2014 IN BEELD JAAROVERZICHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2014 IN BEELD JAAROVERZICHT"

Transcriptie

1 2014 IN BEELD JAAROVERZICHT

2 2014 Voorwoord Mooi en veelzijdig Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar in de sport. Terugblikken op 2014 levert dan ook gemengde gevoelens op. Er is blijdschap over het heroveren van de Europese titel op aartsrivaal Italië door onze honkballers. We zijn trots op ons AA-team dat Europees kampioen werd in Parderborn. Het was genieten bij de Holland Series tussen DOOR Neptunus en L&D Amsterdam, een absolute reclame voor het honkbal. Wat te denken van de softbalsters van Oolders Omaco Sparks Haarlem, die met ijzeren vuist regeerden over de Nederlandse en Europese velden. En we zijn trots dat een betaald voetbalorganisatie als AZ onze Robert Eenhoorn inlijfde als algemeen directeur, al zagen we hem liever niet vertrekken. Ook in de breedsteport werden weer mooie resultaten behaald. Op het gebied van verenigingsondersteuning hebben we met de clusterbijeenkomsten en het accountmanagement grote stappen gezet, het aantal kinderen dat BeeBall speelt toch onze toekomst groeit gestaag, en de landelijke G-honkbaldag beleefde zijn derde editie. Daarmee laat de KNBSB zien bruggen te kunnen slaan en van grote maatschappelijke waarde te zijn. Op het commerciële vlak boekten we als bond ook succes. Met de nationale teams horen we structureel bij de wereldtop, zowel bij het honkbal als softbal. Zo langzamerhand krijgt de buitenwereld in de gaten dat de KNBSB een partner is die iets heeft te bieden, helemaal nu duidelijk is dat onze sporten in 2020 zo goed als zeker weer olympisch worden. Dat heeft in 2014 al geleid tot een aantal nieuwe sponsors en partners, zoals adidas Baseball Europe, het Van der Valk-concern en Sandd (specifiek voor het softbalteam). En tijdens de Honkbalweek zijn de contacten met vertegenwoordigers van grote honkballanden als Amerika, Japan en Korea verder geïntensiveerd. Maar er zijn ook zorgen. Hoe moet het verder met onze softbalsters? Je kunt een wereldprestatie leveren in Haarlem, tijdens het allereerste WK op Europese bodem, en toch in onzekerheid achterblijven over je toekomst. En dat we als KNBSB maar niet boven die leden komen, is ook een bron van zorg. We mogen niet stil blijven zitten! En dat doen we ook niet. Bewijs daarvan is ook dit jaaroverzicht van 2014, waarbij we dit keer hebben gekozen voor een terugblik in foto s. Het laat zien hoe mooi onze sporten honkbal en softbal zijn, en hoe veelzijdig. Veel kijkplezier! Hans Meijer Algemeen directeur KNBSB Colofon Teksten: Ronald van Dam KNBSB Fotografie: Rob Jelsma, Jan Kruidenberg en Fred Versluis. Ontwerp en productie: Lucien de Groot GreatMatch Postadres Bezoekadres KNBSB Huis van de Sport Postbus 2650 Wattbaan GB Nieuwegein 3439 ML Nieuwegein Telefoon: Fax: Mail: Web:

3 MRT Honkbal / Softbal Vitale verenigingen Verenigingsondersteuning is bij de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond geen holle frase. Doel is om tot (meer) vitale verenigingen te komen. Alleen maar met honkbal en softbal bezig zijn, is niet meer voldoende. Vitale verenigingen zijn ondernemend, kijken waar kansen en mogelijkheden liggen, zijn maatschappelijk betrokken en creëren via de eigen accommodatie aantrekkelijke, sociale en veilige ontmoetingsplaatsen voor elke doelgroep, en zijn goed bereikbaar voor leden en wijkbewoners. Zij weten sporters en vrijwilligers aan zich te binden door een passend sportaanbod en de inzet van voldoende gekwalificeerd kader. Om de ambitieuze verenigingen te kunnen ondersteunen bij deze metamorfose zet de KNBSB drie accountmanagers in. Zij waren ook in 2014 weer het aanspreekpunt vanuit het bondsbureau, het persoonlijke contact voor de verenigingen. Wat: Storks 3 Vennep Flyers Wanneer: 23 maart 2014 Waar: Den Haag (Nederland)

4 Wat: opening honkbalstadion Hoofddorp Wanneer: 10 april 2014 Waar: Hoofddorp (Nederland) APR Honkbal Droomplek Een stadion om je vingers bij af te likken. Sinds 11 april 2014 beschikt Nederland in Hoofddorp over een honkbal- en softbalaccommodatie die Major League proof is. Compleet met luxe locker rooms en slagkooien, uniek voor Europese begrippen. Mocht het zover komen dat er MLB-wedstrijden naar Nederland komen, dan is de toeschouwerscapaciteit tijdelijk uit te breiden van 600 naar Intussen werkt Vaessen Pioniers er zijn thuisduels af en in 2014 was het stadion ook het decor voor de All Star Game en de NK Little League. Daarnaast trainen de nationale jeugdselecties en de A-selectie in het nieuwe stadion en houdt bondscoach Steve Janssen er met zijn staf kantoor.

5 MEI Mixed Softbal Wel zo gezellig... Mixed softbal is de naam zegt het al een teamsport die gemengd wordt beoefend. Mannen spelen dus samen met vrouwen. Dat is wel zo gezellig. Bovendien is er geen verplichting om deel te nemen aan een competitie. Mixed softballers kunnen meedoen aan toernooien, zoals hier bij Centrals in De Bilt, of onderling een wedstrijd regelen. Gezelligheid is de belangrijkste spelregel bij mixed softbal. Iedereen gunt elkaar leuke wedstrijden en dat maakt het zo aantrekkelijk. Meer runs maken is niet zaligmakend, meer beoefenaars wel! Dat geldt ook voor Slowpitch, dat ook tot het sportaanbod van de KNBSB behoort. Het motto van Slowpitch: get fit, have fun, make friends! Wat: Recreantentoernooi Wanneer: 18 mei 2014 Waar: De Bilt (Nederland)

6 MEI G-honkbal Iedereen winnaar! De KNBSB stimuleert iedereen te laten honkballen en softballen. Met G-honkbal vinden onze mooie sporten ook de weg naar mensen met een beperking. Voor deze doelgroep wordt jaarlijks de Landelijke G-honkbaldag gehouden, ondersteund door de Dirk Kuyt Foundation, en alweer toe aan de derde editie. Storks in Den Haag was dit keer gastheer. Het plezier spat van deze foto af. Het is niet makkelijk om een bal weg te slaan, maar als het lukt zie je nergens anders zoveel enthousiasme. Dan maakt het niet uit in welk team je zit, alle G-honkballers juichen voor elkaar. Winnaar van de Rinus Paardekooper Beker werden de Portland Poema s, maar eigenlijk was iedereen winnaar! Dat G-honkbal in de lift zit, blijkt ook uit het feit dat er bij onze zuiderburen een Belgisch kampioenschap G-baseball komt. Spread the word! Wat: Landelijke G-honkbaldag Wanneer: 29 mei 2014 Waar: Den Haag (Nederland)

7 Wat: Softbal aspiranten (Storks Twins) Wanneer: 29 mei 2014 Waar: Den Haag (Nederland) MEI Jeugdsoftbal Kom maar op Hemelvaartsdag Een foto om bij weg te dromen. Eentje die je elk weekend op een willekeurig veld in Nederland kunt maken. Dit is sport zoals sport is bedoeld. Aan slag een meisje van Twins in de uitwedstrijd tegen de aspiranten van Storks. Knuppel in de aanslag, blik in de richting van de niet zichtbare pitcher. Mocht ze de bal goed raken, dan staat de coach op het derde honk al klaar om haar naar de thuisplaat te loodsen. De catcher van Storks is er ook klaar voor. Kom maar op met die bal!

8 MEI Honkbal Game of inches De door Robert Eenhoorn bedachte Baseball Academies zijn het fundament onder het Nederlandse honkbal. We tellen er inmiddels zeven: Rotterdam (Unicorns), Kennemerland (Rabbits), Amsterdam (Diamonds), Eindhoven (Bixie), Den Haag (Tsunami), Bussum (Scimitars) en de Academy op Curaçao onder leiding van Ben Thijssen. De Academies zorgen volgens het Meerjarenopleidingsplan van de KNBSB voor het opleidingstraject van honkbaltalenten. Dat betekent dat de beste jonge honkballers (in de regio) onder verantwoordelijkheid van de KNBSB worden geselecteerd en binnen de honkbalschool worden opgeleid. Een van hen is Quinten van Walsem van Bixie die in het duel tegen Unicorns net op tijd terug is op het honk. Wat: Baseball Academies (Unicorns Bixie Elite junioren) Wanneer: 17 mei 2014 Waar: Rotterdam (Nederland)

9 Wat: Landelijke BeeBalldag (Onze Gezellen) Wanneer: 1 juni 2014 Waar: Haarlem (Nederland) Foto s Jan Kruidenberg en Rob Jelsma JUN BeeBall Op een dag Stoer en flitsend, dat is BeeBall. Op het lijf geschreven van dit mannetje tijdens de Landelijke BeeBalldag bij Onze Gezellen in Haarlem. BeeBall, bedacht door de KNBSB, kun je al vanaf vijf jaar spelen. Door de kleine teams (vanaf vier tegen vier) en eenvoudige spelregels is iedereen bij het spel betrokken, en volop in beweging. Op speelse wijze raken kinderen vertrouwd met slaan, gooien en vangen, de basisvaardigheden van honkbal en softbal. Naast Onze Gezellen organiseerden ook Zwijndrecht, Robur 58 (Apeldoorn), The Knights (Leek) en Ducks (Boxtel) een Landelijke BeeBalldag. In totaal beleefden maar liefst 815 kinderen een onvergetelijke dag, die op de meeste locaties werd opgeluisterd met de komst van een honkbalinternational. In de wintermaanden gaat Bee, de mascotte van het BeeBall, op toernee. In de winter van 2013/2014 werden in het kader van Bee on Tour vijftien indoortoernooien door het land georganiseerd. Daar deden in totaal ruim vijfhonderd BeeBallers aan mee.

10 JUN Honkbal Power Hitters Geen All Star Game zonder Homerun Derby. Deze acht heren met hun knuppels maakten onderling uit wie de meeste homeruns kon slaan tijdens het jaarlijkse honkbalfeestje van de Nederlandse hoofdklasse. Met dertien homeruns werd DOOR Neptunus-catcher Gianison Boekhoudt (helemaal links en inzet) winnaar van de Homerun Derby op het complex van Vaessen Pioniers in Hoofddorp. In de aansluitende All Star Game, die voor de vijfde keer werd gehouden, ging de zege met 14-6 naar Team North. Danny Rombley van Pioniers werd met drie hits in vier slagbeurten uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Wat: All Star Game / Homerun Derby Wanneer: 15 juni 2014 Waar: Hoofddorp (Nederland)

11 Wat: NK Little League Wanneer: 13 en 14 juni 2014 Waar: Hoofddorp (Nederland) JUN Honkbal / Softbal De lange weg naar Williamsport Het NK Little League is inmiddels niet meer weg te denken. In drie verschillende klassen (Littles, Juniors en Seniors) streden maar liefst 35 honkbal- en softbalteams twee dagen lang om de felbegeerde nationale titels, die de toegangspoort vormen (via het Europees kampioenschap) naar de Little League World Series in de Amerikaanse stad Williamsport. Zover zouden de winnaars van het NK uiteindelijk niet geraken, maar dat maakte de strijd om de titels in Hoofddorp er niet minder fel om. Zelfs batting practice wordt bloed serieus genomen, zoals het hoort!

12 JUN Honkbal Rubberen arm Honkbal- en softbalfotograaf Rob Jelsma, hofleverancier voor dit boekwerk, heeft een scherp oog voor het goede moment. De arm van Steven van Groningen lijkt wel van rubber. De pitcher won met Vaessen Pioniers in de Europa Cup met 4-2 op eigen veld in Hoofddorp van T&A San Marino. Helaas versperden de Italianen later Pioniers de weg naar de European Champions Cup. Ook DOOR Neptunus geraakte daar niet, want Rimini lag in Brno dwars (9-2) in de finale van het andere toernooi. Sinds 2008 heeft geen Nederlandse club meer een Europees clubtoernooi gewonnen. Gelukkig stelde het Nederlands honkbalteam later in het jaar bij het EK orde op zaken tegen onze eeuwige aartsrivalen Wat: European Cup Wanneer: 22 juni 2014 Waar: Hoofddorp (Nederland)

13 JUL Honkbal / Softbal Respect the game Respect the game. Dat is de boodschap die de bondsscheidsrechters van de KNBSB sinds 2014 op hun outfits uitdragen. De umpires in het honkbal en softbal werden volledig in het nieuw gestoken. Met dank aan Honig s Europe dat iedere official voorzag van twee shirts, twee caps, een windbreaker en twee ballenzakken. De softbalscheidsrechters dragen op hun eigen verzoek nu donkerblauwe kleding. De honkbalscheidsrechters lopen net als voorheen in het zwart. De official scorers kregen een nieuwe, rode jas, ook met het logo van de KNBSB erop én de badge Respect the game. Laten we toch vooral ons korps officials met respect behandelen, want dat verdienen ze! Wat: Haarlemse Honkbalweek (USA Japan) Wanneer: 11 juli 2014 Waar: Haarlem (Nederland)

14 JUL Honkbal Honkbalfeest! Met de Haarlemse Honkbalweek en het World Port Tournament in Rotterdam beschikt het Nederlandse honkbal over twee prachtige evenementen die niet meer weg zijn te denken van de kalender. In 2014 was het weer de beurt aan de Honkbalweek, die zijn 27ste editie beleefde. Team USA won het toernooi voor de vierde keer. Na een 1-0 nederlaag tegen Japan in de openingswedstrijd volgden zes zeges op rij, waaronder vier shut-outs. Nederland haalde de finale niet, maar Oranje werd weer als vanouds hartstochtelijk toegejuicht vanaf de volle tribunes, met zijn unieke sfeer. Negen dagen lang honkbalfeest in het Pim Mulier! Wat: Haarlemse Honkbalweek Wanneer: 11 t/m 20 juli 2014 Waar: Haarlem (Nederland)

15 Wat: Haarlemse Honkbalweek Wanneer: 16 juli 2014 Waar: Haarlem (Nederland) JUL Honkbal Hoog bezoek Hoog bezoek tijdens de 27ste Haarlemse Honkbalweek. De ambassadeurs van Japan (Masaru Tsuji), Amerika (Timothy Broas), Mexico (Eduardo Ibarrola) en Zuid-Korea (Kay Cheol Lee) waren te gast tijdens de wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten. Daarnaast waren ook bedrijven als FIAT, Nike, Sandd en AmCham te gast in de box van de bond, samen met oud-voetbalinternational Willem van Hanegem (die nog in Amerika voetbalde en daar honkbalfan werd). Onder ideale weersomstandigheden werd er gegeten, gedronken, naar honkbal gekeken en kennis gemaakt met elkaar. Broas, die de eerste bal gooide, beloofde zich in te gaan zetten om de vele Amerikanen die in Nederland wonen en werken, veel meer in contact te brengen met het Nederlands honkbal en softbal, sporten waar velen van hen in hun eigen land mee zijn opgegroeid.

16 JUL Honkbal Onze jongens Wat: MLB (Atlanta Philadelphia) Wanneer: 18 juli 2014 Waar: Turner Field, Atlanta (USA) Foto The Hoops News Waar ze ook spelen, of het nou in Japan of Korea is, of in de Major League, onze jongens spreken een woordje mee. Een greep uit het succes in 2014: Rick van den Hurk pakte voor de tweede keer op rij met zijn club Samsung Lions de Koreaanse titel, Jonathan Schoop schopte het met de Baltimore Orioles tot de play-offs in de Majors en Braves-korte stop Andrelton Simmons (foto) won zijn tweede Gold Glove op rij voor zijn voortreffelijke veldwerk. En op de valreep van 2014 tekende Didi Gregorius een contract bij de New York Yankees als beoogd opvolger van Derek Jeter.

17 JUL Honkbal IJskonijnen! Hitchcock had het niet spannender kunnen maken. In een ware thriller veroverde het Nederlands AAteam in Duitsland de Europese honkbaltitel voor Cadetten (U15) in In de finale tegen Tsjechië werkte Oranje in de zevende inning een 10-8 achterstand weg door in de gelijkmakende slagbeurt drie runs te scoren. Giovanni Perez gaf de beslissende klap. Weliswaar ging Koen Halderman uit op drie, maar Chris Koeiman scoorde vanaf het derde honk de Halderman werd na afloop van de gewonnen finale uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi in Paderborn. Wat: EK honkbal voor Cadetten Wanneer: 22 t/m 25 juli 2014 Waar: Paderborn (Duitsland)

18 AUG Softbal Tour du force Je kunt veel zeggen van de Nederlandse softbalsters, maar niet dat ze er niet alles aan hebben gedaan om hun plaats bij de wereldtop te consolideren. Vanaf het moment dat ze eind 2013 te horen kregen dat er minder geld zou zijn voor hun topsportambities, stak de selectie van bondscoach Craig Montvidas de handen uit de mouwen. Ze vonden in Sandd een hoofdsponsor, knoopten banden aan met Texel en toerden veelvuldig door het land om zichzelf en het WK in Haarlem te promoten. In aanloop naar het toernooi van de waarheid werkten de softbalsters De Elf Steden Toer af en oefenden zij o.a. tegen Japan, de latere wereldkampioen (een kleine 2-0 nederlaag). Niets was de meiden te veel, geen fan werd teleurgesteld. Hulde! Wat: De Elf Steden Toer Wanneer: 12 augutus 2014 Waar: Hoofddorp (Nederland) Foto s Fred Versluis en Rob Jelsma

19 AUG Softbal Wereldprestatie Zelden vertelde een foto het verhaal beter dan deze van Britt Vonk uit de openingswedstrijd van het WK softbal in Haarlem tegen de Verenigde Staten, het eerste WK op Europese bodem. De verbeten blik op het gezicht van de speelster van Oranje zegt alles over de inzet waarmee de softbalsters hun doel na hebben gejaagd. Uiteindelijk bleek de met 5-4 verloren wedstrijd tegen Taiwan in de groepsfase in elf innings het verschil tussen de vijfde en de zesde plek in de eindrangschikking. NOC*NSF had als eis gesteld dat Nederland vijfde diende te worden, waarna er een streep door de subsidies ging. Wat rest voor de meiden van Craig Montvidas is trots en een ongewisse toekomst. Wat: WK softbal Wanneer: 15 t/m 24 augustus 2014 Waar: Haarlem (Nederland)

20 Wat: ECWCW softbal (Sparks Neunkirchen) Wanneer: 6 september 2014 Waar: Porpetti (Italië) Foto Fred Versluis SEP Softbal Golden girls Alles wat de softbalsters van Oolders Omaco Sparks Haarlem dit jaar aanraakten, veranderde in goud. In binnen- en buitenland was de Haarlemse club ongenaakbaar. Sparks onttroonde in de Holland Series Hotel Ambassador cc Terrasvogels als landskampioen door de best-of-serie in de minimale drie duels te winnen (8-1, 8-1 en 0-1); sterker, het verloor geen enkele wedstrijd in de hoofdklasse. Juni Francisca werd gekozen tot coach van het jaar, Karin Tuk was beste slagvrouw, Homerun Queen plus MVP, Dagmar Bloeming de beste pitcher en Chantal Versluis de vrouw met de meeste gestolen honken én de MVP van de Holland Series. Als kers op de taart werd in het Italiaanse Porpetti ook nog de European Cup Winners Cup Women veroverd, met Saskia Kosterink als MVP. Niet geheel verrassend werd Sparks ook nog uitgeroepen tot Haarlemse Sportploeg van het Jaar.

21 SEP Honkbal Succes als bindmiddel Als je wint, heb je vrienden. Steeds meer bedrijven en organisaties herkennen de internationale kracht van het Nederlandse honkbal. Zo prijkte tijdens het Europees kampioenschap ineens de naam adidas op de outfits van de honkballers. Het wereldberoemde Duitse sportmerk was o.a. terug te zien op de schoenen, trainingspakken en slaghandschoenen van de spelers. Maar ook een groot hotelconcern als Van der Valk verbond zich als vriend aan de KNBSB, dat in 2014 zijn marketing- en commerciële positie voor de toekomst bepaalde. Daarbij vormen de successen van het nationale honkbalteam, met spelers van het Koninkrijk der Nederlanden, het belangrijkste uithangbord van de bond. De wereldtitel in 2011, het bereiken van de halve finales bij de World Baseball Classic in 2013 en de Europese titel zijn prestaties die internationaal tot de verbeelding spreken. En wie wil daar nou niet bij horen!? Wat: France International Baseball Tournament Wanneer: 6 t/m 9 september 2014 Waar: Sénart (Frankrijk)

22 SEP Honkbal Een wereld van verschil David tegen Goliath. Mike Bolsenbroek gooide tegen Giekenland (11-0) een perfect game voor het Nederlands honkbalteam. Waar sommige Grieken niet eens wisten hoe ze een knuppel moesten vasthouden, produceerde Oranje bij het Europees kampioenschap in Tsjechië een regen aan homeruns. Nog belangrijker was het voltooien van de heilige missie Europees kampioen te worden. Daartoe werd aartsrivaal Italië tot tweemaal toe verslagen. De Europese titel is weer thuis! Wat: EK honkbal Wanneer: 12 t/m 21 september 2014 Waar: Ostrava en Brno (Tsjechië) Foto s Henk Seppen

23 Wat: MLB Fall Tournament Wanneer: 29 september t/m 4 oktober 2014 Waar: Hoofddorp (Nederland) Foto s Rob Jelsma OKT Honkbal De sterren van morgen Over één ding zijn alle betrokkenen het eens: de eerste editie van het Major League Fall Tournament in 2014 is een groot succes geworden. Van 29 september t/m 4 oktober kwamen op het prachtige nieuwe honkbalcomplex in Hoofddorp de sterren van morgen in actie. Honkbaltalenten van 15 t/m 19 jaar uit de Koninkrijksdelen, Italië, Duitsland en Nederland namen het tegen elkaar op in aantrekkelijke wedstrijden. De vier deelnemende landen vaardigden hun door Major League Baseball ondersteunde Academyteams af. Het team van Dutch Caribbean won het toernooi door vijf van de zes duels te winnen.

24 OKT Honkbal Opvallende verschijning Bas de Jong is al drie seizoenen op rij de beste slagman van de Nederlandse hoofdklasse. Bovendien werd hij net als in 2013 gekozen tot Meest Waardevolle Speler. Leuk al die individuele prijzen, maar de honkballer van L&D Amsterdam was liever met zijn club kampioen van Nederland geworden. De Amsterdammers namen in de Holland Series een riante 3-1 voorsprong, die uiteindelijk toch niet zo riant bleek. Deze foto s van de man met de opvallende geelzwarte sokken zijn gemaakt tijdens de zesde wedstrijd, die met 8-3 door DOOR Neptunus werd gewonnen, waardoor het 3-3 werd in de best-of-seven. De NOS was getuige. Wat: Holland Series (Game 6 DOOR Neptunus L&D Amsterdam) Wanneer: 11 oktober 2014 Waar: Rotterdam (Nederland) Foto s Rob Jelsma

25 Wat: Holland Series (Game 7 DOOR Neptunus L&D Amsterdam) Wanneer: 12 oktober 2014 Waar: Rotterdam (Nederland) Foto s Rob Jelsma OKT Honkbal Pure reclame Dat had hij zelf ook nooit kunnen dromen. Dat Berry van Driel nog eens als startende werper de heuvel zou beklimmen in de zevende en beslissende wedstrijd van de Holland Series. De van beroep reliever kweet zich voortreffelijk van zijn taak. In een rechtstreeks duel met niemand minder dan Rob Cordemans stapte Van Driel als winnaar van de heuvel (1-0), voor de tweede keer in een razend spannende finaleserie. DOOR Neptunus werkte een 3-1 achterstand in wedstrijden weg tegen L&D Amsterdam en veroverde voor de vijftiende keer in de clubgeschiedenis de landstitel. Van Driel werd uitgeroepen tot MVP van de Holland Series. De hele serie was pure reclame voor het honkbal.

26 DEC Honkbal / Softbal Sterrenparade Bas de Jong en Karin Tuk waren de grote winnaars van Stars Awards 2014, de uitreiking van de seizoensprijzen in het honkbal en softbal. De Jong (niet op de foto) is de vijfde speler ooit die twee jaar op rij door de KNBSB is uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler in de honkbal hoofdklasse. Hij won bovendien voor het derde jaar op rij de prijs voor de beste slagman. Bij de softbalsters werd Tuk gekozen tot beste speelster van de hoofdklasse. Bovendien was de softbalster van Oolders Omaco Sparks Haarlem de beste slagvrouw van 2014 met een slaggemiddelde van maar liefst.548. Op de achterkant van dit fotoalbum kunt u zien wie er met de prijzen vandoor gingen. Wat: Stars Awards Wanneer: 13 december 2014 Waar: Rotterdam (Nederland)

27 Wat: Curacao Baseball Week Wanneer: 1 t/m 5 december 2014 Waar: Tio Daou Ball Park (Willemstad, Curaçao) Foto CBW DEC Honkbal Blije gezichten Ze waren er weer allemaal. Van Andrelton Simmons tot Jurickson Profar. Van Mariekson Didi Gregorius tot Jonathan Schoop. De profs die de rest van het jaar actief zijn in de Amerikaanse honkbalstadions luisterden voor de tweede maal de Curaçao Baseball Week op met hun aanwezigheid. Dit tot groot enthousiasme van de ruim tweehonderd kids die meededen aan de clinics op het Tio Daou Ball Park. Bondscoach Steve Janssen van het Nederlands Koninkrijksteam was een van de sprekers tijdens de Coach Seminars voor ruim dertig lokale coaches. De Curaçao Baseball Week begint een blijvertje te worden.

28 Wat: European Coach Clinic Wanneer: 13 en 14 december 2014 Waar: Rotterdam (Nederland) DEC Honkbal / Softbal Kennisoverdacht Aan grote namen wederom geen gebrek bij de 28ste editie van de European Coach Clinic, in 2014 voor het eerst gehouden in het fraaie Hotel Van der Valk Rotterdam-Blijdorp, dat zich een voortreffelijk gastheer toonde. Een van de sprekers die haar kennis met de coaches deelde tijdens de clinics en workshops, was niemand minder dan Michele Smith, een softballegende in eigen land. Op de foto spijkert de Amerikaanse de deelnemers aan de ECC bij over de kunst van het slaan. Andere clinicians waren o.a. honkbalcoach Jerry Weinstein, werkzaam in de organisatie van de Colorado Rockies en pitcherstrainer Kyle Boddy. En met oud Major League-umpire Larry Young kwamen dit keer ook de scheidsrechters ruim aan hun trekken.

29 DEC Honkbal Geen woorden, maar daden Het was geen afscheid, want in het leven van Robert Eenhoorn zal honkbal altijd een belangrijke plek innemen. De voormalig korte stop van de New York Yankees verruilde in 2014 zijn baan als technisch directeur honkbal bij de KNBSB voor het voetbal. Eredivisieclub AZ lokte hem naar Alkmaar, als algemeen directeur, een mooi compliment voor Eenhoorn en de KNBSB. Op 13 december stonden de Stars Awards in het teken van het bedanken van de Rotterdammer, want onder zijn leiding is het Nederlandse honkbal opgeklommen naar de vijfde plek op de wereldranglijst. Geen woorden, maar daden! Maurits Hendriks, Joop Alberda, Earnest Stewart, ze waren er allemaal bij. Natuurlijk ook Hensley Meulens, een andere oud-yankee, die Nederland in 2013 naar de halve finale van de World Baseball Classic leidde. Twee grootheden uit het Nederlandse honkbal samen op één podium. Wat: Bedanken Robert Eenhoorn Wanneer: 13 december 2014 Waar: Rotterdam (Nederland)

30 2014 KNBSB Dank aan alle sponsors, partners en suppliers voor hun steun:

31

32 2014 KNBSB Alle kampioenen Honkbal Pupillen 1e competitiedeel Honkbal Pupillen 1e klasse A: Amsterdam Pirates Honkbal Pupillen 2e klasse A: Eagles Honkbal Pupillen 2e klasse B: Centrals Honkbal Pupillen 2e klasse C: Cromtigers Honkbal Pupillen 2e klasse D: Onze Gezellen Honkbal Pupillen 2e klasse E: Kinheim Wit Honkbal Pupillen 2e klasse F: Orioles Honkbal Pupillen 2e klasse G: Hellevoet Athletics Honkbal Pupillen 2e klasse H: Kickers Honkbal Pupillen 2e klasse K: Quick Amersfoort Honkbal Pupillen 2e klasse L: n.v.t. Honkbal Pupillen 3e klasse A: Drachten Diamonds Honkbal Pupillen 3e klasse B: Blue Socks Honkbal Pupillen 3e klasse C: Urbanus en Double Stars Honkbal Pupillen 3e klasse D: Rooswijk 2 Honkbal Pupillen 3e klasse E: Flags Honkbal Pupillen 3e klasse F: TIW Survivors Honkbal Pupillen 3e klasse G: Houten Dragons Honkbal Pupillen 3e klasse H: Falcons 2 Honkbal Pupillen 3e klasse K: Blue Birds 2 Honkbal Pupillen 3e klasse L: Orioles 2 Honkbal Pupillen 3e klasse M: Wizards of Boz Honkbal Pupillen 3e klasse N: Nuenen Honkbal Pupillen 3e klasse P: Sunville Red Tigers Honkbal Pupillen 2e competitiedeel Honkbal Pupillen 1e klasse A: Amsterdam Pirates Honkbal Pupillen 2e klasse A: Eagles Honkbal Pupillen 2e klasse B: Domstad Dodgers Honkbal Pupillen 2e klasse C: Cromtigers Honkbal Pupillen 2e klasse D: Onze Gezellen Honkbal Pupillen 2e klasse E: DSS, Hoofddorp Pioniers 2, Rooswijk en Kinheim Rood Honkbal Pupillen 2e klasse F: Blue Birds Honkbal Pupillen 2e klasse G: Kickers Honkbal Pupillen 2e klasse H: Twins 2 Honkbal Pupillen 2e klasse K: Red Caps Honkbal Pupillen 2e klasse L: Alphians Honkbal Pupillen 3e klasse A: Drachten Diamonds Honkbal Pupillen 3e klasse B: Blue Socks Honkbal Pupillen 3e klasse C: Cromtigers 2 Honkbal Pupillen 3e klasse D: Olympia Haarlem Honkbal Pupillen 3e klasse E: Ban-Topa Future Stars Honkbal Pupillen 3e klasse F: Amsterdam Pirates 4 Honkbal Pupillen 3e klasse G: Green Hearts Honkbal Pupillen 3e klasse H: Falcons 2 Honkbal Pupillen 3e klasse K: Braves Honkbal Pupillen 3e klasse L: Portland Poema s Honkbal Pupillen 3e klasse M: Boosters Honkbal Pupillen 3e klasse N: All in Honkbal Pupillen 3e klasse P: Sunville Red Tigers Honkbal Aspiranten Honkbal Aspiranten Elite: Rabbits Honkbal Aspiranten 1e klasse A: UVV Honkbal Aspiranten 1e klasse B: RCH-Pinguïns Honkbal Aspiranten 1e klasse C: Twins Honkbal Aspiranten 2e klasse A: HCAW 3 Honkbal Aspiranten 2e klasse B: Quick Amersfoort Honkbal Aspiranten 2e klasse C: Double Stars Honkbal Aspiranten 2e klasse D: Thamen Honkbal Aspiranten 2e klasse E: Storks Honkbal Aspiranten 2e klasse F: Zwijndrecht Honkbal Aspiranten 2e klasse G: Roef! Honkbal Aspiranten 3e klasse A: Bedrocks Honkbal Aspiranten 3e klasse B: ESCA Arnhem Rhinos Honkbal Aspiranten 3e klasse C: Nieuwegein Diamonds Honkbal Aspiranten 3e klasse D: Sullivan s Green Devils Honkbal Aspiranten 3e klasse E: Falcons Honkbal Aspiranten 3e klasse F: Biënto Honkbal Aspiranten 3e klasse G: Portland Poema s Honkbal Aspiranten 3e klasse H: Roef! 2 Honkbal Aspiranten 3e klasse K: Cheetahs Honkbal Junioren Honkbal Junioren Elite: n.v.t. Honkbal Junioren Topklasse: UVV Honkbal Junioren 1e klasse C: HCAW Honkbal Junioren 2e klasse A: Bedrocks Honkbal Junioren 2e klasse B: Nieuwegein Diamonds Honkbal Junioren 2e klasse C: Alcmaria Victrix Honkbal Junioren 2e klasse D: Blue Birds Honkbal Junioren 2e klasse E: Schiedam Honkbal Junioren 2e klasse F: Nuenen Honkbal Junioren 3e klasse A: Red Caps 2 Honkbal Junioren 3e klasse B: Onze Gezellen Honkbal Junioren 3e klasse C: Hellevoet Athletics Honkbal Junioren 3e klasse D: Indians Honkbal Junioren 3e klasse E: Moorfielders Honkbal Senioren Honkbal Hoofdklasse: Neptunus Honkbal Rookie League: HCAW Honkbal Overgangsklasse: DSS Honkbal 1e klasse: Adegeest Honkbal 1e klasse A: RCH-Pinguïns 2 Honkbal 1e klasse B: Adegeest Honkbal 2e klasse A: ESCA Arnhem Rhinos Honkbal 2e klasse B: Alcmaria Victrix Honkbal 2e klasse D: Schiedam Honkbal 2e klasse E: Hazenkamp Honkbal 3e klasse A: WHSC Honkbal 3e klasse B: Radboud Rangers Honkbal 3e klasse C: Quick Amersfoort 2 Honkbal 3e klasse D: Almere 90 3 Honkbal 3e klasse E: Onze Gezellen 2 Honkbal 3e klasse F: Birds Honkbal 3e klasse G: Saints Honkbal 3e klasse H: All In Honkbal 4e klasse A: Knights 2 Honkbal 4e klasse B: UVV 4 Honkbal 4e klasse C: Domstad Dodgers 4 en Nieuwegein Diamonds Honkbal 4e klasse D: Herons 2 Honkbal 4e klasse E: Terrasvogels en DSS 2 Honkbal 4e klasse F: Vennep Flyers 3 Honkbal 4e klasse G: Storks 3 Honkbal 4e klasse H: Hawks 2 Honkbal 4e klasse K: Hellevoet Athletics 2 Honkbal 4e klasse L: Indians Honkbal 4e klasse M: PSV 3 Honkbal 4e klasse N: Cheetahs Honkbal 5e klasse B: Sparks Haarlem 2 Honkbal 5e klasse C: Saints 2 Honkbal 5e klasse D: Jeka 3 Honkbal 5e klasse E: Cardinals 3 Honkbal 5e klasse F: Thamen 3 Softbal Pupillen 1e competitiedeel Softbal Pupillen 1e klasse A: Red Caps Softbal Pupillen 1e klasse B: Almere 90 Softbal Pupillen 1e klasse C: Flags Softbal Pupillen 1e klasse D: Schiedam en Catch Softbal Pupillen 1e klasse E: Cardinals Softbal Pupillen 1e klasse F: n.v.t. Softbal Pupillen 2e competitiedeel Softbal Pupillen 1e klasse A: Red Caps Softbal Pupillen 1e klasse B: Flags Softbal Pupillen 1e klasse C: DSS Softbal Pupillen 1e klasse D: Birds Softbal Pupillen 1e klasse E: Roef! en Gryphons Softbal Pupillen 1e klasse F: Blue Birds Softbal Aspiranten Softbal Cadetten Topklasse: Blue Angels Softbal Aspiranten 1e klasse A: UVV Softbal Aspiranten 1e klasse B: Herons Softbal Aspiranten 1e klasse C: Birds Softbal Aspiranten 1e klasse D: Olympia Haarlem Softbal Aspiranten 2e klasse A: Robur 58 2 Softbal Aspiranten 2e klasse B: Red Lions Softbal Junioren Softbal Junioren Topklasse: Blue Angels Softbal Junioren 1e klasse A: Kinheim Softbal Junioren 1e klasse B: Hoofddorp Pioniers Softbal Junioren 1e klasse C: Braves Softbal Junioren 1e klasse D: Saints Softbal Junioren 2e klasse A: Thamen Softbal Senioren Dames Softbal Dames Hoofdklasse: Sparks Haarlem Softbal Dames Overgangsklasse: Twins Softbal Dames 1e klasse Promotiepoule: Zwijndrecht Softbal Dames 2e klasse A: Quick RedCaps Softbal Dames 2e klasse B: Cheetahs Softbal Dames 3e klasse A: Zuidvogels Softbal Dames 3e klasse B: Sparks Haarlem 3 Softbal Dames 3e klasse D: Red Lions Softbal Dames 3e klasse E: Neptunus 2 Softbal Dames 4e klasse A: Drachten Diamonds Softbal Dames 4e klasse B: WSB 2 Softbal Dames 4e klasse C: Falcons Softbal Dames 4e klasse D: Herons Softbal Dames 4e klasse E: TIW Survivors Softbal Dames 4e klasse F: DVH 2 Softbal Dames 4e klasse G: Adegeest 2 Softbal Dames 4e klasse H: Euro Stars 3 Softbal Dames 4e klasse K: Cardinals Softbal Dames 4e klasse L: Zwijndrecht 3 Softbal Dames 5e klasse A: Almere 90 3 Softbal Dames 5e klasse B: Amsterdam Pirates 4 Softbal Dames 5e klasse C: Olympia Haarlem 5 Softbal Senioren Heren Softbal Heren 1e klasse: Hoofddorp Pioniers Softbal Heren 1e klasse B: Hoofddorp Pioniers Softbal Heren 1e klasse C: Nieuwegein Diamonds Softbal Heren 2e klasse A: TIW Survivors Softbal Heren 2e klasse B: RCH-Pinguïns Softbal Heren 2e klasse C: Blue Devils Softbal Heren 2e klasse D: Blue Socks Softbal Heren 2e klasse E: Storks Softbal Heren 2e klasse F: Spraks Haarlem Softbal Heren 3e klasse A: Double Stars Softbal Heren 3e klasse B: Thamen 3 Softbal Heren 3e klasse C: DVH 2 Softbal Heren 3e klasse D: Zuidvogels 3 Softbal Heren 3e klasse E: Quick Amersfoort 3 Softbal Heren 3e klasse F: ESCA Arnhem Rhinos Softbal Heren 3e klasse G: Power 66 Softbal Heren 3e klasse H: Wateringse Veld Softbal Heren 3e klasse K: Ridderkerk Rowdies Softbal Heren 3e klasse L: Neptunus Softbal Heren 3e klasse M: Schoten 3 Winaars Stars Awards 2014 Honkbal Meest Waardevolle Speler: Bas de Jong (L&D Amsterdam) Beste slagman: Bas de Jong (L&D Amsterdam) Beste werper: Kevin Heijstek (L&D Amsterdam) Homerun King: Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim) Meeste gestolen honken: Roeland Henrique Jr. (L&D Amsterdam) Guus van der Heijden Memorial Trophy: Stijn van der Meer (DOOR Neptunus) Roel de Mon Award: Maickel Rietel (Mr.Cocker HCAW) Ron Fraser Award: Paul Brands (Pioniers Rookies) MVP Holland Series: Berry van Driel (DOOR Neptunus) Coach of the Year: Steve Janssen (Nederland) Leen Volkerijk Award: Peter van Dalen Bill Arce Award: Robin van Doornspeek Softbal Meest waardevolle Speelster: Karin Tuk (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Beste slagvrouw: Karin Tuk (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Beste werpster: Dagmar Bloeming (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Homerun Queen: Karin Tuk (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Meeste gestolen honken: Chantal Versluis (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Egbert v/d Sluis Memorial: Jessie van Aalst (Hotel Ambassador Terrasvogels), beste jeugdinternational Riet Vermaat-trofee: Quincey Catsburg (DSS), voor beste jeugdwerpster Bep van Beijmerwerdt-trofee: Isa Los (Tex Town Tigers), voor meest veelbelovende jeugdspeelster MVP Holland Series: Chantal Versluis (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Coach of the Year: Juni Francisca (Oolders Omaco Sparks Haarlem) Nol Houtkamp Award: Fred Remmers en Bart van Knegsel The Slugger: Organisatiecomité WK Softbal

# Team GW W G V MIN Pnt. 1 Tex Town Tigers Oolders Omaco Sparks Haarlem

# Team GW W G V MIN Pnt. 1 Tex Town Tigers Oolders Omaco Sparks Haarlem Van Competitiezaken KNBSB Datum 21 oktober 2015 Onderwerp Overzicht eindstanden Softbal-competities seizoen 2008 SOFTBAL DAMES HOLLAND SERIES Oolders Omaco Sparks Haarlem, Tex Town Tigers 1 Tex Town Tigers

Nadere informatie

Wedstrijdsport Senioren HB en SB. DOELGROEPENOVERLEG 25 oktober 2014

Wedstrijdsport Senioren HB en SB. DOELGROEPENOVERLEG 25 oktober 2014 Wedstrijdsport Senioren HB en SB DOELGROEPENOVERLEG 5 oktober 01 Doel Doel van deze bijeenkomst is te komen tot een advies aan de Kolom Breedtesport ten aanzien van seniorencompetities richting de toekomst.

Nadere informatie

Bijeenkomst Nieuwe bestuurders

Bijeenkomst Nieuwe bestuurders Bijeenkomst Nieuwe bestuurders Roy Vink Manager Breedtesport Corinne van de Griendt Accountmanager Hans Verwaaijen - Accountmanager Waarom doen wij dit? Producten en diensten Grand Slam! Ambitie Clusterbijeenkomsten

Nadere informatie

Roken verboden in sportkantines. 11 april, 2008. Beste leden en donateurs van O.V.V.O.

Roken verboden in sportkantines. 11 april, 2008. Beste leden en donateurs van O.V.V.O. 11 april, 2008 Opgericht: 17 oktober 1915 Jaargang 8 Nr. 2 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Voorzitter: Penningmeester: Josée van Erve 020-6933220

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Honkbal Verenigingsport Gesloten competities

Competitiebepalingen. Honkbal Verenigingsport Gesloten competities Competitiebepalingen Honkbal Verenigingsport 2019 Gesloten competities 5 april 2019 Inhoud ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN (1)... 3 Contactgegevens afdeling Competitiezaken... 3 Doorgeven van wedstrijdwijzigingen...

Nadere informatie

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9 INHOUDSOPGAVE Voorwoord...4 Inleiding...5 Eerste oefenwedstrijd...6 The Hawks D.S.S. 4-13...6 Hawks morele winnaar van het weekend na 2 e plaats op eigen Rob Noorlander toernooi...7 The Hawks Sparta /

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 8

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 8 SB1: Afgelopen zaterdag (20 april) speelde SB1 haar 1 e twee thuiswedstrijden van seizoen 2013. De 1th pitch werd gegooid door Gaby Hutten en de pupil van de week: Mayke van Doleweerd (zie inzet). Batgirls:

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2017

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2017 Competitiebepalingen Honkbal Topsport 2017 27 maart 2017 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn: Roy Vink Manager

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 13

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 13 Vakantie voorbij. Hij begint en is zoweer voorbij de vakantie. Nu we allemaal weer uitgerust zijn hebben we ook weer zin om onze mooie sport te beoefenen en weer mooie wedstrijden te gaan spelen. Voorbereidingen

Nadere informatie

Binnentrainingen voorbij:

Binnentrainingen voorbij: Binnentrainingen voorbij: In november startte SB1 en de HB pitchers en catchers al met hun trainingen in de zaal. In december sloten daar de overige teams bij aan, hetgeen betekende dat de meeste leden

Nadere informatie

TwinsTalk. In deze editie: Heren 1. Dames 1. Brabant Twins. Topdrukte bij Twins. 25 mei 2009. Jaargang 10, nummer 16.

TwinsTalk. In deze editie: Heren 1. Dames 1. Brabant Twins. Topdrukte bij Twins. 25 mei 2009. Jaargang 10, nummer 16. Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins TwinsTalk In deze editie: Heren 1... 1 Dames 1... 1 Brabant Twins... 1 Topdrukte bij Twins... 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Ballensponsor.... 2

Nadere informatie

Nummer augustus In deze Eye Catcher o.a.

Nummer augustus In deze Eye Catcher o.a. Nummer 14 31 augustus 2015 In deze Eye Catcher o.a. De ziekenboeg HB2 op kampioenenspoor?? Afsluiting van het seizoen Zet alvast in je agenda: Jeugdtoernooi 17 oktober After-Season Toernooi Familie/vrienden

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer juli Twins softbal steviger aan kop

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer juli Twins softbal steviger aan kop HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 15, nummer 26 Talk 21 juli 2014 Twins softbal steviger aan kop 1 Wedstrijden Honkbal 1 Wedstrijden Softbal 1 Waarneming

Nadere informatie

OEFENWEDSTRIJDEN EN TRAININGSTIJDEN OP DE SCHIEDAM-SITE

OEFENWEDSTRIJDEN EN TRAININGSTIJDEN OP DE SCHIEDAM-SITE Nummer 1 16 januari 2015 In deze Eye Catcher o.a. Indoor Cup Softbal Schiedam 16 t/m 18 januari Oefenwedstrijden en trainingstijden op de Schiedam-site Pinkstertoernooi 2015 Algemene Ledenvergadering donderdag

Nadere informatie

Informatie Landelijke BeeBalldag Fall editie Major League zondag 23 september

Informatie Landelijke BeeBalldag Fall editie Major League zondag 23 september Informatie Landelijke BeeBalldag 2012 Fall editie Major League zondag 23 september Beste coaches en BeeBallers, Met veel plezier verwelkomen wij jullie op de Landelijke Beeball dag Fall editie 2012. Het

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. 30 maart Jaargang 16, nummer 9. Laatste pitch Remco Gorisse

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. 30 maart Jaargang 16, nummer 9. Laatste pitch Remco Gorisse HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Laatste pitch Remco Gorisse.. 1 Daniel en Chris winning the Aussie championship.......... 1 Wedstrijden Honkbal...... 2 Wedstrijden

Nadere informatie

HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe!

HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe! HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe! Let s Play Ball & have fun Roef! Kleding informatie: Nu de wintertrainingen in volle gang zijn, is hier

Nadere informatie

Knock, knock competition is about to start

Knock, knock competition is about to start Jaargang 8 Nummer 3 Zoetermeer, 3 april 2018 Contact: squeeze@birds-zoetermeer.nl Knock, knock competition is about to start Iedereen heeft inmiddels het gras alweer betreden. Door de kou in maart zijn

Nadere informatie

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 18, nummer 11 Talk 3 april 2017 In deze editie: Start of the Season toernooi voor U20 teams Start of the Season toernooi

Nadere informatie

Datum : zaterdag 28 januari 2017 Locatie : Huis van de Sport, Ine Schalkwijkzaal, Nieuwegein

Datum : zaterdag 28 januari 2017 Locatie : Huis van de Sport, Ine Schalkwijkzaal, Nieuwegein Datum : zaterdag 28 januari 2017 Locatie : Huis van de Sport, Ine Schalkwijkzaal, Nieuwegein Aanwezig bestuur: Ron Schel (voorzitter), Joost Comperen (PR en communicatie), Frits. Mulder (bestuurslid honkbal)

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Softbal Verenigingsport Gesloten competities

Competitiebepalingen. Softbal Verenigingsport Gesloten competities Competitiebepalingen Softbal Verenigingsport 2019 Gesloten competities 19 maart 2019 Inhoud ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN (1)... 3 Contactgegevens afdeling Competitiezaken... 3 Doorgeven van wedstrijdwijzigingen...

Nadere informatie

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris,

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris, Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen Afdeling: Contactpersoon: Referentie: Competitiezaken Jacco Lansbergen 2016/323 Datum: E-mail: Onderwerp: 4 januari 2017 competitie@knbsb.nl

Nadere informatie

Heren 3. Dames maart Jaargang 11, nummer 12

Heren 3. Dames maart Jaargang 11, nummer 12 Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Heren 3............. 1 Dames 3............. 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Wedstrijden Softbal.... 2 Trainingskamp aspiranten 2 Wedstrijdbeelden

Nadere informatie

Ook dit jaar organiseert The Orioles het Warming-Up jeugd honkbaltoernooi.

Ook dit jaar organiseert The Orioles het Warming-Up jeugd honkbaltoernooi. Versie 21-03-2016 Inhoudsopgave Welkom 3 The Orioles.. 4 Adres Parkeren Toernooi organisatie Contact informatie Algemene mededelingen.. 4 Kantine Foto s Veldindeling 5 Toernooireglement Warming-up Toernooi

Nadere informatie

NK Little League Programmaboek

NK Little League Programmaboek NK Little League 2019 Programmaboek 1 Welkom Welkom bij het NK Little league 2019 wat dit jaar gespeeld zal worden op de velden van Almere 90 in Almere en Zuidvogels in Huizen. We zijn er trots op dat

Nadere informatie

Baseball in the Woods 2011 Zaterdag 8 oktober, Honk- en Softbalvereniging Robur 58

Baseball in the Woods 2011 Zaterdag 8 oktober, Honk- en Softbalvereniging Robur 58 Baseball in the Woods 2011 Zaterdag 8 oktober, Honk- en Softbalvereniging Robur 58 Locatie: Sportpark Orderbos 41 7313 HN Apeldoorn T 055 355 34 74 Robur 58 heet u van harte welkom bij Baseball in the

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer april 2014

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer april 2014 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 15, nummer 10 Talk 1 april 2014 Heren 1 Sportploeg van het jaar Gemeente Oosterhout..... 1 Wedstrijden Honkbal......

Nadere informatie

NK Little League Programmaboekje

NK Little League Programmaboekje NK Little League 2019 Programmaboekje 1 Openingsceremonie Op zaterdag, zondag en maandag gaan de deuren van Almere 90 om 07:30 open. Om 08:15 staan alle spelers/ speelsters van de 10 regio s klaar zodat

Nadere informatie

TwinsTalk. Euro Stars kampioen, Gryphons en Jeka degraderen. Heren 1 thuis tegen Gryphons

TwinsTalk. Euro Stars kampioen, Gryphons en Jeka degraderen. Heren 1 thuis tegen Gryphons Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins TwinsTalk In deze editie: 1e Klasse Honkbal beslist 1 Heren 1 thuis tegen Gryphons... 1 Heren 1... 1 Dames 1... 1 Top Junioren.... 2 Top Aspiranten...

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer april 2015

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer april 2015 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 16, nummer 10 Talk 6 april 2015 Nog 4 nachtjes slapen en dan is het zo ver... Opening Day!..... 1 Wedstrijden Honkbal......

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer augustus Honkbal Senioren 1 (1t/m6)

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer augustus Honkbal Senioren 1 (1t/m6) HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 13, nummer 30 Talk 27 augustus 2012 Dames 1 wint niet van Gryphons 1 Verlies en winst voor Honkbal Junioren 1 1 Wedstrijden

Nadere informatie

Talk. Heren 1. Het informatiebulletin. softbalvereniging twins. 29 augustus Jaargang 12, nummer 32. Heren 1...1

Talk. Heren 1. Het informatiebulletin. softbalvereniging twins. 29 augustus Jaargang 12, nummer 32. Heren 1...1 Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins Talk Jaargang 12, nummer 32 29 augustus 2011 In deze editie: Heren 1...........1 Dames 1 stellen door winst op TTT hoofdklasse veilig....1 Wedstrijden

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2018

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2018 Competitiebepalingen Honkbal Topsport 2018 8 januari 2018 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn: Roy Vink Manager

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer april Foto s Heren-1 tegen Zwijndrecht

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer april Foto s Heren-1 tegen Zwijndrecht HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Foto s Heren-1 tegen Zwijndrecht1 Wedstrijden Honkbal...... 2 Moederdag op zaterdag 10 mei bij Twins in teken van Pink Ribbon.

Nadere informatie

Vraag een team genoot om samen de wedstrijd als batgirl/boy mee te maken en meld je aan! Wil je meer informatie? Email bakelj@gmail.

Vraag een team genoot om samen de wedstrijd als batgirl/boy mee te maken en meld je aan! Wil je meer informatie? Email bakelj@gmail. BAT GIRLS Ik wil graag in deze nieuwsbrief een oproep doen aan alle meiden en jongens van de pupillen en aspiranten teams van Roef!. Voor de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 zoeken we Batgirls en

Nadere informatie

Via SSK Schiedam-items bestellen. Nummer 2 4 februari In deze Eye Catcher o.a.

Via SSK Schiedam-items bestellen. Nummer 2 4 februari In deze Eye Catcher o.a. Nummer 2 4 februari 2015 In deze Eye Catcher o.a. Penningmeester van het jaar 2015 Graag alle wijzigingen via de site Oefenwedstrijden en trainingstijden op de Schiedam-site Pinkstertoernooi 2015 Gebruik

Nadere informatie

CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS

CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS Maart 2014 Agenda Welkom en inleiding Voorstelronde Mededelingen - G-honkbal op Menukaart Sportimpuls - NK Little League 14-15 juni Vrijwilligers Pauze KNBSB Structuur

Nadere informatie

Sponsorvoorstel. Honkbal en Softbal club Almere 90

Sponsorvoorstel. Honkbal en Softbal club Almere 90 Sponsorvoorstel Honkbal en Softbal club Almere 90 Sponsoring van honkbal en softbal Club Almere 90 Stel je voor Alle mogelijkheden die een sportclub kan bieden zoals naamsbekendheid voor jouw merk in de

Nadere informatie

Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi

Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi 26 & 27 maart 2016 textowntigers.nl 5 e Jeugd Lentetoernooi TEX TOWN TIGERS 2016 PROGRAMMA Zaterdag en zondag 26 en 27 maart 2016 Sportpark Kroedkotten- Kotkampweg

Nadere informatie

Dames Roef! promoveren naar de Overgangsklasse!

Dames Roef! promoveren naar de Overgangsklasse! Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Dames Roef! promoveren naar de Overgangsklasse! 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Wedstrijden Softbal.... 2 Foto s............... 3

Nadere informatie

KNBSB HOME PLATE. waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB veertiende jaargang nummer 15 woensdag 16 april 2014

KNBSB HOME PLATE. waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB veertiende jaargang nummer 15 woensdag 16 april 2014 KNBSB HOME PLATE waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB veertiende jaargang nummer 15 woensdag 16 april 2014 Honkbal Hoofdklasse & Softbal Dames Hoofdklasse Play-By-Play COLOFON Redactieadres

Nadere informatie

Herinnering Jeugdkamp 2014: Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 3

Herinnering Jeugdkamp 2014: Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 3 Herinnering Jeugdkamp 2014: Het jeugdkamp 2014 staat voor de deur en aanmelden kan nu al! In het weekend van vrijdag 21 t/m zondag 23 maart wordt voor alle jeugdteams een fantastisch programma in elkaar

Nadere informatie

Tweemaal winst voor Dames 1

Tweemaal winst voor Dames 1 Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Heren 1............. 1 Tweemaal winst voor Dames 1............. 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Ballensponsor......... 2 Wedstrijden

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer mei Twins houdt ongeslagen status

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer mei Twins houdt ongeslagen status HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 16, nummer 16 Talk 18 mei 2015 Twins houdt ongeslagen status 1 Dames delen de koppositie na puntendeling met UVV 1

Nadere informatie

COMPETITIEBEPALINGEN SOFTBAL TOPSPORT SEIZOEN 2016

COMPETITIEBEPALINGEN SOFTBAL TOPSPORT SEIZOEN 2016 COMPETITIEBEPALINGEN SOFTBAL TOPSPORT SEIZOEN 2016 (Definitieve versie 30-03-2016) 1 CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn: Roy Vink Manager Competitiezaken

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

vrienden van Anne van Dam

vrienden van Anne van Dam www.annevandam.com Anne van dam Van zwembad naar golfbaan is 19 jaar en woont haar hele leven al in Arnhem. Vanaf jongs af aan is ze sportief en heeft ze talent voor vrijwel alle sporten. Op een vakantie

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer augustus Twins is klaar voor DSS

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer augustus Twins is klaar voor DSS HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 15, nummer 29 Talk 11 augustus 2014 Twins is klaar voor DSS..... 1 Wedstrijden Honkbal...... 2 Wedstrijden Softbal.......

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2019

Nieuwsbrief Juli 2019 Jeugdcommissie Blue Birds Nieuwsbrief Juli 2019 2019 Na het jaar afgesloten te hebben met de succesvolle winterblues zijn we 2019 weer goed gestart met teams waarin nog ruimte voor groei was. Zowel op

Nadere informatie

Twins Gala maart Jaargang 11, nummer 10

Twins Gala maart Jaargang 11, nummer 10 Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Twins Gala 2010....... 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Gevonden!........... 2 Wedstrijden Softbal.... 3 Bardiensten 2010 per team

Nadere informatie

KNBSB Jaaroverzicht 2013

KNBSB Jaaroverzicht 2013 KNBSB Jaaroverzicht 2013 Inhoudsopgave Voorwoord Bob Bergkamp 2 Voorwoord Hans Meijer 3 Algemeen KNBSB-congres 4 VSK en Clusterbijeenkomsten 5 Topsport Nederlands team honkbal 6 Honkbal Jong Oranje 8 Talentontwikkeling

Nadere informatie

We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten.

We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten. Welkom op het Jeugd Lente Toernooi 2017 van Tex Town Tigers! We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten. Gezien de invulling van de teams belooft het weer een sterk

Nadere informatie

5. Overig Verder ontwikkelen en onderhouden van een voor de vereniging gebruiksvriendelijke en informatieve website.

5. Overig Verder ontwikkelen en onderhouden van een voor de vereniging gebruiksvriendelijke en informatieve website. BREEDTESPORT De Accountmanagers gaan de Clusterbijeenkomsten in mei en september 2014 gebruiken om samen met de verenigingen het werven van kader te bespreken. Hoe kun je als vereniging kader werven? Daarvoor

Nadere informatie

Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter Beste clubleden, Voorwoord van de voorzitter Ik voldoe graag aan het verzoek van de redactie van de nieuwsbrieven, om als voorzitter van het hoofdbestuur, mijn wensen voor het nieuwe jaar kenbaar te maken.

Nadere informatie

Deze maand in the new strike:

Deze maand in the new strike: Opgericht: 17 oktober 1915 Nr.4 Februarii 2012 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Bestuur Voorzitter: Jan Willem Haak 0294-262016/06-23880545 Vice Voorzitter:

Nadere informatie

KNBSB HOME PLATE. waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 48 woensdag 27 november 2013

KNBSB HOME PLATE. waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 48 woensdag 27 november 2013 KNBSB HOME PLATE waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 48 woensdag 27 november 2013 Honkbal Hoofdklasse & Softbal Dames Hoofdklasse Play-By-Play COLOFON Redactieadres

Nadere informatie

HCAW JAN KORT BEEBALL TOERNOOI

HCAW JAN KORT BEEBALL TOERNOOI HCAW JAN KORT BEEBALL TOERNOOI ZONDAG 27 MEI 2018 Voorwoord Inhoudsopgave Beste Sportvrienden, Programma en Contactinformatie 4 Adres, Parkeren en Kantine 5 Zondag 27 mei is het weer zover! HCAW organiseert

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer oktober 2012

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer oktober 2012 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 13, nummer 36 Talk 8 oktober 2012 Dames 1 verliest serie promotie/ degradatie van Centrals..... 1 Uithuilen maar vooral

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer september Dubbele winst voor Honkbal Junioren 1

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer september Dubbele winst voor Honkbal Junioren 1 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 13, nummer 33 Talk 17 september 2012 Dubbele winst voor Honkbal Junioren 1 1 Softbal Pupillen 2: Terug op aarde 1

Nadere informatie

TwinsTalk. In deze editie: Heren 1. Dames 1. Brabant Twins. 18 mei Jaargang 10, nummer 15. softbalvereniging

TwinsTalk. In deze editie: Heren 1. Dames 1. Brabant Twins. 18 mei Jaargang 10, nummer 15. softbalvereniging Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins TwinsTalk In deze editie: Heren 1... 1 Dames 1... 1 Brabant Twins... 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Ballensponsor.... 2 Wedstrijden Softbal... 3

Nadere informatie

Seizoen met voorspoedig weer:

Seizoen met voorspoedig weer: Seizoen met voorspoedig weer: Dit voorjaar is er een geweest met bovengemiddeld lekker en zomers weer. Dit resulteerde in tot nu toe weinig afgelaste wedstrijden. Vorige maand startte we met Slow Pitch

Nadere informatie

Clusterbijeenkomst <cluster> september 2015

Clusterbijeenkomst <cluster> september 2015 Clusterbijeenkomst september 2015 Agenda Ontwikkelingen KNBSB Ambitie KNBSB komende jaren Onderwerpen door de verenigingen ingebracht Belangrijke data Intro Honkbal-Softbal Masterz Ontwikkelingen

Nadere informatie

KNBSB HOME PLATE. waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 45 woensdag 6 november 2013

KNBSB HOME PLATE. waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 45 woensdag 6 november 2013 KNBSB HOME PLATE waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 45 woensdag 6 november 2013 Honkbal Hoofdklasse & Softbal Dames Hoofdklasse Play-By-Play COLOFON Redactieadres

Nadere informatie

Talk. Foto s HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer maart 2014

Talk. Foto s HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer maart 2014 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Foto s.............. 1 Wedstrijden Honkbal...... 2 Wedstrijden Softbal....... 2 Nieuwe kleedlokalen...... 2 Twins en Stichting

Nadere informatie

Clusterbijeenkomst <cluster> September 2016

Clusterbijeenkomst <cluster> September 2016 Clusterbijeenkomst September 2016 Programma Beleidsplan 2017+ Vitale verenigingen Ledengroei Top honkbal / softbal Financiën Marketing en communicatie Verenigingsonderwerpen Rondvraag Vitale

Nadere informatie

GEZOCHTGEZOCHTGEZOCHTGEZOCHT!!!!!!!!!!!!

GEZOCHTGEZOCHTGEZOCHTGEZOCHT!!!!!!!!!!!! Pagina 1 van 5 Jaargang 3, nummer 19, 1 juli 2002. Pagina 1 van 5 GEZOCHTGEZOCHTGEZOCHTGEZOCHT!!!!!!!!!!!! Zoals jullie allemaal weten komen eind augustus verschillende teams naar Oosterhout voor het internationaal

Nadere informatie

Talk. pmc europark. 19 september 2017 HET INFORMATIEBULLETIN VAN HONK- EN. SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 18, nummer 35

Talk. pmc europark. 19 september 2017 HET INFORMATIEBULLETIN VAN HONK- EN. SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 18, nummer 35 Talk HET INFORMATIEBULLETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 18, nummer 5 19 september 217 In deze editie: Twins sluit als koploper de nacompetitie af Twins sluit als koploper

Nadere informatie

HCAW JAN KORT BEEBALL TOERNOOI

HCAW JAN KORT BEEBALL TOERNOOI HCAW JAN KORT BEEBALL TOERNOOI ZONDAG 16 JUNI 2019 Voorwoord Inhoudsopgave Beste Sportvrienden, Programma en Contactinformatie 4 Adres, Parkeren en Kantine 5 Zondag 16 juni is het weer zover! HCAW organiseert

Nadere informatie

MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6

MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6 Leeftijd Artikel 2 t/m 18 jaar Speelveld Artikel 4 Knuppel Artikel 5 Aluminium knuppels met verhouding -5, baumbats of houten knuppels MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6 Wedstrijd Artikel 7 na

Nadere informatie

wederom toe te slaan toen Denzel Ongekende spanning tijdens de heylenweghen 3-4 scoorde. Pioniers

wederom toe te slaan toen Denzel Ongekende spanning tijdens de heylenweghen 3-4 scoorde. Pioniers Talk HET INFORMATIEBULLETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang, nummer 9 mei In deze editie: Tweemaal winst voor H eren tegen Hoofddorp Pioniers Tweemaal winst voor Heren tegen

Nadere informatie

Competitiebepalingen DNSL Golden League Silver League

Competitiebepalingen DNSL Golden League Silver League Competitiebepalingen DNSL 2018 Golden League Silver League 8 januari 2018 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn:

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

Competitiebepalingen DNSL 2017

Competitiebepalingen DNSL 2017 Competitiebepalingen DNSL 2017 Golden League Silver League 27 februari 2017 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn:

Nadere informatie

Eerste Hollandse avond een succes!

Eerste Hollandse avond een succes! Eerste Hollandse avond een succes! Op zaterdag 28 december 2013 hielden we onze eerste Hollandse Avond in de Roef!-kantine. Vanaf 17.00 uur was iedereen welkom voor een kopje snert of tomatensoep, roggebrood

Nadere informatie

VROUWEN. één team één passie één doel

VROUWEN. één team één passie één doel VROUWEN één team één passie één doel Je hoeft geen visionair te zijn om te zien dat je hier met een enorme groeimarkt te maken hebt. Dat schept ook nieuwe kansen voor Roetgerink Mode en Schoenen. Paul

Nadere informatie

Talk. Het informatiebulletin. softbalvereniging twins. Jaargang 14, nummer mei Twins laat koploper zweten

Talk. Het informatiebulletin. softbalvereniging twins. Jaargang 14, nummer mei Twins laat koploper zweten Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Jaargang 14, nummer 19 Talk 27 mei 2013 Twins door dubbele zege op RCH aan kop............. 1 Twins laat koploper zweten... 1

Nadere informatie

Jaargang 1, nummer 11, 8 mei 2000 Blad 1 van 5

Jaargang 1, nummer 11, 8 mei 2000 Blad 1 van 5 Blad 1 van 5 Jaargang 1, nummer 11, 8 mei 2000 Blad 1 van 5 ALGEMENE LEDENVERGADERING. Wij blijven u er aan helpen herinneren dat de Algemene Ledenvergadering zal worden gehouden op 20 juni a.s. Agenda

Nadere informatie

TwinsTalk. In deze editie: Heren 1 Honkbal. 18 juni Jaargang 8, nummer 16 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS

TwinsTalk. In deze editie: Heren 1 Honkbal. 18 juni Jaargang 8, nummer 16 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS TwinsTalk In deze editie: Heren 1 Honkbal....... 1 Wedstrijden Honkbal.... 2 Peanuts............... 2 Wedstrijden Softbal..... 3 Little League...........

Nadere informatie

In deze editie: Heren 3 weer kampioen! Jaargang 11, nummer oktober Het informatiebulletin. softbalvereniging twins

In deze editie: Heren 3 weer kampioen! Jaargang 11, nummer oktober Het informatiebulletin. softbalvereniging twins Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Heren 3 weer kampioen! 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Wedstrijden Softbal.... 2 Play By Play........... 3 Twins shirt met het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Of denk jij of jouw zoon of dochter erover na om te gaan honk- of softballen bij WSB? Lees dan dit informatiepakket door. Hier vind je alle informatie voor

Nadere informatie

Per stadsbus van Connexxion richting Haarlem-Noord/Kennemer Gasthuis, locatie Noord, de lijnen 2,3, 73 en 75, halte Delftplein te Haarlem

Per stadsbus van Connexxion richting Haarlem-Noord/Kennemer Gasthuis, locatie Noord, de lijnen 2,3, 73 en 75, halte Delftplein te Haarlem R.K. HONKBAL en SOFTBALL VERENIGING "ONZE GEZELLEN" te Haarlem AAN: de Honkbal/Softbal-vereniging : TEAM: Aanvangstijd eerste wedstrijd:. uur. Dames en Heren, Hierbij heeft het bestuur van de R.K. Honkbal

Nadere informatie

Het doet ons veel plezier om voldoende nieuws te hebben voor een tweede Nieuwsbrief.

Het doet ons veel plezier om voldoende nieuws te hebben voor een tweede Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 2013 nr. 2 27 februari 2013 Geachte leden, Het doet ons veel plezier om voldoende nieuws te hebben voor een tweede Nieuwsbrief. In de eerste nieuwsbrief hebben we de nieuwe naam van de vereniging

Nadere informatie

Geachte lezer, Wij hopen dat u besluit onze vereniging te ondersteunen, misschien tot ziens op onze velden. Sponsorcommisie Drachten Diamonds

Geachte lezer, Wij hopen dat u besluit onze vereniging te ondersteunen, misschien tot ziens op onze velden. Sponsorcommisie Drachten Diamonds Geachte lezer, Met dit boekje willen wij u graag informeren over onze bijzondere vereniging en u introduceren in de fantastische familie sport honk en softbal. Misschien kunnen wij u zelfs bewegen zelf

Nadere informatie

Handleiding Slowpitch Softbal

Handleiding Slowpitch Softbal KNBSB Handleiding Slowpitch Softbal Een handleiding voor het opstarten van Slowpitch Softbal binnen uw honkbal- en softbalvereniging Corinne van de Griendt en Yaelle van Blanken 26-7-2017 Inhoud Wat is

Nadere informatie

Cluster/doelgroepenoverleg. Bespreken voorstellen kolommen

Cluster/doelgroepenoverleg. Bespreken voorstellen kolommen Cluster/doelgroepenoverleg Bespreken voorstellen kolommen Agenda Evaluatie seizoen 2017 Honkbal Topsport Softbal Topsport Aandachtspunten Breedtesport Honkbal Wedstrijdsport Senioren Jeugd Softbal Wedstrijdsport

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer augustus Twins met overmacht kampioen

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer augustus Twins met overmacht kampioen HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 16, nummer 28 Talk 17 augustus 2015 Twins met overmacht kampioen 1 Wedstrijden Honkbal 2 Wedstrijden Softbal 2 Topklasse

Nadere informatie

Talk. flexoclean. pmc europark. 19 september 2016 HET INFORMATIEBULLETIN VAN HONK- EN. SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 17, nummer 31

Talk. flexoclean. pmc europark. 19 september 2016 HET INFORMATIEBULLETIN VAN HONK- EN. SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 17, nummer 31 Talk HET INFORMATIEBULLETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 17, nummer 31 19 september 216 In deze editie: Twins leeft nog ondanks verlies Twins leeft nog ondanks verlies. 1

Nadere informatie

TwinsTalk. Hoosemans consultancy Oude Tilburgsebaan 67 4849 PM Dorst. In deze editie: Wateroverlast. Wedstrijdballen sponsor.

TwinsTalk. Hoosemans consultancy Oude Tilburgsebaan 67 4849 PM Dorst. In deze editie: Wateroverlast. Wedstrijdballen sponsor. HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS TwinsTalk In deze editie: Wateroverlast......... 1 Wedstrijdballen sponsor. 1 Wedstrijden Honkbal.... 2 Gezocht Gastgezin...... 2 Summercamp

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer oktober Twins en Centrals in evenwicht

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer oktober Twins en Centrals in evenwicht HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 13, nummer 35 Talk 1 oktober 2012 Twins en Centrals in evenwicht. 1 Junioren 1 softbal gaat voor het landskampioenschap.......

Nadere informatie

Talk. Houdoe en bedankt! HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer augustus 2012

Talk. Houdoe en bedankt! HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 13, nummer augustus 2012 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 13, nummer 27 Talk 6 augustus 2012 Houdoe en bedankt voor Benn Grice!.............. 1 Afscheid Benn Grice...... 2

Nadere informatie

KNBSB HOME PLATE. waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 49 woensdag 4 december 2013

KNBSB HOME PLATE. waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 49 woensdag 4 december 2013 KNBSB HOME PLATE waarin opgenomen officiële mededelingen van de KNBSB dertiende jaargang nummer 49 woensdag 4 december 2013 Honkbal Hoofdklasse & Softbal Dames Hoofdklasse Play-By-Play COLOFON Redactieadres

Nadere informatie

TwinsTalk. In deze editie: Dames 1 mist Play Offs. Softbal I bedankt supporters. 14 september Jaargang 10, nummer 32.

TwinsTalk. In deze editie: Dames 1 mist Play Offs. Softbal I bedankt supporters. 14 september Jaargang 10, nummer 32. Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins TwinsTalk In deze editie: Dames 1 mist Play Offs. 1 Softbal I bedankt supporters................. 1 Receptie 40 jaar Twins. 2 (Oud)Ledendag fantastisch

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer april 2014

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer april 2014 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 15, nummer 12 Talk 14 april 2014 Topweekend tijdens de opening van het seizoen 2014 1 Wedstrijden Honkbal 2 Wedstrijden

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer april Twins heeft geen kind aan debutant

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer april Twins heeft geen kind aan debutant HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 16, nummer 11 Talk 13 april 2015 Twins heeft geen kind aan debutant............... 1 Dames 1 begint met overwinning

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer augustus Twins softbal kan titel niet ontgaan

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer augustus Twins softbal kan titel niet ontgaan HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 16, nummer 30 Talk 31 augustus 2015 Twins softbal kan titel niet ontgaan1 Maximale support voor onze meiden a.s. zaterdag

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie