDAG 5 FEBRUARI opdat u ten volle zou kunnen begrijpen, met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen Efeze 3:18-19 Als christenen weten we

Nadere informatie

LESBRIEF Water en zand

LESBRIEF Water en zand LESBRIEF Water en zand door Virga Lipman/Theater de Winter Een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar In deze lesbrief staan suggesties voor oefeningen of gespreksthema s om voor en/of na de voorstelling

Nadere informatie

UW VISITEKAARTJE. eindejaarsfeesten incentives relatie-evenementen personeelsfeesten. Geproduceerd door Frank Wentink & Studio s Aalsmeer

UW VISITEKAARTJE. eindejaarsfeesten incentives relatie-evenementen personeelsfeesten. Geproduceerd door Frank Wentink & Studio s Aalsmeer UW VISITEKAARTJE eindejaarsfeesten incentives relatie-evenementen personeelsfeesten Geproduceerd door Frank Wentink & Studio s Aalsmeer Brooklyn Nights is een veelzijdige, modulaire showervaring die u

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

MGATO oktober toerrit 2017

MGATO oktober toerrit 2017 MGATO oktober toerrit 2017 Noord Limburgse maasmeren route Horn -------> Horn Georganiseerd door Leo - Diny Louvet en Hans van Wanrooij en Emiel Gommers Midden-Limburg is een verfrissend anders stukje

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in.

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in. Oosterkerk, Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst Het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) door de ogen van het varken Meditatie in woord en beeld ds.wim Hortensius Roodborstje tikt tegen 't raam,

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

Liefde in het kippenhok

Liefde in het kippenhok Liefde in het kippenhok Kippentalk deel 1, groep 4, tekst en illustraties Ingrid Huijbregts 1 Theaterlezen Wat is theaterlezen? Theaterlezen is een heerlijke manier om het lezen te oefenen. Je oefent het

Nadere informatie

Meisje Hallo Jongen Hoi Meisje Heb jij eigenlijk enig idee wat je later wilt worden? Jongen Ja. Meisje

Meisje Hallo Jongen Hoi Meisje Heb jij eigenlijk enig idee wat je later wilt worden? Jongen Ja. Meisje O Lesbrief HyperISH m te ontsnappen aan de dagelijkse druk en de rush van het leven, wordt de sprong gemaakt in het diepe op zoek naar jezelf. De dingen doen die belangrijk zijn en je eigen weg vinden

Nadere informatie

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015)

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) Onze Leon maakt onze meisjes in de klas alvast heel gelukkig. Met deze 2 schminkpoppen kunnen we de schminkhoek zeker uitbreiden! Dank je wel

Nadere informatie

Om onze dankbaarheid extra te benadrukken nodigen wij jou graag uit voor de jaarlijkse ICF Thank You Party. Meer info hierover krijg je binnenkort.

Om onze dankbaarheid extra te benadrukken nodigen wij jou graag uit voor de jaarlijkse ICF Thank You Party. Meer info hierover krijg je binnenkort. PRAISE REPORT 2014 2015 ICF LEIDEN Wat een fantastisch jaar hebben we achter de rug als kerk! Heerlijke celebrations, bijzondere evenementen, fantastische smallgroups en sterke teams. En al deze celebrations,

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

Heb jij ze allemaal?

Heb jij ze allemaal? SONGTEKSTBOEKJE Heb jij ze allemaal? JOUW LIED OP DE VOLGENDE MAKE SOME NOISE KIDS CD? ZO WERKT HET: 1 2 3 4 5 6 Je schrijft een eigen liedje. Jouw liedje wordt door een professionele producer af gemaakt.

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART - APRIL 2017 Beste (groot)ouders De voorbije

Nadere informatie

Sponsorbrochure. T:

Sponsorbrochure.  T: Sponsorbrochure info@curacaoculinair.com www.curacaoculinair.com T: +599 9521 8956 GEACHTE FIJNPROEVER, Anouk de Raaf Het eerste weekend van april in 2018 vindt Curaçao Culinair voor de derde keer plaats.

Nadere informatie

Letters, woorden, boeken

Letters, woorden, boeken Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Letters, woorden, boeken Participatie: De bibliotheek Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Letters, woorden, boeken, 2016 Dit boekje

Nadere informatie

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Een leven lang creëren Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Creativiteit is iets van kunstenaars, vaak warrig en niet altijd te begrijpen voor de buitenwereld. Georganiseerde creativiteit

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Tocat jubileert in spiegeltent

Tocat jubileert in spiegeltent Tocat jubileert in spiegeltent Tocat Catering & Events bestaat dit jaar 15 jaar en dat moet gevierd worden. In een authentieke spiegeltent zal Tocat, dit jubileum op een bijzonder manier vieren. Donderdag

Nadere informatie

En KarMaatje wil niets liever dan velen mee laten genieten van lekkere gerechten uit eigen keuken.

En KarMaatje wil niets liever dan velen mee laten genieten van lekkere gerechten uit eigen keuken. December 2014. Lieve Allemaal, Het is alweer eventjes geleden dat wij contact met u hebben gehad middels de nieuwsbrief van KarMaatje. De laatste maand van het jaar 2014 willen wij deze lanceren onder

Nadere informatie

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor.

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. TROUWAMBTENAREN Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. Laatst gewijzigd: 18 april 2016 Marloes Borggreve - Lucassen Telefoonnummer : 06-36 14 06 75 : marloes.borggreve@gmail.com

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich 1942-1943 1 Rivka! Het is tijd om te gaan!, roept vader. Rivka is blij. Ze gaat logeren. Ze weet niet bij wie. En ze weet ook niet hoe lang. Maar ze heeft er wel zin in. Vader heeft gezegd: Je gaat in

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

DE VELDHOVENSE REVUE 2016

DE VELDHOVENSE REVUE 2016 DE VELDHOVENSE REVUE 2016 auditie informatiepakket in het theater willen mensen verrast worden, met iets dat ze verwachten Tristan Bernard WELKOM Voor je ligt het auditie informatiepakket van De Veldhovense

Nadere informatie