INHOUDSOPGAVE Verschillende versies... 2 Apps programma s... 4 Overzicht van alle geïnstalleerde app s... 7 Tegels... 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUDSOPGAVE Verschillende versies... 2 Apps programma s... 4 Overzicht van alle geïnstalleerde app s... 7 Tegels... 8"

Transcriptie

1 INHOUDSOPGAVE 1 Verschillende versies Windows RT: gemaakt voor Tablets Windows Windows Apps programma s Wat is een app? Downloaden Wat is een app-store? Pas op voor frauduleuze apps! Mee geleverde app s Apps afsluiten Overzicht van alle geïnstalleerde app s Tegels Aan start vastmaken Van start loskoppelen Veranderen van grootte Bureaublad Taakbalk Charmes Met het internet verbinden Apps en programma s zoeken op je pc Store Enkele populaire app s PC afsluiten Cursus: Windows 8 voor beginners Geschreven door Carina Gülcher

2 2 1 VERSCHILLENDE VERSIES 1.1 Windows RT: gemaakt voor Tablets Windows RT 8.1 bevat veel soortgelijke onderdelen als Windows 8.1, maar is ontworpen en gebouwd voor dunnen en lichte pc's. Aantal functies van Windows 8.1 en Windows RT 8.1: Een vloeiende, intuïtieve, gemakkelijk te gebruiken interface die u eenvoudig kunt aanpassen. Ingebouwde apps zoals Mail, Agenda, Foto's en OneDrive, en nog veel meer apps die beschikbaar zijn in de Windows Store. Internet Explorer 11 voor snel en intuïtief bladeren. Ontworpen met het oog op aanraakmogelijkheden, zodat u op een geheel nieuwe manier met Windows kunt werken. Ontworpen met het oog op het gebruik van de muis en het toetsenbord, zodat u productief kunt zijn wanneer dat nodig is. Windows RT 8.1 biedt ook enkele andere functies: Windows Update en Windows Defender zijn altijd ingeschakeld en bijgewerkt zodat uw pc beter beveiligd is. BitLocker-technologie biedt geavanceerde gegevensbescherming, zodat uw informatie altijd beter beveiligd blijft. Alle Windows RT 8.1-pc's gebruiken InstantGo zodat deze onmiddellijk worden ingeschakeld en tegels en andere online services, ook wanneer het scherm uit is, up-todate blijven (niet alle Windows 8.1-pc's zijn uitgerust met InstantGo). Wordt meegeleverd met Office 2013 RT en biedt bureaubladversies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook die zijn geoptimaliseerd voor aanraakschermen. Raadpleeg voor meer informatie de productpagina voor Office 2013 RT. Sommige functies zijn niet opgenomen in Windows RT 8.1: Windows Media Player Windows Media Center Het maken van een Thuisgroep (u kunt deelnemen aan een bestaande thuisgroep, maar geen nieuwe maken) De mogelijkheid om vanaf een andere pc via Extern bureaublad verbinding te maken met uw Windows RT 8.1-pc Domein toevoegen In Windows RT 8.1 kunt u apps rechtstreeks vanuit de Windows Store installeren, maar u kunt geen bureaublad-apps 's installeren die u gebruikt met eerdere versies van Windows. U kunt alleen printers, muizen, toetsenborden en andere apparaten installeren die zijn voorzien van het logo Designed for Windows RT.

3 Windows 8 Eerste versie van Windows 8. Geen pijltje Je kan gratis updaten naar Windows 8.1 in de Store 1.3 Windows 8.1 Verbeterde versie van Windows 8 Als je alle updates hebt gehad, dan zit er rechts boven een Uit-Knop. (op eind mei 2014)

4 4 2 APPS PROGRAMMA S 2.1 Wat is een app? Apps zijn kleine programmaatjes die je op je telefoon/tablet kunt installeren. Vanaf Windows 8 zijn ze ook beschikbaar voor PC s. Er zijn er honderdduizenden. De toepassingen zijn eindeloos: een reis met het OV plannen, internetradio luisteren, e-books lezen of bijvoorbeeld een goed restaurant in de buurt zoeken. Er zijn apps met verschillende besturingssystemen. Er zijn drie grote spelers: Fabrikant Besturingssysteem Winkel Apple ios App Store Google Android Google Play Windows Windows Phone/Windows 8 Windows Market Place 2.2 Downloaden Soms is een app gratis. Meestal zit daar een bedoeling achter. Makers moeten op een of andere manier toch hun geld verdienen. Soms gaat het om een lite - versie, wat hetzelfde is als een demo. Een stukje van de applicatie is dan gratis beschikbaar om uit te proberen. Smaakt het naar meer, dan kan de betaalde versie worden aangeschaft. Meestal kost een app geld. Veel apps kosten tussen 1 en 5 euro. Wat je daarvoor krijgt, verschilt: de ene app biedt een grote diversiteit aan activiteiten. De ander biedt alleen een simpel spelletje. 2.3 Wat is een app-store? Apps download je in een app-store, een onlinewinkel voor apps die je start vanaf je telefoon/tablet of computer. Elk mobiel besturingssysteem heeft een eigen winkel en apps van het ene besturingssysteem kun je niet zomaar op een ander systeem installeren. Wij bespreken enkel degene voor Windows 8

5 5 Wat zijn de beste app-stores? De app-stores van ios en Android zijn koplopers en beide erg uitgebreid. De Google Play biedt relatief veel gratis apps: grofweg 2/3 de. Doordat het toevoegen van apps aan de Google Play voor app-makers heel erg laagdrempelig is, zit er ook veel 'troep' tussen deze apps. Bij Apple's App Store is juist zo'n 2/3 de van de apps betaald. Voordat een app in Apple's App Store terecht komt, moet deze eerst worden goedgekeurd. Hierdoor wordt vervuiling van de Store voorkomen. De Windows Phone Store van Windows Phone heeft beduidend minder apps. Het aanbod groeit wel maar niet erg snel. Vooralsnog is het aantal apps in de Windows Phone Store ongeveer een vijfde van dat van Android en en ios. Is een app-store met meer apps beter? Is meer apps ook beter? Je kunt tenslotte toch niet alle apps uit de store op je telefoon installeren. In de praktijk blijkt een uitgebreid aanbod van apps samen te gaan met veel kwalitatief goede apps. Bovendien is in de app-winkels met het meest uitgebreide aanbod de kans groter dat je net die ene app vindt die je zoekt. Zoals gezegd zit er in de Google Play Store wel veel 'troep' tussen de apps, ook al is dit een hele grote app store. 2.4 Pas op voor frauduleuze apps! De laagdrempeligheid bij sommige app-stores om apps toe te voegen heeft ook zijn keerzijde. Het komt wel eens voor dat er een nep-app met kwade bedoelingen door de keuring komt. Zo is er in het verleden sprake geweest van apps die persoonlijke gegevens verzamelden (inloggegevens, wachtwoorden etc.) en vervolgens openbaar maakten. Om te voorkomen dat je te maken krijgt met een nep-app adviseren wij je de volgende tips in acht te nemen als je een app installeert: Kijk goed naar wie de app heeft gemaakt. Een officiële app wordt meestal door het bedrijf zelf uitgegeven. Als de naam van het bedrijf in de vermelding voorkomt zit het meestal wel goed. Anders even de naam van de ontwikkelaar googlen. Kijk naar het aantal downloads van de app. Een frauduleuze app zal veel minder downloads hebben. Bekijk ook de reviews van de app. Een mogelijk frauduleuze app zal slecht werken en minder functionaliteit hebben, wat je vaak weer terugleest in de reviews van de app. Check of de andere bronnen ook naar deze app verwijzen. Een provider of ontwikkelaar zal bijvoorbeeld op zijn eigen site naar de juiste plek in de app store verwijzen. Check ook de permissies die je de app geeft voordat je deze installeert.

6 Mee geleverde app s Al je accounts zoals Outlook en Yahoo! op één plek. Muziek Ontdek, download en beluister de nieuwste muziek. Video's Zoek en bekijk films en tv-programma's. Bekijk ze op je pc of stream ze naar je tv. Foto's Foto's bewerken op een touchscreen, zoals het bedoeld is. Snel en eenvoudig bijsnijden, corrigeren en filters toepassen. Games Ontdek de populairste games, de klassiekers en de exclusieve games voor Windows. Houd je voortgang bij en vergelijk jouw scores met die van je vrienden. Camera Maak foto's of video's, blader er doorheen en deel de mooiste met vrienden en familie. Personen Houd contact en voer gesprekken met vrienden uit je sociale netwerk en uit je lijst met contactpersonen. Kaarten Markeer, bewaar en ontdek de locaties die je belangrijk vindt. Ontvang routeaanwijzingen en bekijk de verkeersomstandigheden. Agenda Houd je planning in de gaten in een maandelijkse, wekelijkse of tweedaagse indeling. Ontvang herinneringen voor je afspraken, zodat je altijd op tijd bent. Financieel Uitgebreid financieel nieuws en marktgegevens van vertrouwde, wereldwijde bronnen. Alarmen Meerdere alarmen instellen en aanpassen voor alles waaraan je herinnert wilt worden. Schakel ze uit als je ze even niet wilt horen. Rekenmachine Een betrouwbare klassieker, nu geoptimaliseerd voor touch. Eten en drinken Download duizenden recepten, instructievideo's en tips van bekende chefs. Geluidsrecorder Eenvoudig geluidsopnamen maken en die vervolgens tweaken, opslaan en afspelen op je pc. Leeslijst Sla alles wat je later wilt lezen op of deel het met vrienden.

7 Apps afsluiten Eén van de kenmerken waarvan een app zich onderscheid van een programma is de manier van afsluiten. Als je een app opent dan zie je op het eerste gezicht geen methode om deze ook weer af te sluiten. Als je met je muis naar de bovenkant van je scherm gaat dan verschijnt er een balk. Opgelet want als je het kruisje gebruikt, zal de app nog steeds op de achtergrond blijven draaien. Taakbeheer Om het controleren wat er op de achtergrond draait, kan je het taakbeheer oproepen met de toetsencombinatie ctrl+alt+del, daarna kies je voor taakbeheer. In deze weergave zie je alle programma s en app s die nog open staan, al dan niet zichtbaar. Meer details is gemaakt voor gevorderde gebruikers. Om een app echt te sluiten moet je met je muis links klikken in die balk en de app helemaal naar beneden slepen, daar wacht je even tot de app zich omdraait. 3 OVERZICHT VAN ALLE GEÏNSTALLEERDE APP S Het overzicht van alle geïnstalleerde programma s en app s vind je terug onder het pijltje. Bij Windows 8 klik je met je rechtermuisknop in de rechterhoek.

8 8 4 TEGELS 4.1 Aan start vastmaken Je klikt met je rechtermuisknop op de app of programma dat je wil vastmaken aan het startscherm. Kies de optie Aan start vastmaken 4.2 Van start loskoppelen Je klikt met je rechtermuisknop op de app of programma dat je wil los maken aan het startscherm. Kies de optie Van Start Losmaken

9 Veranderen van grootte Je klikt met je rechtermuisknop op de app of programma dat je wil veranderen van formaat op het startscherm en kiest de optie Formaat Wijzigen. Vanaf de versie 8.1 heb je deze 4 formaten.

10 BUREAUBLAD 6 TAAKBALK De taakbalk is de balk onderaan je bureaublad. Is de zone waar we gewoon zijn te werken in de eerdere versies van Windows. Het is nog steeds bereikbaar via de tegel Bureaublad. Deze tegel neemt de achtergrond over van je bureaublad zelf. De programma s en apps waar je veel mee werk, kun je hier vastmaken. Op dezelfde wijze als dat je tegels op en af je startscherm zet. Kies alleen telkens de optie los of vastmaken van de taakbalk. 7 CHARMES De charmes vind je als je met je muis naar de rechterboven of onderhoek gaat van je scherm. Deze functies zijn zeer handig op een tablet. Maar op een Windows 8.1 pc worden ze voornamelijk op een andere manier gedaan. 7.1 Met het internet verbinden Open de charmes, kies voor instellingen. In het icoon links boven, kun je alle aanwezige draadloze netwerken vinden. Als je op een onbekend netwerk inlogt, kies je ALTIJD dat je printers en bestanden NIET deelt. Meestal beantwoord je die vraag me NEE.

11 Apps en programma s zoeken op je pc Als je ergens op je startscherm bent, kan je gewoon beginnen typen naar wat je zoekt. Soms duurt het even voor hij effectief begint te zoeken. Maar zo kan je alles op je pc vinden. Tip: ook van hieruit kan je het gevonden item vastmaken op je startscherm of bureaublad door met de rechtermuis knop op het item te klikken. 8 STORE Alle apps die niet meegeleverd zijn met je computer, kan je terug vinden in de Store.

12 Enkele populaire app s Facebook Instagram is een gratis mobiele app om digitale foto's of video's uit te wisselen middels mobiele apparaten. De foto's en video's kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.instagram levert in tegenstelling tot de standaard langwerpige foto's van mobiele telefoons (met een beeldverhouding van 4:3) vierkante foto s af Buienradar Allerhande spelletjes Openbaar vervoer Goudengids Weerbericht voor België Zaklamp Messenger: berichtendienst van Facebook You Tube Redlaser: De meeste apps die QR-codes en barcodes kunnen lezen zijn van het kaliber dertien in een dozijn, maar deze app van ebay gaat een stapje verder. Hij kan bijna alle barcodes lezen en checkt dan duizenden verkopers om voor jou de beste deal te vinden. Je krijgt de optie om het product direct online te bestellen via de app of om locaties in de buurt weer te geven waar je het artikel dat je zoekt voor een nog lagere prijs kunt krijgen. Tevens is het mogelijk een verlanglijst op te stellen die je vervolgens kunt delen met je familie en vrienden. Of maak je eigen gepersonaliseerde QR-code. Shush!: Wie kent het niet? Je gaat naar de film, het theater of een vergadering en zet je telefoon op stil. Na afloop vergeet je het geluid weer aan te zetten. Tegen de tijd dat je dit beseft heb je al een aantal gemiste oproepen en onbeantwoorde sms'jes. Kun je aan je gepikeerde vrienden weer uitleggen waarom je de telefoon niet opnam. Met deze app zijn die vervelende situaties verleden tijd. Shush doet maar één ding, maar wel ontzettend goed. Op het moment dat jij het volume van je telefoon op nul zet krijg je de kans om in te stellen hoelang het duurt voordat Shush automatisch je ringtone weer activeert. Eenvoudig en nuttig, de kenmerken van een goede app.

13 13 SwiftKey 4: Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van SwiftKey gehoord. Het is de beste toetsenbord-app voor elk platform. Hoe langer je SwiftKey gebruikt, hoe beter de app jouw stijl van schrijven leert kennen. Het voorspelt de woorden die je wil invoeren met een ongekende precisie. Na een letter of twee presenteert SwiftKey drie woorden waarvan het denkt dat je die bedoelt. Meestal klopt dit. Je klikt het gewenste woord aan en gaat verder met de volgende. Na slechts een paar weken heb je jezelf al duizenden aanslagen bespaard. De app houdt dit voor je bij. De telefoon-app werkt ook op tablets met ondersteuning voor een groter Scherm Het is bijvoorbeeld mogelijk het toetsenbord te splitsen zodat je met je duimen kunt typen. Dan heb je nog de swipe-modus (SwiftKey Flow). Door over de letters te vegen die je wil kun je woorden vormen. Sinds kort is het mogelijk je 'bibliotheek' in de cloud op te slaan, zodat je er ook op andere apparaten gebruik van kunt maken. 3,99 in de Google Play Store. Flipboard: Een klassieker voor wie graag op de hoogte blijft over bepaalde onderwerpen en geen zin heeft om daarvoor elke dag tientallen sites af te schuimen. Flipboard brengt heel wat nieuwsbronnen samen, waaronder ook sociale media, en verzamelt alle artikels in een mooi digitaal magazine. Deze knap vormgegeven app is nog steeds een absolute topper in het genre van de nieuws- en leesapps. Extra tips van je medecursisten

14 PC AFSLUITEN 1e methode Bij de updates van april 2014 is de startknop terug gekomen. 2 e methode Klik met je rechtermuisknop op je startknop 3e methode Open je charmes en kies voor instellingen, daarna zie de uit-knop

WINDOWS 8 TIPS, TRUCS & INFORMATIE

WINDOWS 8 TIPS, TRUCS & INFORMATIE WINDOWS 8 Windows 8 zit vol met mooie nieuwe features, zoals de kleurrijke Metrointerface, een vernieuwde Explorer, aantrekkelijke desktop tiles, handige systeemherstel opties en nog veel meer. In deze

Nadere informatie

Deze pagina werd bewust blanco gelaten

Deze pagina werd bewust blanco gelaten Deze pagina werd bewust blanco gelaten 2 1 Voorwoord Gedurende de afgelopen 2 jaar heb ik binnen het Ubuntu-be LocalTeam al heel wat mensen geholpen om hun eerste stappen te zetten in Ubuntu. Doorheen

Nadere informatie

Windows 7 / 8.1 Basis

Windows 7 / 8.1 Basis Windows 7 / 8.1 Basis Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Functionaliteiten Windows 7 en 8.1... 4 1.1 Inloggen in Windows 7 en Windows 8.x... 4 1.2 Programma s en bestanden in de taakbalk... 8 1.3 Aero

Nadere informatie

Windows Phone 8X van HTC Handleiding

Windows Phone 8X van HTC Handleiding Windows Phone 8X van HTC Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uitpakken Je telefoon 8 SIM-kaart 9 Batterij 11 Het toestel in- of uitschakelen 12 Je telefoon instellen Je pincode invoeren 13 De telefoon voor het

Nadere informatie

Alles wat je al wou weten over de ipad. (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen )

Alles wat je al wou weten over de ipad. (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen ) Alles wat je al wou weten over de ipad (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen ) 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Een tablet kiezen hoe doe je dat?... 4 3. De basics... 7 4. Multi-touch

Nadere informatie

Inleiding. Hoofdstuk 1

Inleiding. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 1 Inleiding Toen Apple in januari 2010 de ipad presenteerde aan het publiek, zagen de medewerkers de ipad helemaal niet als een apparaat voor business. Ze hadden de ipad toch echt bedacht voor

Nadere informatie

Je HTC One V Handleiding

Je HTC One V Handleiding Je HTC One V Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uit de verpakking nemen HTC One V 8 Onderkant 9 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 De batterij opladen 13 Het toestel in- of uitschakelen 13 De HTC One V de eerste keer

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7 Handleiding INHOUDSOPGAVE Aan de slag... 7 Anatomie van jouw Kobo Arc 10HD... 8 Jouw Kobo Arc 10HD opladen... 9 Jouw Kobo Arc 10HD in slaap sussen en wakker maken... 10 Het touchscreen gebruiken... 11

Nadere informatie

Presentatie Windows 7

Presentatie Windows 7 Presentatie Windows 7 Theun Bollema Januari 2011 Al doende leert men * We gaan in vogelvlucht het os windows 7 behandelen. * Het is omwille van de tijd onmogelijk om diep op de materie in te gaan aangezien

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Inhoud tips en trucs 2011 ha

Inhoud tips en trucs 2011 ha Inhoud tips en trucs 2011 ha 1 Inhoud 2 Vervolg inhoud 3 Email - Coderen e mail adres 4 E-mail - Mail aan verschillende personen sturen 5 Gebruikersaccountbeheer deel 1 6 Gebruikersaccountbeheer deel 2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 Uitgave 4.0 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar is. Tik

Nadere informatie

Copyright door het Ubuntu-handleidingteam. Enkele rechten voorbehouden. c b a

Copyright door het Ubuntu-handleidingteam. Enkele rechten voorbehouden. c b a Copyright door het Ubuntu-handleidingteam. Enkele rechten voorbehouden. c b a Dit werk is uitgebracht onder de Creative Commons A ribution Share Alike. License. Om een exemplaar hiervan te bekijken, zie

Nadere informatie

De iphone is een prachtig apparaat met veel mogelijkheden. De belangrijkste programma s zijn besproken, maar er is nog een paar apps aan de aandacht

De iphone is een prachtig apparaat met veel mogelijkheden. De belangrijkste programma s zijn besproken, maar er is nog een paar apps aan de aandacht De iphone is een prachtig apparaat met veel mogelijkheden. De belangrijkste programma s zijn besproken, maar er is nog een paar apps aan de aandacht ontsnapt. Ook tips, trucs, handigheidjes en weetjes

Nadere informatie

CURSUS ANDROÏD. Frank Missotten CVO Zuid-Limburg

CURSUS ANDROÏD. Frank Missotten CVO Zuid-Limburg CURSUS ANDROÏD Frank Missotten CVO Zuid-Limburg Wist je al dat de aarde binnenkort bevolkt zal zijn met leuke, vriendelijke groene robotjes die gratis zijn en naar de naam Android luisteren? Deze groene

Nadere informatie

Vergaderen op afstand

Vergaderen op afstand Vergaderen op afstand Versie: 5-5-2012 Auteur: Pierre Gorissen Deze uitgave wordt beschikbaar gesteld met de volgende Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0

Nadere informatie

Inhoud. Van de redactie

Inhoud. Van de redactie Antwoorden Getallen op een rij 1: 21 en 28 2: 61 3: Onmogelijk De som van een oneven aantal oneven getallen is altijd oneven. 4: B.v. 1 3 11 13 27 45 5: 20 jaar. 6: 35. Dit is de rij van de zogenaamde

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

Overstappen van Windows naar Mac met OS X Mountain Lion

Overstappen van Windows naar Mac met OS X Mountain Lion Overstappen van Windows naar Mac met OS X Mountain Lion Jorg Kennis www.kennisonline.com Versie 2.1 1 Inhoudsopgave Overstappen van Windows naar Mac Over dit e-book 1. Inleiding 2. Het Dock en Launchpad

Nadere informatie

Handleiding Notebook

Handleiding Notebook Handleiding Notebook Project Notebook 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor studenten van de Hogeschool Zuyd die in het bezit zijn van een notebook. In deze handleiding kunt u een aantal praktische

Nadere informatie

Backup en Synchronisatie

Backup en Synchronisatie Backup en Synchronisatie Om de informatie en software in uw computer veilig te stellen kunnen we een aantal deelgebieden onderscheiden: 1. Windows zelf met alle geïnstalleerde programma s, instellingen,

Nadere informatie

Wat moet u weten voor u ios 7 installeert op iphone of ipad?

Wat moet u weten voor u ios 7 installeert op iphone of ipad? Wat moet u weten voor u ios 7 installeert op iphone of ipad? Woensdag begint de wereldwijde uitrol van ios 7, het nieuwe besturingssysteem voor iphone en ipad. Dit is wat je moet weten over de update.

Nadere informatie

Het SchoonePC boek. Computerbijbel voor Windows 8.1. 19 e druk. Menno Schoone www.schoonepc.nl

Het SchoonePC boek. Computerbijbel voor Windows 8.1. 19 e druk. Menno Schoone www.schoonepc.nl Het SchoonePC boek Computerbijbel voor Windows 8.1 19 e druk Menno Schoone www.schoonepc.nl Het SchoonePC Boek - Windows 8.1 Voor meer informatie en bestellingen: website: www.schoonepc.nl e-mail: boek@schoonepc.nl

Nadere informatie

Windows Technical Preview. Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview

Windows Technical Preview. Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview Windows Technical Preview Bron : http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/preview Waar is Windows 9? Meteen na de aankondiging van Windows 10 ging de meeste discussie niet over het besturingssysteem

Nadere informatie

Presenteer met stijl

Presenteer met stijl tipsenadvies-internet.nl Uw veertiendaagse navigator op de informatiesnelweg 19 jaargang - nummer 15 31 januari 2015 In dit nummer... Webdiensten Presenteer met stijl... 1 Computer Doeltreffender aan de

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

App Store. 1. Bladeren en zoeken. Cursus ipad App Store Pagina 1

App Store. 1. Bladeren en zoeken. Cursus ipad App Store Pagina 1 App Store Wat zijn Apps? Apps = Applications (toepassingen) Applicaties voor mobiele telefoons (iphone) en tablets (ipad) met internetverbinding. Deze Apps zijn verkrijgbaar via de App Store op uw ipad

Nadere informatie