Op 17 december 2008 was dus het volgende aan de gang :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op 17 december 2008 was dus het volgende aan de gang :"

Transcriptie

1 Renovatie Fellenoord 9 en11 te Boxtel. Datum : 24 maart 2015 Aan de Raadsleden van de Gemeente Boxtel De reden waarom wij dit schrijven aan U richten is dat wij U op de hoogte willen brengen van de ( uit de hand ) lopende procedures tussen de gemeente en ons die nog steeds spelen rondom de afwikkeling van de renovatie van onze panden Fellenoord 9 & 11. Zoals U, waarschijnlijk weet, is in 2008 de Fellenoord 9 & 11afgebrand en hebben wij nr 11 in oktober 08 gekocht en daarna begin december 08, min of meer gedwongen door de omstandigheden, ook nr 9 & 9A. Wij hadden het idee om daar met twee families te gaan wonen en een aantal delen, bv tuin, atelier en schuur, behorend bij de panden samen te gebruiken. Met dat plan zijn we in oktober 2008 gestart. We hadden een vergunning voor de herbouw van het dak voor nr 11, verkregen in november 2008 en voor nr 9 een bouwvergunning van het dak in december 08, op basis van de mee gekochte vergunning van nov 2007 van vorige eigenaar. Vergund was een dakkapel aan de voorzijde op nr 11, die centraal met de voorgevel moest worden geconstrueerd en aan de achterzijde een uitbouw met de gegeven maatvoering. Tevens laat de bouwvergunning van 2007 ook zien dat we de kozijnen aan de voorzijde van het pand nr11 op de zelfde hoogte als de hoogte van de kozijnen van nr 9 mochten plaatsen. Voor nr 9 was er nog geen vergunning voor een dak kapel aan de voorzijde en voor een uitbouw identiek aan nr 11 of een vergunningsvrije dakkapel aan de achterzijde aangevraagd. De tekenaar had van ons de opdracht gekregen nadat de overdracht gepasseerd was in december 2008 om dat op tekening te zetten. Op 17 december 2008 was dus het volgende aan de gang : Bij het dichtleggen van het dak van de beide panden hebben wij aan de voorzijde van het dak de isolatie platen van nr 9 doorlaten lopen en waren we bezig een dakvlak voor een vergunningsvrije dak kapel aan de achterzijde te monteren. Er was nog geen kozijn geplaatst op nr 9 De breedte van de dakkapel op nr 9 stemde overeen met de maten van een vergunningsvrije dakkapel nl 2.73 mtr.daarmee konden we dus alle kanten op bij het afbouwen en deden we niks illegaals.

2 Aan de achterzijde van nr 11 hadden we een dakvlak gemaakt vlg de vergunde bouwtekening van 2007 en daarbij werd een dakvlak van 1,83 mtr, gemeten aan de buitenzijde van het dak. Op verzoek van de buurman van nr 13 hadden we de oversteek van het dak aan de zuidkant, boven zijn dak weer terug gebracht naar de situatie van voor Toen is nl het dak van de beide Fellenoorden ook al een keer vernieuwd. Hadden we wel de oversteek gemaakt, zoals vergund, dan hadden we een dak vlak aan de achterzijde van nr 11 van 2.13 mtr gerealiseerd. Aan de voorzijde van nr 11 zat een gat in het dak en waren we nog volop bezig de vergunde dak kapel te installeren. Op 17 december 08 hadden we ook al de delen van de illegale uitbouw aan de achterzijde van nr 11 verwijderd waarover de vorige eigenaar een procedure had lopen met de gemeente. Dwz hij moest sinds 2007 die uitbouw verwijderen en deze uitbouw moest voor 1 januari 2009 verwijderd zijn op straffe van een boete van 7500,-- euro.. MAW op 17 december 2008 waren wij, samen met bevriende bouwtechnisch, zeer onderlegde mensen, bezig om het dak dicht te leggen vlg de vergunde bouwtekeningen van de nov 2007 en de vergunningen van nov en dec 2008.Dat geldt dus voor de beide panden 9 en 11. Dit alles in tegenspraak met de constatering van de inspecteur en ambtenaar op Wonen en Milieu. Op 17 december 2008 komt de inspecteur van de gemeente onaangekondigd bij ons binnen en stelt hij vast om uur dat wij illegale bouwwerken realiseerden. Hij trachtte toen de werklieden te sommeren dat zij moesten stoppen met hun werkzaamheden, echter hij had daarvoor niet de bevoegdheid. Direct ben ik gebeld door onze mensen, ik was niet ter plaatse en ik heb direct contact opgenomen met dhr Clement, Wonen en Milieu, die nog van niets wist. Later op de dag is mij persoonlijk door de ambtenaar van Wonen en Milieu om uur een schrijven van de gemeente overhandigd met daarin een aankondiging van een bouwstop voor de beide panden. Om uur na de pauze hebben wij het pand gesloten en zijn alle werklieden, inclusief ikzelf, huiswaarts gekeerd. Daarna zijn de procedures tussen ons en de dienst wonen en milieu aan gevangen. Op 18 december 2008 is er een vergadering geweest waarbij oa dhr v d Laak, voorzitter van de welstand commissie mij duidelijk maakt dat onze plannen voor een dakkapel aan de voorzijde van nr 9 een uitgesloten zaak was. Hij betreurde zelfs dat wij al een vergunning hadden voor de dakkapel op nr 11. Reden?? Geen antwoord!!

3 Tevens is in de optiek van de inspecteur en zijn trawanten vastgesteld dat wij doorgebouwd hadden en dus verbeurden wij op 18 december 08 reeds een dwangsom van ,-- euro!! Onze uitleg en argumenten werden niet gehoord en er restte ons dus slechts het beginnen van een procedure van verweer via de schillen commissie en later via de rechter!!. De rest is beschreven in de uitgebreide correspondentie, die ik U graag ter beschikking stel, maar die veel tijd neemt. Stand van zaken : Na een lange periode van gesteggel van > 1 ½ jaar, 9 nieuwe tekeningen door ons geleverd, drie verschillende tekenaars door ons ingehuurd, het leveren van berekeningen van balk constructies die al vergund waren in 2007, een interventie van wethouder van den Oetelaar met als resultaat een convenant tussen twee partijen om de voortgang van de bouw weer vlot te krijgen, 3 rechtszaken en een door ons in de hand genomen bouw advies buro om de discussies tussen ons en de gemeente te onderhouden, kwam dan eindelijk in maart 2010 de vergunning los om het dak en de gevel van de panden 9 & 11 zo te bouwen als ze nu gerealiseerd zijn. Voor de indeling en het gebruik van de panden moest nog een traject doorlopen worden voor een omgeving vergunning procedure die een fase 1 en 2 behelsde. Dit alles kwam een jaar later, uiteindelijk in mei 2011, in orde. Aardig is te vermelden dat een week voor het afgeven van de benodigde vergunningen voor het gebruik van de panden vindt er weer een inspectie plaats en wederom verbeuren wij een dwangsom van euro ,-- omdat wij een balken laag hebben gebouwd en daarop een tijdelijke voer met platen hebben gelegd zodat wij het dak inclusief de dakkapellen konden afbouwen. Daarvoor hadden wij reeds een vergunning gekregen. In totaal heeft de dienst wonen en milieu in het proces van renovatie van de beide panden Fellenoord gemeend dat wij 3 x maal in overtreding waren en dus dwangsommen hebben verbeurd met het totaal bedrag van Euro 55000,--. Daarboven op de kosten van gerecht en rente tot een totaal van Euro ,--!!Dat werd de inzet van het veoren vant wee rechtzaken. Welke procedures zijn via de rechter behandeld. Verzet tegen de bouwstop Verzet tegen de vonnis van die rechtzaak bij de raad van state Verzet tegen het handhaven van de verbeurde dwangsommen Verzet tegen het vonnis mbt de dwangsommen

4 Resultaat was dat in oktober 2013 er een vonnis van de rechter was uitgesproken mbt de verbeurde dwangsommen waarin een, naar onze ogen een redelijk compromis op tafel lag om tot een schikking te komen. In een gesprek met de burgemeester eind november 2013 hebben wij getracht met dit vonnis in de hand, om de strijd bijl te begraven; te stoppen met procederen via de rechter en een schikking met elkaar te treffen. In dat gesprek, waarbij een ambtenaar van de afdeling juridische zaken ook aanwezig was, werd ons direct duidelijk gemaakt dat de afdeling Wonen en Milieu niet bereid was te schikken en in beroep ging tegen het vonnis. Omdat er geen discussie over een schikking op dat moment meer aan de orde was, heb ik de Burgemeester gevraagd onze zaak op de agenda van het college van B & W te plaatsen. Op 10 december 2013 heeft het College een voorstel uitgesproken waarbij wij Euro ,// moesten betalen en daarmee kon een schikking worden geregeld. Op 20 december 2013, net voor de Kerstdagen en de jaarwisseling zijn wij geïnformeerd door juridische medewerker handhaving per brief over dit voorstel. Hij verbond er wel de voorwaarde aan dat wij binnen een week moesten reageren, anders zou de Gemeente in beroep gaan tegen het Vonnis van 17 oktober Pas op 2 januari 2014 hebben wij met onze advocaat overleg kunnen voeren en hij raadde ons aan om akkoord te gaan met het voorstel van B en W. Op 6 januari hebben wij de brief persoonlijk ingeleverd en afgestempeld voor ontvangst op het gemeente huis. Wij hebben de burgemeester geïnformeerd dat wij akkoord gaan met het voorstel maar dat wij wel een betalingsregeling moesten treffen omdat wij over onvoldoende liquide middelen beschikten om het bedrag ineens te betalen. Helaas hebben wij tot op heden geen reactie van de Gemeente ontvangen op ons tegen voorstel en is de Gemeente domweg in beroep gegaan tegen het vonnis. Een rechtsgang die de afdeling juridische zaken al in november wilde bewandelen. Wat speelt er nu op dit moment, In maart jl heeft het gerechtshof een vonnis uitgesproken wat er op neer komt dat dit keer de Gemeente op alle punten van verweer in het gelijk wordt gesteld!!

5 Maw alle verbeurde dwangsommen mogen worden verhaald op ons als eigenaren van de Fellenoord. Daarboven op komen de gerechtskosten, de advocaatskosten van de gemeente en de wettelijke interest. Een voorzichtige schatting doet ons vermoeden dat wij ruim ,// euro aan de gemeente moeten betalen. Een uitspraak die 100 % tegengesteld is aan de uitspraak van de vonnissen van twee recht zaken. MAW de waarheid ligt dus in het midden, is de reactie die wij vernemen van mensen die onze aak aanhoren. Tevens kan het toch niet zijn dat twee eigenaren, die een `straat bepalend pand ` van de sloop hebben gered en met veel energie, elk vrij uurtje aangewend en met hulp van vrienden de beide panden weer hersteld hebben van voor de brand in 2008 nu gestraft worden met een buiten proportionele boete waardoor zij in een klap financieel onderuit gehaald worden. Het is daarom dat wij de Raadsleden van de gemeente raad verzoeken om als nog het College te benaderen om het voorstel van december 2013 om euro ,// plus een betalingsregeling als nog tot uitgangspunt te nemen voor het treffen van een schikking tussen ons als partijen.. Een onderzoek in te stellen naar het handelen en behandelen van dossiers in zaken die spelen tussen burgers van Boxtel en de afdeling Wonen en Milieu. De wijze van afhandeling door de afdeling handhaving bij het opvolgen van een voorstel van het college. Uiteindelijk hebben wij als eigenaren van de Fellenoord 9 & 11 ons doel bereikt, nl dat de beide panden met een historie, die teruggaat naar het jaar 1831, weer in zijn oude glorie is hersteld en dat de bewoners in de straat blij zijn met het resultaat. Voor de gemeente is het belang gediend dat het pand op de toegangsweg naar de markt er nog staat en dat de dossiers voor de beide panden thans op orde zijn gekomen tav vergunningen, tekeningen en gebruik van de panden. Nu nog een schikking tav de verbeurde dwangsommen waarbij de vordering van de gemeente moet voorkomen dat wij ons beraden om een volgende rechtsgang op te starten. De bal ligt bij de Gemeente Boxtel!

Verloop rechtszaak In totaal heb je 30 minuten voor de zitting. Hanteer deze volgorde:

Verloop rechtszaak In totaal heb je 30 minuten voor de zitting. Hanteer deze volgorde: De rechter Jullie rol Jullie zitten de zitting voor. Dit betekent dat jullie de tijd in de gaten houden en zorgen dat iedereen aan het woord komt. Ook stellen jullie de juiste vragen om tot een goede uitspraak

Nadere informatie

ROLOMSCHRIJVING: DE RECHTER

ROLOMSCHRIJVING: DE RECHTER ROLOMSCHRIJVING: DE RECHTER Jullie zitten de zitting voor. Dit betekent dat jullie de tijd in de gaten houden en zorgen dat iedereen aan het woord komt. Ook stellen jullie de juiste vragen om tot een goede

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

Tussentijdse evaluatie Inhaalslag handhaving bouwregelgeving. Gemeente Stein. Afdeling : VH&H Datum : 7 mei 2007 Steller : J.

Tussentijdse evaluatie Inhaalslag handhaving bouwregelgeving. Gemeente Stein. Afdeling : VH&H Datum : 7 mei 2007 Steller : J. Tussentijdse evaluatie Inhaalslag handhaving bouwregelgeving Gemeente Stein Afdeling : VH&H Datum : 7 mei 2007 Steller : J. Pompl 1. Inleiding Op 25 februari 2004 heeft het college ingestemd met het plan

Nadere informatie

1. Brief aan de raad vast te stellen.

1. Brief aan de raad vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vonnis rechtbank Arnhem inzake rechtszaak Connexxion versus Nijmegen inzake afgegeven garanties bij verkoop Novio Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2014:3840

ECLI:NL:RBNHO:2014:3840 ECLI:NL:RBNHO:2014:3840 Instantie Datum uitspraak 28-04-2014 Datum publicatie 13-05-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Holland AWB-14_1317 bz Bestuursrecht

Nadere informatie

Welstand gaat voor Gemeente Amsterdam Stadsdeel West (voorheen De Baarsjes)

Welstand gaat voor Gemeente Amsterdam Stadsdeel West (voorheen De Baarsjes) Rapport Gemeentelijke Ombudsman Welstand gaat voor Gemeente Amsterdam Stadsdeel West (voorheen De Baarsjes) Datum 5 augustus 2010 RA1054278 Samenvatting Twee eigenaars van een etage in de Baarsjes vernemen

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 010 284 8659

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 010 284 8659 datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 010 284 8659 onderwerp x X behandeld door/e-mail x lichte bouwvergunning (20090216) plaatsen dakkapellen Van Beethovenlaan 55 C. Sonderen c.sonderen@capelleaandenijssel.nl

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen, strafzaken. Vonnis

Oost-Vlaanderen, strafzaken. Vonnis nt.:stuurlijke INLICHTING 1 blad Vonnisnummer 2o1s1 J.16o Rolnummer 146038600 Systeemnummer 14RG38600 Repertoriumnummer Notitienummer parket GE63.l2. 714/14 Datum van uitspraak 4 september 2018 Naam beklaagden.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bayar Incasso. Geldig vanaf 30 september 2013

Algemene Voorwaarden Bayar Incasso. Geldig vanaf 30 september 2013 Algemene Voorwaarden Bayar Incasso Artikel 1: Algemene Voorwaarden Bayar Incasso 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en aanbiedingen tot het verlenen van diensten op het gebied

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 09.R2908.OOI Inboeknummer o8bstozror Dossiernummer 852.306 zz december zoo8 Raads informatiebrief Betreft selectie van pilotgebieden voor welstandsvrij bouwen. Inleiding

Nadere informatie

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum 2 augustus 2007 RA0612790 Samenvatting Een huizenbezitter heeft al jarenlang een geschil

Nadere informatie

Dakkapel. Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM

Dakkapel. Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM Dakkapel Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM ja nee U kunt direct gaan bouwen. De bouw moet veilig (bijv. stevige constructie) en gezond

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad (afgevoerd van de agenda van de Politieke Avond van 24 januari 2007)

Voorstel aan de Raad (afgevoerd van de agenda van de Politieke Avond van 24 januari 2007) Voorstel aan de Raad (afgevoerd van de agenda van de Politieke Avond van 24 januari 2007) Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 24 januari 2007 / 45/2007 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Nadere informatie

gemeente Mijn bezwaren tegen het ontwerp bestemmingplan Tiel Zuid, onderdeel rondweg zijn:

gemeente Mijn bezwaren tegen het ontwerp bestemmingplan Tiel Zuid, onderdeel rondweg zijn: De heer M. Mulder Stekelbaars 12 4007 NB T1EL gemeente '13.009197 Het college van Burgemeester en wethouders van de Gemeente Tiel T.a.v. afdeling Stadsontwikkeling Postbus 6325 4000 HH TIEL Tiel, 1 september

Nadere informatie

Bijlage 2 VTH-Uitvoeringsprogramma. Pagina 1

Bijlage 2 VTH-Uitvoeringsprogramma. Pagina 1 Capaciteitsraming 2016,toezicht en handhaving bouwen en ruimtelijke ordening Benodig in Benodig in A. PREVENTIEF / VERGUNNINGGEBONDEN TOEZICHT (controle op naleving van voorschriften tijdens het uitvoeren

Nadere informatie

UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE

UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE Vastgesteld: 7 mei 2013 1 UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE Met de Uitvoeringsrichtlijnen voor kleine bouwwerken aan de straatzijde

Nadere informatie

"Ik woon nu bijna 3 jaar in Wassenaar en ben zeer verbolgen over de wijze waarop u met uw burgers omgaat:

Ik woon nu bijna 3 jaar in Wassenaar en ben zeer verbolgen over de wijze waarop u met uw burgers omgaat: Rapport 2 h2>klacht De heer N. klaagt er over dat het college van burgemeester en wethouders van Wassenaar, ondanks zijn herhaalde verzoeken daartoe, nog niet heeft beslist op zijn bezwaarschrift van 6

Nadere informatie

BESTEMD VOOR WKPB REGISTER I

BESTEMD VOOR WKPB REGISTER I BESTEMD VOOR WKPB REGISTER I Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag AANTEKENEN De heer A.F. Muller 2571 BP Den Haag Onderwerp Last onder dwangsom: Uw brief van Ons kenmerk 201217664/5286109

Nadere informatie

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid DAKKAPELLEN Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

2.1. In een brief van [bank] (hierna: bank) aan u en [partner melder] van 27 september 2010 staat, voor zover hier van belang, het volgende:

2.1. In een brief van [bank] (hierna: bank) aan u en [partner melder] van 27 september 2010 staat, voor zover hier van belang, het volgende: [melder] Per email: [e-mailadres melder] Datum 3 augustus 2017 Tuchtcommissie Banken Postbus 15775 1001 NG Amsterdam Betreft Beslissing op herzieningsverzoek inzake [beëdigde] T +31 (0)23 751 52 10 secretariaat@secretariaattcb.nl

Nadere informatie

Beleidsnota: Verwijdering van inboedels bij (huis)uitzettingen

Beleidsnota: Verwijdering van inboedels bij (huis)uitzettingen Beleidsnota: Verwijdering van inboedels bij (huis)uitzettingen Gemeente Waalre Afdeling Publiekszaken Team handhaving 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3. 2. Situatie zonder beleid 4. 3. Beleid 5. 3.1 Uitspraak

Nadere informatie

College van B&W gemeente Uden Postbus EJ Uden. Geacht college,

College van B&W gemeente Uden Postbus EJ Uden. Geacht college, College van B&W gemeente Uden Postbus 83 5409EJ Uden Geacht college, In antwoord op uw brief van 24 december 2015 dienen wij, op verzoek en in opdracht van Thomassen Timmerwerken, Korenbloemstraat 28 te

Nadere informatie

Delft, 25 januari Geachte gemeenteraadsleden.

Delft, 25 januari Geachte gemeenteraadsleden. Delft, 25 januari 2019 Geachte gemeenteraadsleden. Op de agenda van de raadsvergadering van 31 januari 2019 staat het agendapunt met betrekking tot het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen over

Nadere informatie

Memo. aan. de gemeenteraad Jaarverslag 2012 handhaving bouwregelgeving. van. Burgemeester en wethouders R.O. 27 augustus 2013.

Memo. aan. de gemeenteraad Jaarverslag 2012 handhaving bouwregelgeving. van. Burgemeester en wethouders R.O. 27 augustus 2013. Memo aan onderwerp van directie afdeling telefoon datum de gemeenteraad Jaarverslag 2012 handhaving bouwregelgeving Burgemeester en wethouders R.O. 27 augustus 2013 Memo Geachte dames en heren, Hierbij

Nadere informatie

VERENIGING VAN EIGENAARS WOONWIJK t SOPERSE BOS

VERENIGING VAN EIGENAARS WOONWIJK t SOPERSE BOS Bouwaanvraag Naam aanvrager Straat en huisnummer Telefoon E-mail adres Datum start werkzaamheden Datum werk gereed Tekeningen en materiaallijsten Situatieschetsen Bouwtekeningen Materiaallijsten Bestaand

Nadere informatie

Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/ Datum college 11 juni 2019

Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/ Datum college 11 juni 2019 Raadsinformatiebrief Onderwerp Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/457140 Datum college 11 juni 2019 Portefeuillehouder Programma/beleidsveld Afdeling Auteur Jos Wienen

Nadere informatie

Toelichting bij de Sanctiematrix Drank- en Horecawet en verwante artikelen uit de Algemene plaatselijke verordening gemeente Leidschendam-Voorburg

Toelichting bij de Sanctiematrix Drank- en Horecawet en verwante artikelen uit de Algemene plaatselijke verordening gemeente Leidschendam-Voorburg Bijlage 8.6 Toelichting bij de Sanctiematrix Drank- en Horecawet en verwante artikelen uit de Algemene plaatselijke verordening gemeente Leidschendam-Voorburg De in de sanctiematrix Drank- en Horecawet

Nadere informatie

Verslag (intern) - D.94393

Verslag (intern) - D.94393 Adres Nieuwstraat 33, 35 en 37 het verbouwen van de panden, vooroverleg, reeds behandeld op 22 november 2018 rijksmonument Toelichting binnenstad, beschermd stadsgezicht algemeen en gebiedsgericht Advies:

Nadere informatie

Memo dakkapellen - welstand

Memo dakkapellen - welstand Memo dakkapellen - welstand Datum: 9 september 2014 Afdeling: Ruimte Probleemstelling Het plan bestaat om in 2015 de huidige welstandsnota te vervangen door een sterk vereenvoudigde versie. De vergunningenpraktijk

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 16 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 16 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 16 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester Th. van Etįk. Secretaris P. Schouten. SECR int 14.2563 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst

Nadere informatie

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES CONSEQUENTIES Onderstaand zijn per thema het huidige beleid, het nieuwe beleid en de voordelen en nadelen worden weergegeven wat de consequenties zijn voor de aanpassing van het beleid. Hiermee kunt u

Nadere informatie

Gemeente Krimpenerwaard Hoorzitting Integrale handhaving Beijerscheweg

Gemeente Krimpenerwaard Hoorzitting Integrale handhaving Beijerscheweg Gemeente Krimpenerwaard Hoorzitting Integrale handhaving Beijerscheweg 82 2014 2015 2016 Stolwijk, 10 maart 2016. Burgemeester en wethouders van de Gemeente Krimpenerwaard, Postbus 51, 2820 AB Stolwijk.

Nadere informatie

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar?

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar? Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? De gemeente neemt vele beslissingen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt dan bezwaar

Nadere informatie

Inspectierapport Centrum Kinderpret (KDV) Rolklaverpad 21 23 1314PD ALMERE Registratienummer 619935169

Inspectierapport Centrum Kinderpret (KDV) Rolklaverpad 21 23 1314PD ALMERE Registratienummer 619935169 Inspectierapport Centrum Kinderpret (KDV) Rolklaverpad 21 23 1314PD ALMERE Registratienummer 619935169 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 29-01-2015 Type onderzoek

Nadere informatie

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria 2 Loketcriteria Zoals in deel A van de bijlage van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de Woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen, waarin criteria zijn

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-42 Datum uitspraak: 23 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: 1. E. Kumutat-Dam 2. Th. van Tilburg te Nieuw-Vossemeer, verder te

Nadere informatie

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest Nr.: 6tt161 A.R. Nr.: 2012/ AR/ 1017 Rep. m.: 2012/ 4fi Afschrift in uitvoering van het Gerechtelijk Wet.boek Vrij van recht art. 280-2 WJUlG. HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL l'r kamer, zetelend in burgerlijke

Nadere informatie

Handhaven voor inspecteurs

Handhaven voor inspecteurs Handhaven voor inspecteurs Sabine van den Hoek VNG Eveline Roijakkers/Mandy van Ommeren GG&GD Utrecht Wencke Thijssen gemeente Gouda 1 oktober 2013 Welkom en inleiding Wat gaan we bespreken? Wat is handhaven?

Nadere informatie

Integraal Handhavingsbeleidsplan De Ronde Venen, 26 september 2012. Bijlage VI Toelichting op de bestuursrechtelijke sanctiemiddelen

Integraal Handhavingsbeleidsplan De Ronde Venen, 26 september 2012. Bijlage VI Toelichting op de bestuursrechtelijke sanctiemiddelen Bijlage VI Toelichting op de bestuursrechtelijke sanctiemiddelen 76 Bestuursrechtelijke sanctiemiddelen De gemeente De Ronde Venen kan tegen overtreders met meerdere verschillende sanctiemiddelen, al dan

Nadere informatie

1182 JR Amstelveen Lijn 186/187, halte Dorpsstraat + 4 min.

1182 JR Amstelveen Lijn 186/187, halte Dorpsstraat + 4 min. Objectgebonden handhaving Uw contact de heer J. van de Grootevheen T (020) 540 46 92 F (020) 540 45 59 gemeente@amstelveen.nl aan de leden van de gemeenteraad Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Vermeld bij

Nadere informatie

Renovatie De Vereeniging fase 3

Renovatie De Vereeniging fase 3 Openbaar Onderwerp Renovatie De Vereeniging fase 3 Programma Sport & Accommodaties / Cultuur, Cultuurhistorie en Citymarketing Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert / B. Velthuis Samenvatting In 2012

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: 15.16354

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: 15.16354 *15.16354* Behandelend ambtenaar: H. Brink Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535293 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Registratienummer: 15.16354 Oriënterende raadsbijeenkomst

Nadere informatie

Van het mede op mijn verzoek uitgevoerde onderzoek door de Commissaris van de Koningin de heer Borghouts zijn thans de resultaten bekend.

Van het mede op mijn verzoek uitgevoerde onderzoek door de Commissaris van de Koningin de heer Borghouts zijn thans de resultaten bekend. Verklaring van Jan Baas. Geachte leden van de raad, Van het mede op mijn verzoek uitgevoerde onderzoek door de Commissaris van de Koningin de heer Borghouts zijn thans de resultaten bekend. Ondanks eerder

Nadere informatie

5 WELSTANDSCRITERIA. 5.1 Loketcriteria (sneltoetscriteria) Zoals in deel A van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a

5 WELSTANDSCRITERIA. 5.1 Loketcriteria (sneltoetscriteria) Zoals in deel A van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a 5 WELSTANDSCRITERIA 5.1 Loketcriteria (sneltoetscriteria) Zoals in deel A van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen

Nadere informatie

STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN ONRECHTMATIG GEBRUIK GEMEENTEGROND

STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN ONRECHTMATIG GEBRUIK GEMEENTEGROND STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN ONRECHTMATIG GEBRUIK GEMEENTEGROND Situatie waarbij in rood de erfgrens is aangegeven. 1. Inleiding Dit stappenplan maakt onderdeel

Nadere informatie

Overzicht welstandsvrije bouwwerken. Wat is de reactie van de welstandskamer op onderstaande welstandsvrije bouwwerken?

Overzicht welstandsvrije bouwwerken. Wat is de reactie van de welstandskamer op onderstaande welstandsvrije bouwwerken? Overzicht welstandsvrije bouwwerken. Wat is de reactie van de welstandskamer op onderstaande welstandsvrije bouwwerken? 1) het bouwen van een garage, De Poorter 24, Oss Noord-West - Bebouwingstype: W6-Forum

Nadere informatie

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek in augustus 2016 en op 4 juli Het betreft de gemeente Staphorst.

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek in augustus 2016 en op 4 juli Het betreft de gemeente Staphorst. Dossiernummer 2016 083 Rapport Verzoeker De heer R. te IJhorst hierna genoemd: verzoeker. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoek in augustus 2016 en op 4 juli 2017. Het betreft de

Nadere informatie

Woningpaspoorten 15 Klushuizen Oude Noorden Rotterdam

Woningpaspoorten 15 Klushuizen Oude Noorden Rotterdam Woningpaspoorten 15 Klushuizen Oude Noorden Rotterdam Woningpaspoorten bevatten specifieke gegevens van alle 15 klushuizen. Van iedere woning is een foto in huidige staat toegevoegd en een plattegrond

Nadere informatie

BIJLAGE 11. In deze bijlage wordt per gebouw de stand van zaken weergegeven alsook wordt de eindconclusie vermeld.

BIJLAGE 11. In deze bijlage wordt per gebouw de stand van zaken weergegeven alsook wordt de eindconclusie vermeld. BIJLAGE 11 Het beleid voor functieverandering, zoals vervat in de Streekplanuitwerking Functieverandering regio Noord-Veluwe, gaat uit van vervanging van legale bebouwing. Dit betreft bebouwing die met

Nadere informatie

Rapenburg 75 en 77 Leiden. Architectenbureau Gerrit van der Vijver BNA. In opdracht van dhr. C. Houbolt en mevr. E. Wolters

Rapenburg 75 en 77 Leiden. Architectenbureau Gerrit van der Vijver BNA. In opdracht van dhr. C. Houbolt en mevr. E. Wolters Architectenbureau Gerrit van der Vijver BNA Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 142562 / 1586089 Rapenburg 75 en 77 Leiden In opdracht van dhr. C. Houbolt en mevr. E.

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

VERENIGING VAN EIGENAARS WOONWIJK t SOPERSE BOS

VERENIGING VAN EIGENAARS WOONWIJK t SOPERSE BOS Bouwaanvraag Naam aanvrager Straat en huisnummer Telefoon E-mail adres Datum start werkzaamheden Datum werk gereed Tekeningen en materiaallijsten Situatieschetsen Bouwtekeningen Materiaallijsten Bestaand

Nadere informatie

Uw BSN: Montfoort: Beantwoording vragen Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten.

Uw BSN: Montfoort: Beantwoording vragen Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten. Gemeenteraad Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Uw kenmerk: Zaaknummer: Uw BSN: : Beantwoording vragen 2016-18 Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten. Geachte raadsleden,

Nadere informatie

4 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Woudenberg Deel B Hoofdstuk 4 Loketcriteria 17

4 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Woudenberg Deel B Hoofdstuk 4 Loketcriteria 17 4 Loketcriteria Zoals in deel A van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen waarin criteria zijn opgenomen die worden

Nadere informatie

Gedwongen opname met een IBS of RM *

Gedwongen opname met een IBS of RM * Gedwongen opname met een IBS of RM * Informatie voor cliënten Onderdeel van Arkin Inleiding In deze folder staat kort beschreven wat er gebeurt als u gedwongen wordt opgenomen. De folder bevat belangrijke

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

2. Projectresultaat Realisatie van nieuw Gemeentehuis inclusief ondergrondse parkeergarage

2. Projectresultaat Realisatie van nieuw Gemeentehuis inclusief ondergrondse parkeergarage Voortgangsrapportage Gemeenteraad Projectnaam Bestemd Gemeenteraad Periode 2 maart 2012-6 april 2012 voor Status Openbaar Datum 6 april 2012 1. Organisatie a) bestuurlijk Gemeenteraad Weert opdrachtgever

Nadere informatie

20 15-13 3. Nieuwegein. Datum 19 maart 2015 Portefeuillehouder A.J. Adriani

20 15-13 3. Nieuwegein. Datum 19 maart 2015 Portefeuillehouder A.J. Adriani Nieuwegein 20 15-13 3 Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie VSP d.d. 24-02-15 inzake (zie 2015-103). Afdeling Griffie Datum 19 maart 2015 Portefeuillehouder

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2014:2812

ECLI:NL:RVS:2014:2812 ECLI:NL:RVS:2014:2812 Instantie Raad van State Datum uitspraak 18-07-2014 Datum publicatie 23-07-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201404677/1/A1 en 201404677/2/A1 Bestuursrecht

Nadere informatie

---------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------- Voorzieningenrechter Rechtbank Amsterdam k.g.-zitting : 16 juli 2004 te 9.30 uur toevoeging : verleend dan wel aangevraagd P L E I T N O T I T I E S inzake: 1. De heer H. BOS, 2. De heer W. SCHILD, 3.

Nadere informatie

Verslagperiode : 10 februari 2015 t/m 13 mei 2015 Bestede uren in verslagperiode 3

Verslagperiode : 10 februari 2015 t/m 13 mei 2015 Bestede uren in verslagperiode 3 OPENBAAR FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 13 mei 2015 Gegevens onderneming Faillissementsnummer : HAARZUILENSE PROJECTONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ B.V. Datum uitspraak : 7 oktober 2014 Curator R-C :

Nadere informatie

~.-- -~====~l~~~~ --==1. ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov« er, VI ~ ). I Ft. wow ~ SCALE 1 : 1.000. maandag 24 januari 2005 09:04

~.-- -~====~l~~~~ --==1. ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov« er, VI ~ ). I Ft. wow ~ SCALE 1 : 1.000. maandag 24 januari 2005 09:04 _. 2 / ff/t {'~eir.lt::e Ni r e f,,~almelo ~r ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov«er, VI ~ ). I Ft. Gt'me-,,,nte Almelo Team G.eo-Inform,:ltie en B>e!

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2015:1791

ECLI:NL:RVS:2015:1791 ECLI:NL:RVS:2015:1791 Instantie Raad van State Datum uitspraak 10-06-2015 Datum publicatie 10-06-2015 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201408896/1/A1 Eerste

Nadere informatie

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Het duurt niet lang meer of Gelselaar krijgt de status van beschermd dorpsgezicht. Het zal het tweede beschermde gezicht zijn in de gemeente Berkelland.

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016 AANTEKENEN Handelsonderneming Bepo B.V. T.a.v. de directie Ceintuurbaan 124 3051 KD ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

Aan het college van Gedeputeerde Staten i.a.a. de leden van Provinciale Staten Postbus 6001 4330 LA Middelburg. onderwerp: resultaat overleg BJZ

Aan het college van Gedeputeerde Staten i.a.a. de leden van Provinciale Staten Postbus 6001 4330 LA Middelburg. onderwerp: resultaat overleg BJZ Aan het college van Gedeputeerde Staten i.a.a. de leden van Provinciale Staten Postbus 6001 4330 LA Middelburg onderwerp: resultaat overleg BJZ Middelburg, 10 november 2011 Geacht college, Het spijt mij

Nadere informatie

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM WIJZIGING WELSTANDSCRITERIA Vastgesteld door de gemeenteraad op 25 september 2008 1 INHOUD Inhoud. Blz. 2 1 Bestaande criteria Blz. 3 1.1 Sneltoetscriteria voor

Nadere informatie

Omschrijving en uitgangspunten

Omschrijving en uitgangspunten 2.5 Dakkapellen Omschrijving en uitgangspunten Een dakkapel dient een bescheiden uitbouw in de kap te zijn, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbare oppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

Rapport. 2^1 kapwoning. voorbeeld-document bouwmogelijkheden

Rapport. 2^1 kapwoning. voorbeeld-document bouwmogelijkheden Rapport 2^1 kapwoning voorbeeld-document bouwmogelijkheden 1 INHOUDSOPGAVE 3 Bestemmingsplan 1996 2 4 Toelichting bestemmingsplan 5 Vergunningsvrij bouwen 7 Bouwmogelijkheden 9 Welstandsbeleid 10 Overzichtstabel

Nadere informatie

Bloklandstraat 123. Verkoopdetails. 113.000,- vrij op naam. start verkoop: februari 2014

Bloklandstraat 123. Verkoopdetails. 113.000,- vrij op naam. start verkoop: februari 2014 Bloklandstraat 123 Verkoopdetails Koopprijs Klusbudget Financieringseis 197.500,- Bijkomende kosten 2.000,- Totale kosten 199.500,- Aanvaarding 113.000,- vrij op naam 84.500,- inclusief btw inclusief nieuwe

Nadere informatie

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragenstelster.

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragenstelster. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2015 Datum akkoord college van b&w van 27 januari 2015 Publicatiedatum 28 januari 2015 Onderwerp Beantwoording nadere schriftelijke vragen van het raadslid mevrouw

Nadere informatie

Over de subsidieregeling

Over de subsidieregeling Over de subsidieregeling Wat zijn de voorwaarden? De subsidie is bedoeld voor een (voormalige) agrarische onderneming en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok. De aanvragers dienen minimaal 250

Nadere informatie

Alle eigenaren aangeschreven tot verwijdering. Alle borden zijn verwijderd. Dossier gesloten.

Alle eigenaren aangeschreven tot verwijdering. Alle borden zijn verwijderd. Dossier gesloten. HANDHAVINGSZAKEN PER januari 208 2 3 4 5 6 7 8 9 // Bouwen /Bouw en Reclameborden in strijd met het bestemmingsplan Paardenstallen en mestopslag zonder vergunning gebouwd en in strijd met milieuregels

Nadere informatie

VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015

VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015 VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015 mr. T.E.P.A. Lam advocaat Hekkelman Advocaten senior docent/onderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen Thema s Handhavingsbeleid Concreet zicht

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 SEPTEMBER 2015 C.13.0529.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0529.N GEWESTELIJK STEDEBOUWKUNDIG INSPECTEUR VOOR HET GRONGEBIED VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, met kantoor te 3000 Leuven,

Nadere informatie

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN LOKETCRITERIA VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN 1. DAKKAPELLEN Datum: 25 februari 2004 In werking getreden: 22 april 2004 Inleiding: Een dakkapel is een uitspringend dakvenster, aangebracht op het

Nadere informatie

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013)

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013) Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente (versie 01/04/2013) Stel u vraagt een vergunning aan bij de gemeente en deze wordt geweigerd of uw buren hebben een vergunning gekregen voor het bouwen van

Nadere informatie

Artikel 19 Wonen - Karakteristiek

Artikel 19 Wonen - Karakteristiek Artikel 19 Wonen - Karakteristiek 19.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'wonen-karakteristiek' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. wonen; b. aan huis verbonden beroepen; c. water; d. behoud van de

Nadere informatie

Tijdens de hoorzitting werd afgesproken dat de zes verzoeken als twee verzoeken (70a-2008 en 70b- 2008) worden behandeld.

Tijdens de hoorzitting werd afgesproken dat de zes verzoeken als twee verzoeken (70a-2008 en 70b- 2008) worden behandeld. Dossiernummer 70b-2008 OORDEEL Verzoeker De heer O. te Zwolle. Datum verzoeken De ondertekende verzoeken tot onderzoek zijn op respectievelijk 9 oktober 2008 en 2 februari 2009 binnengekomen bij het secretariaat

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Versienr. Datum Opsteller Toelichting (help) D.T. Melman

RAADSVOORSTEL. Versienr. Datum Opsteller Toelichting (help) D.T. Melman RAADSVOORSTEL VVGB BERKENLAAN 38A 25-9-2015 RAADSVST15 H MelD01 gemeentelijk management team Portefeuillehouder De heer S. Jansen Ronde Tafel 10 december 2015 Opsteller Mevrouw D.T. Melman Debat 14 januari

Nadere informatie

Plaatsen van een schotelantenne

Plaatsen van een schotelantenne Plaatsen van een schotelantenne Waterweg Wonen verhuurt ruim 14.000 woningen in Vlaardingen. Een flink deel van die woningen is bereikbaar voor mensen met een laag inkomen. Een deel van ons woningbezit

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt er over dat het college van burgemeester en wethouders van Westland geen uitvoering heeft gegeven aan de collegebesluiten van 20 december 2005 en 24 oktober 2006 inzake

Nadere informatie

Afwijkende ligging manegegebouw Ophoven 2a t.o.v. de tekening van de Vaststellingsovereenkomst en vergunning

Afwijkende ligging manegegebouw Ophoven 2a t.o.v. de tekening van de Vaststellingsovereenkomst en vergunning Afwijkende ligging manegegebouw Ophoven 2a t.o.v. de tekening van de Vaststellingsovereenkomst en vergunning In onderstaande uitleg geef ik aan wat het verschil is tussen de gerealiseerde situatie van

Nadere informatie

Bouwkundig tekenwerk voor particulieren

Bouwkundig tekenwerk voor particulieren Met ingang van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 geldt een verlaagd BTW-tarief van 21% naar 6% op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw. Het 6%-tarief is van

Nadere informatie

De voor 'Maatschappelijk' aangewezen gronden zijn bestemd voor: 1. educatieve instellingen met inbegrip van kinderopvang;

De voor 'Maatschappelijk' aangewezen gronden zijn bestemd voor: 1. educatieve instellingen met inbegrip van kinderopvang; Artikel 7 Maatschappelijk 7.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Maatschappelijk' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. maatschappelijke voorzieningen waaronder: 1. educatieve instellingen met inbegrip

Nadere informatie

Verhuur aan toeristen niet te stoppen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum

Verhuur aan toeristen niet te stoppen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verhuur aan toeristen niet te stoppen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum 19 december 2011 RA111677 Samenvatting Bewoners van een appartementencomplex met koopwoningen

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Veel succes met invullen en bedankt voor uw reactie. Inleiding. Wat doet de gemeente met de onderzoeksresultaten?

VRAGENLIJST. Veel succes met invullen en bedankt voor uw reactie. Inleiding. Wat doet de gemeente met de onderzoeksresultaten? VRAGENLIJST Inleiding De kwaliteit van de gebouwde omgeving in Houten is mede tot stand gekomen dankzij een strakke sturing op stedenbouwkundige uitgangspunten. Voor de verlening van vergunningen worden

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE HANDHAVING RUIMTELIJK BESTUURSRECHT 2009 GEMEENTE ZALTBOMMEL

VOORTGANGSRAPPORTAGE HANDHAVING RUIMTELIJK BESTUURSRECHT 2009 GEMEENTE ZALTBOMMEL VOORTGANGSRAPPORTAGE HANDHAVING RUIMTELIJK BESTUURSRECHT 2009 GEMEENTE ZALTBOMMEL Bestuur, Vergunning en Handhaving Voortgangsrapportage van resultaten van handhaving in 2009 over de periode van 1 januari

Nadere informatie

Opmerkingen: Verdere uitvoering voorstel met in achtneming van de overwegingen van erfgoed.

Opmerkingen: Verdere uitvoering voorstel met in achtneming van de overwegingen van erfgoed. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 09-07-2015 15-09133 Adres: Ganzenmarkt 2-6 te Utrecht het plaatsen van een reclameuiting tegen de gevel van een winkel 07-07-2015 Commissie:

Nadere informatie

Het college heeft enkele besluiten genomen in het kader van de afhandeling van het vonnis van 23

Het college heeft enkele besluiten genomen in het kader van de afhandeling van het vonnis van 23 Samenvatting Het college heeft enkele besluiten genomen in het kader van de afhandeling van het vonnis van 23 juni 2016 van de Raad van Arbitrage voor de bouw (RvA) in de door aannemer Van Wijnen aangespannen

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De fractie van PvdA heeft schriftelijke

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: 10437 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer en mevrouw P. en I. Cattenstart te Veldhoven verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-07 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: S. Brouwer en M. Westerink te Emmeloord verder te noemen: Brouwer, tegen:

Nadere informatie

Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Wassenaar bij brieven van 22 mei en 10 juni 2008 heeft meegedeeld dat opgelegde dwangsommen waren verbeurd.

Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Wassenaar bij brieven van 22 mei en 10 juni 2008 heeft meegedeeld dat opgelegde dwangsommen waren verbeurd. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Wassenaar bij brieven van 22 mei en 10 juni 2008 heeft meegedeeld dat opgelegde dwangsommen waren verbeurd. Beoordeling I. Bevindingen 1. Bij

Nadere informatie

Amsterdam, 21 februari 2012. Zeer geachte mevrouw / meneer, Betreft: aanvulling gronden procedure 201200863/1/A1

Amsterdam, 21 februari 2012. Zeer geachte mevrouw / meneer, Betreft: aanvulling gronden procedure 201200863/1/A1 120221 Drs Ing. H. Chr. Bremer Aan: Raad van State Hemonystraat 20-3 Voorzitter afdeling Bestuursrechtspraak 1074BP Amsterdam Postbus 20019 tel: 020-6719453 2500 EA Den Haag HansBremer@zonnet.nl Bezorgd

Nadere informatie

Tussenbalans en richten van het vervolgproces

Tussenbalans en richten van het vervolgproces Raadsnotitie Samen bouwen aan het huis van de democratie in Bloemendaal: Tussenbalans en richten van het vervolgproces Aan De gemeenteraad van Bloemendaal Van Waarnemend burgemeester van gemeente Bloemendaal

Nadere informatie