Gezond fruit: aardbeien!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezond fruit: aardbeien!"

Transcriptie

1

2 Gezond fruit: aardbeien! Aardbeien smaken misschien als kleine snoepjes, maar zijn in feite kleine gezondheidsbommetjes. Want naast de heerlijke zoete smaak, zitten ze ook nog eens boordevol gezonde vitaminen en mineralen. Aardbeien zijn populaire vruchten die - met name in de zomer - volop verkrijgbaar zijn. Deze rode vrucht wordt daarom niet voor niets zomerkoninkje genoemd. Net als vele andere soorten fruit, is ook de aardbei rijk aan vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor het op peil houden van je weerstand en helpt schadelijke stoffen in je lichaam te neutraliseren. Goed voor het hart Uit recent onderzoek is ook nog eens gebleken dat het regelmatig eten van aardbeien en blauwe bessen de kans op een hartaanval met een derde kan verminderen. De vruchten bevatten flavonoïden, die hartkwalen kunnen voorkomen door het verwijden van de bloedvaten. Deze stof zit ook in druiven en aubergines. Aardbeien bewaren Als je verse aardbeien koopt, kun je ze na aankoop 1 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. De vrucht is ook heel geschikt om in te vriezen in een afgesloten plastic zakje. Bevroren zijn ze zo n 18 maanden houdbaar. Aardbeien combineren Aardbeien zijn ideale vruchten om te verwerken in fruitsalades, maar ook in hartige salades. Ze doen het prima in smoothiesvooral in combinatie met sinaasappel of banaan. Maar daar houdt het gebruik van het multifunctionele zomerkoninkje niet op.maak eens je eigen jam van aardbei, gebruik de vrucht als taartdecoratie of beleg eens een beschuitje met aardbeien.

3 Aardbeien in een chocolade jasje! Ingrediënten: gram chocolade (melk, wit of puur) - 1 bakje aardbeien - geraspte kokos Bereiden: Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Haal de aardbeien door de chocolade en dip ze daarna in de kokos. Bewaar ze in de koelkast voordat ze geserveerd worden. Zomerkoninkjes zijn het lekkerst in de zomer, omdat dan de aardbeien lekker zoet zijn!

4 Aardbeiencake Ingrediënten (circa 12 personen): gram zachte boter + boter voor in vetten gram gestampte muisjes - 6 eieren gram cakemeel - 2 dl. slagroom gram aardbeien gram poedersuiker Bereiden: Verwarm de oven voor op 175 C (hetelucht 160 C). Vet de vorm in. Klop de boter met de muisjes in ca. 5 minuten tot een wit, luchtig mengsel. Klop de eieren 1 voor 1 erdoor. Zeef het cakemeel erboven en spatel het voorzichtig erdoor. Doe het beslag in de vorm. Bak de cake middenin de oven in ca. 60 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen. Klop de slagroom stijf. Snijd de cake in 2 lagen en bestrijk de snijvlakken met slagroom. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de met slagroom bestreken cakelagen. Zet de cakelagen weer op elkaar. Roer de poedersuiker met 6 eetlepels water tot een stevig glazuur. Schenk het glazuur over de cake en laat het in ca. 10 minuten uitharden. Leg de rest van de aardbeien in het midden van de cake.

5 Aardbeienshake Een eenvoudig en snel te bereiden toetje en lekkernij voor bij kinderfeestjes... Ingrediënten: gram aardbeien - 15 gram suiker - 2 bolletjes vanille ijs - 2 dl melk (halfvol) Bereiding: Mix alle ingrediënten in een blender of shaker tot er een mooi, rose shake ontstaat. Serveren in ijsgekoelde glazen. Afwerken met een aardbei en een paar blaadjes munt! Tip: Gebruik in plaats van het ijs, magere yoghurt en in plaats van suiker, wat zoetstof naar smaak voor een lichtere en gezondere varant. Deze verrukkelijke aardbeien shake is heerlijk als zomers ontbijt, als lunch of als gezond tussendoortje op elk ogenblik van de dag.

6 Aardbeien... weetjes! l Fris & Fruitig! Leg op een beetje veldsla plakjes Brie kaas en aardbei. Besprenkel de salade met olijfolie en Balsamico azijn en strooi er peper en zout over! Een verrassende combinatie! Peper en enkele druppels Balsamico azijn versterken het aroma van de aardbei! l Lekker Ouderwets! Een beschuitje volgeladen met overheerlijke Dings- of Brookberries aardbeien Misschien een toefje slagroom erop voor de liefhebbers!

7 Aardbeiencrumble met vanille-ijs! Ingrediënten: gram aardbeien - 2 eetlepels rietsuiker - 1 vanillestokje - 8 countrykoekjes - ½ liter roomijs-vanille Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardbeien in grove stukken en schep ze om met de rietsuiker. Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van het mes het merg eruit. Roer dit door de aardbeien e shcep het geheel in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de koekjes grof en strooi ze over de aardbeien. Bak de aardbeiencrumble 20m minuten in de hete oven. Serveer direct met een bolletje vanille-ijs!

8 Aardbeiensoep Voor: 4 personen Ingrediënten: 1 doosje aardbeien (500 g), 50 g witte basterdsuiker, 1 dl droge witte wijn, 150 g mascarpone (cup à 250g, Polenghi), 2 eetlepels gembernat (uit potje gember), 1½ eetlepel bakgember (potje à 250 g, AH), 4 toefjes verse munt, keukenmachine, ijsbolletjestang. Voorbereiden: Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Basterdsuiker en wijn samen met 400 g aardbeien in keukenmachine pureren. Aardbeiensoep ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten. Intussen mascarpone met gembernat loskloppen. Gehakte gember erdoor mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast laten afkoelen. Bereiden: Rest van aardbeien in vieren snijden. Aardbeiensoep over vier diepe borden verdelen. IJsbolletjestang in heet water dompelen. Met warme ijsschep 1 mooi bolletje gember-mascarpone in midden van elk bord soep scheppen. Soep garneren met halve aardbeien en toefjes munt.

9 Tiramisu met met aardbeien! 4 personen l Eenvoudig en snel. De aardbeien en slagroom maken het luchtig. Ingredienten: * 300 gram aardbeien * 1 vanillestokje * 18 lange vingers of boudoirs * 20 cl aardbeienlikeur * 25 cl room * 250 gr mascarpone * 4 eierdooiers * 100 gr suiker Bereiding: Snij de vanillepeul in de lengte in twee en schraap het binnenste van de peul leeg (deze kleine zwarte spikkeltjes zijn de graantjes). Voeg deze graantjes toe aan de room en laat dit rusten in de koelkast. Spoel de aardbeien af, verwijder het staartje en snij ze in 2. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop nu de dooiers goed op met de suiker en voeg hier dan de mascarpone aan toe. Laat dit 20 minuten rusten in de koelkast. Haal de room uit de koelkast en klop ze op tot slagroom. Spatel hier nu voorzichtig het mengsel dooiers-mascarpone onder. Leng de likeur aan met een beetje water en dompel hier eventjes de lange vingers in. Zorg ervoor dat ze niet volledig doordrenkt worden. Bedek de bodem van een schotel met de koekjes, giet hierover een laagje slagroom en dan een laagje aardbeien. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag slagroom. Laat dit nu 4 uur rusten in de koelkast. Versier net voor het opdienen met nog enkele aardbeien.

10 Aardbeienvruchtenbowl (10-12 personen) 1 (water)meloen 500 g aardbeien (gehalveerd) 250 g frambozen 250 g rode druiven (gehalveerd en ontpit 1 stevige appel (granny smith) scheutje vruchtenlikeur (fraises des bois of crème de cassis) 1/2 l blik ananas of verse ananas in stukjes 2 flessen sprankelende witte wijn 1 l koolzuurhoudend water muntblaadjes als garnering evt. ijsblokjes Voor een niet alcolholische bowl vervang je wijn door druivensap aangevuld met koolzuurhoudend water Maak het fruit schoon, en snij het klein. Doe alles in een grote (glazen) schaal. Voeg likeur, wijn of sap en koolzuurhoudend

11 Aardbeien Milkshake (4 personen) 500 gram aardbeien 60 gram witte basterdsuiker 1 el citroensap 1/2 l vanille-ijs 2 dl koude melk Was de aardbeien en maak ze schoon. Doe ze in de blender met het suiker en de citroensap of mix ze fijn met de (staaf)mixer. Voeg het ijs toe en meng het erdoor. Voeg dan de melk toe. Verdeel de milkshake over 4 hoge glazen.

12 (4 stuks) Aardbeien Tompoezen 4 plakjes bladerdeeg 250 g aardbeien 250 ml slagroom 1 a 2 el suiker (voor de slagroom) poedersuiker Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden zodat rechthoeken ontstaan. Leg ze op een ingevette bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Laat ze in de voorverwarmde oven op 200 C ongeveer 10 minuten bakken tot ze bruin zijn. Laat ze afkoelen. Sla de slagroom stijf met de suiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Bedek een gebakken bladerdeegvorm met slagroom. en met aarbeien leg er weer bladerdeeg op en bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.

13 Aardbeien Yoghurt IJs (4 personen) 500 g aardbeien sap van 1 sinaasappel 300 ml yoghurt 200 ml slagroom 100 g witte basterdsuiker Bewaar een paar mooie aardbeien als garnering. Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Voeg citroensap, suiker en yoghurt toe. Klop de slagroom bijna stijf en schep deze voorzichtig door het aardbeienmengsel. Doe alles over in een plastic doos of schaal en plaats deze in de diepvries. Na een half uur goed doorscheppen en na een uur weer. Het ijs is klaar na 3 uur in de diepvries.

14 Aardbeien Sorbet IJs (4 personen) 500 gram aardbeien 1 eetlepel citroensap 100 gram suiker 1 dl water Verwarm water, citroensap en suiker en roer dit tot de suiker gesmolten is en een stroperige massa ontstaat. Laat even afkoelen. Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Meng de puree met het stroopmengsel. Doe dit in een plastic doos of schaal en zet het in de diepvries. Na een half uur en een uur goed doorscheppen. Na drie uur in de diepvries is het ijs klaar.

15 (12-18 stuks) Aardbeien Muffins 500 g bloem 150 g suiker 1 tl bakpoeder 3/4 tl kaneel 1/2 tl zout 225 ml karnemelk 75 g boter zakje vanillesuiker 1 ei 2 eiwitten 1 1/2 el suiker 350 g aardbeien (gewassen en schoongemaakt in stukjes) muffin bakvorm of papieren cakevormpjes Verwarm de oven voor op 180 C. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en het zout. Voeg de gewassen en schoongemaakte stukjes aardbeien toe. Maak een kuiltje in het midden. Meng de karnemelk, de gesmolten boter, vanillesuiker, ei en eiwitten. Schenk dit in het kuiltje van het droge mengsel en roer het voorzichtig door elkaar tot het net gemengd is. Verdeel het over 12 grote muffinvormpjes of 18 kleine vormpjes. Strooi de 1 1/2 el suiker over de muffins. Zet ze in de oven en bak ze min op 180 C.

16 Aardbeien-Mango Marguaritas (6 personen) 120 ml tequila 75 ml sinaasappelsap 25 ml citroensap 2 el suiker 2 mango s in blokjes 500 g aardbeien 10 ijsblokjes Doe alle ingrediënten in de blender en voeg er 1 voor 1 de ijsblokjes aan toe. Schenk het mengsel in cocktailglazen.

17 Aardbeien IJS cake (6-8 personen) 1 l vanilleijs 1 cake 200 ml amaretto 250 g amandelspijs (baukje) 750 g aardbeien 2 el honing 2 el limonadesiroop (bosvruchten of grenadine) cakevorm plastic folie Zet het ijs even voor gebruik in de koelkast zodat het zachter wordt. Leg een groot stuk plastic folie in de cakevorm. Snij de cake in plakken en bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met 3/4 van de cake. Hou nog 1/4 cake achter. Sprenkel de amaretto over de cake in de vorm. Snij de 3/4 van het amandelspijs in dunne plakjes en verdeel die over de cake. Hou 1/4 over. Maak de aardbeien schoon en pureer ze in de keukenmachine of door een zeef. Meng de honing door de aardbeienpuree. Schep de helft van het aardbeienmengsel door het ijs. Vul de cakevorm met het ijs. Leg de rest van het amandelspijs erop en de rest van de cake. Vouw het plastic folie dicht en en zet het tenminste 1 uur in de vriezer. Door de rest van het aardbeienmengsel meng je de limonadesiroop. Voor het opdienen snijd je dikke plakken en serveer je het met de aardbeiensaus.

18 Kwark met aardbeien (4-6 personen) 500 g kwark 250 ml slagroom 2 el suiker 500 g aardbeien Hou 4-6 aardbeien over voor de garnering. Rest van de aardbeien schoonmaken en kleinsnijden. Slagroom stijfslaan met suiker. Slagroom en aardbeien door kwark scheppen. Verdelen over coupes en garneren met aarbeien.

19 Gevulde perziken met aardbeiensaus 8 bitterkoekjes sap van 1 sinaasappel 250 g aardbeien 8 halve perziken, vers of uit blik 3 el suiker 2 eiwitten 3 el amaretto bitterkoekjesijs Verwarm de oven voor op 175 C. Verkruimel de bitterkoekjes en schenk de amaretto erover. Laat even staan. Maak de aardbeien schoon. Maak ze fijn door een zeef, met de staafmixer of blender. Meng sinaasappelsap en 2 el suiker door de aardbeienpuree. Bewaar de saus in de koelkast. Leg perziken met holle kant boven op een ingevette bakplaat. Sla het eiwit stijf. Schep het bitterkoekjesmengsel er voorzichtig door en vul de perziken ermee minuten in de oven bakken. Leg 2 perzikhelften op een bordje en schenk er wat van de aarbeiensaus over en geef er een bolletje bitterkoekjesijs bij.

20 Aardbeien smoothie Ingrediënten: 8 aardbeien 100 ml melk 120 gram yoghurt 3 eetlepels suiker 1-2 eetlepels vanille extract Aantal ijsklontjes Bereiden: Meng alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot een glad en romig mengsel. Schenk de smoothie in een lang glas. Snijd een aardbei doormidden en druk deze op de rand

21 Spinazie salade met aardbeien Ingrediënten: 250 gram gewassen spinazie 12 grote aardbeien in partjes gesneden 200 gram verkruimelde geitenkaas of fetakaas 120 ml plantaardige olie 4 eetlepels witterwijnazijn Handje amandelsnippers Theelepel balsamico azijn Bereiden: Roer in een kom de olie, azijn en balsamico tot een glad mengsel. Meng vervolgens de spinazie en aardbeien in en grote schaal en giet hier de dressing overheen. Strooi de amandelen en de kaas over de salade.

22 Wafels met aardbeien Ingrediënten: 4 tot 6 Wafels 10 grote aardbeien Aardbeienjam Bekertje slagroom Zakje vanille suiker Bolletje vanille ijs Poedersuiker Bereiden: Klop de slagroom stijf met een zakje vanillesuiker. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Leg de wafels op een bord en drapeer de aardbeien hier overheen. Schenk er wat zelfgemaakte aardbeienjam overheen. Serveer met een bolletje ijs en een toefje slagroom. Bestrooi met poedersuiker.

23 Zoetzure aardbeien in een weckpotje Ingrediënten: ½ kilo aardbeien ½ kilo suiker Rode of witte wijn Bereiden: Giet de rode wijn in een pan en voeg de suiker toe. Voeg naar keuze nog een stukje kaneel, gember of steranijs toe. Verwarm de suiker en de wijn op laag vuur en voeg de in stukken gesneden aardbei toe. Breng het aan de kook. Doe de aardbeien met de wijn in een weckpotje en zet deze op een koele plaats. Deze zoetzure aardbeien kunt u ongeveer 3 maanden bewaren.

24 Smoothie met aardbei & basilicum Ingrediënten: 300 g aardbeien basilicumblaadjes 250 ml volle yoghurt evt. 1 el suiker 3 ijsblokjes Bereiden: Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien en de basilicumblaadjes in de blender. Hou een paar aardbeien apart. Schep de yoghurt en eventueel de suiker in de blender. Voeg de ijsblokjes toe. Mix glad.

25 Maaltijdsalae met aardbeien en kip Ingrediënten: 200 g rijst 2 kleine kropsla 15 aardbeien 2 avocado, in stukjes 200 g gerookte kipfilet, in stukjes 3 bosuitjes, in ringetjes 1 sinaasappel, rasp en sap 2 el olijfolie zout en versgemalen peper 50 g hazelnoten Bereiden: Kook de rijst volgens de verpakking en laat het afkoelen. Rooster de hazelnoten tot ze kleuren in een droge koekenpan. Hak ze grof. Was en scheur de sla. Prak 5 aardbeien fijn en klop er een dressing van met 1 theelepel sinaasappelrasp, 3 eetlepels sinaasappelsap, olijfolie en peper en zout. Meng de rijst, avocado, kip, bosui en aardbeien voorzichtig door de sla. Verdeel de dressing erover. Strooi de hazelnoten over de sla en serveer.

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Bosbessen Pruimentaart

Bosbessen Pruimentaart Bosbessen Pruimentaart Deeg: 150 gr bloem 1 ½ tl bakpoeder 1 tl zout 50 gr boter 50 gr bruine suiker 75 gr boter Vulling: 200 gr suiker 1 ei 1 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker 175 ml melk 4

Nadere informatie

Sinaasappel-roomkaas

Sinaasappel-roomkaas Sinaasappel-roomkaas 230 g roomkaas 170 g honing, mild 2 el sinaasappelsap 0,5 tl sinaasappelschil Meng de roomkaas, de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil en roer goed. Laat het 1 uur tot

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Rabarber/citroen cheesecake

Rabarber/citroen cheesecake Carla Wijnnobel heeft vier soorten zoete zonde gemaakt voor bij de koffie of thee tijdens het welkom heten voor de Aspergeactiviteit, 17 april 2016. Aspergehof Noordam, Woubrugge. Rabarber/citroen cheesecake

Nadere informatie

ontbijt Gratis recepten gezonde

ontbijt Gratis recepten gezonde Speciaal ontbijt 11 Gratis gezonde recepten Speciaal ontbijt Een ontbijt heb je nodig voor een goed begin van de dag. Je kunt de dag natuurlijk starten met de traditionele boterham met kaas, maar wat te

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

ontbijt Gratis recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

ontbijt Gratis recepten gezonde nummer 1 in gezondheid Speciaal ontbijt Gratis gezonde recepten nummer Speciaal ontbijt Een ontbijt heb je nodig voor een goed begin van de dag. Je kunt de dag natuurlijk starten met de traditionele boterham met kaas, maar wat

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Recepten: Essentiële vetzuren

Recepten: Essentiële vetzuren Recepten: Essentiële vetzuren Guacamole Ingrediënten 3 avocado's 1 limoen, uitgeperst 1 theelepel zout 80 gr kleingesneden ui 2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden 2 roma tomaten,

Nadere informatie

smoothies en sappen - 0 -

smoothies en sappen - 0 - smoothies en sappen - 0 - Smoothies & Sappen Door Serita. De recepten zijn recepten veelal geleend van internet, even als de plaatjes. Sommige van de recepten zijn top-secret V&D La place sappen. Ik zal

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Kokos - Havermout koekjes

Kokos - Havermout koekjes Kokos - Havermout koekjes Benodigdheden(16 personen) 40 g suiker 60 milliliter kokosolie / 70 gram boter 50 g havermout 50 g bloem 50 g geraspte kokos 1/2 theelepel kaneel Snuf zout 1. Verwarm de oven

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij BuitenLand, ons laten proeven wat je zoal kunt doen met voedsel wat er niet meer zo mooi uit ziet, danwel over de THT datum is,..

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Smoothie s. Aardbei Banaan Smoothie. Aardbei Bosbessen Smoothie. Abrikoos Nectarine Smoothie. Ingrediënten. Bereiding. Ingrediënten.

Smoothie s. Aardbei Banaan Smoothie. Aardbei Bosbessen Smoothie. Abrikoos Nectarine Smoothie. Ingrediënten. Bereiding. Ingrediënten. Smoothie s Aardbei Banaan Smoothie 3/4 kop appelsap 1/2 kop natuur yoghurt 1 bevroren in stukken gesneden banaan 1 kop bevroren aardbeien 1. Giet het appelsap in de blender. 2. Voeg de yoghurt toe en mix

Nadere informatie

Aardbeien. Overheerlijke recepten. facebook.com/ dekamarkt. Klantenservice 0251-276628

Aardbeien. Overheerlijke recepten. facebook.com/ dekamarkt.  Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 zijn er tegenwoordig het hele jaar door. Maar het echte seizoen start in de zomer,

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Entrees Nagerechten 127

Entrees Nagerechten 127 Notities notes 126 Entrees Nagerechten 127 Vruchtensalade VOEDINGSWAARDE PER PORTIE 116 kcal Proteïnen: 1 g (2% ADH) Vetstoffen: 0,5 g (1% ADH) Koolhydraten: 27 g (9% ADH) Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd

Nadere informatie

Zacht fruit. Overheerlijke recepten

Zacht fruit. Overheerlijke recepten Zacht fruit Overheerlijke recepten Zacht, teer zomerfruit, zoals frambozen, bramen, bessen en blauwe bessen, zijn juist nu optimaal. Zo geurig, zo sappig proeft u ze alleen onder de juli zon! Proef t Seizoen

Nadere informatie

MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM )

MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM ) MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM ) ZALMFILET MET RODEWIJNSAUS MET TAGLIATELLE À LA PANNA BROCCOLI EN BOSPEEN CHARLOTTE VAN VRUCHTENIJS BLADERDEEG

Nadere informatie

Tien plus één ijsrecepten om zonder ijsmachine te maken

Tien plus één ijsrecepten om zonder ijsmachine te maken Tien plus één ijsrecepten om zonder ijsmachine te maken Frozen yoghurt 250 ml (volle) yoghurt 200 gram rood fruit uit de vriezer (minimaal) 1 eetlepel suiker Meng in een keukenmachine de yoghurt met het

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Proefmenu April 2015

Proefmenu April 2015 Proefmenu April 2015 "Paas"sapjes: Aardbei basilicum sinaasappel & Groene appel ananas kiwi munt Slasoepje met aardappel, olijfolie en kaascroutons Pita toast met gestoomde zalm, kwarteleitjes en rucola

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Tompoes van gerookte zalm. Garnalen paté met knoflook toast. Koude amandelsoep. Sorbet van appel en peer. Blanquette de veau en rijst

Tompoes van gerookte zalm. Garnalen paté met knoflook toast. Koude amandelsoep. Sorbet van appel en peer. Blanquette de veau en rijst Tompoes van gerookte zalm Garnalen paté met knoflook toast Koude amandelsoep Sorbet van appel en peer Blanquette de veau en rijst Semifreddo van bitterkoekjes Tompoes van gerookte zalm met mosterd- dillesaus

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Aardbeien-limoenmousse

Aardbeien-limoenmousse Aardbeien-limoenmousse 500 gram aardbeien 5 eetlepels limoensap 6 blaadjes gelatine 3 verse eieren 75 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 125 milliliter slagroom eventueel 12 aardbeien 4 satéprikkers Was

Nadere informatie

Recepten met Oranjebloesemwater

Recepten met Oranjebloesemwater Recepten met Oranjebloesemwater Aardbeien- Sinaasappelschuimtaart 50 gram pistachenoten 4 eieren 150 gram zachte boter + boter om in te vetten 250 gram witte basterdsuiker 2 theelepels oranjebloesemwater

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten.

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten. 2 sonen VOORGERECHTEN 10min 14min rusten 30min Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden 6 300 g artisjokharten (diepgevroren) Het sap van ½ citroen 4 kleine roodbaarsfilets (diepgevroren) (120

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Recept 1: Smoothie met verse aardbeien en frambozen

Recept 1: Smoothie met verse aardbeien en frambozen Recept 1: Smoothie met verse aardbeien en frambozen Dit recept is genoeg voor 2 personen. - 10 grote aardbeien, schoongemaakt - 20 frambozen - 1 banaan - 6 eetlepels (Griekse) yoghurt - 2 handen vol kleingemaakte

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen)

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen) Lasagne met spinazie (4 personen) 400 gr. spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 350 gr. volle kwark, 300 gr. lasagna, 1 glas rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, scheutje olijfolie. Kook de lasagnevellen

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken Recepten Pannenkoeken (4 personen) 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren Mix de bloem, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende

Nadere informatie

Geitenkaas bonbons in 3 smaken

Geitenkaas bonbons in 3 smaken door: Yvonne van Houtum Geitenkaas bonbons in 3 smaken Ingrediënten voor 3x 12 bonbons 450 gram zachte geitenkaas 60 gram gedroogde abrikozen 40 gram hazelnoten 60 gram gedroogde pruimen 40 gram geroosterde

Nadere informatie