M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Nummer 1 Jaargang 1 Januari 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Nummer 1 Jaargang 1 Januari 2010"

Transcriptie

1 M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Nummer 1 Jaargang 1 Januari 2010 obility is meer dan onderweg zijn. Het is de vleugels uitslaan. Anders en beter werken. Doelgerichter, slimmer, productiever. In M gaan we op zoek naar business mobility met meer return on investment voor uw bedrijf. Open uw nieuwe magazine en sla uw vleugels uit.

2 BlackBerry Bold TM 9700 Compact. Elegant. Gebruiksvriendelijk. De nieuwe 3G+-smartphone BlackBerry Bold 9700 combineert topfunctionaliteit en topprestaties met een compact en elegant design. Hij biedt een enorme waaier van multimediaen communicatiemogelijkheden, zowel voor professioneel- als privégebruik. Vraag meer informatie aan uw Mobistar-accountmanager of surf naar 3G+ wifi ingebouwde gps hogeresolutiescherm 3.2 megapixelcamera Kies BlackBerry Enterprise of BlackBerry Internet voor volledige - en internetfunctionaliteit op uw BlackBerry Bold Meer informatie bij uw Mobistar-accountmanager of surf naar Research In Motion Limited. Alle rechten voorbehouden. BlackBerry, RIM Research In Motion, SureType, SurePress en gerelateerde handelsmerken, namen en logo s zijn eigendom van Research In Motion Limited en zijn geregistreerd en/of worden gebruikt in de V.S. en andere landen wereldwijd.

3 PERSPECTIEF PERSPECTIEF Benoit Scheen, de CEO van Mobistar over uw nieuwe magazine M. 04 ECHO Telecomnieuws in het kort. We volgen voor u de trends, bespreken tools en geven inside-informatie. Hoe kan uw bedrijf mobiliteit als een hefboom voor meer productiviteit inzetten? Hoe maakt u van uw informatie- en communicatiemiddelen effectievere werkinstrumenten? POLL Doe mee en win een businesslunch voor 2 personen. TELTALK Het begin van de revolutie. Jan Callewaert (Option), Wim De Waele (IBBT) en Rudy Vercammen (Mobistar) over de stand van zaken in mobiele datacommunicatie. 12 Q&A Een praktijkverhaal. Convergentie en cost control in het Atomium. 14 KNOWHOW Hoe meetbaar is de ROI van telecomprojecten? De visie van drie specialisten. 19 REVIEWS De Nokia N97 Mini, de BlackBerry Bold 9700 en de iphone 3GS lagen bij ons op de testbank. 20 SMARTTOOLS Slimmer aan de slag. Waarom u Quickoffice Mobile Office Suite, Gwabbit en Invoice Split niet mag missen. 23 MUSTHAVES Leuke hebbedingetjes. Zo handig! Het Juice Pack, de Callpod Chargepod en de usbsleutels van LaCie. Dat zijn de centrale vragen die we in ons nieuwe Mobistar-tijdschrift vanuit verschillende invalshoeken voor u willen belichten. In M kijken we zowel naar complete oplossingen voor uw basisbehoeften als naar specifieke toepassingen voor uw onderneming. We gaan op zoek naar best practices en geschikte hard- en software. Ook gaan we dieper in op de kosten en baten van mobiliteit, niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook vanuit het standpunt van human resources. Kortom, met dit nieuwe blad willen we u een brede kijk bieden op business mobility. We willen voorbeelden, innovaties, thema s, trends en evoluties signaleren. Zoals u zal merken, willen we dat op een open manier doen, met interviews met diverse experts, en door u waardevolle informatie aan te reiken waar u als ondernemer, telecomverantwoordelijke, ICT-manager of financieel directeur werkelijk iets aan hebt. Als elk nummer van dit blad u enkele bruikbare ideeën bijbrengt waarmee u uw taak effectiever kan uitvoeren, beschouwen we onze missie als geslaagd. Laat M stof tot nadenken zijn en onderwerpen aanreiken waarover u met uw Mobistar-accountmanager verder van gedachten kan wisselen. Natuurlijk horen we ook heel graag wat u van dit nieuwe blad denkt en hoe we het voor u nog interessanter kunnen maken. Mail gerust uw opmerkingen naar redactie@mmagazine.be. Van harte, De standpunten die geciteerde personen in dit magazine innemen zijn niet noodzakelijk die van Mobistar. benoit scheen ceo mobistar

4 ECHO 04 Tools, trends en insideinformatie. Wij hebben het nieuwste telecomnieuws voor u samengevat. Bezoekers Disneyland Parijs up-to-date met hun gsm Netwerkbereik binnen handbereik Sinds 1996 bouwt Mobistar gestaag aan zijn netwerk. Mobistar lanceerde als eerste gprs in België en was een van de eerste operators ter wereld die de hspa-technologie implementeerde in zijn 3G-netwerk. Op dit ogenblik dekt hspa al meer dan 85 % van de Belgische bevolking. De combinatie van hspa en edge geeft de Mobistar-klant een dekking van 99 %. Met de nieuwe Mobistar Coverage Checker kan u zelf nagaan welke dekking het Mobistar-netwerk op uw volgende bestemming biedt. De onlinetool toont zowel de 2G- als 3G-dekking. Ideaal voor gebruikers van Mobistar Business Everywhere. 1. Surf naar 2. Voer het adres van uw bestemming in. 3. Bekijk het bereik van ons 2G- en 3G-netwerk op uw bestemming. Online vanaf maart Orange Business Services, dat net als Mobistar deel uitmaakt van France Télécom, heeft voor Disneyland Parijs een interactief mobiel informatieportaal ontwikkeld. Het portaal maakt gebruik van Flashcode-technologie. Flashcodes zijn streepjescodes die gescand kunnen worden met de camera van een mobiele telefoon. De codes leiden naar mobiele websites waar de gebruikers allerlei nuttige informatie vinden, zoals begintijden van voorstellingen, maar ook onder meer kortingsbonnen, video s en games. POLL Stem en win een businesslunch! Dankzij mijn smartphone bespaar ik minstens één uur per dag. Bent u het met deze stelling eens of niet? Laat het ons weten. Antwoord vóór 1 maart 2010 op en maak kans op een uitstekende businesslunch voor twee personen. De 5 winnaars hebben de keuze uit een lijst van tien restaurants die in de 2010-editie van de Michelin-gids België-Luxemburg werden onderscheiden met een ster.

5 ECHO 05 Gezocht: iphone App-ontwikkelaars Het aantal apps of applicaties voor smartphones neemt hand over hand toe. Vooral Apple Computer doet het goed. Volgens Telecompaper.com zijn er al meer dan goedgekeurde apps voor de iphone. De vraag naar app-ontwikkelaars zit ook in de lift. Soms passen zij bestaande toepassingen aan voor de iphone (denk aan websites), maar steeds vaker krijgen ze de vraag om applicaties van scratch af aan te ontwikkelen. Jobsite Vacature.com plaatste de iphone-app-ontwikkelaar onlangs zelfs in de top vijf van technologiejobs van de toekomst. Nieuw: Smart Data Traveller Smart Data Traveller van Mobistar waarschuwt u of verbreekt uw dataverbinding in roaming wanneer uw kosten van mobiele datacommunicatie met uw gsm of uw pc in het buitenland een bepaalde grens bereikt hebben. Voor de zone EU+ (Europa, Zwitserland, China en de Verenigde Staten) is deze grens 50 euro, exclusief btw. Voor de zone Rest of World is dit 200 euro exclusief btw. Naar 73 % mobiele werknemers Volgens een rapport van Forrester Consulting worden werknemers van Noord-Amerikaanse en Europese ondernemingen steeds mobieler. Het onderzoeksbureau voorspelt dat in 2012 de mobiele werknemers 73 % zullen uitmaken van het totale personeelsbestand. Niet alleen neemt de mobiliteit toe, ook wordt de ondersteuning van mobiele platforms steeds complexer omdat de helft van de ondernemingen meer dan één mobiel besturingssysteem ondersteunen. Volgens Forrester moeten bedrijven daarom beslissen of en hoe ze mobiele platforms en smartphones ondersteunen, vooral bij privétoestellen die voor het werk worden gebruikt. Bron: Forrester Consulting: Supporting Mobile and Remote Employees (in opdracht van LogMeIn Inc.), september 2009 volledig gratis waarschuwingen per sms aan- en uitschakelen per kaart, zo vaak als gewenst waarschuwing wanneer 75 % van de 50 of 200 euro is opgebruikt kies zelf : enkel waarschuwing of automatisch afsluiten van de verbinding ideaal controle-instrument voor fleetmanagers Smart Data Traveller wordt geactiveerd in de loop van juni Meer info? Surf naar Mobistar versterkt zijn positie op de Belgische b2b-markt Mobistar nam eind vorig jaar KPN Belgium Business (ex-versatel) over. De aankoop omvat het glasvezelnetwerk, de b2b-klanten en de wholesale-activiteiten van deze operator. Ook de 135 werknemers van het bedrijf worden in de Mobistargroep geïntegreerd. Volgens Benoit Scheen, CEO van Mobistar, past de overname in de convergentiestrategie van Mobistar en zal ze zijn positie als leverancier van vaste telefonie en vaste datacommunicatie in het b2b-segment versterken. Deze overname stelt Mobistar in staat zijn b2b-klanten convergente telecomoplossingen aan te bieden en een antwoord te bieden op het aanbod van Belgacom.

6 TELTALK 06 We staan nog maar aan het begin van de revolutie. wim de waele, directeur van het IBBT, het Interdisciplinair Instituut voor Breedband-technologie

7 We staan nog maar aan het begin van de revolutie 07 We lopen allemaal rond met een iphone of een BlackBerry en ook draadloos internet is de normaalste zaak van de wereld. Toch staat er ons nog heel wat te wachten. M kreeg drie hotshots rond de tafel over een stand van zaken in mobiele datacommunicatie : Jan Callewaert van Option, Wim De Waele van het IBBT en Rudy Vercammen van Mobistar. Met hen gaan we op zoek naar de trends in de toekomst en bekijken we de evolutie op drie niveaus: de toestellen, de toepassingen op deze toestellen en het netwerk zelf. Welk toestel is het meest geschikt voor mobiele datacommunicatie? Smartphone, laptop of netbook? Wim De Waele: Als we naar de evolutie op de markt kijken, is dat toch vooral de smartphone. Het succes van die mobiele toestellen is lang onderschat. Het heeft even geduurd, maar de iphone van Apple heeft uiteindelijk voor een aardverschuiving gezorgd. iphone-gebruikers zijn immers ook erg actieve 3G-gebruikers. Smartphones zijn ook de eerste toestellen waarbij datacommunicatie het spraakverkeer overtreft. Ook bij de nieuwe Android-toestellen is dat het geval. Rudy Vercammen: Toen we begin 2005 met Mobistar de SPV E200 lanceerden, ging het om een losstaand toestel. Vandaag kunnen wij voor mobiele datacommunicatie een geïntegreerd systeem aanbieden van toestellen, toepassingen, partners, netwerkondersteuning, tariefplannen, support en aanverwante. Het hele plaatje dus. Inzake smartphones en mobiele datacommunicatie is Mobistar ook altijd een pionier geweest. We waren de eerste in ons land met BlackBerry, Windows Mobile, iphone én een Android-smartphone. Jan Callewaert: In principe zijn die drie toestellen allemaal erg geschikt voor mobiele datacommunicatie. Maar de laptop is er vooral voor de heavy users, die in een professionele context bijvoorbeeld aan rekenbladen moeten werken. De laptop is de laatste jaren fors komen opzetten. Dit gebeurde vooral dankzij de doorbraak van de gebruiksvriendelijke usb-modems. Er is inderdaad ook heel wat belangstelling voor de mini-pc of netbook. Maar dat toestel zal volgens mij niet de grote massa bereiken, Jan Callewaert CEO van Option Heeft een smartphone (momenteel een iphone, al wisselt hij wel eens van merk). Gebruikt die om te bellen (ook conference calls), te en en te surfen en voor zijn agendabeheer. Heeft geen mini-pc. Surft wel vaak mobiel via een Option-usb-modem. Wim De Waele Directeur van het IBBT Heeft een smartphone (iphone). Gebruikt die om zijn agenda te beheren, te mailen en te bellen. Gebruikt geen mini-pc. Surft vaak mobiel via een 3G-usb-modem. Rudy Vercammen Director Business Marketing bij Mobistar Heeft een BlackBerry. Gebruikt die om te bellen, te en, zijn agenda en contacten te beheren en te surfen op het internet en... als wekker. Heeft een laptop.

8 TELTALK 08 zoals de smartphone dat wel deed. De toekomst ligt namelijk in die toestellen die de klassieke telefonie met computerapplicaties combineren, smartphones, dus. De markt daarvoor zal de komende jaren verder uitbreiden, en dit zowel met low-end- als met highendtoestellen. We staan dus nog maar aan het begin van de revolutie. Smartphones worden onmisbaar en hét groeisegment in Rudy Vercammen: Smartphones zijn bovendien een uitgelezen manier om werk- en privéleven te combineren. Zo merken we dat vooral de nieuwe generatie professionals sterk belang hechten aan een evenwicht tussen werk en privéleven en het gebruik van sociale netwerken voor zowel privé- als beroepsdoeleinden als een belangrijk element beschouwen. Welke applicaties voor mobiele datacommunicatie? of meer? Rudy Vercammen: Zowat 90 procent van de zakenmensen die zijn uitgerust met een smartphone beschikken daarop over en gebruiken hun smartphone ook om hun agenda en contacten te beheren en te synchroniseren. Maar is eigenlijk het begin van een resem andere applicaties. Je kan het vergelijken met de kantoor-pc. Iedereen heeft en dan hangt het ervan af welke zakelijke applicaties je nog meer gebruikt. Vooral toepassingen voor Customer Relationship Management (CRM) en Field Force Automation (FFA) nemen toe in belang. Wim De Waele: Dat klopt. Al merk ik binnen die zakelijke toepassingen ook een steeds grotere invloed van de consument. De drijfveer is vandaag in de markt helemaal anders dan in de jaren negentig. Nu gaat het om zoeken op het internet en contacten via sociale netwerken en ook meer en meer om locationbased services zoals Google Maps. Allemaal zaken die ook op mobiele toestellen zullen doorbreken. Een oudcollega van mij werkt bij Google en daar luidt het credo: everything goes to the mobile. Jan Callewaert: Wij bij Option zien de integratie ook op het vlak van hardware en software. Denk maar aan onze ucan, een usb-modem waar ook software-applicaties op staan. Hardware, applicaties en data worden hiermee gecombineerd. Een bank kan aan zijn klanten zo n usb-stick meegeven met daarin kleine applicaties ingebouwd zodat zijn klanten overal beveiligde banktransacties kunnen verrichten. Wim De Waele: Tegelijk zie je dat ook meer en meer van die typische consumententoepassingen naar de bedrijfsmarkt komen, zoals enterprise search. De dynamiek komt vanuit de gebruiker. Ook zullen meer en meer bestaande toepassingen privécomponenten inbouwen, zoals Twitter, dat in CRM-pakketten wordt opgenomen. De integratie tussen deze twee werelden zal toenemen. Rudy Vercammen: Mobiele datacommunicatie zorgt natuurlijk voor een geweldige toename van de productiviteit. Denk maar aan de accountmanager die snel zijn klantendatabase, voorraad of kalender wil raadplegen én die op afstand zijn bestellingen kan regelen. Of aan de onderhoudsexpert die met een foto de plaatselijke schade kan signaleren. Of zelfs aan de politie die vaststellingen van inbreuken ter plekke in het computersysteem inbrengt met een BlackBerry. De kern is dat al deze medewerkers meteen toegang hebben tot hun informatie, of ze nu in buitendienst werken of op kantoor. Ook bereikbaarheid wordt steeds belangrijker. Door snel te reageren kan je het verschil maken met je concurrenten. Mobistar investeert sinds zijn ontstaan fors in technologie die bedrijven mobieler en productiever maakt. De laatste jaren ging veel aandacht naar datacommunicatie en convergente oplossingen. Enkele hoogtepunten over de laatste jaren: (meer uitleg op Gprs BlackBerry Wireless Solution, Machine-to-Machine Connect SDSL-technologie voor vaste telefonie en convergentie vast-mobiel bellen Edge Eerste mobiele tv-dienst in België, met Kanaal Z Adsl aan hoge snelheid

9 We staan nog maar aan het begin van de revolutie 09 Smartphones: ideaal om werk en privéleven te combineren. rudy verca mmen, Director Business Marketing bij Mobistar Business Everywhere Wirefree Office Eerste webportaal Volledig breedbandaanbod One Office Voice Pack Hsdpa One Office Full Pack iphone 3G, Mail&Surf, Windows Live Messenger, mini-notebooks Mobiel breedbandinternet iphone 3GS

10 TELTALK 10 ja n callewaert, CEO Option Welke netwerken voor mobiele datacommunicatie? Edge, 3G of verder? Jan Callewaert: De 3G-markt is uitgegroeid tot een mature markt. Dat hebben we te danken aan promoacties van operatoren als Mobistar, en natuurlijk ook aan de consument die mee op de kar is gesprongen. Intussen kunnen we echt spreken over mobiele breedband. 3G is uitgegroeid tot een mature markt, dankzij operatoren als Mobistar. Rudy Vercammen: Wij hebben met Mobistar nu een uitgebreide dekking voor mobiel breedband van gprs en edge tot utms, hspa en 3G+ waarmee we snelheden tot 7,2 Mbps in download halen. De dekking is bij ons de meest complete op de markt. Zowat 88 procent van de bevolking kan rekenen op dekking in hspa en 99 procent van hen op edge, waarmee je perfect kan en en surfen. De investeringen van Mobistar richten zich overigens lang niet alleen op de landelijke dekking, maar ook op de kwaliteit van ons netwerk. Jan Callewaert: Vandaag halen we inderdaad tussen 3,6 en 7,2 Mbps downloadsnelheden, maar ik verwacht dat de mobiele industrie spoedig naar 10,2 Mbps en 14,4 Mbps gaat. De evolutie zit ook in hogere snelheid voor de gebruiker. Consumenten verwachten vandaag realtimetoegang tot informatie met een ultrahoge snelheid. Vooral het gebruik van video kan heel wat capaciteit opslorpen. Wim De Waele: Dat wordt de grote uitdaging in mobiele datacommunicatie. We merken immers een grote stijging van het volume op de mobiele netwerken. Zowat de helft van de 3Gtrafiek in de UK komt bijvoorbeeld van de iphone. De opmars van mobiele datacommunicatie is duidelijk volop aan de gang. Hoewel de laptop, en zelfs de mini-pc, beslist aangewezen blijft voor specifiek gebruik, zal de smartphone verder doorbreken, ook in bedrijven. is en blijft dé basistoepassing voor onderweg, maar het aantal andere bedrijfsapplicaties groeit fors. Met edge en 3G blijkt vandaag al heel veel mogelijk.

11 Klein formaat, grootse prestaties Ontdek de Nokia N97 Mini, een compacte allrounder voor bellen, surfen, mailen, netwerken en meer. Deze elegante verschijning verbaast met zijn innovatief uitschuifbaar 3,2 -touchscreen met volwaardig toetsenbord. Kies Mobistar Connect Mail, Mail&Surf of Enterprise voor volledige - en internetfunctionaliteit op uw Nokia N97 Mini. Meer informatie bij uw Mobistaraccountmanager of surf naar

12 Q&A QUESTIONS & ANSWERS 12 COST CONTROL in het Atomium henri simons, Directeur vzw Atomium

13 Cost control in de praktijk 13 De opvallende vorm van het symbool van België maakt van een efficiënte communicatie tussen de medewerkers een hele uitdaging. Hoe laat je snel iets weten aan je collega in de volgende bol? Directeur Henri Simons vond de oplossing in One Office Voice Pack, de ideale combinatie van vast en mobiel. Hoeveel mensen werken er in het Atomium? Directeur Henri Simons: We hebben 45 vaste medewerkers in dienst. In de zomermaanden komen daar nog een tiental jobstudenten bij. Onze mensen staan onder meer in voor het onthaal, de animatie in de kinderbol en de administratie. Hoe verloopt de interne en externe communicatie in een monument met negen bollen? Intern is de telefoon het communicatiemiddel bij uitstek. We kunnen elkaar niet even iets toeroepen, van de ene bol naar de andere. Alle medewerkers in het Atomium zijn daarom uitgerust met een dect-toestel. De administratieve krachten, die in een van de poten van het gebouw zitten, hebben ook een gsm en een internetverbinding tot hun beschikking. Daarnaast zijn er enkele medewerkers die veel op de baan zijn. Zij bellen uiteraard veel met hun gsm. Hoe houdt u met al dat bellen de kosten onder controle? Vroeger liepen de kosten nogal hoog op. Omdat we als vzw verstandig moeten omspringen met ons budget, besloten we op een bepaald ogenblik maar eens offertes aan te vragen bij verschillende telecombedrijven en de prijzen te vergelijken. Zo zijn we een jaar geleden bij Mobistar terechtgekomen. Hoe heeft Mobistar u weten te overtuigen? Convergentie loont Mobistar biedt convergente oplossingen aan, bijvoorbeeld voor telefonie. De unieke combinatie van vast en mobiel bellen levert veel voordelen op, zoals eenvoudige administratie (één contactpunt, één contract, één factuur, één klantendienst), voordelige tarieven, stijgende efficiëntie en verhoogde productiviteit. Voor meer informatie over convergentie kan u terecht bij uw Mobistar-accountmanager of op naar oneofficevoicepack. Met harde cijfers. De accountmanager nam onze facturen erbij en stelde een uiterst gedetailleerde offerte op, met daarin een prognose van de besparingen die we in een jaar tijd konden realiseren. Meer had onze raad van bestuur niet nodig om de overstap goed te keuren. Bovendien combineert Mobistar vaste en mobiele telefonie in één tariefplan, zodat we nog maar één factuur krijgen voor beide diensten. Wat is er nu veranderd tegenover vroeger? De grootste verandering is dat nu met One Office Voice Pack alle gesprekken binnen het bedrijf gratis zijn, zowel mobiel als vast. Voor een bedrijf waarin zoveel gebeld wordt als bij ons is dat een enorme besparing. We geven nu tot 50 % minder uit dan vroeger. Daarnaast heeft Mobistar ook een interessant internetabonnement voor de laptop dat werkt met een usb-modem. Dat is heel handig voor onze mobiele medewerkers, want daarmee kunnen ze ook onderweg hun mails beantwoorden. En hoe zit het met de kwaliteit van het Mobistar-netwerk in zo n metalen bol? De kwaliteit van het netwerk is uitstekend. Dat heeft onze accountmanager uitvoerig getest. Ik zie nog voor me hoe hij met een gsm in de hand het hele Atomium rondliep om aan te tonen dat het bereik overal even goed was.

14 KNOWHOW 14 Een ROI-studie: een must voor telecommunicatieprojecten? Return On Investment (ROI) meet of een investering al dan niet rendabel is en op welke termijn. Verschillende directies vragen hun telecommunicatieverantwoordelijken nu om dit meetinstrument te hanteren, waardoor het voor ict-projecten een soort paspoort is geworden. Toch is een ROI-berekening niet altijd nodig om juiste investeringen te nemen.

15 Een ROI-studie: een must voor telecommunicatieprojecten? 15 k alman tiboldi, Chief Information Officer Group Thermote & Vanhalst

16 KNOWHOW 16 De Waregemse onderneming TVH (Group Thermote & Vanhalst) is gespecialiseerd in wisselstukken voor bedrijfsvoertuigen. De BlackBerry maakt deel uit van het dagelijkse leven van zijn directeurs, kaderleden en vertegenwoordigers, en biedt hen met name de mogelijkheid om snel te reageren via en hun agenda te beheren. Dat heeft een positieve impact op de productiviteit, zegt Kalman Tiboldi, Chief Information Officer. Hij voegt eraan toe dat, nu de migratie naar Lotus 8.5 en een nieuwe BlackBerry Enterprise Server 5.0 een feit is, nog meer functies mogelijk worden. Dat moet het rendement nog verder verhogen. Binnenkort worden ook 54 dienstwagens uitgerust met laptops. Zo krijgen de technici via een beveiligde tunnel op het Mobistar-netwerk op elk ogenblik toegang tot de toepassingen van het bedrijf. Vijftien wagens van de verkoopafdeling beschikken dan weer over een personal digital assistant (pda) voor het onlinebeheer van de leveringen. Het is duidelijk dat TVH sterk overtuigd is van het nut van de mobiele technologieën. Toch heeft het bedrijf voor geen enkele van deze toepassingen de ROI onderzocht. Moet de ROI in elk geval worden berekend? Budgetten worden krapper, en in veel bedrijven worden financiële mensen betrokken bij aankoopbeslissingen m.b.t. technologie. Daarom worden steeds meer ICT-managers gevraagd nieuwe investeringen te rechtvaardigen, met cijfers in de hand. In februari 2009 wijdde Beltug, een Belgische vereniging van professionele telecommunicatiegebruikers, een volledige studie aan dit thema, omdat het onderwerp sterkt leeft bij bedrijven. Het principe van de ROI mag dan al eenvoudig zijn (alle kosten van de investering worden vergeleken met de geschatte opbrengsten over meerdere jaren), het gebruik ervan vergt enige hersengymnastiek. Zo mag niet alleen de initiële kostprijs van de investering in aanmerking genomen worden, maar moeten ook alle kosten achteraf voor onderhoud, opleiding en dergelijke ingeschat worden. Op dezelfde wijze moeten alle verwachte opbrengsten nauwkeurig worden geïnventariseerd, de directe en de indirecte. Die berekening is niet altijd eenvoudig, zegt Danielle Jacobs, algemeen directeur van BELTUG. Zo is het vaak duidelijk dat werknemers efficiënter kunnen werken, een belangrijk voordeel dat zeer moeilijk in cijfers kan worden gevat. Dat is bijvoorbeeld het geval als de productiviteitsstijging door de invoering van mobiele technologie voor de hand ligt. De berekening is niet altijd eenvoudig. Danielle Jacobs is verder van mening dat deze oefening voor vele projecten erg zinvol is. De technologie verandert erg snel, en elke bedrijf staat voor vele ICTprojecten. Bedrijven gebruiken vaak ROI-berekeningen om de prioriteiten van verschillende projecten vast te leggen. Zo zal een project met een korte terugverdienperiode voorrang krijgen. Als een volledige ROI-berekening niet

17 Een ROI-studie: een must voor telecommunicatieprojecten? 17 vereist is, is het alleszins aangewezen het volledige kostenplaatje op te maken, voor meerdere jaren, om de impact van een project op het budget te cijferen. Jazeker, ik heb ook een BlackBerry, zegt Danielle Jacobs. En ik heb gemerkt dat ik hierdoor mijn tijd veel beter kan beheren door efficiënter om te gaan met . Dit wordt door diverse studies bevestigd (zie pagina 18). Niet-productieve tijd wordt productieve tijd Meer dan 5000 verbeteringen in de bedrijfsprocessen Elk jaar doen wij meer dan 5000 verbeteringen in de bedrijfsprocessen en daarvan kunnen wij niet altijd de ROI controleren, oppert Kalman Tiboldi. Hij vindt dat de kosten en de beoogde baten goed moeten worden onderzocht, zij het niet noodzakelijk op jaarbasis. En bij TVH is het tevredenheidsniveau van de koper doorslaggevend. Als een klant een beroep doet op ons, staat hij ergens stil. En dat kost veel geld, zegt hij. Als een technologie de leveringstermijn van onze wisselstukken kan verkorten, halen wij die DLA Piper, het grootste advocatenkantoor ter wereld, besloot onlangs zijn advocaten uit te rusten met BlackBerry s. Kristof De Vulder, advocaat-vennoot, licht toe: Onlangs investeerden we in een twintigtal BlackBerry s voor onze advocaten. Algauw stelden we vast dat de productiviteit fors omhoogging. Daarom hebben we meer dan zestig toestellen bijbesteld. Volgens Kristof De Vulder ligt de winst op meerdere domeinen. Advocaten besteden soms kostbare tijd aan wachten: tussen twee rechtszaken, onderweg op de luchthaven, Met de BlackBerry s en ze nu of zoeken ze op het internet wat informatie op. Wachttijd wordt zo productieve tijd. Ook de permanente rechtstreekse link naar het kantoor is positief. Laatst ontstond er in een kort geding discussie over een bepaald wetsartikel. Tijdens de zitting vroeg onze advocaat ongemerkt via zijn BlackBerry aan zijn medewerkers om het betreffende artikel naar hem door te sturen per mail. Dat is een schitterend voorbeeld van hoe technologie efficiënt ingezet kan worden in onze werkomgeving. olivier braet, onderzoeker aan het instituut Studies on Media, Information and Telecommunication (SMIT) aan de VUB, vindt dat een positieve ROI snel tot een akkoord van de directie kan leiden en zeker een eerste reden kan zijn om een project te realiseren. Er kunnen er echter nog andere zijn. En tot slot verbeterde DLA Piper met de BlackBerry s zijn bereikbaarheid. Met de BlackBerry s kunnen onze advocaten hun cliënten nog sneller en efficiënter helpen, waar ze ook zitten. Daar gaat het om.

18 KNOWHOW 18 in huis omdat dat onze klant gelukkiger maakt. Olivier Braet, onderzoeker aan het instituut Studies on Media, Information and Telecommunication (SMIT) aan de VUB, vindt dat een positieve ROI snel tot een akkoord van de directie kan leiden en zeker een eerste reden kan zijn om een project te realiseren. Er kunnen er echter nog andere zijn. Zelfs met een negatieve ROI hoeft een project niet te sneuvelen, op voorwaarde dat het de flexibiliteit bevordert, vooral in de logistieke sector. Of wanneer het de communicatie vergemakkelijkt, intern, met leveranciers of met klanten. Zo kan een verbeterde kwaliteit een indirecte impact hebben op de tevredenheid van klanten én van de eigen werknemers. Of als het een middel is om zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Olivier Braet verwijst naar de opkomst van de bankautomaten. Barclays Bank lanceerde ze in zeer beperkte mate, in Groot-Brittannië, in Concurrent Lloyds volgde in 1973, met een uitgebreider netwerk. Geen van beide banken had enig idee van de ROI van deze toestellen. De investering werd gerechtvaardigd als een manier om zich te onderscheiden van de concurrentie. Soms volstaat het om innovatief te zijn. Dat is typisch voor technologieondernemingen. Zo lanceert Google intern een hele reeks projecten. Haast spelenderwijs, met de hoop dat er op een dag één winstgevend blijkt te zijn, of vanuit de redenering dat de technologie zal bijdragen aan het algemene businessmodel van Google. danielle jacobs, algemeen directeur van BELTUG, is van mening dat deze oefening voor vele projecten erg zinvol is. Bedrijven gebruiken vaak ROIberekeningen om de prioriteiten van verschillende ICT-projecten op die manier vast te leggen. Het is duidelijk: ROI is een nuttig instrument dat ongetwijfeld blijvend zal worden gebruikt door directies die zich een oordeel willen vormen over nieuwe investeringen. De ROI mag echter niet het statuut krijgen van alleenheerser. Het is immers niet altijd mogelijk om alle voordelen volledig te becijferen. Bij TVH zullen alleszins nog tal van toepassingen worden ingevoerd zonder terug te vallen op de ROI. Kalman Tiboldi zal ons niet tegenspreken. Productiviteitsstijging door studies bevestigd Mobiele technologie verhoogt het rendement, dat lijdt geen twijfel. Veel auteurs beamen dat allang. Eind 2008 bracht een studie van Ipsos MORI en RIM, de producent van de BlackBerry, aan het licht dat twee derde van de Europese kmo s een of meerdere contracten had afgesloten dankzij mobiele technologie. En nog een jaar eerder was uit een andere studie van RIM en Ipsos Reid bij BlackBerry-gebruikers en ICT-managers gebleken dat de gebruikers van deze toestellen gemiddeld één uur per dag wonnen dankzij de continue toegang tot hun s. Alleen al op basis van deze persoonlijke productiviteitsstijging is een BlackBerry na gemiddeld vijf maanden afgeschreven. Als je rekening houdt met de positieve impact op de interpersoonlijke informatiestroom, bedraagt deze termijn nog amper vier weken. Nog in 2007 toonde de Aberdeen Group aan dat de bedrijven die in de loop van de laatste 24 maanden mobiele technologie in gebruik namen, betere resultaten boekten dan bedrijven die dat niet deden. De productiviteit steeg met 27 %, de klantentevredenheid met 19 %, de winst met 17 % en de omzet van diensten met 13 %.

19 SMARTTOOLS 19 Ontdek hier handige oplossingen voor onmiddellijk gebruik. Quickoffice Mobile Office Suite Comfortabel werken met Word of Excel op uw iphone Gwabbit Sneller contactgegevens opslaan op uw BlackBerry Dankzij Gwabbit hoeft u niet langer handmatig nieuwe contactgegevens in uw BlackBerry-adresboek op te slaan. Gwabbit scant automatisch de handtekening van binnenkomende berichten en exporteert alle relevante gegevens naar uw adresboek. Dit scheelt veel knip- en plakwerk, zeker als u bedenkt dat Gwabbit behalve het adres ook telefoonnummers, bedrijfsnamen en titels van personen toevoegt. Gwabbit werkt op BlackBerry OS 4.2 of hoger. Wil u op een iphone vlot met Microsoft Word en Excel werken, dan moet u zeker eens naar Quickoffice Mobile Office Suite kijken. Tijdens het werken met Word- of Excel-bestanden kan u de typische iphone-functies gebruiken, zoals in- en uitzoomen met de vingers. Hierbij wordt de tekst automatisch aangepast, zodat hij op het scherm past zonder dat u hoeft te scrollen. Ook ondersteunt het programma iphone-functies als tekst selecteren, bladeren, knippen/kopiëren/ plakken of undo/redo via een schudbeweging. Tekst invoeren kan in landscape-modus, zodat u een extra breed toetsenbord tot uw beschikking hebt. Nieuw is de mogelijkheid om bijlagen rechtstreeks te versturen via de iphone. Er worden regelmatig nieuwe versies uitgebracht van het programma, waarvan de meest recente ook.docx- en.xslx-documenten ondersteunen. Nieuw in versie is de wachtwoordbeveiliging voor Word- en Excelbestanden en in Quickword zijn onder andere het onderstrepen van teksten en een Word Count-functie toegevoegd. De laatste versie is bovendien gelokaliseerd voor diverse talen, waaronder het Frans. erik van berendoncks van Sputnik TV heeft alvast de voordelen van Gwabbit ontdekt: Elke week krijg ik ontelbare mails binnen die ik dan lees op mijn BlackBerry. De contactgegevens invoeren van nieuwe contacts en het up-to-date houden ervan is een noodzakelijke klus, waarvoor ik eigenlijk geen tijd en zin heb. Met Gwabbit bespaar ik heel wat tijd én geld. Quickoffice Mobile Office Suite werd op CTIA Wireless 2009 uitgeroepen tot Best Business Application.

20 SMARTTOOLS 20 Invoice Split Privégesprekken met een gsm van het bedrijf voortaan belast Tegenwoordig is het privégebruik van een gsm van het bedrijf belast. Om onaangename verrassingen te voorkomen stelt Mobistar u Invoice Split voor. Een intelligent systeem dat uw financiën en uw werknemers spaart Steeds meer bedrijven stellen hun werknemers een gsm ter beschikking, zodat ze bereikbaar zijn voor collega s of leveranciers. De federale regering buigt zich over dit algemeen verbreide gebruik en wil een onderscheid maken tussen privégesprekken en professionele gesprekken. Zoals u ongetwijfeld weet, betreft het een belastbaar voordeel. De overheid onderscheidt twee gevallen: ofwel hanteert de werkgever een stelsel dat het professionele van het persoonlijke gebruik kan onderscheiden. Ieder betaalt dan zijn deel van de kosten. Ofwel neemt het bedrijf alle kosten op zich. In dit geval heeft de overheid het voordeel van alle aard voor de werknemer bepaald op 12,50 euro per maand. Beide gevallen hebben een gemeenschappelijk kenmerk: zowel op privégesprekken als op professionele gesprekken moeten sociale lasten worden betaald. Extra kosten vermijden Hoe kan u de financiële impact van deze nieuwe belasting, die sinds januari 2010 van toepassing is, beperken? Mobistar beantwoordt die vraag met de dienst Invoice Split, die de twee soorten gesprekskosten op de maandelijkse factuur opsplitst. Het principe is eenvoudig: met Invoice Split kan u automatisch een onderscheid maken tussen de verschillende soorten gesprekken. De kosten van de privégesprekken worden rechtstreeks doorgerekend aan de werknemer. Deze werkwijze biedt tal van voordelen: de werknemer kan bijvoorbeeld zijn maandelijkse uitgaven efficiënt opvolgen en zijn budget met kennis van zaken beheren. Of u nu kiest voor een forfait, voor Invoice Split of voor een combinatie van beide, raadpleeg steeds uw Mobistar-accountmanager. U vindt meer informatie op of bel mobiel naar het nummer Honger naar meer vakinformatie? Als professional in telecommunicatie en ICT kan u nooit genoeg weten over uw vak. Neem daarom een abonnement op M Direct, onze gratis electronische nieuwsbrief die u tweemaandelijks informeert over de nieuwste telecom-oplossingen, aanbiedingen en tariefplannen voor uw bedrijf. Schrijf u vandaag in via mdirect.

NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen. Connecting People

NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen. Connecting People Connecting People NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen Blader gemakkelijk door het menu met uw vinger of stylus. Surf en e-mail via onze wifihotspots of mobiele breedband. Geniet

Nadere informatie

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012 Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld 2 De mobiele trends: een wereld in verandering Groot of klein,

Nadere informatie

Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm

Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm Gratis dienst, gratis activering Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm Krijgt u een dringende oproep voor een andere persoon op uw gsm? Met Call Transfer schakelt u de oproep onmiddellijk

Nadere informatie

One Office Voice Pack Vaste en mobiele telefonie in één pack

One Office Voice Pack Vaste en mobiele telefonie in één pack One Office Voice Pack Vaste en mobiele telefonie in één pack In alle vrijheid communiceren en zakendoen Mobistar biedt geïntegreerde oplossingen die uw zaak mobieler en productiever maken. U kan overal

Nadere informatie

Efficiënt communiceren met uw zakenrelaties

Efficiënt communiceren met uw zakenrelaties Mobile Business Efficiënt communiceren met uw zakenrelaties Nieuw! Extended Fleet Onbeperkt bellen naar alle Mobistar-nummers en vaste lijnen! Ik kies voor mijn bedrijf Het geheim achter efficiënt zakendoen?

Nadere informatie

Mobile Business. Efficiënt communiceren met uw zakenrelaties 03/2012

Mobile Business. Efficiënt communiceren met uw zakenrelaties 03/2012 Mobile Business Efficiënt communiceren met uw zakenrelaties 9040146 03/2012 Ik kies voor mijn bedrijf Het geheim achter efficiënt zakendoen? De juiste beslissingen nemen, ondersteund door een optimale

Nadere informatie

HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT

HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT U weet als ondernemer zelf wat het beste is voor uw bedrijf. Daarom geven we u met ons nieuwe zakelijke abonnement Helder graag de

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

Maak kennis met het nieuwe bellen!

Maak kennis met het nieuwe bellen! Maak kennis met het nieuwe bellen! Waar ik ook ben, je mag mij altijd storen voor echt belangrijk nieuws! U heeft de regie U heeft uw mobility zelf in de hand. Wij verzorgen het beheer voor u, zoals beveiligingsinstellingen,

Nadere informatie

Het gebruik van de smartphone in België

Het gebruik van de smartphone in België M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar M Onderzoek November 20121 Het gebruik van de smartphone in België UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld 2 3 Van nomade naar teamwerk Dit onderzoek over het

Nadere informatie

Mobiel werken. 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1

Mobiel werken. 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1 Mobiel werken 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1 Inhoud: Definitie van Mobiel werken Wat heb je nodig om mobiel te werken? Historiek mobiele connecties Historiek van de toestellen Operating systems

Nadere informatie

Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G. Snel mee met

Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G. Snel mee met Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G Snel mee met Wat heb je nodig voor 4G? 1 3 4Gnetwerk 4Ggsm Het nieuwe 4G-netwerk van Mobistar biedt je de beste snelheid en een netwerk dat in meer dan 270 steden

Nadere informatie

Zelfstandig ondernemen met T-Mobile.

Zelfstandig ondernemen met T-Mobile. Zelfstandig ondernemen met T-Mobile. Ik kan toch niet nu al weten of ik 2 jaar lang dezelfde bundel nodig heb? Daar moet iets aan te doen zijn. Edwin van Arkel, zelfstandig ondernemer, nog geen klant bij

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf

Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf Shape De voordelen voor uw bedrijf Op maat van uw behoeften 6 formules op maat van uw verschillende werknemers. Flexibiliteit Als de behoeften van uw bedrijf

Nadere informatie

Nieuw. Shape. Formules op maat van elke medewerker. 5 troeven van Shape. Kies de diensten die u het best passen. Mobiel ondernemen met Shape

Nieuw. Shape. Formules op maat van elke medewerker. 5 troeven van Shape. Kies de diensten die u het best passen. Mobiel ondernemen met Shape Shape Nieuw Formules op maat van elke medewerker Mobiel ondernemen met Shape 5 troeven van Shape Kies de diensten die u het best passen Wat is Shape? 2 Mobiel ondernemen met Shape Uw werknemers werken

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

Altijd en overal online?

Altijd en overal online? Altijd en overal online? Smartphone Tablet E-Reader Netbook Notebook Chromebook Smartphones Bekende merken en types: Apple iphone 4 Samsung Galaxy S II HTC Desire HD Blackberry bold Steeds minder: Nokia

Nadere informatie

Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf

Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf Shape De voordelen voor uw bedrijf Op maat van uw behoeften 6 formules op maat van uw verschillende werknemers. Flexibiliteit Als de behoeften van uw bedrijf

Nadere informatie

One Office Full Pack. Vast bellen, mobiel bellen en internet in één

One Office Full Pack. Vast bellen, mobiel bellen en internet in één One Office Full Pack Vast bellen, mobiel bellen en internet in één In alle vrijheid communiceren en zakendoen Mobistar biedt geïntegreerde oplossingen die uw zaak mobieler en productiever maken. U kan

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Mobiel bellen en Internet. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Mobiel bellen en Internet. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Mobiel bellen en Internet Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Mobiel bellen en Internet 3 2 Specificaties en bijzonderheden 4 Bijlage A: Specificaties

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf

Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf Shape De all-in mobiele oplossing voor uw bedrijf Shape De voordelen voor uw bedrijf Op maat van uw behoeften 6 formules op maat van uw verschillende werknemers. Flexibiliteit Als de behoeften van uw bedrijf

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Supervoordelig bellen, surfen en tv-kijken

Employee Privilege Programme. Supervoordelig bellen, surfen en tv-kijken Employee Privilege Programme Supervoordelig bellen, surfen en tv-kijken Bespaar flink op uw Pack Een exclusief contract waar u met het hele gezin van profiteert Uw werkgever heeft een contract afgesloten

Nadere informatie

One Office Full Pack. Vast bellen, mobiel bellen en internet in één

One Office Full Pack. Vast bellen, mobiel bellen en internet in één One Office Full Pack Vast bellen, mobiel bellen en internet in één In alle vrijheid communiceren en zakendoen Mobistar biedt geïntegreerde oplossingen die uw zaak mobieler en productiever maken. U kan

Nadere informatie

Beschrijving 4G voor Business Partners

Beschrijving 4G voor Business Partners Beschrijving 4G voor Business Partners September 2013 Inhoud 1. 4G; Wat is het?... 3 2. Waarom 4G van Yes Telecom... 3 3. Wat kunt u met 4G?... 3 4. Wat heeft u nodig om gebruik te kunnen maken van 4G?...

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen Voor iedere medewerker het ideale communicatiepakket Het toenemend aantal communicatiemogelijkheden en de steeds grotere keuze aan devices,

Nadere informatie

De objectieve zakenpartner in telecommunicatie SPLIETHOFF VAST-MOBIEL INTEGRATIE

De objectieve zakenpartner in telecommunicatie SPLIETHOFF VAST-MOBIEL INTEGRATIE SPLIETHOFF VAST-MOBIEL INTEGRATIE Voor specifieke vragen kunnen we altijd bij de medewerkers van BTC Teleconsult terecht. De onafhankelijke positie die BTC inneemt past uitstekend bij de behoefte en grootte

Nadere informatie

BeCloud. Belgacom. Cloud. Services.

BeCloud. Belgacom. Cloud. Services. Cloud Computing Steven Dewinter Steven.Dewinter@belgacom.be February 13 th, 2012 Cloud computing is niet nieuw. Het is een evolutie, geen revolutie! Personal Computer, Tekstverwerker, Rekenblad, MS DOS,..

Nadere informatie

Real Business! Yes Telecom, zakelijk de beste keuze. Dé Business Provider

Real Business! Yes Telecom, zakelijk de beste keuze. Dé Business Provider Real Business! Yes Telecom, zakelijk de beste keuze Dé Business Provider Yes Business Bundels Welkom bij Yes Telecom, dé mobiele provider voor de zakelijke markt! Yes Telecom begrijpt dat u als zakelijke

Nadere informatie

M*News. Z o m e r 2 0 0 7

M*News. Z o m e r 2 0 0 7 M*News Informatiebron over business solutions voor Mobistar-klanten Z o m e r 2 0 0 7 Primeur: vast en mobiel in één tariefplan voor KMO's Wirefree Office: één telefoon voor alle belverkeer Meer volume

Nadere informatie

HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT

HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT U weet als ondernemer zelf wat het beste is voor uw bedrijf. Daarom geven we u met ons nieuwe zakelijke abonnement Helder graag de

Nadere informatie

Mobiele toestellen met Hosted Exchange 2010

Mobiele toestellen met Hosted Exchange 2010 Mobiele toestellen met Hosted Exchange 2010 Documentatie voor eindgebruikers voor gebruik van tablets of smartphones Auteur: Kris Banken Datum: 15 september 2014 Versie 2.1 Versiebeheer: Versie Datum Auteur

Nadere informatie

The next revolution in Point of Sales

The next revolution in Point of Sales The next revolution in Point of Sales Maak kennis met OmniQstore Dé toekomst van POS-systemen De wereld verandert sneller dan ooit: u wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwe wetten, technologieën, bedrijfsmodellen

Nadere informatie

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s.

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Klik hier voor de specificaties 4 inch screen The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Uitstekende kijkhoeken De hoge kwaliteit van

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij UES030_brochureA5_06.indd 1 27/10/15 17:41 UES030_brochureA5_06.indd 2 27/10/15 17:41 Het mooiste cadeau: altijd iemand dichtbij. Het is voor veel mensen erg herkenbaar: uw ouders,

Nadere informatie

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1 Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel Rekenvoorbeeld 1 Ieder bedrijf beschikt tegenwoordig over een e-mail server. E-mail op smart Phones en tablets wordt steeds populairder en belangrijker maar

Nadere informatie

Mobiele technologie zorgt ervoor dat je met een smartphone en tablet en draadloos op een laptop of computer kunt werken.

Mobiele technologie zorgt ervoor dat je met een smartphone en tablet en draadloos op een laptop of computer kunt werken. Informatie- en communicatietechnologie Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is de techniek om informatie te verzamelen, op te slaan, weer te geven en uit te wisselen. Dit kan door geluid, tekst,

Nadere informatie

Werken in de Cloud? Gemakkelijker dan ooit.

Werken in de Cloud? Gemakkelijker dan ooit. De basics: wat is die hele Cloud nu écht? U stelt zich de Cloud best voor als een soort centrale serverruimte. Iedereen kan er beveiligd op inloggen vanop zijn eigen laptop, zijn smartphone,... In die

Nadere informatie

Welkom bij Yes Telecom, dé mobiele provider

Welkom bij Yes Telecom, dé mobiele provider Yes Business Bundels Welkom bij Yes Telecom, dé mobiele provider voor de zakelijke markt! Yes Telecom begrijpt dat u als zakelijke beller hoge eisen stelt aan uw mobiele bereikbaarheid en bovendien meer

Nadere informatie

De droom 5. Visie en missie 7. Mega innovatief 9. Super professioneel 11. Ultra flexibel 13. Puur persoonlijk 15. Vaste telefonie 17

De droom 5. Visie en missie 7. Mega innovatief 9. Super professioneel 11. Ultra flexibel 13. Puur persoonlijk 15. Vaste telefonie 17 W i t h i n r e a c h v o i c e w o r k s. c o m Inhoud De droom 5 Visie en missie 7 Mega innovatief 9 Super professioneel 11 Ultra flexibel 13 Puur persoonlijk 15 Vaste telefonie 17 Mobiele telefonie

Nadere informatie

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Uitkomst enquête... 4 Conclusie.... 9 2 Inleiding Inleiding Een smartphone is een mobiele telefoon

Nadere informatie

Waarom telefonie via je ICT-partner?

Waarom telefonie via je ICT-partner? Waarom telefonie via je ICT-partner? De toekomst is begonnen. Iedereen - je concurrent ook - maakt telefonie onderdeel van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee ontstaan eindeloze mogelijkheden om de kracht

Nadere informatie

M*News. Win productiviteit met mobiele e-mail ContactSave beschermt uw gsm-gegevens Marktonderzoek: wat verwacht u van uw telecomoperator?

M*News. Win productiviteit met mobiele e-mail ContactSave beschermt uw gsm-gegevens Marktonderzoek: wat verwacht u van uw telecomoperator? M*News Informatiebron over Business Solutions voor Mobistar-klanten H e r f s t 2 0 0 7 Win productiviteit met mobiele e-mail ContactSave beschermt uw gsm-gegevens Marktonderzoek: wat verwacht u van uw

Nadere informatie

RACKBOOST Hosted Exchange. Mobiel, veilig en eenvoudig. hosting support consulting

RACKBOOST Hosted Exchange. Mobiel, veilig en eenvoudig. hosting support consulting RACKBOOST Hosted Exchange Mobiel, veilig en eenvoudig hosting support consulting RACKBOOST Hosted Exchange RACKBOOST, SINDS 1999 TOONAANGEVEND RACKBOOST is sinds 1999 een toonaangevende Belgische leverancier

Nadere informatie

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding Personal Edition Verkorte handleiding Vodafone Pocket Connect MB.PC.BR.0609.01 Auteursrechten Oktober 2006 Vodafone Libertel N.V. Uit deze uitgave mag niets worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Wifi of mobiel internet gebruiken?

Wifi of mobiel internet gebruiken? Wifi of mobiel internet gebruiken? Wat is het verschil tussen wifi en mobiel internet met een dataverbinding? Surfen via wifi is goedkoper (vaak gratis) dan surfen via mobiel internet, maar het wifi-bereik

Nadere informatie

VCS VoIP. In de Cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf VCS Automatisering

VCS VoIP. In de Cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf VCS Automatisering In de Cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf Uw telefooncentrale In de Cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf De behoefte aan efficiëntie vraagt om een flexibele communicatieoplossing.

Nadere informatie

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform Versie: 1 Maand: juli 2015 Versie: 1.0 Maand: april 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

BlackBerry Business Cloud Services Handleiding om BlackBerry Business Cloud Services voor Zakelijk Exchange Online te activeren

BlackBerry Business Cloud Services Handleiding om BlackBerry Business Cloud Services voor Zakelijk Exchange Online te activeren BlackBerry Business Cloud Services Handleiding om BlackBerry Business Cloud Services voor Zakelijk Exchange Online te activeren 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 BlackBerry Business Cloud Services activeren

Nadere informatie

Het POP C gamma van ALCATEL ONETOUCH : Hippe en kleurrijke en smartphones

Het POP C gamma van ALCATEL ONETOUCH : Hippe en kleurrijke en smartphones Persbericht Het POP C gamma van ALCATEL ONETOUCH : Hippe en kleurrijke en smartphones Brussel, 16 juni 2014 ALCATEL ONETOUCH stelt haar nieuwe gamma betaalbare, makkelijk te kiezen en erg gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

INTERNET TELEFONIE FLEXIBELE CONFIGURATIE EN KOSTENGUNSTIG

INTERNET TELEFONIE FLEXIBELE CONFIGURATIE EN KOSTENGUNSTIG INTERNET TELEFONIE FLEXIBELE CONFIGURATIE EN KOSTENGUNSTIG Hosted IP Telefonie (HIP Telefonie) is een systeem waarbij U gebruikt kunt maken van een internetverbinding om te telefoneren. De telefooncentrale

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Ricoh Mobile Services

Ricoh Mobile Services Ricoh Mobile Services Mobiliteit binnen handbereik Professioneel gebruik van tablets in Europa Tablets op kantoor: Aantal professionele tabletgebruikers op kantoor 60% Tablets aangeboden door de werkgever

Nadere informatie

Sneller. Straffer. Beter. sneller met 4G, Verbeterd netwerk, straffere prijs! TELNRET4T142_KingKong_Folder_mei_NL_v2.indd 1

Sneller. Straffer. Beter. sneller met 4G, Verbeterd netwerk, straffere prijs! TELNRET4T142_KingKong_Folder_mei_NL_v2.indd 1 Sneller Beter Verbeterd netwerk, sneller met 4G, straffere prijs! Straffer TELNRET4T142_KingKong_Folder_mei_NL_v2.indd 1 De vernieuwde KING en KONG: nu nog beter, sneller en straffer! Veel Dubbel zoveel

Nadere informatie

Eerste stappen met Windows 10

Eerste stappen met Windows 10 Eerste stappen met Windows 10 Je hebt de upgrade naar Windows 10 met succes afgesloten. Nu kun je volledig profiteren van je nieuwe besturingssysteem. Als hulp bij je oriëntatie op jouw eerste stappen

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Persbericht Persbericht Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook

Nadere informatie

KMO-Dag Mobiel beheer van de bouwplaats

KMO-Dag Mobiel beheer van de bouwplaats KMO-Dag Mobiel beheer van de bouwplaats 20 maart 2008 Vincent Didriche WTCB Beheer, Kwaliteit en Informatietechnieken Agenda 1. Mobiele toepassingen 2. Werkwijze 3. Tools «out of the box» en gratis software

Nadere informatie

handleiding voor de SPV C600

handleiding voor de SPV C600 handleiding voor de SPV C600 welkom Gefeliciteerd met uw nieuwe telefoon. Neem tijdens het opladen van de batterij even vijf minuten de tijd om uit te vinden wat uw telefoon allemaal kan doen en welke

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving Totaalcommunicatie Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 09-03-2015 1.1 Aanpassing met vast toestel RoutIT B.V. 09-11-2016 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Telecommunicatie op maat van uw onderneming.

Telecommunicatie op maat van uw onderneming. Telecommunicatie op maat van uw onderneming. Licom info@licom.be www.licom.be Industriezone Herdersbrug Pathoekeweg 9B 009 B-8000 Brugge T +32(0)50 45 78 00 Licom Z.1 Researchpark 310 B-1731 Zellik T +32(0)2

Nadere informatie

BlackBerry Cloud Services

BlackBerry Cloud Services BlackBerry Cloud Services Flexibele draadloze oplossing Uitgebreide beveiligingsopties Eenvoudig (centraal) te beheren Kosten besparen BlackBerry Enterprise Server & BlackBerry Express Server BlackBerry

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

Accenture vergroot slagkracht topconsultants met Windows Mobile smartphones

Accenture vergroot slagkracht topconsultants met Windows Mobile smartphones Accenture vergroot slagkracht topconsultants met Windows Mobile smartphones Lees hier hoe Accenture zijn partners de tools biedt om efficiënter met hun spaarzame tijd om te gaan, dankzij het gebruik van

Nadere informatie

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Met Ricoh vindt u DE oplossing voor UW bedrijf! Vindt u het bestand dat u net scande niet meer terug? Verliest u kostbare tijd met zoeken in uw archieven?

Nadere informatie

oi+ Stellar Okt 2015 Voi+ Stellar product info

oi+ Stellar Okt 2015 Voi+ Stellar product info V oi+ Stellar Okt 2015 1 Voi+ Stellar product info Voi+ Stellar Okt 2015 2 Voi+ Stellar efficiently in the Cloud Met Voi+ Stellar heeft u alle telefooncentralefunctionaliteiten op uw mobiele en vaste toestel

Nadere informatie

Uw totale telecompartner

Uw totale telecompartner Zorgeloos communiceren Eén aanspreekpunt Jarenlange ervaring Uw totale telecompartner Totale telecom oplossingen 100% bereikbaar Teleservice is er trots op u een compleet portfolio op het gebied van telecom

Nadere informatie

inhoud Investeringen in mobiliteit vormen topprioriteit www.mobistar.be

inhoud Investeringen in mobiliteit vormen topprioriteit www.mobistar.be m*news HERFST 2006 Mobistar One Office: onbeperkt bellen onder collega s Grenzeloos ondernemen voor een minimaal vast bedrag Blackberry 7130g: compromisloze efficiëntie Investeringen in mobiliteit vormen

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Android telefoon SIMOSO 2013 Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Android telefoon RitMeter, de eenvoudigste

Nadere informatie

BeCloud. Belgacom. Cloud. Services.

BeCloud. Belgacom. Cloud. Services. Cloud Computing Webinar Unizo Steven Dewinter Steven.Dewinter@belgacom.be January 20 th, 2012 Agenda Agenda: Wat is nu precies Cloud Computing? Voordelen & Nadelen Hoe ga ik naar de Cloud? Belgacom Cloud

Nadere informatie

Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro. Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent

Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro. Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent UC Pro biedt u een schat aan mogelijkheden Bellen Bel snel en nauwkeurig rechtstreeks vanaf uw pc

Nadere informatie

Mobiel internet op uw gsm in alle vertrouwen

Mobiel internet op uw gsm in alle vertrouwen Mobiel internet op uw gsm in alle vertrouwen Papieren kopieën van dit document worden niet bijgewerkt. 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Inleiding... 3 3 U hebt een gsm of een smartphone... 4 3.1 Activeer een tariefplan

Nadere informatie

Life s too short to have the wrong subscription

Life s too short to have the wrong subscription Meer weten? Ga voor de actuele informatie over onze tarieven en producten naar vodafone.nl/zakelijk of bel gratis naar 0800-0500. Vraag uw adviseur om meer informatie. Tarieven Zakelijk Geldig per 1 februari

Nadere informatie

Real Business! Yes Telecom, zakelijk de beste keuze. Dé Business Provider

Real Business! Yes Telecom, zakelijk de beste keuze. Dé Business Provider Real Business! Yes Telecom, zakelijk de beste keuze Dé Business Provider Welkom bij Yes Telecom, dé mobiele provider voor de zakelijke markt! Yes Telecom begrijpt dat u als zakelijke beller hoge eisen

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Gemakkelijk zaken doen

Gemakkelijk zaken doen Algemene informatie Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw Voor alle abonnementen gelden aansluitingskosten. Er geldt een tarief voor mobiele abonnementen en een tarief voor Mobiel Breedband abonnementen,

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile

vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile t-mobile cloud 10 bellen verzekering deezer music internet europa vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile Je bepaalt

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Baanbreke X2com X2com levert professionele telecom diensten aan bedrijven en instellingen. De organisatie is in 2008 in Nederland opgericht.

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

Het is tijd voor Kleos

Het is tijd voor Kleos When you have to be right Het is tijd voor Kleos Praktijkmanagementsoftware in de cloud Kleos maakt het beheer van grote en kleine advocatenkantoren een stuk makkelijker Kleos Kleos is ontwikkeld door

Nadere informatie

9200 DENDERMONDE WAUTERS Marcel PC Technieken / 03 Soorten computers

9200 DENDERMONDE WAUTERS Marcel PC Technieken / 03 Soorten computers Soorten computers 1 Classificatie volgens hiërarchie De technische term voor een computer zoals we die nu kennen is micro data processor, kortweg PC. De PC stond bij zijn ontstaan begin jaren 80 onderaan

Nadere informatie

KPN ÉÉN biedt eenvoud

KPN ÉÉN biedt eenvoud KPN ÉÉN ÉÉN KPN ÉÉN biedt eenvoud optimaal samenwerken en beter bereikbaar Eén factuur Eén contract Eén prijsplan Eén helpdesk Eén aanspreekpunt Eén online beheerportal Eén adresboek Eén telefoonnummer

Nadere informatie

THE BIG CHALLENGE VAN DE KLANT DIE OP UW WEBSITE ZIT

THE BIG CHALLENGE VAN DE KLANT DIE OP UW WEBSITE ZIT THE BIG CHALLENGE VAN DE KLANT DIE OP UW WEBSITE ZIT Whitepaper the next best thing in customer communication: Skype for Business. Patrick Kusseneers, Product manager Voxtron Communication Center Ons Voxtron

Nadere informatie

tel: 056 60 75 09 fax: 056 61 43 12 gwen@lijn-applications.be

tel: 056 60 75 09 fax: 056 61 43 12 gwen@lijn-applications.be http://www.lijn-applications.be Toekomststraat 34a 8790 Waregem tel: 056 60 75 09 fax: 056 61 43 12 www.lijn-applications.be gwen@lijn-applications.be Lijn-Applications is een gespecialiseerde firma die

Nadere informatie

Selling Mamut One. Yvette Hoogewerf, Sales Manager VAR NL 25 september 2007 yvetteh@mamut.nl

Selling Mamut One. Yvette Hoogewerf, Sales Manager VAR NL 25 september 2007 yvetteh@mamut.nl Selling Mamut One Yvette Hoogewerf, Sales Manager VAR NL 25 september 2007 yvetteh@mamut.nl Agenda Visie Mamut Trends in de markt Solution Selling Wat is Mamut One Partners Selling the solution Value proposition

Nadere informatie

Windows Phone 8S HTC

Windows Phone 8S HTC Een nieuwe, meer persoonlijke user interface Design DNA van HTC HTC Proprietary and Confidential De lichtste Windows Phone met Beats Audio Iconisch Design HTC ontwierp de Windows Phone 8S door het virtuele

Nadere informatie

ALCATEL ONETOUCH introduceert Wi-Fi LINKs, s werelds veelzijdigste mobiele Wi-Fi

ALCATEL ONETOUCH introduceert Wi-Fi LINKs, s werelds veelzijdigste mobiele Wi-Fi Persbericht ALCATEL ONETOUCH introduceert Wi-Fi LINKs, s werelds veelzijdigste mobiele Wi-Fi 3 verbindingskeuzes: 4G+, 4G en 3G Verbind vanaf 10 tot 32 toestellen tegelijk Klein en licht genoeg voor in

Nadere informatie

TABLETS EN DE EUROPESE PRODUCTIVITEITSREVOLUTIE SAMENVATTING

TABLETS EN DE EUROPESE PRODUCTIVITEITSREVOLUTIE SAMENVATTING TABLETS EN DE EUROPESE PRODUCTIVITEITSREVOLUTIE SAMENVATTING TABLETS EN DE EUROPESE PRODUCTIVITEITSREVOLUTIE SAMENVATTING Deze resultaten, uit een van de meest uitgebreide onderzoeken naar het gebruik

Nadere informatie

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Situering Desktop Computer Laptop Notebook Tablets Smartphone Tablets Windows 8 Android Mac ios voor ipad en ipad mini Windows 8 (Microsoft) Opvolger van MS Surface RT

Nadere informatie

Ready healthcare. Actieplan gezondheidszorg. Vodafone Power to you

Ready healthcare. Actieplan gezondheidszorg. Vodafone Power to you Ready healthcare Actieplan gezondheidszorg Vodafone Power to you 2 Hoe kunnen onze zorgverleners efficiënter werken? Uw kansen Naarmate de vraag naar zorg groter wordt, neemt de druk op zorgverleners toe.

Nadere informatie