De basis van het TRIAT-systeem draait om het maken van afspraken, huiswerk, onderlinge communicatie en beloningen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De basis van het TRIAT-systeem draait om het maken van afspraken, huiswerk, onderlinge communicatie en beloningen."

Transcriptie

1

2 Wie wij zijn TRIAT is een software ontwikkelingsbureau die zich specialiseert in het uitbrengen van e-learning programma s. Ons intuïtieve programma zorgt ervoor dat de gebruiker zelfstandig zijn of haar probleem aanpakt, lessen volgt of werkt aan persoonlijke ontwikkeling. Dit kan geheel zelfstandig of met behulp van zorgprofessionals of docenten. Zij kunnen de gebruiker ieder moment van de dag bijstaan door middel van online chat, via het berichtencentrum en/of video conferencing.

3 In a nutshell De basis van het TRIAT-systeem draait om het maken van afspraken, huiswerk, onderlinge communicatie en beloningen. Stap 1 Samen met de gebruiker bepaalt de licentiehouder welke huiswerkmodules er worden gevolgd, wanneer de inleverdatum van huiswerk is en wanneer er bijvoorbeeld evaluatiegesprekken plaatsvinden. Stap 2 Na het vaststellen van de afspraken krijgt de gebruiker een persoonlijk profiel. Door dit profiel krijgt de gebruiker toegang tot zijn/haar huiswerk, de mogelijkheid tot communicatie met de behandelaar of docent en toegang tot het beloningscentrum. Ook de behandelaar of docent heeft zijn/haar eigen profiel. Dit profiel stelt de behandelaar of docent in staat huiswerk na te kijken, afspraken te maken met de gebruiker en zijn/haar werkzaamheden te registreren. Stap 3 De gebruiker gaat aan de slag met het TRIAT-systeem. Aan de hand van het eerder bepaalde schema herrinnert het systeem de gebruiker van het te maken huiswerk en/of het nakomen van afspraken. Zodra een gebruiker het huiswerk via het TRIAT-systeem heeft gemaakt wordt dit via een melding doorgestuurd naar de behandelaar of docent. Stap 4 De behandelaar of docent kijkt het huiswerk na, verbind hier een eventuele opmerking of cijfer aan en verstuurt deze naar de gebruiker. Het systeem registreert hierdoor gelijk een prestatie en koppelt deze terug naar het beloningscentrum en huiswerkoverzicht van de gebruiker. Stap 5 De gebruiker kan de opmerkingen op het gemaakte huiswerk nalezen, hier op reageren, vragen om hulp door middel van online chat of afspraken bijwonen via video conferencing (zoals seminars, workshops of kringgesprekken). Stap 6 De gebruiker heeft zijn/haar programma succesvol afgerond. De gebruiker is in staat zijn/haar profiel met daarbijbehorende huiswerkopdrachten te exporteren als.pdf. Het profiel blijft beschikbaar voor de gebruiker tot op het moment dat de licentiehouder deze deactiveert.

4 Digital Game Based Learning Uit onderzoek blijkt dat wanneer een student in een speelse omgeving leert de materie sneller en beter blijft hangen dan wanneer deze vanuit de conventionele studieboeken en lessen wordt gevolgd. Het TRIAT-systeem omarmt dit principe door met persoonlijke prestaties te werken. Voor ieder onderdeel dat de gebuiker succesvol heeft afgerond krijgt hij/zij een beloning. Een zogenaamde badge. Het verkrijgen van deze badges motiveert de gebruiker het beste uit zichzelf te halen. Dit principe is gebasseerd op zogenaamde Role Playing Games waar de speler door middel van ervaring een steeds betere character wordt. Badges of trophies worden ook veelvuldig gebruikt bij game-consoles als de XBOX en Playstation die hierdoor de betrokkenheid van de gebruiker verhogen. Een flexibel systeem Het TRIAT-systeem is zeer flexibel. Vanuit de basis kunnen er functionaliteiten worden toegevoegd worden maar ook verwijderd. Geheel naar wens van de klant en passend binnen de cursus, workshop of behandeling. Per licentie kan de licentiehouder huiswerkklassen laten toevoegen, het beloningssyteem bepalen en de mogelijkheid tot communicatie on- en offline vastleggen. Naast de standaard communicatiemiddelen, uitgebreide agenda, huiswerkmogelijkheid en beloningssysteem kan het TRIAT-systeem met elke wens worden verrijkt. Zoals online betaalmogelijkheid, te downloaden lesmateriaal, video downloads en ga zo maar door. Ook is het mogelijk het systeem een eigen schil mee te geven. Door het aanpassen van grafische elementen, kleuren en logo s kan het syteem in elke huisstijl worden aangeboden. Dit wordt geheel verzorgd door TRIAT tegen een kleine meerprijs. Privacy first! TRIAT is erg op privacy van de gebruiker gesteld. Het TRIAT-systeem wordt op een zogenaamde dedicated server aan de licentiehouder aangeboden. Elke afnemer krijgt dus een eigen server, die door middel van SSL beveiligd is. Ook worden persoonsgegevens niet opgeslagen op de server van TRIAT. De gebruiker kan naar eigen keuze een nickname of zijn eigen naam als gebruikersnaam opgeven. Het enige wat op de TRIAT server wordt opgeslagen is het adres van de gebruiker. Mocht er in het ergste geval toch een inbraak zijn op de server is enkel het adres van de gebruiker te achterhalen. Als extra optie kunnen er meer persoonsgegevens worden opgeslagen op de server van TRIAT, in geval van cyberattacks is de licentiehouder dan eindverantwoordelijk voor de daarbijbehorende consequenties. Wij raden dit dus ten strengste af.

5 Koppeling met bestaande systemen Binnen het TRIAT-systeem zijn er een aantal basis koppelingen met bestaande systemen ingebouwd. Zo kan de agenda gekoppeld worden aan de Google-agenda en kunnen er urenregistraties worden ge-output als XML bestand. Naar wens kunnen er extra output mogelijkheden worden ingebouwd voor programma s die u zelf gebruikt. Denk bij GGZ instellingen aan MediCore of uw eigen urenregistratie in Excel. Met logisch nadenken komt u zeer waarschijnlijk tot de conclusie dat het opslaan van extra persoonsgegevens op de TRIAT server hierdoor niet nodig is. Voor wie? Voor iedereen die zich bezig houdt met e-learning, self-help groepen of online behandelingen. Denk eens aan GGZ instellingen die via de Basis GGZ hun programma wil aanbieden. Ideaal voor anti-rook campagnes, diëtisten, personal coaches en opleidingsinstituten. Maar ook voor een balletlerares die online via video-conferencing haar lessen wil aanbieden. Kostenbesparen en globaal afzetgebied Doordat het door u vastgestelde programma geheel online kan worden aangeboden worden er flinke kosten bespaard op huisvesting, het afhuren van werkruimtes of het inhuren van vele docenten of behandelaren. Ook bepaart u flink op de aanschaf, het laten drukken en vormgeven van lesmateriaal. Mochten er wijzigingen zijn in uw lesprogramma, kunnen deze snel en tegen een relatief laag bedrag worden doorgevoerd. Daarnaast kan het TRIAT-systeem globaal worden ingezet. Zolang de gebruiker een internetverbinding heeft kan hij/zij waar ter wereld het programma volgen.

6 Case-studie Ready For Change Basics Ready For Change is een vooruitstrevende GGZ-instelling die zich voornamelijk bezighoudt met de problematiek rondom verslaving. Sinds 2014 maakt de overheid een verschil tussen de Specialistische- en Basis GGZ. De basis GGZ onderscheid verslaafden van misbruikers. Misbruikers van verslavende middelen gebruiken niet dagelijks, maar wanneer ze gebruiken gaan ze zover tot ze niet meer kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan comazuipen. Misbruikers van verslavende middelen hebben een ander programma nodig dan verslaafden. Voor de hulp aan misbruikers van verslavende middelen geeft de overheid de voorkeur aan internettherapie. Ready For Change speelt hier handig op in met het vernieuwende concept: Ready For Change Basics.

7 Het behandelplan Tijdens het intakegesprek stelt Ready For Change samen met de cliënt een behandelplan op. Dit behandelplan is de basis voor het programma. Vanuit de vastgestelde data stuurt het TRIAT-systeem herrinneringen naar de cliënt en naar de behandelaar. De behandelaar kan zijn/haar digitale agenda koppelen aan zijn/haar profiel. Tijdens het invullen van het behandelplan kan de behandelaar dan zien welke data wel of niet kunnen. Ter extra referentie kan er bij het cliëntprofiel een klantnummer worden gekoppeld.

8 PROFIEL VOORTGANG HUISWERK DAGBOEK 3 NOTIFICATIES 2 BERICHTEN start behandeling: /98 verdiende badges 2 huiswerkopdrachten 12/49 dagboek items 3 notificaties 2 berichten Mijn doel: toegevoegd op: :30h Ik wil graag minderen met mijn alcoholgebruik zodat ik weer normaal aan het werk kan... Extra doel toevoegen Jouw Voortgang Jij bent een gouden badge eigenaar! Jij hebt 3 huiswerk badges ontvangen van je therapeut Je hebt 1 abstinentiebadge verdiend. Goed zo! Benieuwd naar jouw voortgang? Bekijk hier jouw voortgangsrapport Het profiel van de cliënt Na het invoeren van het behandelplan krijgt de cliënt op het opgegeven adres de inlogggevens voor het TRIAT-systeem. Hier kan de cliënt een profielfoto-uploaden, zijn of haar doelen bijstellen en toevoegen, zijn/haar badges en voortgang bekijken, zijn/haar huiswerkopdrachten bijhouden, communiceren met de behandelaar, reageren op notificaties en het dagboek invullen.

9 TIJD NEMEN VOOR BELANGRIJKE ZAKEN Hoofdstuk 6. Stress herkennen Stress is een lichamelijke en emotionele reactie op moeilijke of van streek makende gebeurtenissen, vooral die langere tijd aanhouden. Stress is de ervaring die mensen hebben als de eisen die ze aan zichzelf stellen of die aan ze gesteld worden hun leven ontwrichten. Soms zijn we ons niet bewust van deze emotionele gesteldheid totdat de stress lichamelijke symptomen veroorzaakt. Vink hieronder aan met welke problemen je de afgelopen tijd te maken hebt gehad: Slaapproblemen (bv. moeilijk in slaap vallen, steeds wakker worden, nachtmerries, vroeg wakker worden en niet meer in slaap komen) Snel geïrriteerd zijn Vermoeidheid Het gevoel dat alles je te veel is Humeurig Maagklachten Slechte concentratie Algehele ontevredenheid over het leven Hoofdpijn Omgaan met stress en problemen Ieder mens gaat anders met stress en problemen om, dit noemen we copingstrategieën. Dit is deels bepaald vanuit je karakter, maar wordt ook beïnvloed door je omgeving. Meestal zijn mensen zich niet erg bewust van hoe ze met stress en problemen omgaan. Er zijn verschillende manieren om met stress en problemen om te gaan. En verschillende situaties vragen om verschillende aanpakken. Soms is het lastig om de voor jou bekende manieren om met stress en problemen om te gaan te veranderen. Weet jij eigenlijk hoe jij met stress en problemen omgaat? Hoe ga ik om met stress en problemen? Welke copingstrategieën gebruik ik? Vink aan: Lichamelijke klachten krijgen Ervoor weglopen Piekeren Erover praten met anderen Huiswerkopdrachten Binnen het platform krijgt de cliënt dagelijks of wekelijks huiswerk mee. Dit kan bestaan uit leesopdrachten en/ of invuloefeningen die de cliënt dient uit te voeren. Deze opdrachten vormen het programma voor de Basis GGZ, samengesteld en geschreven door medewerkers van Ready For Change.

10 PROFIEL VOORTGANG HUISWERK DAGBOEK 3 NOTIFICATIES 2 BERICHTEN Jouw dagboek Dinsdag 15 januari 2014 Hoe voel ik mij op dit moment? Mijn overdenkingen van vandaag Welke emoties heb ik vandaag ervaren? Wat is er vandaag goed verlopen? Hoe ben ik met lastige situaties omgegaan? Waar ben ik niet tevreden over? Hoe ben ik vandaag met mijn alcoholmisbruik omgegaan? Trekregistratie Extra module: Digitaal dagboek (upgrade op maat) Ready For Change heeft als extra module het dagboek toegevoegd. Dit dagboek dient de cliënt dagelijks bij te houden waar vragen beantwoord worden als: Hoe voel ik mij op dit moment, Welke emoties heb ik vandaag ervaren? Wat is er vandaag goed verlopen...etc.

11 start behandeling: klantnummer: start behandeling: start behandeling: klantnummer: klantnummer: Afspraak maken met start behandeling: klantnummer: Afspraak op Onderwerp afspraak dd mm om uur min 12 Huiswerkopdrachten nakijken Omschrijf hier je afspraak Filter op: Inleverdatum Nakijkdatum Sessie huiswerk gedaan voor: Sessie 1 huiswerk ingeleverd op: huiswerk nakijken voor: Huiswerk nakijken huiswerk gedaan voor: Sessie 1 huiswerk ingeleverd op: huiswerk nakijken voor: Huiswerk nakijken huiswerk gedaan voor: huiswerk gedaan voor: Sessie 1 Sessie 1 Notificatie versturen huiswerk ingeleverd op: huiswerk ingeleverd op: naar huiswerk nakijken voor: Notificatie nakomen Huiswerk nakijken dd mm om uur min huiswerk gedaan voor: Sessie 1 huiswerk ingeleverd op: huiswerk nakijken voor: Huiswerk nakijken huiswerk nakijken voor: huiswerk gedaan voor: Sessie 1 huiswerk ingeleverd op: huiswerk nakijken voor: Huiswerk nakijken dient ingeleverd te Huiswerk worden nakijken Omschrijf hier de notificatie huiswerk gedaan voor: huiswerk gedaan voor: Sessie 1 Sessie 1 huiswerk ingeleverd op: huiswerk ingeleverd op: huiswerk verstuurd nakijken op: voor: huiswerk nakijken voor: onderwerp: Evaluatie herzien Huiswerk nakijken Huiswerk nakijken Hoi Daphne. Daphne Kanner do ik heb na aanleiding van Dagboeken nalezen Daphne Kanner do ik heb na aanleiding van... Filter op: Inleverdatum Nakijkdatum Daphne Kanner Dagboek ingeleverd op: Dagboek ingeleverd op: do ik heb na aanleiding van... Dagboek nalezen voor: Dagboek nalezen voor: Dagboek nalezen Dagboek nalezen Daphne Kanner do Dagboek ingeleverd op: Dagboek ik heb ingeleverd na aanleiding op: van Ik heb na aanleiding van jouw commentaar de evaluatie van hoofdstuk 3 herzien. Je kan deze terug vinden onder het kopje huiswerk - evaluaties Ik begrijp je commentaar, je moet natuurlijk wel onthouden dat eerdere stappen die je hebt ondernomen vaak niet in het verlengde van het programma liggen. Abstinentie is niet noodzakelijk maar kan je wel leren, na afloop van de cursus, gezondere keuzes Daphne Kanner verstuurd op: onderwerp: Evaluatie herzien Dagboek ingeleverd op: Dagboek ingeleverd op: Hoi Rens, Ik heb na Dagboek aanleiding nalezen van voor: jouw commentaar de evaluatie Dagboek van hoofdstuk nalezen 3 herzien. voor: Je kan deze terug vinden onder het kopje huiswerk evaluaties Dagboek Ik begrijp nalezen je commentaar, je moet natuurlijk wel Dagboek onthouden nalezen dat eerdere stappen die je hebt ondernomen vaak niet in het verlengde van het programma liggen. Abstinentie is niet noodzakelijk maar kan je wel leren, na afloop van de cursus, gezondere keuzes Dagboek ingeleverd op: Dagboek ingeleverd op: Dagboek nalezen voor: Dagboek nalezen Dagboek nalezen voor: Dagboek nalezen Dagboek nalezen voor: Dagboek nalezen voor: Schrijf hier je onderwerp Dagboek nalezen Dagboek nalezen Schrijf hier je vraag of opmerking 12 Cliënten online Evaluatie schrijven online offline 5 Openstaande afspraken Huiswerk printen Bericht sturen Tijdregistreren voor Medicore Nu je taak kopieëren naar to-do list Overig huiswerk nakijken AFSPRAAK EVALUATIEGESPREK DIGITAAL GROEPSGESPREK AFSPRAAK EVALUATIEGESPREK CERTIFICAAT UITREIKING start behandeling: cliënten start behandeling: start behandeling: klantnummer: klantnummer: klantnummer: Datum: Tijd: 12:30 uur Datum: Tijd: 12:30 uur Datum: Tijd: 12:30 uur Datum: Tijd: 12:30 uur Deze afspraak is over: 2 uur en 05 minuten Deze afspraak is over: 2 uur en 05 minuten Deze afspraak is over: 2 uur en 05 minuten Deze afspraak is over: 2 uur en 05 minuten Evaluaties Na het invullen van de opdrachten en het dagboek verstuurt de cliënt zijn/haar gegevens naar Ready For Change. De behandelaar van de cliënt krijgt op zijn/haar profiel een melding dat er huiswerk is ingeleverd. Na het klikken op deze melding komt de behandelaar op de huiswerkopdracht van de cliënt uit, waar hij deze kan beoordelen en/of opmerkingen aan kan toevoegen. Ook kan de behandelaar vanuit dit scherm een extra afspraak maken ter evaluatie of, indien de cliënt online is, direct chatten of berichten sturen. Na het nakijken en evalueren van de opdracht verbindt het TRIAT systeem hier automatisch een waardering aan.

12 PROFIEL VOORTGANG HUISWERK DAGBOEK 3 NOTIFICATIES 2 BERICHTEN Voortgang totaal voortgangsrapport Je bent goed bezig, je huiswerk is op tijd af en je hebt slechts 1 huiswerkopdracht gemist. Je leert dat je een drankje niet altijd nodig hebt. Van de 49 dagen dat je abstinent kan zijn, ben je dat er 42 geweerst. Goed zo! Ook ben je betrokken bij het programma. Je komt je afspraken na en hebt je huiswerk vaak ver van te voren af. Ook je dagboek neem je serieus, je vindt het blijkbaar fijn gedachten van je af te schrijven. Jij hebt daarom ook een gouden badge verdiend! Hou dit vast! 42/49 dagen abstinent Abstinentiebadges verdien je door abstinent te zijn van alcohol. Ongeacht je doel om te minderen of geheel te stoppen. Deze badges kun je verdienen bij het invullen van je dagboek. Gouden badge eigenaar 7/8 huiswerkbadges Huiswerkbadges verdien je door je huiswerk juist en op tijd af te leveren bij je therapeut online offline 12 Therapeuten online 80/100 betrokkenheidspunten Betrokkenheidspunten verdien je door op tijd, of eerder, je huiswerk in te leveren dan gepland, hoeveel je in je dagboek schrijft en hoe goed je afspraken nakomt. Dit resultaat printen Dit resultaat downloaden Badges en voortgang Iedere dag dat de cliënt abstinent is, zijn/haar opdrachten heeft uitgevoerd en zijn dagboek heeft bijgehouden verdiend hij/zij voortgangspunten. Aan de hand van deze gegevens en de feedback van de zorgprofessionals van Ready For Change wordt de voortgang van de cliënt bijgehouden. Deze gegevens kan de cliënt en de behandelaar terugzien in het beloningscentrum van de cliënt. Hoe meer punten hoe hoger de algemene score en verdient de gebruiker, in dit geval, een medaille, die brons, zilver of goud kan zijn. Deze gegevens worden ook teruggekoppeld naar de behandelaar die op deze manier de voor-na meting nauwkeurig kan bijhouden. (actie v.s resultaat)

13 Jij hebt 12/49 dagboek items ingevuld Mijn dagboek nalezen 3 Notificaties AFSPRAAK EVALUATIEGESPREK ROTTERDAM UITNODIGING DIGITAAL GROEPSGESPREK AFSPRAAK EVALUATIEGESPREK ROTTERDAM UITREIKING CERTIFICAAT Op om 12:00 uur is er voor jou een evaluatiegesprek ingepland. Tijdens deze evaluatiegesprekken bespreken we jouw voortgang en die van anderen. Op om 14:50 uur is er weer een digitaal groepsgesprek. Tijdens dit groepsgesprek kun je jouw ervaringen delen met lotgenoten. Wij raden je aan zoveel mogelijk groepsgesprekken bij te wonen. Op om 12:00 uur is er voor jou een evaluatiegesprek ingepland. Tijdens deze evaluatiegesprekken bespreken we jouw voortgang en die van anderen. Op om 16:00 uur zijn er certificaat uitreikingen van geslaagde mede cliënten. Deze uitreikingen kunnen jou het zetje in je rug geven die je nodig hebt, of je helpt het succes van anderen te vieren. - bevestigen of verzetten - - details en inschrijven - - bevestigen of verzetten - - uitnodiging bevestigen - 2 Berichten Daphne Kanner verstuurd op: onderwerp: Evaluatie herzien Daphne Kanner verstuurd op: onderwerp: Evaluatie herzien Hoi Rens, Ik heb na aanleiding van jouw commentaar de evaluatie van hoofdstuk 3 herzien. Je kan deze terug vinden onder het kopje huiswerk - evaluaties Ik begrijp je commentaar, je moet natuurlijk wel onthouden dat eerdere stappen die je hebt ondernomen vaak niet in het verlengde van het programma liggen. Abstinentie is niet noodzakelijk maar kan je wel leren, na afloop van de cursus, gezondere keuzes...lees verder Hoi Rens, Ik heb na aanleiding van jouw commentaar de evaluatie van hoofdstuk 3 herzien. Je kan deze terug vinden onder het kopje huiswerk - evaluaties Ik begrijp je commentaar, je moet natuurlijk wel onthouden dat eerdere stappen die je hebt ondernomen vaak niet in het verlengde van het programma liggen. Abstinentie is niet noodzakelijk maar kan je wel leren, na afloop van de cursus, gezondere keuzes...lees verder Beantwoorden Naar berichtencentrum Beantwoorden Naar berichtencentrum online offline 12 Je hebt 2 openstaande huiswerkopdrachten nu je huiswerk maken Je hebt vandaag nog niet je dagboek ingevuld nu je dagboek invullen Notificaties Als een cliënt zijn dagboek en/of opdrachten niet, of nog niet, heeft ingevuld via het platform wordt hij/zij hier automatisch aan herrinnert via . Heeft een cliënt langer dan een x-aantal dagen zijn huiswerk niet gedaan, dan wordt de toegewezen zorgprofessional hiervan automatisch op de hoogte gesteld en dient hij/zij de gepaste acties uit te voeren om de nalatige cliënt weer back on track te krijgen. Via deze meldingen wordt de cliënt ook op de hoogte gehouden van overige afspraken gemaakt met de behandelaar.

14 Digitale kringgesprekken Op het platform is er een mogelijkheid van een digitale samenkomst van cliënten en een zorgprofessional van Ready For Change. Dit wordt d.m.v. video conferencing tot stand gebracht op het platform. Zo kunnen kringgesprekken, 1-op-1 gesprekken, workshops etc. vanuit de eigen huissituatie worden bijgewoond.

15 In conclusie Deze case-studie laat globaal zien wat het TRIAT systeem u kan bieden. Ready For Change heeft er niet voor gekozen een eigen vormgeving aan het systeem mee te geven enkel een vermelding van het logo. Wel hebben zij bijvoorbeeld een extra module dagboek toegevoegd. Het TRIAT-systeem is voor Ready For Change verder uitgebreid met eigen huiswerkopdrachten en beloningssyteem. Zo is er uiteindelijk een gepersonaliseerd platform aangeboden in een bestaand jasje.

16 Bedankt voor uw aandacht Voor meer informatie of om afspraak te maken kunt u bellen met: (bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 uur)

Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16

Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16 Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16 Werken met Online behandeling Soort document : Instructie Bestemd voor : POH-GGZ Versienummer : 1.0 1. Inleiding In deze

Nadere informatie

psymate gebruikershandleiding PsyMate

psymate gebruikershandleiding PsyMate psymate gebruikershandleiding PsyMate Wat is de PsyMate app? Herstellen van psychose gaat met vallen en opstaan, de ene dag gaat beter dan de andere maar vaak weet je niet precies waarom. Dat kan komen

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap 1: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 2: De onderdelen in uw zorgverlenerprofiel Stap

Nadere informatie

Update PlusPort Academy januari 2013

Update PlusPort Academy januari 2013 Update PlusPort Academy januari 2013 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 14 februari 2013 Inhoud 1. 5 workshops... 3 2. Events... 4 2.1. Event toevoegen...

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Lieve Gastouder, Opvang bieden is fantastisch. Je doet je werk met plezier en krijgt knuffels van je gastkinderen en complimenten van de ouders.

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

Deze site gaat je niet gelukkig maken...

Deze site gaat je niet gelukkig maken... naam wachtwoord login informatie aanmelden Deze site gaat je niet gelukkig maken... Dat wil zeggen dat je hier niet leert hoe je een leven zonder teleurstelling, pijn, somberheid, angst, onzekerheid of

Nadere informatie

Lesbrief verslaving aan games of sociale media

Lesbrief verslaving aan games of sociale media Lesbrief verslaving aan games of sociale media Tijd: 45 55 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Introduceer het onderwerp kort: gamen en actief zijn op sociale media zijn superleuk. Hoe komt dat eigenlijk?

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten.

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap 1: DigiD met sms functie Stap 2: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 3: De onderdelen in

Nadere informatie

Update PlusPort Academy november 2012

Update PlusPort Academy november 2012 Update PlusPort Academy november 2012 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 8 november 2012. Inhoud 1. Aanpassingen in de trainingsdefinitie... 3 1.1. Zichtbaarheid

Nadere informatie

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Handleiding Voor leerlingen Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Rijlesagenda.nl Inhoudsopgave Gebruikmaken van Rijlesagenda.nl...3 Rijlessen inplannen...4 Rittenoverzicht...5 Opties & Instellingen...6

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel...2 2 Werkwijze...3 3 Minimale vereisten...3 4 Inloggen op de site...4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be...4 5 Wachtwoord

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP!

ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP! TUTORIAL ONTWIKKEL JE ONDERNEMERSCHAP! Op het Entrepreneur Platform is alle kennis en hulp aanwezig om je ondernemerschap verder te kunnen ontwikkelen. Naast de digitale coach Hugo (die jou online kan

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018

Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018 Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018 Inleiding De Vlinderfabriek hecht grote waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar leden, partners en andere relaties. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

Permissiegroepen. Aanmaken nieuwe permissiegroep. 1. Klik op + Nieuw en geef de permissiegroep een naam.

Permissiegroepen. Aanmaken nieuwe permissiegroep. 1. Klik op + Nieuw en geef de permissiegroep een naam. Permissiegroepen Het inrichten van de permissiegroepen is een leidraad voor wat een gebruiker kan zien en aanpassen binnen de omgeving. Per groep gebruikers kunnen permissiegroepen worden aangemaakt waarmee

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure STEVE

stimuleert ondernemerschap BRochure STEVE BRochure STEVE 2015/2016 DreamStorm presenteert STEVE het introductie programma ondernemend leren Steve is een individueel lesprogramma voor studenten in het Middelbaar Beroeps Onderwijs. In 12 lesuren

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Handleiding Popdat. Versie 0.1

Handleiding Popdat. Versie 0.1 Handleiding Popdat Versie 0.1 Het Popdat platform Het Popdat platform biedt verschillende manieren om met elkaar te praten. Je kunt elkaar vragen stellen en met elkaar beslissingen nemen. Popdat werkt

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Haal meer uit Schoolwise

Haal meer uit Schoolwise Haal meer uit Schoolwise Deze folder is bedoeld voor docenten die gebruik maken van het online platform Schoolwise. Ontdek de mogelijkheden die Schoolwise biedt! In deze folder leest u hoe u toegang krijgt

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI. ALTIJD EN OVERAL ALTIJD EN OVERAL Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.NL Quli staat voor Quality for life en dat betekent

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG

VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG PROGRAMMA GOED BEZIG VRAGEN EN ANTWOORDEN GEBRUIKER GOED BEZIG Wat is het programma Goed Bezig? Goed Bezig geeft inzicht in wat er in jouw team speelt en verhoogt het probleemoplossend vermogen. Samen

Nadere informatie

Permissiegroepen. Aanmaken nieuwe permissiegroep. 1. Klik op + Nieuw en geef de permissiegroep een naam.

Permissiegroepen. Aanmaken nieuwe permissiegroep. 1. Klik op + Nieuw en geef de permissiegroep een naam. Permissiegroepen Het inrichten van de permissiegroepen is een leidraad voor wat een gebruiker kan zien en aanpassen binnen de ELO. Per groep gebruikers kunnen permissiegroepen worden aangemaakt waarmee

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Handleiding Incura. Incura Pro app gebruik

Handleiding Incura. Incura Pro app gebruik Handleiding Incura Incura Pro app gebruik Incura 1 van 10 Inleiding Deze handleiding beschrijft het gebruik van de Incura Pro app. De volgende functionaliteiten binnen Incura zijn via de app beschikbaar:

Nadere informatie

Handleiding. Support & Helpdesk

Handleiding. Support & Helpdesk Handleiding Support & Helpdesk Inhoudsopgave Handleiding... 1 Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Wat is de Techtwo helpdesk?... 3 Waarom gebruikt Techtwo deze helpdesk?... 3 Waarom deze handleiding?...

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E.

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Page of 6 Enquête basisonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas zit je?

Nadere informatie

STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES. Handleiding UGO. Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO

STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES. Handleiding UGO. Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES Handleiding UGO Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO Welkom bij UGO! Het online scriptieplatform UGO biedt studenten begeleiding tijdens het scriptieproces.

Nadere informatie

WeHelpen handleiding 1. Inleiding

WeHelpen handleiding 1. Inleiding WeHelpen handleiding 1. Inleiding Op www.wehelpen.nl kun je om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die jenog niet kent. Ook kun je wehelpen.nl gebruiken

Nadere informatie

Welkom bij. Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer

Welkom bij. Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer Welkom bij Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer Welkom in de Puberteit Pubers ondergaan veel veranderingen Vrienden School Lichamelijk Seksualiteit Hersenen Pubers vragen

Nadere informatie

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor leerlingen)

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor leerlingen) Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor leerlingen) 1 Inhoud Handleiding voor leerlingen... 3 Het begin... 3 Kwaliteit van het systeem... 4 Eigen gegevens wijzigen... 5 Berichten en meldingen... 6 Berichten

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Medalrace: aan de slag als begeleider!

Medalrace: aan de slag als begeleider! Medalrace: aan de slag als begeleider! Dit document zal doorheen de tijd aangevuld worden. Laatste update: 11 juli 2018 Inhoudsopgave 1 Registreren...2 2 Start een nieuwe game...4 3 Spelersaccounts aanmaken...6

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw persoonlijke ontwikkeling een impuls te geven?

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule Opstarten van de GRATIS facturatiemodule 1 Welkom in het gratis facturatieprogramma van WinBooks on Web Het gratis facturatieprogramma is ontworpen om u kennis te laten maken met de interessante functionaliteiten

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Management Klachten en Meldingen System Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Deelnemer. Handleiding BPVnet. Aanmelden en inloggen. Portaal. Versie 3.5 Januari 2013

Deelnemer. Handleiding BPVnet. Aanmelden en inloggen. Portaal. Versie 3.5 Januari 2013 Deelnemer Alles wat nodig is voor de beroepspraktijkvorming is te vinden in. De leermeester, leerling en docent loggen in op dezelfde digitale omgeving, zodat zij voortdurend de competentieontwikkeling

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Door deel te nemen aan deze evaluatie van help je de ontwikkelaars uit te zoeken hoe ze alle informatie best weergeven.

Door deel te nemen aan deze evaluatie van help je de ontwikkelaars uit te zoeken hoe ze alle informatie best weergeven. Dit is een prototype van een applicatie waarop je evaluaties en onderzoeken kan vinden die jouw hulp nodig hebben. Je kan er ook je eigen evaluatie of onderzoek plaatsen. Door deel te nemen aan deze evaluatie

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Helpdesk online module: Spring Instituut Tel: 0318-493133 Mail: info@springinstituut.nl 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene informatie... 3

Nadere informatie

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro FytekPro De app voor sporters en begeleiders voor optimale sportprestaties en blessurepreventie. - www.fytekpro.nl - Beste begeleider, Wat leuk dat je aan de slag gaat met FytekPro! Met FytekPro haal je

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Magister Meta Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Meta 2 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 4 2.1 Land/regio 4 2.2 Datum/tijd 4 Hoofdstuk 3 Meta-installatie 6 Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 9

Nadere informatie

HANDLEIDING DUOPOOLING.NL

HANDLEIDING DUOPOOLING.NL HANDLEIDING DUOPOOLING.NL Inloggen. 1 Nadat u een inlogcode heeft ontvangen kunt u gebruik gaan maken van de geautomatiseerde gegevensuitwisseling via duopooling.nl. Met de toegezonden inlogcode en het

Nadere informatie

RELEASE NOTES. Wat is er nieuw in ILIAS 5.2?

RELEASE NOTES. Wat is er nieuw in ILIAS 5.2? RELEASE NOTES Wat is er nieuw in ILIAS 5.2? WELKOM RELEASE NOTES VOOR ILIAS 5.2 De redactie van ILIAS Online Help en de ILIAS open source e-learning Community biedt u als ILIAS-gebruiker, dit document

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Met deze handleiding weet je precies wat er allemaal mogelijk is op my.tentoo.nl. De online portal waar je als opdrachtgever een duidelijk overzicht hebt van de

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 is een bijzondere. We voegen een nieuwe module

Nadere informatie

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een naar

Inhoud. 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon) INSTRUCTIE ECD GEBRUIKEN OP DE SMARTPHONE Vragen? Stuur een  naar Inhoud 1 Gebruik ECD op smartphone (telefoon)... 1 1.1 Inloggen... 2 1.2 Startscherm... 3 1.3 Dagelijks werk... 3 1.3.1 Geplande afspraken bekijken... 3 1.3.2 Details afspraak, rapportage, metingen, uren

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 1. www.denhaagdoet.nl 1 2. Inloggen of account aanmaken 1 3. Account aanmaken 2 4. Het organisatieaccount 3 5. Mijn vacatures 3 6. Sollicitaties en sollicitanten 4 7. Mijn

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app gebruik

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app gebruik Handleiding Abakus Abakus Compleet app gebruik Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Agenda... 4 Multimedia functies... 5 Taken en signaleringen... 7 Profiel... 8 Abakus Compleet

Nadere informatie

Ben je blij met deze nieuwe module laat het dan weten via en.

Ben je blij met deze nieuwe module laat het dan weten via en. Versie 06e7f16, d.d oplevering 05-07-2015 Ik zal eerlijk zijn, doorgaans is het schrijven van een Release notes nou niet bepaald een opwindende klus. Nu ben ik echter trots dat ik jullie een totaal vernieuwde

Nadere informatie

Instructie handleiding LobBook (docent)

Instructie handleiding LobBook (docent) Instructie handleiding LobBook (docent) V2.2 September 2015 Ga naar www.jouwschoolnaam.lobbook.nl Als eerste pagina krijgt u hier de optie om in te loggen of te registreren. * * In deze screenshots is

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2012 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Werkwijze... 3 3 Minimale vereisten... 3 4 Inloggen op de site... 4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be... 4

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Releasenotes: 3.2.0.4

Releasenotes: 3.2.0.4 K.P. van der Mandelelaan 68-70 3062 MB Rotterdam NL T: +31 (0)10 41 33 906 F: +31 (0)10 24 47 411 info@connexys.com www.connexys.com Releasenotes: 3.2.0.4 Beste Connexys gebruiker, ABN AMRO: NL33ABNA0439955009

Nadere informatie

via Cijfers kan je zien welke resultaten je hebt behaald. via Aanwezigheid kan je je aanwezigheid en absentie bekijken.

via Cijfers kan je zien welke resultaten je hebt behaald. via Aanwezigheid kan je je aanwezigheid en absentie bekijken. Handleiding voor leerlingen Magister Op het Erasmus College gebruiken we sinds dit schooljaar het programma Magister als ELO in plaats van Fronter. Daarmee kunnen zowel jij, als leerling, als jouw ouders

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure albert

stimuleert ondernemerschap BRochure albert BRochure albert 2015/2016 DreamStorm presenteert albert het introductie programma ondernemend leren Albert is een individueel lesprogramma voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. In 12 lesuren krijgen

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

Speak Mailer. De voordelen

Speak Mailer. De voordelen Speak Mailer Speak Mailer is een krachtige en flexibele alles-in-één oplossing voor e-mail marketing. Met Speak Mailer kunt u op doelgerichte wijze uw relaties informeren over nieuwe ontwikkelingen en

Nadere informatie

Handleiding - Mijngastouderburo.nl

Handleiding - Mijngastouderburo.nl Handleiding - Mijngastouderburo.nl voor vraagouders en gastouders 1. Mijngastouderburo.nl Mijngastouderburo.nl is je persoonlijke pagina op de website van Gastouderbureau ViaViela. Hier kun je je klant-

Nadere informatie

Een Begeleidingstraject volgen

Een Begeleidingstraject volgen Een Begeleidingstraject volgen Log in op systems.upguide.me Gebruik Google Chrome of Safari of Firefox om in te loggen! Het Projecten & Trajecten overzicht Binnen de UpGuide applicatie is een project een

Nadere informatie