A1. Verzamellijst beoordeelde lessen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A1. Verzamellijst beoordeelde lessen"

Transcriptie

1 BPV-MAP Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker DE BIJLAGEN

2 A1. Verzamellijst beoordeelde lessen Naam : BPV-plaats/ Stageplek: BPV-er: Verplicht Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 Les 5 Datum Opdracht Beoordeling Paraaf BPV-er Facultatief Les 6 Les 7 Les 8 Les 9 Les 10 Datum Opdracht Beoordeling Paraaf BPV-er Praktijk Examen Les 1 Datum Opdracht Beoordeling Paraaf BPV-er Praktijk Her-Examen Les 1 Datum Opdracht Beoordeling Paraaf BPV-er Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

3

4 A2. Beoordelingsformulier Datum: Opdracht: Naam beoordelaar: Onvoldoende Voldoende Veiligheid Alle keuzes van de lesgever hebben geleid tot een veilige leersituatie voor alle kinderen gedurende de hele les Inhoud les Breed aanbod basiselementen Niet alle elementen zijn in de les verwerkt Logische volgorde differentiatie De gekozen volgordes zijn nooit / zelden aangepast aan het niveau van de meeste kinderen Rekening houdend met de visie van beide methodes ( cursus) Leren in totalen De leerinhouden worden niet/weinig in totalen aangeboden Afwisseling aanbiedingsvormen Als er een oefenblok langer dan 7 minuten duurt. Aanbiedingsvormen aangepast De gekozen aanbiedingsvormen zijn niet / nauwelijks aangepast Variatie in aanbiedingsvormen Er is geen variatie in aanbiedingsvormen Alle basiselementen zijn in de les verwerkt; De gekozen volgordes zijn vaak / altijd aangepast aan het niveau van de meeste kinderen Dus ook oefenen in diep water! Rekening houdend met de visie van beide methodes ( cursus) De leerinhouden worden grotendeels in totalen aangeboden Als alle oefenblokken niet langer dan 7 minuten duren. De gekozen aanbiedingsvormen zijn vaak / altijd aangepast Er is voldoende variatie in aanbiedingsvormen Organisatie les Veel arbeid Opstelling garandeert veel overzicht werken in groepjes Er is minder dan 70 % van de lestijd aan arbeid besteed Kinderen bewegen vaak / regelmatig buiten het gezichtsveld van de lesgever waardoor er geen / weinig controle is Er wordt niet / nauwelijks gewerkt in groepjes Er is 70 % of meer van de lestijd aan arbeid besteed Alle kinderen bewegen telkens in het gezichtsveld van de lesgever en daardoor is er veel / altijd controle mogelijk Er wordt voldoende / veel gewerkt in groepjes Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

5 Feedback Individuele leerhulp ( kwalitatief) Klassikale leerhulp ( kwalitatief) Voorbeelden Er is geen / nauwelijks adequate leerhulp zichtbaar Er is geen / nauwelijks adequate leerhulp zichtbaar Nb: individuele leerhulp verdient vaak de voorkeur Er worden geen / nauwelijks voorbeelden gebruikt Er is voldoende/veel adequate leerhulp zichtbaar Er is voldoende/veel adequate leerhulp zichtbaar Er worden voldoende / veel voorbeelden gebruikt Aanpak taalgebruik interactie De aanpak is niet / nauwelijks aangepast aan de groep Het taalgebruik is niet/ nauwelijks aangepast aan de groep Er is geen/nauwelijks sprake van positieve interactie De aanpak is voldoende / vaak aangepast aan de groep Het taalgebruik is voldoende / vaak aangepast aan de groep Er is voldoende/veel sprake van positieve interactie Toelichting op het beoordelingsformulier Per onderdeel wordt een beoordeling Onvoldoende of een Voldoende gegeven. Een beoordeling Onvoldoende betekent: het aspect of de vaardigheid is niet/nauwelijks aanwezig Een beoordeling Voldoende betekent: het aspect of de vaardigheid is in voldoende mate /vaak aanwezig Opmerking Om tot een voldoende eindbeoordeling te kunnen komen voor een les moeten alle aspecten met een voldoende worden gewaardeerd! Eindbeoordeling: Omcirkel wat van toepassing is: Onvoldoende/ Voldoende Handtekening BVP-er:

6 B1. Urenregistratie Naam : BPV-plaats/ Stageplek: BPV-er: Les Datum BPV-uren BPV-activiteit Paraaf BPV-er Tussentotaal Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

7 Les Datum BPV-uren BPV-activiteit Paraaf BPV-er Tussentotaal

8 Les Datum BPV-uren BPV-activiteit Paraaf BPV-er Tussentotaal Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

9 Les Datum BPV-uren BPV-activiteit Paraaf BPV-er Tussentotaal

10 Les Datum BPV-uren BPV-activiteit Paraaf BPV-er Tussentotaal Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

11 Les Datum BPV-uren BPV-activiteit Paraaf BPV-er Eindtotaal

12 C1. Lesvoorbereidingsformulier Lesactiviteit: Naam: A Beginsituatie De Deelnemers: Aantal: Leeftijd: Basisvaardigheden: Kenmerken om rekening mee te houden (o.a. cognitief/motorisch/sociaal emotioneel motieven): Aandachtspunten voor de lesgever: Benutbare mogelijkheden van het zwembad: Afmeting: Vorm: Kanten: Waterdiepte: Faciliteiten: Situatieschets hele bad (geef benutbare ruimte aan) B Doelstelling(en) Tijdens de les wordt het accent gelegd op: Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

13 C. De les Dag/ Tijdstip Het motorisch leerproces (voorwaarden en fase) De lesinhoud (tijd en opdracht: accent, variatie en differentiatie) De rol van de lesgever (voorbeeld, observeren, uitleg, correcties, aanmoedigingen) Tijd Organisatie en Veiligheid (organisatievormen, opstellingen, aanbiedingsvormen, oefenfrequentie) Materiaal

14 C2. Feedback/ Evaluatieformulier Naam BPV-er: Datum/ Tijd: Lesopdracht: Aandachtspunten/ tips/ vervolgacties: Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

15

16 D1. Reflectieverslag Beantwoord de volgende vragen m.b.t. de lessenreeks waarin je hebt geassisteerd of zelfstandig hebt lesgegeven: 1. Naam, adres en telefoonnummer van het stage zwembad, gevolgd door een korte beschrijving van het soort zwembad 2. Naam, telefoonnummer en functie van de stagebegeleider. 3. Op welke manier heb je de uren assisteren en zelfstandig lesgeven ingevuld? Bij welke lessen heb je geholpen? Bij welke soort groepen heb je geassisteerd of zelfstandig lesgegeven. Wat waren de accenten van de lessen die werden gegeven? 4. Vertel iets over jezelf en beschrijf jouw eigen beginsituatie bij het assisteren of zelfstandig lesgeven. 5. Beschrijf kort je eigen ervaringen tijdens het assisteren of zelfstandig lesgeven. Wat vond je het moeilijkst? Wat vond je het leukst? 6. Geef aan wat je vooral hebt geleerd en waar je nog aan moet werken. Gebruik daarvoor ook de te verwerven competenties van werkproces 2.5 Verzorgt de Zweminstructie : Competentie C Begeleiden van de kinderen tijdens de les Competentie I Presenteren (houding/ kleding/ (non)verbale communicatie) Competentie K Vakdeskundigheid toepassen Competentie L Materialen en middelen inzetten Competentie R Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten (kind en ouders) Competentie T Instructies en procedures opvolgen 7. Vertel kort iets over de manier waarop jouw BPV-er/ stagebegeleider je heeft begeleid. Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

17

18 De competentie opdrachten SCHRIJFT EEN Opdrachten werkproces 2.2 INSTRUCTIEPLAN VOOR ZWEMINSTRUCTIE Opdracht 1 Competentie E samenwerken en overleggen Maak een verslag dat je 3 keer (kort) overleg gepleegd hebt met je BPVbegeleider met als thema de schriftelijke voorbereidingen van de zelfstandig te geven lessen/ lesdelen. Opdracht 2 Maak een verslag van dat je 1 keer een werkoverleg hebt bijgewoond met als thema de schriftelijke voorbereiding van de lessen. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling : (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

19

20 SCHRIJFT EEN Opdrachten werkproces 2.2 INSTRUCTIEPLAN VOOR ZWEMINSTRUCTIE Opdracht 3 Competentie J Formuleren en Rapporteren Beschrijf de doelen en tussendoelen van de leerweg die kinderen doorlopen in jouw leerbedrijf/ zwembad vanaf de 1e les tot en met het behalen van het C-diploma. Opdracht 4 Beschrijf de kenmerken die het leerbedrijf/ zwembad heeft zoals: zijn er startblokken; is er een springplank; hoe groot het zwembassin wat je gebruikt voor de zwemlessen; gebruik je meerder bassins; is er een beweegbare bodem. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling : (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

21

22 SCHRIJFT EEN Opdrachten werkproces 2.2 INSTRUCTIEPLAN VOOR ZWEMINSTRUCTIE Opdracht 5 Competentie K Vakdeskundigheid toepassen Maak een verslag van 1 keer dat je een werkoverleg bijgewoond hebt met als thema de schriftelijke voorbereiding van de lessen. Vermeld of beschrijf hierbij hoe je tijdens dat werkoverleg jouw vakdeskundigheid toegepast hebt. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling : (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

23

24 SCHRIJFT EEN Opdrachten werkproces 2.2 INSTRUCTIEPLAN VOOR ZWEMINSTRUCTIE Opdracht 6 Opdracht 7 Opdracht 8 Opdracht 9 Competentie L Materialen en middelen inzetten Maak een inventarislijst van de gebruikte materialen ten behoeve van de instructie zwem ABC Beschrijf wanneer en welke middelen ingezet worden tijdens de gehele leerweg vanaf de 1e les t/m het behalen van het C diploma. Beschrijf voorstellen ter aanvulling van de aanschaf van nieuwe materialen en beargumenteer deze. Maak een prijsoverzicht indien er materialen aangeschaft moeten worden. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling : (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

25

26 SCHRIJFT EEN Opdrachten werkproces 2.2 INSTRUCTIEPLAN VOOR ZWEMINSTRUCTIE Opdracht 10 Competentie Q Plannen en organiseren Beschrijf de organisatie van de instructie van de particuliere ABC zwemlessen en het ABC schoolzwemmen van jouw leerbedrijf/ zwembad Het gaat hierbij om: 1. Het aantal in te zetten medewerkers en het aantal kinderen per medewerkers. 2. De benodigde tijd voor het behalen van de diploma s A, B en C 3. Hoe vaak zwemmen de kinderen per week 4. Hoe lang duren de lessen 5. Worden kinderen doorgestuurd naar een nieuwe niveau-groep of blijven ze de totale leerweg bij elkaar. 6. Hoe is bij het schoolzwemmen het vervoer geregeld? (Indien van toepassing) Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling : (Streep door wat niet van toepassing is) Onvoldoende/Voldoende Naam BPV-er Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

27

28 BEREIDT DE Opdrachten werkproces 2.3 ZWEMINSTRUCTIE OP PRAKTISCHE WIJZE VOOR Opdracht 1 Competentie E Samenwerken en overleggen deze competentie wordt al aangeleerd bij werkproces 2.2 Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling : (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

29

30 BEREIDT DE Opdrachten werkproces 2.3 ZWEMINSTRUCTIE OP PRAKTISCHE WIJZE VOOR Opdracht 2 Competentie L Materialen en middelen inzetten Zet bij elke les zwemmaterialen en middelen klaar die passen bij de zweminstructie om zo goed voorbereid te zijn. Beschrijf een paar voorbeelden waaruit blijkt dat je actief materialen en middelen voor de les klaar gezet hebt. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling: (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

31

32 BEREIDT DE ZWEMINSTRUCTIE OP PRAKTISCHE WIJZE VOOR Opdracht 3 Opdracht 4 Opdrachten werkproces 2.3 Competentie T Instructies en procedures volgen Interview je leidinggevende en je BPV-begeleider met als thema wet- en regelgeving rondom veiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu die van toepassing zijn bij de voorbereiding en instructie van lessen in het kader van het zwem ABC Handel tijdens het voorbereiden en de instructie binnen de wet- en regelgeving rondom veiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu en op instructie van collega s of leidinggevende. Beschrijf daarvan minstens 3 voorbeelden. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling: (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

33

34 VERZORGT DE ZWEMINSTRUCTIE Opdrachten werkproces 2.5 Competentie C Begeleiden Competentie I Presenteren Competentie K Vakdeskundigheid toepassen Competentie L Materialen en middelen inzetten Competentie R Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten Competentie T Instructies en procedures opvolgen Opdracht 1 Evalueer je eigen lessen/lesdelen/assisteren op bovenstaande competenties en bepaal samen met je BPV-er welke stappen er te nemen zijn om deze competenties te behalen. Verwerk dit in je BPV-map (zie bijlage B1 feedbackformulier) Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling : (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

35

36 EVALUEERT DE ZWEMINSTRUCTIE Opdrachten werkproces 2.6 Competentie E Samenwerken en overleggen Opdracht 1 Opdracht 2 Opdracht 3 Maak een verslag van 5 keer dat je (kort) overleg gepleegd hebt met je BPVbegeleider met als thema de uitvoering van de gegeven lessen/ lesdelen/ assistentie. Maak een verslag van 1 keer dat je een werkoverleg bijgewoond hebt met als thema de uitvoering van de gegeven zwemlessen. Beschrijf jouw eigen inbreng tijdens dit werkoverleg. Maak gedurende je hele BPV-periode 4 reflectieverslagen (gebruik hiervoor bijlage E Reflectieformulier). Thema van de reflectieverslagen is je eigen lesgeefniveau. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling : (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

37

38 E. Reflectieformulier Wat is reflecteren? Reflecteren is terugblikken op eigen handelen. Je kijkt terug op iets wat je hebt meegemaakt. Door te reflecteren leer je van je eigen ervaringen. Hoe gaat dit? Stap 1: Ervaring Je beschrijft de ervaring die je hebt opgedaan n.a.v.: A. Een activiteit of B. Een evaluatiegesprek De ervaring die je hebt opgedaan bij een activiteit beschrijf je met behulp van de STARTmethode: 1. Situatie: Om welke activiteit(en) gaat het? 2. Taak: Wat was jouw taak hierin? 3. Actie: Wat heb je gedaan om de taak uit te voeren? 4. Resultaat: Welke resultaten heb je behaald? 5. Tijd: Hoeveel tijd heeft dit gekost? Bij een gesprek kun je o.a. denken aan een antwoord op de volgende vragen: 1. Situatie: Waar vond het gesprek plaats? Wie waren er bij het gesprek aanwezig? Wat was het doel van het gesprek? 2. Taak: Wat was jouw taak hierin? Wat werd er van je verwacht? 3. Actie: Wat heb je gedaan om de taak uit te voeren? 4. Resultaat: Welke gesprekspunten waren belangrijk? Wat heb je er van geleerd? 5. Tijd: Hoeveel tijd heeft dit gekost? Stap 2: Leerdoelen Je vraagt je af wat je er van kunt leren. Je formuleert minimaal 3 leerdoelen, waaraan je de komende periode gaat werken. Dit kunnen dus ook leerdoelen zijn voor een volgend deel van de opleiding of een andere stageplaats. Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

39 Reflectieverslag Activiteit/ Gesprek Activiteit/ Gesprek: Datum: S T A R T Leerdoelen:

40 EVALUEERT DE ZWEMINSTRUCTIE Opdrachten werkproces 2.6 Competentie I Presenteren Opdracht 4 Plan 5 begeleiders/oudergesprekken waarbij je de vorderingen van de kinderen toelicht. Tijdens die oudergesprekken beantwoord je tevens hun vragen. Maak hier een verslag van. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling: (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

41

42 EVALUEERT DE ZWEMINSTRUCTIE Opdrachten werkproces 2.6 Competentie J Formuleren en rapporteren Competentie K Vakdeskundigheid toepassen Opdracht 5 Verwerk de ervaringen en vorderingen/resultaten van de kinderen. Gebruik daarvoor als voorbeeld het zwemscoreformulier van het leerlingvolgsysteem van plan plan (Bijlage F). Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling: (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

43

44 F. Zwemscoreformulier Groep Instructeur(s) en Dag Tijd Bad 1. Te water gaan 5. Draaien 9. Borstcrawl, op weg naar 2. Onder water gaan en zijn 6. Ademhaling 10. Enkelvoudige rug- 3. Survival 4. Drijven 7. Watertrappen 8. Rugcrawl, op weg naar /school-slag, op weg naar Score Datum Score Door Naam leerling Presentie Aan/ AF - = nog niet voldoende, 0 = bijna voldoende, + = voldoende Dit formulier is te downloaden, digitaal in te vullen of af te drukken via en de button Downloads en Links Downloads en Links Cursisten Downloads Instructeur Zwem ABC ( )

45 Voorbeeld zwemscoreformulier Voorbeeld van een geprinte scorelijst. Deze kan bij het bad ingevuld worden en nadien kunnen de gegevens in zwemscore ingevoerd worden. Voorbeeld van het scherm waarin de scores ingevoerd kunnen worden:

46 VERBETERT EN Opdrachten werkproces 2.7 VERNIEUWT DE ZWEMINSTRUCTIE Opdracht 1 Competentie E Samenwerken en overleggen Competentie K Vakdeskundigheid toepassen Competentie O Creëren en innoveren Competentie R Op de behoefte en verwachtingen van de klant richten Plan een werkoverleg waarbij je voorstellen doet. Het gaat hierbij om voorstellen ter verbetering en vernieuwing van de zweminstructie. Breng hierbij tevens de wensen van de kinderen en ouders ter sprake. Deze wensen heb je middels een vragenlijst en gesprekjes met de kinderen en ouders verkregen Verwerk dit in een verslag en beschrijf hierin wat jouw inbreng is geweest. Beoordeling opdrachten Datum: Beoordeling: (Streep door wat niet van toepassing is) Naam BPV-er Onvoldoende/Voldoende Paraaf: Stop de bijbehorende verwerkte opdrachten achter dit blad!

47

48 Praktijk-Competenties Eigen Vaardigheid Zwemmend Redden voor Zweminstructeurs De praktijkcompetenties Eigen Vaardigheid Zwemmend Redden voor Zweminstructeurs, zijn onderdeel van het examendossier van de opleiding (CE) Instructeur Zwem ABC. Certificaat Indien een cursist gedurende de opleiding Instructeur Zwem ABC voldoet aan alle praktijkcompetenties ontvangt hij/zij een NBZ-Certificaat Eigen Vaardigheid Zwemmend Redden voor Zweminstructeurs. De praktijkcompetenties dienen (meerdere keren per jaar) in de eigen accommodatie te worden herhaald om het certificaat geldig te houden. Voorwaarden Tijdens het praktijkoefeningen en/of de test dragen de cursisten zwemkleding: T-shirt of poloshirt en een korte broek. Test 1 PRAKTIJK-COMPETENTIES 1. Met een kopsprong van de bassinrand 15 meter onderwater zwemmen naar de pop die op het diepste punt van het zwembad ligt. 2. De pop naar boven brengen. 3. Vervolgens een medecursist vervoeren over een afstand van 10 meter met de kopgreep- 4. na 5 meter overnemen in de okselgreep 5. de medecursist aan de kant brengen. Deelnemer moet de test in maximaal 1 minuut en 30 seconden voldoen. BPV Voldoende / onvoldoende Datum Test 2 1. Met een hurksprong van de bassinrand te water gaan aanzwemmen 2. bodemsteken / hoekduik naar het diepste punt van het zwembad 3. (waar vier pionnen zig-zag, onderlinge afstand ongeveer 3 meter, op de bodem staan) en alle vier de pionnen aantikken. 4. De pop naar boven brengen. 5. Vervolgens een medecursist vervoeren over een afstand van 10 meter met de polsgreep- 6. na 5 meter overnemen in de zeemansgreep 7. de medecursist aan de kant brengen Deelnemer moet de test in maximaal 1 minuut en 30 seconden voldoen. Essenties: zo snel mogelijk de pop naar boven halen, tijdens het vervoeren de ademweg van de drenkeling vrij houden en tijdens het vervoeren en aan de kant zetten voortdurend lichamelijk contact met de drenkeling houden. BPV Voldoende / onvoldoende Datum Stop het bijbehorende certificaat achter dit blad!

49

50 Praktijk-Competenties Diploma C De praktijkcompetenties voor Diploma C zijn onderdeel van het examendossier van de opleiding (CE) Instructeur Zwem ABC. Indien een cursist gedurende de opleiding Instructeur Zwem ABC voldoet aan alle praktijkcompetenties ontvangt hij/zij het C-Diploma van het Zwem ABC. Onderdeel 1 Onderdeel 2 Onderdeel 3 Onderdeel 4 Onderdeel 5 Onderdeel 6 Onderdeel 7 Onderdeel 8 Onderdeel 9 Gekleed zwemmen 1. Van de kant te water gaan met een rol voorover, aansluitend seconden watertrappen, gevolgd door seconden blijven drijven (HELP-houding) met gebruik van een hulpmiddel. 1. Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, aansluitend 50 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer onder een vlot door zwemmen en 1 keer over een vlot heen klimmen en meter enkelvoudige rugslag; proef afronden met 3. zelfstandig uit het water op de kant klimmen. In badkleding 1. Van de kant te water gaan met een kopsprong, direct gevolgd door (zonder boven te komen) 2. onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 9 meter van de (start-)kant bevindt meter schoolslag, onderbroken door 1 keer een koprol voorover en 1 keer een hoekduik richting bodem maken; proef afronden met meter enkelvoudige rugslag. 1. Van de kant te water gaan met een kopsprong (een startsprong heeft de voorkeur), direct gevolgd door 2. 5 seconden uitdrijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag, waarna seconden drijven op de borst. 1. In het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 2. 5 seconden uitdrijven op de rug, aansluitend enkele meters enkelvoudige rugslag, waarna seconden drijven op de rug, gevolgd door 4. 5 meter hoofdwaarts voortbewegen op de rug met gebruik van armen. 1. In het water afzetten van de wand, aansluitend 15 meter borstcrawl. 1. In het water afzetten van de wand, aansluitend 15 meter rugcrawl. 1. Van de kant te water gaan met een hurksprong, gevolgd door seconden watertrappen met verplaatsen in meerdere richtingen, met gebruik van armen en benen, en 30 seconden (verticaal) blijven drijven met gebruik van armen. Stop het bijbehorende certificaat achter dit blad! BPV Voldoende / onvoldoende Datum

51

Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen)

Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen) Doelstellingen van Zwem-ABC (basiselementen) Het eerste doel van zwemlessen is zwemveiligheid. Zwemonderwijs is bedoeld om de kans op verdrinking te minimaliseren. Maar het zwemonderwijs doet meer. Het

Nadere informatie

Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0

Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0 Wijzigingen Examenregeling Nationale Zwemdiploma s t.o.v. BREZ 2.0 Onderdeel A/B/C BREZ 2.0 Examenregeling Nationale Zwemdiploma s Kledingvoorschriften A T-shirt, hemd of blouse met korte mouwen. Korte

Nadere informatie

ZWEMEISEN PER NIVEAU,STICKERVERDELING EN DIPLOMA EISEN

ZWEMEISEN PER NIVEAU,STICKERVERDELING EN DIPLOMA EISEN NIVEAU 1 Sticker 1 t/m 4 Te water gaan: Met voetsprong van de bassinrand afspringen in diepwater 0.50-1.10 meter Onder water: Onder of door een B.v. hoepel, flexi-beam of surfmat. Zink figuurtjes van de

Nadere informatie

Voorbeeld Lesvoorbereidingsformulier

Voorbeeld Lesvoorbereidingsformulier Voorbeeld Lesvoorbereidingsformulier Lesactiviteit: Naam: Sem Zwembroek A Beginsituatie De Deelnemers: Aantal: 9 Leeftijd: 5-6 Basisvaardigheden: Beheersen alle basiselementen goed. Tara wordt snel benauwd

Nadere informatie

EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Gekleed zwemmen: In badkleding:

EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Gekleed zwemmen: In badkleding: EISEN ZWEMDIPLOMA A (per 1 september 2010) Door GZC DONK zijn de eisen voorzien van een toelichting. De toelichting is vooral gebaseerd op de BREZ. Zie ook de BREZ (www.npz-nrz.nl of www.zwemwiki.org)

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 2 en 3

Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 is de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & leisure host) en certificeerbare eenheid 3 is de Lesgever Zwem-ABC (Water safety instructor).

Nadere informatie

Voorbeeld 1 Lesvoorbereidingsformulier

Voorbeeld 1 Lesvoorbereidingsformulier A LLROUND ZWEMBADMEDEWERKER Voorbeeld 1 Lesvoorbereidingsformulier Lesactiviteit: Naam: Sem Zwembroek A Beginsituatie De Deelnemers: Aantal: 9 Leeftijd: 5-6 Basisvaardigheden: Beheersen alle basiselementen

Nadere informatie

Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. De kinderen moeten de volgende dingen kunnen om naar het volgende groepje te gaan.

Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. De kinderen moeten de volgende dingen kunnen om naar het volgende groepje te gaan. Watervrij/buikdrijven Van niets naar geel. 1. Bellen blazen. 2. Zich in het water laten vallen zowel voorover als achterover en weer opstaan. 3. Iets oppakken van de bodem op circa 40 cm waarbij gezicht

Nadere informatie

Informatiefolder Zwem ABC. Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep.

Informatiefolder Zwem ABC. Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep. Informatiefolder Zwem ABC Zwemcomplex t Zuiderdiep Zuiderdiepstraatweg 4 3251 LW Stellendam 0187-491543 info@zuiderdiep.nl www.zuiderdiep.nl Fijn dat u geïnteresseerd bent in de zwemlessen van Zwemcomplex

Nadere informatie

Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC

Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC Diploma A Afzem- en kledingeisen Nationale Raad Zwemveiligheid diploma ABC Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma A laat je kind zien een basisconditie te hebben en de basisvaardigheden te beheersen

Nadere informatie

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student:

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student: Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC CE3 van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker Naam student: Opdracht: 1 e kans 2 e kans Cijfer Cijfer 3A 3B 3C 3D NPZ Cijfer (gemiddelde van

Nadere informatie

EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I. Gekleed zwemmen: zwembad DE JOFFER Voerendaal

EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I. Gekleed zwemmen: zwembad DE JOFFER Voerendaal I EISEN ZWEMVAARDIGHEIDSDIPLOMA I Gekleed zwemmen: 1.1. Te water gaan van de bassinrand of een startblok met sprong naar keuze (helemaal onder water gaan); na het boven water komen aansluitend 1.2. al

Nadere informatie

Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits.

Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits. Lesplan zwemlessen sportcentrum de Trits. Zwembad de Trits werkt in groepjes van 8 kinderen met een leeftijd vanaf 4 jaar en 3 maanden, deze lessen worden bij voorkeur door 1 docent tijdens dit traject

Nadere informatie

Eisen zwemvaardigheidsdiploma 1. Gekleed zwemmen:

Eisen zwemvaardigheidsdiploma 1. Gekleed zwemmen: Eisen zwemvaardigheidsdiploma 1 Te water gaan van de bassinrand of een startblok met sprong naar keuze (helemaal onder water gaan); na het boven water komen aansluitend hiermee 30 seconden blijven drijven;

Nadere informatie

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs Schoolzwemwerkplan Bosbad-Putten. Hierbij treft u het schoolzwemwerkplan aan voor het schooljaar 2012-2013. Schoolzwemmen in Putten valt onder bewegingsonderwijs en is voor de groepen 4 en 5. De groepen

Nadere informatie

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Junior Redder

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Junior Redder Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september 2018 Examenprotocol Junior Redder Reddingsbrigade Nederland Dokweg 149 1976CA IJmuiden +31 (0)255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl www.reddingsbrigade.nl 2018

Nadere informatie

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Zwemmend Redder

Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september Examenprotocol Zwemmend Redder Reddingsbrigade Nederland IJmuiden, september 2018 Examenprotocol Zwemmend Redder Reddingsbrigade Nederland Dokweg 149 1976CA IJmuiden +31 (0)255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl www.reddingsbrigade.nl

Nadere informatie

Competentie-opdrachten

Competentie-opdrachten Competentie-opdrachten Deel 3 B: Lesgever Zwem-ABC van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Lesopbouw. Observeer een willekeurige les voor het Zwem-abc en maak

Nadere informatie

A diploma Zwemsurvival

A diploma Zwemsurvival A diploma Zwemsurvival Met extra kleding: sokken, hemd, korte broek, t- shirt met korte mouw en waterschoenen 1. Spring in het water met een rechtstandige sprong en ga vervolgens 15 tellen watertrappen

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 LESGEVER ZWEM-ABC 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als Lesgever Zwem-ABC (Water Safety Instructor) in een

Nadere informatie

Zwemles informatie. Januari 2019

Zwemles informatie. Januari 2019 Zwemles informatie Januari 2019 Beste ouder/verzorger, Zwembad de Wellen Schenkeltje 7b s-gravendeel 3295 KK s-gravendeel tel.: (078) 673 30 64 info@zwembaddewellen.nl www.zwembaddewellen.nl Hartelijk

Nadere informatie

Examenreglement Reddingsbrigade Nederland ZWEMMEND REDDER 1 GEKLEED UIT TE VOEREN

Examenreglement Reddingsbrigade Nederland ZWEMMEND REDDER 1 GEKLEED UIT TE VOEREN ZWEMMEND REDDER 1 GEKLEED UIT TE VOEREN (zie voor kledingeisen het ER) Ond. 1 Op het droge de handelingen toepassen ter bevrijding uit 10 : A. de dubbele polsgreep. Ond. 2 Een droge redding uitvoeren met

Nadere informatie

Niveau 1. Duur van de les. 45 minuten

Niveau 1. Duur van de les. 45 minuten Niveau 1 1 Springen Diverse voetwaartse sprongen: voorwaarts/achterwaarts/met draai en aansluitend geheel onder water gaan. In diep water met Easyswim 2 Onder water zijn en blijven Geheel onder water zijn

Nadere informatie

Naam: Stageplek: Klas:

Naam: Stageplek: Klas: Naam: Stageplek: Klas: Inhoudsopgave Naam stagebegeleider Telefoonnummer stagebegeleider Mailadres stagebegeleider Adres stage bedrijf Naam stagebegeleider (als er 2 zijn) Telefoonnummer stagebegeleider

Nadere informatie

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs

Geen diploma: doelgroepen bad 1 zweminstructeur 1 of meerdere diploma s: diepe bad 2 zweminstructeurs Schoolzwemwerkplan Bosbad-Putten. Hierbij treft u het schoolzwemwerkplan aan voor het nieuwe schooljaar. Schoolzwemmen in Putten valt onder bewegingsonderwijs en is voor de groepen 4 en 5. De groepen zwemmen

Nadere informatie

ENVOZ DIPLOMA A-B-C. Bijzonderheden: 1. Minimaal 50% van de af te leggen afstand moet in voor de kandidaat diep water afgelegd worden.

ENVOZ DIPLOMA A-B-C. Bijzonderheden: 1. Minimaal 50% van de af te leggen afstand moet in voor de kandidaat diep water afgelegd worden. ENVOZ DIPLOMA A-B-C Doel / intentie: Aanleren van de elementaire zwem- en veiligheidstechnieken. 1. Minimaal 50% van de af te leggen afstand moet in voor de kandidaat diep water afgelegd worden. 2. Als

Nadere informatie

Hoera, kleurtje blauw

Hoera, kleurtje blauw Hoera, kleurtje blauw Ik,... heb op. kleurtje blauw behaald en dat wil zeggen dat ik: in het water durf springen en even mijn gezicht onder water kan houden. even op de buik durf drijven met hulpmiddelen.

Nadere informatie

1. Voorwoord 1. 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2

1. Voorwoord 1. 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 1 2. Doelstellingen zwemonderwijs 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Doelstellingen 2 3. Zakelijke gegevens 3 3.1 De accommodatie 3 3.2 Het materiaal 3 3.3 Groepsgrootte en niveaugroepen 3

Nadere informatie

Standaard examenprogramma Nationaal Zwemdiploma A

Standaard examenprogramma Nationaal Zwemdiploma A Standaard examenprogramma Nationaal Zwemdiploma A Dit zijn de proeven van het standaard examenprogramma uit de Examenregeling Nationale Zwemdiploma s. De proeven die hier beschreven staan vormen samen

Nadere informatie

DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD

DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD DE ZWEMLESSEN IN HET GROENEWOUD Leren zwemmen is geen kunst, goed leren zwemmen wel! In t Groenewoud is goed leren zwemmen het uitgangspunt, waarbij wij een geheel eigentijdse opleidingsweg hanteren. Leren

Nadere informatie

Competentie-opdrachten

Competentie-opdrachten Competentie-opdrachten Deel 2 A/3 A: introductie instructie & zwemactiviteiten van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Kwaliteit Bezoek jouw zwembad en maak

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT IWA 1

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT IWA 1 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT IWA 1 COMPETENTIEOPDRACHT IWA 1 INTRODUCTIE: INSTRUCTIE EN ZWEMACTIVITEITEN 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lesgever Zwem-ABC en/of

Nadere informatie

Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma's Zwem ABC

Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma's Zwem ABC BREZ Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma's Zwem ABC Inhoudsopgave Colofon Uitgever Nationaal Platform Zwembaden NRZ Adresgegevens Postbus 119 3970 AC Driebergen tel. 0343-518118 fax 0343-531080

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 1 Overzicht BPV uren 2 Overzicht kerntaak, werkprocessen & competenties 3 Instructie voor de student/ cursist 5

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 1 Overzicht BPV uren 2 Overzicht kerntaak, werkprocessen & competenties 3 Instructie voor de student/ cursist 5 BPV-MAP Beroepsopleiding Lifeguard/ Toezichthouder TOELICHTING EN OPDRACHTEN INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Overzicht BPV uren 2 Overzicht kerntaak, werkprocessen & competenties 3 Instructie voor de student/

Nadere informatie

Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma's Zwem ABC voor licentiehouders

Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma's Zwem ABC voor licentiehouders BREZ Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma's Zwem ABC voor licentiehouders Colofon Uitgever Nationaal Platform Zwembaden NRZ Adresgegevens Postbus 357 6710 BJ Ede tel. 0318-830250 fax 0318-830274

Nadere informatie

Zwemlesplan Amstelbad 2019

Zwemlesplan Amstelbad 2019 Zwemlesplan Amstelbad 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 3 2.1 Visie en Doelstelling 3 2.2 Methode 3 2.2.1 Planmatige aanpak 3 2.2.2 Accenten in de uitvoering 4 2.2.3 Zwemonderwijzers

Nadere informatie

OPDRACHTEN 3b ALH WSI 2 - Handleiding document

OPDRACHTEN 3b ALH WSI 2 - Handleiding document OPDRACHTEN 3b ALH WSI 2 - Handleiding document Dit document is beschikbaar in meerdere bestandsformaten. Start met het juiste document! Beschikbaar zijn: Adobe:.PDF (Acrobat Reader - alleen lezen, niet

Nadere informatie

Informatiefolder Zwem-ABC. Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg DL Sommelsdijk

Informatiefolder Zwem-ABC. Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg DL Sommelsdijk Informatiefolder Zwem-ABC Recreatiecentrum de Staver Olympiaweg 32 3245 DL Sommelsdijk 0187-483306 info@destaver.nl www.destaver.nl Fijn dat u geïnteresseerd bent in de zwemlessen van Recreatiecentrum

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2014 1 Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Kom je ook gezellig

Nadere informatie

Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011

Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011 Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011 Parttime opleiding! Goed te combineren met gezin, baan of studie Lifeguard/ Toezichthouder Instructeur Doelgroepen Recreatie Zwemleider Erkend

Nadere informatie

Alle informatie van A tot C.

Alle informatie van A tot C. Alle informatie van A tot C. Het enige officiële ABC-zwemdiploma Bij Delta Sportcentrum zwemmen kinderen voor het Zwem-ABC. Dit is het enige officiële ABC-zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Nadere informatie

Versie: 1.1 Februari 2015

Versie: 1.1 Februari 2015 Versie: 1.1 Februari 2015 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Toelichting gebruik van de bijlagen 2 A. Urenregistratie 4. B. Urenregistratie 6

INHOUDSOPGAVE. Toelichting gebruik van de bijlagen 2 A. Urenregistratie 4. B. Urenregistratie 6 BPV-MAP Beroepsopleiding Lifeguard/ Toezichthouder DE BIJLAGEN B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE Toelichting gebruik van de bijlagen 2 A. Urenregistratie

Nadere informatie

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC

Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Lesplan elementair Zwemmen / Zwem ABC Commissie: AB Kenmerk: Lesplan elementair zwemmen / zwem abc Datum: 2018-02-14 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden voor zwemmend

Nadere informatie

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ...

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ... nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC w e r k m a p naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie...... 1 Controleformulier Naam cursist Organisatie / Vereniging In deze werkmap

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC

INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC INFORMATIEBROCHURE ZWEM-ABC Versie 092015.2 1 Inleiding Welkom bij zwembad "De Waterdam" één van de grootste en gezelligste zwemcomplexen van Nederland, gelegen in de gemeente Edam-Volendam. Hartelijk

Nadere informatie

Watervriendennieuws. Nieuwe voorzitter

Watervriendennieuws. Nieuwe voorzitter Watervriendennieuws Website: www.watervriendenschagen.nl Facebook: www.facebook.com/watervriendenschagen Nieuwe voorzitter Wij kunnen u met trots mededelen dat wij een nieuwe voorzitter hebben, Edith van

Nadere informatie

Zed en Sop Sticker 1. Zed en Sop sticker 2 Dolfijn. Zed en Sop sticker 3 Springen en duik vormen. Voortraject. Verdragen van spetters

Zed en Sop Sticker 1. Zed en Sop sticker 2 Dolfijn. Zed en Sop sticker 3 Springen en duik vormen. Voortraject. Verdragen van spetters Voortraject Verdragen van spetters Ik kan al een beetje spetters verdragen Springen en klimmen Ik durf van de lage kant te springen en klim er zelf uit Springen met gezicht in het water Ik spring met mijn

Nadere informatie

Controleformulier. Naam cursist. Vereniging / organisatie

Controleformulier. Naam cursist. Vereniging / organisatie Controleformulier Naam cursist Vereniging / organisatie In deze werkmap zijn opgenomen: Voor Zwemleider A+: Kopie geldig legitimatiebewijs (origineel mee naar groepsgesprek) ja / nee Kopie diploma Zwem-C

Nadere informatie

HET MARNIX 1a beschrijving accommodatie 1b organisatorische aandachtspunten

HET MARNIX 1a beschrijving accommodatie 1b organisatorische aandachtspunten HET MARNIX 1a beschrijving accommodatie Het Marnix bestaat uit een wedstrijdbad van 25 meter en een instructie van 2o meter lang, met beide een beweegbare bodem. Het wedstrijdbad en het instructiebad worden

Nadere informatie

LIFE SAVER 1. Examenreglement Reddingsbrigade Nederland THEORIE (SCHRIFTELIJK)

LIFE SAVER 1. Examenreglement Reddingsbrigade Nederland THEORIE (SCHRIFTELIJK) LIFE SAVER 1 THEORIE (SCHRIFTELIJK) Bij een serie van 20 verschillende vragen telkens het meest juiste antwoord geven. Er worden tekstvragen en fotovragen gesteld. De vragen hebben betrekking op de onderwerpen

Nadere informatie

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl.

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA

ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA ZWEMLESPLAN ZWEMPARADIJS CALLUNA In dit les plan zullen wij duidelijk maken op welke manier er wordt gewerkt richting de eindtermen van het Zwem-ABC. Door middel van dit plan maken wij onze werkwijze inzichtelijk

Nadere informatie

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 1 Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 2012 1 Zorghulp Inhoudsopgave Verantwoording... 2 Inleiding... 3 Opdracht 1... 4 Opdracht 2... 7 Opdracht 3... 10 Resultaatoverzicht... 11

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD. Najaar 2015 3

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD. Najaar 2015 3 GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2015 3 Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 2 en 3

Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 is de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & leisure host) en certificeerbare eenheid 3 is de Lesgever Zwem-ABC (Water safety instructor).

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

Examen Reglement Reddingsbrigade Nederland Brevet en diploma eisen

Examen Reglement Reddingsbrigade Nederland Brevet en diploma eisen Hoofdstuk 1 Algemeen Hoofdstuk 2 Examenprocedure, examenreglement Zwemmend Redden Open Water, brevetten en diploma's Hoofdstuk 3 Brevet Junior Redder 1 Brevet Junior Redder 2 Brevet Junior Redder 3 Brevet

Nadere informatie

Versie: 1.0 November 2014

Versie: 1.0 November 2014 Versie: 1.0 November 2014 Betalen van de zwemles U koopt een lespas waar 4 lessen op komen te staan. Als deze aanééngesloten 4 lessen voorbij zijn verlengt u de pas weer met 4 lessen/ weken. Het leertraject

Nadere informatie

Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar

Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar Ontwikkelingsgericht Praktijkbeoordelen.nl DOSSIER : Alle DOSSIERCREBO : Alle KWALIFICATIE : Alle KWALIFICATIECREBO : Alle NIVEAU : Alle COHORT : Vanaf 2015

Nadere informatie

Praktijkopdrachten. Werkmap Lesgever Zwem-ABC Nederlandse Culturele Sportbond, sectie zwemmen

Praktijkopdrachten. Werkmap Lesgever Zwem-ABC Nederlandse Culturele Sportbond, sectie zwemmen 1 Praktijkopdrachten 2 DIEP WATER A-Formulier D.A01 D.A02 D.A03 D A04 D.A05 D.A06 D.A07 D.A08 D.A09 D.A10 D.A11 D.A12 D.A13 D.A14 Een les verbeteren combinatie schoolslag, gecombineerd met draaien om de

Nadere informatie

Bewegen en samenleving 3.1 (Trainings)stage ( )

Bewegen en samenleving 3.1 (Trainings)stage ( ) Bewegen en samenleving 3.1 (Trainings)stage (3.1.3.2) Klas Docent Schooljaar Periode Fase 3 Doel o Inzicht te krijgen over motieven op basis waarvan je keuzes maakt in de toekomst voor een sport, een opleiding

Nadere informatie

Introductie SuperSpetters. Inhoud. Aanleiding. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing

Introductie SuperSpetters. Inhoud. Aanleiding. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing Introductie SuperSpetters passie voor water Inhoud Totstandkoming SuperSpetters Inhoud SuperSpetters Hoe te werken met SuperSpetters Vragen Aanleiding Beleidsplan Waterkracht 2008-2012 Licentiesysteem

Nadere informatie

Stage map. Profiel: Basisjaar 1. Docent: Kay Harskamp/Judith Schlaman. Leerjaar: 1. Voor stage bedrijf

Stage map. Profiel: Basisjaar 1. Docent: Kay Harskamp/Judith Schlaman. Leerjaar: 1. Voor stage bedrijf Stage map Voor stage bedrijf Profiel: Basisjaar 1 Docent: Kay Harskamp/Judith Schlaman Leerjaar: 1 Inleiding 3 1. Overzicht stage opdrachten per onderwijsperiode 7 3. Wat mag je van de stagebegeleider

Nadere informatie

Algemene informatie over het Nationaal Platform Zwembaden/de Nationale Raad Zwemdiploma s

Algemene informatie over het Nationaal Platform Zwembaden/de Nationale Raad Zwemdiploma s Inleiding Wij zijn blij dat u één van onze zwembaden hebt gekozen om uw kind te leren zwemmen. Zwembad De Peppel in Beilen en zwembad De Smelte in Smilde staan garant voor een gedegen zwemopleiding en

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein

Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein 1 Leren zwemmen! Zwemles informatie Sport- en Evenementencomplex Merwestein 2 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Zwemles bij Merwestein 4 Inschrijven 4 Tijden en tarieven 5 Leskaart 5 Gratis zwemmen 6 Proefzwemmen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 1 Instructie voor de student/ cursist 2

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 1 Instructie voor de student/ cursist 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Instructie voor de student/ cursist 2 Wat mag NBZ van jou verwachten? 2 Wat mag je van de BeroepsPaktijkVormer (BPV-er) verwachten? 3 Wat mag je van de coördinator BPV verwachten?

Nadere informatie

1. Vrij zwemmen maandagavond

1. Vrij zwemmen maandagavond Inhoud 1. Vrij zwemmen maandagavond... 2 2. De technische commissie... 3 3. Badkleding, haar en duikbril... 4 4. Vragen en/of opmerkingen... 4 5. Kijkdagen... 4 6. Hoe ziet een les eruit... 4 7. Lestijden...

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL)

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS Datum: AUG 2015 Crebo 95 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten dat de student

Nadere informatie

Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Proeve van bekwaamheid Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Ter beoordeling van de werkprocessen 3.1, 3.2, 3.3 en 3.4 worden (onderzoeks)opdrachten

Nadere informatie

Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma

Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma Zwemlesplan Molenkoog voor het A-, B- en C-diploma In dit zwemlesplan zullen wij duidelijk maken op welke manier er wordt gewerkt richting de eindtermen van het Zwem-ABC. Door middel van dit lesplan maken

Nadere informatie

Inhoud. Aanleiding. Introductie SuperSpetters. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing

Inhoud. Aanleiding. Introductie SuperSpetters. Vragen. Beleidsplan Waterkracht Licentiesysteem NPZ NRZ. Traject VODW Marketing Introductie SuperSpetters passie voor water Inhoud Totstandkoming SuperSpetters Inhoud SuperSpetters Hoe te werken met SuperSpetters Vragen Aanleiding Beleidsplan Waterkracht 2008-2012 Licentiesysteem

Nadere informatie

Competentie-opdrachten

Competentie-opdrachten Competentie-opdrachten Deel 1 B: Toezichthouder Onderdeel van de eenheid Lifeguard van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Toezichthouden in je eigen zwembad.

Nadere informatie

BPV Styling Design 1e jaars 2009 2010

BPV Styling Design 1e jaars 2009 2010 BPV Styling Design 1 e jaars 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 2009-2010 Voor je ligt het werkboek voor de eerste BPV-periode van het eerste jaar. De volgende afspraken gelden voor deze stage: Per week loop

Nadere informatie

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66

www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 www.duikerdel.nl Wegwijs in Diplomaland Oostelijke Randweg 15 1723 LH Noord-Scharwoude 0226-31 21 66 Voorwoord Het team van Duikerdel heet u van harte welkom in onze accommodatie. De komende tijd bent

Nadere informatie

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen.

Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Welkom Dit document is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen bij Kids Lodge zwemles volgen. Kids Lodge geeft de zwemdiploma s A+, B+ en C+ uit. Hiermee gaat Kids Lodge verder dan andere zwembaden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 september 2016

Nieuwsbrief 30 september 2016 Nieuwsbrief 30 september 2016 In dit nummer 1 Kijk lessen 2016 2017 2 Lesmethode 3 Vakantie lessen Tolbrug 4 Vakantie lessen Heeswijk 5 Versneld traject 6 Vakantie turbo 7 Evenementen & vrije dagen seizoen

Nadere informatie

Informatiemap zwemlessen

Informatiemap zwemlessen Informatiemap zwemlessen Sportcentrum de Lunet Amersfoortsestraatweg 16 1411HD Naarden Telefoon: 035-6940620 Website: www.sportcentrumdelunet.nl Informatie zwemlessen: info.zwemlessen@sportfondsen.nl 2014

Nadere informatie

Jip s WaterWereld en Jip s WaterWereld logo zijn handelsnamen van Sportfondsen Nederland B.V.

Jip s WaterWereld en Jip s WaterWereld logo zijn handelsnamen van Sportfondsen Nederland B.V. Copyright Sportfondsen Nederland B.V. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopy, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere

Nadere informatie

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent BPV-praktijkboek Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Crebocode 90440, dossier 2013-2014 Bedrijfsnaam :. Naam Student : Cohort :.. Wat is een BPV werkboek Dit BPV werkboek maakt onderdeel uit van de Opleiding

Nadere informatie

Competentieopdrachten

Competentieopdrachten Competentieopdrachten Deel 2 B: Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & Leisure Host) van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Recreatieve activiteiten

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesinstructeur A Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Meest gestelde vragen Wij hebben, voor u als ouder, de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. DE ZWEMLESGIDS Welkom bij Het Zwemcentrum, Het zwemcentrum probeert u middels deze gids een beeld te geven van de manier van zwemles en de bijbehorende regels/afspraken. Mocht u na het lezen van deze gids

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws. Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Leerlingvolgsysteem zwemles Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Geachte ouder/verzorger,

Nadere informatie

Competentiepaspoort. Facilitair medewerker

Competentiepaspoort. Facilitair medewerker Competentiepaspoort Facilitair medewerker Dit competentiepaspoort blijft gedurende de BPV (Beroeps Praktijk Vorming) op het leerbedrijf. Edu Aktueel Niets uit deze uitgave mag gekopieerd worden. Informatie

Nadere informatie

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout

Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Ontdek meer over de zwemles van Sportbedrijf Oosterhout Welkom bij recreatieoord de Warande. Leren zwemmen is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en veilig. In dit zwemlesinformatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad

Informatieboekje. Zwem-ABC. Zwembad De Zijl Vijf Meibad Informatieboekje Zwem-ABC Zwembad De Zijl Vijf Meibad www.leidswater.nl Beste ouder/verzorger, Welkom! Wij zijn blij dat jullie hebben gekozen voor een van de zwembaden van Leids water. In dit boekje vind

Nadere informatie

wemplezier Van... tot SWIMMING SCHOOL A-B-C-Zwemmen_kids_brochure_Juni_2016_NL_final.indd 1 30/06/ :57:51

wemplezier Van... tot SWIMMING SCHOOL A-B-C-Zwemmen_kids_brochure_Juni_2016_NL_final.indd 1 30/06/ :57:51 Van... tot wemplezier SWIMMING SCHOOL Sportoase is houder van volgende certificaten: A-B-C-Zwemmen_kids_brochure_Juni_2016_NL_final.indd 1 30/06/2016 15:57:51 SPORTOASE SWIMMING SCHOOL Zwemmen is en blijft

Nadere informatie

Examen Reglement Reddingsbrigade Nederland

Examen Reglement Reddingsbrigade Nederland hoofdstuk 2 examentijd P. 1. bij het theoretische deel van de examens van diploma Life Saver 1 is de maximale examentijd 30 minuten. 2. bij het theoretische deel van de examens voor de diploma Life Saver

Nadere informatie

OPDRACHTEN 2a3a ALH IWA 1 - Handleiding document

OPDRACHTEN 2a3a ALH IWA 1 - Handleiding document OPDRACHTEN 2a3a ALH IWA 1 - Handleiding document Dit document is beschikbaar in meerdere bestandsformaten. Start met het juiste document! Beschikbaar zijn: Adobe:.PDF (Acrobat Reader - alleen lezen, niet

Nadere informatie

2 Stappen en fasen. 006128860006-bw.indd 8 19-09-13 12:35

2 Stappen en fasen. 006128860006-bw.indd 8 19-09-13 12:35 2 Stappen en fasen 8 ICT-beheerder - Netwerkbeheerder 006128860006-bw.indd 8 19-09-13 12:35 De projectwijzers brengen je in realistische situaties die te maken hebben met het ICT-vakgebied zodat je niet

Nadere informatie

Protocol veiligheid verhuur zwembassin(s)

Protocol veiligheid verhuur zwembassin(s) 1. Inleiding In dit protocol wordt ingegaan op het aansprakelijkheidsvraagstuk bij het huren van zwembadwater door Utrechtse zwem- en duikverenigingen. Daarnaast zijn hierin de afspraken opgenomen die

Nadere informatie

Doktersassistent (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid. Kerntaak 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

Doktersassistent (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid. Kerntaak 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid Doktersassistent Kerntaak 3 Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Kwalificatiedossier: 2010-2011 Crebonummer: 91310 Vastgesteld d.d.: Proeve van

Nadere informatie

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom.

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom. Beoordelingsformulieren van. Beoordelingsformulier onderdeel 1: motivatie Motivatie ten aanzien van het werk: 1 2 3 Op het werk ben ik gemotiveerd. Op het werk kom ik op tijd. Op het werk kom ik mijn afspraken

Nadere informatie

Watervriendennieuws. Belangrijk!

Watervriendennieuws. Belangrijk! Watervriendennieuws Website: www.watervriendenschagen.nl Facebook: www.facebook.com/watervriendenschagen Bovenstaande foto is van de knutselclub die eens in de maand op woensdag wordt gegeven. Hierbij

Nadere informatie