Professional coach INZICHT. Wie zichzelf kent, kent iedereen. Proactief coachen: 1-jarige part-time Post-HBO Registeropleiding. - Chinees gezegde -

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Professional coach INZICHT. Wie zichzelf kent, kent iedereen. Proactief coachen: 1-jarige part-time Post-HBO Registeropleiding. - Chinees gezegde -"

Transcriptie

1 Proactief coachen: 1-jarige part-time Post-HBO Registeropleiding Professional coach Wie zichzelf kent, kent iedereen - Chinees gezegde -

2 Inzicht in Wie ben ik en wat wil ik echt in het leven? Wat zijn mijn drijfveren? Welke richting wil ik op? Hoe vind ik de balans tussen hoofd en hart? Dit zijn vragen die steeds meer mensen bezighouden, zo ook ons. We gingen op zoek naar organisaties die ons bij de beantwoording op weg konden helpen. In de loop van de jaren volgden we diverse trainingen, cursussen en workshops bij grote en kleine, onbekende en gerenommeerde bureaus. Prima trainingen, programma s en thema s, veel gehoord, geleerd en gedaan, maar altijd bleef het gevoel iets te missen. Wij wilden meer! Inmiddels zelf gediplomeerd trainers en coaches en voorzien van de nodige (levens)ervaring, ook in het coachen en het geven van trainingen bij toenmalige werkgevers, besloten we cursussen naar ons eigen inzicht te schrijven. En zo ontstond Coaching & Communicatie, een jonge en enthousiaste organisatie die haar deuren opende in juli Wat begon met het geven van cursussen werd al snel uitgebreid met een scala aan activiteiten waaronder deze Post-HBO Registeropleiding tot professioneel coach en diverse vervolgopleidingen. Blader eens door deze informatie en neem ook eens een kijkje op onze website. Misschien word je wel net zo enthousiast als wij! Waarom? - Omdat we een enthousiast en eigentijds bureau zijn met docenten die volop in het vak én in het leven staan; - omdat we met beide benen op de grond staan en tegelijkertijd niet bang zijn om de diepgang op te zoeken. Met als gevolg: blijvende resultaten; - omdat de balans tussen hoofd en hart centraal staat; - omdat de coachopleiding over jóu gaat. Interactie en eigen inbreng van actuele thema s zijn de krenten in de pap; - omdat we je kennis laten maken met vele werkmethoden, methodieken en instrumenten, zodat je jouw eigen coachstijl kunt ontwikkelen; - omdat we theorie en praktijkoefeningen op een zodanige manier combineren dat de theorie direct wordt vertaald in concreet gedrag; - omdat we niet van de mooie praatjes zijn: we practice what we preach. Kwaliteitscontrole en verbetering staan hoog op de agenda; - omdat onze coachopleiding een Post-HBO Registeropleiding is én ruimschoots voldoet aan de kwaliteitscriteria die gesteld worden door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

3 Achter iedere kampioen staat een coach! in coaching De coach raakt steeds meer geïntegreerd in onze maatschappij. Zowel in werkals privésfeer blijkt coaching een effectief instrument te zijn om mensen te ondersteunen. In relatief korte tijd kunnen verschillende issues veranderen van probleem tot uitdaging. Uitgangspunt bij proactief coachen is zelfsturing, wat betekent dat de gecoachte handvatten krijgt aangereikt om zelf verantwoordelijkheid te nemen en zodoende tot een concrete en heldere oplossing te komen voor wat er speelt. De coach ondersteunt, prikkelt, confronteert, relativeert en ordent waar nodig op een authentieke en respectvolle manier. Een proactieve coach kent vele methoden en technieken, heeft de nodige levenservaring én weet deze op het juiste moment in te zetten. Als ik anders kijk Denk ik anders, Voel ik anders Gebruik ik mijn kwaliteiten anders, Communiceer ik anders, Verander ik mijn houding en gedrag En verandert mijn omgeving met me mee. in de werkwijze Centraal in deze opleiding sta jij zelf. Zo ga je aan de slag met het geleerde, breng je zelf voorbeelden en ervaringen in, creëer je grotendeels je eigen groei door te werken aan zelfbewustzijn en -reflectie, neem je verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en denkbeelden en zorg je voor je eigen succes. Onder andere de intake, de voorbereidingsopdrachten, het essay, intervisieverslagen en je portfolio zijn hiervoor toetsingsinstrumenten. Deze parttime coachopleiding kent een voortdurende afwisseling van theorie en praktijk, is intensief en toch prima te combineren met een baan. In negen maanden heb je twee dagen per maand les, neem je drie keer deel aan intervisiebijeenkomsten en voer je, naast de oefengesprekken in de opleiding, zelfstandig vijf coachgesprekken. Afhankelijk van je eigen wensen en leerdoelen mag je aan het einde van de opleiding verwachten: - dat je professioneel en zelfstandig kunt functioneren als coach; - dat je coachend leidinggeeft, adviseert, projecten leidt of doceert; - dat je als interne coach binnen een bedrijf of organisatie aan de slag kunt; - dat je gezichtsveld verbreed is waardoor je effectiever kunt functioneren; - dat zelfreflectie standaard op je agenda staat waardoor je zowel persoonlijk als professioneel bewuste keuzes maakt.

4 Deze opleiding is voor jou als je: - als professioneel coach wilt werken; - als manager coachend wilt (leren) leidinggeven; - als trainer of docent een meer coachende stijl wilt ontwikkelen; - als projectmanager op een coachende wijze projecten wilt leiden en effectieve communicatie nastreeft met alle betrokken partijen; - personeels- of loopbaanadviseur bent die cliënten meer coachend wil begeleiden; - wilt groeien in je huidige functie of wilt doorgroeien naar een leidinggevende functie. in jouw leerwensen Je kunt deelnemen aan de coachopleiding als je functioneert op HBO-niveau, waarbij werk- en levenservaring net zo belangrijk zijn als een diploma. Om optimaal te kunnen leren en het beste uit jouw ontwikkeling te halen, wordt tussen de inschrijving en de eerste opleidingsdag met iedere deelnemer een intakegesprek gevoerd. In dit gesprek worden leerwensen en behoeften geïnventariseerd en verwachtingen op elkaar afgestemd. Zo realiseren we met elkaar een optimale samenwerking en interactie. Opleidingsdagen en tijdsinvestering De opleidingsdagen zijn één keer per maand op vrijdag en zaterdag en vinden plaats in Rotterdam. We starten steeds om 9.00 uur en eindigen rond uur. Alle opleidingsdagen worden geleid door twee docenten en af en toe een gastdocent. Uiteraard zorgen wij ook voor de innerlijke mens: koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. Reken op een investering van drie tot zes uur per week voor de voorbereidingsopdrachten, het lezen van verplichte literatuur, deelnemen aan intervisiebijeenkomsten en het voeren en verslaan van de coachgesprekken. Gezien de opbouw in onze opleiding is het niet mogelijk om vrijstelling te krijgen. in het programma Deel 1: De basis van de coach: coach worden In de eerste vier opleidingsblokken gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag met: - de essentie van coaching; - de grondhouding van de coach; - het ontwikkelen van je eigen coachstijl en reflectie daarop; - communicatie- en gesprekstechnieken, feedback geven en ontvangen; - luistervaardigheden en de kunst van het vragen stellen, de vraag achter de vraag herkennen; - basisvaardigheden voor zowel de intake als het voeren van een coachgesprek; - verschillende werkmethoden die kunnen worden ingezet in een coachtraject; - kernkwaliteiten, allergieën en valkuilen; - projectie, overdracht en tegenoverdracht; - van stagnatie naar inspiratie: weerstand en interventies; - presenteren; - zelfmanagement.

5 Deel 2: De verdieping: coach zijn In deze vijf trainingsblokken werken we naar de meer intuïtieve verdieping. Onderwerpen in dit deel zijn: - zelfbewustzijn, zelfreflectie en zelfsturing; - omgang met gevoelens, emoties en belemmerende overtuigingen; - intuïtie, energie en verbinding; - inzetten van creatieve technieken (associaties, subpersonen, metaforen); - teamcoaching; - conflicthantering; - groepsdynamica; - reflecteren en evalueren (van ego naar ik); - essay voorbereiden; - na de coachopleiding; - hulpmiddelen en instrumenten. Tijdens de opleiding krijg je drie boeken uitgereikt die als verplichte literatuur dienen waarmee regelmatig wordt gewerkt. Dit zijn: - Co-actief coachen, Laura Whitworth, Henry Kimsey-House en Phil Sandahl; - De dynamiek van coaching, Willem Verhoeven; - De kunst van het vragen stellen van Willem Verhoeven. Zelf coachen Leren gaat het beste door te doen. Daarom ga je halverwege de opleiding aan de slag met het coachen van een oefencliënt. Deze persoon heeft een echte coachvraag en heeft geen privérelatie met jou. Je voert een intakegesprek en vier coachgesprekken en van ieder gesprek maak je een verslag. Zowel op het gesprek als het verslag vraag je feedback aan je coachcliënt en deze verwerk je in het verslag. Alle verslagen vormen een onderdeel van het portfolio. Doel van deze opdracht is praktijkervaring opdoen met coachen en oefenen met de verschillende fasen van het coachproces. in je ontwikkeling: het portfolio Tijdens de opleiding maak je een portfolio, waarmee je jouw ontwikkeling volgt. Hierin bundel je de voorbereidingsopdrachten, reflectieverslagen van de opleidingsblokken, verslagen van de coachgesprekken en intervisiebijeenkomsten. Door te werken aan het portfolio neem je verantwoordelijkheid om terug te blikken op jouw ontwikkeling en leer je jezelf beter kennen door middel van zelfreflectie. Met het portfolio kun je ook aan anderen laten zien over welke competenties je beschikt en welke groei je hebt doorgemaakt. Daarom is het portfolio ook onderdeel van de eindkwalificatie.

6 Samen doen: intervisie Alle deelnemers van onze coachopleiding nemen deel aan een intervisiegroep. Bij de start van de opleiding wordt een aantal groepen samengesteld die gedurende de opleiding drie keer bij elkaar komen. In deze bijeenkomsten wordt een coachvraag van één van de deelnemers behandeld. De overige deelnemers stellen vragen en geven gerichte feedback om zo de inbrenger te ondersteunen in het ontdekken van de oplossing voor het betreffende vraagstuk. Doel hiervan is het uitwisselen van ervaringen en het verstevigen van je eigen communicatieve en coachvaardigheden. Intervisie is op basis van zelfsturing; de bijeenkomsten worden niet begeleid door een docent. Van elke bijeenkomst wordt gezamenlijk een verslag gemaakt voor in het portfolio. Examen Gedurende de opleiding worden je coachvaardigheden en je houding als coach gevolgd en krijg je voortdurend feedback om je te ondersteunen in je ontwikkeling. Aan het eind van het jaar schrijf je een essay met daarin jouw beeld van een proactieve coach als afsluitende opdracht voor je portfolio. Als examenopdracht voer je een coachgesprek. Bij voldoende resultaten ontvang je het geregistreerde Post-HBO diploma Professional coach. Diploma Aan het eind van de opleiding ontvang je het diploma als: - je met goed gevolg het examen hebt afgelegd; - jouw portfolio volledig is ingeleverd; - jouw essay is goedgekeurd; - je drie intervisiebijeenkomsten hebt bijgewoond; - je vijf coachgesprekken hebt gevoerd; - je minimaal 90% van de opleidingsdagen aanwezig bent geweest. Indien je niet slaagt voor het examen, is er de mogelijkheid om een herexamen af te leggen. In alle gevallen geldt, dat je constructieve feedback krijgt zodat jij weet waar verbeterpunten dienen te worden aangebracht. Studiecoaching Deze opleiding is intensief en vraagt veel energie en inzet. Mocht je tijdens de opleiding tegen zaken aanlopen waar je zelf niet uitkomt, kun je altijd terecht bij de docenten voor extra ondersteuning en begeleiding. Jouw investering De 1 jarige parttime Registeropleiding tot Professional coach kost 6500,-. Gespreide betaling is mogelijk na overleg. Deze prijs is inclusief studiemateriaal, examengeld, catering, intakegesprek en eventuele studiecoaching. De opleiding is vrijgesteld van BTW en als beroepsopleiding fiscaal aftrekbaar. Aantal deelnemers Het maximum aantal deelnemers aan deze opleiding is veertien. Zo garanderen we individuele aandacht voor iedere deelnemer.

7 Aanmelden De opleiding start twee keer per jaar, in september en februari. Je kunt je aanmelden voor deze opleiding door het invullen van het inschrijfformulier. Zodra dit, samen met je CV, is geretourneerd, is je inschrijving definitief en wordt een intakegesprek gepland. Je ontvangt een schriftelijke bevestiging van de aanmelding en een factuur. Annuleren Zodra jij je hebt ingeschreven, rekenen we op je. Mocht je toch jouw deelname annuleren, dan kan dat tot twee maanden voor aanvang kosteloos. Bij annulering van de opleiding tussen twee maanden en drie weken voor aanvang betaal je 50% van de kosten van de opleiding. Bij annulering binnen 21 dagen voor aanvang is het volledige bedrag van de opleiding verschuldigd. Mocht de opleiding niet starten omdat er te weinig inschrijvingen zijn, dan ontvang je uiterlijk een week voor aanvang de betaalde gelden terug. De opleiding in het kort Een Post-HBO Registeropleiding tot Professional coach welke tevens ruimschoots voldoet aan de kwaliteitscriteria die gesteld worden door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en als één van de eerste opleidingen in Nederland met een European Quality Award geaccrediteerd. Binnen een jaar 18 opleidingsdagen, examen én diplomering. Eén keer per maand een vrijdag en zaterdag opleiding van 9.00 tot uur. De opleiding start in september en februari. De data van de opleiding staan vermeld op de website onder het kopje Opleidingsdagen, data en tijdsinvestering. De locatie voor alle dagen is in Rotterdam en goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Elke opleidingsdag wordt geleid door twee docenten en af en toe een gastdocent. Maximaal veertien deelnemers, dus individuele aandacht gegarandeerd. Jouw investering bedraagt in geld 6500,-- en in tijd, naast de opleidingsdagen, drie tot zes uur per week. De opleiding is als beroepsopleiding vrijgesteld van BTW en fiscaal aftrekbaar. Na afloop ontvang je het Post-HBO diploma Professional coach. Bij aansluiting bij de NOBCO stroom je in op practitioner niveau en ontvang je 36 Permanente Educatie punten.

8 Contact met Nieuwsgierig geworden en meer weten? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Coaching en Communicatie Huis ter Duinstraat CS Noordwijk Internet

9 Zakelijke voorwaarden voor een optimale samenwerking Wij verplichten ons: 1. om de opleiding consequent af te stemmen op de leerdoelen en afspraken die wij met onze deelnemers zijn overeengekomen; 2. om een gedegen opleiding en begeleiding te bieden, waarbij we rekening houden met ieders individuele ontwikkeling en talenten; 3. om de opleiding zodanig op de praktijk af te stemmen, dat de deelnemers een stimulerende en inspirerende vorm van opleiden en coachen meekrijgen; 4. om deelnemers te attenderen op waarneembare omstandigheden die het succes van de opleiding voor de deelnemer zelf of overige deelnemers nadelig beïnvloeden; 5. om de opleiding op de afgesproken data te realiseren, behalve in het geval van overmacht, waarbij we ons het recht voorbehouden om voor een competente vervanger te zorgen of een vervangende trainingsdag te organiseren. 6. om bij tijdige schriftelijke annulering van deelname binnen twee maanden zorg te dragen voor restitutie van de geldelijke investering. 7. om vragen van administratieve aard of met betrekking tot het onderwijs binnen 3 werkdagen te beantwoorden of kenbaar te maken wanneer het inhoudelijke antwoord kan worden verwacht. Onze deelnemers verplichten zich: 1. om zich optimaal in te zetten voor het eigen leerproces en verantwoordelijkheid te nemen voor een veilige en respectvolle opleidingsomgeving, zowel voor zichzelf als de ander; 2. om geen trainingsmateriaal zonder onze schriftelijke toestemming aan derden te verspreiden of te kopiëren; 3. om de factuur, die gelijktijdig met de bevestiging van deelname wordt verzonden, binnen 30 dagen na de factuurdatum te voldoen, tenzij anders en schriftelijk overeengekomen. 4. indien er sprake is van annulering dit schriftelijk te melden. Annulering kan kosteloos tot twee maanden voor aanvang van de eerste opleidingsdag. 5. indien er sprake is van annulering van de opleiding tussen twee maanden en drie weken voor aanvang, 50% van de kosten van de opleiding te voldoen. Bij annulering binnen 21 dagen voor aanvang van de opleiding is het volledige bedrag van de opleiding verschuldigd.

10 En verder komen we het volgende overeen: 1. wijzigingen van en aanvullingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig na onze schriftelijke bevestiging; 2. voor alles wat niet aan voorwaarden voor deze opleiding is vastgelegd, gelden de algemene voorwaarden van. Deze sturen we je graag op verzoek toe; 3. bij eventuele geschillen kent een gedegen klachtenprocedure welke opvraagbaar is bij de directie van ; 4. de opleiding gaat uitsluitend van start bij voldoende aanmeldingen, welk aantal door wordt vastgesteld; 5. de deelnemer heeft geen recht op vervanging of vergoeding van niet genoten opleidingsdagen; 6. is niet aansprakelijk voor eventuele schade voor de deelnemer voortvloeiende uit het bovenstaande.

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS SPIL voor LEIDINGGEVENDEN MOVE voor MEDEWERKERS S P I L IN BEWEGING BRENGEN Een leertraject voor leidinggevenden die medewerkers en organisatie in beweging brengen en sturing geven aan veranderingen M

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Alliantie Voortgezet Onderwijs & Havo Notre Dame des Anges Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Scherpenkampweg 21 Postbus 6618 6545 AK Nijmegen 6503 GC Nijmegen Tel: 024-3790158 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT Opleidingen Neuro-Linguïstisch Programmeren

PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT Opleidingen Neuro-Linguïstisch Programmeren Alleen wanneer je houdt van wat je doet, kun je kwaliteit leveren PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT Opleidingen Neuro-Linguïstisch Programmeren Opleidingen en Bedrijfstrainingen Over de opleiding Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink F lagcom op le idingsb rochure 2 011-2012 Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink Beste werknemer, Voor je ligt de Brochure

Nadere informatie

Vakopleiding train de trainer

Vakopleiding train de trainer Vakopleiding train de trainer Over de vakopleiding train de trainer... 2 Programma... 5 Competentieprofiel... 7 Rugzakdagen... 9 Intake... 11 Examen... 12 Informatie voor startende trainers... 13 Informatie

Nadere informatie

een ander perspectief!

een ander perspectief! Omdat het onderwijs gebaat is bij een ander perspectief! Onderwijs wordt georganiseerd door mensen uit het onderwijs. Dat is de praktijk die we kennen. Een praktijk die er voor heeft gezorgd dat de kwaliteit

Nadere informatie

Training Succesvol adviseren

Training Succesvol adviseren Training Succesvol adviseren Het geven van het juiste advies is goed, het geven van het juiste voorbeeld is beter. Hoe belangrijk je eigen gedrag is voor een succesvol verloop van het adviesproces, leer

Nadere informatie

leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management

leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management Hoe krijg ik mijn mensen zover? Operationeel management is een vak apart en niet iets wat iemand zomaar kan of doet. In de praktijk

Nadere informatie

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult 2014-2015 Catalogus opleidingen en trainingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Onze visie op ontwikkeling van mensen 5 Hoofdstuk 2 Veranderen -opleiding en trainingsaanbod 2.1.Training gamechangers 7 2.2. Leidinggeven

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Livvit Gids 2015. Gezond ondernemen. Doe je samen!

Livvit Gids 2015. Gezond ondernemen. Doe je samen! Livvit Gids 2015 Gezond ondernemen Doe je samen! Wat staat in deze gids? Hoofstuk 1: Algemene informatie 3 Wat u kunt lezen in de Livvit Gids 4 Zilveren Kruis Achmea zorgpartner 5 Eigen zorgverlener 6

Nadere informatie

Leidinggeven en begeleiden

Leidinggeven en begeleiden DC 55 Leidinggeven en begeleiden 1 Inleiding Hoewel je geen leiding geeft, heb je direct en indirect wel met veel leidinggevende aspecten te maken, zoals leiderschapsstijlen en managementconcepten. In

Nadere informatie

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Onze UITDAGING: Managementproblemen oplossen: doortastend en doeltreffend Onze stijl: De Rotterdamse School: gericht de

Nadere informatie

The Independence Company. Programma Trainingen 2015

The Independence Company. Programma Trainingen 2015 The Independence Company Programma Trainingen 2015 Inhoudsopgave Pagina Permanente Educatie TIC: méér dan vaktechniek 2 The Independence Company 3 Wat levert het jou op? 4 Het programma 5 Hoe werkt het?

Nadere informatie

Academie+ Trainingen voor vrijwilligers

Academie+ Trainingen voor vrijwilligers Academie+ Trainingen voor vrijwilligers 2013-2014 sopgave Inleiding en voorwaarden voor een training op locatie 2 Training: Anders communiceren 3 Training: Begeleiden van tweede taalverwerving 4 Training:

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

2014 / 2015 Opleiding Training Coaching

2014 / 2015 Opleiding Training Coaching 2014 / 2015 Opleiding Training Coaching EEN INSPIRERENDE EN UITDAGENDE TRAINING EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP NLP (neurolinguïstisch programmeren) is een methode om effectief te communiceren en is gebaseerd

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

VPTZ Academie. Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers

VPTZ Academie. Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers VPTZ Academie Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers Inhoudsopgave VPTZ Academie Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers VPTZ Academie 3 Even voorstellen 4 Accommodaties

Nadere informatie

Supervisor in het onderwijs

Supervisor in het onderwijs Supervisor in het onderwijs Tweejarige post-hbo registeropleiding Persoonlijke en professionele groei faciliteren Programmagids 2014-2015 Supervisor in het onderwijs 2014/2015 Inhoud pagina Inleiding 2

Nadere informatie

Introductie cursus GROEN MANAGEMENT. Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers. 23 e aflevering

Introductie cursus GROEN MANAGEMENT. Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers. 23 e aflevering GROEN MANAGEMENT Introductie cursus GROEN MANAGEMENT Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers 23 e aflevering EEN ANDERE KIJK OP DE BEDRIJFSVOERING MET GROEN MANAGEMENT De in het bedrijf aanwezige vakkennis

Nadere informatie

TRAININGSGIDS CONVERGE

TRAININGSGIDS CONVERGE TRAININGSGIDS CONVERGE 2014 1 Inhoud 1. Inleiding Converge Converge loopbaanadvisering en replacement BV is een van de leidende adviesbureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, (executive) coaching

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NIMO - Project Management Instituut B.V. 07-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NIMO - Project Management Instituut B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen Studiegids HMDI 2012-2013 SOD-Opleidingen Opgesteld door Liesbeth Franken Opleidingsmanager HMDI April 2012 1 Studiegids HMDI Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 4 2 Wie wat waar en waarom...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek 5d coaching-training-advies 02-01-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van 5d coaching-training-advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Informatie brochure. Leren om te groeien!

Informatie brochure. Leren om te groeien! 2015 Informatie brochure Train uw talenten met één van de ruim 400 toptrainingen van Learnit Training! De trainers van Learnit Training zijn vakkundig, hebben een luisterend oor, springen uitstekend in

Nadere informatie