Handleiding Horde webmail

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Horde webmail"

Transcriptie

1 Handleiding Horde webmail In deze handleiding wordt uitgelegd wat je allemaal met Horde Webmail kunt doen. Want behalve gewoon je s ontvangen, kun je met Webmail nog veel meer. De handleiding is niet volledig, niet àlles staat erin, maar er wordt wel een handig overzicht gegeven van wat er mogelijk is en hoe de meest gebruikte functies werken. Als je deze handleiding hebt doorgewerkt, zul je je in ieder geval meer thuis voelen in het programma en je weg kunnen vinden. Dan zul je vanzelf de overige extra s die het programma te bieden heeft nog ontdekken. Ik raad je in ieder geval aan deze handleiding niet alleen te lezen, maar om tegelijk ook 'mee te doen'in je eigen Webmail-account. Zo krijg je het veel sneller in de vingers. Veel succes! Welkomstscherm ls je via het inlogscherm hebt ingelogd, door het intypen van je gebruikersnaam en wachtwoord, kom je binnen op het welkomstscherm van je Webmail. Dit scherm kun je later terugvinden door in het menu aan de linkerkant op Horde te klikken. Dit welkomstscherm kan geheel aangepast worden aan je wensen, zodat je bijvoorbeeld in één oogopslag kunt zien of je nieuwe hebt ontvangen. Maar je kunt daarnaast bijvoorbeeld ook de weersverwachting, de huidige datum en tijd en zelfs de fase van de maan laten weergeven! Dit zal verderop in deze handleiding uitgebreid uitgelegd worden, maar allereerst volgt de uitleg van het belangrijkste: je .

2 Om in de Inbox ( brievenbus ) van je te komen, klik je in het linkermenu op E- mail. Je inbox verschijnt. Met het openen van je inbox is ook het uiterlijk van de menubalk bovenin veranderd. Daar staan nu functies die specifiek bij je inbox horen. Zo kun je met Compose een nieuwe versturen, met Folders door je eigen mappen met berichten bladeren, en nog veel meer. Om een te lezen klik je eenvoudig op de naam van het mailtje en het wordt geopend. Boven aan het mailtje staan opties zoals verwijderen, beantwoorden, doorsturen e.d. De meeste van deze functies zijn standaard en wijzen zichzelf. Eventueel kun je nog uitleg krijgen door op Help te klikken in de menubalk bovenaan. Als je het adres van de afzender van de wilt opslaan in je adresboek, kun je op het boek-icoontje achter het adres klikken, bovenaan het bericht. Het adres wordt dan automatisch opgeslagen in het adresboek en is later eenvoudig terug te vinden. (Zie hoofdstuk Adresboek)

3 Als je achter het adres geen boekje ziet staan, moeten je instellingen even aangepast worden. Klik op Opties in de menubalk en vervolgens in de meest rechtse kolom op Adresboeken. Kies vervolgens helemaal onderaan, onder Kies het adresboek voor het toevoegen van adressen voor Mijn adresboek. Klik tenslotte op Opties opslaan. Vanaf nu staat achter het adres van binnenkomende berichten het boek-icoontje waarmee je snel adressen kunt opslaan.

4 Terug naar de inbox. D.m.v. kleuren en iconen wordt meer informatie gegeven over de berichten in je inbox. Zo kun je direct zien welke berichten nieuw zijn, welke nog onbeantwoord etc. Een legenda staat onderaan, onder de lijst met berichten. Je kunt zelf ook de markering van een (of meerdere s) veranderen door op het grijze pijltje naast Markeer als te klikken. Dan verschijnt een lijst met de mogelijkheden. Zo kun je ook een mail die je al wel gelezen hebt opnieuw als ongelezen weergeven etc. Vergeet niet eerst het bedoelde bericht te selecteren door er een vinkje voor te zetten. (op het vierkantje klikken) Vanuit de inbox kun je ook berichten verplaatsen naar een andere map of verwijderen. Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst weten welke mappen er zijn. Door op Folders te klikken, boven in de menubalk, kom je in de Mapnavigator, het overzicht van al je mappen. In dit scherm kun je ook nieuwe mappen maken, mappen van naam veranderen en mappen verwijderen. Dit kan door op het grijze pijltje naast Kies bewerking te klikken. Het schuifmenu met opties opent zich dan.

5 NB: Als je een nieuwe map of meerdere mappen hebt aangemaakt, moet je éénmalig handmatig de mappen in de mapnavigator aanvinken en onder Kies bewerking op Controleer map(pen) op nieuwe mail (in het schuifmenu) klikken. Dan worden deze mappen voortaan automatisch gecontroleerd. Het indelen in mappen kan handig zijn voor het scheiden van werk- en privémail, of van bijvoorbeeld studenten en collega s. Door het instellen van filterregels (zie hieronder) kun je er ook voor zorgen dat berichten van die personen dan ook in die map bezorgd worden. Weer terug in de inbox kun je d.m.v. Selecteren een selectie van de berichten in de inbox maken, bijvoorbeeld alle belangrijke, alle ongelezen berichten, of een eigen (handmatige) selectie, om die vervolgens gezamenlijk te verplaatsen, verwijderen of iets anders, met behulp van de schuifmenu s bovenaan. Je kunt een bericht vanuit de inbox ook verplaatsen of kopiëren naar je takenlijst, zodat je weet dat de betreffende kwestie nog moet worden opgelost of verwerkt. Dit gaat op dezelfde manier als het verplaatsen naar een andere map. De takenlijst is de onderste optie in het schuifmenu onder Berichten naar. De takenlijst wordt verderop nog verder toegelicht. Met Blacklist en Whitelist kun je afzenders van berichten toevoegen aan je zwarte

6 of witte lijst. Dit kan heel handig zijn i.v.m. spam (ongewenste (reclame) , ook wel junkmail genoemd) Dit wordt hieronder nader toegelicht. Filters Als je op het plusje voor in het menu aan de linkerkant klikt, verschijnt in het menu de optie Filters. Als je hierop klikt kom je in het venster filterregels. Deze regels bepalen hoe binnenkomende s behandeld worden. Zo worden berichten van mensen op uw witte lijst altijd met voorrang doorgelaten en worden berichten van mensen op uw zwarte lijst juist direct verwijderd, als je dat wilt. Zo kun je een hoop ongewenste voorkomen. Om adressen aan je witte lijst toe te voegen, klik je onder Bestaande regels op Witte lijst. In het volgende venster kun je nieuwe adressen invoeren, gescheiden door enter. Vervolgens klik je op Opslaan onderaan en dan op Terug naar regellijst. Op dezelfde manier kun je adressen aan je zwarte lijst toevoegen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om bedrijven die spam versturen of mensen die u ongevraagd berichten toesturen. In het venster van de zwarte lijst kun je bovendien ook aangeven of berichten van deze afzenders direct gewist moeten worden, of in een aparte map geplaatst.

7 Als je gebruik wilt maken van de zwarte lijst en/of andere filterregels, is het raadzaam onder Extra instellingen in het Bestaande regels scherm het vakje voor Weergeven van bericht wanneer filters zijn toegepast aan te vinken. Dan word je altijd op de hoogte gebracht als er een bericht gefilterd is en kun je controleren of er geen fouten zijn gemaakt. Onder de witte en de zwarte lijst kun je ook nieuwe filterregels aanmaken. Klik op Nieuwe regel. In het volgende venster kun je allereerst de regel een naam geven om te onthouden waar de regel voor bedoeld is. Vervolgens kun je aangeven aan welke voorwaarden het bericht moet voldoen voordat de regel erop wordt toegepast. Dit klinkt ingewikkeld maar is heel eenvoudig te begrijpen aan de hand van twee voorbeelden. Voorbeeld 1: Stel, je ontvangt hinderlijke reclam tjes over "mortgages" en "loans". Dan kies je bij Selecteer een veld - Onderwerp en vul je in het lege vak erachter "mortgage" in (zonder de aanhalingstekens). Op de volgende regel kies je wederom Onderwerp en vult erachter "loan" in. Zet bovenin het scherm het vinkje bij

8 Een van de volgende zodat bij elk afzonderlijk woord de regel wordt toegepast. Onder Doe dit kies je Bericht volledig wissen als je wilt dat dergelijke berichten verwijderd worden of In map afleveren als je wilt dat deze berichten in een aparte map worden bezorgd. Die map kun je in het volgende vakje dan selecteren.klik tenslotte op Opslaan. Het kan vaak handig zijn om spam in een aparte map te laten bezorgen, omdat alle mailtjes die aan de filterregel voldoen anders worden verwijderd en als er dan eens een bericht van een vriend of collega tussen zit (met bijvoorbeeld toevallig in het onderwerp ook "loan") dan ben je dit bericht ook kwijt. Door de spam in een aparte map te plaatsen, kun je deze map af en toe controleren op berichten van bekenden, en anders de inhoud van de map in zijn geheel wissen. Voorbeeld 2: Als je van je familie of vrienden in een aparte map wilt ontvangen, kun je dit met behulp van filterregels ook heel makkelijk aanpassen. Geef de regel in het eerste vakje eventueel een naam en vink het rondje Een van de volgende aan. Kies in het schuifmenu onder Selecteer een veld - Van en typ achter in het lege vak naast Bevat het adres van de vriend. Op de volgende regel kun je weer het veld Van kiezen en het adres van de volgende vriend intypen etc. Kies vervolgens onder Doe dit - In map afleveren en kies daarachter de gewenste map. Je kunt hier ook aangeven dat je een nieuwe map wilt maken. Klik tenslotte op Opslaan en de regel wordt opgeslagen. D.m.v. filterregels kun je op dezelfde manier ook zorgen dat berichten van bepaalde personen bijvoorbeeld standaard worden gemarkeerd als belangrijk. Om er tenslotte voor te zorgen dat de filterregels automatisch worden toegepast als je naar je inbox gaat, en dus niet elke keer in de inbox op het trechtericoontje hoeft te klikken, ga je naar je Inbox en klik je in het menu bovenaan op Opties. In het volgende scherm kies je voor Filters. In het filterinstellingen scherm vink je onder Filteropties in ieder geval de eerste twee opties aan. De onderste twee naar eigen keuze. Vervolgens klik je op Opties opslaan en in het vervolg worden alle inkomende berichten automatisch gefilterd en afgeleverd in de gewenste mappen.

9 Adresboek Door in het menu aan de linkerkant op Organiseren en vervolgens op Adresboek te klikken, kom je in je adresboek, oftewel de lijst met adressen die je hebt opgeslagen. De menubalk boven aan je scherm is weer mee veranderd met de nieuwe functie. Hier vandaan kun je in het adresboek zoeken, op adres of op naam. Om een overzicht van al je opgeslagen adressen te zien, klik je op bladeren. Je kunt eventueel ook op zoeken klikken en als zoekterm niets invullen. Dan verschijnen ook alle adressen in beeld.

10 Om een adres toe te voegen, klik je op Toevoegen in de menubalk. In het volgende scherm vul je de naam, het adres en eventueel aanvullende gegevens in. Vervolgens klik je op Opslaan en het adres is toegevoegd. adressen kun je ook eenvoudig opslaan als je bijvoorbeeld een bericht van iemand hebt gekregen in je inbox, en je wilt het adres van die persoon bewaren. Dan klik je op het boek-icoontje achter het adres boven aan het bericht. Het adres wordt automatisch opgeslagen. Om de gegevens van een bestaand contactpersoon in je adresboek te veranderen, kun je in de lijst met adressen, onder Bladeren of Zoeken, op het icoontje in de vorm van een schrijfblok klikken. In het volgende scherm kun je dan de adresgegevens veranderen en tenslotte op Opslaan klikken. Je kunt ook je bestaande adresboek uit outlook importeren. Kies dan eerst in het programma Outlook (Express) voor exporteren in het menu bestand en vervolgens op adresboek. Kies in het volgende venster voor tekstbestand of komma gescheiden waarden en sla het adresboek op. In je Webmail ga je nu naar het

11 adresboek en klikt op Import/Export. Onder Selecteer het importformaat kies je Komma gescheiden waarden. Vervolgens blader je in het derde veld naar het adresboek-bestand dat je zojuist uit Outlook geëxporteerd hebt en tenslotte klik je op Volgende. In het volgende scherm geef je aan welke opmaak het bestand heeft. Dus of de eerste regel de namen van de velden (kolommen) bevat, wat het scheidingsteken is (de komma dus) en hoeveel kolommen er zijn. Klik wederom op Volgende. In het volgende scherm moet je aangeven welke kolommen uit Outlook overeenkomen met de kolommen in Horde Webmail. Zo kies je in de eerste rij bijvoorbeeld eerst Name of Naam en dan in de volgende rij ook Naam en vervolgens klik je op Paar toevoegen. Nu weet Horde in welke kolom in het bestand hij de naam van de contactpersoon moet zoeken. Zo kun je alle kolommen aan elkaar koppelen en tenslotte klik je op Volgende. Als alles goed is gegaan, is het adresboek nu geïmporteerd.

12 Agenda Een bijzondere toegevoegde functie bij deze Webmail, is de uitgebreide agenda. In de agenda kunnen vanzelfsprekend afspraken worden genoteerd, maar je kunt vervolgens ook een alarm instellen als herinnering, je kunt een gedeelde agenda met bijvoorbeeld de afdeling bijhouden, gebeurtenissen categoriseren en labelen met een bepaalde kleur en meer. Als je de agenda hebt geopend, in het linkermenu Organiseren, vervolgens Agenda, krijg je een overzicht van de komende vier weken in je venster in beeld. Deze weergave kun je ook aanpassen, zodat je maar één dag, één week, of een werkweek in beeld krijgt. Dit kun je doen via de tabbladen boven aan je agenda.

13 Via die menubalk kun je ook een nieuwe gebeurtenis toevoegen. In het volgende scherm kun je dan direct aan de nieuwe gebeurtenis of afspraak een categorie en een status (onzeker, bevestigd of geannuleerd) toekennen. Je kunt aangeven hoe lang de gebeurtenis gaat duren en of je er een alarm voor wilt instellen (dan verschijnt er op het gewenste moment een waarschuwing in beeld). Daaronder kun je een uitgebreider beschrijving van de gebeurtenis of afspraak opgeven. Tenslotte kun je de gebeurtenis ook laten herhalen als het om een terugkerende gebeurtenis gaat,bijvoorbeeld elke week of elke maand. Om de gebeurtenis te noteren in de agenda klik je op Gebeurtenis opslaan. Je komt terug in de agenda en de gebeurtenis is toegevoegd.

14 Wat betreft de categorisering van gebeurtenissen, dat is geheel naar eigen inzicht in te stellen. Als je een nieuwe gebeurtenis toevoegt kun je achter Categorie ook kiezen voor Nieuwe categorie en als u dan op Gebeurtenis opslaan hebt geklikt, kun je in een apart venster de naam van de nieuwe categorie invullen. Een overzicht van de aanwezige categorieën kun je vinden door naar de welkomstpagina te gaan (Horde in het menu links) en dan op opties en categorieën en labels te klikken. Hier vind je een overzicht van alle ingestelde categorieën en

15 kun je deze aanpassen, verwijderen, of nieuwe aanmaken. Met het kleurenknopje achter de categorie kun je aan elke categorie een eigen kleur toekennen. De Webmail agenda is erg handig om met de hele afdeling een gedeelde agenda bij te houden. Er kunnen gemeenschappelijke afspraken in worden genoteerd, vrije dagen en vakanties van collega s en nog veel meer. De gedeelde agenda hoeft maar door één van de medewerkers te worden aangemaakt en vervolgens kunnen alle collega s er gebruik van maken. Het openen van een gedeelde agenda gaat als volgt: In de bovenste menubalk klik je op mijn agenda?s. Vervolgens kun je in het volgende scherm eerst een naam aan de nieuwe agenda geven. Klik op maken en de nieuwe agenda wordt aangemaakt. Maar je bent nog niet helemaal klaar, want je collega s moeten nog toegang tot de agenda krijgen. Selecteer naast Mijn agenda?s de nieuwe gedeelde agenda en klik vervolgens op het knopje Rechten dat onder de agendanaam is verschenen. In het volgende venster staan de gebruikersrechten voor de nieuwe agenda weergegeven. Bij Individuele gebruikers, of Groepen (als je die in je adresboek hebt gemaakt)

16 kun je nu je collega s invoeren. Vervolgens kun je met de vinkjes erachter aangeven welke rechten deze collega s hebben. Zelf sta je bovenaan en heb je alle rechten: weergeven, lezen, verwijderen, bewerken. Als je al je collega s hebt toegevoegd kun je de agenda opslaan. Als je nu in de agenda een gebeurtenis toevoegt, kun je kiezen in welke agenda de gebeurtenis moet komen te staan. Voor persoonlijke afspraken kies je je eigen agenda en voor algemene kun je de gedeelde agenda kiezen. Als je je collega s alle gebruikersrechten hebt gegeven, kunnen zij dit nu ook. Taaklijst

17 Onder Organiseren in het linkermenu staat o.a. ook nog de optie Taken. Met behulp van deze optie kun je precies bijhouden wat je nog moet doen, vandaag, deze week, of op langere termijn. Welke zaken nog afgehandeld moeten worden, wat hun prioriteit is, tot welke categorie de taak behoort etc. In het menu bovenaan kun je een nieuwe taak toevoegen. In het volgende scherm kun je dan de naam invoeren, de categorie, de vervaldatum, de prioriteit en de omschrijving. Klik tenslotte op Bewaar taak.

18 Als je wilt kun je onder Opties in je Agenda aangeven dat de vervaldata van je taken ook in je agenda worden weergegeven. Zo kun je nooit vergeten om je taken op tijd uit te voeren. Categorieën kunnen voor de taaklijst overigens op precies dezelfde manier ingesteld worden als bij de agenda. Dus naar het welkomstscherm en dan naar opties en categorieën en labels. Taken kunnen ook worden toegevoegd vanuit de inbox dmv de optie Kopiëren/Verplaatsen naar Taaklijst. (zie hoofdstuk ) Zo kun je binnenkomende vragen of opdrachten direct aan je virtuele?to-do-list? toevoegen.

19 Om een taak te wijzigen, of aan te geven dat een taak is afgerond kun je, als je een taak geopend hebt door erop te klikken, op Bewerken klikken. Dan kun je tekst aan de omschrijving toevoegen, de status veranderen etc. Om een taak direct als Afgerond te bestempelen, kun je in de taaklijst ook op het vierkantje voor de taak klikken. Dan wordt de taak vervolgens als afgerond gemarkeerd. Om een taak helemaal te verwijderen, open je eerst de taak door erop te klikken. Vervolgens klik je rechtsboven op Verwijderen. Taaklijsten kunnen op precies dezelfde manier als de agenda gedeeld worden, zodat algemene of gedeelde taken door iedereen kunnen worden bijgehouden. Klik hiervoor in het Taken scherm op Mijn taaklijsten in het menu bovenaan. In het volgende scherm kun je een nieuwe (gedeelde) takenlijst toevoegen, of een bestaande bewerken. Dit gaat op dezelfde manier als bij de (gedeelde) agenda s. Vergeet niet na het aanmaken van de gedeelde taaklijst ook aan je collega s gebruikersrechten toe te kennen. Anders kunnen zij geen gebruik maken van de taaklijst!

20 Welkomstscherm Het welkomstscherm van de Webmail kun je helemaal naar eigen smaak inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat je direct kunt zien of er nieuwe berichten zijn of welke afspraken er in de agenda staan. Ga naar het welkomstscherm door in het linkermenu op Horde te klikken. Klik nu in de menubalk bovenaan op Opmaak. In beeld verschijnt een klein venstertje met Hier toevoegen erboven en eronder een schuifmenu met als eerste optie Adresboek: mini zoeken. Als je in dit lijstje nu bijvoorbeeld eens klikt op mappensamenvatting. En dan op Toevoegen. Het venstertje verandert en in het nieuwe scherm kun je met behulp van de pijltjes kiezen waar in het welkomstscherm dit venster moet komen te staan. Ook kun je met behulp van de grotere pijlen het venster breder of hoger maken. Onderaan kun je aangeven of alleen de mappen met nieuwe berichten of dat alle mappen moeten worden weergegeven in het venster. Tenslotte klik je op Opslaan.

21 Als je nu in het linkermenu op Horde klikt, zie je het welkomstscherm zoals dat nu is ingesteld, met daarop nu een overzicht van je mappen met (nieuwe) berichten. Maar er kunnen veel meer dan één venster met informatie worden weergegeven. Zo kun je in een ander venstertje instellen dat een overzicht van de agenda wordt weergegeven, een zoekvenster voor het adresboek, of het weerbericht, de maanfase, of elke keer een ander raadsel of citaat. Dus eerst weer klikken op Opmaak, in één van de venstertjes in het schuifmenu de gewenste optie kiezen, Toevoegen en in het volgende venster de gewenste locatie en instellingen kiezen en Opslaan aanklikken.

22 Opties Onder Opties in het menu aan de linkerkant kun je de instellingen van alle onderdelen van de Webmail wijzigen. In dit hoofdstukje worden de belangrijkste instellingen uitgelegd. In het eerste scherm van opties staan de basale instellingen voor de weergave zoals de taal, de tijd en de kleuren van het programma. Om iets aan deze instellingen te veranderen,? klik je op de betreffende optie. In het volgende venster kun je de instellingen instellen die je zelf wilt. Vervolgens wel altijd op bewaren klikken.

23 In het schuifmenu rechtsboven (achter Opties bewerken voor:) kun je de opties voor elk onderdeel apart instellen. In de eerste kolom van de meeste onderdelen kun je dan allerlei weergave-opties? instellen, zoals hoeveel taken of dagen er op één pagina worden weergegeven, welke kolommen er naast elkaar staan etc. Deze instellingen kunnen heel eenvoudig gewijzigd worden naar eigen inzicht. In de tweede en eventueel derde kolom staan de overige opties. De belangrijkste instellingen volgen hieronder: Horde categorieën en labels: Hier kun je de categorieën en kleurenlabels van de gebeurtenissen in je agenda en taaklijst wijzigen. (Zie hoofdstuk agenda en taaklijst) Agenda Taken: Hier kun je het aangeven als je wilt dat de verloopdata van je taken in de agenda worden weergegeven. Persoonlijke informatie: Hier kun je door op Uw identiteiten bewerken te klikken, de instellingen van je identiteit veranderen, waaronder ook de standaard ondertekening van je s.

24

25

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK Webmail roundcube M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 De klanten van WEB-Direct Internetdiensten hebben de beschikking over Webmail, een ideale oplossing

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2.

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2. 1 PROXSYS Spamfilter Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface Auteur: Marcel van Leur Datum: 31 oktober 2012 Pagina 1 van 1 Versie: 2.0 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding. pagina 3 2 Spamfilter rapport......

Nadere informatie

Handleiding. DSD Webmail. Gebruikershandleiding. DSD Webmail

Handleiding. DSD Webmail. Gebruikershandleiding. DSD Webmail Gebruikershandleiding Inhoudsopgave DSD WebMail 3 1 Folders 3 2 Compose 4 3 Addresses 4 4 Folders 4 5 Options 4 5.1 Personal Information 4 5.2 Index Order 5 5.3 Folder Preferences 5 6 Search 5 7 Help 5

Nadere informatie

Webmail. roundcube 1-5-2012

Webmail. roundcube 1-5-2012 Webmail roundcube 1-5-2012 De klanten van WEB-Direct Internetdiensten hebben de beschikking over Roundcube Webmail. Een ideale oplossing om E-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren.

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Sinds de invoering van het nieuwe Mijn RvR (augustus 2014) worden er

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding IVN Ledenadministratie

Handleiding IVN Ledenadministratie Handleiding IVN Ledenadministratie Versie 2.0, d.d. 28-02-2013 Inhoudsopgave 1. Accountrechten aanvragen p. 3 2. Inloggen p. 4 3. Ledenadministratie afdeling p. 6 4. Lid gegevens bewerken p. 8 5. Nieuw

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Exchange Webmail. Danny Molle

Exchange Webmail. Danny Molle Exchange Webmail Danny Molle 1 1. Inhoudsopgave Dit document is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Verbinding Maken...3 4. Het Hoofdscherm... 5 5. E-mail

Nadere informatie

www.meestermichael.nl Gebruik van:

www.meestermichael.nl Gebruik van: Gebruik van: Aanmelden bij Gmail 1. Ga naar www.google.nl 2. Klik daar op Gmail: 3. Klik vervolgens op Aanmelden voor Gmail: 4. Let op: staat de taal op Nederlands? 5. In het volgende venster moet van

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2007

Gebruikershandleiding Outlook 2007 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2007 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2007 CLIËNT... 3 1.2 UITLEG OVER DE OUTLOOK NAVIGATIE KNOPPEN... 3 1.3 UITLEG

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding Magister 5

Handleiding Magister 5 Handleiding Magister 5 Docenten Jeroen Bosch College https://jeroenbosch.swp.nl Jeroen Bosch College augustus 2012 Pagina 1 van 16 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Uitloggen... 3 3. Aan & Afwezigheid... 3 4.

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007)

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) werken met webmail - OWA 2007 pag. 1 Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Deze handleiding beschrijft de meest voorkomende handelingen bij het gebruik van OWA 2007. Het is ook tegelijkertijd cursusmateriaal

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

http://login.microsoftonline.com

http://login.microsoftonline.com Surf naar http://login.microsoftonline.com Typ uw Office 365 gebruikersnaam in het vak onder Aanmelden met uw organisatieaccount OPGELET: Je gebruikersnaam bestaat uit voornaam.naam@avondschool.hogent.be

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Outlook 2013 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel

Outlook 2013 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel Werkomgeving Wat is Microsoft Outlook? 7 Outlook 2013 opstarten/afsluiten 7 Het mappenvenster 8 De navigatiebalk gebruiken 9 De compacte navigatie gebruiken 11 De takenbalk 12 Het leesvenster 13 Het deelvenster

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V.

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V. Handleiding Qu-Agenda Versie 2018 - V8.1 Quantaris B.V. VOORWOORD Allereerst willen wij u danken voor uw keuze op Qu-Agenda, dè notariële agenda van Quantaris. Met deze handleiding biedt Quantaris u een

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

INLEIDING E-MAIL Deel 2

INLEIDING E-MAIL Deel 2 INLEIDING E-MAIL Deel 2 Inhoud van dit deel: Inkomende post lezen Nieuw bericht maken en Spelling controle Beantwoorden en doorsturen Opmaak van berichten Opslaan en verwijderen Ongewenste mail (SPAM),

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren OVM 2.0 Stappenplan Leerling exporteren en importeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Voorbereiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Downloaden... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Handleiding Hosted Exchange

Handleiding Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Toelichting In deze handleiding worden verschillende mogelijkheden en instellingen van Hosted Exchange aan u uitgelegd. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Tips & Trucs basis Outlook 2007/2010

Tips & Trucs basis Outlook 2007/2010 Papierloos, digitaal werken, efficiënt en slimmer werken? Hieronder tref je een aantal tips voor Outlook, waardoor je: minder of geen papier meer hoeft te printen omdat je het digitaal op de goede plek

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

Unit-ict E-mail Handleiding

Unit-ict E-mail Handleiding Unit-ict E-mail Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 4 Wat is Unit ict mail?... 4 Grootte mailboxen... 4 Aanmelden... 4 Aan de slag... 4 Gebruik maken van Unit ict... 5 Inloggen... 5 Postvak IN...

Nadere informatie

Handleiding Opgavenportaal

Handleiding Opgavenportaal Handleiding Opgavenportaal Inhoudsopgave Inloggen Opgavenportaal 2 Voorwaarden Opgavenportaal 3 Vragen Nationaal (W)EEE Register 4 Mijn Merken 4 Voor de eerste keer opgave doen 5 Nieuwe opgave 6 Een nieuw

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK Laatst bijgewerkt: 29-01-2013 Inhoud 1. Hoe komt de klant bij het contactformulier? 3 2. Automatische toewijzingen 6 3. Overzicht agent interface 7 4. Hoe beantwoord

Nadere informatie

INLEIDING E-MAIL Deel 3. Adresboek, mailinglijst. Overnemen uit ingekomen bericht.

INLEIDING E-MAIL Deel 3. Adresboek, mailinglijst. Overnemen uit ingekomen bericht. INLEIDING E-MAIL Deel 3 Inhoud van dit deel: Adresboek, mailinglijst Beheer account gegevens Alias en extra accounts instellen Bijlagen, foto s versturen Gebruik e-mail op andere computer Mappen aanmaken.

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

E-mail instellen in Outlook 2010

E-mail instellen in Outlook 2010 E-mail instellen in Outlook 2010 Benodigde gegevens Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb

Nadere informatie

Handleiding gebruik webmail Roundcube maart 2010

Handleiding gebruik webmail Roundcube maart 2010 Handleiding gebruik webmail Roundcube maart 2010 U opent de webmail door te klikken op het pictogram webmail in de webstek www.edugo.be: 1. Inleiding 1.1 Wat is er nieuw? De webmail van edugo draait vanaf

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Ga naar de site klik op de knop rechtsboven op webmail.

Ga naar de site   klik op de knop rechtsboven op webmail. Handleiding Roundcube is een webbased e-mailclients die middels het IMAP-protocol mail lezen vanaf de server. Je kunt hiermee mail beheren en versturen. Hoewel beide programma's in grote lijnen dezelfde

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Algemeen Badminton Nederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de door verenigingen verzonden mailberichten. Het is niet toegestaan dreigende,

Nadere informatie

Trajectplanner BPV Praktijkopleider stagebedrijf. Doel Uitleg van de schermen en mogelijkheden van de BPV Praktijkopleider stagebedrijf binnen TP.

Trajectplanner BPV Praktijkopleider stagebedrijf. Doel Uitleg van de schermen en mogelijkheden van de BPV Praktijkopleider stagebedrijf binnen TP. Beschrijving Trajectplanner: BPV Praktijkopleider stagebedrijf Doel Uitleg van de schermen en mogelijkheden van de BPV Praktijkopleider stagebedrijf binnen TP. Voorwaarden De gebruiker heeft een rol als

Nadere informatie

Twee manieren om in Outlook een afzender te markeren

Twee manieren om in Outlook een afzender te markeren Twee manieren om in Outlook een afzender te markeren Handleiding van Auteur: CorVerm Augustus 2013 handleiding: Twee manieren om in Outlook een afzender te markeren In één oogopslag zien wie de afzender

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl)

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Lees eerst de documentatie voor het installeren van het wmail certificaat (Certificaat_installeren.pdf) en voer de daarin vermelde

Nadere informatie

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Uw postvak IN Meld u aan bij de JFC e-mail. U ziet een lijst met alle ontvangen berichten in uw postvak IN. Ongelezen berichten worden vet weergegeven.

Nadere informatie

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT EXCHANGE 2010 WEBCLIENT Datum: 09-03-11 1 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 20-04-2005 Ruud Coppens 2.0 Definitief 12-11-2010 Ramon Rottier 3.0 Definitief 09-03-2011 Ramon Rottier 3.1 Definitief

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie