Verslag Vergadering Netwerkcomité

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Vergadering Netwerkcomité 04.02.2011"

Transcriptie

1 Verslag Vergadering Netwerkcomité Aanwezig: Listel: Kristel Vanden Driessche en Wendy Coemans CGG/LITP: Anne Neyskens DAGG: Hans Schröter en Annelies Vanlangenaeker CAD: Marcel Vanhex Jessa Ziekenhuis: Anita Jans BASIS: Tom Beenaerts BEWUST: Niek Geuens Psychiatrische Centra St Truiden: Luc Schalenbourg en Marie-Paule Clerinx PVT Ziekeren: Jaak Poncelet LITP Revals en De Link: Jos Aben Huisartsen: Johan Vandervelden en Pierre Sijbers Thuiszorgdiensten: Solange Indekleef, Marijke Groenen en Frederix Mieke Similes: Hilde Vanderlinden. Verontschuldigd: RZ Sint Trudo: Nicole Van Hoof Sint Franciscusziekenhuis: Dr. Sven Estercam en Dr. Gert Neirinck BASIS: Sabine Baptist Beschut Wonen West Limburg: Joris Smets Similes: Mieke Craymeersch PC Ziekeren: Dr. Goeyvaerts Agenda: Verslag vorige vergadering: overlopen en goedgekeurd. Intentieverklaring tot samenwerking: Actoren: - De thuiszorgdiensten vermelden als volgt: Thuisverpleging, afgevaardigd vanuit LISTEL/GDT en vertegenwoordigd door Huisartsen, afgevaardigd vanuit LISTEL/GDT en vertegenwoordigd door Gezinszorg, afgevaardigd vanuit LISTEL/GDT en vertegenwoordigd door Kristel zal met haar organisatie bekijken wie namens wie de intentieverklaring zal ondertekenen.

2 - In de toekomst : actoren als de zelfstandige psychiaters en psychologen betrekken. - Samenstelling netwerkcomité : in bijlage uitgedeeld. volgende aanpassingen: CGG/LITP: Anne Neyskens ipv An DAGG: Annelies Vanlangenaeker ipv Van Langenaeker CAD: Marcel Vanhex ipv Hex - Lijst met adressen voor uitnodigingen en verslagen: lijst wordt rond gegeven. Iedereen controleert zijn gegevens aan past deze aan op de lijst. - Het is niet uitgesloten dat het netwerk zich nog verder uitbreidt. Nog even wachten met het ondertekenen. Stand van zaken project - bespreking van de opmerkingen van de overheid m.b.t. ons voorstel. tekst in bijlage uitgedeeld en overlopen op de vergadering. Opmerking: * We maken ons heel veel zorgen over het feit dat er voor 2012 nog geen budgetten werd vast gelegd en dat er ook geen garanties kunnen gegeven worden m.b.t. de toekomst. Zitten we weer in een projectfase die binnen enkele jaren met eigen middelen moet verder gedragen worden???? * Hoe ziet de overheid, reling en ook het netwerk Noord Limburg de uitbreiding naar Lommel? * Hoe ziet de overheid: functie 2 wordt gevormd binnen de bestaande ambulante setting * aantal bedden dat de psychiatrische centra Sint Truiden willen inzetten op verloop van tijd is 60. Overleg met de minister op 17 februari: regiobepaling. Informeel weten we dat Minister Vandeurzen niet blij is met de indeling van de regio s zoals die bij het indienen van de projecten aan het licht is gekomen. Naar verluid heeft hij het heel moeilijk met de regio Habitat. Noolim, Reling en Habitat worden daarom uitgenodigd op zijn kabinet op 17 februari. Vanuit elk netwerk wordt een delegatie van 3 personen verwacht. Vanuit Reling: Jaak Poncelet, Hans Schröter en Jos Aben. Ons standpunt: Iedereen moet kunnen gebruik maken van goed gecoördineerde zorg. We willen dat heel de provincie bedekt wordt. We willen vertrekken vanuit het voorstel opgemaakt naar aanleiding van de psychiatrische zorg in de thuissituatie, rekening houden met de natuurlijke fluxen en soepelheid aan de dag leggen met betrekken tot de aangrenzende gemeenten; Wat Noord Limburg betreft willen ook graag luisteren naar hun vraag: aansluiten bij Reling met Noord Limburg als een subregio cfr subregio West Limburg, subregio Zuid Limburg en subregio Hasselt of een eigen netwerk oprichten

3 24 februari om 14u45: overleg met netwerkcoördinatoren en promotoren: (zie bief in bijlage, uitgedeeld op de vergadering) Wie gaat vanuit Reling? de netwerkcoördinator, Jaak P, Niek G, Luc S., Anita J., Jos Aben of Anne N., Kristel Vdd., Netwerkcoördinator. Vacature: in bijlage uitgedeeld op de vergadering. In het weekend van 29 januari is dit in het Belang van Limburg verschenen. Tot op heden twee kandidaten: Rebecca Lowie uit het Genkse, een orthopedagoge. Eddy Daems, uit ons netwerk, momenteel werkend als adjunct coördinator in Sancta Maria en als STIPT coördinator. Hij heeft reeds een gesprek gehad met Jaak rond deze functie gezien zijn vertrek voor 3 weken naar Brazilië. Hij zal er op een bepaald moment stand by zijn voor overleg rond zijn sollicitatie. De vergadering stelt een selectiecomité aan. Jaak P., Niek G, Marie Paule Cl., en Anita J. Procedure: afhankelijk van het aantal kandidaten. Vacatures worden naar iedereen doorgestuurd met de vraag of we deze mensen moeten uitnodigen of niet. Reactie van de leden naar Jaak. Jaak contacteert hen om, indien ze verwacht worden voor een gesprek, ze zich moeten vrij maken op 14 februari om 9 uur in Ziekeren Wie uitnodigen: Selectiecomite komt samen op vrijdag 11 februari om 15u30 in het Salvatorziekenhuis in Hasselt. In principe kiezen we voor een full time coördinator. Deze functie opsplitsen indien er geen andere mogelijkheden zijn. Huisvesting van de coördinator: op het LITP Contract: gezien de B4 overeenkomst: met de vzw Psychiatrische centra Sint Truiden. Organogram: Bespreking voorstel van de werkgroep. - partners: tekst aanpassen: Listel: huisartsen, gezinszorg en thuisverpleging. - beslissingen. Indien het netwerk zou moeten overgaan tot stemming, zal dit nooit gebeuren op de vergadering waarop het punt op de agenda staat. Iedereen kan met zijn achterban terugkoppelen. Stemmen zal dan gebeuren op de volgende vergadering. Bij stemming willen we een positieve beslissing van de deelsectoren als volgt opgedeeld: Minstens 1 lid van deze groepen moet akkoord gaan vooraleer een beslissing genomen wordt.

4 Groepen zijn: - de psychiatrische centra - de ambulante zorg als CGG, CAD, DAGG, REVALS - algemene ziekenhuizen en PAAZ - beschut wonen en PVT - de eerste lijn - familie (later misschien cliëntenverenigingen ) Een stemming met 2/3 de meerderheid. - Stemmen over toetreden of ontslaan van leden: cfr beslissingen. Indien de VGGZ wil aansluiten worden ze automatisch lid. - Het bureau: graag evenwichtig samengesteld over de subregio s en over de sectoren. Wordt gevormd door de voorzitter, de ondervoorzitter, de voorzitters van de werkgroepen en de coördinator. In de mate van het mogelijke is de coördinator ook de secretaris in de diverse werkgroepen. - Overleggroep: zijn alle gamandateerden van de partners en de actoren. Het is een verbreding van het netwerk met een adviserende bevoegdheid tav het netwerkcomité Aan welke actoren denken we? CAW s: het verschil en Sonar OCMW s: één of enkele afgevaardigden uit hun overlegorganen. Soc. Dienst van de mutualiteiten als CM, De voorzorg, Liberale mut. VAPH voorzieningen als WIRIC, Open Thuis, Intesa Politie, slachtofferhulp apothekers??? - Werkgroepen: moeten zorgen voor de verdieping van de 5 functies Ze worden voorgezeten door leden van netwerkcomité. functie 1: Marcel Vanhex of Hans Schröter functie 2a: Anita Jans (+ Luc Sch) functie 2b: Anne Neyskens (+ Wendy Coemans) functie 3: Joris Smets of Sabine Baptist functie 4: Marie Paule Clerinx functie 5: Niek Geuens Elk lid van het comité zetelt ook minstens in 1 werkgroep. De keuzes moeten duidelijk zijn tegen 17 februari bij Jaak. Ze bekijken zelf de verdere samenstelling, maar elke sector moet vertegenwoordigd zijn in elke werkgroep.

5 Elk voorzitter maakt een projectfiche klaar tegen 17 februari inhoud: Wie zetelt: partners en actoren, Wat is de algemene doelstelling en operationele doelstellingen Voor welke regio Wat is het huidig aanbod, wat zijn de hiaten, timing, vergaderfrequentie Planning: 11 februari einde kandidaturen netwerkcoördinator. Selectiecomité 15u30 Salvatorziekenhuis 14 februari selectiecomité 9 u Ziekeren 17 februari Bureau 8u Ziekeren Delegatie 11u15 Minister 24 februari Delegatie 14u45 Brussel Overleggroep 19u Hasselt 14 maart Overleggroep aangevuld met alle mogelijke leden van werkgroepen 13u- 17u nog te bepalen half maart tot half april: de werkgroepen aan de slag. 15 april netwerkcomité 9u-11u Ziekeren Half april tot begin mei: de werkgroepen werken verder. 6 mei netwerkcomité 14-16u Hasselt Salvatorziekenhuis. Verslag: Luc, Niek.

6 Verslag Netwerkcomité Aanwezig: Sabine Baptist, Jaak Poncelet, Hans Schröter, Niek Geuens, Marie-Paule Clerinx, Kristel Van den Driessche, Anne Neyskens, Joris Smets, Anita Jans, Mieke Craeymeersch, Luc Schalenbourg, Mieke Frederix, Nicole Vanhoof, Solange Indekleef, Marcel Vanhex, Marijke Groenen, Eddy Daems, Bert Plessers. Verontschuldigd: Jos Aben, Dr. Estercam, Dr. Johan Vandervelden, Dr. Pierre Sijbers. Verslag: Joris Smets 1. Netwerkcoördinator De selectiecommissie onder leiding van Anita Jans heeft één kandidaat, Eddy Daems, weerhouden voor de functie van netwercoördinator. Eddy is een 52-jarige psychiatrische verpleegkundige, met ruim dertig jaar ervaring in de Geestelijke Gezondheidszorg. Momenteel combineert hij de functie van adjunct-coördinator (hoofdverpleegkundige) op de dagkliniek Walden in PCST, campus Sancta Maria (1/2-time) met de functie van teamcoördinator Psychiatrische Zorg in de Thuissituatie STIPT (1/2-time). Er wordt voorgesteld dat Eddy Daems bij aanvang een tewerkstelling van 75% zal kennen en dat hij in zijn functie zal ondersteund worden door Bert Plessers. Bert werkt sinds 9 jaar voor SPIL. Hij werd in eerste instantie vooral ingezet voor het doelgroepoverleg, kende een detacheringsopdracht van 4u per week naar het netwerk Noord-Limburg en werkt sinds enkele jaren ook halftijds voor de KHK. In overleg met het netwerk Noolim werd een voorstel uitgewerkt waarin Bert 25% voor het netwerk Noolim en 25% voor het netwerk Reling tewerkgesteld zal worden. We streven ernaar om op die manier een aantal doelstellingen gezamenlijk te gaan realiseren: - we streven naar kennisoverdracht tussen de netwerken (niet telkens opnieuw het warm water gaan uitvinden ). - we streven naar het oplossen van gezamenlijke knelpunten (bvb. het maken van afspraken mbt de overlappingsgebieden). - we willen de expertise die Bert reeds heeft om dergelijke projecten te coachen optimaal gebruiken. 2. Overleg overheid 24/02/11 Er vond vandaag ook een overleg plaats met enkele vertegenwoordigers van de overheid rond de verdere ontwikkeling van ons netwerk. Volgende conclusies kunnen hieruit weerhouden worden: - Projecten die een score 2 kregen, hebben niet meer kans om uiteindelijk weerhouden te worden als projecten die een score 3 kregen. Alles hangt af van de evolutie die nog gemaakt zal worden. - De overheid heeft de intentie om te vertrekken van 10 goedgekeurde projecten. - Het eindrapport moet reeds eind mei klaar zijn. De timing is dus erg krap. - Het concept van de functies moet duidelijk uitgewerkt worden (procedures, inzet van middelen, hoe realiseren, verschillende rollen, planning) - Ten allen tijde mag er hulp ingeroepen worden. De overheid plant zelf ook tussentijdse evaluaties.

7 - Voor de financiering zullen er verschillende overeenkomsten worden uitgewerkt. - Er moet een goede aansluiting zijn met reeds bestaande projecten. - Er ligt een sterke focus op functie B hoeft geen kopie van het (f)act-model uit Nederland te zijn. - We moeten er ten volle voor gaan! 3. Overleg minister Vandeurzen Er vond een overleg met minister Vandeurzen plaats met 3 vertegenwoordigers van de drie ingediende projecten in Limburg. De minister had een klare boodschap voor de Limburgse projecten: - Hij wil dat er een akkoord komt op Limburgs niveau. Enkel dan zal er een project goedgekeurd kunnen worden. - Hij wil vertrekken vanuit de twee Limburgse goedgekeurde projecten. - Hij aanvaardt beperkte overlappingsgebieden, maar wil dat daar duidelijke afspraken over worden gemaakt. - Er moeten inspanningen gedaan worden om de problematiek van Noord- Limburg op te lossen. Het netwerkcomité gaat ermee akkoord om bij het zoeken naar een oplossing rekening te houden met volgende principes: - We moeten kijken naar de andere doelgroepen (bvb. kinderen en jongeren). - Hasselt kan niet exclusief door Reling worden opgeëist. - We moeten kijken naar wie wat investeert? Het moet echter wel duidelijk zijn dat het maken van afspraken zal leiden tot een eenduidige aansturing van een functie in bepaalde grensgebieden. Om te komen tot een globaal Limburgs akkoord werd op de agendacommissie van SPIL het voorstel gelanceerd om op 10 maart een overleg te organiseren tussen 3 netwerken: Noolim, Reling en netwerk Noord-Limburg. Miet Smeets en Bert Plessers zullen met drie vertegenwoordigers van elke netwerk proberen te kijken welke bemiddelingsvoorstel kan uitgewerkt worden. Voor Reling participeren Jaak Poncelet, Anita Jans en Jos Aben aan dit overleg. 4. Bekrachtiging beslissingen bureau - Alhoewel er in het bureau geen effectieve beslissingen worden genomen, werd er vooropgesteld dat het bureau wel representatief samengesteld moet worden mbt de sectoren en regio s. In het bureau zetelen momenteel volgende personen: Jaak Poncelet (voorzitter), Kristel Van den Driessche (ondervoorzitter), Hans Schröter/ Marcel Vanhex (functie 1), Anita Jans (functie 2A), Anne Neyskens (functie 2B), Sabine Baptist (functie 3), Marie- Paule Clerinx (functie 4), Niek Geuens (functie 5). Omdat er in de huidige samenstelling niemand uit de regio West Limburg vertegenwoordigd is, wordt er voorgesteld om Joris Smets als secretaris bij het bureau te voegen. De vergadering gaat hiermee akkoord. - Ons standpunt mbt de inclusie van partners in ons netwerk is dat wie actief is in onze regio, automatisch lid kan worden. Aangezien Beschut Wonen De

8 Overstap een aanbod heeft in de regio Hasselt stellen we voor hen ook als partner uit te nodigen in ons netwerk. Daarnaast heeft ook de VGGZ een aanbod in de regio, maar werd echter specifiek de vraag gesteld niet als partner te willen betrokken worden in ons netwerk. In die zin stellen we voor hen enkel uit te nodigen als actor. - Er wordt voorgesteld om het overlegmoment op 14 maart met alle partners en actoren owv de centrale ligging en de gunstige kostprijs te laten doorgaan in zaal Elckerlyc, Sint-Lambrechts-Herk. De vergadering gaat hiermee akkoord. 5. Varia - Door de directe aanstelling van de netwerkcoördinator moet er een prefinanciering gebeuren. Dit psychiatrische ziekenhuizen in Sint-Truiden nemen dit op zich. - Er moeten nog enkele zaken geregeld worden mbt de tewerkstellingsvoorwaarden van de netwerkcoördinator. Er zal op het bureau van 2 maart een voorstel uitgewerkt worden. Volgend netwerkcomité: 14 maart 13u, Elckerlyc, Sint-Lambrechts-Herk.

9 Verslag Comité Artikel Aanwezig: Sabine Baptist, Jaak Poncelet, Hans Schröter, Niek Geuens, Anne Neyskens, Joris Smets, Luc Schalenbourg, Mieke Frederix, Solange Indekleef, Marcel Vanhex, Eddy Daems, Bert Plessers, Fons Plas, Roger Luyten, Mieke Craeymeersch, Anita Jans, Dr. Clerinx, Nicole Van Hoof, Dr. Sijbers, Wendy Coemans, Bernard Jacob, Isabelle Moens, Astrid Simon. Verontschuldigd: Hans Schröter, St. Franciscus Ziekenhuis, OCMW, CAW, Uilenspiegel. 6. Kennismaking We verwelkomen in het bijzonder de vertegenwoordigers van de FOD: Bernard Jacob, Isabelle Moens en Astrid Simon. 7. Verkiezing voorzitter Op het netwerkcomité GGZ Reling dd 8 april werd een procedure goedgekeurd mbt de aanstelling van een voorzitter voor ons netwerk. Momenteel werken we nog met een voorzitter ad interim. Aan de verschillende leden werd gevraagd om tegen 29 april aan Bert Plessers te laten weten of ze al dan niet een kandidaat hebben. Op 6 mei volgt een verkiezing, zodat de voorzitter zo snel mogelijk met een officieel mandaat kan werken. 8. Recente Ontwikkelingen Eddy geeft aan de hand van een presentatie weer welke weg ons netwerk heeft afgelegd in de afgelopen periode: - 31/10/10: indiening projectaanvraag - 20/12/10: toekenning score 3: ernstige bijsturing van het project nodig - 24/02/11: evaluatiegesprek met FOD - 01/03/11: aanstelling netwerkcoördinator - Opstart projectvoorbereiding In tussentijd werd er druk overleg gepleegd tussen de netwerken mbt de grenzen van het werkingsgebied. In die zin is er recent een overeenkomst bereikt met het netwerk Noolim over het werkingsgebied zoals het staat afgebeeld op het kaartje (zie bijlage). De bedoeling is om het overlegplatform SPIL mee te laten evolueren tot een overlegplatform dat steunt op netwerken ipv voorzieningen en sectoren. 9. Projectvoorbereiding: huidige structuur Er wordt een model toegelicht (zie bijlage) waarin het netwerkcomité rond artikel 107 slechts een deelverzameling is van het netwerk GGZ Reling. Dit netwerk GGZ Reling brengt alle partners uit de regio die actief zijn in de GGZ samen (+ Listel, Similes). Vanuit dit netwerk GGZ Reling kunnen toekomstgericht naast het netwerkcomité rond artikel 107, ook andere netwerkcomités opgericht worden: bvb rond ouderen, kinderen,. Opm: in het netwerkcomité artikel 107 zitten alle partners die een rol spelen in het zorgtraject van de patiënt/cliënt. We willen dit niet beperken tot de partners die

10 middelen inbrengen. Dit netwerkcomité kan geadviseerd worden door een advies/overleggroep met ook andere actoren. Het netwerkcomité wordt op dit moment geadviseerd door een bureau dat is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de netwerkcoördinatoren en de werkgroepleiders. Ook zijn er enkele ad hoc werkgroepen met een specifieke opdracht: redactie, procedures en financiën. De samenwerkingsovereenkomst van netwerk GGZ Reling en de intentieverklaring voor nieuwe partners in Comité 107 worden kortelings voorgelegd ter ondertekening. 10. Management- en bestuursmodel: toekomstige structuur Het is de bedoeling dat we toekomstgericht zullen werken in een vernieuwde structuur. Er wordt voorgesteld dat het Comité 107 een dagelijks bestuur opricht (met een beslissingsbevoegdheid). Het is belangrijk dat er voor de samenstelling rekening wordt gehouden met volgende elementen: - promotoren moeten goed vertegenwoordigd zijn - subregio s moeten goed vertegenwoordigd zijn - verschillende sectoren moeten goed vertegenwoordigd zijn - ook niet GGZ-voorzieningen moeten aanwezig zijn bvb: eerstelijn. We zullen het Comité 107 een uitgebalanceerd voorstel proberen voorleggen dat een evenwicht behoudt rekening houdend met de gemaakte opmerkingen. Isabelle Moens merkt op dat ze een stuk verbinding tussen de functies mist in het voorgestelde model. Waar worden gemeenschappelijke functie-overstijgende procedures uitgewerkt (bvb: mbt aanmelding, instroom, )? Het moet de bedoeling zijn om naast procedures per functie ook procedures voor het netwerk uit te werken. Deze taak ligt nu voor een stuk bij het huidige bureau, maar moet in het vernieuwde model formeel mee opgenomen worden. De evaluatie van de procedures gebeurt in de grijze cirkel (komt overeen met het bureau). Het is nog niet duidelijk wat een kerngroep juist is? We doelen op een soort reflectiegroep per functie/ cluster van functies. 11. Stand van zaken werkgroepen Zie bijlage: powerpoint-presentatie. Volgende opmerkingen worden nog gemaakt bij de uitwerking van de functies: Functie 1: - Er moet een duidelijke link zijn naar het gemeenschappelijk zorgplan. - Een zichtbaar aanspreekpunt is voor de eerste lijn belangrijk. - We moeten ook aandacht hebben voor een uit- en doorstroombeleid in elke functie. - We moeten de stem van de samenleving laten horen: bruggen slaan tussen sectoren. Functie 2A: - We moeten aandacht hebben voor risicotaxatie. - In regio s waar er weinig residentieel aanbod is, moet er grote aandacht zijn voor de uitbouw van functie 2A en 4.

11 Functie 2B: - Casemanagement op niveau van de patiënt, maar ook op niveau van de familie! - Een referentiepersoon is een vertrouwenspersoon die de patiënt zelf kiest. Dit hoeft niet zijn vaste hulpverlener (Cfr: 2B-casemanager) te zijn. - Nood aan een duidelijk begrippenkader (wat is verschil met casemanager?). Functie 3: - Rehabilitatie is de rode draad doorheen de verschillende functies. - De functie is essentieel voor het welslagen van het model. Het is een voordeel dat er in onze regio behoorlijk wat aanbod aanwezig is. Functie 4: - Wat wordt verstaan onder een zorgplan? We moeten dit ruim bekijken: begeleidingsplan/ levensplan. Hulpverleners moeten er informatie in kunnen vinden die ze nodig hebben voor de uitvoering van hun job. Het moet ertoe leiden dat werk niet dubbel gebeurt. - Wat met urgentie? Dit moet sub-regionaal uitgewerkt worden. Er is extra ondersteuning nodig voor de PAAZ-en. Functie 5: - We denken eraan studio s ter beschikking te stellen voor een sociale crisis. - We moeten de samenwerking met sociale huisvestingmaatschappijen uitbouwen. - We denken eraan een gezamenlijk aanmeldpunt (functieoverstijgend?) uit te werken. De afwezigheid van patiëntenvereniging Uilenspiegel zou kunnen ondervangen worden door lokale zelfhulpgroepen uit te nodigen. 12. Subregio s Het Reling-netwerk voorziet 4 subregio s voor F2b, 3 en 5. In elke subregio is een AZ met PAAZ behalve voor subregio St.Truiden, daar is wel aanwezigheid van PZ. Elke subregio beschikt over minstens 1 CGG en een IBW. Wanneer we bepaalde functies gaan opstarten dienen we rekening te houden met de medische activiteit (psychiaterfunctie). Wanneer in elke subregio bv. een 2b team wordt opgestart gaat de medische activiteit worden opgesplitst in 4 teams en zal de deze activiteit onvoldoende kunnen gefinanciert worden. Volgens Isabelle Moens moeten we streven naar grote succeservaring en dienen we dus rekening te houden met een goede uitbouw van een functie binnen een subregio dan wel binnen elke subregio iets op te starten. 13. Inbreng middelen Netwerkcoördinator en voorzitter, Jaak Poncelet gaan in de week van april op bezoek bij de directies van voorzieningen betreffende de inbreng van middelen.

12 14. Planning -Vergaderdata Comité 107: Vrijdag 06/05 van 14:00-16:00 in Raadzaal Salvator ZH Woensdag 11/05 van 13:00-15:00 in Raadzaal Salvator ZH -Presentatie van het projectvoorstel aan alle medewerkers en belendende sectoren op woensdag 11/05 van 10:00-12:00 -Indienen van het project ten laatste op vrijdag 13/ Varia -Op 3 en 4 mei vind er een internationaal seminarie plaats in Brussel. Buitenlandse experts, afkomstig uit regio s waar reeds een GGZ-transformatieproces plaatsvond, stellen hun functionele modellen voor. Een afvaardiging van het Reling-netwerk zal hierop aanwezig zijn. Verslag, Joris Smets, Eddy Daems Volgend Comité Art 107: 6 mei 14u, Salvator ZH.

13 Verslag Comité Artikel Aanwezig: Sabine Baptist, Jos Aben,Karen Beuckx, Jaak Poncelet, Hans Schröter, Niek Geuens, Anne Neyskens, Joris Smets, Hilde Vanderlinden, Kristel Van den Driessche, Peter Reynders, Luc Schalenbourg, Mieke Frederix, Solange Indekleef, Marcel Vanhex, Eddy Daems, Marijke Groenen, Bert Plessers, Fons Plas, Roger Luyten, Anita Jans, Dr. Clerinx, Nicole Van Hoof, Dr. Sijbers,Ernestine Verlinden, Mark Geboers, Dr Weckx. Verontschuldigd: Magda Scheelen, Guy Vanderstraeten, Rafaël Daem. 16. Vorig verslag Het verslag wordt overlopen en goedgekeurd. 17. Engagementsverklaring Er wordt gesitueerd waarom de engagementsverklaring opgesteld en voorgelegd wordt aan de verschillende leden van het comité. Het is in de eerste plaats opgesteld om het engagement van leden van het comité, die geen lid zijn van het netwerk GGZ, te bekrachtigen (Bvb: OCMW, CAW,...). Volgende opmerkingen worden gemaakt: - Er wordt gevraagd het document zo snel mogelijk digitaal te verspreiden, zodat niet aanwezige kandidaat-leden dit nog kunnen ondertekenen en terug kunnen sturen. - Er wordt opgemerkt dat het goed zou zijn dat alle leden van netwerk GGZ Reling ook de engagementsverklaring zouden ondertekenen. Het huidige project Art 107 is immers slechts een eerste project, in de toekomst kunnen nog andere projecten volgen (Bvb: rond andere doelgroepen). - De duur van de samenwerkingsovereenkomst en van de engagementsverklaring komt niet overeen. Dit klopt, maar is geen probleem. 18. Management- en bestuursmodel Het management- en bestuursmodel wordt voorgesteld en toegelicht (zie bijlage). Dit model geeft weer hoe de structuur er zal uitzien, wanneer het project goedgekeurd wordt. De huidige structuur is immers slechts een tijdelijke structuur die in gebruik werd genomen voor de projectontwikkelingsfase. Het vernieuwde model heeft als doel het project te managen en te besturen. Volgende opmerkingen worden hierbij gemaakt: - In de stuurgroep zitten acht vertegenwoordigers van 8 sectoren. Tegelijkertijd wordt ernaar gestreefd 2 vertegenwoordigers per subregio te hebben. - Er wordt gevraagd of de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de netwerkcoördinator daar extra bijgeteld worden? De vergadering is het erover eens dat deze 4 personen zowiezo in de stuurgroep zetelen, zodat er in totaal maximaal 12 mensen in de stuurgroep zitten. - Het lidmaatschap van de stuurgroep wordt gewijzigd: we spreken af er van te maken dat we dit wijzigen naar `...voor de duur van het project (3jaar)`, maar dat er na 18 maanden een evaluatie volgt.

14 - Naar aanleding van de opmerkingen van Isabelle Moens werd het netwerkteam toegevoegd in dit model. Dit heeft als doel de verbinding tussen de functies te maken. - Enkele vormelijke aanpassingen moeten worden aangebracht: o Pijltjes in twee richtingen. o Functie 1 hangt wat naast de tekening. o Functie 1 en 2A moeten in elke subregio benoemd worden. - Een functiecoördinator is geen vrijgesteld mandaat, het is een klinicus die bvb. een subregionaal team aanstuurt. - De teams moeten ofwel naar een stadsnaam ofwel naar een regio genoemd worden, echter niet door elkaar. Het redactieteam moet dit uitklaren. 19. Model instroom-doorstroom-uitstroom In dit model (zie bijlage) wordt toegelicht hoe de verschillende functies met elkaar gelinkt zijn, hoe mensen kunnen instromen in een bepaalde functie en hoe mensen er terug uitstromen en zonodig doorstromen naar een andere functie. Volgende opmerkingen worden nog gemaakt bij dit model: - F1A moet niet samen met F1B in 1 balk. We stellen voor om F1A net als de zelfhulpgroepen in een circel bovenop de balk met o.a. de huisartsen te plakken. - De tussenspatie tussen de balk met huisarts en F1B mag weggelaten worden, zodat het meer overkomt als een geheel. Het bovenste geheel mag ook een andere kleur krijgen. - Er moet een wederkerige pijl toegevoegd worden tussen F3 en F5. - Er wordt opgemerkt dat er nog andere pijlen kunnen worden toegevoegd, maar dat het schema dan onoverzichtelijk wordt. Dit schema geeft vooral de belangrijkste en meest voordehandliggende stromen weer. 20. Korte toelichting functies De belangrijkste krachtlijnen in de verschillende functies worden kort weergegeven. Volgende opmerkingen worden nog gemaakt bij de uitwerking van de functies: Functie 1: - We moeten voorzichtig zijn mbt de terminologie die we gebruiken: Bvb: 1 team, 1 centraal aanmeldingspunt. De vraag is of we ons niet vastzetten door dergelijke begrippen te gebruiken? Functie 2A: - Exclusie acute psychose? Best niet vermelden dat we dat niet willen doen. Er is wel een exclusie naar behandeling op basis van de risico`s. In geval van grote risico`s is er dan een snelle doorverwijzing. Functie 2B: - Het is essentieel dat er in deze functie een `shared caseload` is. Elke morgen is er overleg tussen de verschillende teamleden. Dit zorgt voor continuiteit. - De bedoeling is dat de 2B-werknemers de patiënten volgen doorheen de verschillende functies. Dit is niet te verwarren met het begrip

15 referentiepersoon, een door de patiënt zelf gekozen hulpverlener die vertrouwenspersoon is en zorg coördineert. We spreken af vandaag niet verder in te gaan op deze discussie. Het is echter belangrijk dat iedereen dezelfde terminologie gebruikt. Dit is een belangrijk werkpunt. Functie 3: - Rehabilitatie is de rode draad doorheen de verschillende functies. - Er moet een duidelijke link gemaakt worden tussen F3 en F1. Functie 4: - Geen opmerkingen Functie 5: - Respijtwoning, als woning om een sociale (niet psychiatrische) crisis op te vangen, is een goed idee. De voorzitters van de werkgroepen worden bedankt voor het goede en harde werk dat ze gedurende de afgelopen weken hebben geleverd. 21. Subregio s Er is een tekening gemaakt waarin de hele Reling-regio in 4 subregio`s wordt ingedeeld. Enkel voor de gemeente Leopoldsburg bestaat er nog discussie. Vanuit het Maria-Ziekenhuis in Overpelt wordt de vraag gesteld om deze gemeente bij de regio Noord in te delen, de diensten in West-Limburg wensen de gemeente liever bij West toe te voegen. Er zijn argumenten voor beide standpunten te vinden. Er wordt voorgesteld om de eerste lijn in deze discussie een belangrijke stem te laten hebben (dat is immers 1 van de doelen van ons project). Zij geven aan Leopoldsburg liever bij West-Limburg te willen toevoegen. Er wordt afgesproken dit zo te doen, maar om wille van het voorbehoud van het Maria Ziekenhuis, later te evalueren of deze keuze de juiste keuze is. Voor functie 2A wordt er gewerkt met grotere subregio`s: Noord en West enerzijds en Midden en Zuid anderzijds worden daar samengevoegd. 22. Inbreng middelen Er wordt een overzicht gepresenteerd welke diensten welke middelen inbrengen in dit project (zie bijlage). Volgende opmerkingen worden hierbij gemaakt: - Het Trudo Ziekenhuis brengt 3VTE in onder 2A. - Het schema met de middelen die we nu reeds inzetten ontbreekt. Dit schema gaat enkel over de middelen die we afdragen aan het netwerk. - Het voorstel van de VGGZ moet nog opgenomen worden. - Er zitten nog enkele onvolledigheden in het schema: alle cijfers moeten best bij de verschillende voorzieningen nog eens nagecheckt worden. - Wat met lager geschoold personeel dat niet direct inzetbaar is in het project? We moeten rekening houden met een meerkost ifv opleiding.

16 23. Bestemming geherallocaaerde middelen Er worden 4 voorstellen op tafel gelegd mbt de herallocatie van middelen (zie bijlage): - In alle vier de voorstellen wordt functie 2A in twee regio`s uitgebouwd: Noord en West enerzijds en Midden en Zuid anderzijds. - Het verschil tussen de voorstellen zit vooral in de plaats waar een 2B team wordt opgestart. Er zijn te weinig middelen beschikbaar om dat in elke regio volwaardig te kunnen doen. o Voorstel 1: in Noord en Zuid o Voorstel 2: in Midden en West o Voorstel 3: In Noord en West o Voorstel 4: in Noord en Midden - In de plaatsen waar geen 2B team volwaardig van start kan gaan, wordt wel een beperkte inbreng van middelen gedaan, zodat er een klein team de functie Psychiatrische Thuiszorg kan waarmaken. - In de voorstellen is opgenomen dat waar er een 2B team wordt opgestart er ook middelen naar F3 gaan. Jaak Poncelet opent de discussie door aan te geven dat hij voorstel 1 een evenwichtig voorstel vindt owv het feit dat er een substantiële inspanning voor Noord Limburg wordt gedaan, maar dat het voorstel tegelijk voldoende haalbaar lijkt om te kunnen realiseren. Volgende opmerkingen worden gemaakt bij dit voorstel: - Het lijkt zinvol om de 2B mensen van de regio`s Midden en West voldoende te laten aansluiten bij de regio`s Zuid en Noord. - Er wordt gezegd dat de middelen in functie 3 evengoed verdeeld kunnen worden over de hele regio. Dit klopt, maar er wordt afgesproken dat niet zo op te nemen in het officiële projectvoorstel. In de praktijk kunnen we het wel zo organiseren. - De huidige verdeling van middelen wat betreft langdurige zorg vertoont een overwicht van middelen in de regio Zuid (door het grote aantal plaatsen Beschut Wonen). Het oprichten van een 2B team in de regio Zuid versterkt dit gegeven. Het huidige plaatje is echter een tijdelijk gegeven, op termijn streven we naar een evenwichtige verdeling. - Er wordt voorgetseld om in de regio Noord ook 8 VTE toe te wijzen aan het 2B team. De overige 2 VTE moeten dan nog gezocht worden. De vergadering gaat ermee akkoord dit voorstel zo op te nemen in het projectvoorstel. 24. Locatie teams? In het projectplan moet opgenomen waar de verschillende teams gehuisvest kunnen worden. We stellen voor volgende voorstellen hierin op te nemen: - 2A Noord-West: Zorgpark De Bekelaar, Lommel. - 2A Midden-Zuid: Jessa Ziekenhuis. - 2B Noord: Zorgpark De Bekelaar, Lommel.

17 - 2B West: Beschut West Limburg. - 2B Midden: Basis. - 2B Zuid: Bewust. Er wordt opgemerkt dat alles beheersbaar moet blijven, de zoektocht naar een geschikte locatie is daarin belangrijk. De huidige locaties zijn voorlopige locaties, we moeten dit gaandeweg evalueren. 25. Varia Op 11 mei is er in Cultureel Centrum De Muze in Heusden-Zolder een voorstelling van het project met aansluitend een receptie. Iedereen wordt vriendelijk uitgenodigd. Volgend Comité Art 107: 11 mei 13u, CC De Muze, Heusden-Zolder Verslag, Joris Smets

18 Verslag Comité Artikel Aanwezig: Sabine Baptist, Karen Beuckx, Jaak Poncelet, Hans Schröter, Niek Geuens, Anne Neyskens, Joris Smets, Kristel Van den Driessche, Luc Schalenbourg, Mieke Frederix, Marcel Vanhex, Eddy Daems, Bert Plessers, Fons Plas, Dr. Clerinx, Dr. Sijbers, Magda Scheelen, Sabine Lesczczynska, Mark Vanderbeken. Verontschuldigd: Rafaël Daem, Solange Indekleef, Ernestine Verlinden, Peter Reynders, Jos Aben, Mieke Craeymeersch, Hilde Vanderlinden, 26. Vorig verslag Het verslag wordt overlopen, volgende aanvullingen worden geformuleerd: Inzet van middelen: - Het RZST doet per jaar meer dan 300 opnames van patiënten met een psychiatrische stoornis, als primaire diagnose. Het ziekenhuis wenst opnamevoorkomend te werken en is derhalve bereid om 3 VTE te investeren in functie 2A. Na bilaterale gesprekken met PCST, is de bereidheid gegroeid van PCST om bijkomend 3 VTE te investeren, zodat in functie 2A extra kan geïnvesteerd worden in het zuiden. De vergadering onderkent deze problematiek, maar stelt voor om de bijkomende 3 VTE niet alleen in midden-zuid te investeren, maar ook in westnoord. Het finale plaatje voor 2A wordt dan 9 VTE in Noord West en 10 VTE in Midden-Zuid. Het is dan ook de bedoeling dat het netwerk zich engageert om binnen die functie (ook) in het RZST opnamevoorkomend te gaan werken, aan assessment te doen en de patiënten zo veel mogelijk door te verwijzen zodat opnames in het algemeen ziekenhuis kunnen vermeden worden. Jaak Poncelet neemt contact op met Roger Luyten en Dr. Wim Tambeur. Zonder tegenbericht wordt dit aanvaard door de verschillende leden van het comité. In onderling overleg met RZST en PCST wordt tevens overwogen om een bijkomende PVT-capaciteit te creëren, waarbij een delocalisatie buiten Sint- Truiden als doelstelling vooropgesteld wordt. - Medewerkers zonder upgrade. Wat betekent dit? Het gaat over een meerkost die gepaard gaat met de zorg zoals we die nu willen organiseren. Luc Schalenbourg heeft een berekening gemaakt wat dit extra zou kunnen kosten? Dit is weergegeven in het schema. Opm: voor een goed begrip moet je in het schema de rijen `Psychiatrische Centra Sint-Truiden en `Mw zonder upgrade` samen bekijken. - Er wordt opgemerkt dat de cijfers van Vzw Bewust (functie 3) en Vzw CGG/LITP (functie 1; suicidepreventie?) niet kloppen. Deze cijfers moeten nog aangepast worden. 27. Voorstelling project:

19 Volgende opmerkingen werden gemaakt of nemen we mee uit de presentatie gedurende de voormiddag: - Houvastbegeleider: in de voorstelling werd aan de nieuw gekozen naam `houvastbegeleider` een regisserende rol toebedeeld. Er wordt in vraag gesteld of dit een exclusiviteit van functie 2B is? Er ontstaat een discussie over de gebruikte terminologie (referentiepersoon, houvastbegeleider, casemanager, zorgbemiddelaar,...). Volgende afspraken worden gemaakt: o Ongeacht waar de patiënt is, is er een `referentiepersoon`. Dit is een vertrouwenspersoon die de patiënt volgt doorheen de functies/modules waar de patiënt is. Het hoeft niet per definitie een zorgverlener te zijn. o De term `houvastbegeleider` halen we in het projectvoorstel uit het stuk waar we de nieuwe rollen beschrijven. Het kan wel beschreven worden bij de taakomschrijving binnen functie 2B. De taak van een houvastbegeleider is om `mee te onderhandelen over de inhoud van zorg` en `mee zorg te dragen voor het opvolgen van zorg`. - De term zorgbemiddelaar wordt geschrapt. De term wordt niet meer gebruikt. - Functie 2B moet voldoende aandacht geven aan begeleiding, naast aandacht voor behandeling. In de huidige omschrijvingen komt dit goed aan bod. 28. Voorstel hervorming SPIL Door de huidige ontwikkelingen mbt de projecten Art 107 dringen zich ook enkele wijzigingen op in de structuur van ons overlegplatform SPIL. Bert Plessers heeft een voorstel uitgewerkt om bij op te nemen bij het management- en bestuursmodel. Volgende opmerkingen worden daarbij gemaakt: - De agendacomissie moet dit voorstel voorleggen aan het comité ter goedkeuring. - Er wordt voorgesteld om ook vorming, training en expertiseontwikkeling naar de eerste lijn samen op te nemen. - Waar wenselijk tracht SPIL best ook op functieniveau afspraken te maken tussen de netwerken (bvb: voor de grensgebieden). - Het gebruik van `...` komt niet sterk over. We stellen voor dit op regel 6 te vervangen door `en bijzondere doelgroepen` en op regel 8 door `.` - We stellen voor ook het gemeenschappelijk dossier en de RPL-registratie samen op te nemen. 29. Planning We moeten in ons project een duidelijke planning vermelden. We stellen voor om de uitbouw van de nieuwe functie 2A en 2B aan elkaar te koppelen in onze planning. We willen in 1 regio starten en daar gelijktijdig de twee nieuwe functies uitbouwen. We stellen voor om het volgende op te nemen: - Na 1 jaar willen we in de regio Zuid operationeel zijn met onze 2A- en 2Bteams. - Na 1,5 jaar willen we in de volledige regio operationeel zijn. Dit is een ambitieus plan. Om dit te bereiken willen we van bij de start de verschillende regio`s bij elkaar betrekken mbt: - Werving

20 - Vorming en opleiding - Uitwerken van methodieken 30. Varia Locaties voor de nieuwe functies 2A en 2B: we zien deze functies liefst samen gehuisvest worden. We nemen volgende mogelijkheden mee op in het projectvoorstel: - Zuid: CGGLITP Hasselt/ St. Truiden - Noord: Zorgpark De Bekelaar Lommel Wie kan er mee op 24 mei om het project voor te stellen aan de selectiecommissie? - Jos Aben - Jaak Poncelet - Hans Schröter - Niek Geuens - Joris Smets - Kristel Van den Driessche - Luc Schalenbourg - Eddy Daems - Fons Plas (?) - Dr. Clerinx -... Volgend Comité Art 107: later af te spreken. Verslag, Joris Smets

21 Verslag Comité Artikel Aanwezig: Sabine Baptist, Karen Beuckx, Jaak Poncelet, Hans Schröter, Niek Geuens, Anne Neyskens, Joris Smets, Kristel Vanden Driessche, Luc Schalenbourg, Marcel Vanhex, Eddy Daems, Bert Plessers, Fons Plas, Dr. Clerinx, Magda Scheelen, Sabina Lesczczynska, Mark Vanderbeken, Peter Reynders, Annelies Vanlangenaeker, Mieke Frederix, Nicole Van Hoof, Hilde Vanderlinden, Ernestine Verlinden, Jos Aben, Solange Indenkleef, Roger Luyten Verontschuldigd: Dr. Sijbers, Anita Jans, Mieke Craeymeersch, Rafaël Daem, Guy Vanderstraeten 31. Vorig verslag Het verslag wordt goedgekeurd. 32. Nieuws 107 Eddy Daems licht toe dat ons projectvoorstel score 1A heeft gekregen. Daarmee wordt bedoeld dat ons project dadelijk van start kan gaan. We zullen kortelings een schrijven ontvangen waarin een motivering gegeven wordt waarom ons project weerhouden werd. Er zal ook een overleg volgen met de Federale en Vlaamse coördinatoren om onder andere de planning te bespreken van volgende items: - Procedures - Communicatie - Organisatie wacht - Organisatie medische functie - Invulling teams Ook Noolim zal in principe in januari kunnen starten. Het projectvoorstel kreeg score 1B, waarmee bedoeld wordt dat het project kan starten afhankelijk van het feit of er voldoende budgetten worden gevonden. 33. Hervorming SPIL Op de agendacommissie werd de hervorming van SPIL besproken. Er zal een werkgroep samengesteld worden om de hervormingen voor te bereiden. Vanuit beide netwerken wordt gevraagd 3 vertegenwoordigers af te vaardigen. Daarnaast zullen nog enkele extra vertegenwoordigers van bijzondere doelgroepen afgevaardigd worden (bvb verslaving). Jaak Poncelet zal als voorzitter van SPIL op het overleg aanwezig zijn. Vanuit Reling wordt er afgesproken om volgende personen af te vaardigen: Marcel Vanhex Jos Aben Niek Geuens Kristel Vanden Driessche is eventueel ook kandidaat indien het wenselijk is dat er nog iemand uit de eerste lijn aanwezig zal zijn.

22 34. Contract Netwerkcoördinator Eddy geeft aan dat zijn proefcontract eind juni afloopt. Bij de aanstelling was er afgesproken dat er eind juni een evaluatie zou gemaakt worden hoe we in de toekomst zouden verder gaan. Er wordt voorgesteld om de selectiecommissie die verantwoordelijk was voor de aanwerving van de netwerkcoördinator terug samen te roepen om samen met Eddy te bekijken of onze verwachtingen verder op elkaar afgestemd kunnen worden. In de selectiecommissie waren Anita Jans, Jaak Poncelet, Niek Geuens en Marie-Paule Clerinx vertegenwoordigd. 35. Te volgen stappen project ART 107 De vraag wordt gesteld vanaf wanneer we het management- en bestuursmodel kunnen implementeren? Vooral de installatie van de stuurgroep is hierin essentieel. Ivm de samenstelling worden volgende afspraken gemaakt: - De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en netwerkcoördinator zijn lid van de stuurgroep (zoals besproken op vorige vergadering). - De schatbewaarder wordt eraan toegevoegd als adviserend lid. - Iedereen kan zich per mail kandidaat stellen. - Er wordt gestreefd naar een werkbaar aantal leden en naar een evenwichtige verdeling over sectoren en subregio s. Er zal in eerste instantie een voorstel worden uitgewerkt over de bevoegdheden en taakafbakening van de stuurgroep tov de comitévergadering. De netwerkcoördinatoren zullen een eerste voorstel uitwerken, waarop per mail reacties kunnen worden gegeven. Dit debat wordt tegen 1 september afgerond, waarna de kandidaturen kunnen worden uitgebracht tem 10 september. Op de comitévergadering van 14 september wordt een voorstel over de samenstelling van de stuurgroep besproken. 36. Varia - Er wordt aangekaart dat goede vorming een essentieel aandachtspunt zal zijn in het verdere verloop van het project. We zien nood aan vorming tav verschillende doelgroepen: o De leden van deze vergadering o Het netwerk en alle betrokken actoren o De mensen die in de toekomst een job gaan uitvoeren binnen Reling o De mensen die in de werkgroepen geparticipeerd hebben - De mensen die niet aanwezig zijn op de comitévergadering, maar er toch verwacht worden (bvb OCMW), moeten nogmaals uitgenodigd worden. Volgend Comité Art 107: 14 september 2011 om 11u, provinciehuis Hasselt. Verslag, Joris Smets

23 Verslag Comité Artikel 107 Reling Aanwezig: Sabine Baptist, Karen Beuckx, Jaak Poncelet, Hans Schröter, Niek Geuens (verslag), Kristel Vanden Driessche, Luc Schalenbourg, Marcel Vanhex, Eddy Daems, Marie Paule Clerinx, Sabina Lesczczynska, Mieke Frederix, Jos Aben en Pierre Sijbers Verontschuldigd: Anne Neyskens, Ernestine Verlinden, Magda Scheelen, Fons Plas, Joris Smets, Nicole Van Hoof, Solange Indekleef en Hilde Vanderlinden Agenda: 1. Verslag vorige vergadering: dd Aanvullingen: * Oprichting werkgroep hervorming SPIL. Hiervoor wordt verwezen naar de mail die Jaak hieromtrent doorstuurde. Op vraag van Noolim, bij wie het gevoelig lag dat Jaak P. in de werkgroep zou zetelen vanuit SPIL en niet vanuit het netwerk Reling dat hij voorzit werd de samenstelling op de agendacomissie en op het comité terug besproken. Een afvaardiging van 4 per netwerk zou SPIL zelf onder-vertegenwoordigen. Vandaar het voorstel om toch per netwerk drie mensen af te vaardigen en 4 vanuit SPIL: -Noolim: Kris Coemans, John Vanacker en Rita Henkens. -Reling: Jaak Poncelet, Marcel Vanhex en Jos Aben. -SPIL: Marcel Claes, Karen Beuckx, Ward Lambrechts en afgevaardigde vanuit de Paaz; voorstel: Jaak Geutjens Deze werkgroep gaat (een) voorstel(len) van hervorming klaar maken voor het comité. De eerste samenkomst is voorzien voor half september. * Netwerkcoördinator: Na positieve evaluatie werd afgesproken dat: - Eddy Daems tot op einde van het jaar 2011 de functie aan full time VTE verder zet. - Hij kan gerust andere leden en competenties aanspreken als ondersteuning bij de uitvoering van zijn job. - een functieomschrijving netwerkcoördinator voor de toekomst maken. - op einde van het jaar opnieuw evalueren. We willen verder uitzoeken in afstemming met Noolim hoe we Bert Plessers verder kunnen betrekken in de ontwikkeling van de netwerken en hun onderlinge afstemming. Er is reeds een eerste contact geweest tss Jaak Poncelet en John Vanacker hieromtrent zonder concreet resultaat. Ook Bert heeft zich nog niet uitgesproken over de mogelijkheden. Welke ruimte zal er zijn binnen de opdrachten van SPIL?j Hoe dit combineren met zijn werk vr Kinderen en jongeren, dubbeldiagnose, * Uit de contacten met overheid blijkt dat een netwerkcoördinator een full time job moet zijn en niet te combineren is met een andere jobinhoud. Extra ondersteuning mag zeker als we binnen het budget van blijven. Mogen we middelen gebruiken van de om extra ondersteuning te financieren?? Geen antwoord tot op heden. Een job als ondersteuning bij het netwerk gecombineerd met een functie voor het provinciaal platform kan. We willen Bert vragen of binnen zijn job in het onderwijs ruimte is ter ondersteuning van het netwerk, evenredig verdeeld tussen Noolim en Reling. Verslag wordt goedgekeurd

24 2. Brief van de overheid. Reling ontving een schrijven van de overheid. - Binnen de week wordt verwacht dat we antwoorden op de vraag of we willen verder gaan met het project. De vergadering beslist om daar positief op te antwoorden. - Tegen dienen we antwoorden te formuleren op 9 werkpunten. a. Bij de start brengen we 41 VTE in. Dit komt niet overeen met ons ideaal plaatje waarbij wij 64 VTE voorzien om de functies te dekken. Antwoord: we starten met het haalbare, we zullen het ideale steeds voorop stellen en proberen te bereiken. b. Timing: volledig operationeel op Is dat niet wat laat? Timing kan scherper. Antwoord: we willen onze huidige planning aanhouden. We zullen aandacht schenken aan deze opmerking. In september werken we verder aan ons concreet stappenplan. Indien er ruimte is om vroeger volledig operationeel te zijn zullen we dit ook doen. Asster maakt op dit moment een stappenplan voor een goede integratie van de 2 ZH, Ziekeren en Sancta Maria waarin eveneens een stappenplan vervat zit rond de bevriezing van de 60 bedden. Pogen om deze doelstelling nog te versnellen zou jammer zijn omdat hiermee een goede realisatie van integratie binnen Asster mogelijks in het gedrang komt. Ook het netwerk op zich heeft deze tijd nodig voor goede afstemming. c. F-ACT teams en F2a teams te klein. Internationaal congres stelde voor: 2a teams: 14 tot 15 of zelfs 16 VTE s!!! Antwoord: we kunnen ons maar engageren met middelen die we ook effectief hebben. Indien er ruimte komt in de toekomst zullen we aanpassen. Vermaatschappelijking van zorg is een proces. d. Medische activiteit: hoe organiseren. Wie neemt voortouw: Asster of netwerk? De wachtdienst van het ziekenhuis: hoe kan die betrokken worden. Er is nog geen formeel advies gevraagd aan medische raad. Het Asster bestuur vindt dit ook nog te vroeg omdat er nog zoveel onduidelijkheden zijn vanuit RIZIV. Er is wel een gedragenheid bij het medisch corps. Directie en artsen zijn permanent in dialoog. De formele vraag aan artsen wordt gesteld half september nadat het intern stappenplan van Asster definitief is. Antwoord: zolang overheid en RIZIV geen duidelijkheid kunnen geven omtrent vragen rond de financiering van medische functie kunnen wij ook geen duidelijkheid geven hoe we dit gaan concretiseren. e. Functie 3 niet enkel voor de langdurig zorgafhankelijken, maar ook voor de acute psychiatrische pat. Antwoord: Dat is ook onze bedoeling. Tekst zal aangevuld worden.

25 f. Functie 4: niet heel zuiver (in de tekst is sprake van CGG). Antwoord: We willen in behandeling die mogelijks intramuraal start zorgen voor een goede aansluiting bij ambulante behandeling. We willen overlappingen vermijden, we willen een naadloze overgang en een goed overleg wie welke behandelingen wanneer en hoe het best kan aanbieden. g. Aanmeldingspunt verder omschrijven. Antwoord: gaandeweg willen we met het netwerk procedures uitwerken en verfijnen hoe toeleiding naar de GGZ trapsgewijs kan verlopen. Het uitwerken van contactpunten in eerste instantie versus aanmeldingspunten is onderwerp van proces van de uitbouw van zorgcircuits. h. Procedures en communicatiemomenten duidelijk definiëren. Antwoord: is ook geagendeerd op het netwerkoverleg voor de komende maanden We willen hierbij ook de procedures afstemmen met omliggende netwerken. i. Nauwkeurigere planning. Antwoord: is ook onderwerp van agenda voor de maanden vanaf september. 3. Rapportage infomoment FOD Eddy en Luc zijn samen met Maryse Vanacken naar dit infomoment geweest. * de B4 overeenkomst werd voorgesteld. de presentatie werd nog niet doorgestuurd, mogelijks komen er aanpassingen omwille van reacties. Uit de notities van Luc weerhouden we: - bevriezing van bedden - geen aanpassing op wet op de financiering vd ziekenhuizen. - hergebruiken van bestaande middelen. Een budgetneutrale omvorming. - teams van 15 VTE. - 1 ziekenhuis per project krijgt de financiering. - de moet dienen voor bijkomend personeel en werkingskosten, niet voor upgrade personeel. - B1 tussenkomsten (in het ziekenhuis bedoeld voor voeding, nutsvoorzieningen, onderhoud ) moeten mogelijks ook benut worden ter ondersteuning van het netwerk. Hoe zit het dan met de kosten die een ziekenhuis toch nog heeft in een gebouw dat leeg moet blijven staan? Wat is de inpakt op bijv. keukenpersoneel als er voor 60 personen minder gekookt wordt?...allemaal niet zo duidelijk. Opmerking: de B1 verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis. Welke B1 moet dan gehanteerd worden: geen antwoord. - voorlopig wordt 80% gefinancierd van de bevroren bedden. De overige 20% komt later. Wanneer????. Veel reactie. Mogelijks wordt dit nog aangepast voor medische functie moet overeenkomen met bevriezen van 60 bedden. Als je 30 bedden bevriest wordt dit budget mogelijks ook toegezegd, maar zeker niet verhoogd in de volgende fase van 30 bedden. Indien blijkt dat het budget niet voldoende is, moet het via Riziv onderhandeld worden.

Verslag Stuurgroep Reling 19-10-11

Verslag Stuurgroep Reling 19-10-11 Verslag Stuurgroep Reling 19-10-11 Aanwezig: Sabine Baptist, Jaak Poncelet, Hans Schröter, Kristel Van den Driessche, Marie-Paule Clerinx, Joris Smets, Eddy Daems, Niek Geuens, Jos Aben, Luc Schalenbourg,

Nadere informatie

Mobiliteitsvraagstukken ook in de GGZ? 5 jaar mobiele teams Reling

Mobiliteitsvraagstukken ook in de GGZ? 5 jaar mobiele teams Reling Mobiliteitsvraagstukken ook in de GGZ? 5 jaar mobiele teams Reling 2a en 2b zuid Reling Indeling van de avond Inleiding Getuigenis van ervaringsdeskundigen en hulpverleners Paneldiscussie Besluit Drankje

Nadere informatie

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Info avond SEL Waasland 24 mei 2012 Sint-Niklaas Stefaan Baeten Directeur psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus Historische context

Nadere informatie

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO

Club 107. voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek. een initiatief van GGALIMERO Club 107 voor een vernieuwde GGZ in de regio Mechelen Rupelstreek een initiatief van GGALIMERO PC Duffel woensdag 23 mei 2012 1. Welkom 2. GGALIMERO 3. GGZ-vernieuwing 4. Experimenten 5. En onze regio?

Nadere informatie

VERSLAG VERANDERFORUM ELZ RITS

VERSLAG VERANDERFORUM ELZ RITS Zie ook powerpoint presentatie in bijlage. Welkom VERSLAG VERANDERFORUM ELZ RITS 28-02-19 Finaliseren van waarden en visie Het veranderteam heeft de input van het vorige veranderforum verwerkt en heeft

Nadere informatie

bestuurlijke evaluatie wordt het netwerk bestuurd volgens de visie zoals uitgeschreven in de projectfiche van 2011?

bestuurlijke evaluatie wordt het netwerk bestuurd volgens de visie zoals uitgeschreven in de projectfiche van 2011? bestuurlijke evaluatie wordt het netwerk bestuurd volgens de visie zoals uitgeschreven in de projectfiche van 2011? Even inspiratie tappen Maar met een vertaalslag Het netwerk als een soort vereniging.

Nadere informatie

EERSTELIJN EN DE MIDDELENGEBRUIK: DE ROL VAN EEN HUISARTS IN EEN REGIONAAL NETWERK

EERSTELIJN EN DE MIDDELENGEBRUIK: DE ROL VAN EEN HUISARTS IN EEN REGIONAAL NETWERK EERSTELIJN EN DE MIDDELENGEBRUIK: DE ROL VAN EEN HUISARTS IN EEN REGIONAAL NETWERK Van een kijk als solist naar interdisciplinair samenwerken Rita Verrando, huisarts Brussel, 14 november 2014 De rol van

Nadere informatie

Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken

Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken 1 juni 2015 door Soetkin Kesteloot, Netwerkcoördinator Z-W-Vl Inleiding Hervormingen in geestelijke gezondheidszorg (art. 107) Voor doelgroep volwassenen

Nadere informatie

Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS. Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS

Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS. Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS Hervormingen in de GGZ Artikel 107 Situering van het Netwerk Geestelijke Gezondheid

Nadere informatie

samen bouwen aan vermaatschappelijking van zorg Infomoment art. 107 Reling

samen bouwen aan vermaatschappelijking van zorg Infomoment art. 107 Reling samen bouwen aan vermaatschappelijking van zorg Infomoment art. 107 Reling Artikel 107 en Reling Afbraak van muren en schotten in de GGZ leidt tot vermaatschappelijking van zorg. Asster bevriest 60 bedden.

Nadere informatie

Stuurgroep Zorgtrajecten

Stuurgroep Zorgtrajecten Aanwezig: Dr. Bossuyt Bart, Dr. Boumendil Areski, Dr. Crepel Thierry, Dr. Devriendt Ivan, Dr. Leenknegt John, Dr. Vanneste Luc, Van Den Moorter Eve (stagiair Dr. Boumendil) Verontschuldigd: Dr. Deleu Gilles,

Nadere informatie

Overleg netwerkcoördinatoren en teamleiders -

Overleg netwerkcoördinatoren en teamleiders - Overleg netwerkcoördinatoren en teamleiders - 23 oktober 14 - VRAAGSTELLING: TEMPLATE MOBIELE EQUIPES 2014 1. Rubriek aanmeldingen, intake en inclusie Nood aan goede definities: aanmelding-intake-inclusie

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen:

Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen: Implementatie van een werkmodel voor vroegdetectie en preventie bij KOPP in Vlaamse GGZ-voorzieningen voor volwassenen: een stand van zaken. Ben Kwanten KOPP-Vlaanderen Zesde Vlaams Geestelijk Gezondheidscongres

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN Inleidende bepaling Gebruikersparticipatie vormt een rode draad doorheen Integrale Jeugdhulp en de werking van het IROJ.

Nadere informatie

Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas

Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas Verslag werkgroep ontslagmanagement GGZ Datum van overleg: 4 december 2012 van 9u 11u Locatie: PC Sint-Hieronymus, Dalstraat 84, 9100 Sint-Niklaas Aanwezig: Bike Hendrickx/ Linda Van de AZ Nikolaas, PAAZ

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

Verslag Veranderteam

Verslag Veranderteam Verslag Veranderteam Datum Locatie Verslaggever 4/03/2019 Lakenhuis s Overleg Thuiszorg Aanwezig Florence Biesmans (CM Sint-Michielsbond, maatschappelijk werker) Jef Pissiersens (UZ, transmuraal coördinator)

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Convenant tussen OCMW Lier en Huisartsenvereniging Lier en Omstreken

Convenant tussen OCMW Lier en Huisartsenvereniging Lier en Omstreken Convenant 2014-2016 tussen OCMW Lier en Huisartsenvereniging Lier en Omstreken Tussen de stad Lier vertegenwoordigd door de OCMW-raad voor wie optreden Marleen Vanderpoorten, voorzitter en Katleen Janssens,

Nadere informatie

VR DOC.1167/1BIS

VR DOC.1167/1BIS VR 2016 2810 DOC.1167/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

POZAH PSYCHIATRISCHE ONDERSTEUNING EN ZORGTRAJECT VOOR ASIELZOEKERS AAN HUIS

POZAH PSYCHIATRISCHE ONDERSTEUNING EN ZORGTRAJECT VOOR ASIELZOEKERS AAN HUIS POZAH PSYCHIATRISCHE ONDERSTEUNING EN ZORGTRAJECT VOOR ASIELZOEKERS AAN HUIS 29 november 2017 Cindy Baillieu Situering AMIF project (vroegere Europees Vluchtelingen Fonds) Samenwerking FedAsil & St. Alexius

Nadere informatie

VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen

VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen OPDRACHT, SAMENSTELLING EN WERKING VAN HET BUREAU BESTUREN EN OVERLEGFORUM BESTUREN Intern reglement OPDRACHT Art. 1, 1 Art. 1, 2 Het

Nadere informatie

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Heb je al gehoord van de 107? Niet 101 of 102 of 105 maar 107? gebaseerd op het nummer van het artikel in het KB over de ziekenhuizen die de

Nadere informatie

De effectieve samenwerking tussen de gespecialiseerde crisisopvang voor middelenmisbruik en de mobiele crisisteams

De effectieve samenwerking tussen de gespecialiseerde crisisopvang voor middelenmisbruik en de mobiele crisisteams De effectieve samenwerking tussen de gespecialiseerde crisisopvang voor middelenmisbruik en de mobiele crisisteams CrEM AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV MCT Noord-West-Vlaanderen Samenwerking CrEM-MCT Samenwerking

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Zorg voor personen met het statuut internering. Lunchen met justitie 24 oktober 2017

Zorg voor personen met het statuut internering. Lunchen met justitie 24 oktober 2017 Zorg voor personen met het statuut internering Lunchen met justitie 24 oktober 2017 Overzicht Intra-penitentiair aanbod Zorgaanbod in de maatschappij Ervaringen nieuwe wet op de internering 26/10/2017

Nadere informatie

Tussentijds verslag denktank 7 januari 2014

Tussentijds verslag denktank 7 januari 2014 Tussentijds verslag denktank 7 januari 2014 18-2-2014 pag. 1 Doelstelling & methode Doelstelling: procesevaluatie Nagaan in welke mate aanpak tov plan is bijgestuurd Inzicht verwerven in factoren die de

Nadere informatie

tractor 30 maart 2011 ACT Assertive Community Treatment

tractor 30 maart 2011 ACT Assertive Community Treatment tractor 30 maart 2011 ACT Assertive Community Treatment Behandelmethodiek die door haar specifieke aanpak patiënten met psychisch lijden wil helpen bij het: Bevorderen van herstel en rehabilitatie Bevorderen

Nadere informatie

preventie, promotie ggz, vroegdetectie, screening en diagnosestelling (Functie 1)

preventie, promotie ggz, vroegdetectie, screening en diagnosestelling (Functie 1) preventie, promotie ggz, vroegdetectie, screening en diagnosestelling (Functie 1) Preventie, promotie ggz, vroegdetectie, screening en diagnosestelling (F1) Kernboodschap: Samen nieuwe wegen bouwen zodat

Nadere informatie

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014)

1. Opvolging vorig verslag (4/11/2014) VERSLAG NETWERKPLATFORM FUNCTIE 1 6 JANUARI '15 Aanwezig: Joris Housen (netwerkcoördinator), Karolien Weemaes (netwerkcoördinator), Mia Gys (CAW Antwerpen), Geert Vandendriessche (VDIP), Dirk Meeus (CGG

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent.

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Ouderwerking omvat alle vormen van participatie door ouders in de Stedelijke Freinetschool De Boomgaard. De ouderraad overkoepelt de ouderwerking

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

MDO in de Kempen. Een gedragen toekomstperspectief. Dr. Jos Weyts Huisarts, bestuurder SEL Kempen

MDO in de Kempen. Een gedragen toekomstperspectief. Dr. Jos Weyts Huisarts, bestuurder SEL Kempen MDO in de Kempen Een gedragen toekomstperspectief Dr. Jos Weyts Huisarts, bestuurder SEL Kempen Het individuele zorgteam = hoeksteen van zorg in de eerste lijn Huisarts Thuisverpleegkundige Mantelzorger

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Vroegtijdige zorgplanning VZP. WZC Sint Anna vzw Behoort tot GVO vzw (Gast Vrij Omgeven)

Vroegtijdige zorgplanning VZP. WZC Sint Anna vzw Behoort tot GVO vzw (Gast Vrij Omgeven) Vroegtijdige zorgplanning VZP WZC Sint Anna vzw Behoort tot GVO vzw (Gast Vrij Omgeven) Inleiding Gast Vrij Omgeven Ethiek binnen de dagelijkse zorg Stimul (bespreekbaar maken) Ethisch overleg Ieder zijn

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

Ambulante hulpverlening bij personen met een dubbel diagnose Het outreachproject Vlaams- Brabant: stand van zaken drie jaar na de opstart

Ambulante hulpverlening bij personen met een dubbel diagnose Het outreachproject Vlaams- Brabant: stand van zaken drie jaar na de opstart Ambulante hulpverlening bij personen met een dubbel diagnose Het outreachproject Vlaams- Brabant: stand van zaken drie jaar na de opstart Isabel Piot Sean Vandevoort Eddy Weyts Overzicht presentatie Een

Nadere informatie

2. Identificatiegegevens van de patiënt. Handtekening van de patiënt* De patiënt verklaart akkoord te zijn met de organisatie van dit overleg

2. Identificatiegegevens van de patiënt. Handtekening van de patiënt* De patiënt verklaart akkoord te zijn met de organisatie van dit overleg . 1. Identificatie aanvrager Datum aanvraag*:... aanvrager*:... Organisatie/discipline*:... 2. Identificatiegegevens van de patiënt (invullen of het kleefbriefje V.I. aanbrengen) en voornaam*:... *:...

Nadere informatie

Handboek innovatieve praktijken

Handboek innovatieve praktijken Handboek innovatieve praktijken SLOTTOESPRAAK DOOR DHR CHR DECOSTER, DIRECTEUR-GENERAAL DGGS FOD VOLKSGEZONDHEID, NAV DE STUDIEDAG OVER INNOVATIEVE PRAKTIJKEN IN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG, TE BRUSSEL

Nadere informatie

Infomoment. Hervormingen GGZ Opties en Planning

Infomoment. Hervormingen GGZ Opties en Planning Infomoment Hervormingen GGZ Opties en Planning Infomoment Toelichting bij de unanieme beslissing van de IMC : Inzake het te bereiken doel per netwerk Volgens welke timing Beantwoorden van algemene vragen

Nadere informatie

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID Functie 1 Activiteiten op het vlak van preventie; geestelijke gezondheidszorgpromotie; vroegdetectie, -interventie en -diagnosestelling

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: Geestelijke Gezondheidszorg (ambulant en thuis) Spreker: Kurt Lievens (PopovGGZ) Missie De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) biedt behandeling en begeleiding aan mensen met

Nadere informatie

Dossier kandidaatstelling pilootprojecten thuishospitalisatie

Dossier kandidaatstelling pilootprojecten thuishospitalisatie Dossier kandidaatstelling pilootprojecten thuishospitalisatie Werkwijze : Dit sjabloon is bedoeld als kandidaatstelling voor een pilootproject thuishospitalisatie (TH). Voor alle thema s dient de nodige

Nadere informatie

SAMENWERKINGSPROTOCOL:

SAMENWERKINGSPROTOCOL: 1 SAMENWERKINGSPROTOCOL AZ VESALIUS THUISZORG Inleiding Om tot een goede samenwerking te komen tussen AZ Vesalius en thuiszorg, daar waar het gaat om een zwaar zorgbehoevende patiënt die in de thuiszorg

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

NETWERKPUNT. Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015

NETWERKPUNT. Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015 NETWERKPUNT Voorstelling Art. 107 regio Mechelen 9 oktober 2015 Het PAKT: regio NETWERKPUNT Medewerkers: Sofie Wybo & Liesbeth Reynders Start: april 2012 1.5VTE Doelpubliek: hulp- en dienstverleners Regio:

Nadere informatie

Visietekst PRAGT Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject

Visietekst PRAGT Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject Visietekst PRAGT Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject Huidige Partners: - Mariaziekenhuis ( gynaecologen-vroedvrouwen-sociale dienst) - Huisartsen regio - CKG/Amberbegeleiding - CIG De Zeshoek -

Nadere informatie

FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel

FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel FOC 2/4 - art. 107 Halle-Vilvoorde-Brussel Verslag van 22 februari 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Verslag: Manu Meers, Fans De Greve, Liesbeth Santermans, Elke Saerens, Tatjana Cammerman, Freya Van Imschoot,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Behandeling bij psychose

Behandeling bij psychose Behandeling bij psychose Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 33 55 11 Jessa Ziekenhuis vzw Maatschappelijke

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Veranderforum ELZ Kempenland. DINSDAG 21 mei 2019 Thomas More Turnhout

Veranderforum ELZ Kempenland. DINSDAG 21 mei 2019 Thomas More Turnhout Veranderforum ELZ Kempenland DINSDAG 21 mei 2019 Thomas More Turnhout Programma 20u00: Start Veranderforum o Verwelkoming Kim Schellingen (LMN regio Turnhout) o Voorstelling missie, visie en waarden Vicky

Nadere informatie

Met de zesde staatshervorming is de bevoegdheid voor de moeder-kindeenheden naar Vlaanderen overgeheveld.

Met de zesde staatshervorming is de bevoegdheid voor de moeder-kindeenheden naar Vlaanderen overgeheveld. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 502 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 23 maart 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Moeder-kindeenheden - Stand van zaken Voor de meeste vrouwen

Nadere informatie

Reconversie in de psychiatrie. 1. Situering

Reconversie in de psychiatrie. 1. Situering Reconversie in de psychiatrie 1. Situering In de algemene inleiding bij de adviezen wordt de algemene context weergegeven alsook de opmerkingen die de VAR bij de groepsgewijze behandeling wenst te maken:

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad Statuten gemeentelijke cultuurraad 1. Erkenning Artikel 1 De gemeente erkent en richt een gemeentelijke cultuurraad op. De gemeenteraad en het College van burgemeester en schepenen zullen de gemeentelijke

Nadere informatie

Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107

Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107 A.P.Z. SINT-LUCIA Algemene Directie INFOAVOND SEL 24/05/2012 Toekomst van de psychiatrie Waas en Dender in het kader van artikel 107 I. Historische schets Psychiatrie Waasland Situatieschets Goede uitgebouwde

Nadere informatie

Belangrijkste besluiten vanuit de debatten per inhoudelijke stelling.

Belangrijkste besluiten vanuit de debatten per inhoudelijke stelling. Belangrijkste besluiten vanuit de debatten per inhoudelijke stelling. Tijdens de evaluatie-dag RELING onder de loep werd door de share- en stakeholders tijdens één namiddag gedebatteerd a.d.h.v. 15 stellingen

Nadere informatie

Verloop beoordeling opmaak overeenkomst

Verloop beoordeling opmaak overeenkomst Verloop beoordeling opmaak overeenkomst De Ambrassade 13 september 2016 Wat komt er aan bod in deze sessie? Beoordelingsfase + timing Verloop beoordeling, criteria en resultaat Subsidieovereenkomst: elementen

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Eén gezin één plan. Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp

Eén gezin één plan. Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Eén gezin één plan Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Inhoud De oproep Context en beleidskeuzes Finaliteit van de oproep: één gezin, één plan Samenstelling en uitbouw

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE. Situering

KLACHTENPROCEDURE. Situering KLACHTENPROCEDURE Situering CGG/litp vzw engageert zich om iedere klacht, d.i. iedere vorm van onenigheid tussen een patiënt en een medewerker, effectief en efficiënt aan te pakken. Onze klachtenprocedure

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Overzicht van de voorstelling

Overzicht van de voorstelling Voorstelling Zorgtraject Persoonlijkheidsstoornissen Noord-West-Vlaanderen Q&A werkgroep Brussel, 19 maart 2015 Dumarey Fanny Psycholoog Gedragstherapeut Coördinator Zorgtraject Persoonlijkheidsstoornissen

Nadere informatie

Zorgregio s uw toekomst?

Zorgregio s uw toekomst? Zorgregio s uw toekomst? Inhoud Vanwaar het nieuwe begrip Zorgregio? Wat behelst een proefproject? Wat is nu eigenlijk het doel van de zorgregio s? Is er behoefte aan een zorgregio? Waarom alle pijlen

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: Geestelijke Gezondheidszorg (residentieel) Spreker: Koen Lefevre (Psychiatrisch Centrum Sint-Jan) Geestelijke gezondheidszorg (GGZ): 6 officiële voorzieningensoorten Psychiatrische

Nadere informatie

Dossier kandidaatstelling projectvoorstel rond bevallen met verkort ziekenhuisverblijf

Dossier kandidaatstelling projectvoorstel rond bevallen met verkort ziekenhuisverblijf Dossier kandidaatstelling projectvoorstel rond bevallen met verkort ziekenhuisverblijf Werkwijze: Bijgevoegd sjabloon is bedoeld als kandidaatstelling voor een pilootproject bevallen met verkort ziekenhuisverblijf.

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Ouderen. Vernieuwing van de statuten,

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

DURF2020 ACHTERGRONDINFO

DURF2020 ACHTERGRONDINFO Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 ACHTERGRONDINFO ACHTERGRONDINFO DURF2020 START In het kader van mijn P2020 wordt er veel gesproken, nagedacht en nieuwe initiatieven genomen in functie van de

Nadere informatie

6. aanpassing van het reglement van orde van het HOC aan de reorganisatie van AWZ (HOC 9711 5);

6. aanpassing van het reglement van orde van het HOC aan de reorganisatie van AWZ (HOC 9711 5); departement Algemene Zaken en Financiën adnzinistnatie Ambtenarenzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 24 JULI

Nadere informatie

Nieuwe gids GGB K&J 1

Nieuwe gids GGB K&J 1 Nieuwe gids GGB K&J 1 Waarom deze gids Missie en Visie 3 Visie: 7 uitgangspunten A. Het moet duidelijk zijn dat een geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren moet uitgaan van een globale aanpak

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het tijdelijk project Leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het tijdelijk project Leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het tijdelijk project Leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 9 december 2005 betreffende de organisatie van tijdelijke

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB Dit H.R. is ter uitvoering van artikel 21 van de statuten van de Vereniging opgesteld. Het betreft de werking van de Raad van Bestuur. Ter herinnering, onze Vereniging

Nadere informatie

Brainstorming Rond Zorgplanning Welkom!

Brainstorming Rond Zorgplanning Welkom! Brainstorming Rond Zorgplanning 2018 Welkom! Brainstorming Rond Zorgplanning 2018 Welkom Waarom of waarvoor zit ik hier? Wat is het probleem? Cliëntenbureau Waarom hebben we jullie uitgenodigd? Brainstorming

Nadere informatie

WIFI : mintus - gast

WIFI : mintus - gast WELKOM! CLUSTEROVERLEG PZON ELZ Brugge 18 juni 2019 - Brugge op 1 lijn WIFI : mintus - gast Agenda Waarom zitten we hier? Wat willen we bereiken? Doel? PZON vertegenwoordiging in Zorgraad: Richtlijnen

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

1.1. Toetsing van een afwijkende activiteit en de weergave van de toetsing

1.1. Toetsing van een afwijkende activiteit en de weergave van de toetsing Actieplan wijk-werken 2019 Inleiding Op de zitting van de Raad van Bestuur van van 05 december 2018 keurden de leden het, tevens door gedragen, algemeen afsprakenkader omtrent de werking van het activeringsinstrument

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Subsidies voor bijkomende projecten ten gunste van jongeren die tot bepaalde risicogroepen behoren tussentijds verslag

Subsidies voor bijkomende projecten ten gunste van jongeren die tot bepaalde risicogroepen behoren tussentijds verslag Subsidies voor bijkomende projecten ten gunste van jongeren die tot bepaalde risicogroepen behoren tussentijds verslag 2018-2019 Inhoud Inleiding... 2 DEEL I : Gegevens i.f.v. publicatie op de FOD-website...

Nadere informatie

4. JAARPLAN BEGROTING INDICATOREN 2012 Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg JAARPLAN 2012

4. JAARPLAN BEGROTING INDICATOREN 2012 Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg JAARPLAN 2012 4. JAARPLAN BEGROTING INDICATOREN 2012 Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg DAGG vzw, Guffenslaan 22-3500 Hasselt Adelberg 31-3920 LOMMEL Tel. 011 54 72 43 - Fax. 011 54 72 44 e-mail: administratie@dagg-cgg.be

Nadere informatie

Moderatoren voorstelling

Moderatoren voorstelling Voorstel agenda Kennismakingsronde Inleiding: ELZ - Wat en Hoe? Wat kan de vorming (regio-afbakening) van ELZ beïnvloeden? Rondvraag Mogelijke scenario s Voorlopige samenstelling gedragen stuurgroep Timing

Nadere informatie

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Naar een betere geestelijke gezondheidszorg door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Studiedag GEPS 13/07/2017 Vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Situering 2002: algemene

Nadere informatie

Veranderforum 4. 21/05/2019 De Stip, Oostkamp

Veranderforum 4. 21/05/2019 De Stip, Oostkamp Veranderforum 4 21/05/2019 De Stip, Oostkamp Verwelkoming Jan de Keyser Agenda Beleidsplan ELZ WE40 Zorgraad ELZ WE40 Varia Vraag 4: Beleidsplan Sarah Beleidsplan Theorie Interactieve tafels (opdrachten)

Nadere informatie