2 Leermateriaal 2.1 Welke vormen van leeractiviteiten ondersteunt u? (oefenen, instructie, kennisreproductie, toetsen, )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 Leermateriaal 2.1 Welke vormen van leeractiviteiten ondersteunt u? (oefenen, instructie, kennisreproductie, toetsen, )"

Transcriptie

1 Vragenlijst 14 november Algemeen 1.1 Wat is uw naam? Pascal Scheurink 1.2 Wat is de naam van uw organisatie? itslearning Nederland 1.3 Wat is de naam van uw product? itslearning leerplatform 1.4 Kunt u kort uw product, zoals dat nu in gebruik is, beschrijven? Kunt u daarbij aangeven voor welke doelgroep (niveau/leerjaar/vakken/ ) het systeem gebruikt kan worden? itslearning is een innovatief, open leerplatform dat wereldwijd door ruim 4 miljoen docenten en leerlingen wordt gebruikt. In Nederland zijn dit ruim gebruikers waarvan het merendeel in de VO-sector (van vmbo t/m vwo en van sportklassen t/m technasia). itslearning is gericht op het verbeteren van het leerproces van leerlingen en doet dit door hun docenten hierbij te helpen. Docenten gebruiken itslearning om lessen en lesmaterialen te maken die hun leerlingen inspireren. itslearning helpt routinematige taken te automatiseren zodat er meer tijd en aandacht is voor het lesgeven. Daarnaast maakt itslearning het delen van lesmaterialen en informatie met andere docenten, leerlingen en ouders eenvoudig. Hierdoor heeft iedereen altijd de meest accurate en relevante informatie voor handen. 1.5 Kunt u een korte roadmap schetsen van de verwachte ontwikkeling en uw toekomstbeeld van uw systeem? Dit schooljaar/ start nieuwe schooljaar: Stercollecties VO-content beschikbaar binnen itslearning (lesmaterialen, toetsen en studiewijzers). Koppeling met roostersoftware (Zermelo en Untis) t.b.v. synchronisatie met agenda s en huiswerk in itslearning. Koppeling met administratiesystemen (Magister en SOMtoday). Verbeterde koppeling met Directe toegang t.b.v. digitaal lesmateriaal. Sterk verbeterde en vereenvoudigde gebruikersinterface (o.a. informatievoorziening afgestemd op de individuele gebruiker, minder aantal benodigde klikken, functionaliteit afgestemd op minder vaardige gebruikers, notificaties en simpeler navigatie). Responsive Web Design en native apps voor de beste mobiele gebruikservaring. Integratie van Cloud diensten en productiviteittools (o.a. Google Drive, Dropbox en Microsoft Office Web Apps: Word, PowerPoint, Excel, OneNote en Outlook). Contentsuggesties op basis van niveau en persoonlijke leervoorkeuren ( Recommendation Engine ).

2 : Nieuwe planningsmogelijkheden voor docenten (o.a. instelbare timing, delen van studiewijzers en huiswerk-instellingen). Meer mogelijkheden voor het koppelen van leerdoelen (o.a. SLO tussendoelen) aan lesmateriaal en activiteiten. Nieuwe leermiddelenbibliotheek voor het beheer en delen van digitaal lesmateriaal uit verschillende bronnen. Nieuwe toets- en opdrachtenfunctionaliteit. Uitbreiding van rapportagefunctionaliteit (o.a. gebruik van itslearning, gebruik van lesmaterialen en leerresultaten). Verschillen nieuwe koppelmogelijkheden (API s) t.b.v. communicatie en samenwerking met andere systemen. Algemeen: De continue doorontwikkeling van itslearning (minimaal 4 updates per jaar) is er op gericht om het dagelijkse werk van leerlingen en docenten en leerlingen efficiënter en effectiever te maken. Uitgangspunt hierbij is dat iedere gebruiker de ultieme gebruiks-ervaring geboden moet worden, ongeacht hun vaardigheden en de browser die/ het device dat ze gebruiken. Kernthema s daarbij zijn: Planning en organisatie van het onderwijs Leermiddelenbeleid Onderwijs op maat/ Gepersonaliseerd leren Ouderbetrokkenheid Daarnaast heeft samenwerking met complementaire systemen prioriteit; itslearning vormt het hart van het primaire onderwijsproces dat naadloos aansluit op omringende systemen, zoals administratiesystemen, roosterpakketten, educatieve content en educatieve websites en hulpmiddelen (zie afbeelding hiernaast). 2 Leermateriaal 2.1 Welke vormen van leeractiviteiten ondersteunt u? (oefenen, instructie, kennisreproductie, toetsen, ) itslearning biedt standaard een rijke set aan hulpmiddelen om leeractiviteiten vorm te geven, zoals: Opdrachten (huiswerk); Toetsen (formatief/ summatief, RTTI/ OBIT); Enquêtes; Discussiefora; Instructie (webpagina s, video, audio); Spelletjes (kruiswoordpuzzel, galgje); eportfolio s. Bovendien kunnen extra hulpmiddelen en dus leeractiviteiten naar wens worden toegevoegd d.m.v. apps uit de itslearning App Bibliotheek. In het kader van activerende didactiek, kunnen docenten ook leerlingen zelf werkvormen laten bedenken en laten toevoegen.

3 2.2 In hoeverre is het mogelijk om andere materialen toe te voegen dan wel te verbinden/koppelen? 2.3 Zo ja, wie kunnen dat doen? (denk zowel aan gebruikers binnen de school als daarbuiten, zoals ontwikkelaars en andere leveranciers) itslearning biedt uitgebreide mogelijkheden om materialen toe te voegen uit externe bronnen: Directe toegang; Kennisnet Entree (o.a. Teleblik); VO-content; Wikiwijs; Edurep; Wintoets; itslearning Content Bibliotheek; itslearning App Bibliotheek; Microsoft Office Web Apps; Cloud opslag (Dropbox en Google Drive); Social Media (o.a. YouTube en Slideshare) O.b.v. internationale standaarden: IMS/ SCORM CP, AICC, IMS LTI, IMS QTI, RSS; O.b.v. diverse koppelmogelijkheden (API s). Materialen uit gekoppelde bronnen (zie 2.2) kunnen toegevoegd worden door gebruikers die hiervoor geautoriseerd zijn door de beheerder. Standaardrollen binnen itslearning zijn leerlingen, docenten, beheerders, ouders en gasten met ieder specifieke, aanpasbare autorisaties. Daarnaast is het mogelijk om eigen rollen met specifieke rechten te maken. Het koppelen met externe systemen kan door beheerders van itslearning of door itslearning Nederland uitgevoerd worden. E.e.a. hangt af het type koppeling. Materialen kunnen gemaakt worden door itslearning Nederland, eigen gebruikers, gebruikers van andere scholen en derden (bijv. uitgeverijen en softwareleveranciers). 2.4 Welke content bevat uw systeem en kunt u aangeven van welke aanbieders deze content afkomstig is (inclusief leerjaren en niveaus)? Hoe werkt VO-content in het systeem? 2.5 In hoeverre dekt het materiaal de eindtermen en de eindjaren voor alle leerjaren, vakken en niveaus? itslearning bevat standaard geen content. Wel kunnen gebruikers eenvoudig content uit gekoppelde bronnen (zie 2.2) toevoegen. De meest concrete voorbeelden hiervan zijn: Content van educatieve uitgeverijen (o.a. Malmberg, ThiemeMeulenhoff en Noordhoff) via Directe toegang; Stercollecties van VO-content (en andere content uit Wikiwijs) via een gezamenlijk ontwikkelde koppeling. De stercollecties worden hierbij omgezet naar standaard itslearning-functionaliteit, zoals studiewijzers, toetsen en toetsvragen (items); Toetsen uit Wintoets; Teleblik-materialen via de Kennisnet Entree-koppeling. Dit is afhankelijk van het aanbod van de gekoppelde leveranciers. Directe toegang (de educatieve uitgeverijen) en VO-content hebben een ruim aanbod op dit gebied.

4 2.6 Hoeveel digitale opdrachten zijn er beschikbaar? Standaard zijn er geen digitale opdrachten beschikbaar, maar kunnen vanuit gekoppelde bronnen (zie 2.2) toegevoegd worden. 3 Persoonlijke leeromgeving 3.1 Welke beperkingen zijn er voor het plaatsonafhankelijk gebruiken van het systeem? 3.2 Welke beperkingen zijn er om het systeem tijdonafhankelijk te gebruiken? Om plaatsonafhankelijk met itslearning te kunnen werken, zijn een internetverbinding en webbrowser op een willekeurig apparaat vereist. Geen. itslearning is 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar (366 in schrikkeljaren) beschikbaar. Uptime over geheel 2013: 99,97%. 3.3 Welke beperkingen zijn er om het systeem device-onafhankelijk te gebruiken? Geen. itslearning ondersteunt alle apparaten (o.a. pc, tablet en smartphone), besturingssystemen (o.a. Windows, Mac OS, ios en Android) en browsers (o.a. Chrome, Internet Explorer, Safari en Firefox). Voor ios en Android verschijnen daarnaast specifieke apps voor integratie met het notificatiesysteem op deze platforms. 3.4 Welke mogelijkheden biedt het systeem voor het faciliteren van communicatie en samenwerking binnen of tussen gebruikersgroepen (leerlingen, docenten, ouders, )? En op welke manieren is dit mogelijk? itslearning is voornamelijk gericht op communicatie en samenwerking en biedt hiervoor talloze mogelijkheden. Enkele voorbeelden hiervan: - Intern berichtensysteem; - Koppeling met externe mail; - Vakken, projecten en portfolio s; - Groepsopdrachten; - Discussiefora; - Polls en enquêtes; - Web conferencing; - Groepsopdrachten; - (Peer-)feedback-mogelijkheden; - Delen van vakken en lesmaterialen, zowel binnen de school als met andere scholen (ook zonder itslearning); - Ouderportaal.

5 4 Adaptiviteit 4.1 In hoeverre past het systeem zijn gedrag aan individuele resultaten, gedrag en kenmerken van de leerling aan? Op welke elementen wordt daarbij onderscheid gemaakt (tempo, niveau, leerstijl, volgorde en keuze leerdoelen en materiaal, ). Docenten (of zelf gedefinieerde rollen) bepalen het gedrag van het systeem door op verschillende manieren bronnen en activiteiten op maat aan (groepen) leerlingen toe te wijzen. De docent kan hierbij rekening houden met het niveau, tempo en de leervoorkeur van de individuele leerling op basis van bijvoorbeeld een instaptoets, enquête of eerder behaalde resultaten. De Recommendation Engine in itslearning kan docenten hierbij suggesties geven voor lesmaterialen o.b.v. niveau en leervoorkeur van de individuele leerlingen. Docenten kunnen ook zelf materialen zoeken o.b.v. leerdoelen bij een les. itslearning heeft op basis van bovenstaande begin 2014 de CODiE Award gewonnen voor Best Personalized Learning Solution. 4.2 Welke beslissingen maakt het systeem daarin zelf en welke legt hij voor aan de gebruiker (leerling dan wel docent)? 4.3 In hoeverre is het mogelijk om leerroutes te maken en hoe werkt dit? itslearning neemt zelf geen beslissingen en adviseert docenten alleen ten aanzien van geschikt materiaal. De docent neemt uiteindelijk de beslissing welke materialen of activiteiten aan een leerlingen worden aangeboden. Leerroutes kunnen op verschillende manieren worden vormgegeven; - Mentoren kunnen een leerroute vastleggen in een ILP (individueel leerplan); - Docenten kunnen leerroutes vormgeven middels studiewijzers, waarbinnen gedifferentieerd kan worden; - Docenten kunnen individuele ruimtes inrichten waarbij leerlingen volledig op maat gesneden leerroutes worden aangeboden; - Docenten kunnen middels ontwikkelportfolio s leerroutes opzetten. Een combinatie van bovenstaande manieren is eveneens mogelijk.

6 5 Inzicht gegevens 5.1 Welke gegevens worden (in welke vorm) beschikbaar gesteld binnen de context van de school? En aan wie (leerlingen, docenten, ouders, schoolmanagement, )? Is er onderscheid tussen informatie op het niveau van de individuele leerling en op groepsniveau (klas/leerjaar)? Het beschikbaar stellen van specifieke gegevens kan fijnmazig worden ingesteld. Itslearning maakt hierbij gebruik van hiërarchieën, standaard profielen en aanpasbare rollen. Inzicht in vorderingen zijn op meerdere niveaus beschikbaar en afhankelijk van het profiel van de gebruiker: - Leerlingen zien binnen de afzonderlijke vakken de leerdoelen, scores en voortgang van hun activiteiten. Binnen hun profiel zien ze een overall overzicht. - Docenten zien het totaaloverzicht en de individuele gegevens van hun leerlingen in hun vakken. - Mentoren kunnen vakoverstijgend overzichten inzien. - Ouders kunnen de resultaten van hun kinderen inzien. De gegevens worden bij raadplegen online beschikbaar gesteld en kunnen vaak geëxporteerd worden naar een bepaald bestandsformaat (CSV/ Excel). 5.2 Welke mogelijkheid tot benchmarken biedt uw systeem (om bijvoorbeeld te vergelijken met andere instellingen)? 5.3 Welke gegevens worden (in welke vorm) beschikbaar gesteld buiten de context van de school op basis van het gebruik van het systeem? En aan wie (uitgevers, leveranciers,...)? 5.4 In hoeverre bent u bereid gegevens uit uw systeem beschikbaar te stellen voor onderzoek? itslearning biedt op aanvraag de mogelijkheid om een statistische rapportage aan te leveren. Deze rapportage biedt op detailniveau (per functionaliteit) inzicht in hoe de betreffende functionaliteit wordt gebruikt en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van andere scholen. Geen. itslearning gebruikt alleen geanonimiseerde gegevens ter verbetering van haar product. Het is geen standaard policy om gegevens uit het systeem te delen met derden. Op verzoek van opdrachtgever is dit uiteraard wel mogelijk. 6 Uitwisseling gegevens 6.1 In hoeverre is het mogelijk om geaggregeerde gegevens over de voortgang van leerlingen te exporteren naar een integraal dashboard? Kunt u daar een voorbeeld van geven? Binnen itslearning kunnen geaggregeerde gegevens over de voortgang van leerlingen op verschillende plaatsen getoond worden. Daarnaast biedt itslearning verschillende technische mogelijkheden (API s) om gegevens uit itslearning in andere systemen te tonen. Een voorbeeld hiervan is een export naar de rapportagetool QlikView, waarmee een integraal (management) dashboard vorm gegeven kan worden.

Vragenlijst. 1.5 Kunt u een korte roadmap schetsen van de verwachte ontwikkeling en uw toekomstbeeld van uw systeem?

Vragenlijst. 1.5 Kunt u een korte roadmap schetsen van de verwachte ontwikkeling en uw toekomstbeeld van uw systeem? Vragenlijst 1 Algemeen 1.1 Wat is uw naam? Koen Strous 1.2 Wat is de naam van uw organisatie? Dedact 1.3 Wat is de naam van uw product? Learnbeat 1.4 Kunt u kort uw product, zoals dat nu in gebruik is,

Nadere informatie

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman Innovaties in e-learning What s new? Jos Herkelman Wat is er al bereikt? N@Tschool! v11 Overzicht ; eenvoud ; open ; sneller werken Betere informatievoorziening i i i rondom inloggen Portaalfunctionaliteit:

Nadere informatie

Office 365, SOMtoday & Ouderportaal. Wat kunt u verwachten op het Griftland College

Office 365, SOMtoday & Ouderportaal. Wat kunt u verwachten op het Griftland College Office 365 Office 365, SOMtoday & Ouderportaal Wat kunt u verwachten op het Griftland College Wie zijn wij? José Jansen Financiële administratie j.jansen@griftland.nl Irene Rog Functioneel beheerder SOMtoday

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor leerlingen

Handleiding Magister 6 voor leerlingen Inloggen Magister Magister is het leerlingenadministratiesysteem dat door het Strabrecht College wordt gebruikt om je voortgang te kunnen registreren. Als leerling heb je ook toegang tot Magister om bijvoorbeeld

Nadere informatie

Start Onze doelen Het nieuwe itslearning Wanneer Wat Wie Waarom

Start Onze doelen Het nieuwe itslearning Wanneer Wat Wie Waarom Wij starten om 15.00 Achter de schermen wordt al geruime tijd gewerkt om het vertrouwde leerplatform op cruciale punten te verbeteren en klaar te stomen voor de toekomst. De verbeterpunten zijn een direct

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 voor leerlingen De Amsterdamsche School schooljaar 2014-2015 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 6 2 Onderdeel: Het Vandaag scherm 3 Onderdeel: Agenda 4 Onderdeel: Cijfers 5 Onderdeel:

Nadere informatie

Maatwerk? Magister! 1

Maatwerk? Magister! 1 1 Maatwerk? Magister! Magister Inspiratiedag Jezelf dagelijks ontwikkelen op de manier die bij jou past. Aandacht voor de leerling Passie voor je vak In de versnelling om de ambitie te realiseren. Paul

Nadere informatie

Checklist ICT-vaardigheden. Deel 1: Overzicht basisvaardigheden. Mail opstellen. Mail bijlagen toevoegen

Checklist ICT-vaardigheden. Deel 1: Overzicht basisvaardigheden. Mail opstellen. Mail bijlagen toevoegen Checklist ICT-vaardigheden Deze checklist bestaat uit twee onderdelen: Deel 1: biedt een overzicht van basisvaardigheden op het gebied van ICT op (invullen naam school). Door middel van deze checklist

Nadere informatie

Werkt op alle tablets, laptops en pc's. Onlineklas Portal

Werkt op alle tablets, laptops en pc's. Onlineklas Portal Werkt op alle tablets, laptops en pc's. Onlineklas Portal Hans van Maanen, directeur OBS de Schakel: Onlineklas helpt ons om sneller en efficiënter te werken. 2 werken aan efficiënter onderwijs Inhoud

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School

Handleiding Magister. voor ouders en verzorgers. De Amsterdamsche School Handleiding Magister voor ouders en verzorgers De Amsterdamsche School schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 1 Uitleg Magisteronderdelen 2 Agenda 4 Cijfers 5 ELO 6 Mijn instellingen

Nadere informatie

Didactische meerwaarde van de ELO in het Primair Onderwijs

Didactische meerwaarde van de ELO in het Primair Onderwijs Didactische meerwaarde van de ELO in het Primair Onderwijs Verkenning rondom mogelijkheden, meerwaarde en aandachtspunten 27 januari 2011 NOT Academie Presentatie: Arnout Vree a.vree@avetica.nl www.avetica.nl

Nadere informatie

Three Ships Silverpoint

Three Ships Silverpoint Three Ships F e a t u r e o v e r z i c h t is een zeer flexibele, uitgebreide en eenvoudig te bedienen auteurstool, waarmee u in een handomdraai de mooiste digitale content maakt. Naast de standaard aanwezige

Nadere informatie

Waar moet de toekomstige DLO in voorzien? Welke van onderstaande gebieden moeten goed ondersteund zijn in DLO? Plannen Student. Studiesucces bepalen

Waar moet de toekomstige DLO in voorzien? Welke van onderstaande gebieden moeten goed ondersteund zijn in DLO? Plannen Student. Studiesucces bepalen Waar moet de toekomstige DLO in voorzien? Welke van onderstaande gebieden moeten goed ondersteund zijn in DLO? - Plannen Student Orienteren Studie plannen Inschrijven vakken & toetsen Onderwijs ontwerpen

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 voor ouders en verzorgers De Amsterdamsche School schooljaar 2014-2015 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 6 2 Onderdeel: Het Vandaag scherm 3 Onderdeel: Agenda 4 Onderdeel: Cijfers

Nadere informatie

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw WHITEPAPER NIEUW NEDERLANDS 6 e editie onderbouw Nieuw Nederlands onderbouw 6 e editie staat als vanouds voor hoge kwaliteit en aandacht voor de individuele

Nadere informatie

Handleiding importeren SCORM pakketten in it s learning

Handleiding importeren SCORM pakketten in it s learning Springplank naar kennis Handleiding importeren SCORM pakketten in it s learning Versie 3.3.2 it s learning, 10 March 2010 1 Inleiding Veel uitgeverijen en docenten zijn bezig met het ontwikkelen van leerstof

Nadere informatie

Getting Connected. Cornelis Kaai coördinator Onderwijs 7 december 2006

Getting Connected. Cornelis Kaai coördinator Onderwijs 7 december 2006 Getting Connected Cornelis Kaai ICT-co coördinator Onderwijs 7 december 2006 Inhoud Het PCC en de CSG Jan Arentsz Visie op onderwijs Educatieve Contentketen (Kennisnet) Opzet van het project Voorbeeld

Nadere informatie

Handleiding Magister. voor leerlingen. De Amsterdamsche School

Handleiding Magister. voor leerlingen. De Amsterdamsche School Handleiding Magister voor leerlingen De Amsterdamsche School schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding 1 Inloggen Magister 2 Uitleg Magisteronderdelen 2 Agenda 4 Cijfers 5 ELO 6 Mijn instellingen 6 Inleiding

Nadere informatie

012345561728944 53 9 1 49 6 2 0 C*D('8>,E@D8*.*,F@*/F*..*+,*+, /@=8G.,E*;8G,@+;*(,/F';*+F*+, E*8,HIJJ &'()*+,-'./,012345216,*+,78*+9,:;,

Nadere informatie

Elektronische leeromgeving en didactiek. Wilfred Rubens http://www.slideshare.net/wrubens

Elektronische leeromgeving en didactiek. Wilfred Rubens http://www.slideshare.net/wrubens Elektronische leeromgeving en didactiek Wilfred Rubens http://www.slideshare.net/wrubens Programma Wat is een ELO? Voorbeelden Didactiek en ELO Voorbeelden leeractiviteiten in een ELO Functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015

Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015 Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen voor docenten en leerlingen... 3 2. Navigatiebalk... 5 3. Tijdlijn... 6 4. Downloads... 7 5. Docentenhandleiding...

Nadere informatie

Lesgeven met Kernmethodes AK

Lesgeven met Kernmethodes AK Lesgeven met Kernmethodes AK ofwel eenvoudig aan de slag met de Stercollecties van VOcontent en Wikiwijs Presentatie tijdens KNAG Onderwijsdag 2014 Herman Rigter Almere, 7 november 2014 Inhoud Wat is VO-content

Nadere informatie

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11 1 2 1. Inleiding blz. 5 2. Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz. 7 3. Handleiding Magister 6 blz. 11 4. Handleiding Office 365 (inclusief OneDrive & Outlook) blz. 19 5. Handige

Nadere informatie

Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht. Analyse. Inleiding. Doelstellingen

Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht. Analyse. Inleiding. Doelstellingen Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht Analyse Inleiding Bij het beoefenen van karate zijn er meerdere trainingsvormen. Een individuele trainingsvorm is de kata, waar een vast

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

Magister Web 5 en Magister Web 6

Magister Web 5 en Magister Web 6 Magister Web 5 en Magister Web 6 Functievergelijking augustus 2018 In dit document vindt u de vergelijking tussen Magister 5 Silver light en de functionaliteit in Magister 6. Per 1 augustus 2018 is Magister

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Lab to Learn leren met morgen VOORBEELDRAPPORTAGE EDUCHECK MBO. EJ"Chec Ra pp. orfa e. Ij IT-workz. liorl

Lab to Learn leren met morgen VOORBEELDRAPPORTAGE EDUCHECK MBO. EJChec Ra pp. orfa e. Ij IT-workz. liorl liorl Lab to Learn leren met morgen VOORBEELDRAPPORTAGE EDUCHECK MBO EJ"Chec Ra pp orfa e Ij IT-workz LET OP! Dit is een voorbeeldrapportage van de mbo versie van de EduCheck waarin slechts enkele pagina

Nadere informatie

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting Let op Dit document bevat de systeemeisen voor versie 5.0 van de iprova Suite. Door nieuwe ontwikkelingen kunnen de systeemeisen voor iprova wijzigen. Controleer

Nadere informatie

Teams voor studenten. FCLive. Versie 3 maandag 3 september 2018

Teams voor studenten. FCLive. Versie 3 maandag 3 september 2018 Teams voor studenten FCLive Versie 3 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen communiceren in het team communiceren via chat een opdracht zoeken

Nadere informatie

12 e editie vmbo 29/11/17

12 e editie vmbo 29/11/17 12 e editie vmbo 29/11/17 Agenda De nieuwe 12e editie Productinformatie en planning Aanleiding nieuwe editie Uitgangspunten 12e editie - Wat is er gebleven? - Nieuwe elementen en wijzigingen - Digitaal

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Device keuze in verband met de inzet van digitale leermiddelen, vanuit onderwijskundig perspectief

Device keuze in verband met de inzet van digitale leermiddelen, vanuit onderwijskundig perspectief Device keuze in verband met de inzet van digitale leermiddelen, vanuit onderwijskundig perspectief Voorgeschiedenis In ons leermiddelenbeleid hebben we gekozen voor het gebruik van digitale leermiddelen.

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Het Antoniuscollege maakt gebruik van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar onderwijshistorie

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders en leerlingen

Magister 6 voor ouders en leerlingen Magister 6 voor ouders en leerlingen Introductie Ouders en leerlingen kunnen gebruik maken van de nieuwe Magister 6. Deze versie van Magister is platform onafhankelijk en kan dus gebruikt worden op alle

Nadere informatie

Hedendaagse. Onderwijs. Hoofdbrekens. 13 uitdagingen voor het onderwijs van nu...

Hedendaagse. Onderwijs. Hoofdbrekens. 13 uitdagingen voor het onderwijs van nu... Hedendaagse Onderwijs Hoofdbrekens 13 uitdagingen voor het onderwijs van nu... Omgaan met verschillen In één klas zitten leerlingen met uiteenlopende kennisniveaus, interesses en ervaringen. Docenten willen

Nadere informatie

Handleiding Workspace (basis) Codename Future

Handleiding Workspace (basis) Codename Future Handleiding Workspace (basis) Codename Future Handleiding Workspace Codename Future_Basis 1 Inhoudsopgave I. Inleiding... 3 II. Functionaliteitenoverzicht Workspace... 4 III. Leerlingen aan het werk...

Nadere informatie

Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie december 2015

Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie december 2015 Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie december 2015 1 Inhoudsopgave 1. Bronwijzer-applicatie... 3 2. Toegang voor docenten en leerlingen... 4 3. Navigatiebalk... 5 4. Tijdlijn... 6 5.

Nadere informatie

Waarom Webfysio? www.webfysio.nl - team@webfysio.nl

Waarom Webfysio? www.webfysio.nl - team@webfysio.nl Uw cliënt verdient toch maatwerk zorg? Waarom Webfysio? Uw eigen online en blended maatwerk zorgpakketten aanbieden Uw cliënten ondersteunen met online agenda, notificaties en herinneringen Direct online

Nadere informatie

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw Nectar 5e editie onderbouw is een heldere, motiverende methode biologie die opvalt door de gestructureerde behandeling van

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Dienstbeschrijving New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Contents 1.0 Inleiding... 3 2.0 Workspace 365... 4 2.1 Drie type gebruikers van Workspace 365... 4 1. Office Medewerker... 4 2.

Nadere informatie

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices.

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. Momento bestaat uit 3 onderdelen visie op leren Een vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht educatieve

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014 HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6 STATUS VERSIE 1 AUTEUR Definitief S.V. Sariowan DATUM 16 december 2014 KENMERK 20141211.Instr ouders M6.001 2014 OVER-Y College INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Inloggen...

Nadere informatie

Digitale Geletterdheid. Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO. Producten en prijzen 2018 DIGIT DIGIT. DigitaleGeletterdheid.

Digitale Geletterdheid. Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO. Producten en prijzen 2018 DIGIT DIGIT. DigitaleGeletterdheid. Digitale Geletterdheid Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO Producten en prijzen 2018 DigitaleGeletterdheid.nl 1 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 21st century skills... 3 - H/V en -

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

06 Wat kun je met Office365 Forms

06 Wat kun je met Office365 Forms Wat is het Met Office365 forms kun je vragenlijsten (bijvoorbeeld enquetes) maken, maar je kunt Office365 Forms óók gebruiken voor interactieve oefeningen. Bovendien is het ook nog eens erg eenvoudig.

Nadere informatie

Marktinventarisatie ELO s in het VO

Marktinventarisatie ELO s in het VO Marktinventarisatie ELO s in het VO Voorwoord Omdat we bij itslearning onze dienstverlening continu willen verbeteren, hebben we onderzoek laten doen naar het gebruik van elektronische leeromgevingen (ELO

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Digitale Geletterdheid. Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO. Producten en prijzen 2018 DIGIT DIGIT. DigitaleGeletterdheid.

Digitale Geletterdheid. Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO. Producten en prijzen 2018 DIGIT DIGIT. DigitaleGeletterdheid. Digitale Geletterdheid Voor Praktijkonderwijs, VMBO, en HAVO / VWO Producten en prijzen 2018 DigitaleGeletterdheid.nl 1 April 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 21st century skills... 3 - H/V en - VMBO...

Nadere informatie

Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase

Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase Whitepaper Pincode 6 e editie tweede fase Nieuwe editie Pincode 6 e editie Tweede Fase Met de nieuwe editie van Pincode voor de tweede fase worden leerlingen optimaal voorbereid op het nieuwe examenprogramma,

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

Waarom Webfysio? www.webfysio.nl - team@webfysio.nl

Waarom Webfysio? www.webfysio.nl - team@webfysio.nl Uw cliënt verdient toch maatwerk zorg? Waarom Webfysio? Uw eigen online en blended maatwerk educatie- & zorgpakketten aanbieden Online communicatie via cliënt specifieke agenda, notificaties en email Direct

Nadere informatie

Onderwijsconcepten gepersonaliseerd digitaal leren In lijn brengen van visie, deskundigheid, inhoud & toepassingen en infrastructuur.

Onderwijsconcepten gepersonaliseerd digitaal leren In lijn brengen van visie, deskundigheid, inhoud & toepassingen en infrastructuur. (GROEPS) Allen dezelfde leeractiviteiten in (digitale) methode en klassikaal gebruik van tools en apps tbv instructie, drill & practice. Infrastructuur: beamer, smartboard, smartphone, internet, wifi, toepassingen

Nadere informatie

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor.

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor. SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruikt gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar

Nadere informatie

Aan de slag met de Stercollecties

Aan de slag met de Stercollecties Aan de slag met de Stercollecties Presentatie tijdens KNAG Onderwijsdag 2015 Herman Rigter Ede, 13 november 2015 Inhoud Wat is VO-content? Stercollecties: Open digitaal leermateriaal Een bestaand digitaal

Nadere informatie

Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw

Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw Whitepaper Getal & Ruimte 12 e editie havo/vwo onderbouw WHITEPAPER GETAL & RUIMTE Getal & Ruimte is de grootste wiskundemethode in het voortgezet onderwijs. Met een heldere didactische structuur en een

Nadere informatie

Snappet 3.0. video. Extra ruimte. Effectief. Eenvoudig. al je aandacht kunnen richten op onderwijzen. en zelf bepalen waar je die voor gebruikt

Snappet 3.0. video. Extra ruimte. Effectief. Eenvoudig. al je aandacht kunnen richten op onderwijzen. en zelf bepalen waar je die voor gebruikt Snappet 3.0 video Eenvoudig zelf de beste leerroutes voor jouw klas kiezen en volgen Effectief al je aandacht kunnen richten op onderwijzen Extra ruimte en zelf bepalen waar je die voor gebruikt Adaptief

Nadere informatie

Office 365 Implementeren. Joël de Bruijn

Office 365 Implementeren. Joël de Bruijn Office 365 Implementeren Joël de Bruijn Programma Inleiding Waar komen we vandaan? Waar willen we heen? Hoe denken we dat te bereiken? Wat is daar voor nodig? Welke uitdagingen zien we? Welk afspraken

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

Alles weten over. APS IT-diensten Utrecht

Alles weten over. APS IT-diensten Utrecht Alles weten over. APS IT-diensten Utrecht Microsoft Office 365 in het onderwijs Microsoft Office 365 biedt onderwijsinstellingen de unieke mogelijkheid om samenhang aan te brengen tussen samen werken en

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Het overkoepelend dashboard. Hoe krijgen leraren meer inzicht in voortgang?

Het overkoepelend dashboard. Hoe krijgen leraren meer inzicht in voortgang? Het overkoepelend dashboard Hoe krijgen leraren meer inzicht in voortgang? Inhoudsopgave Sectie 1 Introductie van het overkoepelend dashboard Sectie 2 De behoeftes vanuit de verschillende onderwijsprofessionals

Nadere informatie

Blauwdruk ontwikkeling leermateriaal

Blauwdruk ontwikkeling leermateriaal Blauwdruk ontwikkeling leermateriaal School: Greijdanus College Door: Jeroen Wester Datum: 19 augustus 2015 Versie: 1.0 Onderstaande blauwdruk is tot stand gekomen door eerdere ervaringen bij het ontwikkelen

Nadere informatie

Genoteerde activiteiten nav. bijeenkomst Expertgroep Fijnmazig metadateren

Genoteerde activiteiten nav. bijeenkomst Expertgroep Fijnmazig metadateren Genoteerde activiteiten nav. bijeenkomst Expertgroep Fijnmazig metadateren 13 november 2014 Aanwezig: Dedact, PulseOn, VO-content, ItsLearning, Wikiwijs / Edurep, Bureau Edustandaard, Rijdende School,

Nadere informatie

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu PASSIE VOOR ONLINE LEREN www.profijt.nu WAT IS PROFIJT? Het Praktijkonderwijs heeft behoefte aan een systeem waarin alle dagelijkse processen op een logische wijze en in één platform worden vastgelegd.

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST

DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST DOCENTENHANDLEIDING JET-NET WEBCAST Inhoudsopgave Inloggen... 3 Layout... 5 Interactie... 6 Benodigdheden... 8 Praktische tips... 8 Bijlage I : HELP... 9 2 Inloggen Om deel te nemen aan de webcast, moet

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Maart 2015 Aan de slag Mobiele toegang tot de Novell Vibe-site kan door uw Vibe-beheerder worden gedeactiveerd. Raadpleeg uw Vibe-beheerder als u geen toegang kunt

Nadere informatie

Hoe werkt deze methodesite? Snelle start met het Leerling epack

Hoe werkt deze methodesite? Snelle start met het Leerling epack Hoe werkt deze methodesite? Snelle start met het Leerling epack Inleiding leerling-epack Graag helpen we je zo snel mogelijk op weg in dit epack. Als je snel met het epack leert werken, profiteer je namelijk

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

Toets-ICT voor het VO

Toets-ICT voor het VO Toets-ICT voor het VO De weg naar Digitale Geletterdheid Voor Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO en VWO Producten en prijzen 2016 Toets-ICT Vaardig en veilig online 1 Juni 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

VIA EEN BROWSER OF DE NETOP VISION STUDENT APP UW SCHERM MET STUDENTEN DELEN

VIA EEN BROWSER OF DE NETOP VISION STUDENT APP UW SCHERM MET STUDENTEN DELEN VIA EEN BROWSER OF DE NETOP VISION STUDENT APP UW SCHERM MET STUDENTEN DELEN Met Vision kunnen docenten als volgt een lesruimte maken: als een combinatie van studenten die met Windows werken en apparaten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4

SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4 SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4 Copyright Tredin B.V. te Lelystad Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt (voor willekeurig welke doeleinden) door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

ICT-Updater Via 0-meting naar cursus 1

ICT-Updater Via 0-meting naar cursus 1 Via 0-meting naar cursus Productoverzicht 2019 Via 0-meting naar cursus 1 Januari 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2, opbouw en inhoud... 3 Cursistenomgeving... 3 Begeleideromgeving... 4 Algemene modules...

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

ELO (elektronische leeromgeving) Waaraan voldoet een goede ELO of arrangeer platform?

ELO (elektronische leeromgeving) Waaraan voldoet een goede ELO of arrangeer platform? ELO (elektronische leeromgeving) Waaraan voldoet een goede ELO of arrangeer platform? 1 P agina Technische eisen Migratie It s Learning naar nieuwe ELO (anders gaat er veel verloren) Controlesoftware (scherm

Nadere informatie

Enquête inzet leermiddelen

Enquête inzet leermiddelen Enquête inzet leermiddelen Aan de hand van deze vragenlijst kunnen schoolleiding, teamleiding en vaksecties gezamenlijk de discussie voeren over hun wensen ten aanzien van leermateriaal. Verschillende

Nadere informatie

Het inzicht is actueel. Nieuwe informatie wordt direct verwerkt (in tegenstelling tot huidige periodieke informatie).

Het inzicht is actueel. Nieuwe informatie wordt direct verwerkt (in tegenstelling tot huidige periodieke informatie). Vragen en eisen uit het onderwijs Ik wil inzicht in de voortgang van het leren van de leerling Doel Dit inzicht kan worden weergegeven in een dashboard: een systeem waarin de voortgang wordt weergegeven

Nadere informatie

Magister Web 5 en Magister Web 6 voor docenten en mentoren

Magister Web 5 en Magister Web 6 voor docenten en mentoren Magister Web 5 en Magister Web 6 voor docenten en mentoren Functievergelijking september 2017 In dit document vind je de functionaliteit die in september 2017 beschikbaar is voor docenten en mentoren in

Nadere informatie

Visie ICT bij de SJB. Waarom, wie, wat, wanneer en hoe? Werkgroep ICT Jenaplanscholen Bollenstreek

Visie ICT bij de SJB. Waarom, wie, wat, wanneer en hoe? Werkgroep ICT Jenaplanscholen Bollenstreek Visie ICT bij de SJB Waarom, wie, wat, wanneer en hoe? 1 Missie, visie en strategie Ambitie? Doelen? Plannen? Kennisstand organisatie? Budget? 2 Kikker- of Vogelperspectief? conservatie Missie? innovatie

Nadere informatie

Magister Web 5 en Magister Web 6

Magister Web 5 en Magister Web 6 Magister Web 5 en Magister Web 6 Functievergelijking april 2018 In dit document vind je de functionaliteit die in april 2018 beschikbaar is voor onderwijzend personeel in Magister Web 6, gemaakt voor desktop

Nadere informatie

Alles weten over Office 365 in het onderwijs

Alles weten over Office 365 in het onderwijs Alles weten over Office 365 in het onderwijs APS IT-diensten Utrecht TAC:TIX Pagina 1 Microsoft Office 365 in het onderwijs Microsoft Office 365 biedt besturen en scholen de unieke mogelijkheid om samenhang

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014

Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014 Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik 4 2.1 Productvarianten en opties 4 2.2 De mogelijkheden van Zakelijk Office 365 5 2.2.1

Nadere informatie

Digitaal portfolio.

Digitaal portfolio. Digitaal portfolio floris@fsharp.nl Programma 1. 2. 3. 4. Wat is een e-portfolio? Wat is de toegevoegde waarde? Voorbeelden van e-portfolio systemen Zelf aan de slag... E-portfolio Wat is een E-portfolio?

Nadere informatie

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5 Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Een kleine greep uit de mogelijkheden van VHV- Kompas. 2 De hoofdpagina 2 De groepspagina en sectorpagina 4 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices.

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. Momento bestaat uit 3 onderdelen visie op leren Een vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht educatieve

Nadere informatie

Presentatie Digitalisering & Chromebooks. mei-juni 2019 (bijgewerkte versie)

Presentatie Digitalisering & Chromebooks. mei-juni 2019 (bijgewerkte versie) Presentatie Digitalisering & Chromebooks mei-juni 2019 (bijgewerkte versie) Wat er aan bod komt Waarom digitalisering Voortraject Waarom Chromebooks Google G-Suite Cloudwise Meekijk mogelijkheden docent

Nadere informatie

Scenario s voor Leren op Afstand in het MBO

Scenario s voor Leren op Afstand in het MBO Scenario s voor Leren op Afstand in het MBO 1 / 14 Scenario s voor Leren op Afstand in het MBO 2010 Kennisnet.nl Scenario s voor Leren op Afstand in het MBO 2 / 14 Samenvatting Scenario s voor Leren op

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie