Handleiding Google Analytics

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Google Analytics"

Transcriptie

1 Handleiding Google Analytics Ga naar en log in. Kies de website waar je de statistieken van wilt bekijken. Selecteer rechts bovenin de periode waarvan je de statistieken wilt bekijken. Aan de linkerkant kun je in het menu het gewenste overzicht selecteren. De betekenissen van de statistiekgegevens staan hieronder beschreven. Homepage Op de homepage zie je een overzicht met verschillende data uit de rapporten. Per blok kun je doorklikken en ook de periode kun je aanpassen. Aanpassing Bij aanpassing kun je gebruik maken van Google Data Studio, een gratis datavisualisatie en dashboardtool. Je kunt hier eenvoudig visuele rapportages opstellen en delen. Realtime Bij realtime kun je zien wie of er op dit moment bezoekers op je website zijn en wat ze aan het doen zijn. Doelgroep Doelgroep overzicht Een algemeen overzicht krijg je bij het doelgroepoverzicht. In de grafiek zie je de duidelijk de pieken van bezoeken aan de website (je kunt bij sessies en selecteer een statistiek verschillende opties kiezen). Sessies is het aantal keer dat de website bezocht is (inclusief herhalingsbezoeken). Gebruikers zijn de bezoekers van je website (deze kunnen gesplitst worden in nieuwe bezoekers en terugkerende bezoekers). Paginaweergaven is het totaal aantal pagina s die bekeken zijn (inclusief herhalingsbezoeken). Pagina s/sessies geeft het gemiddelde aantal bezochte pagina s weer per sessie. Gemiddelde sessieduur is de gemiddelde duur van een bezoek aan de website. Bouncepercentage geeft aan hoeveel mensen de website meteen weer verlaten. % nieuwe sessies is een schatting van het aantal eerste bezoeken.

2 Onder bovenstaand overzicht staat een overzicht gesplitst in demografie, systeem en mobiel. Als je bijvoorbeeld bij systeem op browser klikt, zie je via welke browsers de website wordt bezocht. Doelgroep demografie Bij demografie kun je gegevens zien over de leeftijd en het geslacht van je websitebezoekers. Doelgroep interesses Bij interesses kun je zien in welke onderwerpen websitebezoekers geïnteresseerd zijn. Doelgroep geo Bij geo kun je zien welke taal bezoekers hebben ingesteld en waar bezoekers vandaan komen. Per land kun je doorklikken voor een verdere verdeling. Doelgroep gedrag Bij gedrag kun je de verhouding nieuwe/terugkerende bezoekers zien, de frequentie & geschiedenis en de betrokkenheid van de websitebezoekers. De betrokkenheid gegevens zijn uit te splitsen in sessieduur en bezoekdiepte.

3 Hieronder een afbeelding van de sessieduur. Bijvoorbeeld: er zijn 684 website bezoeken geweest waarbij bezoekers seconden op de website zijn gebleven. Bij die 684 bezoeken zijn er pagina s bekeken. Hieronder een afbeelding van de bezoekdiepte. Bijvoorbeeld: er zijn websitebezoeken (sessies) geweest waarbij er maar 1 pagina is bezocht (bezoekdiepte). Hoe hoger de bezoekdiepte, hoe meer pagina s er zijn bekeken (gemiddeld). Doelgroep technologie Bij de technologie gegevens zie je welke browser en besturingssystemen bezoekers gebruiken en via welk netwerk. Doelgroep mobiel Bij mobiel kun je zien via welke apparaten de website wordt bekeken.

4 Doelgroep benchmarking Hier kun je jouw gegevens vergelijken met data van andere bedrijven. Doelgroep gebruikersstroom Bij gebruikersstroom kun je zien welke route bezoekers op de website hebben doorlopen en bijvoorbeeld uit welk land ze komen. Je kunt bij land ook een andere optie kiezen zoals besturingssysteem of taal. Acquisitie Acquisitie overzicht Bij acquisitie overzicht kun je zien op welke manier bezoekers op de website terecht komen. Direct = meteen naar de website Referral = doorverwijzingen vanuit andere websites Organic Search = Google zoekmachine Paid Search = Google Adwords Social = social media kanalen Other = overige kanalen Je kunt per verkeersbron helemaal doorklikken en precies zien via welke kanalen bezoekers op de website zijn gekomen. Je kunt bij sommige bronnen ook zien hoeveel transacties (aankopen) er zijn geweest en wat de opbrengst daarvan is.

5 Als je Google AdWords campagnes hebt draaien, kun je ze koppelen aan Google Analytics. Dit doe je als volgt: klik in het menu op Beheer -> kies in de middelste kolom ( property ) de juiste website (als je er meerdere hebt) -> klik op AdWords-links -> klik op de rode button Nieuwe Linkgroep. De Adwords campagnes zie je vervolgens terug in het menu onder Acquisitie bij AdWords (het kan na het koppelen 24 uur duren voordat ze hier tussen staan). Je kunt per campagne bekijken op welke zoekwoorden advertenties zijn gevonden, wat de zoekopdrachten zijn geweest, op welk tijdstip ze hebben gekeken, etc. Let op! Als je beide accounts gaat koppelen is het noodzakelijk dat je gebruik maakt van een Google Account dat beheerdersrechten heeft voor beide accounts. Als het Google Adwords account en het Google Analytics account niet op de juiste manier zijn gekoppeld, dan worden bezoekers via Adwords namelijk gemeten als organische bezoekers. Acquisitie alle verkeer Ook hier kun je zien via welke kanalen bezoekers op je website zijn gekomen en kun je nog wat dieper in de statistieken duiken. Acquisitie Adwords Als je Adwords campagnes hebt draaien, kun je deze koppelen en in dit deel de statistieken bekijken. Acquisitie Search Console Google Search Console is een gratis productpakket dat gegevens en analyses levert waarmee je de prestaties van je website op Google Zoeken kunt verbeteren. Search Console geeft informatie over wat gebruikers zien in de zoekresultaten van Google voordat ze besluiten door te klikken naar jouw website. Om dit in te stellen ga je naar de pagina 'Property-instellingen' in het beheerdeel om te wijzigen van welke website je gegevens wilt weergeven. Je moet eigenaar van de Google Analytics-property zijn om deze te koppelen aan een website in Search Console. Property toevoegen: Property koppelen: Acquisitie Sociaal Ook hier kun je het verkeer vanuit social media bekijken. Je kunt o.a. zien via welke sociale platformen ze op de website terecht zijn gekomen en de gebruikersstroom bekijken. Acquisitie Campagnes Als je gebruik maakt van betaalde campagnes, dan kun je hier verder op de statistieken inzoomen.

6 Gedrag Gedrag overzicht Bij gedrag overzicht kun je o.a. zien welke pagina s het meeste zijn bekeken. Bij gedragsstroom kun je zien welke route bezoekers hebben doorlopen op de website. Qua layout ziet gedragsstroom er hetzelfde uit als de gebruikersstroom. Als je op volledig rapport weergeven klikt bij overzicht, krijg je alle pagina s op de website te zien. Paginaweergaven: hoe vaak is de pagina bekeken (inclusief herhalingsbezoeken). Unieke paginaweergaven: hoe vaak is deze pagina voor het eerst bekeken. Gemiddelde tijd op pagina: hoe lang zijn bezoekers gemiddeld op deze pagina gebleven. Instappunten: hoe vaak was deze pagina het punt waar men op de website binnen is gekomen. Bouncepercentage: hoe vaak was de instappagina het punt waar men ook weer de website verlaten heeft. Uitstappercentage: hoeveel bezoekers hebben op deze pagina de website weer verlaten. Paginawaarde: hoeveel heeft de pagina gekost in Google Adwords.

7 Gedrag sitecontent Ook bij sitecontent kun ook alle pagina s van je website bekijken met bijbehorende statistieken. Ook zie je hier de bestemmingspagina s en de uitstappagina s. Gedrag sitesnelheid Bij sitesnelheid kun je zien wat de gemiddelde laadtijd, downloadtijd, etc. van een pagina is. Ook worden er hier snelheidssuggesties gegeven. Gedrag zoekopdrachten op site Heeft jouw website een zoekfunctie, dan kun je hier o.a. bekijken op welke woorden bezoekers hebben gezocht. Gedrag gebeurtenissen (Google Tag Manager) Een gebeurtenis is een bepaalde actie die een bezoeker uitvoert op een website, bijvoorbeeld het downloaden van PDF documenten, klikken op belangrijke knoppen of banners, etc. Om gegevens in 'Gebeurtenissen' te kunnen zien, moet je een code aan je website of app toevoegen met Google Tag Manager: Conversies Conversies doelen Als je doelen hebt ingesteld, dan kun je hier de resultaten zien. Je kunt doelen instellen bij 'Beheer' -> 'Doelen' (in de 3 e kolom weergave ). Je kunt bijvoorbeeld als doel instellen dat het contactformulier is ingevuld, dat bezoekers een bepaalde tijd op een pagina blijven, dat ze zoveel pagina's / sessie hebben bekeken, dat ze een video hebben afgespeeld, etc. Conversies e-commerce Gebruik je jouw website voor e-commerce, dan kun je een codefragment toevoegen aan je website of app om transactiegegevens te verzamelen. Conversies multichannel trechters Hier kun je zien hoe jouw marketingkanalen samenwerken bij het genereren van verkopen en conversies. De multi-channel trechters geven inzicht in interacties via verschillende digitale media en laten zien hoe deze kanalen samenwerken om verkopen en conversies te genereren. Beheerder In de sectie beheerder kun je de instellingen beheren, filters toevoegen, doelen instellen, Adwords campagnes koppelen, etc. Filters Om de statistieken zo betrouwbaar mogelijk te houden, is het belangrijk dat spamaccounts en eigen IP-adressen eruit worden gefilterd. Dit doe je als volgt: klik in het menu op Beheerder. Vervolgens krijg je onderstaand overzicht te zien, klik in de linkerkolom op Alle filters. Let op! Deze acties kun je alleen uitvoeren als je alle rechten in Google Analytics hebt.

8 Klik vervolgens op de rode Filter toevoegen knop. Als je spamaccounts eruit wilt filteren (deze staan meestal tussen het referral verkeer), vul je bij filternaam de naam van het spamaccount in. Vervolgens klik je bij filtertype op Aangepast en selecteer je bij het filterveld Campagnebron. Bij het filterpatroon vul je dan de URL van de spam-website in.

9 Als je een IP-adres eruit wilt filteren, vul je bij filternaam de omschrijving van het IP-adres in (bijvoorbeeld PC Flex Online Marketing ). Vervolgens klik je bij filtertype op Aangepast en selecteer je bij het filterveld IP-adres. Bij het filterpatroon vul je dan het IP-adres in. Je IPadres kun je hier opzoeken: In het laatste veld onderin, staat in het linkerveld je websitenaam, selecteer deze en klik op Toevoegen. Je websitenaam komt nu in de rechterkolom te staan. Klik vervolgens op de blauwe Opslaan knop.

10 Overige info Rapporten opslaan Je kunt rapporten opslaan, deze kun je terugvinden bij Beheer -> Opgeslagen rapporten (in de 3 e kolom weergave ) Rapporten exporteren Je kunt rapporten ook opslaan als een PDF bestand of exporteren naar Excel. Rapporten delen Bij de optie delen, kun je rapporten mailen. Je kunt het soort bestand en de frequentie kiezen. (Not set) zoekwoorden Google Analytics deelt alle bezoeken die geen informatie hebben over een zoekwoord in onder Not set. Dat kan betekenen dat het verkeer niet afkomstig is van een zoekmachine, maar van een doorverwijzing, direct of bijvoorbeeld via een nieuwsbrief. Het kan echter ook betekenen dat het verkeer wel afkomstig is van een zoekmachine maar de informatie over het zoekwoord onderweg verloren is gegaan. Om Google Analytics zoekwoorden te laten tonen die voort komen uit Adwords verkeer, moeten Analytics en Adwords aan elkaar gelinkt worden. Indien dit niet of foutief gebeurt, zal Analytics het verkeer afkomstig uit Adwords markeren als (not set), de informatie over het zoekwoord is immers verloren gegaan. Not provided (zoekwoorden) Zoekers op Google kunnen ervoor kiezen dat hun zoekwoord niet bekend gemaakt wordt. Door gebruik te maken van Google Encrypted Search worden de zoekopdrachten versleuteld dmv. SSL en kunnen deze niet door Google Analytics achterhaald worden. Analytics plaatst dit verkeer vervolgens onder de naam not provided.

Leeswijzer Google Analytics-rapporten

Leeswijzer Google Analytics-rapporten Auteur Mike Spaans C&W, FGW Universiteit Leiden Leeswijzer Google Analytics-rapporten Versie 28-10-2014 1.2 Inhoud Over Google Analytics... 2 Algemene termen... 2 Toelichting bij selectie van sessies...

Nadere informatie

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie...

1. Inhoud Inleiding Algemene informatie Startpagina Rapportage Algemene informatie... 1. Inhoud...2 2. Inleiding...3 2.1 Algemene informatie... 3 3. Startpagina... 4 4. Rapportage... 5 4.1 Algemene informatie... 5 4.2 Doelgroep... 6 4.2.1 Algemene informatie... 6 4.2.2 Overzicht... 7 4.2.3

Nadere informatie

Google Analytics Handleiding 2016

Google Analytics Handleiding 2016 Google Analytics Handleiding 2016 2 Think Online BV 2016 Think Online BV Wil je meer inzicht krijgen in je websitebezoekers, ben je benieuwd hoeveel tijd zij per webpagina besteden en wil je weten hoe

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Google Analytics Training

Google Analytics Training Google Analytics Training www.actemium.nl Deel 1 - De basis - 29 Februari 2016 Inhoud Over Google Analytics Het bovenste menu Admin / Gebruikersniveau s Reporting Real-Time data Audience Acquisition Behavior

Nadere informatie

GOOGLE ANALYTICS. Inloggen de je hier: haps:// Rechtsboven staat de tekstuele link aanmelden. !

GOOGLE ANALYTICS. Inloggen de je hier: haps://  Rechtsboven staat de tekstuele link aanmelden. ! De cijfers die in Google Analy3cs worden getoond krijgen alleen waarde als je ze in een bepaalde context ziet. Met een referen3ekader weet je pas of iets veel of weinig is. Deze toelich3ng wil dat referen3ekader

Nadere informatie

Handleiding Rapportagetool Google Analytics

Handleiding Rapportagetool Google Analytics Handleiding Rapportagetool Google Analytics Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Werking van het programma... 4 2.1 Het Home scherm... 4 2.2 Het invoeren van gegevens... 5 2.2.1 Ophalen data bij Google... 5 2.2.2

Nadere informatie

Hand-outs. Meten is weten! De basis

Hand-outs. Meten is weten! De basis Hand-outs Meten is weten! De basis Meten = weten? 10.000 6.5 kg 6 stuks 20 cm 120 m3 Proprietary + Confidential Er zijn heel veel potentiële klanten online... Proprietary + Confidential Wat is webanalyse?

Nadere informatie

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding rapportages Google Analytics Datum: Juni 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave DOELGROEPSRAPPORT... 2 GEDRAGSRAPPORTEN... 3 MOBIELE RAPPORTEN... 5 INHOUDSRAPPORTEN...7 VERKEERSBRONNEN...

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

Google Analytics FAQ

Google Analytics FAQ Google Analytics FAQ Valk Internet Inhoudsopgave. Google Analytics 2. Hoe kom ik in Google Analytics?. Wat kan ik met Google Analytics?.. Waar komen mijn bezoekers vandaan?.2. Wat heeft mijn mailing opgeleverd?..

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

3 Google Analytics 1. GOOGLE ANALYTICS INSTELLEN

3 Google Analytics 1. GOOGLE ANALYTICS INSTELLEN 3 Google Analytics Wil je meer inzicht krijgen in hoe bezoekers jouw website gebruiken, hoe ze er terecht zijn gekomen en hoe je kunt zorgen dat ze terugkomen? Gebruik dan Google Analytics. Google Analytics

Nadere informatie

Kennissessie Google Analytics.

Kennissessie Google Analytics. Kennissessie Google Analytics. Analytics Consultant Google Analytics, Adobe Reports & Analytics Webanalist sinds juni 2011 MA Bedrijfscommunicatie & Digitale Media BSc Bedrijfseconomie LinkedIn Wat verwachten

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen actiegerichte dashboards... 3 Dashboards in Google Data Studio: instructie + tips... 5 Afsluitende tips voor de

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Aan de slag met Google Analytics. Deel 1.

Aan de slag met Google Analytics. Deel 1. Aan de slag met Google Analytics. Deel 1. 1. Google Analytics account aanmaken Stap 1 Via de link http://www.google.com/analytics kan er ingelogd worden bij Google Analytics. Klik op de knop account aanmaken

Nadere informatie

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Samenvatting Web- en telefonische conversies Webconversies worden vaak gemeten met Google Analytics en AdWords. Maar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

BROCHURE n 3. Stappenplan Google Analytics

BROCHURE n 3. Stappenplan Google Analytics BROCHURE n 3 Stappenplan Google Analytics In samenwerking met BROCHURE N 3 Google Analytics PAGINA 2 INTRODUCTIE Hoe analyseer ik gratis mijn website? Google Analytics vertelt je onder meer hoe bezoekers

Nadere informatie

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6

KPI s instellen binnen Google Analytics... 2. De Google Analytics rapporten... 5. Doelgroepsrapport... 6 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 2 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Mobiele rapporten... 10 Benchmarking

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Google Analytics. ter ondersteuning aangeboden door POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen

Google Analytics. ter ondersteuning aangeboden door POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen Handleiding Google Analytics ter ondersteuning aangeboden door POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen versie 13/03/2014 Deze handleiding werd opgesteld door POM West-Vlaanderen & Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

Ga naar http://www.google.com/analytics/. Heb je nog geen google account? Klik dan op: een account aanmaken (figuur 1) en volg de aanmeldprocedure.

Ga naar http://www.google.com/analytics/. Heb je nog geen google account? Klik dan op: een account aanmaken (figuur 1) en volg de aanmeldprocedure. Google analytics Een van de modules van mijnhengelsportvereniging.nl is de statistiekenmodule die gekoppeld is met Google Analytics (GA). Via een google account kunnen gegevens over de bezoekers inzichtelijk

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics

Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics Handleiding Gebruikers-verkenner Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoe werkt de gebruikers-verkenner?... 2 Gebruik segmenten binnen de gebruikersverkenner... 5 Afsluitende tips... 6 5 praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 Wat zijn de kenmerken van je bezoekers?... 3 Welke apparaten gebruiken je website

Nadere informatie

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen.

Meten is weten. Dirk-Jan Melssen. Meten is weten Dirk-Jan Melssen www.djom.nl dirkjan@djom.nl www.linkedin.com/in/dirkjanmelssen/ Over DJOM Radboud Universiteit Aquaco Modation Wageningen University DJOM Inhoud Google Analytics Volume

Nadere informatie

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2

KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen voor Google Analytics... 2 Kies KPI's die werkelijk impact hebben op de conversie... 2 Dashboards in Google Analytics... 4 Onmisbare

Nadere informatie

Meten is weten! De basis

Meten is weten! De basis Meten is weten! De basis Niels McEvoy - Strateeg @ Google Sam Vergauwen - Strateeg @ Google #DigitaalAtelier In deze workshop... Introductie binnen de online customer journey Introductie tot het meten

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave Basisbeginselen Aangepaste rapporten... 3 Waarom dien je eigenlijk aangepaste rapporten te gebruiken?... 3 Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken?...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport...

1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10. 1.3. De Google Analytics rapporten... 17. 1.3.1.Doelgroepsrapport... DASHBOARDS EN RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave 1.1 KPI s instellen voor Google Analytics... 3 1.2. Dashboards in Google Analytics... 5 Onmisbare dashboards... 10 1.3. De Google Analytics rapporten...

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5

Inhoudsopgave. KPI s instellen binnen Google Analytics... 1. De Google Analytics rapporten... 5 RAPPORTAGES IN GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave KPI s instellen binnen Google Analytics... 1 De Google Analytics rapporten... 5 Doelgroepsrapport... 6 Gedragsrapporten... 8 Cohort rapport... 10 Mobiele rapporten...

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

Google Analytics. voor. Softwear webshops

Google Analytics. voor. Softwear webshops Google Analytics voor Softwear webshops 19-mei-2009 Jeroen de Vries jeroen@softwear.nl 1. Het activeren van Google Analytics op uw Softwear webshop Maak binnen uw Google Analytics account een nieuw profiel

Nadere informatie

Introductie Bèta versie

Introductie Bèta versie Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat is een cohortanalyse?... 4 Cohortcontroles... 5 1. Cohort Type/Cohorttype... 6 2. Cohort Size/ Cohortgrootte... 7 3. Metric/Statistiek... 7 4. Date range/periode... 8

Nadere informatie

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google AdWords is hét betaalde advertentiekanaal van Google. Je wilt je advertenties tonen aan een relevant

Nadere informatie

Inhoudsopgave handleiding CMS

Inhoudsopgave handleiding CMS Inhoudsopgave handleiding CMS INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 HOE BEHEER IK ONZE GOEDE DOEL GEGEVENS?... 3 WAT IS EEN CMS?... 3 HOE LOG IK (BINNEN HET CMS) OP WWW.GEEF.NL IN?... 3 IK BEN

Nadere informatie

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1

AdCalls instellen !!! AdCalls. Installatiehandleiding. TITEL Handleiding AdCalls. DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 AdCalls Installatiehandleiding TITEL Handleiding AdCalls DATUM 19 februari 2014 VERSIE 1.1 2 Inhoudsopgave # Titel Bladzijde 1. Introductie 3 2. 2.1 2.2 2.3 3. 3.1 3.2 4. 4.1 4.2 4.3 Uw website(s) koppelen

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Do s en dont s van Lifetime value (klantwaarde)... 2 Het nieuwe lifetime value rapport: uitleg + tips...

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten Google Analytics

Handleiding aangepaste rapporten Google Analytics Handleiding aangepaste rapporten Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken?... 5 Welke typen statistieken en dimensies dien je met elkaar te combineren?...

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de bezoekers van uw website. How To

Inzicht krijgen in de bezoekers van uw website. How To Inzicht krijgen in de bezoekers van uw website How To Inhoudsopgave 03 Inloggen 04 Naar uw rapportagepagina 05 Algemene rapportage van uw website bekijken 06 Resultaten over een specifieke periode bekijken:

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console

Handleiding HOW TO. Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console Handleiding HOW TO Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een eigenaar of een gebruiker toevoegt aan je Google Search Console.

Nadere informatie

Een Google Analytics account aanmaken. How To

Een Google Analytics account aanmaken. How To Een Google Analytics account aanmaken How To Over Google Analytics Met Google Analytics verzamelt u statistieken van uw website die u gemakkelijk kunt inzien. Vragen als hoeveel conversie levert uw site

Nadere informatie

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Het jaar van YouTech.nl in cijfers

Het jaar van YouTech.nl in cijfers 2014 Het jaar van YouTech.nl in cijfers In 2014 bezochten 260.378 personen onze website en bekeken ze gemiddeld 1,54 pagina s. Het gemiddelde bezoek duurde ongeveer een minuut en 80% van de bezoekers hield

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Kennisevent. beter zichtbaar online

Kennisevent. beter zichtbaar online Kennisevent beter zichtbaar online GIJS NILLESSEN Agenda 15:30-16:00 16:00-16:45 16:45-17:45 17:45-18:15 18:15-19:00 19:00-19:30 19:30-20:30 intro Online zichtbaarheid sessie 1 Beter zichtbaar door SEO

Nadere informatie

Website migratie checklist

Website migratie checklist Website migratie checklist Copyright 2018 Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van S&D Interactive Media worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren

15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren 15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren 15 Manieren om Facebook Ads te optimaliseren Heb je Facebook Ads al geprobeerd? Krijg je nog onvoldoende resultaat uit je advertenties? Het belangrijkste

Nadere informatie

Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics!

Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics! Handleiding optimaliseer je content resultaten met Google Analytics! Inhoudsopgave Inleiding... 2 De implementatie: must-have onderdelen om de meerwaarde van je content te kunnen bepalen!... 3 Content

Nadere informatie

De website eenvoudig aanpassen

De website eenvoudig aanpassen De website eenvoudig aanpassen Handleiding Zelf aan de slag met de website V5 Inhoud Gefeliciteerd met de website. Je kunt de website zelf bewerken en de resultaten bekijken. Via deze handleiding helpen

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Cookies beleid. 1. Wat is een cookie? 2 Waarom gebruiken we Cookies? 3 Wat zijn de verschillende soorten Cookies die we gebruiken?

Cookies beleid. 1. Wat is een cookie? 2 Waarom gebruiken we Cookies? 3 Wat zijn de verschillende soorten Cookies die we gebruiken? Cookies beleid Dit cookies beleid (de "Cookies Policy") beschrijft hoe Pernod Ricard België, naar Belgisch recht, gevestigd in Chaussée de Charleroi 112, 1060 Brussel ( "Pernod Ricard" of "wij"), vastbesloten

Nadere informatie

Handleiding Mediaweb juni 2018

Handleiding Mediaweb juni 2018 Handleiding Mediaweb juni 2018 Inhoudsopgave Over Mediaweb... 2 Inloggen Mediaweb... 2 Mijn Media... 3 Artikelen filteren... 4 Filtermogelijkheden... 5 Acties uitvoeren voor meerdere artikelen... 7 Beheer...

Nadere informatie

Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen.

Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen. Handleiding LeadQ Lite (60 dagen Pilot) Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen. Mocht u na het lezen van deze handleiding er toch nog niet

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

meten = weten! basistips voor Google Analytics

meten = weten! basistips voor Google Analytics 10 meten = weten! basistips voor Google Analytics december 2012 www.multimove.nl Doelen meten Welk doel heeft u met uw website en hoe vaak wordt dit doel behaald? U kunt dit gemakkelijk meten met behulp

Nadere informatie

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To

Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne. How To Inzicht krijgen in de resultaten van uw Google AdWords Campagne How To Inhoudsopgave U heeft een Google AdWords TM Campagne. Natuurlijk wilt u weten wat de effectiviteit van uw campagne is. Hoe vaak worden

Nadere informatie

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be Google Als zoekmachine verzamelt en ordent Google informatie op het Internet. Wanneer men een zoekopdracht invoert geeft Google een hele reeks zoekresultaten weer, waaronder een lijst met bestanden, artikels,

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics

Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics De 25 tips & trucs van de Coaching (1) 1. Google is marktleider met bijna 90%. 2. Gebruik Google Chrome als browser

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking Gebeurtenissen meten met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Verschillen tussen event tracking en virtuele paginavertoningen... 2 Event tracking instellen... 2 Rapporten voor gebeurtenissen...

Nadere informatie

Privacy- en cookie statement versie

Privacy- en cookie statement versie Inhoud Privacy statement... 2 Uw privacy... 2 Waarvoor verwerken wij uw persoonsgegevens... 2 Nieuwsbrieven... 2 Recht van verzet... 2 Gebruik van persoonsgegevens door derden... 2 Social Media... 3 Gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit bovengenoemde thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit bovengenoemde thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus The Facebook pagina van NKBV 50 Plus https://www.facebook.com/nkbv50plus/ Waarom hebben we een Facebook pagina voor NKBV 50 Plus? Een Facebook pagina is een extra manier om onze sectie onder de aandacht

Nadere informatie

Rapporten. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v1.0 01-12-2011

Rapporten. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v1.0 01-12-2011 Rapporten EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de rapporten binnen IdentySoft behandeld. In deze handleiding

Nadere informatie

AEOLUS. Sociale Kaart. Aeolus Front. Versie 3 /

AEOLUS. Sociale Kaart. Aeolus Front. Versie 3 / AEOLUS VERSIE 3 AEOLUS Sociale Kaart Aeolus Front Versie 3 / 9-8-2018 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

52 Weken Facebookles

52 Weken Facebookles 52 Weken Facebookles E-book #9: Week 33 t/m 36 Week #33: Retargeting deel 1 van 3 Wat is retargeting? Retargeting is niet is dat exclusief op Facebook plaatsvindt. Op ieder platform waar je kunt adverteren,

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek Wordpress Handleiding Mediabibliotheek In deze handleiding wordt de mediabibliotheek van Wordpress behandeld WordPress Handleiding De mediabibliotheek Webmyday 2018 STAP 1 1. Log in op de website Ga naar

Nadere informatie

WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc)

WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) www.utwente.nl/webhare Webhare: Standaardcursus (versie sept 2015) www utwente nl/webhare 1 INHOUD Deel 1: Herhaling

Nadere informatie