P.B. 1/8 PATIENTENBIJSLUITER. Benaming. Cardioaspirine. Samenstelling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "P.B. 1/8 PATIENTENBIJSLUITER. Benaming. Cardioaspirine. Samenstelling"

Transcriptie

1 1/8 PATIENTENBIJSLUITER Benaming Cardioaspirine Samenstelling Acetylsalicylzuur 100 mg Cellulosepoeder / Maïszetmeel / Methacrylzuur-ethylacrylaat Copolymeer / Natrium laurylsulfaat / Polysorbaat 80 / Talk / Triethyl citraat. Vorm en verpakkingen Maagsapresistente tabletten. 14, 28, 30, 42, 56, 60, 70, 84, 90 en 98 maagsapresistente tabletten verpakt in doordrukstrips, alsook éénheidsverpakking. Kategorie waartoe het geneesmiddel behoort Geneesmiddel gebruikt bij sommige ziekten van hart/hersenen en bloedvaten. Registratiehouder BAYER S.A. - N.V., Louizalaan 143, 1050 Brussel

2 2/8 Fabrikant Bayer Bitterfeld GmbH, Salegaster Chaussee 1, D Greppin (Duitsland). Aangewezen bij Ziekten van hart of hersenen en bloedvaten (enkel op advies van een arts) Behandeling Bij acuut hartinfarct, instabiele hartkramp (instabiele angina pectoris), sommige heelkundige ingrepen op kranslagaders of coronairen (aorto-coronaire bypass, coronaire angioplastie) en bij gebruik van kunstnier met ader/slagaderverbinding (dialyse-shunt). Preventie Voorkomen van het opnieuw optreden (secundaire preventie) van een hartinfarct, van een bloedsomloopsonderbreking in de hersenen of een beroerte, evenals bij Kawasaki-syndroom (een aandoening die vooral bij de zuigeling en kleuter optreedt). Voorkomen van een eerste (primaire preventie) hartinfarct bij bepaalde risicogroepen (erge familiale voorgeschiedenis van slagaderverkalking; suikerziekte; jicht; verhoogde bloeddruk; stoornissen van het vetgehalte in het bloed). Bij de behandeling van patiënten met coronaire risicofactoren, zal de arts Cardioaspirine als bijkomende (bij andere geneesmiddelen) en niet als vervangende medicatie beschouwen. Omstandigheden waarbij het gebruik van het geneesmiddel moet worden vermeden Bij maag- en duodenumzweren. Bij ziekelijk verhoogde neiging tot bloedingen.

3 In toestanden met risico op bloedingen. Bij gelijktijdige behandeling met stollingsremmende geneesmiddelen (bv. cumarinederivaten, heparine). Bij tekort aan glucose-6-fosfaatdehydrogenase (een stofwisselingsenzyme). Bij asthma of bij bekende overgevoeligheid (allergie) aan salicylaten, aan niet-steroïdale ontstekingswerende geneesmiddelen en aan tartrazine (een kleurstof). Bij ernstig verminderde nierwerking. Tijdens de zwangerschap, vooral tijdens de laatste 3 maanden. Bij ernstig verminderde leverwerking, voornamelijk in geval van langdurig gebruik van grote hoeveelheden. In geval van voorbeschiktheid tot bloedingen. P.B. 3/8 Bijzondere voorzorgen Patiënten met allergische aandoeningen (bv. : hooikoorts, veelvuldige neuspoliepen, netelroos) of chronische infecties van de luchtwegen, en patiënten met overgevoeligheid voor niet-steroïdale ontstekingswerende geneesmiddelen kunnen gevaar lopen voor asthma-aanvallen. Wanneer deze optreden dient u de behandeling te onderbreken en uw arts te raadplegen. Bekende overgevoeligheid voor niet-steroïdale ontstekingswerende geneesmiddelen is een absolute aanwijzing om acetylsalicylzuur niet te gebruiken. Voorzichtigheid is vereist, indien u vroeger reeds maag-of darmzweren of maag- of darmbloedingen had, of indien u op dit ogenblik aan spijsverteringsstoornissen lijdt; ook indien u in het verleden reeds problemen had met bloedingen is voorzichtigheid geboden. In deze gevallen raadpleegt u best uw arts. Uitscheiding bij verminderde leverwerking : daar de stofwisseling van acetylsalicylzuur voornamelijk in de lever gebeurt, moet rekening gehouden worden met een vertraagde afbraak van acetylsalicylzuur (opstapeling). Wanneer u een verminderde nierwerking vertoont, doet u er best aan het advies van uw arts in te winnen, vooraleer het geneesmiddel te gebruiken.

4 4/8 Langdurig gebruik van hogere dagdosissen dan deze aanbevolen voor de vermelde ziekten van hart of hersenen en bloedvaten (zie rubriek "Aangewezen bij") is af te raden, o.a. omdat een mogelijke rol van hoge dosissen van geneesmiddelen van de familie van de salicylaten in het ontstaan van chronische nieraandoeningen nooit met zekerheid werd uitgesloten. Salicylisme (zie beschrijving in de rubriek ongewenste effecten) : De gevoeligheid verschilt sterk van persoon tot persoon. Oudere personen zijn méér gevoelig dan jonge volwassenen. Vrouwelijke patiënten die zwanger worden tijdens een behandeling, stoppen best met de inname van het produkt. Dit geneesmiddel bevat acetylsalicylzuur. Niet gebruiken zonder medisch advies bij kinderen met koorts. Bij kinderen onder de 12 jaar, bij wie een virale griepaandoening, influenza B of windpokken vermoed wordt, zal de arts acetylsalicylzuur alleen voorschrijven, wanneer andere middelen geen resultaat hebben. Indien het bij deze aandoeningen na inname van acetylsalicylzuur tot bewustzijnsstoornissen en aanhoudend braken zou komen, dan kan dit een teken zijn van het Reye-syndroom, een zeer zeldzame maar onder omstandigheden levensbedreigende ziekte, die onvoorwaardelijke en onmiddellijke medische behandeling vereist. Een verband tussen de inname van geneesmiddelen die acetylsalicylzuur bevatten, en het optreden van het Reye-syndroom is tot op heden niet met zekerheid bewezen. In elk geval is het noodzakelijk bij deze en eerder genoemde nevenverschijnselen de behandeling te onderbreken en onmiddellijk uw arts te raadplegen. Het wordt aanbevolen geen acetylsalicylzuur te gebruiken kort voor of kort na het trekken van tanden of kiezen. Indien u acetylsalicylzuur gebruikt en u dient een heelkundige of tandheelkundige ingreep te ondergaan, raadpleegt u best uw arts. Kort voor of kort na alcoholgebruik geen acetylsalicylzuur innemen.

5 5/8 Wisselwerkingen met andere geneesmiddelen en voeding Het effect van de behandeling kan worden beïnvloed wanneer aspirine wordt ingenomen samen met andere geneesmiddelen tegen: bloedklonters (vb. warfarine), het afstoten van organen na een transplantatie (cyclosporine, tacrolimus), hoge bloeddruk (vb. diuretica en ACE-inhibitoren), pijn en ontsteking (vb. steroïden of ontstekingsremmers), jicht (probenecide), kanker of reumatoïde artritis (methotrexate) Verhoging van : de werking van stollingsremmende middelen (bv. cumarinederivaten, heparine) het risico op maag-darm-bloeding bij gelijktijdige behandeling met corticoïden de werking van sommige orale geneesmiddelen die het suikergehalte in het bloed verlagen (sulfonyl-ureumstoffen) de nevenwerkingen van methotrexaat de concentraties in het bloed van digoxine of barbituraten (voornamelijk bij hoge doses acetylsalicylzuur). Vermindering van de werking van : spironolactone (een kaliumsparend diureticum) furosemide (alsook alle andere lisdiuretica) geneesmiddelen die de uitscheiding van urinezuur bevorderen (ter behandeling van jicht) bloeddrukverlagende geneesmiddelen. De gelijktijdige inname van acetylsalicylzuur met alle niet-steroïdale ontstekingswerende geneesmiddelen, met inbegrip van pyrazolonen wordt afgeraden. Indien u reeds behandeld wordt met één van bovenvermelde geneesmiddelen, verdient het aanbeveling uw arts te raadplegen, vooraleer acetylsalicylzuur te gebruiken.

6 6/8 Vertel uw arts welke geneesmiddelen u nog meer gebruikt voor u aspirine wilt gebruiken. Indien u regelmatig aspirine inneemt, raadpleeg dan eerst uw arts voor u andere medicatie gebruikt (inclusief vrij afleverbare geneesmiddelen). Alcohol doet de toxiciteit van acetylsalicylzuur op de maag toenemen. Zwangerschap en borstvoeding Gebruik dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode uitsluitend op advies van de arts; niet gebruiken gedurende de eerste 3 maanden en de laatste 3 maanden van de zwangerschap. Vrouwelijke patiënten die zwanger worden tijdens een behandeling, stoppen best met de inname van het produkt. Hoe gebruiken en hoeveel Voor de ziekten van hart of hersenen en bloedvaten zal uw arts aangeven welke dosis voor u het best geschikt is en hoe lang u het geneesmiddel best neemt. Indien uw arts het niet anders voorschrijft, worden volgende dosissen aanbevolen bij ziekten van hart of hersenen en bloedvaten : bij behandeling van hartinfarct en instabiele hartkramp : 1 tot 3 tabletten over de dag verdeeld Wanneer uw arts u het geneesmiddel aanraadt in de acute fase van een hartinfarct, zal hij u de hogere dosis aanbevelen (zie ook raadgevingen in Wijze van gebruik ). als primaire preventie van hartinfarct bij patiënten met risicofactoren :

7 7/8 1-2 tabletten per dag als secundaire preventie van hartinfarct, van een bloedsomloopsonderbreking in de hersenen of een beroerte : 1-2 tabletten per dag bij Kawasaki-syndroom (zuigelingen en kleuters) : de dosis wordt door de arts aangeduid. Toedieningswijze en toedieningsweg Toedieningsweg : oraal. Wijze van gebruik : De tabletten worden ingenomen met water zonder ze te breken, bij voorkeur na het eten. Men raadt aan een bijkomend glas water of andere vloeistof te drinken. Bij toediening in geval van acuut hartinfarct dienen de tabletten toegediend als eerste dosis gekauwd of verbrijzeld te worden. Uw arts zal de duur van de behandeling aanpassen aan uw aandoening. Langdurig gebruik zal slechts gebeuren na medisch advies. Maatregelen bij gebruik van te grote hoeveelheden Bij vermoeden van overdosering, onmiddellijk een arts raadplegen. Tekens : misselijkheid, braken, maagpijn, duizeligheid en oorsuizen, slaperigheid, verwardheid, ademhalingsmoeilijkheden, overvloedig zweten. Bij inname van te grote hoeveelheden is hospitalisatie noodzakelijk.

8 8/8 Kinderen zijn een risicogroep voor intoxicatie. Ongewenste effecten Maagklachten, maag-darmbloedverlies, maagzweren, zwarte stoelgang en niet direct waarneembaar bloedverlies dat kan leiden tot bloedarmoede door ijzergebrek. Eerder zeldzaam zijn overgevoeligheidsreacties (aanvallen van ademnood, huidreacties, allergische shock). Spasmen van de luchtpijptakken kunnen eventueel optreden. Acuut nierfalen, vooral bij patiënten met bestaande ontoereikende nierwerking, of met hartzwakte, levercirrhose, aantasting van de nierbloedvaatjes of bij gelijktijdige behandeling met diuretica (waterafdrijvende middelen). Bij langdurig toedienen van hoge dosissen, kan zogeheten salicylisme optreden. Oorsuizen is veelal het eerste teken. Verder hardhorigheid, vermoeidheid, dorst, overmatig diep ademhalen, braken. De gevoeligheid voor salicylisme verschilt sterk van persoon tot persoon. Oudere personen zijn méér gevoelig dan jonge volwassenen. Bij oorsuizen is het aangeraden de arts te raadplegen die zal overwegen de behandeling, eventueel tijdelijk, te stoppen. Urinezuuruitscheiding wordt beïnvloed door salicylaten. Dit is o.a. van belang voor jichtpatiënten. Indien u één van de vermelde ongewenste effecten waarneemt, verdient het aanbeveling het advies van uw arts in te winnen. Bewaring en houdbaarheid Buiten het bereik van kinderen bewaren. De uiterste gebruiksdatum is op de verpakking vermeld achter de letters EX. Deze datum geldt bij bewaring op kamertemperatuur. De vervaldatum is steeds de eerste dag van de aangegeven maand.

9 9/8 Datum van de laatste herwerking van de bijsluiter September 2008

Acetylsalicylzuur 400 mg/ Ascorbinezuur 240 mg Mononatriumcitraat / Natriumbicarbonaat / Citroenzuur / Natriumcarbonaat

Acetylsalicylzuur 400 mg/ Ascorbinezuur 240 mg Mononatriumcitraat / Natriumbicarbonaat / Citroenzuur / Natriumcarbonaat Benaming Aspirine R -C bruistabletten Samenstelling Acetylsalicylzuur 400 mg/ Ascorbinezuur 240 mg Mononatriumcitraat / Natriumbicarbonaat / Citroenzuur / Natriumcarbonaat Vormen en verpakkingen vorm :

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Aspirine PB 1/7. Benaming Aspirine 500 - tabletten Aspirine 100

Aspirine PB 1/7. Benaming Aspirine 500 - tabletten Aspirine 100 PB 1/7 Aspirine Lees vóór het gebruik eerst de bijsluiter. Ook als u dit geneesmiddel al eerder heeft gebruikt, is het zinvol deze bijsluiter te lezen. Er kan nieuwe informatie in staan. Mocht u daarna

Nadere informatie

BIJSLUITER 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Aspirine 500, 500 mg, tabletten Aspirine 300, 300 mg, tabletten Aspirine 100, 100 mg, tabletten

BIJSLUITER 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Aspirine 500, 500 mg, tabletten Aspirine 300, 300 mg, tabletten Aspirine 100, 100 mg, tabletten BIJSLUITER 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Aspirine 500, 500 mg, tabletten Aspirine 300, 300 mg, tabletten Aspirine 100, 100 mg, tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur / ascorbinezuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur / ascorbinezuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur / ascorbinezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER 8/9 12I07 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER 8/9 12I07 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine 500, 500 mg tabletten Aspirine 300, 300 mg tabletten Aspirine 100, 100 mg tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER 6/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER 6/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine 500, 500 mg tabletten Aspirine 300, 300 mg tabletten Aspirine 100, 100 mg tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ASPIRINE CAFEINE 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

ASPIRINE INSTANT 500 MG GRANULAAT BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK

ASPIRINE INSTANT 500 MG GRANULAAT BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift verkregen worden. Desondanks moet u Aspirine Instant 500 mg zorgvuldig gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Aspirine 500 Instant, 500mg granulaat Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Aspirine 500 Instant, 500mg granulaat Acetylsalicylzuur BIJSLUITER 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Aspirine 500 Instant, 500mg granulaat Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur

CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur CARDIOASPIRINE BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CARDIOASPIRINE 100 mg maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u ALKA-SELTZER bruistabletten inneemt

2. Wat u moet weten voordat u ALKA-SELTZER bruistabletten inneemt BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ALKA-SELTZER, 324mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

(Ibuprofenum) Ibuprofen 200 mg (als L-argininezout), L-arginine, natriumbicarbonaat, natriumsaccharine, aspartaam, saccharose, munt-aroma.

(Ibuprofenum) Ibuprofen 200 mg (als L-argininezout), L-arginine, natriumbicarbonaat, natriumsaccharine, aspartaam, saccharose, munt-aroma. BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK: SPIDIFEN 200, zakjes (Ibuprofenum) BENAMING SPIDIFEN 200, zakjes (Ibuprofenum) SAMENSTELLING Ibuprofen 200 mg (als L-argininezout), L-arginine, natriumbicarbonaat, natriumsaccharine,

Nadere informatie

BIJSLUITER CCDS 5.0; QRD VERSION 3.1, 06/2015

BIJSLUITER CCDS 5.0; QRD VERSION 3.1, 06/2015 BIJSLUITER CCDS 5.0; QRD VERSION 3.1, 06/2015 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine 100, 100 mg tabletten Aspirine 500, 500 mg tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur BIJSLUITER CCDS 3.0; QRD VERSION 3.0, 04/2013 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne BIJSLUITER CCDS 3.0; QRD VERSION 3.0, 04/2013 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistablet. Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistablet. Acetylsalicylzuur BIJSLUITER 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistablet Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt

Nadere informatie

ASAFLOW 80 mg maagsapresistente tabletten ASAFLOW 160 mg maagsapresistente tabletten

ASAFLOW 80 mg maagsapresistente tabletten ASAFLOW 160 mg maagsapresistente tabletten Bijsluiter BENAMING ASAFLOW 80 mg maagsapresistente tabletten ASAFLOW 160 mg maagsapresistente tabletten SAMENSTELLING ASAFLOW 80 mg: Acidum acetylsalicylicum 80 mg Maydis amylum Acidum methacrylicum et

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ASA Mylan 80 mg, dispergeerbare tabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ASA Mylan 80 mg, dispergeerbare tabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS ASA Mylan 80 mg, dispergeerbare tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur Product ASPIRINE C 400 mg / 240 mg bruistabletten Farmaceutisch bedrijf (BAYER) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur Lees

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER CCDS 5.0; QRD VERSION 3.0, 04/2013 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur Product ASPIRINE 500 mg bruistabletten Farmaceutisch bedrijf (BAYER) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine 100, 100 mg tabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine 100, 100 mg tabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine 100, 100 mg tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CARDIPHAR 80 mg dispergeerbare tabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CARDIPHAR 80 mg dispergeerbare tabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CARDIPHAR 80 mg dispergeerbare tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. Wat is Asa Sandoz 100 mg tabletten en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Asa Sandoz 100 mg tabletten en waarvoor wordt het gebruikt Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er Asa Sandoz 100 mg tabletten Acetylsalicylzuur Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel, want deze bevat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Product ASPIRINE tabletten Farmaceutisch bedrijf (BAYER) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine 500, 500 mg tabletten Aspirine 300, 300 mg tabletten Aspirine 100, 100 mg tabletten Acetylsalicylzuur

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten. Acetylsalicylzuur

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten. Acetylsalicylzuur ASAFLOW Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Asaflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TROC TABLETTEN. Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TROC TABLETTEN. Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat MELISANA N.V., Kareelovenlaan 1, Pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TROC TABLETTEN Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TROC TABLETTEN. Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TROC TABLETTEN. Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat MELISANA N.V., Kareelovenlaan 1, Pagina 1 van 10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TROC TABLETTEN Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. ASAMED 80 mg, maagsapresistente tabletten ASAMED 160 mg, maagsapresistente tabletten.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. ASAMED 80 mg, maagsapresistente tabletten ASAMED 160 mg, maagsapresistente tabletten. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS ASAMED 80 mg, maagsapresistente tabletten ASAMED 160 mg, maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Asaflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Asaflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Asaflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ASA Mylan 80 mg, dispergeerbare tabletten acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ASA Mylan 80 mg, dispergeerbare tabletten acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ASA Mylan 80 mg, dispergeerbare tabletten acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten Acetylsalicylzuur Product ALKA-SELTZER 324 mg bruistabletten Farmaceutisch bedrijf (BAYER) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Acenterine 500 mg, maagsapresistente tabletten. Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Acenterine 500 mg, maagsapresistente tabletten. Acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Acenterine 500 mg, maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Asaflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten.

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Asaflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Asaflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Asaflow 160 mg, maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

1. WAT IS ACENTERINE EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Maagsapresistente tabletten in verpakking met 100 ronde tabletten van 500 mg.

1. WAT IS ACENTERINE EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Maagsapresistente tabletten in verpakking met 100 ronde tabletten van 500 mg. BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u ACENTERINE zorgvuldig

Nadere informatie

Roundup Pagina 1 van 10. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TROC TABLETTEN. Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat

Roundup Pagina 1 van 10. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TROC TABLETTEN. Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat MELISANA N.V., Kareelovenlaan 1, Roundup Pagina 1 van 10 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TROC TABLETTEN Acetylsalicylzuur - Paracetamol - Coffeïne-anhydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

RVG 28359. Version 2010_11 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur

RVG 28359. Version 2010_11 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur Version 2010_11 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne Product ASPIRINE CAFEINE 650 mg/65 mg tabletten Farmaceutisch bedrijf (BAYER) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne Lees goed de hele

Nadere informatie

Niet alle verpakkingsgrootten kunnen gecommercialiseerd zijn.

Niet alle verpakkingsgrootten kunnen gecommercialiseerd zijn. BENAMING BIJSLUITER Pagina 1 25 mei 2010 ASPEGIC 1000 poeder voor drank ASPEGIC 500 poeder voor drank ASPEGIC 250 poeder voor drank ASPEGIC 100 poeder voor drank Lysine acetylsalicylaat. SAMENSTELLING

Nadere informatie

BIJSLUITER. SEDERGINE 325 mg bruistabletten SEDERGINE 500 mg bruistabletten SEDERGINE FORTE 1 g bruistabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER. SEDERGINE 325 mg bruistabletten SEDERGINE 500 mg bruistabletten SEDERGINE FORTE 1 g bruistabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER SEDERGINE 325 mg bruistabletten SEDERGINE 500 mg bruistabletten SEDERGINE FORTE 1 g bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten ALKA-SELTZER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Alka-Seltzer 324 mg bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter Aspirine EC Protect 100 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Aspirine EC Protect 100, maagsapresistente tabletten 100 mg acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Mylan 500 mg tabletten Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Mylan 500 mg tabletten Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Paracetamol Mylan 500 mg tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Cardioflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Cardioflow 160 mg, maagsapresistente tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Cardioflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Cardioflow 160 mg, maagsapresistente tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cardioflow 80 mg, maagsapresistente tabletten Cardioflow 160 mg, maagsapresistente tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluitervoordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten. Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit

Nadere informatie

2. WANNEER MAG U ASPIRINE C NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?

2. WANNEER MAG U ASPIRINE C NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? ASPIRINE C Bijsluiter: informatie voor DE gebruiker Aspirine C 400 mg / 240 mg bruistabletten acetylsalicylzuur, ascorbinezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want

Nadere informatie

Acetylsalicylzuur Cardio Mylan 80 mg, dispergeerbare tabletten m1-3-1 PIL Page 1 of 6

Acetylsalicylzuur Cardio Mylan 80 mg, dispergeerbare tabletten m1-3-1 PIL Page 1 of 6 m1-3-1 PIL Page 1 of 6 Uw arts heeft u Acetylsalicylzuur Cardio Mylan 80 mg voorgeschreven. Dit is een middel dat de samenklontering van bloedplaatjes remt. In deze bijsluitertekst vindt u informatie over

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER paracetamol en vitamine C Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

NAPROXEN 500 MG TEVA zetpillen. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 november : Bijsluiter Bladzijde : 1

NAPROXEN 500 MG TEVA zetpillen. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 november : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Samenstelling BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Naproxen 500 mg Teva, à 500 mg naproxen. Werking Naproxen heeft een ontstekingsremmende, pijnstillende en koortsverlagende

Nadere informatie

2. WANNEER MAG U ASPIRINE 500 BRUIS NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE

2. WANNEER MAG U ASPIRINE 500 BRUIS NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ASPIRINE 500 BRUIS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aspirine 500 mg, tabletten 500 mg acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aspirine 500 mg, tabletten 500 mg acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Aspirine 500 mg, tabletten 500 mg acetylsalicylzuur Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 PATIËNTENBIJSLUITER Wij raden u aan deze bijsluiter goed te lezen, ook als u Naproxennatrium 220 mg al eerder heeft gebruikt. Het is namelijk mogelijk dat de informatie

Nadere informatie

De werkzame stoffen zijn acetylsalicylzuur, paracetamol en codeïnefosfaat.

De werkzame stoffen zijn acetylsalicylzuur, paracetamol en codeïnefosfaat. Publieksbijsluiter PERDOLAN COMPOSITUM - PEDIATRIE Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK BIJ VERKOUDHEID, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne BIJSLUITER CCDS 3.0; QRD VERSION 3.1, 06/2015 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne Product ASPIRINE CAFEINE 650 mg/65 mg tabletten Farmaceutisch bedrijf (BAYER) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine Cafeine 650 mg/65 mg tabletten acetylsalicylzuur, cafeïne Lees goed de hele

Nadere informatie

PERVIAM 200 mg, filmomhulde tabletten

PERVIAM 200 mg, filmomhulde tabletten Publieksbijsluiter PERVIAM Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u PERVIAM zorgvuldig te

Nadere informatie

Rhinofebryl, harde capsules

Rhinofebryl, harde capsules Pagina 1 van 6 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u "Rhinofebryl, harde

Nadere informatie

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850, omhulde tabletten 850 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aspirine 100, tabletten 100 mg acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aspirine 100, tabletten 100 mg acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Aspirine 100, tabletten 100 mg acetylsalicylzuur Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter ETOS PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500, omhulde tabletten 500 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

BIJSLUITER. SEDERGINE 325 mg bruistabletten SEDERGINE 500 mg bruistabletten SEDERGINE FORTE 1 g bruistabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER. SEDERGINE 325 mg bruistabletten SEDERGINE 500 mg bruistabletten SEDERGINE FORTE 1 g bruistabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER SEDERGINE 325 mg bruistabletten SEDERGINE 500 mg bruistabletten SEDERGINE FORTE 1 g bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

PATIËNTENBIJSLUITER. Wie is verantwoordelijk voor het in de handel brengen? Sandoz B.V. Postbus AH Almere

PATIËNTENBIJSLUITER. Wie is verantwoordelijk voor het in de handel brengen? Sandoz B.V. Postbus AH Almere PATIËNTENBIJSLUITER Uw arts heeft u Carbasalaatcalcium Sandoz Cardio 100 voorgeschreven. Dit is een middel dat de samenklontering van bloedplaatjes remt. In deze bijsluitertekst vindt u informatie over

Nadere informatie

RVG 26865. Version 2015_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ACETYLSALICYLZUUR APOTEX CARDIO 80 MG Acetylsalicylzuur

RVG 26865. Version 2015_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ACETYLSALICYLZUUR APOTEX CARDIO 80 MG Acetylsalicylzuur Version 2015_06 Page 1 of 6 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ACETYLSALICYLZUUR APOTEX CARDIO 80 MG Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

November Publieksbijsluiter

November Publieksbijsluiter Publieksbijsluiter Lees deze informatie zorgvuldig vóór u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Doe dat ook als u Bronchosedal Dextromethorphan HBr al vaker hebt gebruikt; er kan immers belangrijke nieuwe informatie

Nadere informatie

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen Publieksbijsluiter PERDOLAN COMPOSITUM VOLWASSENEN Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient

Nadere informatie

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide EG 2 mg capsules, hard. Loperamidehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide EG 2 mg capsules, hard. Loperamidehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loperamide EG 2 mg capsules, hard Loperamidehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Aspirine EC Protect 100, maagsapresistente tabletten 100 mg. acetylsalicylzuur

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Aspirine EC Protect 100, maagsapresistente tabletten 100 mg. acetylsalicylzuur Bijsluiter Aspirine EC Protect 100 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Aspirine EC Protect 100, maagsapresistente tabletten 100 mg acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

PERDOFEMINA, filmomhulde tabletten

PERDOFEMINA, filmomhulde tabletten PUBLIEKSBIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u PERDOFEMINA zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

EUCALYPTINE Le Brun 20mg/120mg zetpillen volwassenen EUCALYPTINE Le Brun 5mg/80mg zetpillen kinderen

EUCALYPTINE Le Brun 20mg/120mg zetpillen volwassenen EUCALYPTINE Le Brun 5mg/80mg zetpillen kinderen BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK BENAMING EUCALYPTINE Le Brun 20mg/120mg zetpillen volwassenen EUCALYPTINE Le Brun 5mg/80mg zetpillen kinderen EUCALYPTINE Le Brun 20mg/120mg zetpillen volwassenen EUCALYPTINE

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Acetylsalicylzuur Neuro CF 30 mg, tabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

RVG Version 2017_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur

RVG Version 2017_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur Version 2017_06 Page 1 of 6 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

PE-TAM, 500 mg, tabletten paracetamol

PE-TAM, 500 mg, tabletten paracetamol PE-TAM, 500 mg, tabletten paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals

Nadere informatie

Publieksbijsluiter. Benaming Daktarin, orale gel

Publieksbijsluiter. Benaming Daktarin, orale gel PN/1 Lees deze bijsluiter zorgvuldig vóór u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Doe dat ook als u Daktarin orale gel al vaker hebt gebruikt; er kan immers belangrijke nieuwe informatie in staan. Als iets

Nadere informatie

TRAMAGETIC RETARD 75, 100, 150 en 200 mg tabletten. Samenstelling TRAMAGETIC RETARD tabletten bevatten 75, 100, 150 of 200 mg tramadolhydrochloride.

TRAMAGETIC RETARD 75, 100, 150 en 200 mg tabletten. Samenstelling TRAMAGETIC RETARD tabletten bevatten 75, 100, 150 of 200 mg tramadolhydrochloride. Bijsluitertekst voor de patiënt ALGEMENE KENMERKEN Benaming TRAMAGETIC RETARD 75, 100, 150 en 200 mg tabletten. Samenstelling TRAMAGETIC RETARD tabletten bevatten 75, 100, 150 of 200 mg tramadolhydrochloride.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Acetylcysteine Teva 600 mg bruistabletten acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Acetylcysteine Teva 600 mg bruistabletten acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acetylcysteine Teva 600 mg bruistabletten acetylcysteïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Alka-Seltzer, bruistabletten 324 mg acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Alka-Seltzer, bruistabletten 324 mg acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Alka-Seltzer, bruistabletten 324 mg acetylsalicylzuur Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER CCDS 5.0; QRD VERSION 3.1, 06/2015

BIJSLUITER CCDS 5.0; QRD VERSION 3.1, 06/2015 BIJSLUITER CCDS 5.0; QRD VERSION 3.1, 06/2015 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Triamtereen en Hydrochloorthiazide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Triamtereen en Hydrochloorthiazide Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Triamtereen/Hydrochloorthiazide Sandoz 50/25 mg, Triamtereen en Hydrochloorthiazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker. Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker. Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Zetpillen volwassenen bevatten 500 mg paracetamol per zetpil.

Zetpillen volwassenen bevatten 500 mg paracetamol per zetpil. Publieksbijsluiter PERDOLAN VOLWASSENEN Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u PERDOLAN

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter

Inhoud van deze bijsluiter 1/5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door. Deze bevat belangrijke informatie over uw behandeling/ziekte. Wanneer u verdere vragen heeft of twijfelt, wendt u zich dan tot uw arts of apotheker voor meer

Nadere informatie

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Isosorbidedinitraat 5 PCH, 5 mg Isosorbidedinitraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

FARMACEUTISCHE VORM EN ANDERE VOORSTELLINGEN

FARMACEUTISCHE VORM EN ANDERE VOORSTELLINGEN BENAMING RHINATHIOL ANTIRHINITIS tabletten RHINATHIOL ANTIRHINITIS siroop SAMENSTELLING RHINATHIOL ANTIRHINITIS tabletten: Fenylefrine hydrochloride 10mg Chloorfenamine 4mg Anhydrische glucose Lactose

Nadere informatie

Opgelet bij de volgendeaanpassing van de bijsluiter de volgende verbetering aanbrengen op pag. 6 eerste alinea van punt 4

Opgelet bij de volgendeaanpassing van de bijsluiter de volgende verbetering aanbrengen op pag. 6 eerste alinea van punt 4 Pag. 1/7 Opgelet bij de volgendeaanpassing van de bijsluiter de volgende verbetering aanbrengen op pag. 6 eerste alinea van punt 4 U moet de behandeling onmiddellijk stopzetten en uw arts verwittigen ingeval

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. APC, tabletten Acetylsalicylzuur Paracetamol Coffeine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. APC, tabletten Acetylsalicylzuur Paracetamol Coffeine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT APC, tabletten Acetylsalicylzuur Paracetamol Coffeine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. pl-market-nl-rhini-san-mar16-apprmar16.docx 1/5

BIJSLUITER. pl-market-nl-rhini-san-mar16-apprmar16.docx 1/5 BIJSLUITER pl-market-nl-rhini-san-mar16-apprmar16.docx 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Rhini-San 2 mg/20 mg tabletten Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride Lees goed de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten Perdolan 500 mg, bruistabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten Perdolan 500 mg, bruistabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten Perdolan 500 mg, bruistabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Cardegic 160 mg en Cardegic 300 mg, poeder voor drank Acetylsalicylzuur (onder de vorm van het lysinezout)

Cardegic 160 mg en Cardegic 300 mg, poeder voor drank Acetylsalicylzuur (onder de vorm van het lysinezout) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Cardegic 160 mg en Cardegic 300 mg, poeder voor drank Acetylsalicylzuur (onder de vorm van het lysinezout) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Naproxen 250/500 mg tabletten RVG 57558/57559

Naproxen 250/500 mg tabletten RVG 57558/57559 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Naproxen Apotex 250 mg, tabletten Naproxen Apotex 500 mg, tabletten Naproxen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie