Gorredijk Tel: kortezwaag.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gorredijk Tel: 0513-1978 kortezwaag.nl"

Transcriptie

1 Gorredijk Tel: kortezwaag.nl

2 ZUMBA Tijdens deze lessen dans je op Latijns-Amerikaanse muziek zoals: salsa, merengue, cumbia en flamenco. Zumba is makkelijk te volgen, bevat geen moeilijke danspasjes en is dus voor iedereen geschikt. Dat je tijdens de les behoorlijk wat calorieën verbrandt merk je nauwelijks, omdat deze les één groot feest is. STEPS Een dynamische workout waar voornamelijk de bil- en beenspieren worden getraind en de vetverbranding wordt gestimuleerd. Tijdens deze les wordt er gebruik gemaakt van een in hoogte verstelbaar plateau. Door de opzwepende muziek en de wisselende choreografieën is deze les al jaren een groot succes. PUMP IT UP Fitness op muziek wordt het hier wel genoemd. Een vetverbrande spieropbouwende training. Met behulp van een stepbankje, waar je een choreografie op en omheen maakt en dumbells train je zowel onder- als bovenlichaam. Na een half uur zweten, sluit de les af met allerlei spierversterkende grondoefeningen.

3 SPINNING Spinning is een indoor fietstraining op muziek in groepsverband. Het is een pittige training die je afwisselend staand en zittend uitvoerd op een spinningfiets. Tijdens deze training worden hart, longen en beenspieren getraind. De weerstand van de fiets kan worden aangepast aan de soort oefeningen en het tempo. Doordat je zelf kunt bepalen met welke weerstand je fietst kun je je eigen trainings niveau bepalen. JOYWALKING Get a kick out of walking... Met Joywalking kun je lopen nu ook als indoorsport beoefenen. Joywalking is een groepsles, waarbij je 50 minuten op het ritme van opzwepende muziek op een loopband loopt, die op een helling tussen 8 en 10 graden kan worden ingesteld. Je dijen en bilspieren worden door deze workout sterker en het energieverbruik gaat omhoog, waardoor je gemakkelijker afvalt. B-KICK Tijdens deze les kun je al je energie en stress lekker botvieren op een Kickbag. Je maakt verschillende stoot en trap bewegingen op deze bokszak. je wordt gemotiveerd door een enthousiaste instructeur en opzwepende muziek, maar je hoeft niet op het ritme van de muziek te werken als je dat niet wilt. Je werkt veel samen en motiveert elkaar. B- kick is een geweldige manier om in shape te komen én te blijven!

4 BODY- PUMP (les mills) Bodypump is een fitnesstraining op muziek. Met behulp van een stang, gewichten en een step worden alle spiergroepen van het lichaam getraind. De intensiteit van de training is voor iedereen zelf te bepalen door middel van de zwaarte van de gewichten op de stang. Deze les zorgt voor vergroting van je kracht en uithoudingsvermogen. Tevens wordt je lichaam strakker en krijg je sterkere spieren en botten. BODYBALACE (les mills) Deze body & mind groepsles les is geïnspireerd op yoga, tai chi en pilates. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en zorgvuldig gestructureerde series van stretches, bewegingen en houdingen op muziek zorgen voor een verbetering van je flexibiliteit, vergroting van je spierkracht en geeft een gevoel van rust en ontspanning. Bodyjam (les mills) BODYJAM is de cardio-workout waarbij je vrij bent om de sensatie van dans te beleven. Een verslavende mix van de nieuwste dansstijlen op de coolste muziek. Het fun aspect en het cardio aspect zijn bij BODYJAM even belangrijk. Funky instructeurs leren je om je losjes en soepel te bewegen in deze 55 minuten durende les. Zoals bij alle andere Les Mills programma s, wordt een les elke 3 maanden vernieuwd met nieuwe muziek en nieuwe choreografie. Elke nieuwe les is een andere danservaring, afhankelijk van wat nieuw en hot is!

5 BOOTCAMP Een Bootcamp training staat voor een pittige workout die is afgekeken van het leger. Het biedt een combinatie van hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de buitenlucht. Bootcamp versterkt je spieren, geeft je kracht, snelheid, een betere conditie en een strak lijf. Ook je geest krijgt een flinke boost, niet in de laatste plaats door het plezier dat je met z n allen hebt. LOOPTRAINING Was hardlopen vroeger nog voornamelijk een sport van prestatie gerichte wedstrijdatleten, tegenwoordig gaat het meer om gezond zijn, fit blijven en fun. Voor zowel de recreatieve loper als ook voor de meer prestatie gerichte of wedstrijdloper is deze trainingen geschikt. Een deel van de les wordt besteed aan het verbeteren van de looptechniek (loopscholing) en een gedeelte van de les bestaat uit een loopprogramma dat er elke week weer anders uitziet. NORDIC WALKING Nordic Walking is intensief wandelen met behulp van poles, zogenaamde wandelstokken. De techniek is van het langlaufen afgekeken en net als bij deze sport worden ook bij Nordic Walking bijna alle spieren aangesproken. Naast de beenspieren gebruik je o.a. rug-,buik-,schouder- en armspieren eenmaal onder de knie hebt kun je ook zelf heerlijk de natuur in.

6 AQUAROBIC Aquarobic is een swingende manier om fit te worden en te blijven. De oefeningen worden staande in heup- tot borstdiep water uitgevoerd en worden ondersteund door passende muziek. Het water voegt een extra dimensie toe, want de weerstand van het water vertraagt de bewegingen. Door gezellig met elkaar te bewegen en afwisselende oefeningen in het water te doen ontstaat een intensieve training met een ontspannend effect. AQUAPILATES Aquapilates is een les in het water geïnspireerd door Body Balance en Perfect Pilates. Het is geschikt voor iedereen die in de hectiek van alledag op zoek is naar iets rustigs, dat tevens goed is voor de gezondheid. De oefeningen worden in ondiep en warm (33 graden) water uitgevoerd. De nadruk ligt op: de wisseling van in- en ontspannen, gecontroleerd bewegen met het accent op een goede houding, evenwicht, ademhaling en het versterken van de diepe buikspieren en rugspieren. AQUAZUMBA Aquazumba is de poolparty workout voor alle leeftijden. De ó zo succesvolle formule van zumba is nu vertaald naar het zwembad. Je beweegt op Latijns Amerikaanse muziek in heup- tot borstdiep water.

7 pilatesde workout voor een sterke rug, een platte buik, een betere houding en strakke benen en billen. Alle Pilates oefeningen starten vanuit het opbouwen van kracht vanuit je buik, het bekken en de lage rug. De spieren die het dichtst bij het skelet liggen worden getraind zodat je lichaamshouding verbeterd. De meeste oefeningen worden zittend of liggend op een mat uitgevoerd. STREETDANCE Wat is er nu leuker dan te dansen als in een videoclip. Alle soorten dans komen aan bod, doordat er gewerkt wordt op mixen, bestaande uit diverse soorten muziek. Denk aan Hiphop, Salsa, Klassiek, Jazz, etc. Elk muziekstuk vraagt om een andere dansstijl. Naast de diverse dansstylen wordt er natuurlijk ook gewerkt aan lenigheid en houding. Al met al een erg leervolle en energieke les. Streetdance wordt er gegeven voor de basisschoolkinderen vanaf groep 3/4 t/m voortgezet onderwijs klas 3/4 en volwassenen. junioren circuit De dinsdag- en donderdagmiddag ( uur) hebben wij voor jongeren gereserveerd, zodat onder begeleiding van een goed opgeleide instructor de verschillende fitnesstoestellen kunnen worden gebruikt. Dit gebeurt in de vorm van een circuit. Extra aan deze middag is, dat je aan het sporten bent met leeftijdsgenootjes, waardoor het meestal erg gezellig is.

8 Fitness/Cardio Effectief aan uw conditie werken. Even het werk vergeten, je lekker voelen en tegelijkertijd afvallen of juist wat sterker worden. Kortezwaag heeft een compleet ingerichte fitnesszaal gevuld met alle mogelijke Cardio en krachtapparatuur van het merk Technogym. Natuurlijk bieden wij u onze deskundige begeleiding om te kunnen trainen aan een gezond en vitaal lichaam. Afhankelijk van uw doelen stellen wij een persoonlijk trainingsprogramma voor u samen. Het voordeel van de Cardio- fitnesstrainingen is, dat ze volledig zijn afgestemd op uw wensen: niet alleen wat betreft inhoud, maar ook de tijden waarop u traint. Futness 55+ Ook voor de leeftijdscatagorie 55 jaar en ouder is de individuele fitness training zeer geschikt. Ieder individu werkt op eigen niveau en snelheid. Naast de leeftijd wordt er rekening gehouden met vroegere blessures, rug-/nek-/schouder-/knie- en heupproblemen. De begeleiding heeft hiervoor een Fysio Fitness cursus met succes afgerond. Tijdens de training wordt het aerobe uithoudingvermogen getraind, wat goed is voor het hart en de longen en er worden oefeningen uitgevoerd die de spierkracht bevorderen, wat een positieve uitwerking heeft op de botten en pezen. Naast deze twee lesdelen worden de spieren na elke training door te rekken en strekken weer enigzins op lengte gebracht. Het is verstandig alvorens u komt trainen bij uw huisarts te vragen of er problemen kunnen ontstaan.

9 Zwembaden Kortezwaag beschikt over een schitterend openlucht- en een overdekt instructiezwembad. Buiten vindt u een 25 meter wedstrijdbad met een hoge en een lage duikplank, een 40 meter lang familiebad en een peuterbad, dit alles omringd door een speelweide. We proberen de temperatuur van het water boven de 20 graden te houden. Het binnenbad van 12 bij 7 meter is uitermate geschikt voor groepslessen als Aquarobic/-pilates/-zumba, fiftyfit, fysiozwemmen, het zwem-ab en ouderkindzwemmen. De watertemperatuur van het binnenbad is altijd boven de 30 graden. Bewegen in dit water is pure ontspanning voor de spieren, dus zeer geschikt voor senioren, mensen met rheumatische klachten, zwangere dames en ter ontspanning na een zware workout. Ouder-kindzwemmen Door de heerlijke watertemperatuur van 33 graden kunt u al vanaf 12 weken met uw baby komen zwemmen. We geven in de leeftijdsgroepen 12 weken - 1 jaar, 1-2 jaar, 2-3 jaar en 3-4,5 jaar ouderkindzwemmen. Tijdens deze lessen wordt uw baby/kind op een leuke manier watervrij gemaakt en leert met uw hulp drijven op de buik en rug en door de jaren heen diverse beginnende beenslagen. Er is niets leuker dan samen in het water zingend en spelenderwijs deze lessen te doorlopen.

10 HET ZWEM ABC Vanaf 4,5 jaar kan uw kind bij ons terecht voor deze fantastische diplomareeks. Uw kind leert nu echt zwemmen. We gebruiken zwembandjes en kurken als drijfmiddelen. Hij/zij start in niveau 1, met 1 x per week een half uur zwemmen in een groepje met 6 kinderen. Ze krijgen alle aandacht om de techniek van de school- en rugslag goed onder de knie te krijgen en worden langzaam watervrij gemaakt. Als de zwembandjes af mogen en ze zelfstandig met 2 kurken school- en rugslag kunnen zwemmen, schuiven ze door naar niveau 2. Ze komen dan in een groep van 11 kinderen en zwemmen 2 x per week een half uur. De schoolen rugslag wordt geperfectioneerd, de beginselen van de borst- en rugcrawl worden aangeleerd en duiken komt aan bod. In dit niveau worden de drijfmiddelen afgebouwd, als er zonder drijfmiddelen gezwommen kan worden, schuift hij/zij door naar niveau 3. In dit niveau staat de beenstuwing en de rust in de slagen centraal, daarnaast worden de borsten rugcrawl en het duiken geperfectioneerd. De vergevorderde A-lessers zwemmen in deze groep samen met de B-lessers. Vanuit niveau 3 wordt er in ons eigen openluchtbad of in zwembad de Steense te Wolvega oefengezwommen, tijdens deze extra lessen wordt er gekeken of er mag worden proefen diplomagezwommen. C-les geven we gedurende het zomerseizoen in het buitenbad. Hiervoor kunt u uw kind tijdens de voorverkoop opgeven. Ze zwemmen dan elke week een half uur.

11 HORECA Advies, een bakje of gewoon gezellig? Ons ruime horeca gedeelte is natuurlijk niet alleen voor een drankje. Met een goed uitzicht op de sporthal, een mooi terras en de altijd gemoedelijke sfeer is het heerlijk vertoeven voor of na het sporten. Voor het antwoord op uw vragen kunt u ook hier terecht. RELAXRUIMTE Na het sporten is er de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen in onze relaxruimte. Deze bestaat uit een Sauna, een Infraroodsauna, een Turksstoombad en is voorzien van een koude stortdouche en een groot buitenterras om af te koelen. Natuurlijk zijn er ook warme douches en een toilet aanwezig. Met wat lectuur mee kunt u zich heerlijk nestelen op de relaxstoelen. Zo wordt sporten bij Kortezwaag een echt uitje en stapt u weer als nieuw de deur uit.

12 Sport- en ontspanningscentrum Kortezwaag Mientewei AA Gorredijk Telefoon: info@kortezwaag.nl Volg ons ook via de sociale facebook.com/kortezwaag youtube.com/kortezwaag

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

LESROOSTER TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG TIJD ZATERDAG ZONDAG Early Bird Yoga ❶ min Core training ❶ Hatha Yoga ❶

LESROOSTER TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG TIJD ZATERDAG ZONDAG Early Bird Yoga ❶ min Core training ❶ Hatha Yoga ❶ LESROOSTER Hoofdweg 669B 2131 BB Hoofddorp Tel.: 023 5611556 info@sportscompany.nl DIT ROOSTER IS GELDIG VAN: 1 oktober t/m 31 december 2017 Openingstijden Maandag tot vrijdag 07:00-23:00 Zaterdag 08:30-14:30

Nadere informatie

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar Algemene voorwaarden 2011 OVERZICHT LESTIJDEN TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG Lidmaatschap is niet overdraagbaar 0909.00-10.0009.00-10.0009.00-10.00 Geen buiten schoeisel in de zaal Gebruik

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! 2019 Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief, maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder CSPE GL 2014 verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed bijlage 1 opdracht 1 PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder Sportcentrum Sports4All is een sportieve, sfeervolle plek om mensen te ontmoeten,

Nadere informatie

Bewegen... gewoon doen!

Bewegen... gewoon doen! Openingstijden Prijslijst 2019/2020 Maandag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Dinsdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Woensdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Donderdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Vrijdag 8.00-12.00

Nadere informatie

Omschrijving activiteiten Respoc

Omschrijving activiteiten Respoc Omschrijving activiteiten Respoc Aqua-fit (instuif) Tijdens Aqua-fit worden verschillende aqua-activiteiten aangeboden, zoals aquajoggen en aquarobics. In ondiep tot diep water worden verschillende conditie-

Nadere informatie

Prijs Sportsticker: 25. Goed voor een academiejaar lang sportplezier (combineren is toegestaan).

Prijs Sportsticker: 25. Goed voor een academiejaar lang sportplezier (combineren is toegestaan). ZUMBA inspired FORGET THE WORKOUT! THIS IS PURE FUN! Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness. Hierbij wordt Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen gecombineerd.

Nadere informatie

Aanvullende informatie KIDSZUMBA

Aanvullende informatie KIDSZUMBA Aanvullende informatie KIDSZUMBA LESGEVER: Anke Van Cauteren Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen DOELGROEP: Leerlingen kleuter- en lager onderwijs INHOUDSOPGAVE 1. ACHTERGROND

Nadere informatie

Groenewald sport met passie voor bewegen!

Groenewald sport met passie voor bewegen! Sport Clinic dagen 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen Maandag 16 december 2013 en Dinsdag 17 december 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen van Groenewald is er ook dit jaar op: maandag 16

Nadere informatie

Voel de Fitness. F-S sportcentrum. De Wereld van. Alles onder één dak, wie wil dat nou niet! Iedere dag geopend. Voor iedereen een passend schema

Voel de Fitness. F-S sportcentrum. De Wereld van. Alles onder één dak, wie wil dat nou niet! Iedere dag geopend. Voor iedereen een passend schema Alles onder één dak, wie wil dat nou niet! Voel de Fitness Iedere dag geopend Professionele begeleiding Voor iedereen een passend schema De Wereld van F-S sportcentrum F-S Sportcentrum hét Wellness Centrum

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam

ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam ilatesstudio Pilates Bewust werken aan een sterk en soepel lichaam ilatesstudio Pilates Voor iedereen die een sterk en gezond lichaam belangrijk vindt Julie, instructeur Pilates: Wie graag bewust wil trainen,

Nadere informatie

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing www.fysiotherapiemaarn.nl praktijk@solcon.nl

Nadere informatie

Lessenreeksen. januari augustus. zie pagina 9-10 - 11. Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.

Lessenreeksen. januari augustus. zie pagina 9-10 - 11. Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke. januari augustus 014 Lessenreeksen zie pagina 9-10 - 11 v.u. Pierre Ryckewaert, wnd. secretaris promo 8484 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart elke

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

TRAININGTIPS. Van onze personal trainer Jill de Vreng

TRAININGTIPS. Van onze personal trainer Jill de Vreng TRAININGTIPS Van onze personal trainer Jill de Vreng Hoeveel trainingen per week? Verschillende spiergroepen Het is belangrijk om minimaal 2 workouts per week in te plannen, zodat je ook echt resultaat

Nadere informatie

Onze lessen van Club Joy (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!)

Onze lessen van Club Joy (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!) Onze lessen van Club Joy (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!) ClubJoy Step is een training waarbij je met behulp van een in hoogte verstelbare step en eenvoudige bewegingen op, over en rondom

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Buikspieren

TRAININGSPLAN. Buikspieren TRAININGSPLAN Buikspieren Buikspieren, waarom zijn deze spieren belangrijk? Al een lange tijd benadrukken fitnessexperts het belang van een sterke kern. Dat houdt in: sterke buik- en rugspieren. Bewegingsexperts

Nadere informatie

Flamenco I. Kleuteratelier 5-6 jaar

Flamenco I. Kleuteratelier 5-6 jaar Je zocht op: Type: Sport in clubverband, Lessenreeksen Flamenco I Zin om een passionele dans te leren kennen die je laat dromen van Andalusië? Kom dan zeker langs en leer de passie van de flamenco kennen

Nadere informatie

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart 2013 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart de beurtenkaart geldig blijft tot deze opgebruikt is. elke deelnemer verzekerd is tegen lichamelijke ongevallen.

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht!

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! Nordic Walking is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! WAT IS NORDIC WALKING? Nordic Walking is wandelen met speciaal ontwikkelde poles (stokken). Door het lopen met poles worden de gewrichten

Nadere informatie

Verkoop en informatie:

Verkoop en informatie: Verkoop en informatie: Oude Singel 9, 3421 ED Oudewater Tel. 0348-568000 Fax 0348-568033 www.speeltoestellen.nl E-mail: info@speeltoestellen.nl Importeur van Outdoor Sport- en Fitnesstoestellen Zandbergen

Nadere informatie

Krachttraining vrouwen

Krachttraining vrouwen Krachttraining vrouwen Krachttraining vormt, ook als vrouw, een belangrijk onderdeel van je trainingsschema. Dit schema biedt je een full body workout, waarbij jij je hele lichaam zult trainen. Gebruik

Nadere informatie

ZOMERPROGRAMMA RESPIRO: THUISTRAINING

ZOMERPROGRAMMA RESPIRO: THUISTRAINING Beste Respiro klant U heeft ervoor gekozen om fit en actief te blijven tijdens de zomersluiting d.m.v. het cardio- en krachttrainingsschema dat u thuis gaat uitvoeren. Het doel van dit schema is om zowel

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Voer de oefeningen voor het bovenlichaam (pagina 3) uit, gevolgd door de oefeningen voor de buikspieren en zet er een motiverend muziekje bij op.

Voer de oefeningen voor het bovenlichaam (pagina 3) uit, gevolgd door de oefeningen voor de buikspieren en zet er een motiverend muziekje bij op. Zond Zater Vrijd Dond Woe Di Ma Zon Zat Vrij Don Woe Woe Di Ma Superfit Week 1 Vandaag: 30 minuten Cardio Vasculaire (CV) training. Probeer dit eens: 4 minuten power walking (lekker stevig doorstappen

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

TotalBody NRGIZE. ButtBlaster. HardCore

TotalBody NRGIZE. ButtBlaster. HardCore NRGIZE Wil jij je conditie naar een nieuw level tillen én je spieren trainen in één korte work-out? Dan is NRGIZE echt iets voor jou! Tijdens deze HIIT-training wissel je cardio en kracht met elkaar af.

Nadere informatie

Krachttraining. vrouwen

Krachttraining. vrouwen Krachttraining Warming up Een warming up is belangrijk om je lichaam klaar te maken voor inspanning. Hiervoor hebben wij de volgende toestellen beschikbaar: de fiets, crosstrainer, roeimachine, loopband,

Nadere informatie

Aankoopgids. Fitness. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen.

Aankoopgids. Fitness. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Aankoopgids Fitness Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Alles voor een fit en getraind lichaam Iedereen kent wel de verkwikkende

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Gefeliciteerd met je zwangerschap. Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam, maar ook in je leven. Het is een leuke en

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER.

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. Kerst Info KERST OUD & NIEUW Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. Weken waarin iedereen

Nadere informatie

Onze lessen van Club Joy: (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!)

Onze lessen van Club Joy: (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!) Onze lessen van Club Joy: (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!) ClubJoy Step is een training waarbij je met behulp van een in hoogte verstelbare step en eenvoudige bewegingen op, over en rondom

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

Inhoud Bewegen, november 2012. Inleiding. 3 Inleiding. 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen

Inhoud Bewegen, november 2012. Inleiding. 3 Inleiding. 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen Bewegen Bewegen Inhoud Bewegen, november 2012 3 Inleiding 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen 7 Hoe kunt u bewegen? 7 Oefenen 8 Licht intensief bewegen 8 Matig

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Dag 1 Datum / / / / / / /

Dag 1 Datum / / / / / / / Trainingsplan FIT Methode Fase 2 Vrouw - 1 - DAG D: UPERBODDY/COR Doel Shape - afvallen & strak lichaam Startdatum Tijd 8 Einddatum Aanwijzingen Dit is FIT Methode fase 2 voor vrouwen. Dit schema is voor

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book.

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Oefening 1: Chest press... 4 Oefening 2: Buikspieren en rug... 5 Oefening 3: Squat en sholderpress... 6 Oefening 4: Donkey kicks... 7 Oefening 5: Schuine en rechte buikspieren...

Nadere informatie

Afrikaanse dans. Afrikaanse dans. Afrikaanse dans. 9 Voor wie: 18+ Wanneer: 29/10/2017 van 14:30 tot 16:30

Afrikaanse dans. Afrikaanse dans. Afrikaanse dans. 9 Voor wie: 18+ Wanneer: 29/10/2017 van 14:30 tot 16:30 Afrikaanse dans Op het opzwepende ritme van live percussie leer je in deze cursus de bewegingen van de Afrikaanse dans. Deze stage wordt begeleid door percussionisten met ritmes uit de verschillende regio's

Nadere informatie

Onze lessen van Club Joy: (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!)

Onze lessen van Club Joy: (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!) Onze lessen van Club Joy: (iedere 3 maanden nieuwe muziek en nieuwe choreo!) ClubJoy Step is een training waarbij je met behulp van een in hoogte verstelbare step en eenvoudige bewegingen op, over en rondom

Nadere informatie

HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE

HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE Het doel van dit programma is om in het komende jaar toe te werken naar de reis die ons te wachten staat in de Himalaya s. Belangrijk daarbij

Nadere informatie

Werkstuk LO Body Combat

Werkstuk LO Body Combat Werkstuk LO Body Combat Werkstuk door een scholier 1348 woorden 10 maart 2004 7,2 40 keer beoordeeld Vak LO Onderwerp- en verenigingskeuze Ik doe mijn werkstuk over Body Combat. Ik heb dit onderwerp gekozen,

Nadere informatie

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM Neem steeds je iden teitskaart mee bij een bezoek aan het zwembad zo kan je genieten van de voordeeltarieven bij aankoop van een toegangs cket, een meerbeurtenkaart

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2016/2017. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2016/2017. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2016/2017 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF We gaan alweer het derde jaar in van ons beweegprogramma voor het personeel van OOH. Waarom eigenlijk dit programma? Het

Nadere informatie

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u!

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u! Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten Ook voor u! 1 2 Inleiding Bewegen is natuurlijk goed voor lichaam en geest, maar betekent ook gezelligheid en veel sociale contacten. Bewegen is ook goed als je een

Nadere informatie

Aerobiczaal van 16 juli t/m 28 augustus Zomerrooster 2016

Aerobiczaal van 16 juli t/m 28 augustus Zomerrooster 2016 Z omerrooster Zoals beloofd hier het zomerrooster welke geld van 16 juli t/m 28 augustus Het was een hele puzzle, omdat we gelijk de crossfit- en HIKT-lessen naar de aerobiczaal willen overbrengen. We

Nadere informatie

PECTUS REVALIDATIE. De pectoralisspieren. De rugspieren

PECTUS REVALIDATIE. De pectoralisspieren. De rugspieren PECTUS REVALIDATIE Het doel van de pectus revalidatie (training borst- en rugspieren) is het versterken van de spieren van de borst en de rug en hiermee het verbeteren van je lichaamshouding. De volgende

Nadere informatie

zwemblad

zwemblad zwemblad www.de-warande.nl www.sportbedrijfoosterhout.nl sportbedrijf oosterhoutbrochure warande def 2.indd 1 27-4-2009 8:44:06 2 sportbedrijf Oosterhout De Warande Op Recreatieoord de Warande kun je zwemmen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief https://www.budosportarnhem.nl/ Contributie Lange tijd zijn de lesgelden voor onze sporters op hetzelfde niveau gebleven. We komen er echter niet onderuit om toch af en toe de prijzen aan te

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

Start to Move door Leo Neuteboom

Start to Move door Leo Neuteboom Start to Move door Leo Neuteboom 7 november 2015 Waarom start to Move? Ik wil dat iedereen verantwoord kan ( leren ) bewegen. Tijdens een bostraining zag ik adspirant sporters ouderwets de vergane trimbaan

Nadere informatie

Dag 1 Datum / / / / / / / Cardiovasculair Systeem - Hele lichaam Duur 00:10:00 Afstand 0 Snelheid 0 Kcal

Dag 1 Datum / / / / / / / Cardiovasculair Systeem - Hele lichaam Duur 00:10:00 Afstand 0 Snelheid 0 Kcal Trainingsplan FIT Methode Fase 1 Vrouw - 1 - DAG A: FULL BODY Doel Shape - afvallen & strak lichaam Startdatum Tijd 8 Einddatum Aanwijzingen Dit is een tnessschema voor beginnende vrouwelijke sporters

Nadere informatie

OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE

OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE 17601 Inleiding In deze folder vindt u een algemeen oefenschema en beweegadvies. Deze kunt u gebruiken ter voorbereiding op de revalidatie, maar ook tijdens en na de revalidatieperiode.

Nadere informatie

Valpreventie: oefeningen ter bevordering van lenigheid, kracht en evenwicht

Valpreventie: oefeningen ter bevordering van lenigheid, kracht en evenwicht Valpreventie: oefeningen ter bevordering van lenigheid, kracht en evenwicht Inleiding: Vallen is een omvangrijk probleem in Nederland, waarbij 24% tot 35% van de thuiswonende 65plussers minstens 1 keer

Nadere informatie

De 5 Tibetanen. Inleiding tot de 5 Tibetanen

De 5 Tibetanen. Inleiding tot de 5 Tibetanen De 5 Tibetanen De 5 Tibetanen zijn eigenlijk 6 oefeningen. De eerste 5 zijn welbekend als "de 5 Tibetanen, maar er is nog een 6e oefening wat "de geheime leer" of "de geheime oefening" wordt genoemd. De

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2018/2019 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF Binnen OOH vinden we het belangrijk dat de mensen die op onze scholen werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten:

Nadere informatie

TRAININGSPLAN STABILITEIT

TRAININGSPLAN STABILITEIT TRAININGSPLAN STABILITEIT Stabiliteitstraining Om goed te kunnen bewegen en/of te kunnen sporten is een sterke romp noodzakelijk. In een rechtop staande houding moet de romp het lichaam te allen tijde

Nadere informatie

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi

Fietsclub De Kersecorftrappers. Vrije Tafeltennis. Vrije oefening Tai Chi Fietsclub De Kersecorftrappers Wie wil genieten van de buitenlucht op zijn fiets, komt zeker aan zijn trekken bij de Kersecorftrappers. Iedere week wordt er een fietstocht gemaakt langs rustige en landelijke

Nadere informatie

19627427.00 FRA/NLD A NLD TIPS VOOR EEN GOEDE CONDITIE

19627427.00 FRA/NLD A NLD TIPS VOOR EEN GOEDE CONDITIE TIPS VOOR EEN GOEDE CONDITIE 19627427.00 FRA/NLD A NLD INHOUD 1. Volg uw hartslag... 3 2. Kies de sport die bij u past... 4 3. Aanbevolen hartslagzone... 6 4. De perfecte training... 8 1. VOLG UW HARTSLAG

Nadere informatie

Bewegen voor Senioren

Bewegen voor Senioren Bewegen voor Senioren Cursusinformatie ContourdeTwern actief in Heusden ContourdeTwern is actief in de gemeente Heusden op vele terreinen binnen het gemeentelijk welzijnsbeleid. Uitgangspunt in het werk

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

Fitnessbal training. Kern training / Core stability

Fitnessbal training. Kern training / Core stability Fitnessbal training Kern training / Core stability De spieren van je buik, billen en onderrug vormen de 'kern'. Deze zone is verantwoordelijk voor alle acties waarbij je draait, reikt en buigt en is het

Nadere informatie

Yoga/Pilates training

Yoga/Pilates training Beweging De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) gaat over (voldoende) bewegen. Iemand beweegt voldoende als er minimaal 5 dagen in de week 30 minuten matig intensief wordt bewogen. Deze NNGB wordt ook

Nadere informatie

Grondoefeningen voor ruiters Verbeter je houding, zit en balans op het paard

Grondoefeningen voor ruiters Verbeter je houding, zit en balans op het paard Grondoefeningen voor ruiters Verbeter je houding, zit en balans op het paard Inhoudsopgave VOORWOORD 2 BUIKSPIEREN, BUIKSPIEREN EN NOG EENS BUIKSPIEREN...3,4 IT S FUN, IT S FITNESS, IT S ZUMBA!...5 SALSA

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5).

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). Kerst Info KERST Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. De weken waarin

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

Trainingsprogramma Spierkrachtversterking

Trainingsprogramma Spierkrachtversterking Trainingsprogramma Spierkrachtversterking Ook zonder blessures kun je bepaalde spieren of spiergroepen te versterken. Als spierversterkende oefeningen deel uitmaken van een trainingsprogramma met als einddoel

Nadere informatie

AEROBICS & FITNESS 11-12. Sportcentrum VU

AEROBICS & FITNESS 11-12. Sportcentrum VU AEROBICS & FITNESS 11-12 Sportcentrum VU Aerobics Aerobics is een verzamelnaam voor een gevarieerd scala aan groepslessen. In iedere trainingsvorm staat een ander trainingseffect centraal; sommige trainingen

Nadere informatie

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES: INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES: INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES: INKOM Neem steeds je iden teitskaart mee bij een bezoek aan het zwembad. Zo kan je genieten van de voordeeltarieven bij aankoop van een toegangs cket, een meerbeurtenkaart

Nadere informatie

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl Zwanger en fit? Zwangerschapscursus Zwangerschap, bevallen en de eerste tijd samen met je baby zijn unieke ervaringen. Ze zijn mooi en positief maar ook zwaar en ingrijpend. Mothers in Motion helpt je

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u elke

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari 2015 5.3 15 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Met BSM hebben wij de opdracht gekregen om een trainingsschema te maken om jezelf te verbeteren op verschillende

Nadere informatie

COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR

COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR Thuis Fitness Inhoud: VOORWOORD WARMING UP ( doe dit voor elke training) OEFENINGEN KLAAR COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR 7 DAAGSE WORK OUT SCHEMA ( aantekening voor Stefan: dit

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Praktisch Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol

Nadere informatie

Ga, met een regelmatig tempo, een wandeling van minimaal 20 minuten maken. Gebruik deze tijd om positief over jezelf te denken.

Ga, met een regelmatig tempo, een wandeling van minimaal 20 minuten maken. Gebruik deze tijd om positief over jezelf te denken. Zo Zat Vrij Don Woe Di Ma Zo Zat Vrijd Don Woe Di Ma Medium Week 1 Ga, met een regelmatig tempo, een wandeling van minimaal 20 minuten maken. Gebruik deze tijd om positief over jezelf te denken. Doe de

Nadere informatie

DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID!

DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID! DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID! Het nieuwe sportieve seizoen gaat voor onze vereniging en haar leden binnenkort weer van start. Ook dit seizoen hebben we weer een veelzijdig en

Nadere informatie

40 Voor wie: jaar Wanneer: 6/10/ /5/2017 op Donderdag van 20:00 tot 21:00

40 Voor wie: jaar Wanneer: 6/10/ /5/2017 op Donderdag van 20:00 tot 21:00 Je zocht op: Zoekterm: Type: Lessenreeksen Voor wie: Volwassenen G-omnisport Omnisport voor jongeren met een verstandelijke en/of fysieke beperking of autismespectrumstoornis die graag meer willen bewegen,

Nadere informatie

Het is de kracht die spieren ons geven om onze dagelijkse bezigheden te kunnen doen.

Het is de kracht die spieren ons geven om onze dagelijkse bezigheden te kunnen doen. Werk aan je spierkracht Wil je graag je lichaamshouding en fitheid optimaal houden of verbeteren? Wil je je spieren verstevigen? Dan oefen je best ook 2 tot 3 keer per week. Vlaams Instituut Gezond Leven

Nadere informatie

IN TOPVORM op skivakantie

IN TOPVORM op skivakantie IN TOPVORM op skivakantie Bye bye verzuring! IN DIT Ebook Nu de eerste koude komt opzetten, kan het aftellen naar de skivakanties echt beginnen. Maar tegelijk kijken we allemaal op tegen de verzuring in

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

Look for something positive in each day, even if some days you have to look a little harder. Let the challenges make you strong!

Look for something positive in each day, even if some days you have to look a little harder. Let the challenges make you strong! ClubNieuws November 2015. De klok is weer verzet en het is weer wintertijd. Dat betekent dat het 's avonds een uurtje eerder donker wordt. Hoewel de winterperiode ook veel gezelligs met zich meebrengt,

Nadere informatie

Dag 1 Datum / / / / / / / Cardiovasculair Systeem - Hele lichaam

Dag 1 Datum / / / / / / / Cardiovasculair Systeem - Hele lichaam Trainingsplan FIT Methode Fase 1 Man - 1 - DAG A: FULL BODY Doel Power - kracht & spierde nitie Startdatum Tijd 8 Einddatum Aanwijzingen Dit is een tnessschema voor beginnende mannelijke sporters in de

Nadere informatie

Voorkom bekkenbodemklachten: bekkenbodemspiertraining tijdens en na je zwangerschap

Voorkom bekkenbodemklachten: bekkenbodemspiertraining tijdens en na je zwangerschap Voorkom bekkenbodemklachten: bekkenbodemspiertraining tijdens en na je zwangerschap Informatie en oefenadviezen voor een fitte bekkenbodem Door zwangerschap en bevalling kun je bekkenbodem klachten krijgen

Nadere informatie

WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator

WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator Waarom deze workshop? Tijdens de introductie heb ik het over mijn eigen sport gehad genaamd calisthenics (meer info op youtube). Deze

Nadere informatie

Cursusaanbod 2014-2015

Cursusaanbod 2014-2015 Cursusaanbod 2014-2015 Cursus Engels voor op reis Voor wie? Voor iedereen die graag basiskennis wil opdoen van de Engelse taal. Werkwijze: In de lessen wordt aandacht besteed aan het spreken en de grammatica

Nadere informatie

1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015

1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015 NIEUWSBRIEF 1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015 MAG JE TRAINEN ALS JE NOG SPIERPIJN HEBT VAN DE VORIGE KEER? Er zijn verschillende soorten spierpijn. Je kunt spierpijn hebben van zowel een cardio workout

Nadere informatie

D.IJ.C. Bertus 1. Doelstelling loopgroepen D.IJ.C. Bertus 1. Intensiteit van de trainingszones 3. Warming-up 4. Veiligheid 5.

D.IJ.C. Bertus 1. Doelstelling loopgroepen D.IJ.C. Bertus 1. Intensiteit van de trainingszones 3. Warming-up 4. Veiligheid 5. c. D.IJ.C. - Bertus D.IJ.C. Bertus 1 Doelstelling loopgroepen D.IJ.C. Bertus 1 Intensiteit van de trainingszones 3 Warming-up 4 Veiligheid 5 Schema 6 DIJC Bertus is ontstaan uit een fusie van de Delftse

Nadere informatie

Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book!

Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book! Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book! INTRO Met de lessen van WorkOutDoor werk je het gehele jaar door aan je kracht, lenigheid, flexibiliteit en conditie. Dit inspiratie E-book

Nadere informatie

Maastricht Sp rt. Gerdo van Grootheest Wethouder Sport. Voorwoord 1. Hoe kunt u meedoen? 2. Maandag 22 april Opening 3

Maastricht Sp rt. Gerdo van Grootheest Wethouder Sport. Voorwoord 1. Hoe kunt u meedoen? 2. Maandag 22 april Opening 3 NATIONALE SPORTWEEK 22 april t/m 26 april 2013 Voorwoord 1 Hoe kunt u meedoen? 2 Maandag 22 april Opening 3 Dinsdag 23 april Body en Mind dag 4 Woensdag 24 april Kies uw sport! 11 Roosteroverzicht Nationale

Nadere informatie

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren.

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. 1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. Ga op je rug op de vloer liggen met je handen achter je hoofd.

Nadere informatie

Sport- en Bewegingsaanbod

Sport- en Bewegingsaanbod Sport- en Bewegingsaanbod JANUARI-MAART 2014 Een nieuw jaar begint steeds met enkele goede voornemens! Aan u om het enkel bij woorden te houden of toch eens iets aan de lichamelijke conditie te doen De

Nadere informatie