BELEVING & Het 5 Wheel Drive Concept Train de Trainer voor docenten en opleiders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.5-wheeldrive.com BELEVING & Het 5 Wheel Drive Concept Train de Trainer voor docenten en opleiders"

Transcriptie

1 BELEVING & Het 5 Wheel Drive Concept Train de Trainer voor docenten en opleiders Algemeen De hoge kwaliteitseisen op het gebied van de belevingswaarde vragen om steeds meer inzicht in beleven. Om die reden schreven Johan Rippen en Marcella Bos het boek Events & Beleven, en ontwikkelden ze het 5 Wheel Drive concept. Het doel en de boodschap van een event staat of valt met de beleving van de deelnemers. Welke processen spelen daarbij een rol en hoe en in welke mate zijn die te beïnvloeden. Kort samengevat is dat waar de 5 Wheel Drive over gaat, ofwel: Beleving, waarom werkt het zoals het werkt Het 5 Wheel Drive concept biedt zich aan als fundament voor verdere studie en werk. Het geeft algemene kennis, inspiratie, inzicht, en doorzicht op het gebied van beleving. Als basis voor specialisatie in diverse toepassingsgebieden; van grote bedrijfsevenementen tot kleinschalige events in privésetting, van publieksevenementen, entertainment, live communication, travel en toerisme tot sport, vrije tijd en zorg. Tegelijkertijd dient het 5 Wheel Drive concept als een solide belevingsgerichte basis voor het onderwijs in organisatorische aspecten, marketing, groepsbegeleiding, creatieve processen en projectmatig werken. Vaak ontkomt u binnen opleidingen niet aan een formele onderwijssetting. Toch kan ook dan uw lesprogramma over beleving een Belevenis worden, zowel voor uzelf als voor uw studenten. Resultaat Na afloop van deze praktijkgerichte training heeft u uw theoretische en praktische kennis over beleving uitgebreid en verdiept aan de hand van het 5 Wheel Drive concept en het boek Events & Beleven. U heeft inspiratie opgedaan voor praktische en didactische werkvormen. U beschikt over een werkbare opzet, c.q. een lesprogramma, voor uw specifieke lespraktijk. Doelgroep Docenten en opleiders binnen het Hogere Beroeps Onderwijs. Opleiders bij particuliere opleidingen en opleiders binnen organisaties die belevenissen organiseren of die belevingsgericht willen werken. De setting waarin en de wijze waarop docenten en opleiders op het gebied van de georganiseerde beleving studenten helpen hun leerdoelen te bereiken, kan breed uiteenlopen. Wellicht verzorgt u een programma, project of minor Eventmanagement als docent commerciële economie, of communicatie, als docent media & cultuur, of als docent vrije tijds- of leisure management. Wellicht bent u docent binnen de specialisatie Eventstyling of Eventmarketing. Wellicht is de georganiseerde beleving bij uw opleiding onderdeel van CMV, al dan niet binnen een faculteit Social Work. Of krijgt de Beleving bij uw organisatie vooral aandacht binnen Facility Management, Kunst & Economie, Entertainment Management of Tourism- Hotel of Hospitality Management of Belevingsgericht werken. Voorbereiding Lezen van het boek Events & Beleven Het 5 Wheel Drive concept. Vooraf invullen en inleveren van een vragenlijst met een aantal open vragen over de persoonlijke wensen, leerdoelen en werksetting.

2 Programma Tijdens de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: De wensen die u ten aanzien van de invulling van het lesprogramma heeft binnen uw eigen specifieke setting in onderwijs/opleiding en de mogelijkheden en belemmeringen die dit met zich mee brengt of die u zelf ervaart. Behoeftepeiling en het voeren van peilinggesprekken De positionering van het boek en het concept met theoretische en praktische onderbouwing. Inhoudelijke aspecten als: Het verschil tussen beleving en ervaring en de totstandkoming ervan De werking van de 5 wielen van de 5 Wheel Drive De contextuele aspecten en de betekenis ervan Het 5 Wheel Drive concept als ontwerp-tool Tips en werkvormen om onderdelen aan studenten uit te leggen/ te verduidelijken Onderlinge ontmoeting en uitwisseling van ervaringen. Het analyseren en evalueren van praktijkcases met de 5 Wheel Drive. Expertmeeting Aanpak De training is interactief en praktijkgericht. De trainingsopbouw is afwisselend met kennisoverdracht, het delen van kennis en ervaringen, analyse en werkvormen. Tussen de bijeenkomsten krijgen de deelnemers een thuiswerkopdracht. De training wordt door ervaren trainers gegeven en wordt afgesloten met een expertmeeting. Duur Zes dagdelen, verspreid over 3 bijeenkomsten. 1 e bijeenkomst: avond uur en dag uur, met optioneel een overnachting 2 e bijeenkomst: dag uur uur. 3 e bijeenkomst: avond uur met Nicoline van Straten, managing director van The Live House, bureau voor strategie, communicatie en events. Kosten De trainingskosten bedragen per persoon 950,=. Dit is exclusief btw en exclusief verblijfskosten en catering. The Live House ondersteunt ons initiatief met het beschikbaar stellen van haar trainingsruimte in Leiden. Hierdoor kunnen de extra kosten beperkt blijven. Deelnemers Het minimale aantal deelnemers is 10 personen en de maximale groepsgrootte 16 personen. Data Serie 1: Donderdagavond 27 en Vrijdag 28 november + vrijdag 12 december* + woensdagavond 17 december 2008 Serie 2: Donderdagavond 22 en Vrijdag 23 januari + vrijdag 6 februari + woensdagavond 11 februari 2009 Contact en Aanmelding Bos Matchworks Marcella Bos Staringlaan GC Waddinxveen / * Op vrijdag 12 december vind de training op een andere locatie plaats.

3 De Kosten en Voorwaarden De trainingskosten bedragen per persoon 950,=. Dit is exclusief btw en exclusief verblijfskosten en catering. We zijn ontzettend blij met de support van The Live House in Leiden. De eerste twee trainingsprogramma s zullen grotendeels onder hun dak plaatsvinden. Hierdoor kunnen de kosten voor verblijf en catering tot een minimum beperkt blijven. Bij aanmelding voor deze training krijgt u van ons een factuur van 1.050,=, exclusief 19% BTW. Dit bedrag is inclusief, documentatie, lunches en consumpties. Deze factuur dient 1 week voor aanvang van de training te zijn voldaan. Wanneer u het boek Events & Beleven nog niet in uw bezit heeft kunt u dit bij aanmelding aangeven. U krijgt het boek dan samen met het persoonlijk vragenformulier en de factuur toegestuurd tegen een meerprijs van 25,=. Annuleren Het is ten alle tijdelijk mogelijk om in plaats van de ingeschreven deelnemer een vervanger op te geven. Annuleren kan alleen tot 4 weken voor aanvangsdatum van de training waarbij 100,= annuleringskosten in rekening worden gebracht (Ex.BTW). Bij annulering binnen 4 weken bent u het volledige trainingsgeld verschuldigd. Wij hebben te allen tijde het recht om een vervangende trainer of expert in te zetten, dan in deze informatiefolder is aangekondigd. Wij hebben te allen tijde het recht om bij onvoldoende belangstelling, een training te annuleren. Mocht dit het geval zijn dan doen wij u een aanbod met alternatieve data. Wanneer dit alternatief u niet schikt krijgt u het reeds betaalde trainingsgeld teruggestort. Overnachting Blijft u na de eerste trainingsavond overnachten in Leiden dan adviseren wij u te reserveren via U kunt ook rechtstreeks boeken bij een Hotel. Hotel De Doelen is uniek gelegen aan het Rapenburg 2 en is gevestigd in een rustiek Patriciërshuis, gebouwd in Het hotel is 10 minuten lopen van het station en op loopafstand van de trainingslocatie. Kamerprijzen vanaf 85,=, voor een 2p-kamer U kunt reserveren via Naast de training train de trainer verzorgen wij ook andere op maat trainingen over beleving en het 5 Wheel Drive Concept. Vertel ons uw opleidingswens en wij doen u graag een passend aanbod.

4 De Trainers Marcella Bos is auteur van Events & Beleven en samen met Johan Rippen één van de creatieve geesten achter het 5 Wheel Drive Concept. Met haar eigen bedrijf Bos Matchworks organiseert en faciliteert Marcella meetings, events, teamdagen en trainingen, die zich onderscheiden door maatwerk. Daarnaast organiseert ze activiteiten rondom het 5 Wheel Drive Concept, als trainingen en workshops.marcella's brede interesse in mensen kenmerkt haar loopbaan. Van zakelijke dienstverlening tot journalistiek, remedial teaching en sociotherapie. Ze houdt van sport en spel, van mensen, gezelligheid en omgang met jongeren. Ze kan vaak niet anders dan creatief zijn en out of the box denken en vindt het leuk om nieuwe verbindingen te initiëren. Waarbij ze altijd op zoek is naar the match that works. Ad Henneveld volgde onderwijsopleidingen aan de Pedagogische Academie(1973), de Lerarenopleiding Nederlands/Sociale Geografie(1978) en de Universiteit Leiden (1980). Tijdens zijn studie was hij steward op internationale treinen en in de luchtvaart bij KLM en leerde hij wat dienstverlening is. Als product- en marketingmanager bij de Nederlandse vestiging van het Zwitserse Migrosconcern/Hotelplan legde Ad de basis voor opleidingen van de reisbegeleiding en droeg hij de verantwoordelijkheid voor de reclame en marketing van diverse producten en incentive campagnes. Eind jaren tachtig startte hij met Henneveld Interne & Externe Communicatie, een eigen bedrijf in communicatietrainingen en conceptontwikkeling. Hij verbond zich aan verschillende Hogescholen en particuliere opleidingen als deskundige op het gebied van media, communicatie en evenementen als geïntegreerd communicatiemiddel. Ad heeft een heilig geloof in visualisaties als middel om mensen snel en doeltreffend te passioneren. AD staat in voor Actieve Deelname & ADrenaline in zijn trainingspraktijk. Johan Rippen is auteur van Events & Beleven en grondlegger van het 5 Wheel Drive Concept. Na de opleiding werktuigbouwkunde op de HTS in Haarlem studeerde hij sociologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, en was vervolgens uitvoerend en leidinggevend werkzaam in de educatieve sector. Hij is in 2005 gepensioneerd als stafdocent CMV aan de Hogeschool van Amsterdam, waar hij zich vooral toelegde op methodiek en praktijktheorie in cultureel werk. Als supervisor en coach was hij zowel binnen als buiten de Hogeschool actief. Vanaf 1981 was hij docent methodiek en theorie volwasseneneducatie, praktijkgericht onderzoek, praktijktheorie en kwaliteitskunde aan de voortgezette opleidingen te Amsterdam. Johan was bij Pro Education verbonden als onderzoekscoach MMI (Masters of Management & Innovation). Sinds 2000 werkt en woont hij als wijngaardier en wijnmaker op wijngaard El Placer te Lelystad.

5 De Trainingslocatie Routebeschrijving naar The Live House Nieuwstraat KC LEIDEN Tel: (071) KOMENDE UIT DE RICHTING UTRECHT / ROTTERDAM Neem op het Prins Claus plein de A4 richting Amsterdam / Leiden. KOMENDE UIT DE RICHTING AMSTERDAM / DEN HAAG VIA DE A4 Neem de afslag Zoeterwoude Dorp / Leiden (afrit 7). Bij de stoplichten de weg volgen richting Leiden / Voorschoten (N206). Bij de eerste stoplichten na de brug rechtsaf richting Centrum. Volg de doorgaande weg richting Centrum (= Lammenschansweg). Volg de borden richting Station CS tot u na een slinger in de weg bij een kruispunt komt. Om te parkeren in de parkeergarage bij dit kruispunt voor supermarkt Hoogvliet linksaf. Direct rechts en weer direct rechts (= Kaardesteeg) naar de ingang van de parkeergarage. Doorrijden naar The Live House kan ook. Ga bij het kruispunt bij Hoogvliet rechtdoor richting Station CS. De eerste straat links, na de gracht, is de Nieuwstraat. Ons kantoor is gelegen aan de rechterzijde op nummer 36. Hier is vaak parkeergelegenheid (betaald, met munten of chipknip). KOMENDE UIT DE RICHTING AMSTERDAM / DEN HAAG VIA DE A44 Onderaan de afslag bij de stoplichten de N206 volgen richting Leiden Centrum/Utrecht. Passeer het LUMC aan de linkerhand. Na het spoorviaduct bij de stoplichten linksaf door de tunnel (richting Centrum). Na de tunnel bij de eerste stoplichten linksaf (vrijwel een U-bocht). Bij de volgende stoplichten linksaf (Centrum, richting molen), de weg gaat om de molen heen. Blijf de doorgaande weg volgen langs de Digros Supermarkt (= Lange Gracht). Bij de stoplichten rechtsaf (= Klokpoort, gaat over in Hooigracht). Om te parkeren in de parkeergarage bij de stoplichten bij Albert Heijn linksaf, direct weer linksaf, de ingang is aan de linkerkant. Doorrijden naar The Live House kan ook. Ga bij de stoplichten bij Albert Heijn rechtdoor. De eerste weg rechts is de Nieuwstraat. Ons kantoor is gelegen aan de rechterzijde op nummer 36. Hier is vaak parkeergelegenheid (betaald, met munten of chipknip). LOPEN VAN PARKEERGARAGE ALBERT HEIJN NAAR THE LIVE HOUSE Steek de Hooigracht over en loop naar links. Na ca. 8 minuten lopen en enkele stegen aan de rechterhand rechtsaf de Nieuwstraat in. Ons kantoor is gelegen aan de rechterzijde op nummer 36. LOPEN VAN PARKEERGARAGE HOOGVLIET NAAR THE LIVE HOUSE Neem de trap naar beneden aan de zijde van het kruispunt met de stoplichten. Onder aan de ijzeren trap linksaf richting slagerij Bolle huis en het huis met het torentje. Houdt het huis aan de linkerkant en loop rechtdoor. Passeer het water van de Nieuwe Rijn en loop door op de Hooigracht. De eerste straat links is de Nieuwstraat. Ons kantoor is gelegen aan de rechterzijde op nummer 36. OPENBAAR VERVOER Neem de trein naar Leiden Centraal en vanaf het station taxi de Groot, tel:

6 De Voorbereidingsvragen 1. Geef een korte schets van de opleiding waarin je werkzaam bent, jouw taken daarbinnen, de groep studenten waar het programma voor bedoeld is, het te ontwikkelen programma ten opzichte van andere programma s of trainingen, de samenwerking met collega s, de opdracht, ruimte, goedkeuring, ondersteuning vanuit het management etc. 2. Wat is er al? Welke bestaande programma(onderdelen) of vakken zitten het dichtst aan tegen wat jij nu wilt ontwikkelen? Wie verzorgen dat? Is samenwerking of afstemming daarmee mogelijk? 3. Heb je voor deze training vragen of onderwerpen die voor jou beslist aan bod moeten komen? Heb je wensen of opmerkingen naar aanleiding van het globale programma, zoals dat in deze informatiefolder is geschetst? 4. Geef aan waar jij samen met de studenten na uitvoering van jouw lesprogramma wilt uitkomen. Wat heb jij dan bereikt: voor de studenten, voor het vak(gebied) ten opzichte van de overige vakken en collega s voor de opleiding, voor jezelf Probeer dit zo te formuleren dat het achteraf ook aantoonbaar is. 5.Verwacht je belemmeringen, complicaties of tegenwerking op weg naar je doelen? Zet je inschatting even op een rijtje, dan kun je tijdens de training om tips vragen aangaande de aanpak of het omzeilen ervan. Stuur of mail je antwoorden samen met het aanmeldingsformulier naar: Bos Matchworks Staringlaan GC Waddinxveen

7 Het Aanmeldingsformulier Ja, ik meld mij aan voor de training voor docenten en opleiders over Beleving en het 5 Wheel Drive Concept, en ben op de hoogte van de kosten en voorwarden. Kruis hier de trainingsserie aan waar u aan mee wilt doen. Serie 1: Donderdagavond 27 en Vrijdag 28 november + vrijdag 12 december + woensdagavond 17 december 2008 Serie 2: Donderdagavond 22 en Vrijdag 23 januari + vrijdag 6 februari + woensdagavond 11 februari 2009 Mijn gegevens: Man / Vrouw Voorletters: Roepnaam: Achternaam: Tussenvoegsel: Organisatie: Opleiding: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Mobiele Telefoon: Wanneer het factuuradres een ander adres is dan het hierboven opgegeven postadres, dan graag hier het factuuradres vermelden: Adres: Postcode: Plaats: Wenst u een exemplaar van het boek Events & Beleven te ontvangen? Ja Nee Datum en Plaats van ondertekening: Handtekening: Stuur of mail je het aanmeldingsformulier naar: Bos Matchworks BV, Staringlaan 16,2741 GC Waddinxveen / of

8 De Aanbeveling Nicoline van Straten (uit 57) is directeur/eigenaar van The Live House en LiveLAB, twee vooraanstaande bedrijven in resp. live communicatie en on stage producties. Zij is dagelijks bezig om samen met directies en Raden van Bestuur bedrijfsvraagstukken op het gebied van in- en externe communicatie, marketing en sales op te lossen met verrassende creatieve en pakkende evenementen. Haar credo is: ontdoe mensen van hun dagelijks schild, ontwapen ze en raak ze dan in hun hart. Al 20 jaar verwerkt Nicoline haar ervaring en enthousiasme in trainingen, creatieve workshops en individuele coachingstrajecten. Het 5-wheel drive concept dwingt je om in elk evenementenconcept de gasten en hun beleving centraal te stellen. Die focus is de grootste succesfactor voor een geslaagd evenement, ik werk er intuïtief al m n hele leven mee. Marcella Bos en Johan Rippen zijn er met hun model in geslaagd om beleving (be)grijpbaar te maken. Daarom beveel ik deze training van harte aan!

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Alliantie Voortgezet Onderwijs & Havo Notre Dame des Anges Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Scherpenkampweg 21 Postbus 6618 6545 AK Nijmegen 6503 GC Nijmegen Tel: 024-3790158 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

Vergroot uw slagkracht als manager

Vergroot uw slagkracht als manager Vergroot uw slagkracht als manager U bent een specialist die is doorgegroeid naar een managementfunctie en bent al een aantal jaar als leidinggevende actief. Om succesvol te blijven en mee te kunnen met

Nadere informatie

14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch

14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch 14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch De basisopleiding start dit najaar op 1 oktober 2011, en in het voorjaar op 3 maart 2012. Gedoceerd in 7 maal 2 dagen

Nadere informatie

VPTZ Academie. Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers

VPTZ Academie. Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers VPTZ Academie Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers Inhoudsopgave VPTZ Academie Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers VPTZ Academie 3 Even voorstellen 4 Accommodaties

Nadere informatie

Informatie over de. Oriëntatiecursus Onderwijsmanagement

Informatie over de. Oriëntatiecursus Onderwijsmanagement Informatie over de Oriëntatiecursus Onderwijsmanagement Voorwoord Onze samenleving verandert. In de dynamiek van maatschappelijke context - een vergrijzende bevolking, verschillende culturele achtergronden,

Nadere informatie

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl

Just share it! Geef je kennis een goed doel. CIVIQ Plompetorengracht 17 Postbus 12080 3501 AB Utrecht www.civiq.nl Colofon Titel Just share it! Geef je kennis een goed doel. Samengesteld door CIVIQ instituut vrijwillige inzet House of Sharing * Datum Oktober 2004 Contactadressen voor deze publicatie: CIVIQ Plompetorengracht

Nadere informatie

Inleiding waarde ROI

Inleiding waarde ROI Inleiding Duizenden euro s, nee miljoenen worden jaarlijks uitgegeven aan evenementen in alle soorten en maten over de hele wereld. Maar weten we eigenlijk wel of deze bestedingen leiden tot het gewenste

Nadere informatie

De kunst van veranderen met NLP Vergroot uw inzicht en ontdek uw vaardigheden voor effectief management, coaching en advisering.

De kunst van veranderen met NLP Vergroot uw inzicht en ontdek uw vaardigheden voor effectief management, coaching en advisering. De kunst van veranderen met NLP Vergroot uw inzicht en ontdek uw vaardigheden voor effectief management, coaching en advisering. effectieve communicatie succesvolle samenwerking inspirerend leiderschap

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

Livvit Gids 2015. Gezond ondernemen. Doe je samen!

Livvit Gids 2015. Gezond ondernemen. Doe je samen! Livvit Gids 2015 Gezond ondernemen Doe je samen! Wat staat in deze gids? Hoofstuk 1: Algemene informatie 3 Wat u kunt lezen in de Livvit Gids 4 Zilveren Kruis Achmea zorgpartner 5 Eigen zorgverlener 6

Nadere informatie

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult 2014-2015 Catalogus opleidingen en trainingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Onze visie op ontwikkeling van mensen 5 Hoofdstuk 2 Veranderen -opleiding en trainingsaanbod 2.1.Training gamechangers 7 2.2. Leidinggeven

Nadere informatie

OPOP. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. De HuishoudCoach Staverse Jolwerf 4 2317 DW Leiden T +31 (0) 71 888 61 91

OPOP. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. De HuishoudCoach Staverse Jolwerf 4 2317 DW Leiden T +31 (0) 71 888 61 91 OPOP Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren De HuishoudCoach Staverse Jolwerf 4 2317 DW Leiden T +31 (0) 71 888 61 91 E info@dehuishoudcoach.nl I www.dehuishoudcoach.nl De HuishoudCoach

Nadere informatie

Introductie cursus GROEN MANAGEMENT. Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers. 23 e aflevering

Introductie cursus GROEN MANAGEMENT. Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers. 23 e aflevering GROEN MANAGEMENT Introductie cursus GROEN MANAGEMENT Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers 23 e aflevering EEN ANDERE KIJK OP DE BEDRIJFSVOERING MET GROEN MANAGEMENT De in het bedrijf aanwezige vakkennis

Nadere informatie

Informatiemap Stichting e-hulp.nl

Informatiemap Stichting e-hulp.nl Informatiemap Stichting e-hulp.nl jan-11 info@e-hulp.nl. 020-6884981. Van Diemenstraat 88. 1013 CN Amsterdam Inhoudsopgave OVER STICHTING E-HULP.NL... 2 OVER STICHTING E-HULP.NL... 2 DIENSTEN... 4 KENNIS

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen Studiegids HMDI 2012-2013 SOD-Opleidingen Opgesteld door Liesbeth Franken Opleidingsmanager HMDI April 2012 1 Studiegids HMDI Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 4 2 Wie wat waar en waarom...

Nadere informatie

2014 / 2015 Opleiding Training Coaching

2014 / 2015 Opleiding Training Coaching 2014 / 2015 Opleiding Training Coaching EEN INSPIRERENDE EN UITDAGENDE TRAINING EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP NLP (neurolinguïstisch programmeren) is een methode om effectief te communiceren en is gebaseerd

Nadere informatie

Beschrijving van het leertraject. Duurzaam inrichten van Service Management

Beschrijving van het leertraject. Duurzaam inrichten van Service Management Beschrijving van het leertraject Duurzaam inrichten van Service Management INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 DIT LEERTRAJECT VOOR SERVICE MANAGERS GAAT VERDER DAN DE BES TAANDE TRAININGEN!... 3 LEREN HOE

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo Zoetermeer 2 013 / 2 014 Alfrink College Inhouds opgave > INHOUDSOPGAVE Informatie voor ouders en leerlingen 2 Welkom op het Alfrink College 4 Het

Nadere informatie

LEA-ondersteuningsactiviteiten najaar 2011

LEA-ondersteuningsactiviteiten najaar 2011 Net als in het aanbod voor het voorjaar 2011, maken we in het najaar graag met u een pas op de plaats na 5 jaar LEA. We staan stil bij hoe de LEA zich heeft ontwikkeld en kijken van daaruit vooruit naar

Nadere informatie

Zelfmanagement voor studenten met ASS. Handleiding Trainers

Zelfmanagement voor studenten met ASS. Handleiding Trainers Zelfmanagement voor studenten met ASS Handleiding Trainers 1 Colofon 2013 HAN. HAN SENECA heeft bij het samenstellen van deze handleiding de uiterste zorg nagestreefd. Desondanks kan niet volledig worden

Nadere informatie

Account Management 2.0 - Impact en overtuigingskracht

Account Management 2.0 - Impact en overtuigingskracht 2014 Waarom deze leergang? Wanneer ben je als accountmanager succesvol? In een uitdagende markt waarin je ondernemer, consultant, procesbewaker en onderhandelaar tegelijk hebt te zijn. Waarbij je kansen

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek 5d coaching-training-advies 02-01-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van 5d coaching-training-advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Van Bijsterveldt wenst deelnemers succes

Van Bijsterveldt wenst deelnemers succes Dit is een uitgave van Eerst de Klas Maart 2010 EERST DE klas Verderop in deze krant: 2 3 De eerste week voor de klas. Maak kennis met de deelnemers! Wat is Eerst de Klas? 6 7 Lerarenopleiding. Leiderschapsprogramma.

Nadere informatie