Wij wensen u veel fietsplezier!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij wensen u veel fietsplezier!"

Transcriptie

1 Alblas Online Handleiding voor montage en onderhoud Voorwoord Bedankt voor uw aanschaf bij Alblas Online. Voordat u gebruik kunt maken van uw nieuwe fiets dient deze zorgvuldig af gemonteerd te worden. Dit is belangrijk met het oog op veilig gebruik en duurzaamheid. Deze handleiding bevat een overzicht aan aanwijzingen en hulpmiddelen om uw fiets volledig na te lopen, mocht iets niet duidelijk zijn kunt u natuurlijk contact opnemen met onze technici via Let wel, als u niet zeker bent of u beschikt over voldoende kennis of als u niet beschikt over het juiste gereedschap, adviseren wij u om de eind montage van de fiets over te laten aan een deskundige, bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde rijwielhandel. Wij wensen u heel veel plezier met uw nieuwe fiets! Safety first Ondanks dat sommige van onze fietsen 90% rijklaar afgeleverd worden adviseren wij u alsnog de volgende zaken te controleren voordat u gaat fietsen: 1) De wielen van de fiets moeten stevig in het frame en in de voorvork zitten. 2) De remmen moeten 100% goed functioneren 3) De banden moeten voldoende zijn opgepompt en mogen niet beschadigd zijn. 4) De versnelling moet correct zijn afgesteld en goed functioneren. 5) De pedalen en crank moeten goed vastzitten. 6) Alle moeren en bouten moeten stevig zijn aangedraaid. 7) Uw zit positie moet goed zijn ingesteld Onderhoud Buiten het eenmalig afmonteren van de fiets dient uw fiets ook regelmatig onderhouden te worden. Hierbij is het vooral belangrijk de fiets regelmatig te reinigen en in te vetten. Het reinigen van de aluminium, chromen en gelakte delen van de fiets voorkomt roest en kan het beste geschieden met een waxspray en een zachte doek. De draaiende delen van de fiets, zoals de tandkrans, derailleur, ketting en kettingbladen dienen daarbij ook gesmeerd te worden. Dit kan het best met een wax of spray of basis van siliconen. Let er wel op dat deze spray nooit op de remmen of velgen komt, dit kan ervoor zorgen dat de fiets door slipt en daarbij niet meer remt. Overzicht van de montagehandleiding Afhankelijk van welk model fiets u geleverd heeft gekregen, dient u (enkele van) de volgende stappen te ondernemen om de fiets in elkaar te zetten. Nogmaals, deze handleiding dient als een hulpmiddel. Mocht u onzeker zijn over het zelf afmonteren van uw nieuwe fiets, dan adviseren wij u de fiets af te laten monteren door een deskundige. Wij wensen u veel fietsplezier!

2 1 Stuur Het stuur wordt als eerste gemonteerd. De stuur buis moet horizontaal gemonteerd worden, goed in het midden. Daarbij moeten de remhendels in lijn gemonteerd worden met armen en handen. Dit houdt in dat als u op de fiets zit uw polsen niet geknikt zijn. Vervolgens stelt u de stuurpen in op de juiste hoogte. Let hierbij op de volgende zaken: Op de stuurpen staat een markering, deze mag u niet overschrijden. Het stuur staat in dit geval te hoog en wordt daarbij instabiel. In het ergste geval kan het hierdoor zelfs afbreken. De stuurpen wordt door een bout op het balhoofd geklemd. Stel het stuur in op de juiste hoogte en draai deze bout draait u aan. Let erop dat u de bout strak genoeg draait en dat u geen speling op het stuur voelt In het geval van een verstelbaar stuur kunt u de stuurbocht positioneren door middel van bouten boven of onder de stuurpen. Let er wel op dat de stuurbocht niet te diep gebogen is. Als dit het geval is leunt u namelijk te veel naar voren en dit kan erg oncomfortabel zijn. Daarbij heeft een verstelbaar stuur minder draagkracht dan een vast stuur en is te hoge druk niet goed voor het behoud van de fiets. Speling op de stuurpen kan ook verholpen worden door het aandraaien van de bouten die de stuurbocht vastklemmen. Deze dient u gelijkmatig aan te draaien totdat ze stevig vastzitten. 2 Zadel Het zadel van de fiets moet stevig vast zitten en comfortabel zijn. Let daarom op de volgende zaken: Het zadel moet horizontaal staan. Is dit niet reeds het geval, dan kunt u aan de hand van de bout achterin het zadel het zadel recht stellen. Let er wel op dat u de bout weer strak aandraait nadat u deze heeft versteld. Vervolgens is de hoogte van het zadel aan de orde. Dit stelt u in aan de hand van de zadelpen. De juiste hoogte van het zadel kunt u als volgt vaststellen; u plaats het pedaal in de laagste positie. Vervolgens zet u uw hak op het pedaal, het zadel dient zo hoog te staan dat het been licht gebogen is. Het been mag niet gestrekt staan. Bij kinderen is het uiterst belangrijk dat als ze op het zadel zitten zij met beide voeten goed bij de grond kunnen.

3 LET OP! Op de zadelpen staat vaak een markering. Let erop dat de pen niet onder de markering afstelt. Heeft de zadelpen geen markering, let er dan op dat de zadelpen nooit meer dan 7-8 cm uit het frame steekt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de pen los gaat zitten, instabiel wordt en in het ergste geval zelfs af kan breken. Tenslotte draait u de moer die de zadelpen in het frame klemt stevig aan. 3 Voorspatbord & Voorwiel Bevestigen Mocht uw spatbord en wiel nog niet bevestigd zijn, dan moet u er op letten dat er 2 verschillende type bevestigingen zijn voor zowel spatborden. De eerste bestaat in uit een enkele schroef met 2 ringen en een moer. Deze vindt u vaak op fietsen met een zogenaamde V-brake. De mogelijkheid bestaat ook dat u een fiets heeft met een caliper voorrem. Hierbij zit de voorrem direct aan de schroef vast. In beide gevallen bevestigd u de spatborden eigenlijk op dezelfde manier. Allereerst draait u het moertje met de ringen van de schroefbout. Let er op dat u bij de caliper rem niet de moer van de voorzijde verwijderd! Schuif de schroefbout door het gaatje van het frame of van de voorvork. Schuif vervolgens de schroefbout door het gaatje van het frame of de voorvork. Houd 1 ring aan de voorzijde. Let erop dat de caliper voorrem altijd aan de voorzijde van het frame zit. Plaats de reflector/voorverlichting (indien aanwezig) aan de voorzijde op de bout tussen de ring en het bout einde. Houd de reflector/ voorverlichting in positie en schuif vervolgens het hanghaakje van het spatbord over de bout (buig deze recht indien hij plat is). Draai vervolgens de moer vast en stel eventueel de reflector bij. Nadat u het spatbord heeft geplaatst dient u het wiel te bevestigen. Hiervoor draait u eerst de buitenste asmoeren zo ver mogelijk naar buiten. Zorg dat er genoeg ruimte is om het wiel in de voorvork te plaatsen. Controleer of de as correct in de uitval einden van de voorvork zit en trek vervolgens de as moeren gelijkmatig aan, totdat het wiel stevig vast zit.

4 4 Pedalen Heeft u een fiets met een snelspanner in het voorwiel, draait u de moer met het hendel los zodat er genoeg ruimte is om de as in de ophanging te plaatsen. Plaats het wiel, controleer de plaatsing en draai vervolgens de bout zo strak mogelijk vast. U heeft hiervoor geen gereedschap nodig, maar er moet zo veel mogelijk handkracht worden gebruikt om de snelspanner te openen of te sluiten. In het geval van de pedalen moet er heel goed op letten dat er een Linker en een Rechter pedaal is. Het verschil tussen links en rechts is aangegeven door een L of een R aan de binnenzijde van de schroefzijde van de pedaal. Links en rechts is bezien vanuit de positie als u op de fiets zit. Voordat u de pedaal indraait dient u de pedaal in te vetten. Een likje vet volstaat. Vervolgens draait u de pedaal eerst voorzichtig met de hand in en draait deze licht aan. De rechter pedaal draait u rechtsom (met de klok mee) en de linker pedaal draait u linksom (tegen de klok in). Let er op dat u de pedalen nooit verwisseld of tegen de draad indraait, hiermee beschadigd u de schroefdraad. Als het indraaien van het pedaal in eerste instantie niet lukt, probeer de pedaal er dan niet met grove kracht in te drukken. Waarschijnlijk staat de pedaal scheef in de crack en pakt daardoor het schroefdaad niet. Probeert u het in dit geval opnieuw. Als u voelt dat de pedaal goed ingedraaid is draait u hem eerst licht een paar slagen met de hand aan, vervolgens zet u hem met een sleutel vast. Let er ook op dat de trapas stevig aan het crackstel zit. Merkt u dat er speling op het crackstel zit, dan dient u de crankbouten aan te draaien. 5 Remmen Het is uitermate belangrijk dat u voordat u gaat fietsen eerst controleert of de remmen naar behoren functioneren. Bij een terugtraprem of remnaaf is er weinig dat u zelf af kunt stellen, desalniettemin dient u de remmen toch te controleren. Functioneren deze niet naar behoren, dan dient u direct contact met onze technici op te nemen. In het volgende stukje bespreken we de V- brake en U-brake. V-brake De remkabel wordt links ingehaakt en losgehaald. Vervolgens moeten de remblokken zo worden ingesteld, dat wanneer er geremd wordt, er over het gehele oppervlak contact gemaakt wordt met de velg. bij de V-brake remmen moeten de remblokjes parallel lopen aan de velgrand. Ook is het erg belangrijk dat de remblokjes niet te hoog worden ingesteld. Als ze namelijk op de band komen, kan deze beschadigd raken en zelfs klappen. De kabel moet zo ver doorgetrokken worden dat de remvoeringen ongeveer op 2 mm van de velg liggen. Deze afstand kunt u instellen door het losdraaien van de stelschroef aan de remhendel. Let op dat u zowel de linker als de rechter remschoen/remblokje op dezelfde afstand van de velg afgesteld is.

5 U-brake Wanneer we het hebben over de remvoeringen, is het belangrijk dat ze bij het remmen over het gehele oppervlak contact maken. Mocht dit niet het geval zijn, dan dient u de remblokschroef los draaien en de remvoering zo uit lijnen dat deze achter 1 mm van de velg af staat, terwijl de voering vooral tegen de velg aan komt. 6 Ketting Om de werking van een ketting te optimaliseren is het belangrijk rekening te houden met het onderhoud van de ketting en de kettingspanning. Wanneer hier goed op gelet wordt zal de ketting zo min mogelijk beschadiging oplopen. Kettingonderhoud I.v.m het onderhoud van een ketting is het belangrijk dat de ketting altijd goed geolied is, regelmatig gereinigd wordt en na aanraking met een vochtige omgeving wordt gedroogd en opnieuw geolied. Het is echter belangrijk dat er niet te veel olie op de ketting gesmeerd wordt, omdat het de werking van de remmen kan beïnvloeden. Wij adviseren u bij uw nieuwe fiets te controleren of de ketting voldoende gesmeerd is. Kettingspanning Het is alleen mogelijk de kettingspanning in te stellen op fietsen die geen versnellingen of een naaf versnelling hebben. Bij fietsen met derailleurs zorgt de achter derailleur voor de benodigde kettingspanning. Wij adviseren u bij uw nieuwe fiets te controleren of de ketting voldoende gesteld is. Is dit niet het geval, dan kunt u de volgende stappen volgen om de ketting af te stellen. In het eerste geval is het echter belangrijk om te weten hoe de kettingspanning handmatig kan worden ingesteld. Het is belangrijk om het achterwiel in de uitvaleinden te verschuiven, vervolgens moet er een punt gezocht worden waar de kettingspanning het grootst is. Het is belangrijk dit eerst vast te stellen omdat de kettingspanning zelfs onder gloednieuwe producten kan variëren. De kettingspanning zal toenemen naarmate de ketting meer slijt. Wanneer de hoogst mogelijk ingestelde kettingspanning geen duidelijke resultaten meer toont en de ketting elk moment van zijn kettingblad kan springen zal de de ketting vervangen moeten worden. Draai de cranks stapsgewijs door en kijk hoe de kettingspanning zich verhoudt. Als u het strakste punt hebt gevonden, moet de ketting zo worden opgespannen dat hij ca. 5 mm naar boven c.q. Beneden kan worden gedrukt. Wanneer we de moeren van de achterwiel as los draaien, wordt de ketting opgespannen. Bij fietsen die in het bezit zijn van een terugtraprem is het belangrijk dat het remmechanisme en/of de bevestiging op het frame wordt losgemaakt. Bij fietsen met een naaf versnelling zal de schakelbox uiteindelijk ook verwijderd moeten worden. Wanneer u het achterwiel naar achteren heeft getrokken en de kettingspanning in hebt gesteld, kunt u de moeren ook aantrekken. 8 Verlichting Batterij Het merendeel van de fietsen heeft verlichting die op batterijen werkt. Wat belangrijk is voor het functioneren is dat bij de eerste inbedrijfstelling het lipje wordt verwijderd. Dit lipje scheidt het lampje van het achterlicht. Als het lipje verwijderd is en de stroomkring gesloten is, kan het achterlicht via een schakelaar naar eigen goeddunken worden in- en uitgeschakeld.

6 Dynamo De standaarddynamo werkt doordat het oploopt tegen de zijkant van de band. Wanneer u de verlichting aan of uitzet wordt de dynamo tegen de band gezet of van de band afgehaald. Sommige dynamo's zijn daarvoor uitgerust met een knop of hendel, bij veel dynamo's wordt echter ook de gehele dynamo behuizing omlaag gedrukt, waardoor het klapmechanisme wordt geactiveerd. Het is belangrijk dat het aandrijfwieltje zo wordt uitgelijnd, dat het goed tegen de band aan ligt. Wanneer er op de band een loopvlak voor de fietsdynamo is aangelegd, dan moet het aandrijfwieltje van de dynamo op zo'n manier worden uitgelijnd dat het er overheen loopt. Ook moet de lengteas van de dynamo op de straal van het wieltje liggen, De werking van de dynamo moet ook worden gecontroleerd, om dit effectief te kunnen uitvoeren, moet u de dynamo met het klapmechanisme op de band zetten en vervolgens de band optillen en eraan draaien. Wanneer een van de twee lampen niet werkt, moet u de contactpunten op de betreffende lamp en de aansluiting onderaan de dynamo controleren. Naafdynamo Vaak is bij fietsen met een naafdynamo de bedrading al aangesloten en dient u enkel te controleren of de voorlamp het doet. U doet dit door de schakelaar op de koplamp op 'Aan' te zetten, het voorwiel van de grond af te tillen en aan het voorwiel te draaien. Functioneert het licht niet, dan vindt u hier een beknopte samenvatting van hoe het licht in elkaar dient te zitten. Het voorwiel moet zo gemonteerd worden dat de aansluitklem zich (gezien vanuit het standpunt van de bestuurder) aan de rechterzijde bevindt. Probeer de aansluitklem niet al te hard te verdraaien nadat de asmoer is aangebracht. De kabel dient zo bevestigd te worden dat deze niet bekneld kan raken tijdens het fietsen. De aansluiting van de kabel moet zodanig zijn dat de stroom van de naafdynamo door de kabel vloeit van de aansluitklem van de naafdynamo naar de aansluitklem op het frame. Als u de stekkerafdekking los maakt ontkoppelt u de lamp en de dynamo. Controleer dus goed of deze verbinding er is. 9 Bouten Controle Tenslotte zouden wij nogmaals willen benadrukken dat het zeer belangrijk is alle bouten na te lopen en stevig aan te draaien indien dit nodig is. Controleert u voor de zekerheid of de volgende onderdelen stevig zijn aangedraaid. Voorwiel (As) Achterwiel (As) Pedalen (Cranckbouten) Stuurpen Zadelpen Zadel

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt!

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Inleiding Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Mochten er vragen zijn omtrent gebruik, onderhoud of reparatie dan verwachten wij dat deze handleiding

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Mountainbike

Montagehandleiding. Categorie Mountainbike Montagehandleiding Categorie Mountainbike Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 -

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen

Montagehandleiding. Categorie Omafietsen Montagehandleiding Categorie Omafietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 - Zadel

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Stadsfietsen

Montagehandleiding. Categorie Stadsfietsen Montagehandleiding Categorie Stadsfietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... - 6 -

Nadere informatie

Montagehandleiding. Categorie Transportfietsen

Montagehandleiding. Categorie Transportfietsen Montagehandleiding Categorie Transportfietsen Altec 2019 Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Voorwiel monteren... - 4 - Spatbord en voorverlichting monteren... - 5 - Stuur met vaste stuurpen monteren... -

Nadere informatie

HANDLEIDING ALTEC FIETSEN

HANDLEIDING ALTEC FIETSEN Handleiding Altec Versie 1.1 TJ Fietsen 1-3-2016 Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel Optioneel o Voordrager o Slot Benodigdheden gereedschappen Steeksleutel 15 voor montage pedalen

Nadere informatie

6. Remmen. 6.1 Schijfremmen. Algemene instructies bij schijfremmen

6. Remmen. 6.1 Schijfremmen. Algemene instructies bij schijfremmen 6. Remmen 6.1 Schijfremmen Algemene instructies bij schijfremmen Bij schijfremmen moeten in het algemeen enkele punten in acht worden genomen, of ze nu hydraulisch of mechanisch zijn en van welke fabrikant

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

FIE MON T SEN TAGEH ANDLEIDIN

FIE MON T SEN TAGEH ANDLEIDIN MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN INHOUDSOPGAVE Voorbereiding 4 Voorwiel en spatbord monteren 4 Voordrager monteren 5 Voorlamp monteren 5 Achterlicht 5 Het stuur monteren 5 Het zadel monteren 6 De trappers monteren

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN

MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN Inhoudsopgave Voorbereiding 4 Voorwiel en spatbord monteren 4 Voordrager monteren 5 Voorlamp monteren 5 Achterlicht 5 Het stuur monteren 5 Het zadel monteren 6 De trappers monteren

Nadere informatie

Handleiding Girandola kinderfietsen 12, 14, 16

Handleiding Girandola kinderfietsen 12, 14, 16 Handleiding Girandola kinderfietsen 12, 14, 16 Matrabike Gompenstraat 21 5145 RM Waalwijk The Netherlands KvK nr: 18.127.976 Klantenservice Nederland: 0416-342 012 Klantenservice België: 03-8880990 Dagelijks

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Montage transportfiets

Montage transportfiets Montage transportfiets Hartelijk dank voor uw aankoop en het vertrouwen in Ado Bike. Na het monteren van het voorwiel, het zadel, de pedalen en het stuur, is deze fiets klaar voor gebruik. Wij wensen u

Nadere informatie

Montagehandleiding. Fiets MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN. Bedankt! Fietsfamilie.nl

Montagehandleiding. Fiets MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN. Bedankt! Fietsfamilie.nl MONTAGEHANDLEIDING FIETSEN Bedankt! 1 Algemeen 4 Handremmen afstemmen 7 Zadel en stuurpen 5 Voorspatbord monteren 8/9 De pedalen monteren 6 2 Geachte klant, Gefeliciteerd, met de aankoop van je nieuwe

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Checklist materiaal Bij een training dient veiligheid voorop te staan. Om een training veilig uit te kunnen voeren, moet je als trainer niet alleen na te denken

Nadere informatie

Handleiding montage fiets

Handleiding montage fiets Handleiding montage fiets Voorwiel monteren Het voorwiel zit los van de fiets in de doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande

Nadere informatie

Montagehandleiding racefiets

Montagehandleiding racefiets Aufbauanleitung Rennrad I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 7 V. Stuur afstellen 7 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

NUTTIGE HULPMIDDELEN. Kruiskopschroevendraaier. Set inbussleutels. Moersleutel

NUTTIGE HULPMIDDELEN. Kruiskopschroevendraaier. Set inbussleutels. Moersleutel NUTTIGE HULPMIDDELEN Kruiskopschroevendraaier Set inbussleutels Moersleutel STAP 1 Verwijder alle verpakkingsmateriaal Verwijder alle verpakkingsmateriaal ter voorbereiding van montage Houd er rekening

Nadere informatie

100% Rijklaar. De montagehandleiding voor het rijklaar maken van je fiets + onderhoudstips.

100% Rijklaar. De montagehandleiding voor het rijklaar maken van je fiets + onderhoudstips. 100% Rijklaar De montagehandleiding voor het rijklaar maken van je fiets + onderhoudstips. Inhoud van de handleiding Je nieuwe fiets wordt geleverd in een doos om transportschade te voorkomen. Voor het

Nadere informatie

Montagehandleiding Trekking- / City- / Hybride fiets

Montagehandleiding Trekking- / City- / Hybride fiets Montagehandleiding I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 9 V. Stuur afstellen 10 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

Team Popal Fietsen Nederland

Team Popal Fietsen Nederland Van harte gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! Welkom bij de Popal-familie. We hebben voor jouw nieuwe fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt met en van

Nadere informatie

Kubbinga B.V. Parallelweg 25, 1131 DM Volendam Netherlands

Kubbinga B.V. Parallelweg 25, 1131 DM Volendam Netherlands Kubbinga B.V. Parallelweg 25, 1131 DM Volendam Netherlands Tel: 0031-(0)299-410000, Fax:: 0031-(0)299-410009 E-mail: info@kubbinga.nl www.volare-kinderfietsen.nl 1. Algemeen Deze montagehandleiding bevat

Nadere informatie

Montagehandleiding Mountainbike

Montagehandleiding Mountainbike Montagehandleiding I. De transportverpakking uitpakken 4 II. Het voorwiel voorbereiden 4 III. Het voorwiel monteren 5 IV. Het voorwiel in de vork vastzetten 9 V. Stuur afstellen 10 VI. Het zadel monteren

Nadere informatie

Veloretti Montage Manual

Veloretti Montage Manual Veloretti Montage Manual So, You got a brand new Veloretti? TIMELESS DESIGN SINCE 2013 Inhoud Happy Cycling! Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Veloretti! HAPPY CYCLING! Gefeliciteerd met de aankoop

Nadere informatie

I N S T R U C T I E B O E K J E

I N S T R U C T I E B O E K J E INSTRUCTIEBOEKJE Inhoud GEBRUIK Uw RIH-fiets in gebruik nemen 4 Comfortabel zitten 5 Verende onderdelen 8 Verlichting 10 Banden 11 Leren onderdelen 11 Remmen 11 ONDERHOUD Onderhoud algemeen 12 VEILIGHEID

Nadere informatie

Veloretti Assembly Manual

Veloretti Assembly Manual Veloretti Assembly Manual So, You got a brand new Veloretti? TIMELESS DESIGN SINCE 2013 Inhoud Happy Cycling! Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Veloretti! HAPPY CYCLING! Gefeliciteerd met de aankoop

Nadere informatie

4. De autoped mag niet gebruikt worden op de openbare weg.

4. De autoped mag niet gebruikt worden op de openbare weg. Ch. H. Kubbinga B.V. Parallelweg 25, 1131 DM Volendam Netherlands Tel: 0031-(0)299-410000, Fax:: 0031-(0)299-410009 E-mail: international@kubbinga.nl www.e-and-l-cycles.com/yipeeh.com/volare-bicycles.com

Nadere informatie

we zijn verheugd dat u hebt gekozen voor een nieuwe fiets van KS-CYCLING.

we zijn verheugd dat u hebt gekozen voor een nieuwe fiets van KS-CYCLING. Geachte klant, we zijn verheugd dat u hebt gekozen voor een nieuwe fiets van KS-CYCLING. Voordat u kunt gaan fietsen, moet u een zorgvuldige eindmontage uitvoeren. Dat is belangrijk voor de betrouwbaarheid

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset INHOUDSOPGVE Editie 1 2009 11 23 NL 1201-1 Monteren van de adapterplaat 1:1 Voetenplaat 6:1 Diepte verstelling zitunit Stoelverkanteling Verstellen van de duwbeugel Positionering van de wielen Positionering

Nadere informatie

Checklist racefiets/mountainbike

Checklist racefiets/mountainbike Checklist racefiets/mountainbike Klimmen tegen MS Beste deelnemers van Klimmen tegen MS Cyclon Bike Care Team zal weer aanwezig zijn bij de aankomende editie van klimmen tegen MS. Net zoals de afgelopen

Nadere informatie

DM-RBRD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur

DM-RBRD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur (Dutch) DM-RBRD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Achterderailleur CLARIS RD-R2000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Handleiding voor E-conomic elektrische fiets

Handleiding voor E-conomic elektrische fiets (NE) Handleiding voor E-conomic elektrische fiets 1 Inhoudstafel I Inhoud en benaming van de onderdelen II Montage instructies III Werking fiets en display IV Controle voor gebruik V Laden van de batterij

Nadere informatie

www.active-walker.com

www.active-walker.com www.active-walker.com 1 EEN INHOUD 1. Inhoud 2. Inleiding 6. Montage en vervoer 7. Persoonlijke veiligheid 3. Beschrijving onderdelen 4. Onderhoud 5. Instellingen voor comfort 8. Werking 9. Specificaties

Nadere informatie

Fietsworkshop Opkikker 2016

Fietsworkshop Opkikker 2016 Fietsworkshop Opkikker 2016 1. Fietsonderdelen 2. Verplichte onderdelen fiets De racefiets - twee goed functionerende remmen: één op het voorwiel en één op het achterwiel De kinderfiets - één goed functionerende

Nadere informatie

Handleiding. Proficiat! U heeft zojuist een Venturelli elektrische plooifiets. gekocht! Met deze fiets kan u (her)ontdekken hoe aangenaam

Handleiding. Proficiat! U heeft zojuist een Venturelli elektrische plooifiets. gekocht! Met deze fiets kan u (her)ontdekken hoe aangenaam NL Handleiding Proficiat! U heeft zojuist een Venturelli elektrische plooifiets gekocht! Met deze fiets kan u (her)ontdekken hoe aangenaam fietsen wel kan zijn wanneer u met sprekend gemak hellingen op

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING POWER-BIKE OMBOUWSET MIDWAY

INSTALLATIEHANDLEIDING POWER-BIKE OMBOUWSET MIDWAY ALGEMEEN De Power-Bike ombouwset Midway is alleen geschikt voor fietsen met derailleur versnellingen!!! Wij zijn niet verantwoordelijk als u de middenmotor toch op een andere fiets plaatst dan de aangegeven

Nadere informatie

5. Versnellingen. 5.1 Voorderailleur. Klemtype (standaard)

5. Versnellingen. 5.1 Voorderailleur. Klemtype (standaard) 5. Versnellingen 5.1 Voorderailleur Klemtype (standaard) De voorderailleur moet eerst goed worden uitgelijnd. De voorderailleur kan worden aangepast qua hoogte en qua hoek ten opzichte van het kettingblad

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING OMBOUWSET MEDIUM-SLIM-SUPREME

INSTALLATIEHANDLEIDING OMBOUWSET MEDIUM-SLIM-SUPREME INSTALLATIEHANDLEIDING OMBOUWSET MEDIUM-SLIM-SUPREME ALGEMEEN De ombouwset is standaard voor de wielmaat 28 inch. De ruimte waar de P-B Drive motor in de voorvork moet worden geplaatst dient een binnenmaat

Nadere informatie

Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen

Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen Voorvorken Vervangen, Monteren & Afstellen De volgende onderwerpen komen aan bod in deze handleiding; Voorvork vervangen met draad Voorvork vervangen ahead Balhoofd soorten Speling verwijderen draad balhoofd

Nadere informatie

DM-TRFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur DEORE XT FD-T8000

DM-TRFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur DEORE XT FD-T8000 (Dutch) DM-TRFD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur DEORE XT FD-T8000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel. Optioneel Voordrager Handrem voor. o o

Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel. Optioneel Voordrager Handrem voor. o o Handleiding Altec & Umit Versie 1.0 4-1-2016 Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel o o Optioneel Voordrager Handrem voor Stap voor stap 1. Uitpakken 2. Spatbord en voorlamp 3. Voorwiel

Nadere informatie

Ch. H. Kubbinga B.V. Parallelweg 25, 1131 DM Volendam Netherlands

Ch. H. Kubbinga B.V. Parallelweg 25, 1131 DM Volendam Netherlands Ch. H. Kubbinga B.V. Parallelweg 25, 1131 DM Volendam Netherlands Tel: 0031-(0)299-410000, Fax:: 0031-(0)299-410009 E-mail: international@kubbinga.nl www.e-and-l-cycles.com/yipeeh.com/volare-bicycles.com

Nadere informatie

Remschijfnaaf voor wegfiets

Remschijfnaaf voor wegfiets (Dutch) DM-HB0004-01 Dealerhandleiding Remschijfnaaf voor wegfiets HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie bedoeld voor professionele fietsmonteurs.

Nadere informatie

Wifi GPS Antenne iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Wifi GPS Antenne iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Het aanpassen van de achterderailleur

Het aanpassen van de achterderailleur Het aanpassen van de achterderailleur Afstellen van de achterderailleur om in de juiste positie voor optimale verschuiven. Geschreven door: Travis Tonder INTRODUCTIE De derailleur is van uw fiets schakelen

Nadere informatie

Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740

Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Babboe City. Deze handleiding helpt u bij de montage van de Babboe City.

Nadere informatie

Caliper rem met dubbel scharnierpunt

Caliper rem met dubbel scharnierpunt (Dutch) DM-BL0001-03 Dealerhandleiding Caliper rem met dubbel scharnierpunt BR-4700 BR-4600 BR-3500 BR-2400 BL-R780 BL-4700 BL-4600 BL-3500 BL-2400 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste

Nadere informatie

De technische handleiding voor de vakhandel

De technische handleiding voor de vakhandel De technische handleiding voor de vakhandel Stappenplan voor het lokaliseren van elektrische storingen. Klacht: fiets geeft geen ondersteuning 1. Zet het contact aan en de snelheid-instelknop volledig

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm.

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm. G. Lampen en electriciteit. Plaats een krik onder het zijspanframe en demonteer het zijspanwiel. Vanzelfsprekend komt het wit/gele lampje aan de voorzijde. Demonteer het lampglas van de voorste unit. Plaats

Nadere informatie

Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel. Optioneel Voordrager Handrem voor. o o

Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel. Optioneel Voordrager Handrem voor. o o Handleiding Altec & Umit Versie 1.0 4-1-2016 Doos inhoud Zadel Zadelpen Voorwiel Pedalen Voorlamp Bel o o Optioneel Voordrager Handrem voor Stap voor stap 1. Uitpakken 2. Spatbord en voorlamp 3. Voorwiel

Nadere informatie

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen (Dutch) DM-HB0003-04 Dealerhandleiding RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie

Nadere informatie

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Controleer de montagehoogte Controleer of u voldoende montagehoogte op uw gevel heeft om het scherm te plaatsen Boven de muursteun (montage steun)

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic & Classic

Handleiding Euroflex Basic & Classic Handleiding Euroflex Basic & Classic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding. 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone.

Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding. 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. 2.Plaats een kleine zuignap net boven de homeknop en trek het scherm voorzichtig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding GUIDE E CERTIFIED C E LLE NCE RACE & CYCLOCROSS Gebruikershandleiding Gefeliciteerd met de aanschaf van deze kwaliteitsfi ets. Wij hebben ons best gedaan u op betrouwbare en veilige wijze de bijzondere

Nadere informatie

FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor

FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor Inhoud 1. Aan de gang 2. Uit- en Inbouwen van het voorwiel 3. Installatie handvatten en remhendels

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 1, 2015 Tilly Light BV 2 inhoudsopgave Inhoudsopgave Onderdelen 5 Eerste gebruik 8 Op de auto plaatsen 12 Fietsen plaatsen 15 Rijden 20 Fietsen afnemen 21 Van

Nadere informatie

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen.

Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. D. Rijwielgedeelte zijspan voor de eerste maal aan de motorfiets koppelen. Plaats de motorfiets op een vlakke ondergrond en zet de motorfiets op de zijstandaard. Schakel de eerste versnelling in (om te

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing kort

Gebruiksaanwijzing kort O-Pair² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Tel. : +31 (0)315 257370 E-mail : info@vanraam.nl Internet : www.vanraam.nl Versie 14.10 Zadelhoogte U stelt de zadelhoogte correct in, door op de

Nadere informatie

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw SPINDER TOUR fietsendrager

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw SPINDER TOUR fietsendrager Handleiding 01 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw SPINDER TOUR fietsendrager 02 Gebruiksklaar maken van de SPINDER TOUR 1 2 C 3 B D 1 lvorens u de drager op de trekhaak kunt plaatsen dient u eerst de

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET

GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET GEBRUIKERSHANDLEIDING E4B OMBOUWSET Hartelijk dank voor de aankoop van deze E4B ombouwset Deze handleiding is geschikt voor alle E4B ombouwsets. Deze handleiding is bedoeld hoe u uw eigen fiets kunt ombouwen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de MEYBIKE tandem met dubbele besturing

Gebruikershandleiding voor de MEYBIKE tandem met dubbele besturing MEYLAND-SMITH Pestman Import b.v. A/S EST. 1901 Gebruikershandleiding voor de MEYBIKE tandem met dubbele besturing Introductie Deze gebruikershandleiding bevat informatie met betrekking tot monteren, demonteren

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

TWINBIKE KUIPEN. Inleiding. Welkom bij het Roam-team

TWINBIKE KUIPEN. Inleiding. Welkom bij het Roam-team 1 TWINBIKE KUIPEN Inleiding Roam is fabrikant van unieke en speciale fietsen, voor zeer uiteenlopende doeleinden.van lage instap fiets tot zeer uitgebalanceerde vervoersmiddelen voor minder-validen. Ook

Nadere informatie

Kabelrem. Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets

Kabelrem. Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets (Dutch) DM-RCBR001-00 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Kabelrem BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700 ST-5700 ST-4600 INHOUD BELANGRIJKE

Nadere informatie

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is ALGEMENE OPMERKINGEN Lees aandachtig de aanwijzingen in dit handboek. Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het

Nadere informatie

Theoretische toets - WerkPortfolio Mijn Fiets Antwoorden

Theoretische toets - WerkPortfolio Mijn Fiets Antwoorden Je naam Je klas De datum Vraag 1: Waarom moet je regelmatig banden oppompen? In vraag 1 is één antwoord goed. Een fiets met harde banden fietst lichter. Je hoeft, als je regelmatig de banden oppompt, niet

Nadere informatie

Mechanische Schijfremmen

Mechanische Schijfremmen (Dutch) DM-BR0007-03 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Mechanische Schijfremmen BR-TX805 BR-M375 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4

Nadere informatie

Checklist E-APK: ION Technology

Checklist E-APK: ION Technology Checklist E-APK: ION Technology Vraag voor het uitvoeren van onderstaande werkzaamheden altijd eerst of uw klant tevreden is. Uw klant kan dan aangeven waar eventuele problemen liggen. Deze informatie

Nadere informatie

Achterkant iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Achterkant iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Inhoud montage zakje. 1 x Monteersleutel. 2 x Kabelbinder 200 x 4,8 mm. 4 x Bout met schroef M6x25. 4 x Zelfborgende moer M6

Inhoud montage zakje. 1 x Monteersleutel. 2 x Kabelbinder 200 x 4,8 mm. 4 x Bout met schroef M6x25. 4 x Zelfborgende moer M6 1 Inhoud montage zakje A 1 x Monteersleutel B 2 x Kabelbinder 200 x 4,8 mm C 4 x Bout met schroef M6x25 D 4 x Zelfborgende moer M6 2 Montage van het frame 1 Plaats de 4 wielgoten zodanig dat de zwarte

Nadere informatie

Caliper-rem met dubbel draaipunt

Caliper-rem met dubbel draaipunt (Dutch) DM-RBBR001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Caliper-rem met dubbel draaipunt SORA BL-R3000 BR-R3000 CLARIS BL-R2000 BR-R2000 Remkabel BC-1051

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9.

Inhoudsopgave. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9. 1 Inhoudsopgave. Onderwerp. Blz. Voorste remblokjes verwisselen. 3. Voor Remkabel verwisselen. 5. Achterste remblokjes verwisselen 7. Achter remkabel verwisselen 9. Voorste velg vervangen. 11. Voorste

Nadere informatie

Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN AFSLUITBARE WIELMOEREN

Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN AFSLUITBARE WIELMOEREN Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET De krik en het gereedschap bevinden zich onder de stoel links voorin. HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN Wees voorzichtig bij het optillen van een wiel. De wielen zijn zwaar en

Nadere informatie

DM-FD (Dutch) Dealerhandleiding. Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Dutch) Dealerhandleiding. Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Dutch) DM-FD0002-05 Dealerhandleiding Voorderailleur FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 AANBRENGEN... 5 AFSTELLING... 9 ONDERHOUD... 17 2 BELANGRIJKE

Nadere informatie

6.3. Werkstuk door een scholier 1964 woorden 10 januari keer beoordeeld

6.3. Werkstuk door een scholier 1964 woorden 10 januari keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 1964 woorden 10 januari 2005 6.3 173 keer beoordeeld Vak Techniek De fiets Voorwoord Ik hou mijn onderzoek over de fiets Het lijkt me wel leuk om dit onderzoek te doen, maar

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

Stads/allround fiets. Instructieboek

Stads/allround fiets. Instructieboek Stads/allround fiets Instructieboek Inhoudsopgave. Inleiding... 4 2. Garantie... 5 3. Veiligheid... 7 3. Het gebruik van de fiets...7 3.2 Veiligheidsvoorzieningen...8 3.3 Vervoer per auto...8 4. Checklist...

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic

Handleiding Euroflex Basic Handleiding Euroflex Basic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se RevaMed B.V. telefoon + 31 (0)

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING EBIKE20 DESIGN

GEBRUIKERSHANDLEIDING EBIKE20 DESIGN GEBRUIKERSHANDLEIDING EBIKE20 DESIGN Een kleine e-bike met grote prestaties :) Lees de handleiding goed door voordat u de e-bike in gebruik neem. Als u vragen heeft kunt u via de bovenstaande gegevens

Nadere informatie

Fig Veiligheid

Fig Veiligheid 3.4.2 Crankstel; bij inrijden van een nieuwe skelter Na een gebruiksperiode van enkele dagen (bij intensief gebruik) tot twee weken (bij normaal gebruik) dienen de bevestigingsbouten (zie Fig. 3) waarmee

Nadere informatie

Handleiding. Breeze. Elektrische fiets

Handleiding. Breeze. Elektrische fiets Handleiding Breeze Elektrische fiets Indeling handleiding: - Technische specificaties Pag. 3 - Functies Pag. 4 - Onderhoud Pag. 7 - Storingen Pag. 8 Technische specificaties: Framemaat Wiel- en bandenmaat

Nadere informatie

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD (Dutch) DM-PD0001-04 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Vlak pedaal DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Geen Serie PD-GR500 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

Hybridefiets. Instructieboek

Hybridefiets. Instructieboek Hybridefiets Instructieboek Inhoudsopgave. Inleiding... 4 2. Garantie... 5 3. Veiligheid... 7 3. Het gebruik van de fiets...7 3.2 Veiligheidsvoorzieningen...8 3.3 Vervoer per auto...8 4. Checklist... 9

Nadere informatie

Artikelnr. 018902 018903

Artikelnr. 018902 018903 Postbus 6223 4000 HE TIEL Franklinstaat 13a 4004 JK TIEL Telefoon 0344 67 30 20 Fax 0344 67 30 29 E-mail: info@teleflex.nl Internet: www.teleflex.nl MONTAGEVOORSCHRIFT VOOR UITZETRAMEN KETTINGTYPE Artikelnr.

Nadere informatie

Bandenwisselaar handbediend

Bandenwisselaar handbediend 9706552 Bandenwisselaar handbediend Gebruikershandleiding 1 Bewaar deze handleiding op een veilige plek! U wordt verwezen naar deze handeling voor de montage-instructies, operationele procedures, veiligheidsinformatie

Nadere informatie

Kids fiets. Instructieboek

Kids fiets. Instructieboek Kids fiets Instructieboek Inhoudsopgave. Inleiding... 3 2. Garantie... 4 3. Veiligheid... 6 3. Het gebruik van de fiets...6 3.2 Veiligheidsvoorzieningen...7 3.3 Vervoer per auto...7 4. Checklist... 8 4.

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Loophulp

Gebruiksaanwijzing Loophulp Gebruiksaanwijzing Loophulp Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06 Inhoud Contactgegevens fabrikant... 1 Conformiteit... 2 Inleiding... 2 Levering... 2 Bestemd gebruik... 3 Veiligheidsmaatregelen...

Nadere informatie

1) Demonteer het wiel. 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder.

1) Demonteer het wiel. 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. Uitbouwen 1. Uitbouwen 1) Demonteer het wiel 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. 3) Maak de remtang los van zijn steun, waarbij de remleiding

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

3.0. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740

3.0. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 3.0 Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe City. Deze handleiding geeft u meer informatie over

Nadere informatie

1. Veiligheidsinstructies Onderdelenlijst Controlelijst Explosietekening Montage Instellingen Display..

1. Veiligheidsinstructies Onderdelenlijst Controlelijst Explosietekening Montage Instellingen Display.. Index. Veiligheidsinstructies.3 2. Onderdelenlijst...5 3. Controlelijst...7 4. Explosietekening..8 5. Montage......9 6. Instellingen..7 7. Display..9 Handleiding FitBike Race Magnetic Basic FFIC009 www.focusfitness.nl

Nadere informatie

Freeshandleiding. Algemene richtlijnen

Freeshandleiding. Algemene richtlijnen Freeshandleiding Algemene richtlijnen Introductie Welkom in de PMB! Veiligheid is hier het allerbelangrijkst. Zorg ervoor dat je altijd een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en een stofjas draagt. Lang

Nadere informatie