Stichting Esperanza Jaarverslag 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Esperanza Jaarverslag 2014"

Transcriptie

1 Stichting Esperanza Jaarverslag 2014

2 Inhoud Voorwoord 1 Stichting Esperanza Wie zijn wij Doelen en uitgangspunten Medewerkers 2 Samenwerking met partnerorganisatie in Guatemala Asociación Bendición de Dios Samenwerking Contact met andere ondersteunende organisaties 3 Het jaar 2014 Ontwikkelingen projecten in Guatemala Ontwikkelingen organisatie Financieel jaaroverzicht 4 Toekomst

3 Voorwoord Het jaar 2014 was het eerste schooljaar waarin het nieuwe programma Onderwijssupporters van Stichting Esperanza draaide. Wij zijn heel blij met de steun van alle donateurs nieuwe en vaste supporters om de opleiding mogelijk te maken van kansarme jongeren in Guatemala. In 2014 hebben via Stichting Esperanza 16 leerlingen steun ontvangen voor hun middelbare schoolopleiding of praktijkopleiding. De leerlingen en ook de ondersteunende leerkrachten in Guatemala zijn blij en trots op dit nieuwe studiebeursprogramma. Daarnaast zijn nog het hele jaar de Plan de la Vida projecten van Bendición de Dios financieel ondersteund en de non-profitwinkel net als voorgaande jaren. Verder is dit jaar het bestuur gewisseld. De nieuwe penningmeester van de stichting is Ivon Langeweg en de nieuwe voorzitter is Alice Ferguson. Marieke van Lier - Cornelissen en Bibi Hennen zijn nog steeds lid van het bestuur, maar doen (zoals eerder aangekondigd) na heel intensieve jaren een stapje terug. In 2014 is ook een nieuwe website voor Esperanza gemaakt om de donateurs goed op de hoogte te blijven houden van de activiteiten. Lees verder in dit jaarverslag waar we voor staan, wat is bereikt en waar we op hopen voor de toekomst. We hebben dit goede jaar te danken aan de trouwe steun van donateurs, vrijwilligers, de Projectgroep Ontwikkelingssamenwerking Veldhoven en andere betrokkenen. Namens de gezinnen in Guatemala willen we iedereen die Esperanza een warm hart toedraagt bedanken voor de steun! Jullie maken het verschil! Veldhoven, juni 2015 Namens het bestuur Alice Ferguson Ivon Langeweg Marieke Cornelissen Bibi Hennen

4 1 Stichting Esperanza Het ontstaan van de stichting Stichting Esperanza is een kleine stichting gericht op steun aan de allerarmste gezinnen uit het dorp San Juan Alotenango. Hiervoor werken wij samen met de lokale NGO Bendición de Dios, die in dit dorp gevestigd is. In 2006 liepen de oprichters van Esperanza (Bibi Hennen en Marieke Cornelissen) vanuit hun opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming, 5 maanden stage bij Asociación Bendicion de Dios. Bij dit onderwijsproject krijgen ongeveer 350 kinderen les en ondersteuning. De school richt zich bovendien op bredere ondersteuning aan de gezinnen. Bibi en Marieke verloren hun hart aan dit dorp en de plaatselijke bevolking. Daarom besloten zij deze mensen vanuit Nederland te blijven helpen en werd op 25 juni 2007 stichting Esperanza opgericht. Inmiddels steunt Esperanza al bijna 8 jaar diverse kleinschalige projecten om de leefsituatie en toekomstkansen van de gezinnen in Alotenango te verbeteren. Doelen en uitgangspunten Voor stichting Esperanza staan de universele rechten van de mens centraal en het streven naar waardigheid, gerechtigheid en vrijheid voor mensen waar ook ter wereld. Onze missie is om met kleine duurzame projecten het toekomstperspectief en de levenskwaliteit van gezinnen in armoede te verbeteren. Wij geloven in de kracht van het individu en ieders persoonlijke talenten. Maar daarvoor moeten wel eerst kansen worden geschapen. Wij zien een goede opleiding voor kinderen als de beste garantie op een betere toekomst. Het doel van stichting Esperanza is het ondersteunen en realiseren van kleine duurzame projecten en programma s ten behoeve van de bevolking van Alotenango en omstreken. Daarbij stimuleren wij zoveel mogelijk eigen initiatieven van de lokale bevolking. Wij staan voor ondersteuning en financiering van initiatieven van de mensen zelf. Alle projecten worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de lokale bevolking. De lokale partner is de Guatemalteekse stichting Bendición de Dios. Medewerkers: vrijwilligers Het werk voor stichting Esperanza wordt verricht door vrijwilligers. Voor vaste taken waren dit afgelopen jaar de bestuursleden Alice Ferguson (voorzitter), Ivon Langeweg (penningmeester), Marieke Cornelissen (secretaris) en Bibi Hennen (algemeen bestuurslid). Regelmatig is er hulp van andere vrijwilligers om projecten te realiseren, waaronder in voorgaande jaren Kim van Luijk, Chiara van den Berg en Maaike Janssen.

5 2 Samenwerking met partnerorganisatie in Guatemala Asociación Bendición de Dios De organisatie Bendición de Dios waarvoor Stichting Esperanza zich inzet, is gevestigd in het dorp San Juan Alotenango, in Sacatepéquez, Guatemala. Bij Bendición de Dios krijgen de armste kinderen uit het dorp de mogelijkheid om naar school te gaan. Er wordt onderwijs geboden aan kinderen van 5 t/m 18 jaar. Leerlingen van diverse leeftijden krijgen ook de kans om op latere leeftijd in te stromen en het basisonderwijs alsnog te volgen. Naast onderwijs richt Bendición de Dios zich, onder andere in samenwerking met stichting Esperanza, ook op het bieden van ondersteuning in de leefsituatie van de gezinnen. Sinds 2014 biedt Bendición de Dios in samenwerking met stichting Esperanza en andere organisaties ook studiebeurzen aan kinderen voor de middelbare school of beroepsonderwijs. Samenwerking Stichting Esperanza heeft maandelijks contact met Julio Garcia, directeur van Bendición de Dios via Skype-vergaderingen en . Julio stuurt de medewerkers aan die de projecten uitvoeren die stichting Esperanza financieel ondersteunt. Waar nodig heeft stichting Esperanza ook direct contact met andere medewerkers van Bendición de Dios. Elk kwartaal wordt het geld voor de projecten die in de daarop volgende periode worden uitgevoerd overgemaakt naar Bendición de Dios. Wij ontvangen daarop verslag van de uitvoering en de kosten (zie hoofdstuk 3). Bijna elk jaar bezoeken vrijwilligers van stichting Esperanza de projecten in Guatemala. In mei/juni 2013 was Alice Ferguson in Alotenango en heeft daar uitgebreid kunnen overleggen met de medewerkers van Bendición de Dios, gesproken met de leerlingen en gezinnen thuis bezocht. Contact met andere ondersteunde organisaties Bendición de Dios ontvangt niet alleen steun van stichting Esperanza. Andere organisaties die hulp bieden zijn o.a. stichting Los Niños, stichting Famecon1 (uit Nederland) en Rebecca Center (uit de VS). In 2008 zijn er afspraken gemaakt tussen de organisaties onderling. Deze afspraken worden ook nu nog gehanteerd en wanneer dat nodig is wordt gezorgd voor onderlinge afstemming. Het is duidelijk wie welke onderdelen van Bendición de Dios ondersteunt. Als er een nieuwe hulpvraag vanuit Bendición de Dios komt, bekijken zij aan welke organisatie zij deze vraag het best kunnen voorleggen. Eventueel wordt gekozen voor steun vanuit twee of meerdere organisaties.

6 3 Het jaar 2014 Ontwikkeling van de projecten Het eerste schooljaar Onderwijssupporters! Wij geloven dat voor kinderen uit de armste families van Alotenango een goede opleiding de beste manier is om vooruit te komen. Daarom zoekt Esperanza Onderwijssupporters die de kosten van het onderwijs sponsoren voor jongens of meisjes die de middelbare school of een beroepsopleiding willen gaan doen, maar waar thuis geen geld voor is. Via vrienden, familie, bekenden en de nieuwsbrief hebben wij onderwijssponsors gevonden voor 16 jongeren die in januari 2014 aan hun opleiding zijn begonnen. 13 van deze jongeren hebben het eerste jaar behaald wij zijn heel trots op hen. Voor sommige jongeren blijft het, wat steun van Esperanza betreft, bij dit eerste jaar. Een van de leerlingen heeft vanwege zijn fantastische cijfers een lokale studiebeurs gekregen. Een andere leerling heeft zijn praktijkstage van een jaar met succes afgerond. Twee jongeren gaan verder met hun weekendopleiding, die kan nu worden betaald door de familie zelf. Een meisje heeft werk gevonden en stopt met haar studie; een jongen neemt niet meer deel aan het programma vanwege onenigheid met de lokale organisatie. Met de steun van hun Onderwijssupporters gaan 7 jongeren verder met het 2e jaar van hun opleiding. Wij hopen dat deze kanjers het nog ver gaan schoppen. Daarnaast is er een nieuwe lichting. In het najaar van 2014 hebben we de steun van nieuwe donateurs gevonden. Zo kunnen we met Esperanza 11 nieuwe scholieren gaan helpen, die hun lagere schooldiploma hebben gehaald en heel graag verder willen leren. In januari 2015 zijn zij met het eerste jaar van hun vervolgopleiding gestart. Dankzij een aantal algemene donaties heeft Esperanza in 2014 ook kunnen bijdragen aan extra activiteiten voor de jongeren zoals een bioscoopuitje. Ook hebben de jongeren gezamenlijk geholpen bij het opknappen van huizen van andere arme gezinnen, waarvoor wij de materialen hebben betaald. Tot slot hebben wij de kinderen een kerstcadeau kunnen geven. Wij hopen dit soort aanvullende activiteiten die belangrijk zijn voor de algemene ontwikkeling van de kinderen te kunnen blijven steunen. Coördinatie programma Onderwijssupporters ter plaatse Er is veel contact geweest met Julio en Sonia van Bendición de Dios over het nieuwe programma van onderwijssponsors voor jongeren. Eind 2013 haalde de eerste lichting jongeren die het hele lagere schoolprogramma bij Bendición de Dios hebben doorlopen, hun 6 e klas diploma. Bendición de Dios heeft in overleg een beleidsdocument opgesteld met afspraken en richtlijnen rondom het studiebeursprogramma. Daarnaast hebben zij meerdere bijeenkomsten gehad met ouders en 6 e klassers. Ook hebben zij een overeenkomst opgesteld die de deelnemende jongeren en hun ouders aangaan als zij een studiebeurs ontvangen. Voor de leerlingen zijn zij altijd aanspreekbaar bij vragen of problemen.

7 Voortzetting lopende projecten In 2014 is de steun voortgezet aan de non-profit winkel. De gezinnen in Alotenango konden ook dit jaar weer in de winkel terecht voor hun dagelijkse benodigdheden tegen heel economische prijzen. Ook is er de steun voortgezet aan het drietal praktijkcursussen van Bendición de Dios onder de naam Plan de la Vida. Het gaat om groente verbouwen, patisserie en kleding maken. Deze projecten zijn belangrijk om (de oudste) leerlingen en (hun) moeders praktische handvatten te geven en om beroepen uit te oefenen die meer geld binnen brengen voor hun gezinnen. Met Bendición de Dios is in 2012 besproken om de financiële bijdrage van Esperanza aan deze projecten af te bouwen. Deze succesvolle projecten gaan wel verder maar met steun van andere sponsors. Eind 2014 is besloten om de steun voor deze projecten nog te verlengen tot half Ontwikkelingen organisatie Nieuwe website In de zomer van 2014 is een nieuwe website gelanceerd ter ondersteuning van de activiteiten van Stichting Esperanza. De website is belangrijk om donateurs en belangstellenden goed te informeren over onze activiteiten. Daarnaast gebruiken we ook Facebook om nieuwtjes te delen. POS gemeente Veldhoven In 2014 was Esperanza wederom actief betrokken bij de Projectgroep Ontwikkelingssamenwerking (POS) van de gemeente Veldhoven, waarvan de stichting ook weer een donatie heeft ontvangen (zie Inkomsten). Bibi en Marieke namen deel aan de vergaderingen. Financieel jaaroverzicht De inkomsten Het nieuwe Onderwijssupport-programma heeft een positieve impuls gegeven aan de financiën. De inkomsten waren in 2014 flink hoger dan in het voorgaande jaar. In totaal is er 7.524,30 binnengekomen (in 2013 was dat 4.436,66). Het grootste deel van de inkomsten betrof de (maandelijkse) donaties van Onderwijssupporters, in totaal ter hoogte van 4.343,50. Daarnaast gaf POS een grote bijdrage van 1.824,58. De uitgaven Het totaalbedrag dat in 2014 door stichting Esperanza werd overgemaakt naar Guatemala is (in 2013 was dit 4.627). Het grootste deel van het geld (70 procent) was bestemd voor het Onderwijssupport-programma. Eind 2014 is voor de laatste keer euro overgemaakt voor extra steun in 2015 voor de Plan de la Vida projecten en de nonprofitwinkel.

8 Er is dus meer geld overgemaakt naar Guatemala dan er aan donaties is binnengekomen. Dat was mogelijk door de reserve die in de voorgaande jaren was opgebouwd. Figuur inkomsten 2014 In onderstaande figuur is goed te zien op welke wijze de diverse donaties zijn binnengekomen: Legenda: bedrag Uitleg Vaste donaties 390 Maandelijkse donaties niet-onderwijs-supporters (OS) On-line donaties 0 Incidentele donaties via website Algemene donaties 315 Incidentele donaties voor algemeen gebruik Estufa actie 0 Er zijn geen acties gedaan voor inkomsten niet-os Kippen actie 0 Er zijn geen acties gedaan voor inkomsten niet-os Winkel actie 0 Er zijn geen acties gedaan voor inkomsten niet-os Storting uit kas 0 Er is geen cash geld gestort eenmalige actie (pos) 1824,58 De laatste jaarlijkse projectbijdrage en de vergoeding van gemaakte organisatiekosten, gesubsidieerd door de gemeente Veldhoven via de Projectgroep Ontwikkelings Samenwerking (POS) waar stichting Esperanza tot en met 2014 lid van was Onderwijssupporters 4343,5 Maandelijkse donaties Onderwijs Supporters Diversen (Piet) 540 Steun van Piet aan Bendicion de Dios totaal 7.413,08

9 Figuur Uitgaven 2014 Er is uiteraard weer geprobeerd om de gemaakte organisatiekosten zo laag mogelijk te houden. De kosten die toch gemaakt zijn, hebben wij, net als in voorgaande jaren, in 2014 bij de POS ingediend voor vergoeding middels subsidie. De uitgaven voor de projecten in Guatemala zijn gedaan op basis van vooraf opgestelde begrotingen van Bendición de Dios, die achteraf worden naberekend en eventueel bijgesteld. In onderstaande figuur is goed te zien op welke wijze de inkomsten zijn besteed: Legenda: Bedrag Uitleg Estufa 0 Project is afgerond Kippen project 0 Project is afgerond Winkel 0 Project wordt onder gebracht bij andere stichting Administratiekosten 582,83 Met dit jaar website kosten 363,- Representatie 0 Geen respresentatie kosten Reiskosten 61 Reiskosten binnen NL Opname voor kas 0 Geen kasopname Steun BDD 8309 Totaal overgemaakt Onderwijs Sup. Piet Plan de Vida en Winkel Kerstcadeaus totaal 8.952, Mogelijk gemaakt door algemene donaties

10 Projectverplichtingen Ieder jaar evalueren wij alle projecten met Bendición de Dios en wordt een financiële balans opgemaakt. Hierbij wordt gekeken naar de te verwachten kosten voor de komende jaren. Voor het jaar 2014 was (net als in de voorgaande jaren) 4.000,- toegezegd voor de lopende projecten. Dit geld is bestemd voor een salaris voor een medewerker Plan de la Vida, een salaris voor de winkelmedewerkster (Amanda), bijdragen aan de viering van feestdagen, de dagelijkse refacción (gezonde snack die de kinderen in de pauze krijgen) en educatieve excursies voor de kinderen. Eind 2014 is, zoals eerder vermeld, besloten deze steun met een half jaar te verlengen. Met de start van het nieuwe project Onderwijssupporters zijn er afspraken gemaakt met Bendición de Dios voor dit studiebeursprogramma. Jaarlijks wordt een begroting opgesteld van de studiekosten, die gedurende het lopende jaar per kwartaal door de directeur van Bendición de Dios met Esperanza wordt besproken. Per kwartaal wordt een voorschot overgemaakt. Achteraf worden veranderingen in de kosten verrekend. Continuïteitsreserve Om de continuïteit van de projecten in Guatemala te garanderen, is het verstandig om geld te reserveren voor tijden waarin hier noodzaak toe is. Volgens de VFI-richtlijn Reserve Goede Doelen is het noodzakelijk om hiervoor minimaal 1,5 x de vaste projectbijdrage te reserveren. Stichting Esperanza heeft sinds haar oprichting, al acht jaren op rij, haar beloftes aan Bendición de Dios ieder jaar kunnen waarmaken en dat willen we de komende jaren natuurlijk ook weer blijven doen. In de komende jaren wordt met een nieuwe begroting gewerkt die gebaseerd is op het Onderwijssupporters-programma. Esperanza wil voor tenminste 15 voltijds leerlingen, voor 2 jaar, de studiekosten kunnen dragen. Daarom reserveren wij minimaal (15 x 220 x 2 jaar). Dankzij deze reservering zullen we als stichting onze verplichtingen te allen tijde voor tenminste 2 jaar kunnen nakomen. Bendicion de Dios en de leerlingen zijn 100% verzekerd van continuïteit van het project.

11 4 Hoop voor de toekomst Zoals aangekondigd wordt de steun aan de lopende projecten (Plan de la Vida en de nonprofitwinkel) nog voortgezet tot juli Bendición de Dios brengt deze projecten onder bij andere sponsors. Zo kan stichting Esperanza zich in de toekomst focussen op één programma. In de komende jaren blijven wij onze aandacht richten op het nieuwe programma Onderwijssupporters waarbij Nederlandse donateurs met een maandelijkse donatie de opleiding van een jongen of meisje in Guatemala mogelijk maken. Wij streven ernaar om regelmatig nieuwe scholieren die van de lagere school komen te kunnen helpen aan een vervolgopleiding. Met gerichte steun maakt Esperanza het verschil en vormt een brug tussen Nederland en Guatemala, tussen donateurs en jongeren die met een opleiding een betere toekomst tegemoet kunnen gaan.

Stichting Esperanza Jaarverslag 2013

Stichting Esperanza Jaarverslag 2013 Stichting Esperanza Jaarverslag 2013 Inhoud Inleiding 1 Stichting Esperanza Wie zijn wij Doelen en uitgangspunten Medewerkers 2 Samenwerking met partnerorganisatie in Guatemala Asociación Bendición de

Nadere informatie

Stichting Esperanza, jaarverslag 2015

Stichting Esperanza, jaarverslag 2015 Stichting Esperanza, jaarverslag 2015 1. Het jaar 2015 2. Inkomsten en uitgaven in 2015 3. Over Stichting Esperanza 4. Over partnerorganisatie Bendición de Dios 5. Vooruitblik 1. Het jaar 2015 Met de steun

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2012

Stichting Esperanza Jaarverslag 2012 Stichting Esperanza Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza... 4 Wie zijn wij?... 4 Doelen en uitgangspunten... 4 Medewerkers... 4 2 Samenwerking met Guatemala... 5 Bendicion

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015

Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015 Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015 Veldhoven, januari 2014 Inhoud Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Visie, missie en doelen... 5 2. Projecten en organisatie... 6 2.1 Projecten in Guatemala... 6 2.2

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2011

Stichting Esperanza Jaarverslag 2011 Stichting Esperanza Jaarverslag 2011 Inhoud Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza... 4 Wie zijn wij?... 4 Doelen en uitgangspunten... 4 Medewerkers... 4 2 Samenwerking met Guatemala... 5 Bendicion de Dios...

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Inhoud 0. Inleiding p. 2 1. Stichting Esperanza p. 3 1.1 Wie zijn wij? P. 3 1.2 Doelen & uitgangspunten p. 3 2. Samenwerking met Bendicion de Dios p. 4 2.1 Bendicion

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2008

Stichting Esperanza Jaarverslag 2008 Stichting Esperanza Jaarverslag 2008 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza Wie zijn wij?... 4 Doelen & uitgangspunten... 4 Medewerkers... 4 2 Samenwerking met Bendicion de Dios Bendicion de Dios.5

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2010

Stichting Esperanza Jaarverslag 2010 Stichting Esperanza Jaarverslag 2010 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza... 4 Wie zijn wij?... 4 Doelen en uitgangspunten... 4 Medewerkers... 4 2 Samenwerking met Guatemala... 5 Bendicion de

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2009

Stichting Esperanza Jaarverslag 2009 Stichting Esperanza Jaarverslag 2009 Bibi Hennen & Marieke Cornelissen Veldhoven, 3 april 2010 Inhoud Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza... 4 Wie zijn wij?... 4 Doelen en uitgangspunten... 4 Medewerkers...

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2009

Nieuwsbrief april 2009 Nieuwsbrief april 2009 Lieve mensen, Het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zit er al weer op, hoog tijd voor een update over stichting Esperanza en onze activiteiten in Nederland en Guatemala. Wij wensen

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2018 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2018 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Stichting Domiliana, betrokken en actief op de Molukken Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Missie... 4 2.2 Kernprincipes... 4 2.3 Werkzaamheden en activiteiten...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2012 DESTINO Geef een kind de toekomst! stichting WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag 2012 aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

Jaarverslag. Hard gewerkt. Stichting Caya Cama Ecuador

Jaarverslag. Hard gewerkt. Stichting Caya Cama Ecuador Jaarverslag 2016 Stichting Caya Cama Ecuador Hard gewerkt Kinderen een stap verder helpen naar een zelfstandige en succesvolle toekomst. Daar is het de stichting Caya Cama Ecuador om te doen en in 2016

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru

Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Periode: 1 januari 2017 t/m 31 december 2017 Amstenrade, januari 2018 ALGEMENE TOELICHTING Algemeen Alle cijfers

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Afscheid nemen Het blijft toch altijd weer moeilijk als het moment daar is dat we afscheid moeten nemen van de kinderen die het voortgezet onderwijs (SMP) met succes hebben doorlopen.

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS

STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS Jaarverslag 2017 Stichting Engelen Zonder Paradijs Havikstraat 73,7481 AH Haaksbergen info@ezopa.org Banknr. NL54INGB0004413712 Kvk-numer: 08203920 RSIN: 821126416 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... blz. 2 Voorwoord... blz. 3 Jaarverslag... blz. 4 Ondernomen activiteiten

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari Jaarverslag 2017 Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg 15 8316RG, Marknesse Opgericht december 2013 Marknesse, 01 januari 2018-1 - Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Inleiding 3 01. Algemeen 3 02.

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One Jaarverslag 2017 en Jaarrekening Stichting Step One 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2.Verslag door de penningmeester over het boekjaar 2017 3. Resultatenrekening 6 3. Balans 7 2 1.Voorwoord In het volgende

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan Stichting Kleine Helden Beleidsplan 2017-2020 Stichting Kleine Helden Oude Arnhemse bovenweg 16a 3941 XM Doorn November 2017 Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 Visie en missie 4 Activiteiten 5 Doelstellingen

Nadere informatie

Namaste Projects JAARVERSLAG Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat DX Amsterdam

Namaste Projects JAARVERSLAG Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat DX Amsterdam Namaste Projects JAARVERSLAG 2013 Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat 247 1 1054 DX Amsterdam namasteprojects@gmail.nl www.namasteprojects.nl ING bankrekening NL81INGB0009265942 Kamer van Koophandel:

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Geachte donateur, Stichting Gezinsadoptie Jales

Geachte donateur, Stichting Gezinsadoptie Jales Adres per 1-4-2016 Slotlaan 80 7006 HG DOETINCHEM Telefoon 06-2204 72239 E-mail info@jales.nl ABN-AMRO: NL05 ABNA 044669 96 32 ING : NL39 INGB 000166 61 66 ten name van Stichting Gezinsadoptie Jales, Delft

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING HATEMALO NEPAL

JAARVERSLAG STICHTING HATEMALO NEPAL 1 1 JAARVERSLAG STICHTING HATEMALO NEPAL 2012-2013 1 JULY 2013 Jaarverslag inhoud Voorwoord Organisatie 1 2 Activiteiten & Besluiten 3 Bezoek aan Nepal 4 Financiel verslag 5 Stichting Hatemalo Nepal Salamancapad

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Stichting Samburu Child Support www.samburuchild.com - info@samburuchild.com ABN AMRO 43.79.68.553 KvK 18084586 Lassuslaan 97, 3723 LJ Bilthoven

Stichting Samburu Child Support www.samburuchild.com - info@samburuchild.com ABN AMRO 43.79.68.553 KvK 18084586 Lassuslaan 97, 3723 LJ Bilthoven JAARVERSLAG STICHTING SAMBURU CHILD SUPPOR T 2015 1 Jaarverslag Stichting Samburu Child Support 2015 1. Voorwoord Dit document betreft het jaarverslag van Stichting Samburu Child 2015. Dit verslag is een

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017 Stichting Asian Kidz Support Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave 1. Stichting Asian Kidz Support... 2

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht 06 16356365 info@kalinga.nl BELEIDSPLAN 2019-2021 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Jaarverslag inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4)

Jaarverslag inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4) Jaarverslag 2015 inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4) Doelstelling van de stichting De doelstelling van de Stichting Knuffelweide Amerongen is het beheren van een kleinschalige kinderboerderij (De

Nadere informatie

1. Inleiding. Dit is alleen mogelijk door de bijdragen van onze donateurs die wij, namens de kinderen, van harte danken.

1. Inleiding. Dit is alleen mogelijk door de bijdragen van onze donateurs die wij, namens de kinderen, van harte danken. Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene informatie... 4 3. Beleidsplan, website, nieuwsbrief en privacyverklaring... 5 4. Laptopactie... 6 5. Studenten... 7 5.1. Samenstelling studenten...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren)

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren) Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve 2016-2018 ( 3 jaren) Adres: Secretariaat AGS Merwekade 69 311 TH Dordrecht E-mail: info@abhilasa-global-serve.nl Website: Abhilasa-global-serve.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Jaarverslag 2008. Stichting All for Children. opgericht op 8 november 2007

Jaarverslag 2008. Stichting All for Children. opgericht op 8 november 2007 Jaarverslag 2008 Stichting All for Children opgericht op 8 november 2007 De stichting is gevestigd in Amsterdam en daar ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nr. 34286726 Postadres: 2e C. Huygensstraat

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2010

Nieuwsbrief juli 2010 Nieuwsbrief juli 2010 Lieve mensen, We zijn al weer halverwege het jaar dus tijd voor een nieuwe nieuwsbrief! Het afgelopen kwartaal was een bewogen tijd voor de mensen in Guatemala. De tropische storm

Nadere informatie

[2012] Stichting Engelen Zonder. Paradijs. Jaarverslag

[2012] Stichting Engelen Zonder. Paradijs. Jaarverslag Stichting Engelen Zonder Paradijs Jaarverslag [2012] [Stichting Engelen Zonder Paradijs] [Havikstraat 73,7481 AH Haaksbergen] [info@ezopa.org] [ Banknr. NL54INGB0004413712] [Porque de Dios es la Gloria

Nadere informatie

Beleidsplan Manoukefonds

Beleidsplan Manoukefonds Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Identiteit... 5 Organisatiestructuur... 6 Samenwerking en ondersteuning... 7 Financieel beleid... 8 Communicatiebeleid... 9 Slotwoord...10 2 Voorwoord Dit beleidsplan

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Inleiding Als bestuur van stichting Jabulani Kids Zimbabwe nodigen wij u graag uit dit jaarverslag te lezen. Wij hopen dat u na het lezen met ons van mening

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Examen voortgezet onderwijs gehaald, en dan. Ja dan verlaten ze Futur, of beter gezegd dan krijgen ze geen ondersteuning meer vanuit onze stichting. Sommigen proberen nog door

Nadere informatie

New Day Impact Jaarverslag 2012

New Day Impact Jaarverslag 2012 New Day Impact Jaarverslag 2012 Stichting New Day Impact, Vlijtseweg 95, 7317 AE Apeldoorn info@newday-impact.nl www.newday-impact.nl Activiteiten in het jaar 2012 New Day Carecenter Ook in 2012 lag de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support

Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support februari 2018 Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support 2018-2022 Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Oprichting Mambo Poa ('alles gaat goed' in het Swahili), werd opgericht in 1997 en is sinds 2003 een Nederlandse Stichting.

Oprichting Mambo Poa ('alles gaat goed' in het Swahili), werd opgericht in 1997 en is sinds 2003 een Nederlandse Stichting. Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemene informatie... 4 3. Beleidsplan, website en nieuwsbrief... 5 4. Laptops en telefoons... 6 5. Studenten... 7 5.1. Samenstelling studenten... 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Stichting. Pan de Vida

Stichting. Pan de Vida Stichting Pan de Vida Algemeen Stichting Pan de Vida is op 27 december 2006 opgericht met het doel om de allerarmste kinderen in Peru te helpen. Aanvankelijk werd alleen gewerkt met kinderrestaurants,

Nadere informatie

Beleidsplan Carelanka

Beleidsplan Carelanka Beleidsplan Carelanka 2016-2019 Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Beleidsplan Carelanka 2016-2019 2 1. Werkzaamheden

Nadere informatie

Stichting Omwana Uganda Zuidwolde, april 2017

Stichting Omwana Uganda Zuidwolde, april 2017 Zuidwolde, april 2017 COLOFON Mevrouw Jans-Dijkstralaan 29 7921 KG Zuidwolde (Dr.) +31 (0) 528-321801 KvK-nummer: 55041833 ANBI: 8515.42.268/82.961 Mail: info@omwanafoundation.com Website: www.omwanafoundation.com

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 De bestemming van de gelden van AASN...3 Inkomsten...4 Communicatie...4 Balans...5 Staat van baten en lasten...5 De

Nadere informatie

STICHTING EEN HELPENDE HAND

STICHTING EEN HELPENDE HAND STICHTING EEN HELPENDE HAND Berkstraat 21 2565 MR Den Haag Nederland NL03 ASNB 0854 6928 43 - NL76 INGB 0006 8919 57 Telefoon 070-365 6168 Telefax 070-365 2311 E-mail: info@sehh.nl Web: www.sehh.nl Beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua

Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua Het beleidsplan van Actie voor Nicaragua Datum: 31-december-2013 Versie: 1.1. Inhoudsopgave Missie... 3 De doelstelling en het actuele beleid... 3 De werkzaamheden... 3 Fondsen werving... 4 Vermogen beheer...

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Iemand geeft om mij

Jaarverslag 2017 Stichting Iemand geeft om mij Jaarverslag 2017 Stichting Iemand geeft om mij Inhoudsopgave Algemeen Bestuur Doel Stichting en project 2017 Situatie Srilanka Financiën: fondswerving, financiële verantwoording opbrengst, realisatie op

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

Jaarverslag. tandje erbij. Stichting Caya Cama Ecuador

Jaarverslag. tandje erbij. Stichting Caya Cama Ecuador Jaarverslag 2017 Stichting Caya Cama Ecuador tandje erbij Het was een jaar waarin het bestuur van Caya Cama Ecuador heel hard aan de slag was om de financiën voor onderwijs in Ecuador bij elkaar te krijgen.

Nadere informatie

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank Jaarverslag 2015 Bossche Kleding- en Speelgoedbank Datum: 13 mei 2016 1. Algemene gegevens Naam: Bossche Kleding- en Speelgoedbank RSIN: 852340035 KVK: 56870124 Adres : Kooikersweg 549 5224 AT s-hertogenbosch

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Transforming Culture Transforming Lives. Stichting Kalai Manram Dom H v/d Laanstraat 28 1064 DC Amsterdam

JAARVERSLAG 2014. Transforming Culture Transforming Lives. Stichting Kalai Manram Dom H v/d Laanstraat 28 1064 DC Amsterdam JAARVERSLAG 2014 Transforming Culture Transforming Lives Stichting Kalai Manram Dom H v/d Laanstraat 28 1064 DC Amsterdam KvK nr: 41189663 ING 635567 Utrecht Triodos bank 78.67.74.738 Utrecht kalaimanram@hotmail.com

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4)

Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4) Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4) Doelstelling van de stichting De doelstelling van de Stichting Knuffelweide Amerongen is het beheren van een kleinschalige kinderboerderij (De

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Child Support Nepal

Jaarverslag 2017 Stichting Child Support Nepal Voorwoord Dit is het jaarverslag 2017 van de stichting Child Support Nepal. Het is het jaar waarin de eerste parlementsverkiezingen onder de nieuwe grondwet in Nepal plaatsvinden. Deze verkiezingen worden

Nadere informatie

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006!

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! Jaaroverzicht 2006 Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! www.kiranfonds.nl E-mail: info@kiranfonds.nl Bankrek. 10.90.78.780 Tel. 053 5729953 Wat doet het Kiran Fonds? Het Kiran Fonds is opgericht

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

Projecten. Studiebeurzen

Projecten. Studiebeurzen Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Introductie... 3 Projecten... 4 Studiebeurzen... 4 Bouwen aan een toekomst... 5 Colour the world Festival 2015... 5 Colour the world Festival 2016... 5 Finding new DiDi...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan Stichting St. Luke's Hospital Malawi Beleidsplan 2014-2016 INHOUD 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Doelstelling 4. Ondersteunen en organisatie projecten 5. Exploitatie: Fondsenwerving Besteding van de donaties,

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Jaarverslag 1999 Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Dit is het eerste (financiële) jaarverslag van Stichting De Speelderij. Stichting De Speelderij is

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

Because Education Matters

Because Education Matters Because Education Matters Jaarverslag Stichting Maanda 2014 Inhoudsopgave Jaarverslag 1. INLEIDING JAARVERSLAG STICHTING MAANDA...3 2. EEN KORTE TERUGBLIK...3 3. DOELEN EN RESULTATEN 2014...4 DOEL 1: ZEDUPADS...4

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fursa 2017

Jaarverslag Stichting Fursa 2017 Jaarverslag 2017 1824 TE Alkmaar 072-5616979 info@fursa.nl Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Algemene gegevens 4 Missie en doelen 5 Acties en donaties 6 Fursa Centre Kenya 7 Toekomst 8 Jaarrekening

Nadere informatie