PARA Plus SPRAY. FARMACEUTISCHE VORM EN VERPAKKING Spuitbus (125 ml) met een spuitkop (verdeelbuis van ongeveer 8 cm lang). Voor uitwendig gebruik.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PARA Plus SPRAY. FARMACEUTISCHE VORM EN VERPAKKING Spuitbus (125 ml) met een spuitkop (verdeelbuis van ongeveer 8 cm lang). Voor uitwendig gebruik."

Transcriptie

1 BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK PARA Plus SPRAY BENAMING PARA Plus SPRAY SAMENSTELLING Malathion 0,5% - Permethrine 1% - Piperonylbutoxide 4%. Excipiens : isododecaan Drijfgas : HFA 134a FARMACEUTISCHE VORM EN VERPAKKING Spuitbus (125 ml) met een spuitkop (verdeelbuis van ongeveer 8 cm lang). Voor uitwendig gebruik. FARMACOTHERAPEUTISCHE GROEP Geneesmiddel tegen luizen en neten. PARA Plus SPRAY bevat malathion, permethrine en piperonylbutoxide. HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN Vliegveld 21 B-8560 Wevelgem NUMMER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN BE FABRIKANT AEROFARM 468, chemin du Littoral F Marseille

2 2 AANGEWEZEN BIJ PARA Plus SPRAY wordt gebruikt voor de behandeling van luizen, op de plaatsen waar ze meestal voorkomen : op het hoofd (de hoofdhuid), op het lichaam, in de schaamstreek. OMSTANDIGHEDEN WAARBIJ HET GEBRUIK VAN HET GENEESMIDDEL MOET WORDEN VERMEDEN - Gekende overgevoeligheid voor één van de componenten van PARA Plus SPRAY. - PARA Plus SPRAY niet gebruiken bij astmapatiënten ook niet buiten de periode van een astma-aanval. Niet gebruiken bij personen die reeds eerder ademhalingsproblemen, met een piepend geluid in de borststreek, vertoonden. PARA Plus SPRAY mag niet gebruikt worden bij zuigelingen en bij jonge kinderen die reeds ademhalingsaandoeningen vertoonden, zoals bronchitis met ademhalingsmoeilijkheden en een piepend geluid in de borst (bronchiolitis, astmatiforme bronchitis). Deze waarschuwing geldt voor de patiënt en voor de persoon die het product aanbrengt. Indien bij deze personen luizen voorkomen, moet u een ander middel gebruiken dat luizen en neten doodt, een andere farmaceutische vorm (geen spray). Deze aanbeveling geldt voor de persoon die de behandeling uitvoert en voor de persoon die de behandeling ondergaat. Indien u twijfels heeft, vraag advies aan uw arts of apotheker.

3 3 BIJZONDERE VOORZORGEN - Vermijd het gebruik van PARA Plus SPRAY bij personen met ademhalingsproblemen. - Voorzichtigheid is geboden wanneer PARA Plus SPRAY gebruikt wordt door personen die zeer gemakkelijk een allergie ontwikkelen. - U mag dit product niet, zonder medisch advies, gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. Voor jonge kinderen moet de wijze van gebruik aangepast worden. - Buiten het bereik van kinderen houden! - Alle contact met de ogen en slijmvliezen (mond, neus, vulva) vermijden. Als er toch contact zou gebeuren, dan dienen de ogen en de slijmvliezen met voldoende water te worden gespoeld. - PARA Plus SPRAY is bestemd voor uitwendig gebruik; niet inslikken! - De spray niet inademen. - In een goed geventileerde ruimte gebruiken en bij voorkeur niet in een lokaal waar voedingsmiddelen worden bewaard. - Zoals voor andere producten die geïnhaleerd kunnen worden, kan de verstuiving van dit geneesmiddel luchtpijptakkrampen uitlokken bij vatbare personen. - Op een veilige afstand van elke vlam blijven, tijdens het verstuiven en zolang het product op het haar inwerkt. - Omwille van het risico op ontbranding, het haar niet drogen met een haardroger. - Verwijderd houden van elke warmtebron, elk gloeiend voorwerp en elke ontstekingsbron niet roken. - De spuitbus beschermen tegen zonnestralen, niet blootstellen aan temperaturen boven 50 C. De lege bus niet doorboren, noch verbranden. Niet in de richting van een vlam of van een gloeiend voorwerp spuiten want de oplossing is ontvlambaar. Twijfel niet, vraag advies aan uw arts of apotheker. WISSELWERKINGEN MET ANDERE GENEESMIDDELEN EN VOEDING Indien u andere geneesmiddelen inneemt of uitwendig gebruikt, moet u dit aan uw arts of apotheker melden.

4 4 ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING Bij normaal gebruik en rekening houdend met de voorzorgen is er geen reden om dit product niet te gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. HOE GEBRUIKEN EN HOEVEEL? NIET INSLIKKEN - NIET INADEMEN UITWENDIG GEBRUIK - Het aanbrengen van de lotion moet in één keer gebeuren, op de hoofdhuid en op de droge haren; in een goed geventileerde ruimte en verwijderd van elke vlam, gloeiend voorwerp of ontstekingsbron. Niet roken. - De ogen, de neus en de mond met een handdoek beschermen. - Door de speciale spuitkop (verdeelbuis van ongeveer 8 cm lang) kan de verstuiving goed gericht en zeer plaatselijk gebeuren, waardoor contact met gevoelige slijmvliezen en in het bijzonder contact met de ogen kan worden vermeden. De spuitbus rechtop houden en de verdeelbuis rechtop zetten. Om te verstuiven de wijsvinger op het uitgeholde bovenvlak leggen en op het hele oppervlak kortstondig drukken. Het uiteinde van de verdeelbuis zo dicht mogelijk bij de behaarde hoofdhuid of bij de inplanting van de beharing houden. - Het hele aangetaste oppervlak in één keer behandelen, door verschillende verstuivingen van 1 seconde. De hoofdhuid en de haren moeten volledig nat gemaakt worden. Luizen en neten nestelen zich bij voorkeur aan de inplanting van de haren, dus vlak bij de hoofdhuid. De oplossing moet dus kort bij de inplanting, nl. op de huid terechtkomen en deze volledig nat maken. Het aanbrengen van een overmaat product verbetert noch de activiteit noch de snelheid van werking. Het haar aan de lucht laten drogen. Omwille van het risico op ontbranding mag u geen haardroger gebruiken. Indien het product in de hals of op de schouders terechtkomt, moet u de huid overvloedig wassen en spoelen met water. De oplossing laten inwerken gedurende ongeveer 10 minuten. Het hoofd niet met een kapje of met een handdoek bedekken. Daarna het haar en/of de behaarde zones goed wassen met een zachte shampoo, die het losmaken van de dode neten mogelijk maakt. Grondig naspoelen en daarna met een fijne kam de dode luizen en neten uit het hoofdhaar of de beharing kammen. Voor kinderen jonger dan 2 jaar moet u een geneesheer raadplegen. De manier van aanbrengen en de inwerktijd moeten aangepast worden. Op jonge kinderen mag u het product niet verstuiven, u moet een prop watten doordrenken met PARA Plus en het product hiermee aanbrengen.

5 5 Één correcte toepassing volstaat meestal om alle luizen en neten te verdelgen. In de praktijk blijken 5, 10 tot maximum 15 verstuivingen te volstaan om hetzij het hoofdhaar, hetzij het lichaam of de schaamstreek afdoende te behandelen. Uiteraard is dit afhankelijk van de lengte en de dikte van de haren en van de dichtheid van de beharing. Om herbesmetting te vermijden : Behandel besmette kleding, hoofddeksels, sjaals, lakens en hoofdkussens, kam en borstel door deze voorwerpen te bestuiven. TOEDIENINGSWIJZE EN TOEDIENINGSWEG Spray, voor verstuiving op de hoofdhuid en op het haar. Uitwendig gebruik.

6 6 MAATREGELEN BIJ GEBRUIK VAN TE GROTE HOEVEELHEDEN Indien het product overmatig op de hoofdhuid werd aangebracht, volstaat het om de haren met een zachte shampoo te wassen. Indien een teveel aan product in de hals of op de schouders terechtkomt, moet u de huid wassen en overvloedig met water spoelen. NA ACCIDENTELE INNAME MOET U ONMIDDELLIJK EEN GENEESHEER CONSULTEREN. Bij juist gebruik en bewaring kan overdosering met PARA Plus SPRAY in principe niet optreden. Dit neemt echter niet weg dat overdosering soms wel mogelijk is : Ondanks alle richtlijnen en gebruiksvoorschriften kunnen grote hoeveelheden van de oplossing rechtstreeks in iemands gezicht worden gespoten (bv. spelende kinderen), vooral wanneer dit in een gesloten ruimte gebeurt is overdosering niet uit te sluiten. Intoxicatie-verschijnselen : Bij inademen en rechtstreeks contact met het gezicht : irritatie van de huid (roodheid, jeuk), de ogen, de neus en van de luchtwegen. In dat geval moet men een geneesheer, een medische spoeddienst (tel. 100) of het Antigifcentrum (tel. 070/245245) oproepen. Behandeling (symptomatisch) : Onmiddellijk stoppen met de toediening van het product. De getroffen personen op een goed verluchte plaats brengen. Doen braken is niet aan te raden, aspiratie in de longen is dan mogelijk en kan voor longverwikkelingen zorgen. Toedienen van een zout-purgeermiddel. Tegengif : geen

7 7 ONGEWENSTE EFFECTEN Zoals elk werkzaam product kan dit geneesmiddel, bij bepaalde personen, aanleiding geven tot hinderlijke effecten. Bij het gebruik van de spray kan eventueel een tijdelijke prikkeling optreden van de keel en de luchtwegen in de vorm van hoesten, niezen en oppervlakkige ademhaling. Ook kan men een prikkeling voelen van de neus, de mond of de ogen : niezen, verhoogde speekselproductie, rode ogen. Overmatig gebruik van dit product kan aanleiding geven tot huidirritatie. Eventueel kan roodheid van de huid, kortstondige jeuk, een branderig gevoel van de hoofdhuid en schilfertjes (zelden) optreden. Indien andere bijwerkingen optreden, verwittig dan uw arts of apotheker. BEWARING Bewaren in de oorspronkelijke verpakking, beneden 25 C. Elke verhitting vermijden, verwijderd houden van vuur, warmtebronnen en zonlicht. Ook na gebruik niet doorboren of verbranden. Op de verpakking staat een vervaldatum voorafgegaan door het teken EX (expiratie = vervaldatum). De eerste 2 cijfers geven de maand aan, de volgende 2 of 4 cijfers het jaar. Als vervaldatum geldt dan de eerste dag van de aangegeven maand in het aangegeven jaar. Het geneesmiddel niet meer gebruiken na het verstrijken van de vervaldatum. Buiten het bereik van kinderen bewaren. DATUM VAN DE LAATSTE HERZIENING VAN DE BIJSLUITER : juli 2010 DEZE BIJSLUITER IS VOOR DE LAATSTE KEER GOEDGEKEURD IN februari 2011.

BIJSLUITER. PARA Spray

BIJSLUITER. PARA Spray BIJSLUITER PARA Spray 2 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u PARA Spray

Nadere informatie

Malathion 0,5% (m/m) - Permethrine 1% (m/m) - Piperonylbutoxide 4% (m/m). Excipiens : isododecaan. Drijfgas : HFA 134a

Malathion 0,5% (m/m) - Permethrine 1% (m/m) - Piperonylbutoxide 4% (m/m). Excipiens : isododecaan. Drijfgas : HFA 134a WETENSCHAPPELIJKE BIJSLUITER PARA Plus SPRAY Benaming PARA Plus SPRAY Houder van de vergunning voor het in de handel brengen Vliegveld 21 B-8560 Wevelgem Nummer van de vergunning voor het in de handel

Nadere informatie

BIJSLUITER. pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5

BIJSLUITER. pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5 BIJSLUITER pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER RADIKAL oplossing voor cutaan gebruik (Anti-luizen haarlotion) Malathion Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

BIJSLUITER. Klik hier om Radikal lotion 100 ml online te bestellen.

BIJSLUITER. Klik hier om Radikal lotion 100 ml online te bestellen. BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER RADIKAL 5 mg/g oplossing voor cutaan gebruik Malathion Lees goed de hele bijsluiter voordat u RADIKAL gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

EUCALYPTINE Le Brun 20mg/120mg zetpillen volwassenen EUCALYPTINE Le Brun 5mg/80mg zetpillen kinderen

EUCALYPTINE Le Brun 20mg/120mg zetpillen volwassenen EUCALYPTINE Le Brun 5mg/80mg zetpillen kinderen BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK BENAMING EUCALYPTINE Le Brun 20mg/120mg zetpillen volwassenen EUCALYPTINE Le Brun 5mg/80mg zetpillen kinderen EUCALYPTINE Le Brun 20mg/120mg zetpillen volwassenen EUCALYPTINE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NIZORAL 20 mg/g shampoo. ketoconazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NIZORAL 20 mg/g shampoo. ketoconazol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NIZORAL 20 mg/g shampoo ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit middel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Acneryne 2% - 4% Gel Erythromycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Acneryne 2% - 4% Gel Erythromycine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Acneryne 2% - 4% Gel Erythromycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie

ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide

ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit

Nadere informatie

BIJSLUITER. MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder

BIJSLUITER. MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder BIJSLUITER MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder 2 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

DERMANOX 20 mg/g crème

DERMANOX 20 mg/g crème BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DERMANOX 20 mg/g crème Enoxolone Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER XTLUIS 4% g/g oplossing voor cutaan gebruik Dimeticon Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

ACNÉPLUS, crème. Haverheidelaan, 9 B-9140 TEMSE, België. Laboratoria QUALIPHAR, N.V./S.A. Rijksweg 9 B-2880 BORNEM, België

ACNÉPLUS, crème. Haverheidelaan, 9 B-9140 TEMSE, België. Laboratoria QUALIPHAR, N.V./S.A. Rijksweg 9 B-2880 BORNEM, België Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u ACNÉPLUS, crème zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

VOLTAREN EMULGEL 1% gel (diclofenac)

VOLTAREN EMULGEL 1% gel (diclofenac) BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Hij bevat belangrijke informatie in verband met uw behandeling. Als u verder nog vragen heeft of twijfelt, moet

Nadere informatie

FARMACEUTISCHE VORM EN INHOUD

FARMACEUTISCHE VORM EN INHOUD Fagron Minoxil, lotion 2 g/100 ml Versie : 05 pil-nl Patientenbijsluiter ALGEMENE KENMERKEN BENAMING Minoxidil, lotion 2 g/100 ml SAMENSTELLING Minoxidil, lotion 2 g/100 ml bevat per ml lotion 20 mg minoxidil,

Nadere informatie

Kill Itchy Lice & Nits

Kill Itchy Lice & Nits Kill Itchy Lice & Nits INSTRUCTIEBOEKJE voor de strijd tegen luizen & neten Lees het instructieboekje zorgvuldig voordat u met de behandeling start. KIL&N is een medisch hulpmiddel van ID PHAR Atomveldstraat

Nadere informatie

BIJSLUITER. CORSODYL tandgel, 10 mg chloorhexidine digluconaat per g tandgel

BIJSLUITER. CORSODYL tandgel, 10 mg chloorhexidine digluconaat per g tandgel Pagina 1/5 BE104973 België BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Wanneer u verdere vragen heeft of twijfelt, wendt u zich dan tot uw arts

Nadere informatie

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Er is geen kartonnen doos; de bijsluitertekst wordt samen met de etikettekst op de fles weergegeven.

Er is geen kartonnen doos; de bijsluitertekst wordt samen met de etikettekst op de fles weergegeven. Er is geen kartonnen doos; de bijsluitertekst wordt samen met de etikettekst op de fles weergegeven. GEGEVENS DIE OP DE PRIMAIRE VERPAKKING MOETEN WORDEN VERMELD Aluminium spuitbus van 250 ml (Alle informatie

Nadere informatie

FARMACEUTISCHE VORM EN VERPAKKING

FARMACEUTISCHE VORM EN VERPAKKING BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK EUCALYPTINE Le Brun 18,3mg/3,2mg per 15ml siroop BENAMING EUCALYPTINE Le Brun 18,3mg/3,2mg per 15ml siroop SAMENSTELLING Codeinum 100 mg - Eucalyptolum 17,5 mg - acidum citricum

Nadere informatie

NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine

NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine BN Pagina: 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, 10 mg/g lotion Permethrine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Benzac Wash 5%, suspensie voor cutaan gebruik Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Benzac Wash 5%, suspensie voor cutaan gebruik Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Benzac Wash 5%, suspensie voor cutaan gebruik Benzoylperoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Veiligheidsaanbevelingen (P)

Veiligheidsaanbevelingen (P) Veiligheidsaanbevelingen (P) P101 P102 P103 P201 P202 P210 P211 P220 P221 P222 P223 P230 P231 P231+P232 P232 P233 P234 P235 P235+P410 P240 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket

Nadere informatie

Algemeen. Voorzorgsmaatregelen in verband met preventie

Algemeen. Voorzorgsmaatregelen in verband met preventie Overzicht P-zinnen P-zin Algemeen P101 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. P102 Buiten het bereik van kinderen houden. P103 Alvorens te gebruiken, het

Nadere informatie

BIJSLUITER. Klik hier om Aureomycine ung opht 1 x 5g 1% online te bestellen.

BIJSLUITER. Klik hier om Aureomycine ung opht 1 x 5g 1% online te bestellen. BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker AUREOMYCIN 1% oogzalf Chloortetracyclinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

P-zinnen. Omschrijving. P-Nummer

P-zinnen. Omschrijving. P-Nummer P-Nummer P101 P102 P103 P201 P202 P210 P211 P220 P221 P222 Omschrijving Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Buiten het bereik van kinderen houden. Alvorens

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Explosieveilige elektrische/ventilatie-/verlichtings-/...apparatuur gebruiken. Uitsluitend vonkvrij gereedschap gebruiken

Explosieveilige elektrische/ventilatie-/verlichtings-/...apparatuur gebruiken. Uitsluitend vonkvrij gereedschap gebruiken Betekenis P-zinnen Algemeen P101 P102 P103 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden Buiten het bereik van kinderen houden Alvorens te gebruiken, het etiket

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter

Inhoud van deze bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u REFLEXSPRAY zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Koortslipcrème aciclovir 50 mg/g, crème Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL SELSUN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SELSUN bevat 25 mg seleniumsulfide per ml. Voor een volledige lijst van hulpstoffen: zie rubriek 6.1. 3. FARMACEUTISCHE

Nadere informatie

Voltaren Spray 4%, huidspray, oplossing

Voltaren Spray 4%, huidspray, oplossing BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Voltaren Spray 4%, huidspray, oplossing Natriumdiclofenac Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie

1 LABIMA nv R CALM EMULSIE - BIJSLUITER p. 1

1 LABIMA nv R CALM EMULSIE - BIJSLUITER p. 1 1 LABIMA nv R CALM EMULSIE - BIJSLUITER p. 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER R Calm 20 mg/g emulsie voor cutaan gebruik difenhydramine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Pagina 1/4 BE106802 / BE191764 België BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS CORSODYL 200mg/10ml mondspoeling CORSODYL 200mg/10ml spray voor oromucosaal gebruik chloorhexidinedigluconaat. Lees goed de

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing. Oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing. Oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing Oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride

Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit

Nadere informatie

IODEX dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood

IODEX dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood IODEX dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar gebruik

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL,

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20mg/10ml; 5mg/10ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat 20 mg/10 ml - Lidocaïne hydrochloride 5 mg/10 ml Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

Cedium iodine dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood

Cedium iodine dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood Cedium iodine dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Diphamine 10 mg/ml emulsie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Diphamine 10 mg/ml emulsie DIPHAMINE BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Diphamine 10 mg/ml emulsie Diphenhydramine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kan u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Travocort 1mg/10mg per g crème. Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Travocort 1mg/10mg per g crème. Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Travocort 1mg/10mg per g crème Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER FLEXAGILE CRÈME Vloeibaar ethanolisch 60% (V/V) extract van smeerwortel (Symphytum officinale L.) [1:2], gezuiverd Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) zalf voor inhalatiedamp RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) zalf voor inhalatiedamp RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Module 1.3.2 Bijsluiter Blz.1/3 Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) Kamfer, marjoramolie, eucalyptusolie,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Neoxidil 2% oplossing voor cutaan gebruik Minoxidil 2%

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Neoxidil 2% oplossing voor cutaan gebruik Minoxidil 2% BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Neoxidil 2% oplossing voor cutaan gebruik Minoxidil 2% Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter NL versie CHLORTETRA-SPRAY II. BIJSLUITER

Bijsluiter NL versie CHLORTETRA-SPRAY II. BIJSLUITER II. BIJSLUITER BIJSLUITER, 5.000.000 U.I./spuitbus, huidspray 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE, INDIEN VERSCHILLEND

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

Code Voorzorgsmaatregelen Gevarenklasse Gevarencategorie

Code Voorzorgsmaatregelen Gevarenklasse Gevarencategorie Lijst van voorzorgsmaatregelen (P-zinnen) Algemeen Code Voorzorgsmaatregelen Gevarenklasse Gevarencategorie P101 P102 P103 Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg capsules

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg capsules BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 200 mg capsules (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK

BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

(Ibuprofenum) Ibuprofen 200 mg (als L-argininezout), L-arginine, natriumbicarbonaat, natriumsaccharine, aspartaam, saccharose, munt-aroma.

(Ibuprofenum) Ibuprofen 200 mg (als L-argininezout), L-arginine, natriumbicarbonaat, natriumsaccharine, aspartaam, saccharose, munt-aroma. BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK: SPIDIFEN 200, zakjes (Ibuprofenum) BENAMING SPIDIFEN 200, zakjes (Ibuprofenum) SAMENSTELLING Ibuprofen 200 mg (als L-argininezout), L-arginine, natriumbicarbonaat, natriumsaccharine,

Nadere informatie

November Publieksbijsluiter

November Publieksbijsluiter Publieksbijsluiter Lees deze informatie zorgvuldig vóór u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Doe dat ook als u Bronchosedal Dextromethorphan HBr al vaker hebt gebruikt; er kan immers belangrijke nieuwe informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Lotriderm 0,5 mg/g-10 mg/g, crème

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Lotriderm 0,5 mg/g-10 mg/g, crème LOTRIDERM BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Lotriderm 0,5 mg/g-10 mg/g, crème Bethamethasondipropionaat en clotrimazole Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PRICIASOL 1 mg/ml neusspray, oplossing PRICIASOL 1 mg/ml neusdruppels, oplossing PRICIASOL 0,5 mg/ml neusdruppels, oplossing kinderen nafazolinenitraat Lees goed

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er CLONAZONE 250 mg, tabletten voor oplossing voor cutaan gebruik/tabletten voor gebruik in drinkwater CLONAZONE 250 mg, poeder voor oplossing voor cutaan gebruik/poeder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten. Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten. Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing

Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie instaat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Nesivine zorgvuldig te gebruiken om

Nadere informatie

Benzoylperoxide 50 mg/g hydrogel Samenwerkende Apothekers Benzoylperoxide 100 mg/g hydrogel Samenwerkende Apothekers benzoylperoxide

Benzoylperoxide 50 mg/g hydrogel Samenwerkende Apothekers Benzoylperoxide 100 mg/g hydrogel Samenwerkende Apothekers benzoylperoxide 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Benzoylperoxide 50 mg/g hydrogel Samenwerkende Apothekers Benzoylperoxide 100 mg/g hydrogel Samenwerkende Apothekers benzoylperoxide

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Pevaryl 10 mg/g crème. Econazolnitraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Pevaryl 10 mg/g crème. Econazolnitraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Pevaryl 10 mg/g crème Econazolnitraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

BIJSLUITER. Differin Gel NL PIL v1.5 Pagina 1

BIJSLUITER. Differin Gel NL PIL v1.5 Pagina 1 BIJSLUITER Differin Gel NL PIL 01122014 v1.5 Pagina 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Differin Gel 1 mg/g, gel adapaleen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJLAGE B ETIKETTERING EN BIJSLUITER

BIJLAGE B ETIKETTERING EN BIJSLUITER BD/2015/REG NL 8783/zaak 448196 9 BIJLAGE B ETIKETTERING EN BIJSLUITER BD/2015/REG NL 8783/zaak 448196 10 I. ETIKETTERING BD/2015/REG NL 8783/zaak 448196 11 GEGEVENS DIE OP DE PRIMAIRE VERPAKKING MOETEN

Nadere informatie

Publieksbijsluiter Daktarin crème, lotion, tinctuur, poeder

Publieksbijsluiter Daktarin crème, lotion, tinctuur, poeder Publieksbijsluiter Daktarin crème, lotion, tinctuur, poeder Lees deze bijsluiter zorgvuldig vóór u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Doe dat ook als u Daktarin al vaker hebt gebruikt; er kan immers belangrijke

Nadere informatie

Clindamycinelotion 10 mg/ml FNA Fagron, oplossing voor cutaan gebruik. Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Clindamycine hydrochloride hydraat

Clindamycinelotion 10 mg/ml FNA Fagron, oplossing voor cutaan gebruik. Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Clindamycine hydrochloride hydraat Bijsluiter: informatie voor de patiënt Clindamycine hydrochloride hydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g

Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Prioderm Malathion 5 mg/ml, lotion. malathion

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Prioderm Malathion 5 mg/ml, lotion. malathion BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Prioderm Malathion 5 mg/ml, lotion malathion Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERDuofi Duofilm, vloeistof voor cutaan gebruik. Salicylzuur en melkzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERDuofi Duofilm, vloeistof voor cutaan gebruik. Salicylzuur en melkzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERDuofi Duofilm, vloeistof voor cutaan gebruik Salicylzuur en melkzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik erythromycine zinkacetaat dihydraat Lees goed de hele bijsluiter,voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Nesivine 0,05% sine conservans, neusspray, oplossing

Nesivine 0,05% sine conservans, neusspray, oplossing Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie instaat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Nesivine zorgvuldig te gebruiken om

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Clindamycine lotion 10 mg/ml FNA, oplossing voor cutaan gebruik Clindamycine hydrochloride hydraat

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Clindamycine lotion 10 mg/ml FNA, oplossing voor cutaan gebruik Clindamycine hydrochloride hydraat Bijsluiter: informatie voor de patiënt oplossing voor cutaan gebruik Clindamycine hydrochloride hydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. SULFASIL Zilversulfadiazine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. SULFASIL Zilversulfadiazine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER SULFASIL Zilversulfadiazine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Selsun 2,5%, suspensie seleniumsulfide

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Selsun 2,5%, suspensie seleniumsulfide SELSUN Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Selsun 2,5%, suspensie seleniumsulfide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Cetrimonium bromide 0,5 % - Chloorhexidine gluconaat 0,1 % crème

Cetrimonium bromide 0,5 % - Chloorhexidine gluconaat 0,1 % crème Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Cetavlex Crème zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

BENAMING. LYSOTOSSIL, dragees Cloperastini HCl 10 mg LYSOTOSSIL, siroop Cloperastini fendizoas 3,54 mg/ml SAMENSTELLING

BENAMING. LYSOTOSSIL, dragees Cloperastini HCl 10 mg LYSOTOSSIL, siroop Cloperastini fendizoas 3,54 mg/ml SAMENSTELLING BIJSLUITER : LYSOTOSSIL BENAMING LYSOTOSSIL, dragees Cloperastini HCl 10 mg LYSOTOSSIL, siroop Cloperastini fendizoas 3,54 mg/ml SAMENSTELLING Dragees : cloperastin. hydrochlorid. 10 mg - cellulos. microcristallin.

Nadere informatie

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Aciclovir ratiopharm koortslip 50 mg/g, aciclovir Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJLAGE III ETIKETTERING EN BIJSLUITER

BIJLAGE III ETIKETTERING EN BIJSLUITER BIJLAGE III ETIKETTERING EN BIJSLUITER B. BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ZOVIRAX Labialis 50 mg/g, crème Aciclovir Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir

aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir Version 2014_03 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir Lees goed de hele bijsluiter door voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref ) BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,01% baby sine conservans, neusdruppels, oplossing Oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,01% baby sine conservans, neusdruppels, oplossing Oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nesivine 0,01% baby sine conservans, neusdruppels, oplossing Oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter - NL-versie Bayticol pour-on (COEX) B. BIJSLUITER 1/5

Bijsluiter - NL-versie Bayticol pour-on (COEX) B. BIJSLUITER 1/5 B. BIJSLUITER 1/5 BIJSLUITER BAYTICOL POUR-ON, 10 mg/ml, Pour-on oplossing 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE,

Nadere informatie

INHALO RHINATHIOL oplossing voor inhalatiedamp

INHALO RHINATHIOL oplossing voor inhalatiedamp Pagina 1-3 januari 2006 Bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

Benzoylperoxide hydrogel 5% PCH, hydrogel 50 mg/g Benzoylperoxide hydrogel 10% PCH, hydrogel 100 mg/g benzoylperoxide

Benzoylperoxide hydrogel 5% PCH, hydrogel 50 mg/g Benzoylperoxide hydrogel 10% PCH, hydrogel 100 mg/g benzoylperoxide 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Benzoylperoxide 5% PCH, 50 mg/g Benzoylperoxide 10% PCH, 100 mg/g benzoylperoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT PURETHAL Pollen, suspensie voor injectie voor subcutaan gebruik Gezuiverde allergenen uit een mengsel van 10 grassen Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

1.Wat is Differin Gel en waarvoor wordt het gebruikt?

1.Wat is Differin Gel en waarvoor wordt het gebruikt? Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. FLEXIUM GEL 10% gel FLEXIUM CRÈME 10% crème FLEXIUM SPRAY 10% huidspray, oplossing.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. FLEXIUM GEL 10% gel FLEXIUM CRÈME 10% crème FLEXIUM SPRAY 10% huidspray, oplossing. FLEXIUM GEL 10% gel Pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS FLEXIUM GEL 10% gel FLEXIUM CRÈME 10% crème Etofenamaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit

Nadere informatie

H en P zinnen. Lijst van gevarenaanduidingen (H-zinnen)

H en P zinnen. Lijst van gevarenaanduidingen (H-zinnen) Lijst van gevarenaanduidingen (H-zinnen) Gevarenaanduidingen voor materiële gevaren H200 Ontplofbare stoffen, instabiel H201 Ontplofbare stoffen, subklasse 1.1 H202 Ontplofbare stoffen, subklasse 1.2 H203

Nadere informatie