Hoe interactief aanbrengen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe interactief aanbrengen?"

Transcriptie

1 Hoe interactief aanbrengen? Hoe? Laat de leerlingen kennismaken met de sectoren waarin ze na de opleiding mogelijk in terecht kunnen. Maak een rad waaraan ze kunnen draaien. Ze komen dan op een bepaalde sector uit. Per sector stel je een vacature op. De leerlingen krijgen dan de kan om de vacature door te nemen. Aan de hand van deze vacature krijgen ze een idee wat later van hen verwacht wordt. Foto van rad en vacatures

2 Vacatures JAC zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan t/m september of langer in het jongeren advies centrum te Sint-Truiden? Lees dan vooral verder! Het JAC wil jongeren die het moeilijk hebben de steun geven om zelf terug verder te kunnen. Het wil rust bieden aan degenen die dat kwijt zijn. Het wil de mogelijkheden van jongeren versterken. Het wil jongeren informeren over hun rechten. Kortom, het JAC vecht voor een menswaardig leven voor elke jongere. Als maatschappelijk werker binnen het JAC ga je geconfronteerd worden met jongeren en hun vragen. Iedere jongere is anders, het is dus de bedoeling dat je begeleiding op de jongeren wordt afgestemd. Met deze jongeren ga je individueel aan de slag. Wel kan het zijn dat er ook activiteiten in groep plaatsvinden die jij als maatschappelijk werker mee moet begeleiden. Tenslotte moet je bereid zijn om met andere diensten samen te werken. - Je werkt vaak met jongeren - Er wordt individueel/in groep gewerkt - Confrontatie met een zeer brede waaier aan hulpverleningsvragen - Veel samenwerking met andere diensten - Veel integrale begeleidingen: werken op de verschillende levensdomeinen Je begint te werken op maandag 6 april Je werkt 24 uur per week. zijn maandag, woensdag en vrijdag tussen 09:00-18:00 uur. De andere dagen ben je vrij. mail dan vóór 1 maart 2015 je CV en motivati naar het JAC-kantoor Minderbroedersstraat Sint-Truiden, jac.sttruiden@cawlimburg.be.

3 CM zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan t/m december of langer in de Christelijke Mutualiteit, dienst ICAW, te Hasselt? Lees dan vooral verder! Met meer dan leden is CM het grootste ziekenfonds van Limburg waar u terecht kunt voor uw ziekteverzekering. Je zoekt samen met mensen naar passende oplossingen voor problemen rond ziekte, handicap of ouderdom. Prioritair gaat de aandacht naar ondersteuning en organisatie van thuiszorg. Jij staat in voor het verschaffen van informatie en advies op maat over sociale voorzieningen, thuiszorgdiensten, vrijstellingen en financiële tegemoetkomingen. - Je werkt vaak met mensen - Je zoekt samen naar passende oplossingen voor problemen rond ziekte, handicap of ouderdom - Je hebt kennis in de sociale wetgeving en kan deze op een eenvoudige manier uitleggen Je begint te werken op maandag 1 juni Je werkt 37 uur per week. zijn maandag tot en met donderdag tussen 09:00-17:00 uur. Vrijdag werk je van 09:00-12:00 uur. mail dan vóór 1 mei 2015 je CV en motivati naar het CM-kantoor Prins- Bisschopssingel Hasselt, limburg@cm.be.

4 OCMW zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan t/m december of langer in het OCMW, dienst thuiszorg, te Herk-de-Stad? Lees dan vooral verder! Een OCMW, voluit 'Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn', verzekert maatschappelijke dienstverlening en zorgt zo voor het welzijn van iedere burger. Elke gemeente of stad heeft een eigen OCMW dat een brede waaier aan diensten aanbiedt. Vanuit een wettelijk kader is een OCMW actief op vlak van integrale thuiszorg. Jij staat in voor het sociaal en financieel onderzoek in functie van de vraag van de zorgbehoevende persoon. Vervolgens organiseer je ook concrete dienstverlening, zoals: maaltijden aan huis, personenalarmsystemen, boodschappendienst enz. Samen met je collega s overleg je de zorgcoördinatie (o.a. opmaak zorgplannen) en beslissen jullie over de zorgbemiddeling. - je werkt vaak met mensen die zorgbehoevend of eenzaam zijn. Ook met mensen uit de armoede. Daarnaast krijg je ook te maken met personen met chronische, acute ziektes of fysieke en/of psychische beperkingen. - Samenwerken in groep - Organisator - Zorgcoördinatie en zorgbemiddeling Je begint te werken op maandag 1 april zijn maandag tussen 14:00-19:30 uur. Dinsdag tot en met vrijdag werk je van 09:00-11:30 uur. mail dan vóór 23 maart 2015 je CV en motivati naar het OCMW-kantoor Dokter Vanweddingenlaan Herk-de-Stad, info@ocmwherkdestad.be.

5 Ziekenhuis zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan in het ziekenhuis te Hasselt? Lees dan vooral verder! De sociale dienst van het Jessa Ziekenhuis is actief op de 3 campussen van het Jessa Ziekenhuis. Er werken 6 personen op campus Salvator, 13 personen op campus Virga Jesse en 3 personen op campus Sint-Ursula. Elke medewerker is toegewezen aan enkele verpleegafdelingen waar zij een eigen specifieke inbreng heeft in de psychosociale zorg voor de patiënt en zijn omgeving. De sociale dienst neemt een belangrijke brugfunctie waar tussen de ziekenhuiswereld, het thuismilieu en de bestaande externe diensten. Als maatschappelijk werker binnen het ziekenhuis sta je in voor psycho-sociale begeleiding en ondersteuning. Dit bij volgende situaties: ondersteuning bij slecht nieuws, rouw- en verliesverwerking, ondersteuning van zelfredzaamheid, relatieproblemen enz. Vervolgens sta je ook in voor ontslagvoorbereiding en doorverwijzing. Jij moet bijvoorbeeld poets- en gezinshulp of een thuisverpleging aanvragen. Tot slot ben je ook bevoegd voor de administratieve en sociale voorzieningen, zoals: zorgverzekering, arbeidsongevallenverzekering enz. - Je werkt met patiënten van het ziekenhuis. Maar daarnaast ben je ook een aanspreekpunt voor zijn of haar naasten. - Samenwerken in groep - Je werkt samen met organisaties van buitenaf - Naast het contact met mensen hou je ook van het administratieve aspect. Je begint te werken op maandag 30 maart zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09:00-17:00 uur. mail dan vóór 23 maart 2015 je CV en motivati naar het Virga Jesse ziekenhuis Stadsomvaart Hassel, raf.jacobs@jessazh.be.

6 Secundair onderwijs zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan bij de leerlingenbegeleiding van de Sint- Martinusschool te Herk-de-Stad? Lees dan vooral verder! De Sint-Martinusscholen te Herk-de-Stad is een scholengemeenschap. Hieronder vind je de campus Ursela en Amandina. Via deze vacature kom je terecht bij de campus Ursela. Hier studeren de eerstegraads leerlingen. Leerlingenbegeleiding is de gemeenschappelijke noemer voor alle activiteiten die de school organiseert om haar leerlingen te begeleiden in hun persoonlijke, sociale en culturele ontplooiing. Jij bent voor de leerlingen een vertrouwenspersoon. Leerlingen gaan naar jou komen met hun moeilijkheden en jij moet hun hierbij opvangen. Als maatschappelijk werker moet jij bemiddelen tussen leerlingen, leraren, ouders en personeel. Daarnaast ben jij ok een ondersteunende factor. Je moet leerlingen positief ondersteunen bij de realisatie van een optimale studiehouding of je moet ze helpen bij hun studiekeuze. Ook ga jij de toezichtsbeurten verzorgen en breng je tijdens klassenraden en oudercontacten informatie aan in verband met de evaluatie van leerlingen. Ten slotte ga je de leerlingen waarde en sociale vaardigheden bijbrengen en sta je in voor de EHBO. - Je werkt vaak met jongeren - Er wordt individueel/in groep gewerkt - Je gaat problemen van jongeren niet uit de weg - Veel integrale begeleidingen: werken op de verschillende levensdomeinen - Je gaat graag in overleg Je begint te werken op dinsdag 1 september Je werkt 23 uur per week. zijn maandag en vrijdag tussen 08:00-17:00 uur. Woensdag werk je van 08:00-13:00 uur. De andere dagen ben je vrij. mail dan vóór 1 juni 2015 je CV en motivati naar het adres van de school: Ursulinenstraat Herk-de-Stad, ursula@st-martinus.be.

7 CLB zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan in het Centrum voor Leerlingenbegeleiding te Sint-Truiden? Lees dan vooral verder! Een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) is in Vlaanderen de aangewezen instantie voor leerlingenbegeleiding in zowel het basis- als het secundair onderwijs. Deze centra zijn sedert het decreet van ontstaan uit de fusie van de vroegere Psycho-medisch-sociale centra (PMS) en de centra voor Medisch schooltoezicht (MST). Er zijn 72 centra, behorend tot het Gemeenschapsonderwijs, het Onderwijs van Steden en Gemeenten, het Provinciaal Onderwijs en het Vrij Onderwijs. De centra werken onafhankelijk van de school, ze hebben een eigen directie en reglementering, maar sluiten wel een driejaarlijkse overeenkomst met de school. Als maatschappelijk werker binnen het CLB werkt als hulpverlener. Jij werkt vraaggestuurd. De leerlingen kunnen naar jou komen met vragen, maar zij zullen zelf hun ontwikkeling in handen moeten nemen. Ook is opvolging van afwezigheidsproblemen een verplichte opdracht in jou takenpakket. Ten tweede werk je als coach. Jij helpt bij het uitbouwen van een goed(e) leerlingenbegeleiding/zorgbeleid op school. Jij coacht de school zodat zijn acties kunnen bedenken rond preventie. Ook ga jij leerkrachten moeten versterken in hun deskundigheid. Ten derde werk je als teamlid. Het is dus de bedoeling dat je samenwerkt in meerdere teamverbanden binnen het CLB. Ten slotte ben je ook een professional. Jij bent dus een deskundige op vlak van psychosociale problematieken. Zo kan jij andere mensen bijstaan met informatie. - Je werkt samen met kinderen, jongeren, ouders en de school. - Er wordt individueel begeleidt en in teamverband gewerkt. - Je bent een deskundige op vlak van psychosociale problemen. Je begint te werken op dinsdag 1 september Je werkt 34 uur per week. zijn van dinsdag tot en met vrijdag tussen 08:00-17:00 uur. Maandag ben je vrij. mail dan vóór 1 maart 2015 je CV en motivati naar het CLB-kantoor Luikersteenweg Sint-Truiden, sint-truiden@vclblimburg.be.

8 CAD zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan t/m september of langer in het Centrum voor alcohol- en andere drugsproblemen te Hasselt? Lees dan vooral verder! Het CAD is het centra voor alcohol- en andere drugsproblemen. Hier kunnen mensen terecht die met een alcohol of drugsverslaving kampen. Het CAD organiseert dan het volgende voor hun: preventie (algemene preventieve acties, vorming, ondersteuning enz.), een ambulante begeleiding en straathoekwerking. Als maatschappelijk werker ga je patiënten begeleiden op sociaal vlak: budgethulpverlening, sociaal-administratieve hulpverlening, opnamegesprekken, begeleiden bij ontslag (zoeken naar werk, woonst, vrijetijdsinvulling ), gezinsbegeleiding. Daarnaast kan je ook worden ingezet voor psychotherapeutisch werk. Tenslotte wordt ook van jou geacht dat samen werkt met een multidisciplinair team. - Je werkt samen met personen die kampen met een specifieke problematiek. - Er wordt individueel gewerkt - Confrontatie met een zeer brede waaier aan hulpverleningsvragen - Je werkt samen met een multidisciplinair team Je begint te werken op maandag 20 april Je werkt 34 uur per week. zijn dinsdag tot en met vrijdag tussen 09:00-17:00 uur. Maandag ben je vrij. mail dan vóór 1 maart 2015 je CV en motivati naar het CAD-kantoor Salvatorstraat Hasselt, info@cadlimburg.be.

9 STUVO zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan in de studentenvoorziening te Diepenbeek? Lees dan vooral verder! STUVO staat voor studentenvoorzieningen. Dat zijn die voorzieningen die, anders dan bijvoorbeeld studie- en trajectbegeleiding, niet rechtstreeks met het studeren te maken hebben. De sociale dienst staat, samen met de studentenpsychologen, in voor de individuele dienstverlening, ook wel individuele voorzieningen genoemd. Studentenpsychologen leggen zich toe, meer bepaald op psychosociale begeleiding en begeleiding van studenten met een functiebeperking. Naast het werkterrein van de individuele voorzieningen is er ook het werkterrein van de universele voorzieningen. STUVO biedt dus meer dan alleen een sociale dienst. Het staat ook in voor huisvesting, sport, cultuur, studentenmaaltijden, gezondheid en mobiliteit. Als maatschappelijk werker ga jij correct advies en relevante informatie aan studenten moeten meedelen wanneer zij met vragen komen. Het kan volstaan de student in kwestie te infomeren over bepaalde voorzieningen. In een ander geval zal je een meer begeleidende rol opnemen. Daarnaast sta jij ook in voor de opmaak van sociale dossiers, waarvan studenten een financiële tussenkomst kunnen aanvragen. Dit is bedoeld als vangnet om studenten met financiële problemen op te vangen. - Je werkt samen met studenten. - Er wordt individueel en in groep gewerkt - Confrontatie met een zeer brede waaier aan hulpverleningsvragen - Je neemt deel aan diverse overlegmomenten Je begint te werken op maandag 21 september Je werkt 30 uur per week. zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09:00-16:00 uur. Woensdag werk je van 09:00-13:00 uur. mail dan vóór 1 maart 2015 je CV en motivati naar het STUVO-kantoor Agoralaan Gebouw B/1, 3590 Diepenbeek, sigrid.darquennes@khlim.be.

10 Rusthuis zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan in het rusthuis Sint-Elisabeth te Hasselt? Lees dan vooral verder! Woon- en zorgcentrum (WZC) Sint-Elisabeth biedt zorgbehoevende hoogbejaarden ondersteuning en hulp bij de dagelijkse levenshandelingen zoals wassen, eten en toiletgang. In het woon- en zorgcentrum/rusthuis krijgen zij de nodige zorg die is afgestemd op hun behoeften die voortvloeien uit aandoeningen zoals een beperkte mobiliteit, dementie, depressie, reuma of artritis. Als maatschappelijk werker ben jij verantwoordelijk voor de organisatie van opnames. Hieronder hoort: rondleiding verzorgen, inschrijven op wachtlijst enz. Vervolgens sta je ook in voor de psychosociale begeleiding van bewoners, zoals: rouwbegeleiding, begeleiding bij praktische zaken, familiale problemen enz. Ten derde moet je klaar staan bij een ontslag of een overlijden. Je moet dan administratieve ondersteuning bieden, maar ook psychosociale begeleiding van de familie of voorbereiden tot een verhuis bij een ontslag, indien iemand maar korte tijd verblijft. Dan ga je ook moeten samenwerken met andere voorzieningen, sociale dienst ziekenhuis, mutualiteiten, thuiszorg enz. Ten slotte verwachten we ook dat je administratieve taken op jou kan nemen. - Je werkt samen met oudere personen - Je kan in groep en met ander instellingen samenwerken - Je kan administratieve taken op jou nemen - Je bent sociaal - Je kan omgaan met verlieservaringen en kan hierin mensen ondersteunen. Je begint te werken op maandag 20 april Je werkt 38 uur per week. zijn maandag tot en met donderdag tussen 08:00-17:00 uur. Vrijdag werk je van 08:00-14:30 uur. mail dan vóór 1 maart 2015 je CV en motivati naar het rusthuis Sint- Elisabeth Demerstraat Hasselt, campusdirectiehasselt@begralim.be.

11 Dagcentrum voor personen met een handicap zoekt maatschappelijk werker Ben jij op zoek naar een leuke baan in het dagcentrum Monsheide te Peer? Lees dan vooral verder! Home Monsheide is een voorziening die professionele ondersteuning biedt aan volwassen personen met een matig of ernstig verstandelijke beperking. Naast het bieden van een warme thuis, voorziet Home Monsheide ook een uitgebreid aanbod aan dagactiviteiten en vrijetijdsbesteding. Als maatschappelijk werker ben jij verantwoordelijk voor enkele administratieve taken, zoals: Intakegesprekken voeren, dossiers opmaken, zorgen dat papieren voor opname of overplaatsing in orde zijn, buspassen aanvragen, de belbus regelen, identiteitskaarten van de bewoners mee gaan halen, aanvragen verlengde minderjarigheid, voogdijschap regelen enz. Daarnaast ben je ook een psycho-sociale hulpverlener. Je moet een vertrouwensband opbouwen met de bewoners (door bijvoorbeeld een halve dag per week mee te draaien in de leefgroep) en contact leggen met de familie (huisbezoeken, telefonisch contact). Ten slotte ben je ook een brugfiguur. Je bent de sleutelfiguur tussen de verschillende mensen binnen de organisatie (tussen bewoners, opvoeders, verpleegkundigen tot directie en bestuursraad) en tussen de instelling en externe omgeving (samenwerkende diensten zoals bv beschutte werkplaats, OCMW, Vlaams fonds, de gezinnen, ). Hiervoor is het heel belangrijk op de hoogte te zijn van alles, waardoor een groot stuk van je tijd kruipt in het meevolgen van vergaderingen (vaak in de rol van verslaggever). - Je werkt samen met personen die een matige of ernstige verstandelijke beperking hebben. - Je kan in groep en met andere instellingen samenwerken - Je kan administratieve taken op jou nemen - Je volgt vergaderingen mee - Je kan goed organiseren Je begint te werken op maandag 23 maart Je werkt 36 uur per week. zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09:00-17:00 uur. mail dan vóór 1 februari 2015 je CV en motivati naar het dagcentrum Monsheide Monsheide Peer, onthaal@monsheide.be.

Wat na ontslag? Informatie over thuiszorg. Jessa Ziekenhuis vzw. Dienst kwaliteit. versie juni 2013 (Object-ID )

Wat na ontslag? Informatie over thuiszorg. Jessa Ziekenhuis vzw.  Dienst kwaliteit. versie juni 2013 (Object-ID ) na ontslag? Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Informatie over thuiszorg Jessa Ziekenhuis vzw

Nadere informatie

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 VCLB E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 E.1 Werking van het CLB p. 2 E.2 Openingsuren van het centrum p. 3 E.3 Samenwerking met het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding p. 3 E.4 Belangrijk voor leerlingen

Nadere informatie

Hoe versterken eerstelijnszones en het samenwerkingsverband Geïntegreerd Breed Onthaal elkaar

Hoe versterken eerstelijnszones en het samenwerkingsverband Geïntegreerd Breed Onthaal elkaar Hoe versterken eerstelijnszones en het samenwerkingsverband Geïntegreerd Breed Onthaal elkaar Dirk Van Noten en Inne Devos Departement Welzijn, Volksgezondheid en gezin Afdeling Welzijn en Samenleving

Nadere informatie

Sociaal centrum De Wilg Begeleiding van mensen met psychiatrische problemen

Sociaal centrum De Wilg Begeleiding van mensen met psychiatrische problemen Sociaal centrum De Wilg Begeleiding van mensen met psychiatrische problemen Wat is sociaal centrum De Wilg? Sociaal centrum De Wilg begeleidt OCMW-klanten met psychiatrische problemen. Die mensen vragen

Nadere informatie

Sociaal centrum De Wilg

Sociaal centrum De Wilg Sociaal centrum De Wilg Begeleiding van mensen met psychiatrische problemen Wat is sociaal centrum De Wilg? Sociaal centrum De Wilg begeleidt OCMW-klanten met psychiatrische problemen. Die mensen vragen

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID WAARVOOR KAN IK BIJ DE SOCIALE DIENST TERECHT?

BEREIKBAARHEID WAARVOOR KAN IK BIJ DE SOCIALE DIENST TERECHT? SOCIALE DIENST INHOUD SOCIALE DIENST 3 BEREIKBAARHEID 3 WAARVOOR KAN IK BIJ DE SOCIALE DIENST TERECHT? Psychosociale ondersteuning Vervoer voor dialyse Zorgcoördinatie Administratie en financiële ondersteuning

Nadere informatie

DMW, je partner in welzijn en zorg

DMW, je partner in welzijn en zorg DMW, je partner in welzijn en zorg Dienst Maatschappelijk werk Wettelijk kader DMW Art 14: Een dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds is een voorziening die als opdracht heeft hulp- en dienstverlening

Nadere informatie

Hoe kun je het PCLB bereiken? Hoe werkt het PCLB? PCLB. Voor uitgebreidere informatie surf je naar

Hoe kun je het PCLB bereiken? Hoe werkt het PCLB? PCLB. Voor uitgebreidere informatie surf je naar Hoe werkt het PCLB? Het PCLB werkt hoofdzakelijk op vraag. Enkel de tussenkomsten bij spijbelen, de medische onderzoeken en de aanpak bij besmettelijke ziektes zijn verplicht. Het PCLB werkt steeds gratis

Nadere informatie

VVSG Trefdag Samen tegen Armoede wij ook 13/12/2010

VVSG Trefdag Samen tegen Armoede wij ook 13/12/2010 VVSG Trefdag Samen tegen Armoede wij ook 13/12/2010 Koen Clijsters Algemeen diensthoofd OCMW Heusden-Zolder Tel. 011/45.61.50 koen.clijsters@ocmwheusdenzolder.be Heusden- Zolder Provincie Limburg 31.500

Nadere informatie

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten 3 1. Thuiszorg... 4 1.1 Thuisverpleegkundige...4 1.2 Poetshulp...4 1.3 Gezinszorg...4 1.4 Hulpmiddelen...4 1.5 Maaltijden...5 1.6

Nadere informatie

Onthaalformulier Perron70

Onthaalformulier Perron70 1 Onthaalformulier Perron70 Psychosociaal Revalidatiecentrum Asse 1. Informatief Datum aanvraag: Gelieve dit formulier in te vullen en terug te sturen via mail of per post. steven.van.laeken@fracarita.org

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Chronische revalidatie dienst Sp IIInhoudsopgave Inleiding 4 Wat is chronische revalidatie 5 De opname 6 Multidisiplinair team 7 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Ook voor jongeren. Het CAW versterkt welzijn. Daarvoor is het CAW er

Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Ook voor jongeren. Het CAW versterkt welzijn. Daarvoor is het CAW er Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk Dat hoort bij het leven. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal

Nadere informatie

B. Wie werkt op de medische dienst "het Heelal"

B. Wie werkt op de medische dienst het Heelal 1/6 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf:2009 Alle ouders ontvangen deze brochure. A. Inleiding U vindt in deze brochure - wie op de medische dienst werkt en wanneer U hen best kan bereiken - wat u kan

Nadere informatie

DMW, je partner in welzijn en zorg

DMW, je partner in welzijn en zorg DMW, je partner in welzijn en zorg Wettelijk kader DMW Woonzorgdecreet: Art 14: Een dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds is een voorziening die als opdracht heeft hulp- en dienstverlening te

Nadere informatie

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Oncologisch Centrum Sociale dienst Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Inhoud 1. De Vlaamse Zorgverzekering (VZ)...5 2. De hospitalisatieverzekering...6 3. Tussenkomst in reisonkosten

Nadere informatie

Koninklijk Atheneum Keerbergen Afstemming tussen school, CLB en andere partners

Koninklijk Atheneum Keerbergen Afstemming tussen school, CLB en andere partners Koninklijk Atheneum Keerbergen Afstemming tussen school, CLB en andere partners 1 Inhoudsopgave 1. GEZAMENLIJKE VISIE 3 2. TOEGANKELIJKHEID 4 3. DOMEINEN 5 3.1. PREVENTIEVE GEZONDHEIDSZORG 5 3.2. LEREN

Nadere informatie

Maak kennis met ons Multidisciplinair team

Maak kennis met ons Multidisciplinair team Maak kennis met ons Multidisciplinair team Het multidisciplinair team van ons ziekenfonds voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en Integrale Jeugdhulp Wie zijn wij? Ons team bestaat

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. MAATSCHAPPELIJK WERKER Buitengewoon Secundair Onderwijs

FUNCTIEBESCHRIJVING. MAATSCHAPPELIJK WERKER Buitengewoon Secundair Onderwijs FUNCTIEBESCHRIJVING MAATSCHAPPELIJK WERKER Buitengewoon Secundair Onderwijs B = Basisfunctie (voor elk personeelslid) S = Specifieke functie binnen de opdracht (slechts voor bepaalde personeelsleden i.f.v.

Nadere informatie

PATIËNTENBROCHURE Sociale Dienst

PATIËNTENBROCHURE Sociale Dienst PATIËNTENBROCHURE Sociale Dienst Werkwijze en Missie De inschakeling van de sociaal werker kan ofwel gebeuren op eigen initiatief ofwel op vraag van een andere hulpverlener, de patiënt en/of zijn omgeving.

Nadere informatie

Begeleid Werken HET ROER

Begeleid Werken HET ROER Begeleid Werken HET ROER Begeleid Werken is een droomjob voor volwassenen met een verstandelijke beperking van Het Roer. Dagcentra, woonvormen, ambulante begeleiding Het Roer Unit Het Roer biedt zorg en

Nadere informatie

Dienst Maatschappelijk Werk van het ziekenfonds

Dienst Maatschappelijk Werk van het ziekenfonds Dienst Maatschappelijk Werk van het ziekenfonds INHOUD Wat is de Dienst Maatschappelijk Werk en waarvoor kan je er terecht? 2 Directe hulp en ondersteuning 3 Langdurige begeleiding 4 Evaluatie van het

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Maatschappelijk assistent sociale dienst en thuisdiensten

FUNCTIEBESCHRIJVING. Maatschappelijk assistent sociale dienst en thuisdiensten 120 FUNCTIEBESCHRIJVING Maatschappelijk assistent sociale dienst en thuisdiensten AFDELING/DIENST FUNCTIETITEL HOOFDDOEL Personen/Sociale zaken (sociale dienst en thuisdiensten) Rapporteert aan het diensthoofd

Nadere informatie

KWALITEITSSYSTEEM FUNCTIEOMSCHRIJVING. COND. EL. - F.O. Medewerker Sociale Dienst Pagina 1 van 5

KWALITEITSSYSTEEM FUNCTIEOMSCHRIJVING. COND. EL. - F.O. Medewerker Sociale Dienst Pagina 1 van 5 4.8 juni 2011 COND. EL. - F.O. Medewerker Sociale Dienst Pagina 1 van 5 1. Doelstelling van de functie Verzekeren van het recht op hulp en maatschappelijke dienstverlening door bewoners en hun familie

Nadere informatie

Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak

Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak Document opgesteld door: vzw de Keeting vzw Recht-Op Kroonstraat 64/66 Lange Lobroekstraat 34 2800 Mechelen 2060 Antwerpen email: info@dekeeting.be

Nadere informatie

ARME ZORG ASALE ZORG AMEN OP WEG ROEIEN

ARME ZORG ASALE ZORG AMEN OP WEG ROEIEN ARME ZORG ASALE ZORG AMEN OP WEG ROEIEN E E N O P E N H U I S W I E Z I J N W I J? Zonnebloem vzw is een multifunctioneel centrum (MFC) voor kinderen en jongeren van 0 tot 25 jaar met een beperking in

Nadere informatie

Voorstelling Team Verslavingszorg

Voorstelling Team Verslavingszorg 27/05/2015 Voorstelling Team Verslavingszorg Ivo Vanschooland Doelgroep De afdeling staat open voor mannen en vrouwen uit gans Vlaanderen en Nederland met problemen gekoppeld aan misbruik of afhankelijkheid

Nadere informatie

Visietekst PRAGT Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject

Visietekst PRAGT Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject Visietekst PRAGT Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject Huidige Partners: - Mariaziekenhuis ( gynaecologen-vroedvrouwen-sociale dienst) - Huisartsen regio - CKG/Amberbegeleiding - CIG De Zeshoek -

Nadere informatie

THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND

THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND www.woonzorgnet-dijleland.be Zorgaanbod De opdracht van onze thuisondersteunende diensten is mensen zo lang mogelijk thuis laten wonen met extra aandacht

Nadere informatie

Outreach functie van psychologe in de ouderenzorg

Outreach functie van psychologe in de ouderenzorg Outreach functie van psychologe in de ouderenzorg Oorspronkelijk project Vroegdetectie en ondersteuning van ouderen met cognitieve problemen o o o o o o Cognitieve screening aan huis en verder opvolgen

Nadere informatie

Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met Multiple Sclerose

Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met Multiple Sclerose Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met Multiple Sclerose Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent onder controle bij de neuroloog, omdat er Multiple Sclerose

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Kanker. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving. T +32(0) F +32(0)

Kanker. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving. T +32(0) F +32(0) Kanker Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Spel Nabespreking Begrippen voor de leerkracht

Spel Nabespreking Begrippen voor de leerkracht MEMORY Spel Alle kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De leerlingen mogen beurtelings twee kaartjes omdraaien. Als ze twee kaarten hebben die bij elkaar horen mogen ze deze kaarten houden. Wie

Nadere informatie

Vormingsaanbod geestelijke gezondheid

Vormingsaanbod geestelijke gezondheid Pantone 430C Pantone 7426C Vormingsaanbod geestelijke gezondheid Eenheid voor Zelfmoordonderzoek Locoregionale Uitvoering Vlaams Actieplan Suïcidepreventie Oost-Vlaanderen Hoe blijf jij fit in je hoofd?

Nadere informatie

J e C L B h e l p t. W a a r v o o r k a n j e b i j o n s t e r e c h t?

J e C L B h e l p t. W a a r v o o r k a n j e b i j o n s t e r e c h t? J e C L B h e l p t Onze hulpverlening is kosteloos voor leerlingen, ouders en school. We werken samen met de school, maar we behoren er niet toe. Je kan dus gerust los van de school bij ons terecht. Het

Nadere informatie

Ouderenquête campus Kerkplein

Ouderenquête campus Kerkplein 1 Ouderenquête campus Kerkplein Overzicht Enquête Omschrijving Ouderenquête campus Kerkplein Deze enquête peilt naar de mening van onze ouders over een aantal thema's en vragen. De verwerking ervan gebeurt

Nadere informatie

EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG

EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG 2 Inleiding In deze brochure vind je informatie over het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg. We leggen uit wat het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg is, wie er werken

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

SAMENWERKINGSPROTOCOL:

SAMENWERKINGSPROTOCOL: 1 SAMENWERKINGSPROTOCOL AZ VESALIUS THUISZORG Inleiding Om tot een goede samenwerking te komen tussen AZ Vesalius en thuiszorg, daar waar het gaat om een zwaar zorgbehoevende patiënt die in de thuiszorg

Nadere informatie

Welkom op de dialyseafdeling

Welkom op de dialyseafdeling Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Welkom op de dialyseafdeling Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Jessa Ziekenhuis vzw Campus

Nadere informatie

Werkt onder leiding van een hoofdmaatschappelijk werker en rapporteert aan het comité sociale dienst en aan de raad

Werkt onder leiding van een hoofdmaatschappelijk werker en rapporteert aan het comité sociale dienst en aan de raad 1. Functienaam: Algemeen maatschappelijk werk(st)er Niveau : B1 - B3 2. Relaties Intern: Collega s, hoofdmaatschappelijk werker, administratie sociale dienst, ontvanger, algemene administratie, secretaris,

Nadere informatie

CAW Brussel - PROJECT WINTEROPVANG. Tijdelijke halftijdse vacature voor psychologisch hulpverlener

CAW Brussel - PROJECT WINTEROPVANG. Tijdelijke halftijdse vacature voor psychologisch hulpverlener - PROJECT WINTEROPVANG Tijdelijke halftijdse vacature voor psychologisch hulpverlener Contract bepaalde duur van 3 december 2018 tot 31 maart 2019 Het Centrum Algemeen Welzijnswerk te Brussel is een dynamische,

Nadere informatie

Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen. Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou

Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen. Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou Begeleid Zelfstandig Wonen In deze brochure leggen we uit wat jij van het BZW -team

Nadere informatie

PAKKET WOONONDERSTEUNING GEÏNTEGREERDE ZORG

PAKKET WOONONDERSTEUNING GEÏNTEGREERDE ZORG PAKKET WOONONDERSTEUNING GEÏNTEGREERDE ZORG Bij de ondersteuningspakketten geïntegreerde zorg staat de zorgaanbieder, in dialoog met jou, in voor de volledige organisatie van zorg en begeleiding. Deze

Nadere informatie

dementie wijzer een waaier vol antwoorden rond dementie

dementie wijzer een waaier vol antwoorden rond dementie dementie wijzer een waaier vol antwoorden rond dementie www.dementievriendelijkbrugge.be Wie kan me informeren over premies en tegemoetkomingen? Een sociale dienst van de mutualiteit of regionaal dienstencentrum.

Nadere informatie

uitgave december 2011 beroepsgeheim

uitgave december 2011 beroepsgeheim uitgave december 2011... met thet beroepsgeheim ... met het beroepsgeheim Sommige problemen, ziektes, kan je niet in je eentje oplossen. Om deze problemen aan te pakken, heb je hulp nodig van mensen die

Nadere informatie

RECHT OP BIJSTAND. Artikel 24

RECHT OP BIJSTAND. Artikel 24 RECHT OP BIJSTAND Artikel 24 1. De minderjarige heeft het recht om zich in alle contacten met de jeugdhulpaanbieders, de toegangspoort en de trajectbegeleiding en in de uitoefening van zijn rechten, opgesomd

Nadere informatie

Functiebeschrijving VERPLEEGKUNDIGE OPNAMEBELEID BV1-BV3 / C3-C4

Functiebeschrijving VERPLEEGKUNDIGE OPNAMEBELEID BV1-BV3 / C3-C4 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Fokus op Emancipatie

Fokus op Emancipatie Fokus op Emancipatie Dromen zijn (geen) bedrog, over het toeleiden van personen met een beperking naar gepaste ondersteuning op alle levensdomeinen. Fara Van Maele & Bertina Houben Een nieuw concept van

Nadere informatie

START OCMW ABVV ACLVB

START OCMW ABVV ACLVB WOORDENDOMINO Spel Elke leerling krijgt evenveel kaartjes. De leerling met start legt de beginkaart op tafel. Wie bij het woord op de dominokaart het juiste logo kan aanleggen mag verder spelen. Hij/zij

Nadere informatie

Ouderen Informatie Punt

Ouderen Informatie Punt OCMW LICHTERVELDE Sociaal Huis Ouderen Informatie Punt Tegemoetkomingen Wat, wanneer, waar en hoe aanvragen DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN VOOR WIE? De tegemoetkoming kan worden aangevraagd

Nadere informatie

Naamsesteenweg Heverlee (in te vullen door sociaal assistent)

Naamsesteenweg Heverlee (in te vullen door sociaal assistent) PVT Salvenbos Aanmeldingsprocedure Naamsesteenweg 492 3001 Heverlee (in te vullen door sociaal assistent) Datum van aanmelding: Is de kandidaat op de hoogte van alle gegevens die door middel van dit aanmeldingsformulier

Nadere informatie

CLB Noordwest-Brabant

CLB Noordwest-Brabant 1 ALGEMEEN Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) biedt gratis informatie, hulp en begeleiding aan leerlingen, ouders en school en werkt op een discrete wijze. Het CLB werkt samen met de school,

Nadere informatie

OCMW DENDERMONDE SOCIAAL HUIS in DENDERMONDE zoekt maatschappelijk werker

OCMW DENDERMONDE SOCIAAL HUIS in DENDERMONDE zoekt maatschappelijk werker OCMW DENDERMONDE SOCIAAL HUIS in DENDERMONDE zoekt maatschappelijk werker Job onbepaalde duur (niet via uitzendkantoren) 1 Ft mw er tewerkgesteld in het Onthaalteam Functieomschrijving Het Sociaal Huis

Nadere informatie

MANTELZORGPREMIE 2017

MANTELZORGPREMIE 2017 MANTELZORGPREMIE 2017 DE ZORGBEHOEVENDE (zelf in te vullen) NAAM: VOORNAAM: ADRES: TELEFOON / GSM: RIJKSREGISTERNR: DE MANTELZORGER (zelf in te vullen) NAAM: VOORNAAM: ADRES: TELEFOON / GSM: E-MAIL: RELATIE

Nadere informatie

Wegwijs. Liever. Thuis. Verpleegkundige handelingen door mantelzorgers. vzw

Wegwijs. Liever. Thuis. Verpleegkundige handelingen door mantelzorgers.  vzw Wegwijs Verpleegkundige handelingen door mantelzorgers www.lm.be Liever Thuis vzw Inhoud Verpleegkundige handelingen 3 De mantelzorger als volwaardige partner in de zorg 4 Stap voor stap naar een attest

Nadere informatie

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Heb je al gehoord van de 107? Niet 101 of 102 of 105 maar 107? gebaseerd op het nummer van het artikel in het KB over de ziekenhuizen die de

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Ontdek onze Dienst Maatschappelijk Werk - Sociale dienst

Ontdek onze Dienst Maatschappelijk Werk - Sociale dienst Ontdek onze Dienst Maatschappelijk Werk - Sociale dienst www.fsmb.be SOCIALISTISCHE MUTUALITEIT BRABANT Toegankelijke gezondheid voor iedereen! Inhoud Wat is de Dienst Maatschappelijk Werk? 3 Wat doet

Nadere informatie

Naschoolse Dagbehandeling

Naschoolse Dagbehandeling Naschoolse Dagbehandeling INFORMATIEFOLDER Informatie voor kinderen en hun ouders/verzorgers Kom verder! www.ln5.nl Iedereen doet dat in zijn eigen tempo. Je komt naar de NDB voor een periode van negen

Nadere informatie

Studiedag: rechten en plichten. Vlaamse sociale bescherming. in de

Studiedag: rechten en plichten. Vlaamse sociale bescherming. in de Studiedag: rechten en plichten in de Vlaamse sociale bescherming VSB in de praktijk TOELEIDING VANUIT DE DIENST MAATSCHAPPELIJK WERK VAN EEN ZIEKENFONDS CASUS -65 jaar. Persoon met een snel degeneratieve

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie

Concept Layout en grafische vormgeving Verantwoordelijk uitgever Datum van uitgifte:

Concept Layout en grafische vormgeving Verantwoordelijk uitgever Datum van uitgifte: 1 Concept: Sofie Van den Bussche en Thomas Schadron Layout en grafische vormgeving: Thomas Schadron Verantwoordelijk uitgever: Permanente ondersteuningscel voor de CLB s GO! Datum van uitgifte: december

Nadere informatie

Pijler 1 - beslissingsondersteuning

Pijler 1 - beslissingsondersteuning praktischer 1 Pijler 1 - beslissingsondersteuning Beschrijving - Aanreiken van evidence-based informatie en richtlijnen; - Informeren van zorgverstrekkers; - Expertisebevordering; - Praktijkondersteuning;

Nadere informatie

S TA G E S L I J N 5

S TA G E S L I J N 5 STAGES LIJN5 Wil jij stage lopen bij Lijn5? In de provincie Utrecht biedt Lijn5 behandeling en begeleiding aan kinderen en jongeren met én zonder licht verstandelijke beperking en hun gezin. Lijn5 beschikt

Nadere informatie

laagintensieve ondersteuningsmodule laagintensieve directieve module breedsporige module Informatiebrochure Ouders Informatiebrochure Ouders

laagintensieve ondersteuningsmodule laagintensieve directieve module breedsporige module Informatiebrochure Ouders Informatiebrochure Ouders CONTEXTBEGELEIDING VIZIER laagintensieve ondersteuningsmodule laagintensieve directieve module breedsporige module Informatiebrochure Ouders Informatiebrochure Ouders Wegwijs in de brochure In deze infobrochure

Nadere informatie

Kinderen Eerst. Situering Project Kinderen Eerst

Kinderen Eerst. Situering Project Kinderen Eerst Kinderen Eerst Lokaal overlegplatform ter preventie en detectie van kinderarmoede Situering Project Kinderen Eerst Onderdeel van armoedebeleidsplan (OCMW = regisseur) Doel : bestrijden van armoede (alle

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSDOSSIER Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG) Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG) bestaat uit 2 woonzorgcentra:

INSCHRIJVINGSDOSSIER Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG) Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG) bestaat uit 2 woonzorgcentra: INSCHRIJVINGSDOSSIER Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG) Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG) bestaat uit 2 woonzorgcentra: Woonzorgcentrum Toermalien bevat 264 kamers voor residentieel wonen, 6 kamers voor

Nadere informatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details Tegemoetkoming van 10 euro per behandeling tot maximaal 50 euro per jaar. Organisation - Organisatie

Avantages - Voordelen. Détails - Details Tegemoetkoming van 10 euro per behandeling tot maximaal 50 euro per jaar. Organisation - Organisatie Organisation - Organisatie Acupunctuur Avantages - Voordelen Détails - Details Tegemoetkoming van 10 euro per behandeling tot maximaal 50 euro per jaar. De Voorzorg Socialistische Mutualiteit van Limburg

Nadere informatie

organisaties instellingen lokale overheden diversiteit

organisaties instellingen lokale overheden diversiteit organisaties instellingen lokale overheden diversiteit Vlaanderen is divers. Van alle vormen van diversiteit is etnisch-culturele diversiteit wellicht het meest zichtbaar en het meest besproken. Diversiteit

Nadere informatie

Antwoorden stellingen. Afstemmen van zorg. NU ZORG Editie 2014. Pagina 1

Antwoorden stellingen. Afstemmen van zorg. NU ZORG Editie 2014. Pagina 1 Antwoorden stellingen Afstemmen van zorg NU ZORG Editie 2014 Pagina 1 Hoofdstuk 1. Coördinatie van zorg 1. Als verzorgende ben je niet verantwoordelijk voor de totale zorg rondom een zorgvrager. 2. Je

Nadere informatie

Opvang en begeleiding voor minderjarigen en hun context.

Opvang en begeleiding voor minderjarigen en hun context. Opvang en begeleiding voor minderjarigen en hun context. Minor-Ndako wil kinderen en jongeren uit alle windstreken weerbaar en sterker maken voor de toekomst. Toelichting werking: Eligo Gent Verschillende

Nadere informatie

infobrochure OCMW roeselare

infobrochure OCMW roeselare infobrochure OCMW roeselare OCMW roeselare is er voor jou! Iedereen is welkom zonder onderscheid te maken op basis van cultuur, nationaliteit, religie,... OCMW Roeselare is er voor jou! Je kan bij ons

Nadere informatie

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond

WOORDZOEKER. ABVV Socialistische vakbond. ACV Christelijke vakbond. ACLVB Liberale vakbond WOORDZOEKER Spel Alle kaarten worden omgekeerd op de tafel gelegd. De leerlingen mogen beurtelings twee kaartjes omdraaien. Als ze twee kaarten hebben die bij elkaar horen mogen ze deze kaarten houden.

Nadere informatie

GON- BEGELEIDING Informatiebrochure voor ouders

GON- BEGELEIDING Informatiebrochure voor ouders BSBO Wilgenduin GON- BEGELEIDING Informatiebrochure voor ouders Inhoud p 1 Wie zijn wij? 3 2 Wat betekent GON? 4 3 Wie komt in aanmerking voor GON-begeleiding? 4 4 Aan welke voorwaarden moet je voldoen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met Multiple Sclerose

Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met Multiple Sclerose Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met Multiple Sclerose Albert Schweitzer ziekenhuis april 2013 pavo 0633 Inleiding U bent onder controle bij de neuroloog, omdat er Multiple Sclerose (MS) bij u is

Nadere informatie

INHOUD 5 INLEIDING 13. HOOFDSTUK 1 15 De welzijnsoverheden in België 15 1. De federale overheid 18 1.1. Sociale zekerheid 19 1.2. Sociale bijstand 20

INHOUD 5 INLEIDING 13. HOOFDSTUK 1 15 De welzijnsoverheden in België 15 1. De federale overheid 18 1.1. Sociale zekerheid 19 1.2. Sociale bijstand 20 I N H O U D INHOUD 5 INLEIDING 13 HOOFDSTUK 1 15 De welzijnsoverheden in België 15 1. De federale overheid 18 1.1. Sociale zekerheid 19 1.2. Sociale bijstand 20 2. De lokale overheid 22 3. De Vlaamse overheid

Nadere informatie

Geïntegreerd Breed Onthaal. Project regio Anzegem - Avelgem

Geïntegreerd Breed Onthaal. Project regio Anzegem - Avelgem Geïntegreerd Breed Onthaal Project regio Anzegem - Avelgem 1 CAW Een centrum voor algemeen welzijnswerk heeft de opdracht om vanuit een eenheid van beheer en beleid een gediversifieerde en verantwoorde

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Zit u vast? kinderen en jongeren? Botst u in uw werk op. onrecht tegenover. Wij helpen u verder

Zit u vast? kinderen en jongeren? Botst u in uw werk op. onrecht tegenover. Wij helpen u verder Botst u in uw werk op onrecht tegenover kinderen en jongeren? Contacteer de van het Kinderrechtencommissariaat Zit u vast? Wij helpen u verder Wat is de van het Kinderrechtencommissariaat? De van het Kinderrechtencommissariaat

Nadere informatie

Ouderenzorg in beweging cvo MIRAS

Ouderenzorg in beweging cvo MIRAS Ouderenzorg in beweging cvo MIRAS Valerie Desmet en Els Raepsaet cvo MIRAS - Zorg en Welzijn Ouderenzorg in beweging Begeleider wonen en leven Nieuwe visie op animatie Begeleider wonen en leven Nieuwe

Nadere informatie

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure

Dagziekenhuis geriatrie. Informatiebrochure Dagziekenhuis geriatrie Informatiebrochure 2 Inhoud Opname in het dagziekenhuis geriatrie Doelstelling Praktische informatie Wat meebrengen voor uw verblijf? Vervoer Ontslag Samenstelling van het multidisciplinair

Nadere informatie

BuSO GON-BEGELEIDING VANUIT BUSO TEN DRIES LANDEGEM ALGEMENE LEIDRAAD

BuSO GON-BEGELEIDING VANUIT BUSO TEN DRIES LANDEGEM ALGEMENE LEIDRAAD BuSO GON-BEGELEIDING VANUIT BUSO TEN DRIES LANDEGEM ALGEMENE LEIDRAAD Schooljaar 2013-2014 Gegevens GON-begeleider Leidraad voor ouders Vanuit het BuSO Ten Dries wordt GON-begeleiding aangeboden aan adolescenten

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Bij wie kan je terecht? laatste wijziging: september 2014

Bij wie kan je terecht? laatste wijziging: september 2014 Bij wie kan je terecht? laatste wijziging: september 2014 Het woord vermoeden van dementie is gevallen. Het eigen-aardig gedrag en de vergeetproblemen krijgen nu een naam. Als mantelzorger van een persoon

Nadere informatie

Informatiebrochure Oncologisch Centrum

Informatiebrochure Oncologisch Centrum Informatiebrochure Oncologisch Centrum Oncologisch Centrum 3 We werken samen aan uw gezondheid De laatste jaren is de kennis over de behandeling van kanker sterk toegenomen. Enerzijds heeft dit geleid

Nadere informatie

jobmagazine good to know you

jobmagazine good to know you good to know you jobmagazine In bijlage vind je een greep uit onze jobaanbiedingen. Interesse in één van deze functies of graag bijkomende informatie?... kom snel langs in ons kantoor te Sint-Denijs- Westrem,

Nadere informatie

Welkom op afdeling longziekten B22

Welkom op afdeling longziekten B22 Welkom op afdeling longziekten B22 Uw verblijf op afdeling B22 Verpleegafdeling B22 is een afdeling waar patiënten verblijven met een aandoening aan de longen en luchtwegen en daarvoor behandeld worden.

Nadere informatie

UMC St Radboud. Verpleegkundig spreekuur voor ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa

UMC St Radboud. Verpleegkundig spreekuur voor ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa UMC St Radboud Verpleegkundig spreekuur voor ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa Patiënteninformatie Van uw behandelende arts heeft u gehoord dat u de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa heeft. Een ziekte

Nadere informatie

Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging. Korte beschrijving van het voorbeeld

Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging. Korte beschrijving van het voorbeeld Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging Vrijetijdsbeurs (voor jongeren met een beperking) BuSO Sint-Elisabeth Wijchmaal (Peer) Korte beschrijving van het voorbeeld Voor ouders van jongeren met

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie