INHOUDSOPGAVE Verschillende versies... 2 Apps programma s... 4 Overzicht van alle geïnstalleerde app s... 7 Tegels... 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUDSOPGAVE Verschillende versies... 2 Apps programma s... 4 Overzicht van alle geïnstalleerde app s... 7 Tegels... 8"

Transcriptie

1 INHOUDSOPGAVE 1 Verschillende versies Windows RT: gemaakt voor Tablets Windows Windows Apps programma s Wat is een app? Downloaden Wat is een app-store? Pas op voor frauduleuze apps! Mee geleverde app s Apps afsluiten Overzicht van alle geïnstalleerde app s Tegels Aan start vastmaken Van start loskoppelen Veranderen van grootte Bureaublad Taakbalk Charmes Met het internet verbinden Apps en programma s zoeken op je pc Store Enkele populaire app s PC afsluiten Cursus: Windows 8 voor beginners Geschreven door Carina Gülcher

2 2 1 VERSCHILLENDE VERSIES 1.1 Windows RT: gemaakt voor Tablets Windows RT 8.1 bevat veel soortgelijke onderdelen als Windows 8.1, maar is ontworpen en gebouwd voor dunnen en lichte pc's. Aantal functies van Windows 8.1 en Windows RT 8.1: Een vloeiende, intuïtieve, gemakkelijk te gebruiken interface die u eenvoudig kunt aanpassen. Ingebouwde apps zoals Mail, Agenda, Foto's en OneDrive, en nog veel meer apps die beschikbaar zijn in de Windows Store. Internet Explorer 11 voor snel en intuïtief bladeren. Ontworpen met het oog op aanraakmogelijkheden, zodat u op een geheel nieuwe manier met Windows kunt werken. Ontworpen met het oog op het gebruik van de muis en het toetsenbord, zodat u productief kunt zijn wanneer dat nodig is. Windows RT 8.1 biedt ook enkele andere functies: Windows Update en Windows Defender zijn altijd ingeschakeld en bijgewerkt zodat uw pc beter beveiligd is. BitLocker-technologie biedt geavanceerde gegevensbescherming, zodat uw informatie altijd beter beveiligd blijft. Alle Windows RT 8.1-pc's gebruiken InstantGo zodat deze onmiddellijk worden ingeschakeld en tegels en andere online services, ook wanneer het scherm uit is, up-todate blijven (niet alle Windows 8.1-pc's zijn uitgerust met InstantGo). Wordt meegeleverd met Office 2013 RT en biedt bureaubladversies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook die zijn geoptimaliseerd voor aanraakschermen. Raadpleeg voor meer informatie de productpagina voor Office 2013 RT. Sommige functies zijn niet opgenomen in Windows RT 8.1: Windows Media Player Windows Media Center Het maken van een Thuisgroep (u kunt deelnemen aan een bestaande thuisgroep, maar geen nieuwe maken) De mogelijkheid om vanaf een andere pc via Extern bureaublad verbinding te maken met uw Windows RT 8.1-pc Domein toevoegen In Windows RT 8.1 kunt u apps rechtstreeks vanuit de Windows Store installeren, maar u kunt geen bureaublad-apps 's installeren die u gebruikt met eerdere versies van Windows. U kunt alleen printers, muizen, toetsenborden en andere apparaten installeren die zijn voorzien van het logo Designed for Windows RT.

3 Windows 8 Eerste versie van Windows 8. Geen pijltje Je kan gratis updaten naar Windows 8.1 in de Store 1.3 Windows 8.1 Verbeterde versie van Windows 8 Als je alle updates hebt gehad, dan zit er rechts boven een Uit-Knop. (op eind mei 2014)

4 4 2 APPS PROGRAMMA S 2.1 Wat is een app? Apps zijn kleine programmaatjes die je op je telefoon/tablet kunt installeren. Vanaf Windows 8 zijn ze ook beschikbaar voor PC s. Er zijn er honderdduizenden. De toepassingen zijn eindeloos: een reis met het OV plannen, internetradio luisteren, e-books lezen of bijvoorbeeld een goed restaurant in de buurt zoeken. Er zijn apps met verschillende besturingssystemen. Er zijn drie grote spelers: Fabrikant Besturingssysteem Winkel Apple ios App Store Google Android Google Play Windows Windows Phone/Windows 8 Windows Market Place 2.2 Downloaden Soms is een app gratis. Meestal zit daar een bedoeling achter. Makers moeten op een of andere manier toch hun geld verdienen. Soms gaat het om een lite - versie, wat hetzelfde is als een demo. Een stukje van de applicatie is dan gratis beschikbaar om uit te proberen. Smaakt het naar meer, dan kan de betaalde versie worden aangeschaft. Meestal kost een app geld. Veel apps kosten tussen 1 en 5 euro. Wat je daarvoor krijgt, verschilt: de ene app biedt een grote diversiteit aan activiteiten. De ander biedt alleen een simpel spelletje. 2.3 Wat is een app-store? Apps download je in een app-store, een onlinewinkel voor apps die je start vanaf je telefoon/tablet of computer. Elk mobiel besturingssysteem heeft een eigen winkel en apps van het ene besturingssysteem kun je niet zomaar op een ander systeem installeren. Wij bespreken enkel degene voor Windows 8

5 5 Wat zijn de beste app-stores? De app-stores van ios en Android zijn koplopers en beide erg uitgebreid. De Google Play biedt relatief veel gratis apps: grofweg 2/3 de. Doordat het toevoegen van apps aan de Google Play voor app-makers heel erg laagdrempelig is, zit er ook veel 'troep' tussen deze apps. Bij Apple's App Store is juist zo'n 2/3 de van de apps betaald. Voordat een app in Apple's App Store terecht komt, moet deze eerst worden goedgekeurd. Hierdoor wordt vervuiling van de Store voorkomen. De Windows Phone Store van Windows Phone heeft beduidend minder apps. Het aanbod groeit wel maar niet erg snel. Vooralsnog is het aantal apps in de Windows Phone Store ongeveer een vijfde van dat van Android en en ios. Is een app-store met meer apps beter? Is meer apps ook beter? Je kunt tenslotte toch niet alle apps uit de store op je telefoon installeren. In de praktijk blijkt een uitgebreid aanbod van apps samen te gaan met veel kwalitatief goede apps. Bovendien is in de app-winkels met het meest uitgebreide aanbod de kans groter dat je net die ene app vindt die je zoekt. Zoals gezegd zit er in de Google Play Store wel veel 'troep' tussen de apps, ook al is dit een hele grote app store. 2.4 Pas op voor frauduleuze apps! De laagdrempeligheid bij sommige app-stores om apps toe te voegen heeft ook zijn keerzijde. Het komt wel eens voor dat er een nep-app met kwade bedoelingen door de keuring komt. Zo is er in het verleden sprake geweest van apps die persoonlijke gegevens verzamelden (inloggegevens, wachtwoorden etc.) en vervolgens openbaar maakten. Om te voorkomen dat je te maken krijgt met een nep-app adviseren wij je de volgende tips in acht te nemen als je een app installeert: Kijk goed naar wie de app heeft gemaakt. Een officiële app wordt meestal door het bedrijf zelf uitgegeven. Als de naam van het bedrijf in de vermelding voorkomt zit het meestal wel goed. Anders even de naam van de ontwikkelaar googlen. Kijk naar het aantal downloads van de app. Een frauduleuze app zal veel minder downloads hebben. Bekijk ook de reviews van de app. Een mogelijk frauduleuze app zal slecht werken en minder functionaliteit hebben, wat je vaak weer terugleest in de reviews van de app. Check of de andere bronnen ook naar deze app verwijzen. Een provider of ontwikkelaar zal bijvoorbeeld op zijn eigen site naar de juiste plek in de app store verwijzen. Check ook de permissies die je de app geeft voordat je deze installeert.

6 Mee geleverde app s Al je accounts zoals Outlook en Yahoo! op één plek. Muziek Ontdek, download en beluister de nieuwste muziek. Video's Zoek en bekijk films en tv-programma's. Bekijk ze op je pc of stream ze naar je tv. Foto's Foto's bewerken op een touchscreen, zoals het bedoeld is. Snel en eenvoudig bijsnijden, corrigeren en filters toepassen. Games Ontdek de populairste games, de klassiekers en de exclusieve games voor Windows. Houd je voortgang bij en vergelijk jouw scores met die van je vrienden. Camera Maak foto's of video's, blader er doorheen en deel de mooiste met vrienden en familie. Personen Houd contact en voer gesprekken met vrienden uit je sociale netwerk en uit je lijst met contactpersonen. Kaarten Markeer, bewaar en ontdek de locaties die je belangrijk vindt. Ontvang routeaanwijzingen en bekijk de verkeersomstandigheden. Agenda Houd je planning in de gaten in een maandelijkse, wekelijkse of tweedaagse indeling. Ontvang herinneringen voor je afspraken, zodat je altijd op tijd bent. Financieel Uitgebreid financieel nieuws en marktgegevens van vertrouwde, wereldwijde bronnen. Alarmen Meerdere alarmen instellen en aanpassen voor alles waaraan je herinnert wilt worden. Schakel ze uit als je ze even niet wilt horen. Rekenmachine Een betrouwbare klassieker, nu geoptimaliseerd voor touch. Eten en drinken Download duizenden recepten, instructievideo's en tips van bekende chefs. Geluidsrecorder Eenvoudig geluidsopnamen maken en die vervolgens tweaken, opslaan en afspelen op je pc. Leeslijst Sla alles wat je later wilt lezen op of deel het met vrienden.

7 Apps afsluiten Eén van de kenmerken waarvan een app zich onderscheid van een programma is de manier van afsluiten. Als je een app opent dan zie je op het eerste gezicht geen methode om deze ook weer af te sluiten. Als je met je muis naar de bovenkant van je scherm gaat dan verschijnt er een balk. Opgelet want als je het kruisje gebruikt, zal de app nog steeds op de achtergrond blijven draaien. Taakbeheer Om het controleren wat er op de achtergrond draait, kan je het taakbeheer oproepen met de toetsencombinatie ctrl+alt+del, daarna kies je voor taakbeheer. In deze weergave zie je alle programma s en app s die nog open staan, al dan niet zichtbaar. Meer details is gemaakt voor gevorderde gebruikers. Om een app echt te sluiten moet je met je muis links klikken in die balk en de app helemaal naar beneden slepen, daar wacht je even tot de app zich omdraait. 3 OVERZICHT VAN ALLE GEÏNSTALLEERDE APP S Het overzicht van alle geïnstalleerde programma s en app s vind je terug onder het pijltje. Bij Windows 8 klik je met je rechtermuisknop in de rechterhoek.

8 8 4 TEGELS 4.1 Aan start vastmaken Je klikt met je rechtermuisknop op de app of programma dat je wil vastmaken aan het startscherm. Kies de optie Aan start vastmaken 4.2 Van start loskoppelen Je klikt met je rechtermuisknop op de app of programma dat je wil los maken aan het startscherm. Kies de optie Van Start Losmaken

9 Veranderen van grootte Je klikt met je rechtermuisknop op de app of programma dat je wil veranderen van formaat op het startscherm en kiest de optie Formaat Wijzigen. Vanaf de versie 8.1 heb je deze 4 formaten.

10 BUREAUBLAD 6 TAAKBALK De taakbalk is de balk onderaan je bureaublad. Is de zone waar we gewoon zijn te werken in de eerdere versies van Windows. Het is nog steeds bereikbaar via de tegel Bureaublad. Deze tegel neemt de achtergrond over van je bureaublad zelf. De programma s en apps waar je veel mee werk, kun je hier vastmaken. Op dezelfde wijze als dat je tegels op en af je startscherm zet. Kies alleen telkens de optie los of vastmaken van de taakbalk. 7 CHARMES De charmes vind je als je met je muis naar de rechterboven of onderhoek gaat van je scherm. Deze functies zijn zeer handig op een tablet. Maar op een Windows 8.1 pc worden ze voornamelijk op een andere manier gedaan. 7.1 Met het internet verbinden Open de charmes, kies voor instellingen. In het icoon links boven, kun je alle aanwezige draadloze netwerken vinden. Als je op een onbekend netwerk inlogt, kies je ALTIJD dat je printers en bestanden NIET deelt. Meestal beantwoord je die vraag me NEE.

11 Apps en programma s zoeken op je pc Als je ergens op je startscherm bent, kan je gewoon beginnen typen naar wat je zoekt. Soms duurt het even voor hij effectief begint te zoeken. Maar zo kan je alles op je pc vinden. Tip: ook van hieruit kan je het gevonden item vastmaken op je startscherm of bureaublad door met de rechtermuis knop op het item te klikken. 8 STORE Alle apps die niet meegeleverd zijn met je computer, kan je terug vinden in de Store.

12 Enkele populaire app s Facebook Instagram is een gratis mobiele app om digitale foto's of video's uit te wisselen middels mobiele apparaten. De foto's en video's kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.instagram levert in tegenstelling tot de standaard langwerpige foto's van mobiele telefoons (met een beeldverhouding van 4:3) vierkante foto s af Buienradar Allerhande spelletjes Openbaar vervoer Goudengids Weerbericht voor België Zaklamp Messenger: berichtendienst van Facebook You Tube Redlaser: De meeste apps die QR-codes en barcodes kunnen lezen zijn van het kaliber dertien in een dozijn, maar deze app van ebay gaat een stapje verder. Hij kan bijna alle barcodes lezen en checkt dan duizenden verkopers om voor jou de beste deal te vinden. Je krijgt de optie om het product direct online te bestellen via de app of om locaties in de buurt weer te geven waar je het artikel dat je zoekt voor een nog lagere prijs kunt krijgen. Tevens is het mogelijk een verlanglijst op te stellen die je vervolgens kunt delen met je familie en vrienden. Of maak je eigen gepersonaliseerde QR-code. Shush!: Wie kent het niet? Je gaat naar de film, het theater of een vergadering en zet je telefoon op stil. Na afloop vergeet je het geluid weer aan te zetten. Tegen de tijd dat je dit beseft heb je al een aantal gemiste oproepen en onbeantwoorde sms'jes. Kun je aan je gepikeerde vrienden weer uitleggen waarom je de telefoon niet opnam. Met deze app zijn die vervelende situaties verleden tijd. Shush doet maar één ding, maar wel ontzettend goed. Op het moment dat jij het volume van je telefoon op nul zet krijg je de kans om in te stellen hoelang het duurt voordat Shush automatisch je ringtone weer activeert. Eenvoudig en nuttig, de kenmerken van een goede app.

13 13 SwiftKey 4: Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens van SwiftKey gehoord. Het is de beste toetsenbord-app voor elk platform. Hoe langer je SwiftKey gebruikt, hoe beter de app jouw stijl van schrijven leert kennen. Het voorspelt de woorden die je wil invoeren met een ongekende precisie. Na een letter of twee presenteert SwiftKey drie woorden waarvan het denkt dat je die bedoelt. Meestal klopt dit. Je klikt het gewenste woord aan en gaat verder met de volgende. Na slechts een paar weken heb je jezelf al duizenden aanslagen bespaard. De app houdt dit voor je bij. De telefoon-app werkt ook op tablets met ondersteuning voor een groter Scherm Het is bijvoorbeeld mogelijk het toetsenbord te splitsen zodat je met je duimen kunt typen. Dan heb je nog de swipe-modus (SwiftKey Flow). Door over de letters te vegen die je wil kun je woorden vormen. Sinds kort is het mogelijk je 'bibliotheek' in de cloud op te slaan, zodat je er ook op andere apparaten gebruik van kunt maken. 3,99 in de Google Play Store. Flipboard: Een klassieker voor wie graag op de hoogte blijft over bepaalde onderwerpen en geen zin heeft om daarvoor elke dag tientallen sites af te schuimen. Flipboard brengt heel wat nieuwsbronnen samen, waaronder ook sociale media, en verzamelt alle artikels in een mooi digitaal magazine. Deze knap vormgegeven app is nog steeds een absolute topper in het genre van de nieuws- en leesapps. Extra tips van je medecursisten

14 PC AFSLUITEN 1e methode Bij de updates van april 2014 is de startknop terug gekomen. 2 e methode Klik met je rechtermuisknop op je startknop 3e methode Open je charmes en kies voor instellingen, daarna zie de uit-knop

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Eerste stappen met Windows 10

Eerste stappen met Windows 10 Eerste stappen met Windows 10 Je hebt de upgrade naar Windows 10 met succes afgesloten. Nu kun je volledig profiteren van je nieuwe besturingssysteem. Als hulp bij je oriëntatie op jouw eerste stappen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8

ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8 ACHTER DE SCHERMEN In 5 minuten thuis in Windows 8 2 3 Om erbij te houden Om vlot van start te gaan, houd je de volgende gegevens bij de hand: Het wachtwoord van je draadloze netwerk Het wachtwoord van

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Windows 8 - Dunamare Expertacademie

Windows 8 - Dunamare Expertacademie Windows 8 - Dunamare Expertacademie Inhoudsopgave 1. Een gekoppeld Microsoftaccount... 2 2. Een startscherm en dan?... 3 3. De Charmbalk... 4 Zoeken... 4 Start... 5 Apparaten... 5 Instellingen... 5 4.

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Inleiding... 2 2 Het nieuwe Windows Startscherm... 3 2.1 Bureaublad is er nog steeds... 4 2.2 Het startscherm is

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Chatten via Berichten Je agenda bijhouden Documenten in de cloud met SkyDrive 9. Multimediatoepassingen Muziek Foto s en Camera Video Over de auteur

Chatten via Berichten Je agenda bijhouden Documenten in de cloud met SkyDrive 9. Multimediatoepassingen Muziek Foto s en Camera Video Over de auteur Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Introductie Windows RT en Windows 8 Het nieuwe startscherm Toegang tot het bureaublad Een woordje over Help 2. De gebruikersomgeving

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met:

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met: HCC! Midden Brabant Een eerste kennismaking met: Deze presentatie is gebaseerd op Windows 10 Technical Preview Build #9926. Een volgende versie zal de Windows 10 Consumer Preview zijn. Deze zal meer gericht

Nadere informatie

CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND. Teach-IT

CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND. Teach-IT CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND Teach-IT 1. INHOUDSTAFEL 1. INHOUDSTAFEL 1 2. Inleiding 3 2.1. Wat is een Cloud? 3 2.2. Voordelen? 3 2.3. Nadelen? 4 2.4. Wie gebruikt voornamelijk clouds?

Nadere informatie

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld

Android. Smartphones & Tablets. Vergroot uw digitale wereld Android Smartphones & Tablets Vergroot uw digitale wereld Android Android is het besturingssysteem van de meeste smartphones & tablets die niet door Apple zijn gemaakt. Toestellen van bijvoorbeeld Samsung,

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 Korte inleiding over de opstart en het eerste gebruik van Windows 8 Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 STAP 1 / INLOGGEN...

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

1. Introductie. Windows RT en Windows 8. De Surface werkt met Windows RT, het besturingssysteem dat

1. Introductie. Windows RT en Windows 8. De Surface werkt met Windows RT, het besturingssysteem dat 1. Introductie In dit hoofdstuk ontdek je: Het nieuwe Windows. Het startscherm en het bureaublad. Het helpsysteem. Windows RT en Windows 8 Voor computers en tablets Met de introductie van de ipad door

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Fred Beumer. TekstFontein. Digitaal Leerplein. Hollandridderkerk, Ridderkerk

Fred Beumer. TekstFontein. Digitaal Leerplein. Hollandridderkerk, Ridderkerk Titel PC-vaardig - Windows 8.1 Eerste druk Mei 2014 Auteur Redactie Zetwerk Druk Fred Beumer TekstFontein Digitaal Leerplein Hollandridderkerk, Ridderkerk Digitaal Leerplein Postbus 50, 6990 AB Rheden

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Na het opstarten verschijnt het Bureaublad. Hier kun je programma s opstarten via de pictogrammen op het Bureaublad of in de Taakbalk.

Na het opstarten verschijnt het Bureaublad. Hier kun je programma s opstarten via de pictogrammen op het Bureaublad of in de Taakbalk. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Starten met Windows Windows is het besturingssysteem van de computer, het stuurt andere programma s aan. Na het opstarten zie je het vergrendelingsscherm. Daar moet je op inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

WAAR VERZAMEL JE ALLE INPUT?

WAAR VERZAMEL JE ALLE INPUT? WAAR VERZAMEL JE ALLE INPUT? Je hebt een probleem: informatie komt via steeds meer kanalen tot jou. Allerlei stuff komt bij je binnen via e-mail, whatsapp, sms, telefoon, collega`s in de gang en op kantoor,

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Inloggen op het schoolaccount van office 365

Inloggen op het schoolaccount van office 365 Inloggen op het schoolaccount van office 365 Als leerling van Campus Sint-Jozef kunnen jullie gratis inloggen op Office365. Hiermee kan je online documenten, mails, formulieren gebruiken én kan je thuis

Nadere informatie

Virgo + WPS Office. Tabletproject

Virgo + WPS Office. Tabletproject Virgo + WPS Office Tabletproject Melissa Havet September 2014 Beste collega s Enkele weken geleden gingen wij van start met een nieuw project: de tablet. Uiteraard is het voor vele onder ons nieuw, inclusief

Nadere informatie

Les 1. Kennismaking met Windows 8. Pagina 28-29. Pagina 30-31

Les 1. Kennismaking met Windows 8. Pagina 28-29. Pagina 30-31 Les 1 Kennismaking met Windows 8 Pagina 28-29 1 Onder de afbeelding: als u de app Agenda de eerste keer start ziet u niet de agenda van deze maand maar van vandaag. Pagina 30-31 1 De tegel van het bureaublad

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het?

Windows 8 bijwerken naar Windows Voordat je begint. Hoe ziet Microsoft het? Windows 8 bijwerken naar Windows 8.1 Hierna vind je een kopie van de website van Microsoft. Daarna geef ik enkele opmerkingen en vermeld ik hoe je uw gebruiker terug kan ontkoppelen van uw Microsoft account.

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143 Les 5 Foto s, Video, Muziek en SkyDrive Pagina 141 Introductie In Windows 8.1 is het niet meer mogelijk om uw Facebook-foto s weer te geven in de app Foto s. Pagina 142-143 1 De app foto s starten (nieuwe

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Instellingen. Instellingen

Instellingen. Instellingen Instellingen Instellingen In het Instellingen menu kunnen de volgende items worden aangepast. Klik op de drie puntjes (Meer acties) rechtsboven in de adresbalk van Edge. Kies Instellingen. Nu opent het

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Meer doen met uw ipad ios 9

Meer doen met uw ipad ios 9 1 Meer doen met uw ipad ios 9 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (tweede druk) en het besturingssysteem ios 9 Hebt u een ipad met ios 8, dan kunt u een e-mail sturen naar

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Cursusgids - Beginners lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.

Cursusgids - Beginners lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein. Titel Cursusgids - Beginners lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

APPS. Presentatie

APPS. Presentatie APPS Presentatie 2010-10-18 1 INLEIDING In principe heeft het vrij weinig uitleg nodig, want we de meeste onder ons zijn er wel mee bekend. Een applicatie is een klein stukje software dat draait op een

Nadere informatie

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7.

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7. 1 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd. Dit nieuwe besturingssysteem heeft de naam ios 7.

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

1. Kijk, hier is Windows 8

1. Kijk, hier is Windows 8 Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Kijk, hier is Windows 8 Windows 8 en Windows 8 Hard of zacht toetsenbord Snel met sneltoetsen Klaar voor Windows 8 2. Startscherm Windows

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN PLAY STORE

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: APPS EN INSTELLINGEN PLAY STORE PLAY STORE PLAY STORE Naast de apps die standaard al bij aankoop van je smartphone of tablet op je apparaat staan, zijn er nog duizenden apps die je zelf kunt kiezen, en op je smartphone of tablet kunt

Nadere informatie

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7 Inhoudsopgave 1 Het Microsoft-account 1 Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4 2 Office op de ipad installeren 7 Office 8 Word installeren 9 Excel installeren 9 PowerPoint installeren 10 OneNote

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

1. Starten met Windows 8

1. Starten met Windows 8 17 1. Starten met Windows 8 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 8 is de nieuwste versie. Als u eerder met Windows 7, Windows Vista of

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Waarneming.nl. Waarnemingen invoeren. met een smartphone. iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android

Waarneming.nl. Waarnemingen invoeren. met een smartphone. iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android Waarneming.nl Waarnemingen invoeren met een smartphone iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android Wat kunt u met de Waarneming.nl-apps Invoeren in het veld Datum en tijdstip automatisch

Nadere informatie

Windows 8.1. Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring

Windows 8.1. Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring Windows 8.1 Wat brengt Windows 8.1 ons voor nieuws. Hoe zit het nu met de Startknop. En nog iets meer. HCC-Haaglanden Tim Woldring Het is ondoenlijk om alle verschillen en/of vernieuwingen in Windows 8.1

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

IPHONE. Seppe Lemmens Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul)

IPHONE. Seppe Lemmens Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul) IPHONE Seppe Lemmens seppe.lemmens@hotmail.com Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul) DOELSTELLING LES 1 Wat is een iphone Apple-id Instellingen wijzigen Apps (wat en hoe) De iphone personaliseren Foto

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10.

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. - De computermuis. Blz. 10 - De muisaanwijzer. Blz. 10 - Touch pad. Blz. 11 - Het bureaublad. Blz. 11 Het bureaublad openen. Blz. 13 Wifi instellen

Nadere informatie

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op "Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account.

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account. De allereerste keer inloggen bij Google apps for education 1. Log in via de knop rechtsboven in je browser. a. Zie je de knop niet? Surf dan eerst naar www.google.be b. Ben je al ingelogd onder een andere

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen!

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen! Microsoft Office 365 / 2013 Office 365 maakt een heel nieuwe werkwijze mogelijk. Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools, aangevuld met hoogwaardige, eenvoudig

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Cursusdocument Windows 8.1

Cursusdocument Windows 8.1 Cursusdocument Windows 8.1 W8-werkgroep, aug 2014 Versie: 2.1 2013-2014, SeniorWeb-Leek 1. Basishandelingen met een computer 1 1.1 Oefenen van basishandelingen muis en toetsenbord 1 1.2 Starten van Windows8:

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Wat is er nieuw in Windows 8.1?

Wat is er nieuw in Windows 8.1? Wat is er nieuw in Windows 8.? Inhoud. Inleiding.... Snelzoekkaart I Het startscherm... 4. Snelzoekkaart II De apps-weergave... 5 4. Snelzoekkaart III De bureabladweergave... 6 5. What is er nieuw in Windows

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie