BELEVING & Het 5 Wheel Drive Concept Train de Trainer voor docenten en opleiders

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.5-wheeldrive.com BELEVING & Het 5 Wheel Drive Concept Train de Trainer voor docenten en opleiders"

Transcriptie

1 BELEVING & Het 5 Wheel Drive Concept Train de Trainer voor docenten en opleiders Algemeen De hoge kwaliteitseisen op het gebied van de belevingswaarde vragen om steeds meer inzicht in beleven. Om die reden schreven Johan Rippen en Marcella Bos het boek Events & Beleven, en ontwikkelden ze het 5 Wheel Drive concept. Het doel en de boodschap van een event staat of valt met de beleving van de deelnemers. Welke processen spelen daarbij een rol en hoe en in welke mate zijn die te beïnvloeden. Kort samengevat is dat waar de 5 Wheel Drive over gaat, ofwel: Beleving, waarom werkt het zoals het werkt Het 5 Wheel Drive concept biedt zich aan als fundament voor verdere studie en werk. Het geeft algemene kennis, inspiratie, inzicht, en doorzicht op het gebied van beleving. Als basis voor specialisatie in diverse toepassingsgebieden; van grote bedrijfsevenementen tot kleinschalige events in privésetting, van publieksevenementen, entertainment, live communication, travel en toerisme tot sport, vrije tijd en zorg. Tegelijkertijd dient het 5 Wheel Drive concept als een solide belevingsgerichte basis voor het onderwijs in organisatorische aspecten, marketing, groepsbegeleiding, creatieve processen en projectmatig werken. Vaak ontkomt u binnen opleidingen niet aan een formele onderwijssetting. Toch kan ook dan uw lesprogramma over beleving een Belevenis worden, zowel voor uzelf als voor uw studenten. Resultaat Na afloop van deze praktijkgerichte training heeft u uw theoretische en praktische kennis over beleving uitgebreid en verdiept aan de hand van het 5 Wheel Drive concept en het boek Events & Beleven. U heeft inspiratie opgedaan voor praktische en didactische werkvormen. U beschikt over een werkbare opzet, c.q. een lesprogramma, voor uw specifieke lespraktijk. Doelgroep Docenten en opleiders binnen het Hogere Beroeps Onderwijs. Opleiders bij particuliere opleidingen en opleiders binnen organisaties die belevenissen organiseren of die belevingsgericht willen werken. De setting waarin en de wijze waarop docenten en opleiders op het gebied van de georganiseerde beleving studenten helpen hun leerdoelen te bereiken, kan breed uiteenlopen. Wellicht verzorgt u een programma, project of minor Eventmanagement als docent commerciële economie, of communicatie, als docent media & cultuur, of als docent vrije tijds- of leisure management. Wellicht bent u docent binnen de specialisatie Eventstyling of Eventmarketing. Wellicht is de georganiseerde beleving bij uw opleiding onderdeel van CMV, al dan niet binnen een faculteit Social Work. Of krijgt de Beleving bij uw organisatie vooral aandacht binnen Facility Management, Kunst & Economie, Entertainment Management of Tourism- Hotel of Hospitality Management of Belevingsgericht werken. Voorbereiding Lezen van het boek Events & Beleven Het 5 Wheel Drive concept. Vooraf invullen en inleveren van een vragenlijst met een aantal open vragen over de persoonlijke wensen, leerdoelen en werksetting.

2 Programma Tijdens de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: De wensen die u ten aanzien van de invulling van het lesprogramma heeft binnen uw eigen specifieke setting in onderwijs/opleiding en de mogelijkheden en belemmeringen die dit met zich mee brengt of die u zelf ervaart. Behoeftepeiling en het voeren van peilinggesprekken De positionering van het boek en het concept met theoretische en praktische onderbouwing. Inhoudelijke aspecten als: Het verschil tussen beleving en ervaring en de totstandkoming ervan De werking van de 5 wielen van de 5 Wheel Drive De contextuele aspecten en de betekenis ervan Het 5 Wheel Drive concept als ontwerp-tool Tips en werkvormen om onderdelen aan studenten uit te leggen/ te verduidelijken Onderlinge ontmoeting en uitwisseling van ervaringen. Het analyseren en evalueren van praktijkcases met de 5 Wheel Drive. Expertmeeting Aanpak De training is interactief en praktijkgericht. De trainingsopbouw is afwisselend met kennisoverdracht, het delen van kennis en ervaringen, analyse en werkvormen. Tussen de bijeenkomsten krijgen de deelnemers een thuiswerkopdracht. De training wordt door ervaren trainers gegeven en wordt afgesloten met een expertmeeting. Duur Zes dagdelen, verspreid over 3 bijeenkomsten. 1 e bijeenkomst: avond uur en dag uur, met optioneel een overnachting 2 e bijeenkomst: dag uur uur. 3 e bijeenkomst: avond uur met Nicoline van Straten, managing director van The Live House, bureau voor strategie, communicatie en events. Kosten De trainingskosten bedragen per persoon 950,=. Dit is exclusief btw en exclusief verblijfskosten en catering. The Live House ondersteunt ons initiatief met het beschikbaar stellen van haar trainingsruimte in Leiden. Hierdoor kunnen de extra kosten beperkt blijven. Deelnemers Het minimale aantal deelnemers is 10 personen en de maximale groepsgrootte 16 personen. Data Serie 1: Donderdagavond 27 en Vrijdag 28 november + vrijdag 12 december* + woensdagavond 17 december 2008 Serie 2: Donderdagavond 22 en Vrijdag 23 januari + vrijdag 6 februari + woensdagavond 11 februari 2009 Contact en Aanmelding Bos Matchworks Marcella Bos Staringlaan GC Waddinxveen / * Op vrijdag 12 december vind de training op een andere locatie plaats.

3 De Kosten en Voorwaarden De trainingskosten bedragen per persoon 950,=. Dit is exclusief btw en exclusief verblijfskosten en catering. We zijn ontzettend blij met de support van The Live House in Leiden. De eerste twee trainingsprogramma s zullen grotendeels onder hun dak plaatsvinden. Hierdoor kunnen de kosten voor verblijf en catering tot een minimum beperkt blijven. Bij aanmelding voor deze training krijgt u van ons een factuur van 1.050,=, exclusief 19% BTW. Dit bedrag is inclusief, documentatie, lunches en consumpties. Deze factuur dient 1 week voor aanvang van de training te zijn voldaan. Wanneer u het boek Events & Beleven nog niet in uw bezit heeft kunt u dit bij aanmelding aangeven. U krijgt het boek dan samen met het persoonlijk vragenformulier en de factuur toegestuurd tegen een meerprijs van 25,=. Annuleren Het is ten alle tijdelijk mogelijk om in plaats van de ingeschreven deelnemer een vervanger op te geven. Annuleren kan alleen tot 4 weken voor aanvangsdatum van de training waarbij 100,= annuleringskosten in rekening worden gebracht (Ex.BTW). Bij annulering binnen 4 weken bent u het volledige trainingsgeld verschuldigd. Wij hebben te allen tijde het recht om een vervangende trainer of expert in te zetten, dan in deze informatiefolder is aangekondigd. Wij hebben te allen tijde het recht om bij onvoldoende belangstelling, een training te annuleren. Mocht dit het geval zijn dan doen wij u een aanbod met alternatieve data. Wanneer dit alternatief u niet schikt krijgt u het reeds betaalde trainingsgeld teruggestort. Overnachting Blijft u na de eerste trainingsavond overnachten in Leiden dan adviseren wij u te reserveren via U kunt ook rechtstreeks boeken bij een Hotel. Hotel De Doelen is uniek gelegen aan het Rapenburg 2 en is gevestigd in een rustiek Patriciërshuis, gebouwd in Het hotel is 10 minuten lopen van het station en op loopafstand van de trainingslocatie. Kamerprijzen vanaf 85,=, voor een 2p-kamer U kunt reserveren via Naast de training train de trainer verzorgen wij ook andere op maat trainingen over beleving en het 5 Wheel Drive Concept. Vertel ons uw opleidingswens en wij doen u graag een passend aanbod.

4 De Trainers Marcella Bos is auteur van Events & Beleven en samen met Johan Rippen één van de creatieve geesten achter het 5 Wheel Drive Concept. Met haar eigen bedrijf Bos Matchworks organiseert en faciliteert Marcella meetings, events, teamdagen en trainingen, die zich onderscheiden door maatwerk. Daarnaast organiseert ze activiteiten rondom het 5 Wheel Drive Concept, als trainingen en workshops.marcella's brede interesse in mensen kenmerkt haar loopbaan. Van zakelijke dienstverlening tot journalistiek, remedial teaching en sociotherapie. Ze houdt van sport en spel, van mensen, gezelligheid en omgang met jongeren. Ze kan vaak niet anders dan creatief zijn en out of the box denken en vindt het leuk om nieuwe verbindingen te initiëren. Waarbij ze altijd op zoek is naar the match that works. Ad Henneveld volgde onderwijsopleidingen aan de Pedagogische Academie(1973), de Lerarenopleiding Nederlands/Sociale Geografie(1978) en de Universiteit Leiden (1980). Tijdens zijn studie was hij steward op internationale treinen en in de luchtvaart bij KLM en leerde hij wat dienstverlening is. Als product- en marketingmanager bij de Nederlandse vestiging van het Zwitserse Migrosconcern/Hotelplan legde Ad de basis voor opleidingen van de reisbegeleiding en droeg hij de verantwoordelijkheid voor de reclame en marketing van diverse producten en incentive campagnes. Eind jaren tachtig startte hij met Henneveld Interne & Externe Communicatie, een eigen bedrijf in communicatietrainingen en conceptontwikkeling. Hij verbond zich aan verschillende Hogescholen en particuliere opleidingen als deskundige op het gebied van media, communicatie en evenementen als geïntegreerd communicatiemiddel. Ad heeft een heilig geloof in visualisaties als middel om mensen snel en doeltreffend te passioneren. AD staat in voor Actieve Deelname & ADrenaline in zijn trainingspraktijk. Johan Rippen is auteur van Events & Beleven en grondlegger van het 5 Wheel Drive Concept. Na de opleiding werktuigbouwkunde op de HTS in Haarlem studeerde hij sociologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, en was vervolgens uitvoerend en leidinggevend werkzaam in de educatieve sector. Hij is in 2005 gepensioneerd als stafdocent CMV aan de Hogeschool van Amsterdam, waar hij zich vooral toelegde op methodiek en praktijktheorie in cultureel werk. Als supervisor en coach was hij zowel binnen als buiten de Hogeschool actief. Vanaf 1981 was hij docent methodiek en theorie volwasseneneducatie, praktijkgericht onderzoek, praktijktheorie en kwaliteitskunde aan de voortgezette opleidingen te Amsterdam. Johan was bij Pro Education verbonden als onderzoekscoach MMI (Masters of Management & Innovation). Sinds 2000 werkt en woont hij als wijngaardier en wijnmaker op wijngaard El Placer te Lelystad.

5 De Trainingslocatie Routebeschrijving naar The Live House Nieuwstraat KC LEIDEN Tel: (071) KOMENDE UIT DE RICHTING UTRECHT / ROTTERDAM Neem op het Prins Claus plein de A4 richting Amsterdam / Leiden. KOMENDE UIT DE RICHTING AMSTERDAM / DEN HAAG VIA DE A4 Neem de afslag Zoeterwoude Dorp / Leiden (afrit 7). Bij de stoplichten de weg volgen richting Leiden / Voorschoten (N206). Bij de eerste stoplichten na de brug rechtsaf richting Centrum. Volg de doorgaande weg richting Centrum (= Lammenschansweg). Volg de borden richting Station CS tot u na een slinger in de weg bij een kruispunt komt. Om te parkeren in de parkeergarage bij dit kruispunt voor supermarkt Hoogvliet linksaf. Direct rechts en weer direct rechts (= Kaardesteeg) naar de ingang van de parkeergarage. Doorrijden naar The Live House kan ook. Ga bij het kruispunt bij Hoogvliet rechtdoor richting Station CS. De eerste straat links, na de gracht, is de Nieuwstraat. Ons kantoor is gelegen aan de rechterzijde op nummer 36. Hier is vaak parkeergelegenheid (betaald, met munten of chipknip). KOMENDE UIT DE RICHTING AMSTERDAM / DEN HAAG VIA DE A44 Onderaan de afslag bij de stoplichten de N206 volgen richting Leiden Centrum/Utrecht. Passeer het LUMC aan de linkerhand. Na het spoorviaduct bij de stoplichten linksaf door de tunnel (richting Centrum). Na de tunnel bij de eerste stoplichten linksaf (vrijwel een U-bocht). Bij de volgende stoplichten linksaf (Centrum, richting molen), de weg gaat om de molen heen. Blijf de doorgaande weg volgen langs de Digros Supermarkt (= Lange Gracht). Bij de stoplichten rechtsaf (= Klokpoort, gaat over in Hooigracht). Om te parkeren in de parkeergarage bij de stoplichten bij Albert Heijn linksaf, direct weer linksaf, de ingang is aan de linkerkant. Doorrijden naar The Live House kan ook. Ga bij de stoplichten bij Albert Heijn rechtdoor. De eerste weg rechts is de Nieuwstraat. Ons kantoor is gelegen aan de rechterzijde op nummer 36. Hier is vaak parkeergelegenheid (betaald, met munten of chipknip). LOPEN VAN PARKEERGARAGE ALBERT HEIJN NAAR THE LIVE HOUSE Steek de Hooigracht over en loop naar links. Na ca. 8 minuten lopen en enkele stegen aan de rechterhand rechtsaf de Nieuwstraat in. Ons kantoor is gelegen aan de rechterzijde op nummer 36. LOPEN VAN PARKEERGARAGE HOOGVLIET NAAR THE LIVE HOUSE Neem de trap naar beneden aan de zijde van het kruispunt met de stoplichten. Onder aan de ijzeren trap linksaf richting slagerij Bolle huis en het huis met het torentje. Houdt het huis aan de linkerkant en loop rechtdoor. Passeer het water van de Nieuwe Rijn en loop door op de Hooigracht. De eerste straat links is de Nieuwstraat. Ons kantoor is gelegen aan de rechterzijde op nummer 36. OPENBAAR VERVOER Neem de trein naar Leiden Centraal en vanaf het station taxi de Groot, tel:

6 De Voorbereidingsvragen 1. Geef een korte schets van de opleiding waarin je werkzaam bent, jouw taken daarbinnen, de groep studenten waar het programma voor bedoeld is, het te ontwikkelen programma ten opzichte van andere programma s of trainingen, de samenwerking met collega s, de opdracht, ruimte, goedkeuring, ondersteuning vanuit het management etc. 2. Wat is er al? Welke bestaande programma(onderdelen) of vakken zitten het dichtst aan tegen wat jij nu wilt ontwikkelen? Wie verzorgen dat? Is samenwerking of afstemming daarmee mogelijk? 3. Heb je voor deze training vragen of onderwerpen die voor jou beslist aan bod moeten komen? Heb je wensen of opmerkingen naar aanleiding van het globale programma, zoals dat in deze informatiefolder is geschetst? 4. Geef aan waar jij samen met de studenten na uitvoering van jouw lesprogramma wilt uitkomen. Wat heb jij dan bereikt: voor de studenten, voor het vak(gebied) ten opzichte van de overige vakken en collega s voor de opleiding, voor jezelf Probeer dit zo te formuleren dat het achteraf ook aantoonbaar is. 5.Verwacht je belemmeringen, complicaties of tegenwerking op weg naar je doelen? Zet je inschatting even op een rijtje, dan kun je tijdens de training om tips vragen aangaande de aanpak of het omzeilen ervan. Stuur of mail je antwoorden samen met het aanmeldingsformulier naar: Bos Matchworks Staringlaan GC Waddinxveen

7 Het Aanmeldingsformulier Ja, ik meld mij aan voor de training voor docenten en opleiders over Beleving en het 5 Wheel Drive Concept, en ben op de hoogte van de kosten en voorwarden. Kruis hier de trainingsserie aan waar u aan mee wilt doen. Serie 1: Donderdagavond 27 en Vrijdag 28 november + vrijdag 12 december + woensdagavond 17 december 2008 Serie 2: Donderdagavond 22 en Vrijdag 23 januari + vrijdag 6 februari + woensdagavond 11 februari 2009 Mijn gegevens: Man / Vrouw Voorletters: Roepnaam: Achternaam: Tussenvoegsel: Organisatie: Opleiding: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Mobiele Telefoon: Wanneer het factuuradres een ander adres is dan het hierboven opgegeven postadres, dan graag hier het factuuradres vermelden: Adres: Postcode: Plaats: Wenst u een exemplaar van het boek Events & Beleven te ontvangen? Ja Nee Datum en Plaats van ondertekening: Handtekening: Stuur of mail je het aanmeldingsformulier naar: Bos Matchworks BV, Staringlaan 16,2741 GC Waddinxveen / of

8 De Aanbeveling Nicoline van Straten (uit 57) is directeur/eigenaar van The Live House en LiveLAB, twee vooraanstaande bedrijven in resp. live communicatie en on stage producties. Zij is dagelijks bezig om samen met directies en Raden van Bestuur bedrijfsvraagstukken op het gebied van in- en externe communicatie, marketing en sales op te lossen met verrassende creatieve en pakkende evenementen. Haar credo is: ontdoe mensen van hun dagelijks schild, ontwapen ze en raak ze dan in hun hart. Al 20 jaar verwerkt Nicoline haar ervaring en enthousiasme in trainingen, creatieve workshops en individuele coachingstrajecten. Het 5-wheel drive concept dwingt je om in elk evenementenconcept de gasten en hun beleving centraal te stellen. Die focus is de grootste succesfactor voor een geslaagd evenement, ik werk er intuïtief al m n hele leven mee. Marcella Bos en Johan Rippen zijn er met hun model in geslaagd om beleving (be)grijpbaar te maken. Daarom beveel ik deze training van harte aan!

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Routebeschrijving per auto

Routebeschrijving per auto Routebeschrijving per auto Als u besluit met de auto naar Utrecht te komen, houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad van Utrecht slecht bereikbaar is met de auto. Tevens geldt in de binnenstad een

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Alexander Concept

Aanmeldingsformulier Alexander Concept Voorkeur trainingsdatum: Stuurt u deze vragen geheel ingevuld en ondertekend aan ons terug. Wanneer wij dit formulier ontvangen hebben, nemen wij contact met u op om samen met u te bespreken of u klaar

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. * Deze workshop sluit aan bij de eerder door FHI in samenwerking

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches

WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches Inleiding Programma Aanmelden Route WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches FHI organiseert op dinsdag 1 oktober

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Leidinggeven in tijden van verandering Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag?

Leidinggeven in tijden van verandering Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag? Inleiding Programma Aanmelden Route Leidinggeven in tijden van verandering De snel veranderende wereld vraagt om aanpassingsvermogen en flexibiliteit van organisaties en daarom van de mensen die er werken.

Nadere informatie

Leiderschapsprogramma Jong Management

Leiderschapsprogramma Jong Management Leiderschapsprogramma Jong Management Geef jij leiding aan een team? Loop je regelmatig tegen dezelfde issues aan, maar weet je niet hoe je die ten positieve moet keren? Wil je de regie weer in eigen handen

Nadere informatie

Routebeschrijving per auto

Routebeschrijving per auto Routebeschrijving per auto Als u besluit met de auto te komen, houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad van Utrecht slecht bereikbaar is per auto; bovendien zijn de parkeertarieven in de Binnenstad

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN Als verkooptrainer én leiderschapscoach neemt Freek Rooze u mee in een intrigerend traject van coachen en verkopen. U zult merken dat het coachen

Nadere informatie

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT?

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? Inleiding Programma Aanmelden Route WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? In de wereld waarin wij ons bevinden, wordt heel veel gecommuniceerd: uw verkopers communiceren met

Nadere informatie

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan Inleiding Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? U hebt mooie producten en diensten. En u wilt deze graag aan zoveel mogelijk organisaties aanbieden. Niet alleen aan bestaande relaties,

Nadere informatie

Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten

Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten Inleiding Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten Credit management of debiteurenbeheer staat volop in de belangstelling. Een gezonde financiële

Nadere informatie

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop: De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier schooljaar 2015/2016

Aanmeldingsformulier schooljaar 2015/2016 Aanmeldingsformulier schooljaar 2015/2016 Hoi! Geweldig dat jij je wilt aanmelden voor Kingdom Life College! Dit formulier kun je ingevuld terugsturen naar welkom@kingdomlifecollege.nl of via de post naar

Nadere informatie

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een 4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL Dez e t r a i n i n g i s e c h t een a a n r a d er o m t e l ere n m e n s e n e c h t t e b e t re k k e n e n t e r a k e n m e t j o u w v er h a a l.

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop opnieuw. Koude acquisitie Hoe krijg ik een afspraak bij een potentiële klant?

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT

27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT PRESENTEERT Keynote speakers: LEAN MANAGEMENT SUMMIT - Daniel Jones - Gilberto Kosaka - Dave Brunt - Victor Conde 27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT C A R LT O N P R E S I D E N T H O T E L LUSTRUM 5 JAAR a

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

Contentmarketing is the only marketing left. Seth Godin

Contentmarketing is the only marketing left. Seth Godin Inleiding Programma Aanmelden Route Contentmarketing is the only marketing left Seth Godin Contentmarketing, seo en sea Veel organisaties binnen de technologiebranches vragen zich af hoe ze effectief contentmarketing

Nadere informatie

Praktijkworkshop: Hoe benut je de commerciële kansen die service je geeft?

Praktijkworkshop: Hoe benut je de commerciële kansen die service je geeft? Inleiding Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop: Hoe benut je de commerciële kansen die service je geeft? Bij een groeiend aantal bedrijven binnen de technologiebranches neemt de vraag vanuit de klant

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop voor de derde keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop voor de derde keer. Inleiding NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop voor de derde keer. Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop: Hoe benut je de commerciële kansen die

Nadere informatie

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure Red Hat Training / CA Education Algemene informatie brochure Red Hat Netherlands c/o CA Education Orteliuslaan 1001 3528 BE Utrecht The Netherlands +44 14 83 73 49 09 Geachte deelnemer, Bedankt voor het

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie

Parkhotel Den Haag. Hotel toegankelijkheidsinformatie Parkhotel Den Haag Hotel toegankelijkheidsinformatie Hartelijk voor uw interesse in het Parkhotel Den Haag. In dit document vind u informatie voor het organiseren van uw verblijf/bezoek. Parkhotel Den

Nadere informatie

S2 Workshop "Soft beginnen is helemaal zo gek nog niet" motiveren en enthousiasmeren

S2 Workshop Soft beginnen is helemaal zo gek nog niet motiveren en enthousiasmeren S2 Workshop "Soft beginnen is helemaal zo gek nog niet" motiveren en enthousiasmeren Inleiding "Soft beginnen is helemaal zo gek nog niet" Hoe kan ik als (meewerkend) leidinggevende, op een overtuigende

Nadere informatie

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt?

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt? Inleiding Programma Aanmelden Route PRESENTEREN MET IMPACT Presenteren is meer dan alleen een verhaal vertellen voor een groep mensen. Hoe zorgt u er enerzijds voor dat u uw boodschap duidelijk en krachtig

Nadere informatie

Minor Sport en Event- management

Minor Sport en Event- management Minor Sport en Event- management Institute Business & Communication i.s.m. de opleidingen C.M.V en S.G.M Faculteit Economie en Management Versie 1 Minor Sport en Event- management De olympische en para-olympische

Nadere informatie

Informatie Researchcursus

Informatie Researchcursus Informatie Researchcursus Introductiemodule RP Introductie module RP Tijdens deze cursus zal er kennis gemaakt worden met alle facetten van een researchafdeling. Van de opstart tot de afsluiting van een

Nadere informatie

Seminar Y-recruiter in een dag

Seminar Y-recruiter in een dag Datum: donderdag 5 april 2012 Tijd: Locatie: Kosten: Inschrijven: 11.00 21.00 uur Olympisch Stadion Amsterdam 895,- excl. BTW www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/inschrijven Leer in 10 uur alles op het gebied

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

JE BENT ADVISEUR ASSERTIVITEITSTRAINING

JE BENT ADVISEUR ASSERTIVITEITSTRAINING JE BENT ADVISEUR ASSERTIVITEITSTRAINING Als je tien mensen vraagt wat assertiviteit betekent, krijg je tien verschillende antwoorden. Het is meer dan nee durven te zeggen. Assertief gedrag betekent dat

Nadere informatie

W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken

W1 Workshop Lopen op eieren, leiding geven en aanspreken W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes masterclass contextueel leiderschap Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes Masterclass Contextueel leiderschap Veel leidinggevenden

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven

Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Ondernemingen in de technologiebranches

Nadere informatie

Hoe haal je meer uit je serviceorganisatie? Het effectief aansturen van servicemedewerkers

Hoe haal je meer uit je serviceorganisatie? Het effectief aansturen van servicemedewerkers Inleiding Programma Aanmelden Route Hoe haal je meer uit je serviceorganisatie? Service en after-sales worden voor veel bedrijven in de technologie steeds belangrijker voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

Nadere informatie

W10: "Druk, druk, druk"

W10: Druk, druk, druk W10: "Druk, druk, druk" Dit programma wordt door 88% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding eendaagse workshop Heb je altijd te weinig tijd? Heb je het gevoel dat je een race tegen

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Afdeling Context, preventie Adres Carnissesingel 51 Telefoon 010 49 33 555 Fax 010 49 33 589 E-mail t.suradee@context.nl Ons kenmerk 3392.10/ NC.mj Onderwerp Uitnodiging Landelijke Dag Rotterdam 22 september

Nadere informatie

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Workshop Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Succesvol voorbereiden, opstellen en bewaken van contractuele afspraken. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

PRESTATIE-INKOOP in de praktijk

PRESTATIE-INKOOP in de praktijk Inleiding Programma Aanmelden Route Uitnodiging workshop Donderdag 13 september 2012 fhi - leusden PRESTATIE-INKOOP in de praktijk Welke aanbieder steekt boven het maaiveld uit? Prestatie-inkoop in de

Nadere informatie

verkoop en levering in de technologiebranches

verkoop en levering in de technologiebranches Inleiding Programma Aanmelden Route Uitnodiging Workshop DONDERdag 17 JANUARI 2013 fhi - leusden Rechten en plichten bij verkoop en levering in de technologiebranches Rechten en plichten bij verkoop en

Nadere informatie

Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven

Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Ondernemingen in de technologiebranches

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Workshop. Complexe Onderhandelingen

Workshop. Complexe Onderhandelingen Workshop Complexe Onderhandelingen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk

Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk Deze workshop is een vervolg op de door FHI in samenwerking met Planning Company

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier 1/7

Aanmeldingsformulier 1/7 Aanmeldingsformulier Wij zijn blij dat u belangstelling heeft voor het vrijwilligerschap bij de Telefonische Hulpdienst Utrecht. Onderstaand formulier stelt u in staat zich een reëel beeld te vormen van

Nadere informatie

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Onderzoeksinstituut OTB C. Schram / Nationale Beeldbank 4-daagse cursus Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen 18/19 april en 30/31 mei 2012 Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Programma woensdag

Nadere informatie

- 2 NOV. 2007. ~c.~7/\f'fl( zi* Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

- 2 NOV. 2007. ~c.~7/\f'fl( zi* Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, geilleerite Aan de leden van de gemeenteraad ~c.~7/\f'fl( zi* Cluster Projectmanagement Contactpersoon drs: D. de ~ ijk Doorkiesnummer 023 567 63 18 Uw brief Ons kenmerk 07.0369661 \pm -2 Bylage(n) Programma

Nadere informatie

Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010

Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010 Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010 1. Bedrijfsgegevens Naam bedrijf Bezoekadres Provincie Postadres Indien afwijkend Factuuradres Telefoon Fax E-mail algemeen Internet Ingangsdatum bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme Superpromoter Academy Inhoud 01 Inleiding 03 Planning en kosten 02 Inhoud 04 Contactinformatie I Flame: Van persoonlijke naar collectief enthousiasme

Nadere informatie

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding?

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Credit Management of debiteurenbeheer staat meer dan ooit op de agenda van bedrijven. Niet

Nadere informatie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie Workshop Risicomanagement in de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen

Nadere informatie

Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015

Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015 Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015 Inleiding Een beeldcoach filmt een aantal docenten op een leerplein. Toevallig komen twee docenten tijdens dat filmen opeenvolgend

Nadere informatie

W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer

W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer Dit programma wordt door 91% van de deelnemers beoordeeld met een 8,8 gemiddeld Inleiding eendaagse workshop Ik zou graag vaker, op sommige

Nadere informatie

S1 Workshop "Houd eens op met dat softe gedoe: GA LEIDEN!"

S1 Workshop Houd eens op met dat softe gedoe: GA LEIDEN! S1 Workshop "Houd eens op met dat softe gedoe: GA LEIDEN!" Dit programma wordt door 94% van de deelnemers beoordeeld met een 8,7 gemiddeld Eendaagse workshop Veel medewerkers, collega s en hulpverleners

Nadere informatie

COMPLIMENTEN EN COMMENTAAR TRAINING, FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN

COMPLIMENTEN EN COMMENTAAR TRAINING, FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN COMPLIMENTEN EN COMMENTAAR TRAINING, FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN Dankzij goede feedback kunnen medewerkers groeien. Met goed onderbouwde feedback bouwen zij aan relaties en wordt er gewerkt aan beïnvloedingvaardigheden.

Nadere informatie

Reiswerk Masterclasses Focus op de Klant, Focus op Verandering (winter 2014)

Reiswerk Masterclasses Focus op de Klant, Focus op Verandering (winter 2014) REISWERK MASTERCLASSES FOCUS OP DE KLANT, FOCUS OP VERANDERING Reiswerk en hebben een serie masterclasses ontwikkeld rondom het thema Focus op de Klant, Focus op Verandering, die de reisprofessioneel op

Nadere informatie

People s Business Jobmarketing Training voor Professionals

People s Business Jobmarketing Training voor Professionals Jobmarketing, je weet wat je wilt en dan?! In uw werk op het gebied van loopbaan- en reïntegratiebegeleiding staat u samen met uw cliënt dieper stil bij wat hij of zij kan en wil in het werk en bij de

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY GEEN DAG IS HETZELFDE IN DE WERELD VAN TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY. ELKE REISWENS DIE JE VERVULT EN ELKE ACTIVITEIT DIE JE ORGANISEERT IS UNIEK. MET JOUW ENTHOUSIASME,

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

21 + -Toelatingsonderzoek

21 + -Toelatingsonderzoek Examentraining Instroom februari 2015 Management & Organisatie Voor het 21 + -Toelatingsonderzoek Bedrijfseconomie deeltijd Bedrijfskunde MER deeltijd Commerciële Economie deeltijd Human Resource Management

Nadere informatie

organiseert in samenwerking met:

organiseert in samenwerking met: organiseert in samenwerking met: m g a a n m e t s e k s u a l i t e i t Bij docenten, hulpverleners en trainers leeft vaak een grote terughoudendheid om seksualiteit bespreekbaar te maken. Zeker als het

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven EFFECTIEF SCHRIJVEN Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Het levert je veel op als je begrijpelijk, overtuigend en efficiënt kunt schrijven. Je boodschap komt duidelijker over en je krijgt met je tekst

Nadere informatie

Share the next step in hospitality!

Share the next step in hospitality! Een speels en persoonlijk ontwikkelingstraject tot gastvrijheidsstrijder De Hotel Management School Maastricht nodigt jou van harte uit voor de Leergang Hospitality Consultant 2017-2018 Leergang Hospitality

Nadere informatie

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg Reeks I 04 juli 11 juli 18 juli 13.00 uur - 17.00 uur Reeks II 01 aug 08 aug 15 aug 13.00 uur - 17.00 uur Inleiding Maakt u nog tabellen in Word? Wilt

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

Beccaria Instituut Inschrijfformulier

Beccaria Instituut Inschrijfformulier Beccaria Instituut Inschrijfformulier Inschrijving Met dit formulier kunt u zich inschrijven de opleidingen, cursussen, trainingen en seminars van het Beccaria Instituut. U kunt dit formulier ingevuld

Nadere informatie

24 november 2015 - Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Supereffectief werken volgens de nieuwste digitale technieken! www.infotraining.

24 november 2015 - Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Supereffectief werken volgens de nieuwste digitale technieken! www.infotraining. 24 november 2015 - Postillion Hotel Utrecht Bunnik Supereffectief werken volgens de nieuwste digitale technieken! www.infotraining.nl Digitaal werken geeft je vleugels! De digitale informatiestroom speelt

Nadere informatie

CONTENTMARKETING, SOCIALE MEDIA, SEO EN SEA

CONTENTMARKETING, SOCIALE MEDIA, SEO EN SEA Inleiding Programma Aanmelden Route Contentmarketing is the only marketing left Seth Godin UITNODIGING WORKSHOP DONDERDAG 8 JUNI 2017 FHI - LEUSDEN CONTENTMARKETING, SOCIALE MEDIA, SEO EN SEA VERGROOT

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad

TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad TRAINING Financiële Onderbouwing Bedrijfscommissie/ondernemingsraad www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING FINANCIËLE ONDERBOUWING Deze ééndaagse

Nadere informatie

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach Workshop De Vakman als Praktijkcoach Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV Zonnig BTW-nieuws Omzetbelasting op zonnepanelen Op 20 juni 2013 heeft de hoogste Europese rechter een arrest gewezen, waarin is beslist dat eigenaren van zonnepanelen die duurzaam tegen vergoeding de

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

Intreerede Sanne de Vries

Intreerede Sanne de Vries Uitnodiging Intreerede Sanne de Vries Lector Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving Luilekkerland? Van gezonde start tot vitaal ouder worden Woensdag 20 november 2013 Dr. Sanne de Vries is per

Nadere informatie

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt?

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan (5 dagen) Wil je een volgende loopbaanstap zetten die bij je past en waar je energie van krijgt? In de dagelijkse drukte

Nadere informatie

Workshop "Lopen op eieren" leidinggeven en aanspreken (W1)

Workshop Lopen op eieren leidinggeven en aanspreken (W1) Workshop "Lopen op eieren" leidinggeven en aanspreken (W1) Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

WERKEN MET JE BIOGRAFIE

WERKEN MET JE BIOGRAFIE WERKEN MET JE BIOGRAFIE Voorwaarde voor levenskunst Docenten: Elzelien van Duijn en Joost Westerlaken Duur: 6 dagen Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal circa 16 Datum: 18 t/m 24 oktober 2015 Uw docenten

Nadere informatie

Leren werken met beleving

Leren werken met beleving Events & Beleven Suggesties voor de onderwijspraktijk In hoofdstuk 11 van het boek Events & Beleven vind je aanwijzingen voor het gebruik van het 5 Wheel Drive concept door docenten en studenten. Omdat

Nadere informatie

S3 Met stroop vang je meer vliegen dan met azijn

S3 Met stroop vang je meer vliegen dan met azijn S3 Met stroop vang je meer vliegen dan met azijn De Bode Nascholingen Trainingen op maat, gegeven met passie Inleiding eendaagse workshop Het voorkomen van escalatie! 1. Juiste collegiale bejegening en

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Brochure administratieve opleidingen Verbeter je kennis én haal het beste uit jezelf! www.sweeburg.nl 1 Jouw talenten en kwaliteiten ontwikkelen? ChainWorks opleidingen

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie