Korbmacher

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Copyright@Maikel Korbmacher"

Transcriptie

1

2 Versie 1.0 Dit is versie 1.0. Ga naar om de nieuwste versie te downloaden. Let op: sta je reeds op onze mailing list dan ben je automatisch in het bezit van de meest recente versie. Maar heb je dit document van iemand anders gekregen, dan is het zeker aan te raden om het nieuwe document op te halen. Opmerking: Dit rapport is geoptimaliseerd om full screen bekeken te worden. In Acrobat Reader is dit de sneltoets <CTRL+L>. Zo kun je met een druk op de knop naar de volgende pagina en ben je niet de hele tijd aan het scrollen over je beeldscherm. Disclaimer: Geen enkel onderdeel van dit document mag worden gekopieerd of verspreid zonder de schriftelijke toestemming van de schrijver. De adviezen en informatie die in dit document staan zijn mogelijk niet op iedereen van toepassing. De schrijver is daarom niet verantwoordelijk voor gezondheidsproblemen die ontstaan als gevolg van adviezen, meningen en programma s die in dit document staan vermeld. De informatie in dit document berust op de meningen van de schrijver en zijn geen vervanging voor medisch advies. U dient een arts te raadplegen voordat u aan enig dieet of sportprogramma begint.

3 Over Mij Toen ik nog klein was wist ik al waar mijn interesses lagen. Ik ben een freak zoals ze zeggen. Alles wat te maken heeft met het menselijk lichaam vind ik interessant. Ik weet niet waarom, maar ik heb de afgelopen jaren vele boeken, tijdschriften en onderzoeken gelezen over dit onderwerp. Tijdens mijn studietijd heb ik in de praktijk veel ervaring opgedaan in verschillende sportclubs, fitness- en gezondheidscentra s. Twee jaar heb ik gewerkt als (top)sportfysiotherapeut bij NEC in Nijmegen. Hier hield ik mezelf bezig met training en voeding bij topsporters. Nu werk ik ruim twee jaar in mijn eigen praktijk als sportfysiotherapeut. Gezond zijn, afvallen, een strakker lichaam of lichamelijk sterker worden is niet zo moeilijk. Eet bewust, neem de juiste porties, producten en zorg voor een actieve leefstijl. Waarom is afvallen of met trainen bezig zijn voor de meeste mensen zo moeilijk? Zelfs voor sommige mensen is het een straf. Eigenlijk is het een kleine investering waar je heel veel voor terug krijgt. Acties met als resultaat dat jouw lichaam veranderd heeft de volgende voordelen; Je wordt mentaal sterker, je krijgt meer zelfvertrouwen, je ziet er beter uit, je voelt je beter, je krijgt meer energie, meer complimentjes, je kleren passen je beter en je bent en leeft gezonder. Als je ziet wat je er allemaal voor terug krijgt lijkt mij de keuze niet meer zo moeilijk. Zijn je eerdere afvalpogingen mislukt, geen trainingseffect of heb jij elke keer last van het bekende jo-jo effect? Wees niet bang, begin een nieuwe start en ik ga je hierbij helpen. In de afgelopen jaren heb ik veel dingen gezien. Door hier elke dag mee bezig te zijn weet ik wat goed en ook wat niet goed voor je is. Ik ben gaan experimenteren en uiteindelijk heb ik het middel uitgevonden. Het is eigenlijk geen middel maar een proces. Een proces waar jij aan mee doet en waar je zelf de hoofdrol in speelt. Jij bepaald wat er gebeurd en wat je wilt bereiken. Maar je kan dit niet alleen bereiken. Ik ga je helpen en begeleiden naar jouw doelstellingen. Dit kunnen we alleen bereiken als de hoofdrolspeler voor 100% achter zijn keuzes staat. Bezoek mijn website voor meer informatie >>

4 Introductie Bedankt voor het downloaden van het gratis "De Gewichtsverlies & Fitnesstraining Mythes rapport. Je hebt de eerste stap gezet op weg naar een gezondere, sterkere jij. dit rapport gerust naar je vrienden, familie en andere mensen waarvan je denk dat ze iets aan deze informatie zouden kunnen hebben. Ik werk dagelijks in de sportschool als (sport)fysiotherapeut. Ik zie tal van trainingsfouten en als professional kan ik dit niet aanzien. De meeste mensen verdoen hun tijd en trainen op een manier wat alleen maar blessures met zich mee brengt. Dit heeft mij doen besluiten om dit rapport te schrijven en gratis met jullie te delen. In dit rapport beschrijf ik wat de meest voorkomende fouten zijn en leer ik je wat jij daar aan kunt doen. In dit rapport beschrijf ik informatie die onderzocht en bewezen is. Geen informatie waar je niets aan hebt. Er zijn veel mensen die iets op het internet willen verkopen. Vaak is de informatie niet juist en/of onvolledig. Deze informatie is gemaakt om mensen in de richting te sturen om een product te kopen. Als hoogopgeleide (sport)fysiotherapeut en fitness professional die met mensen met alle mogelijke achtergronden heeft gewerkt, ben ik toegewijd om jou van de meest recente door onderzoek gestaafde fitnessinformatie te voorzien. In dit rapport ga ik veelvoorkomende mythes ontkrachten en verklaren. De volgende mythes vormen de meest veelvoorkomende misverstanden die mensen hebben over krachttraining ofwel fitnesstraining. Helaas zwerven veel van deze mythes al tientallen jaren rond. Klinken deze misschien bekend?

5 MYTHE 1 : Om een wasbordje te krijgen moet je crunches doen. Crunches geeft wel een bijdragen aan het versterken van je buikspieren. Ik heb het over versterken en niet over groeien. Vaak worden verkeerde belastingsvariabelen gebruik en worden de oefeningen niet effectief uitgevoerd. Crunches zijn een onderdeel van honderden buikspieroefeningen. Het is een heel geïsoleerde oefening. Daarom is deze vorm van trainen minder effectief als het om een wasbordje gaat. Ons wasbordje bestaat uit de rechte buikspieren, maar ook uit de schuine en interne buikspieren. Deze buikspieren inclusief de rugspieren noemen we onze core. Om onze core te trainen moeten we veel meer functionele buikspieroefeningen uitvoeren. Hierbij zijn 6 primaire bewegingen belangrijk: drukken, trekken, squaten, deadliften, draaien en bewegingen met één been. De belangrijkste factor bij het ontwikkelen van een wasbord is echter vetverlies. Verlies je buikvet en je zal je spieren zien. Een goed voorbeeld van een fantastische, functionele oefening waarbij je je core spieren moet gebruiken is de overhead squat. Daarbij moet je je buikspieren helemaal gebruiken om het gewicht boven je hoofd te ondersteunen terwijl je een squat uitvoert. Deze en andere functionele oefeningen zijn de sleutel tot het ontwikkelen van sterke buikspieren. Om je buikspieren daadwerkelijk te zien moet je goed eten en op de juiste manier sporten. Het echte geheim achter het zichtbaar krijgen van je wasbord is het verlagen van je vetpercentage. Een mix van circuittraining, krachttraining en intervaltraining zal je spijsvertering een boost geven zodat je ongewenst vet snel verbrand.

6 MYTHE 2 : Lichte gewichten en veel herhalingen zorgen voor gedefinieerde spieren. Wanneer je deze belastingsvariabelen zelf gebruikt zul je het met me eens zijn dat dit erg weinig energie kost. Bij deze vorm van trainen stimuleer je heel weinig spiervezels. Doordat je weinig spiervezels stimuleert wordt er ook minder energie omgezet in het lichaam. Dit houd dus in dat de spier niet veranderd qua vorm en je verbrand minder calorieën dan wanneer je traint met zwaardere gewichten en minder herhalingen. Wanneer je de vorm van je spieren wilt veranderen moet je een trainingsvorm gebruiken waarbij je zoveel mogelijk spiervezels stimuleert. Om dus meer resultaat te halen moet je meer spiervezels aan gaan spreken door andere belastingsvariabelen te gebruiken en functionele oefeningen in plaats van geïsoleerde. Hoe meer spiervezels je stimuleert, hoe meer energie er nodig is. Het resultaat? Je verbrand meer calorieën! Dat betekent dat je geen kickbacks met je triceps moet doen voor de spiegel! Probeer liever dips of push-ups. Hoe meer spieren je tijdens de oefening gebruikt, hoe beter. Als je wilt dat je spieren van vorm veranderen en je meer vet wilt verliezen, gebruik dan meer gewicht en doe functionele oefeningen. Let op: meer gewicht betekent een gewicht dat voor jouw een uitdaging is. Je moet geen gewicht pakken dat je niet op een veilige manier kunt tillen. Je boekt vanzelf vooruitgang, maar doe het op je eigen tempo. MYTHE 3 : Krachttraining maakt vrouwen breed. Vaak denken vrouwen dat krachttraining breed maakt. Dit is dus echt een fabeltje. Vrouwen produceren veel minder testosteron, dus breed worden gebeurd echt niet. En krachttraining wil natuurlijk ook niet zeggen dat je moet trainen met een bodybuilding methode. Al mijn vrouwelijke cliënten trainen met zwaardere gewichten en geen van hen kwam in de buurt van een gemiddelde bodybuilder. Omdat met deze vorm van krachttraining meer spiervezels worden aangesproken ontstaat er een strakkere en sterkere spier. Hierdoor wordt de (rust)stofwisseling verbeterd waardoor er meer vet rond de buik, billen en benen wordt verbrand. Dus dames wees niet bang, train met minder herhalingen meer series en zwaardere gewichten.

7 MYTHE 4 : Machines zijn veilig om oefeningen mee te doen. Ik begrijp aan de ene kant wel waarom mensen dit zeggen. Een machine bepaald de bewegingsrichting dus dat is makkelijker maar naar mijn mening niet altijd veilig. Machines beperken namelijk je bewegingsvrijheid. De machine bepaald voor jou de beweging. Iedereen is uniek en dus bewegen we ook anders. Sommige mensen kunnen gewoonweg niet in een machine trainen omdat de kans van blessures dan erg hoog is. De machine bepaald de beweging terwijl het lichaam deze beweging helemaal niet kan maken. Je kan je dus voorstellen dat dit leid tot problemen. Het beste is om met losse gewichten te gaan werken (waaronder dumbbells, kettlebells, barbells, lichaamsgewicht). Je stimuleert hierdoor meer spiervezels (verbeterde stofwisseling) en door de natuurlijke bewegingen maakt je gebruik van een optimale gewrichtsmobiliteit waardoor je veiliger traint. Losse gewichten bieden je ook de mogelijkheid om full-body, functionele oefeningen te doen die veel effectiever en efficiënter zijn. MYTH 5 : Je moet een riem dragen als je zware gewichten tilt. Dit is natuurlijk ook helemaal niet waar. Mensen hebben het gevoel dat een riem hen stabieler en sterker maakt. Eigenlijk moet je jou riem zelf ontwikkelen want je lichaam heeft eigenlijk al een eigen riem (core). De core spieren zijn eigenlijk je buik- en rugspieren die samen een corset voor je onderrug vormen. Door jou eigen core uit te schakelen, door een riem, wordt je core slapper wat kan leiden tot instabiele gewrichten. Als je de ingebouwde core van je eigen lichaam gebruikt dan gebruik je meer core spieren en versterk je je hele middenrif, waardoor dit meteen strakker wordt. Je core spieren zijn niet alleen belangrijk tijdens het trainen, maar ook in het dagelijks leven zijn deze van essentieel belang. De meest voorkomende klacht in een fysiotherapiepraktijk zijn rugklachten. Rugklachten zijn vaak het gevolg van instabiele gewrichten doordat je je core spieren niet genoeg gebruikt. Door dus je core spieren sterker te maken voorkom je (chronische)rugblessures.

8 Mythe 6 : Langzame, lange cardiotraining is de beste manier om vet en calorieën te verbranden. Dit is tot nu toe het grootste onzin verhaal wat ik gehoord heb. Elke dag zie ik veel mensen die langdurige cardio oefeningen aan het uitvoeren zijn. De intensiteit is veel te laag en ze worden niet moe. Hierdoor worden er veel minder calorieën verbrand dan wanneer je een kortere en intensieve oefening doet. Je verbrand immers meer vetcalorieën bij duurtraining maar hier gaat het niet alleen om. Calorieën bestaan ook uit koolhydraten en eiwitten. Tijdens intensieve kortdurende belastingen, verbrand je in totaal een groter aantal calorieën. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw ruststofwisseling gaat stimuleren. Je kan zelfs door je training aan te passen ook vet verbranden tijdens je slaap. Korte, intense interval training is de beste manier om resultaat te boeken. Het is wetenschappelijk bewezen dat korte, meer intense energiestoten vet blijven verbranden tot 48 uur na de training. De wetenschappelijke term hiervoor is EPOC (Excessive Post-Exercise Oxygen Consumption). Het wordt gebruikt om de mate van zuurstof inname te meten na een intensieve activiteit. Hoe hoger de intensiteit van de activiteit, hoe meer zuurstof en energie er nodig zijn om je lichaam te herstellen. Daardoor blijf je calorieën verbranden lang nadat je training over is. Mythe 7: Bodybuilden is een goede manier om kracht op te bouwen. Veel mensen kijken op tegen de bodybuilders. Ze denken dan ook dat deze mensen heel sterk zijn omdat ze veel spiermassa hebben. Dit is echt een verkeerde opvatting. Bodybuilders zijn topsport mensen. Zij leven helemaal voor de sport en doen er dan ook alles aan om grotere spieren te krijgen. Bodybuilders willen spiermassa kweken omdat ze het mooi vinden. Zij vinden kracht, vermogen en functie niet belangrijk. Het enige wat telt is de omvang. Mensen hebben het idee dat groter automatisch sterker is. Dit is echt onzin. Mensen die aan krachttraining doen hebben vaak een vele beter functionaliteit. Hun spiervezels zijn niet groter maar werken wel veel beter samen. Hierdoor zijn ze veel sterker.

9 De beste manier om sterke, slanke spieren te krijgen die efficiënt werken en functionele kracht bieden terwijl je vet verbrandt is middels een combinatie van HIT (high intensity interval) training, circuit training en krachttraining. Mythe 8 : Split Schema is de meeste effectieve methode om te trainen. De meeste mensen die aan krachttraining doen hebben nog steeds een split body schema. De ene dag benen, morgen borst, etc. De methode is populaire geworden mede dankzij de bodybuilders en wordt nog steeds erg veel toegepast. Deze manier van trainen is nog steeds niet de meeste effectieve manier als het gaat om een strakkere spier en minder buikvet. De beste en efficiëntste manier zijn full body oefeningen. Belangrijk om te weten is; hoe meer spiervezels je stimuleert, hoe beter. Als ik één functionele oefening mocht kiezen dan koos ik absoluut voor de clean to squat press-up. Deze oefening bestaat uit trekken, drukken en de squatbewegingen. Alles in één. Het hele lichaam, inclusief de core spieren, moet er aan werken. Dit is een fantastisch voorbeeld van een all-around, full-body, functionele oefening voor zowel mannen als vrouwen. Mythe 9 : Krachttraining is gevaarlijk. Ik als fysiotherapeut kom vaak mensen tegen die denken dat krachttraining gevaarlijk is voor onze spieren. Mensen die bij mij komen tijdens de revalidatie krijgen oefeningen ter preventie of het herstellen van hen blessure. De oefeningen zijn goed maar zijn niet gericht op kracht opbouwen of vet verbranden. De oefeningen zijn van een te lage intensiteit om echt resultaat te zien. Met de juiste instructies kan iedereen veilig aan krachttraining doen. Sterker nog, met de juiste krachttraining kunnen blessures juist voorkomen worden omdat je lichaam sterker wordt zodat je je dagelijkse activiteiten en sport beter kunt uitoefenen. De kunst van krachttraining is om goed te doseren. Dus rekening te houden met belasting-herstel en supercompensatie. De uitvoering is belangrijk en niet alleen het gewicht. Ik zie veel mensen die al jaren trainen maar hun uitvoering is niet om aan te zien. Je loopt niet alleen blessures op, ook haal je niet het maximale rendement uit je oefeningen. Laat je niet gek maken door fitness trends en gehypte producten. Als je zorgt dat je de basis van krachttraining

10 onder de knie krijgt zul je daar veel voordeel uit halen meer gedefinieerde spieren, betere vetverbranding en geen blessures. MYTHE 10: Vetten omzetten tot spierweefsel. Het meest hoor ik in de sportschool dat mensen graag hun vet willen omzetten tot spier. Ik moet altijd lachen als mensen hier over beginnen. Als je logisch nadenkt kun je vetten niet omtoveren tot spier. Vet is vet en dat verdwijnt pas als het lichaam dat vet kan verbranden. Vetverbranding treedt op zodra het lichaam meer energie verbruikt dan het binnenkrijgt. Er ontstaat een energietekort, waardoor de opgeslagen vetmassa wordt aangesproken. We kunnen vet verbranden door te trainen en minder te eten. Spieren kunnen we opbouwen door aan krachttraining te doen. Zo simpel is het! Leer hier hoe jij sneller en efficiënter kunt werken naar een slank en strak lichaam! Gezondheid & Training Company is een bedrijf wat jaren lange ervaring heeft met het begeleiden van mensen op topniveau. Het bedrijf heeft verschillende methoden ontwikkeld voor een slank en strak lichaam. De Super Body Methode is een van de programma s om jouw lichaam snel slank en strak te maken. Met high-intensity-, kracht- en cardiotraining gecombineerd met de meest effectieve full-body oefeningen (de enige die echt werken!) zul je drie keer meer vet en calorieën verbranden in minder dan de helft van de tijd van een normale training. Wanneer je echt spiermassa wilt opbouwen ga dan naar >> de Spiergroei Methode! Gezondheid & Training Company helpt je met de volgende problemen: Fitness Plateaus: Ben jij elke dag aan het trainen zonder resultaat. Zit je op een bepaald niveau en kom je niet verder? Je leert stap-voor-stap met behulp van eboeks en video s hoe je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert zodat je op een veilige manier de intensiteit van je oefeningen op kunt voeren. Zo boek je snel zichtbare en meetbare resultaten.

11 Tijdrovende, resultaatloze trainingen: Uren in de sportschool doorbrengen en steeds dezelfde oefeningen doen wordt snel saai. Je loopt bovendien het risico op overbelasting en je behaalt er geen goede resultaten mee. Als je tijd vrij maakt om te trainen dan wil je die tijd niet verdoen door de verkeerde dingen te doen. Gezondheid & Training Company halveert de tijd die je nodig hebt om te trainen, doordat het de nadruk legt op de belangrijkste, meest effectieve oefeningen als onderdeel van wetenschappelijk bewezen trainingsinformatie. Dure sportschoolmachines zijn niet nodig: Sportscholen gebruiken hun ingewikkelde, dure machines als een verkooppunt om jou over te halen lid te worden. In de praktijk zijn eenvoudigere spullen niet alleen afdoende, ze zijn zelfs beter. Gezondheid & Training Company biedt maximaal resultaat met minimale benodigdheden. Of je nu bij een sportschool of thuis in je garage traint, zo lang je dumbells, een barbell of ketebelles (aanbevolen maar niet vereist) hebt kun je het lichaam ontwikkelen wat je graag zou willen hebben. De sleutel tot succes is het doen van de juiste oefeningen, met de juiste intensiteit en met de juiste duur. Met alle verkeerde informatie die in fitness tijdschriften, op TV, op het internet en door zogenaamde experts wordt gepresenteerd, is het echter geen wonder dat veel mensen nog steeds worstelen om de resultaten te halen waar ze zo hard voor werken en die ze verdienen. Gezondheid & Training Company biedt je alle hulpmiddelen, informatie, oefeningen en trainingen die je nodig hebt om succesvol te zijn. Om meer te weten te komen over Gezondheid & Training Company en hoe het je kan helpen bij het halen van je fitnessdoelen ga je naar Als je vragen hebt, neem dan contact op met mij of iemand uit mijn team en je krijgt binnen 24 uur antwoord. Download gratis Videocursus + e-books over afvallen >> klik hier! Downlaod gratis e-book spiermassa opbouwen >> klik hier!

12 Heb je vrienden, familie of collega s die iets aan deze informatie zouden kunnen hebben? Stuur ze dan gerust een kopie. Je kunt: Uitprinten en Ik zou het erg waarderen wanneer je deze informatie zou willen delen op facebook en/of twitter! Klik op de link hieronder. Alvast bedankt... Klik op deze link om het te delen op TWITTER! Klik op deze link om het te delen op FACEBOOK! (klik op de vind ik leuk voor GRATIS Super Tips) PS. Deze link is vertrouwd dus je kan gewoon op toestaan klikken! Op gezondheid en geluk, Maikel Korbmacher

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Surf naar http://www.strakkebuikspieren.nl/gratis/ voor de nieuwste versie.

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Strakke Buik Geheimen Marijke Helswieg

Strakke Buik Geheimen Marijke Helswieg Download De Nieuwste Versie! Dit is versie 1.1, download nu direct de nieuwste versie op: http://www.afslankenmetmarijke.nl Stop Met Alleen Je Buik Trainen Als Je Van Je Buik Vet Af Wilt!! Tot nu toe zijn

Nadere informatie

3 dagen splitschema. Fit.nl

3 dagen splitschema. Fit.nl 3 dagen splitschema Dit drie dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die drie keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Gainchaser Athletics

Gainchaser Athletics Gainchaser Athletics Trainingsschema s voor snellere spiergroei E-Book Waarom Gainchaser Athletics? Gainchaser Athletics is gemaakt voor mensen met een doel in het leven. Mensen die er alles voor over

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt 1 DIËTEN IS TRAINEN Hongersnood! OM DIK TE WORDEN Als je gaat diëten denkt je lichaam dat het zich moet beschermen tegen een hongersnood. Je lichaam

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de

Nadere informatie

In boek leg ik je uit welke fouten dat zijn en hoe je ze kan voorkomen met als resultaat dat jij zo snel mogelijk in shape bent!

In boek leg ik je uit welke fouten dat zijn en hoe je ze kan voorkomen met als resultaat dat jij zo snel mogelijk in shape bent! In dit eboek laat ik je zien hoe je een nieuwe wetenschappelijke ontdekking genaamd "de afterburn effect" je gaat helpen om dat afgeslankte lichaam te krijgen. Maar ik ga je ook de 3 fouten laten zien

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

Copyright 2015 Clean Nutrition Alle rechten voorbehouden

Copyright 2015 Clean Nutrition Alle rechten voorbehouden 1 Inhoudsopgave Begrippen... 3 - Oefeningen:... 3 - Sets:... 3 - Herhalingen.... 3 - Resultaat... 3 - Fullbody.... 3 - Split... 3 3 daags trainingsschema... 4 4 daags trainingsschema... 7 5 daags trainingsschema...

Nadere informatie

De top 12 redenen waarom je faalt bij het afvallen. 1. Je hebt een gebrek aan of hebt niet de juiste kennis.

De top 12 redenen waarom je faalt bij het afvallen. 1. Je hebt een gebrek aan of hebt niet de juiste kennis. De top 12 redenen waarom je faalt bij het afvallen. 1. Je hebt een gebrek aan of hebt niet de juiste kennis. Zonder twijfel is een gebrek aan de juiste kennis de voornaamste reden waarom mensen moeite

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA VOOR VETVERLIES EN SPIEROPBOUW

TRAININGSSCHEMA VOOR VETVERLIES EN SPIEROPBOUW TRAININGSSCHEMA VOOR VETVERLIES EN SPIEROPBOUW EEN LANGE WEG Ik moet eerlijk bekennen dat het nog best een lange weg was om een trainingsschema te ontwikkelen, waarmee ik zowel vet kon verliezen als spiermassa

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-Killer 320 Workout. Dit is de

Nadere informatie

4 dagen splitschema. Fit.nl

4 dagen splitschema. Fit.nl 4 dagen splitschema Dit vier dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die vier keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile

Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile 1 Rapid Fatloss Workouts gratis introductie workout Introductie: Hoe voer ik deze trainingsschema s uit? Dankjewel voor het downloaden

Nadere informatie

TRAININGTIPS. Van onze personal trainer Jill de Vreng

TRAININGTIPS. Van onze personal trainer Jill de Vreng TRAININGTIPS Van onze personal trainer Jill de Vreng Hoeveel trainingen per week? Verschillende spiergroepen Het is belangrijk om minimaal 2 workouts per week in te plannen, zodat je ook echt resultaat

Nadere informatie

Afslank Programma voor Dames

Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor dames 1 Afslank Programma voor dames 2 Afslank Programma voor dames 3 Afslank Programma voor dames 4 Afslank Programma voor dames 5 Afslank Programma

Nadere informatie

Gym-life Trainingsschema s

Gym-life Trainingsschema s Gym-life Trainingsschema s 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Uitleg begrippen... 4 Type schema s... 4 Termen... 4 3 daags schema... 5 Dag 1: Full body... 5 Dag 2: Full body... 6 Dag 3 : Full body... 6 4 daags

Nadere informatie

MEGAFITNESS TOTAL FITNESS

MEGAFITNESS TOTAL FITNESS Er is zoveel informatie beschreven op het Internet en in boeken over fitness, waardoor je vaak de bomen door het bos niet meer ziet. Je raakt ervan overstelpt en enigszins verward. Daarom deze basisprincipes

Nadere informatie

SuperCardio: Hoe je cardiotraining wél moet doen Door Jesse van der Velde 1

SuperCardio: Hoe je cardiotraining wél moet doen Door Jesse van der Velde 1 SuperCardio: Hoe je cardiotraining wél moet doen Door Jesse van der Velde 1 Hartelijk bedankt Hartelijk bedankt voor de aankoop van mijn e-book SuperCardio: Hoe je cardiotraining wél moet doen om je conditie

Nadere informatie

MINDFUL. Abs Challenge

MINDFUL. Abs Challenge WEEK 1 WEEK 2 WEEK 3 WEEK 4 MINDFUL Abs Challenge Een sterkere en strakkere core: daar heb je maar één maand voor nodig. Met een sterkere core-stability verbeter je je sportprestaties en je houding. Bovendien

Nadere informatie

FIT EN SUCCESVOL CHALLENGE. Dag 2: De meest effectieve manier van sporten

FIT EN SUCCESVOL CHALLENGE. Dag 2: De meest effectieve manier van sporten FIT EN SUCCESVOL CHALLENGE Dag 2: De meest effectieve manier van sporten DOOR THOMAS DE VRIES DITKEERWEL Krachttraining 101: Er zijn echt 100 verschillende sporten die je kunt doen. En veel sporten zorgen

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-killer 320 Workout. Deze training,

Nadere informatie

Use it or lose it Inside Out Health www.jenaidavanwijk.com

Use it or lose it Inside Out Health www.jenaidavanwijk.com 1 Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer je een fysieke beperking, een blessure of klachten hebt van welke

Nadere informatie

TRAININGS- HANDLEIDING

TRAININGS- HANDLEIDING 1 TRAININGS- HANDLEIDING 2 Frank den Blanken PT methode Fitness Intentie Techniek Deze methode is door Frank den Blanken ontwikkeld om betere / snellere resultaten te krijgen. Het is zo effectief doordat

Nadere informatie

Copyright 2016 Fitness Meiden, all rights reserved

Copyright 2016 Fitness Meiden, all rights reserved 1 Training.... 3 Shapen... 3 Tips voor het trainen... 4 Begrippenlijst... 6 Beginner... 7 FM Bikiniproof 2 daags trainingsschema... 8 FM Bikiniproof 3 daags trainingsschema... 11 FM Bikiniproof 4 daags

Nadere informatie

Zo leert je lichaam vet als brandstof te gebruiken!! 3 eenvoudig toepasbare tips!

Zo leert je lichaam vet als brandstof te gebruiken!! 3 eenvoudig toepasbare tips! Zo leert je lichaam vet als brandstof te gebruiken!! 3 eenvoudig toepasbare tips! 1 Even Voorstellen! NEDD Training staat bekend om het creëren van uitzonderlijke resultaten in extreem korte tijd. Dit

Nadere informatie

3 dagen splitschema. Fitness-tips.nl

3 dagen splitschema. Fitness-tips.nl 3 dagen splitschema Dit drie dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die drie keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

4 dagen splitschema. Fitness-tips.nl

4 dagen splitschema. Fitness-tips.nl 4 dagen splitschema Dit vier dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die vier keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

3 DAGEN SPLIT SCHEMA

3 DAGEN SPLIT SCHEMA 3 DAGEN SPLIT SCHEMA KRACHTTRAINING BEGINNER / HALF GEVORDERD Dit drie dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die drie keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is

Nadere informatie

4 DAGEN SPLIT SCHEMA

4 DAGEN SPLIT SCHEMA 4 DAGEN SPLIT SCHEMA KRACHTTRAINING HALF GEVORDERD / GEVORDERD Dit vier dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die vier keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Vetverbranding en afvallen wat is de beste training, Tabata, kracht of cardiotraining? Wat is de beste en snelste manier om af te vallen? Is dat door kracht of door cardiotraining of een combinatie van

Nadere informatie

WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator

WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator Waarom deze workshop? Tijdens de introductie heb ik het over mijn eigen sport gehad genaamd calisthenics (meer info op youtube). Deze

Nadere informatie

Inhome Trainingsprogramma

Inhome Trainingsprogramma EGDS Inhome Trainingsprogramma S peciaal voor diegene die niet in staat zijn om naar een sportcentrum te gaan of voor als je op vakantie gaat maar wel lekker actief wilt blijven, heb ik het EGDS Inhome

Nadere informatie

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN

EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN - HOMEPAGE HEALTH FIRST CLUB HTTP://WWW.HEALTHFIRST.NL/ EXCLUSIEVE FITNESSCLUB IN EINDHOVEN Ben je opzoek naar een kleinschalige sportschool in Eindhoven met een relaxte sfeer en personal training? Ga

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel 3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

1 DIT IS EEN VOORPROEFJE VAN STAP 1 VAN HET VERBAN AAMBEIEN STAPPENPLAN Download Direct Het Volledig Stappenplan Op www.verban-aambeien.com.

1 DIT IS EEN VOORPROEFJE VAN STAP 1 VAN HET VERBAN AAMBEIEN STAPPENPLAN Download Direct Het Volledig Stappenplan Op www.verban-aambeien.com. 1 Opmerking: Dit ebook is geoptimaliseerd om Full Screen bekeken te worden In Acrobat Reader is dat de sneltoets Zo kun je met één druk op de knop naar een volgende pagina en ben je niet steeds

Nadere informatie

Alles weten over Bewegen en Afvallen Bekijk

Alles weten over Bewegen en Afvallen Bekijk Is dit fitness schema geschikt voor jou? Om er zeker van te zijn dat dit een juist fitness schema voor jou is, vragen we je de BMI meter in te vullen.deze vind je op de homepage van www.lijflijn.nl. De

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book.

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Oefening 1: Chest press... 4 Oefening 2: Buikspieren en rug... 5 Oefening 3: Squat en sholderpress... 6 Oefening 4: Donkey kicks... 7 Oefening 5: Schuine en rechte buikspieren...

Nadere informatie

Het metabolisme plan - voor optimaal vetverbruik

Het metabolisme plan - voor optimaal vetverbruik Het metabolisme plan - voor optimaal vetverbruik Overgewicht is vaak geen op zich staand fenomeen. Overgewicht ontstaat in de regel door een bepaalde leefstijl, welke nog andere gezondheidsrisico s tot

Nadere informatie

AFSLANKPROGRAMMA MAN - CIRCUIT - 1 INTRODUCTIE UITLEG CIRCUIT UITLEG INTENSITEIT UITLEG RUST NOG NIET GENOEG GEHAD?

AFSLANKPROGRAMMA MAN - CIRCUIT - 1 INTRODUCTIE UITLEG CIRCUIT UITLEG INTENSITEIT UITLEG RUST NOG NIET GENOEG GEHAD? AFSLANKPROGRAMMA MAN CIRCUIT INTRODUCTIE Gefeliciteerd: je hebt de eerste stap gezet om af te vallen bij BasicFit. Dit programma is speciaal ontwikkeld om je metabolisme te verhogen en je spiermassa te

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

30 dagen een commitment met jezelf aangaan!

30 dagen een commitment met jezelf aangaan! 30 dagen een commitment met jezelf aangaan! 1. Training 2. Voeding 3. Rust 1. Training - Grote spieren trainen benen, borst en rug - Cardio training - Dagelijks middelmatig bewegen Grote spieren trainen:

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Buikspieren

TRAININGSPLAN. Buikspieren TRAININGSPLAN Buikspieren Buikspieren, waarom zijn deze spieren belangrijk? Al een lange tijd benadrukken fitnessexperts het belang van een sterke kern. Dat houdt in: sterke buik- en rugspieren. Bewegingsexperts

Nadere informatie

MAKE THE SWITCH. Van suiker- naar vetverbranding

MAKE THE SWITCH. Van suiker- naar vetverbranding MAKE THE SWITCH Van suiker naar vetverbranding Wat is Sportvasten Switch van suiker naar vetverbranding! Een kickstart naar een andere stofwisseling en een nieuwe levensstijl! Hoe is Sportvasten ontstaan

Nadere informatie

Sport gezond. www.physiomotion.nl

Sport gezond. www.physiomotion.nl Sport gezond www.physiomotion.nl Haal het maximale uit je sport, ongeacht je leeftijd en lichamelijke conditie Ons team van gespecialiseerde sportfysiotherapeuten helpt je er graag bij. Je bent welkom

Nadere informatie

4 dagen splitschema. Fitness-tips.nl

4 dagen splitschema. Fitness-tips.nl 4 dagen splitschema Dit vier dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die vier keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

Binnen 8 weken Fit met HIIT. Korte, leuke workouts van 10 tot 20 minuten per keer, uit te voeren vanuit je eigen huis

Binnen 8 weken Fit met HIIT. Korte, leuke workouts van 10 tot 20 minuten per keer, uit te voeren vanuit je eigen huis Binnen 8 weken Fit met HIIT Korte, leuke workouts van 10 tot 20 minuten per keer, uit te voeren vanuit je eigen huis Over mij Janne Schuijn Eigenaresse Ladies Lifting PT Personal trainer & Online coach

Nadere informatie

Inhoud. 04 Inleiding. Het 5 Stappen AFSLANKPLAN. Wat Is Het 5 Stappen Plan? Het 5 Stappen Afslankplan. Veel Gestelde Vragen

Inhoud. 04 Inleiding. Het 5 Stappen AFSLANKPLAN. Wat Is Het 5 Stappen Plan? Het 5 Stappen Afslankplan. Veel Gestelde Vragen Inhoud 04 Inleiding Een gezonde levensstijl... Wat is het 5 stappen Afslankplan... 04 04 05 Wat Is Het 5 Stappen Plan? Gezond leven is duur?... Gezond leven kost veel moeite en tijd?... Hoeveel mag je

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Laurens Lindeman Personal Training

Laurens Lindeman Personal Training Laurens Lindeman Personal Training HIIT Hoge intensiteit interval training of sprint interval training is een training strategie oftewel methodiek die bedoeld is om prestaties te verbeteren, met relatief

Nadere informatie

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier.

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier. Brochure Wie zijn wij? Helmes & Kersbergen is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op persoonlijke begeleiding op het gebied van beweging, voeding en leefstijl. Twee enthousiaste, gemotiveerde

Nadere informatie

Wij hebben er voor gekozen om oefeningen te gebruiken die we ook tijdens de les uitvoeren. Zo kan je snel aan de slag.

Wij hebben er voor gekozen om oefeningen te gebruiken die we ook tijdens de les uitvoeren. Zo kan je snel aan de slag. 2 Hey! Goed dat je dit ebook hebt gedownload! Je kan zo nog meer resultaat boeken. Wij hebben namelijk drie korte workouts bedacht die je altijd en overal kan uitvoeren. Één workout duurt zo n 30 minuten.

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

Dear Good Morning presenteert

Dear Good Morning presenteert Dear Good Morning presenteert Kerst*Fit Het vijfdaagse workout-plan om 2014 tot een fit eind te brengen Hi sportieveling, Wat leuk dat je mee wilt doen aan het KERST*FIT workout-plan van Dear Good Morning.

Nadere informatie

lesdag 12 voeding, bewegen & gedrag HLC

lesdag 12 voeding, bewegen & gedrag HLC lesdag 12 Theorie Kracht CondiLe PROGRAMMA Verschillende soorten krachcraining (filmpjes) KrachCraining is geen bodybuilding Hartslag, adem, zuurstof (bij je zelf meten) Aerobe en Anaerobe verbranding

Nadere informatie

VACU-STEP Apeldoorn. Algemene voorwaarden en huisregels Vacu-Step Apeldoorn. De vetverbrander voor billen, buik en benen.

VACU-STEP Apeldoorn. Algemene voorwaarden en huisregels Vacu-Step Apeldoorn. De vetverbrander voor billen, buik en benen. Algemene voorwaarden en huisregels Vacu-Step Apeldoorn VACU-STEP Apeldoorn 1 De directie heeft het recht afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd volledig in rekening te brengen. 2

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding HIIT, de nieuwe manier om sneller en efficiënter fit te worden Je hoort voortdurend om je heen dat de gemiddelde mens niet genoeg aan regelmatige lichaamsbeweging doet. En regelmatige beweging zorgt er

Nadere informatie

TRAINENMETEENDOEL.NL KRACHTTRAINING VOOR WIELRENNERS

TRAINENMETEENDOEL.NL KRACHTTRAINING VOOR WIELRENNERS TRAINENMETEENDOEL.NL KRACHTTRAINING VOOR WIELRENNERS Beste Wielerfanaat, Ik mijn fanatisme in sport heb ik me nooit beperkt tot 1 sport. Het nadeel daarvan is dat ik hooguit een vierde of vijfde plek scoorde

Nadere informatie

VERANDERINGEN? Hart en bloedvaten. In de zwangerschap wordt er meer bloed aangemaakt en moet het hart harder rond pompen. Dit op zich heeft weinig

VERANDERINGEN? Hart en bloedvaten. In de zwangerschap wordt er meer bloed aangemaakt en moet het hart harder rond pompen. Dit op zich heeft weinig SUCCES VAN EEN LES: Veilig en effectief trainen onder begeleiding Samen trainen, wat motiverend werkt Een goede, positieve en enthousiaste coach Gevarieerde en gepaste muziek die zorgt voor motivatie en

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Metabolisme verhogen door minder koolhydraten te gebruiken Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Het Metabolisme verhogen is eigenlijk een hogere/snellere stofwisseling. Metabolisme is de

Nadere informatie

Heb jij al een persoonlijk Vakantiefitt plan? Zo niet, vraag ernaar aan de balie of bij een van onze trainers!

Heb jij al een persoonlijk Vakantiefitt plan? Zo niet, vraag ernaar aan de balie of bij een van onze trainers! Tip 15: Verbrand calorieën met koud water Koud water na je workout smaakt niet alleen goed, het spreidt zich sneller uit door je lichaam én het koelt je af aan de binnenkant. Daarnaast verbrand je er calorieën

Nadere informatie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie Onco-Move Bewegen tijdens chemotherapie Introductie De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Algemeen Namen van de botstukken Botverbindingen Indeling van de gewrichten 20

Algemeen Namen van de botstukken Botverbindingen Indeling van de gewrichten 20 Inhoud Voorwoord 11 Functionele anatomie 14 1.1. Inleiding 14 1.2. Het skelet 15 1.2.1. Algemeen 15 1.2.2. Namen van de botstukken 15 1.2.3. Botverbindingen 18 1.2.4. Indeling van de gewrichten 20 1.3.

Nadere informatie

De 5 fouten die vrouwen maken bij het trainen voor strakke, ronde billen

De 5 fouten die vrouwen maken bij het trainen voor strakke, ronde billen 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Introductie 3. De 5 fouten 3.1 Je gebruikt je bilspieren niet! 3.2 Je doet de verkeerde oefeningen 3.3 Er is geen progressieve overload 3.4 Je eet niet (goed) genoeg

Nadere informatie

HET BEWEEGPROGRAMMA. Vitalavie in samenwerking met B-Flex Health

HET BEWEEGPROGRAMMA. Vitalavie in samenwerking met B-Flex Health HET BEWEEGPROGRAMMA Vitalavie in samenwerking met B-Flex Health Een groot deel van de Nederlandse bevolking voelt zich niet fit. Wist je dat levensstijl daar een ontzettend grote rol in speelt? Vermoeidheid,

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding VO2max verhogen, meer zuurstof en daardoor beter hardlopen Afgelopen zondag heb ik een training gedaan in de Drunense Duinen. Dat is een duingebied hier in de buurt met pittige heuvels en vooral veel zand.

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit kun je berekenen

Nadere informatie

Hulde. aan de. hulk. Train je spieren en word sterker, slanker en gezonder

Hulde. aan de. hulk. Train je spieren en word sterker, slanker en gezonder Met work-out voor thuis! Hulde aan de hulk Train je spieren en word sterker, slanker en gezonder Trainen met halters en gewichten lijkt een mannending. Toch zouden niet alleen mannen, maar ook vrouwen

Nadere informatie

Fitnessbal training. Kern training / Core stability

Fitnessbal training. Kern training / Core stability Fitnessbal training Kern training / Core stability De spieren van je buik, billen en onderrug vormen de 'kern'. Deze zone is verantwoordelijk voor alle acties waarbij je draait, reikt en buigt en is het

Nadere informatie

Nu op healthandfitness.nl

Nu op healthandfitness.nl BINNENKORT UW NIEUWE WEBSITE? : Nu op healthandfitness.nl Gezonde recepten In elke editie staan er lekkere en gezonde recepten in ons magazine. Maar wist je dat alle recepten ook on-line staan. Heb je

Nadere informatie

M A X I M A L E K R A C H T E N S P I E R G R O E I I N T W E E M A A N D E N M E T D E Z E B E G I N N E R S S C H E M A ' S

M A X I M A L E K R A C H T E N S P I E R G R O E I I N T W E E M A A N D E N M E T D E Z E B E G I N N E R S S C H E M A ' S JORELLAFIT M A X I M A L E K R A C H T E N S P I E R G R O E I I N T W E E M A A N D E N M E T D E Z E B E G I N N E R S S C H E M A ' S V O O R M A N N E N & V R O U W E N FULL-BODY Beginner trainingsprogramma

Nadere informatie

Het is de kracht die spieren ons geven om onze dagelijkse bezigheden te kunnen doen.

Het is de kracht die spieren ons geven om onze dagelijkse bezigheden te kunnen doen. Werk aan je spierkracht Wil je graag je lichaamshouding en fitheid optimaal houden of verbeteren? Wil je je spieren verstevigen? Dan oefen je best ook 2 tot 3 keer per week. Vlaams Instituut Gezond Leven

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Dit formulier bepaalt uw lichamelijke activiteiten niveau. Lees dit formulier door en kies de zin die het beste aansluit bij uw huidige

Nadere informatie

Trainingsplan Afvallen gevorderd Circuit 1

Trainingsplan Afvallen gevorderd Circuit 1 Trainingsplan Afvallen gevorderd 1-1 - Circuit 1 Doel Shape - afvallen & strak lichaam Startdatum Tijd 4 Einddatum Aanwijzingen Afvallen gevorderd: Geldt voor de personen die in de afgelopen 3 maanden

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit

Nadere informatie

PECTUS REVALIDATIE. De pectoralisspieren. De rugspieren

PECTUS REVALIDATIE. De pectoralisspieren. De rugspieren PECTUS REVALIDATIE Het doel van de pectus revalidatie (training borst- en rugspieren) is het versterken van de spieren van de borst en de rug en hiermee het verbeteren van je lichaamshouding. De volgende

Nadere informatie

Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen.

Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen. Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen. Identigo.nl 2016 Getting ready for summer! Een sixpack, een

Nadere informatie

Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile

Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile Copyright 2016 In Gezondheid BVBA Rapid Fatloss onderdeel van Bioprofile 1 Rapid Fatloss Workouts Introductie: Hoe voer ik deze trainingsschema s uit? Gefeliciteerd met je aankoop van Rapid Fatloss. Dit

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Anti-Jetlag & Hotel Workout. Strak & Fit, Overal. Door Jesse van der Velde. http://jessevandervelde.com/anti-jetlag-hotel-workout

Anti-Jetlag & Hotel Workout. Strak & Fit, Overal. Door Jesse van der Velde. http://jessevandervelde.com/anti-jetlag-hotel-workout Anti-Jetlag & Hotel Workout Strak & Fit, Overal Door Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com/anti-jetlag-hotel-workout Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF

Nadere informatie

Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector

Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van klachten en uitval door lichamelijk zwaar werk 1 Inhoud Inleiding 3 A Omgaan met fysieke belasting

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

Uitdaging: Geweldig voor een strakke buik, slank gespierd bovenlijf, mooie billen, stevige rug, sterke polsen, een goede houding en een super fitness!

Uitdaging: Geweldig voor een strakke buik, slank gespierd bovenlijf, mooie billen, stevige rug, sterke polsen, een goede houding en een super fitness! Uitdaging: 100 keer opdrukken 2012 Dit is de beste boost voor je zelfvertrouwen van je hele leven. En je houdt er als bonus een beer van een conditie en een sexy lichaam aan over. De investering is maximaal

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie