CV Karin Verbruggen. Naam Karin Verbruggen Professionele ervaring. Rol Proces Manager Lean consultant bij LOXIA/RIGD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CV Karin Verbruggen. Naam Karin Verbruggen Professionele ervaring. Rol Proces Manager 2015-2015 Lean consultant bij LOXIA/RIGD"

Transcriptie

1 CV Karin Verbruggen Profiel Naam Karin Verbruggen Professionele ervaring Proces Manager Lean consultant bij LOXIA/RIGD Talen Nederlands, Engels Loxia wilde het Infra Atlas proces verder stroomlijnen. Karin heeft de waardestroom opgesteld en verwonderpunten geïnventariseerd als eerste stap van deze verbetering. Geboren op Karin is Managing Consultant, gespecialiseerd in procesverbetering in de IT branche. Zij heeft een gedegen achtergrond in procesanalyse en verbetermanagement (LEAN, ISM, ITIL) en heeft aangetoond dat zij complexe procesmanagementprojecten kan leiden. Karin is gelukkig getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Soest. Karin houdt van lezen, sporten en skiën en ze is actief betrokken bij de school en sportverenigingen van de kinderen. Kennis en certificaten Certificaat Lean Green Belt (Cardiff University) Certificaat SixSigma Orange Belt (UNC) Certificaten ITIL, BiSL, ASL (IIR), ISM Masterclass Post HBO Certificaat Integraal Management (Utrecht) Lead Auditor (Lloyd s) Adviesvaardigheden (Managementconsult) Tool kennis: ServiceNow, TopDesk, Assyst, BaanERP Procesmanager bij Movares Karin was verantwoordelijk voor het ontwerpen en inrichten van de procesmanagementstructuur bij een reorganisatie van de ICT afdeling. Onderdeel van het inrichten van de processen was het in gebruik nemen van de nieuwe service desk applicatie (Topdesk) Secretaris Ondernemingsraad bij Movares Behartigen van belangen van medewerkers en adviseren van de directie van Movares. Naast secretaris was Karin tevens lid van de commissie Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu en van de commissie Bedrijfsvoering en portefeuillehouder divisie Mobiliteit & Ruimte Functioneel Applicatie Beheerder Assyst bij Movares Implementeren Assyst en verbeteren ICT werkpocessen, procedures en werkinstructies Applicatie Beheerder bij Movares Technisch beheren van BaanERP en opstellen van SLA s met outsourcing partijen Kwaliteitsadviseur bij Movares Divisie Stedelijke Knooppunten Opzetten / invoeren van het kwaliteitssysteem en het realiseren van het kwaliteitsbeleid Office Manager bij Nettenbouw Verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem en de administratie voor het project wegsignalering (Microbiologisch) Analist bij TNO en Dalgety Foods Analyseren van patienten materialen, grondstoffen en eindprodukten.

2 Waarde, Balans, Voorspelbaarheid Karin Verbruggen Personalia Profiel Loopbaan Opleidingen Certificaten Talen K.A.P. Verbruggen Karin is Managing Consultant, gespecialiseerd in procesverbetering in de IT branche. Zij heeft een gedegen achtergrond in procesanalyse en verbetermanagement (LEAN, ISM, ITIL) en heeft aangetoond dat zij complexe procesmanagementprojecten kan leiden. Karin is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen, Brian (2002) en Jilly (2005). Zij houdt van skiën en wandelen, lezen en sporten. Ook is Karin actief betrokken bij school en sporten van de kinderen. Karin Verbruggen begon haar loopbaan als microbiologisch analist, wat ze enkele jaren heeft gedaan. Daarna is ze in aanraking gekomen met het verbeteren van processen, eerst als kwaliteitsadviseur en later als procesmanager bij Movares. Naast haar loopbaan als procesmanager heeft ze zich ook ontwikkeld in de ondernemingsraad. Eerst in de commissie Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu en later in het dagelijks bestuur. Inmiddels is Karin als procesmanager werkzaam bij Evanem. Integraal Management, Post HBO, Utrecht Chromatografie, Post HBO, Utrecht Microbiologie, MLO, Etten-Leur Masterclass, Integrated Service Management (ISM) Lean Competency Level 1b Diagnostic (Lean Green Belt), Cardiff University SixSigma Orange Belt, UNC Adviesvaardigheden, Managementconsult ITIL, BiSL, ASL, IIR ITIL Foundation, Getronics Pink Roccade System Administrator, Functioneel Applicatie Beheer, Axios Systems Ltd PRINCE 2 Overview, Pink Elephant BaanERP System Administrator/ Tools/UNIX voor Baan, Profuse Lead Auditor, Lloyd s Nederlands moedertaal Engels vloeiend (B2) Frans beperkt (A2)

3 Opdrachten Opdrachtgever RIGD-LOXIA Lean Consultant Activiteiten Inventariseren en analyseren RIGD-LOXIA, een samenwerkingsverband van ProRail, Arcadis en Movares wilde het proces Infra Atlas verder verbeteren, met behulp van de LEAN methode. Door middel van interviews en workshops bracht Karin de waarde stroom en verwonderpunten in kaart. Het plan voor het verder doorvoeren van de verbetering presenteerde zij aan de directie Opdrachtgever Movares Centrale ICT Proces Manager Activiteiten Structureren in inrichten Vanuit een behoefte de dienstverlening te verbeteren, werd de ICT organisatie gereorganiseerd en verbeterd. Karin was daarbij verantwoordelijk om de procesmanagementstructuur te ontwerpen en de bijbehorende verantwoordelijkheden op te zetten. Zij heeft de nieuwe ITIL werkprocessen met behulp van de ISM en LEAN methode opgesteld en verankerd. De implementatie van de nieuwe service desk applicatie (Topdesk) heeft zij eveneens begeleid Opdrachtgever Movares Ondernemingsraad Secretaris / Commissielid Activiteiten Vertegenwoordigen en behartigen van belangen Binnen Movares functioneert de Ondernemingsraad als strategisch adviseur voor de directie naast de rol van belangenbehartigers voor alle medewerkers. Karin was tijdens haar eerste zittingsperiode lid van de commissie Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu en de commissie Bedrijfsvoering. Daarnaast was ze portefeuillehouder voor de divisie M&R en heeft ze projecten begeleid (o.a. Nieuwe huisvesting). Tijdens de tweede zittingsperiode was Karin Secretaris van de Ondernemingsraad en lid van het Dagelijks Bestuur Opdrachtgever Movares Functioneel Applicatie Beheer Proces Manager / Functioneel Applicatie Beheerder Activiteiten Adviseren en beschrijven Karin was als functioneel beheerder verantwoordelijk voor de service desk applicatie (Assyst) en gaf daarbij advies aan management en ICT medewerkers met betrekking tot de ICT werkprocessen. Ze heeft daarbij de procedures en werkinstructies verder aangescherpt en verbeterd Opdrachtgever Movares Bedrijfssystemen Adviseur / Technisch Applicatie Beheerder Activiteiten Outsourcen en beheren Karin was als Technisch Applicatiebeheerder verantwoordelijk voor BaanERP. In overleg met Functioneel Applicatie Beheer werden verbeteringen afgestemd en doorgevoerd. Ook heeft Karin een project geleid om het technisch beheer van BaanERP te outsourcen. Later heeft Karin daarvoor een nieuwe Service Level Agreement opgesteld en met een nieuwe leverancier een veel lagere prijs onderhandeld, waarbij substantieel kostenverlaging werd doorgevoerd.

4 Opdrachtgever Movares Stedelijke Knooppunten Kwaliteitsadviseur Activiteiten Adviseren Karin adviseerde de divisiedirecteur en het management bij het formuleren en bijstellen van het kwaliteitsbeleid, passend binnen de bedrijfsdoelstellingen. Ze gaf tevens ondersteuning bij de uitvoering van de daarvan afgeleide doelen en actieplannen. De implementatie van het kwaliteitsmanagementsysteem en het onderhouden daarvan behoorde eveneens tot haar verantwoordelijkheden. Karin nam deel in de centrale kwaliteitsoverleggen en centrale projecten, waarbij ze onder andere verantwoordelijk was om het intranet binnen de divisie in te voeren Office Manager bij Nettenbouw in Amersfoort Opzetten en uitvoeren administratie voor het project wegsignalering. Opzetten en uitvoeren kwaliteitssysteem voor hetzelfde project Analist bijtno in Zeist Uitvoeren van chromatografische werkzaamheden op patiëntmaterialen. Verbeteren van de gebruikte werkmethodieken en het opstellen van SOPS Microbiologisch Analist bij Dalgety Foods in Breda Verifiëren van de aan- en/of afwezigheid en/of aantal micro-organismen in grondstoffen, eindproducten aan gestelde eisen. Rapportages. Projecten. Cursussen 2015 Masterclass, Integrated Service Management. Het doel van de ISM Masterclass is om de deelnemers een grondig inzicht te bieden in het vakgebied IT-servicemanagement en de ontwikkeling die het vakgebied heeft doorgemaakt. Vervolgens krijgt u een grondig inzicht in de rol die ISM hierin speelt en in uw toekomst kan gaan spelen. Dit inzicht is het begin van beheersen. De Masterclass gaat daarbij in op de belangrijkste uitgangspunten van ISM Lean Green Belt (Lean Competency Level 1b Diagnostic), Lean Consultancy group - Cardiff University certificate. Het niveau Lean Green Belt bevat de Lean filosofie met bijbehorende concepten en de belangrijkste instrumenten. Met dit certificaat is Karin in staat deze filosofie te vertalen naar de dagelijkse praktijk en deze kort en bondig uit te leggen aan anderen SixSigma Orange Belt, UNC Deze training geeft inzicht hoe Lean en Six Sigma tools en technieken gebruikt worden om processen te verbeteren en deze toe te passen. Met dit certificaat is Karin in staat zelfstandig kleinschalige procesverbeteringen door te voeren. Karin is in staat om verborgen verspillingen en oorzaken van variatie in processen te herkennen Adviesvaardigheden, Managementconsult Adviseren, Adviesrollen en stijlen, Structuur van een advies, Intakevaardigheden, Onderhandelen, Omgaan met weerstanden, Conflictbeheersing, Bijsturen in gesprekken, Interventies plegen, Relationele vaardigheden en Krachtenveld rond adviezen.

5 2009 ITIL, BiSL, ASL, IIR Leren van de doelen en specifieke kenmerken van ITIL, BiSL en ASL. Selecteren van de juiste elementen van deze raamwerken en optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Uw lange termijn bedrijfsdoelstellingen vertalen met ITIL, BiSL & ASL. De verhouding van ITIL, BiSL & ASL tot IT Governance ITIL Foundation, Getronics Pink Roccade Kwaliteit in dienstverlening en IT Service Management. Bereik en doel van ITIL De Service Lifecycle. De processen en functies van Service Strategy, Service Design, Service Transition, Service Operation en Continual Service Improvement met bijbehoren concepten en terminologie System Administrator, Functioneel Applicatie Beheer, Axios Systems Ltd Provides the assyst Administrator with the concept and skills to manage and maintain infrastructure components required for a successful assyst configuration. Administer the web client and assystnet Self help interface Prince2 Overview, Pink Elephant PRINCE2 is een gestructureerde projectmethodiek die de professionalisering van projectmanagement vergroot. In de training PRINCE2 Foundation wordt ingegaan op de principes van projectmatig werken, de succesfactoren en uiteraard ook de faal factoren, van projectmanagement BaanERP System Administrator/ Tools/UNIX voor Baan, Profuse Basiselementen zoals users en rechten onder Unix, devices, VI-editor en performance. Verder wordt er aandacht besteed aan beveiliging op directory- en bestandsniveau. Gebruikersbeheer, Authorisatie Management System (AMS), VRK-structuur, Forms, Reports, Queries en Jobs. Betrouwbaarheid, bock-ups maken en directory structuur op de Unixserver of Windows NT server Lead Auditor, Lloyd s De principes van kwaliteitsmanagement. De interpretatie en praktische toepassing van ISO De aspecten klantgerichtheid, continue verbetering en procesmanagement in relatie tot kwaliteitsmanagementsystemen en auditen. Het auditproces vanaf voorbereiding tot en met de uiteindelijke opvolging van de genomen maatregelen. Het LRQA 6 stappen interviewmodel. De rol van de (lead) auditor Afgesloten met een officiële examen van de IRCA. Over Evanem Evanem verbetert proces, project, programma en/of resource management bij ondernemingen. Evanem is een groep mensen die het beste in elkaar boven brengt, elkaar uitdaagt en elkaar persoonlijke aandacht geeft. Als consultants en interim managers verbeteren zij ondernemingen. Evanem is een kennis platform waarbij opdrachten en medewerkers van elkaar leren, kennis ontwikkelen en ervaring opdoen, om de waarde die we toevoegen aan onze opdrachtgevers te maximaliseren. Evanem voert drie labels: Evanem Projects, Evanem Processes en Evanem People. Evanem KvK: Sloothaak 53 Tel: ZB SOEST The Netherlands

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen A C A D E M Y Facilitators van eigen verantwoordelijkheid Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen ACADEMY Inhoudsopgave ITSM workshops ITSM en ITIL Awareness 7 ISO/IEC 20000 Awareness 7 Management

Nadere informatie

SANDER GOETHALS Schrijverspad 21, 3446 ZW, Woerden 06-19174091/sander.goethals@goethalsadvies.nl/www.goethalsadvies.nl PROFIEL VAN SANDER GOETHALS

SANDER GOETHALS Schrijverspad 21, 3446 ZW, Woerden 06-19174091/sander.goethals@goethalsadvies.nl/www.goethalsadvies.nl PROFIEL VAN SANDER GOETHALS OPLEIDINGEN PROFIEL VAN SANDER GOETHALS Sander is een leergierige professional met goede communicatieve vaardigheden en een analytische denkstijl. Een echte procesdenker die met scherpe analyses en creatieve

Nadere informatie

Noviteiten Novius. Business & Information Management NUMMER 3. In dit derde nummer bestaat het palet uit: Wij wensen u veel leesplezier en inspiratie.

Noviteiten Novius. Business & Information Management NUMMER 3. In dit derde nummer bestaat het palet uit: Wij wensen u veel leesplezier en inspiratie. Voor u ligt de derde uitgave van Noviteiten. De externe nieuwsbrief van Novius met een inspirerend aanbod van artikelen. We zullen u op deze wijze regelmatig bijpraten over voor u relevante onderwerpen

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Change Management. Tijd voor een verandering? Gemaakt door: Nabeel Malik & Ralph Veraart. Tijd voor een verandering?

Change Management. Tijd voor een verandering? Gemaakt door: Nabeel Malik & Ralph Veraart. Tijd voor een verandering? Change Management Tijd voor een verandering? Gemaakt door: Nabeel Malik & Ralph Veraart Tijd voor een verandering? Pagina 1 van 79 Tijd voor een verandering? Pagina 2 van 79 Voorwoord Na het goede verloop

Nadere informatie

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen.

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen. Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. De functioneel beheerder en BiSL Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. De functioneel

Nadere informatie

TRAININGSGIDS PROCESVERBETERING & KWALITEITSMANAGEMENT. Werken aan world class performance

TRAININGSGIDS PROCESVERBETERING & KWALITEITSMANAGEMENT. Werken aan world class performance TRAININGSGIDS PROCESVERBETERING & KWALITEITSMANAGEMENT Werken aan world class performance Continu verbeteren: juiste combinatie van leiderschap, competenties, proces en innovatie VOORWOORD Beste Lezer,

Nadere informatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie OVER HC&H HC&H is een landelijk werkend adviesbureau voor woningcorporaties.

Nadere informatie

Brochure Leergang Service Management

Brochure Leergang Service Management Brochure Leergang Service Management Over Pink Elephant Bedrijfshistorie Pink Elephant is een Nederlandse IT onderneming die rond 1980 is ontstaan als bijverdienste van een drietal studenten aan de Technische

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Burgerlijke staat: Ongehuwd GEBOORTEDATUM: 16-03-1979

CURRICULUM VITAE. Burgerlijke staat: Ongehuwd GEBOORTEDATUM: 16-03-1979 CURRICULUM VITAE NAAM: Engelhart VOORNAAM: Vanessa Marissa Titel: Ing. Burgerlijke staat: Ongehuwd GEBOORTEDATUM: 16-03-1979 Nationaliteit: Nederlandse Woonplaats Den Haag Rijbewijs: Ja TELEFOON: (+31)

Nadere informatie

Optimaliseren van projectprestaties

Optimaliseren van projectprestaties Optimaliseren van projectprestaties 2 Optimaliseren van projectprestaties Vakmanschap in Project, Programma, Portfolio en Interim-management In een complexe en snel veranderende wereld grijpt ICT steeds

Nadere informatie

OPLEIDINGEN/CURSUSSEN

OPLEIDINGEN/CURSUSSEN PERSONALIA Naam: Monique de Groot RE CISA Geboortedatum: 10 mei 1969 Nationaliteit: Nederlandse Woonplaats: Vleuten Functies: Directrice Centro Consulting / Consultant / Business Analist / Business Engineer

Nadere informatie

DE ISM-METHODE Verleden, heden en toekomst van IT-servicemanagement

DE ISM-METHODE Verleden, heden en toekomst van IT-servicemanagement Versie 3 DE ISM-METHODE Verleden, heden en toekomst van IT-servicemanagement Wim Hoving Jan van Bon DE ISM-METHODE Verleden, heden en toekomst van IT-servicemanagement Wim Hoving & Jan van Bon Colofon

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling OER HZ-opleiding: HBO-ICT voltijd

Uitvoeringsregeling OER HZ-opleiding: HBO-ICT voltijd Uitvoeringsregeling OER HZ-opleiding: HBO-ICT voltijd Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Uitvoeringsregeling OER HZ 1.1 Algemeen 1.1.1 De onderwijs- en exameegeling (OER HZ) omvat de kern van het onderwijs

Nadere informatie

PROFIELSCHETS JAN-PIETER VD HEUVEL. DATUM : 13 maart 2009 CONTACTPERSOON : Harold Poort TELEFOON +31620609830

PROFIELSCHETS JAN-PIETER VD HEUVEL. DATUM : 13 maart 2009 CONTACTPERSOON : Harold Poort TELEFOON +31620609830 PROFIELSCHETS JAN-PIETER VD HEUVEL DATUM : 13 maart 2009 CONTACTPERSOON : Harold Poort TELEFOON +31620609830 D i t d o c u m e n t i s v e r t r o u w e l i j k. O m d e p r i v a c y v a n o n z e m e

Nadere informatie

PORTFOLIO CV BAS MULDER

PORTFOLIO CV BAS MULDER PORTFOLIO CV BAS MULDER ERVAREN PROJECT / VERANDER MANAGER Maarten Lutherweg 112 1185 AR AMSTELVEEN (06) 212 82 480 b.mulder@promain.nl www.promain.nl Ervaren en gedreven service-, project-, en procesmanager.

Nadere informatie

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen.

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen. Risicomanagement op basis van M_o_R en NEN/ISO 31000 Management Guide Andere uitgaven bij Van Haren Publishing Van Haren Publishing (VHP) is gespecialiseerd in uitgaven over Best Practices, methodes en

Nadere informatie

Trainingen en workshops over wereldklasse najaar 2013

Trainingen en workshops over wereldklasse najaar 2013 Trainingen en workshops over wereldklasse najaar 2013 De eerste stap op weg naar autonoom continu verbeteren, sneller, beter, goedkoper en vooral slimmer werken Ons aanbod World Class Manufacturing pag

Nadere informatie

Jasper Vandegaer. Academiejaar: 2009-2010

Jasper Vandegaer. Academiejaar: 2009-2010 : Naam: Jasper Vandegaer Klas: 3 SWM Academiejaar: 2009-2010 Bedrijf: Ordina Belgium Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) Departement Handelswetenschappen en bedrijfskunde Elfde-Liniestraat26 3500 Hasselt

Nadere informatie

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen.

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen. Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. De functioneel beheerder en BiSL Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. De functioneel

Nadere informatie

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen.

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen. Slaag voor je ITIL V3 Foundation en Bridge examen Andere uitgaven bij Van Haren Publishing Van Haren Publishing (VHP) is gespecialiseerd in uitgaven over Best Practices, methodes en standaarden op het

Nadere informatie

Henk Wubs. Assen 28-07-1967. Motivatie

Henk Wubs. Assen 28-07-1967. Motivatie Henk Wubs Assen 28-07-1967 Telefoon 06-29528531 Motivatie Henk Wubs (1967) is een veelzijdige partner, met een passie voor mensen. Al meer dan 15 jaar brengt hij die passie over in de IT. Daarmee motiveert

Nadere informatie

Business Service Management. BSM volgens Logica

Business Service Management. BSM volgens Logica Logica is a leading IT and business services company, employing 39,000 people across 36 countries. It provides business consulting, systems integration, and IT and business process outsourcing services.

Nadere informatie

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink F lagcom op le idingsb rochure 2 011-2012 Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink Beste werknemer, Voor je ligt de Brochure

Nadere informatie

TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified

TOPdesk Consultancy. Uw partner voor een professionele dienstverlening. Service Management Simplified Uw partner voor een professionele dienstverlening TOPdesk Nederland BV Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Postbus 559, 2600 AN Delft Nederland t +31 (0)15 270 09 00 f +31 (0)15 257 52 56 w www.topdesk.nl

Nadere informatie

VOORWOORD... 3. Inleiding... 4

VOORWOORD... 3. Inleiding... 4 VOORWOORD... 3 Inleiding... 4 1.1 Wat is ITIL?... 4 1.2 Examens... 4 1.3 Indeling van deze samenvatting... 5 1.4 Hoe kunt u deze samenvatting gebruiken?... 5 DEEL 1 DE SERVICELEVENSCYCLUS VAN ITIL... 6

Nadere informatie

Functioneel Beheer. De basis voor een praktische inrichting

Functioneel Beheer. De basis voor een praktische inrichting De basis voor een praktische inrichting Logica is a leading IT and business services company, employing 39,000 people across 36 countries. It provides business consulting, systems integration, and IT and

Nadere informatie

Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement

Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement The Lifecycle Company sopgave sopgave 2 1. Onze organisatie 4 1.1 The Lifecycle Company 4 1.2 Onze trainers 4 1.3 Onze aanpak

Nadere informatie