SCA Persbericht achtergrondinformatie. Innovatie bij SCA. Laatste update september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCA Persbericht achtergrondinformatie. Innovatie bij SCA. Laatste update september 2014"

Transcriptie

1 SCA Persbericht achtergrondinformatie Innovatie bij SCA Laatste update september 2014 SCA is marktleider op het gebied van wereldwijde hygiëne- en bosproducten. De groep ontwikkelt en produceert duurzame producten voor persoonlijke verzorging, tissue- en bosproducten. Met merken als TENA, Tork, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda is ons innovatieproces essentieel voor het dagelijks leven van miljoenen mensen over de hele wereld. Wij van SCA vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om het leven voluit te leven en we streven ernaar om waarde te creëren voor mens en natuur. SCA ontwikkelt innovatieve oplossingen die het gemakkelijker maken om een gezond en duurzaam leven te leiden. Met innovaties als de TENA U-test verbeteren we de kwaliteit van leven voor mensen met incontinentieproblemen. Een testkaart voor de detectie van urineweginfecties, direct geplaatst in het incontinentieproduct, voorkomt pijnlijke ingrepen en ongemakken. Of de TENA Wet Wash Glove, een washand voor eenmalig gebruik, heel geschikt voor de reiniging van het hele lichaam zonder water en zeep te hoeven gebruiken. De TENA Wet Wash Glove levert betere zorg en verlicht tegelijkertijd de dagelijkse taken van zorgverleners. Deze zachte reinigingshandschoen wordt ook zeer gewaardeerd door het Team SCA, de volledig vrouwelijke bemanning in de Volvo Ocean Race. De vrouwen zeilen de wereld over en moeten het regelmatig zonder douches stellen. Door innovatieve en IT-gebaseerde oplossingen zoals de Tork Bloe sanitaire service of de tablet-app Ella s handen wassen-avontuur kunnen facilitaire dienstverleners efficiënter werken en verminderen we het risico van ziekteverspreiding. De Bloe-toiletten beschikken over een uniek ventilatiesysteem, verbruiken veel minder water dan conventionele toiletten en sturen draadloos gegevens door over het gebruik en wanneer het tijd is voor een reinigingsbeurt. Torks speelse tablet-app Ella s handen wassen-avontuur laat kinderen zien hoe ze hun handen moeten wassen en waarom. Dit is slechts een greep uit de vele innovaties die het dagelijks leven van veel mensen makkelijker kunnen maken. SCA s aanpak van innovatie ligt diep verankerd in de strategie en het bedrijfsmodel van de groep. Innovatie-activiteiten zijn gebaseerd op markttrends, inzichten in klanten en consumenten, nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen, waarbij duurzaamheid en productveiligheid in het proces zijn geïntegreerd. De aanwezigheid van SCA in zowel gevestigde als opkomende markten biedt een goed inzicht in trends en de behoeften van klanten en consumenten.

2 Voor SCA betekent innovatiewerk het verhogen van de waarde voor klanten en consumenten door nieuwe, aantrekkelijke producten en diensten te ontwikkelen, het bestaande aanbod verder uit te breiden en te verbeteren en het assortiment te vergroten. Innovatieprogramma s omvatten tevens productie- en werkprocessen, met als doel een efficiëntere bedrijfsvoering te realiseren met een lager hulpbronverbruik. Open innovatie SCA stimuleert open innovatie, wat inhoudt dat we het gebruik van externe bronnen combineren met interne bronnen als een geïntegreerd onderdeel van het proces. Open innovatie brengt een aantal voordelen met zich mee, zoals input van aangrenzende sectoren, snellere ontwikkeltrajecten en kostenverlaging. SCA maakt met name gebruik van open innovatie in de samenwerking met leveranciers en geselecteerde opstartende bedrijven om hun initiële product- of bedrijfsmodel versneld tot ontwikkeling te brengen. Werknemers worden aangemoedigd om innovatief te zijn SCA is afhankelijk van bevlogen, bekwame en optimaal presterende medewerkers die gemotiveerd en gestimuleerd worden om innovatief te zijn. Onze bedrijfscultuur werkt innovatie in de hand. Om een innovatieve werkomgeving te bevorderen, moedigt SCA iedereen aan om buiten bestaande kaders te denken. We motiveren onze medewerkers door hun verantwoordelijkheid te geven, te verwachten dat zij hun verantwoording nemen en door continue feedback met hen uit te wisselen. Om optimaal te profiteren van de creativiteit en goede ideeën van haar medewerkers, heeft SCA een intern innovatieplatform in het leven geroepen, ICON genaamd (Idea Collaboration Online). ICON beperkt zich niet tot productinnovaties; medewerkers kunnen ook andere voorstellen doen, bijvoorbeeld inzake potentiële verbeteringen op het gebied van productie, logistiek of marketing. SCA s activiteiten inzake intellectueel eigendom Het aantal octrooiaanvragen is direct gerelateerd aan de onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten van SCA. In 2013 heeft SCA 50 van dergelijke aanvragen ingediend. Al onze intellectuele eigendomsrechten (octrooien en merken) worden beheerd door een speciale organisatie die verantwoordelijk is voor het indienen, de oppositie en het verhandelen van patenten. Innovatie is een van de strategische prioriteiten van SCA. Ons innovatieproces is essentieel om ook in de toekomst met succes aan de behoeften van klant en consument te kunnen voldoen.

3 Innovaties en lanceringen Hieronder vindt u een aantal goede voorbeelden van innovaties die verbeteringen voor mens, milieu en economie met zich meebrengen. Tork EasyCube Tork EasyCube is een intelligent systeem dat is ontwikkeld in samenwerking met de sector facilitaire dienstverlening. Op basis van de real-time dataverzameling van slimme dispensers zorgt Tork EasyCube ervoor dat facilitaire managers en hun teams niet meer aan de hand van schoonmaakroosters hoeven te werken, maar komen schoonmaken wanneer het nodig is. Tork Bloe Bloe is een nieuwe service-oplossing met een strak design, die real-time gegevens verzamelt van aangesloten toiletten en urinoirs. Het biedt eindgebruikers een betere toiletervaring en geeft schoonmakers inzicht in het gebruik van de voorzieningen. Het bevat geïntegreerde schermen voor visuele communicatie gericht op bezoekers, en innovatieve functies om automatisch en eenvoudig te reinigen, geuren te bestrijden en waterverbruik te verminderen. Door een uniek ventilatiesysteem met aromatische oliën zorgt het apparaat constant voor een frisse geur in de ruimte. Tork Sanitizing Wet Wipe (vochtige doekjes) Vochtige doekjes voor het reinigen en ontsmetten van restauranttafels, in een discrete meeneemverpakking. Tork Intuition Sensor De innovatieve, sensor gestuurde Tork Elevation schuimzeepdispenser is speciaal ontwikkeld voor werkzaamheden waarbij hygiëne van cruciaal belang is, zoals in de voedingsmiddelenindustrie en in de gezondheidszorg, maar is tevens geschikt voor gebruik op kantoor. De sensor maakt voorgoed een einde aan het risico van verspreiding van virussen en bacteriën, omdat de gebruikers de zeepdispenser niet meer hoeven aan te raken.

4 TENA U-Test Een nieuwe testkaart in het incontinentieproduct die urineweginfecties detecteert. De testkaart wordt in het incontinentieproduct geplaatst. Wanneer het product vervangen moet worden, controleert de medewerker de beide velden van de kaart. Dankzij deze methode kunnen zorgverleners de diagnose tijdig en makkelijker stellen. Voor de patiënt is het een stuk minder belastend dan het verstrekken van een urinemonster, waar veelal een katheter aan te pas moet komen. TENA Identifi TENA Identifi is een baanbrekende innovatie voor de continentiezorg, ontwikkeld op basis van een duidelijke behoefte van onze klanten in de ouderenzorg. De oplossing is gebaseerd op een sensor die urinepatronen registreert (de hoeveelheid urine en wanneer die komt). Na drie dagen observatie wordt het frequentieen volumepatroon in kaart gebracht, wat de zorgverleners nieuwe mogelijkheden biedt om een sluitend continentieplan op te stellen en waar nodig incontinentieproducten aan te wenden. Hiermee ondersteunt SCA haar klanten door tegemoet te komen aan de stijgende behoefte aan actieve continentiezorg. De waarde is zowel financieel als kwalitatief: de zorgverleners krijgen een duidelijk uitgangspunt om hun werk te verbeteren en de cliënt krijgt een menswaardiger bestaan. Het product is gelanceerd in 2013, allereerst in Denemarken. TENA Wet Wash Glove (vochtige washandjes) De TENA Wet Wash Glove, een washand voor eenmalig gebruik, heel geschikt voor de reiniging van het hele lichaam zonder water en zeep te hoeven gebruiken. De TENA Wet Wash Glove levert betere zorg en verlicht de dagelijkse taken van zorgverleners. Libero wegwerpluiers Een dunnere babyluier, gemaakt van efficiëntere materialen, met een slimmer ontwerp en een verbeterde pasvorm. Met een lager gewicht, dus optimaal gebruik van hulpbronnen, efficiënter transport en minder afval. Tussen 1987 en 2013 werd de impact op het klimaat van Libero wegwerpluiers verminderd met 52 procent. Libresse multistyle Liners / CURVEFIT Libresse multistyle maandverband is een nieuw, super absorberend maandverband, speciaal ontworpen om in elk type broekje te passen. Het CurveFit maandverband heeft een unieke vorm die perfect aansluit op het lichaam en maximaal draagcomfort biedt.

5 Extra informatie SCA is grootaandeelhouder van Vinda International Holdings Limited ( Vinda ). In oktober 2014 heeft SCA haar hygiënebedrijven in China (vasteland China, Hongkong en Macau) ondergebracht bij Vinda. De bedrijven tekenden een overeenkomst voor de exclusieve licentie om de volgende SCA-merken in China (vasteland China, Hong Kong en Macau) op de markt te brengen en te verkopen: TENA (incontinentieproducten) Tork (AFH-tissueproducten), Tempo (zakdoekjes en tissues voor privéhuishoudens), Libero (luiers), en Libresse (maandverband). Met deze overeenkomst verwierf Vinda de rechten op deze productmerken in de Chinese markt. Vinda kreeg tevens de rechten voor de Chinese markt voor SCA s merken Dr P en Sealer. In het tweede kwartaal van 2014 introduceerde SCA haar joint venture Asaleo Care in Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji op de Australische effectenbeurs. De deelname van SCA in Asaleo Care bedraagt circa 32,5%. Asaleo Care produceert en verkoopt tissues voor privéhuishoudens en AFH-tissueproducten, luiers, producten voor vrouwelijke hygiëne en incontinentieproducten. Toonaangevende merken zijn onder meer TENA, Tork, Sorbent, Libra en Treasures. TENA en Tork blijven eigendom van SCA, maar Asaleo Care verwierf de licentie voor de verkoop van producten onder deze merknamen in Australië en Azië.

6 SCA in het kort SCA is een toonaangevende wereldwijde leverancier van hygiëne- en bosproducten. De groep ontwikkelt en produceert duurzame bos- en voor persoonlijke verzorging. SCA is in 1929 in Zweden opgericht door een fusie van tien Zweedse bosbouwbedrijven. Onze geschiedenis gaat echter enkele honderden jaren terug, aangezien het oudste bedrijf dat betrokken was bij de oprichting van SCA, al in 1673 werd opgezet. Het hoofdkantoor van SCA is gevestigd in Stockholm, Zweden. Onze producten en oplossingen ondersteunen miljoenen mensen hun hele leven lang, van hun vroegste kindertijd en tienerjaren tot in de volwassenheid en de ouderdom. We leveren de wereld innovatieve, duurzame producten met toegevoegde waarde. SCA heeft medewerkers. De omzet van de groep bedroeg in miljard Zweedse kronen (10,7 miljard euro). De groep verkoopt zijn producten in ongeveer 100 landen onder toonaangevende wereldwijde merken zoals TENA (incontinentieproducten) en Tork (AFH-professionele hygiëneproducten) en regionale merken zoals Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Onze hygiëneproducten, zoals babyluiers, toiletpapier, servetten, incontinentieproducten, keukenrollen, vrouwelijke hygiëneproducten, tissues en zakdoeken, worden gebruikt door miljoenen mensen, hun hele leven lang. Duurzaamheid vormt een integraal onderdeel van ons bedrijfsmodel en is essentieel bij alles wat we doen. Als Europa s grootste particuliere boseigenaar legt SCA in het bijzonder de nadruk op duurzaam bosbeheer. SCA beheert 2,6 miljoen hectare bosgebied - een gebied bijna zo groot als België. De bosproductentak levert publicatiepapier, kraftliner (verpakkingspapier), pulp, producten van massief hout en duurzame energie. Ons bos is een unieke hulpbron, die een positieve bijdrage levert aan het milieu en de ondersteuning van onze duurzaamheidsagenda. Het is een bron van waardevolle en duurzame grondstoffen, die bovendien leefruimte biedt aan tal van dieren en planten. Het bos absorbeert kooldioxide, reguleert waterstromen en creëert waarde voor de samenleving door activiteiten zoals jagen, vissen en recreatie mogelijk te maken. Het levert energie door middel van windkracht en biobrandstoffen. Verantwoord bosbeheer en herbebossing kunnen deel uitmaken

7 van een oplossing voor de klimaatverandering. Het bos van SCA is netto een groeibos en we vervangen elke gekapte boom door drie nieuwe exemplaren. Onze steeds groeiende bossen absorberen jaarlijks 2,6 miljoen ton kooldioxide, wat veel meer is dan alle emissie door het gebruik van fossiele brandstoffen van onze totale productie. Gezondheid en hygiëne zijn essentieel voor het welzijn en de waardigheid van elke mens, en de oplossingen van SCA verhogen de hygiënestandaards wereldwijd. We delen onze knowhow en geven wereldwijd voorlichting over het belang van een goede hygiëne. Voorbeelden van onze wereldwijde activiteiten zijn de voorlichting aan jonge vrouwen over menstruatie en puberteit en voorlichting aan kinderen over het belang van een goede handhygiëne. Voorts heeft SCA verpleegkundigen van 1200 ziekenhuizen door heel China opgeleid en inzicht gegeven in de problematiek van incontinentie en ouderenzorg Een groeiende wereldbevolking, de toenemende vergrijzing en een hogere levensstandaard resulteren in een groeiende vraag naar hygiëneproducten, wat kansen biedt voor SCA. Onze medewerkers over de hele wereld scharen zich achter de kernwaarden van SCA: respect, uitmuntendheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn van oudsher stevig verankerd in de gemeenschappelijke doelstellingen van het bedrijf, waarbij gezamenlijke ambities de basis van een inspirerende en uitdagende organisatie vormen.

8 Bericht aan redacteuren Laatste persberichten: en Downloaden afbeeldingen en video s met een hoge resolutie: Halfjaarverslagen: Jaarverslagen: Duurzaamheidsrapporten: Sustainability/sustainability-contacts/ SCA is een toonaangevende wereldwijde leverancier van hygiëne- en bosproducten. De groep ontwikkelt en produceert duurzame bos- en tissueproducten en artikelen voor persoonlijke verzorging. De groep verkoopt zijn producten in ongeveer 100 landen onder vele sterke merken, waaronder de toonaangevende wereldwijde merken TENA en Tork en regionale merken zoals Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Als grootste private boseigenaar van Europa hecht SCA groot belang aan duurzaam bosbeheer. De groep telt ongeveer medewerkers. De omzet van de groep over 2013 bedroeg ongeveer 93 miljard Zweedse kroon (10,7 miljard euro). SCA werd opgericht in 1929, heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en is genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm. Ga voor meer informatie naar

9 MEER WETEN? KIJK OP: osts?prsrc=3 VOOR VERDERE INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET: Ger&e Eikenaar, Communica&ons director Benelux of Karl Stoltz, Media Relations Manager. Group Function Communications Phone: , Direct: , karl.stoltz@sca.com Johan Karlsson, Vice President Investor Relations, Group Function Communications Phone: , Direct: , johan.ir.karlsson@sca.com Joséphine Edwall-Björklund, Senior Vice President, Group Function Communications Phone: , josephine.edwall@sca.com

Duurzaamheid De kern van alles wat we doen

Duurzaamheid De kern van alles wat we doen SCA Persbericht achtergrondinformatie Duurzaamheid De kern van alles wat we doen Laatst gewijzigd: september 2014 SCA is marktleider op het gebied van wereldwijde hygiëne- en bosproducten. De groep ontwikkelt

Nadere informatie

SCA een leidend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf

SCA een leidend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf Dit is SCA SCA een leidend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf SCA ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissueen bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een

Nadere informatie

KEY ACCOUNT MANAGER AHOLD

KEY ACCOUNT MANAGER AHOLD #VACATURE KEY ACCOUNT MANAGER AHOLD Met merken als TENA, Libresse en Tempo is Essity wereldwijd leidend in hygiëne en gezondheid. Door demografische ontwikkelingen zoals de vergrijzing en door een verhoogd

Nadere informatie

SCA is een wereldwijd bedrijf in persoonlijke hygiëne en bosbouwproducten

SCA is een wereldwijd bedrijf in persoonlijke hygiëne en bosbouwproducten Dit is SCA SCA is een wereldwijd bedrijf in persoonlijke hygiëne en bosbouwproducten De Groep ontwikkelt en vervaardigt duurzame producten voor persoonlijke verzorging, alsmede papier- en bosbouwproducten.

Nadere informatie

Het duurzaamheidseffect van SCA Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur

Het duurzaamheidseffect van SCA Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur Het duurzaamheidseffect van SCA Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur Toegevoegde waarde bieden voor mens en natuur SCA is een wereldwijde marktleider in hygiëne en bosbouwproducten met een lange

Nadere informatie

Geeft uw tafel persoonlijkheid Voorjaarscollectie 2014

Geeft uw tafel persoonlijkheid Voorjaarscollectie 2014 www.scatork.com * Geeft uw tafel persoonlijkheid Voorjaarscollectie 2014 Tork Voorjaarscollectie Decoreer uw tafels met de voorjaarscollectie van Tork en combineer met de unigekleurde artikelen uit onze

Nadere informatie

Essity in Nederland Factsheet

Essity in Nederland Factsheet Essity in Nederland Factsheet 2018 ESSITY NETHERLANDS B.V. Zeist Verkoop, marketing, customer service, logistiek, HR, klantenservice en ondersteuning PRODUCTIELOCATIES Suameer 60 medewerkers Hoogezand

Nadere informatie

* Geeft. uw tafel persoonlijkheid

* Geeft. uw tafel persoonlijkheid * Geeft uw tafel persoonlijkheid Najaar- en Kerstcollectie Lotus Professional 2013 404528 404531 404277 404273 404309 404275 404271 404307 404293 404291 404297 404295 404526 404527 404529 404530 404285

Nadere informatie

K w al it e itva nz or g. TENA Wet Wash Glove. Verzorgend Wassen met TENA Wet Wash Glove: innovatief, verzorgend en comfortabel

K w al it e itva nz or g. TENA Wet Wash Glove. Verzorgend Wassen met TENA Wet Wash Glove: innovatief, verzorgend en comfortabel Complete dagelijkse lichaamsreiniging K w al it e itva nz or g Verzorgend Wassen met TENA Wet Wash Glove: innovatief, verzorgend en comfortabel TENA Wet Wash Glove De uitdagingen van traditionele dagelijkse

Nadere informatie

Wij helpen u een verschil te maken. wasruimten

Wij helpen u een verschil te maken. wasruimten Wij helpen u een verschil te maken. wasruimten hygiënische wasruimten zijn uw visitekaartje De wasruimte is een afspiegeling van uw bedrijf Uit onderzoek blijkt dat 70% van de bezoekers oog heeft voor

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

62% Verander uw bedrijf met datagestuurd schoonmaken. meer reinigingstaken in essentiële gebieden* Tork EasyCube

62% Verander uw bedrijf met datagestuurd schoonmaken. meer reinigingstaken in essentiële gebieden* Tork EasyCube Verander uw bedrijf met datagestuurd schoonmaken 62% meer reinigingstaken in essentiële gebieden* *Een studie voor en na de implementatie van Tork EasyCube in een instelling met 20.000 bezoekers per week.

Nadere informatie

Doorbreek slechte hygiënegewoontes Inzicht zorgt voor gedragsverandering

Doorbreek slechte hygiënegewoontes Inzicht zorgt voor gedragsverandering Inzicht zorgt voor gedragsverandering In 2013 kostte slechte kantoorhygiëne 500 miljoen euro aan ziekteverzuim. Lees hier hoe u de hygiëne kunt verbeteren, kosten kunt besparen en uw medewerkers kunt motiveren.

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

Met Tork schuimende zeep is het iedere dag genieten. handhygiëne is leuk! nieuwe schuimende zeep

Met Tork schuimende zeep is het iedere dag genieten. handhygiëne is leuk! nieuwe schuimende zeep * Met Tork schuimende zeep is het iedere dag genieten. handhygiëne is leuk! nieuwe schuimende zeep Tork biedt een complete oplossing voor handhygiëne Effectief handen wassen is erg belangrijk als het gaat

Nadere informatie

reating ENERGY PROGRESS

reating ENERGY PROGRESS reating ENERGY PROGRESS 2012 ENERGIE EN MILIEU: Opwarming van de aarde: Drastische vermindering CO 2 -uitstoot Energie: De energiekosten fluctueren sterk en zullen alleen maar stijgen Behoud van het milieu

Nadere informatie

SIKA S NORMEN EN WAARDEN

SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA EEN WERElDlEIDER MEt NORMEN EN tradities Sinds de oprichting ruim 100 jaar geleden in zwitserland door de vooruitstrevende uitvinder Kaspar Winkler heeft Sika zich ontwikkeld

Nadere informatie

Verschillende sanitaire ruimten, verschillende behoeften

Verschillende sanitaire ruimten, verschillende behoeften Verschillende sanitaire ruimten, verschillende behoeften Sanitaire ruimten heel verschillend gebruikt worden. Het is daarom logisch dat zaken als handen drogen op meer dan één manier aangepakt kan worden.

Nadere informatie

GOED ZITTEN. BETER LEVEN.

GOED ZITTEN. BETER LEVEN. GOED ZITTEN. BETER LEVEN. BETER ZITTEN. AL MEER DAN 145 JAAR. Sinds 1872 staat Giroflex voor een brede deskundigheid op het gebied van ergonomisch zitten. Wij hebben nog steeds dezelfde passie voor dit

Nadere informatie

Oplossingen voor de gezondheidszorg. Handhygiëne en desinfectie van oppervlakken

Oplossingen voor de gezondheidszorg. Handhygiëne en desinfectie van oppervlakken Oplossingen voor de gezondheidszorg Handhygiëne en desinfectie van oppervlakken Uw behoeften kennen Speciaal voor de gezondheidszorg KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL* heeft een lange historie in het helpen

Nadere informatie

NEDERLAND SCA Hygiene Products BV Arnhemse Bovenweg AH Zeist Tel +31 (0) Fax **

NEDERLAND SCA Hygiene Products BV Arnhemse Bovenweg AH Zeist Tel +31 (0) Fax ** Over Tork Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector alsook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen

Nadere informatie

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces ALLIANDER Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces Alliander NV beheert energie netwerken die gas en elektriciteit distribueren naar grote delen van Nederland voor huizen, transport,

Nadere informatie

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER Wie aan duurzaamheid denkt, denkt misschien niet direct aan papieren handdoekjes en toiletpapier. In breder perspecfief

Nadere informatie

WELKOM IN DE KANTOORCULTUUR VOOR PRODUCTIEF WELZIJN

WELKOM IN DE KANTOORCULTUUR VOOR PRODUCTIEF WELZIJN WELKOM IN DE KANTOORCULTUUR VOOR PRODUCTIEF WELZIJN DE-143-00001 Winst voor het bedrijf, de mensen en het milieu. Het bedrijf Sedus (opgericht in 1871) is één van de toonaangevende Europese fabrikanten

Nadere informatie

Over de. Bernard van Leer Foundation

Over de. Bernard van Leer Foundation Over de Bernard van Leer Foundation Wie wij zijn De Bernard van Leer Foundation gelooft dat het realiseren van een sterke start voor alle jonge kinderen niet alleen goed is om te doen vanuit moreel perspectief,

Nadere informatie

HECTAS Zorg De nieuwe hygiënestandaard

HECTAS Zorg De nieuwe hygiënestandaard HECTAS Zorg De nieuwe hygiënestandaard Aangenaam HECTAS is één van de meest toonaangevende schoonmaakorganisaties in Nederland. Vanuit 12 vestigingen en met meer dan 3000 medewerkers, bouwen we iedere

Nadere informatie

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Zorgdragen voor onze planeet maakt deel uit van de visie van Kimberly-Clark Professional TM om toonaangevend te zijn in essentiële aspecten voor een beter leven.

Nadere informatie

NEEM DE TIJD LEER ONS BETER KENNEN

NEEM DE TIJD LEER ONS BETER KENNEN LOOK CLOSER UNDERSTAND MORE NEEM DE TIJD Ontdek Robeco 1 Wij willen alles weten over de wereld en hoe die werkt, over de risico s en kansen. Op deze manier herkennen we langetermijnkansen, innoveren we

Nadere informatie

MANAGING DIRECTOR #VACATURE

MANAGING DIRECTOR #VACATURE #VACATURE MANAGING DIRECTOR Smurfit Kappa levert meer dan verpakkingen. Met innovatieve, efficiënte en duurzame verpakkingsoplossingen voegt de Europese marktleider tastbare waarde toe voor iedere klant

Nadere informatie

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel Nedap Tochtdetectie Nedap Tochtdetectie Visuele tochtdetectie op grote bedrijven is lastig Het is niet efficiënt en onvoldoende betrouwbaar. Met Nedap Tochtdetectie is het mogelijk om grote melkveestapels

Nadere informatie

Profiel opdrachtgever

Profiel opdrachtgever Onderneming is op zoek naar uitbreiding en versterking van haar pakket door overname van een industrieel elektrotechnisch bedrijf. Gezocht wordt een gezonde onderneming ter grootte van circa 10-15 medewerkers

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

250 % meer handdoeken voor minder vaak vullen en een betere doorstroming*

250 % meer handdoeken voor minder vaak vullen en een betere doorstroming* Tork PeakServe Continue Handdoek Dispenser Klaar voor het grote publiek! Vertrouw op Tork PeakServe in drukbezochte sanitaire ruimten! 250 % meer handdoeken voor minder vaak vullen en een betere doorstroming*

Nadere informatie

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk?

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? 01000111101001110111001100110110011001 Hoeveelheid 10x Toename van de hoeveelheid data elke vijf jaar Big Data Snelheid 4.3 Aantal verbonden apparaten

Nadere informatie

ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

ONZE VERANTWOORDELIJKHEID ONZE VERANTWOORDELIJKHEID CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY I Inhoud Voorwoord 1 Waardering medewerkers 2 Ketenverantwoordelijkheid 3 Behoud van natuurlijke hulpbronnen 4 Maatschappelijke betrokkenheid

Nadere informatie

De nieuwe TENA Slip en TENA Comfort met ConfioAirTM

De nieuwe TENA Slip en TENA Comfort met ConfioAirTM 88 % van het verplegend personeel bevestigt de voordelen voor de gezondheid van de huid1 De nieuwe TENA Slip en TENA Comfort met ConfioAirTM Ademend voor een gezonde huid www.tena.nl Gezonde huid voor

Nadere informatie

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep

Crop Care Competence Centre. Kverneland Group Nieuw-Vennep NL Crop Care Competence Centre Kverneland Group Nieuw-Vennep onze visie Techniek maakt een betere toekomst mogelijk. Wij ontwikkelen intelligente oplossingen voor een betere oogst en een hogere opbrengst.

Nadere informatie

Model van Sociale Innovatie

Model van Sociale Innovatie Model van Sociale Innovatie Ontwikkelgebieden van sociale innovatie Sociale Innovatie richt zich op vier basisvragen: 1. Hoe medewerkers te stimuleren eigenaarschap te nemen op hun eigen leer- en ontwikkeltraject

Nadere informatie

Mitel User Group. Gijs Borsboom, VP Sales Benelux. 21 mei, 2014

Mitel User Group. Gijs Borsboom, VP Sales Benelux. 21 mei, 2014 Mitel User Group Gijs Borsboom, VP Sales Benelux 21 mei, 2014 Van harte welkom op uw eigen meeting! Agenda van vandaag: Update Mitel & Aastra Gijs Borsboom Update Gebruikersgroep Voorstel en installatie

Nadere informatie

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app.

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. De nieuwe beleving van het startscherm maakt het makkelijker voor gasten om de dichtstbijzijnde en

Nadere informatie

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba. Regionaal (de Nederlandstalige gemeenschap, voornamelijk in Gent), Nederland

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba. Regionaal (de Nederlandstalige gemeenschap, voornamelijk in Gent), Nederland www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche KLEIN SPOOK (BELGIË) Opgericht in 2011 Rechtsvorm Sector Werkgebied Website Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba Private ondernemingen/ecologisch

Nadere informatie

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord!

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Milieubewuste inkoop Hero Benelux breidt haar inspanningen voor een duurzame inkoop van grondstoffen verder uit. We letten daarbij niet alleen op kwaliteit.

Nadere informatie

De gevolgen van de Union Customs Code voor bedrijven

De gevolgen van de Union Customs Code voor bedrijven De gevolgen van de Union Customs Code voor bedrijven Survey-resultaten, 2016 Over de survey De UCC-survey van KGH is uitgevoerd als hulpmiddel voor u om de implementatie van de Union Customs Code, zoals

Nadere informatie

Duurzaam koelsysteem in praktijktest bij innovatiepartner

Duurzaam koelsysteem in praktijktest bij innovatiepartner Duurzaam koelsysteem in praktijktest bij innovatiepartner Edwin Visser, Account Manager Industrie (Rittal B.V.), Henk Noot, Electrical Supervisor (SCA) en Edgar Hoogakker, Product Manager Klimatisering

Nadere informatie

Manifest Circulair Onderwijs

Manifest Circulair Onderwijs Manifest Circulair Onderwijs de rol van onderwijs in verantwoord innoveren 2 Waarom urgentie De jeugd heeft de toekomst. Wij maken de toekomst. Wij brengen kinderen en jong volwassenen het gedachtengoed

Nadere informatie

We create chemistry. Onze bedrijfsstrategie

We create chemistry. Onze bedrijfsstrategie We create chemistry Onze bedrijfsstrategie Het verhaal van BASF Al vanaf onze oprichting in 1865 richten wij ons op de evoluerende wereld om ons heen. Wanneer we kijken naar hoe we als bedrijf willen bijdragen

Nadere informatie

World Economic Forum publiceert Global Information Technology Report 2010-2011

World Economic Forum publiceert Global Information Technology Report 2010-2011 PERSBERICHT World Economic Forum publiceert Global Information Technology Report 20-2011 Nederland zakt naar de 11e plaats op ranglijst van WEF Global Information Technology Report, en de opkomende economieën

Nadere informatie

CASE STUDIE. Telecomaanbieder biedt innovatieve klantenservice aan met hulp van CX Company

CASE STUDIE. Telecomaanbieder biedt innovatieve klantenservice aan met hulp van CX Company CASE STUDIE Telecomaanbieder biedt innovatieve klantenservice aan met hulp van CASE STUDY Ditzo 3 Dankzij de chatbot is onze Net Promoter Score hoger geworden. Bovendien geeft de Intelligent Chatbot van

Nadere informatie

Gimv Health & Care fonds Investeren in de gezondheids- en zorgsector van de toekomst. Brussel, 27 februari 2013

Gimv Health & Care fonds Investeren in de gezondheids- en zorgsector van de toekomst. Brussel, 27 februari 2013 Gimv Health & Care fonds Investeren in de gezondheids- en zorgsector van de toekomst Brussel, 27 februari 2013 Inhoud 1. Health & Care fonds zorgt voor kritische massa en multiplicatoreffect (Urbain Vandeurzen)

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Bedrijfspresentatie 09-2013

Bedrijfspresentatie 09-2013 Bedrijfspresentatie 09-2013 Mohawk Over Mohawk Mohawk Industries, Inc. is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productieeenheden in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. De groep is genoteerd

Nadere informatie

Werken bij Havenbedrijf Amsterdam

Werken bij Havenbedrijf Amsterdam Werken bij Havenbedrijf Amsterdam De Amsterdamse haven Als vierde haven van West-Europa speelt de Amsterdamse haven een belangrijke rol in de regionale en nationale economie. Door de strategische ligging

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Dames en heren, Degenen, die hier te lande na 1820 verbetering van

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1% Persbericht Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2019 07u00 CET Fagron zet sterke omzet door in eerste kwartaal 2019 Fagron realiseerde omzet van 13,1% Kernpunten

Nadere informatie

L E A D I N G P L A Y E R I N S M A R T S A F E T Y, L I G H T I N G & H O M E A P P L I A N C E S.

L E A D I N G P L A Y E R I N S M A R T S A F E T Y, L I G H T I N G & H O M E A P P L I A N C E S. L E A D I N G P L A Y E R I N S M A R T S A F E T Y, L I G H T I N G & H O M E A P P L I A N C E S. 1 I N H O U D 1. Smartwares Group 2. Onze filosofie 3. Feiten & cijfers 4. Historie van 2 naar 1 bedrijf

Nadere informatie

Innovatieplatform Twente S a m e n w e r k e n a a n i n n o v a t i e

Innovatieplatform Twente S a m e n w e r k e n a a n i n n o v a t i e Innovatieplatform Twente S a m e n w e r k e n a a n i n n o v a t i e Twente is een innovatieve regio die nationaal en internationaal sterk in opkomst is. Daarom is op initiatief van de provincie Overijssel

Nadere informatie

Duurzaamheid en Responsible Care

Duurzaamheid en Responsible Care Duurzaamheid en Responsible Care Verbond van Handelaren in Chemische producten Maart 2017 Samenvatting ESG Om te komen tot een meer duurzame wereld, vraagt het VHCP aandacht voor ESGfactoren Hoofdthema

Nadere informatie

Ontwikkeling door beweging

Ontwikkeling door beweging nothing compares to a smile! Ontwikkeling door beweging Zitten Staan Lopen Vervoer Toilet en douche Accessoires R82 produceert hulpmiddelen voor kinderen en jongeren met een handicap over de gehele wereld.

Nadere informatie

René J. Takens/CEO 11 februari 2004

René J. Takens/CEO 11 februari 2004 1 René J. Takens/CEO 11 februari 2004 2 Introductie Accell Group is Europa s grootste fiets- en fitness fabrikant Ongeveer 800.000 fietsen en 60.000 fitness apparaten 2002: EUR 259,4 miljoen omzet (EUR

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care

Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care Wij helpen u een verschil te maken. the leaf shows that you care waarom de wasruimte belangrijk is Heeft uw wasruimte die geslaagde uitstraling? Onderzoek benadrukt dat bezoekers een direct verband leggen

Nadere informatie

aviko s wereld van aardappelen Je kunt zoveel meer (met Aviko)

aviko s wereld van aardappelen     Je kunt zoveel meer (met Aviko) aviko s wereld van Met meer dan 50 jaar ervaring en echte passie voor aardappelen brengt Aviko inspiratie in ieder gerecht. aardappelen www.avikofoodservice.nl www.aviko.be Je kunt zoveel meer (met Aviko)

Nadere informatie

Van Idee naar Innovatie

Van Idee naar Innovatie Van Idee naar Innovatie Horizon 2020 maakt het mogelijk! In 10 minuten een helder verhaal over Horizon 2020 Horizon 2020 Europa is op zoek naar innovaties die internationaal succesvol kunnen zijn. Horizon

Nadere informatie

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Persbericht Yacht, 23 februari 2010 Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt Door: mr.drs. E. Kolthof, Yacht, Competence

Nadere informatie

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE PROPOSITIE DEVELOPER De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent

Nadere informatie

Welkom bij Schindler België Eersteklas oplossingen in Europa. S.A. Schindler N.V.

Welkom bij Schindler België Eersteklas oplossingen in Europa. S.A. Schindler N.V. Welkom bij Schindler België Eersteklas oplossingen in Europa S.A. Schindler N.V. Schindler België Uw plaatselijke partner Onze producten en diensten Eersteklas oplossingen voor ieders behoeften Personenliften

Nadere informatie

NATUURLIJK VERANTWOORD

NATUURLIJK VERANTWOORD NATUURLIJK VERANTWOORD CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY I V Inhoud Voorwoord Voorwoord 1 Waardering medewerkers 2 Ketenverantwoordelijkheid 3 Behoud van natuurlijke hulpbronnen

Nadere informatie

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant Hoe kun je de race tegen de klok winnen? HOE KUN JE DE RACE TEGEN DE KLOK WINNEN? PTV. The Mind of Movement De PTV Group levert software en consultancy diensten voor transport, logistiek en geomarketing.

Nadere informatie

Connecting solutions. Wij geloven in Connecting solutions. Ons hoofdkantoor in Nederland

Connecting solutions. Wij geloven in Connecting solutions. Ons hoofdkantoor in Nederland Connecting solutions Wij geloven in Connecting solutions 2E Interconnection ontwikkelt, produceert en levert alle soorten en maten kabels: zowel standaard kabels als speciaalkabels, van prototypen tot

Nadere informatie

The Netherlands of 2040. www.nl2040.nl

The Netherlands of 2040. www.nl2040.nl The Netherlands of 2040 www.nl2040.nl 1 Tijden veranderen 2 Tijden veranderen 3 Nieuwe CPB scenario studie Vraag Waarmee verdienen we ons brood in 2040? Aanpak Scenario s, geven inzicht in onzekerheid

Nadere informatie

ABiodiversiteit en natuur & landschap in de samenleving

ABiodiversiteit en natuur & landschap in de samenleving ABiodiversiteit en natuur & landschap in de samenleving Voorzichtig herstel bedreigde soorten Verdere achteruitgang functioneren van ecosystemen en biodiversiteit Meer aandacht voor natuur als basisvoorwaarde

Nadere informatie

Voorproefje Cosun MVO-verslag 2011

Voorproefje Cosun MVO-verslag 2011 Voorproefje Cosun MVO-verslag 2011 1 Dit is een voorproefje in druk van het digitale Cosun MVO-verslag over 2011. Wilt u meer gegevens raadplegen over wat wij zoal ondernemen met het oog op onze maatschappelijke

Nadere informatie

RBM tafelcollectie voor al uw wensen

RBM tafelcollectie voor al uw wensen RBM Tafels RBM tafelcollectie voor al uw wensen Is de ruimte bedoeld om in te werken, iets te creëren, om te loungen of te dineren? In deze brochure leest u alles over onze RBM tafel collectie die voor

Nadere informatie

Argos. Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT: www.scala.com

Argos. Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT: www.scala.com Argos Argos Interactieve winkelervaring door digital signage IN HET KORT: Argos moderniseert de klantbeleving in de winkels met digital signage Digital signage stelt Argos in staat om dynamisch prijzen

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

Catalogus Hygiëne. PrimeSource. Het kwalitatieve alternatief.

Catalogus Hygiëne. PrimeSource. Het kwalitatieve alternatief. Catalogus Hygiëne PS Het kwalitatieve alternatief. King Nederland Stephensonstraat 5 4004 JA Tiel Postbus 6162 4000 HD Tiel Tel. + 31 (0) 344 673 673 Fax + 31 (0) 344 624 148 info@king.nl www.king.nl Net

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 3 April 2017 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1%

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1% Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 11 oktober 2018 Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018 Fagron realiseert organische omzetgroei

Nadere informatie

Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte.

Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte. Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte. De duurzame sanitaire ruimte van CWS Met Ecoilet bent u zuinig met natuurlijke grondstoffen en met uw portemonnee. De introductie van Ecoilet vergt geen extra investeringen,

Nadere informatie

Duurzame Ontwikkeling

Duurzame Ontwikkeling Duurzame Ontwikkeling Korte toelichting op het begrip Praktische invulling - in bedrijven - technologie Invulling in het onderwijs J. Venselaar 17 november Duurzame ontwikkeling in het onderwijs 1 Duurzaam..

Nadere informatie

Persinformatie. Uitdagende marktomgeving biedt ook kansen. Nieuwe directievoorzitter wil groei voortzetten

Persinformatie. Uitdagende marktomgeving biedt ook kansen. Nieuwe directievoorzitter wil groei voortzetten Persinformatie Uitdagende marktomgeving biedt ook kansen Nieuwe directievoorzitter wil groei voortzetten Mario Mehren: strategie Wintershall blijkt succesvol 2 juni 2015 Michael Sasse Tel. +49 561 301-3301

Nadere informatie

intelligent software for monitoring centres

intelligent software for monitoring centres intelligent software for monitoring centres Waarom UMO? Binnen Europa en daarbuiten hebben landen te maken met de vergrijzing. Daardoor stijgt de zorgvraag in het komende decennium sterk. Hoe wordt die

Nadere informatie

Aanhoudende groei in uitgiftevolume en omzet in eerste kwartaal 2012

Aanhoudende groei in uitgiftevolume en omzet in eerste kwartaal 2012 Persbericht 20 april 2012 Aanhoudende groei in uitgiftevolume en omzet in eerste kwartaal 2012 Uitgiftevolume gestegen met 10,4%*, in lijn met de jaarlijkse groeidoelstelling van de Groep tussen 6% en

Nadere informatie

1. Samenvatting. 2. De Belgische energiemarkt. 2.1 Liberalisering van de energiemarkt

1. Samenvatting. 2. De Belgische energiemarkt. 2.1 Liberalisering van de energiemarkt PERSDOSSIER Inhoud 1. Samenvatting... 2 2. De Belgische energiemarkt... 2 3. Hoe maakt Poweo het verschil?... 3 4. Poweo: meest competitieve elektriciteitsaanbod in Wallonië volgens Test-Aankoop... 4 5.

Nadere informatie

Welkom bij Schindler Nederland Eersteklas oplossingen in Europa. Schindler Liften B.V.

Welkom bij Schindler Nederland Eersteklas oplossingen in Europa. Schindler Liften B.V. Welkom bij Schindler Nederland Eersteklas oplossingen in Europa Schindler Liften B.V. Schindler Nederland Uw plaatselijke partner Onze producten en diensten Eersteklas oplossingen voor ieders behoeften

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

DIGITAL BRAND LEAD MARKETING #VACATURE

DIGITAL BRAND LEAD MARKETING #VACATURE #VACATURE MARKETING DIGITAL BRAND LEAD Unilever is het bedrijf achter bekende merken als Robijn, Andrelon, Unox en Lipton. De offline cijfers zijn indrukwekkend en online wil Unilever minimaal hetzelfde

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala

Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala Elektronisch wachtrijbeheer gecombineerd met digital signage verhoogt de klanttevredenheid en verbetert de

Nadere informatie

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Mensen en kapitaal In ons dagelijks werk maken onze mensen het verschil en daarom willen we goed voor onze mensen zorgen. Opleiding en ontwikkeling vormen

Nadere informatie

Bekaert ontwikkelt samen met klanten milieuvriendelijke gasbranders voor verwarmingsinstallaties. Een optimale verbranding van het gas/luchtmengsel

Bekaert ontwikkelt samen met klanten milieuvriendelijke gasbranders voor verwarmingsinstallaties. Een optimale verbranding van het gas/luchtmengsel Bekaert ontwikkelt samen met klanten milieuvriendelijke gasbranders voor verwarmingsinstallaties. Een optimale verbranding van het gas/luchtmengsel wordt bekomen dankzij de structuur van het oppervlak,

Nadere informatie

Een passie voor zorg. Een partner voor u.

Een passie voor zorg. Een partner voor u. Een passie voor zorg. Een partner voor u. Linde Healthcare Benelux De Keten 7, 5651 GJ Eindhoven Tel. +31.40.2825825, Fax +31.40.2816875 info.healthcare.nl@linde.com, www.linde-healthcare.nl 1100_004 (0713/1500)

Nadere informatie

SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW

SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW AXA PARTNER PROGRAMMA Timmer- en deurfabrieken SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW HET AXA PARTNER PROGRAMMA IS ER VOOR U U produceert al jaren kozijnen en deuren maar uw klant

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 04 Terugblik en toekomst 06 Ons Heembouw huis 08 Onze visie 10 Onze missie 12 Strategische keuzes 16 Cultuur 22 Structuur 26

Inhoud. Voorwoord 04 Terugblik en toekomst 06 Ons Heembouw huis 08 Onze visie 10 Onze missie 12 Strategische keuzes 16 Cultuur 22 Structuur 26 De route naar... Inhoud Voorwoord 04 Terugblik en toekomst 06 Ons Heembouw huis 08 Onze visie 10 Onze missie 12 Strategische keuzes 16 Cultuur 22 Structuur 26 Wij creëren plekken waar mensen willen zijn

Nadere informatie

SAMENVATTEND VERSLAG OVER IER- INBREUKEN Samenvatting

SAMENVATTEND VERSLAG OVER IER- INBREUKEN Samenvatting SAMENVATTEND VERSLAG OVER IER- INBREUKEN 2018 Samenvatting juni 2018 SAMENVATTING SAMENVATTEND VERSLAG OVER IER-INBREUKEN 2018 juni 2018 2 Samenvatting Samenvattend verslag over IER-inbreuken Dit is een

Nadere informatie

FIXED&EASY powered by Kimberly-Clark Professional*

FIXED&EASY powered by Kimberly-Clark Professional* FULL SERVICE IN TOILET VOOR EEN VAST BEDRAG PER MEDEWERKER FIXED&EASY powered by Kimberly-Clark Professional* VERPA Verpa Benelux levert reeds 2 generaties hygiëne-oplossingen op de werkplek en is verdeler

Nadere informatie

Ervaar een nieuwe generatie hygiëneproducten voor de zorg

Ervaar een nieuwe generatie hygiëneproducten voor de zorg LP_HEALTHCARE_0211_03 02-03-2011 10:53 Pagina 1 Ervaar een nieuwe generatie hygiëneproducten voor de zorg Washroom Workplace Foodservice LP_HEALTHCARE_0211_03 02-03-2011 10:54 Pagina 2 Welkom bij Lotus

Nadere informatie

SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW

SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW AXA PARTNER PROGRAMMA Timmer- en deurfabrieken SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW HET AXA PARTNER PROGRAMMA IS ER VOOR U U produceert al jaren kozijnen en deuren maar uw klant

Nadere informatie