Bestuur Android via je pc met AirDroid. Door Henk Verbeek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestuur Android via je pc met AirDroid. Door Henk Verbeek"

Transcriptie

1 Bestuur Android via je pc met AirDroid Door Henk Verbeek

2 AirDroid Android besturen met de pc Inleiding Doordat Android een open systeem is, hebben applicatieontwikkelaars veel mogelijkheden om nieuwe dingen te creëren. Een mooi voorbeeld hiervan is AirDroid. De ontwikkelaars achter deze gratis app hebben de filosofie: een kabel minder, een scherm minder. Met AirDroid stuur je je Android smartphone of tablet aan met je pc. Het maakt niet uit waar deze zich bevinden, zolang je Android en pc maar verbonden zijn met internet. Inleiding Nieuwe versie Afgelopen zondag toen ik deze presentatie nog even wilde doornemen, zag ik tot mijn verbazing dat gedurende nacht een update van versie 2 naar versie 3 had plaats gevonden. AirDroid 3 brengt, naast de bestaande web based functionaliteit, een nieuwe native apps voor Windows en Mac, waarmee je via de AirDroid server in kunt loggen en jouw telefoon vanaf je pc of laptop kunt besturen. Zie het als een soort remote desktop, die je via muisklikken en het toetsenbord kunt besturen. Helaas heb je hier nog wel rootrechten voor nodig, maar AirDroid werkt eraan om de feature ook voor niet geroote toestellen beschikbaar te maken Dat betekende dat ik mij nog snel moest gaan verdiepen in de nieuwe versie en mijn presentatie moest controleren, aanpassen en aanvullen. Mijn presentatie heb ik voor de web based functionaliteit gelukkig nog kunnen aanpassen maar de nieuwe functies van versie 3 heb ik nog niet kunnen opnemen. Ik zal proberen een en ander van deze nieuwe functies aan het eind van de presentatie te laten zien.

3 01 App installeren Ga achter je pc zitten en zorg dat je je smartphone of tablet (met wifi verbonden op hetzelfde netwerk) bij de hand hebt. Ga naar log in met het Google account dat je gebruikt op je Android apparaat en installeer de app op je Android door op Installeren te drukken, je apparaat uit de lijst te selecteren en nogmaals op Installeren te drukken. Pak je Android erbij en start de app. Je ziet in het notificatiegedeelte de melding Service is running verschijnen.

4 02 Verbinden via wifi Nu gaan we je Android in contact brengen met de pc. In de app zie je (onder andere) twee hyperlinks staan en de knop Scan QR Code. Druk op Scan QR Code en ga met de browser van je pc naar Op je scherm verschijnt een desktop achtige interface en een inlogvenster met een QR code. Scan deze met de camera van je Android. Werkt dit niet of heeft je Android geen camera? Geen zorgen. Ga met de pc browser naar het andere webadres dat in de app getoond wordt (in ons geval De browser stuurt een koppelingsverzoek, druk in de app op Accept.

5 03 Verbinden via internet Ook als je Android niet op hetzelfde netwerk zit als de pc, kan je deze twee verbinden. Hier heb je wel een account voor nodig. Ga naar de app en druk rechtsboven op het poppetje. Hier kan je een account aanmaken of inloggen met een Google, Facebook of Twitter account. Wij registreren een nieuw account door op Register te drukken. Voer een e mailadres en wachtwoord in en druk nogmaals op Register. Je Android vraagt nu administratortoegang, kies voor Inschakelen. Ga met de pc naar en log in. Je hebt nu je Android verbonden met de pc.

6 04 Interface Je krijgt een desktop achtige interface te zien in de pc browser. Hiervandaan stuurt je je Android aan, en je krijgt ook actuele informatie. Rechtsonder zie je de batterijstatus en de verbinding. Rechtsboven het model van je Android en het versienummer en daaronder de gebruikte opslagruimte op het apparaat en de geheugenkaart. Druk op Detail voor meer info over het aantal contacten, berichten, apps en soorten bestanden. Onder de toestelinformatie vind je een gereedschapskist met functies, bovenin een zoekfunctie en menu en ten slotte op het bureaublad zelf snelkoppelingen naar applicaties.

7 05 Bericht sturen Een leuke gimmick is het lezen en sturen van sms berichten. Druk op Messages en je ziet al je smsconversaties in een venster verschijnen. Je kunt een conversatie voortzetten door in de linker kolom een gesprek te kiezen en rechtsonder in het tekst vak je sms te typen, gevolgd door een druk op Send. Je start een nieuwe conversatie door rechtsboven op New Message te drukken en achter To je contact(en) uit je telefoonboek te kiezen. Deze functie werkt alleen als je een simkaart in je Android hebt. Let er ook op dat je gewoon een sms verzendt en hier dus kosten aan verbonden zijn.

8 06 Bellen Druk op het icoontje Call Logs om een overzicht te krijgen van je telefoon oproepen. Je kunt ze met de tabbladen sorteren op alle oproepen, inkomende oproepen, uitgaande oproepen en gemiste oproepen. Door op het telefoon icoontje achter de naam te drukken bel je de betreffende persoon op. Ook kan dat door boven in het bureaublad op het telefoontje te drukken en de persoon handmatig op te zoeken. Bellen doe je echter niet met de computer, je moet de smartphone tegen je oor houden. Dit maakt het een wat onzinnige functie van AirDroid.

9 07 Toolbox De gereedschapskist, ook wel Toolbox, rechts in beeld heeft vier functies. Met File kan je bestanden van je pc naar een opgegeven locatie op je smartphone verplaatsen door deze naar het browservenster te slepen. Met Url kan je de ingevulde website openen op je Android. Clipboard toont wat er in het klembord van de smartphone zit en geeft tevens de mogelijkheid dit te bewerken. Met App kan je handmatig apps op je smartphone installeren door apk installatiebestanden hierheen te slepen. Wees wel voorzichtig, apps buiten de Play Store om kunnen mallware bevatten!

10 08 Bestandsverkenner In de vorige stap zag je hoe je bestanden van je pc op je Android krijgt. Dat kan via de bestandsverkenner ook gemakkelijk andersom. Klik op het icoontje Files en je krijgt een complete bestandsverkenner te zien met de inhoud van je Android. Alle basisfuncties zitten erin, zoals mappen aanmaken, knippen, plakken, kopiëren, verwijderen en een zoekfunctie. Je downloadt bestanden op de pc door de ze te selecteren en rechtsboven op Download te drukken. Met Upload verplaats je tevens bestanden van de pc naar de geopende map in de verkenner op Android.

11 09 Foto s Het icoontje Foto s geeft toegang tot alle afbeeldingen op je Android, niet alleen de foto s die je met de camera hebt gemaakt. Uiteraard kan je geselecteerde afbeeldingen verplaatsen naar je pc. Een handige functie dus om back ups van je foto s mee te maken, maar ook om je foto s overzichtelijk in te delen in mappen. Als je een afbeelding selecteert krijg je tevens de optie om deze als achtergrond in te stellen van je Android, of om deze te verwijderen.

12 10 Muziek Door Music te openen krijg je een venster te zien met alle audiobestanden die op je Android staan. Door met je muiscursor boven een bestand te hangen, krijg je de opties te zien. Het driehoekje speelt het audiobestand op je computer af, een handige manier om muziek op je Android via de (betere) boxen van je pc af te spelen. Het pijltje downloadt het muziekbestand naar je pc, het vuilnisbakje verwijdert het bestand en het tandwiel geeft de mogelijkheid om het geluid in te stellen als ringtone, alarm of notificatiegeluid.

13 11 Video s De Video s optie is vergelijkbaar met de muziek en foto s. Je ziet een overzicht van alle video s op je Android, die je kunt ordenen, downloaden of verwijderen. Er is een afspeelmogelijkheid, waarvoor wel QuickTime nodig is op je pc. Verbazingwekkend dat een app voor Android juist Apple software nodig heeft, maar mocht je hier gebruik van willen maken, dan download je QuickTime via Wil je QuickTime niet installeren, dan download je het videobestand door het te selecteren en op het pijltje te drukken. Je kunt het bestand nu openen op je pc.

14 12 Beltonen Heb je leuke audiobestanden die je als ringtone, alarm of notificatiegeluid wilt gebruiken? Dan is de uploadfunctie in het Beltonen gedeelte erg handig. Dit gedeelte is opgedeeld in drie tabbladen voor Ringtones, Notificaties en Alarmen. Door een geluid te selecteren kan je het afspelen, verwijderen, downloaden of instellen als geluid voor het bijbehorende tabblad. Geluidjes die achter hun bestandsnaam een slotje hebben, maken onderdeel uit van het systeem en kunnen niet verwijderd worden.

15 13 Contactpersonen Als je op Contacten drukt, verschijnt een klein venstertje met alle personen uit je telefoonboek. Via de zoekfunctie kan je eenvoudig contactgegevens van personen opzoeken of bewerken. Het is ook mogelijk nieuwe personen in te voeren door linksboven op New Contact te drukken, de gegevens in te voeren en af te sluiten met Create. Heb je je contactgegevens al online staan, bijvoorbeeld op Google Contacts, dan kan je ze beter in daar aanpassen of bijwerken, zodat je zeker weet dat alles goed wordt gesynchroniseerd.

16 14 Applicatiebeheer Het icoontje Apps leidt naar een overzicht van alle geïnstalleerde apps, onderverdeeld in twee tabbladen: User (door jou geïnstalleerde apps) en System (systeemapps). Je kunt hier makkelijk apps verwijderen of zelfs back uppen, selecteer hiervoor een app en druk op het pijltje. Het apkinstallatiebestand wordt gedownload naar je pc. Je kunt via apk bestanden ook installeren op Android, bijvoorbeeld door in AirDroid in de app omgeving op Install App te drukken en het apkbestand te selecteren. Alleen de app wordt geback upt, en niet de opgeslagen appdata.

17 15 Telefoon terugvinden Smartphone of tablet kwijt? Met de functie Find Phone kan je op een kaart zien waar het apparaat zich bevindt, indien daarop locatie instellingen zijn ingeschakeld. Je krijgt alleen de globale locatie te zien, dus als het toestel onder de bank is gevallen, blijft terugvinden lastig. Voor deze dienst heb je een AirDroid account nodig (zie stap 3). Voer je gegevens in en druk op Sign in. Je krijgt een Google Maps venster te zien waarop staat aangegeven waar je Android zich bevindt. Heb je meerdere Androids in je account, dan kan je linksboven selecteren welke op de kaart wordt weergegeven.

18 16 Camera De camera functie werkt helaas niet als je via internet verbonden bent, maar alleen bij een lokale verbinding. Je hebt hiervoor een Premium account nodig (zie stap 20). Als je Camera opent, zie je op je pc het beeld dat de camera van je Android produceert. Je kunt niet tegelijkertijd met je Android filmen of fotograferen. Via de interface kan je foto s nemen, filmen en schakelen tussen de camera s van je Android. De refresh knop is aanwezig voor als het beeld vastloopt. De cameramogelijkheid lijkt wat beperkt, maar kan wel handig zijn als een soort babyfoon of bewakingscamera.

19 17 Screenshot Als je roottoegang hebt op je Android, kan je gebruikmaken van de screenshot functie. Let wel even op dat wanneer je op Screenshot drukt, je je Android eenmalig uit de slaapstand moet halen om de roottoegang toe te kennen. Daarna kan je screenshots maken en deze direct delen. Heel veel voegt deze functie niet toe. Sinds Android versie 4 kan je namelijk zonder roottoegang screenshots maken door tegelijkertijd op Volume omlaag+home te drukken (Samsung) of Volume omlaag+power (overige Androids).

20 18 Accountbeheer In het grijze menu bovenin zie je een knop met drie horizontale streepjes. Als je hierop drukt zie je onder andere de instellingen (Settings) en de geregistreerde Androids op je account. Druk op Settings. Bij Account zie je het Data Usage gedeelte. Hier zie je hoeveel verkeer je deze maand hebt gegenereerd door AirDroid over een internetverbinding (dus niet lokaal) te gebruiken. Dit verkeer loopt namelijk via AirDroid servers en mag maximaal 100 MB per maand zijn. Je kunt in dit Settingsgedeelte ook terecht voor wijziging van je account(naam), e mailadres of wachtwoord.

21 19 App instellingen wijzigen In principe hoef je niets te wijzigen in de instellingen van AirDroid op je Android, maar er is wel het één en ander te sleutelen. Open de app op je Android en druk rechtsboven op de drie horizontale streepjes gevolgd door Settings. Door schuifjes om te zetten, pas je instellingen naar wens aan. Het beste zet je onder Lite Mode het schuifje aan bij HTTPS connection. Hierdoor wordt het dataverkeer tussen je Android en je pc versleuteld, zodat je pottenkijkers buiten de deur houdt.

22 20 Betaald account Er is ook een Premium versie van AirDroid voor je account. Premium geeft je 1 GB aan dataverkeer (in plaats van 100 MB) en maakt het mogelijk om bestanden van meer dan 100 MB via internet te verplaatsen. Tevens kan je de camerafunctie ook via internet gebruiken en kan je via het web bellen. Gek genoeg is op het moment van schrijven nergens te vinden hoe je je voor AirDroid Premium aanmeldt of wat de kosten hiervan zijn. Bizar, maar omdat AirDroid onlangs een grote update heeft gekregen met veel van deze functies, verwachten we op korte termijn hier meer over te weten komen.

23 21 Premium versie uitproberen Ondanks dat je geen Premium account kunt aanschaffen, kan je het wel twee maanden kosteloos uitproberen. Ga hiervoor naar en druk rechtsboven op Go Premium. Hiervoor willen de ontwikkelaars wel dat je een AirDroid promotieboodschap deelt via Twitter of Facebook. Druk hierop, log in met je AirDroid account en deel het bericht via de sociale media om AirDroid Premium twee maanden gratis te gebruiken. Hopelijk is er na die twee maanden meer bekend over de kosten van zo n account.

24 22 Bugs AirDroid heeft recentelijk een grote update gekregen naar versie 2. Veel van de nieuwe functies die we hier bespreken zijn toegevoegd met deze nieuwe versie. We zijn tijdens het gebruik wel tegen enkele bugs aangelopen. Zo bleef Firefox foutmeldingen generen (Chrome en Internet Explorer werkten prima). Ook lukte verbinden via internet niet altijd, toonde het loginscherm niet altijd de benodigde QR code en viel de verbinding af en toe weg. Gek genoeg hadden we in Chrome nergens last van. Het kan dus voorkomen dat je tegen een foutje aanloopt, hopelijk weten de ontwikkelaars dit snel recht te zetten. De nieuwe versie 3 heeft een aantal verbeteringen ondergaan: Beter gefocust Oproepen, SMS berichten en de app notificaties die jij toestaat worden door gestuurd naar het grote computerscherm waar je naar kijkt. Beter uitgerust Typ met een volledig, fysiek toetsenbord en bestuur je telefoon met je muis. Zet bestanden sneller over zonder te zoeken naar een kabel. Betere uitrusting, beter leven. Beter verbonden Neem de controle over je Android en gebruik elke app vanaf je computer, zoals WhatsApp, WeChat en Line. (een root is nodig voor sommige toestellen)

25 23 Pc besturen met Android Met AirDroid stuur je je Android aan via de browser van de pc, maar het kan ook andersom. Met de app van TeamViewer (een bekende naam uit de pc wereld) tover je de desktopomgeving van je pc op het scherm van je Android. In praktijk werkt het wat houterig omdat het veel dataverkeer kost en je met de grote pc interface op een klein scherm werkt. Maar voor noodzakelijke hulp op afstand kan het grote voordelen bieden. TeamViewer is gratis voor thuisgebruik en de Android app is te downloaden via TeamViewer is ook beschikbaar voor ios.

26 24 Wat is er nieuw? AirDroid 3, de grootste update sinds de eerste release! 1. Desktop programma voor Windows en Mac: Directe waarschuwingen van de telefoon meldingen op de PC End to end encryptie. Hoogste veiligheidsstandaard Echte afstandsbediening, dus u kunt geen de telefoon apps gebruiken zoals op computer. (hiervoor is een Root & compatibele Android versie vereist) Bestandsoverdracht SMS Oproep waarschuwingen Bekijk contacten 2. Nieuwe interface op Android en de Booster functie voor het vrijgeven van geheugen 3. Veel bug fixes en verbeteringen

27 25 Airdroid Desktop programma Je installeert de app zoals eerder beschreven op je smartphone of tablet en vervolgens de software of je pc, waarna je via de AirDroid servers inlogt en direct het scherm van je smartphone ziet. Dit biedt de mogelijkheid om van achter je toetsenbord te reageren Het nieuwe Airdroid desktop programma voor zowel Windows als Mac OS X kan gedownload worden van de site

28 26 Aanmelden Na de installatie van het Airdroid programma kan het direct worden gestart en moet het worden aangemeld met je e mailadres en wachtwoord. Waarna de Windows Firewall wordt geopend en de toegang voor Airdroid 3 moet worden toegestaan.

29 26 Controle Update naar Airdroid 3 Waarna Airdroid controleert of alle aangemelde apparaten van een update naar Airdroid 3 zijn voorzien. In dit geval is mijn Samsung Galaxy S5 smartphone wel van de update voorzien en mijn Galaxy Tab 10,1 tablet niet. Als mijn Tablet is ingeschakeld wordt als ik op de afbeelding klik de app geïnstalleerd.

30 27 De desktop Interface (Account)

31 28 File Transfer

32 29 SMS berichten

33 30 Telefoon gesprekken

34 31 Contacten

35 32 Meldingen

36 33 Afstandbediening

37 35 Bonus

38 36 Web based funkties

39 37 Verbonden met Apparaat

40 38 Feedback

41 39 Instellingen

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 en Android

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 INHOUD Over dit document... 3 Wat is OneDrive?... 3 Aanmelden in OneDrive... 4 Via de browser... 4 Via de app... 5 Werken met bestanden...

Nadere informatie

Dutch / Nederlands. Versie 1.2

Dutch / Nederlands. Versie 1.2 Dutch / Nederlands Versie 1.2 SX OS Kenmerken Werkt met elk type Switch SX OS werkt met elke Nintendo Switch en met elke Software versie (firmware). Speel elk Spel Met SX OS Speel je al je favoriete spellen

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Citrix Installeren Windows... 4 Citrix Installeren Mac OSX... 9 Certificaten Installeren Mac OSX... 15 Inloggen via Windows of

Nadere informatie

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver.

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Deze handleiding beschrijft het inloggen in I-Muis voor Apple gebruikers. Belangrijk is dat u uw contract van First-line bij u heeft. Hierop staan de

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en de besturingssystemen Android 6 en 7. In dit aanvullende bestand

Nadere informatie

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal Versie 6.4 (9-10-2017) Inloggen op de Thuiswerk Portal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 VPN verbinding maken m.b.v. SSL VPN Agent software installatie op je thuiswerkplek... 4 (Voor inloggen

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden 1 Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en Overzicht van de verschillen tussen het boek Tablet beveiligen, back-uppen en (eerste druk) en de besturingssystemen ios 12 van Apple en Android 8 In dit aanvullende

Nadere informatie

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 Korte inleiding over de opstart en het eerste gebruik van Windows 8 Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 STAP 1 / INLOGGEN...

Nadere informatie

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum :

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : 26-06-2014 Documenten Via het computer systeem van TWB heb je toegang tot documenten van het team waarin je werkt of

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op Android-tablets of smartphones, via de NRC-app Klantenservice NRC Media 2018 Inhoud Inhoud... 1 1. Installeren... 2 2. Account aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

Foto s overzetten op pc

Foto s overzetten op pc Foto s overzetten op pc VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT Sint-Jozefstraat 1 Studenten Liesbet Steyaert & Lauwra Lietaert 8820 TORHOUT Bachelorproef www.vives.be Academiejaar 2018-2019 Begeleiding:

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Handleiding gebruik VMware Horizon Client

Handleiding gebruik VMware Horizon Client Handleiding gebruik VMware Horizon Client Wat lees je waar? Aanmelden op de PC... 3 Inrichten van de Digitale Werkplek... 4 Applicaties opstarten... 7 Internet via de Digitale Werkplek... 8 Thuiswerken...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Voor de installatie. Ga naar applicaties (zie rode pijl)

Voor de installatie. Ga naar applicaties (zie rode pijl) Handleiding Praktijkbegeleiding App uitgeverij Smit Om de screenshots (de afbeeldingen) in deze handleiding beter te kunnen zien is het raadzaam om in te zoomen. Voor de installatie Het installeren van

Nadere informatie

Dutch / Nederlands. Versie 1.2

Dutch / Nederlands. Versie 1.2 Dutch / Nederlands Versie 1.2 SX OS Kenmerken Werkt met elk type Switch SX OS werkt met elke Nintendo Switch en met elke Software versie (firmware). Speel elk Spel Met SX OS Speel je al je favoriete spellen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Remote werken 365-connect

Remote werken 365-connect Remote werken 365-connect Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit document mag worden

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in Installeren applicaties 1. Open Safari 2. Ga naar macwerkplek.advo.nl 3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in (voornaam.achternaam@domein.nl). 4. Wanneer u op Log on klikt, krijgt u onderstaand

Nadere informatie

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan Basislessen: Google Drive Neem eerst de basislessen hieronder door en voer alle activiteiten uit. Het wordt aanbevolen om een ander(e) tabblad, venster, browser of computerscherm beschikbaar te houden

Nadere informatie

Unit-ICT Docs Handleiding

Unit-ICT Docs Handleiding Unit-ICT Docs Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is Unit ICT Docs?... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Beginnen met Unit ICT Docs... 4 Mappen maken... 5 Een document Uploaden.... 6 Een Document

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en het besturingssysteem Android 8. In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Dropbox installatie. Inhoud

Dropbox installatie. Inhoud Dropbox installatie Inhoud Inleiding... 2 U heeft nog geen Dropbox account... 3 U heeft een Dropbox account!... 8 Waar kan ik Dropbox nu vinden?... 14 Is Dropbox een veilig medium... 15 Kan ik met één

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Inloggen op het schoolaccount van office 365

Inloggen op het schoolaccount van office 365 Inloggen op het schoolaccount van office 365 Als leerling van Campus Sint-Jozef kunnen jullie gratis inloggen op Office365. Hiermee kan je online documenten, mails, formulieren gebruiken én kan je thuis

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

OneDrive instellen op je PC

OneDrive instellen op je PC OneDrive instellen op je PC Stap 1. Zorg dat je OneDrive hebt geactiveerd (zie handleiding Office 365 instellen voor leerlingen). Stap 2. Start Internet Explorer en ga naar http://bit.ly/onedrivevoorbedrijven

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Klantenservice NRC Media 2015/2016 2 Inhoud Inhoud... 3 1. Installeren... 4 2. Account aanmaken... 6 3. Woonachtig

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG Bedankt voor uw keuze van de smartwatch U8-Plus. Deze smartwatch is functioneel na bluetooth verbinding met zowel Android als IOS toestellen. BELANGRIJKSTE FUNCTIES

Nadere informatie

Vodafone Thuis TV App

Vodafone Thuis TV App Vodafone Thuis TV App Gebruikershandleiding Vodafone Thuis TV App Inhoudsopgave 1. Ondersteuning 3 2. Installeren van de TV App 4 3. Verbind de Thuis TV App met je Interactieve Box 4 4. Het gebruik van

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Versie 2.2 Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen Handleiding NZa-uitwisselportaal Veilig bestanden uitwisselen Handleiding voor relaties van de NZa, versie 5, 22 juni 2016 Inhoud Welkom 4 1. Inloggen 5 1.1 Nieuw account ontvangen 5 1.2 Account deblokkeren

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software Handleiding beginnen met Calculus VIP Datum December 2016 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom Calculus VIP?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden gebruik Calculus VIP... 3

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

MedSpace synchronisatie

MedSpace synchronisatie MedSpace synchronisatie INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met Apple... 4 Synchroniseren via de icloud naar alle gekoppelde Apple apparaten.... 4 Synchroniseren naar enkel een iphone... 6 2-Synchroniseren

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Saxion Research Cloud Drive (SRCD)

Saxion Research Cloud Drive (SRCD) 1 Saxion Research Cloud Drive (SRCD) Handleiding Saxion Research Cloud Drive (SRCD) Welke (groepen) gebruikers kun jij rechten geven? Hoe meld je je aan bij SURFconext? Een mappenstructuur maken in SRCD

Nadere informatie

MEDSPACE SYNCHRONISATIE

MEDSPACE SYNCHRONISATIE MEDSPACE SYNCHRONISATIE INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met uw iphone... 5 2-Synchroniseren met uw Android toestel... 12 3-Synchroniseren met Outlook... 15 4-Synchroniseren met uw Windows

Nadere informatie

Handleiding DB Alerts app

Handleiding DB Alerts app Handleiding DB Alerts app 3 mei 2019 DB Alerts De DB Alerts app is vernieuwd en aan de nieuwe eisen en veranderingen aangepast. Je kunt de App installeren via de Google Play Store / Apple App Store op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding . Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Wat is Citrix?... 3 1.2 Voordelen van Citrix... 3 1.3 Wat heeft u nodig om toegang te krijgen... 3 2 Systeemeisen... 4 2.1 Ondersteunde Web browsers...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie