Sportweek Inspiratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sportweek Inspiratie"

Transcriptie

1 Sportweek Inspiratie Ideeën Tien ideeën en heel veel tips voor jouw lokale Sportweek april 2012 Laat je inspireren en onderneem!

2 Voorwoord Voor je ligt een inspiratieboekje. Een boekje dat is samengesteld op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren tijdens de Nationale Sport Week. Ervaringen van je collega-retailers. Wij hopen dat de verschillende ideeën die worden gepresenteerd je inspireren en motiveren om actief te zijn tijdens de lokale Sportweek in je eigen gemeente. Zo maken we samen van de Sportweek een succesverhaal! Gebruik dit boekje om ideeën op te doen voor activiteiten tijdens en voorafgaand aan de lokale Sportweek. Ga aan de slag met een activiteit uit het boekje en vorm deze om naar je eigen doelgroep, regio of gemeente. Voeg er iets aan toe, geef er je eigen draai van, doe er je eigen ding mee. Ga ook naar en gebruik de Toolkit Samen Scoren en kijk in de retailspecial van het Nationale Sport Magazine. Ondernemen met Sportweek een voltreffer! Kortom, wij hopen jou als ondernemer verder te helpen. Doe je voordeel met dit boekje en pluk de vele vruchten die de Nationale Sport Week te bieden heeft. Veel succes en bovenal veel plezier! Namens het Team Nationale Sport Week, Kees Sijbesma, directeur Stichting Nationale Sport Platform

3 Inhoud Tien ideeën en heel veel tips voor jouw lokale Sportweek 1) Zet je winkel in als communicatiekanaal tijdens de Sportweek >>> 2) Organiseer een clinic van één of meerdere favoriete sporten >>> 3) Ontwikkel een een loyaliteitsactie om deelname te verhogen >>> 4) Organiseer in jouw gemeente een Friday night inline skate >>> 5) Introduceer een nieuwe sport in jouw gemeente >>> 6) Organiseer in jouw gmeente een Fakkelloop van Olympisch Vuur >>> 7) Organiseer de verkiezing van de sportiefste school van de gemeente >>> 8) Ontwikkel een gezondheidsplein tijdens de Nationale Sport Week >>> Laat je inspireren en onderneem! 9) Organiseer in jouw gemeente een sportmarkt voor sportverenigingen >>> 10) Organiseer een beachvolleybaltoernooi middenin jouw gemeente >>>

4 Winkel Zet je winkel in als communicatiekanaal tijdens de Sportweek Idee 1 1) Neem contact op met het team van de Nationale Sport Week. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en beschikbare materialen zoals vlaggen of communicatiematerialen. 2) Neem contact op met een plaatselijke producent om de instore materialen te laten vervaardigen. 3) Richt een kraampje in, in je winkel, voor de sportverenigingen waar ze hun sportaanbod kunnen promoten. Ook kun je (een deel van) de etalage beschikbaar stellen voor de sportverenigingen waarin zij hun sportaanbod kunnen promoten gedurende de Sportweek. 4) Maak gebruik van de sjablonen (van onder andere posters en flyers) die beschikbaar zijn op de website van de Nationale Sport Week. 5) Kleed de etalage aan in thema van de Nationale Sport Week en koppel er een ballentel-actie of wedstrijd aan vast. 6) Laat speciale t- shirts drukken voor je personeel in het thema en de vormgeving van de Nationale Sport Week. Biedt daarnaast de vrijwilligers van de Sportweek deze speciale t-shirts aan tegen een speciale prijs. 7) Kleed de winkelstraat aan met Sportweekversiering, zoals vlaggen en spandoeken. 8) Schakel de plaatselijke ondernemers/ winkeliersvereniging in voor extra handjes tijdens het aankleden van de winkelstraat. 9) Plaats je eigen website tijdelijk in de stijl van de Nationale Sport Week. Zet hier ook de banners ( voor in. 10) Neem contact op met de lokale pers en vraag ze aandacht te besteden aan het onderwerp. Het zou helemaal mooi zijn als ze ook een foto van de winkel (inclusief personeel) zouden maken!

5 Clinic Organiseer een clinic van één of meerdere favoriete sporten Idee 2 1) Bepaal samen met je collega s of je voor één of meerdere sporten een clinic wilt organiseren. 2) Zoek contact met de sportvereniging(en) en de sportbond van de gekozen sport, kijk op de website voor het aanbod vanuit de bonden tijdens de Sportweek en lees wat zij voor je kunnen betekenen i.s.m. jou en de sportvereniging(en). 3) Ga op zoek naar een bekende sporter/trainer die de clinic kan geven, probeer dit te regelen via de verenigingen of de bonden en/ of roep een lokale sportheld op. Een local hero zal zeker publiek trekken! 4) Zoek de lokale pers (tv, krant, radio) op met het verhaal dat je een clinic aanbiedt. 5) Laat de clinics indien mogelijk in of voor je winkel plaatsvinden, dit genereert traffic. 6) Ondersteun de clinic door het beschikbaar stellen van materialen en zorg voor een goed ontvangst van de deelnemers. Daarmee kom je rechtstreek in contact met je potentiële klanten. 7) Nodig trainers en leden van sportverenigingen uit in je winkel en vertel ze over de nieuwste inzichten van hun sport op het gebied van materiaal, blessurepreventie en jouw winkelassortiment. Laat zien wat je in huis hebt en wat je voor de verenigingen kunt betekenen! 8) Leg contact met je doelgroep via een intermediair, bijvoorbeeld een school, sportvereniging, combinatiefunctionaris, buurthuis of bejaardentehuis. 9) Stel een programma op en communiceer dat via je eigen mediakanalen, winkel, website, folder en advertenties. 10) Bedenk een leuke, toepasselijke give away zoals

6 Spaaractie Ontwikkel een loyaliteitsactie om deelname te verhogen Idee 3 Per sportactiviteit ontvang je één stempel. Tegen inlevering van een volle stempelkaart bij SPORT2000, Corridor 8, ontvang je een gratis SPORT2000 bal. De Sportweek Almere is mede mogelijk gemaakt door: sportaanbieders, vrijwilligers en sponsoren Stempelkaart Nationale Sportweek Zaterdag16 april 2011 Heb je een volle stempelkaart dan kun je naast de gratis bal ook meedoen met de loting voor een Wii Sport. De stempelkaart is alleen geldig op zaterdag 16 april 2011 van uur tot uur. De prijsuitreiking van de Wii Sport vindt om uur plaats op het Forum. 1) Activeer een stempelkaart in de gemeente, waarbij deelnemers een beloning ontvangen tegen inlevering van een volle stempelkaart. 2) Benader sportverenigingen die hun deuren willen openzetten tijdens de Sportweek. Deelnemers ontvangen bij deelname aan de activiteit een stempel bij desbetreffende sportvereniging. 3) Zoek in je omgeving/ netwerk naar partners die het idee van de stempelkaart ondersteunen. Denk aan sportverenigingen, gemeente en het onderwijs. Ook kun je denken aan collegaondernemers of winkeliers die de stempelkaart willen medefinancieren. Een lokale drukkerij zou zich kunnen inzetten voor het ontwerpen en het drukken. 4) Zorg voor give-aways en/ of een kortingsactie bij inlevering van een volle stempelkaart. 5) Communiceer de actie goed via uw eigen media (website, winkel, social media) en de gekochte media (advertenties, folders et cetera). 6) Verzin nog een manier om een stempel te krijgen, bijvoorbeeld door een e- mailadres in te vullen. Deze kan vervolgens verwerkt worden in een mailinglist om mensen in het vervolg op de hoogte te kunnen houden over de activiteiten. 7) Zorg voor siliconen-polsbandjes zoals LIVESTRONG, die mensen kunnen dragen tijdens de Sportweek. 8) Hang een waarde aan het polsbandje door de mensen gratis te kunnen laten deelnemen aan alle activiteiten en eventueel kortingen krijgen bij zwembaden, sportscholen, etc op vertoon van het polsbandje. 9) Zorg voor een eigen actie die gekoppeld is aan het polsbondje, zoals een kortingspercentage op vertoon van het polsbandje. 10) Laat de actie(s) eventueel over langere periode lopen dan alleen de Nationale Sport Week.

7 Inline skate Idee 4 Organiseer in jouw gemeente een Friday night inline skate 1) Bedenk hoe en waar je het evenement wilt laten plaatsvinden, stel daarvoor een plan van aanpak op. 2) Leg contact met de gemeente om het plan voor te leggen en om vergunningen, advies en ondersteuning te vragen. 3) Leg contact met de plaatselijke skateclub of schaatsvereniging. Zij kunnen helpen met de organisatie en zorgen voor bekwame begeleiders. 4) Ga tevens op zoek naar skate-instructeurs, -begeleiders en wegafzetters via de scholen of vrijwilligersorganisaties. 5) Zorg voor ondersteuning van het evenement door het beschikbaar stellen van skates en beschermkleding in de winkel, voor huur, verkoop of bruikleen. 6) Laat de tour voor je winkel beginnen en nodig iedereen uit voor een drankje voor en na de tour. De lokale supermarkt wil vast de dorstlessers wel sponsoren! 7) Bedenk verschillende routes. Niet iedereen kan immers dezelfde afstand skaten. 8) Maak plattegronden van de routes. Deze kan je gebundeld uitgeven, bijvoorbeeld in samenwerking met de plaatselijke VVV. 9) Enthousiasmeer ook je personeel om mee te doen, uiteraard in de juiste outfit. 10) In plaats van een skate clinic kan je natuurlijk ook een (stads) wandeling, Nordic Walking of fietsevenement laten plaatsvinden!

8 Idee 5 Nieuw! Introduceer een nieuwe sport in jouw gemeente 1) Zoek een sport die nog niet wordt bedreven in verenigingsverband in de gemeente (bijvoorbeeld Zumba), maar waar wel een doelgroep voor te vinden is. 2) Organiseer workshops, clinics en voorlichtingen in en over de nieuwe sport. 3) Nodig via jongerenclubs en scholen mensen uit en activeer je winkelpersoneel. 4) Zorg dat je in je winkel voldoende materiaal hebt dat nodig is om de sport uit te oefenen. 5) Ga op zoek naar een trainer, vaandeldrager of ambassadeur voor de nieuwe sport en introduceer hem of haar via de pers aan de inwoners. 6) Zorg dat je via je website allerlei informatie beschikbaar stelt over deze sport, van YouTubefilmpjes, tot beoefenaars en tips en trucs. 7) Richt een etalage in over de nieuwe sport en laat zien wat je in huis hebt. 8) Ontwikkel een boekje of brochure over de nieuwe sport en verspreid die via je winkel. 9) Ontwikkel kortingsacties voor de nieuwe sportartikelen, in combinatie met nieuw lidmaatschap. 10) Benader partners en de pers om via media de nieuwe sport onder de aandacht te brengen.

9 Fakkelloop Organiseer in jouw gemeente een Fakkelloop van Olympisch Vuur Idee 6 1) Olympisch Vuur heeft een draaiboek opgesteld voor de complete invulling van het evenement. Kijk op Onder de button Aan de slag staat veel informatie over de organisatie van een Fakkelloop. 2) Neem contact op met de gemeente voor de vergunningen, (faciliterende) ondersteuning en mogelijkheden. 3) Neem contact op met scholen en/of sportverenigingen als mogelijke partners. 4) Probeer de fakkelloop bij jouw winkel te laten starten, of in ieder geval er langs te laten lopen. 5) Zorg dat de etalages op orde zijn in het thema van de fakkelloop, zodat iedereen jouw betrokkenheid goed kan zien. 6) Verzorg in aanloop naar het evenement een voetscan in de winkel i.s.m. een leverancier zoals bijvoorbeeld Asics. Deelnemers worden op die manier voorbereid op het evenement, krijgen een gratis voetanalyse en toelichting op het schoeiseladvies wat uit de analyse naar voren komt. 7) Laat de fakkels, schoenen en outfits sponsoren door externe partijen, laat de opbrengst naar een goed doel gaan. 8) Zet de route uit voor de fakkelloop en publiceer deze ruim van te voren. Vraag of andere (lokale) partijen langs de route ook iets leuks willen doen, zoals bijvoorbeeld het uitdelen van drinken en/of give-aways. 9) Zoek contacten met partijen die de route kunnen begeleiden en eventueel af kunnen zetten zoals politie, vrijwilligers, sportverenigingen en EHBO. 10) Benader de lokale pers (radio, tv, krant) met een persbericht en vraag om aandacht. Zet ook je eigen media in!

10 School Idee 7 Organiseer de verkiezing van de sportiefste school van de gemeente 1) Stel van tevoren vast wat er onder de sportiefste persoon of organisatie wordt verstaan. Indicatoren kunnen zijn: winnen, sportief gedrag, hoeveelheid sportende kids et cetera. 2) Benader alle gekozen partijen met het idee, leg het uit en bespreek deelname. 3) Organiseer een avond waarop je het idee uiteen gaat zetten en pols de animo bij verdere doelgroepen. 4) Organiseer een sportdag via bijvoorbeeld basisscholen, verenigingen, of anderszins, of combineer het met de bestaande sportdag, om op die dag te jureren. 5) Kies nog enkele andere momenten waarop je kan jureren en bepaal hoe lang de competitie duurt. 6) Laat de prijsuitreiking plaatsvinden tijdens de Nationale Sport Week. Bij voorkeur in je winkel, dit genereert traffic! 7) Sponsor de hoofdprijs! Denk aan nieuwe outfits, nieuwe voetballen, toestellen voor de gymzaal of het schoolplein et cetera. 8) Zoek de lokale pers (radio, tv, krant) op met een persbericht en vraag hen erover te berichten. 9) Benader de gemeente of andere instanties voor subsidie, omdat je sport, gezondheid en beweging bevordert. 10) Benader andere retailers en bedrijven om prijzen et cetera te sponsoren.

11 Idee 8 Fit & gezond Ontwikkel een gezondheidsplein tijdens de Nationale Sport Week 1) Bepaal wat allemaal onder het thema gezondheid valt en kijk welke partners daar bij passen. 2) Breng samen met partners het thema onder de aandacht via de verschillende mediakanalen. 3) Meet hoe gezond de gemeente is. Stel indicatoren vast en bepaal de gezondheid van de gemeente via meetapparatuur van bijvoorbeeld de GGD. 4) Ontwikkel een marktplein waar alle partijen die iets met gezondheid doen zich presenteren. Organiseer daar tijdens de Sportweek voor verschillende doelgroepen fitheids- en gezondheidstesten. 5) Zoek contact met scholen om daar een gezondheidsprogramma uit te zetten. 6) Koppel speciale aanbiedingen aan het thema. Bijvoorbeeld combinatieacties tussen verschillende winkels, zoals een sportwinkel en een fietswinkel of outdoorsportwinkel. 7) Zoek de pers op en vraag of ze over jouw gezondheidsplein willen berichten. Zoek een mediapartner. 8) Probeer bekende inwoners (als ambassadeur) te laten deelnemen aan het gezondheidsprogramma. 9) Organiseer zelf een fitheids- of gezondheidstest. 10) Zoek contact met de gemeente, bijvoorbeeld van de afdeling WMO. Mogelijk kunnen zij helpen met advies of ondersteuning.

12 Idee 9 Sportmarkt Organiseer in jouw gemeente een sportmarkt voor sportverenigingen 1) Benader (via de gemeente) alle sportverenigingen in de gemeente. Leg uit wat een sportmarkt is en vraag of ze mee willen doen. 2) Stel een goede brief op waarin je het idee uiteenzet en uitlegt wat de voordelen kunnen zijn voor de verenigingen. 3) Formuleer het concept van de sportmarkt: samenkomst van alle verschillende sportverenigingen uit het dorp op een marktplein. 4) Regel de stands waar alle sportverenigingen zich kunnen presenteren, bijvoorbeeld via de bestaande markt. 5) Zet de plaatselijke media in en benader ze met een persbericht en vraag ze om erover te berichten. 6) Gebruik de mediakanalen van de verschillende sportverenigingen en andere partners zoals de gemeente om mensen te informeren. 7) Benader gemeente en eventueel provincie voor subsidies voor het evenement. 8) Vraag vergunningen aan bij de gemeente. 9) Probeer de sportmarkt zo dicht mogelijk bij je sportwinkel te organiseren, en ga er zelf staan met een sportkraam. 10) Ontwikkel samen met de verenigingen een introductieactie voor nieuwe leden. Zo verlaag je de drempel om te gaan sporten!

13 Idee 10 Toernooi Organiseer een beachvolleybaltoernooi middenin jouw gemeente 1) Ga op zoek naar een geschikte locatie, het liefst middenin jouw stad of dorp of dicht bij je winkel in de buurt. 2) Neem contact op met de plaatselijke volleybalvereniging en vraag hulp in de vorm van scheidsrechters, spelers, coaches, materialen, et cetera. 3) Neem contact op met de plaatselijke horeca en probeer er een sportief en gezond event van te maken. 4) Organiseer van tevoren volleybaltrainingen voor de deelnemers. 5) Stimuleer ook teams van bedrijven, uit wijken of van horecagelegenheden om mee te doen. 6) Regel een draaiboek en prik een datum in het weekend. Ontwikkel een noodplan bij slecht weer: zorg dat je in de plaatselijke sporthal terecht kunt. 7) Neem contact met het plaatselijke loonbedrijf en regel daar zand. 8) Ga op zoek naar sponsoren voor op de reclameborden om de volleybalvelden heen. 9) Mobiliseer de plaatselijke pers (kranten, radio en tv) om het event onder de aandacht te brengen. 10) Zet je winkel in als communicatiekanaal, maar ook als inschrijfplek. Dit trekt mensen naar je winkel!

14 Nawoord Beste ondernemer, hopelijk heb je inspiratie gevonden in dit boekje. De tien aansprekende, praktische ideeën hebben je hopelijk een stukje op weg geholpen om leuke, sportieve activiteiten te organiseren tijdens de Nationale Sport Week. Activiteiten die niet alleen de traffic naar je winkel verhogen, maar ook een positief effect hebben op de bekendheid, betrokkenheid en reputatie van je winkel! Daarnaast leert de ervaring dat actief zijn tijdens de Nationale Sport Week retailers in contact brengt met sportverenigingen en nieuwe doelgroepen. Een nordic walking tour die start vanuit de winkel zet een groep mensen in beweging die eerst nooit in een sportwinkel kwam! En als je een sportvereniging betrekt bij een activiteit, kan dat contact er toe leiden dat zowel de sportvereniging als hun leden straks blindelings de weg naar je winkel vinden. Dus wees actief tijdens de Nationale Sport Week Misschien loopt nog niet alles meteen helemaal vlekkeloos, maar van fouten kun je leren. Neem deze leerpunten mee naar 2013 en maak er dan een nog groter succes van! Wij wensen je veel en goed ondernemerschap! Mede namens de Adviescommissie MKB Sportdetailhandel en het Team Nationale Sport Week, Kees Sijbesma Sportweek: voltreffer voor ondernemers!

15 Laat je inspireren en onderneem!

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Ik neem je mee De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Deze toolkit is bedoeld voor alle sportclubs en andere sportaanbieders die Ik neem je mee! op een

Nadere informatie

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek

Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Workshop D De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Wie zijn wij? Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

CROWDFUNDING TEAMKLEDING

CROWDFUNDING TEAMKLEDING CROWDFUNDING TEAMKLEDING Je wilt graag teamkleding crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS CROWDFUNDING KLEEDKAMERS Je wilt graag verbouwing van de kleedkamers crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt!

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Nationale Sportweek voor sportverenigingen en andere sportaanbieders

Digitale Toolkit. Nationale Sportweek voor sportverenigingen en andere sportaanbieders Digitale Toolkit Ik neem je mee! Nationale Sportweek 2014 voor sportverenigingen en andere sportaanbieders 2 Nationale Sportweek 2014 De 11e editie van de Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt.

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop

Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Dit jaar vindt de 13e editie van de Nationale Sportweek

Nadere informatie

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden FAQ AH SPORTWEKEN Aanmelden Mijn sportclub wil meedoen aan de AH Sportweken. Hoe meld ik de club aan? Ga naar www.sport.nl/ah en download de toolkit Aanmelden AH Sportweken en volg alle beschreven stappen.

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Nationale Sportweek 2014. voor sportverenigingen en andere sportaanbieders

Digitale Toolkit. Nationale Sportweek 2014. voor sportverenigingen en andere sportaanbieders Digitale Toolkit Ik neem je mee! Nationale Sportweek 2014 voor sportverenigingen en andere sportaanbieders 2 Nationale Sportweek 2014 De 11e editie van de Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

CROWDFUNDING SCOREBORD

CROWDFUNDING SCOREBORD CROWDFUNDING SCOREBORD Je wilt graag een scorebord crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

HOE ORGANISEER IK EEN RECREATIEF SKATE-EVENEMENT DOOR: OLAF LEMAIRE

HOE ORGANISEER IK EEN RECREATIEF SKATE-EVENEMENT DOOR: OLAF LEMAIRE HOE ORGANISEER IK EEN RECREATIEF SKATE-EVENEMENT DOOR: OLAF LEMAIRE Wat is een evenement? Is een speciale, tijd- en plaatsgebonden gebeurtenis die door een initiatiefnemer bewust is gepland en die gericht

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

CROWDFUNDING LED-VERLICHTING

CROWDFUNDING LED-VERLICHTING CROWDFUNDING LED-VERLICHTING Je wilt graag de LED-verlichting rond het veld crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT WINTERTIJD CHALLENGE 2015

ACTIETOOLKIT WINTERTIJD CHALLENGE 2015 ACTIETOOLKIT WINTERTIJD CHALLENGE 2015 INHOUD Voorwoord Pieter van den Hoogenband 1. Introductie Spieren voor Spieren 2. Introductie Wintertijd Challenge 3. Inspirerende filmpjes 4. Meld je challenge aan

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Ga jij actief aan de slag met Social Media en de Nationale Sportweek, maar weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken?

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

tot 20.138,85 korting

tot 20.138,85 korting profiteer nu! op=op sla je slag! geldig van 17 november t/m 6 december 2015 tot 20.138,85 korting Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant WAAROM ZOU JE MEEDOEN? Bijna alle media zijn gericht op adverteren

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 1 Een zakelijke mailinglijst is een sterke troef bij het uitbouwen van uw onderneming. Meer e-mailadressen van potentiële klanten zorgen voor meer bereik

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Draaiboek Dunker toernooi. Draaiboek voor, tijdens en na het toernooi

Draaiboek Dunker toernooi. Draaiboek voor, tijdens en na het toernooi Draaiboek Dunker Draaiboek voor, tijdens en na het 1. Contact gegevens organisatie Organiserende Vereniging Email gegevens Locatie Datum locatie Rayonbureau Email gegevens Deelnemende Scholen Draaiboek

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Korte omschrijving evenement Locatie evenemententerrein Plaats evenement Duur evenement Omschrijving doelgroep evenement

Korte omschrijving evenement Locatie evenemententerrein Plaats evenement Duur evenement Omschrijving doelgroep evenement DRAAIBOEK INLEIDING Ten behoeve van het evenement Tennis4life heeft Stichting Tennis4life dit draaiboek opgesteld. Het document is een weergave van de gemaakte afspraken en de benodigde informatie voor

Nadere informatie

1. Werk samen...2. 2. Word bekend...8

1. Werk samen...2. 2. Word bekend...8 Inhoudsopgave DEEL 1 : 50 Slimme tips voor het mkb om op goedkope wijze reclame te maken 1. Werk samen...2 1.1. Deel over en weer flyers of coupons uit...2 1.2. Maak een themaplattegrond...2 1.3. Ontwerp

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox?

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Handleiding Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Inleiding Voor je ligt de handleiding van de Verenigingsbox. De Verenigingsbox is een hulpmiddel voor verenigingen om zelfstandig te werken aan een sterke

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

Draaiboek. tips voor het organiseren van een uniek voetbaltoernooi.

Draaiboek. tips voor het organiseren van een uniek voetbaltoernooi. Draaiboek tips voor het organiseren van een uniek voetbaltoernooi Zorg voor een organisatiecomité (OC) en subcommissies die duidelijk weten wat ze gaan doen. Advies is om per commissie een specifiek stappenplan

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag Aegon Open Roeidag Tips en tools voor het organiseren van een open dag Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Doel 5 2. Organisatie 6 3. Communicatie 7 4. De open dag 8 5. Evaluatie 9 6. Tijdspad 10 3 Inleiding

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio (advertenties, recensieex) als digitaal (banners, zoeken van sites)

Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio (advertenties, recensieex) als digitaal (banners, zoeken van sites) Beschrijving van de leerwerkplek Beschrijving van de Wat zijn de belangrijkste taken? Jongbloed Opleiding marketing Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio (advertenties,

Nadere informatie

Handboek ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT

Handboek ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT ORGANISATIE Q-CUP EEN EERSTE KENNISMAKING MET DE WEDSTRIJDSPORT Organisatie Q-cup Onze missie is wedstrijdzeilen voor ieder kind in Nederland toegankelijk te maken Het Watersportverbond 2 Organisatie Q-cup

Nadere informatie

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt ANBI en communicatie Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt Inhoud presentatie 1 Wat is ANBI waard? 2 Fondswerving in Nederland 3 Plan van aanpak 4 Ondersteuning SupportPunt Wat is ANBI waard?

Nadere informatie

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Welkom bij Run for KiKa Estafette! Geweldig dat jij je in gaat zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. In dit handboek

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

Doe mee aan de Nationale Sportweek van Delft

Doe mee aan de Nationale Sportweek van Delft 20 t/m 27 april 2013 Doe mee aan de Nationale Sportweek van Delft Organisatie & structuur 1. De Delftse Sportweek is een initiatief van de Sportraad van Delft. Deze vertegenwoordigt en communiceert met

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE HANDLEIDING HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE In deze handleiding vind je een overzicht van alle taken voor de werkgroep bij jullie club. Alle randzaken en administratie worden verzorgd

Nadere informatie

WINKELCENTRUM VALKENBURG

WINKELCENTRUM VALKENBURG WINKELCENTRUM VALKENBURG Behoefte inventarisatie LOKAAL Wat betekent lokale marketing voor jou? DOEL Welke doelstelling heb je de komende periode oplet gebied van lokale marketing? MIDDELEN Welke middelen

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW

HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW Hoe bereid je jouw project optimaal voor om deel te nemen aan Dag van de Bouw? Leuk dat je meedoet aan de Dag van de Bouw! Op deze dag laten we samen zien hoe de bouw- en infrasector

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord: Ambassadeur Pieter van den Hoogenband

INHOUD. Voorwoord: Ambassadeur Pieter van den Hoogenband INHOUD Voorwoord: Ambassadeur Pieter van den Hoogenband 1. Introductie Spieren voor Spieren 2. Introductie Wintertijd Challenge 3. Inspirerende filmpjes 4. Meld jouw Challenge aan 5. Jouw event pagina

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Communicatie / PR-toolkit

Communicatie / PR-toolkit Om deelnemers te werven voor uw Zwem4daagse is het belangrijk om promotie te maken. Veel deelnemers zullen jaarlijks terugkomen, maar velen anderen hebben de promotie nodig om te weten dat uw Zwem4daagse

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

HET SPORTAANBOD: WAT VINDEN JONGEREN ERVAN?

HET SPORTAANBOD: WAT VINDEN JONGEREN ERVAN? Vragenlijsten om de sportwensen van jongeren in kaart te brengen HET SPORTAANBOD: WAT VINDEN JONGEREN ERVAN? INHOUD 1. Inleiding Vier vragenlijsten Mondelinge interviews of een schriftelijke enquête? Verwerking

Nadere informatie

Presentatiegids 2017

Presentatiegids 2017 Presentatiegids 2017 OVER HET EVENT Dit ar organiseren wij voor de 24e keer het beachvolleybaltoernooi te Zoutelande. Daarnaast wordt het International Sitting Beach Volleyball Top Tournament gespeeld,

Nadere informatie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie Draaiboek De organisatie van een beweegactie Door regelmatig te bewegen kunnen de ademhalingsklachten verminderen en raak je minder vermoeid. Getrainde spieren hebben namelijk minder zuurstof nodig dan

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days Tips voor de organisatie van een evenement In dit document: 1. Evenementen van Solar Days 2. Tips voor de organisatie van uw evenement 3. Planning 4. Contact gegevens Solar Days 2013 1. Evenementen Solar

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen

Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen Hoofdstuk 19 Sportieve evenementen Actieplan Doe mee met een (sportief) evenement Als in uw omgeving een sportief evenement georganiseerd wordt, kan het de moeite waard zijn als comité daaraan mee te doen.

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie promotiematerialen voor ontwikkeld. De hoofdpersoon in deze eerste! internationale

Nadere informatie

Op weg naar een dementievriendelijke wijk. Iedereen kan een steentje bijdragen. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland

Op weg naar een dementievriendelijke wijk. Iedereen kan een steentje bijdragen. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Op weg naar een dementievriendelijke wijk Iedereen kan een steentje bijdragen Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Programma 1. Wensen en behoeften 2. Dementievriendelijk Nederland 3. Programma dementievrienden

Nadere informatie

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat de Nationale Sportweek

Nadere informatie

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving?

3: Inhoudsopgave Duidelijk overzicht. Strakke lay-out. Eerst lettertype, tab, pagina beschrijving? OPZET DRAAIBOEK: Alle onderdelen waaraan gedacht kan worden nog eens op een rijtje gezet. Te gebruiken voor alle evenementen en activiteiten binnen de opleiding. 1: Voorkant - flyer evenement Dag + datum

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Super leuk dat jullie vereniging meedoet aan de Jeugd Sponsor Actie 2014! We zijn er van overtuigd dat de vernieuwde Jeugd Sponsor Actie een

Nadere informatie

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van fotografie in al haar gedaantes. De uitgelezen kans om uzelf

Nadere informatie

Coachingstraject Participatie. Mechelen, 20 juni 2017

Coachingstraject Participatie. Mechelen, 20 juni 2017 Coachingstraject Participatie Mechelen, 20 juni 2017 Klimaatbeleid en participatie Veel gemeenten ondertekenden het Burgemeestersconvenant en stelden een klimaatactieplan op. Maar hoe zorgt u ervoor dat

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Handbalvereniging HV Delta Sport

Handbalvereniging HV Delta Sport Handbalvereniging HV Delta Sport Sponsorbeleid 2015-2018 1. Algemeen Op 29 juni 1969 is handbalvereniging Delta Sport opgericht, in eerste instantie als handbalafdeling van sportvereniging Delta Sport.

Nadere informatie

Workshop C Vertaling van de campagne Ik neem je mee

Workshop C Vertaling van de campagne Ik neem je mee Workshop C Vertaling van de campagne Ik neem je mee Introductie Wat kun je het komende uur verwachten? Goede voorbeelden Inspiratie Ervaringen Brainstorm Tips Interactie Aan het eind van de workshop ga

Nadere informatie

TOOLKIT AANMELDEN AH SPORTWEKEN SPORTWEKEN

TOOLKIT AANMELDEN AH SPORTWEKEN SPORTWEKEN TOOLKIT AANMELDEN AH SPORTWEKEN SPORTWEKEN Je wilt de club aanmelden voor de AH Sportweken. Leuk dat je meedoet! Via deze toolkit helpen wij jou alle stappen voor aanmelding te doorlopen. Heb je een inhoudelijke

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB

KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB Handleiding bij het lees- en doe-programma KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB Doel: Mensen van 0 tot 100 verrassen met de leuke en nuttige dingen die je met boeken kunt doen. Lekker lezen

Nadere informatie

DE ZEE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. GP/Amendolia

DE ZEE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. GP/Amendolia DE ZEE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS GP/Amendolia Wilkins/GP Deze toolkit is voor alle Greenpeace-vrijwilligers. Hij bevat tips en ideeën om met het onderwerp levende oceanen aan de

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland

Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland 14393_brochure mission olympic_a4_v6.indd 1 02-09-11 17:02 Samen sporten met Mission Olympic Sporten is goed voor je gezondheid

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd

Nadere informatie

Sportaanbod Gelderland voor basisscholen

Sportaanbod Gelderland voor basisscholen Sportaanbod Gelderland voor basisscholen www.geldersesportfederatie.nl/sportaanbod Sportlessen en gezondheidsactiviteiten voor kinderen van alle basisscholen in Gelderland. De paardensportbond KNHS, Atletiekunie,

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie