stap in de wereld van het interactieve klaslokaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "stap in de wereld van het interactieve klaslokaal"

Transcriptie

1 stap in de wereld van het interactieve klaslokaal

2 Leren is leuk, maar met het ACTIVboard wordt het pas écht interessant om jezelf te ontwikkelen. Door gebruik te maken van de eindeloze mogelijkheden van ons digitale schoolbord, bied je jouw klas een boeiend, interactief venster op de wereld. Haal bijvoorbeeld de prehistorische wereld van de dinosaurussen in je klas! Bezoek samen een energiecentrale, of maak lastige wiskundeopgaven met behulp van verhelderend beeldmateriaal. Met het ACTIVboard creëer je in een handomdraai visueel aantrekkelijke lessen, waaraan je leerlingen op verschillende manieren kunnen deelnemen. Of ze nu acht of vijftien zijn; je zult zien dat ze de stof sneller in zich opnemen en beter onthouden. interactief onderwijs dat kinderen een boeiend venster op de wereld biedt The ACTIVboard people: marktleider in Nederland The ACTIVboard people zijn gespecialiseerd in digitale klaslokaalsystemen en kennen het onderwijs door en door. Wij geloven in de kracht van het interactieve klaslokaal, dat leerlingen stimuleert om op een leuke manier het beste uit zichzelf te halen. Inmiddels raken steeds meer scholen overtuigd van onze aanpak. De fabrikant van ACTIVboard, het Engelse Promethean, is niet voor niets wereldleider in interactieve technologie voor de educatieve markt. Zij distribueert haar producten in meer dan 70 landen. The ACTIVboard people zijn de officiële importeur voor de Benelux en inmiddels marktleider in Nederland. In het interactieve ACTIVklaslokaal halen leerlingen op een spannende manier het beste uit zichzelf. Bekijk zelf wat The ACTIVboard people voor jouw school kunnen betekenen!

3 Het ACTIVklaslokaal is een interactief, digitaal klaslokaalsysteem. De basis bestaat uit een digitaal schoolbord met ophangsysteem, projector en bijpassende software, die naar wens kan worden uitgebreid met een aantal extra s: ACTIVtablet, een digitaal werkblad om lessen mee voor te bereiden; ACTIVslate, een digitaal leitje, waarmee je op afstand het bord bedient; ACTIVote, een multiple choice kiessysteem; ACTIVexpression, een uitgebreid kiessysteem (met tekstinvoer); ACTIVarena, een set van twee pennen, die gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar op het bord werken; ACTIVwand, de digitale aanwijsstok.

4

5 het activklaslokaal De beste basis voor permanente ontwikkeling Alle ACTIVboard-producten zijn ontwikkeld door onderwijsprofessionals. Zij weten als geen ander hoe leerkrachten werken en hoe je de aandacht van leerlingen het beste prikkelt. Er is van alles mogelijk! Onze technologie stelt leerkrachten in staat creatief maatwerk te leveren door tekst, afbeeldingen, websites, audio en video te integreren op het digitale schoolbord. Zo houd je met gemak alle leerlingen bij de les. Toch betekenen die eindeloze mogelijkheden niet dat er voor elke school maar één juiste oplossing is. The ACTIVboard people vinden het belangrijk dat scholen een interactief leersysteem kiezen, dat past bij de ambities. Dat geldt voor de hardware, maar evenzeer voor de software. Daarom bieden wij verschillende mogelijkheden. Een goede basis met talloze opties De basis van het ACTIVklaslokaal bestaat uit een ACTIVboard, een projector en de speciaal voor het onderwijs ontwikkelde software. De basisscholen maken gebruik van ACTIVprimary software, ACTIVstudio is bestemd voor het voortgezet onderwijs. Aan deze basis kun je onafhankelijk van elkaar talloze ACTIVaccessoires toevoegen. Tezamen maken zij jóuw ideale interactieve klaslokaal compleet. Wij laten zien dat het nieuwe leren moeiteloos samengaat met klassiek onderwijs. Sterker nog: in het ACTIVklaslokaal bied je leerlingen het beste van twee werelden; want een interactieve, multimediale leeromgeving heeft duidelijk een positieve invloed op de onderwijsresultaten. Het samenspel van de verschillende accessoires in het ACTIVklaslokaal tilt je klas naar een hoger niveau. Lesgeven wordt een echte belevenis! In een handomdraai haal je de hele wereld in je klas en stel je zelf lessen samen op het ACTIVboard. Afhankelijk van jouw wensen kun je leerlingen meer of minder actief bij de les betrekken. Dit meest complete klaslokaal motiveert elke leerling en leerkracht, maar sluit ook naadloos aan op het individuele niveau van de leerling. Om ervoor te zorgen dat je alle mogelijkheden optimaal benut, geven The ACTIVboard people ook trainingen. Zo wordt lesgeven in het ACTIVklaslokaal voor iedere leerkracht bereikbaar. Het nieuwe leren: adaptatie en interactie op een hoger niveau In het ACTIVklaslokaal worden adaptief leren en nieuwe didactische inzichten verwerkt in moderne technologieën. Het ACTIVklaslokaal: altijd klaar voor de toekomst Met het ACTIVboard als basis voor je ACTIVklaslokaal ben je klaar voor de toekomst. Wie eenmaal een ACTIVboard in bezit heeft, krijgt toegang tot gratis software updates. Daarnaast kan dankzij de ingebouwde RF-module (signaalontvanger) elk ACTIVboard accessoire moeiteloos worden geïntegreerd. Je hoeft hiervoor dus géén nieuwe software te installeren. Dat vinden wij vanzelfsprekend voor een dynamisch onderwijssysteem. Met The ACTIVboard people kan je zelf je leerlingen én je interactieve klaslokaal permanent blijven ontwikkelen!

6 activboard het middelpunt van het activklaslokaal ACTIVboard is ontwikkeld door leerkrachten. Jarenlange research resulteerde in het meest complete, interactieve digitale schoolbord dat er is. Dat is het én dat blijft het! Al tien jaar is ACTIVboard het meest vernieuwende digitale bord in de markt. Topkwaliteit Het ACTIVboard werkt met een bijbehorende projector en heeft verreweg de beste beeldkwaliteit. Je hebt geen last van hotspots en werkt met een superhoge bordresolutie van lijnen per inch. Dat staat gelijk aan printkwaliteit! Het elektromagnetisch raster in het bord zorgt bovendien voor grote precisie. De slagvaste harde frontlaag garandeert buitengewone duurzaamheid. activboard+2 ACTIVboard+2 is het best geïntegreerde systeem ter wereld. Bijzonder aan ACTIVboard+2 is dat het bord traploos in hoogte verstelbaar is. Het kan over een afstand van 60 cm omhoog of omlaag worden geschoven. Zo kunnen de kleinste en grootste gebruikers moeiteloos en veilig met het ACTIVboard aan de slag. Op het ACTIVboard+2 is een speciaal ontworpen beugel met short-throw projector gemonteerd. Deze projector, die op circa één meter afstand van het bord hangt, zorgt voor een haarscherpe projectie zonder hinderlijke schaduwen. Door de koppeling met de projector is het bord probleemloos in hoogte te verstellen.

7 activboard 5-vlaksuitvoering Dit in hoogte verstelbare ACTIVboard mét short-throw projector heeft scharnierende whiteboards die aan weerszijden beschrijfbaar zijn. Dit systeem is ook te combineren met een verrijdbaar onderstel. protactivrail de veilige rail van activboard ProtACTIVrail is een uniek railsysteem voor aan de muur, exclusief ontwikkeld door The ACTIVboard people. Dankzij de ingebouwde blokkering hangt het bord stevig en kan het niet uit de rails worden gestoten. ProtACTIVrail is een robuust systeem, dat in lengtes van vijf meter wordt gemonteerd. Dat geeft de nodige speelruimte aan het bord, het creëert mogelijkheden voor combinatie met een klassiek whiteboard én het biedt ruimte aan andere accessoires. Posters klik je bijvoorbeeld in de insteekrail met automatisch klemsysteem. De bekabeling van het ACTIVboard en de speakers wordt in de rails weggewerkt. ACTIVboard is leverbaar in 64, 78 en 95

8 activboard software De unieke Nederlandstalige ACTIVboard software is een belangrijke reden waarom wij ons digitale schoolbord het beste ter wereld mogen noemen. ACTIVprimary is speciaal ontwikkeld voor het primair onderwijs en ACTIVstudio is bestemd voor het voortgezet onderwijs. Programma s als Excel en Word heb je binnen handbereik. Onze software is geschikt voor Windows en MAC. Worlddicac Award ACTIVprimary heeft al meerdere malen de prestigieuze Worlddidac Award voor innovatie gewonnen vanwege de didactische meerwaarde van de software. ACTIVprimary wordt erkend in haar enorme potentie voor het verbeteren van lesgeven en leerprestaties. Een belangrijk kenmerk van de ACTIVboard software is de gebruiksvriendelijkheid. Geen moeizame zoektochten om verborgen functies te vinden, maar werken met een praktisch menu. In ACTIVstudio kun je zelfs het menu aan je eigen vakgebied aanpassen. Pabo s en andere lerarenopleidingen zijn niet voor niets enthousiast over de mogelijkheden van ACTIVprimary en ACTIVstudio. In de laatste versies van ACTIVprimary en ACTIVstudio hebben we nóg meer functionaliteiten en gebruiksgemak weten toe te voegen. Er zijn onder meer zes nieuwe gereedschappen en speciale invoegopties voor flash en video verwerkt. Wie eenmaal een ACTIVboard in bezit heeft, krijgt toegang tot gratis software updates. activaccessoires niets moet, alles kan! Als je een ACTIVboard aanschaft, kun je er meteen mee aan de slag! De software en twee batterijloze ACTIVpennen worden gratis meegeleverd. De ACTIVpen is een gepatenteerde pen, die over alle muisfuncties beschikt. Zo zijn programma s als Excel en Word volledig toegankelijk dankzij de mouse-over functie. Jij als leerkracht bepaalt wie de penbeurt krijgt. Inbreuk op de les, door met een vinger het bord aan te raken, is dus niet mogelijk. De nieuwe manier van leren wordt pas echt interactief en spannend als je kiest voor het gebruik van onze ACTIVaccessoires. Niets moet, alles kan!

9 ACTIVarena Ook het gebruik van twee pennen op één ACTIVboard is mogelijk! Leerlingen kunnen zo, onafhankelijk van elkaar, gelijktijdig op het ACTIVboard werken. Zo verhoog je het coöperatieve leerproces. ACTIVwand Deze lichtgewicht aanwijsstok heeft een geïntegreerde muisfunctie en maakt het ook voor de allerkleinsten mogelijk om met het ACTIVboard te kunnen werken. ACTIVtablet Dit tablet is een digitaal werkblad dat, los van het ACTIVboard, te gebruiken is om lessen voor te bereiden in de ACTIVsoftware. Je kunt het tablet thuis op je pc aansluiten en op precies dezelfde manier gebruiken als het ACTIVboard in de klas. ACTIVslate ACTIVslate is de moderne versie van het aloude leitje, met dit verschil dat alles wat je op het leitje schrijft of tekent, op het bord verschijnt. Je bent niet aan het bord gebonden en je kunt je vrij door de klas bewegen. ACTIVpanel ACTIVpanel is met name geschikt voor gebruik in grote ruimten. Sluit het panel aan op je pc en een projector en je computerbeeld verschijnt op het ACTIVboard én op het ACTIVpanel. Met de speciale pen schrijf je op het panel zoals op het bord. ACTIVote Daag je leerlingen uit om mee te denken door ze te laten antwoorden op vragen via ACTIVote. Vraag en meerkeuzeantwoord worden met behulp van de ACTIVsoftware direct verwerkt in grafieken of animaties. Het kiessysteem geeft je ook aanvullende informatie over het bereik van je lessen. ACTIVexpression Direct interactief communiceren met je hele klas, zonder dat leerlingen door elkaar hoeven roepen. Laat ze woorden, zinnen, symbolen en nummers invoeren en deel de informatie direct met de hele klas. Zo test je kennis en begrip op een diepgaand niveau.

10 je staat er niet alleen voor! the activboard people maken je wegwijs Als het ACTIVboard eenmaal is geïnstalleerd, staan wij klaar om je wegwijs te maken in ACTIVprimary of ACTIVstudio. We helpen je om methodelessen uit te voeren op het ACTIVboard. Ook leren we je nuttige foefjes, die met andere software niet mogelijk zijn. Zo benut je alle mogelijkheden van het ACTIVboard en wordt elke lesdag een belevenis. Basistraining De basistraining heeft als doel je op weg te helpen met lesgeven op het ACTIVboard en het voorbereiden van je lessen. Tijdens de basistraining lopen we gezamenlijk door de programmatuur. We bekijken de verschillende gereedschappen, zoals pennen, markeerstiften en gum. Verder nemen we de menustructuur door en de mogelijkheden die daarachter zitten. Denk bijvoorbeeld aan het invoegen van vormen, lijnen, teksten en achtergronden. Ook leer je te werken met de gereedschappen en de bibliotheek, oefen je met het integreren van programma s in ACTIVprimary of ACTIVstudio en bekijk je lessen die door collega s gemaakt zijn. Deze training duurt gemiddeld 3 uur. Dieptetraining Wanneer je je eerste ervaringen met het ACTIVboard in de klas achter de rug hebt, ben je klaar voor een dieptetraining. We gaan dieper in op de mogelijkheden van de software voor pagina- en objecteigenschappen. Je leert koppelingen maken met internet en andere programma s, zodat je die kunt integreren in je eigen lessen. Zo leer je optimaal gebruik te maken van interactief lesgeven met ACTIVboard en breng je je lessen naar een hoger niveau. Ook deze training duurt gemiddeld 3 uur. Informeer voor prijzen en beschikbaarheid bij je dealer of kijk op

11 sanyo uitstekende projectie op je activboard SANYO The ACTIVboard people willen dat de beelden op het ACTIVboard optimaal worden geprojecteerd. Daarom hebben we een exclusieve samenwerking met Sanyo, leverancier van LCD kwaliteitsprojectoren. Klanten die bij ons een ACTIVboard kopen, kunnen kiezen uit verschillende modellen. Alle projectoren worden geleverd met Nederlandstalig menu en handleiding. Bovendien krijg je 36 maanden lampgarantie op de originele lamp, tot een maximum van 2000 branduren. SANYO PLC-XU 75 SANYO PLC-XE 32 XGA ANSI lumen (in eco-stand 1500 ANSI lumen) Deze onderwijsprojector van Sanyo voldoet aan de Britse Becta-criteria. Hij is specifiek ontwikkeld voor het onderwijs en is uitgerust met een audio alarm, een oranje behuizing, programmeerbaar logo en pincode. De projector werkt alleen met de bijgeleverde afstandsbediening. Dat maakt diefstal niet interessant en bovendien is de bediening zo voorbehouden aan de juiste persoon. SANYO PLC-XE 45 XGA ANSI lumen Deze projector heeft een ultra-groothoeklens (shortthrow projector). Daardoor is het mogelijk om een projectiebeeld van 160x120 cm te realiseren vanaf slechts één meter afstand! Je wordt als leerkracht niet langer gehinderd door het felle licht van de projector en door de korte projectiehoek heb je geen last van hinderlijke schaduwen op het bord. SANYO PLC-XL 50 SANYO PLC-XU 75 XGA ANSI lumen Deze projector met uiterst stille ventilatie is de perfecte machine voor presentaties in leslokalen, zelfs als er niet verduisterd wordt. Dit model beschikt over de mogelijkheid een eigen beveiligde opstartboodschap (in tekst en/of beeld) in te stellen. SANYO PLC-XL 50 XGA ANSI lumen Een revolutie in de wereld van projectie! Met dit nieuwe type kun je op een afstand van 8 cm een beeld projecteren van 160x120 cm. De PLC-XL 50 kan tegen de muur boven het scherm worden bevestigd, waardoor je geen last hebt van schaduwvorming. SANYO PLC-XE 32 SANYO PLC-XE 45

12 vogel s professional betrouwbare projectorsteunen In Vogel s Professional hebben The ACTIVboard people een partner gevonden die staat voor kwaliteit en veiligheid. Projectorsteunen van Vogel s Professional zijn geschikt voor nagenoeg elke projector. Snelle installatie Met het easy click in/out systeem is het eenvoudig om de projector met adapter aan de plafondbuis te bevestigen en weer te verwijderen, bijvoorbeeld voor servicedoeleinden. Uiteraard zijn hier antidiefstalschroeven toegepast. Diefstalpreventie Vogel s besteedt veel aandacht aan diefstalpreventie. Zo hebben deze projectorsteunen speciale schroeven, die alleen met een meegeleverde sleutel kunnen worden verwijderd. De adapterkop wordt via een stalen verbinding aan de verlengbuis gemonteerd. Daarnaast kan een optionele staalkabel aan de plafondplaat worden bevestigd of een diefstalvertragende kooi worden geïnstalleerd. Vormgeving Natuurlijk wil het oog ook wat. De plafondsystemen van Vogel s Professional zijn vormgegeven in strak design. De unieke adapter heeft fraaie gietmetalen armen en past op vrijwel alle projectoren. Er is een serie voor kleine/ compacte projectoren (maximaal 10 kg) en een serie voor grotere projectoren (maximaal 20 kg). De aluminium verlengbuizen zijn voorzien van een gepatenteerd kabelinlegsysteem, om de bekabeling snel en makkelijk weg te werken. Speciale short-throw oplossingen In samenwerking met The ACTIVboard people heeft Vogel s een praktische oplossing ontwikkeld voor de montage van short-throw projectoren. Met deze muursteun wordt de projector eenvoudig aan de muur gemonteerd. De verstelbare arm zorgt ervoor dat de steun voor elk type short-throw projector geschikt is. Daarnaast kan een zwenkbare muursteun geleverd worden met een zogeheten ACTIVsafe, waarin de projector veilig opgeborgen kan worden. Hiermee bieden The ACTIVboard people als enige in de markt een eenvoudige, complete én veilige oplossing voor de muurmontage van short-throw projectoren.

13 meer weten? The ACTIVboard people hebben een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk, dat het gehele land bestrijkt. Betrouwbaarheid en service zijn belangrijke voorwaarden om voor certificering als dealer in aanmerking te komen. De kwaliteit van onze dealers waarborgen we door intensieve training en coaching. Gecertificeerde dealers herken je aan onderstaand vignet: Meer weten? Neem dan contact op met de dealer bij jou in de buurt of kijk op

14 Eikenburglaan 11 E 5248 BJ Rosmalen tel: fax:

Professionaliseren met Skool. Training en onderwijsbegeleiding

Professionaliseren met Skool. Training en onderwijsbegeleiding Professionaliseren met Skool Training en onderwijsbegeleiding Inhoud ICT effectief Alles start met een visie Coaching ICT-coördinator Werken met SkoolControl SkoolControl, overal en altijd Mediawijsheid

Nadere informatie

beste in alle klassen ONDERWIJSBROCHURE

beste in alle klassen ONDERWIJSBROCHURE De beste in alle klassen ONDERWIJSBROCHURE LESGEVEN MET LEGAMASTER TOUCHSCREENS INTERACTIEVE SCHOOLBORDEN WHITEBOARDS FLIPOVERS EN MEER INHOUDSOPGAVE Voorwoord 4 Twee krachtige oplossingen voor interactief

Nadere informatie

Informatie brochure over eduratotaal het ICT concept van Digirati voor het onderwijs Kijk ook eens op www.digirati.nl Digirati 1e Kruisstraat 9 7413

Informatie brochure over eduratotaal het ICT concept van Digirati voor het onderwijs Kijk ook eens op www.digirati.nl Digirati 1e Kruisstraat 9 7413 Informatie brochure over eduratotaal het ICT concept van Digirati voor het onderwijs Kijk ook eens op www.digirati.nl Digirati 1e Kruisstraat 9 7413 VE Deventer 085 888 1760 Informatie@digirati.nl EDURATOTAALINFORMATIEBROCHURE

Nadere informatie

Beter. onderwijs door ICT

Beter. onderwijs door ICT Beter onderwijs door ICT Kennismaken met de kwaliteit van het onderwijs verbeteren door scholen te voorzien van praktische ict-toepassingen op maat; dat is de doelstelling van QLiCT. we combineren daarvoor

Nadere informatie

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25 INHOUD How & Knower Inleiding Contactpersonen Ons aanbod voor jouw organisatie Thema s Analytics & Optimalisatie Zoekmachinemarketing Social media Content marketing Online marketing Visie op leren Kennisborgen

Nadere informatie

Mijn-Cloud. Schooljaar 2013-2014

Mijn-Cloud. Schooljaar 2013-2014 juli 2014 Jaargang 12 nr. 5 Schooljaar 2013-2014 Het zit er al weer bijna op, ook schooljaar 2013-2014 is voorbij. Soms moet je even een moment nemen om om te kijken, te kijken naar de ontwikkelingen waar

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

KOOPwijzer. Elektronische Leeromgevingen. Leren vernieuwen met ict. In dit nummer: Februari 2008 Nummer 6

KOOPwijzer. Elektronische Leeromgevingen. Leren vernieuwen met ict. In dit nummer: Februari 2008 Nummer 6 KOOPwijzer Leren vernieuwen met ict Februari 2008 Nummer 6 Vergelijkend onderzoek ict-producten en diensten voor het onderwijs In dit nummer: 3 Waarom een elektronische leeromgeving? 4 Beschrijving elektronische

Nadere informatie

Moderne samenwerkingstechnologieën

Moderne samenwerkingstechnologieën PLANNINGSHANDLEIDING Moderne samenwerkingstechnologieën Hoe u een nieuwe manier van samenwerking mogelijk kunt maken in een veranderende werkomgeving WAAROM U DIT DOCUMENT ZOU MOETEN LEZEN Deze planningshandleiding

Nadere informatie

Auteur: Erwin Groenenberg (projectleider Veldwerk Nederland, docent natuuronderwijs Pabo Thomas More/ Hogeschool Leiden)

Auteur: Erwin Groenenberg (projectleider Veldwerk Nederland, docent natuuronderwijs Pabo Thomas More/ Hogeschool Leiden) Veldwerk Make over didactiek Auteur: Erwin Groenenberg (projectleider Veldwerk Nederland, docent natuuronderwijs Pabo Thomas More/ Hogeschool Leiden) Hét Kennis- en Praktijkcentrum voor natuureducatie

Nadere informatie

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer je maar wilt Siemens OpenScape Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer u maar wilt Spin in uw eigen communicatieweb Het begrip het nieuwe werken is geaccepteerd

Nadere informatie

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking

Werken waar en wanneer je maar wilt. Siemens OpenScape. Voor communicatie en samenwerking Werken waar en wanneer je maar wilt Siemens OpenScape Voor communicatie en samenwerking 2 Werken waar en wanneer u maar wilt Spin in uw eigen communicatieweb Het begrip het nieuwe werken is geaccepteerd

Nadere informatie

Cloud computing in het onderwijs

Cloud computing in het onderwijs SURFnet Kennisnet Innovatieprogramma SURFnet bv Postbus 19035 3501 DA Utrecht Telefoon 030 2 305 305 Fax 030 2 305 329 admin@surfnet.nl www.surfnet.nl Stichting Kennisnet Postbus 778 2700 AT Zoetermeer

Nadere informatie

Welkom. nieuwe webwinkel! Een dag met een consultant. Zonder papier vergaderen. Mijn school Klas voor de Toekomst. oktober.

Welkom. nieuwe webwinkel! Een dag met een consultant. Zonder papier vergaderen. Mijn school Klas voor de Toekomst. oktober. info oktober 2013 Een dag met een consultant Zonder papier vergaderen Mijn school Klas voor de Toekomst Welkom nieuwe webwinkel! nummer 14 Voor ICT in belang van uw school Van de redactie In dit nummer

Nadere informatie

Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen

Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen 1 OP RAPPORT 02 Voorwoord Hartelijk dank voor uw interesse in itslearning! itslearning is al jaren een toonaangevende partij in het Nederlandse

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

Starten met E- Learning in Moodle

Starten met E- Learning in Moodle Starten met E- Learning in Moodle Auteurs: Michiel Boerman, id5r en Isabelle Langeveld, Helder & Wijzer Op dit moment overweeg je om te starten met E- Learning. Je wilt een opleiding die je aanbiedt ondersteunen

Nadere informatie

ICT BELEID SGM de Zevensprong Fase 3 2012-2014

ICT BELEID SGM de Zevensprong Fase 3 2012-2014 BELEID SGM de Zevensprong Fase 3 2012-2014 Inhoud Motivatie... 3 Inleiding:... 3 Algemene situatieschets einde kalenderjaar 2011... 3 Tijdsbesteding versus probleemsituaties in het -Beheer... 4 -Beleidsplan

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs White Paper In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs Een sociaal intranet op basis van SharePoint moet goed worden voorbereid. Uiteindelijk zullen er een groot

Nadere informatie

Samen Online Ondernemen Startersgids

Samen Online Ondernemen Startersgids Samen Online Ondernemen Startersgids Google Adwords voor Ondernemers Editie 2015 Index Index... 1 1. Hoe past Google AdWords binnen mijn marketingstrategie?... 2 1.1 Het bepalen van een goede AdWords-strategie...

Nadere informatie

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01

Kiki koning. Irenestraat 62 6707 CX Wageningen Tel: +31(0)612266623 KvK: 11061326 BTW: NL081151780B01 In de cloud, het nieuwe werken Is uw bedrijf ook toe aan werken in de cloud? Bent u het beu dat programma s, data en bedrijfsdocumenten zich overal en nergens bevinden? ItsCloud neemt al deze zorgen van

Nadere informatie

MAGAZINE VIDEOCONFERENTIE. Maak kennis met het nieuwe GO! GO TOGETHER PAUL CLARK BO JORDANSEN. Nieuw programma speciaal voor partners

MAGAZINE VIDEOCONFERENTIE. Maak kennis met het nieuwe GO! GO TOGETHER PAUL CLARK BO JORDANSEN. Nieuw programma speciaal voor partners connect JAARGANG 4 - NUMMER 6 - ZOMER 2012 MAGAZINE VOICE, VISUAL AND UNIFIED COMMUNICATIONS SOLUTIONS Maak kennis met het nieuwe GO! GO TOGETHER Nieuw programma speciaal voor partners PAUL CLARK Plantronics

Nadere informatie

Algemene Handleiding & Handleiding Betalen

Algemene Handleiding & Handleiding Betalen Algemene Handleiding & Handleiding Betalen & HANDLEIDING BETALEN Inhoud ALGEMENE HANDLEIDING... 3 HANDLEIDING BETALEN...29 VERSIE 3.1, 6 AUGUSTUS 2015 2 Algemene Handleiding VERSIE 3.1, 6 AUGUSTUS 2015

Nadere informatie

Onderzoek digitale systemen MaS (Maatschappelijke Stages)

Onderzoek digitale systemen MaS (Maatschappelijke Stages) Onderzoek digitale systemen MaS (Maatschappelijke Stages) In opdracht van PRIMO nh augustus 2008 Onderzoeksburo Jan Waalen Pagina 1 augustus 2008 Inhoudsopgave Inleiding...3 Centrale vragen in het onderzoek:...4

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

#trendingtopics. De werkplek anno nu One size fits nobody. Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead. De transformatie van de ICTafdeling

#trendingtopics. De werkplek anno nu One size fits nobody. Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead. De transformatie van de ICTafdeling #trendingtopics Magazine inspire voor klanten van KPN Consulting Oktober 2014 De werkplek anno nu One size fits nobody Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead De transformatie van de ICTafdeling

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie