K A M P. Jg: 15. Nr: 10

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K A M P. Jg: 15. Nr: 10"

Transcriptie

1 K A M P Jg: 15 Nr: 10

2 De Pitter is Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens Het maandelijks tijdschrift van Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens. Als u dit tijdschrift wil steunen, kan u uw bijdrage storten op ons rekeningnummer Personen die geen lid zijn en toch maandelijks De Pitter willen toegestuurd krijgen, nemen best contact op met onze secretaris. Een jaarabonnement van 10 Pitters bedraagt 15,00 euro. Onder eindredactie van: Roxane en Yorik Desmyttère Inhoud Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens 1. Groepspraatje 2. Inschrijvingsformulier 3. Medische fiche 4. Kapoenen 5. Welpen 6. Jonggivers 7. Givers 8. dobbenee 9. Checklist 10. Wie is Wie?

3 Groepspraatje Karl-Aurelie Dag ouders, leden, sympathisanten, Het laatste groepspraatje van het jaar, en natuurlijk ook een van de belangrijkste. Binnenkort is het namelijk voor de leden kamp, en daarvoor moet iedereen goed voorbereid zijn. Het was een goed jaar, we zijn hier natuurlijk fier over. Met een geslaagd Ferket, en met een hoog ledenaantal, dit vooral door de geslaagde wervingsactie in de maand september Elk jaar gaan wij leden werven, ook volgend jaar. Dus, zeker bij de jongste takken, zullen er wel wat nieuwe gezichten zijn vanaf volgend jaar. Zo houden wij van Mooibos Lievens een goede en vooral gezonde groep, die klaar is om in de toekomst verder te gaan op dit elan. Nieuwe inschrijvingen en scoutsjaar Voor de nieuwe leden staat er vanaf 20 juni een formulier op de website (www.mooiboslievens.be) zodat de ouders rechtstreeks zoon of dochter kunnen inschrijven. Leden die in ingeschreven stonden hoeven zich niet opnieuw in te schrijven, dit gebeurt automatisch. De groepsleiding verwerkt dan zo snel mogelijk al deze gegevens voor de inschrijving. Dit gaat het in de toekomst hopelijk makkelijker maken voor nieuwe leden. De klassieke vorm van inschrijving, via het papieren formulier, zal natuurlijk nog steeds blijven bestaan. Via dit formulier kan u ook snel een adres, telefoon of e mail wijziging doorgeven. Zo passen wij dit meteen aan in de ledendatabase, en blijven jullie steeds op de hoogte van wijziging van vergaderingen of nieuwe activiteiten van de groep. In de maand september organiseren we, naar het voorbeeld van de voorbije twee jaar, ook een openingsdag. Dit hoogstwaarschijnlijk op zondag 19 september aan het lokaal (Vander Meerschenlaan Sint Pieters Woluwe). Exacte uren volgen nog in de pitter van september, en op de website. Maar kruis deze datum alvast aan in jullie agenda. Op die dag zullen de kinderen ook een scoutshemd kunnen passen, kennismaken met de nieuwe leiding, een overzicht krijgen van een scoutsjaar en scoutsactiviteiten en natuurlijk ook vragen stellen aan leiding en groepsleiding. Tijdens deze openingsdag kunnen nieuwe leden zich ook meteen inschrijven bij de groepsleiding, inschrijvingsformulieren zullen klaarliggen. De inschrijving voor een scoutsjaar bedraagt 30 zonder pitter, en 45 met pitter. De pitter is steeds (zelfs voordat de papieren pitter bij de mensen thuis is) online beschikbaar. Maar we blijven de pitter maken voor zij die dit liever hebben. Ieder ingeschreven lid krijgt wel de pitter van september en de kamppitter gratis in de bus.

4 Kamp juli 2010 Dit was het voor scoutsjaar , nu alles over het kamp : Voor kapoenen gaat het kamp door van : 26 juli om 9u30 aan het lokaal tot 31 juli 16u aan het lokaal Voor welpen en jonggivers van : 21 juli om 8u30 aan het lokaal tot 31 juli 16u aan het lokaal Voor givers van : 19 juli om 8u30 aan het lokaal tot 31 juli 16u aan het lokaal (niet vergeten natuurlijk, de givers fietsen richting kamp!) Kapoenen betalen 80 voor het kamp. Welpen, jonggivers, givers en leiding betalen 125 voor het kamp. Dit voor vervoer, materiaal, voedsel, verblijfplaats, alles is inbegrepen op dat vlak. Wij vragen jullie met aandrang om zeker op tijd te betalen, dit voor 16 juli. Op rekeningnummer met als opmerking KAMP naam van kind(eren). Op maandag 28 juni organiseren wij ook voor het eerst een infoavond voor het kamp, alle ouders zijn welkom. Moesten jullie niet aanwezig kunnen zijn laten jullie dit best weten aan de leiding van de tak zelf (respectievelijk lievens.be, lievens.be, lievens.be) of via de telefoonnummer achteraan in de Pitter. Zo regelen zij eventueel een aparte afspraak met jullie om alles goed uit te leggen, en vooral om de kampinschrijving in te vullen. De kampinschrijving staat ook in deze pitter, of op de website (www.mooibos lievens.be). Deze inschrijving wordt per lid ingevuld op de ouderavond. Dit is dan ook een reden waarvoor het belangrijk is te laten weten aan de takleiding moesten jullie niet aanwezig kunnen zijn.

5 Indien u jullie ons een brief wensen te sturen, deze zijn meer dan welkom of jullie kinderen op kamp willen verrassen met een beetje nieuw van thuis, kan dit op het volgend adres: Naam van uw kind Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens Salle les Sapinières Bra Lierneux Alleen in noodgevallen kan u ons altijd contacteren op volgende GSM-nummers: Aurelie: Karl: Data Maandag 28 juni om 19u30 : ouderavond i.v.m. het kamp (dobbenee, Kleine Kerkstraat Sint Pieters Woluwe) Vrijdag 16 juli om 9u : vertrek leiding op voorkamp (dobbenee, Kleine Kerkstraat Sint Pieters Woluwe) Maandag 19 juli om 8u30 : vertrek givers met de fiets (lokaal, Vander Meerschenlaan 162, 1150 Sint Pieters Woluwe) Woensdag 21 juli om 8u30 : vertrek welpen en jonggivers met de bus (lokaal, Vander Meerschenlaan 162, 1150 Sint Pieters Woluwe) Maandag 26 juli om 9u30 : vertrek kapoenen met de auto s van goedhartige ouders (lokaal, Vander Meerschenlaan 162, 1150 Sint Pieters Woluwe) Zaterdag 31 juli rond 16u : terugkomst alle takken met de bus (lokaal, Vander Meerschenlaan 162, 1150 Sint Pieters Woluwe)

6 INSCHRIJVINGSFORMULIER KAMP 2010 Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens Gelieve per kind een afzonderlijk formulier te gebruiken! Dit formulier wordt door de leiding terug meegenomen! Hiermee geef ik, ondergetekende... De toelating aan mijn zoon / dochter... om deel te nemen aan het kamp georganiseerd door Scouts en Gidsen Mooibos- Lievens in juli Ik ontlast de leiding van alle verantwoordelijkheid bij ongeval te wijten aan vrijwillige ontduiking van de instructies door de leiding gegeven. Ik verklaar mij akkoord met de beslissingen, genomen door de leiding, die bijdragen tot het welslagen van het kamp. Opgesteld te... Op... /... / 2010 Handtekening, Telefoonnummers waar we de ouders kunnen bereiken tijdens het kamp in noodgevallen. tel thuis gsm moeder gsm vader familie werk moeder werk vader Zelf nemen de kinderen geen GSM mee op kamp. Voor echte noodgevallen is er de nood-gsm bij groepsleiders Karl en Aurelie op nrs. 0495/ of 0479/ De betaling gebeurt enkel door overschrijving van 80,00 voor kapoenen en 125,00 voor de welpen en jvg s op rekeningnummer met in de mededeling: KAMP2010 Naam en Voornaam (van elk deelnemend kind). Gelieve per kind een afzonderlijk formulier te gebruiken! Dit formulier wordt door de leiding terug meegenomen!

7 MEDISCHE FICHE Ouders, wij vragen u om deze fiche zorgvuldig in te vullen. De begeleiding heeft de gegevens nodig om het kamp optimaal te kunnen organiseren. Indien u ons over uw kind bepaalde gegevens mondeling wil toevertrouwen, staan wij steeds ter uwer beschikking. Wij verbinden ons er toe deze gegevens als strikt vertrouwelijk te beschouwen. Naam van het kind:... Voornaam:... Geboortedatum:... /... /... Straat:... Nr:... Postcode:... Gemeente:... Telefoon thuis:... GSM:... Naam ziekenfonds:... Naam huisarts:... Telefoon huisarts:... Mag uw kind deelnemen een normale jeugdvakantie-activiteiten? Sport JA/NEEN Spel JA/NEEN Trektocht JA/NEEN Zwemmen JA/NEEN Zijn er aandachtspunten waar de begeleiding dient rekening mee te houden? (bv. Vlug moe, bedwateren, slaapwandelen,...)... Zijn er ziekten te melden? (bv. Astma, suikerziekte, huidaandoeningen, epilepsie, hartaandoeningen,...)... Moet uw kind tijdens het kamp geneesmiddelen innemen? JA/NEEN Zo ja, welke, hoe dikwijls en hoeveel? Is uw kind allergisch voor: - geneesmiddelen? Welke?... - bepaalde stoffen of levensmiddelen? Welke?... Werd uw kind gevaccineerd tegen klem (tetanus)? JA/NEEN In welk jaar?... Andere inlichtingen of opmerkingen: Ik, ondergetekende, geef mijn kind (hierboven vermeld) de toelating om mee te gaan op kamp, georganiseerd door Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens van.../07/2010 tot.../07/2010

8 B1210G Kapoenen Roxane Julie Bastien Thomas HEEEEEEEEEEEEE HOOOOOOOOOOOOO ALLERLIEFSTE KAPOENTJES!!!!! Het is bijna zover! Nog eventjes wachten en vos een zijn vriendjes gaan op SCOUTSKAMP! Zoals vos en zijn vriendjes weten, zullen zij 5 nachtjes van huis weg zijn. Maar dat is niet zolang. Vos en al zijn vriendjes gaan zich super hard amuseren op scoutskamp. Wie weet er wat vos en zijn vriendjes allemaal gaan doen? Ik weet het! Vos en zijn vriendjes gaan veel spelletjes spelen en ze gaan ook een reis maken! Jaja, Vos en zijn vriendjes gaan een reisje maken in verschillende delen van onze wereld. Waarschijnlijk denken jullie nu van HAHAHA wat een grapjassen. Maar neen het is echt zo. Vos en zijn vriendjes gaan zich met de boot versplaatsen naar al deze landen. Ze gaan reizen van noord naar oost en van zuid naar west. Vos gaat ontelbare kilometers afleggen met de boot. En zich rot amuseren in deze verschillende landen. Graag nodigt vos al de kapoentjes om mee te komen. Daarom vragen wij ook dat jullie allemaal verkleed komen als. Indien jullie geen matrozenpakje hebben kunnen jullie niet mee op de boot. En dat zou toch zonde zijn! Natuurlijk gaar wij ook veel andere dinges doen, we gaan cultuur opsnuiven uit die andere landen, en eens proeven wat ze daar allemaal eten. Met deze leuke gedachten in het achterhoofd, hopen wij dat alle kapoentjes meekomen op soutskamp! Dus: even praktisch Ouderavond op 28 juni in DobbeNee, daar hebben jullie al een brief voor gehad. We vertrekken op 26 juli om 9u30 aan het lokaal. Ouders die graag willen rijden, zijn zeer welkom, we regelen dit op de ouderavond. Op zaterdag 31 juli komen we terug omstreeks 16u aan het lokaal. Lees ook zeker even het groepspraatje hier vanvoor in de Pitter, en de checklijst vanachter. Zo dit was het dan! AHOI mijn kapiteintjes en tot in juli! Ik hoop dat jullie allemaal klaar zijn voor dit grote avontuur. Roxane, Julie, Bastien, Thomas

9 Welpen Aurelie Joke Lise - Yorik Hallo Welpen! Hier is al het laatste artikel van dit scoutsjaar. Soms kloppen clichés wel, de tijd is voorbij gevlogen. Ik herinner me mijn eerste artikel nog, zoekend naar mijn woorden en een tof verhaaltje. Veel nieuwe gezichten, een kort geheugen.. Maar nu, 8 maand later, komen de woorden vanzelf. Veel geleerd dit jaar, veel gelachen vooral. Een paar vergaderingen komen dan ook direct voor mijn ogen: bash glijden in de modder, een paar welpen de schrik van hun leven bezorgen tijdens het geluidenspel, de techniekenvergadering en de al dan niet succesvolle sjorringen. Ook mei was een succes met de traditionele zeevergadering: stralende zon, lekker ijsje en een koude zee. De zee was niet enkel koud, maar zelfs ijskoud en had nog wat verrassingen voor ons! Ook het groepsweekend was plezant, eens met de groten (en de kleintjes) op weekend. Met de wieltjesvergadering hebben we ook getest hoe handig de welpen zijn, wat natuurlijk uitstekend gelukt is. Wij, de leiding, hebben veel plezier gehad dit jaar. We zijn er ook van overtuigd dat dit voor jullie het geval is. Maar het jaar is nog niet gedaan! Er is nog het [ oneindig x (super + mega)] tof kamp. We gaan er nog een super kamp van maken om het jaar goed af te sluiten. Ons kampthema ieeeeeeessssssssssssssss: XXXXXXXXX Jawel Welpen, een super tof thema; het enige probleem voor jullie is da jullie niet weten welk! HA! Dus als jullie het willen weten, kom naar het kamp! Allee, omdat we vriendelijk zijn zullen we een tip geven De 4 e letter is een i. Rarara, wat zou het zijn?! Succes ermee. Er komt ook nog een ouderavond waar we wat meer informatie en toelichting geven over het kamp. Dit vindt plaats op 28 juni om 19u30 in dobbenee(kleine Kerkstraat Sint Lambrechts Woluwe). Omdat dit avontuur nog allemaal een grote verrassing zou blijven voor jullie, is het een beetje de bedoeling dat jullie thuisblijven. Als dit niet lukt, zullen er buiten wel een aantal jins spelletjes met jullie spelen. Eventuele vragen kunnen dan gesteld worden of jullie kunnen ons mailen / bellen. Hopelijk zien we jullie allemaal op kamp! Nog goed leren en braaf zijn kindjes! Jullie coole leiding Lise, Joke, Aurélie en Yorik.

10 Jo JVG s Karl Mien Jan Aaaah de jonggivers! Dag jonggivers! Ja ze, man man... het jaar is al voorbij. Wat is het weer snel gegaan dit jaar. Maar we mogen toch zeggen dat het tof is geweest. De ene week was er wat meer volk dan een andere week, maar al bij al moeten we toch zeggen dat jullie vaak aanwezig waren. Dit heeft ons veel deugd gedaan, want daarvoor doen we het natuurlijk. En het ziet ernaar uit dat we met 10 jonggivers (13 met de leiding bij) op kamp vertrekken! De maand mei was een langgerekt afscheid, elke week besefte ik meer en meer dat het bijna zover was. De eerste week met het leuke groepsweekend in Westrode. De week erna gingen we actief gaan doen op stadskriebels in hartje Brussel. De week daarna hebben we nog snel wat geld proberen te verdienen voor een extra tje op kamp, de wafels waren lekker! En, onlangs nog, gingen we terug met heel de groep naar zee. Een jaarlijkse traditie waarvan ikzelf heel blij ben dat ze er nog steeds is. Een dagvergadering met heel de groep aan zee, eerlijk gezegd kan ik niet veel beters vinden qua afscheid. En hier zitten we dan, ik dit artikel te typen, jullie (hopelijk) dit artikel vol overgave te lezen. Herinneringen van het voorbije jaar flitsen door ons hoofd. De memorabele capture the flag activiteit op het eerste weekend in Put. De schaatsvergadering met de givers. Het sportival in Hofstade met onze zeer geliefde Jasper E. Het verlate kerstfeestje door de sneeuwstorm, met alle lekkere maar soms ook grappige cadeau tjes. Onze zeepkist die NIET kapot te krijgen is, buiten dan die paar keer natuurlijk, zowat elke keer dat we ermee buitenkwamen. Het hindernissenparcours in het bos dat jullie allemaal goed hebben volbracht (als jullie op de grond vallen halverwege meetellen). De techniekenvergadering met onze geniale zitbank/tv meubel/slaapzaal. De vuilvergadering met het bashglijden, waar vooral de leiding 200% aan het geven was. De wieltjesvergadering met achteraf de beloning, een ijsje! Haaaaa wat was het weer leuk. Maar nu, nog belangrijker! Er is nog een kers op de taart, een neusje van de zalm HET KAMP! Meer informatie hierover vinden jullie natuurlijk ook in het groepspraatje vooraan in de Pitter, maar hier komt vooral de informatie die alleen voor de jonggiver tak belangrijk is. Het kampthema van de jonggivers dit jaar is bootcamp. Wat is dat voor een beest? Vergelijk het met een soort legerkamp, of ook soms wel bekend als kamp voor stoute kinderen. Maak jullie geen zorgen, dit is maar een thema! Neem dus wat verkleding mee moesten jullie dat hebben. Legerbroek of t shirt, rambo haarband, piratenhoed, het maakt niet uit, als het maar van ver of dichtbij iets kan te maken zou hebben met dit thema. Vertrek : 8u30 aan het lokaal, op 21 juli. Terugkomst : voorzien voor 16u (dit is natuurlijk een richtuur), ook aan het lokaal op 31 juli Kostprijs : 125, te betalen voor 16 juli op rekeningnummer

11 Wat jullie moeten meenemen staat ook in een lijstje elders in de Pitter. Maar enkele belangrijke zaken zijn natuurlijk : voldoende kledij (voor warm en koud weer! Regenachtig en zonning!), stapschoenen, slaapzak, matje, gamel, bestek, drinkbeker, drinkbus, wasgerief (tandenborstel, tandpasta, shampoo, zeep, ), sisal touw (belangrijk voor het weven van jullie bed) Het is niet de bedoeling dat jullie zelf eten meenemen. Snoep meenemen wil ook zeggen delen met iedereen (leiding ook!). En wees maar gerust, eten krijgen jullie genoeg op kamp. De voorbije jaren vertrokken jullie met de trein richting kamp, maar dit jaar vertrekken we ook op 21 juli met de bus. Makkelijker natuurlijk aangezien we vertrekken van aan het lokaal, en meteen aankomen op een paar meter van de kampplaats. Jullie slapen zoals ieder jaar op de grote kampplaats. Dit is een zeer groot veld, met daarop dan zowel tenten voor jonggivers en givers, de leiderstenten, en de fourragetent waar voedsel wordt gemaakt en uitgedeeld. Ah ja, want bij de jonggivers koken jullie natuurlijk ook zelf! Het adres van de kampplaats : kleine kampplaats (voor briefwisseling! Hier slapen de kapoenen en welpen) Bra Lierneux (Salle les Sapinières) grote kampplaats (hier slapen jonggivers en givers, maar dit is geen adres voor briefwisseling) Route de Lierneux (N645) ("sous les bois") Hiermee weten jullie alles! Hopelijk zien we iedereen op het kamp, we maken er een spetterende afsluiter van het scoutsjaar van. Jullie ouders zijn welkom op de ouderavond op 28 juni om 19u30 in dobbenee (Kleine Kerkstraat Sint Pieters Woluwe). Hier krijgen zij nog verdere informatie. Natuurlijk mogen jullie ons altijd bellen of mailen, onze telefoonnummers staan achteraan in deze Pitter. See you binnenkort! Jan, Karl en Mien

12 Givers Tatiana Joris Matthias Tom Hallo beste givertjes! De meeste dromen zijn bedrog! Maar als jullie door ons wakker worden gemaakt, dromen jullie nog. Jullie horen ons kabaal en zien onze gezichten. We zijn een droom die bij jullie liggen! We roepen jullie naam en je rekt je uit. Een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!! Jaja givers, het kamp komt eraan! Het plezantste van het hele scoutsjaar, we kijken er allemaal naar uit! 3daagse in veel te warm weer of juist in de regen, wassen aan koud water in kommetjes, sjorren tegen de sterren op, koken, hout halen, het klinkt allemaal zo verleidelijk in de oren, vind je niet? We gaan dit jaar weer met de fiets naar de kampplaats, wat wil zeggen dat je op voorhand zeker moet: Oefenen op het fietsen Je fiets binnendoen om te laten controleren (vergeet niet dat fietsenwinkels het in de zomer druk hebben!) Je mentaal voorbereiden :D Het fietsen is voor iedereen plezanter als het vlot gaat, dus oefen zeker als mogelijk door af en toe de fiets te pakken (vb naar dobbe fietsen of dergelijke). Ook als je een helm en eventueel fluovestje thuis hebt mag je deze meebrengen. Het is dit jaar minder ver dan vorig jaar en daarom gaan we er 2 dagen over fietsen in plaats van 3 (wat de gewoonte is eigenlijk..). we spreken dus af op 19 juli om 8u30 aan het lokaal, gepakt en gereed! Wat moet je meenemen bij het fietsen: Fiets Slaapzak Ev propere kleren Tandenborstel en dergelijke Lunchpakket voor de 1 e dag Voldoende drank voor de 1 e dag! Er is waarschijnlijk geen volgauto dus moeten jullie al het materiaal zelf dragen, zorg er dus voor dat je niet overgeladen bent, want je moet er dus 2 dagen mee fietsen! De rugzak met al jullie materiaal moet op voorhand naar het lokaal gebracht worden, meer info krijg je op de ouderavond. Als jullie nog vragen hebben, kunnen deze gesteld worden op de ouderavond die op 28 juni plaatsvindt in Dobbe, dus dit wil zeggen dat er geen ouderbezoeken meer gaan gebeuren. Meer info hierover vinden jullie ook in het groepspraatje. Jullie leiding wenst ulle nog veel succes bij de examens!! Tom, Matti, Jo en ik!

13 Checklist Doet da nog goe en we zien Scouts mekaar en Gidsen binnenkort Mooibos-Lievens Jullie lieftallige leiding Deze lijst is een geheugensteuntje. Het is dus best dat je zelf nog eens nagaat of wij iets vergeten zijn. o Gewone schoenen Slaapgerief: o Rubberlaarzen o Slaapzak, eventueel een extra dekentje o Luchtmatras (of voor welpen en kampenen een veldbedje) o Pyjama o Knuffelbeer Toiletgerief: o Washandjes o Zeep in een flesje of in een doosje o Handdoeken (meer dan één) o Kam of borstel (aangewezen bij langharig snit) o Tandenborstel & bijhorende pasta, beker o Spiegel en scheergerief (voor zij die echt niet zonder kunnen) o Wattenstokjes (voor de oren) Kleding: o Warme pulls o Lange en korte broeken o Een grote hoop t-shirts o Een grote hoop kousen o Een grote hoop ondergoed o Regenjas o Zak voor vuile was o Badpak, zwembroek, bikini, eventueel zwembril o Een t-shirt dat zeker onherstelbaar buil mag worden o Verkleding i.v.m. kampthema Schoeisel: o Stapschoenen o Eventueel sandalen Eetgerief o Bestek o Gamel of bord o Drinkbeker Verder nog: o Sjortouw en zakmes (enkel voor jvg s en givers) o Zaklamp o Kruik o Schrijfgerief en papier, geadresseerde enveloppen o Eventueel postzegels o Een weinig zakgeld om postkaartjes en postzegels te kopen o SIS-kaart (afgeven aan leiding bij het vertek) en identiteitskaart o Picknick voor de eerste dag (niet nodig voor de kapoenen) Wat wij vergeten zijn: o... o??? o!!! Wat ik niet mag vergeten THUIS te laten: o Snoep, tenzij je het niet erg vindt het te delen met iedereen o Elektronische spelletjes, MP3- speler... o Rambo-messen en ander ongepast oorlogstuig Alle soortgelijke dingen die we aantreffen en waarvan we het nut niet inzien voor het welslagen van het kamp, worden in beslag genomen tot het einde van het kamp

14

15 Wie is Wie? Scouts en gidsen Mooibos-Lievens Roxane Desmyttère Julie Segers Thomas Goossens Bastien Richard Joke Wellens Aurelie Dyckmans Lise Trogh Yorik Desmyttère Karl Van Santfoort Mien Utku Jan Van Dillen Joris De Ryck Tatiana Neeffs Tom Wellens Matthias Laermans Chris Vansteenkiste Geert Borremans Arno Nuyts Mart Hertecant lievens.be lievens.be lievens.be lievens.be lievens.be 0473/ / / / / / / / / / / / / / / / / Eric Segers 0473/ lievens.be Aurelie Dyckmans Karl Van Santfoort 0479/ /

16

Wij als leidingsploeg zullen er zoals alle andere jaren onze schouders weer volledig onder zetten om dit allemaal waar te maken.

Wij als leidingsploeg zullen er zoals alle andere jaren onze schouders weer volledig onder zetten om dit allemaal waar te maken. Beste Ouders, Leden en sympathisanten. Chiro Lozen bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit niet zomaar over te laten gaan organiseren we een mini bivak (met maxi pret). Dit bivak gaat door van vrijdag 12 september

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste lezers, Het is weer zover. Tijd voor de laatste pitter van het jaar, maar niet de minste. In deze speciale kamppitter vindt u alles terug over het kamp. Voor ons allemaal

Nadere informatie

Weekend Joro s Maart 2017

Weekend Joro s Maart 2017 Weekend Joro s 2017 24-26 Maart 2017 Heey! allercoolste, tofste Joro s en beste ouders, De dagen zijn langer en het wordt al wat warmer, maar ook het groot kamp kom dichter bij. Tijd dus voor een fantastische

Nadere informatie

Welkom bij de laatste editie van Expeditie Robinson!

Welkom bij de laatste editie van Expeditie Robinson! Welkom bij de laatste editie van Expeditie Robinson! Jullie zijn uitgekozen om aan deze ultieme battle deel te nemen. We verwachten dat alle jong-gidsen naar het onbewoonde eiland van Ozo komen voor de

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

CIRCUSWEEKEND KAPOENEN 29 t.e.m. 31 maart

CIRCUSWEEKEND KAPOENEN 29 t.e.m. 31 maart CIRCUSWEEKEND KAPOENEN 29 t.e.m. 31 maart Het 2 e weekend komt eraan! We spreken vrijdag 29 maart om 19u00 af aan de Van Tichelenlei. Daar zorgen we dat iedere artiest een vriendje vindt zodat we samen

Nadere informatie

2.Praktische info. Zondag 23 februari om 13u30 aan de dommelvallei te Neerpelt

2.Praktische info. Zondag 23 februari om 13u30 aan de dommelvallei te Neerpelt 1.Het café-mysterie Op een doordeweekse zonnige dag besluit Pascalleke om de boekhouding van haar café eens na te kijken. Hier wordt ze steeds vrolijk van, want zoals iedereen weet maakt het café altijd

Nadere informatie

DIEP IN DE ZEE. Kapoenenweekend oktober

DIEP IN DE ZEE. Kapoenenweekend oktober DIEP IN DE ZEE Kapoenenweekend 26-27-28 oktober Dag allerliefste visjes, Het is zover, jullie allereerste kapoenenweekend komt eraan! We spreken vrijdag 26 oktober om 20u00 af aan de VTL. Daar zullen we

Nadere informatie

Weekendkrantje. 18 20 september 2015

Weekendkrantje. 18 20 september 2015 Weekendkrantje 18 20 september 2015 Wij zijn ongelooflijk blij dat jullie hebben gekozen om met ons op weekend te gaan! We gaan er alvast een spetterende tweedaagse van maken! Diegenen die nog nooit zijn

Nadere informatie

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Het kamp komt er aan Maandag 2 juli. 08.30u. dinsdag 26 juni vanaf 14.00.

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Het kamp komt er aan Maandag 2 juli. 08.30u. dinsdag 26 juni vanaf 14.00. In deze kampbundel vind je: Info over het kamp en de kampplaats De weg naar een goed gevulde valies Een inschrijvingsstrookje Wat info over het kampthema Maar ook nog vele andere fijne weetjes en feiten!

Nadere informatie

vrijdag 2 december zondag 4 december

vrijdag 2 december zondag 4 december vrijdag 2 december zondag 4 december Beste Kapoen en Welp De Sint is weer bijna in het land en dan is het natuurlijk tijd om op Sinterklaasweekend te gaan. Dit jaar gaat dit door van vrijdag 2 december

Nadere informatie

Kamp. KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013

Kamp. KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013 Kamp KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013 Liefste leden, Beste ouders, De dagen worden langer, het zonnetje heeft zich al enkele keren van zijn goede kant getoond en bijna alle groepen zijn op weekend

Nadere informatie

KAMP SIM Kampplaats. Vertrek. Aankomst. Bagage binnenbrengen. Beste SIMmers en ouders,

KAMP SIM Kampplaats. Vertrek. Aankomst. Bagage binnenbrengen. Beste SIMmers en ouders, KAMP SIM 2017 Beste SIMmers en ouders, In juli is het weer zover! De 10 leukste dagen van het jaar breken dan aan, want het is weer kamp! En aangezien jullie in de SIM zitten gaan we daar zomaar eventjes

Nadere informatie

JONG-GIVERWEEKEND maart 2016

JONG-GIVERWEEKEND maart 2016 JONG-GIVERWEEKEND 18-19-20 maart 2016 Beste ouders, beste jong-givers, De feestdagen zijn weer gepasseerd, hoog tijd om te beginnen denken aan een weekend in dit tweede semester. We stootten deze keer

Nadere informatie

WELSCO WELLEN PRESENTS

WELSCO WELLEN PRESENTS WELSCO WELLEN PRESENTS KERSTKAMP DELUXE AANDACHT! AANDACHT! AANDACHT! DEADLINE inschrijvingen KERSTKAMP: 01/01/2017 Meer info op volgende pagina s! YEAHHHH Ook dit jaar gaan we weer op een crazy-kwoel

Nadere informatie

ESTLAND LETLAND. Praktisch: Vertrek Aalter: 6 juli om 14.30u aan parking den Aard

ESTLAND LETLAND. Praktisch: Vertrek Aalter: 6 juli om 14.30u aan parking den Aard ESTLAND LETLAND Praktisch: Vertrek Aalter: 6 juli om 14.30u aan parking den Aard Op kamp zullen jullie onderling moeten afspreken om samen in een tent te slapen (GEEN SM IJTTENTEN) Bagage: Maximaal gewicht

Nadere informatie

Bieke, Jolien, Gijs, Gert

Bieke, Jolien, Gijs, Gert KAPOENENKAMP 2009 Bieke, Jolien, Gijs, Gert kapoenen@scoutsschorvoort.be www.scoutsschorvoort.be 1. Kamp Het jaarlijkse kamp is de kers op de taart van het prachtige scoutsjaar. De kapoenen kennen mekaar

Nadere informatie

Een weekend in de dierentuin?!

Een weekend in de dierentuin?! Een weekend in de dierentuin?! Dag lieve kapoentjes! Zijn jullie klaar voor een mega, spetterend, super, kei leuk, tof, weekend in de dierentuin? Wij alvast wel! Wanneer: Het weekend van 24-26 oktober,

Nadere informatie

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Zomerkamp 2016 Waar? We verblijven dit jaar op kamp in t'heuvelken. Kampadres: t'heuvelken Heuvelken 15 3980 Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Wanneer? We vertrekken op vrijdag 1 juli met de trein, we spreken

Nadere informatie

Enkele nuttige adressen!

Enkele nuttige adressen! Enkele nuttige adressen! Kampadres Kalmthoutsesteenweg 14 2910 Essen Kampleid(st)er Julie Lievens Gasthuisheide 64, 2440 Geel 0496 33 02 85 (Enkel in nood!) Kristof Bogaerts De Bocht 10, 2440 Geel 0472

Nadere informatie

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen,

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Deze zomer vertrekken we met de kapoenen op kamp naar Retie (Schoonbroek). Dit van 19 t.e.m. 24 juli 2016. Het thema van dit kamp is reis-rond-de-disneywereld.

Nadere informatie

Jungleboek. Welpenweekend november

Jungleboek. Welpenweekend november Jungleboek Welpenweekend 1-2-3 november Hela deugnieten, Mowgli en zijn vrienden zijn helemaal terug van weggeweest. Ben jij ook zo benieuwd waar de welpen vandaan komen? Speel jij net zoals Mowgli en

Nadere informatie

are you the one? Paradise edition Maandag 4 juli- zaterdag 16 juli

are you the one? Paradise edition Maandag 4 juli- zaterdag 16 juli are you the one? Paradise edition Maandag 4 juli- zaterdag 16 juli Are you the one? - Paradise edition Dag liefste jonggivers, na al die maanden is het eindelijk tijd om op kamp te vertrekken! Hopelijk

Nadere informatie

ZOMERKAMP 2017 GIVERS. 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee

ZOMERKAMP 2017 GIVERS. 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee ZOMERKAMP 2017 GIVERS 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee Voorwoord Beste giver en ouder(s) Binnen een kleine maand vertrekken we op zomerkamp, de ideale manier om het scoutsjaar af te sluiten! De leiding kijkt

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Hé, ik wil ook mee!!!

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Hé, ik wil ook mee!!! Werkjaar 2011-2012 In deze kampbundel vind je: Info over het kamp en de kampplaats De weg naar een goed gevulde valies Een inschrijvingsstrookje Wat info over het kampthema Maar ook nog vele andere fijne

Nadere informatie

Ons schots kasteel kan je vinden op onderstaand adres: Mussen worden op 13 juli op de kampplaats verwacht om 12u.

Ons schots kasteel kan je vinden op onderstaand adres: Mussen worden op 13 juli op de kampplaats verwacht om 12u. KAMPBOEKJE 2016 Oi lads, We gaan dit jaar naar het hoogland, het land van avontuur. Naar Schotland. Op zoek naar het monster van Loch Ness, wandelen door de schotse natuur, uitblinken bij de highland games

Nadere informatie

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart Hey joro s en ouders! Uit goede gewoonte gaan we ieder jaar, met elke groep, een keertje op weekend. Waarom? Omdat dat superleuk is! En ook een beetje omdat het kamp nog zooo

Nadere informatie

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten Groepspraatje Beste leden, ouders en symphatisanten Eerst en vooral wilt heel de leidingsploeg van Mooibos- Lievens U een fantastsich en spetterend 2012 wensen en dat u goed gevierd heeft. Ik kan u al

Nadere informatie

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde Wekaweekend 15-17 april De 4 elementen : Aarde Liefste weka s en weka-ouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende rijken.

Nadere informatie

Dit jaar trekken we er opnieuw op uit om ons tien dagen te. amuseren in De Hoge Rielen. Zoals gewoonlijk gaan we ook dit

Dit jaar trekken we er opnieuw op uit om ons tien dagen te. amuseren in De Hoge Rielen. Zoals gewoonlijk gaan we ook dit Kamp 2014 De examens of toetsen zijn bijna achter de rug, de zon zorgt voor tropische temperaturen, de terrasjes zitten vol jongeren, de zwembaden worden weer gevuld en dan dan is er het fantastische VIB-KAMP!

Nadere informatie

Giverweekend april 2016 Avatar:: De vuurnatie

Giverweekend april 2016 Avatar:: De vuurnatie Giverweekend 15 17 april 2016 Avatar:: De vuurnatie 1 Water, aarde, vuur, lucht Lang geleden leefden de 4 elementen (takken) van de scouts in vrede samen. Maar alles veranderde toen wij, de Givers, aanvielen.

Nadere informatie

Scouts de Pelgrims presenteert

Scouts de Pelgrims presenteert Scouts de Pelgrims presenteert De Olymp!che zomer"elen 2016 Discipline: Atletiek WELPEN Algemene info Dit jaar vindt het kamp plaats van 24 tem 31 juli te Nismes. We kijken er heel hard naar uit en hopen

Nadere informatie

Weka-Weekend Maart Hakuna Matata!

Weka-Weekend Maart Hakuna Matata! Weka-Weekend 27-29 Maart 2015 Hakuna Matata! Inleiding Wekaaaaaaa's! Het is eindelijk zover, het moment waar jullie allemaal wellicht al lang waren op aan het wachten: ONS TWEEDE WEEKEND! Het thema is

Nadere informatie

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Dierbeminde gelovigen, aangezien onverdraagzaamheid en geweld dezer dagen vaste begrippen zijn geworden in ons bestaan. Vinden wij, uw geestelijke

Nadere informatie

Dag Allerliefste jonggivers! Beste Jonggiverouders!

Dag Allerliefste jonggivers! Beste Jonggiverouders! Dag Allerliefste jonggivers! Beste Jonggiverouders! We hebben een super plezant en gevarieerd scoutsjaar achter de rug! Ten eerste willen wij onze jonggivers bedanken voor hun talrijke opkomst het hele

Nadere informatie

Jonggiverweekend april 2016 Avatar: De waternatie

Jonggiverweekend april 2016 Avatar: De waternatie Jonggiverweekend 15-17 april 2016 Avatar: De waternatie 1 Water, aarde, vuur, lucht Lang geleden leefden de 4 takken van de scouts in vrede samen. Maar alles veranderde toen de Givers aanvielen. Alleen

Nadere informatie

Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010

Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010 Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010 Liefste givers en ouders, De zomervakantie nadert met rasse schreden, wat wil zeggen dat ook het scoutskamp dichterbij komt. In dit boekje zit alle informatie die

Nadere informatie

Wanneer? van maandag 08 juni 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015. Voorbereiding en verloop

Wanneer? van maandag 08 juni 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015. Voorbereiding en verloop Beste ouders, INFO ZEEKLASSEN Antwerpen, Dit jaar trekken we er met de doelgroep weer op uit. We gaan op zeeklassen! We nodigen jullie alvast uit voor een informatie-avond in onze school op dinsdag 28

Nadere informatie

KAMPBOEKJE Stavelot - Lodomez 2017 Kamp: zaterdag 22 juli zondag 30 juli Kapoenen: zaterdag 22 juli donderdag 27 juli

KAMPBOEKJE Stavelot - Lodomez 2017 Kamp: zaterdag 22 juli zondag 30 juli Kapoenen: zaterdag 22 juli donderdag 27 juli KAMPBOEKJE Stavelot - Lodomez 2017 Kamp: zaterdag 22 juli zondag 30 juli Kapoenen: zaterdag 22 juli donderdag 27 juli Pagina 1 van 9 Beste leden en ouders, In juli gaan we weer op scoutskamp: het hoogtepunt

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Kledij: (de getallen tussen haakjes

Kledij: (de getallen tussen haakjes Intro: Slaapgerief: In augustus trekken 25 sjo ers naar een onbekende bestemming, waar ze zullen moeten samenwerken om de leiding hun respect te verdienen. 11 dagen lang zullen zij zwoegen, zweten, afzien,

Nadere informatie

JUNGLE_AVONTUUR IN...

JUNGLE_AVONTUUR IN... JUNGLE_AVONTUUR IN... LOMMEL! Liefste Roodkapjes, Wij gaan op avontuur naar de jungle! Zin om mee te gaan? Kijk dan snel in dit boekje en kom alles te weten over ons fantastisch kamp! Hebben jullie nog

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en sympathisanten, Groepspraatje Lise Stijn Twee maanden zijn er al voorbij in dit scoutsjaar, wat vliegt de tijd toch voorbij als je je amuseert. De herfst is gearriveerd en het wordt voelbaar

Nadere informatie

Zelm MOL-ACHTERBOS. Vergeet niet om een lunchpakket te voorzien voor zaterdagnamiddag.

Zelm MOL-ACHTERBOS. Vergeet niet om een lunchpakket te voorzien voor zaterdagnamiddag. NAAM: Waar gaan we naartoe? GIDSENLOKAAL NELE Zelm 48 2400 MOL-ACHTERBOS Telefoon tijdens het kamp Enkel voor DRINGENDE gevallen 0497/38.43.65 (Hilde keuken) Hoe gaan we er naartoe? We vertrekken zaterdag

Nadere informatie

KLJ Brecht presenteert. Kamp 2016 STRIPHELDEN

KLJ Brecht presenteert. Kamp 2016 STRIPHELDEN KLJ Brecht presenteert Kamp 2016 STRIPHELDEN 3-10 JULI 2016 Kamp 2016 Beste KLJ ers, Het is is weer zo ver, hét kamp van 2016 komt dichterbij! Dit jaar gaan we met de hele bende naar GENT, we zitten daar

Nadere informatie

Lees dit boekje grondig door. Hierin vind je alle belangrijke informatie voor dit spetterend kamp.

Lees dit boekje grondig door. Hierin vind je alle belangrijke informatie voor dit spetterend kamp. Beste scouties en ouders, De grote vakantie komt steeds dichterbij. Twee maanden geen school, geen huiswerk en geen toetsen. Maar wel spannende avonturen, veel plezier en niet te vergeten het scoutskamp.

Nadere informatie

DEEL I ALGEMENE INFO INFO - FORMULIER SPEELPLEIN KATAPULT. Datum : / /

DEEL I ALGEMENE INFO INFO - FORMULIER SPEELPLEIN KATAPULT. Datum : / / INFO - FORMULIER SPEELPLEIN KATAPULT Gelieve dit formulier in te vullen. Gelieve in deel I de algemene gegevens in te vullen die nodig zijn voor de inschrijving, de noodgevallen en het fiscale attest.

Nadere informatie

Het team van de kleine vorst heeft er alvast super veel zin om er keihard in te vliegen!

Het team van de kleine vorst heeft er alvast super veel zin om er keihard in te vliegen! Lieve Chirovrienden We zijn op zoek naar stoere jongens en meisjes die de kleine vorst in zijn queeste willen helpen! Daarom hadden we aan jullie gedacht!!! We gaan dit jaar allemaal samen met het openbaar

Nadere informatie

April. Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8. April 2013

April. Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8. April 2013 BELGIË/BELGIQUE P.B. 2300 TURNHOUT BC 30066 Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8 April April 2013 w w w. a k a b e o m m e k a a r. b e P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Yoni de Mey Steenweg

Nadere informatie

De dagen van de week, maar dan anders!

De dagen van de week, maar dan anders! De dagen van de week, maar dan anders! Kapoenenkamp 2017 02/07-08/07 Lieve kapoenen, beste ouders Het moment waar we met z n allen een hele jaar lang naar uitgekeken hebben, komt er bijna aan. Nog een

Nadere informatie

Kampboekje Graide Bièvre 2016 Kamp zaterdag 23 juli zondag 31 juli Kapoenen zaterdag 23 juli donderdag 28 juli)

Kampboekje Graide Bièvre 2016 Kamp zaterdag 23 juli zondag 31 juli Kapoenen zaterdag 23 juli donderdag 28 juli) Kampboekje Graide Bièvre 2016 Kamp zaterdag 23 juli zondag 31 juli Kapoenen zaterdag 23 juli donderdag 28 juli) Pagina 1 van 10 Beste leden en ouders, In juli gaan we weer op scoutskamp: het hoogtepunt

Nadere informatie

Brief zomerkamp 2016. Zomerkamp verkenners 4 juli t.e.m. 14 juli Barvaux (Durbuy) Beste verkenner en ouders,

Brief zomerkamp 2016. Zomerkamp verkenners 4 juli t.e.m. 14 juli Barvaux (Durbuy) Beste verkenner en ouders, Brief zomerkamp 2016 Beste verkenner en ouders, Het is opnieuw bijna zover, het moment van het jaar waar iedere verkenner zo hard naar uitkijkt: zomerkamp! Via deze brief delen we u alle belangrijke data

Nadere informatie

Op safari door Afrika

Op safari door Afrika Op safari door Afrika 2 Allerliefste jogi s Welk continent bestaat uit zo n 30.244.050 vierkante kilometer? In welk continent wonen er meer dan 1 miljard mensen? In welk continent bevindt zich de grootste

Nadere informatie

Kapoenenweekend 15-17 april

Kapoenenweekend 15-17 april Kapoenenweekend 15-17 april De 4 elementen : WIND Liefste kapoenen en kapoenenouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende

Nadere informatie

Liefste kabouters en ouders,

Liefste kabouters en ouders, Liefste kabouters en ouders, Zoals aangekondigd in de scougi en tijdens de huisbezoeken, gaan we dit najaar op weekend. Het weekend gaat door van 25/11/2016 tot 27/11/2016. We blijven slapen in de lokalen

Nadere informatie

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel KAMPPARETTER!!!! Kampparetter!!! Kampparetter! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel Kleinkamp We zitten er allemaal al een heel jaar op te wachten, de beste week van de vakantie! Scoutskamp!!!

Nadere informatie

21 tot 31 juli 2013. Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem. In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp!

21 tot 31 juli 2013. Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem. In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Inschrijven voor 1 juli! 21 tot 31 juli 2013 Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Een klein woordje uitleg Het is weer

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, De maand december is een feestmaand, maar ook het begin van de examens voor sommigen onder ons. Voor anderen, en dan vooral de leiding betekent dit dat de blokperiode

Nadere informatie

Giverkamp 2016 Couvin

Giverkamp 2016 Couvin Giverkamp 2016 Couvin 1. Algemene informatie Jullie worden gepakt en gezakt in piekfijn uniform verwacht op 1 juli om 8u s morgens aan het station van Ekeren. We vertrekken dan richting Wallonië met de

Nadere informatie

BIVAK 2017 CHIRO SINT-JAN

BIVAK 2017 CHIRO SINT-JAN BIVAK 2017 CHIRO SINT-JAN IN HET VERRE OOSTEN 12-19 JULI 2017 De zomervakantie komt dichterbij en voor échte chirowieten kan dit maar één ding betekenen BIVAK! Hét hoogtepunt van ons chirojaar. Nog 59

Nadere informatie

Indiaan / cowboy. KLJ HOELEDEN Kampboekje 2015

Indiaan / cowboy. KLJ HOELEDEN Kampboekje 2015 Indiaan / cowboy (M/V)Met talent KLJ HOELEDEN Kampboekje 2015 1 juli tot 5 juli (het Wilde) Nijlen Beste KLJ er(s) en ouders Beste ouders en leden Na een heel jaar vol activiteiten op zondagvoormiddag

Nadere informatie

Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle!

Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle! Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle! Inleiding MOEOEOE lieve vriendjes, Zoals jullie wel weten gaan wij weldra op kamp naar Melle. Hierbij

Nadere informatie

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden Sprokkelblad Chirokamp Sint-Truiden 0 Inhoud 1. Inleiding...2 2. Een dag in het sprookjesbos...3 3. Praktisch...4 4. De valiezen...6 5. Extra...7 6. De Banier...7 7. Wegbeschrijving...8 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Van zaterdag 26 augustus tot woensdag 30 augustus 2017 gaan we met z n allen naar zee

Van zaterdag 26 augustus tot woensdag 30 augustus 2017 gaan we met z n allen naar zee 20.06.2017 Beste dansers en ouders, Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor we aan een welverdiende grote vakantie gaan beginnen. Iedereen kan nu min of meer gaan genieten van wat vrije tijd. 24 juni

Nadere informatie

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017 PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel 10-13 augustus 2017 Beste leden en ouders, Onze avontuurlijke Piepers en Krielekes houden ervan om de prinses terug bij haar prins te krijgen, om schatten te zoeken,

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

De terugreis gebeurt met de bus meer informatie over het juiste uur van aankomst volgt nog. Waarschijnlijk is dit zoals elk jaar rond de middag.

De terugreis gebeurt met de bus meer informatie over het juiste uur van aankomst volgt nog. Waarschijnlijk is dit zoals elk jaar rond de middag. 2 Beste Kadetten, Lapperds en Jokers, We sluiten zoals elk jaar ons klj-jaar af met een geweldig kamp. In dit boekje vinden jullie alle informatie over de meest fantastische tiendaagse. We zouden dan ook

Nadere informatie

Paaskamp. BEESTENBOEL 29 maart - 1 april

Paaskamp. BEESTENBOEL 29 maart - 1 april Paaskamp BEESTENBOEL 29 maart - 1 april Beste kapoenen en welpen De paasvakantie staat weer voor de deur, dus is het weer hoog tijd voor ons paaskamp. Dit jaar gaan we naar Beauvoorde. De leiding heeft

Nadere informatie

Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul

Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul - Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul 2 Beste ouders en leden, In deze kampschors vinden jullie alle informatie die je nodig kan hebben voor, tijdens en na je verblijf op kamp in Opont met de scouts van

Nadere informatie

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2 Inhoudstafel Beste jins! 1 De reis 2 Heenreis 2 Terugreis 2 Dagplanning 3 Bagagelijst 5 Enkele afspraken 7 Nog vragen 8 Beste Jins! Het aftellen is begonnen! Binnen enkele weken vertrekken we op buitenlands

Nadere informatie

Zeeklassen Domein Horizon Kapellestraat Bredene 059/323628

Zeeklassen Domein Horizon Kapellestraat Bredene 059/323628 Basisschool De duizendpoot Leefschool Kameleon Zeeklassen Domein Horizon Kapellestraat 88 8450 Bredene 059/323628 Het is bijna zo ver, binnenkort vertrekken we op zeeklassen. We zullen verblijven in domein

Nadere informatie

Wij hebben er alvast heel veel zin in. Groeten De leiding Tim, Justine en Laura

Wij hebben er alvast heel veel zin in. Groeten De leiding Tim, Justine en Laura Het is weer zover! Het kamp komt eraan en dit jaar maken we er weer een knaller van formaat van! We gaan namelijk op fietskamp! In het thema van de ronde van Vlaanderen rijden we het ganse land door van

Nadere informatie

Opgepast Limburg, want KSA Zomergem komt eraan!

Opgepast Limburg, want KSA Zomergem komt eraan! Opgepast Limburg, want KSA Zomergem komt eraan! Wist je dat Gruitrode een bos heeft van 600 ha groot? de inwoners ook wel heikiéseters worden genoemd?... Gruitrode bekend staat om zijn boekweitpannenkoeken?

Nadere informatie

Kapoenenkamp juli 29 juli

Kapoenenkamp juli 29 juli Kapoenenkamp 2017 23 juli 29 juli Inleiding Het einde van het scoutsjaar is aangebroken en dat betekent dat ons kamp er aan komt. De leiding heeft er al heer veel zin in! Met dit kampboekje zorgen we ervoor

Nadere informatie

KAMPBOEKJE MOL 2014. Als je t mij vraagt: Chiro Gijmel. BE42 7785 9287 3654 (met vermelding kamp 2014 + naam kind)

KAMPBOEKJE MOL 2014. Als je t mij vraagt: Chiro Gijmel. BE42 7785 9287 3654 (met vermelding kamp 2014 + naam kind) KAMPBOEKJE MOL 2014 Leven op het ritme van de wind & van de zon, Zingen op de melodie van bos en beek en bron, Slapen met t getrommel van de regen op het dak, Ontwaken met de morgendauw, Joepieee, we gaan

Nadere informatie

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel JONGGIVERKAMP 2015 Damiaanscouts Wilsele-Putkapel Aankopen voor kamp: 1 adres Wie gaat er mee? De leiding JOLAN FEBE WILLEM JAPPE THOMAS ROBBE Wie gaat er mee? De foeriers ARJAAN LOTTE SEPPE Waar gaan

Nadere informatie

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND 2014 HELP! Geachte ijsberen uit België, Tot jullie spreekt Pol du Nord van de Noordpool. Ik schrijf jullie deze brief omdat het hier niet goed gaat. Eigenlijk gaat het

Nadere informatie

Wij komen samen aan de kerk op vrijdag 7 mei om uur met pak en zak. We vertrekken stipt om uur.

Wij komen samen aan de kerk op vrijdag 7 mei om uur met pak en zak. We vertrekken stipt om uur. Vormselweekend : 7-8-9 mei 2010 Waarheen? Vertrek? Terug? Hoe? Scoutsdomein Drieboomkensberg in Westmalle Wij komen samen aan de kerk op vrijdag 7 mei om 17.45 uur met pak en zak. We vertrekken stipt om

Nadere informatie

Kampboekske. K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e

Kampboekske. K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e Kampboekske K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e Abonnr.: P2A8599 Afgifte: 9400 Ninove Verschijnt zeswekelijks Jaargang 2014-2015

Nadere informatie

INFORMATIE KAMP 2017

INFORMATIE KAMP 2017 INFORMATIE KAMP 2017 KLAAR VOOR HET AVONTUUR? KAMP 2017: WANNEER? KABOUTERS, PAGADDERS EN JONGKNAPEN 10-16 JULI 2017 KNAPEN EN JONGHERNIEUWERS 7-16 JULI 2017 KAMP 2017: WAAR? BOHON DICHTBIJ DURBUY KAMP

Nadere informatie

Kamp Jonggivers & Givers

Kamp Jonggivers & Givers Kamp Jonggivers & Givers Wirtzfeld, 21-31 juli 2014 1 Inhoudsopgave 1 Proloog... 3 2 Road trip (Routebeschrijving)... 4 3 Into the wild (Meeneemlijst)... 7 4 Capitalism : a love story (Prijs + inschrijven)...

Nadere informatie

Jongverkennerweekend 2015. middeleeuwen

Jongverkennerweekend 2015. middeleeuwen Jongverkennerweekend 2015 middeleeuwen Het is een afschuwelijke tijd: oorlog dreigt op ieder moment, de steden zijn vuil en stinken, overal zie je de gevolgen van de rattenplaag en bovendien is de gemiddelde

Nadere informatie

Kabouterweekend 2014

Kabouterweekend 2014 Kabouterweekend 2014 Miss world Beste kandidates! Bereid jullie beste act maar voor, trek je dansschoenen aan of zing de pannen van het dak. Want dit weekend is het zover! De grote Miss World wedstrijd!

Nadere informatie

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016 PieKrie kamp KSA Beerse 24-28 augustus 2016 Beste PieKrie tjes en ouders Onze grote leden gaan al 10 nachten op kamp. Maar voor onze lieve Piepers en Krielekes is dat misschien toch wat te lang. Dus organiseren

Nadere informatie

GROEPSPRAATJE. @ www.mooibos-lievens.be. Lise - Stijn KAMP JAARGANG 20.10. Beste leden, ouders en sympathisanten,

GROEPSPRAATJE. @ www.mooibos-lievens.be. Lise - Stijn KAMP JAARGANG 20.10. Beste leden, ouders en sympathisanten, KAMP JAARGANG 20.10 @ www.mooibos-lievens.be GROEPSPRAATJE Lise - Stijn Beste leden, ouders en sympathisanten, De maand mei is stilletjes aan op zijn einde aan het lopen, en zo ook onze scoutsvergaderingen.

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

D E C E M B E R. Jg: 15. Nr: 4

D E C E M B E R. Jg: 15. Nr: 4 D E C E M B E R Jg: 15 Nr: 4 De Pitter is Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens Het maandelijks tijdschrift van Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens. Als u dit tijdschrift wil steunen, kan u uw bijdrage storten

Nadere informatie

Zondag 5/03/2017. Zondag 12/03/2017 : 14 uur tot 17 uur

Zondag 5/03/2017. Zondag 12/03/2017 : 14 uur tot 17 uur HEEEEEEY lieve kapoentjes, ik hoop dat jullie klaar zijn voor de volgende 2 maanden want deze twee maanden wordt super tof, dus zeker allemaal komen deze 2 maanden Wij zijn er alvast klaar voor WOEHOEEEE.

Nadere informatie

Hebben jullie het thema al geraden? Ja, het is inderdaad Superhelde! En wij zullen 7 dagen lang geen kabouters meer zijn maar Wonder Woman!

Hebben jullie het thema al geraden? Ja, het is inderdaad Superhelde! En wij zullen 7 dagen lang geen kabouters meer zijn maar Wonder Woman! Beste kabouters, na dit fantastische jaar is het tijd om het jaar af te ronden met een onvergetelijk kamp! Van 23 tot en met 30 juli gaan we samen op kamp. Ik heb er alvast al heeeeeeel veel zin in! Hebben

Nadere informatie

Voorzie uw zoon/dochter van de nodige enveloppen en postzegels! Kapoenen en welpen: voorgeschreven enveloppen! + reserve

Voorzie uw zoon/dochter van de nodige enveloppen en postzegels! Kapoenen en welpen: voorgeschreven enveloppen! + reserve Kamp 2017 Boerderij Beste ouders Joepie! Jouw zoon/dochter is net ingeschreven voor het scoutskamp 2017! Dit kamp kost voor de kapoenen en welpen 110 euro, voor de jongverkenners en verkenners is dit 130

Nadere informatie

Giverkamp 2014 SLOVENIË. 14 juli- 26 juli

Giverkamp 2014 SLOVENIË. 14 juli- 26 juli Giverkamp 2014 SLOVENIË 14 juli- 26 juli Wanderlust vanaf 3 oktober op Elke zaterdag 19.45 40 jongeren, 1 land, 12 dagen en 1001 ontdekkingen CONCRETE AFSPRAKEN VERTREK We gaan allemaal gezamenlijk op

Nadere informatie

Jongverkenner-weekend 2014. Van 21 tot 23 februari

Jongverkenner-weekend 2014. Van 21 tot 23 februari Jongverkenner-weekend 2014 Van 21 tot 23 februari Red de Dinosaurs Het jaar is ongeveer 66 miljoen jaar voor Christus, en van de wereld die we de dag van vandaag kennen is er nog geen spraken. De reusachtige

Nadere informatie

Olympische spelen 2011 Beverlo

Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo De Olympische spelen vinden deze zomer in België plaats! Meer bepaald in Beverlo-Beringen. We worden op 3 juli verwacht voor de grootse openingsceremonie,

Nadere informatie

Ledenweekend maart 2017

Ledenweekend maart 2017 Ledenweekend 10 12 maart 2017 1 Beste KSA er, Het moment waarop je gewacht hebt is weer daar: je kan weer uitkijken naar een weekend weg van mama en papa om je drie dagen rot te amuseren met je beste vrienden

Nadere informatie

KAMPBOEKJE DURBUY Kamp: juli (kapoenen: juli)

KAMPBOEKJE DURBUY Kamp: juli (kapoenen: juli) KAMPBOEKJE DURBUY 2015 Kamp: 18-26 juli (kapoenen: 18-23 juli) 1 Beste leden en ouders, In juli gaan we weer op scoutskamp: het hoogtepunt van het scoutsjaar! Omdat er heel wat bij komt kijken op zo een

Nadere informatie

KAMPBOEKJE DURBUY 2014. Kamp: 19-27 juli (kapoenen: 19-24 juli)

KAMPBOEKJE DURBUY 2014. Kamp: 19-27 juli (kapoenen: 19-24 juli) KAMPBOEKJE DURBUY 2014 Kamp: 19-27 juli (kapoenen: 19-24 juli) 1 Beste leden en ouders, In juli gaan we weer op scoutskamp: het hoogtepunt van een scoutsjaar! Omdat er heel wat bij komt kijken op zo een

Nadere informatie

Hun grootste sport is langlaufen, Maar wees gerust Je moet je latten niet zelf kaufen. Deze zullen we wel huren. Of gewoon lenen bij de buren

Hun grootste sport is langlaufen, Maar wees gerust Je moet je latten niet zelf kaufen. Deze zullen we wel huren. Of gewoon lenen bij de buren Boer Marnik nam ooit deel aan Boer zoekt vrouw, Maar daarvan had hij al snel berouw. Daarom kweekte hij de grootste kool en won zo een reis naar Tirol. Waarom vertellen we jullie dit? Omdat er voor jullie

Nadere informatie

BOSKLASSEN. 1. PERIODE maandag 26 september 11 tot en met vrijdag 30 september 11

BOSKLASSEN. 1. PERIODE maandag 26 september 11 tot en met vrijdag 30 september 11 BOSKLASSEN 1. PERIODE maandag 26 september 11 tot en met vrijdag 30 september 11 2. ADRES Aan. (naam leerling + KLAS) p/a Vakantiehuis Bosberg Kelchterhoefstraat 10 3530 Houthalen Géén fax doorsturen /

Nadere informatie