Verfsystemen voor muren en plafonds

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verfsystemen voor muren en plafonds"

Transcriptie

1 Verfsystemen voor muren en plafonds Bescherming en decoratie PRIMA. SIGMA.

2 Verfraaing voor muren en plafonds Sigma De kwaliteit en samenhang van de producten en toebehoren van Sigma staan garant voor de beste resultaten. Resultaten waar u als vakschilder trots op kunt zijn. Bovendien kunt u bij Sigma rekenen op tal van aanvullende diensten. Van vakkundige adviseurs en kleuren-services tot trainingen en technische ondersteuning. En dat is precies wat Sigma u wil bieden: professionele producten en diensten die altijd voor resultaat zorgen. Verfsystemen voor muren en plafonds Uiteraard profiteert u hier ook van bij de Sigma verf systemen voor muren en plafonds. Deze brochure geeft een compleet overzicht van de meest gangbare muur- en plafond verven (met uitzondering van de decoratieve technieken) en toebehoren op dit gebied. Inclusief onze uitgebreide dienstverlening. Waardevol als achtergrondinformatie, onmisbaar voor inspiratie.

3

4

5 Het comfort van de schilder Het comfort van de schilder mag niet uit het oog verloren worden. Dit doet Sigma via water gedragen verfsystemen, VOC reductie en geschikte applicatiemiddelen. Watergedragen en VOC Hoewel de huidige samenleving voor enorme mogelijkheden zorgt, trekt zij tegelijk een enorme wissel op ons milieu. Ook de verfsector realiseert zich dat bescherming van het milieu en de gezondheid van de schilder noodzakelijk is. Ze zorgen er dan ook voor dat zowel de solventgedragen als de watergedragen producten steeds beter worden en uiteraard ook voldoen aan de VOC-wetgeving. Prima voor het milieu natuurlijk, terwijl de vakschilder bij Sigma kan blijven vertrouwen op uitstekende producteigenschappen. Geschikte applicatiemiddelen Niet alleen de producten, maar ook de gebruikte schildersgereedschappen bepalen de kwaliteit van de afwerking. Daarom adviseren wij ProGold, onze professionele lijn van schildergereed schappen. Deze gereedschappen zijn uitvoerig getest en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. En omdat ze feilloos zijn afgestemd op de andere Sigmaproducten, kunt u rekenen op een schitterend resultaat. Ook voor onze watergedragen producten.

6 Voorbereiding Het verschil tussen geslaagd en minder geslaagd schilderwerk zit in de voor bereiding. Met de volgende aanpak krijgt u de perfect voorbereide ondergrond voor een duurzaam resultaat. Kwaliteit vanaf de eerste stap Kwaliteit begint bij de basis, bij de voorbereiding van de ondergrond. Welke voor bereiding noodzakelijk is, hangt uiteraard van de ondergrond af. Bijvoorbeeld een onbehandelde ondergrond, een ondergrond met bestaande verflagen of een ondergrond die reparatie behoeft. In al deze gevallen heeft Sigma echter de juiste producten om de basis te leggen voor een schitterend resultaat. Strak en foutloos resultaat Een goed voorbereide ondergrond zorgt voor een strak en foutloos resultaat, dat zonder twijfel visueel zal aanspreken. Maar er zijn ook verftechnische redenen die een belangrijke rol spelen. Met name het gemakkelijk kunnen aanbrengen en de hechting van een product hebben baat bij een goede voor bereiding van de ondergrond. Het gevolg? Een duurzaam resultaat waar u op de lange termijn nog steeds van geniet. Raadpleeg steeds de meest actuele technische fiche van de beschreven producten.

7 Algemene voorbereiding Onbehandelde ondergronden Afgebonden, droog, vetvrij en gereinigd tot een gezonde ondergrond. Zeer sterk zuigende en/of poederende ondergronden voorstrijken met Sigma Fix Universal. Oude verflagen op basis van kunstharsdispersie Ondeugdelijke verflagen verwijderen. Gave verf lagen reinigen en laten drogen. Onvol komenheden repareren met een geschikt reparatiemiddel. Lichtjes schuren en stofvrij maken. Oude verflagen op basis van alkydhars Ondeugdelijke verflagen verwijderen. Gave verflagen reinigen met ammoniakaal water en laten drogen. Glanzende oude verf volledig mat schuren. Onvolkomenheden repareren met een geschikt reparatiemiddel. Lichtjes schuren en stofvrij maken. Reparaties Uitvoeren met kalkvrij reparatiemateriaal zoals Sigma Egalisatiepleister KV, PG 2300 of PG Indien nodig lokaal bijplamuren met Sigma Egalisatiepleister KV of Sigmafill. Ontoereikende voegen bij metsel werk herstellen met een hydraulische of kunst harsmortel. Raadpleeg steeds de technische fiche van de producten om eventuele voorbereidingen toe te passen.

8 Sigmafill Sigma Egaliseerpleister KV Egalisatieplamuur op basis van vinylemulsie, voor binnenwerk. Pastavormige pleister voor binnen op basis van een alkalivaste, weekmakersvrije kunstharsdispersie. Voor alle nieuwe schilder- of onderhouds werken op diverse materialen, bepleistering, spaanplaat en hout, al dan niet geschilderd. Uitermate geschikt als egalisatiemiddel voor afwerkingen met muurverven. Snel afwerkbare alkalivrije pleister voor het pleisteren en repareren van nieuwe ondergronden in de prefab-bouw. Geschikt voor het repareren en gladpleisteren van luchtbelgaatjes en stort-naden in prefab-beton, gasbetonelementen, kalkzandsteen, wanneer direct moet worden afgewerkt. Geschikt voor het bewerken van beschadigde ondergronden in de renovatie.toepasbaar als zgn. naden - vuller tussen gipsgebonden plaatmaterialen. Tevens toe te passen voor het afpleisteren van traditioneel stuka doors - werk, gipsblokken e.d., wanneer tot een minimale laag dikte geëgaliseerd moet worden om die ondergronden behangklaar te maken. Geschikt als reparatie- en egalisatiemateriaal voor afwerk ingen op alkydhars basis, Rauhfaser, muurverven en sierpleisters in kleur. Goed vullend vermogen Uitstekende hechting Gemakkelijk te schuren Sneldrogend Geen neiging tot barstvorming, zodat tot een minimale laagdikte geëgaliseerd kan worden Technische fiche 6012 Gemakkelijk verwerkbaar Hoog vullend vermogen Niet alkalisch Spanningsarm Geen neiging tot barstvorming, zodat tot een minimale laagdikte gerepareerd kan worden Zeer goede hardheid en watervastheid Goed te schuren Voorkomt kleurbontheid en glansvorming Geschikt voor fijne en grove reparaties (laatste in combinatie met stukadoorsgips) Technische fiche 8153 Deze producten worden toegepast aan de hand van een pleistermes zoals referentie nummer uit het ProGold assortiment.

9 Reparatie & egalisatie PG 2300 universeel reparatiemiddel PG 2400 wandegalisatie Wit poeder op gips-kunststofbasis. Wit poeder op gips-kunststofbasis. Bij het mengen met water ontstaat een smeerbare pasta, die na uitharding, stevig aan plafonds en muren hecht, of het nu gaat om metselwerk, beton, gasbeton, kalk-, gips of cementafwerking. Uitvlakken van metselwerk, beton, gasbeton, stucwerk alvorens te schilderen of te behangen. Het repareren en vullen van kleine en grote gaten in muren of plafonds, opvullen van scheuren in beton en voegen van gipsplaten. Pleisteren van wand-oppervlakken van vlakke kalkzandsteen en -elementen. Vastzetten van armaturen, installaties e.d. Het reparatiemiddel alleen binnen gebruiken. Bij het mengen met water ontstaat een smeerbare pasta, die na uitharding, stevig aan plafonds en muren hecht, of het nu gaat om metselwerk, beton, gasbeton, kalk-, gips of cementafwerking. Voor het maken van vlakke, gladde en spanningsvrije wanden en plafonds als voor bereiding op schilder- en behangwerkzaamheden. Tevens geschikt voor het opvullen van scheuren en gaten en het sluiten van voegen. De wandegalisatie alleen binnen gebruiken. PG 2300 universeel reparatiemiddel bezit een hoge vulkracht Krimpt niet en laat zich gemakkelijk en vlot in één keer, meerdere centimeters dik aanbrengen PG 2300 universeel reparatiemiddel is ademend Gedraagt zich neutraal en is daarom een geschikte ondergrond voor verf, lijm en andere bindmiddelen PG 2400 wandegalisatie bezit een hoge vulkracht Krimpt niet en laat zich gemakkelijk en vlot in één keer,meerdere centimeters dik aanbrengen PG 2400 wandegalisatie is ademend Gedraagt zich neutraal en is daarom een geschikte ondergrond voor verf, lijm en andere bindmiddelen

10 Sigmafix Universal Sigmacryl Prim Opaque Waterverdunbaar voorstrijkmiddel voor buiten en binnen op basis van acrylaatdispersie. Watergedragen absorptieneutraliserende dekkende basislaag voor binnen op basis van acrylaat dispersie. Vastzetten van poederende of krijtende verfresten op poreuze ondergronden. Voorstrijken van onbehandelde, met muurverf te schilderen ondergronden, teneinde een goede hechting tot stand te brengen en kleurbontheid te voorkomen. Voorstrijken van te behangen ondergronden om het plakken op een sterk zuigende wand te vergemakkelijken. Geschikt als voorbehandeling voor muren die in slechts twee lagen moeten worden afgewerkt. Afwerking volgt met een latexverf of acrylverf. Deze primer heeft een zeer goede vloei, wat een hoogwaardige strakke afwerking bevordert. Uitermate geschikt voor nieuwbouw. Nivelleert de zuiging van sterk of onregelmatig zuigende ondergronden Onverzeepbaar Overschilderbaar met dispersieverven en met white spirit verdunbare (muur)verven Met behang beplakbaar Technische fiche 8205 Toepasbaar op muren en plafonds bestaande uit onder andere gipsplaten, pleisterwerk, metselwerk en beton; al dan niet geschilderd Verhoogt de open tijd van de afwerkingslaag, waardoor de kans op aanzetten afneemt Absorptieregulerend, zodat glansbontheid wordt voorkomen Hoogdekkend Uitstekende verwerking en hechting Hoog rendement Overschilderbaar met alkyd- en dispersie verven Onverzeepbaar Reukarm Lichte zijdeglans Leverbaar in bijna alle kleuren uit de C21.3 waaier Verkrijgbaar per 5 en 10 liter Technische fiche 6031

11 Met Sigmacryl Prim Opaque heeft u een basislaag met zeer hoge dekkingskracht en uitstekende absorptie regulerende eigenschappen. Primers Sigmacryl Prim Egalis Gepigmenteerde, watergedragen muurprimer voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Geschikt als voorbehandeling voornamelijk bij onderhoudswerk. Deze primer is onder andere ideaal als eerste laag bij het onderhoud van een plafond waarbij kleine reparaties zijn uitgevoerd en/of waarbij het plafond is afgewerkt met een matte, sterk zuigende verflaag. Sigmacryl Prim Egalis maakt gebruik van CrossLinking Technology. Dit is een speciale eigenschap van de bindmiddelen in de verf. De microscopische bindmiddelen vormen een hecht 3D netwerk waardoor de verf een verhoogde absorp tie regulerend werking heeft en de open tijd van de afwerkingslaag verhoogt. Toepasbaar op muren en plafonds bestaande uit onder andere gipsplaten, pleisterwerk, metselwerk en beton; al dan niet geschilderd Bevordert de hechting op de ondergrond Verhoogt de open tijd van de afwerkingslaag, waardoor de kans op aanzetten afneemt Zeer goede verwerking Absorptieregulerend, zodat glansbontheid wordt voorkomen Overschilderbaar met alkyd- en dispersieverven Onverzeepbaar Reukarm Leverbaar in wit en lichte kleuren uit wit Verkrijgbaar per 5 en 10 liter Technische fiche 6032 Sigmacryl Prim Egalis en Sigmacryl Prim Opaque zorgen beiden voor een beduidend verhoogde open tijd van de afwerkingslagen.

12 Sigmacryl Decor Matt Sigmacryl Decor Soft Waterverdunbare oplosmiddelvrije en weekmakervrije muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Hoogkwalitatieve watergedragen, licht zijdeglanzende acrylaatmuurverf voor binnen. Het schilderen van enigzins poreuze minerale ondergronden die voldoende droog en afgebonden zijn zoals pleisterwerk, metselwerk en beton. Het schilderen van gips, gipskarton, board en vezelcement. Het overschilderen van oude muurverflagen. Het schilderen van enigzins poreuze minerale ondergronden die voldoende droog en afgebonden zijn zoals pleisterwerk, metselwerk, beton, cementbezetting en spuitpleisters. Uitermate geschikt voor de behandeling van gipskarton, glasweefsel, structuurpleisters en behang. Overschilderen van goed hechtende oude muurverflagen. Soepele verwerking Onverzeepbaar Wasbaar en nat schrobbaar na volledige doordroging (DIN 53778) Geen hinderlijke geur; bij binnentoepassing ruimten direct na het schilderen weer in gebruik te nemen Solvent- en weekmakersvrij Technische fiche: 6075 Reukloos, emissie- en oplosmiddelvrij Soepel verwerkbaar Hoge dekkracht Schrobvast volgens DIN Zeer goed reinigbaar Waterdampdoorlaatbaar Zeer decoratief aspect Technische fiche: 6117 Tip Om de open tijd te verbeteren, plaats eerst een laagje Sigmacryl Prim Opaque of Egalis.

13 Compleet assortiment in kleur en glans Sigmacryl Decor Satin Sigmacryl Decor Gloss Zijdeglanzende decoratieve dispersiemuurverf voor binnen op basis van een oplosmiddelvrij copolymeerdispersie. Glanzende decoratieve dispersiemuurverf voor binnen op basis van een kunststofdispersie. Het schilderen van enigzins poreuze minerale ondergronden die voldoende droog en afgebonden zijn zoals pleisterwerk, metselwerk, beton, cementbezetting en spuitpleisters. Is eveneens geschikt voor de behandeling van gipskarton, glasweefsel, structuurpleisters en behang. Overschilderen van goed hechtende oude muurverflagen. Het schilderen van enigzins poreuze minerale ondergronden die voldoende droog en afgebonden zijn zoals pleisterwerk, metselwerk, beton, cementbezetting en spuitpleisters. Is eveneens geschikt voor de behandeling van gipskarton, glasweefsel, structuurpleisters en behang. Overschilderen van goed hechtende oude muurverflagen. Reukloos, oplosmiddel- en emissievrij Schrobvast volgens DIN Zeer licht en soepel verwerkbaar Spanningsarm en microporeus Goed dek- en vulvermogen Spat niet Ruimten direct na het schilderen weer in gebruik te nemen Technische fiche: 6108 Reukloos, milieuvriendelijk Schrobvast volgens DIN Zeer licht en soepel verwerkbaar Spanningsarm en microporeus Goed dekvermogen en vloei Spat niet Ruimten direct na het schilderen weer in gebruik te nemen Voldoet aan de Europese richtlijn 90/128/EEG in het kader van voedselcontact (Food-attest beschikbaar) Technische fiche: 6109 TIP Speel met glansgraden. Door verschillende glansgraden te combineren, creëert men een speciaal decoratief glanseffect.

14 hoogwaardige esthetiek Sigmacryl Supermatt Sigmacryl Decor Premium Sigmatex Superlatex Supermatte decoratieve muurverf voor binnen op basis van een watergedragen oplosmiddelvrije kunstharsdispersie. Matte duurzame muurverf voor binnen op basis van watergedragen oplosmiddelvrije 100% acrylaat dispersie met een lage oppervlaktegevoeligheid. Waterverdunbare muurverf voor buiten en binnen op basis van een vinylcopolymeer. Het verfraaien van voldoende droog pleisterwerk, gipsplaten, metselwerk, beton, behang, structuurpleisters en glasweefsel. Het overschilderen van oude (muur)verflagen. Bijzonder geschikt voor het afwerken van plafonds. Het verfraaien van voldoende droog pleisterwerk, gipsplaten, metselwerk, beton, behang, structuurpleisters, glasweefsel en oude intacte muurverflagen. Ideaal voor ruimtes waar groot belang gehecht wordt aan oppervlaktegevoeligheid, reinigbaarheid en de esthetiek van de matte muurverfafwerking. Het schilderen van min of meer poreuze (veelal steenachtige) ondergronden die voldoende droog en afgebonden zijn, zoals schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, beton en vezelcement en het overschilderen van oude muurverflagen. Hoogstaande decoratieve supermatte afwerking Zeer grote dekkracht Zeer gemakkelijk verwerkbaar Oplosmiddel- en emissievrij Geurarm; ruimten zijn direct na het schilderen weer in gebruik te nemen Schrobvast volgens DIN Vergeelt niet Waterdampdoorlatend Onverzeepbaar Technische fiche 8217 Voornaamste kenmerken Combineert een hoge esthetische afwerking met een hoge functionaliteit. Lage oppervlaktegevoeligheid, o.a. we inig opglimmend. Stofwerende eigenschappen Tegelijkertijd inzetbaar als grond- en afwerkingslaag. Zeer goed reinigbaar Schrobvast volgens DIN Een zeer mooi en egaal eindaspect Lange open tijd Zeer goed dekkend Zeer gemakkelijk verwerkbaar Geurarm Niet vergelend Waterdampdoorlatend Solventvrij Zeer gemakkelijk verwerkbaar Onverzeepbaar Wasbaar en nat schrobbaar Geen hinderlijke geur; ruimten direct na het schilderen weer in gebruik te nemen Goede compatibiliteit met elastische voegen Technische fiche 8215 Technische fiche 6080

15 problem solvers Sigma Renova Isotop Matt Sigma Renova Isotop Satin Sigma Renomat Watergedragen, geurarme, isolerende muurverf voor binnen op basis van speciale acrylaatdispersies. Zijdeglanzende watergedragen, oplosmiddelvrije, isolerende muurverf voor binnen op basis van speciale acrylaatdispersies. Matte isolerende renovatieverf op basis van solventgedragen alkydhars. Isoleert, vermijdt kleurbontheid, op pleisterwerk, schuurwerk, metselwerk, gipskarton, boardplaten, houtvezelplaten en glasweefselsystemen met als doel diverse soorten vervuiling te isoleren. Isoleert diverse soorten vervuiling op pleisterwerk, schuurwerk, metselwerk, gipskarton, boardplaten, houtvezelplaten en glasweefselsystemen. Speciale renovatieverf; uitermate geschikt voor het isoleren van nicotine-aanslag, rook- en roetaanslag en waterkringen. Isoleert nicotine-aanslag, waterkringen, koffie- en theevlekken, rook- en roetaanslag, houtvezelplaten, bitumen, markers Uitstekende dekking Zeer lichte verwerking Geurarm Schrobvast volgens DIN Onverzeepbaar Waterdampdoorlatend Brandreactieklasse A1 (NBN S ) Toepasbaar op akoestische panelen Technische fiches 8223 Isoleert nicotine-aanslag, waterkringen, koffie- en theevlekken, rook- en roetaanslag, houtvezelplaten, bitumen, markers Uitstekende dekking Zeer soepele verwerking Reukloos, oplosmiddel- en emissievrij Schrobvast volgens DIN Onverzeepbaar Waterdampdoorlatend Technische fiche 6074 Grote dekkracht Zeer gemakkelijk verwerkbaar Na 4 uur overschilderbaar met een tweede laag Zeer goede isolerende werken t.o.v. nicotine-aanslag, rook- en roetaanslag en waterkringen Goede hechting op licht poederende ondergronden Weinig gevoelig voor zuigingsverschillen op gerepareerde ondergronden Technische fiche 8241

16 SigmaCare Als vooraanstaand verfleverancier is Sigma Coatings erg begaan met de invloed van verftoepassingen op het milieu, de luchtkwaliteit en onze gezondheid. Onder het label SigmaCare brengt Sigma oplossinggerichte producten en services die de zorg voor gezondheid, persoonlijk comfort en een gezond leef- en werkmilieu vooropstellen. Kernassortiment met breed toepassingsgebied Tot voor kort was verf voornamelijk bedoeld om de geschilderde ondergronden te verfraaien en te beschermen. Maar zeker in hygiënegevoelige ruimtes dient ook de mens zo optimaal mogelijk te worden beschermd. En dat kan! Zonder extra moeite, en met slechts een minimum aan extra kosten. En niet onbelangrijk: met een minimum aan overlast! De laboratoria van Sigma hebben een buiten gewoon functioneel verfassortiment ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoefte in hygiëne-gevoelige omgevingen: SigmaCare. Dit kernassortiment brengt specifieke verven op de markt die op hoogtechnische en innovatieve wijze omgevingssymptomen zoals luchtvervuiling, schimmel- en bacterievorming aanpakken. Op deze manier kunnen deze verven in vele toepassingsgebieden hun weg vinden: van hospitalen, rust- en zorgcentra, scholen, kinderdagverblijven en fitnesscentra tot kantoren, publieke plaatsen, industriële keukens en voedingsverwerkende bedrijven. De schilder kan echter ook in de particuliere markt de SigmaCare verven aanbevelen, gezien de stijgende belangstelling voor wellness en een gezondere leefomgeving. Meer maatwerk, minder overlast Voor hygiënegevoelige locaties met een 24-uurs bedrijvigheid is het voorkomen van overlast voor patiënten, bezoekers en personeel een absolute prioriteit. Geuroverlast, bijvoorbeeld, is uit den boze. Bovendien moet de verf extreem snel kunnen drogen. Speciale - watergedragen - verven die vrij zijn van oplossingsmiddelen zorgen voor het resultaat dat u wenst. Maar een hygiëne gevoelige instelling stelt nog veel meer strenge eisen aan coatings. Denk aan gemakkelijke reinigbaarheid, aan optimale hygiënische veiligheid en aan superieure duurzaamheid. SigmaCare verven worden op exact dezelfde wijze verwerkt als conventionele watergedragen muurverven. Duurzaamheid én esthetiek De nieuwe SigmaCare verven gaan de zorg voor hygiëne en persoonlijk comfort te lijf op een ongekend efficiënte wijze. Zonder dat duurzaamheid en esthetiek er onder hoeven te lijden! Als muren & plafonds konden spreken dan kozen zij voor SigmaCare.

17 milieu en gezondheid Sigmacryl Ecoplus Het muurverfassortiment gecertificeerd met het Europese milieulabel Ecolabel. De zorg voor het milieu is geen zorg als je denkt in oplossingen. En dat is nou precies de kracht van Sigma Coatings. Onder de naam SigmaCare werken we voortdurend aan vernieuwingen die inspelen en vaak zelfs vooruit lopen op de grote vragen van deze tijd: hoe zorgen we voor een zo laag mogelijke belasting van milieu, hulpbronnen, gezondheid en klimaat en voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van onze producten en diensten? Dat is wat architecten, eindklanten en professionele schilders bezighoudt. En wat SigmaCare voor u oplost. Ditmaal met de introductie van Sigmacryl Ecoplus. Sigmacryl Ecoplus staat voor een top assortiment zeer hoogwaardige muurverven dat garant staat voor perfect resultaat. En dat er tegelijkertijd voor zorgt dat het milieu minder wordt belast dan ooit tevoren. Zowel bij de productie ervan als bij de verwerking. Daarom werd Sigmacryl Ecoplus gecertificeerd met het Europese Ecolabel. Kijk, dat noemen wij een cleanovation van SigmaCare. Algemeen belangrijkste kenmerken Voldoet aan Europees Ecolabel Zeer gering gehalte aan vluchtige organische stoffen Geurarm Soepele verwerking Sigmacryl Prim Ecoplus Dekkingsverhogend Vermindert en egaliseert absorptie verschillen van de ondergrond Sigmacryl Ecoplus Matt Zeer hoge dekkracht Goede schrobvastheid (klasse 2 EN13300) Sigmacryl Ecoplus Satin Goede dekkracht Zeer schrobvast (klasse 1, EN13300)

18 SigmaCare SigmaCare Immun Matt/Satin SigmaCare Fungi Matt De muurverf die bestand is tegen bacteriën De schimmelbestendige muurverf voor hygiënegevoelige vochtige ruimtes Het gebruik van zilver als ontsmettingsmiddel is niet nieuw in de medische wereld. Wél is nieuw dat u kwetsbare, hygiënegevoelige wanden door de juiste verfkeuze beter resistent kunt maken tegen bacteriën! De nieuwe SigmaCare Immun verf dankt zijn bac teriële bestendigheid aan de zilverionen die aan de verf zijn toegevoegd. SigmaCare Immun blijft zijn doeltreffende bacteriebestendige eigenschappen lang behouden! SigmaCare Fungi Matt, bevat een bestanddeel dat de verffilm resistent maakt tegen de aangroei van schimmels en algen. Het maakt de verf bij uitstek zeer geschikt voor gebruik in kwetsbare locaties als sanitaire ruimtes, fitness gyms, zwembaden, badruimtes in medische instellingen en professionele grootkeukens. De voornaamste eigenschappen van SigmaCare Immun: Innovatieve zilvertechnologie Watergedragen, geurarm en snel drogend Oplosmiddelvrij (30 x minder VOC dan de strengste 2010 norm) Vrij van weekmakers Uitstekende dekking Gemakkelijk te verwerken Verkrijgbaar in mat en satin; in wit en pasteltinten Goede reinigbaarheid (Satin) De voornaamste eigenschappen van SigmaCare Fungi Matt: Geschikt voor voedingsverwerkende bedrijven Optimale weerstand tegen schimmels en algen Bevat geen solventen of weekmakers Zeer goede dekking Gemakkelijk te verwerken Watergedragen, milieuvriendelijk en geurarm Droogt snel Verkrijgbaar in mat: in wit en pasteltinten Sigma Coatings heeft een attest dat bevestigt dat Fungi Matt geschikt is voor gebruik in keukens en de voedingsverwerkende nijverheid.

19 milieu en gezondheid SigmaCare CleanAir Matt De innovatieve muurverf die bijdraagt aan de verbetering van de binnenluchtkwaliteit SigmaCare CleanAir is een hoogtechnologische matte binnenmuur- en plafondverf die, door middel van fotokatalyse bijdraagt aan de verbetering van de binnenluchtkwaliteit. Hoe werkt SigmaCare CleanAir? De verf bevat een foto katalysator (titaandioxide) die lichtenergie opneemt. Met die energie wordt een chemische reactie tot stand gebracht met de schadelijke stoffen - zoals bijvoorbeeld organische stoffen die bij het koken vrijkomen, et cetera - die in contact komen met de verf. Die ongezonde stoffen worden vervolgens omgezet in CO 2 en water. Resultaat? Een schonere, gezondere en hygiënischere leef- en werkomgeving! Want SigmaCare CleanAir blijft zijn geweldige eigenschappen behouden. De voornaamste eigenschappen van SigmaCare CleanAir: Optimaliseert de hygiëne in de omgevingslucht Permanente innovatieve fotokatalytische werking Niet irriterend of giftig Bevat geen solventen of weekmakers Zeer goede dekking Gemakkelijk te verwerken Watergedragen, milieuvriendelijk en geurarm Droogt snel Verkrijgbaar in mat: in wit en pasteltinten Werking d.m.v. fotokatalyse Lichtbron Substraat SigmaCare CleanAir TiO 2 VOC CO 2 + H 2 O

20 Spelen met vorm en structuur Soms is er een praktische reden om te kiezen voor gestructureerde muurverven van Sigma. Want met deze kwalitatieve muurverven is het heel goed mogelijk om een ondergrond, die niet helemaal egaal is, tóch een mooie uitstraling te geven. Maar meestal heeft de vraag om deze muurverven een puur esthetische achtergrond. Denk, bijvoorbeeld, aan de groeiende vraag naar sfeervolle afwerkingen met een korrelachtige, minerale uitstraling. De gestructureerde muurverven van Sigma hebben beide kwaliteiten in huis. Ze verwerken uitermate praktisch en zorgen voor een sfeervol resultaat dat gegarandeerd voor tevredenheid bij de opdracht gever zorgt. U kunt kiezen uit twee gesturctureerde muurverven: Sigmulto Effino Biedt een subtiele, fijne structuur. Zéér esthetisch dankzij synthetische parels. Deze parels bezorgen ook een extra duurzaamheid aan deze matte muurverf. Sigma Kwarts Zorgt, dankzij de toevoeging van kwarts, voor een wat meer uitgesproken zandstructuur. Tip Kwartsverf kan je rollen voor het bekomen van een egale structuur. Maar je kan deze verf ook aanbrengen met een spalter voor het bekomen van een veegeffect.

21 Gestructureerde muurverven Sigma Kwarts Sigmulto Effino Watergedragen, plastische structuurverf voor binnen op basis van kunstharsdispersie Watergedragen muurverf met subtiel schaduw effect voor binnen Verfraaiende afwerking van beton, gasbeton, metselwerk, gipselementen, gipskartonplaten, spaanplaat en goed hechtende oude verf lagen. Grondlaag voor structuur- en sierpleisters binnen. Het decoratief afwerken van wanden in hotels, galeries, theaters, showrooms, kantoren, woningen en andere represen tatieve ruimten. Toe te passen op vlakke en gladde minerale ondergronden. Tevens te gebruiken als afwerking van glasweefsel met een fijn dessin. Grofkorrelige oppervlaktestructuur Onverzeepbaar Waterdampdoorlatend Hoge graad van slijt- en stootvastheid Wasbaar en nat schrobbaar Goed verwerkbaar Technische fiche 8220 Subtiel schaduweffect Camoufleert de ondergrond Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 2 Soepele verwerking Waterdampdoorlatend Onverzeepbaar Technische fiche 8253 TIP Bij kwartsapplicaties lijken donkere kleuren lichter. Offwhites lijken dan weer iets grijzer.

22 Oorzaken en oplossingen In tal van situaties kunt u tegen problemen aanlopen die een mooi resultaat in de weg staan. Lastig, maar zeker niet onoverkoombaar. Op deze en volgende pagina s een overzicht. Vocht In verschillende ruimtes is de kans nu eenmaal groot dat u met vocht te maken krijgt. Met name in keukens, badkamers en toiletten. Maar er zijn meer oorzaken denkbaar: slechte ventilatie, bijvoorbeeld, of in situaties waarin om gezondheidsredenen veelvuldig wordt schoongemaakt. Barsten Uiteraard kunnen barsten per ongeluk ontstaan, maar met name de leeftijd van panden speelt hierbij een rol. Intensief gebruik over langere perioden zijn veelal de oorzaak van barsten in muren en plafonds. Verpoedering Dit is een bekend probleem dat u vooral tegenkomt op muren en plafonds die alweer wat langer geleden voor het laatst zijn afgewerkt of die met minder kwalitatieve verven geschilderd werden. In het bijzonder kalkbehandelde muren geven problemen met verpoedering. Vlekken Los van incidenten, zijn er drie voorname veroorzakers van vlekken: de openhaard die voor roetproblemen zorgt, doorslaand roest en sigaretten die nicotinedampen verspreiden. Het gevolg is bekend. Lelijke zwarte of bruine vlekken op muren en plafonds. Absorptieverschillen Absorptie- of zuigingsverschillen zijn vaak te wijten aan een slechte voorbereiding van een verpoederde ondergrond of een ondergrond waarop reparaties werden aangebracht.

23 meest voorkomende problemen Vocht Vochtproblemen vereisen een specifieke aanpak. Vocht kan op verschillende manieren een woning of ruimte binnendringen. Zo kan vocht via de ondergrond (bijvoorbeeld opstijgend vocht) binnendringen maar ook via barstjes en openingen in de ondergrond insijpelen. Dit zijn structurele problemen die eerst dienen aangepakt te worden vooraleer een verfsysteem te kunnen toepassen. Vochtige muren kunnen ook ontstaan door vochtcondensatie op de wanden. In dit geval kan een geschikt verfsysteem enige soelaas brengen. Oplossing Condensvocht in een ruimte is meestal het gevolg van een hoge relatieve vochtigheidsgraad van de lucht in die ruimte en de aanwezigheid van zgn koude bruggen. Men moet hier structurele maatregelen treffen zoals het thermisch isoleren van de koude bruggen en het voldoende ventileren om de relatieve vochtigheidsgraad van de lucht te verlagen. In de praktijk is dit echter vaak niet haalbaar zodat het aanbrengen van een minder poreus verfsysteem zich opdringt (dit om schimmelvorming op en/of onthechting van de verffilm te vermijden). Hou allezins rekening dat bij het aanbrengen van watergedragen dispersieverven het relatief vochtgehalte maximum 85% mag zijn. Zoniet loopt men het risico op een vertraagde en onvolledige doordroging zodat de optimale fysische eigenschappen van de verf niet bekomen wordt. Tevens moet de ondergrond droog zijn (groene indicatie op protimeter). In vochtige ruimen gebruikt men bij voorkeur gladde, goed reinigbare en waterbestendige verffilms.

24 Barsten Vlekken Men kan grosso modo 2 soorten barsten onder scheiden: gestabiliseerde en dynamische barsten.gestabiliseerde barsten komen vaak voor in ouder pleisterwerk. Het zijn vaak kleinere haarscheurtjes die in grotere aantallen voorkomen.dynamische barsten zijn meestal groter, langer en breder dan gestabiliseerde barsten. Ze zijn vaak een gevolg van trillingen, verschillende uitzettingscoëfficienten en andere invloeden waardoor ze blijven bewegen. Oplossing: Gestabiliseerde barsten kunnen opgevuld worden met een reparatiemiddel (bijv. PG 2300) en uit gevlakt worden met een wandegalisatieproduct bijv. Sigmafill en Sigma Egalisatiepleister KV.Het remediëren van dynamische barsten is niet zo eenvoudig. Een mogelijke oplossing bestaat erin de ondergrond van een (glas) weefsel te voorzien, al dan niet met structuur. Deze kan dan afgewerkt worden met een muurverf. Vlekken Sigarettenrook, vettige kookdampen en openhaardrook ver oorzaken op den duur aanslag op wanden en plafonds. Dit soort aanslagvervuiling komt met name voor in de woonkamer en in de keuken. Achter wandversieringen zoals schilderijen is geen vervuiling zichtbaar; ook niet in de hoeken van wanden en plafonds. Als deze vervuilde wanden behandeld worden met een traditionele watergedragen muurverf, is de kans groot dat het vuil op zeer korte termijn doorslaat, en dus weer zichtbaar wordt aan het oppervlak. Dat komt doordat de ondergrond bij het aanbrengen van een muurverf vochtig wordt. De muurverf bevat immers water als bestanddeel. In dat water kan het vuil van het oppervlak gedeeltelijk oplossen. Tijdens het drogingsproces verdampt het water. Hierbij wordt de opgeloste vervuiling naar het oppervlak van de muurverf getransporteerd. Het gevolg: de aanslag is weer zichtbaar. Oplossing Deze problematiek kan aangepakt worden m.b.v. het Sigma Renova Isotop gamma. Deze watergedragen producten isoleren de meeste bezoedelingen en kunnen als afwerkingslaag fungeren. Hardnekkige vervuiling zoals roestvlekken en roetaanslag t.g.v. een brand wordt het best met een solventgedragen isolerende renovatieverf behandeld nl. Sigmarenomat.

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle bescherming

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle bescherming Wand- en plafondafwerking Sfeervolle bescherming Verfraaing voor muren en plafonds De kwaliteit en samenhang van de producten en toebehoren van Sigma staan garant voor de beste resultaten. Resultaten waar

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle bescherming

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle bescherming Wand- en plafondafwerking Sfeervolle bescherming Verfraaing voor muren en plafonds De kwaliteit en samenhang van de producten en toebehoren van Sigma staan garant voor de beste resultaten. Resultaten waar

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle verfraaiing

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle verfraaiing Wand- en plafondafwerking Sfeervolle verfraaiing Voorbereiding 4 Reparatie & Egalisatie 5-6 Inhoud Voorbehandeling 7 Voorstrijkmiddelen & primers 8-9 Gladde muurverven 10 Premium 11-12 Allround 13 Ecologisch

Nadere informatie

Sigma Tigron Aqua Matt

Sigma Tigron Aqua Matt februari 2011 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Matte slijtvaste watergedragen lakverf voor binnen op basis van acrylaatpolyurethaan met LTA en QDS technologie. Gebruiksdoel Voor- en aflak voor hoogwaardige

Nadere informatie

Sigma introduceert. Krachtig en soepel. Een nieuwe generatie kras- en slijtvaste lakken. Sigma Tigron. Nieuwe glansgraad: Tigron Soft

Sigma introduceert. Krachtig en soepel. Een nieuwe generatie kras- en slijtvaste lakken. Sigma Tigron. Nieuwe glansgraad: Tigron Soft De krrrracht van Sigma introduceert Een nieuwe generatie kras- en slijtvaste lakken Sigma Tigron Het beste van twee werelden: de kracht van een leeuw en de soepelheid van een tijger. Dat is Tigron. De

Nadere informatie

Sigmulto Metallic Satin. 36 metallic kleuren volgens kleurkaart. Zijdeglans. Plastic emmer met een inhoud van 2,7 liter.

Sigmulto Metallic Satin. 36 metallic kleuren volgens kleurkaart. Zijdeglans. Plastic emmer met een inhoud van 2,7 liter. OMSCHRIJVING Watergedragen, decoratieve wandafwerking met metallic effect voor binnen op basis van acrylaatdispersie. GEBRUIKSDOEL Het decoratief afwerken van (accent)wanden in hotels, winkels, theaters,

Nadere informatie

Sigmatex Superlatex Matt. Wit en vrijwel alle kleuren. Mat. Blik van 1 liter. Plastic emmer van 2,5 liter, 5 liter en 10 liter.

Sigmatex Superlatex Matt. Wit en vrijwel alle kleuren. Mat. Blik van 1 liter. Plastic emmer van 2,5 liter, 5 liter en 10 liter. OMSCHRIJVING Hoogwaardige, universele, watergedragen, oplosmiddelvrije muurverf voor binnen en buiten op basis van kunstharsdispersie. GEBRUIKSDOEL Het schilderen van minerale ondergronden, zoals beton,

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking 4941 Watergedragen muurverfsystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking 4941 Watergedragen muurverfsystemen Brander Afbouwprodukten 1/6 november 1998 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Brander watergedragen muurverfsystemen kunnen, afhankelijk van het type muurverf, gekozen worden om technische of esthetische redenen.

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Watergedragen muurverfsystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Watergedragen muurverfsystemen OMSCHRIJVING OPMERKING Brander watergedragen muurverfsystemen kunnen, afhankelijk van het type muurverf, gekozen worden om technische of esthetische redenen. Toepassing kan plaatsvinden op cement- en/of

Nadere informatie

Sigmapearl Clean Matt

Sigmapearl Clean Matt Technische Fiche Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleur en glans Basisgegevens Zeer goed reinigbare, hoog duurzame matte binnenmuurverf met een hydrofoob en lipofoob karakter; op basis van

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle bescherming

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle bescherming Wand- en plafondafwerking Sfeervolle bescherming Sfeervolle bescherming Mooi afgewerkte wanden en plafonds zijn een lust voor het oog. Ze beslaan veel vierkante meters en zijn daarom al snel sfeerbepalend.

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste mengverf

Zo kiest u de juiste mengverf verf Zo kiest u de juiste mengverf Overzicht assortiment Mengverven De verfmengmachine van GAMMA biedt ongekende mogelijkheden. GAMMA mengt voor u muur-, lak-, grond- en andere speciaalverf zoals beton-

Nadere informatie

Muurverfsysteem voor binnen 4970 wand- en plafondafwerking. Muurverf Eigenschappen Schrobvastheid

Muurverfsysteem voor binnen 4970 wand- en plafondafwerking. Muurverf Eigenschappen Schrobvastheid OMSCHRIJVING Watergedragen muurverfsysteem voor de afwerking van wanden en plafonds binnen. De in dit systeemblad genoemde muurverven onderscheiden zich in glansgraad, eigenschappen en schrobvastheid.

Nadere informatie

Sigmapearl Clean Satin

Sigmapearl Clean Satin januari 2015 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Zeer goed reinigbare, hoog duurzame zijdeglanzende binnenmuurverf met Core-Shell technologie; op basis van een oplosmiddelvrije 100% acrylaatdispersie. Gebruiksdoel

Nadere informatie

AFWERKING ETERNIT CEDRAL of ETERNIT OPERAL IF. NR. 1504. I. Buitenschilderwerk op ETERNIT CEDRAL C00 (niet voorzien van een dekkende coating)

AFWERKING ETERNIT CEDRAL of ETERNIT OPERAL IF. NR. 1504. I. Buitenschilderwerk op ETERNIT CEDRAL C00 (niet voorzien van een dekkende coating) I. Buitenschilderwerk op ETERNIT CEDRAL C00 (niet voorzien van een dekkende coating) 1. Algemeen Onderstaande verfsystemen beschrijven de afwerking van de ETERNIT CEDRAL C00, die enkel voorzien zijn van

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen OMSCHRIJVING Brander sierpleisters zijn bedoeld om vlakke ondergronden op een decoratieve wijze te beschermen en te verfraaien. De sierpleistersystemen zijn, afhankelijk van het type sierpleister, buiten

Nadere informatie

Consumenten prijslijst februari 2015

Consumenten prijslijst februari 2015 DEKKENDE HOUTAFWERKING Wit / Kleur Verpakking Adviesprijs excl. BTW Adviesprijs incl. BTW SIGMA S2U ALLURE GRONDVERF Sigma S2U Allure Primer Hoogwaardige grond- en overgrondverf op basis van polyurethan-alkydhars

Nadere informatie

Normaal bijvoorbeeld openbare ruimten, trappenhuizen, gangen, kantoren, opslagruimten, woonkamers, slaapkamers en kinderkamers.

Normaal bijvoorbeeld openbare ruimten, trappenhuizen, gangen, kantoren, opslagruimten, woonkamers, slaapkamers en kinderkamers. OMSCHRIJVING Een met meerwaarde wordt verkregen met het ProGold glasweefselsysteem. ProGold glasweefsel heeft een hoge kras- en stootvastheid en is daardoor met name geschikt voor wanden die het zwaar

Nadere informatie

MUURVERVEN VOOR DE SCHILDER STAAT ALTIJD NAAST JE

MUURVERVEN VOOR DE SCHILDER STAAT ALTIJD NAAST JE MUURVERVEN VOOR DE SCHILDER STAAT ALTIJD NAAST JE VOOR NIEUWBOUW, ONDERHOUD EN RENOVATIE BINNEN Als professionele schilder bent u trots op het vakwerk dat u PROJECT MAT UNIMAT SOLODEK MAT VOOR ELKE SITUATIE

Nadere informatie

KENMERKENBLAD. Sigmapearl Clean Satin

KENMERKENBLAD. Sigmapearl Clean Satin OMSCHRIJVING Zeer goed reinigbare, hoog duurzame, zijdeglanzende binnenmuurverf met Core-Shell technologie op basis van een oplosmiddelvrije 100% acrylaatdispersie. GEBRUIKSDOEL Voor het afwerken van wanden

Nadere informatie

8949 Sigmalife folder VL 14-06-2005 09:11 Pagina 1. Sigmalife DS Acryl Opaque. Afwerken volgens de laatste trend. Sigmalife DS Acryl.

8949 Sigmalife folder VL 14-06-2005 09:11 Pagina 1. Sigmalife DS Acryl Opaque. Afwerken volgens de laatste trend. Sigmalife DS Acryl. 8949 Sigmalife folder VL 14-06-2005 09:11 Pagina 1 Acryl. Deze watergedragen beits voor buiten en binnen heeft een aantal uitstekende verwerkingseigenschappen, die zich vertalen in een prachtig resultaat.

Nadere informatie

SYSTEEMBLAD. Muurverfsysteem voor binnen 4973 wand- en plafondafwerking

SYSTEEMBLAD. Muurverfsysteem voor binnen 4973 wand- en plafondafwerking OMSCHRIJVING OPMERKING Voor minerale ondergronden met doorslaggevoelige verontreinigingen, zoals nicotine-, rook- en roetaanslag, heeft Sigma Coatings het isolerende Sigma Renova Isotop systeem. Het Sigma

Nadere informatie

Sigma Torno Satin. Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie.

Sigma Torno Satin. Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie. juli 2009 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie. Gebruiksdoel Het voor- en aflakken van hout Voor schilderen van staal

Nadere informatie

INFORMATIE FICHE Overzicht afwerking Eternit plaatmaterialen IF. NR 1501

INFORMATIE FICHE Overzicht afwerking Eternit plaatmaterialen IF. NR 1501 1. BINNENTOEPASSING 1.1 Hydropanel (IF 1503 en IF 1505) Voorbehandeling Sigmafix Universal (1/4 verdund) - 2 lagen Sigmapearl Clean Matt Zeer goed reinigbare matte muurverf DROGE RUIMTEN - 1 laag Sigmacryl

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Kalei Calx

Handleiding Pure & Original Kalei Calx Handleiding Kalei Calx Inhoud Algemene informatie over Kalei Calx...1 Gebruikersinformatie voor Kalei Calx...1 Benodigde materialen...1 aanbrengen...3 Reinigen producten...3 Droogtijd en overschilderbaar...3

Nadere informatie

KENMERKENBLAD. Sigmapearl Clean Matt. Zeer hoogwaardige, watergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie.

KENMERKENBLAD. Sigmapearl Clean Matt. Zeer hoogwaardige, watergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie. OMSCHRIJVING Zeer hoogwaardige, watergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie. GEBRUIKSDOEL Voor het afwerken van wanden in ruimtes die periodiek gereinigd worden, zoals ziekenhuizen,

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN. De Waegenaere NV

BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN. De Waegenaere NV BORSTELS, ROLLEN EN MASKING TAPE WELKE GEBRUIKEN De Waegenaere NV Bieke Borstels, Rollen en Masking tape Borstels Een nieuwe verfborstel kan je even over grof schuurpapier strijken om losse haren kwijt

Nadere informatie

Herbol. Binnenmuurverven Buitenmuurverven Lakken Betoncoatings

Herbol. Binnenmuurverven Buitenmuurverven Lakken Betoncoatings Herbol Binnenmuurverven Buitenmuurverven Lakken Betoncoatings Herbol Schnell Sicher Produktiv Herbol biedt een praktisch assortiment met kwalitatief goede producten en een uitstekende prijs/ kwaliteitverhouding.

Nadere informatie

KENMERKENBLAD. Sigmapearl Shield 2K Satin. Zeer hoogwaardige, watergedragen, tweecomponenten muurverf voor binnen op basis van epoxy.

KENMERKENBLAD. Sigmapearl Shield 2K Satin. Zeer hoogwaardige, watergedragen, tweecomponenten muurverf voor binnen op basis van epoxy. OMSCHRIJVING Zeer hoogwaardige, watergedragen, tweecomponenten muurverf voor binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Het afwerken van zwaar belaste wanden, zoals van gevangeniscellen, laboratoria, psychiatrische

Nadere informatie

ProGold vulmiddelen 1108/5K/001/C13407 De AnDere helft van Uw werk

ProGold vulmiddelen 1108/5K/001/C13407 De AnDere helft van Uw werk ProGold vulmiddelen De andere helft van uw werk Getest en heel erg goed bevonden Vakmanschap en goed materiaal: dat levert topkwaliteit op. Het eerste is uw specialisme, het tweede de onze. ProGold ontwikkelde

Nadere informatie

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Als alles glad moet verlopen Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Grondig vernieuwd Brillux pleister Achter elk perfect oppervlak gaat een perfecte voorbereiding schuil. Om deze belangrijke werkzaamheden

Nadere informatie

Gevelafwerking. Oogstrelende bescherming

Gevelafwerking. Oogstrelende bescherming Gevelafwerking Oogstrelende bescherming Oogstrelende bescherming Dagelijks dwalen onze ogen in straten en steden over tientallen gevels die niet lijken te veranderen. Alsof het vanzelfsprekend is, doorstaan

Nadere informatie

Deel 5 - BINNENAFWERKING... 2

Deel 5 - BINNENAFWERKING... 2 INHOUDSOPGAVE Deel 5 - BINNENAFWERKING... 2 53. BINNENVLOERAFWERKINGEN... 3 53.00. binnenvloerafwerkingen - algemeen... 3 53.20. houten vloerbekledingen - algemeen... 3 53.22. houten vloerbekledingen planken

Nadere informatie

PRIMERS MUURVERVEN FINO WALLPRIMER ED FINO PRIM. FINORON transparant. FINORON wit FINO BR FILLER FINO MAT S.O. DECOR

PRIMERS MUURVERVEN FINO WALLPRIMER ED FINO PRIM. FINORON transparant. FINORON wit FINO BR FILLER FINO MAT S.O. DECOR PRIMERS FINO WALLPRIMER ED Een technisch hoogwaardige, goed dekkende primer die de verschillen in zuigkracht 1 L 8,41 14,55 neutraliseert. Beperkt het indringen van het afwerksysteem in de ondergrond.

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking Brander Afbouwprodukten 1/ 5 april 2004 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderspack S is een spuitpleister voor het doeltreffend en economisch afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. De spuitpleister

Nadere informatie

Muurverfsystemen voor binnen 4972

Muurverfsystemen voor binnen 4972 OMSCHRIJVING In de nieuwbouw worden plafonds en wanden regelmatig afgewerkt met spuitpleisters. Deze pleisters geven een fraaie, witte en gestructureerde afwerking, bezitten een goede hechting op steenachtige

Nadere informatie

binnenmuurverven STANDAARD AESTHETIC SPECIALTIES EFFECT

binnenmuurverven STANDAARD AESTHETIC SPECIALTIES EFFECT Alpha binnenmuurverven STANDAARD AESTHETIC SPECIALTIES EFFECT Inhoudstafel zet elk project in de verf 2 Milieu en gezondheid 4 Kleur 6 Voorbereiding 8 Standaard Range 10 AESTHETIC Range 12 SPECIALTIES

Nadere informatie

Sigmulto Evolution. Het afwerken van wanden in ziekenhuizen, bejaardentehuizen, hotels, bankgebouwen, scholen, kantoren en woningen.

Sigmulto Evolution. Het afwerken van wanden in ziekenhuizen, bejaardentehuizen, hotels, bankgebouwen, scholen, kantoren en woningen. november 2005 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Naadloze decoratieve meerkleurige watergedragen wandafwerking voor binnen. Gebruiksdoel Het afwerken van wanden in ziekenhuizen, bejaardentehuizen, hotels, bankgebouwen,

Nadere informatie

ProGold Glasweefsel. Hoogwaardig, decoratief Glasweefsel, waarop diverse Sigma afwerkingen aangebracht kunnen worden. OMSCHRIJVING

ProGold Glasweefsel. Hoogwaardig, decoratief Glasweefsel, waarop diverse Sigma afwerkingen aangebracht kunnen worden. OMSCHRIJVING OMSCHRIJVING Hoogwaardig, decoratief Glasweefsel, waarop diverse Sigma afwerkingen aangebracht kunnen worden. GEBRUIKSDOEL Het afwerken van wanden in bankgebouwen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, vergaderlokalen,

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle bescherming

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle bescherming Wand- en plafondafwerking Sfeervolle bescherming Inhoud Voorbehandeling Reparatie & Egalisatie 5 Voorstrijkmiddelen & primers 7 Gladde muurverven Sigmapearl 9-10 Sigmatex 11 Sigmacryl 12 Sigmatin 13 Sigma

Nadere informatie

Detaillisten prijslijst Oktober 2012

Detaillisten prijslijst Oktober 2012 Dekkende Houtafwerking Toepassing Basis Verpakking Busvulling Sigma S2U Allure Grondverf per Sigma S2U Allure Primer Hoogwaardige grond- en overgrondverf op basis van polyurethan-alkydhars met DGS technologie,

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderbriljant is een multifunctioneel sierpleistersysteem, bedoeld om vlakke, gladde ondergronden te repareren, te egaliseren en op een industriële wijze decoratief af

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Dekkende houtafwerking. Duurzame verfraaiing

Dekkende houtafwerking. Duurzame verfraaiing Dekkende houtafwerking Duurzame verfraaiing Duurzame verfraaiing Hout verveelt nooit. Maar hoe behoudt u de kracht en schoonheid van dit levende bouwmateriaal? Met duizend-en-één toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

Overzichtsfolder muurverven binnen. Voor elke binnenmuur de gepaste verf.

Overzichtsfolder muurverven binnen. Voor elke binnenmuur de gepaste verf. Overzichtsfolder muurverven binnen. Voor elke binnenmuur de gepaste verf. Top-verflijn absolute uitblinker Opti-verflijn vaste waarde Initio-verflijn betrouwbare basis Jouw garantie op de hoogste kwaliteit

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem OMSCHRIJVING OPMERKING Het Brander Crystal-spuitpleistersysteem is een systeem voor het doeltreffend en economisch repareren, egaliseren en afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. Het systeem

Nadere informatie

Schilderen met A'Qua Premium. ''watergedragen verven''

Schilderen met A'Qua Premium. ''watergedragen verven'' Schilderen met A'Qua Premium ''watergedragen verven'' Regiobijeenkomsten VMBO Bouwtechniek Najaar 2008 willen - weten - wennen willen: bereid zijn om met deze verven te gaan werken. weten: kennis en informatie

Nadere informatie

Muurverfsysteem voor buiten 4965 op basis van sol-silicaat (minerale verf) Nieuwe of niet eerder behandelde ondergrond

Muurverfsysteem voor buiten 4965 op basis van sol-silicaat (minerale verf) Nieuwe of niet eerder behandelde ondergrond OMSCHRIJVING OPMERKING Hoogwaardig en sterk waterdampdoorlatend gevelverfsysteem op basis van sol-silicaat. Het gevelverfsysteem heeft een mineraal uiterlijk, is sterk (water)dampdoorlatend, UV-bestendig,

Nadere informatie

Topsilk: meesterlijke, halfmatte muurverf

Topsilk: meesterlijke, halfmatte muurverf Topsilk Met glans de top in halfmatte muurverf Topsilk: meesterlijke, halfmatte muurverf De nieuwste topper in het assortiment binnenmuurverven van BOSS paints? Topsilk! Een halfmatte muurverf van superieure

Nadere informatie

Sto Isoned bv I Interieur. Sto binnenmuurverven

Sto Isoned bv I Interieur. Sto binnenmuurverven Sto Isoned bv I Interieur Sto binnenmuurverven Sto binnenmuurverven Deze brochure geeft u een overzicht van ons aanbod op het gebied van binnenmuurverven: Van traditionele dispersiemuurverven en latexmuurverven,

Nadere informatie

Technische steekkaart -1- KEUKEN & BADKAMER EXPERT

Technische steekkaart -1- KEUKEN & BADKAMER EXPERT Technische steekkaart -1- A) Algemene informatie Matte verf van topkwaliteit speciaal voor muren in keuken en badkamer. Vochtafstotend waardoor geen schimmelvorming. Maskeert vlekken zoals nicotine,...

Nadere informatie

Technische steekkaart -1- AMBIANCE MUR EXTRA MAT MIX

Technische steekkaart -1- AMBIANCE MUR EXTRA MAT MIX Technische steekkaart -1- A) Algemene informatie Hoogkwalitatieve extra matte acrylaatverf, te kleuren op de mengmachine. Toepasbaar op muren en plafonds en op oude lagen in goede staat. Geen aanzetten

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Parketlak Projectlak voor harde houtsoorten en intensieve belasting TRAE LYX PARKETLAK is een waterverdunbare

Nadere informatie

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem Sigma Coatings BV 1/12 april 2003 OMSCHRIJVING Het Branderflex muurverfsysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem voor buiten en binnen. Het systeem is toe te

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle verfraaiing

Wand- en plafondafwerking. Sfeervolle verfraaiing Wand- en plafondafwerking Sfeervolle verfraaiing Voorbereiding 4 Reparatie & Egalisatie 5-6 Inhoud Voorbehandeling 7 Voorstrijkmiddelen & primers 8-9 Gladde muurverven 10 Premium 11-12 Allround 13 Comfort

Nadere informatie

Kenmerkenblad ProGold Glasweefsel

Kenmerkenblad ProGold Glasweefsel ProGold. Werkt perfect. Altijd. Omschrijving Gebruiksdoel Hoogwaardige, decoratieve glasweefsel, waarop diverse Sigma afwerkingen aangebracht kunnen worden. Het afwerken van wanden in bankgebouwen, ziekenhuizen,

Nadere informatie

Het Nespri-TEC-Systeem f o c u s o p k w a l i t e i t

Het Nespri-TEC-Systeem f o c u s o p k w a l i t e i t Nespri-Technologie DE UNIEKE NESPRI-TEC TECHNOLOGIE BREIDT ZICH VERDER UIT Het in 2004 ontwikkelde Nespri-TEC systeem heeft zich in al die jaren bewezen en een belangrijke plaats verworven in de Nederlandse

Nadere informatie

Aromatenvrije grondverf volgens VOB, DIN 18363, verfproduct volgens DIN 55945.

Aromatenvrije grondverf volgens VOB, DIN 18363, verfproduct volgens DIN 55945. CD-COLOR TECHNISCHE FICHE NR. 208a CWS PLANOFIX VORSTRICHFARBE AROMATENVRIJ Type : Primer/Isolerende grondverf aromatenvrij PRODUCTKENMERKEN : Voor de best mogelijke resultaten : Vullende grondlaag voor

Nadere informatie

SCHILDEREN VAN ETERNIT EQUITONE TEXTURA, EQUITONE NATURA, EQUITONE NATURA PRO, EQUITONE PICTURA EN EQUITONE TECTIVA IF. NR. 1507

SCHILDEREN VAN ETERNIT EQUITONE TEXTURA, EQUITONE NATURA, EQUITONE NATURA PRO, EQUITONE PICTURA EN EQUITONE TECTIVA IF. NR. 1507 I. Buitenschilderwerk op ETERNIT EQUITONE TEXTURA gevelplaten Hieronder wordt de schilderwerken van de Eternit Equitone Textura gevelplaat beschreven. noodzakelijk zijn teneinde een voldoende dekking en

Nadere informatie

Plastic emmers (met handgreep) van 18 kg.

Plastic emmers (met handgreep) van 18 kg. Kenmerkenblad 8877 OMSCHRIJVING GEBRUIKSDOEL VOORNAAMSTE KENMERKEN KLEUREN EN GLANS Gebruiksklare sierpleister op basis van kunstharsdispersie voor binnen en beschut buitenwerk. Het decoratief afwerken

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen OMSCHRIJVING Brander sierpleisters zijn bedoeld om vlakke minerale ondergronden op een decoratieve wijze te beschermen en te verfraaien. De sierpleistersystemen zijn, afhankelijk van het type sierpleister,

Nadere informatie

Afwerking van Rigips gipskartonplaat

Afwerking van Rigips gipskartonplaat Infoblad 1080 Afwerking van Rigips gipskartonplaat Behandeling van Gyproc gipskartonplaat met gladde en gestructureerde muurverf Gyproc is een gipskartonplaat die wordt geleverd door Gyproc te Vianen.

Nadere informatie

Inhoud. Sealer 18. Primer 19. Krijtverf 6-7. Boenwas Krijtwas 20. Kalkverf 8-9. Gevelverf 21. Matte Lak 10-11. Kleurenkaart 22-23.

Inhoud. Sealer 18. Primer 19. Krijtverf 6-7. Boenwas Krijtwas 20. Kalkverf 8-9. Gevelverf 21. Matte Lak 10-11. Kleurenkaart 22-23. Inhoud Krijtverf 6-7 Kalkverf 8-9 Matte Lak 10-11 Lakken 12-13 Sealer 18 Primer 19 Boenwas Krijtwas 20 Gevelverf 21 Kleurenkaart 22-23 Contactgegevens 24 Vloerverf 14-15 Betonlook Verf 16 Betonlook Stuc

Nadere informatie

Sigma S2U Nova Primer. Wit en vrijwel alle kleuren. Mat. Blikken van 1 liter en 2,5 liter.

Sigma S2U Nova Primer. Wit en vrijwel alle kleuren. Mat. Blikken van 1 liter en 2,5 liter. OMSCHRIJVING Watergedragen, isolerende grondverf voor binnen op basis van polyurethaan-acrylaat en hybride technologie. GEBRUIKSDOEL Het gronden en overgronden van hout. Voor overgronden van staal en non-ferrometalen

Nadere informatie

Kenmerkenblad. Gebruiksklare sierpleister voor buiten en binnen op basis van kunstharsdispersie volgens DIN 18558, klasse P.org.1.

Kenmerkenblad. Gebruiksklare sierpleister voor buiten en binnen op basis van kunstharsdispersie volgens DIN 18558, klasse P.org.1. OMSCHRIJVING Gebruiksklare sierpleister voor buiten en binnen op basis van kunstharsdispersie volgens DIN 18558, klasse P.org.1. GEBRUIKSDOEL Het decoratief afwerken van gevels, wanden en plafonds in de

Nadere informatie

Transparante houtafwerking. Natuurlijke bescherming

Transparante houtafwerking. Natuurlijke bescherming Transparante houtafwerking Natuurlijke bescherming Optimale bescherming Hout leeft! Juist daarom is hout bijzonder, karakteristiek en warm. Het is ook sterk, licht in gewicht en op vele manieren toepasbaar.

Nadere informatie

DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING. De Waegenaere NV

DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING. De Waegenaere NV DEUREN & RAMEN BINNEN EN BUITEN VOORBEREIDING & AFWERKING De Waegenaere NV Bieke Voorbereiding van deuren en ramen binnen en buiten met lakverf Op nieuw onbeschilderd hout Oneffenheden of onvoldoende geschaafd

Nadere informatie

De nieuwe Progold 7700 voelt zich Als een vis in het water.

De nieuwe Progold 7700 voelt zich Als een vis in het water. kwasten wijzer De nieuwe Progold 7700 voelt zich Als een vis in het water. De bestaande kwast voor de nieuwe generatie alkyd lakken. Makkelijk om mee te werken, gemaakt voor het mooiste werk. Voor de nieuwe

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls

Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Handleiding Pure & Original Marrakech Walls Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Marrakech Walls...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Marrakech Walls...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Sigmapearl Clean Matt

Sigmapearl Clean Matt Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Verpakking Zeer hoogwaardige, watergedragen muurverf voor binnen op basis van acrylaatdispersie. Voor het afwerken van wanden

Nadere informatie

KENMERKENBLAD. Sigma Coltura PUR Finish 1K SF Satin

KENMERKENBLAD. Sigma Coltura PUR Finish 1K SF Satin OMSCHRIJVING Oplosmiddelvrije, ééncomponenten, UV-bestendige topcoating voor buiten en binnen op basis van vochtverhardende polyurethan. GEBRUIKSDOEL Afwerklaag in Sigma Coltura vloercoatingsystemen. Toe

Nadere informatie

Technische steekkaart -1- AMBIANCE MUR SATIN MIX

Technische steekkaart -1- AMBIANCE MUR SATIN MIX Technische steekkaart -1- A) Algemene informatie Hoogkwalitatieve zijdeglans acrylaatverf, te kleuren op de mengmachine. Toepasbaar op muren, plafonds en glasvezelweefsels. Speciaal geschikt voor keukens

Nadere informatie

Onze muurverf in elke kwaliteit

Onze muurverf in elke kwaliteit Onze muurverf in elke kwaliteit Hoe kies je de juiste kwaliteit muurverf? De ruimte Voor je woonkamer, het middelpunt van de gezelligheid in huis, ben je waarschijnlijk kieskeuriger voor de kwaliteit en

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Naturel Projectlak intensief huiselijk en commercieel gebruik TRAE LYX NATUREL is een ultra matte

Nadere informatie

Laksystemen voor hout. Duurzame verfraaiing

Laksystemen voor hout. Duurzame verfraaiing Laksystemen voor hout Duurzame verfraaiing Duurzame verfraaiing Hout verveelt nooit. Maar hoe behoudt u de kracht en schoonheid van dit levende bouwmateriaal? Met duizend-en-één toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

Sigma Coltura EP Impregnating Primer. Blik basis en verharder, samen 2 liter. Blik basis en verharder, samen 10 liter.

Sigma Coltura EP Impregnating Primer. Blik basis en verharder, samen 2 liter. Blik basis en verharder, samen 10 liter. OMSCHRIJVING Oplosmiddelvrije, tweecomponenten, semi-transparante primer voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Primerlaag in Sigma Coltura vloerafwerkingssystemen. Kleeflaag ten behoeve

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie

Zijdeglanzende solventgedragen vloercoating voor binnen op basis van een specifiek urethaan-alkydhars.

Zijdeglanzende solventgedragen vloercoating voor binnen op basis van een specifiek urethaan-alkydhars. september 2015 TECHNISCHE FICHE Vroegere naam Sigmafloor PU Satin Omschrijving Zijdeglanzende solventgedragen vloercoating voor binnen op basis van een specifiek urethaan-alkydhars. Gebruiksdoel Het afwerken

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan direct

Nadere informatie

Sigma Multi. Duurzame verfsystemen voor metaal en kunststof.

Sigma Multi. Duurzame verfsystemen voor metaal en kunststof. Sigma Multi Duurzame verfsystemen voor metaal en kunststof. Inhoud Toepassingsgebied Normale belasting 4 Zware belasting 6 Keuze matrix Product- en adviesoverzicht 8 Sigma Multi productassortiment Normale

Nadere informatie

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe

Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe Aquarelverf 36 36 Aquarelverf wordt gemaakt van in water opgeloste Arabische gom, waarin de pigmenten zeer fijn gewreven zijn. Hoe fijner het pigment, hoe transparanter de kleur. In principe kan met aquarelverf

Nadere informatie

PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven

PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven Fire Protection PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven Promat International NV is de specialist op het vlak

Nadere informatie

DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE

DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE NL DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE VLUG OVERSCHILDERBAAR NON-CRACKING MAT BLIJFT MAT MAKKELIJK VERWERKBAAR Een vlug overschilderbare elastische afdichtingskit op

Nadere informatie

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin mei 2013 TECHNISCHE FICHE Vroegere naam (voorheen Sigmetal Aquacoat 2K) Omschrijving Zijdeglanzende watergedragen tweecomponenten primer en aflak voor binnen en buiten op basis van epoxy. Gebruiksdoel

Nadere informatie

Kleurkeuze van de Stuc?

Kleurkeuze van de Stuc? Wat is het verbruik van Stuc? Het verbruik wordt bepaald door de ondergrond en de gebruikte techniek. Voor gladde ondergrond 1 laag en dan nat in nat afwerken: < 1 mm laagdikte : +- 1 kg/m² verbruik Voor

Nadere informatie

Technisch merkblad StoColor Calcetura

Technisch merkblad StoColor Calcetura Tegen schadelijke stoffen geteste kalkverf, schrobvastklasse 3 volgens EN 13300 Karakteristiek Toepassing Eigenschappen binnen minerale muurverf op kalkbasis bijzonder geschikt voor het overschilderen

Nadere informatie

behanginstructies Inhoudsopgave:

behanginstructies Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Plakinstructies vliesbehang. Plakinstructies duplex- en vinylbehang 3. Plakinstructies glasvezelbehang. Meetinstructies. Behang symbolen. Vraag & antwoord 1. Vliesbehang Vliesbehang is

Nadere informatie

Branderputz 1 mm, 1,5 mm en 2 mm

Branderputz 1 mm, 1,5 mm en 2 mm OMSCHRIJVING Hoogwaardige stootvaste sierpleister voor buiten en binnen op basis van kunstharsdispersie volgens DIN 18558, klasse P.org.1. GEBRUIKSDOEL Het decoratief afwerken van gevels, wanden en plafonds

Nadere informatie

MALLEN VOOR PREFAB BETON

MALLEN VOOR PREFAB BETON pagina 1 van 5 INLEIDING De IJssel Coatings B.V. is een Nederlandse fabrikant van coatings en aanverwante materialen en is met name gespecialiseerd in twee componenten materialen op basis van epoxy, polyurethaan

Nadere informatie

de vernieuwde winkel ons totaalconcept veel voordeel! HistorONE verfstalen

de vernieuwde winkel ons totaalconcept veel voordeel! HistorONE verfstalen In deze informatiewaaier: de vernieuwde winkel ons totaalconcept veel voordeel! HistorONE verfstalen DecoHome Zierikzee Grevelingenstraat 11 Zierikzee Telefoon: (0111) 45 11 20 Fax: (0111) 45 11 19 E-mail:

Nadere informatie

CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND

CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND CD-COLOR TECHNISCHE FICHE NR. 100 CWS C O W I D U R 2K PUR HOLZSIEGEL P U R GLÄNZEND PRODUCTBESCHRIJVING : Cowidur 2K PUR Holzsiegel met UV-filter is een 2-componente polyurethaan.vernis. De droging gebeurt

Nadere informatie

Aromatenvrije, kleurige deklaag, met licht-echte PU-verharder, volgens VOB, DIN 18363, verfproduct volgens DIN 55945.

Aromatenvrije, kleurige deklaag, met licht-echte PU-verharder, volgens VOB, DIN 18363, verfproduct volgens DIN 55945. CD-COLOR TECHNISCHE FICHE Nr. 2K BUNTLACK GLOSS en SATIN AROMATENVRIJ Type : Aromatenvrije, kleurige deklaag, met licht-echte PU-verharder, volgens VOB, DIN 18363, verfproduct volgens DIN 55945. PRODUCTKENMERKEN

Nadere informatie

Graag presenteren wij u EKOTEX. Tien complete systemen voor een excellente wandafwerking.

Graag presenteren wij u EKOTEX. Tien complete systemen voor een excellente wandafwerking. EKOTEX, juli 2013 grafisch ontwerp Carli-d eerste keus sprint snelste keus hygiene bacterie- en schimmelwerend schone lucht VOS absorberend ecologisch meest duurzame keus ISOLAtie verbetert akoestiek,

Nadere informatie

Zelf schilderen. Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen

Zelf schilderen. Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen Zelf schilderen Schilderen Schilderen van nieuw hout Schilderen van geverfd hout Schilderen van radiatoren Sausen Kwaliteitseisen Zelf schilderen 2 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje,

Nadere informatie

Gevelafwerking Scheuroverbruggend sierpleistersysteem

Gevelafwerking Scheuroverbruggend sierpleistersysteem OMSCHRIJVING Het Branderflex sierpleistersysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem met een decoratieve structuur. Het systeem is toe te passen op gevels van woning-

Nadere informatie

De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder

De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder De Nieuwe Generatie Watergedragen Coatingsystemen voor de Industriële Schilder Coatright, De nieuwe Coatingsystemen voor DANKZIJ HET INNOVATIEVE MENGSYSTEEM IS ELKE KLEUR À LA MINUTE LEVERBAAR! Uniek is

Nadere informatie

MICHI EL. Verftest Bio-based muurverf In opdracht van Thatchtec BV 10 december 1914. Door Michiel Tollenaar uitgevoerd

MICHI EL. Verftest Bio-based muurverf In opdracht van Thatchtec BV 10 december 1914. Door Michiel Tollenaar uitgevoerd Verftest Bio-based muurverf In opdracht van Thatchtec BV 10 december 1914 Door Michiel Tollenaar uitgevoerd Om te onderzoeken hoe het product (poederverf) bevalt bij degenen die ze verwerken hebben jullie

Nadere informatie

TECHNISCH INFORMATIEBLAD SYSTEXX Comfort

TECHNISCH INFORMATIEBLAD SYSTEXX Comfort TECHNISCH INFORMATIEBLAD SYSTEXX Comfort Innovatief glasweefsel voor wanden en plafonds Eigenschappen SYSTEXX Comfort wandbekleding is zowel gepigmenteerd als niet-gepigmenteerd en in klassieke, mooie

Nadere informatie

SolidLux Basecoat 9000

SolidLux Basecoat 9000 SolidLux Basecoat 9000 Productomschrijving Dekkende oplosmiddelvrije grond- en tussenlaag in het SolidLux coatingssysteem met als afwerklaag de Solidlux Topcoat 9000. Uitharding vindt plaats middels curen

Nadere informatie