ROOMS-KATHOLIEKE KERK SINT CORNELIUS (1909)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ROOMS-KATHOLIEKE KERK SINT CORNELIUS (1909)"

Transcriptie

1 ROOMS-KATHOLIEKE KERK SINT CORNELIUS (1909) Neoromaanse kruisbasiliek met een grote halfronde koorsluiting en een ongeleed dubbeltorenfront met tentdaken naar het ontwerp van J. Stuyt en J. Cuypers. Kenmerkend voor deze bakstenen kerk zijn de rondboogvensters met gemetselde boogfriezen en muizentanden, evenals de gevelbeëindigingen met zwart-wit geblokt tegelwerk onder alle gootlijsten. De bogen in de kerk zijn gebouwd in mergel en rode baksteen terwijl de boogpijlers uit ruwbehakte Kunraderblokken bestaan. Het middenschip heeft vijf traveeën en is evenals de zijbeuken en de transepten afgedekt met vlakke houten cassetteplafonds.de oorspronkelijke polychromie is verwijderd. De kerk is in 1987 grondig gerestaureerd waarbij de dakpannen zijn vervangen door natuurstenen leien en het interieur is gewijzigd, in het bijzonder de vorm van de trappartij van het priesterkoor, evenals de kleurstelling en de verlichting van de kerk. PASTORIE HEERLERHEIDE (1849) Bakstenen herenhuis met hardstenen deur- en raamomlijstingen en een met pannen gedekt zadeldak. De pastorie is in 1982 gerestaureerd, waarbij het niet-oorspronkelijke pleisterwerk op de voorgevel verwijderd is. Ook is toen de hoofdtoegang in oude staat hersteld evenals de karakteristieke vensterluiken. Inwendig is er een houten balustertrap, een eenvoudige schouw en deuromlijstingen met pilasters. HET OUDE ROOMS-KATHOLIEKE KERKHOF (1839) Het oude kerkhof had oorspronkelijk een L-vorm. In 1861 werd het kerkhof ommuurd en deze muur is o.a. in 1984 gerestaureerd. In de verzwaarde muurpenanten bevinden zich dichtgemetselde nissen met kruiswegstaties, die na de diensten tijdens het Corneliusoctaaf werden vereerd. Op het kerkhof bevinden zich twee grafkelders. Een van de familie Wintjens en de andere is van de familie Backbier. Het kerkhof heeft dienst gedaan tot Toen werd de Algemene Begraafplaats op de Heulsberg (Kampstraat) aangelegd. Wel vonden er nog tot 1945 bijzettingen plaats en officieel werd het in 1953 gesloten. In 2008 werden de bomen en struiken gerooid, er werd worteldoek met grind aangebracht en langs de kanten werden leibomen geplant. Sindsdien is het opengesteld voor het publiek.

2 VOORMALIGE SIONSKERK (1953) De kerk werd gebouwd door de Kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente Heerlen onder architectuur van Ir.Wegener van Heeswijk. Het is een eenvoudig bakstenen gebouw met een rechthoekige plattegrond, afgeschuinde zijvlakken van de topgevel en afgedekt met een flauwhellend zadeldak. De kerk is ver naar achteren gebouwd, omdat aan de voorkant van de Kampstraat een schol ligt, begrensd door storingen, waarlangs altijd bewegingen optreden. Op 23 december 1953 werd de kerk in gebruik genomen door de Hervormde Gemeente Heerlerheide. Sinds december 1998 werden alle diensten gehouden in de Pelgrimskerk te Treebeek en werd de Sionskerk overbodig. Na een verbouwing werd op 19 april 2002 de voormalig Sionskerk in gebruik genomen als uitvaartcentrum. WEGKRUIS MET CORPUS Het wegkruis aan de Graaf staat op de hoek Kampstraat/Heulsstraat. Het is een 18 e eeuws houten kruis met corpus van ongeveer 3 meter Het is een zgn. vliegermodel en staat tussen twee geknotte linden. Tijdens de jaarlijkse sacramentsprocessie, de bronk, is het kruis het middelpunt van het rustaltaar. Het is het enige wegkruis in de gemeente Heerlen, dat de status van beschermd rijksmonument heeft verworven. GEN COEL GROEET GENHEI Een markante herinnering aan het mijnverleden is het nieuwe cultuurcluster Gen Coel. De architect, Bart Wauben uit Geleen, heeft het representatieve glazen gebouw de vorm van een Van Iterson-koeltoren gegeven. Het cultuurcluster bestaat uit het Corneliushuis, een Grand Café, de stadsdeelwinkel van de gemeente en het filiaal Heerlerheide van de Openbare Bibliotheek Heerlen. Het cultuurcluster heeft met het verwarming- en koelingsysteem van het Mijnwaterproject een internationale primeur. Op de bovenste etage in de koeltoren is een energiecentrale waar het mijnwater uit de voormalige Oranje Nassaumijn III omhoog wordt gepompt en van waaruit het warme en koude water via resp. rode en blauwe buizen wordt verspreid. Bij het cultuurcluster zijn een supermarkt, 6 andere winkels, 50 woningen en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. DROOMKASTEEL Ganzeweide Droomkasteel Fantastico is het eerste attractiepark van Heerlen. Bovengronds mijnwerker N. Schoonbroodt zei in 1954 het mijnbedrijf vaarwel om zich te wijden aan zijn hobby:het maken van tuinfiguren. Al rond 1960 was de vraag zo groot, dat hij aan de Ganzeweide een winkel begon in zelfgemaakte fonteinen en tuinkabouters. De tuin werd steeds meer volgebouwd met bouwwerkjes, die als entourage en etalage voor de beelden fungeerden en steeds meer op een echt kasteel gingen lijken. De kosten waren echter zo hoog dat men gedwongen werd entreegeld te vragen. Zo werd het Droomkasteel geboren, dat op 27 mei 1966 zijn poorten opende voor publiek.opvallend zijn een levensgrote olifant (15000 kilo zwaar) bij de ingang en de 21 meter hoge uitkijktoren.

3 KETTINGSCHAAF (SCHAAFPLOEG)- GANZEWEIDE Bij deze rotonde stond in lange tijd een boortoren, die veel bekijks van oudmijnwerkers kreeg. Hier werd met succes de door de mijnmeters ondergronds nauwkeurig in kaart gebrachte mijngang aangeboord voor de aanvoer van het warme water naar de verwarmingscentrale in Gen Coel. Nu is alleen nog een groene bak te zien waar de leidingen beginnen. Toen de rotonde werd gemaakt heeft men een schaafploeg als herinnering aan de mijnindustrie geplaatst. De schaafploeg staat voor de modernisering van de kolenwinning na de Tweede Wereldoorlog. De ploeg schoof langs de kolenlaag, waardoor de kool in de transportgoten viel en naar de gereedstaande kolenwagens kon worden afgevoerd. De schaafploeg was niet direct een succes, omdat de kolenlagen van wisselende dikte waren. WONINGGROEP MARIA-CHRISTINA HEKSENBERG (1947) De 240 woningen werden tijdens en na de Tweede Wereldoorlog gebouwd naar een ontwerp van de architekten Karl Gonser en Hans-Georg Oechler naar de ideeën van de Stuttgarter Schule.Zij waren oorspronkelijk bedoeld voor het Duitse personeel, dat de exploitatie van de kolenmijnen van de Nederlanders zou overnemen. In 1947 zijn de woningen in afgeslankte vorm opgeleverd. De stedenbouwkundige opzet was een rationele wijk met strokenbouw haaks op de ontsluitingsweg en U-vormige woonblokken aan de andere zijde waar een exercitieterrein en partijgebouwen waren voorzien. De woningen met twee verdiepingen en hoge zolders onder steile zadeldaken zijn gebouwd in baksteenmetselwerk in kettingverband Het meest in het oog springend is de vormgeving van enkele gevels, die gebaseerd is op de zeventiende-eeuwse Hollandse klok- en trapgevels. In februari 2008 kreeg de wijk het predikaat Beschermd Stadsgezicht. ROOMS-KATHOLIEKE KERK CHRISTUS KONING-NIEUW EINDE (1965) Het ontwerp was van de hand van architekt J.J.Fanchamps. Het is een zaalkerk, volledig kubusvormig met een losstaande klokketoren. De bouwkundige staat van de kerk werd in de jaren zeventig steeds slechter. Lekkages en betonrot hadden de constructie flink aangetast. In 1984 werd het gebouw gerestaureerd. Het gebouw valt op door een metershoog mozaiek, dat aan de buitenmuur van de devotiekapel tussen de beide hoofdingangen is aangebracht. Het is ontworpen door L.Ramakers. Het stelt Christus voor zittend op een ezel, met aan beide kanten mensen, die met palmtakken zwaaien. In 2005 werd de kerk aan de eredienst onttrokken en werd de parochie bij de Corneliusparochie gevoegd.

4 WONINGGROEP BEERSDAL ( ) De mijnwerkerskolonie Beersdal kent een strak rechtlijnig stratenpatroon en is gebouwd voor het personeel van de Oranje Nassaumijn I en III. De woningen zijn gebouwd door de architect Ir. A.Lugten in de Lotharingse stijl. De familie De Wendel, de eigenaresse van de Oranje Nassaumijnen, was afkomstig uit Lotharingen in Frankrijk. De strakke en overzichtelijke stedenbouwkundige structuur wordt gekenmerkt door loodrecht kruisende straten, een groot open plein en ruime tuinen rond keurig in het gelid staande blokken van twee-onder-een-kap met mansardedak en blokken van vier rug-aan-rug-woningen afgedekt met schilddaken. De bouwstijl van de woningen wordt gekenmerkt door het siermetselwerk en de gepleisterde gevelvelden en treft men in Nederland alleen aan in de mijnwerkerskoloniën van de Oranje Nassaumijnen. Omdat de woninggroep van grote cultuurhistorische waarde is, kreeg de wijk in februari 2008 het predikaat Beschermd Stadsgezicht. MIJNOPZICHTERS- EN BEAMBTENWONINGEN ( ) De hiërarchie binnen het mijnbedrijf Oranje Nassau III kwam ook tot uiting in de vormgeving van de dienstwoningen. Hoe hoger de functie hoe hoger en statiger de woning en hoe dichter bij de mijn. Aan de Ganzeweide, oneven nummers 31 tot en met 49, liggen nog twee hoofdopzichterswoningen uit 1920; vier opzichterswoningen uit 1914 en vier beambtenwoningen uit Deze woningen worden ook wel Lotharingse woningen genoemd naar de streek in Frankrijk, waaruit de eigenaresse van de mijn, de familie de Wendel, afkomstig was. De door architekt Ir.A. Lugten ontworpen woningen hebben zadeldaken met wolfseinden gedekt met rode keramische dakpannen en zijn gebouwd in decoratieve baksteenarchitektuur met getoogde raam- en deuropeningen en gecementeerde horizontale speklagen en sierstenen. WONINGGROEP RENNEMIG ( ) De voormalige mijnkolonie Rennemig werd van 1914 tot 1918 in opdracht van de Oranje Nassaumijnen gebouwd in de zogenaamde Lotharingse stijl. door architekt Ir. A. Lugten De 74 woningen zijn in een vijftal verschillende woningtypes ontworpen in blokken van twee woningen onder zadeldaken met wolfseinden of schild- en mansardedaken en is bijzonder interessant vanwege de grote architektonische verscheidenheid. De decoratieve architectuur wordt gekenmerkt door het gebruik van gepleisterde en gekaderde gevelvelden afgewisseld met geparceleerde pilasterelementen in geornamenteerd schoonmetselwerk of het omgekeerde patroon hiervan. De kolonie, welke een grote culturele waarde heeft, werd hiërarchisch gescheiden van de woningen voor het hoger mijnkader en lag ook verder van de hoofdingang van de mijn.

5 VOORMALIGE MIJNBEAMBTENWONINGEN RENNEMIGSTRAAT ( ) De 16 woningen met de huisnummers 24 t/m 54 zijn tussen 1918 en 1923 door de Oranje Nassaumijnen gebouwd, wellicht door dezelfde architect als de woninggroep Rennemig, Ir. A. Lugten. De architectuur komt overeen met de tegenoverliggende woninggroep, doch heeft hiërarchisch een bredere uitstraling. Deze woningen zijn van grote cultuurhistorische waarde. Op de huisnummers 6 t/m 20 staan 8 woningen voor hoge beambten. Ze zijn gebouwd tussen 1920 en De twee volumineuze woninggroepen in eenvoudige baksteenarchitectuur zonder decoraties herbergen ieder 4 woningen onder een schilddak. Ze zijn erkend als rijksmonumenten. VOORMALIGE MIJNBEAMBTENWONINGEN HEIDEVELDWEG 17 T/M 27 ( ) De 6 hoge-beambtenwoningen zijn van 1921 tot 1923 gebouwd door de Oranje Nassaumijnen. De volumineuze woninggroep in eenvoudige baksteenarchitectuur zonder decoraties herbergen twee en vier woningen onder een schilddak. Ze zijn erkend als rijksmonumenten. ROOMS-KATHOLIEKE KERK SINT GERARDUS MAJELLA (1938) Markante bakstenen kruiskerk met halfronde koorsluiting en kooromgang. De terzijde van de rondboogvormige entree gesitueerde ongelede vierkante toren met terugliggend tentdak markeert de kerk tot in de wijde omgeving. Deze kerk is met traditionalistische geometrische en neoromaanse elementen gebouwd in 1938 naar een ontwerp van Alphonse Boosten en kreeg extra bekendheid door de samenwerking met diverse kunstenaars voor de muurschilderingen, beeldhouwwerken, gebrandschilderde vensters en de opaline preekstoel. VERSILIENBOSCH- VRIEHEIDE (1919) De woonwijk Versiliënbosch bestaat uit 282 woningen en werd gebouwd door architekt J.Cuypers en de woningvereniging De Volkswoning. Het centrale punt wordt gevormd door een driehoekig plein. De woningen hebben een relatief kleine achtertuin. Veel aandacht is besteed aan decoratieve details, baksteenmotieven, baksteenreliëfs en afwijkende venstervormen. De naam Versiliënbosch is waarschijnlijk afkomstig van de eigenares van het stuk bos,vrouwe Cecilia van Hoensbroek. De wijk Vrieheide werd in 1959 gebouwd ter bestrijding van de woningnood in Heerlen. Het was een groots plan waarbij de wijk een soort satellietstad zou moeten worden met plaats voor ongeveer mensen in eensgezinswoningen en flatgebouwen. De naam Vrieheide staat voor de functie, die dat stuk gemeenschappelijke grond had. Inwoners mochten hier gratis hout kappen, hei steken en schapen laten grazen.

6 VOORMALIGE KOPKESMOLEN (1870) Familie Hoenen-Sijstermans liet in 1870 de oorspronkelijke bebouwing uit 1630 verbouwen tot de Köpkesmolen. De gevelsteen met inscriptie H-S 1879 herinnert hier nog aan. Het U-vormige complex, dat gesitueerd ligt op de Caumerbeek, bestond vroeger uit een woning van drie verdiepingen met aan weerszijden de enige jaren later gebouwde twee hoge vleugels met de functies molengebouw en schuur. Het voormalige molengebouw aan de linkerzijde, dat vroeger de grootste watermolen in de omtrek was, werd in 1957 afgebroken, doordat er onvoldoende water voorhanden was in de Caumerbeek als gevolg van mijnverzakkingen in de buurt.

Rijksmonument. St. Antoniusstraat 5-7-9. Korte omschrijving. Redengevende omschrijving Complex

Rijksmonument. St. Antoniusstraat 5-7-9. Korte omschrijving. Redengevende omschrijving Complex St. Antoniusstraat 5-7-9 (Foto: Maarten van Loosbroek ) Korte omschrijving De STEENTJESKERK is gebouwd als KERK van de H. Antonius van Padua met PASTORIE EN KOSTERSWONING. Het ontwerp was ontleend aan

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving)

Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving) Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving) Straat en huisnummer : Sparrenlaan 9 Postcode en plaats : 2111 AE Aerdenhout Kadastrale aanduiding : B3856 Complexonderdeel : Naam object : Antonius van

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521251 Smallepad 5 Woonhuis/tabakskerverij Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521253, 521252 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Teding van Berkhoutlaan 20

Teding van Berkhoutlaan 20 Teding van Berkhoutlaan 20 Straat en huisnummer : Teding van Berkhoutlaan 20 Postcode en plaats : 2111 ZC Aerdenhout Kadastrale aanduiding : C1560 Complexonderdeel : Naam object : Sint Antoniusschool Bouwjaar

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Made Adelstraat 17 Karakteristiek woonhuis onder Mansardedak, ca. 1930. Detailleringen in o.a. het metselwerk zijn kenmerkend voor de bouwperiode en omgeving.

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 512738 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Complex Rennemigstraat

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 523280 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Woninggroepje Welten

Nadere informatie

Iepenlaan 2. Datum foto : 20-07-2010

Iepenlaan 2. Datum foto : 20-07-2010 Iepenlaan 2 Straat en huisnummer : Iepenlaan 2 Postcode en plaats : 2061 GK Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A8609 Complexonderdeel : Naam object : Bouwjaar : 1923 Architect : Architectenbureau Mulder

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525745 Smallepad 5 Schoolcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 525761, 525743 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Jan Smitzlaan

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 523280 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Woninggroepje Welten

Nadere informatie

Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus te Zevenbergen. Markt 19, Zevenbergen

Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus te Zevenbergen. Markt 19, Zevenbergen Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus te Zevenbergen Markt 19, Zevenbergen Foto's Rooms-Katholieke kerk H. Bartholomeus te Zevenbergen Kenmerken Adres Markt 19 Huidige functie Kerk Postcode/plaats Oorspronkelijke

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek.

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM027 Naam monument : n.v.t. Adres : Heerweg 2 en 4 Postcode en plaats : 6082 AC Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2109 Coördinaten

Nadere informatie

Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg. Kloosterlaan 6; 8; 10

Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg. Kloosterlaan 6; 8; 10 Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg Kloosterlaan 6; 8; 10 Foto's Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg Kenmerken Postcode/plaats Kloosterlaan 6;8;10 4772 RA Langeweg Oorspronkelijke

Nadere informatie

Actualisatie lijst karakteristieke objecten. 4.5 Linden. Croonen Adviseurs

Actualisatie lijst karakteristieke objecten. 4.5 Linden. Croonen Adviseurs 4.5 219 220 Adres De Berg 6 x/y coördinaten 185.373/417.882 Boerderij met dwarshuis Bouwjaar 1930-1940 -Zadeldak met muldenpannen, stalgedeelte met wolfsdak -Traditionalistische bouwstijl -Stalen stalramen

Nadere informatie

Kerkplein 2. : Neorenaissancetrant Oorspronkelijke functie : Pastorie. Datum foto : 20-07-2010

Kerkplein 2. : Neorenaissancetrant Oorspronkelijke functie : Pastorie. Datum foto : 20-07-2010 Kerkplein 2 Straat en huisnummer : Kerkplein 2 Postcode en plaats : 2061 JC Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F73 Complexonderdeel : Nederlands Hervormde Kerk Bloemendaal Naam object : Bouwjaar : 1875

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

Patronaatstraat 2 en 4

Patronaatstraat 2 en 4 Patronaatstraat 2 en 4 Dubbel woonhuis, 1931. Expressionistische baksteenarchitectuur. Vrijwel symmetrisch gebouwd, op de erker na. Beeldbepalend gebroken schilddak met overstek. Patronaatstraat 5 Dubbel

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM053 Naam monument : "De Kamp" Adres : Napoleonsweg 72 Postcode en plaats : 6081 AE Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 527199 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen 2 527200,

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur Molenweg 1 Langgevelboerderij, ca. 1850. Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. Het gebouw is volledig in gebruik als woonhuis. Hiertoe zijn in het dak van het voormalige bedrijfsgedeelte dakramen aangebracht.

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 482940 Smallepad 5 NH. Kerk Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 482949, 482941 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Hoofdweg 186 Complexomschrijving:

Nadere informatie

BIJLAGE 1 Natuuronderzoek

BIJLAGE 1 Natuuronderzoek BIJLAGE 1 Natuuronderzoek BIJLAGE 2 Wateradvies BIJLAGE 3 Overzicht rijksmonumenten 1 Badweg 30 (Opduin) Zomerhuis Gebouwd in 1913 Twee bouwlagen in kubusvorm; gevels

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 527199 Smallepad 5 Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 527201, 527200 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Grindweg 97 Complexomschrijving:

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM066 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 16, 16a en 18 Postcode en plaats : 6093 EC Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3948,

Nadere informatie

Donkerelaan Datum foto :

Donkerelaan Datum foto : Donkerelaan 22-24 Straat en huisnummer : Donkerelaan 22, 24 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A11017 / A11016 Complexonderdeel : Wildhoef Naam object : Bouwjaar : 1893 (bouwdeel

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 514177 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Antonius van Padua Aantal

Nadere informatie

Redengevende omschrijving

Redengevende omschrijving R.K. Johannes de Doper kerk, Markt Standdaarbuiten Kenmerken Adres Markt 25 Postcode/plaats 4758 BL Standdaarbuiten Huidige functie kerk Oorspronkelijke functie kerk Bouwjaar 1924 MIP-code Redengevende

Nadere informatie

De glazen koeltoren van Heerlerheide Oude & Nieuwe Energie

De glazen koeltoren van Heerlerheide Oude & Nieuwe Energie Gen Coel De glazen koeltoren van Heerlerheide Oude & Nieuwe Energie www.5keer9.fotoport.nl 5keer9 presenteert vele interessante thema`s zoals architectuur, kunst & cultuur Gen Coel een spraakmakend gebouw

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 523277 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Complex Heideveldweg

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 510436 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen 2 510437,

Nadere informatie

Monumentnummer*:

Monumentnummer*: Monumentnummer*: 526557 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status: rijksmonument Inschrijving

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 511054 Smallepad 5 Boerderijcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 511057, 511056, 511055 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23

Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Straat en huisnummer : Brederodelaan 57-77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Postcode en plaats : 2061 KH, 2061 KL, 2061 LA Kadastrale

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 482936 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl NH. Kerk Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Voormalige gemeente Jacobswoude

Voormalige gemeente Jacobswoude Voormalige gemeente Jacobswoude Volgnr 1 Jacobswoude Leimuiden Plaatselijke aanduiding Willem van de Veldenweg 69 Kadastrale aanduiding Leimuiden, sectie A, nr. 3047 Woonhuis bij school Woonhuis Bouwstijl

Nadere informatie

Gereformeerde kerk te Fijnaart. Wilhelminastraat 64, Fijnaart

Gereformeerde kerk te Fijnaart. Wilhelminastraat 64, Fijnaart Gereformeerde kerk te Fijnaart Wilhelminastraat 64, Fijnaart Foto's Fijnaart Gereformeerde kerk te Fijnaart Kenmerken Adres Wilhelminastraat 64 Huidige functie Kerk Postcode/plaats Oorspronkelijke functie

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl.

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM081 Naam monument : Pand 'Peeters' Adres : Kasteelstraat 9 Postcode en plaats : 6085 BH Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 2105 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 513258 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam n.v.t. Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Plantagebaan , Wouwse Plantage. Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw

Plantagebaan , Wouwse Plantage. Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw Plantagebaan 194-196, Wouwse Plantage Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Bouwjaar: Plantagebaan 194-196, 4724 AE Wouwse Plantage Boerderij met woonhuis/schuur vierde

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Korte geschiedenis van de parochie

Korte geschiedenis van de parochie Korte geschiedenis van de parochie Het dorp Schin op Geul is zeer oud. Onder de naam Schina komt het reeds voor in het oudste gedenkboek der abdij van de H.Remigius te Reims, dat omstreeks 847 werd opgesteld.

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 517370 Smallepad 5 - Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 517373, 517372, 517371 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Locatie van hoofdobject Complexomschrijving:

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

Lijst van 62 cultuur historisch waardevolle gebouwen in Vessem (vlgs bestemmingsplan kom Vessem 8/10/08) Flinkert 5/7 Dorpswoning

Lijst van 62 cultuur historisch waardevolle gebouwen in Vessem (vlgs bestemmingsplan kom Vessem 8/10/08) Flinkert 5/7 Dorpswoning Flinkert 5/7 Dorpswoning Ca. 1940 Eerste sociale woningbouw (tweekapper) Vessem. Baksteen halfsteens verband Eén bouwlaag met kap Zij-ingang, opkamer en kruiskozijnen. Siermetselwerk fries met bloktand.

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 521505 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Complex dienstwoningen

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Kerkstraat 2. Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Kerkstraat 2. Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM084 Naam monument : Pand 'Delhoofen' Adres : Kerkstraat 2 Postcode en plaats : 6085 AX Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon.

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM077 Naam monument : voormalige brouwerij Huybens De Kroon Adres : Dorpstraat 55 en 57 Postcode en plaats : 6085 BE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521505 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Complex dienstwoningen

Nadere informatie

Brugstraat 35, Roosendaal

Brugstraat 35, Roosendaal Brugstraat 35, Roosendaal Bouwjaar: 1921 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Brugstraat 35, 4701 LB Roosendaal Woonhuis / Notariskantoor Bouwjaar: 1921 Architect: Soort monument: Jac. Hurks Gemeentelijk

Nadere informatie

Rozenvendreef 1, Roosendaal

Rozenvendreef 1, Roosendaal Rozenvendreef 1, Roosendaal Bouwjaar: midden/einde 18e eeuw Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Bouwjaar: Rozenvendreef 1, 4707 PD Roosendaal Boerderijcomplex midden/einde 18e eeuw Architect: Soort

Nadere informatie

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto :

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto : Brouwerskolkweg 14 Straat en huisnummer : Brouwerskolkweg 14 Postcode en plaats : 2051 ED Overveen Kadastrale aanduiding : B6293 Complexonderdeel : Duinlust Naam object : Bouwjaar : 1906 Architect : C.

Nadere informatie

GEMEENTE APELDOORN Kerklaan 14/16

GEMEENTE APELDOORN Kerklaan 14/16 gebouwnummer : 324 straat + huisnr. : Kerklaan 14/16 postcode + plaats : 7311 AE APELDOORN naam object : Apotheek kad.aanduiding : bescherming : gemeentelijk monument deelgebied nr. waardevol gebied :

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 518134 Smallepad 5 Herberg Vlietzicht Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 518137, 518136, 518135 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Woningbouwcomplexen van Stuyt en Cuypers

Woningbouwcomplexen van Stuyt en Cuypers Woningbouwcomplexen van Stuyt en Cuypers Jan Stuyt en Jos. Cuypers waren verantwoordelijk voor de ontwerpen van de huizen van Ons Limburg uit het tijdsvak 1911-1924. Stuyt bouwde circa 3000 woningen in

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 230 postcode + plaats : 8096 CH OLDEBROEK naam object : kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie AF, nr. 275 bescherming : gemeentelijk monument registratienummer

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 520499 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Koningin Regentesselaan

Nadere informatie

De Nieuwenberg 15, Roosendaal

De Nieuwenberg 15, Roosendaal De Nieuwenberg 15, Roosendaal Bouwjaar: 19.. Gegevens monument Locatie: CBS Typering: De Nieuwenberg 15, 4705 AL Roosendaal Boerderijcomplex Bouwjaar: 19.. Architect: Soort monument: Gemeentelijk monument

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM017 Naam monument : n.v.t. Adres : Stationstraat 17 Postcode en plaats : 6095 BR Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 516227 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Begraafplaatscomplex met woning Aantal

Nadere informatie

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn De bescherming betreft de voormalige tuinderswoning uit 1929 aan de Lookwatering 1. De recente serre valt niet onder de bescherming. De tuinderswoning is gelegen in het

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING.

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. In het algemeen kan worden opgemerkt dat de hierna te beschrijven en te handhaven

Nadere informatie

Bouwstijlen van kerken in Nederland. De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal:

Bouwstijlen van kerken in Nederland. De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal: Bouwstijlen Bouwstijlen van kerken in Nederland De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal: Oudste stenen gebouw Romaans Gotiek Neogotiek Renaissance Neorenaissance Classicisme

Nadere informatie

Modern gebouw in 2 bouwlagen met steen en glas Midden in het dorp Midden in het dorp Midden in het dorp Nabij de rivier de Aa, in een woonwijk

Modern gebouw in 2 bouwlagen met steen en glas Midden in het dorp Midden in het dorp Midden in het dorp Nabij de rivier de Aa, in een woonwijk Vraag Synagoge Hervormde kerk H. Lambertuskerk Moskee BUITENKANT GEBOUW DE EERSTE INDRUK 1 Waardoor valt het gebouw op? 2 Staat het gebouw midden in het dorp / de stad? 3 Bij welk geloof denk je dat het

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 506833 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Woningbouwcomplex v d

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 527221 Smallepad 5 Herberg van Friesland Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 527222, 527220, 525617 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 491711 Smallepad 5 Kruiswegpark Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 491726, 491720, 491714 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Complexomschrijving:

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 518782 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam De Burgh buitenverblijf

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525144 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Molenaarshuis met schuur

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 509825 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl - Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 476058 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Schuddegeest Aantal

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 507484 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Zaagmolen Twickel Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort 468593 Smallepad 5 Boerderijcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 468596, 468595, 468594 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Complexomschrijving:

Nadere informatie

Basisgegevens Naam: Adres: Effenseweg 1. Denominatie: Rooms Katholiek. Bouwjaar: 1938

Basisgegevens Naam: Adres: Effenseweg 1. Denominatie: Rooms Katholiek. Bouwjaar: 1938 Basisgegevens Naam: Adres: Effenseweg 1 Buurt: Effen-Rith Wijk: West Gemeente: Breda Denominatie: Rooms Katholiek Type: Pastorie Bouwjaar: 1938 Architect: J. Hurks Monumentenstatus: Geen Huidige functie:

Nadere informatie

aanwijzing tot gemeentelijk monument van het object Burgemeester Martenssingel /IJssellaan 116a

aanwijzing tot gemeentelijk monument van het object Burgemeester Martenssingel /IJssellaan 116a besluit van burgemeester en wethouders iz-nummer onderwerp 2005.24235 aanwijzing tot gemeentelijk monument van het object Burgemeester Martenssingel 133-135- 137-139/IJssellaan 116a burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Onderzoek Groep energieke restauratie

Onderzoek Groep energieke restauratie Onderzoek Groep energieke restauratie Energie Karakteristieken Boerderijen en Kerken Advies rapport Kerk Thema: 4.3 /4.4 Afstuderen Project: Energieke restauratie Opdrachtgever: B. Boschma Datum: 4-6-2012e

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Parallelweg 2

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Parallelweg 2 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM012 Naam monument : n.v.t. Adres : Parallelweg 2 Postcode en plaats : 6095 AH Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 84 Coördinaten :

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 507674 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen: Monumentnummers

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 522705 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Sonneheerdt Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak.

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM021 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 14 Postcode en plaats : 6082 AP Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2231 Coördinaten

Nadere informatie

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning

TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning TE KOOP Kerk Slootdorp Brink 55 57, Slootdorp Kerkgebouw + (kosters)woning Aan deze verkoopinformatie kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige Nederlands

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 513817 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Visvijvercomplex Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6)

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Nederasselt Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Woning gebouwd rond 1930 metselwerkgevel, houten kozijnen en keramische dakpannen In de voorgevel is een erker aangebracht waarvan het dak als luifel doorloopt

Nadere informatie

Bouwjaar : : Woonhuis, twee onder één kap : Traditionalistisch / Delftse School

Bouwjaar : : Woonhuis, twee onder één kap : Traditionalistisch / Delftse School Algemene gegevens: Gemeente : Boxtel Plaats en postcode : Boxtel, 5281 CC Straat en huisnummer : Grote Beemd 5-15 Kadastrale aanduidingen : BTL00 K 1914 G 0 : BTL00 K 1913 G 0 : BTL00 K 2225 G 0 : BTL00

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 516185 Smallepad 5 Pastorie en stookhut Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 516187, 516186 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Hoofdweg

Nadere informatie

Redengevende omschrijving gemeentelijke monumentenlijst. : Koetsveldstraat

Redengevende omschrijving gemeentelijke monumentenlijst. : Koetsveldstraat Redengevende omschrijving gemeentelijke monumentenlijst Koetsveldstraat 18 Monumentnummer : GM017 Straat : Koetsveldstraat Huisnummer : 18 Toevoeging : --- Postcode : 6981 BG Kadastrale aanduiding : Doesburg

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525287 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Veelust Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

Monumentenregister Nijmegen. Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening

Monumentenregister Nijmegen. Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening Plaatselijke aanduiding monument Bottelstraat 10 Aanwijzingsbesluit 11-11-2015 MON ID-code 2743, 2744 Redengevende omschrijving

Nadere informatie

KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD. 8 september 2017

KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD. 8 september 2017 KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD 8 september 2017 Karakteristieke objecten Winschoten Noord 8 september 2017 Inhoud 1. Lijst karakteristieke objecten Winschoten Noord 2. Waarderingscriteria WINSCHOTEN

Nadere informatie

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint.

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM051 Naam monument : Vogelhuys Adres : Kasteellaan 14 Postcode en plaats : 6081 AN Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 5034 Coördinaten

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Walk 13. Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Walk 13. Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM075 Naam monument : Garage Janssen Adres : Walk 13 Postcode en plaats : 6093 GS Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie C nr(s) 3825 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 514503 Smallepad 5 Wooncomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 514505, 514504, 8164 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: BY Loseweg

Nadere informatie

Oorspronkelijke functie : paardenstalling (begane grond) en feestzaal (verdieping)

Oorspronkelijke functie : paardenstalling (begane grond) en feestzaal (verdieping) Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM015 Naam monument : Phillokaal Adres : Gats 1a Postcode en plaats : 6131 EM Sittard Kadastrale aanduiding : STD00 sectie F nr(s) 2291 Coördinaten

Nadere informatie

Gebied 5 Historische invalswegen

Gebied 5 Historische invalswegen Gebied 5 Historische invalswegen Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 5 Historische invalswegen 81 het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 5 Historische invalswegen

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 509797 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Wooncomplex Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie