Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau"

Transcriptie

1 Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op strategisch niveau invloed kunt uitoefenen. U vertrekt daarbij weliswaar vanuit eigen belangen, maar het gaat u er vooral om de gezamenlijke belangen van de organisatie te behartigen. Met als resultaat een win-winsituatie. Inhoud Tijdens de cursus beïnvloeden komen de volgende onderwerpen aan bod: Kennis en toepassing van verschillende typen beïnvloedingstechnieken Vinden van een eigen stijl van beïnvloeden Leren overtuigen, argumenten onderbouwen en invloed uitoefenen Adviseren op een geloofwaardige manier Inzicht verkrijgen in gedragsverandering Competenties U versterkt de volgende competenties: Inlevingsvermogen Organisatiesensitiviteit Resultaatgerichtheid Resultaat Deze cursus beïnvloeden levert in korte tijd de volgende resultaten op: U kunt op strategische wijze beïnvloeden en heeft hiermee uw eigen effectiviteit verhoogt U begrijpt en doorziet het krachtenveld binnen de organisatie en heeft inzicht in uw eigen rol binnen deze context, belangen, macht en overtuigingen U kunt zowel de formele als de informele organisatie binnen het bedrijf doorgronden. U weet wanneer u voorkeursstijl van beïnvloeden niet effectief genoeg is U past uw wijze van beïnvloeden aan, aan de situatie of aan uw medespelers en bereikt daarmee optimaal effect Voor wie? U begrijpt de basisprincipes van het beïnvloeden en snapt hoe het politieke spel binnen de organisatie wordt gespeeld. U bent gesprekspartner binnen of voor het management. U wilt zich verder bekwamen in het beïnvloeden van strategische en tactische beslissingen. Toelating U bent manager met minimaal 10 jaar werkervaring of een leidinggevende, adviseur of verandermanager die dagelijks te maken heeft met beïnvloeden.

2 Werkwijze Focus op de praktijk: Bij ISBW doet u geen theoretisch examen, maar sluit u iedere module af met een businesscase. Deze businesscase vormt de oplossing voor een concreet vraagstuk uit uw eigen organisatie die u zelf heeft meegenomen naar de opleiding. In de businesscase past u de kennis die u heeft opgedaan tijdens de lessen direct toe op uw eigen praktijk. Direct rendement: De businesscase zorgt niet alleen voor een maximale focus op de praktijk, maar levert ook direct rendement op. De businesscase vormt immers een concreet verbeterplan waar u en uw organisatie direct iets aan hebben. Ruim 80% van de businesscases worden ook daadwerkelijk in de organisatie toegepast. Onderzoek laat zien dat 45% van de deelnemers met de businesscase een besparing of extra omzet realiseerden van 5000,- of meer. Zo worden de opleidingskosten snel terug verdiend en levert de investering direct rendement op. Diploma Na een succesvolle afronding van de cursus beïnvloeden, ontvangt u het diploma Beïnvloeden op strategisch niveau op Post-HBOniveau. Hiermee haalt u een door het bedrijfsleven zeer gewaardeerd diploma in huis. Opbouw/duur De cursus beïnvloeden duurt 3 maanden Bestaat uit 6 lesavonden van tot uur De voorbereiding voor een les is, afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring, ongeveer 10 uur De voorbereiding bestaat uit het bestuderen van de stof en het werken aan de Businesscase waarmee u de opleiding afsluit Verdere afronding van de Businesscase neemt gemiddeld 10 uur in beslag Uw investering De kosten bedragen 1.175,00 en 179,00 voor toetsing. Daarnaast worden er kosten gerekend voor het lesmateriaal en arrangement. Deze kosten bedragen respectievelijk 138,48 (exclusief BTW) en. De arrangementskosten bestaan uit locatiekosten en de kosten voor het gebruik van koffie, thee, water en lunch (de lunch is alleen van toepassing bij de opleidingen of trainingen die overdag plaatsvinden). Uw totale investering bedraagt 1.492,48. Volgt u de training of opleiding privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij u de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training en datgene wat onlosmakelijk is verbonden aan de training. U kunt dit aangeven op het online inschrijfformulier of melden bij uw telefonische inschrijving.

3 Literatuur Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van verplichte literatuur. ISBW levert en factureert deze boeken na inschrijving. Indien u er de voorkeur aan geeft om de boeken zelf te bestellen kunt u vóór uw inschrijving contact opnemen met de afdeling verkoop & informatie via Overzicht literatuur en administratie: Administratiekosten De eerste drie maanden van een nieuwe toekomst Ijs verkopen aan eskimo's Invloed Adviseren moet je doen! Isbw studiehandleiding post-hbo digitaal Waarom ISBW ISBW staat voor kwaliteit: Uit recent onafhankelijk onderzoek van CEDEO (de autoriteit die opleidingsinstituten beoordeelt) is gebleken dat ISBW een klanttevredenheidscore van 95,9% haalt. Dat betekent dat maar liefst 95,9% van onze klanten positief is over de performance, klantgerichtheid en samenwerking met ISBW. Docenten die het verschil maken: Mensen met een visie. Met een idee. Een gedachtegoed dat het verschil maakt. Dat zijn onze docenten. ISBW werkt uitsluitend met een kleine groep zorgvuldig geselecteerde docenten die écht het verschil maken. Mensen die niet alleen kennis en ervaring overbrengen maar u verrassen met nieuwe inzichten. De docenten van ISBW helpen u echt verder. Inspirerende leslocaties door heel Nederland: U leert sneller in een inspirerende omgeving. Daarom vinden onze opleidingen & trainingen altijd plaats in een unieke en inspirerende omgeving. ISBW heeft leslocaties door heel Nederland. Denk daarbij aan de High Tech Campus in Eindhoven, ook het cruiseschip SS Rotterdam of Kasteel Woerden. Zo maken we leren een stuk leuker! Bewezen rendement dankzij de businesscase: In iedere ISBW opleiding of training werkt u aan een concreet vraagstuk uit uw eigen organisatie. U doet geen theoretisch examen, maar u laat zien dat u de opgedane kennis en vaardigheden kunt toepassen in een praktisch verbeterplan (businesscase). De businesscase is daardoor een concreet verbeterplan waar u en uw organisatie direct iets aan hebben. Onderzoek laat zien dan ruim 80% van de businesscases ook daadwerkelijk in de organisatie wordt toegepast. Dat is de unieke aanpak van ISBW: rendement voor u en uw organisatie. Altijd wat extra's: ISBW gaat een stapje verder dan andere opleiders. Zo heeft u als deelnemer bij ISBW gratis toegang tot inspirerende seminars met topsprekers als Adjiedj Bakas, Annemarie van Gaal, Dick Swaab, Bas Haring, Jos Burgers en vele anderen. Daarnaast heeft u 24/7 toegang tot verdiepende kennis. Kennis houdt natuurlijk niet op bij een diploma. Daarom blijft u up to date met het online kenniscentrum van ISBW. Informatieavond op 26 augustus 2013! Wilt u persoonlijk advies over deze opleiding? Of wilt u zich juist breed oriënteren op alle opleidingen die ISBW te bieden heeft? Meld u dan nu aan voor de gratis informatieavond op 26 augustus a.s. in Zaltbommel via:

4 Digitale leeromgeving: MijnISBW Tijdens uw studie ondersteunen we u met een rijk gevulde persoonlijke leeromgeving: MijnISBW. MijnISBW is zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk, biedt veel functionaliteiten en geeft veel ondersteuning tijdens het leerproces voor zowel deelnemer als docent. U vindt er het lesprogramma, te bestuderen literatuur van de opleiding en allerlei extra leermiddelen zoals cases, opdrachten en artikelen. Enkele functionaliteiten in MijnISBW zijn: Aanmaken van eigen profiel met foto en koppelen van eigen sociale netwerken Direct communiceren met de groep, de docent, individuele groepsleden of sub-groepen Forum discussies met groepen en/of docenten Afgeronde- en toekomstige activiteiten tijdens de studie overzichtelijk in beeld Overzichtelijk portfolio van de gehele opleiding en voorgaande opleidingen InCompany en maatwerk ISBW verzorgt ook opleidingen en trainingen aan meerdere deelnemers uit dezelfde organisatie. We leveren maatwerk op het niveau van de deelnemer, de opdrachtgever en de organisatie. Hierbij vormen de doelstellingen van de klant het uitgangspunt. We houden altijd rekening met uw budget en zijn een echte sparringpartner. We blijven dan ook graag met u in gesprek. Alleen zo worden opleidingen en trainingen geheel afgestemd op uw specifieke wensen en alleen zo levert een opleiding of training rendement op. Wilt u meer weten? Ons Accountteam helpt u graag: telefoonnummer of via Contact ISBW Opleiding & Training Van Heemstraweg-West PA ZALTBOMMEL Postbus AG ZALTBOMMEL T F E W

5 Ingeplande uitvoeringen Utrecht Zwolle Rotterdam Amsterdam Eindhoven Rotterdam Zwolle Eindhoven Utrecht Amsterdam Versie

Toepassen en voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner-examen

Toepassen en voorbereiden op het PRINCE2 Practitioner-examen U leert principes, thema's en processen van PRINCE2 in al zijn facetten te omschrijven en toe te passen. Aan de hand van een casus doorloopt u een complete projectlevenscyclus volgens de PRINCE2 methodiek.

Nadere informatie

Agile Project Management Foundation en

Agile Project Management Foundation en Bedrijven en organisaties in profit en non profit willen steeds sneller toegevoegde waarde zien van hun projecten. Flexibele (agile) ontwikkelmethoden richten zich op het snel opleveren van bruikbare deelproducten.

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Programma Management

Programma Management 5-DAAGSE CURSUS 17 september, 1 en 13 oktober, 5 en 19 november 2015 BCN Utrecht (Daltonlaan) Gratis boek tisch Creëren Uw docent ir. Jo Bos is zelfstandig adviseur en trainer. Hij adviseert al meer dan

Nadere informatie

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics ALGEMEEN Het inrichten van een ICT Beheerorganisatie is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het resultaat is afhankelijk van veel aspecten.

Nadere informatie

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen Studiegids HMDI 2012-2013 SOD-Opleidingen Opgesteld door Liesbeth Franken Opleidingsmanager HMDI April 2012 1 Studiegids HMDI Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 4 2 Wie wat waar en waarom...

Nadere informatie

opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management.

opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management. Beeckestijn Business School opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management. Postdoctorale opleidingen Post-HBO opleidingen

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie Brochure Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie OR en contact met de achterban OR Academy Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie 4 Algemene informatie

Nadere informatie

Praktische Bedrijfskunde (hbo-nl-niveau)

Praktische Bedrijfskunde (hbo-nl-niveau) Bepaal uw eigen succes!!! Haal nu uw 36 ECTS (vrijstellingen voor de titel opleiding Bachelor Bedrijfskunde) Bij uitstek het vakgebied voor carrièremakers!!! Praktische Bedrijfskunde (hbo-nl-niveau) Originele

Nadere informatie

Personal Finance. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Personal Finance. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Personal Finance Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

HBO bedrijfskunde leergang Facility Management

HBO bedrijfskunde leergang Facility Management FM Academy HBO bedrijfskunde leergang Facility Management De FM Academy biedt u een functiegerichte opleiding met specifieke aandacht voor Facility Management. In deze leergang doen de deelnemers zelf

Nadere informatie

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25 INHOUD How & Knower Inleiding Contactpersonen Ons aanbod voor jouw organisatie Thema s Analytics & Optimalisatie Zoekmachinemarketing Social media Content marketing Online marketing Visie op leren Kennisborgen

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink F lagcom op le idingsb rochure 2 011-2012 Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink Beste werknemer, Voor je ligt de Brochure

Nadere informatie

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Onze UITDAGING: Managementproblemen oplossen: doortastend en doeltreffend Onze stijl: De Rotterdamse School: gericht de

Nadere informatie

2014 / 2015 Opleiding Training Coaching

2014 / 2015 Opleiding Training Coaching 2014 / 2015 Opleiding Training Coaching EEN INSPIRERENDE EN UITDAGENDE TRAINING EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP NLP (neurolinguïstisch programmeren) is een methode om effectief te communiceren en is gebaseerd

Nadere informatie

info@nisom.nl website: www.nisom.nl KvK nummer: 30133954

info@nisom.nl website: www.nisom.nl KvK nummer: 30133954 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Over NISOM 4 2.1 Onze speerpunten 5 2.2 Uniek bij NISOM 5 3. Beroepsprofiel-competentieprofiel 6 3.1 Jouw plaats (als afgestudeerde) binnen de organisatie 6 3.2 Output in

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n

d e v e l o p m e n t s e r v i c e s p r o f f e s i o n a l s e r v i c e s p h p t r a i n i n g e n d e v e l o p m e n t p r o f f e s i o n a l p h p t r a i n i n g e n Een eerste kennismaking... Ibuildings is in1999 opgericht met als doel zich te specialiseren in het ontwikkelen van websites en webapplicaties.

Nadere informatie

Over. Afkijken mag. Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC. Ria van Dinteren Cinop

Over. Afkijken mag. Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC. Ria van Dinteren Cinop Over Afkijken mag Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC Auteur: Ria van Dinteren Cinop Redactie: Bianca Hierck - GOC Els Frankenmolen

Nadere informatie

Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties

Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties SAM& Brochure Organisaties 2012, SAM& Uitgegeven in eigen beheer Info@SAMEN.nu Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement

De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement School voor informatie OPLEIDING MEDEWERKER RECORDSMANAGEMENT De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement Flexibele deeltijd

Nadere informatie

Impactvolle marketinganalist

Impactvolle marketinganalist Impactvolle marketinganalist Deeltijdopleiding van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen www.impactvolleanalist.nl Haal het maximale uit je analysecompetenties Betere bedrijfsbeslissingen

Nadere informatie

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC Project-, Programma- en AdviesCentrum Resultaten die eruit springen PPAC Binnen Veiligheid en Justitie groeit het belang van projectmatig en programmatisch werken. Ook neemt de behoefte toe om medewerkers

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse?

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Training Training Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in een training van HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op.

Nadere informatie

FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS

FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS 1 What if alliances and partnerships are more than buzz words? Wat gebeurt er als......allianties en partnerships meer zijn

Nadere informatie

Hogeschool SDO. Studiegids 2011-2012. Partner in maatwerk erkend HBO voor werkenden

Hogeschool SDO. Studiegids 2011-2012. Partner in maatwerk erkend HBO voor werkenden Partner in maatwerk erkend HBO voor werkenden HBO Bedrijfskunde HBO Bedrijfskundige Informatica HBO Payrollopleidingen Korte HBO Leergangen HBO Maatwerk en incompany Erkend door het Ministerie van OCW

Nadere informatie

Data: 29,30,31 okt. en 9 nov. 2012 Crown Plaza Schiphol- en Amsterdam. Vertaal de nieuwste IT ontwikkelingen naar uw IT en business strategie

Data: 29,30,31 okt. en 9 nov. 2012 Crown Plaza Schiphol- en Amsterdam. Vertaal de nieuwste IT ontwikkelingen naar uw IT en business strategie IT MANAGEMENT Inclusief live praktijkcase op Schiphol! Inclusief uw eigen ipad 3 met digitaal lesmateriaal! Data: 29,30,31 okt. en 9 nov. 2012 Crown Plaza Schiphol- en Amsterdam 4-daagse opleiding senior

Nadere informatie