GEBRUIKERSHANDLEIDING HAA51 PASSIEF-INFRAROODINBRAAKMELDER INLEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKERSHANDLEIDING HAA51 PASSIEF-INFRAROODINBRAAKMELDER INLEIDING"

Transcriptie

1 GEBRUIKERSHANDLEIDING HAA51 PASSIEF-INFRAROODINBRAAKMELDER INLEIDING De HAA51 is een passieve infrarood-inbraakmelder voor gebruik binnenshuis in alarmsystemen voor residentiële en commerciële doeleinden. Hij detecteert de bewegingen van een persoon die zich doorheen de detectiezone beweegt. Deze detector kan zich rustig meten met de meest gesofistikeerde detectoren op de markt. De HAA51 is uitgerust met de meest geavanceerde elektronische circuits, levert uitstekende resultaten en is uiterst betrouwbaar. Hij maakt gebruik van een pyroelektrische sensor met duo-element en daglichtfilter die storingen veroorzaakt door krachtige warme- of koudeluchtstromingen, schommelingen van de omgevingstemperatuur, achtergrondstraling en akoestische elementen kan ondervangen. Dankzij de sensor met duo-element is de kans op vals alarm bijzonder gering, te meer daar de HAA51 ook beschikt over een pulsteller. De HAA51 kan wel zo geprogrammeerd worden dat hij onmiddellijk alarm slaat. De HAA51 leent zich uitstekend voor wandmontage op een effen oppervlak of in een hoek 2m boven de grond. Zonder verdere bijregeling kan hij het hieronder geïllustreerde detectiebereik verzekeren. ELEMENTEN VOOR MONTAGE DE PRINTPLAAT BESCHRIJVING * Fresnel-lenzen Een optisch systeem dat toelaat de infraroodstraling op warmtegevoelige elementen te richten. * Alarm/test-LED Deze licht ongeveer 2 seconden lang op wanneer de sensor beweging registreert. * Ponsdoppen Ponsdoppen voor in- en uitgaande bedrading. * Bevestigingsgaten Deze dienen om het toestel aan een muur te bevestigen. * Printplaathouder Deze dienen voor de bevestiging van de printplaat in de behuizing. * Indicator detectiebereik Voor een goed overzicht van de detectiezones. * Sensor Toestel voor infrarood-detectie van signalen. NIET AANRAKEN!

2 * Werkingskeuze LED Deze bestaat uit een 4-polige contactbrug en een ruitertje dat tussen twee pennen geplaatst kan worden. Op deze manier kan men drie verschillende modi selecteren. a. OFF - Plaats het ruitertje tussen pen 1 en pen 2 Deze modus kan gebruikt worden om de ALARM/TEST-LED en INDICATOR van het DETECTIEBEREIK uit te schakelen eens de tests werden uitgevoerd, zodat indringers niet weten wanneer zij de detectiezone betreden. b. ZONE - Plaats het ruitertje tussen pen 2 en pen 3 Deze modus wordt gebruikt om de detectiestralen te localiseren. De localisator-led is permanent opgelicht en maakt het op die manier mogelijk om te weten te komen welke zones beveiligd zijn. c. ALARM - Plaats het ruitertje tussen pen 3 en pen 4 Deze modus is bedoeld om de ALARM/TEST-functie te testen. De ALARM/TEST-LED licht op telkens wanneer er beweging geregistreerd wordt. OPMERKING: de ALARM-modus is de standaardinstelling. * Selector alarmmodus De detector kan zo worden ingesteld dat het alarm onmiddellijk afgaat of nadat de centrale een bepaald aantal pulsen heeft ontvangen. Deze selector bestaat uit een 3-polige contactbrug en een ruitertje dat twee van de 3 pennen kan verbinden, waardoor 2 gebruiksmodi kunnen worden ingesteld: a. Onmiddellijk alarm - ruitertje tussen pen 2 en pen 3 plaatsen Deze modus impliceert dat de detector onmiddellijk alarm slaat wanneer een indringer de detectiezone betreedt of verlaat. Eén puls volstaat om het alarmcircuit in werking te laten treden. Het is aangewezen deze alarmmodus in te stellen voor de bewaking van smalle ruimten zoals gangen. b. Pulsteller - ruitertje tussen pen 3 en pen 4 plaatsen Deze modus beperkt het risico op een vals alarm. Het alarmcircuit ontvangt een eerste alarmsignaal (puls 1) en gaat in stand-by staan gedurende 30 seconden. Krijgt het circuit in de loop van deze 30 seconden durende stand-by-modus een tweede alarmsignaal binnen (puls 2), treedt het alarm in werking en wordt de stand-by-modus met 30 seconden verlengd. Treedt er geen tweede alarmsignaal op tijdens de eerste stand-by-periode, dan gaat de detector opnieuw in de aanvangsmodus staan. OPMERKING: Standaard staat het toestel ingesteld op pulstelling. * Anti-sabotageschakelaar - beveiligt het toestel tegen ongeoorloofde interventies. Het contact van deze schakelaar is normaal gesloten en staat in verbinding met de TAMPER-connectoren op de detector. * Reed-relais - Dit is een stil relais waarvan het contactpunt in verbinding staat met de ALARM-connectoren. Het contact is normaal gesloten (en dus falingsvrij) en wordt geopend van zodra een inbreker opgemerkt wordt of tijdens een stroomonderbreking. * Aansluitstrip - voor het aansluiten van de bedrading met de sensor.

3 BEDRADING TAMPER - Verbind de TAMPERconnectoren met een normaal gesloten contact voor 24ubewaking op het bedieningspaneel. Het veiligheidscontact zal opengaan wanneer de beschermkap van de detector wordt verwijderd. 12V DC - Verbind de 12VDC-connectoren met een voeding van 8-16V DC en let hierbij op de polariteit. ALARM - Verbind de ALARM-connectoren met een normaal gesloten contact voor gewone inbraakbeveiliging op het bedieningspaneel. Het contact zal opengaan wanneer een inbreker wordt gedetecteerd of tijdens een stroomonderbreking. TESTPUNT (T.P.) - De T.P.-connector is een bijzonder handige schroefklemaansluiting voor de technicus die de detector uitgebreid wil testen in geval van een storend element in de omgeving of een vermoedelijk defect. Sluit de positieve pool van een voltmeter (met ingangsimpedantie van 20 KOhm/V min) op de T.P.-connector en de negatieve pool op de negatieve pool van de 12V-connector volgens onderstaande illustratie. De voltmeter zou ongeveer 2,7V moeten meten wanneer er geen beweging is binnen de detectiezone. Van zodra er wel degelijk beweging wordt geregistreerd, moet de voltmeter meer of minder dan 2,7V meten. Een verschil van +/- 1V betekent dat het systeem 1 puls heeft ontvangen waardoor het alarm afgaat, op voorwaarde dat het op onmiddellijk alarm ingesteld staat. Werkt het alarm met de pulsteller, dan is een tweede puls nodig binnen de 30 seconden na de eerste om het alarm te laten afgaan. Met deze eigenschap is het voor de installateur van het alarm mogelijk na te gaan of er geen storende elementen, inherent aan de omgeving, aanwezig zijn vóór hij een definitieve locatie kiest voor de montage van de detector.

4 KEUZE VAN DE MONTAGEPLAATS De detector kan op een effen oppervlak of in een hoek gemonteerd worden. Plaats het toestel echter altijd op een stevige ondergrond. De detector moet binnenshuis gemonteerd worden, in een ruimte zonder openingen en die niet constant aan invloeden van de buitenlucht onderhevig zijn. Kies de locatie voor de montage van de detector zorgvuldig, zodat elke beweging van een eventuele inbreker binnen het detectiepatroon valt. Monteer de detector niet op plaatsen waar hij blootgesteld wordt aan warme- of koudeluchtstromen. Zorg ervoor dat de detector niet naar het buizenstel van verwarmings- of airconditioningsystemen is gericht, noch naar metalen buitenmuren, buitenramen of gordijnen die buitenramen verbergen, de verdamper van een koelkast of diepvrieskast, of om het even welk ander oppervlak dat aan temperatuurschommelingen onderhevig is. Probeer er eveneens op toe te zien dat men geen grote voorwerpen vóór de detector plaatst; deze kunnen immers een belangrijke invloed hebben op de bewakingsruimte, of althans op het volume ervan. Kies de plaats waar de detector de grootst mogelijke ruimte kan bewaken. HORIZONTAAL VERTICAAL FIGUUR A FIGUUR B De locatie in figuur A geeft aanleiding tot een grotere bewakingszone.

5 INSTALLATIE a. Verwijder de beschermkap door een kleine schroevendraaier lichtjes achter de rand te plaatsen en hem voorzichtig in wijzerzin of tegenwijzerzin te draaien om op die manier de bovenste beschermkap van het onderste paneel los te maken. b. Verwijder de printplaat zorgvuldig door de twee schroeven van de printplaathouder los te schroeven. OPGELET: BESCHADIG DE PRINTPLAAT NIET EN LAAT ZE VOORAL NIET VALLEN! c. Het achterpaneel is voorzien van een aantal ponsdoppen. Druk de ponsdop in waar u in uw geval het beste de bedrading doorheen kunt laten lopen. d. Kies een geschikte plaats voor de montage van het achterpaneel 2m boven de grond. e. De twee bevestigingsgaten achteraan het achterpaneel lenen zich uitstekend tot wandmontage, terwijl de twee bevestigingsgaten links en rechts van het achterpaneel kunnen worden gebruikt wanneer u de detector in een hoek wilt monteren. Draai de twee meegeleverde schroeven goed aan, zodat het achterpaneel stevig vast zit. f. Plaats de printplaat terug en maak het stevig vast. g. Verbind de verschillende draden met de nodige schroefklemmen op de aansluitstrip. h. Klik het voorpaneel terug op het achterpaneel. OPGELET: ZORG ERVOOR DAT DE ALARM/TEST-LED PRECIES IN DE DAARTOE BESTEMDE OPENING PAST EN DAT U HET HENDELTJE VAN DE "TAMPER"-MICROSCHAKELAAR INGEDRUKT HOUDT TERWIJL U HET VOORPANEEL TERUGPLAATST. TEST a. Stel de selector voor de werkingsmodus van de LED in op ALARM-modus voor de test en plaats de beschermkap terug. b. Voorzie de detector van 12V DC en laat hem 3 tot 5 minuten opwarmen voor u met de test begint. c. Wandel door de bewaakte zone tegen een tempo van 1 stap per seconde en kijk goed naar de LED. Staat de detector ingesteld op "onmiddellijk alarm", dan moet de LED oplichten wanneer u één van de detectiestralen raakt. Werkt de detector echter met de pulsteller, dan dient u 3 tot 4 stappen te nemen vooraleer het alarm afgaat en de LED oplicht. Na het eerste detectiesignaal, zet de detector zichzelf automatisch op "onmiddellijk alarm" (stand-by-modus) gedurende 30 seconden. In dit geval licht de LED op telkens wanneer u een detectiestraal raakt. Na elke puls wordt deze modus automatisch met 30 seconden verlengd. Komt er echter binnen de 30 seconden na het eerste signaal geen tweede, dan schakelt de detector vanzelf weer over op de normale werking met pulsteller. d. Reageert de detector tijdens deze test niet zoals hierboven beschreven, dan kan het nodig zijn hem op een andere plaats te installeren of hem op een andere manier te richten.

6 IN GEVAL VAN PROBLEMEN... I. De ALARM/TEST-LED licht niet op tijdens de test: a. De detector krijgt geen stroom. - Controleer de relevante bedrading en aansluitingen, evenals de voedingsbron. b. De selector van de werkingsmodus staat niet op "ALARM". - Controleer het ruitertje. c. Men schijnt geen enkele van de detectiestralen te raken. - Controleer de plaats van de detectiezones met behulp van de indicator van het detectiebereik en voer de test opnieuw uit. d. De omgevingstemperatuur is gelijk of bijna gelijk aan de lichaamstemperatuur. - Het kan zijn dat het detectiebereik kleiner wordt wanneer omgevings- en lichaamstemperatuur nagenoeg gelijk zijn. e. Het toestel is defect. - Vervang de printplaat. II. ALARM/TEST-LED blijft permanent opgelicht: a. De detector registreert een wisselende hoeveelheid infraroodenergie. - Verwijder alle mensen en dieren uit de detectiezone. - Blijft de LED opgelicht wanneer u de detector met dik papier bedekt, wacht dan eerst 1 tot 2 minuten. Dooft de LED, controleer dan alle detectiezones om de energiebron te localiseren. b. Het toestel is defect. - Blijft de LED opgelicht nadat u de detector met dik papier heeft afgedekt, dan is de printplaat aan vervanging toe. III. De detector slaat op willekeurige tijdstippen alarm. a. Er treden stroomonderbrekingen op. - Controleer de bedrading en aansluitingen. b. De beschermkap zit niet goed vast of het montageoppervlak is onderhevig aan trillingen. - Zorg ervoor dat de beschermkap goed vastzit en dat de detector niet kan trillen. c. De detector registreert een wisselende hoeveelheid infraroodenergie. - Ga alle mogelijke oorzaken na, b.v. verwarmingstoestellen, verlichting, leidingen van luchtverbeteraars, enz. Zie de lijst met voorzorgsmaatregelen in de paragraaf "Keuze van de montageplaats".

7 TECHNISCHE SPECIFICATIES Detectiepatroon: bereik 84,2º bij 12m Detectiezones: 24 sensoren met duo-element in 3 lagen opgesteld. LEDs: een indicator van het detectiebereik, een alarm/test-led (3 werkingsmodi mogelijk, fabrieksinstelling: ALARM-modus) Hoogte montageplaats: 2m boven de grond, in een hoek van 13,96º gekanteld t.o.v. het achterpaneel; geen aanpassing van de hoogte nodig bij de installatie. Montageplaats: uitsluitend binnenshuis op een effen oppervlak of in een hoek. Voedingsspanning: 10,5-16V DC Ruststroom: 15mA nominaal. Sensor: pyroelektrische sensor met duo-element en daglichtfilter. Alarmmodus: keuze tussen onmiddellijk alarm en werking met pulsteller. Alarmuitgang: normaal gesloten (dus falingsvrije) contacten, vermogen 0,5A/24V. Alarmvertraging: 2 seconden typisch. Anti-sabotageschakelaar: normaal gesloten wanneer ingedrukt, vermogen 0,5A/24V. Testuitgang: testpuntanalyse. De technische specificaties kunnen ten allen tijde gewijzigd worden zonder voorafgaande kennisgeving.

PIR DOUBLE TWIN OPTICS PIR- BEWEGINGSDETECTOR HANDLEIDING

PIR DOUBLE TWIN OPTICS PIR- BEWEGINGSDETECTOR HANDLEIDING PIR-9822 - DOUBLE TWIN OPTICS PIR- BEWEGINGSDETECTOR HANDLEIDING Handleiding PIR-9822 1. Beschrijving Uw PIR-9822 gebruikt 'Double-Twin-Optics'-technologie en de beveiligingslogica wordt geleverd door

Nadere informatie

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING: BUITEN BEWEGINGSMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 INSTALLATIE... 3 INSTELLINGEN... 4 SCHAKELAAR SW1... 5 SCHAKELAAR SW2... 5 JUMPER SCHAKELAAR JP1... 5 TESTEN... 6 LOOPTEST... 6 RADIO LINK TEST...

Nadere informatie

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com ES-D1A Draadloze bewegingsdetector www.etiger.com NL Inhoud van de verpakking 1 x PIR bewegingsdetector 1 x steun 1 x gebruikershandleiding 1. Detectievenster 2. LED-lampje 3. Steun Vóór het eerste gebruik

Nadere informatie

Elektronische sluitertijd 1/50 tot 1/100000 auto dubbel pyroelektrisch element

Elektronische sluitertijd 1/50 tot 1/100000 auto dubbel pyroelektrisch element Z/W CCD PIR CAMERA SPECIFICATIES Opneem element 1/3" SONY CCD beeldsensor Aantal pixels 500(H) x 582(V) Resolutie 400 TV lijnen Min. illuminantie 0.1 Lux / F2.0 S/R-verhouding meer dan 48dB Elektronische

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Art.-Nr.: Montage handleiding GfS Push Bar Alarm Inhoud Algemene omschrijving...p. 2 Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3 Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Functies GfS Push Bar Alarm...p. 5 Art.-Nr.:

Nadere informatie

Introductie. Productoverzicht. HomeSecure Smart Outdoor Siren:

Introductie. Productoverzicht. HomeSecure Smart Outdoor Siren: Introductie De draadloze flitslicht/sirene voor buiten is bedoeld om indringers af te schrikken door sirenegeluid, zodra het een draadloos signaal ontvangt van het aangesloten bedieningspaneel of van de

Nadere informatie

HANDLEIDING: AKOESTISCHE GLASBREUKMELDER

HANDLEIDING: AKOESTISCHE GLASBREUKMELDER HANDLEIDING: AKOESTISCHE GLASBREUKMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 AKOESTISCHE SENSOR... 2 SIGNAALZENDER... 3 INSTALLATIE... 4 OPTIMLAISEER DETECTIE EN VOORKOM VALS ALARM... 4 PLAATS VAN MONTAGE... 5 GEREEDMAKEN

Nadere informatie

ES-D3A Draadloos deur-/raamcontact

ES-D3A Draadloos deur-/raamcontact ES-D3A Draadloos deur-/raamcontact www.etiger.com NL Inhoud van de verpakking 1 x deur-/raamcontact 1 x gebruikershandleiding Magneet Zender Aan de foto s, afbeeldingen en tekst kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

Draadloze buitensirene

Draadloze buitensirene Draadloze buitensirene Beschrijving Met de buitensirene (vermogen 104 db op 1 m) kan de aandacht getrokken worden van omstaanders wanneer een alarm afgaat. Dit gebeurt door het activeren van het geïntegreerde

Nadere informatie

Bewegingsmelder kleine dieren

Bewegingsmelder kleine dieren Bewegingsmelder kleine dieren Installatiehandleiding Detecteert beweging in een kamer. Voorkomt dat een aanwezig klein huisdier onnodig gezien wordt als een inbreker. Bewegingsmelder kleine dieren Artikelnummer

Nadere informatie

Inhoud van de doos. 1 x PIR Huisdier-Tolerante Draadloze Bewegingsdetector 1 x Beugel 1 x Gebruiksaanwijzing

Inhoud van de doos. 1 x PIR Huisdier-Tolerante Draadloze Bewegingsdetector 1 x Beugel 1 x Gebruiksaanwijzing NED Inhoud van de doos 1 x PIR Huisdier-Tolerante Draadloze Bewegingsdetector 1 x Beugel 1 x Gebruiksaanwijzing De ASA-40 is een geavanceerde draadloze PIR-bewegingsdetector immuun tegen huisdieren. Deze

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output

RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output Mooi afgewerkt wandpaneel voor de bediening van RGB led strips Touch bediening 2 opties: rechtstreekse bediening + aansturing of bediening via het DMX-512

Nadere informatie

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies:

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies: Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Contents Inhoud Sensor Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door te lezen. Het kan zo zijn dat u een beroeps electricien moet inschakelen

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht

installatiehandleiding Alarmlicht installatiehandleiding Alarmlicht INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009)

HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009) HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009) indic bvba, Molenberglei 21, B-2627 Schelle, tel +32(0)3 451 93 93 - fax +32(0)3 887 30 61 www.indiconline.com 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 CE certificaat... 3

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING. CD 400 Trildetector

INSTALLATIE HANDLEIDING. CD 400 Trildetector INSTALLATIE HANDLEIDING CD 400 Trildetector Rev 2.2008.07.19 NL 1 (7) ALARMTECH CD 400 Trildetector Introductie De CD 400 is een selectieve, piezo-electrische trildetector. Het detecteert en analyseert

Nadere informatie

ES-S7B. Buitensirene.

ES-S7B. Buitensirene. ES-S7B Buitensirene www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S7B 1 x 12V adapter 1 x back-upbatterij (ingebouwd) 1 x siliconen frame Schroeven, pluggen en siliconen doppen Documentatie Belangrijke

Nadere informatie

Handleiding bewegingsmelder

Handleiding bewegingsmelder Handleiding bewegingsmelder Inhoudsopgave. 3 Installatie 4 Gevoeligheidsdetectie 5 Huisdiermodus 6 Testen 7 Wanneer is de bewegingsmelder actief? 7 Led aan/uit selectie 7 Detectiepatroon 8 Veelgestelde

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

ES-S7A. Buitensirene. www.etiger.com

ES-S7A. Buitensirene. www.etiger.com ES-S7A Buitensirene www.etiger.com NL Kenmerken - Draadloze verbinding voor een eenvoudige installatie - Radiofrequente beveiliging van de accessoires: meer dan een miljoen combinatiecodes - EEPROM-informatiebeveiliging,

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

ES-K1A. Draadloze keypad. www.etiger.com

ES-K1A. Draadloze keypad. www.etiger.com ES-K1A Draadloze keypad www.etiger.com NL Voorwoord Hartelijk dank voor uw aankoop van de ES-K1A. De ES-K1A is een keypad waarmee u uw alarmsysteem kunt inschakelen en uitschakelen, ook in de Thuismodus.

Nadere informatie

EM8670 Draadloze buitensirene

EM8670 Draadloze buitensirene EM8670 Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS EM8670 - Draadloze buitensirene Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 2 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Jumper (groep) instellingen... 3

Nadere informatie

Handleiding deur / raam contacten

Handleiding deur / raam contacten Handleiding deur / raam contacten Inhoudsopgave. 3 Installatie / Aanmelden 4 Batterij vervangen 5 Specificaties Installatie / Aanmelden. INSTALLATIE/ INSTALLATIE/ AAMELDEN AAMELDEN A. Aanmelden: 1. Open

Nadere informatie

NEDERLANDS. SAS-ALARM100 1x Alarmeenheid 6x Deur-/raamsensoren 2x Afstandsbedieningen

NEDERLANDS. SAS-ALARM100 1x Alarmeenheid 6x Deur-/raamsensoren 2x Afstandsbedieningen Inleiding: Multifunctioneel plug and play draadloos alarmsysteem. Eenvoudige en snelle installatie. Het werkt op batterijen en maakt transformatoren en kabels dus overbodig. Beveiligt huizen, kantoren,

Nadere informatie

Versie: juni installatiehandleiding. Alarmlicht LXA-8A

Versie: juni installatiehandleiding. Alarmlicht LXA-8A installatiehandleiding Alarmlicht LXA-8A INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 088 383 88 38 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Bewegingsmelder buiten

Bewegingsmelder buiten Bewegingsmelder buiten Installatiehandleiding Voor alarmering wanneer buitenshuis een beweging wordt gedetecteerd. Met een Somy ontvanger kunt u bij inbraakdetectie de rolluiken met Somy motor neerlaten

Nadere informatie

Bewegingsmelder kleine dieren

Bewegingsmelder kleine dieren Bewegingsmelder kleine dieren Installatiehandleiding Detecteert beweging in een kamer. Voorkomt dat een aanwezig klein huisdier onnodig gezien wordt als een inbreker. Bewegingsmelder kleine dieren Voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

EM8670-R1 Draadloze buitensirene

EM8670-R1 Draadloze buitensirene EM8670-R1 Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS EM8670-R1 - Draadloze buitensirene Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 2 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Jumper instellingen... 3 2.2.1

Nadere informatie

Smoove Origin RTS. Instalatiehandleiding

Smoove Origin RTS. Instalatiehandleiding Smoove Origin RTS Instalatiehandleiding Smoove Origin RTS Andere afdekramen apart te verkrijgen n Keuze uit 9 verschillende afdekramen (Pure, Zwart, Silver, Silver mat, Licht Bamboe, Amber Bamboe, Kersen,

Nadere informatie

EM8670-R2 Draadloze buitensirene

EM8670-R2 Draadloze buitensirene EM8670-R2 Draadloze buitensirene EM8670-R2 - Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 3 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Schakelaar instellingen...

Nadere informatie

ES-S8A. Sirene op zonne-energie.

ES-S8A. Sirene op zonne-energie. ES-S8A Sirene op zonne-energie www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S8A Schroeven en pluggen Documentatie Presentatie Wat is de ES-S8A? De ES-S8A is een draadloze sirene op zonneenergie die geschikt

Nadere informatie

1 Kenmerken: 2 Installatie: MontageGIDS. inteo SOLIRIS IB

1 Kenmerken: 2 Installatie: MontageGIDS. inteo SOLIRIS IB nvsysa-mo7-0 MontageGIDS inteo 1 Kenmerken: De is een zon- en windautomaat voor het sturen van meerdere motoren via een Inteo buslijn. De windsnelheid en de lichtintensiteit worden gemeten met behulp een

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia bewegingsmelder. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie over de installatie

Nadere informatie

EM8670-R2 Draadloze buitensirene

EM8670-R2 Draadloze buitensirene EM8670-R2 Draadloze buitensirene EM8670 R2 - Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 3 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Schakelaar instellingen...

Nadere informatie

Elektronische kamerthermostaat

Elektronische kamerthermostaat Elektronische kamerthermostaat Gefeliciteerd! U bent in het bezit van de EasyStat, een nieuwe, door Honeywell ontwikkelde kamerthermostaat. Eenvoud en duidelijkheid staan voorop bij deze kamerthermostaat.

Nadere informatie

GfS Nooduitgang beveiliging

GfS Nooduitgang beveiliging GfS Nooduitgang beveiliging GfS Nooduitgang beveiliging (1) Paniekbeslag heeft als functie om in geval van nood een veilige en doeltreffende vluchtweg te bieden. De Europese normering beschrijft dat deuren

Nadere informatie

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan.

Uitschakelen in noodgevallen Doe de touch-key kort in de opening op het bedieningspaneel. Het alarm zal uitgaan. Basis handeling Het systeem inschakelen Kort op de grote (in-/uitschakelen) knop drukken. Alarm klinkt eenmaal kort. Voortentlamp gaat 30 seconden aan. Het duurt 15 seconden voordat het alarm op beweging

Nadere informatie

BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING

BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING INDEX KENMERKEN 3 INTRODUCTIE 3 AFMETINGEN 4 AANSLUIT SCHEMA 5 INSTALLATIE 6 SENSOR INSTALLATIE 6 GEBRUIK 6 TEST/STILALARM

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

Bilgewater sensor en pompsturing

Bilgewater sensor en pompsturing Bilgewater sensor en pompsturing 1. Inleiding De Detectech universele pompschakelaar is ontwikkeld voor het contactloos detecteren van vloeistoffen en aansturen van een pomp. Met de speciaal ontwikkelde

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (#461) LEES AANDACHTIG DE HANDLEIDING ALVORENS HET PRODUCT TE GEBRUIKEN SENSOR LICHT. Witte LED

Gebruikershandleiding (#461) LEES AANDACHTIG DE HANDLEIDING ALVORENS HET PRODUCT TE GEBRUIKEN SENSOR LICHT. Witte LED Gebruikershandleiding 42021 (#461) LEES AANDACHTIG DE HANDLEIDING ALVORENS HET PRODUCT TE GEBRUIKEN SENSOR LICHT Witte LED INLEIDING EIGENSCHAPPEN Met de geïntegreerde PIR bewegingsdetector kan u de donkerste

Nadere informatie

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder Inhoudsopgave Inleiding 23 Veiligheidsvoorschriften 23 Verpakkingsinhoud 23 Technische specificaties 24 Beschrijving van het product en gebruiksaanwijzing 24 Installatie-instructies 27 Onderhoud 29 Garantie

Nadere informatie

OMI-5 METALEN BEHUIZING

OMI-5 METALEN BEHUIZING OMI- METALEN BEHUIZING omi-_nl 0/9 De OMI- behuizing is voor installatie van de INT-E, INT-O en INT-PP uitbreidingen. De behuizing is geschikt voor de APS- / APS- voeding en heeft ruimte voor een V/ Ah

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Het apparaat dient door gekwalificeerd personeel geïnstalleerd te worden.

Het apparaat dient door gekwalificeerd personeel geïnstalleerd te worden. WAARSCHUWING Het apparaat dient door gekwalificeerd personeel geïnstalleerd te worden. Voordat u gaat installeren dient u deze handleiding goed te lezen om zo fouten te voorkomen welke tot het niet werken

Nadere informatie

Handleiding contactloze vloeistofdetectie en pompsturing

Handleiding contactloze vloeistofdetectie en pompsturing Handleiding contactloze vloeistofdetectie en pompsturing 1. Inleiding De Detectech pompschakelaar is ontwikkeld voor het contactloos detecteren van vloeistoffen door kunststof en aansturen van een pomp.

Nadere informatie

Deur/raam contact. Installatiehandleiding. Waarschuwt als een deur of raam wordt geopend. Deur/raam contact Artikelnummer 1875056

Deur/raam contact. Installatiehandleiding. Waarschuwt als een deur of raam wordt geopend. Deur/raam contact Artikelnummer 1875056 Deur/raam contact Installatiehandleiding Waarschuwt als een deur of raam wordt geopend. Deur/raam contact Artikelnummer 1875056 Bevestigen Maak de openingsdetector niet vast op een metalen deel. De detector

Nadere informatie

Montage- en bedieningshandleiding. Huisstation opbouw Vrij spreken 1250..

Montage- en bedieningshandleiding. Huisstation opbouw Vrij spreken 1250.. Montage- en bedieningshandleiding Huisstation opbouw Vrij spreken 1250.. Apparatuurbeschrijving Het huisstation opbouw Vrij spreken is een voorgemonteerde eenheid, die deel uitmaakt van het Gira deurcommunicatiesysteem.

Nadere informatie

HAM841K ALARMCONTROLEPANEEL VOOR COMMERCIËLE EN RESIDENTIËLE TOEPASSINGEN

HAM841K ALARMCONTROLEPANEEL VOOR COMMERCIËLE EN RESIDENTIËLE TOEPASSINGEN ALARMCONTROLEPANEEL VOOR COMMERCIËLE EN RESIDENTIËLE TOEPASSINGEN GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING ALARMCONTROLEPANEEL VOOR COMMERCIËLE EN RESIDENTIËLE TOEPASSINGEN IEIDING De (HA-841K) is een

Nadere informatie

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL Inhoud INSTALLATIE...2 AANMELDEN...3 WACHTWOORDEN MANAGEN...4 ALARM IN- EN UITSCHAKELEN...6 FUNCTIES...8 SPECIFICATIES...9 WACHTWOORD RESETTEN...9 1 INSTALLATIE Meegeleverd:

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

1 BESTURING EN INSTELLING 2 DISPLAY STRUCTUUR 2 DAG EN TIJD INSTELLING 3 TIJDSINSTELLING PROGRAMMEREN 4 TEMPERATUUR PROGRAMMEREN

1 BESTURING EN INSTELLING 2 DISPLAY STRUCTUUR 2 DAG EN TIJD INSTELLING 3 TIJDSINSTELLING PROGRAMMEREN 4 TEMPERATUUR PROGRAMMEREN THERSTAAT A50 INHOUD BELANGRIJKE INFORMATIE VEILIG GEBRUIK BESTURING EN INSTELLING DISPLAY STRUCTUUR DAG EN TIJD INSTELLING TIJDSINSTELLING PROGRAMMEREN ERATUUR PROGRAMMEREN SCREENSAVER SELECTEER GEBRUIKSDULES

Nadere informatie

INFRAROOD FOTOCEL VOOR AUTOMATISCHE POORTEN EN HEKKENS F100 E

INFRAROOD FOTOCEL VOOR AUTOMATISCHE POORTEN EN HEKKENS F100 E INFRAROOD FOTOCEL VOOR AUTOMATISCHE POORTEN EN HEKKENS F100 E F100E - 8/1995 2. ALGEMENE EIGENSCHAPPEN De F 100 E is ontwikkeld om te voldoen aan minimum afmetingen (breedte 25 mm.) en eenvoud van installatie

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

DWHR De keuze van de installateur cdvibenelux.com

DWHR De keuze van de installateur cdvibenelux.com NEDERLANDS Infrarood detector voor objectdetectie voor gebruik bij automatische deuren en poorten (bevestiging op het deurkader) De keuze van de installateur 1. PRODUCT BESCHRIJVING Het product is een

Nadere informatie

DWSSS-4S1. De keuze van de installateur cdvibenelux.com

DWSSS-4S1. De keuze van de installateur cdvibenelux.com NEDERLANDS Infrarood detector voor objectdetectie voor gebruik bij automatische deuren en poorten (bevestiging op de deur) De keuze van de installateur 1. PRODUCT BESCHRIJVING Het product is een microprocessorgestuurde

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 Windbeveiliging Eolis 2 VOEDING 230 V - 50 Hz Pulsschakelaar Centralis IB INLEIDING Deze montagehandleiding bevat instructies voor de montage van de windbeveiliging

Nadere informatie

SEC-ALARM100/110/120. Alarmsystemen INSTRUCTIES NEDERLANDS

SEC-ALARM100/110/120. Alarmsystemen INSTRUCTIES NEDERLANDS NEDERLANDS INSTRUCTIES SEC-ALARM100/110/120 Alarmsystemen Introductie: Multifunctioneel plug and play draadloos alarmsysteem. Eenvoudige en snelle installatie. Het werkt op batterijen en maakt transformatoren

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Bewegingsmelder

Installatiehandleiding. Bewegingsmelder Installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig bewegingsmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

RGBW RF wandbediening

RGBW RF wandbediening RGBW RF wandbediening Elegante wandbediening voor de bediening van RGBW led strips Hiermee stuurt u de GGS-RGBWCONT120 RGBW led controller(s) aan Touch-panel, afgewerkt met glazen plaat. Geen bedrading

Nadere informatie

Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw. Installatiehandleiding

Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw. Installatiehandleiding Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw Installatiehandleiding - 2 - Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw Inhoudsopgave Pagina Samenstelling 4 Veiligheid 5 Montage 5 Benodigd gereedschap 5 Aanbevolen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. Kit met 2-wegafsluiter/kit met 3-wegafsluiter voor ventilatorconvectoren EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

MONTAGEHANDLEIDING. Kit met 2-wegafsluiter/kit met 3-wegafsluiter voor ventilatorconvectoren EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 MONTAGEHANDLEIDING Kit met -wegafsluiter/kit met -wegafsluiter EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Kit met -wegafsluiter/kit met -wegafsluiter Lees grondig deze handleiding vooraleer tot de montage

Nadere informatie

Draadloze trillingsmelder. Installatie-instructies FU5125

Draadloze trillingsmelder. Installatie-instructies FU5125 Draadloze trillingsmelder Installatie-instructies FU5125 Afb. 1 Afb. 2 Voorwoord Geachte klant, Wij bedanken u voor de aankoop van deze draadloze trillingsmelder. Met dit toestel heeft u een product gekocht,

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

Sensoren bereik. Display status

Sensoren bereik. Display status Algemeen installatiediagram LED Digitale display Display Hoofdunit Bij het achteruit rijden zal het display weergeven: 1.5m Veilig Groen 1.3-1.4m Veilig Groen 1.0-1.2m Veilig Groen 0.7-0.9m Alarm Geel

Nadere informatie

Draadloze bewegingsmelder

Draadloze bewegingsmelder Draadloze bewegingsmelder Installatie-instructies FU5110 497241 Afb. 1: 2,4m (max) 15m Afb. 2: Zicht naar beneden Fig. 3: Doorbraak in het huis Schroef Voorwoord Geachte klant, Wij bedanken u voor de aankoop

Nadere informatie

FACILA DP093. Buitenpost inbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP093. Buitenpost inbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP093 Buitenpost inbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4 4.1 Camerahoek

Nadere informatie

Bestnr Passieve infrarood Bewegingsmelder RS8C

Bestnr Passieve infrarood Bewegingsmelder RS8C Bestnr. 61 14 93 Passieve infrarood Bewegingsmelder RS8C Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of

Nadere informatie

OPTISCHE-AKOESTISCHE BUITEN SIRENE/FLITSER SP-4002

OPTISCHE-AKOESTISCHE BUITEN SIRENE/FLITSER SP-4002 OPTISCHE-AKOESTISCHE BUITEN SIRENE/FLITSER SP-4002 sp4002_nl 12/09 De SP-4002 sirene voorziet in informatie bij alarm situaties door optische en akoestische signalering (rood is de SP-4002 R, blauw is

Nadere informatie

De VX-402 Serie Nieuwe Oplossingen voor Buiten

De VX-402 Serie Nieuwe Oplossingen voor Buiten De VX42 Serie Nieuwe Oplossingen voor Buiten B e v e i l i g i n g De VX42 Serie gebruikt een veelvoudig Patroon Technologie. Twee dubbel gelaagde detectiepatronen (boven en onder) beide dienen te worden

Nadere informatie

Alarmlicht met sirene

Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene BXA-8 INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 088 383

Nadere informatie

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP091, DP092 Buitenpost opbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing PX Combi 800

Gebruiksaanwijzing PX Combi 800 Gebruiksaanwijzing Systeem Lykketronic Productnummer Serienummer Geïnstalleerd door Installatiedatum Pagina 1 van 15 INHOUD 1. ALGEMEEN GEBRUIK 1.1 OVERZICHT VAN DE BESCHIKBARE FUNCTIES EN DISPLAYS 1.2

Nadere informatie

2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING

2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING 2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema 2. Specificaties Voedingsspanning 7-32 Vdc GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900 MHz Werkingstemperatuur -20 C tot + 55 C Gewicht 220 gr Afmetingen

Nadere informatie

FLEXESS PEBBLE PASLEZER

FLEXESS PEBBLE PASLEZER MODELLEN KS300 SPECIFICATIES Voltage 12V - 24V DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare Ultralight, Mifare Classic 1K en

Nadere informatie

14 W led plafondlamp Met sensor- en noodfunctie

14 W led plafondlamp Met sensor- en noodfunctie 14 W led plafondlamp Met sensor- en noodfunctie Dubbele functie: plafondlamp geschakeld via sensor en noodverlichting in één behuizing Ideaal voor traphallen, gangen, toiletten, openbare ruimtes, Met geïntegreerde

Nadere informatie

G E B R U I K S A A N W I J Z I N G. Bestnr. 19 07 39. Roboraptor

G E B R U I K S A A N W I J Z I N G. Bestnr. 19 07 39. Roboraptor G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr. 19 07 39 Roboraptor Inhoudsopgave Pagina Overzicht Roboraptor 3 Overzicht afstandsbediening 4 Toelichting over de batterijen 5 Basishandelingen bediening 6 Bediening

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

ES-S6A Binnensirene. www.etiger.com

ES-S6A Binnensirene. www.etiger.com ES-S6A Binnensirene www.etiger.com NL Kenmerken De ES-S6A kan als extra sirene worden verbonden met het alarmsysteem of kan als losse sirene worden verbonden met een afstandsbediening en/of draadloze detector.

Nadere informatie

Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T

Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T Elektronische draadloze ruimtethermostaat D9380 RF-T 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Bediening en display 3 Bediening 3 Display 4 Handleiding voor gebruik 4 Gebruiksfuncties 5 Functie COMFORT 5 Functie ECO

Nadere informatie

CAMSET33-2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON

CAMSET33-2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON 1. Inleiding - 2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON Dank u voor uw aankoop! Lees deze handleiding aandachtig voor u uw in gebruik neemt. De bestaat uit een binnenpost met monitor en een buitenpost met camera waardoor

Nadere informatie

A. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

A. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Spaarpot A. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Lees voor je begint eerst deze instructies. 2. Voortdurende begeleiding en hulp van een volwassene is vereist. 3. Bestemd voor kinderen vanaf 8 jaar. 4. Deze set

Nadere informatie

Handleiding bedieningspaneel

Handleiding bedieningspaneel Handleiding bedieningspaneel Inhoudsopgave. 3 Installatie 4 Aanmelden 5 Toegangscodes beheren of instellen 6 Alarm In- en Uitschakelen 7 Functies 8 Specificaties 8 Pincodes Resetten Installatie. INSTALLATIE

Nadere informatie

GSM interne antenne 970.197 V1 2015.04. Aanvulling op installatie

GSM interne antenne 970.197 V1 2015.04. Aanvulling op installatie GSM interne antenne 970.197 V1 2015.04 nl Aanvulling op installatie GSM interne antenne Veiligheidsinstructies nl 3 1 Veiligheidsinstructies LET OP! Lees zorgvuldig deze veiligheidsinstructies voordat

Nadere informatie

Deur/raam contact. Installatiehandleiding. Waarschuwt als een deur of raam wordt geopend. Deur/raam contact

Deur/raam contact. Installatiehandleiding. Waarschuwt als een deur of raam wordt geopend. Deur/raam contact Deur/raam contact Installatiehandleiding Waarschuwt als een deur of raam wordt geopend. Deur/raam contact Bevestigen Maak de openingsdetector niet vast op een metalen deel. De detector en bijbehorende

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

FLEXESS AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS200 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS200 SPECIFICATIES

FLEXESS AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS200 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS200 SPECIFICATIES MODELLEN CS200 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare

Nadere informatie

enexho-pr - Aanwezigheidsdetector Instructies voor assemblage en bediening

enexho-pr - Aanwezigheidsdetector Instructies voor assemblage en bediening enexho-pr - Aanwezigheidsdetector Instructies voor assemblage en bediening LET OP Lees deze instructies aandachtig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Apparatuur van enexho moet door een bevoegde

Nadere informatie

Bedienings- en servicehandleiding

Bedienings- en servicehandleiding Voor de gebruiker Bedienings- en servicehandleiding Kamerthermostaat ModuLine 100 Zorgvuldig lezen vóór bediening en servicewerkzaamheden Beknopt overzicht Beknopt overzicht bedieningsmogelijkheden Legenda

Nadere informatie

1. Beschrijving van de onderdelen

1. Beschrijving van de onderdelen Instructiehandleiding voor de 1. Beschrijving van de onderdelen 1.1 Deurschakelaar INSTELLINGSBLOK ZONE CODES Hiermee kunt u de zone afbakenen die de detector moet bereiken. Dit blok bestaat uit 4 schakelaars

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. Kit met digitale manometer BHGP26A1

MONTAGEHANDLEIDING. Kit met digitale manometer BHGP26A1 MONTAGEHANDLEIDING Kit met digitale manometer BHGP6A BHGP6A Kit met digitale manometer Montagehandleiding INHOUD Pagina MONTAGE Accessoires... Montage... Werkwijze... De werking controleren... 3 Opsporen

Nadere informatie

FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS100 SPECIFICATIES

FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS100 SPECIFICATIES FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER MODELLEN CS100 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Alarm uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal

Nadere informatie