IONA VIERING. Thema: De Schepping vieren. Doopsgezinde kerk Groningen, 11 februari 18

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IONA VIERING. Thema: De Schepping vieren. Doopsgezinde kerk Groningen, 11 februari 18"

Transcriptie

1 IONA VIERING Thema: De Schepping vieren Doopsgezinde kerk Groningen, 11 februari 18

2

3 Pianospel Zingen: Neem de tijd en noem me bij de naam. neem de tijd, maak heel wie ik ben en wat ik was, wat mijn ziel verdeelt. Neem de zwaarte van mijn hart, neem mijn diepe spijt, en raak met uw eenheid aan wat mijn aandacht splijt. Neem het kleine kind in mij dat de groei niet waagt. Laat uw Zoon mijn baken zijn, help me recht te staan. Neem mijn gaven, mijn talent, neem wat zich ontplooit. Neem mijn leven, maak het groot dat ik word en ben.

4 Welkom Over het thema: De schepping vieren Openingsgebed. De wereld hoort God toe DE AARDE EN AL HAAR BEWONERS Hoe goed is het, hoe heerlijk OM ECHT SAMEN TE LEVEN Liefde en vertrouwen komen samen RECHT EN VREDE GAAN HAND IN HAND Wanneer christus leerlingen zwijgen ZULLEN DEZE STENEN HET UITROEPEN Zingen: Wat een schat aan plezier geeft het leven op aarde Tekst: Kathryn Galloway, Muziek: Ian Galloway Life of the World Nederlandse tekst: Dirk Stasse

5 2 Wat een goedheid bloeit op uit het leven op aarde overvloedig in werk en in pijn en in lust, in de klank van de stad en de stilte van wijsheid, in een kind dat wordt wakker gekust. 3 Wat een helende bron is dit leven op aarde, het klatert in lachen en stroomt in een lied, welt op uit de zorg voor wie arm is en eenzaam en verfrist wie het onrecht doorziet. 4 Geef je Schepper je dank voor dit leven op aarde en geniet van je weg met de levende Zoon, open vrolijk je hart, laat de geest in je waaien totdat ooit onze tijd is voltooid. Laten we bidden: Aan u kunnen we niet ontsnappen, aan u kunnen we geen weerstand bieden. Want ook al zijn uw wegen niet onze wegen, uw gedachten niet onze gedachten, van uw Woord, van uw wil hangt alle leven af. Wat verkeerd is zet u recht, en daarom vertrouwen we u, en bidden we: GOD VAN RECHT EN GERECHTIGHEID, KOM TE VOORSCHIJN Waar hongerigen tekort komen terwijl verzadigden zich overeten, waar armen moeten bedelen terwijl rijken steeds grotere schatten opstapelen, waar tirannen in het stof bijten terwijl hun opvolgers geen haar beter zijn: GOD VAN RECHT EN GERECHTIGHEID, KOM TE VOORSCHIJN

6 Waar de gevangene niet voorbereid wordt op vrijheid en de vluchteling minachting ondervindt, waar degenen met een achterstand buiten blijven staan en mensen met een beperking in de marge terecht komen, waar gender, ras of religie reden zijn voor verdachtmaking of juist privileges en voorrechten oproepen: GOD VAN RECHT EN GERECHTIGHEID, KOM TE VOORSCHIJN Voor hen die het woord voeren voor wie de eigen stem verloor, voor hen die de vervolgden verdedigen, voor hen die opstaan voor een betere wereld, voor hen die gaan voor een eenvoudig bestaan, voor hen die hun geloof in Jezus delen op plaatsen waar geloof verdacht is: GOD VAN RECHT EN GERECHTIGHEID, KOM TE VOORSCHIJN En voor ons, dat we u dienen en liefhebben met lichaam en geest, hart en ziel: GOD VAN RECHT EN GERECHTIGHEID, KOM TE VOORSCHIJN God, hoor ons gebed en maak dat we graag en van harte uw bedoelingen dienen, in Jezus naam. AMEN.

7 Zingen: Jezus roept hier mensen samen Tekst: John L. Bell en Graham Maule / Schotse volksmelodie Nederlandse tekst: Ria Borkent 2 Jezus roept ons te belijden Hem als heer van het heelal, broeder van ons broze lichaam, redder van wie faalt of valt. Zeg het uit, laat elk het horen, zeg het heilige verhaal, zeg de wereld: Christus glorie is op aarde neergedaald. 3 Jezus roept ons tot de ander, zo verschillend als wij zijn, ras of huidskleur, rangen standen Jezus trekt geen scheidingslijn. Ga met vrienden en met vreemden, ga met mensen in de straat, ga met zaligen en zoekers, als het om de waarheid gaat.

8 Lezing: Genesis 1, God zei: De aarde moet allerlei levende wezens voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren. En zo gebeurde het. God maakte alle soorten in het wild levende dieren, al het vee en alles wat op de aardbodem rondkruipt. En God zag dat het goed was. God zei: Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt. God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. Hij zegende hen en zei tegen hen: Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen. Ook zei God: Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn. Aan de dieren die in het wild leven, aan de vogels van de hemel en aan de levende wezens die op de aarde rondkruipen, geef ik de groene planten tot voedsel. En zo gebeurde het. God keek naar alles wat hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was. Het werd avond en het werd morgen. De zesde dag.

9 zingen: Sluit je niet op 1 Sluit je niet op in je eigen klein bestaan, beschutte plek, ver van de storm vandaan, waar jij je aan je tuin wijdt, aan je ziel, met wie je lief zijn leeft in harmonie. 2. Je tuin wordt zoveel mooier als je merkt dat anderen genieten van die plek, wiedt ook de wereldtuin van giftig kruid, van oorlog en gebrek, maak haar tot thuis. 3. Zoek je je ziel, ga tastend dan de weg die je alleen niet goed ten einde brengt, ontvankelijk voor nood, gebrek en pijn van anderen zal die te vinden zijn. 4. Zoek je met wie je lief zijn vrede en rust, voor kinderen een jeugd vol levenslust, ga dan de wereld in, stil het verdriet van die verloren zijn in hun verlies. 5. Sluit je niet op in eigen klein bestaan, je vindt ook trouw en warmte buitenshuis, al sta je naakt in levens razernij, dans in de storm en ga het leven aan.

10 Kort meditatief moment bij het schilderij We gunnen ons de tijd het schilderij te bekijken. Waarna we delen wat zie jij in dit schilderij? Reflectie zingen: Wonderwereld vol geheimen 1. Wonderwereld, vol geheimen, schepping van God, al wat ons verbaast, verbijstert, leeft van uw zorg: vormen, kleuren, klank te over, tastbaar weefsel, veelbelovend, alles wat ons hart verovert schepping van God. 2. Ieder mens bestaat per gratie, leeft van Gods gunst; elke stam en taal en natie: hemelse kunst. Jij, voor het geluk geboren, jij, in zielloos werk verloren, jij, die bouwt de hoogste toren, leeft van Gods gunst. 3. Hoe kan ik uw goedheid eren, Heer, voor altijd, elk unieke mens waarderen, zijn eigenheid? Hoe bewaar ik alle dagen eerbied voor uw aardse gaven, hoe kan ik uw hart behagen, Heer, voor altijd? 4. Gods gerechtigheid en vrede gaan hand in hand, gaan met liefde hier en heden en houden stand; liefde van de liefste lippen, liefde tegen alle klippen, liefde liggend in een kribbe- hand over hand.

11 Gebed: IN HET LICHT VAN UW WOORD EN UW OPROEP OM TE ZORGEN VOOR DE SCHEPPING STAAN WE HIER EN WE ZEGGEN SORRY, GOD. SORRY VOOR AL DIE KEREN DAT WE ER EEN ZOOTJE VAN MAAKTEN, SORRY VOOR DE SLECHTE BESLISSINGEN DIE WE NAMEN SORRY VOOR DE MENSEN DIE WE PIJN DEDEN, SORRY VOOR DE SCHADE DIE WE AAN DE WERELD TOEBRACHTEN. In stilte zoeken we naar vergeving voor onszelf en heling voor de wereld. stilte Luister naar wat God ons zegt: Ik maakte de hemel en de aarde. Ik roep jullie op om goede dienaren en verantwoordelijke beheerders te zijn. Kom en doe mee met wat ík doe, ik ben altijd bij je. Voornemens God schiep de mensen naar Gods evenbeeld, zegende hen en vertrouwde hen de aarde toe. Dat laatste roept veel op: hoe hebben we het er van af gebracht? Hoe doe ik dat zelf? Geniet ik van de vruchten van de aarde? Op welke manier op en wat heeft dat voor consequenties voor anderen? Denk er even over na misschien zijn er dingen die je voortaan anders kunt/wilt doen. Schrijf die op het groene voetje en leg dit bij de kaars. (Onder begeleiding van meditatief pianospel)

12 zingen: Ik wachtte op de Heer Ik wachtte, ik wachtte op de Heer Ik wachtte, ik wachtte op de Heer Hij boog zich neer en Hij gaf zijn woord. Hij had mij gehoord.

13 Uitnodiging voor handoplegging en gebed Zingen: Maak heel wat is gebroken Tekst Andries Govaart / Muziek Rob Goorhuis 2 De schaduw, de verblinding, de koorts, de open wond: verzoen me en verbind mij, spreek mij gezond Refrein 3 Geef wie is uitgestoten, geborgenheid ontbeert een huis, een naam en warmte en alle eer Refrein 4 Het huis dat wij bewonen, ons lichaam in de tijd: geef vrede alle dagen, ook in de strijd. Refrein

14 PIANOMUZIEK. WE VORMEN EEN KRING. MET IN HET MIDDEN TWEE MENSEN, WAARVAN ÉÉN DE VOORGANGER IS. DE ANDER ASSISTEERT BIJ DE HANDOPLEGGING. IN DE KRING DE MENSEN DIE HANDOPLEGGING WENSEN. VERBONDENHEID MET ELKAAR KAN UITGEDRUKT DOOR BIJV. EEN HAND OP ARM VAN DEGENE NAAST JE TE LEGGEN DIE HANDOPLEGGING ONTVANGT. ALS IEDEREEN AAN DE BEURT IS GEWEEST, KEREN WE TERUG NAAR ONZE PLAATSEN. Gebed bij de handoplegging Levende God, adem uw Geest over ons en omring ons met uw liefde. Jezus met je ruime hart, schenk ons jouw compassie Helende Geest, kom en geef ons vrede Handoplegging GEEST VAN DE LEVENDE GOD, HIER AANWEZIG IN ONS MIDDEN, KOM BIJ JOU BINNEN IN LICHAAM, ZIEL EN GEEST, EN GENEES JOU VAN ALLES DAT JOU VERWONDT, IN JEZUS NAAM. AMEN Zingen: Neem mij aan zoals ik ben DE

15 Zending en zegen Van waar we zijn tot waar u ons nodig hebt, JEZUS, GA ONS VOOR! Van wat we natuurlijk al lang weten tot de verwondering om wat u ons openbaart, JEZUS, GA ONS VOOR! Om de vorm van deze wereld te veranderen totdat ze lijkt op de gestalte van uw koninkrijk, JEZUS, GA ONS VOOR! Grote dingen staan klaar voor hen die God liefhebben, JEZUS, GA ONS VOOR! Vredeswens Gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij koffie of thee Het kunstwerk is van de serie Creation Van Henriette Alexander uit Driebergen

16 Wat? De Iona Community1 is een oecumenische gemeenschap van mannen en vrouwen: - met verschillende sociale achtergronden en uit verschillende christelijke tradities; - die het evangelie van Jezus Christus willen volgen, ook als dat evangelie hen in het onbekende voert; - die zich willen verbinden, onderling en met alle mensen van goede wil over de hele wereld, om samen te werken, zich te bezinnen en te bidden voor gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping; - die ervan overtuigd zijn dat hun ideaal van een inclusieve (iedereen insluitende) gemeenschap ook tot uitdrukking moet komen in de gemeenschap van alledag waarin zij leven. Daarom delen ze samen een gemeenschappelijke leefregel van dagelijks gebed, wederzijds verantwoording afleggen van de besteding van tijd en geld, onderlinge ontmoeting en inzet voor gerechtigheid en vrede. Samen met de staf is de Iona Community verantwoordelijk voor drie gemeenschapscentra op de eilanden Iona en Mull, het kantoor in Glasgow, het jongerenwerk en de liturgievernieuwing via het werk van de Wild Goose Resource Group. De Iona Community is in 1938 in Glasgow gesticht door George MacLeod, predikant en vredeswerker, in de context van armoede en wanhoop van de jaren dertig. Haar oorspronkelijke taak om de kloosterruïne van de Iona Abbey te restaureren werd symbool voor de wederopbouw van gemeenschap in en buiten Schotland. Momenteel kent de Community 265 leden, overwegend in Groot-Brittannië, 1500 geassocieerde leden en 2000 vrienden over de hele wereld. Samen en apart 'volgen we het licht dat we hebben en bidden voor meer licht'. Een van de doordeweekse vieringen in de Abdij van Iona is een gebedsdienst voor heelwording. De teksten en de liederen, zoals wij die in de Doopsgezinde kerk gebruiken, komen daarvandaan. 1 Voor meer informatie:

IONA VIERING. Thema: De Schepping vieren. Doopsgezinde kerk Groningen, 14 oktober 17

IONA VIERING. Thema: De Schepping vieren. Doopsgezinde kerk Groningen, 14 oktober 17 IONA VIERING Thema: De Schepping vieren Doopsgezinde kerk Groningen, 14 oktober 17 Pianospel Zingen: 2 Neem de tijd en noem me bij de naam. neem de tijd, maak heel wie ik ben en wat ik was, wat mijn ziel

Nadere informatie

IONA VIERING. Thema: In vertrouwen gaan. Doopsgezinde kerk Groningen, 8 januari '17

IONA VIERING. Thema: In vertrouwen gaan. Doopsgezinde kerk Groningen, 8 januari '17 IONA VIERING Thema: In vertrouwen gaan mmv. Clara de Graaff en Hilda Scherphuis en Stef Tuinstra op de piano Doopsgezinde kerk Groningen, 8 januari '17 Pianospel Zingen: Welkom Over het thema: In vertrouwen

Nadere informatie

IONA VIERING. Thema: Afstand doen. Doopsgezinde kerk Groningen, 12 februari 17

IONA VIERING. Thema: Afstand doen. Doopsgezinde kerk Groningen, 12 februari 17 IONA VIERING Thema: Afstand doen Doopsgezinde kerk Groningen, 12 februari 17 Pianospel Zingen: Welkom Over het thema: Afstand doen Openingsgebed. v.: v.: v.: v.: We komen hier bij elkaar in uw aanwezigheid,

Nadere informatie

IONA VIERING. Thema: Het hart trainen met geduld. Doopsgezinde kerk Groningen, 11 december 16

IONA VIERING. Thema: Het hart trainen met geduld. Doopsgezinde kerk Groningen, 11 december 16 IONA VIERING Thema: Het hart trainen met geduld Doopsgezinde kerk Groningen, 11 december 16 Pianospel Zingen: Welkom Over het thema: Het hart trainen met geduld Openingsgebed. v.: v.: v.: v.: We komen

Nadere informatie

Ionaviering Martinikerk, 23 november 14

Ionaviering Martinikerk, 23 november 14 Ionaviering Martinikerk, 23 november 14 Thema: HELENDE HOOP Pianospel Zingen Ionabundel 1 47 De vrede van de aarde en de hemel Welkom Over het jaarthema: Heel worden en helende hoop Openingsgebed. v.:

Nadere informatie

IONA VIERING. Thema: Verbondenheid met de natuur. Doopsgezinde kerk Groningen, 28 februari 16

IONA VIERING. Thema: Verbondenheid met de natuur. Doopsgezinde kerk Groningen, 28 februari 16 IONA VIERING Thema: Verbondenheid met de natuur Doopsgezinde kerk Groningen, 28 februari 16 Pianospel Zingen: Welkom Over het thema: Verbondenheid met de natuur Openingsgebed. v.: v.: v.: v.: We komen

Nadere informatie

GENESIS JANUARI 2017, LUNTEREN Evert Jan Hempenius

GENESIS JANUARI 2017, LUNTEREN Evert Jan Hempenius EN GENESIS 1 21 JANUARI 2017, LUNTEREN Evert Jan Hempenius Welk plaatje past het beste bij een jongere en bij jou, kies telkens uit kleur / grijs deel de keuzes kort met elkaar. De ontgoddelijkte wereld

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Intochtslied: Psalm 8:1,3 > 1/1 1/1 Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Zingen: 283:1,5 > 1/1 1/1 Leefregels > Zingen: Psalm 25:2,6 > 1/2 2/2 1/2 2/2 Verootmoedigings Gebed > Zingen:

Nadere informatie

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1 7 juni 17.00 uur G Zomer Amersfoort West en Oost Thema: Vrij- zijn o GK 171 Wees stil Stilte Votum Zegen Amen o Psalmen voor Nu 130 Gebed Bijbellezing: Genesis 1 : 26 2 : 3 o GK 174 Zo vriendelijk en veilig

Nadere informatie

Jouw hand, mijn glimlach

Jouw hand, mijn glimlach Week van Gebed voor de Eenheid oecumenische viering in de St. Andrieskerk Leersum zondag 22 januari 2017 aan het begin van het jaar waarin 500 jaar Reformatie herdacht wordt Jouw hand, mijn glimlach voorgangers:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Orde voor de viering op zondag 21 oktober 2018 om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: ds. Wouter Bakker Tomas Doorduin Arina Crozier

Nadere informatie

Orde van dienst voor 13 juli 2014

Orde van dienst voor 13 juli 2014 OOSTERLICHTKERK HUIZEN Orde van dienst voor 13 juli 2014 Op reis met Iona Bij deze dienst heeft u een liedboek nodig Welkom door de ouderling van dienst Zingen lied 150a v: De wereld behoort toe aan God

Nadere informatie

Intochtslied. Thema van de dienst : Schepping. Organist/piano : Jan Bremer. Mededelingen van de kerkenraad. Zondag 4 Augustus 2013

Intochtslied. Thema van de dienst : Schepping. Organist/piano : Jan Bremer. Mededelingen van de kerkenraad. Zondag 4 Augustus 2013 Zondag 4 Augustus 2013 Thema van de dienst : Schepping Voorganger : ds. J.W. Stam Organist/piano : Jan Bremer Mededelingen van de kerkenraad Lied: Ps. 19: 1 en 2 >> Intochtslied vers 2 >> 1 2. God heeft

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

IONA VIERING. There is a crack in everything. That's how the light gets in. mmv. Clara de Graaff en Geert Brusewitz en Stef Tuinstra op de piano

IONA VIERING. There is a crack in everything. That's how the light gets in. mmv. Clara de Graaff en Geert Brusewitz en Stef Tuinstra op de piano IONA VIERING There is a crack in everything. That's how the light gets in mmv. Clara de Graaff en Geert Brusewitz en Stef Tuinstra op de piano Kerkelijk Centrum van de Nieuwe Kerk Groningen, 13 november

Nadere informatie

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Deze week gaan we ontdekken dat God Zijn schepping heel gaat maken en dat wij daarbij ingezet worden. 2 19 Gods Koninkrijk komt

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem.

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op uw weg, iedere dag weer. Leid mij door

Nadere informatie

Zondag 17 februari e zondag na Epifanie. orde van dienst. Van God is de aarde en die haar bewonen

Zondag 17 februari e zondag na Epifanie. orde van dienst. Van God is de aarde en die haar bewonen Zondag 17 februari 2019 6 e zondag na Epifanie orde van dienst Van God is de aarde en die haar bewonen Orgelspel als het klokje luidt worden we stil Welkom Muzikaal moment: Die Himmeln erzählen die Ehre

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Nada te turbe Laudate Omnes gentes

Nada te turbe Laudate Omnes gentes Gebedsviering Ten Bos op zondag 19 juni 2011 VOORAF INSTRUMENTAAL Nada te turbe Laudate Omnes gentes INLEIDING Le. 1 Welkom op deze eerste zondag na Pinksteren waarop we het feest van de Drievuldigheid

Nadere informatie

O e c u m e n i s c h e

O e c u m e n i s c h e O e c u m e n i s c h e Naar de wijze van TAIZÉ 10 september 2017 De wereld is ons gegeven, elkaar zijn wij gegeven jj jjjjj Hartelijk welkom in deze viering. Met elkaar willen we ons openstellen voor

Nadere informatie

30 december uur A de Snoo orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis

30 december uur A de Snoo orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis 30 december 2018 10.00 uur A de Snoo orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis Votum en groet LB 162 (GK06 gz1):1a, 2v, 3m, 4v, 5m,6a (In het begin) Kindermoment LB8b (GK06 gz148) (Zie de zon)

Nadere informatie

THEMA: ONGELOOFLIJK WAAR

THEMA: ONGELOOFLIJK WAAR 5 februari 2017 NJK 9.30 uur Kerk, school & gezinsdienst CBS De Lichtboei voorganger: ds. Hedy Cappon - organist: Anne Kroeze Het schoolkoor wordt op piano begeleidt door Henk Lip Intochtslied: LB 216

Nadere informatie

Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist Dirigent Schriftlezing : ds. P. Molenaar

Nadere informatie

Oecumenische viering. zondag 15 januari kerk van Maria ter Zee

Oecumenische viering. zondag 15 januari kerk van Maria ter Zee Oecumenische viering zondag 15 januari 2017 kerk van Maria ter Zee mededelingen I Opening Openingslied: Jezus roept hier mensen samen Jezus roept hier mensen samen die in woord gebed en lied Gods aanwezigheid

Nadere informatie

Voor David, de liefde van mijn leven

Voor David, de liefde van mijn leven Voor David, de liefde van mijn leven Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 9 juni 2019

Hoogfeest van Pinksteren zondag 9 juni 2019 Hoogfeest van Pinksteren zondag 9 juni 2019 Stilte Welkom en ontsteken licht Ondertussen: Musica pro Deo: Hymnus: Veni Creator Spiritus (SSWV153) - S. Scheidt (1587-1654) We gaan staan. Ochtendlied: Iona

Nadere informatie

Orde voor de Oecumenische viering Week van Gebed voor de eenheid jouw hand, mijn glimlach (Korintiërs 5:14-20) Zondag 22 januari 2017

Orde voor de Oecumenische viering Week van Gebed voor de eenheid jouw hand, mijn glimlach (Korintiërs 5:14-20) Zondag 22 januari 2017 Orde voor de Oecumenische viering Week van Gebed voor de eenheid jouw hand, mijn glimlach (Korintiërs 5:14-20) Zondag 22 januari 2017 Voorbereid door de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee Voorgangers:

Nadere informatie

discussiëren. Begrippen van hoofdstuk 1 die je moet kennen Schepping Evolutie Spontane waarneming Mythe Moraal TeNaCH Bijbel Koran

discussiëren. Begrippen van hoofdstuk 1 die je moet kennen Schepping Evolutie Spontane waarneming Mythe Moraal TeNaCH Bijbel Koran Kunnen scheppingsmythen vandaag nog iets voor ons betekenen? Sommige mensen zijn het hier mee eens, want ze leren ons lessen zoals in de schepping. Ook vinden ze dat er in scheppingsmythen een duidelijke

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 16 juli 2017, viering Maaltijd van de Heer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet / Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard =

Nadere informatie

Ontvangst: Henk van Zanten Er is crèche, kom in de kring, basiscatechese en kindernevendienst

Ontvangst: Henk van Zanten Er is crèche, kom in de kring, basiscatechese en kindernevendienst Protestantse Gemeente Schagen Liturgie voor de morgendienst van 14 juni 2015 9.30 u. in de Grote Kerk op de Markt Tweede zondag na Trinitatis Kleur: groen Voorganger: ds. M.C. Aten Organist: Hanneke Muntjewerf

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk!

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk! Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs Thema: delen maakt je rijk! Voorganger : Tina Kerssies Organist : Fokke v d Woude Welkom en mededelingen Aansteken van de liturgiekaars

Nadere informatie

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139 Orde van dienst 19 maart 2017 10.00 uur Protestantse Kerk Heinkenszand Voorganger: dhr Geert de Boo uit Leiden Organist: Danny de Feijter M.m.v: Koorgroep de Vlis-singers Welkom / mededelingen Ontsteken

Nadere informatie

Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten

Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten Voorganger: ds Marco Visser Muzikale leiding: Eibert de Vries Ouderling: Nanny Poppema Diaken: Jannie de Vries 1 Oefenen lied:

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

Orde van dienst voor Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding

Orde van dienst voor Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding Orde van dienst voor 16-06-2019 Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding Bemoediging en groet Lied 217: 1, 2, 5 (De dag gaat open voor

Nadere informatie

DE INTREDE DE HEILIGE SCHRIFT. Opstandingskerk, 16 juni 2019, Trinitatis. Orgelspel - Welkom en mededelingen - de gemeente gaat staan - Stil gebed

DE INTREDE DE HEILIGE SCHRIFT. Opstandingskerk, 16 juni 2019, Trinitatis. Orgelspel - Welkom en mededelingen - de gemeente gaat staan - Stil gebed Opstandingskerk, 16 juni 2019, Trinitatis DE INTREDE Orde 1, 9 uur Orgelspel - Welkom en mededelingen - de gemeente gaat staan - Stil gebed Intredelied: Psalm 25:2, 7 Here, maak mij uwe wegen Groet, bemoediging

Nadere informatie

Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk

Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk LITURGIE VOOR DE KERK EN SCHOOL-THEMADIENST In samenwerking met de Julianaschool Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk Welkom en bekendmakingen Intochtslied (schoolpsalm): Psalm

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

voor zondag 18 februari 2018 Thema: Tem ze toch, die wilde dieren.

voor zondag 18 februari 2018 Thema: Tem ze toch, die wilde dieren. Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 18 februari 2018 1 ste zondag van de 40 dagen tijd Thema: Tem ze toch, die wilde dieren. Voorganger: pastor Huub Schumacher Gastheer: Jan Dorleijn, Lector:

Nadere informatie

Wie schiep hemel een aarde? Op welke wijze kwam het scheppingswerk tot stand? 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde.

Wie schiep hemel een aarde? Op welke wijze kwam het scheppingswerk tot stand? 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde. Wie schiep hemel een aarde? Genesis 1:1 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde. Op welke wijze kwam het scheppingswerk tot stand? Psalm 33:6, 9 6 Door het Woord van de HEERE is de hemel gemaakt,

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het

Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte dat over de grond kruipt. Het eerste scheppingsverhaal

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Zie je wel? fluisterde zijn moeder. en precies hiervoor is het omhelzen dus uitgevonden.

Zie je wel? fluisterde zijn moeder. en precies hiervoor is het omhelzen dus uitgevonden. De vijfde zondag van Pasen in Ysbrechtum, 19 mei 2019. In deze viering werd Bo Annet Kuntz gedoopt, dochter van Else en Floris Kuntz de Vries en zus van Fynn Gelezen: De omhelzing, van David Grossman (Illustratie

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

6 september 2015. Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken

6 september 2015. Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken 6 september 2015 Openingslied Wij zoeken U als wij samenkomen hopen dat Gij aanwezig zijt, hopen dat het er eens van zal komen: mensen in vrede

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling Stil gebed Intochtslied psalm 65

ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling Stil gebed Intochtslied psalm 65 ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling Stil gebed Intochtslied psalm 65 1) De stilte zingt U toe, o Here, in uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar Gij ons bidden hoort. Daar zal men,

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

2) Geef dat uw roepstem wordt gehoord, als eenmaal bij de zee. Geef dat ook wij uw nodend woord vertrouwen, volgen ongestoord, op weg gaan met U mee.

2) Geef dat uw roepstem wordt gehoord, als eenmaal bij de zee. Geef dat ook wij uw nodend woord vertrouwen, volgen ongestoord, op weg gaan met U mee. Liturgie morgendiensten zondag 14 juli 2019 Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Evert Lubbersen en Thea Bos Koster Harry Hoorn Techniek Coen Robbertsen ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Afscheid Kinderkerk. Het leven is een teamsport 3 juli 2016. Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen.

Afscheid Kinderkerk. Het leven is een teamsport 3 juli 2016. Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen. Afscheid Kinderkerk Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen. Het leven is een teamsport 3 juli 2016 Voorganger: ds. Jaap Jonk Samen met: Marije Ebbekink en Linda Koerselman Orgelspel: Stefan

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Startzondag 2017 Zondag 24 september 2017 om uur in en rondom Kulturhus t Stieltjen in Haarlo Protestantse Gemeente De Wijngaard

Startzondag 2017 Zondag 24 september 2017 om uur in en rondom Kulturhus t Stieltjen in Haarlo Protestantse Gemeente De Wijngaard Startzondag 2017 Zondag 24 september 2017 om 10.00 uur in en rondom Kulturhus t Stieltjen in Haarlo Protestantse Gemeente De Wijngaard Voorgangers: ds. Henriëtte Bouwman en ds. Co Janssen Ouderling van

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 28 augustus 2016, 11e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Zondagskind: Lianne Hoogenboom Voorganger: ds.

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen oorbereiding Orgelspel Welkom anroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 otum en Groet Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID v: voorganger a: allen v God roept ons tot eenheid. Keren wij met onze gedachten,

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017 Liedboekje kinderkoor de Bubbel september t/m december 2017 Volg het spoor : Kijk eens naar een vlinder luister naar een eend die kwaakt kijk eens naar de bloemen zie hoe mooi ze zijn gemaakt kijk eens

Nadere informatie

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17)

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september 2015 OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Wij willen samen vieren dat God van mensen houdt en dat Hij in ons midden zijn rijk

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter!

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Hieronder worden vijf gebedshoeken beschreven met elk een eigen thema die verschillend gebruikt kunnen worden. Misschien is het te gebruiken tijdens een

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering:

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering: DUINZICHTKERK zondag 13 oktober 2013 Viering Heilig Avondmaal Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds.c. van Duinen ; ouderling van dienst: A. Timmer-Kortleve; diaken van dienst: Laméris-van

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook?

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om 09.30 uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Samen met kinderen en leerkrachten uit groep 1 t/m 4 van C. B. S. De Bron Peter Wagenaar: Orgel, Piano

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

zondag 19 november 2017

zondag 19 november 2017 zondag 19 november 2017 doopdienst Minke 1 Orgelspel Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 271 Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

Liturgie Vesper. Nicolaïkerk Utrecht. Zondag 7 juli enkele leden van de Vespercantorij o.l.v. Ko Zwanenburg

Liturgie Vesper. Nicolaïkerk Utrecht. Zondag 7 juli enkele leden van de Vespercantorij o.l.v. Ko Zwanenburg Liturgie Vesper Zondag 7 juli 2013 Voorganger Organist M.m.v. ds. Hans Koops Frits Veerman enkele leden van de Vespercantorij o.l.v. Ko Zwanenburg Nicolaïkerk Utrecht Stilte Inleidend orgelspel Recercar

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Van schepping tot Koninkrijk Voorganger: ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Stilte en orgelspel Welkom en drempelgebed Het begin: Genesis 1:31 God keek

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden.

Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden. Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman 1 Toenadering

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft.

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft. Liturgie Gospeldienst Zondag 19 februari 2017 om 19:00 uur Voorganger: ds. Reinoud Koning Muziek & begeleiding: Gospelkoor Spring o.l.v. Remco Hakkert Lector: Fennie van den Broek Koster: Dimri Bruggeman

Nadere informatie