STERKE ANTWOORDEN? Met commentaar van. Reacties van winkels op de vraag hoe zij omgaan met de mensen die hun kleren maken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STERKE ANTWOORDEN? Met commentaar van. Reacties van winkels op de vraag hoe zij omgaan met de mensen die hun kleren maken."

Transcriptie

1 STERKE ANTWOORDEN? Met commentaar van Reacties van winkels op de vraag hoe zij omgaan met de mensen die hun kleren maken.

2

3 Na een oproep van Mirjam Sterk stuurden kijkers van Jij bent Sterk massaal een brief naar hun kledingwinkel. In die brief vroegen zij hoe de organisatie omgaat met de arbeidsomstandigheden van de mensen die hun kleding maakt, en of die ook fatsoenlijk kunnen leven van het loon dat zij betaald krijgen. Mensen mailden het antwoord van de winkels aan ons door, die vind je in dit boekje. Maar hoe weet je nou of het ook klopt wat de winkels schrijven? Daarom vroegen wij Rank a Brand om de brieven inhoudelijk te beoordelen. Doen de winkels het goed of maken zij zich er te makkelijk vanaf?

4 Het antwoord van.. Beste, We herkennen ons niet in het beeld dat in het programma Jij bent Sterk is weergegeven. Wij vinden het belangrijk dat klanten en belanghebbenden een evenwichtig beeld krijgen van H&M en van onze werkzaamheden. Daarom hebben wij alle vragen van de redactie over onze werkzaamheden in Cambodja uitgebreid schriftelijk beantwoord. In deze antwoorden geven we een heldere uiteenzetting van wat we doen m.b.t. de loonkwestie in Cambodja en in productielanden in het algemeen. Daarnaast hebben we aanvullende informatie gegeven met volledige openheid van zaken. In onze visie moeten werknemers van onze leveranciers in staat zijn om te leven van hun loon. We hebben deze eis opgenomen in onze gedragscode (Code of Conduct). Omdat wij geen fabrieken bezitten, bepalen en betalen wij niet de lonen van textielarbeiders. Wij eisen van onze leveranciers dat zij hun werknemers de lonen en de vergoedingen voor overuren betalen waar zij wettelijk recht op hebben en we controleren of zij dat doen. H&M s CEO Karl-Johan Persson heeft vorige maand een ontmoeting gehad met de Cambodjaanse premier om het belang van een jaarlijkse loonherziening en goed functionerende overleg organen in de (kleding)industrie bespreken. OOK H&M HEEFT NOG EEN LANGE WEG TE GAAN - Rank a Brand positieve invloed heeft op de maatschappij. De kledingindustrie is een arbeidsintensieve industrie en voor veel landen waar H&M kleding inkoopt, betekent dit een eerste stap naar industriële ontwikkeling die bijdraagt aan werkgelegenheid en economische groei. Als bedrijf willen we ervoor zorgen dat inkoop in deze landen bijdraagt aan een positieve ontwikkeling voor de gemeenschap en aan een beter leven voor de mensen die werkzaam zijn in de kledingindustrie. De gezondheid en veiligheid van werknemers in de fabrieken van onze leveranciers zijn onze hoogste prioriteit. Wij kunnen garanderen dat we alles doen wat we kunnen om er voor te zorgen dat onze gedragscode (Code of Conduct) wordt nageleefd. H&M werkt al meer dan 10 jaar met leveranciers in Cambodja. Op ons kantoor in Phnom Pen werken o.a. 4 fulltime controleurs (auditors) en 1 projectleider op het gebied van duurzaamheid. We zijn ons ervan bewust dat er uitdagingen zijn in Cambodja, maar we zijn ervan overtuigd dat onze aanwezigheid daar een We hebben direct contact gezocht met de Dignity fabriek waar Sophea Prom werkzaam is. Wij hebben de fabriek bezocht en de werkne-

5 H&M is goed op weg, vergeleken met de andere bekende modeketens. Zoals de brief al aangeeft, spant H&M zich duidelijk in voor de duizenden kledingmaaksters als Sophea. Ook is H&M een van de weinige modebedrijven die de lijst met toeleveranciers bekend heeft gemaakt. Daarmee toont het bedrijf een open houding om de lonen en arbeidsomstandigheden te verbeteren. Dit betekent echter nog niet dat het leven van Sophea en de andere kledingarbeidsters op dit moment goed is te noemen. Van leefbare lonen is nog echt geen sprake. Ook voor H&M is er dus nog een lange weg te gaan, om voor echt fatsoenlijke werkomstandigheden en inkomens te zorgen. De zinsnede Wij kunnen garanderen dat we alles doen wat we kunnen om er voor te zorgen dat onze gedragscode (Code of Conduct) wordt nageleefd is dan ook over de top. Er is genoeg ruimte om meer te doen, en ook H&M kán meer doen. mers geïnterviewd over hun situatie. Daarnaast hebben we gesproken met de vakbond CCAWDU, die een goede relatie heeft met deze fabriek. Incidenten met werknemers die onwel worden of flauwvallen zijn bij meerdere fabrieken in Cambodja voorgekomen, niet alleen bij leveranciers van H&M. H&M heeft direct gehandeld door een onderzoek te doen en een actieplan te ontwikkelen. Er zijn inmiddels veel veranderingen doorgevoerd bij de betreffende fabrieken die leverancier zijn van H&M. In 2013 zijn er geen meldingen over onwel geworden werknemers meer geweest bij onze leveranciers. Meer informatie is te vinden op: hm.com/en/about/sustainability.html

6 Het antwoord van.. Dank voor jouw . Fijn te horen dat je tevreden bent over onze kleding. We willen goed zijn voor de mensen binnen ons bedrijf en voor de wereld om ons heen. We werken samen met leveranciers over de hele wereld, die de beste kwaliteit kunnen leveren tegen de beste prijs. HEMA neemt alle stappen die binnen haar mogelijkheden liggen om te zorgen dat alle producten onder menswaardige en veilige omstandigheden worden geproduceerd. Zo stellen we hoge eisen aan onze leveranciers en hebben we inkoopkantoren in Sjanghai, Hongkong en Dhaka van waaruit we onze leveranciers veelvuldig bezoeken en controleren. We gaan in gesprek over verbeterpunten zoals het afsluiten van een ongevallenverzekering voor de medewerkers en het voorzien in brandblussers. Als een van de initiatiefnemers van de BSCI (Business Social Compliance Initiative), streven we ernaar dat al onze leveranciers voldoen aan de BSCI-standaard. De praktijk wijst uit dat dit voor veel leveranciers hoog gegrepen is. Maar we willen hen kansen bieden om dit niveau wel te bereiken. Volgens de BSCI Code of Conduct zijn leveranciers verplicht werknemers het minimum loon te betalen. Dit is per land verschillend. Het doel is dat alle leveranciers hun werknemers een leefbaar loon betalen, echter dit is ook een stap voor stap proces, waarbij rekening gehouden moet worden met de lokale dynamiek. In totaal hebben we in het Verre Oosten een paar honderd leveranciers met een veelvoud aan fabrieken. Wij weten wat er in fabrieken gebeurt zodat we, waar nodig, kunnen werken aan betere arbeidsomstandigheden. Dit is een continu proces. Het belangrijkste voor ons is dat we een voortdurende verbetering en ontwikkeling ervaren. Zolang dit het geval is, blijven we samenwerken met onze leveranciers. We realiseren ons ook dat één bedrijf geen oplossing kan bieden voor kwesties die de hele sector aangaan. Daarom werken we samen met andere retailers, leveranciers, overheden en ngo s om fundamentele positieve veranderingen teweeg te brengen die leiden tot een betere en hogere werkveiligheid.

7 In 2013 heeft HEMA besloten om, naast haar bestaande procedures ten aanzien van Social Compliance, het Bangladesh Brand en Veiligheids Akkoord mede te ondertekenen. In het Akkoord bundelen overheid, NGO s, en meer dan 100 merken en retailers hun krachten om gezondheids- en veiligheidsomstandigheden te verbeteren in de kledingindustrie Bangladesh. Voor meer informatie over hoe HEMA omgaat met arbeidsomstandigheden verwijs ik je door naar het verslag maatschappelijk verantwoord ondernemen op onze website. Hier EEN LEEFBAAR LOON IS NIET GEGARANDEERD - Rank a Brand wordt een en ander in genoemd en beschreven. Met vriendelijke groet, Hoofd Corporate Communicatie HEMA zet zich inderdaad actief in en geeft ook via haar website summier inzicht in de voortgang om het leven van arbeidsters zoals Sophea te verbeteren. HEMA vermeldt in haar eigen verslag over het het werken volgens de norm dat: de praktijk uitwijst dat dit voor veel leveranciers te hoog gegrepen is. HEMA toont met haar brief en verslag dan ook niet aan dat de het arbeidsters zoals Sophea op een aanvaardbaar niveau kunnen leven van hun noeste arbeid. De suggestie dat HEMA alle stappen neemt die binnen haar mogelijkheden liggen om te zorgen dat alle producten onder menswaardige en veilige omstandigheden worden geproduceerd, zorgt nog niet gelijk voor goede arbeidsomstandigheden voor kledingarbeidsters. Zo is een leefbaar loon bij de HEMA productie zeker niet gegarandeerd. Het bedrijf is redelijk op weg, maar kan echt wel beter.

8 Het antwoord van.. Het is mooi dat STEPS via deze reactie enige openheid geeft over de productie. Op de website van STEPS staat geen informatie over dit belangrijke onderwerp en daarmee is het merk automatisch een achterblijver op de Rank a Brandranglijst. Je staat als consument met goede wil buiten spel als de verantwoording van arbeidsomstandigheden niet goed toegankelijk is. Uit de reactie van STEPS wordt de consument ook niet veel wijzer. Zo is het niet duidelijk waar de medewerkers ter plekke precies op controleren, of dat het personeel hiertoe wel opgeleid is. Het bedrijf zegt dat de richtlijnen zoals ze zijn opgesteld door de International Labour Organisation gelden voor Steps, haar leveranciers en hun onder leveranciers. En dat Steps zorg heeft voor de gezondheid en veiligheid van eigen medewerkers, maar ook voor medewerkers van leveranciers die in hun opdracht produceren. Die uitspraken worden helaas niet concreet onderbouwd. STEPS schrijft ook niets over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van kledingmaaksters als Sophea, terwijl dat juist nodig is. De verwijzing naar controles van de BSCI gaan alleen over de fabrieken waar ze mee samenwerken. Zelf staat STEPS helemaal niet op de lijst van deelnemers en lijkt dus geen verantwoordelijkheid te nemen. De toelichting van STEPS is dan ook misleidend en ongeloofwaardig, het bedrijf maakt zich er zo te makkelijk van af. Advies: hand op de knip!

9 Geachte mevrouw, Fijn te horen dat u blij bent met uw Steps aankoop! Voor ons is het heel belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de kleding van Steps en dat wordt als vanzelfsprekend mede bepaald door de manier waarop Steps haar kleding produceert. Om die reden lichten we u via deze mail graag een en ander toe. DE TOELICHTING IS MISLEIDEND EN ONGELOOFWAARDIG - Rank a Brand De kleding van Steps wordt in verschillende landen geproduceerd waarbij Steps de grootst mogelijke zorg heeft voor mens, dier en milieu. Overal gelden, volgens internationale normen, dezelfde richtlijnen voor de productie van de Steps kleding. Die richtlijnen betreffen ook arbeidsomstandigheden en vergoedingen (en dat is het tenminste minimum loon zoals bepaald door het desbetreffende land) en zijn opgenomen in een zogenaamde Code of Conduct for External Manufacturers and Workshops. De richtlijnen zoals ze zijn opgesteld door de International Labour Organisation gelden voor Steps, haar leveranciers en hun onder leveranciers, want Steps heeft zorg voor de gezondheid en veiligheid van eigen medewerkers, maar ook voor medewerkers van leveranciers die in hun opdracht produceren. In het buitenland heeft Steps eigen productiekantoren waar lokale mensen werken die regelmatig de fabrieken bezoeken en toezien op de naleving van de richtlijnen uit de Code of Conduct. Steps treft voorbereidingen om ook op andere manieren toe te zien op deze naleving. Tevens worden fabrieken gecontroleerd (en gecertificeerd) door externe organisatie zoals bijvoorbeeld BSCI. We hopen u hiermee meer inzicht te hebben gegeven in de manier waarop Steps haar collecties produceert. Als u nog aanvullende vragen heeft, horen we dat natuurlijk graag. Met vriendelijke groet, Steps - verkoopsecretariaat Een man maakt kleding in een van de fabrieken die Mirjam bezocht.

10 Het antwoord van.. Het is mooi dat Marlies Dekkers via deze reactie enige openheid geeft over de productie die plaatsvindt in landen met hoog risico op misstanden. Die informatie is namelijk nergens anders terug te vinden. Daarmee is het merk automatisch een achterblijver op de Rank a Brand ranglijst. Een verantwoording van de arbeidsomstandigheden moet namelijk goed toegankelijk zijn, anders sta je als consument met je goede wil gewoon buitenspel. Uit de reactie van Marlies Dekkers wordt de consument niet veel wijzer. Het is niet duidelijk waar de medewerkers ter plekke precies op controleren, of dat het personeel hiertoe wel opgeleid is. Marlies Dekkers schrijft ook niets over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, terwijl dat juist nodig is. De verwijzing naar certificeringen als BSCI zijn te makkelijk. Het lingeriebedrijf staat zelf namelijk helemaal niet op de lijst van deelnemers. De toelichting van Marlies Dekkers om structureel voor betere arbeidsomstandigheden te zorgen is dan ook niet geloofwaardig, het bedrijf maakt zich er zo te makkelijk van af. Advies: hand op de knip!

11 proces en de controle op de fabrieken die de lingerie of onderdelen produceren. De medewerkers op het kantoor in Hong Kong maken zelf de selectie in fabrieken, hier zit geen partij meer tussen, daardoor is het mogelijk om directe controle uit te voeren. Medewerkers vanuit Hong Kong bezoeken minimaal eens per maand de fabrieken ter UIT DE REACTIE WORDT DE CONSUMENT NIET VEEL WIJZER - Rank a Brand controle, daarnaast bezoeken ieder seizoen meerdere personen van het hoofdkantoor uit Nederland en Marlies Dekkers zelf alle fabrieken. marlies dekkers produceert haar lingerie in China, Sri Lanka, Marokko en Thailand. Beste, Dank voor je . Ik neem aan dat je het over onze lingerie hebt, ipv kleding? Erg vervelend om te horen dat je slechte verhalen hebt gehoord over werkomstandigheden van onze arbeiders, zeker omdat het voor ons een belangrijk punt is om altijd het welzijn van onze arbeiders te waarborgen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de verhalen die je hebt gehoord, maar belangrijker is dat ik je uitleg hoe deze zaken bij ons geregeld zijn. marlies dekkers heeft naast haar hoofdkantoor in Nederland, ook een productiekantoor in Hong Kong. Dit kantoor is verantwoordelijk voor de coördinatie van het gehele productie Om altijd eerlijke en juiste informatie te ontvangen over actuele situaties en werkomstandigheden, is er maandelijks contact met de werknemers in de fabrieken door marlies dekkers personeel dat de lokale taal spreekt. De belangrijkste focus punten die marlies dekkers hanteert bij het selecteren van een nieuwe fabriek naast de productie criteria zoals kwaliteit en materiaal, zijn veiligheid en de juiste omgang met personeel. Alle fabrieken waar mee wordt gewerkt zijn gecertificeerd door onafhankelijke organisaties zoals wrap ( en bsci ( Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geïnformeerd. Vriendelijke groeten, Senior Marketing & Communication

12 Het antwoord van.. In reactie op uw mail, kunnen wij u het volgende berichten: De Nederlandse brancheorganisaties voor de textiel- en kledingindustrie in Nederland, waarbij de Bijenkorf is aangesloten, hebben op 20 juni 2013 een plan gepresenteerd getiteld Verduurzaming Nederlandse textiel- en kledingsector 1.0. In dat plan van aanpak worden ambitieuze doelen neergezet op onder meer leefbaar loon, vakbondsvrijheid en een veilige en gezonde werkplek. Voor de Nederlandse sector staat voorop dat elke werknemer in de textielsector recht heeft op een veilige en gezonde werkplek en een leefbaar loon. Cambodja is één van de landen die expliciet in het plan is opgenomen. Dit plan van aanpak is omarmd door Minister Ploumen en zij heeft aangegeven samen met de sector een MVO-convenant te willen opstellen om wederzijdse verwachtingen en inspanningen vast te leggen. De gesprekken over verduurzaming van de textiel- en kledingsector zijn in volle gang. De sector erkent het belang van verduurzaming. Welke stappen moeten we eerst zetten om verder te verduurzamen, hoe verhoudt ons beleid zich ten opzichte van mondiale ontwikkelingen en wat betekent dit voor de consument? Concrete vragen waar de sector in samenwerking met minister Ploumen, NGO s en vakbonden een gezamenlijk antwoord op zoekt. Het standpunt van de brancheorganisaties is dat noodzakelijke verbeteringen langs verschillende wegen tot stand kunnen komen. Telkens dient gezocht te worden naar de manier die het beste past bij de specifieke situatie. Een van de mogelijkheden is het maken van (landenspecifieke) afspraken zoals het Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh. Een andere mogelijkheid betreft aansluiting bij initiatieven die zich generiek richten op verbetering van bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden als BSCI. Hier is de Bijenkorf ook lid van. Wordt gekozen voor (landenspecifieke) afspraken, dan moeten dergelijke initiatieven worden geïnititeerd door lokale en nationale partijen. Net zoals bij het Accord on Fire and Building Safety Bangladesh. Voor wat betreft Cambodja, zouden Cambodjaanse werkgevers- en werknemersorganisaties en de Cambodjaanse overheid, bij voorkeur in samenwerking met de International Labour Organisation, de eerste stappen naar een dergelijk akkoord moeten zetten. Het succes van een dergelijk akkoord hangt af van voldoende internationale steun. De Nederlandse brancheorganisaties en daarmee dus ook de Bijenkorf, zullen zich inspannen om er toe bij te dragen dat de bij ons aangesloten ondernemingen hun steun blijven verlenen aan het verduurzamen van de sector. Assistant to CMO de Bijenkorf

13 LID ZIJN IS EEN DING, OOK RAPPORTEREN IS TWEE - Rank a Brand De Bijenkorf is naar eigen zeggen het toonaangevende warenhuis. Op het vlak van arbeidsomstandigheden voor de vele naaisters als Sophea lijkt dit niet te gelden. De Bijenkorf is inderdaad lid van het BSCI. Maar lid zijn is één ding. Rapporteren is twee. Rapporten over de inspanningen, de gevonden problemen, de aanpak en resultaten om lonen en werkomstandigheden te verbeteren, zijn niet te bekijken / heeft de Bijenkorf niet naar buiten gebracht. De Bijenkorf geeft inderdaad steun aan meerdere collectieve plannen, zoals het Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh. Echter, de Bijenkorf zou voor haar eigen productie het heft in eigen hand moeten nemen en aantonen dat de arbeidsters zoals Sophea op een aanvaardbaar niveau kunnen leven en werken.

14 Het antwoord van.. De toelichting van McGregor over de arbeidsomstandigheden bij de productie is geloofwaardig en goed onderbouwd door de samenwerking met de Fair Wear Foundation. Dit is een breed samenwerkingsverband waarin ook vakbonden vertegenwoordigd zijn. De eisen zijn streng, en de FWF heeft met de Wage Ladder een helder beleid om toe te werken naar leefbare lonen. Het wil niet zeggen dat er bij de productie van McGregor alles in orde is, maar wel dat McGregor de arbeidsomstandigheden zeer serieus neemt.

15 MCGREGOR NEEMT DE ARBEIDS- OMSTANDIGHEDEN ZEER SERIEUS - Rank a Brand Geachte heer, Bedankt voor uw . Wij hebben begrip voor uw vragen over arbeidsomstandigheden als gevolg van uw aankoop. McGregor is lid van Fair Wear Foundation ( een organisatie die productielocaties beoordeelt en garanties geeft ten aanzien van overwerk, kinderarbeid, veiligheid en toegang geeft tot vakbonden. Derhalve produceren wij uitsluitend in door FWF gecertificeerde fabrieken. Wij willen dat er uitsluitend gewerkt wordt op basis van de Code of Conduct en lokale wetgeving. Wanneer er onregelmatigheden zijn, stellen wij een plan van aanpak op voor de leverancier in samenwerking met Fair Wear Foundation. Voor aanvullende informatie willen we u graag verwijzen naar de site Rank a Brand ( Op deze merkenvergelijkingssite is een duurzaamheid score rapport van McGregor te vinden. We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Customer Service

16 Het antwoord van.. Bedankt voor uw brief waarin u belangstelling toont voor de arbeidsomstandigheden waaronder uw Zeeman producten zijn geproduceerd. Hieronder vind u onze antwoorden op uw vragen. Een compleet beeld van het duurzaamheidsbeleid van Zeeman kunt u krijgen door ons maatschappelijk jaarverslag te lezen. Zeeman voelt zich zeker verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden bij haar fabrikanten. Alle fabrikanten wordt daarom gevraagd om onze gedragscode te tekenen, hierin staat precies beschreven aan welke regels de fabrikant zich moet houden. Om dit te controleren inspecteert Zeeman de fabrikanten regelmatig. Deze inspecties doen we zelf en laten we daarnaast ook doen door een onafhankelijke partij. Onze doelstelling is om continue de arbeidsomstandigheden te blijven optimaliseren met oog voor mens en milieu! Onze gedragscode zegt het volgende over de lonen van de arbeiders: Wages and benefits paid for a standard working week meet, at a minimum, national legal standards or industry benchmark standards, whichever is higher. In any event wages should always be enough to meet basic needs and to provide some discretionary income. Dit is een belangrijk aandachtspunt, een leefbaar loon is in ieder land weer verschillend en soms zijn er zelfs verschillen in leefbaar loon in een en hetzelfde land. Ook zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden van invloed op het salaris, fabrieken die geen kost en inwoning betalen aan haar arbeiders zullen een hoger loon betalen dan fabrieken die dat wel aanbieden. Daarom is het moeilijk om precies aan te geven wat een arbeider gemiddeld verdiend. In Bangladesh is er recentelijk voor gezorgd dat het minumumloon bijna verdubbeld is, dit is een goede zaak en weer een belangrijke stap in het verder optimaliseren van de arbeidsomstandigheden! Als er na het lezen van ons maatschappelijk jaarverslag en bovenstaande reactie op uw nog vragen zijn horen we dat graag!

17 Zeeman maakt via haar verslag voor verantwoord ondernemen bekend in welke landen de kleding wordt gemaakt en welke normen voor goede arbeidsomstandigheden zouden moeten gelden. Het bedrijf zegt ook te controleren. Maar ze toont nog niet aan of de arbeidsomstandigheden voor naaisters als Sophea ook daadwerkelijk voldoen, of welke verbeteringen worden doorgevoerd. Zeeman is op weg, maar kan ook zeker beter! ZEEMAN IS OP WEG, MAAR KAN OOK ZEKER BETER - Rank a Brand Mirjam en Sophea

18 Het antwoord van.. Aan al onze klanten die geïnteresseerd zijn in de herkomst van onze collecties, BIJZONDER SLAP EN VRIJBLIJVEND - Rank a Brand The Sting is een bedrijf dat niet zelf zijn kleding produceert. Onze collecties worden geproduceerd door uiteenlopende leveranciers. Dit zijn allemaal Nederlandse bedrijven. Vanzelfsprekend stelt The Sting eisen aan het productieproces dat ten grondslag ligt aan onze artikelen. Daar wij zelf niet dagelijks in de productielanden aanwezig zijn, hebben wij heldere en duidelijke leveringsvoorwaarden geformuleerd. Iedere leverancier die zaken wil doen met The Sting B.V. Krijgt deze voorwaarden gepresenteerd en dient deze te ondertekenen voordat eventuele contracten gesloten worden. Het spreekt voor zich dat The Sting B.V. er vanuit gaat dat de leverancier in kwestie zich houdt aan de in de overeenkomstgestelde voorwaarden. Deze voorwaarden bevatten naast afspraken over praktische dingen zoals hoe het één en ander verpakt hoort te zijn en hoe het vervoerd dient te worden enz. ook artikelen over nog een tweetal essentiële punten, te weten milieutechnische aspecten en arbeidsomstandigheden. Voor wat betreft de milieutechnische aspecten geldt dat de fabrieken waar onze kleding vandaan komt officieel erkende en door de lokale overheden gecontroleerde fabrieken zijn. Dit houdt in dat er sprake is van moderne installaties waardoor de afvalstoffen die onvermijdelijk overblijven na het productieproces niet klakkeloos in de natuur terecht kunnen komen. Restproducten die geloosd worden in de natuur leiden immers direct of indirect (grondwater) tot gezondheidsgevaren voor de plaatselijke bevolking. Voor wat het aspect van de arbeidsomstandigheden betreft is het belangrijkste punt dat onze kleding niet geproduceerd mag worden in en door bedrijven waar sprake is van kinderarbeid. Verder dienen de fabrieken waar onze kleding wordt geproduceerd zich te houden aan de wetgeving van het land van vestiging. Ondanks dat de wet- en regelgeving in de productielanden vaak sterk afwijkt van de normen die in het westen aan arbeidsomstandigheden worden verbonden, kan het in de productielanden intern nog weer sterk

19 Het is mooi dat The Sting via deze reactie enige openheid geeft over de productie. Op de website van The Sting staat geen informatie over dit belangrijke onderwerp en daarmee is het merk automatisch een achterblijver op onze ranglijst. Een verantwoording van de arbeidsomstandigheden moet namelijk goed toegankelijk zijn, anders sta je als consument buitenspel. Uit de reactie van The Sting wordt de consument jammer genoeg niks wijzer. Alles wijst erop dat The Sting geen verantwoordelijkheid neemt om te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en lonen voor kledingmaaksters als Sophea. De norm dat onze leveranciers samenwerken met bedrijven die op zijn minst ter plaatse goed bekend staan is bijzonder slap en vrijblijvend. Advies: hand op de knip! verschillen hoe met de ter plaatse geldende regels wordt omgegaan. Daarom is het van belang dat onze leveranciers samenwerken met bedrijven die op zijn minst ter plaatse goed bekend staan. Kortom, opdrachten dienen gegeven te worden aan fabrieken die naar de lokale maatstaven goed bekend staan. Onze leveranciers zijn bedrijven die zelf regelmatig ter plaatse zijn. Ook gaan collega s van The Sting zelf een aantal keren per jaar op werkbezoek in het buitenland, vergezeld door de Nederlandse leverancier. Tot slot stelt u een vraag over het gemiddelde loon en het feit of dit een leefbaar loon is. Er is met een industrie die zich letterlijk over de hele wereld bevindt natuurlijk geen sprake van een gemiddeld loon. De welvaart is zelfs binnen Europa al op vele verschillende niveaus in te delen. Wereldwijd is daar dus zeker geen standaard op los te laten. Waar het om gaat is, of de arbeiders in de fabrieken per land een salaris verdienen waarmee zij in het eigen land een menswaardig bestaan kunnen leiden. The Sting B.V. streeft ernaar om zijn collecties in die landen geproduceerd te laten worden waar dat gebeurt. Met vriendelijke groet, The Sting Customer Service

20 Het antwoord van.. De reactie van Mango is zakelijk en correct. Mango heeft een Code of Conduct en een eigen systeem om deze CoC toe te passen. Echter, inhoudelijk is de Code of Conduct niet compleet. Zo ontbreekt het recht op een leefbaar loon, wat juist voor naaisters als Sophea belangrijk is. Ook is het eigen audit systeem van Mango niet beschreven, dus van de kwaliteit van de controles en dergelijke zijn niet goed na te gaan. Hoewel Mango enig inzicht geeft, toont het bedrijf niet goed aan dat de arbeidsters zoals Sophea op een aanvaardbaar niveau kunnen leven en werken.

21 HET RECHT OP LEEFBAAR LOON ONTBREEKT IN DE CODE OF CONDUCT - Rank a Brand Beste, Hierbij nemen wij contact met u op in antwoord op de die u ons heeft gestuurd. Wij informeren u dat MANGO over een gedragscode beschikt voor de fabrikanten van kleding en accessoires die verplicht door hen moet worden nageleefd. Deze gedragscode is gebaseerd op de principes en filosofie van het Global Compact van de Verenigde Naties en eveneens op de rechten uit de Universele verklaring van de rechten van de mens en het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Tevens zijn hierin alle toepasselijke verdragen en aanbevelingen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO/ILO) opgenomen. De naleving van deze gedragscode wordt gecontroleerd door middel van een intern en een extern auditsysteem waarvan de resultaten worden gepubliceerd in het jaarverslag inzake duurzaamheid. Ten aanzien van de lonen garanderen de fabrikanten dat deze nauwgezet aan de wetgeving voldoen. Zo geldt ook dat het wettelijk minimumloon het wettelijk minimum is, maar niet het aanbevolen basisloon. Al deze informatie kunt u vinden in het Verslag inzake duurzaamheid onder OVER MANGO / DE ONDERNEMING / MAAT- SCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDER- NEMEN op onze website Wij hopen uw vragen tot uw tevredenheid te hebben beantwoord. Met vriendelijke groeten van het gehele MAN- GO team. MANGO KlantenService

22 Het antwoord van.. Geachte, Conform ons MVO beleid bieden wij onze klanten verantwoorde producten. V&D hanteert een duidelijk beleid t.a.v. haar productieketen. Zo zijn wij aangesloten bij de Business Social Compliance Initiative (BSCI). Leveranciers die met V&D willen samenwerken worden geacht hun fabrieken te laten auditen volgens de BSCI richtlijnen. Hierbij worden dus alle belangrijke sociale factoren gemonitord, waaronder ook de arbeidsomstandigheden. Voor meer informatie over BSCI kan je kijken op de volgende site: In 2010 heeft V&D een convenant getekend met het VGT (Vereniging van Groothandelaren in Textiel), waarin is afgesproken dat we, samen met andere retailers, streven naar een leefbaar loon in Een aantal fabrieken waar V&D mee samenwerkt heeft al een leefbaar loon. Daarnaast heeft V&D een company brede Code of Conduct. Het MVO beleid van V&D heeft een belangrijke focus binnen de organisatie, waarbij o.a. continu wordt gekeken naar de mogelijkheden m.b.t. eerlijke producten. Meer informatie over ons beleid is te vinden op

23 V&D is inderdaad lid van het BSCI. Maar lid zijn is één ding. Rapportages over de inspanningen, de gevonden problemen, de aanpak en resultaten om lonen en werkomstandigheden te verbeteren, die ontbreken. V&D toont met deze toelichting dan ook niet aan dat arbeidsters zoals Sophea op een aanvaardbaar niveau kunnen leven van hun noeste arbeid. De opmerking Conform ons MVO beleid bieden wij onze klanten verantwoorde producten suggereert dat het wel goed zit, maar de onderbouwing mist. Erg matig! DE ONDERBOUWING MIST - Rank a Brand

24 Het antwoord van.. WE FASHION ZET ZICH INDERDAAD ACTIEF IN - Rank a Brand WE Fashion zet zich inderdaad actief in en geeft ook via haar website inzicht in de voortgang om het leven van arbeidsters zoals Sophea te verbeteren. In haar brief schrijft het bedrijf dat haar kleding zo milieu- en mensvriendelijk mogelijk wordt gemaakt en dat ze zorgt dat de situatie in productie bedrijven minimaal voldoet aan ILO conventies en wettelijke eisen, ook met betrekking tot controle en salarisbetaling. De vraag is alleen wanneer, want zover is We Fashion echt niet. Het betalen van een leefbaar loon is ook bij WE Fashion productie nog niet aan de orde. Het bedrijf is redelijk op weg, maar kan beter.

25 Beste WE klant, Hartelijk dank voor je , wij stellen je vragen en bezorgdheid op prijs. WE voelt zich wel degelijk Verantwoordelijk en zet zich actief in om te zorgen dat haar producten op een zo milieu- en mensvriendelijk mogelijke manier worden gemaakt. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de bestrijding van onder andere kinderarbeid, recht op collectieve onderhandelingen en de bestrijding van de schending van mensenrechten. WE is lid van de BSCI, een initiatief van vele retailers en merken om te zorgen dat de situatie in productie bedrijven minimaal voldoet aan ILO conventies en wettelijke eisen, ook met betrekking tot controle en salarisbetaling. Meer informatie over de initiatieven die wij op dit gebied ontplooien vind je op onze website onder het hoofdstuk MVO: fashion.nl/leveranciers-gedragsregels-cbj4k- KA4QM_WgAAAE3qSA2THOC-wefashionnl-Site-WFS-nl_NL-EUR. Laat het gerust weten wanneer je nog aanvullende vragen hebt. Met vriendelijke groet, WE Fashion Team Mirjam filmt bij Sophea thuis

26 Het antwoord van.. Beste meneer, mevrouw, Charles Vögele produceert ca. 90% van de kleding in Azië, waarvan 40% in Bangladesh. Charles Vögele heeft echter geen kleding geproduceerd bij de textielfabrikant die enkele maanden geleden door het ongeluk getroffen is. Uiteraard is Charles Vögele als onderneming, die onder andere in Bangladesh produceert, zich bewust van haar verantwoordelijkheid. Door het lidmaatschap bij de Business Social Compliance Initiative zijn wij verplicht, regelmatig BSCI-Audits door audit-firma s door te laten voeren. Charles Vögele werkt alleen met textielfabrikanten samen, die de BSCI-Gedragscode accepteren. Deze code is gebaseerd op het principe dat bedrijven, die goederen voor Charles Vögele maken, de wetten en voorschriften van de betreffende landen volgen. Daardoor zijn onder andere de arbeidsvoorwaarden volgens contract geregeld en wel in overeenstemming met de Conventies van de International Labour Organization (ILO), de universele verklaring van de mensenrechten van de Verenigde Naties, de UN-Kinderrechtconventie als ook de Conventie ter bestrijding van elke vorm van vrouwendiscriminatie (CEDAW), de UN Global Compact en de OECD-Richtlijnen. Ook deze richtlijnen zijn een vast bestanddeel van het leveranciersverdrag en regelen de nakoming van sociale minimumnormen. Verder is de

27 RAPPORTAGES OVER DE PROBLEMEN ZIJN NIET OPENBAAR - Rank a Brand Charles Vögele is inderdaad lid van het BSCI en meldt in haar toelichting dat er flink veel controles plaatsvinden. Rapportages over de de gevonden problemen, de aanpak en resultaten om lonen en werkomstandigheden te verbeteren, zijn niet openbaar. Charles Vögele toont met deze toelichting dan ook niet aan dat de het arbeidsters zoals Sophea op een aanvaardbaar niveau kunnen leven van hun noeste arbeid. De vraag betreffende een leefbaar loon blijft dan ook onbeantwoord. Kan beter! Charles Vögele groep reeds sinds 2001 officieel lid van de mensenrechtenorgansatie Social Accountability International (SAI), gezeteld in New York. Deze organisatie is de uitgever en beheerder van de internationaal erkende Social Accountability Naast bovenstaande beschikt Charles Vögele ter plekke over eigen bedrijfsauditors, die regelmatig controles bij leveranciers uitvoeren en deze bij de omzetting van diverse Corporate Social Responsibility thema s ondersteunen. Ook de nakoming van de Occupational Health & Safety richtlijnen wordt regelmatig en onaangekondigd gecheckt. Zo worden de leveranciers 5 tot 6 keer per jaar (ook onaangekondigd) gecontroleerd en worden er 3 tot 4 keer per jaar zogenaamde Fire-Audits doorgevoerd. Uiteraard ondersteunen wij de leveranciers bij de implementatie van deze richtlijnen en de opvolging ervan. Bij niet nakomen van de afspraken kan de samenwerking met een leverancier, die de veiligheidsrichtlijnen niet opvolgt, worden beeindigd. Helaas kan ik uw laatste vraag niet beantwoorden, over die informatie beschik ik niet. Ik hoop dat ik hiermee uw vraag beantwoord heb. Met vriendelijke groeten,

28 Meer informatie over duurzame kleding en wat je daar zelf aan kan doen? Ga naar

de kortste weg naar eerlijke bedrijfskleding 1

de kortste weg naar eerlijke bedrijfskleding 1 De kortste weg naar eerlijke bedrijfskleding de kortste weg naar eerlijke bedrijfskleding 1 waarom deze campagne? zit er een luchtje aan uw bedrijfskleding? Met deze campagne willen wij u de werknemers

Nadere informatie

TruStone Stakeholders werken samen aan een verantwoorde natuursteensector

TruStone Stakeholders werken samen aan een verantwoorde natuursteensector TruStone Stakeholders werken samen aan een verantwoorde natuursteensector Introductie Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO), dat wil zeggen ondernemen met oog voor mens, dier en

Nadere informatie

Datum 3 maart 2014 Betreft Beantwoording vragen van het lid Voordewind over het rapport Working on the Right Shoes

Datum 3 maart 2014 Betreft Beantwoording vragen van het lid Voordewind over het rapport Working on the Right Shoes Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Directie Internationale Marktordening en Handelspolitiek Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR LEVERANCIERS

GEDRAGSCODE VOOR LEVERANCIERS INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 DOELSTELLING 1.2 STREKKING 1.3 NALEVING 1.4 ERKENNING 2 BEHANDELING VAN WERKNEMERS 2.1 ANTI-DISCRIMINATIE 2.2 VRIJHEID VAN VERENIGING EN COLLECTIEVE ONDERHANDELINGEN 2.3 DWANGARBEID

Nadere informatie

Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandelindustrie september 2015

Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandelindustrie september 2015 Maatschappelijk verantwoord beleggen Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandelindustrie september 2015 Beleid ten aanzien van Maatschappelijk verantwoord beleggen Inleiding BPF Houthandel draagt

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Directie Duurzame Economische Ontwikkeling Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

VERKLARING OMTRENT MENSENRECHTENBELEID VAN UNILEVER

VERKLARING OMTRENT MENSENRECHTENBELEID VAN UNILEVER VERKLARING OMTRENT MENSENRECHTENBELEID VAN UNILEVER Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven alleen succesvol kunnen zijn in maatschappijen waarin mensenrechten beschermd en gerespecteerd worden. Wij erkennen

Nadere informatie

Gedragscode. SCA Gedragscode

Gedragscode. SCA Gedragscode SCA Gedragscode 1 Gedragscode SCA Gedragscode SCA wil op sociaal- en milieutechnisch verantwoorde wijze omgaan met haar belanghebbenden en op basis van respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid een

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2008 Confectiefabriek De Berkel BV

Sociaal Jaarverslag 2008 Confectiefabriek De Berkel BV Sociaal Jaarverslag 2008 Confectiefabriek De Berkel BV 1/ 8 Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 3 2. FWF deelnemerschap.. 5 3. Inkoop... 5 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen... 6 5. Klachten...

Nadere informatie

Basisverklaring inzake de naleving van de mensenrechten bij ALDI Nord

Basisverklaring inzake de naleving van de mensenrechten bij ALDI Nord Basisverklaring inzake de naleving van de mensenrechten bij ALDI Nord Release: December 2018 Inhoud 1. Positie & toepassingsgebied 2. Normen, richtlijnen & organisaties 3. Uitvoering 4. Structuur & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2012. Confectiefabriek De Berkel BV

Sociaal Jaarverslag 2012. Confectiefabriek De Berkel BV Sociaal Jaarverslag 2012 Confectiefabriek De Berkel BV Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 3 2. FWF deelnemerschap... 4 3. Inkoop... 4 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen... 5 5. Klachten...

Nadere informatie

Convenant: stand van zaken Convenant in vogelvlucht Stap voor stap vooruit

Convenant: stand van zaken Convenant in vogelvlucht Stap voor stap vooruit Convenant: stand van zaken Doordat de beschikbare informatie en de ervaring toenemen, kunnen de doelen steeds worden aangescherpt. Het proces van due diligence wordt dus continu doorlopen en verbeterd.

Nadere informatie

ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

ONZE VERANTWOORDELIJKHEID ONZE VERANTWOORDELIJKHEID CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY I Inhoud Voorwoord 1 Waardering medewerkers 2 Ketenverantwoordelijkheid 3 Behoud van natuurlijke hulpbronnen 4 Maatschappelijke betrokkenheid

Nadere informatie

NATUURLIJK VERANTWOORD

NATUURLIJK VERANTWOORD NATUURLIJK VERANTWOORD CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY CORPORATE RESPONSIBILITY POLICY I V Inhoud Voorwoord Voorwoord 1 Waardering medewerkers 2 Ketenverantwoordelijkheid 3 Behoud van natuurlijke hulpbronnen

Nadere informatie

Meer transparantie in de wereldwijde kledingindustrie!

Meer transparantie in de wereldwijde kledingindustrie! POSITION PAPER 1 Meer transparantie in de wereldwijde kledingindustrie! Zou Rana Plaza vandaag zijn ingestort, zouden we weer tussen het puin op zoek moeten naar labels No. 1 Juni 2017 2 Inleiding. De

Nadere informatie

Verklaring omtrent de sociale rechten en de industriële betrekkingen bij LEONI

Verklaring omtrent de sociale rechten en de industriële betrekkingen bij LEONI Verklaring omtrent de sociale rechten en de industriële betrekkingen bij LEONI Preambule LEONI legt aan de hand van deze verklaring de principiële sociale rechten en beginselen vast. Deze vormen de basis

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Onze Referentie Minbuza 2015.710578 Datum

Nadere informatie

WAT DOET EEN BPF MET EEN IMVO CONVENANT?

WAT DOET EEN BPF MET EEN IMVO CONVENANT? WAT DOET EEN BPF MET EEN IMVO CONVENANT? PRESENTATIE PENSIOENCONFERENTIE Historie (risicoanalyse sectoren) Actieplan verduurzaming textielsector Onderhandelingen convenant Convenant en uitvoering Steun

Nadere informatie

Vattenfall Gedragscode voor leveranciers

Vattenfall Gedragscode voor leveranciers Vattenfall Gedragscode voor leveranciers Introductie Vattenfall levert energie voor de maatschappij van vandaag en draagt bij aan het energiesysteem van morgen. Bij de uitvoering van onze bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

ETHISCHE CODE LEVERANCIERS

ETHISCHE CODE LEVERANCIERS ETHISCHE CODE LEVERANCIERS WAT VERWACHTEN WIJ VAN ONZE LEVERANCIERS? Lyreco zet zich in om zaken te doen met een krachtig engagement voor de rechten van het individu en de ecologie van onze planeet. Enkele

Nadere informatie

actueel FORUM #10/23.05.13

actueel FORUM #10/23.05.13 Nooit meer 18 De Rana Plaza-ramp in Bangladesh heeft de schijnwerpers gericht op de kledingindustrie. Ook Nederlandse bedrijven moeten verantwoording afleggen over de productie die zij laten uitvoeren

Nadere informatie

Resultaten tot en met 2014

Resultaten tot en met 2014 Duurzaam thema: Organisatie: Doelstelling: Eerlijke handel Solidaridad Fashion Programma: verbetering van de arbeidsomstandigheden in en milieubelasting van Aziatische textielfabrieken Resultaten tot en

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2009 Confectiefabriek De Berkel BV

Sociaal Jaarverslag 2009 Confectiefabriek De Berkel BV Sociaal Jaarverslag 2009 Confectiefabriek De Berkel BV 1/ 9 Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 3 2. FWF deelnemerschap.. 5 3. Inkoop... 5 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen... 6 5. Klachten...

Nadere informatie

Gedragsregels van GEA AG

Gedragsregels van GEA AG Gedragsregels van GEA AG Bochum 05.06.2003 Overeenkomst over de principes van sociale verantwoording / Gedragsregels van GEA AG Preambule GEA AG verklaart nadrukkelijk als wereldwijd actieve onderneming

Nadere informatie

MONITOR DUE DILIGENCE & INKOOPPRAKTIJK 2015

MONITOR DUE DILIGENCE & INKOOPPRAKTIJK 2015 MONITOR DUE DILIGENCE & INKOOPPRAKTIJK 2015 INHOUD 1. Profiel respondenten 2. Internationaal zakendoen 3. Toeleveringsketen 4. MVO (in de keten) PROFIEL RESPONDENTEN AANTAL MEDEWERKERS < 10 10-99 100-249

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 19 oktober 2017 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

HCI is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van industriële services.

HCI is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van industriële services. Algemene gedragscode voor toeleveranciers 1. Missie HCI is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van industriële services. Onze activiteiten zijn gericht op industriële reiniging, uitvoering

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2014 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 6 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van Hef & Hijs Nederland. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is

Nadere informatie

Inkopen en de sociale impact over de grens

Inkopen en de sociale impact over de grens Inkopen en de sociale impact over de grens Thea Smid-Verheul, gemeente Amersfoort Jaap Stokking en Shirley Justice Namens Programmadirectie DI, Ministerie VROM 27 sept 2010 Programma workshop Starring:

Nadere informatie

GRI-tabel. duurzaamheidsverslag 2016

GRI-tabel. duurzaamheidsverslag 2016 GRI-tabel duurzaamheidsverslag 2016 general standard disclosures visie en strategie verslag opmerkingen G4-1 Verklaring van de hoogste beslissingsbevoegde van de organisatie. Voorwoord p.3 organisatieprofiel

Nadere informatie

Ethische Code van Compass Group

Ethische Code van Compass Group van Compass Group Versie 1.2 Compass Group & UN Global Compact Als wereldleider in onze branche moeten we de allerhoogste eisen stellen aan de kwaliteit van de diensten die we leveren en aan de professionele

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 13 februari 2017 Betreft Beantwoording

Nadere informatie

GRI-tabel. duurzaamheidsverslag 2015

GRI-tabel. duurzaamheidsverslag 2015 GRI-tabel duurzaamheidsverslag 2015 general standard disclosures visie en strategie verslag opmerkingen G4-1 Verklaring van de hoogste beslissingsbevoegde van de organisatie. duurzaamheidsverslag 2015

Nadere informatie

GEDRAGSCODE. voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1

GEDRAGSCODE. voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1 GEDRAGSCODE voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1 VOORWOORD Als één van de belangrijkste spelers op het gebied van duurzame mobiliteit in België wil Infrabel een verantwoord aankoopbeleid

Nadere informatie

Gedragscode voor Leveranciers

Gedragscode voor Leveranciers AUTEUR Corporate Compliance & Integrity Corporate Social Responsibility Corporate Procurement VERSIE 1.0 STATUS Definitief PAGINA 1 of 8 Gedragscode voor Leveranciers PAGINA 2 of 8 Index 1. Inleiding 3

Nadere informatie

Aanvulling op Stakeholdersanalyse Duurzaam inkopen Standpunten van politieke partijen over duurzaam inkopen. Januari 2010

Aanvulling op Stakeholdersanalyse Duurzaam inkopen Standpunten van politieke partijen over duurzaam inkopen. Januari 2010 Aanvulling op Stakeholdersanalyse Duurzaam inkopen Standpunten van politieke partijen over duurzaam inkopen Januari 2010 Ten behoeve van: Directie Communicatie, Prioteam Markten voor Duurzame Producten

Nadere informatie

van Puijenbroek Textiel sociaal jaarverslag Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel

van Puijenbroek Textiel sociaal jaarverslag Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 2 2. Basis vereisten van het FWF deelnemerschap... 3 3. Inkoop...3 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen...

Nadere informatie

Deze gedragscode, die is goedgekeurd door de Raad van Bestuur, definieert onze gemeenschappelijke. manier van werken.

Deze gedragscode, die is goedgekeurd door de Raad van Bestuur, definieert onze gemeenschappelijke. manier van werken. Gedragscode 2 Deze gedragscode, die is goedgekeurd door de Raad van Bestuur, definieert onze gemeenschappelijke manier van werken. We willen dat Cargotec de onbetwiste marktleider is in vrachtafhandelingssystemen

Nadere informatie

Datum 3 november 2016 Betreft Beantwoording vragen van het lid Voordewind over misstanden op Indiase theeplantages.

Datum 3 november 2016 Betreft Beantwoording vragen van het lid Voordewind over misstanden op Indiase theeplantages. Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 3 november 2016 Betreft Beantwoording

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 31 532 Voedingsbeleid Nr. 87 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 11 april 2012 De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken heeft een aantal

Nadere informatie

Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment

Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment Contents P. 2 Introductie P. 2 VINCI s commitments P. 4 Leveranciers commitments P. 6 Implementatie 1 15 april 2012 Introductie Deze Code «Global Performance

Nadere informatie

Xylem Inc. Ombudsmanprogramma voor leveranciers.

Xylem Inc. Ombudsmanprogramma voor leveranciers. Xylem Inc. Ombudsmanprogramma voor leveranciers. Het richtlijnprincipe bij Xylem Inc. is onze gedragscode (de Xylem gedragscode). De gedragscode geldt ook voor onze leveranciers bij hun zaken met Xylem

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

MN Supplier Code of Conduct

MN Supplier Code of Conduct MN Supplier Code of Conduct Visie Maatschappelijk Verantwoorde Bedrijfsvoering Een duurzame uitvoering van de pensioen- en sociale regelingen en verzekeringen van onze opdrachtgevers geven wij vorm door

Nadere informatie

Leeswijzer convenant.

Leeswijzer convenant. Leeswijzer convenant. Waarom een convenant? In 2013 nam minister Ploumen ons plan van aanpak Verduurzaming van de Nederlandse textiel- en kledingsector in ontvangst. Hier uitte de minister de wens dat

Nadere informatie

RSM - General Counsel - mensenrechtenbeleid SURVEY

RSM - General Counsel - mensenrechtenbeleid SURVEY RSM - General Counsel - mensenrech Projects Contacts Library Help Survey Distributions Data & Analysis Reports RSM - General Counsel - mensenrechtenbeleid - 2017 SURVEY ENQÛETE - De rol van de GC in het

Nadere informatie

Sigrid A.M. Kaag. De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Sigrid A.M. Kaag. De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 11 januari 2019 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

Duurzaamheidsverklaring

Duurzaamheidsverklaring DUURZAAMHEIDSVERKLARING Ondergetekende: [Naam Leverancier en rechtsvorm [ ], statutair gevestigd te [plaats], aan de [straat, nummer en postcode] (KvK ), hierna te noemen Leverancier, hierbij rechtsgeldig

Nadere informatie

ING ENVIRONMENTAL APPROACH

ING ENVIRONMENTAL APPROACH ING ENVIRONMENTAL APPROACH Mensenrechten op de werkplek 3 De uitgangspunten 4 Vrijheid van organisatie en het recht op collectieve onderhandeling 5 TABLE OF CONTENTS Dwangarbeid 6 Kinderarbeid 7 Discriminatie

Nadere informatie

Wij streven naar doorlopende verbetering van duurzaamheid als kernpunt in alle activiteiten waarin wij betrokken zijn.

Wij streven naar doorlopende verbetering van duurzaamheid als kernpunt in alle activiteiten waarin wij betrokken zijn. WERKPLEKREGELS VOOR DE LEVERANCIER VAN ELECTROLUX Let op: dit is een vertaling van de originele Engelstalige Werkplekregels voor de Leverancier. De vertaling dient uitsluitend voor informatieve doeleinden.

Nadere informatie

Zo gaan we om met de maatschappij. Deelcode 4

Zo gaan we om met de maatschappij. Deelcode 4 Zo gaan we om met de maatschappij Deelcode 4 x Zo gaan we om met de maatschappij We helpen de maatschappij door mensen te verbinden We gaan verantwoord om met mensen, middelen en milieu Inhoud: 1. Algemeen

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 5 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van ABIRD Industrial Rental Services. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam

Nadere informatie

De manier. Versie van werken

De manier. Versie van werken De manier Versie 2019 van werken INLEIDING Burg Group is een toonaangevend Europees familiebedrijf en internationale totaalleverancier van gefermenteerde azijn, siropen en huishoudelijke reinigingsmiddelen.

Nadere informatie

MVO verklaring

MVO verklaring Voor u ligt het MVO beleid van Kamphuis Lastechniek BV. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is verankerd in ons bedrijfsbeleid. Voor nu, en voor de toekomst. Doordat Kamphuis Lastechniek

Nadere informatie

Leveranciersgedragscode

Leveranciersgedragscode Leveranciersgedragscode 1. Achtergrond en uitgangspunten Het Ronald McDonald Kinderfonds vangt gezinnen op van ernstig zieke kinderen. In onze bedrijfsvoering streven wij naar optimaal en verantwoord rendement

Nadere informatie

33625 Hulp, handel en investeringen Maatschappelijk verantwoord ondernemen

33625 Hulp, handel en investeringen Maatschappelijk verantwoord ondernemen 33625 Hulp, handel en investeringen 26485 Maatschappelijk verantwoord ondernemen Nr. 246 Brief van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

SCHONE KLEREN CAMPAGNE 1. mode is niet schoon

SCHONE KLEREN CAMPAGNE 1. mode is niet schoon SCHONE KLEREN CAMPAGNE 1 99van de % mode is niet schoon 2 SCHONE KLEREN CAMPAGNE SCHONE KLEREN CAMPAGNE 3 Voor jouw kleren worden wereldwijd mensen uitgebuit en mensenrechten geschonden. Jij kunt helpen

Nadere informatie

PostNL Business Principles

PostNL Business Principles 3 december 2014 PostNL N.V. PostNL Business Principles Raad van Bestuur Auteur Director Audit & Security Titel PostNL Business Principles Versie 1.1 Dit document is een vertaling van de Engelstalige versie.

Nadere informatie

De Nederlandse overheid ziet de OESO-richtlijnen als het normatieve kader

De Nederlandse overheid ziet de OESO-richtlijnen als het normatieve kader AH 771 2012Z18356 Antwoord van minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), mede namens de minister van Buitenlandse Zaken (ontvangen 6 december 2012) 1 Bent u bekend met het artikel

Nadere informatie

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Supplier Code of Conduct Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Bij Kramp gaan we voor zakelijk succes op de lange termijn. Daarbij voelen we een sterke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 9 mei 2019 Betreft Beantwoording vragen van

Nadere informatie

Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers

Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers RBW-621-L Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers Januari 2014 Pagina 1 van 6 Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers 1. Missie Koninklijke Boskalis Westminster

Nadere informatie

MVO actieplan HKV 2015-2016

MVO actieplan HKV 2015-2016 MVO actieplan HKV 2015-2016 November 2015 November 2015 MVO actieplan HKV Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Onze MVO doelen en actiepunten... 5 3 Implementatie, review en communicatie... 8 4 Verantwoording...

Nadere informatie

2. Wat is de hoofdvraag? Hoe zijn de arbeidsomstandigheden in de kleding- en schoenenindustrie in landen die aan Nederland leveren?

2. Wat is de hoofdvraag? Hoe zijn de arbeidsomstandigheden in de kleding- en schoenenindustrie in landen die aan Nederland leveren? Werkstuk door een scholier 1455 woorden 24 januari 2005 5,9 376 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde 1. Wat is je onderzoeksterrein? schone kleren 2. Wat is de hoofdvraag? Hoe zijn de arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

Gedragscode MGG Netherlands B.V

Gedragscode MGG Netherlands B.V Gedragscode MGG Netherlands B.V. MGG Netherlands B.V. is een van de grootste zandgieterijen in Europa en biedt aan zo n 700 mensen een arbeidsplek. Onze mensen vormen het hart van ons bedrijf en zijn het

Nadere informatie

Relevantie, significantie en prioriteren van de MVO-kernthema s en onderwerpen

Relevantie, significantie en prioriteren van de MVO-kernthema s en onderwerpen Relevantie, significantie en prioriteren van de MVO-kernthema s en onderwerpen Van der Meer B.V. heeft in 2011 een nulmeting laten uitvoeren door een externe adviseur. Deze actie is genomen om op een objectieve

Nadere informatie

www.vptex.com www.havep.com www.bucofa.com Start date membership Organisational chart Social report Van Puijenbroek Textiel 1/ 7

www.vptex.com www.havep.com www.bucofa.com Start date membership Organisational chart Social report Van Puijenbroek Textiel 1/ 7 www.vptex.com www.havep.com www.bucofa.com Start date membership 2004 Organisational chart Social report Van Puijenbroek Textiel 1/ 7 Responsibilities: Policy formulation & work plan Sourcing policy Monitoring

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 33 625 Hulp, handel en investeringen 26 485 Maatschappelijk verantwoord ondernemen Nr. 246 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 19 oktober 2017 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

MVO gedragscode gavilar B.V.

MVO gedragscode gavilar B.V. PAGINA 1 MVO gedragscode B.V. Documentgegevens Bedrijf Adres Opgesteld Gecontroleerd Akkoord : B.V. : Kamerlingh Onnesweg 63, 3316 GK Dordrecht : R. ten Hove : QHSE-coördinator : P. Klijs : Operations

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2013 Confectiefabriek De Berkel BV

Sociaal Jaarverslag 2013 Confectiefabriek De Berkel BV Sociaal Jaarverslag 2013 Confectiefabriek De Berkel BV 1/ 9 Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 3 2. FWF deelnemerschap.. 5 3. Inkoop... 5 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen... 5 5. Klachten...

Nadere informatie

2 Coolcat Code Of Conduct V2.0_NL

2 Coolcat Code Of Conduct V2.0_NL Inhoud 1. Introductie... 2 2. Doel... 3 3. Integriteit... 4 4. Arbeidsomstandigheden bij leveranciers... 6 5. Milieu, gezondheid en veiligheid... 8 6. Naleving... 9 COOLCAT FASHION B.V. Versie: 2013_NL

Nadere informatie

People Product Packaging

People Product Packaging Duurzaamheid 2016 Voorwoord Als Nederlands leidende producent van bed- en badtextiel staat Beddinghouse op dit moment voor een uitdaging. De waarden die we hanteren voor onze producten kwaliteit, comfort

Nadere informatie

Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers

Algemene Gedragscode voor Toeleveranciers RBW-621-L Augustus 2017 Pagina 1 van 6 1. Missie Koninklijke Boskalis Westminster N.V. ( Boskalis ) is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag. Datum 23 augustus 2017 Betreft Werken aan Eerlijk Werk

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag. Datum 23 augustus 2017 Betreft Werken aan Eerlijk Werk Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Samenwerking Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 23 augustus 2017 Betreft

Nadere informatie

Bijlage C: In het kader van de zelfverklaring ISO Presentatie Techniek Holland B.V. 2018

Bijlage C: In het kader van de zelfverklaring ISO Presentatie Techniek Holland B.V. 2018 Bijlage C: In het kader van de zelfverklaring ISO 26000 Presentatie Techniek Holland B.V. 2018 Criteria Voor het bepalen van relevantie hebben we gekeken naar: De eigen activiteiten en besluiten Activiteiten

Nadere informatie

gedragscode voor leveranciers van Quintiles

gedragscode voor leveranciers van Quintiles gedragscode voor leveranciers van Quintiles 2 Quintiles maakt zich sterk voor duurzame zakelijke praktijken. Op basis van internationaal erkende normen, is deze gedragscode voor leveranciers ( Code ) gericht

Nadere informatie

Als lokaal bestuur kiezen voor eerlijke aankopen? VVSG en Stad Gent helpen met praktische toolbox

Als lokaal bestuur kiezen voor eerlijke aankopen? VVSG en Stad Gent helpen met praktische toolbox Als lokaal bestuur kiezen voor eerlijke aankopen? VVSG en Stad Gent helpen met praktische toolbox Wereldwijd worden heel wat goederen verhandeld die niet altijd op een eerlijke manier geproduceerd worden

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Uw Referentie 2014Z18494 Datum 18 november

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Beleggingsbeleid

Maatschappelijk Verantwoord Beleggingsbeleid Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandel en Maatschappelijk Verantwoord Beleggen In dit document wordt het Maatschappelijk Verantwoord Beleggingsbeleid (MVB-beleid) van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds

Nadere informatie

Gedragscode zakelijke partner

Gedragscode zakelijke partner Gedragscode zakelijke partner Inhoud Inleiding 1.1 Achtergrond en reikwijdte van de code 1.2 Evaluatie en naleving van zakelijke partners 1.3 Vertrouwelijkheid 1.4. Onderaannemers De bedrijfsvoering van

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2014 Confectiefabriek De Berkel BV

Sociaal Jaarverslag 2014 Confectiefabriek De Berkel BV Sociaal Jaarverslag 2014 Confectiefabriek De Berkel BV 1/ 9 Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 3 2. FWF deelnemerschap.. 5 3. Inkoop... 5 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen... 6 5. Klachten...

Nadere informatie

Standpuntbepaling inzake de duurzame aankoop van eieren

Standpuntbepaling inzake de duurzame aankoop van eieren Standpuntbepaling inzake de duurzame aankoop van eieren Inhoudstabel 1. Onze visie...3 2. Ons doel...4 3. Ons standpunt...5 3.1. Verantwoordelijke assortimentssamenstelling 5 3.2. Herkomst, transparantie

Nadere informatie

Gedragscode MGG Netherlands B.V.

Gedragscode MGG Netherlands B.V. MGG Netherlands B.V. is een van de grootste zandgieterijen in Europa en biedt aan zo n 600 mensen een arbeidsplek. Onze mensen vormen het hart van ons bedrijf en zijn het belangrijkste kenmerk waarmee

Nadere informatie

LEEFBAAR LOON. Loonniveau in internationale handelsketens

LEEFBAAR LOON. Loonniveau in internationale handelsketens LEEFBAAR LOON Loonniveau in internationale handelsketens 2 Werken om van te leven: in de westerse wereld is dat vanzelfsprekend. U wilt dat uw medewerkers genoeg verdienen om van te leven. Die ambitie

Nadere informatie

Wij streven naar doorlopende verbetering van duurzaamheid als kernpunt in al onze activiteiten.

Wij streven naar doorlopende verbetering van duurzaamheid als kernpunt in al onze activiteiten. Werkplekbeleid van de Groep Let op: dit is een vertaling van het Engelstalige origineel Werkplekbeleid van de Groep. De vertaling dient uitsluitend voor informatieve doeleinden. Indien er een discrepantie

Nadere informatie

Internationaal Palmolie-inkoopbeleid

Internationaal Palmolie-inkoopbeleid Internationaal Palmolie-inkoopbeleid Stand: september 2015 Onze visie Eenvoud, verantwoord, betrouwbaar: al meer dan 100 jaar ligt koopmanschap ten grondslag aan het succes van ALDI NORD (hierna: ALDI).

Nadere informatie

Internationaal ondernemen: maatschappelijk verantwoord met de OESO-richtlijnen

Internationaal ondernemen: maatschappelijk verantwoord met de OESO-richtlijnen Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen Internationaal ondernemen: maatschappelijk verantwoord met de OESO-richtlijnen omesantodomingowashingtonaddisababacaracasdaressalaamlimamanilariyadhsaopaulowarsawalgierscapetowndhakakuwaitmaputoriodejaneirosarajevovilniusammancanberra

Nadere informatie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie Stand: juli 2016 Onze visie Eenvoudig, verantwoordelijk, betrouwbaar: al meer dan 100 jaar liggen traditionele handelswaarden ten grondslag aan het succes

Nadere informatie

Sectorwerkstuk Aardrijkskunde Kleding- en schoenenindustrie

Sectorwerkstuk Aardrijkskunde Kleding- en schoenenindustrie Sectorwerkstuk Aardrijkskunde Kleding- en scho Sectorwerkstuk door een scholier 2750 woorden 27 juni 2006 6,6 216 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inleiding Ik heb gekozen voor het onderwerp de kleding

Nadere informatie

www.groenendijkwoerden.nl

www.groenendijkwoerden.nl Sociaal Jaarverslag 2009 van Groenendijk Bedrijfsschoenen & Kleding B.V. 1. Inleiding 2 2. Inkoopbeleid 2. Interne voorlichting & training 4. Externe Communicatie 5. Archiveren 6. Maatschappelijk verantwoord

Nadere informatie

Gedragscode leveranciers Beter Bed Holding NV

Gedragscode leveranciers Beter Bed Holding NV Gedragscode leveranciers Beter Bed Holding NV Versie 1.0 Inleiding Beter Bed 1 heeft als organisatie de verplichting op zich genomen om als verantwoordelijk lid van de maatschappij te handelen en in economisch,

Nadere informatie

Publiekssymposium Eerlijke Bankwijzer

Publiekssymposium Eerlijke Bankwijzer Page 1 of 5 U bevindt zich hier: Home Ministeries Financiën Documenten en publicaties Toespraken Publiekssymposium Eerlijke Bankwijzer Publiekssymposium Eerlijke Bankwijzer Toespraak 27-01-2011 Toespraak

Nadere informatie

MVO principes Enexis. Onze kijk op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO principes Enexis. Onze kijk op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO principes Enexis Onze kijk op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Een betrouwbare, veilige energievoorziening is een van de hoekstenen van een moderne samenleving en vertegenwoordigt dan ook een

Nadere informatie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie

Internationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie nternationaal inkoopbeleid voor duurzame koffie Stand: juli 2016 Onze visie Eenvoud, verantwoord, betrouwbaar: al meer dan 100 jaar ligt koopmanschap ten grondslag aan het succes van ALD Nord (hierna:

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag over 2008. Tricorp Textiles Europe BV

Sociaal jaarverslag over 2008. Tricorp Textiles Europe BV Sociaal jaarverslag over 2008 Tricorp Textiles Europe BV Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 2 2. Basis vereisten van het FWF deelnemerschap... 3 3. Inkoop... 3 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen...

Nadere informatie

ONDERNEMINGSCODE PROCUMULATOR Juli 2014

ONDERNEMINGSCODE PROCUMULATOR Juli 2014 ONDERNEMINGSCODE PROCUMULATOR Juli 2014 Ondernemingscode Procumulator B.V. - juli 2014 1 INHOUD 1. Doel van de Ondernemingscode... 3 2. Integriteit... 3 3. Zaken doen... 5 4. Bedrijfsmiddelen en informatie...

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

MVO. MVO Prestatieladder. Ondernemen met oog voor balans tussen 3- P s. People Planet Profit. MVO kan bijdragen om deze balans te vinden.

MVO. MVO Prestatieladder. Ondernemen met oog voor balans tussen 3- P s. People Planet Profit. MVO kan bijdragen om deze balans te vinden. MVO meetbaar gemaakt Themabijeenkomst VNO NCW 22 november 2010 MVO-Prestatieladder MVO Ondernemen met oog voor balans tussen 3- P s People Planet Profit MVO kan bijdragen om deze balans te vinden Wat valt

Nadere informatie

Communicatieplan Breur IJzerhandel

Communicatieplan Breur IJzerhandel Communicatieplan Breur IJzerhandel 4 Oktober 2014 4 OKT 2014 Communicatieplan Breur IJzerhandel 1. Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse

Nadere informatie