5 Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mymotofriend@motorola.com 5 Google Calendar Herinnering: Gesprek met management @ 28 feb 15:00-16:00 (Davids agenda@motorola.com"

Transcriptie

1 MOTOROLA XOOM Google Postvak IN 5 Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids Justin Younger Budget-updates -- Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de telefonische vergadering van vandaag Ik, Paul, Kim 3 Content-updates van marketingmateriaal-- Goed idee. Laten we verdergaan Ma. 28 FEB Eten met papa Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij Toepassingen Browser Gmail Talk Books Market Tip: Selecteer een koppeling of gebruik bladwijzers in uw Acrobat TM Reader TM om naar een specifiek onderwerp te gaan.

2 snel, eenvoudig, kort Welkom : welkom MOTOROLA XOOM en MOTOROLA XOOM met Wi-Fi zijn een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van mobiele computers: de tablet voor de nieuwe generatie, en de generatie die daarna komt. Opmerking: Sommige functies die in deze handleiding worden beschreven zijn niet alleen beschikbaar op de MOTOROLA XOOM met Wi-Fi. Volumetoetsen aan de zijkant microsd-sleuf en SIM-vak Camera aan voorkant Toepassingen Neem, wanneer de tablet klaar is voor gebruik, een kijkje op Wilt u meer? voor meer hulp, meer accessoires en meer gratis dingen. Ga voor updates, online help en meer naar Opmerkingen: Alle schermen in deze handleiding zijn nagemaakt en kunnen afwijken van de werkelijke weergave. Dit apparaat ondersteunt gegevens-intensieve toepassingen en services. Het is raadzaam een gegevensabonnement aan te schaffen dat aan uw eisen voldoet. Neem voor meer informatie contact op met uw serviceprovider. Dit product voldoet aan de relevante SAR-limiet van 1,6 W/kg (IEEE/FCC) en 2,0 W/kg (ICNIRP). De hoogste SAR-waarden die voor dit apparaat zijn gemeten staan in de informatie over veiligheid en juridische zaken die bij het product is geleverd. Laadindicator Micro USB-, lader- en HDMI-connectoren 10,1-inch HDaanraakscherm

3 Uw tablet : uw tablet Het onontbeerlijke aanraakscherm. Zie voor meer informatie. Houd de aan-uitknop/vergrendelknop op de achterkant ingedrukt om de tablet in te schakelen. Druk op de aan-uitknop/vergrendelknop om het scherm in de slaapstand te zetten. Om het scherm te activeren, druk opnieuw op de aan-uitknop/vergrendelknop en sleep naar links of rechts. Raak aan om opties weer te geven. Raak aan om naar tekst te zoeken. Raak aan om te zoeken met stemopdracht. Open het menu Toepassingen Pas startpagina aan Toepassingen Startpagina Recente toepassingen Meldingen en snelle instellingen

4 Start : beginnen De tablet voorbereiden op het eerste gebruik: opladen en inschakelen. Accessoires voor uw tablet vindt u op Let op: Lees eerst de meegeleverde belangrijke informatie over veiligheid en juridische zaken voordat u het apparaat voor de eerste keer in elkaar zet, oplaadt of gebruikt. Let op: Gebruik alleen de oplader die bij de tablet is geleverd voor het opladen van uw tablet. Probeer NOOIT een oplader op de USB-poort aan te sluiten. De USB-poort is alleen bedoeld voor gegevensoverdracht, NIET om op te laden. Opmerking: De batterij mag alleen door een door Motorola erkende reparateur worden vervangen. Als u probeert de batterij te verwijderen of te vervangen, kan het product beschadigd raken. 1 Inschakelen. 2 Opladen. 3 H

5 Registreren : registreren Maak een Google -account of meld u aan bij een Google-account om het beste uit uw tablet te halen. Als u zich aanmeldt met een bestaand Google-account, worden al uw contactpersonen en agendagegevens automatisch op uw tablet gesynchroniseerd. U kunt online een Google-account maken op mail.google.com/mail/signup en dit account gebruiken om u aan te melden bij uw tablet. Noteer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account. In het onwaarschijnlijke geval dat uw apparaat niet meer reageert, probeert u het apparaat opnieuw op te starten: houd de aan-uitknop/vergrendelknop en de volumeknop drie seconden lang ingedrukt. 1 Selecteer een taal. Welkom Taal: Engels (Verenigde Staten) 2 Verbind via 3G (als optie beschikbaar is) of WiFi. Mobiele gegevensservice activeren Starten verbinding maken... WiFi instellen 3 Registreer of meld u aan. Meld u aan met uw Google-account Voor Gmail, back-ups en veel andere Androidfuncties is een Google-account vereist. Overslaan

6 MOTOROLA XOOM Navigatietips : navigatietips Zie voor meer informatie. Basisbegrippen om te navigeren: Startpagina : teruggaan naar het beginscherm. : een menu weergeven voor het huidige scherm. : teruggaan naar het vorige scherm. Recente toepassingen bekijken. : recente toepassingen Meldingen: toepassingsmeldingen, tabletstatus en snelle instellingen. Toepassingen tablet bekijken. : alle toepassingen op de Open het menu Toepassingen. Toepassingen Postvak IN 5 Ma Ma. M a. 28 FEB Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids Eten t mett papa Justin Younger Budget-updates -- Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de telefonische vergadering van vandaag Laura s verjaardag Morgen, 1 maart Supermarkt Ik, Paul, Kim 3 Content-updates van marketingmateriaal -Goed idee. Laten we verdergaan maandag, 28 februari 2011 Stomerij 100% Gesprek met management Inbelnummer: Google Calendar Herinnering: gesprek met management Browser Gmail Talk 5 Books Google Reader Geïnstalleerd Chris Reynolds Tijd voor een videogesprek? Startpagina Recente toepassingen Veeg naar links en naar rechts om andere vensters van het beginscherm te zien. Raak de X bij een melding aan om de melding te verwijderen. Google praten Het scherm Meldingen Raak in het meldingenvenster aan om snelle instellingen te zien en te wijzigen, zoals Vliegmodus en Wi-Fi.

7 Aanraken : aanraken Alles draait om aanraken: Aanraken: een pictogram of optie kiezen. Aanraken en vasthouden: opties openen. Slepen/vegen: langzaam (slepen) of snel (vegen) bladeren en verplaatsen. Pinchen of dubbeltikken: in- en uitzoomen. Zie voor meer informatie. Als het scherm in de slaapstand gaat, drukt u op de aan-uitknop/vergrendelknop om het scherm te activeren. Wanneer u door een lange lijst veegt, dient u het scherm aan te raken om het bladeren te stoppen. Wanneer u een kaart bekijkt, kunt u de weergavehoek draaien en kantelen door de kaart met twee vingers aan te raken. Veeg of sleep om te bladeren. Google Toepassingen Postvak IN 5 Ma. FEB B 28 Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids Justin Younger Budget-updates -- Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de telefonische vergadering van vandaag Ik, Paul, Kim 3 Content-updates van marketingmateriaal-- Goed idee. Laten we verdergaan Eten met papa Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij Browser Gmail Talk Books Instellingen Raak aan om te openen. Raak aan en houd vast om te verplaatsen.

8 Beginscherm : beginscherm Op de startpagina wordt alle nieuwe informatie op één plek weergegeven. Gebruik de widgets, snelkoppelingen en vensters om alles te bekijken wat belangrijk voor u is, of dat nu voor uzelf, voor uw werk of gewoon voor de lol is. Zie voor meer informatie. Veeg naar links en naar rechts om andere vensters van het beginscherm te zien. Gebruik de vensters om uw widgets en snelkoppelingen te ordenen. Raak Startpagina aan om terug te gaan naar het middelste venster. Tekst zoeken Spraakgestuurd zoeken Aanpassen Google Toepassingen Postvak IN 5 Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids Justin Younger Budget-updates -- Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de telefonische vergadering van vandaag Ik, Paul, Kim 3 Content-updates van marketingmateriaal-- Goed idee. Laten we verdergaan Ma. 28 FEB Eten met papa Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij Browser Gmail Talk Books Market Widgets Sneltoetsen Veeg naar links of rechts of raak de randen van het scherm aan om meer vensters te openen.

9 MOTOROLA XOOM Personaliseren : personaliseren Zie Het beginscherm aanpassen voor meer informatie. Een telefoon op maat. Wijzig uw widgets, achtergrond en meer: maak er uw eigen tablet van. Beginscherm: raak aan om widgets en snelkoppelingen toe te voegen en om de achtergrond te wijzigen. Geluiden en volume: raak Toepassingen Instellingen > Geluid aan. > Camera Plaatsen Galerie Navigatie 28 GPS Boe praten Talk Gmail Widgets Agenda Snelkoppelingen naar toepassingen Kaarten YouTube Boeken ken Instellingen Achtergronden Ma. M Ma a a FEB Uw vriend Ik heb er zin in 2 uur geleden Eten met papa Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij Analoge klok 2x2 Bladwijzers 3x3 Boeken 2x3 Agenda 2x3 Contact 4x1 Sleep de widget, snelkoppeling of andere items naar het gewenste startscherm. Postvak IN Als u iets op het beginscherm wilt verplaatsen of verwijderen, raakt u het lang aan en sleept u het naar een andere plek, een ander venster of naar de prullenmand. Wilt u een helderder scherm? Raak Toepassingen > Instellingen > Weergave aan voor de scherminstellingen.

10 Toepassingen : toepassingen U kunt al uw toepassingen op één plaats vinden. Raak in het beginscherm gewoon Toepassingen aan om het menu Toepassingen te openen. Wilt u meer? Geen probleem: raak Toepassingen > Market aan om meer toepassingen te downloaden. Zie voor meer informatie. Raak Toepassingen > Market > Gedownload aan om uw toepassingen van Android Market te beheren en te zoeken naar updates. Raak Toepassingen > Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren aan om al uw toepassingen te beheren. Raak Toepassingen aan in de startpagina om het menu Toepassingen te openen. Alles Gedownload 15:01 pm Books Browser Calculator Agenda Camera Klok Downloads Galerie Gmail Google Zoeken Latitude Kaarten Market Navigatie Plaatsen Instellingen Spraakgestuurd zoeken You Tube naar de startpagina. Naar links/rechts vegen om meer toepassingen te zien.

11 Bailey is gedwongen de stad waar ze van houdt te verlaten om erachter komen wie de plotselinge dood van haar ouders op zijn geweten heeft. MOTOROLA XOOM : internet Surfen over het grote scherm. Maak via 3G (alleen MOTOROLA XOOM ) of Wi-Fi verbinding met internet. Raak Toepassingen > Browser aan. Tabbladen: meerdere tabbladen in één browservenster openen en met één enkele aanraking schakelen tussen tabbladen. Bladwijzers: leuke website gevonden? Maak een bladwijzer. Tips voor de aanraakfunctie: raak een koppeling of tekstveld aan om te openen, raak lang aan voor opties. Zie voor meer informatie. Op veel websites wordt met een pictogram (bijvoorbeeld ) aangegeven dat er een video beschikbaar is. Raak de koppeling of het pictogram aan om de video af te spelen. Open een nieuw tabblad in hetzelfde venster door > Nieuw tabblad aan te raken. Leuke website gevonden? Laat het anderen weten. U hoeft alleen > Pagina delen aan te raken. Tabbladen Voeg tabblad toe. Wijs bladwijzer toe aan deze pagina. Open menu. Bioscoop- en theaterkaar... Motorola-telefoons en acc... Google Films zoeken Filmlijst Film en tijd zoeken Voer postcode of stad in Zoeken Film en acteur Start Tijden Bladeren door films Dvd's Trailers Filmgidsen Filmnieuws Promomateriaal Mobiel blackhole Younger Than Ever - exclusieve clip Deze zomer in de bioscoop Links Raak aan om te openen. Raak aan om een webadres in te voeren. Ga naar bladwijzers.

12 Media : media Zien, geloven, delen! En ontspan u daarna met wat muziek. Foto's: raak Toepassingen > Camera aan. Video's: raak Toepassingen > Camera aan en sleep de schuifregelaar naar om over te schakelen naar de videomodus. Galerie: bekijken, bewerken, delen. Raak Toepassingen > Galerij aan. : raak Toepassingen > aan. Zie en voor meer informatie. Als u de camera-instellingen wilt wijzigen, gaat u naar de viewfinder en raakt u aan om de Camera-instellingen te openen. Gebruik de Galerij om uw foto's en video's te delen met anderen. Gebruik een USB-verbinding om foto's, video's, muziek en meer uit te wisselen met uw computer. Zie USB-verbinding. Foto-opties. Maak een foto. A A W Ga naar de galerij. Wijzig camera (voorkant of achterkant).

13 Aanraken : aanraken Raak een tekstveld aan om een schermtoetsenbord te openen. Raak aan om het te sluiten. Dankzij grote toetsen kunt u snel en foutloos typen. U kunt gemakkelijk overschakelen tussen letters, cijfers, symbolen en speciale tekens. Zie voor meer informatie. Raak / aan om te schakelen tussen letters en?123 ABC cijfers. Raak aan om meer speciale tekens te zien. Raak met een vinger Shift aan en typ met een andere vinger hoofdletters. Wanneer u Shift loslaat, typt u weer gewone letters. Dubbeltik op Shift voor Caps Lock. Raak Shift opnieuw aan om Caps Lock uit te schakelen. Raak met een vinger aan en voer met een andere?123 vinger cijfers/speciale tekens in. Schakel tussen letters/cijfers/speciale tekens. Enter Backspace Tabblad q w e r t y u i o p?123 a s d f g h j k l z x c v b n m,!?..com : / - - Spatiebalk Wijzig invoeropties. Spraakinvoer Shift

14 Android Mobile Tablet MOTOROLA XOOM en contactpersonen : en contactpersonen Blijf in contact zoals u dat wilt. : al uw belangrijke contactpersonen worden gesynchroniseerd en bewaard dankzij uw Google- en accounts. Raak Toepassingen > Contacten aan. : uw privé- en zakelijke accounts. Raak Toepassingen > of Gmail aan. Zie en voor meer informatie. Raak een tekstveld aan om het schermtoetsenbord te openen. Wanneer u door een lange lijst met contactpersonen of s veegt, raakt u het scherm aan om het bladeren te stoppen. Mappen Raak een aan om te openen. Maak een . Postvak IN Prioriteit postvak in Google Calendar Herinnering: Eten met do 23 dec 20:00 - Zo 28 - meer details - Harry Brink Trainingsschema -- Doorgestuurd bericht -- Zo 28 Van: Harry Brink Met ster Harry Brink Als je in Maastricht bent, moet je eens het eettentje Zo 28 achter het Vrijthof proberen. Je was altijd... Belangrijk Chats Verzonden Dan Johnson Peisun Wu Bosbessenmuffins -- Ze zijn heerlijk. Toch leuk om te weten. Groet, -Johan Reisroute van Jan en Corry -- Za 27 Za 27 Postvak UIT Stijn Willems Patisserie -- Ik trakteer. Ik weet nog dat jullie ons de laatste keer hebben getrakteerd. Weet u... Za 27 Concepten Wei Haurg Naar welk CES-feestje ga je later? -- Wacht niet op mij, ik moet nog... Za 27 Alle mail Spam Prullenbak Persoonlijk Alan Boots Bart Sears Sergey Brin VERTROUWELIJK: Death ray hardware ver Niet delen. Dit is uiterst vertrouwelijk... Widget browserbladwijzer-- Hoi Mark. Bekijk de widget browserbladwijzer eens... Belangrijke mededeling van RGH -- Reserveer tijd voor een teleconferentie op Vr 26 Vr 26 Vr 26

15 10:13 10:13 11:01 11:02 11:02 11:04 11:05 11:15 MOTOROLA XOOM : chatten Video-oproepen of een snelle gesprekschat: via 3G (alleen MOTOROLA XOOM ) of Wi-Fi. Raak Toepassingen > Talk aan. Zie voor meer informatie. Facebook, Twitter, chatten en meer: ga naar Android Market om de nieuwste officiële toepassingen en widgets op te halen zodat u kunt zien waar anderen mee bezig zijn. Raak Toepassingen > Market aan. Kijk of u deze statuspictogrammen ziet naast de namen van uw Google Talk -contactpersonen: = beschikbaar voor een videogesprek, = beschikbaar voor een gesprek, = offline. Uitnodigen voor videogesprek. praten Karin Offline Esther de Groot Offline Harry Brink Offline Michiel van Zanten Offline hoi U hebt het videogesprek beëindigd met was niet beschikbaar voor een videogesprek. was niet beschikbaar voor een videogesprek. was niet beschikbaar voor een videogesprek. was niet beschikbaar voor een videogesprek. heeft het videogesprek beëindigd. heeft het videogesprek beëindigd. Stijn Willems Offline Sara Bakker Offline typ om op te stellen Uitnodigen voor gesprek.

16 : Google ebooks Uw virtuele bibliotheek is in één klap een stuk groter geworden. Lees uw favoriete boeken wanneer en waar u maar wilt. Zie voor meer informatie. Blader door de categorieën van Android Market, of zoek naar een bepaalde titel of auteur. Lees gratis een of meer hoofdstukken voordat u het boek koopt. Pas de weergave aan: wijzig de helderheid, de tekstgrootte en meer. Raak aan om meer te zien en leesinstellingen te wijzigen. Raak aan om de inhoudsopgave van een boek te bekijken. Tijdens het lezen kunt u bladeren door pagina's naar links of naar rechts te vegen. Raak aan om te openen en te lezen. Winkelen voor boeken. Boeken winkel Somewhere Else Jennifer Steinberg 0% gedownload The Everyman s Guide to the Everyday Justin Younger 0% gedownload Waan en eigenwaan Jane Austen 100% gedownload Black Ridge Mountain Brent VanHorne 100% gedownload Undertow Tatia Torrey 100% gedownload Veeg naar links en rechts om uw bibliotheek te zien.

17 : locatie U weet altijd waar u bent en waar u heen gaat dankzij de ingebouwde GPS. Google Maps : raak Toepassingen > Maps aan om de vertrouwde Google Maps te gebruiken. Google Maps Navigation : altijd en overal nauwkeurige navigatie. Raak Toepassingen > Navigatie aan. Plaatsen: zoeken, recensies lezen en meer informatie krijgen. Raak Toepassingen > Plaatsen aan. Zie voor meer informatie. Raak aan om in Google Maps te zien waar u bent. Uw locatie wordt op de kaart weergegeven als. Hoe kleiner de cirkel, des te nauwkeuriger de locatie. U kunt ook instellen dat de tablet het mobiele netwerk gebruikt. Zo bespaart u batterijstroom, maar de locatie wordt minder nauwkeurig aangegeven. Raak Toepassingen > Instellingen > en beveiliging aan. Selecteer bij Mijn locatie de optie Draadloze netwerken en schakel GPS-satellieten gebruiken uit. Route, plaatsen, lagen, mijn locatie Plattegrond van New York City Klier St. Michigan Ave. Kukreja St.

18 : draadloos Weg met kabels: raak Toepassingen > Instellingen > en netwerken aan. Bluetooth : verbinding maken met een accessoire, telefoon, pc of tablet om bestanden uit te wisselen. Wi-Fi : raak Wi-Fi-instellingen aan voor snelle internettoegang. Hotspot: uw internetverbinding delen. Raak Tethering & draagbare hotspot > Draagbare Wi-Fi-hotspot aan. Opmerking: deze functie is niet beschikbaar op de MOTOROLA XOOM met Wi-Fi. Zie voor meer informatie. Schakel Bluetooth en Wi-Fi uit wanneer u er geen gebruik van maakt. Zo verlengt u de levensduur van de batterij. Wanneer Bluetooth of Wi-Fi is ingeschakeld en u zich binnen het bereik van het netwerk bevindt, maakt het toestel automatisch opnieuw verbinding met netwerken waarmee u eerder verbinding hebt gemaakt. Bluetooth en Wi-Fi Raak aan om te zoeken en verbinden. Hotspot Raak aan om te maken en te verbinden. Vliegmodus Vliegmodus Alle Alle draadloze draadloze verbindingen verbindingen uitschakelen uitschakelen Wi-Fi Wi-Fi Wi-Fi Wi-Fi inschakelen Wi-Fi-instellingen Draadloze toegangspunten instellen en beheren Bluetooth Bluetooth inschakelen Bluetooth-instellingen beheren, apparaatnaam instellen en vindbaarheid en zichtbaarheid instellen Tethering & draagbare hotspot Deel mobiele de mobiele gegevensverbinding van uw van tablet uw tablet delen via via USB, Wi-Fi of of Bluetooth Mobiele netwerken Opties Opties voor voor roaming, netwerken, APN's instellen Proxy-instellingen Algemene De algemene HTTP-proxy HTTP-proxy en en uitsluitingslijsten uitsluitingslijsten instellen instellen De gekleurde vakjes worden niet afgedrukt Dit zijn hulplijnen voor de schermen.

19 : beveiliging Uw tablet en gegevens kunnen op verschillende manieren beveiligd worden. Raak Toepassingen > Instellingen > en beveiliging aan. Zie voor meer informatie. U kunt instellen dat het scherm wordt vergrendeld wanneer u de tablet niet gebruikt om te voorkomen dat iemand uw tablet zonder toestemming gebruikt. Raak Toepassingen > Instellingen > en beveiliging > Schermvergrendeling instellen aan. U kunt uw gegevens ook nog op andere manieren beschermen: raak Toepassingen > Instellingen > Privacy aan. en beveiliging Scherm ontgrendelen Vliegmodus Alle draadloze verbindingen uitschakelen Schermvergrendeling instellen Wi-Fi Geen Wi-Fi inschakelen Eigenaarinfo Wi-Fi-instellingen Codering Draadloze toegangspunten instellen en beheren Tablet coderen Bluetooth Bij het inschakelen altijd Bluetooth een numerieke inschakelen PIN-code of wachtwoord vereisen om uw tablet te decoderen Bluetooth-instellingen Wachtwoorden beheren, apparaatnaam instellen en zichtbaarheid Zichtbare Tethering wachtwoorden & draagbare hotspot Wachtwoorden De mobiele gegevensverbinding weergeven tijdens van het uw typen tablet delen via USB, Wi-Fi of Bluetooth Apparaatbeheer Opties voor roaming, netwerken, APN's Apparaatbeheerders Apparaatbeheerders weergeven of deactiveren Mobiele netwerken De gekleurde vakjes Proxy-instellingen worden niet afgedrukt Dit zijn hulplijnen voor de schermen. De algemene HTTP-proxy en uitsluitingslijsten instellen Opslag van aanmeldgegevens sreferenties

20 Wilt u meer? : wilt u meer? hulp, meer accessoires en meer gratis dingen. We zijn er om u te helpen. Antwoorden: ga naar het helpcentrum op uw tablet raak Toepassingen > Helpcentrum aan. : updates van tabletsoftware, pc-software, gebruikershandleidingen, online help en meer op Help, garantie en service: bel ons op (Nederland) of ga naar voor alle contactopties die voor uw land beschikbaar zijn. Accessoires: op vindt u van alles voor uw tablet. Meld u aan: blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de meest recente toepassingen, de beste tips en trucs, de leukste video's en nog veel meer. Meld u aan op: YouTube Facebook Twitter Van tijd tot tijd worden er mogelijk updates beschikbaar waarmee u de software van uw tablet kunt bijwerken. Raak Toepassingen > Instellingen > Tabletinfo > Systeemupdates aan om te zien of uw tablet helemaal up-to-date is. Raak Bijwerken aan als uw telefoon niet up-to-date is.

21 meer informatie over de basisbegrippen Hier vindt u alle basisbegrippen die u nodig hebt om aan de slag te gaan met uw MOTOROLA XOOM of MOTOROLA XOOM met Wi-Fi. Zie : uw tablet voor een snel overzicht. Aanraking en navigatie Raak vertrouwd met uw tablet. Dit gaat als volgt. Tips voor het aanraakscherm Aanraken: als u een pictogram of optie wilt openen of selecteren, raakt u het aan. Aanraken en vasthouden: open speciale opties door een pictogram of een ander item aan te raken en vast te houden. Scherminstellingen Slepen/vegen: als u door een lijst wilt en beveiliging bladeren of langzaam wilt Toepassingen bewegen, sleept u over Accounts en sync het aanraakscherm. Of u Privacy kunt vegen om snel te Opslag bewegen. Taal en toetsenbord Slepen en neerzetten: Steminvoer en -uitvoer als u een item wilt Toegankelijkheid verplaatsen, raakt u het aan om te slepen en laat Datum en tijd u het op de gewenste Info over tablet plaats los. Zoomen: u kunt inzoomen op foto's, kaarten of webpagina's. Als u wilt in- of uitzoomen, brengt u uw vingers naar elkaar toe of verwijdert u uw vingers van elkaar op het scherm (pinchen). U kunt ook in- of uitzoomen door te dubbeltikken (twee keer snel achter elkaar op het scherm tikken). Als u wilt uitzoomen, dubbeltikt u nogmaals. Het scherm draaien In een groot aantal toepassingen draait het scherm wanneer u de tablet anders vasthoudt. Raak Toepassingen > Instellingen > Weergave > Scherm auto-draaien aan. Navigatiepictogrammen Pictogrammen helpen u bij het navigeren. of : teruggaan naar het vorige scherm. Startpagina : teruggaan naar het beginscherm. Recente toepassingen : de laatste paar toepassingen die u hebt gebruikt bekijken. Raak een toepassing aan om deze te openen. : opties voor het huidige scherm bekijken.

22 MOTOROLA XOOM Beginscherm U ziet het beginscherm wanneer u de tablet inschakelt of Startpagina aanraakt. Op de startpagina wordt alle nieuwe informatie op één plek weergegeven. Tekst zoeken Spraakgestuurd zoeken Widgets Aanpassen Toepassingen Google Ma. M Ma a a Open het menu Toepassingen. FEB Eten met papa E Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij praten Browser Gmail Talk Vensters Veeg naar links/rechts of raak de randen van het scherm aan om meer te zien. Vijf vensters: veeg naar links en naar rechts om meer vensters van het beginscherm met snelkoppelingen en widgets te zien. Het beginscherm aanpassen U kunt widgets, toepassingen, achtergronden en meer aan het beginscherm toevoegen. Raak aan om een geavanceerd 3D-aanpassingsscherm te openen. Vanuit dit scherm kunt u items aan alle vensters van het beginscherm toevoegen. Als u iets wilt verplaatsen of verwijderen, raakt u het aan en houdt u het vast totdat u een trilling voelt. Daarna sleept u het naar een ander venster of naar de prullenmand boven aan het scherm. Sneltoetsen Books Market Meldingen en snelle instellingen Meldingen Tabletstatus, toepassingsmeldingen en snelle instellingen met één aanraking. Raak een melding aan om deze te bekijken. Raak de digitale klok aan om een venster te openen. Status Opmerking: Uw beginscherm kan er anders uitzien dan dit voorbeeld. maandag, 28 februari 2011 Snelle instellingen Dit krijgt u allemaal: Snelkoppelingen: snelkoppelingen zijn pictogrammen waarmee u uw favoriete toepassingen, internetbladwijzers, afspeellijsten en dergelijke kunt openen. Widgets: widgets tonen uw nieuwste updates, zonder dat u het beginscherm hoeft te verlaten. Bij sommige widgets, zoals , kunt u door items bladeren. Andere widgets, zoals boeken, vormen een stapel waar u doorheen kunt vegen. Gesprek met management Inbelnummer: Google Calendar Herinnering: gesprek met management Meldingen Markett Google Reader Geïnstalleerd Chris Reynolds Tijd voor een videogesprek? praten

23 Zoeken Als u wilt zoeken met spraak, Spraakgestuurd raakt u aan en spreekt u Tekst zoeken zoeken wanneer dat wordt gevraagd. Google Als u een zoekopdracht wilt typen, raakt u de zoekwidget aan, voert u de zoekterm(en) in en raakt u aan. Snelle tips Als u niet weet wat u moet doen, kunt u het volgende proberen: U wilt... Een item openen. Raak het aan. Een menu openen. Raak aan. Een menu met opties (indien beschikbaar) openen voor een item op het scherm. Raak het item aan en houd het vast. 3 Wijzig een snelle instelling of raak aan om alle tabletinstellingen weer te geven. Vliegmodus WiFi Schermstand vergrendelen AUTO Meldingen Instellingen AAN UIT UIT Raak aan om de snelle instellingen te wijzigen. Raak aan om alle tabletinstellingen te zien en te wijzigen. Tip: U kunt rechtstreeks naar de instellingen gaan door Toepassingen > Instellingen aan te raken. gaan naar het beginscherm. Raak Startpagina aan. De tablet activeren. Druk op de aan-uitknop/ vergrendelknop. Instellingen Voor een snelle wijziging, of de volledige instellingen, doet u het volgende: 1 Raak de rechterbenedenhoek van het scherm aan. 2 Raak aan.

24 wat u maar wilt Toepassingen, games, widgets, boeken. Kies maar uit. Zie : toepassingen voor een snel overzicht. Android Market U kunt kiezen uit alle toepassingen, games, widgets en boeken die u wilt, afkomstig van ontwikkelaars en auteurs over de hele wereld. Zoek wat u wilt of bekijk de nieuwste aanbevelingen. En omdat ontzettend veel gratis is, vindt u vast wel iets van uw gading. Als u hulp nodig hebt of vragen hebt over Android Market, raakt u > Help aan. Druk op: Toepassingen > Market nr. 1 Android apps Wilmore Woordenboek, synoniemenlijst en recepten POPULAIRSTE GRATIS APPS > Gmail Google Inc. Oboe Player Cincio Systems Defend Defense Danzo Software Boeken Gratis Gratis BEST VERKOPENDE APPS > Shortpak W>>> Radio Eudora Every Motion Leo Mobile Ltd. Gratis Gratis TEH Construction BoaConstruct Google Maps Google Inc. VroomBroom VB Ltd Fruit Seeker Dover Studios Zoeken in Market CATEGORIEËN Gedownload Raak een toepassing of boek aan om meer informatie en recensies te bekijken. Vervolgens kunt u het installeren, kopen of proberen. Gratis Gratis $ 2,99 $ 1,99 $ 1,99 GAMES TOEPASSINGEN Tip: Toepassingen en games worden in het menu Toepassingen weergegeven. Widgets kunnen aan het beginscherm worden toegevoegd. Raak Toepassingen > Boeken aan om uw boeken te lezen. Android Market is ook via uw computer beschikbaar op market.android.com. Vanaf deze website kunt u de Market doorlopen en uw toepassingen op al uw Android -apparaten beheren (klik op My Market Account ). Zorgvuldig selecteren Toepassingen zijn geweldig. Voor iedereen is wel een leuke toepassing te vinden. Of u nu wilt spelen, communiceren, werken of gewoon lol wilt hebben. Let er echter wel op dat u uw toepassingen zorgvuldig selecteert. Enkele tips: Om te voorkomen dat spyware, phishing of virussen uw tablet of privacy in gevaar brengen, verdient het aanbeveling toepassingen alleen te downloaden van betrouwbare websites, zoals Market. In Android Market kunt u beoordelingen en opmerkingen met betrekking tot toepassingen bekijken voordat u deze installeert. Zo kunt u een goede keuze maken. Als u twijfelt over de veiligheid van een toepassing, moet u deze niet installeren. Zoals alle toepassingen gebruiken ook gedownloade toepassingen geheugen, gegevens, batterijvermogen en verwerkingskracht; sommige toepassingen meer dan andere. Zo gebruikt een eenvoudige instellingenwidget minder bronnen dan een toepassing voor het streamen van muziek. Als u na het installeren van een toepassing niet tevreden bent met het geheugen-, gegevens-, batterij- of processorgebruik van de toepassing, verwijdert u de toepassing. U kunt de toepassing altijd later opnieuw installeren.

25 Recente toepassingen De tablet onthoudt welke toepassingen u als laatste hebt gebruikt. Raak aan om uw recente toepassingen te bekijken. Raak een toepassing aan om deze te openen. praten Offline Karin Esther de Groot offine Harry Brink Offline Michiel van Zanten Offline Stijn Willemslems Offline Sara Bakker ker Offline Toepassingen beheren en herstellen Druk op: Toepassingen > Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren Als u een gedownloade toepassing wilt verwijderen, raakt u achtereenvolgens Gedownload, de toepassing en Verwijderen aan. Als u toepassingen opnieuw wilt installeren vanaf Android Market, raakt u Toepassingen > Market > Gedownload aan. U ziet een lijst met eerder geïnstalleerde toepassingen die u opnieuw kunt downloaden. Als u wilt stoppen, instellingen wilt wijzigen of andere opties wilt beheren, raakt u Alles of Actief aan. Raak de toepassing en vervolgens de gewenste optie aan. De software van de tablet bijwerken U kunt kijken of er software-updates zijn en deze downloaden en installeren met behulp van uw tablet of uw computer: Met behulp van de tablet: U kunt een automatische melding van een beschikbare update krijgen op uw tablet. Volg eenvoudigweg de aanwijzingen voor het downloaden en installeren van de update. Als u handmatig wilt kijken of updates beschikbaar zijn, raakt u Toepassingen > Instellingen > Tabletinfo > Systeemupdates aan. Als u niet wilt dat het installeren van de software-updates ten laste komt van uw gegevensabonnement, kunt u hier beter een Wi-Fi -verbinding voor gebruiken. Updates kunnen behoorlijk groot zijn (25 MB of meer) en zijn mogelijk niet in alle landen via het mobiele netwerk beschikbaar. Opmerking: Als u een MOTOROLA XOOM met Wi-Fi hebt, kunt u updates alleen via Wi-Fi downloaden. Als updates niet in uw land beschikbaar zijn, kunt u deze via een computer downloaden. Ga op uw computer naar en kijk onder Software. Als er een update beschikbaar is, volgt u gewoon de installatie-instructies.

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Hoofdtelefoonaansluiting Meldingslampje Lens van camera aan voorzijde Aan-uit-/slaaptoets (op achterkant) Vasthouden=aan/uit, indrukken=slaapstand

Hoofdtelefoonaansluiting Meldingslampje Lens van camera aan voorzijde Aan-uit-/slaaptoets (op achterkant) Vasthouden=aan/uit, indrukken=slaapstand Inbox Google Calendar 14:55 Herinnering: Gesprek met management @ 8 apr 15:00-16:00 (David s Calendar@moto Justin Younger 14:52 Budget-updates Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de ipad 14 1.2 ipad aan- of uitzetten 16 1.3 Sluimerstand 17 1.4 Tijd voor sluimerstand instellen 17 1.5 ipad instellen bij eerste

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de ipad 14 1.2 ipad aan- of uitzetten 17 1.3 Sluimerstand 17 1.4 Tijd voor sluimerstand instellen 18 1.5 ipad instellen bij eerste

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de ipad 14 1.2 ipad aan- of uitzetten 16 1.3 Sluimerstand 17 1.4 Tijd voor sluimerstand instellen 17 1.5 ipad instellen bij eerste

Nadere informatie

Handleiding pilotperiode. SamsungGalaxyTab 3

Handleiding pilotperiode. SamsungGalaxyTab 3 Pilot Platform Handleiding pilotperiode SamsungGalaxyTab 3 2 Handleiding Galaxy Tab 3 10.1 - versie 1 - febr. 2014 Inhoudsopgave 1. De Samsung Galaxy Tab 3 10.1 1.1 De belangrijkste onderdelen van de Galaxy

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4)

Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) 1 Aanvullend bestand Starten met de Samsung Galaxy Tab (Tab 4) In dit aanvullende PDF-bestand ziet u een overzicht van wijzigingen tussen de Samsung Galaxy Tab 4 en het boek Starten met de Samsung Galaxy

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De belangrijkste onderdelen van de iphone 14 1.2 De verschillen tussen de iphone 3GS, 4 en 4S 16 1.3 iphone aan- of uitzetten 17 1.4 Sluimerstand 18

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Het aanraakscherm gebruiken

Het aanraakscherm gebruiken Het aanraakscherm gebruiken Je bedient je tablet met je vingers. Sommige toestellen kunnen ook met behulp van een speciale pen, stylus genaamd, bediend worden. Je gebruikt de volgende technieken. Tik Je

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands Doro Experience voor Doro PhoneEasy 740 Nederlands Manager Inleiding Gebruik Doro Experience Manager om toepassingen op een Doro Experience -apparaat te installeren en te beheren met behulp van elk type

Nadere informatie

MOTOROLA XOOM 2 Wi-Fi

MOTOROLA XOOM 2 Wi-Fi MOTOROLA XOOM 2 Wi-Fi T E C H N O L O G I E Tip: selecteer een koppeling hierboven of gebruik Bladwijzers in Acrobat Reader om naar een onderwerp te gaan. Google Calendar 14:55 Herinnering: Gesprek met

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen

1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen MAIL 1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen Via het scherm 'Postbussen' in Mail hebt u snel toegang tot al uw postbussen 'Inkomend' en andere postbussen. Wanneer u een postbus

Nadere informatie

Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten

Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten 1.1 Wat wordt er behandeld, inhoudsopgave; visual steps 978 90 5905 249 9 (sept 2013) 1.2 Tablet aan- uitzetten of ontgrendelen Instellen & Inrichten 17 1.3

Nadere informatie

Meer doen met uw ipad ios 9

Meer doen met uw ipad ios 9 1 Meer doen met uw ipad ios 9 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (tweede druk) en het besturingssysteem ios 9 Hebt u een ipad met ios 8, dan kunt u een e-mail sturen naar

Nadere informatie

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone)

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime Met FaceTime kunt u video- of audiogesprekken voeren met iedereen die beschikt over een ios-apparaat of computer met FaceTime. Via de FaceTime-camera kan

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Workshop Samsung Galaxy Tab 3

Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 1 van 9 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Deze tekst is een samenvatting van en een aanvulling op de Samsung Galaxy Tab 3 10.1 Nederlandstalige handleiding die je vindt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten

Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten Tab 4 1.1 Tablet aan- uitzetten of ontgrendelen Instellen & Inrichten 14 18 1.2 Belangrijke onderdelen check of alle tablets zijn ingesteld 18-21 23 1.3 Basishandedelingen

Nadere informatie

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen Muziek op de ipad Muziek en audiobestanden toevoegen U kunt op de volgende manieren muziek en audiobestanden op de ipad zetten: U kunt via de i Tunes Store op de ipad materiaal kopen en downloaden. Tik

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. De Google

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Mail. 1. Informatie over Mail. 2. E-mailaccounts instellen. Google-, Yahoo!- en AOL-accounts instellen

Mail. 1. Informatie over Mail. 2. E-mailaccounts instellen. Google-, Yahoo!- en AOL-accounts instellen Mail 1. Informatie over Mail U kunt de berichten van al uw e-mailaccounts in één venster weergeven. Mail geeft berichtenreeksen weer, zodat u eenvoudig ziet welke berichten bij elkaar horen. Met Mail kunt

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

HANDLEIDING DIT702101

HANDLEIDING DIT702101 HANDLEIDING DIT702101 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE AN UNSEREN

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Aan de slag met de Samsung SIII mini

Aan de slag met de Samsung SIII mini Aan de slag met de Samsung SIII mini 1 Het toestel de eerste keer aanzetten 1.1 Taalkeuze Wanneer je het toestel voor de eerste maal aanzet, dan wordt er gevraagd in welke taal je het toestel wil instellen.

Nadere informatie

Google. Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Translate. Google Maps.

Google. Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Translate. Google Maps. Google Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Zoeken Google Maps Google Translate Youtube 1 Google Zoeken Beschrijving Zoek sneller en gemakkelijker

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Maart 2015 Aan de slag Mobiele toegang tot de Novell Vibe-site kan door uw Vibe-beheerder worden gedeactiveerd. Raadpleeg uw Vibe-beheerder als u geen toegang kunt

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

Google. Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Chrome. Google Zoeken.

Google. Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Chrome. Google Zoeken. Google Ga naar de App Store en installeer volgende apps, maak een nieuwe map aan met de naam 'Google' Google Zoeken Google Maps Google Translate Google Chrome Youtube 1 Google Zoeken Zoek sneller en gemakkelijker

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

4. Contacten, agenda en widgets beheren

4. Contacten, agenda en widgets beheren 113 4. Contacten, agenda en widgets beheren Naast E-mail en Internet staat er nog een aantal andere standaard apps op uw Samsung Galaxy Tab. Met de app Contacten kunt u bijvoorbeeld uw contactpersonen

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

HANDLEIDING DIT902104

HANDLEIDING DIT902104 HANDLEIDING DIT902104 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE AN UNSEREN

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Mei 2015 Novell Messenger 3.0.1 en later is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat. Omdat u op meerdere locaties tegelijkertijd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 114234_ARCHOS 50c Platinum book.indd 81 02/09/2015 10:44:14. Nederlands

Inhoudsopgave. 114234_ARCHOS 50c Platinum book.indd 81 02/09/2015 10:44:14. Nederlands Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 82 Beschrijving van het apparaat... 83 Aan de slag... 86 Mobiele data & WiFi-verbinding... 90 Scherm Google account & Contacten... 92 Vertrouwd raken met Android

Nadere informatie

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Aan de slag Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Toetsen en onderdelen 9 Tweede camera 10 Volume-/zoomtoets 11 Mediatoets 12 Scherm en toetsvergrendelingsschakelaar 13 Opnametoets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6. Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren...

Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6. Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren... Kobo Desktop Handleiding Inhoudsopgave Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6 Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren... 7 ebooks kopen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 DU6915 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING SIGMA ipk

GEBRUIKERSHANDLEIDING SIGMA ipk GEBRUIKERSHANDLEIDING SIGMA ipk Auteursrechten Deze gebruiksaanwijzing is beschermd onder internationale auteursrechtwetten. Geen enkel onderdeel van deze gebruiksaanwijzing mag worden gereproduceerd,

Nadere informatie

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag NL Network Media Player NSZ-GS7 Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag: AAN/STAND-BY Hiermee wordt de speler in- of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Maps

Gebruikershandleiding HERE Maps Gebruikershandleiding HERE Maps Uitgave 1.0 NL HERE Maps HERE Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg vinden

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, 2016 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y635 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd, is ook NIET

Nadere informatie

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) In dit PDF-bestand vindt u aanvullende informatie bij het boek Samsung Galaxy Tab voor senioren. Omdat er een aantal kleine verschillen is met de Tab 2 (10.1) die in het boek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION

HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION Handleiding 1/16 INHOUDSOPGAVE Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. 1. INLEIDING... 3 2. DE MICROFOON EN HET BEELD

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 85 3. Surfen met uw tablet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op uw Samsung Galaxy Tab. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Tablet PC W10

Gebruiksaanwijzing Tablet PC W10 Gebruiksaanwijzing Tablet PC W10 Inhoud Welkom...2 Belangrijke mededelingen...2 Knoppen en functies...3 I. Aan de slag...4 1.1 Aan- of uitzetten 1.1.1 Aanzetten...4 1.1.2 Uitzetten...4 1.2 Het vergrendelen/ontgrendelen

Nadere informatie

Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6. Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren...

Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6. Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren... Kobo Desktop Handleiding Inhoudsopgave Over Kobo Desktop... 4 Kobo Desktop downloaden en installeren... 6 Kobo Desktop voor Windows installeren... 6 Kobo Desktop voor Mac installeren... 7 ebooks kopen

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP SLATE 10 HD 3500EF SILVER http://nl.yourpdfguides.com/dref/5512767

Uw gebruiksaanwijzing. HP SLATE 10 HD 3500EF SILVER http://nl.yourpdfguides.com/dref/5512767 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP SLATE 10 HD 3500EF SILVER. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP SLATE 10 HD 3500EF SILVER in de

Nadere informatie

4. Contacten, agenda en widgets beheren

4. Contacten, agenda en widgets beheren 113 4. Contacten, agenda en widgets beheren Naast E-mail en Internet staat er nog een aantal andere standaard apps op uw Samsung Galaxy Tab. Met de app Contacten kunt u bijvoorbeeld uw contactpersonen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding BlackBerry Internet Service Versie: 4.5.1 Gebruikershandleiding Gepubliceerd: 2014-01-09 SWD-20140109140203299 Inhoud 1 Aan de slag...7 Informatie over de messaging-serviceplans voor de BlackBerry Internet

Nadere informatie

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school Via methodewebsite www.emma.eisma.nl of de ELO van de school Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving (Station, Library en Route 2F) servicedesk@eisma.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Maps

Gebruikershandleiding Nokia Maps Gebruikershandleiding Nokia Maps Uitgave 1.0 NL Nokia Maps Nokia Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android )

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143 Les 5 Foto s, Video, Muziek en SkyDrive Pagina 141 Introductie In Windows 8.1 is het niet meer mogelijk om uw Facebook-foto s weer te geven in de app Foto s. Pagina 142-143 1 De app foto s starten (nieuwe

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

4. Contacten, agenda en widgets beheren

4. Contacten, agenda en widgets beheren 99 4. Contacten, agenda en widgets beheren Naast E-mail en Internet staat er nog een aantal andere standaard apps op uw Samsung Galaxy Tab. Met de app Contacten kunt u bijvoorbeeld uw contactpersonen beheren.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie