Fietsen Scoort.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fietsen Scoort. www.fietsenscoort.nl"

Transcriptie

1 Fietsen Scoort

2 Fietsen Scoort Fietsen Scoort is een landelijke campagne die het fietsen naar het werk stimuleert. Fietsen naar het werk heeft veel voordelen. Fietsen draagt bij aan CO 2 -reductie en het tegengaan van klimaatverandering wereldwijd. Door met de fiets in plaats van met de auto naar het werk te gaan wordt minder CO 2 uitgestoten. Zo komt er minder broeikasgas in de atmosfeer. Bovendien is fietsen gezond. Het is gezond voor het lichaam: inspirerend in de vroege morgen en ontspannend na een dag werken. Werknemers die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek, blijkt uit TNO-onderzoek.

3 Hoe werkt het? Meld uw bedrijf of organisatie aan bij Daarna kunnen de werknemers zich aanmelden op de website. Zodra ze dat gedaan hebben, zien ze op een persoonlijke prestatiepagina het effect van hun gefietste kilometers. Ook maakt de werknemer kans op één van de vele prijzen die in december worden verloot. Voordelen Het groeiende autogebruik is een van de belangrijkste milieuproblemen van ons land. Het verkeer zorgt voor bijna een kwart aan de totale uitstoot van broeikasgassen. Meer fietsen doorbreekt deze negatieve trend, fietsen draagt bij aan een beter milieu en verhoogt de leefbaarheid van ons land. Denk maar aan: minder uitlaatgassen minder geluids- en verkeershinder minder files vermindering noodzaak aanleg nieuwe autowegen minder ruimtebeslag door parkeervoorzieningen minder doorsnijding en aantasting van de natuur Fietsen Scoort past uitstekend bij ambities van klimaatneutrale bedrijfsvoering. Jaarlijks rijden we in Nederland meer dan 500 miljoen woon-werkautoritten van minder dan 7,5 kilometer. Als we 5 procent van deze ritten per fiets doen, scheelt dat al zo n 40 miljoen liter brandstof. Per autokilometer wordt bovendien gemiddeld 200 gram van het belangrijkste broeikasgas CO 2 uitgestoten. Fietsen Scoort kan het aantal relatief korte autoritten aanmerkelijk verminderen. Deelnemen aan Fietsen Scoort betekent dus dat u als werkgever actief meewerkt aan de oplossing van het mondiale klimaatprobleem. Kijk op

4 Fietsen Scoort steunt duurzame ontwikkelingsprojecten De campagne Fietsen Scoort doet nog meer voor een duurzame samenleving. Als werkgever kunt u uw fietsende medewerkers stimuleren en sponsoren met 1 of meer eurocent per afgelegde kilometer. Stel dat een deelnemer zo n duizend kilometer fietst, dan levert dat bij sponsoring van 1 eurocent per kilometer, een bedrag van 10 euro per jaar per deelnemer op voor projecten in ontwikkelingslanden. Voor alle duidelijkheid: sponsoring is niet verplicht voor deelname aan Fietsen Scoort. De ervaring leert echter dat sponsoring medewerkers extra stimuleert om nog vaker fietsend naar het werk te komen. Wij doen mee met Fietsen Scoort omdat EPZ ers hun energie graag inzet ten voor het goede doel. Woon-werkverkeer op de fiets doet ons allemaal energiek op het werk verschijnen. Als we daarmee de wereld ook een beetje verbeteren, dan is dat een fantastische bonus. W. van Caspel, campagnecoördinator Fietsen Scoort bij EPZ Elk jaar kunnen deelnemers van Fietsen Scoort zelf meebepalen aan welke projecten in ontwikkelingslanden een deel van het sponsorbedrag wordt toegekend. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende kleinschalige projecten, allen gericht op duurzaamheid. Deze projecten worden uitgevoerd door particuliere ontwikkelingsorganisaties uit Nederland. Tevens heeft Fietsen Scoort een samenwerkingsverband met Cycling out of Poverty (CooP-Africa). CooP-Africa heeft verschillende fietsprojecten in Afrika.

5 Voordelen van deelname Fietsen Scoort bestaat sinds 1992 en is geïnspireerd door de klimaatconferentie die in 1992 plaatsvond in Rio de Janeiro, Brazilië. Inmiddels is Fietsen Scoort uitgegroeid tot de grootste fietscampagne van Nederland. Fietsen Scoort past goed in een klimaatneutrale bedrijfsvoering en biedt goede mogelijkheden in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Uit onderzoek van TNO is gebleken dat fietsen naar het werk een meetbare bijdrage levert aan vermindering van het ziekteverzuim. Bewegingsarmoede op het werk is een actueel probleem. Fietsen Scoort is een stimulans om uw medewerkers in beweging te krijgen. Fietsen Scoort is door Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) opgenomen in de databank Effectief Actief. Door te fietsen voor het goede doel toont de werkgever maatschappelijke betrokkenheid. Bovendien kunt u volop communiceren over uw deelname en resultaten. Stimulans voor uw werknemers Een aantal werknemers fietst waarschijnlijk al naar het werk. Fietsen Scoort stimuleert dat meer werknemers vaker de fiets nemen. Deelnemen is aantrekkelijk omdat de fietsprestaties en resultaten op een bijzondere manier in beeld komen. Zo worden de geregistreerde kilometers op de eigen online prestatiepagina o.a. omgerekend in calorieverbranding, vermeden CO 2 emissie en financiële besparing. Daarnaast is er een aantrekkelijke prijzenpot. Aan het eind van elk jaar worden honderden prijzen onder de deelnemers verloot. Mensen die eenmaal zijn gaan fietsen naar hun werk, doen dat op andere momenten ook steeds vaker. Ze gaan het waarderen als een prettige manier van bewegen en ontspannen. Overigens betekent deelnemen aan Fietsen Scoort niet dat uw personeel altijd op de fiets naar het werk moet komen. Wel worden ze gestimuleerd om dat zo vaak mogelijk te doen.

6 Nederland staat weliswaar bekend als een fietsnatie, maar nog veel meer mensen zouden met de fiets naar het werk kunnen gaan. Ongeveer 2,5 miljoen mensen wonen op een afstand van minder dan 7,5 kilometer van hun werk, maar toch komt slechts circa een kwart op de fiets. Het grootste deel pakt de auto, de rest reist op een andere manier. Dat betekent dat ruim anderhalf miljoen mensen nog niet fietsen, terwijl ze dat wel zouden kunnen.

7 Als het op de Fiets kan, doe het dan Hoe werkt het? Fietsen Scoort loopt het hele jaar door. Op elk moment kan de werknemer zich inschrijven. Op de campagnewebsite en via digitale nieuwsbrieven brengen we de resultaten in beeld, zowel per bedrijf, per provincie en voor het hele land. Als u de fietskilometers van uw personeel sponsort, toont de website ook het totaal bijeen gefietste bedrag. Wat kost het? De werkgever draagt per deelnemer jaarlijks 5 euro bij aan organisatiekosten. Daarmee kunnen uw medewerkers ook meedingen naar één van de vele prijzen. Daarnaast verzoeken we de werkgevers de fietskilometers te sponsoren. Afhankelijk van het bedrag per fietskilometer komt dit uit op ca. 10 euro per deelnemer. Dit geld gaat direct naar de ontwikkelingsprojecten. Uiteraard kunt u ook een plafondbedrag opgeven. En nu? Meld uw bedrijf of instelling aan voor de campagne Fietsen Scoort. Dat kan via de website Verder vraagt u een werknemer die een warm hart heeft voor fietsen om als campagnecoördinator op te treden. Deze persoon regelt dan de werving van deelnemers, verspreiding van affiches en folders. De campganecoördinator ontvangt ook een draaiboek met handige tips en praktische aanwijzingen, zodat de campagne op rolletjes verloopt. De werklast is beperkt. Gemiddeld is deze persoon in de gehele campagneperiode slechts zo n 4 tot 8 uur in touw. De deelnemers houden zelf bij hoeveel zij fietsen en registreren zelf hun fietskilometers op de campagnewebsite. Als uw bedrijf zich eenmaal heeft aangemeld, kunnen alle werknemers zich via de website inschrijven. Mochten zaken onverhoopt niet goed verlopen, of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het campagnebureau. De medewerkers staan voor u klaar. De campagne draagt bij aan het realiseren van doelstellingen op het gebied van energie en klimaat. Minder autokilometers betekent minder CO 2 uitstoot. Door minder broeikasgassen te veroorzaken draagt Fietsen Scoort bij aan de leefbaarheid van het land. Maar ook uw eigen bedrijf profiteert: uw medewerkers worden fitter, uw bereikbaarheid wordt verbetert, de behoefte aan parkeerplaatsen daalt.

8 Voor meer informatie: Fietsen Scoort Ravelijn de Groene Jager 5 Postbus MC Goes Tel. (0113) Fax (0113) info@fietsenscoort.nl De campagne Fietsen Scoort is een initiatief van Switch en wordt ondersteund door de Provincie Zeeland.

Fietsen scoort voor een beter klimaat. www.fietsenscoort.nl

Fietsen scoort voor een beter klimaat. www.fietsenscoort.nl Fietsen scoort voor een beter klimaat www.fietsenscoort.nl Fietsen Scoort voor een beter klimaat Fietsen Scoort voor een beter klimaat is een landelijke campagne die het fietsen naar het werk stimuleert.

Nadere informatie

DRAAIBOEK FIETSEN SCOORT VOOR EEN BETER KLIMAAT. Handleiding voor Campagnecoördinatoren

DRAAIBOEK FIETSEN SCOORT VOOR EEN BETER KLIMAAT. Handleiding voor Campagnecoördinatoren DRAAIBOEK FIETSEN SCOORT VOOR EEN BETER KLIMAAT Handleiding voor Campagnecoördinatoren Versie: april 2012 VOORWOORD Fietsen Scoort voor een beter klimaat is een landelijke campagne om op actieve wijze

Nadere informatie

DRAAIBOEK ACTIECOÖRDINATOR

DRAAIBOEK ACTIECOÖRDINATOR DRAAIBOEK ACTIECOÖRDINATOR FIETSEN SCOORT Kousteensedijk 7 4331 JE Middelburg Telefoon l 0118 682580 e-mail l info@fietsenscoort.nl Website l www.fietsenscoort.nl WELKOM Welkom bij Fietsen Scoort! Fietsen

Nadere informatie

In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Fietsen Scoort. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal.

In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Fietsen Scoort. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal. Campagnevoorbeeld: Fietsen Scoort Utrecht, 22 december 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Fietsen Scoort. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal.

Nadere informatie

Onderzoek Trappers. rapportage. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen

Onderzoek Trappers. rapportage. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen Onderzoek Trappers rapportage Opdrachtgever Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen Opdrachtnemer DTV Consultants B.V. Ruben van den Hamsvoort en Alex van Ingen POM 8267 Breda, maart 2009

Nadere informatie

Triodos Bank Fietsen scoort! Ada Schallenberg, facility manager

Triodos Bank Fietsen scoort! Ada Schallenberg, facility manager Fietsen met een doel De fiets van de zaak -regeling van Triodos Bank is ruimhartig. Medewerkers mogen eens in de vijf jaar op kosten van de bank een nieuwe fiets aanschaffen. Dat stimuleert het fietsgebruik

Nadere informatie

PROGRAMMA B-RIDERS COMPANY FIETSEN MAAKT GEZOND EN GELUKKIG

PROGRAMMA B-RIDERS COMPANY FIETSEN MAAKT GEZOND EN GELUKKIG PROGRAMMA B-RIDERS COMPANY FIETSEN MAAKT GEZOND EN GELUKKIG B-RIDERS IS ONDERDEEL VAN HET PROGRAMMA BETER BENUTTEN, WAARIN HET MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU EN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT SAMEN

Nadere informatie

Daling ziekteverzuim Betere bereikbaarheid Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Tevreden werknemers

Daling ziekteverzuim Betere bereikbaarheid Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Tevreden werknemers Daling ziekteverzuim Betere bereikbaarheid Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Tevreden werknemers Fietsen is Verdienen Fietsen naar het werk en daarvoor beloond worden, dát is het principe van Trappers!

Nadere informatie

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Indicatie van het potentieel van Mobility Mixx wanneer toegepast op het gehele Nederlandse bedrijfsleven Notitie Delft, november 2010 Opgesteld door: A.

Nadere informatie

Vaakgestelde vragen van werkgevers Fietsactie 2014 versie 1 mei 2014

Vaakgestelde vragen van werkgevers Fietsactie 2014 versie 1 mei 2014 Vaakgestelde vragen van werkgevers Fietsactie 2014 versie 1 mei 2014 De Fietsactie 2014 op hoofdlijnen: Een medewerker die vaak naar het werk fietst, vraagt zijn/haar collega-automobilist mee te doen aan

Nadere informatie

Samenwerken aan veilige en duurzame verkeersdeelname Mobiliteitspakket voor medewerkers

Samenwerken aan veilige en duurzame verkeersdeelname Mobiliteitspakket voor medewerkers Uw medewerkers veilig Bespaar tot 250,- Naleving zorgplicht en Nu ook mogelijk en duurzaam op weg per medewerker op invulling MVO zonder investering mobiliteitskosten doelstellingen Wilt u als werkgever

Nadere informatie

GreenPlan. Boek groen resultaat

GreenPlan. Boek groen resultaat GreenPlan Boek groen resultaat Waarom groen ondernemen? Groen ondernemen krijgt in het bedrijfsleven steeds meer aandacht. En terecht. We zijn getuige van een opwarming van de aarde. Een toenemende CO

Nadere informatie

Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. 1.4 Doel(en) Utrecht, 17 februari 2010

Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. 1.4 Doel(en) Utrecht, 17 februari 2010 Campagnevoorbeeld: Actieweek fietsbeloning Utrecht, 17 februari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne Actieweek fietsbeloning Zaanstad / Amsterdam-Noord. Aan

Nadere informatie

Lean and Green Personal Mobility

Lean and Green Personal Mobility Lean and Green Personal Mobility Connekt heeft in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu het programma Lean and Green ontwikkeld voor duurzame mobiliteit. Sinds de introductie in

Nadere informatie

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze www.alphabet.com Onderzoek Behoefte van zakelijke rijders aan variatie in vervoersmiddelen Flexibele mobiliteit Keuzevrijheid vooral voor jongeren

Nadere informatie

Switch samen naar duurzaam en rechtvaardig

Switch samen naar duurzaam en rechtvaardig Jaarbericht 2012 Switch samen naar duurzaam en rechtvaardig Switch stimuleert gedrag dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst. Switch adviseert en ondersteunt,

Nadere informatie

Duurzaam vervoer goed voor klimaat, gezondheid en portemonnee

Duurzaam vervoer goed voor klimaat, gezondheid en portemonnee KLIMAATWIJZER Bij een gemiddeld Nederlands huishouden gaat 20 procent van het totale energieverbruik op aan vervoer. De auto neemt hiervan het leeuwendeel. Duurzaam vervoer goed voor klimaat, gezondheid

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

Fiets je rijk. Financiële voordelen voor werknemer en werkgever

Fiets je rijk. Financiële voordelen voor werknemer en werkgever Fiets je rijk Financiële voordelen voor werknemer en werkgever Om te stimuleren dat werknemers op de fiets naar het werk rijden, stelt de wet van 8 augustus 1997 de vergoeding voor werknemers die met de

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Spelregels deelnemers Beter op weg

Spelregels deelnemers Beter op weg Spelregels deelnemers Beter op weg Hartelijk welkom als deelnemer aan de campagne Beter op weg. U gaat nu zelf de voordelen ervaren van anders reizen van en naar het werk en dankzij u vergroten we ook

Nadere informatie

Fietsen Scoort. Werkblad beschrijving interventie. Gebruik de HANDLEIDING bij dit werkblad. Werkblad, versie mei 2015

Fietsen Scoort. Werkblad beschrijving interventie. Gebruik de HANDLEIDING bij dit werkblad. Werkblad, versie mei 2015 Fietsen Scoort Werkblad beschrijving interventie Gebruik de HANDLEIDING bij dit werkblad Werkblad, versie mei 2015 Dit is een gezamenlijk werkblad van de volgende kennisinstituten: Colofon Ontwikkelaar

Nadere informatie

Antea Group en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Antea Group en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Onderdeel - CO2 prestatieladder - 4.C.1/4.C.2 Maatschappelijke dialoog met stakeholders - 5.C.1/5.C.2 Gecommitteerd aan CO2 reductieprogramma projectnr. 194508 Opdrachtgever Directie Inhoud Blz. 1 Dialoog

Nadere informatie

Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld.

Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld. Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld. UITDAGING voor ondernemingen: Verlaag reiskosten en milieu impact Zonder luchtvaart geen succesvolle klimaat maatregelen In 2015 was

Nadere informatie

Ketenanalyse Woon- Werkverkeer

Ketenanalyse Woon- Werkverkeer 2014 Ketenanalyse Woon- Werkverkeer Rapportage: KAWWV 2014 Datum: 12 Augustus 2014 Opgesteld door: Rick Arts Versie: 1.1 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Doel... 4 2.1 Data inventarisatie... 4 2.1.1 Zakelijke

Nadere informatie

Bezoek onze website www.fietsberaad.nl

Bezoek onze website www.fietsberaad.nl De waarde van fietsen Hans Voerknecht Bezoek onze website www.fietsberaad.nl Waarom Fietsberaad Internationaal Wereldwijd is fietsen hot,, overal werkt men er aan om het fietsen te stimuleren Zodra men

Nadere informatie

Praktische tips voor klimaat en portemonnee. Klimaatsparen

Praktische tips voor klimaat en portemonnee. Klimaatsparen Praktische s voor klimaat en portemonnee Klimaatsparen CO 2 en geld besparen De gemiddelde Nederlander stoot per jaar 12.000 kg CO 2 uit (28.000 kg CO 2 per huishouden). De meeste kilo s gaan op aan verwarming,

Nadere informatie

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit partner in duurzame mobiliteit WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit Kosten- en milieubewust leasen. Met volledige compensatie van CO2-uitstoot. Efficiënt wagenparkbeheer en aantrekkelijke oplossingen

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan 2013-2015

Strategisch Beleidsplan 2013-2015 Strategisch Beleidsplan 2013-2015 Switch, samen naar duurzaam en rechtvaardig Switch stimuleert gedrag dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst. Switch

Nadere informatie

Verdieping Fietsdagtochten

Verdieping Fietsdagtochten Verdieping Fietsdagtochten (2013) Het Fietsplatform presenteert met de Fietsrecreatiemonitor cijfers en trends rondom het recreatieve fietsen in Nederland. Deze verdieping is een aanvulling op de cijfers

Nadere informatie

Partij voor de Dieren Gouda Tav Corina Kerkmans

Partij voor de Dieren Gouda Tav Corina Kerkmans Partij voor de Dieren Gouda Tav Corina Kerkmans directie/afdeling RO/afdeling RBA contactpersoon E. ten Cate telefoon 0182-588976 uw kenmerk onderwerp reactie op uw vragen over klimaatdoelstellingen Gouda

Nadere informatie

Milieubarometerrapport 2014

Milieubarometerrapport 2014 Milieubarometerrapport 2014 Stimular Milieubarometer - 2014 Stimular Inhoud De Milieubarometer vertaalt gegevens zoals elektriciteitsverbruik en afvalproductie naar grafieken en tabellen die de milieubelasting

Nadere informatie

Workshop J De kracht van een klimaatfonds. 05 april 2011

Workshop J De kracht van een klimaatfonds. 05 april 2011 Workshop J De kracht van een klimaatfonds 05 april 2011 Presentatie Ad Phernambucq Zeeuws Klimaatfonds: Klimaatneutraal met Zeeuwse Projecten Nationaal Energie- en klimaatbeleid Doelstelling: Duurzame

Nadere informatie

Een succesvol verkeersspel voor basisscholen

Een succesvol verkeersspel voor basisscholen De Verkeersslang Een succesvol verkeersspel voor basisscholen De Verkeersslang Veel kinderen gaan in Nederland lopend of fietsend naar school. Toch is er een aanzienlijk aantal ouders dat hun kinderen

Nadere informatie

Voorbeeld: Sumo voor bedrijventerrein Werklust

Voorbeeld: Sumo voor bedrijventerrein Werklust Voorbeeld: Sumo voor bedrijventerrein Werklust 1 Vraagstuk in kaart brengen Op bedrijventerrein Werklust in Woudstad liggen 30 bedrijven met in totaal 10.000 werknemers. Op de ontsluitingsweg naar Werklust

Nadere informatie

Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn!

Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn! Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn! Een scherp tarief, of kortere looptijd. Waarom zou u dat niet doen? Met Occasion Lease kunnen u en uw medewerkers snel, veilig, betrouwbaar én voordelig

Nadere informatie

STAPPA JDRF BEWEEGPROGRAMMA

STAPPA JDRF BEWEEGPROGRAMMA STAPPA JDRF BEWEEGPROGRAMMA Najaar 2013 Van Amsterdam naar Kopenhagen in 42 dagen! Loop virtueel van Amsterdam naar Kopenhagen en steun JDRF GEZONDHEIDSBEVORDERING EN TEAMBUILDING OP DE WERKPLEK! WEDSTRIJDPERIODE:

Nadere informatie

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen Collega s activeren collega s De aanjager laat mensen meer bewegen Waarom hebben we aanjagers nodig? Veel mensen willen wel meer bewegen. Maar in de hectiek van alledag lukt dat vaak niet. Een klein zetje

Nadere informatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: hoe en wat?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: hoe en wat? Maatschappelijk verantwoord ondernemen: hoe en wat? Voor Van Dijk Employment Services is bijdragen aan een beter milieu, een beter klimaat en een betere samenleving vanzelfsprekend. Maatschappelijk verantwoord

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Milieubarometerrapport 2013

Milieubarometerrapport 2013 Milieubarometerrapport 2013 Stimular Milieubarometer - 2013 Stimular Inhoud De Milieubarometer vertaalt gegevens zoals elektriciteitsverbruik en afvalproductie naar grafieken en tabellen die de milieubelasting

Nadere informatie

Green Car Solution. Group Facility Services en mvo september 2008 pagina 1 van 5 1 van 8. Green Car Solution Centraal Beheer Achmea & WagenPlan

Green Car Solution. Group Facility Services en mvo september 2008 pagina 1 van 5 1 van 8. Green Car Solution Centraal Beheer Achmea & WagenPlan Green Car Solution S c h o o n e n v o o r d e l i g l e a s e n Group Facility Services en mvo september 2008 pagina 1 van 5 1 van 8 Green Car Solution S c h o o n e n v o o r d e l i g l e a s e n Green

Nadere informatie

Een groene en gezonde manier van vervoer. Du Nord Fietslease Brochure 2013/2014 www.fietslease-dunord.nl

Een groene en gezonde manier van vervoer. Du Nord Fietslease Brochure 2013/2014 www.fietslease-dunord.nl Een groene en gezonde manier van vervoer Du Nord Fietslease Brochure 2013/2014 www.fietslease-dunord.nl Introductie Een groene, maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen, kosten besparen en tegelijkertijd

Nadere informatie

Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger.

Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger. Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger. UITDAGING voor ondernemingen: Verlaag reiskosten en milieu impact Zonder luchtvaart geen succesvolle klimaat maatregelen

Nadere informatie

aan de slag boek Gezond Veilig Samen

aan de slag boek Gezond Veilig Samen aan de slag boek Gezond Veilig Samen 1 Voorwoord Voor u ligt het Aan de slag-boek voor Op Fietse. In dit boek wordt beschreven hoe scholen zelfstandig aan de slag kunnen met de uitvoering van Op Fietse.

Nadere informatie

VOOR EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT

VOOR EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT VOOR EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT Het klimaatprobleem treft ons allemaal. Maar huishoudens en kleine boeren in ontwikkelingslanden hebben meer last van klimaatverandering

Nadere informatie

Veilig en duurzaam op weg

Veilig en duurzaam op weg Verkeersveiligheid Groep Nederland Veilig en duurzaam op weg e-driver Medewerkers veilig en duurzaam op weg Hoe voorkomt u verkeersongevallen van medewerkers? Hoe verlaagt u brandstofverbruik en CO2-uitstoot?

Nadere informatie

Module: Ontbrekende schakel in netwerk

Module: Ontbrekende schakel in netwerk Module: Ontbrekende schakel in netwerk Invullen In de onderstaande tabel staat een toelichting op de in te vullen gegevens. Onderdeel Invoervariabelen Investeringen Meerkosten beheer- en onderhoud Reductie

Nadere informatie

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Dagelijks zijn mensen mobiel en reizen om verschillende redenen en op diverse manieren van de ene locatie naar de andere. Per spoor, over het water, te voet, per fiets maar

Nadere informatie

Werkconferentie Energiek Vooruit

Werkconferentie Energiek Vooruit Werkconferentie Energiek Vooruit 18 september 2014, Papendal Arnhem André Bus Voorzitter F.C. Oldemarkt Kom verder. Saxion. Docent onderzoeker Kom verder. Saxion. Sport is voor veel mensen een belangrijke

Nadere informatie

HANDLEIDING LOW CAR DIET APP. INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy

HANDLEIDING LOW CAR DIET APP. INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy HANDLEIDING LOW CAR DIET APP INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy 1. Voor eind augustus: Ga naar Lowcardiet.nl Klik op aanmelden,

Nadere informatie

Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong

Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong Arnoud Neidig 1 november 2018 De behoefte aan mobiliteit groeit Mobiliteit blijft groeien Bert van Wee: Uit onderzoek (USA) blijkt dat de aanleg van meer

Nadere informatie

lease s p e c i a l Unieke lease-mogelijkheid voor medewerkers van OSG Singelland

lease s p e c i a l Unieke lease-mogelijkheid voor medewerkers van OSG Singelland Oer de nieuwsbrief voor medewerkers van ingels openbare scholengemeenschap Unieke -mogelijkheid voor medewerkers van OSG Singelland In het onderwijs heb je zelden vanuit je functie het recht op een auto.

Nadere informatie

UNIVERSITEIT UTRECHT CARBON FOOTPRINT Field in a Box

UNIVERSITEIT UTRECHT CARBON FOOTPRINT Field in a Box UNIVERSITEIT UTRECHT CARBON FOOTPRINT 2016 23-05-2017 Field in a Box Waarom een footprint? Klimaatverandering Het uitstoten van broeikasgassen draagt bij aan klimaatverandering. Het meest voorkomende broeikasgas

Nadere informatie

OVERZICHT (KETEN)INITIATIEVEN VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V.

OVERZICHT (KETEN)INITIATIEVEN VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V. OVERZICHT (KETEN)INITIATIEVEN VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V. Opsteller Versie Status Referentie L. Deerns & B. Ketelaars 1605-CO2-DEF Definitief 1.D.1, 1.D.2, 3.D.1, 3.D.2, 5.C.1 & 5.C.2 Inhoudsopgave Inleiding...2

Nadere informatie

Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE

Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE Vipre BV: Collectief vervoer en Shuttles voor first & last mile Vipre biedt producten en diensten aan op het gebied van collectief vervoer. De dienst bestaat uit

Nadere informatie

INITIATIEFVOORSTEL GROENLINKS

INITIATIEFVOORSTEL GROENLINKS INITIATIEFVOORSTEL GROENLINKS NAAR EEN AANVALSPLAN VOOR ELEKTRISCHE FIETS HENNIE ROORDAFEBRUARI 2009 Fietsgebruik Nijmegenaar blijft achter bij ambitie Elektrische fiets kan goed alternatief zijn voor

Nadere informatie

Onderweg naar het werk

Onderweg naar het werk i n f o r m a t i e o v e r u w r e i s n a a r e n i n E d e Onderweg naar het werk met kortingcoupons Waarom deze brochure? In deze brochure staat veel informatie over passende alternatieven voor het

Nadere informatie

Elke dag Fietsen, elke dag Winnen

Elke dag Fietsen, elke dag Winnen Elke dag Fietsen, elke dag Winnen Eindrapport Met Belgerinkel naar de Winkel 26 april - 31 mei 2014 1 Inhoudstafel Met Belgerinkel naar de Winkel 2014 - een jaar van vernieuwing Aantal deelnemers Profiel

Nadere informatie

duurzaam Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

duurzaam Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Zin in ondernemen Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Zin in ondernemen? Zin in ondernemen? is een meerjarig project gericht op de stimulering van energiebesparing en ondernemen. Met

Nadere informatie

CO2 Emissies & voortgang van doelstellingen Nieuwsbrief 2 van 2017

CO2 Emissies & voortgang van doelstellingen Nieuwsbrief 2 van 2017 Inleiding CO 2 prestatieladder Sinds 2013 is Gebr. Beentjes gecertificeerd voor de CO2 prestatieladder. Een van de onderdelen van het CO2 beleid is het periodiek communiceren over de CO2 uitstoot alsmede

Nadere informatie

Rapportage voortgang

Rapportage voortgang Rapportage voortgang 2017-01 Project Rapportage voortgang 2017-01 Auteur Marjolein Hoefsloot Opdrachtgever Directie Hollander Techniek Datum 03-07-2017 Versie 1.0 Status Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder. Initiatieven CO 2 reductie (Eis: 1.B.1 / 2.D.1 / 2.D.2 / 3.D.1) Van de Haar Groep. Publicatie website & SKAO

CO 2 Prestatieladder. Initiatieven CO 2 reductie (Eis: 1.B.1 / 2.D.1 / 2.D.2 / 3.D.1) Van de Haar Groep. Publicatie website & SKAO CO 2 Prestatieladder (Eis: 1.B.1 / 2.D.1 / 2.D.2 / 3.D.1) ❽ Van de Haar Groep Publicatie website & SKAO Wekerom, 06-11- 18 - geactualiseerd Inhoudsopgave 1 - Doel, inhoud en structuur keten-initiatief...

Nadere informatie

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart.

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart. Jaargang 6 nummer 7 18 september 2018 Algemeen nieuws Het schooljaar is alweer een aantal weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen. Brengen

Nadere informatie

LeaseConsult Vught november 2014 1

LeaseConsult Vught november 2014 1 Een andere kijk op fiscale bijtelling Inleiding Het gegeven dat de fiscale bijtelling ruim 1,2 miljoen belastingbetalers aangaat en dat de fiscus al enkele keren het uitbrengen van de 2 e Autobrief heeft

Nadere informatie

Plug-in Hybrid. juni 2013

Plug-in Hybrid. juni 2013 Plug-in Hybrid Electric Vehicles juni 2013 Begin 2013 reden In Nederland ongeveer 8.000 personenauto s met 0% fiscale bijtelling. Het overgrote deel hiervan zijn elektrische auto s die tevens een benzine-

Nadere informatie

CO2 Initiatieven. Koen Cleemput, Tim Van Damme Datum 24-07-2014 Versie 1.0. Goedkeuring door B. Geltmeyer

CO2 Initiatieven. Koen Cleemput, Tim Van Damme Datum 24-07-2014 Versie 1.0. Goedkeuring door B. Geltmeyer CO2 Initiatieven Auteur(s) Koen Cleemput, Tim Van Damme Datum 24-07-2014 Versie 1.0 Controle door M. Van der Horden Goedkeuring door B. Geltmeyer Status Definitief 1. LIJST INITIATIEVEN Sector- en keteninitiatieven

Nadere informatie

Meerkeuze vragenlijst Vervoersonderzoek OBN

Meerkeuze vragenlijst Vervoersonderzoek OBN Bedrijfsnaam:.. Contactpersoon:.... Telefoonnummer:.... E-mailadres:.... Graag 1 antwoord aankruisen tenzij anders is aangegeven! Bedrijfskenmerken 1. Op wat voor een type klant richt uw bedrijf zich het

Nadere informatie

Spreektekst wethouder Hans Haring Werkconferentie Energiek Zoetermeer 11 juni 2013

Spreektekst wethouder Hans Haring Werkconferentie Energiek Zoetermeer 11 juni 2013 Spreektekst wethouder Hans Haring Werkconferentie Energiek Zoetermeer 11 juni 2013 Welkom allemaal! Om te beginnen fantastisch dat we met zo n grote groep en uit diverse geledingen hier bij elkaar zijn

Nadere informatie

VOORJAAR 2012! Van Amsterdam naar Brugge in 40 dagen!

VOORJAAR 2012! Van Amsterdam naar Brugge in 40 dagen! STAPPA BEWEEGPROGRAMMA VOORJAAR 2012! Van Amsterdam naar Brugge in 40 dagen! Loop dagelijks met 10.000 stappen virtueel van Amsterdam naar Brugge GEZONDHEIDSBEVORDERING EN TEAMBUILDING OP DE WERKPLEK!

Nadere informatie

Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen

Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen Utrechtse Energie! Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen Verbeter de werel Lage Weide op de kaart zetten als duurzaam bedrijventerrein dat wilt u toch ook? Een milieubewuste benadering van

Nadere informatie

De testkaravaan komt er aan!

De testkaravaan komt er aan! Fietscongres Brugge 24 maart 2014 De testkaravaan komt er aan! 1 Sofie Vanhooren dienst mobiliteit De testkaravaan komt er aan! 2 De testkaravaan komt er aan! Weg met de vooroordelen, test het uit! 3 Weg

Nadere informatie

Doe de persoonlijke APK voor ervaren rijders! Daag jezelf uit! Ervaren hoe veilig, duurzaam en zuinig jij echt rijdt? powered by

Doe de persoonlijke APK voor ervaren rijders! Daag jezelf uit! Ervaren hoe veilig, duurzaam en zuinig jij echt rijdt? powered by Doe de persoonlijke APK voor ervaren rijders! Daag jezelf uit! Ervaren hoe veilig, duurzaam en zuinig jij echt rijdt? powered by Even voorstellen: Veilig Verkeer Nederland en VVCR Europe Veilig Verkeer

Nadere informatie

Gemeenteraad. Amsterdam, 31 mei 2007

Gemeenteraad. Amsterdam, 31 mei 2007 Aan: Gemeenteraad Amsterdam, 31 mei 2007 Post us l?1'v9 100C GD Amsterdam T 02; 6262 620 F 02C 5507 310 Giro 18650 service@milieudefensie.nl www.,ti! l ieudefensie.nl Betreft:Gemeenten nemen verkeersaandeel

Nadere informatie

Rapportage VHG MVO Wijzer

Rapportage VHG MVO Wijzer Rapportage VHG MVO Wijzer Van Dijk Groenvoorzieningen BV juni 202 Gegenereerd op 26-0-202 - pagina van voor Van Dijk Groenvoorzieningen BV Rapportage VHG MVO Wijzer Van Dijk Groenvoorzieningen BV Maatschappelijk

Nadere informatie

Opel Insignia Onderzoek onder leaserijders November 2008

Opel Insignia Onderzoek onder leaserijders November 2008 Opel Insignia Onderzoek onder leaserijders November 2008 Belangrijkste uitkomsten Van de leaserijders maakt 71% nooit gebruik van het openbaar vervoer voor het werk. Bij een mogelijkheid voor een nieuwe

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014 Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers Multiscope Banenruil.nl April 2014 Conclusies werknemers» Het is duidelijk dat er veel winst valt te behalen in vermindering

Nadere informatie

Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto

Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto Elektrische auto stoot evenveel CO 2 uit als gewone auto Bron 1: Elektrische auto s zijn duur en helpen vooralsnog niets. Zet liever in op zuinige auto s, zegt Guus Kroes. 1. De elektrische auto is in

Nadere informatie

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Van leaseauto naar zakelijk vervoer op maat 4 antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Als werkgever bent u genoodzaakt uw wagenpark kritisch onder de loep te nemen. Er komen minder opdrachten binnen en

Nadere informatie

Rapportage VHG MVO Wijzer

Rapportage VHG MVO Wijzer Rapportage VHG MVO Wijzer Aardoom Hoveniers B.V. 9 april 202 Gegenereerd op 9-04-202 - pagina van 0 voor Aardoom Hoveniers B.V. Rapportage VHG MVO Wijzer Aardoom Hoveniers B.V. Maatschappelijk verantwoord

Nadere informatie

Milieubarometerrapport 2011

Milieubarometerrapport 2011 Milieubarometerrapport Stimular Milieubarometer - Stimular Inhoud De Milieubarometer vertaalt gegevens zoals elektriciteitsverbruik en afvalproductie naar grafieken en tabellen die de milieubelasting van

Nadere informatie

Voorstel Pilot B-Riders gemeente Eindhoven

Voorstel Pilot B-Riders gemeente Eindhoven Voorstel Pilot B-Riders gemeente Eindhoven Wat is B-Riders? B-Riders is een project opgezet door de provincie Noord Brabant om de drukte op de wegen te verminderen en daarnaast duurzame alternatieven te

Nadere informatie

Waar ligt uw MVO uitdaging?

Waar ligt uw MVO uitdaging? welkom Waar ligt uw MVO uitdaging? Verbeteren imago transportbranche Bijdrage Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Inzage en reductie CO2 uitstoot Reductie brandstof kosten Reductie, banden, schades

Nadere informatie

Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring!

Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring! Lagere CO 2 -uitstoot Meer veilige auto s Keuzevrijheid in vervoer Minder files Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring! www.creatieve-energie.nl De zakelijk gebruikte

Nadere informatie

Rapport. Klimaatvoetafdruk 2010 van Van Vessem & Le Patichou. (openbare versie)

Rapport. Klimaatvoetafdruk 2010 van Van Vessem & Le Patichou. (openbare versie) Rapport Klimaatvoetafdruk 21 van Van Vessem & Le Patichou (openbare versie) Auteur: drs. Han van Kleef Datum: 4 april 211 Document: 2724RAPP1144 Rapport Klimaatvoetafdruk 21 Van Vessem & Le Patichou 1.

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Hoek Hoveniers Versie: 18 januari 2019 Jaarplan CO2 2019

Jaarplan 2019 Hoek Hoveniers Versie: 18 januari 2019 Jaarplan CO2 2019 Jaarplan CO2 2019 November 2018 Inhoud 1. Reductiedoelstellingen... 3 2. Maatregelen en initiatieven... 4 2.1 Maatregelen... 4 2.2. Afwijkingen, corrigerende en preventieve maatregelen... 4 2.3. Initiatieven...

Nadere informatie

Evaluatie gratis openbaar vervoer 65+-ers Rotterdam

Evaluatie gratis openbaar vervoer 65+-ers Rotterdam Evaluatie gratis openbaar vervoer 65+-ers Rotterdam J. Snippe F. Schaap M. Boendermaker B. Bieleman COLOFON St. INTRAVAL Postadres Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl www.intraval.nl

Nadere informatie

WASA KOMT OP VOOR DE PLANEET

WASA KOMT OP VOOR DE PLANEET WASA KOMT OP VOOR DE PLANEET WASA BELOOFT: ONS MERK COMPENSEERT CO 2 VOOR 100% 1 We zijn van mening dat opkomen voor de planeet, door onze ecologische voetafdruk te verkleinen en CO 2 te compenseren, de

Nadere informatie

2013 Eurostar Ashden Award for Sustainable Travel

2013 Eurostar Ashden Award for Sustainable Travel 2013 Eurostar Ashden Award for Sustainable Travel Dit document bevat een overzicht van de vragen die u moet invullen op het online inschrijvingsformulier. Beantwoord deze vragen online op: http://www.ashden.org/travel_awards

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's GRAVENHAGE

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's GRAVENHAGE Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka. Duurzame mobiliteit

VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka. Duurzame mobiliteit VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka Duurzame mobiliteit Bereikbaar Haaglanden en Rijnland overheden samenwerken aan duurzame bereikbaarheid aanbieders producten Kernwoorden: Gedragsverandering en vraagbeïnvloeding

Nadere informatie

Verkeersveiligheid en fietsgebruik in Driebergen- Rijsenburg

Verkeersveiligheid en fietsgebruik in Driebergen- Rijsenburg Verkeersveiligheid en fietsgebruik in Driebergen- Rijsenburg 1. Inleiding Lang was de onveiligheid van het fietsverkeer het enige aandachtspunt in het fietsbeleid. Gelukkig heeft de beleidsmatige aandacht

Nadere informatie

Besparen op parkeerkosten?

Besparen op parkeerkosten? Besparen op parkeerkosten? Met het fietsbeloningssysteem Trappers levert fietsen naar het werk meer op dan ooit Trappers brengt uw bedrijf in beweging Trappers is het eerste fietsbeloningssysteem dat het

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. Bijtelling, investeringsaftrek, bpm, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling Uitgangspunten Verkeersbeleid januari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de

Nadere informatie

Legrand Nederland B.V.

Legrand Nederland B.V. 1 van 9 Rapportage CO -voetafdruk Opgemaakt door Marieke Megens Legrand Nederland B.V. Periode: 1 januari t/m 31 december 014 Datum: 11 februari 015 Climate Neutral Group BV Donkerstraat 19a 3511 KB Utrecht

Nadere informatie

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu.

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu. www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

De Rabobank is een unieke bank. Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. We zijn een coöperatie.

De Rabobank is een unieke bank. Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. We zijn een coöperatie. In deze folder leest u wie we zijn, wat we doen en op welke manieren u ons kunt bereiken. U ervaart onze maatschappelijke betrokkenheid in Enschede en Haaksbergen. En u leest waarom lid worden van Rabobank

Nadere informatie

Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen

Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen Na deze toolbox begrijp je: Wat Duurzaam Ondernemen betekent Waarom het Belangrijk is om CO2 uitstoot te verminderen Welke Richtlijn SPIE hanteert om duurzaam

Nadere informatie