5 Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mymotofriend@motorola.com 5 Google Calendar Herinnering: Gesprek met management @ 28 feb 15:00-16:00 (Davids agenda@motorola.com"

Transcriptie

1 MOTOROLA XOOM Google Postvak IN 5 Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids Justin Younger Budget-updates -- Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de telefonische vergadering van vandaag Ik, Paul, Kim 3 Content-updates van marketingmateriaal-- Goed idee. Laten we verdergaan Ma. 28 FEB Eten met papa Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij Toepassingen Browser Gmail Talk Books Market Tip: Selecteer een koppeling of gebruik bladwijzers in uw Acrobat TM Reader TM om naar een specifiek onderwerp te gaan.

2 snel, eenvoudig, kort Welkom : welkom MOTOROLA XOOM en MOTOROLA XOOM met Wi-Fi zijn een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van mobiele computers: de tablet voor de nieuwe generatie, en de generatie die daarna komt. Opmerking: Sommige functies die in deze handleiding worden beschreven zijn niet alleen beschikbaar op de MOTOROLA XOOM met Wi-Fi. Volumetoetsen aan de zijkant microsd-sleuf en SIM-vak Camera aan voorkant Toepassingen Neem, wanneer de tablet klaar is voor gebruik, een kijkje op Wilt u meer? voor meer hulp, meer accessoires en meer gratis dingen. Ga voor updates, online help en meer naar Opmerkingen: Alle schermen in deze handleiding zijn nagemaakt en kunnen afwijken van de werkelijke weergave. Dit apparaat ondersteunt gegevens-intensieve toepassingen en services. Het is raadzaam een gegevensabonnement aan te schaffen dat aan uw eisen voldoet. Neem voor meer informatie contact op met uw serviceprovider. Dit product voldoet aan de relevante SAR-limiet van 1,6 W/kg (IEEE/FCC) en 2,0 W/kg (ICNIRP). De hoogste SAR-waarden die voor dit apparaat zijn gemeten staan in de informatie over veiligheid en juridische zaken die bij het product is geleverd. Laadindicator Micro USB-, lader- en HDMI-connectoren 10,1-inch HDaanraakscherm

3 Uw tablet : uw tablet Het onontbeerlijke aanraakscherm. Zie voor meer informatie. Houd de aan-uitknop/vergrendelknop op de achterkant ingedrukt om de tablet in te schakelen. Druk op de aan-uitknop/vergrendelknop om het scherm in de slaapstand te zetten. Om het scherm te activeren, druk opnieuw op de aan-uitknop/vergrendelknop en sleep naar links of rechts. Raak aan om opties weer te geven. Raak aan om naar tekst te zoeken. Raak aan om te zoeken met stemopdracht. Open het menu Toepassingen Pas startpagina aan Toepassingen Startpagina Recente toepassingen Meldingen en snelle instellingen

4 Start : beginnen De tablet voorbereiden op het eerste gebruik: opladen en inschakelen. Accessoires voor uw tablet vindt u op Let op: Lees eerst de meegeleverde belangrijke informatie over veiligheid en juridische zaken voordat u het apparaat voor de eerste keer in elkaar zet, oplaadt of gebruikt. Let op: Gebruik alleen de oplader die bij de tablet is geleverd voor het opladen van uw tablet. Probeer NOOIT een oplader op de USB-poort aan te sluiten. De USB-poort is alleen bedoeld voor gegevensoverdracht, NIET om op te laden. Opmerking: De batterij mag alleen door een door Motorola erkende reparateur worden vervangen. Als u probeert de batterij te verwijderen of te vervangen, kan het product beschadigd raken. 1 Inschakelen. 2 Opladen. 3 H

5 Registreren : registreren Maak een Google -account of meld u aan bij een Google-account om het beste uit uw tablet te halen. Als u zich aanmeldt met een bestaand Google-account, worden al uw contactpersonen en agendagegevens automatisch op uw tablet gesynchroniseerd. U kunt online een Google-account maken op mail.google.com/mail/signup en dit account gebruiken om u aan te melden bij uw tablet. Noteer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account. In het onwaarschijnlijke geval dat uw apparaat niet meer reageert, probeert u het apparaat opnieuw op te starten: houd de aan-uitknop/vergrendelknop en de volumeknop drie seconden lang ingedrukt. 1 Selecteer een taal. Welkom Taal: Engels (Verenigde Staten) 2 Verbind via 3G (als optie beschikbaar is) of WiFi. Mobiele gegevensservice activeren Starten verbinding maken... WiFi instellen 3 Registreer of meld u aan. Meld u aan met uw Google-account Voor Gmail, back-ups en veel andere Androidfuncties is een Google-account vereist. Overslaan

6 MOTOROLA XOOM Navigatietips : navigatietips Zie voor meer informatie. Basisbegrippen om te navigeren: Startpagina : teruggaan naar het beginscherm. : een menu weergeven voor het huidige scherm. : teruggaan naar het vorige scherm. Recente toepassingen bekijken. : recente toepassingen Meldingen: toepassingsmeldingen, tabletstatus en snelle instellingen. Toepassingen tablet bekijken. : alle toepassingen op de Open het menu Toepassingen. Toepassingen Postvak IN 5 Ma Ma. M a. 28 FEB Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids Eten t mett papa Justin Younger Budget-updates -- Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de telefonische vergadering van vandaag Laura s verjaardag Morgen, 1 maart Supermarkt Ik, Paul, Kim 3 Content-updates van marketingmateriaal -Goed idee. Laten we verdergaan maandag, 28 februari 2011 Stomerij 100% Gesprek met management Inbelnummer: Google Calendar Herinnering: gesprek met management Browser Gmail Talk 5 Books Google Reader Geïnstalleerd Chris Reynolds Tijd voor een videogesprek? Startpagina Recente toepassingen Veeg naar links en naar rechts om andere vensters van het beginscherm te zien. Raak de X bij een melding aan om de melding te verwijderen. Google praten Het scherm Meldingen Raak in het meldingenvenster aan om snelle instellingen te zien en te wijzigen, zoals Vliegmodus en Wi-Fi.

7 Aanraken : aanraken Alles draait om aanraken: Aanraken: een pictogram of optie kiezen. Aanraken en vasthouden: opties openen. Slepen/vegen: langzaam (slepen) of snel (vegen) bladeren en verplaatsen. Pinchen of dubbeltikken: in- en uitzoomen. Zie voor meer informatie. Als het scherm in de slaapstand gaat, drukt u op de aan-uitknop/vergrendelknop om het scherm te activeren. Wanneer u door een lange lijst veegt, dient u het scherm aan te raken om het bladeren te stoppen. Wanneer u een kaart bekijkt, kunt u de weergavehoek draaien en kantelen door de kaart met twee vingers aan te raken. Veeg of sleep om te bladeren. Google Toepassingen Postvak IN 5 Ma. FEB B 28 Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids Justin Younger Budget-updates -- Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de telefonische vergadering van vandaag Ik, Paul, Kim 3 Content-updates van marketingmateriaal-- Goed idee. Laten we verdergaan Eten met papa Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij Browser Gmail Talk Books Instellingen Raak aan om te openen. Raak aan en houd vast om te verplaatsen.

8 Beginscherm : beginscherm Op de startpagina wordt alle nieuwe informatie op één plek weergegeven. Gebruik de widgets, snelkoppelingen en vensters om alles te bekijken wat belangrijk voor u is, of dat nu voor uzelf, voor uw werk of gewoon voor de lol is. Zie voor meer informatie. Veeg naar links en naar rechts om andere vensters van het beginscherm te zien. Gebruik de vensters om uw widgets en snelkoppelingen te ordenen. Raak Startpagina aan om terug te gaan naar het middelste venster. Tekst zoeken Spraakgestuurd zoeken Aanpassen Google Toepassingen Postvak IN 5 Google Calendar Herinnering: Gesprek met 28 feb 15:00-16:00 (Davids Justin Younger Budget-updates -- Hallo allemaal, ik heb de budgetgegevens bijgewerkt voor de telefonische vergadering van vandaag Ik, Paul, Kim 3 Content-updates van marketingmateriaal-- Goed idee. Laten we verdergaan Ma. 28 FEB Eten met papa Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij Browser Gmail Talk Books Market Widgets Sneltoetsen Veeg naar links of rechts of raak de randen van het scherm aan om meer vensters te openen.

9 MOTOROLA XOOM Personaliseren : personaliseren Zie Het beginscherm aanpassen voor meer informatie. Een telefoon op maat. Wijzig uw widgets, achtergrond en meer: maak er uw eigen tablet van. Beginscherm: raak aan om widgets en snelkoppelingen toe te voegen en om de achtergrond te wijzigen. Geluiden en volume: raak Toepassingen Instellingen > Geluid aan. > Camera Plaatsen Galerie Navigatie 28 GPS Boe praten Talk Gmail Widgets Agenda Snelkoppelingen naar toepassingen Kaarten YouTube Boeken ken Instellingen Achtergronden Ma. M Ma a a FEB Uw vriend Ik heb er zin in 2 uur geleden Eten met papa Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij Analoge klok 2x2 Bladwijzers 3x3 Boeken 2x3 Agenda 2x3 Contact 4x1 Sleep de widget, snelkoppeling of andere items naar het gewenste startscherm. Postvak IN Als u iets op het beginscherm wilt verplaatsen of verwijderen, raakt u het lang aan en sleept u het naar een andere plek, een ander venster of naar de prullenmand. Wilt u een helderder scherm? Raak Toepassingen > Instellingen > Weergave aan voor de scherminstellingen.

10 Toepassingen : toepassingen U kunt al uw toepassingen op één plaats vinden. Raak in het beginscherm gewoon Toepassingen aan om het menu Toepassingen te openen. Wilt u meer? Geen probleem: raak Toepassingen > Market aan om meer toepassingen te downloaden. Zie voor meer informatie. Raak Toepassingen > Market > Gedownload aan om uw toepassingen van Android Market te beheren en te zoeken naar updates. Raak Toepassingen > Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren aan om al uw toepassingen te beheren. Raak Toepassingen aan in de startpagina om het menu Toepassingen te openen. Alles Gedownload 15:01 pm Books Browser Calculator Agenda Camera Klok Downloads Galerie Gmail Google Zoeken Latitude Kaarten Market Navigatie Plaatsen Instellingen Spraakgestuurd zoeken You Tube naar de startpagina. Naar links/rechts vegen om meer toepassingen te zien.

11 Bailey is gedwongen de stad waar ze van houdt te verlaten om erachter komen wie de plotselinge dood van haar ouders op zijn geweten heeft. MOTOROLA XOOM : internet Surfen over het grote scherm. Maak via 3G (alleen MOTOROLA XOOM ) of Wi-Fi verbinding met internet. Raak Toepassingen > Browser aan. Tabbladen: meerdere tabbladen in één browservenster openen en met één enkele aanraking schakelen tussen tabbladen. Bladwijzers: leuke website gevonden? Maak een bladwijzer. Tips voor de aanraakfunctie: raak een koppeling of tekstveld aan om te openen, raak lang aan voor opties. Zie voor meer informatie. Op veel websites wordt met een pictogram (bijvoorbeeld ) aangegeven dat er een video beschikbaar is. Raak de koppeling of het pictogram aan om de video af te spelen. Open een nieuw tabblad in hetzelfde venster door > Nieuw tabblad aan te raken. Leuke website gevonden? Laat het anderen weten. U hoeft alleen > Pagina delen aan te raken. Tabbladen Voeg tabblad toe. Wijs bladwijzer toe aan deze pagina. Open menu. Bioscoop- en theaterkaar... Motorola-telefoons en acc... Google Films zoeken Filmlijst Film en tijd zoeken Voer postcode of stad in Zoeken Film en acteur Start Tijden Bladeren door films Dvd's Trailers Filmgidsen Filmnieuws Promomateriaal Mobiel blackhole Younger Than Ever - exclusieve clip Deze zomer in de bioscoop Links Raak aan om te openen. Raak aan om een webadres in te voeren. Ga naar bladwijzers.

12 Media : media Zien, geloven, delen! En ontspan u daarna met wat muziek. Foto's: raak Toepassingen > Camera aan. Video's: raak Toepassingen > Camera aan en sleep de schuifregelaar naar om over te schakelen naar de videomodus. Galerie: bekijken, bewerken, delen. Raak Toepassingen > Galerij aan. : raak Toepassingen > aan. Zie en voor meer informatie. Als u de camera-instellingen wilt wijzigen, gaat u naar de viewfinder en raakt u aan om de Camera-instellingen te openen. Gebruik de Galerij om uw foto's en video's te delen met anderen. Gebruik een USB-verbinding om foto's, video's, muziek en meer uit te wisselen met uw computer. Zie USB-verbinding. Foto-opties. Maak een foto. A A W Ga naar de galerij. Wijzig camera (voorkant of achterkant).

13 Aanraken : aanraken Raak een tekstveld aan om een schermtoetsenbord te openen. Raak aan om het te sluiten. Dankzij grote toetsen kunt u snel en foutloos typen. U kunt gemakkelijk overschakelen tussen letters, cijfers, symbolen en speciale tekens. Zie voor meer informatie. Raak / aan om te schakelen tussen letters en?123 ABC cijfers. Raak aan om meer speciale tekens te zien. Raak met een vinger Shift aan en typ met een andere vinger hoofdletters. Wanneer u Shift loslaat, typt u weer gewone letters. Dubbeltik op Shift voor Caps Lock. Raak Shift opnieuw aan om Caps Lock uit te schakelen. Raak met een vinger aan en voer met een andere?123 vinger cijfers/speciale tekens in. Schakel tussen letters/cijfers/speciale tekens. Enter Backspace Tabblad q w e r t y u i o p?123 a s d f g h j k l z x c v b n m,!?..com : / - - Spatiebalk Wijzig invoeropties. Spraakinvoer Shift

14 Android Mobile Tablet MOTOROLA XOOM en contactpersonen : en contactpersonen Blijf in contact zoals u dat wilt. : al uw belangrijke contactpersonen worden gesynchroniseerd en bewaard dankzij uw Google- en accounts. Raak Toepassingen > Contacten aan. : uw privé- en zakelijke accounts. Raak Toepassingen > of Gmail aan. Zie en voor meer informatie. Raak een tekstveld aan om het schermtoetsenbord te openen. Wanneer u door een lange lijst met contactpersonen of s veegt, raakt u het scherm aan om het bladeren te stoppen. Mappen Raak een aan om te openen. Maak een . Postvak IN Prioriteit postvak in Google Calendar Herinnering: Eten met do 23 dec 20:00 - Zo 28 - meer details - Harry Brink Trainingsschema -- Doorgestuurd bericht -- Zo 28 Van: Harry Brink Met ster Harry Brink Als je in Maastricht bent, moet je eens het eettentje Zo 28 achter het Vrijthof proberen. Je was altijd... Belangrijk Chats Verzonden Dan Johnson Peisun Wu Bosbessenmuffins -- Ze zijn heerlijk. Toch leuk om te weten. Groet, -Johan Reisroute van Jan en Corry -- Za 27 Za 27 Postvak UIT Stijn Willems Patisserie -- Ik trakteer. Ik weet nog dat jullie ons de laatste keer hebben getrakteerd. Weet u... Za 27 Concepten Wei Haurg Naar welk CES-feestje ga je later? -- Wacht niet op mij, ik moet nog... Za 27 Alle mail Spam Prullenbak Persoonlijk Alan Boots Bart Sears Sergey Brin VERTROUWELIJK: Death ray hardware ver Niet delen. Dit is uiterst vertrouwelijk... Widget browserbladwijzer-- Hoi Mark. Bekijk de widget browserbladwijzer eens... Belangrijke mededeling van RGH -- Reserveer tijd voor een teleconferentie op Vr 26 Vr 26 Vr 26

15 10:13 10:13 11:01 11:02 11:02 11:04 11:05 11:15 MOTOROLA XOOM : chatten Video-oproepen of een snelle gesprekschat: via 3G (alleen MOTOROLA XOOM ) of Wi-Fi. Raak Toepassingen > Talk aan. Zie voor meer informatie. Facebook, Twitter, chatten en meer: ga naar Android Market om de nieuwste officiële toepassingen en widgets op te halen zodat u kunt zien waar anderen mee bezig zijn. Raak Toepassingen > Market aan. Kijk of u deze statuspictogrammen ziet naast de namen van uw Google Talk -contactpersonen: = beschikbaar voor een videogesprek, = beschikbaar voor een gesprek, = offline. Uitnodigen voor videogesprek. praten Karin Offline Esther de Groot Offline Harry Brink Offline Michiel van Zanten Offline hoi U hebt het videogesprek beëindigd met was niet beschikbaar voor een videogesprek. was niet beschikbaar voor een videogesprek. was niet beschikbaar voor een videogesprek. was niet beschikbaar voor een videogesprek. heeft het videogesprek beëindigd. heeft het videogesprek beëindigd. Stijn Willems Offline Sara Bakker Offline typ om op te stellen Uitnodigen voor gesprek.

16 : Google ebooks Uw virtuele bibliotheek is in één klap een stuk groter geworden. Lees uw favoriete boeken wanneer en waar u maar wilt. Zie voor meer informatie. Blader door de categorieën van Android Market, of zoek naar een bepaalde titel of auteur. Lees gratis een of meer hoofdstukken voordat u het boek koopt. Pas de weergave aan: wijzig de helderheid, de tekstgrootte en meer. Raak aan om meer te zien en leesinstellingen te wijzigen. Raak aan om de inhoudsopgave van een boek te bekijken. Tijdens het lezen kunt u bladeren door pagina's naar links of naar rechts te vegen. Raak aan om te openen en te lezen. Winkelen voor boeken. Boeken winkel Somewhere Else Jennifer Steinberg 0% gedownload The Everyman s Guide to the Everyday Justin Younger 0% gedownload Waan en eigenwaan Jane Austen 100% gedownload Black Ridge Mountain Brent VanHorne 100% gedownload Undertow Tatia Torrey 100% gedownload Veeg naar links en rechts om uw bibliotheek te zien.

17 : locatie U weet altijd waar u bent en waar u heen gaat dankzij de ingebouwde GPS. Google Maps : raak Toepassingen > Maps aan om de vertrouwde Google Maps te gebruiken. Google Maps Navigation : altijd en overal nauwkeurige navigatie. Raak Toepassingen > Navigatie aan. Plaatsen: zoeken, recensies lezen en meer informatie krijgen. Raak Toepassingen > Plaatsen aan. Zie voor meer informatie. Raak aan om in Google Maps te zien waar u bent. Uw locatie wordt op de kaart weergegeven als. Hoe kleiner de cirkel, des te nauwkeuriger de locatie. U kunt ook instellen dat de tablet het mobiele netwerk gebruikt. Zo bespaart u batterijstroom, maar de locatie wordt minder nauwkeurig aangegeven. Raak Toepassingen > Instellingen > en beveiliging aan. Selecteer bij Mijn locatie de optie Draadloze netwerken en schakel GPS-satellieten gebruiken uit. Route, plaatsen, lagen, mijn locatie Plattegrond van New York City Klier St. Michigan Ave. Kukreja St.

18 : draadloos Weg met kabels: raak Toepassingen > Instellingen > en netwerken aan. Bluetooth : verbinding maken met een accessoire, telefoon, pc of tablet om bestanden uit te wisselen. Wi-Fi : raak Wi-Fi-instellingen aan voor snelle internettoegang. Hotspot: uw internetverbinding delen. Raak Tethering & draagbare hotspot > Draagbare Wi-Fi-hotspot aan. Opmerking: deze functie is niet beschikbaar op de MOTOROLA XOOM met Wi-Fi. Zie voor meer informatie. Schakel Bluetooth en Wi-Fi uit wanneer u er geen gebruik van maakt. Zo verlengt u de levensduur van de batterij. Wanneer Bluetooth of Wi-Fi is ingeschakeld en u zich binnen het bereik van het netwerk bevindt, maakt het toestel automatisch opnieuw verbinding met netwerken waarmee u eerder verbinding hebt gemaakt. Bluetooth en Wi-Fi Raak aan om te zoeken en verbinden. Hotspot Raak aan om te maken en te verbinden. Vliegmodus Vliegmodus Alle Alle draadloze draadloze verbindingen verbindingen uitschakelen uitschakelen Wi-Fi Wi-Fi Wi-Fi Wi-Fi inschakelen Wi-Fi-instellingen Draadloze toegangspunten instellen en beheren Bluetooth Bluetooth inschakelen Bluetooth-instellingen beheren, apparaatnaam instellen en vindbaarheid en zichtbaarheid instellen Tethering & draagbare hotspot Deel mobiele de mobiele gegevensverbinding van uw van tablet uw tablet delen via via USB, Wi-Fi of of Bluetooth Mobiele netwerken Opties Opties voor voor roaming, netwerken, APN's instellen Proxy-instellingen Algemene De algemene HTTP-proxy HTTP-proxy en en uitsluitingslijsten uitsluitingslijsten instellen instellen De gekleurde vakjes worden niet afgedrukt Dit zijn hulplijnen voor de schermen.

19 : beveiliging Uw tablet en gegevens kunnen op verschillende manieren beveiligd worden. Raak Toepassingen > Instellingen > en beveiliging aan. Zie voor meer informatie. U kunt instellen dat het scherm wordt vergrendeld wanneer u de tablet niet gebruikt om te voorkomen dat iemand uw tablet zonder toestemming gebruikt. Raak Toepassingen > Instellingen > en beveiliging > Schermvergrendeling instellen aan. U kunt uw gegevens ook nog op andere manieren beschermen: raak Toepassingen > Instellingen > Privacy aan. en beveiliging Scherm ontgrendelen Vliegmodus Alle draadloze verbindingen uitschakelen Schermvergrendeling instellen Wi-Fi Geen Wi-Fi inschakelen Eigenaarinfo Wi-Fi-instellingen Codering Draadloze toegangspunten instellen en beheren Tablet coderen Bluetooth Bij het inschakelen altijd Bluetooth een numerieke inschakelen PIN-code of wachtwoord vereisen om uw tablet te decoderen Bluetooth-instellingen Wachtwoorden beheren, apparaatnaam instellen en zichtbaarheid Zichtbare Tethering wachtwoorden & draagbare hotspot Wachtwoorden De mobiele gegevensverbinding weergeven tijdens van het uw typen tablet delen via USB, Wi-Fi of Bluetooth Apparaatbeheer Opties voor roaming, netwerken, APN's Apparaatbeheerders Apparaatbeheerders weergeven of deactiveren Mobiele netwerken De gekleurde vakjes Proxy-instellingen worden niet afgedrukt Dit zijn hulplijnen voor de schermen. De algemene HTTP-proxy en uitsluitingslijsten instellen Opslag van aanmeldgegevens sreferenties

20 Wilt u meer? : wilt u meer? hulp, meer accessoires en meer gratis dingen. We zijn er om u te helpen. Antwoorden: ga naar het helpcentrum op uw tablet raak Toepassingen > Helpcentrum aan. : updates van tabletsoftware, pc-software, gebruikershandleidingen, online help en meer op Help, garantie en service: bel ons op (Nederland) of ga naar voor alle contactopties die voor uw land beschikbaar zijn. Accessoires: op vindt u van alles voor uw tablet. Meld u aan: blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de meest recente toepassingen, de beste tips en trucs, de leukste video's en nog veel meer. Meld u aan op: YouTube Facebook Twitter Van tijd tot tijd worden er mogelijk updates beschikbaar waarmee u de software van uw tablet kunt bijwerken. Raak Toepassingen > Instellingen > Tabletinfo > Systeemupdates aan om te zien of uw tablet helemaal up-to-date is. Raak Bijwerken aan als uw telefoon niet up-to-date is.

21 meer informatie over de basisbegrippen Hier vindt u alle basisbegrippen die u nodig hebt om aan de slag te gaan met uw MOTOROLA XOOM of MOTOROLA XOOM met Wi-Fi. Zie : uw tablet voor een snel overzicht. Aanraking en navigatie Raak vertrouwd met uw tablet. Dit gaat als volgt. Tips voor het aanraakscherm Aanraken: als u een pictogram of optie wilt openen of selecteren, raakt u het aan. Aanraken en vasthouden: open speciale opties door een pictogram of een ander item aan te raken en vast te houden. Scherminstellingen Slepen/vegen: als u door een lijst wilt en beveiliging bladeren of langzaam wilt Toepassingen bewegen, sleept u over Accounts en sync het aanraakscherm. Of u Privacy kunt vegen om snel te Opslag bewegen. Taal en toetsenbord Slepen en neerzetten: Steminvoer en -uitvoer als u een item wilt Toegankelijkheid verplaatsen, raakt u het aan om te slepen en laat Datum en tijd u het op de gewenste Info over tablet plaats los. Zoomen: u kunt inzoomen op foto's, kaarten of webpagina's. Als u wilt in- of uitzoomen, brengt u uw vingers naar elkaar toe of verwijdert u uw vingers van elkaar op het scherm (pinchen). U kunt ook in- of uitzoomen door te dubbeltikken (twee keer snel achter elkaar op het scherm tikken). Als u wilt uitzoomen, dubbeltikt u nogmaals. Het scherm draaien In een groot aantal toepassingen draait het scherm wanneer u de tablet anders vasthoudt. Raak Toepassingen > Instellingen > Weergave > Scherm auto-draaien aan. Navigatiepictogrammen Pictogrammen helpen u bij het navigeren. of : teruggaan naar het vorige scherm. Startpagina : teruggaan naar het beginscherm. Recente toepassingen : de laatste paar toepassingen die u hebt gebruikt bekijken. Raak een toepassing aan om deze te openen. : opties voor het huidige scherm bekijken.

22 MOTOROLA XOOM Beginscherm U ziet het beginscherm wanneer u de tablet inschakelt of Startpagina aanraakt. Op de startpagina wordt alle nieuwe informatie op één plek weergegeven. Tekst zoeken Spraakgestuurd zoeken Widgets Aanpassen Toepassingen Google Ma. M Ma a a Open het menu Toepassingen. FEB Eten met papa E Morgen, 1 maart Laura s verjaardag Supermarkt Stomerij praten Browser Gmail Talk Vensters Veeg naar links/rechts of raak de randen van het scherm aan om meer te zien. Vijf vensters: veeg naar links en naar rechts om meer vensters van het beginscherm met snelkoppelingen en widgets te zien. Het beginscherm aanpassen U kunt widgets, toepassingen, achtergronden en meer aan het beginscherm toevoegen. Raak aan om een geavanceerd 3D-aanpassingsscherm te openen. Vanuit dit scherm kunt u items aan alle vensters van het beginscherm toevoegen. Als u iets wilt verplaatsen of verwijderen, raakt u het aan en houdt u het vast totdat u een trilling voelt. Daarna sleept u het naar een ander venster of naar de prullenmand boven aan het scherm. Sneltoetsen Books Market Meldingen en snelle instellingen Meldingen Tabletstatus, toepassingsmeldingen en snelle instellingen met één aanraking. Raak een melding aan om deze te bekijken. Raak de digitale klok aan om een venster te openen. Status Opmerking: Uw beginscherm kan er anders uitzien dan dit voorbeeld. maandag, 28 februari 2011 Snelle instellingen Dit krijgt u allemaal: Snelkoppelingen: snelkoppelingen zijn pictogrammen waarmee u uw favoriete toepassingen, internetbladwijzers, afspeellijsten en dergelijke kunt openen. Widgets: widgets tonen uw nieuwste updates, zonder dat u het beginscherm hoeft te verlaten. Bij sommige widgets, zoals , kunt u door items bladeren. Andere widgets, zoals boeken, vormen een stapel waar u doorheen kunt vegen. Gesprek met management Inbelnummer: Google Calendar Herinnering: gesprek met management Meldingen Markett Google Reader Geïnstalleerd Chris Reynolds Tijd voor een videogesprek? praten

23 Zoeken Als u wilt zoeken met spraak, Spraakgestuurd raakt u aan en spreekt u Tekst zoeken zoeken wanneer dat wordt gevraagd. Google Als u een zoekopdracht wilt typen, raakt u de zoekwidget aan, voert u de zoekterm(en) in en raakt u aan. Snelle tips Als u niet weet wat u moet doen, kunt u het volgende proberen: U wilt... Een item openen. Raak het aan. Een menu openen. Raak aan. Een menu met opties (indien beschikbaar) openen voor een item op het scherm. Raak het item aan en houd het vast. 3 Wijzig een snelle instelling of raak aan om alle tabletinstellingen weer te geven. Vliegmodus WiFi Schermstand vergrendelen AUTO Meldingen Instellingen AAN UIT UIT Raak aan om de snelle instellingen te wijzigen. Raak aan om alle tabletinstellingen te zien en te wijzigen. Tip: U kunt rechtstreeks naar de instellingen gaan door Toepassingen > Instellingen aan te raken. gaan naar het beginscherm. Raak Startpagina aan. De tablet activeren. Druk op de aan-uitknop/ vergrendelknop. Instellingen Voor een snelle wijziging, of de volledige instellingen, doet u het volgende: 1 Raak de rechterbenedenhoek van het scherm aan. 2 Raak aan.

24 wat u maar wilt Toepassingen, games, widgets, boeken. Kies maar uit. Zie : toepassingen voor een snel overzicht. Android Market U kunt kiezen uit alle toepassingen, games, widgets en boeken die u wilt, afkomstig van ontwikkelaars en auteurs over de hele wereld. Zoek wat u wilt of bekijk de nieuwste aanbevelingen. En omdat ontzettend veel gratis is, vindt u vast wel iets van uw gading. Als u hulp nodig hebt of vragen hebt over Android Market, raakt u > Help aan. Druk op: Toepassingen > Market nr. 1 Android apps Wilmore Woordenboek, synoniemenlijst en recepten POPULAIRSTE GRATIS APPS > Gmail Google Inc. Oboe Player Cincio Systems Defend Defense Danzo Software Boeken Gratis Gratis BEST VERKOPENDE APPS > Shortpak W>>> Radio Eudora Every Motion Leo Mobile Ltd. Gratis Gratis TEH Construction BoaConstruct Google Maps Google Inc. VroomBroom VB Ltd Fruit Seeker Dover Studios Zoeken in Market CATEGORIEËN Gedownload Raak een toepassing of boek aan om meer informatie en recensies te bekijken. Vervolgens kunt u het installeren, kopen of proberen. Gratis Gratis $ 2,99 $ 1,99 $ 1,99 GAMES TOEPASSINGEN Tip: Toepassingen en games worden in het menu Toepassingen weergegeven. Widgets kunnen aan het beginscherm worden toegevoegd. Raak Toepassingen > Boeken aan om uw boeken te lezen. Android Market is ook via uw computer beschikbaar op market.android.com. Vanaf deze website kunt u de Market doorlopen en uw toepassingen op al uw Android -apparaten beheren (klik op My Market Account ). Zorgvuldig selecteren Toepassingen zijn geweldig. Voor iedereen is wel een leuke toepassing te vinden. Of u nu wilt spelen, communiceren, werken of gewoon lol wilt hebben. Let er echter wel op dat u uw toepassingen zorgvuldig selecteert. Enkele tips: Om te voorkomen dat spyware, phishing of virussen uw tablet of privacy in gevaar brengen, verdient het aanbeveling toepassingen alleen te downloaden van betrouwbare websites, zoals Market. In Android Market kunt u beoordelingen en opmerkingen met betrekking tot toepassingen bekijken voordat u deze installeert. Zo kunt u een goede keuze maken. Als u twijfelt over de veiligheid van een toepassing, moet u deze niet installeren. Zoals alle toepassingen gebruiken ook gedownloade toepassingen geheugen, gegevens, batterijvermogen en verwerkingskracht; sommige toepassingen meer dan andere. Zo gebruikt een eenvoudige instellingenwidget minder bronnen dan een toepassing voor het streamen van muziek. Als u na het installeren van een toepassing niet tevreden bent met het geheugen-, gegevens-, batterij- of processorgebruik van de toepassing, verwijdert u de toepassing. U kunt de toepassing altijd later opnieuw installeren.

25 Recente toepassingen De tablet onthoudt welke toepassingen u als laatste hebt gebruikt. Raak aan om uw recente toepassingen te bekijken. Raak een toepassing aan om deze te openen. praten Offline Karin Esther de Groot offine Harry Brink Offline Michiel van Zanten Offline Stijn Willemslems Offline Sara Bakker ker Offline Toepassingen beheren en herstellen Druk op: Toepassingen > Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren Als u een gedownloade toepassing wilt verwijderen, raakt u achtereenvolgens Gedownload, de toepassing en Verwijderen aan. Als u toepassingen opnieuw wilt installeren vanaf Android Market, raakt u Toepassingen > Market > Gedownload aan. U ziet een lijst met eerder geïnstalleerde toepassingen die u opnieuw kunt downloaden. Als u wilt stoppen, instellingen wilt wijzigen of andere opties wilt beheren, raakt u Alles of Actief aan. Raak de toepassing en vervolgens de gewenste optie aan. De software van de tablet bijwerken U kunt kijken of er software-updates zijn en deze downloaden en installeren met behulp van uw tablet of uw computer: Met behulp van de tablet: U kunt een automatische melding van een beschikbare update krijgen op uw tablet. Volg eenvoudigweg de aanwijzingen voor het downloaden en installeren van de update. Als u handmatig wilt kijken of updates beschikbaar zijn, raakt u Toepassingen > Instellingen > Tabletinfo > Systeemupdates aan. Als u niet wilt dat het installeren van de software-updates ten laste komt van uw gegevensabonnement, kunt u hier beter een Wi-Fi -verbinding voor gebruiken. Updates kunnen behoorlijk groot zijn (25 MB of meer) en zijn mogelijk niet in alle landen via het mobiele netwerk beschikbaar. Opmerking: Als u een MOTOROLA XOOM met Wi-Fi hebt, kunt u updates alleen via Wi-Fi downloaden. Als updates niet in uw land beschikbaar zijn, kunt u deze via een computer downloaden. Ga op uw computer naar en kijk onder Software. Als er een update beschikbaar is, volgt u gewoon de installatie-instructies.

Communiceren Surfen Foto's en video's. Veiligheid

Communiceren Surfen Foto's en video's. Veiligheid Moto G afb In het kort Start t Startscherm en apps Beheren en aanpassen Bellen Contacten Berichten E-mail Typen Communiceren Surfen Foto's en video's Muziek Boeken Games Locatie catievaststellen en navigeren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 2012. Alle rechten voorbehouden. Acer ICONIA TAB Gebruikershandleiding Model: A510 Eerste uitgave: 3/2012 Versie: 1.1 Acer ICONIA TAB Modelnummer: Serienummer*: Aankoopdatum: Plaats

Nadere informatie

Je HTC One V Handleiding

Je HTC One V Handleiding Je HTC One V Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uit de verpakking nemen HTC One V 8 Onderkant 9 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 De batterij opladen 13 Het toestel in- of uitschakelen 13 De HTC One V de eerste keer

Nadere informatie

Uw HTC Flyer Handleiding

Uw HTC Flyer Handleiding Uw HTC Flyer Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 HTC Flyer 8 Bovenkap 10 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 Batterij 13 Het toestel in- of uitschakelen. 14 Uw pincode invoeren 14 Vingerbewegingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia Z2 D6502/D6503 Inhoudsopgave Aan de slag... 7 Over deze handleiding...7 Overzicht...7 In elkaar zetten...8 Uw apparaat voor de eerste keer inschakelen... 10 Waarom heb ik een

Nadere informatie

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:...

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... 2 2013. Alle rechten voorbehouden. Acer Iconia -gebruikershandleiding Model: A3-A10 Deze uitgave: 10/2013 Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... * Opmerking:

Nadere informatie

Windows Phone 8X van HTC Handleiding

Windows Phone 8X van HTC Handleiding Windows Phone 8X van HTC Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uitpakken Je telefoon 8 SIM-kaart 9 Batterij 11 Het toestel in- of uitschakelen 12 Je telefoon instellen Je pincode invoeren 13 De telefoon voor het

Nadere informatie

Uw HTC Desire S Handleiding

Uw HTC Desire S Handleiding Uw HTC Desire S Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 Uw telefoon 8 Onderkant 10 Klep batterijvak 12 SIM-kaart 13 Geheugenkaart 14 Batterij 15 De telefoon in- of uitschakelen 18 Uw

Nadere informatie

Xperia S Gebruikershandleiding

Xperia S Gebruikershandleiding Xperia S Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Belangrijke informatie...7 Android wat en waarom?...8 Toepassingen...8 Aan de slag...9 Assembleren...9 De telefoon in- en uitschakelen...10 Schermvergrendeling...10

Nadere informatie

Uw HTC EVO 3D Handleiding

Uw HTC EVO 3D Handleiding Uw HTC EVO 3D Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 HTC EVO 3D 8 Achterklep 10 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 Batterij 13 Het toestel in- of uitschakelen. 16 Uw pincode invoeren 16 Vingerbewegingen

Nadere informatie

GT-I9000. Gebruiksaanwijzing

GT-I9000. Gebruiksaanwijzing GT-I9000 Gebruiksaanwijzing Over deze gebruiksaanwijzing Dank u voor de aanschaf van deze mobiele Samsung-telefoon. Deze telefoon biedt hoogwaardige mobiele communicatie en amusement op basis van de uitzonderlijke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding BlackBerry Z30 Smartphone Versie: 10.2 Gebruikershandleiding Gepubliceerd: 2013-09-13 SWD-20130913114648646 Inhoud Aan de slag... 6 Uw toestel leren kennen...6 Instructievideo's... 36 Ander toestel...

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 7 (oktober 2013)

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 7 (oktober 2013) ipad Gebruikershandleiding Voor ios 7 (oktober 2013) Inhoudsopgave 7 Hoofdstuk 1: De ipad in een oogopslag 7 Overzicht van de ipad 8 Accessoires 9 Multi-Touch-scherm 9 De sluimerknop 10 De thuisknop 10

Nadere informatie

Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding

Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van de doos 8 HTC Rhyme 9 Achterklep 11 SIM-kaart 13 Geheugenkaart 13 Batterij 15 Het toestel in- of uitschakelen. 16 Uw pincode

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia L C2105/C2104 Inhoudsopgave Xperia L Gebruikershandleiding...6 Aan de slag...7 Over deze gebruikershandleiding...7 Wat is Android?...7 Overzicht van de telefoon...7 Assembleren...8

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Acer S500 Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding. Acer S500 Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Acer S500 Gebruikershandleiding 2012 Alle rechten voorbehouden Acer Liquid Smartphone Gebruikershandleiding Model: S500 Eerste uitgave: 08/2012 Acer Liquid Smartphone Modelnummer:

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software Inhoudsopgave 9 Hoofdstuk 1: In één oogopslag 9 Overzicht 10 De knoppen 12 Microsimkaarthouder 12 Het beginscherm 16 Het Multi-Touch-scherm gebruiken 19

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 2011 Alle rechten voorbehouden Acer ICONIA TAB Gebruikershandleiding Model: A500 Eerste uitgave: 03/2011 Acer ICONIA TAB Modelnummer: Serienummer: Aankoopdatum: Plaats van aankoop:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia ZR C5503/C5502 Inhoudsopgave Xperia ZR Gebruikershandleiding...6 Aan de slag...7 Android wat en waarom?...7 Apparaatoverzicht...7 Assembleren...8 Het apparaat in- en uitschakelen...10

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software Inhoudsopgave 9 Hoofdstuk 1: In één oogopslag 9 Overzicht 10 De knoppen 12 Microsimkaarthouder 12 Het beginscherm 16 Het Multi-Touch-scherm gebruiken 19

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding

ipad Gebruikershandleiding ipad Gebruikershandleiding Voor ios 6-software Inhoudsopgave 7 Hoofdstuk1: De ipad in één oogopslag 7 Overzicht van de ipad 8 Accessoires 9 De knoppen 11 Simkaarthouder 12 De statussymbolen 14 Hoofdstuk2:

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding

ipad Gebruikershandleiding ipad Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 7 Hoofdstuk 1: In één oogopslag 7 Overzicht 8 De knoppen 9 Het beginscherm 14 Het Multi-Touch-scherm 18 Het schermtoetsenbord 23 Zoeken 24 Bluetooth 25 Batterij

Nadere informatie

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Lees dit voordat u verder gaat. Veiligheidsmaatregelen Lees de veiligheidsmaatregelen zorgvuldig door, zodat u zeker weet hoe u uw mobiele telefoon correct

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 Uitgave 4.0 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar is. Tik

Nadere informatie

Handboek. Voor Android TM mobile technology platform 4.1

Handboek. Voor Android TM mobile technology platform 4.1 Handboek Voor Android TM mobile technology platform 4.1 Copyright 2012 Google Inc. Alle rechten voorbehouden. Editie 1.01 Google, Android, Gmail, Google Maps, Chrome, Nexus 7, Google Play, YouTube, Google+,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710 Uitgave 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Terug-, start- en zoektoetsen 7 De simkaart plaatsen 8 Uw telefoon opladen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia N8 00

Gebruikershandleiding Nokia N8 00 Gebruikershandleiding Nokia N8 00 Uitgave 2.1 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 5 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Het volume van een oproep, nummer of video wijzigen 8 De toetsen en het scherm

Nadere informatie

iphone Gebruikershandleiding

iphone Gebruikershandleiding iphone Gebruikershandleiding Voor ios 6.1-software Inhoudsopgave 7 Hoofdstuk 1: De iphone in een oogopslag 7 Overzicht van de iphone 5 7 Accessoires 8 De knoppen 10 De statussymbolen 13 Hoofdstuk 2: Aan

Nadere informatie

BlackBerry Z10 Smartphone. Gebruikershandleiding

BlackBerry Z10 Smartphone. Gebruikershandleiding BlackBerry Z10 Smartphone Gebruikershandleiding Gepubliceerd: 2014-05-07 SWD-20140507101035147 Inhoud Instellen en basisbeginselen...6 Nieuw in deze versie... 6 Uw toestel in één oogopslag... 7 Wat is

Nadere informatie

Sony Ericsson ZYLO Uitgebreide gebruikershandleiding

Sony Ericsson ZYLO Uitgebreide gebruikershandleiding Sony Ericsson ZYLO Uitgebreide gebruikershandleiding Inhoudsopgave Aan de slag...5 Overzicht van de telefoon...6 De telefoon aanzetten...7 Help...9 De batterij opladen...9 De prestaties van de batterij

Nadere informatie