Omzet wordt het meest gebruikt voor de indeling van klanten maar is niet per se het beste selectiecriterium.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omzet wordt het meest gebruikt voor de indeling van klanten maar is niet per se het beste selectiecriterium."

Transcriptie

1 Actieve marktbewerking in verkoopteams De binnendienst en de buitendienst groeien naar elkaar toe. In steeds meer bedrijven heeft de binnendienst een actieve, klant- en servicegerichte rol in het verkoopproces. Dankzij verregaande automatisering en uiteenlopende hulpmiddelen, zijn buitendienstmedewerkers minder afhankelijk van hun collega s van de binnendienst voor bijvoorbeeld het maken van correspondentie. De samenwerking kan zich dan werkelijk richten op het gezamenlijk behalen van verkoopdoelstellingen door uitvoering van contacten op afstand en in het acquireren van nieuwe klanten of opdrachten. In een modern verkoopbedrijf werken binnendienst en buitendienst nauw samen in een sfeer van wederzijds vertrouwen. Waar vroeger nog de uitdrukking mijn klant klonk, wordt nu gesproken over onze klant. De buitendienst vertrouwt erop dat de klanten bij de binnendienst dezelfde aandacht krijgen, en omgekeerd is de goed getrainde binnendienstmedewerker in staat zorgvuldig te beoordelen wanneer een klant zoveel waarde in de toekomst kan hebben dat aandacht van de buitendienst gewenst is. Een klantgerichte binnendienstmedewerker is de spil van het communicatieproces. De klant zal immers vaker naar jouw bedrijf bellen dan rechtstreeks op het mobiele nummer van de buitendienstmedewerker. Daarom is het raadzaam dat jouw goede klanten je persoonlijk kennen. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld af en toe met de buitendienst mee te gaan of deel te nemen aan een beurs. Zo ontstaat een waardevolle driehoeksrelatie klant-binnendienst-buitendienst. Effectieve marktbewerking Bedrijven kiezen in hun strategie voor marktbewerking voor een steeds meer doelmatige inzet van middelen. Vanuit dit oogpunt zijn de vanzelfsprekende contacten via de vertegenwoordiger zoals vroeger gebruikelijk bijna niet meer van toepassing. De inspanning van een bedrijf naar de klant hangt nu meer af van o.a.: (potentiële) omzet winstbijdrage van de klant imago strategisch belang klantvraag voor inspanning inspanning van de concurrent naar klanten Omzet wordt het meest gebruikt voor de indeling van klanten maar is niet per se het beste selectiecriterium. Ieder bedrijf heeft dus verschillende soorten klanten, voor iedere groep past een andere klantbenadering.

2 Figuur 1 Klantgroepen De driehoek klant-binnendienst-buitendienst Er bestaat een beeld van de werkverhouding tussen binnendienst en buitendienst, dat in het verleden in veel bedrijven werd gehanteerd en af en toe nog voorkomt. Om maar eens te overdrijven: het gaat om de soort organisatie waar de buitendienst een of twee keer per dag naar kantoor belt met opdrachten om stapels offertes uit te werken waarvan maar een klein deel werkelijk scoort. In een dergelijke situatie werkt de binnendienst passief, en is het in wezen niet veel meer dan een telefooncentrale, een typekamer en een berichtenservice. De moderne binnendienst staat echter op gelijk niveau met de buitendienst. Er worden aan de ontwikkeling van binnendienstmedewerkers dan ook terecht steeds hogere eisen gesteld voor wat betreft hun persoonlijke kwaliteiten en hun verkoopvaardigheden. Wanneer de verkoopleiding er in slaagt een organisatie te bouwen waarin binnendienst en buitendienst hun werk op een intelligente manier met elkaar delen, dan ontstaat een sfeer waarin het behalen van verkoopdoelstellingen een plezier wordt voor iedereen. Het meeste plezier van een goede samenwerking tussen binnendienst en buitendienst ervaart echter jouw klant. Klanten vinden het plezierig als jouw bedrijf gemakkelijk te bereiken is, vooral per telefoon en per . Als jouw klant door jou altijd goed geholpen wordt, zul je met zijn loyaliteit beloond worden. Je collega van de buitendienst zal doorgaans minder goed bereikbaar zijn. Hij is immers altijd in gesprek met andere klanten of onderweg waardoor alleen een kort contact via de mobiele telefoon mogelijk is. Vanuit de doelmatige inzet van middelen binnen een organisatie is de rol van de commerciële binnendienst in belang toegenomen. Kennis op gebied van internet, direct mail, en callcenter activiteiten zijn belangrijk om de steeds belangrijker wordende functie goed te kunnen invullen. De organisatie van binnendienst en buitendienst kan zeer verschillend zijn per bedrijf. Sommige bedrijven hebben helemaal geen buitendienst en werken dus uitsluitend met

3 binnendienstmedewerkers. Een klantenbezoek van een buitendienstmedewerker kost afhankelijk van de soort verkoop en de markt tussen 100 en 1000 per bezoek. Voor andere bedrijven is de opbouw van de commerciële binnendienst nieuw en is men nog bezig de optimale werkvorm te structureren. In dergelijke situaties kan het voorkomen dat medewerkers die vroeger administratieve of secretariële taken hadden, nu een nieuwe uitdaging vinden in het commerciële proces. In grotere verkoopbedrijven zijn meer buiten- en binnendienstmedewerkers werkzaam. Hoe werken deze samen? Hieronder staan enkele modellen. Model 1 Ad hoc In deze ad-hoc-organisatie is communicatie tussen buitendienst en binnendienst verschillend van dag tot dag. De hulp wordt ingeroepen van diegene die tijd of kennis heeft. Deze organisatievorm kan goed werken mits de groep klein is en iedereen elkaar goed kent. Het gevaar bestaat dat een andere binnendienstmedewerker niet met een lopende zaak bekend is als de klant opbelt. Onderlinge uitwisseling van informatie, mondeling of in een klanteninformatiesysteem is onontbeerlijk. Dit model komt veel voor bij organisaties met eenmalige opdrachten. Het werk wordt gedaan door de binnen- of buitendienstmedewerker die tijd heeft. Model 2 Koppelvorming Koppelvorming houdt in dat binnendienst en buitendienst in teams van twee aan elkaar gekoppeld worden. Dit vereist dat de leden van elk koppel over en weer op basis van goed vertrouwen met elkaar kunnen samenwerken. Denk maar eens welk vertrouwen twee politiemensen samen op patrouille in elkaar moeten kunnen stellen. Meestal vinden klanten deze vorm het prettigst. Zij weten precies wie bij ze op bezoek komen en ze weten precies naar wie ze moeten vragen als ze naar het bedrijf bellen. Bovendien vertrouwen ze erop dat binnendienst en buitendienst elkaar informeren. Dit model is vooral wenselijk bij vaste teams met vaste klanten. Als het bedrijf beschikt over een goed werkend klanteninformatiesysteem (CRM) dan is het overdragen van contacten bijvoorbeeld tijdens verlof een eenvoudige zaak.

4 Model 3 Ongelijke vormen Het voorbeeld aan de linkerzijde getuigt van een groep buitendienstmedewerkers die zich erg onafhankelijk opstelt en minder directe dienstverlening van een kantoor nodig heeft. De buitendienstmedewerker heeft een kantoor aan huis en beschikt over de middelen om zelf offertes of verkoopbrieven te verzorgen. Mogelijk is zijn kantoor op grote afstand van het hoofdkantoor. Een voorbeeld hiervan is een Amerikaanse exporteur die zaken wil doen in heel Europa en een hoofdkantoor in de omgeving van Amsterdam opzet. De verkoop in andere Europese landen kan door agentschappen worden uitgevoerd met kantoren aan huis. Omdat deze agentschappen een grote mate van onafhankelijkheid genieten is een minimale binnendienstbezetting hier voldoende. Het voorbeeld aan de rechterzijde doet denken aan een organisatie die een groot deel van de marktbewerking uitvoert door een binnendienst, of klanten die veel nazorg, service en/of aanvullende producten of diensten nodig hebben. In een dergelijke situatie is de ondersteuning van een team gerechtvaardigd. Er bestaan natuurlijk ook tussenvormen. Model 4 Teamverkoop (een voorbeeld) Bij zeer grote projecten (denk maar eens aan de verkoop van vliegtuigen, of een olieplatform) of bij zeer belangrijke klanten van een organisatie zullen tussen leverancier en klant contacten op diverse niveaus gelijktijdig plaatsvinden. Ook in teamverkoop neem je als medewerker commerciële binnendienst een belangrijke plaats in. Je bent het communicatiecentrum van het hele project en dient van alle ontwikkelingen op de hoogte te zijn. Al deze organisatievormen hebben een doel gemeen. Alle zijn ze erop gericht om jouw klant optimaal te dienen. De klant wenst een gemakkelijke commerciële communicatie met jouw bedrijf. Terecht verdient de klant het dan ook centraal te worden gesteld in de driehoek klant-binnendienstbuitendienst. (zie ook uit Kruip in de huid van de klant, hoofdstuk 3, paragraaf De piramide op zijn kop gezet, blz. 53 e.v.). Het moet voor de klant een genoegen zijn om te communiceren met jouw bedrijf. De samenwerking tussen binnendienst en buitendienst moet dermate probleemloos verlopen dat de contacten naadloos in elkaar over gaan. Als je de klant adequaat en klantvriendelijk behandelt, zal de klant in toekomst veel liever naar het bedrijf bellen dan naar het mobiele nummer van de buitendienstmedewerker die geen gegevens tot zijn beschikking heeft. Je wordt zo het rustpunt en kunt moeiteloos inspelen op vragen van de klant omdat u van de zaken op de hoogte bent.

5 Figuur 2 De driehoeksrelatie klant-binnendienst-buitendienst De kerntaken van de binnendienst Het werken in de commerciële binnendienst is erg veelzijdig. De aard van de contacten van de binnendienst is veelal telefonisch of schriftelijk. De commerciële binnendienst heeft twee kernfuncties: 1. Verkopen van producten en diensten 2. Opbouwen en onderhouden van relaties Functie 1 Verkopen van producten en diensten De commercieel medewerker binnendienst benadert de klant in opdracht van de leidinggevende, de commercieel medewerker buitendienst of volgens het verkoopplan. Hij oriënteert zich op de klant. Neemt de klantgegevens door in het dossier en bepaalt op welke wijze en voor welk deel van het product- of dienstenassortiment hij de klant telefonisch gaat benaderen. Vervolgens wordt het verkoopgesprek uitgevoerd en wordt het offerte- en ordertraject uitgezet. Activiteiten die behoren tot de persoonlijke verkoop zijn: prospectselectie opstellen telefoonscript actieve telefonische verkoop (u belt de klant met een voorstel) passieve telefonische verkoop (de klant bel je met een vraag) verzorgen van verkoopbrieven en offertes afsluiten en aflevering beheer van het verkoopinformatiesysteem Op basis van de door de klant of collega in de buitendienst aangedragen gegevens moet een commercieel aantrekkelijke offerte worden opgesteld of moet deze worden gecontroleerd. Hiervoor worden soms ook calculaties opgesteld en worden prijs-, leverings- en betalingsvoorwaarden toegevoegd. Kort na verzending en na overschrijding van de offertetermijn wordt contact opgenomen met de klant door de medewerker binnendienst. Meestal is deze ook de eerste die een nieuwe opdracht onder ogen krijgt. Afhankelijk van de regels in jouw bedrijf zal de opdracht ofwel direct in behandeling worden genomen of zal eerst de betreffende buitendienst medewerker gesproken moeten worden om de juistheid van de opdracht te bevestigen. Als de order is geaccepteerd is de binnendienst ook meestal betrokken bij de levering en vooral op de controle (monitoring) van de juistheid van de levering. Bij vertragingen heeft de binnendienst een kritieke rol. Meestal ben jij het die de klant opbelt om het nieuws over een vertraging in de levering te vertellen. Je activiteiten zijn dus: acceptatie van nieuwe orders

6 controle van juistheid van de orders toezicht op de uitlevering levertijdbewaking klantcontact bij vertraging Functie 2 Opbouwen en onderhouden van relaties Nadat de klant heeft besteld is het behoud van de relatie meestal een taak voor de binnendienst. Je zorgt ervoor dat jouw klant goede service krijgt en dat de relatie wordt versterkt. En als de klant een klacht heeft ben je de eerste die het hoort. Vaak is de binnendienst ook de aangewezen afdeling om oude klanten (klanten die lange tijd niets meer hebben gekocht) te activeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een gestructureerde belactie. Tevens wordt vanuit deze kerntaak gericht op zoek gegaan naar input voor het marketingplan. Vanuit de contacten worden relevante klant-, markt- en productontwikkelingen gerapporteerd. Op basis van deze informatie wordt van de medewerker binnendienst ook verwacht dat zij voorstellen doen voor het verkoopplan en marketingdoelstellingen weten te vertalen naar concrete verkoopdoelstellingen en acquisitie-/verkoopacties of het verbeteren van service en dienstverlening. Kortom, jouw activiteiten binnen het opbouwen en onderhouden van relaties: verzamelen van marktinformatie (onderdelen van) het verkoopplan opstellen acquireren van klanten en opdrachten informeren adviseren van klanten t.b.v. de dienstverlening uitvoeren promotie activiteiten signaleren en behandelen van klachten In het bouwen en onderhouden van relaties is de samenwerking met de buitendienst essentieel. Zowel de binnen- als de buitendienstmedewerker hebben immers contact met de klant. Op basis van de effectiviteit voor de organisatie wordt een medewerker ingezet deze taak te vervullen.

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Commercieel Medewerker

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Commercieel Medewerker Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Commercieel Medewerker Kwalificatie: Contactcenter medewerker Crebonummer: 90114 Niveau : 3 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 Deel A: Beeld van de beroepengroep

Nadere informatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Commercieel medewerker binnendienst niveau 3. Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Commercieel medewerker binnendienst niveau 3. Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie Voorbeeld Praktijkopdracht Commercieel medewerker binnendienst niveau 3 Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie Kwalificatiedossier Commercieel medewerker 2011-2012 Kwalificatie

Nadere informatie

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Basisdeel - Kerntaak 2 student studentnummer bedrijf praktijkopleider

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Commercieel Medewerker

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Commercieel Medewerker Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Commercieel Medewerker Kwalificatie: Commercieel medewerker binnendienst Crebonummer: 90111 Niveau : 3 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 Deel A: Beeld van

Nadere informatie

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3. Basisdeel - Kerntaak 2 Voert het verkooptraject uit

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3. Basisdeel - Kerntaak 2 Voert het verkooptraject uit Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3 Basisdeel - Kerntaak 2 deelnemer bedrijf praktijkopleider school praktijkbegeleider Datum nulmeting Datum voortgangsmeting crebonummer

Nadere informatie

Inhoudsopgave Het verkooptraject

Inhoudsopgave Het verkooptraject Inhoudsopgave Het verkooptraject Scoren.info Hoofdstuk 1 De verkoopcyclus 1.1 De verkoopcyclus 1.2 Prospectwerving 1.3 Activiteiten om van prospects klanten te maken 1.4 Het behouden van klanten 1.5 De

Nadere informatie

In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied. Mbo-beroep in beeld Commercieel medewerker binnendienst mbo-beroep, niveau 3 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Commercieel Medewerker

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Commercieel Medewerker Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Commercieel Medewerker Kwalificatie: ( Junior ) Accountmanager Crebonummer: 93801 Niveau : 4 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 Deel A: Beeld van de beroepengroep

Nadere informatie

School voor Commerciële Dienstverlening. handel. Manager Retail. Verkoopspecialist. Verkoper

School voor Commerciële Dienstverlening. handel. Manager Retail. Verkoopspecialist. Verkoper School voor Commerciële Dienstverlening handel Manager Retail Verkoopspecialist Verkoper School voor Commerciële Dienstverlening handel manager retail verkoopspecialist verkoper Deze opleidingen kun je

Nadere informatie

Commercieel medewerker binnendienst

Commercieel medewerker binnendienst Commercieel medewerker binnendienst Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij.

Nadere informatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie Voorbeeld Praktijkopdracht (Junior) accountmanager niveau 4 Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie Kwalificatiedossier Commercieel medewerker 2011-2012 Kwalificatie (Junior) accountmanager

Nadere informatie

VERKOPEN EN ACQUIREREN

VERKOPEN EN ACQUIREREN VERKOPEN EN ACQUIREREN driedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt meer commercieel succes door je eigen verkoopvaardigheden verder

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Commercieel medewerker binnendienst mbo-beroep, niveau 3

MBO-beroep in beeld. Commercieel medewerker binnendienst mbo-beroep, niveau 3 MBO-beroep in beeld Commercieel medewerker binnendienst mbo-beroep, niveau 3 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in

Nadere informatie

Trainingen & Workshops VvKR

Trainingen & Workshops VvKR Trainingen & Workshops VvKR 13 december 2014 Willeke Bouwer De kracht van Peper Hét trainingsbureau in de reisbranche Communicatie, verkoop en management Praktisch en direct bruikbaar 9 de Verkiezing Reisbureau

Nadere informatie

Branchetoetsdocument: Commerciële vaardigheden 1

Branchetoetsdocument: Commerciële vaardigheden 1 pagina 1 van 6 Branchetoetsdocument: Commerciële vaardigheden 1 Versie 4.3, per 1-09-2009 vervangen door Commerciële Basiskennis, per 1-01-2011 vervallen Deelbranche(s) Personenauto Algemene beschrijving

Nadere informatie

TRAINING Doelgericht communiceren

TRAINING Doelgericht communiceren TRAINING Doelgericht communiceren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING DOELGERICHT COMMUNICEREN In de organisatie nemen de medewerkers van de binnendienst

Nadere informatie

Praktijkopdracht 2.8 Voert aftersales uit

Praktijkopdracht 2.8 Voert aftersales uit Praktijkopdracht 2.8 Voert aftersales uit Activiteiten Begeleiden van uitlevertrajecten bij accounts Voeren van aftersales-gesprekken met accounts Kwalificatiedossier Commercieel medewerker 2008-2009 Uitstroom

Nadere informatie

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Basisdeel - Kerntaak 3 student studentnummer bedrijf praktijkopleider school

Nadere informatie

MUTSAERTS FUNCTIEBESCHRIJVING. Pensioenadviseur / lid Management Team

MUTSAERTS FUNCTIEBESCHRIJVING. Pensioenadviseur / lid Management Team MUTSAERTS FUNCTIEBESCHRIJVING Pensioenadviseur / lid Management Team MUTSAERTS INHOUDSOPGAVE 1) Doel van de functie..blz. 3 2) Plaats in de organisatie..blz. 3 3) Taken & resultaatgebieden..blz. 3 4) Verantwoordelijkheden..blz.

Nadere informatie

Lesbrief: Inkopen op kantoor Thema: Wat is er?

Lesbrief: Inkopen op kantoor Thema: Wat is er? Lesbrief: Inkopen op kantoor Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Veel bedrijven hebben een administratieve afdeling. Mensen die op zo n afdeling

Nadere informatie

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3 Basisdeel - Kerntaak 1 Onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid deelnemer bedrijf praktijkopleider school

Nadere informatie

TRAINING Telefonisch verkopen

TRAINING Telefonisch verkopen TRAINING Telefonisch verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TELEFONISCH VERKOPEN Doordat de concurrentie toeneemt en je klant dus meer keuze

Nadere informatie

Het comfort van complete logistieke dienstverlening

Het comfort van complete logistieke dienstverlening Het comfort van complete logistieke dienstverlening Wij bieden maatwerk voor iedere opdrachtgever, voor de beste prijs. Wij zijn Montrieurs. Montrieurs is de complete logistieke dienstverlener die zorgt

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie VERKOOPTECHNIEKEN. Lestijden 40 Studiepunten 40 Ingeschatte totale 40 uur studiebelasting

ECTS-fiche. 1. Identificatie VERKOOPTECHNIEKEN. Lestijden 40 Studiepunten 40 Ingeschatte totale 40 uur studiebelasting ECTS-fiche Opzet van de ECTS-fiche is om een uitgebreid overzicht te krijgen van de invulling en opbouw van de module. Er bestaat slechts één ECTS-fiche voor elke module. 1. Identificatie Opleiding VERZEKERINGEN

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3. Basisdeel - Kerntaak 3 Zorgt voor relatiebeheer en klantenservice

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3. Basisdeel - Kerntaak 3 Zorgt voor relatiebeheer en klantenservice Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3 Basisdeel - Kerntaak 3 deelnemer bedrijf praktijkopleider school praktijkbegeleider datum nulmeting datum voortgangsmeting crebonummer

Nadere informatie

Welkom Introductie Netwerk Member programma

Welkom Introductie Netwerk Member programma Welkom Introductie Netwerk Member programma 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Wie is MOBICROSS? DEEL 2 MOBICROSS doet het anders DEEL 3 Het Netwerk Member programma DEEL 4 Het Netwerk Member Commissie

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen.

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen. Inleiding Wil je weten hoe je acquisitie aanpakt? Commerciële kansen beter benut? Of misschien gewoon meer opdrachten binnenhaalt? Dan is deze waaier voor jou bedoeld. Je krijgt een helder overzicht van

Nadere informatie

Klantgerichtheid in de praktijk

Klantgerichtheid in de praktijk Klantgerichtheid in de praktijk Waarom de klant vraagt om persoonlijk leiderschap dr. Zanna van der Aa Programma manager First Time Right Delta Lloyd Groep 30 oktober 2013 Stichting Toetsing Verzekeraars

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING SWOA

PRIVACYVERKLARING SWOA PRIVACYVERKLARING SWOA 190327 Privacyverklaring SWOA at kb jvda HK Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Verwerking van persoonsgegevens... 2 3. Beveiliging en geheimhouding... 3 4. Contact met SWOA... 4

Nadere informatie

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01 Functieomschrijving office-coördinator Taken en Werkzaamheden Tot de aandachtsgebieden van office-coördinator behoren 'Beleid', Externe contacten, Communicatie en Relatiebeheer, Financiën, Advisering,

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 Persoonlijke verkoop en sales promotion

Hoofdstuk 17 Persoonlijke verkoop en sales promotion Hoofdstuk 17 Persoonlijke verkoop en sales promotion Leerdoelen Bespreken welke rol verkopers spelen in het creëren van waarde voor klanten en het opbouwen van klantrelaties. De belangrijkste stappen in

Nadere informatie

TRAINING Account Management

TRAINING Account Management TRAINING Account Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ACCOUNT MANAGEMENT Steeds vaker blijkt dat ondernemingen het aantal toeleveranciers

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

Het komt vaak voor dat je informatie moet inwinnen voordat je begint met het opstellen van een activiteitenplan.

Het komt vaak voor dat je informatie moet inwinnen voordat je begint met het opstellen van een activiteitenplan. Theorie Inleiding Als je een taak moet uitvoeren, kom je in actie. Vaak is het verstandig om eerst te bedenken wat je gaat doen en hoe je dit gaat doen voordat je een taak gaat uitvoeren. Tijdens het bedenken

Nadere informatie

(Junior) accountmanager

(Junior) accountmanager Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl (Junior) accountmanager Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Scoren met communicatie

Scoren met communicatie Focus op je klant Scoren met communicatie Inleiding Druk, druk druk Ik hoor vaak van ondernemers: ik ben druk, druk, druk, maar waarmee eigenlijk? Tijd maken om mijn doelen te bereiken. sneeuwen regelmatig

Nadere informatie

Opleiding Vertegenwoordiger.

Opleiding Vertegenwoordiger. Opleiding Vertegenwoordiger www.bpmo-academy.nl Wat doet een Vertegenwoordiger? Een vertegenwoordiger is iemand die namens een bedrijf klanten of mogelijke klanten bezoekt om ze te enthousiasmeren voor

Nadere informatie

TRAINING Grote orders binnenhalen

TRAINING Grote orders binnenhalen TRAINING Grote orders binnenhalen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING GROTE ORDERS BINNENHALEN Een kleine order is vaak in één verkoopgesprek

Nadere informatie

TRAINING Het verkopen van de prijs

TRAINING Het verkopen van de prijs TRAINING Het verkopen van de prijs www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management De prijs is vaak een moeilijk onderwerp. Het zorgt voor veel discussies en veel

Nadere informatie

Competentie Confrontatie matrix

Competentie Confrontatie matrix Competentie Confrontatie matrix Inleiding 2 Opdracht 3 Invulmatrix 4 Voorbeeldmatrix 5 1 Inleiding Entrepreneur Consultancy heeft als missie het ontwikkelen van ondernemerschap. Er zijn veel ondernemers,

Nadere informatie

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member?

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Word klant DEEL 2 Hoe schrijf ik mij in als Netwerk Member? DEEL 3 Hoe werf ik Members? DEEL 4 Hoe werf ik Netwerk Members? 2014

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 1 van 5 Vragen competentiescan POP Leidinggevenden Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

Behoeftegericht verkopen

Behoeftegericht verkopen TRAINING Behoeftegericht verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEHOEFTEGERICHT VERKOPEN Klanten kopen geen producten. Ze kopen wat die

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

Voor meer informatie over homedna verwijzen wij u naar onze website www.homedna.nl pag. 1

Voor meer informatie over homedna verwijzen wij u naar onze website www.homedna.nl pag. 1 HomeDNA maakt de marketing, verkoop en/of verhuur van uw nieuwbouwprojecten effectiever en efficiënter. Alle partijen en processen bij elkaar in een enkel platform. Vanaf voor start verkoop en/of verhuur

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

(Junior) accountmanager

(Junior) accountmanager Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl (Junior) accountmanager Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Organiseren werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Inhoud 1. Organiseren is keuzes maken 6. Planning en digitaal organiseren 7. E-mail organiseren Pagina

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

Manager van nu... maar vooral van morgen

Manager van nu... maar vooral van morgen Manager van nu... maar vooral van morgen Leidinggeven met inhoud en in verbinding, met inspiratie, energie en plezier, en dat binnen je organisatie mogelijk maken Er kan zoveel meer Uitgaan van klanten,

Nadere informatie

Tips voor verkoop in de bouw. Staat uw Acquisitie Realisatie Monitor op scherp?

Tips voor verkoop in de bouw. Staat uw Acquisitie Realisatie Monitor op scherp? Tips voor verkoop in de bouw Staat uw Acquisitie Realisatie Monitor op scherp? Tips voor verkoop in de bouw Staat uw Acquisitie Realisatie Monitor op scherp? Hoe succesvol is uw verkoopbeleid? Welke belangrijke

Nadere informatie

90099 boekjewaardenuitkomst_rr' :59:48

90099 boekjewaardenuitkomst_rr' :59:48 T.E.A.M. initiatief 90099 boekjewaardenuitkomst_rr'016 16 09-06-2009 15:59:48 Initiatief leidt tot resultaat! De eerste kernwaarde uit ons T.E.A.M.- project heeft in de afgelopen maanden centraal gestaan.

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer!

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! brochure.indd 1 07-02-12 11:02 brochure.indd 2 07-02-12 11:02 Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix optimus is

Nadere informatie

Commercieel Duits voor de Binnendienst

Commercieel Duits voor de Binnendienst Taaltrainingen & Workshops Duits 2013 Commercieel Duits voor de Binnendienst Unser Angebot an Sie! & Training Commercieel Duits In 4 dagdelen naar een effectieve binnendienst en meer Duitse klanten Medewerkers

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

ACCOUNTPLAN. Volgens de pragmatische KSC aanpak

ACCOUNTPLAN. Volgens de pragmatische KSC aanpak ACCUNTPLAN Volgens de pragmatische KSC aanpak Een accountplan maken Aan het eind van het jaar worden verkopers en account managers gevraagd weer na te denken over de doelstellingen, targets en resultaten

Nadere informatie

TRAINING Credit marketing

TRAINING Credit marketing TRAINING Credit marketing www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING CREDIT MARKETING Een eendaagse groepstraining die is gericht op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014 woensdag 8 januari 2014 Rapportage Een competentie is een samenspel van wat je weet, kunt, wilt en wat je durft. Het gaat dus om dit klavertje-vier dat een verkoper in staat stelt in concrete situaties

Nadere informatie

> Inhoud. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk

> Inhoud. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk > Inhoud Elke kaart aan de voorzijde behandelt een onderwerp uit het acquisitieproces. De achterkant van de kaart is telkens een verdieping van de voorkant. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk

Nadere informatie

Commercieel medewerker

Commercieel medewerker Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Commercieel medewerker Studierichting Commercieel Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Werken als Interieuradviseur

Werken als Interieuradviseur 1 2 3 4 Werken als Interieuradviseur Interieuradviseur Wat laat je zien? Je durft, bent creatief en klantgericht Je adviseert de klant vakkundig en enthousiast Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen,

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES www.canvasscompany.nl 10 TIPS MEER KLANTEN EN MEER OMZET Voor veel directeuren, ondernemers en verkopers is het een ware uitdaging. Werkt je

Nadere informatie

Indicator. Hoe laat is het in uw onderneming? Adburdias BV De Botter 9, 3742 GA Baarn

Indicator. Hoe laat is het in uw onderneming? Adburdias BV De Botter 9, 3742 GA Baarn Indicator Hoe laat is het in uw onderneming? Adburdias BV De Botter 9, 3742 GA Baarn www.adburdias.nl 035-542 9142 info@adburdias.nl Dienstverlening als beheersbaar proces Dienstverleners beweren dikwijls

Nadere informatie

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Basisdeel - Kerntaak 1 Onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur

TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING SERVICETECHNICUS ALS AMBASSADEUR Servicetechnici vormen het gezicht

Nadere informatie

GEBRUIKSSCENARIO'S. Gebruik Yammer als uw sociale werkruimte en open de samenwerking, innovatie en de betrokkenheid.

GEBRUIKSSCENARIO'S. Gebruik Yammer als uw sociale werkruimte en open de samenwerking, innovatie en de betrokkenheid. C ATA L O G U S M E T GEBRUIKSSCENARIO'S Gebruik Yammer als uw sociale werkruimte en open de samenwerking, innovatie en de betrokkenheid. Catalogus met Yammergebruiksscenario's Yammer is uw sociale werkruimte,

Nadere informatie

Kerntaak 1: Onderzoekt de markt en maakt plannen

Kerntaak 1: Onderzoekt de markt en maakt plannen Kerntaak 1: Onderzoekt de markt en maakt plannen Werkproces 1.1: Verzamelt klant-, product- en/of marktinformatie De commercieel medewerker binnendienst verzamelt gericht relevante gegevens c.q. informatie

Nadere informatie

Competentieprofiel Teamleider Scouting Lambertus Reuver

Competentieprofiel Teamleider Scouting Lambertus Reuver Competentieprofiel Teamleider Scouting Lambertus Reuver Leeswijzer Voor je ligt het competentieprofiel van de teamleider. Het profiel beschrijft wat er van een goed functionerende teamleider wordt verwacht.

Nadere informatie

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten?

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Inleiding Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Er zijn geruchten dat Amazon een dergelijke gedetailleerde kennis van haar klanten

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

Strategisch netwerken. 02 september 2015

Strategisch netwerken. 02 september 2015 Strategisch netwerken 02 september 2015 Strategisch netwerken ## augustus 2015 Onderwerpen Diverse strategieën. Opdrachten. Zet aan tot actie om een keuze te maken. Focus. Doe het constant. 3 Inleiding

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9c Competentiescan blz. 1 van 6 Vragen competentiescan POP Overige Functies Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

Acquireren. Sander Maarleveld februari Salesadvies op maat. Copyright ALECT All rights reserved.

Acquireren. Sander Maarleveld februari Salesadvies op maat. Copyright ALECT All rights reserved. Acquireren Salesadvies op maat. Sander Maarleveld februari 2013 De hierna volgende sheets zijn gebruikt bij een presentatie gegeven door Sander Maarleveld van ALECT voor het CJB Rotterdam op 13 februari

Nadere informatie

AFTERSALES GROUP WFT DIENSTENWIJZER

AFTERSALES GROUP WFT DIENSTENWIJZER AFTERSALES GROUP WFT DIENSTENWIJZER De Aftersales Group biedt onder meer diensten die vallen onder De Wet op het financieel toezicht (Wft). Aftersales Group treedt onder meer op als assurantiebemiddelingsbedrijf

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Onze troeven POSITIEF KLANTCONTACT

Onze troeven POSITIEF KLANTCONTACT daar spreekt u mee. Onze troeven 24+ contactcenter biedt een brede waaier aan diensten en realiseert jaar na jaar een groeiend aantal klantcontacten. De kwaliteit van de interactie met uw klant staat hierbij

Nadere informatie

TEGELS DEPAEPE zoekt een administratief/commerciële bediende

TEGELS DEPAEPE zoekt een administratief/commerciële bediende administratief/commerciële bediende Uw taak: Na een intense inwerkperiode waarin u vertrouwd wordt gemaakt met de organisatie, de activiteit en de klanten van ons bedrijf, wordt u ingeschakeld in de commerciële

Nadere informatie

In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied. Mbo-beroep in beeld (Junior) accountmanager mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

Nadere informatie

Kerntaak 1: Onderzoekt de markt en maakt plannen

Kerntaak 1: Onderzoekt de markt en maakt plannen Kerntaak 1: Onderzoekt de markt en maakt plannen Werkproces 1.1: Verzamelt klant-, product- en/of marktinformatie De contactcenter medewerker signaleert en verzamelt in opdracht gericht in klantcontacten

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Brochure administratieve opleidingen Verbeter je kennis én haal het beste uit jezelf! www.sweeburg.nl 1 Jouw talenten en kwaliteiten ontwikkelen? ChainWorks opleidingen

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Commercieel Medewerker Binnendienst

Commercieel Medewerker Binnendienst Commercieel Medewerker Binnendienst Niveau 3 Een samenwerking tussen Summa Business en Summa Zakelijke dienstverlening 1 Inhoud 1. Commercieel Medewerker Binnendienst 2. Doelgroep 3. Toelaatbaarheid 4.

Nadere informatie

Klantgerichte ondernemingen. Werk als één team aan duurzame klantrelaties

Klantgerichte ondernemingen. Werk als één team aan duurzame klantrelaties Klantgerichte ondernemingen Werk als één team aan duurzame klantrelaties Werk samen met uw team aan duurzame relaties Samenwerking is de sleutel tot goed relatiemanagement. Als Verkoop en Marketing zaken

Nadere informatie

Beoordelingsformulier beroepspraktijkvorming

Beoordelingsformulier beroepspraktijkvorming Beoordelingsformulier beroepspraktijkvorming Secretarieel & Administratie Juridisch-administratieve beroepen Juridisch-administratief dienstverlener Niveau 4 - crebo: 25145 (praktijkopleider) Naam student

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder

Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder Informatiebrochure Inhoud Waarom een Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder? 3 Voor wie is de Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder bestemd? 3 Resultaten van de opleiding

Nadere informatie

Contactcenter medewerker

Contactcenter medewerker Contactcenter medewerker Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

TRAINING Doelgericht communiceren

TRAINING Doelgericht communiceren TRAINING Doelgericht communiceren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING DOELGERICHT COMMUNICEREN In de organisatie nemen meer dan alleen de buitendienst

Nadere informatie

Waarom telefonie via je ICT-partner?

Waarom telefonie via je ICT-partner? Waarom telefonie via je ICT-partner? De toekomst is begonnen. Iedereen - je concurrent ook - maakt telefonie onderdeel van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee ontstaan eindeloze mogelijkheden om de kracht

Nadere informatie

DIT DOEN WIJ VOOR U. Alles wat u moet weten.

DIT DOEN WIJ VOOR U. Alles wat u moet weten. DIT DOEN WIJ VOOR U Alles wat u moet weten. 2 Inleiding U denkt erover een financieel product af te sluiten. Wie weet heeft u die beslissing zelfs al genomen. Daar komt enorm veel bij kijken. Wij willen

Nadere informatie