GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2015"

Transcriptie

1 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens R., Messely N., Schepenen; Lammertyn R., Voorzitter O.C.M.W., Schepen; Messely M., Lammertyn A., Viaene J., Parmentier N., Kint V., Gheysens J., Moerkerke E., Vanderhaeghen M., Bonte F., Van Synghel N., Dequeker C., Raadsleden; Vandecasteele C., Gemeentesecretaris. Verontschuldigd: Ingelbeen A.-L., Raadslid (vervoegt de zitting bij punt 7). OPENBARE ZITTING OPENBARE VEILIGHEID: Wijzigen algemene politieverordening (bijkomende voorwaarden brandveiligheid). 1. Gelet op de algemene politieverordening goedgekeurd door de gemeenteraad van Lendelede op en gewijzigd bij gemeenteraadsbeslissingen dd , , , , , , en ; Overwegende dat de Hulpverleningszone Fluvia gevraagd heeft om de bijzondere voorwaarden voor de brandveiligheid zoals deze momenteel reeds voorzien in de algemene politieverordening van Stad Kortrijk en de gemeente Kuurne over te nemen; Gelet op de mail d.d van de Stad Kortrijk waarbij wordt meegedeeld dat hiervoor het huidige artikel 268 over de publieke inrichtingen integraal dient vervangen te worden door een nieuwe tekst; Gelet op de mail d.d van de sanctionerend ambtenaar waarbij gevraagd wordt om ook in artikel 268 bis het boetebedrag aan te passen aan de nieuwe wetgeving, nl. maximaal 350 ipv 250 ; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Artikel 1 : In de algemene politieverordening wordt het huidig artikel 268 integraal vervangen door volgende omschrijving : Art. 268 brandveiligheid in horecazaken en gelijkaardige inrichtingen 1.Toepassingsgebied Deze reglementering is van toepassing op alle horecazaken welke permanent uitgerust zijn om de bezoekers toe te laten tot consummatie van eten of drinken.

2 Deze afdeling geldt onverminderd andere wettelijke en reglementaire bepalingen terzake, inzonderheid deze betreffende de stedenbouw en de ruimtelijke ordening, het Algemeen Reglement voor Arbeidsbescherming (hierna afgekort het A.R.A.B.), Vlarem, Codex Welzijn op het werk en de federale basisnormen inzake brandveiligheid (bij nieuwbouw). Deze bepalingen zijn echter niet van toepassing op de instellingen van tijdelijke aard zoals kermisinrichtingen, tenten, e.d. 2. Algemeen principe Deze reglementering bepaalt de minimale eisen waaraan de opvatting, de bouw en de inrichting van horecazaken moeten voldoen om: 1 brand te voorkomen en uitbreiding tegen te gaan; 2 ieder begin van brand snel en doeltreffend te bestrijden; 3 een veilige en snelle ontruiming van de aanwezige personen te allen tijde te verzekeren; 4 de tussenkomst van de brandweer te vergemakkelijken. 3. Technische voorschriften 1 Toegankelijkheid en inplanting ten aanzien van derden De toegankelijkheid van de inrichting wordt bepaald in akkoord met de brandweer. De inrichting moet van de aanpalende gebouwen gescheiden zijn door wanden uit metselwerk of beton of brandveilige bouwelementen met minimale brandweerstand van EI60. Verbindingen met deze aanpalende gebouwen kunnen enkel via openingen met brandweerstand van minstens EI Compartimentering woongelegenheid De horecazaak moet brandwerend gescheiden zijn van het privaat gedeelte met overnachtingsmogelijkheid, door wanden (horizontaal en verticaal) uit beton of metselwerken of met minimum brandweerstand EI60 en zelfsluitende of bij brand zelfsluitende deuren EI Hiervan kan enkel afgeweken worden voor overnachtingsmogelijkheid ten behoeve van de uitbater zelf voor zover de woongelegenheid uitgerust is met (autonome) rookdetectoren. De evacuatie van de woongelegenheid gebeurt via evacuatiewegen waarvan de verticale binnenwanden en -deuren een minimale brandweerstand EI 1 30hebben. Deze evacuatie-eis is niet van toepassing indien deze woongelegenheid betrokken wordt door de uitbater van de horecazaak. Het doorvoeren van leidingen doorheen wanden mag de vereiste weerstand tegen brand van de bouwelementen niet nadelig beïnvloeden 3 Evacuatie Geen enkel punt van de publiek toegankelijke inrichting mag zich op meer dan 45m bevinden van een uitgang naar buiten of naar een ander gebouw en van waaruit men de openbare weg kan bereiken De evacuatiewegen en uitgangen mogen geen voorwerpen bevatten die de evacuatie kunnen belemmeren. De plaats en de richting van alle uitgangen en nooduitgangen moet aangeduid worden met pictogrammen volgens de modellen goedgekeurd bij K.B. van Bij lokalen met een bezetting van 50 of meer personen moet een tweede vluchtweg aanwezig zijn. De breedte van de uitgangsdeuren moet minstens in cm gelijk zijn aan het maximaal toegelaten aantal personen. De uitgangen zijn in tegenovergestelde zones gesitueerd.

3 4 Technische uitrusting a) Elektrische installaties De elektrische installaties moeten gekeurd worden door een externe dienst voor technische controles. Een recent eindkeuringsverslag zonder bemerkingen moet voorgelegd worden aan de bevoegde ambtenaar. b) Veiligheidsverlichting De publiek toegankelijke delen moet uitgerust worden met een veiligheidsverlichting die een voldoende lichtsterkte heeft om een veilige evacuatie te verzekeren. Deze verlichting moet onmiddellijk in werking treden bij een stroomonderbreking, een autonomie van 1 h hebben en beantwoorden aan de geldende normen. c) Verwarmingsinstallaties De centrale verwarming of individuele verwarmingstoestellen moeten beantwoorden aan de voorschriften van de vigerende reglementeringen en normen en geïnstalleerd worden volgens de code van goed vakmanschap. Verplaatsbare verwarmingstoestellen met stralingswarmte of houders met vloeibare brandstoffen zijn niet toegelaten in de horecazaken. d) Butaan- en propaangas in flessen Butaan- en propaangas in flessen, evenals de lege flessen, moeten in de open lucht worden ondergebracht. De voedingsleidingen naar de verbruikstoestellen zijn vast. e) Frituurtoestellen Indien de keuken niet gecompartimenteerd is ten opzichte van de horecazaak, moet elk vast frituurtoestel voorzien zijn van een vaste automatische blusinstallatie die gekoppeld wordt aan een toestel dat de toevoer van energie naar het frituurtoestel automatisch onderbreekt. f) Melding, Waarschuwing en Alarm Melding De melding van ontdekking of detectie van brand moet onmiddellijk aan de brandweerdiensten kunnen worden doorgegeven via een meldingstoestel met vermelding van de oproepnummers van de hulpdiensten, evenals de naam, het adres en het telefoonnummer van de horecazaak. Waarschuwing en Alarm Een alarmsysteem is eveneens verplicht indien er zich in het gebouw meerdere voor het publiek toegankelijke, van elkaar gescheiden lokalen bevinden die gelijktijdig in gebruik kunnen zijn. Het alarm moet in alle publiek toegankelijke lokalen van het gebouw hoorbaar zijn. 5 Blusmiddelen In de horecazaak moet minstens een aangepast snelblustoestel opgehangen worden met een minimum inhoud van 1 bluseenheid per bouwlaag en per 150 m² vloeroppervlakte en in samenspraak met de brandweer. 6 Reactie bij brand Alle aangebrachte bouwmaterialen en versieringen mogen geen bijzonder risico voor de (brand)veiligheid met zich meebrengen.

4 De normale functionele stoffering voor overgordijnen, vaste muurbekleding en tafellinnen vallen niet onder dit artikel, evenmin als toneeldecors. 7 0nderhoud en controle Periodiciteit EDTC BI BP Laagspanning 5J X Veiligheidsverlichting 6 Mnd X (goede werking) Verwarming J X (goede werking) Gasdichtheid J X Waarschuwing en J X alarm Blustoestellen J X Dampkappen J X EDTC: externe dienst technische controle BI: bevoegd installateur BP: bevoegd persoon Art. 268bis Onverminderd de hogere regelgeving wordt het niet naleven van de meldingsplicht vermeld in artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening gesanctioneerd met een gemeentelijke administratieve geldboete van maximum 350 euro. Artikel 2 : Alle overige bepalingen van deze verordening blijven ongewijzigd. Artikel 3 : Deze verordening wordt bekendgemaakt zoals voorgeschreven in art. 186 en 187 van het gemeentedecreet. Artikel 4 : Een afschrift van deze politieverordening wordt toegestuurd aan het Provinciebestuur van de Provincie West-Vlaanderen, de Procureur des Konings van West-Vlaanderen, de griffie van de rechtbank van eerste aanleg te Kortrijk, de griffie van de politierechtbank van Kortrijk, aan de bevoegde sanctionerende ambtenaren, de korpschef van de PZ Vlas, de lokale politiepost en aan de voorzitter van het politiecollege, alsook aan de HVZ Fluvia. PATRIMONIUM: 2. Goedkeuren van de akte van kosteloze overdracht van de wegenis van de Tarwelaan en deel van de Julien Ottevaerelaan. Gelet op de voorgelegde akte waarbij de NV Immobiliënmaatschappij Joost Danneels, Sint- Baafskerkstraat 1, 8200 Brugge (Sint-Andries), en de NV Bouwkantoor Joost Danneels, Sint- Baafskerkstraat 1, 8200 Brugge (Sint-Andries),verklaren kosteloos af te staan en over te dragen aan de gemeente Lendelede die aanvaardt respectievelijk 81 a. 12 ca. grond (lot A volgens meetplan), kadastraal gekend sectie C nummers 483 en 491 g4 (voorheen 491 y3) en 4 a. 70 ca. grond (Lot B volgens meetplan) kadastraal gekend sectie C nummer 495 b, met de opgerichte wegenis- en infrastructuurwerken; Gelet op het opmetingsplan d.d opgemaakt door landmeter-expert Demyttenaere Paul NV te Lendelede; Overwegende dat het wenselijk is tot de kosteloze verwerving over te gaan;

5 Gezien de stukken van het dossier; Gelet op de desbetreffende artikels van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 12 januari 2015), waarbij de bevoegdheid van de Vlaamse commissarissen werd vastgelegd tot het uitvoeren van bepaalde vermogensrechtelijke verrichtingen in naam en voor rekening van het Vlaamse Gewest, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse gemeenschaps- en gewestinstellingen en bepaalde entiteiten; Gelet op het Besluit van de Vlaamse van 19 december 2014 houdende de uitvoering van het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 16 januari 2015), houdende machtiging tot aanwijzing van de Vlaamse commissarissen en tot regeling van de werkwijze van het decreet van 19 december 2014; Gelet op het Ministerieel Besluit van de Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie van 12 januari 2015, tot aanwijzing van de Vlaamse Commissarissen, vermeld in het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex, gewijzigd bij Ministerieel Besluit van de Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie van 2 maart 2015 (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 19 maart 2015); Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Artikel 1 : Onder voorbehoud van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toezichthoudende overheid wordt toestemming verleend om tegen de aangegeven voorwaarden over te gaan tot de kosteloze verwerving van het opgegeven onroerend goed en kosteloze overname van bedoelde wegenis- en infrastructuurwerken, van respectievelijk 81 a. 12 ca. grond (lot A volgens meetplan), kadastraal gekend sectie C nummers 483 en 491 g4 (voorheen 491 y3) en 4 a. 70 ca. grond (Lot B volgens meetplan) kadastraal gekend sectie C nummer 495 b, jegens de NV Immobiliënmaatschappij Joost Danneels, Sint- Baafskerkstraat 1, 8200 Brugge (Sint-Andries), en de NV Bouwkantoor Joost Danneels, Sint-Baafskerkstraat 1, 8200 Brugge (Sint-Andries). Artikel 2 : De voorgelegde akte van overdracht van onroerende goederen goed te keuren. Artikel 3 : In toepassing van voormelde wetgeving, een Vlaams Commissaris te machtigen om de akte te ondertekenen als instrumenterend ambtenaar namens het Gemeentebestuur. Artikel 4 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg toe sturen aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Vastgoedtransacties, Virginie Loveling-gebouw, Maria-Hendrikaplein 70 bus 10, 9000 Gent. Goedkeuren van de akte van kosteloze overdracht van de wegenis van de Pieter Meerssemanstraat. Gelet op de voorgelegde akte waarbij de NV Immobiliënmaatschappij Joost Danneels, Sint- Baafskerkstraat 1, 8200 Brugge (Sint-Andries), verklaart kosteloos af te staan en over te dragen aan de gemeente Lendelede die aanvaardt respectievelijk 8 a. 15 ca. grond (lot A volgens meetplan), kadastraal gekend sectie B nummer 534 p (voorheen 534 c) en 16 ca. grond (Lot B volgens meetplan) kadastraal gekend als weg, met de opgerichte wegenis- en infrastructuurwerken; 3.

6 Gelet op de voorgelegde akte waarbij de NV Immobiliënmaatschappij Joost Danneels, Sint- Baafskerkstraat 1, 8200 Brugge (Sint-Andries), en de NV Novus, Schaapsdalelaan 60, 8000 Brugge,verklaren kosteloos af te staan en over te dragen aan de gemeente Lendelede die aanvaardt 12 ca. grond (lot C volgens meetplan), kadastraal gekend sectie B nummer 535 x (voorheen 535 m), met de opgerichte wegenis- en infrastructuurwerken; Gelet op het opmetingsplan d.d opgemaakt door landmeter-expert Demyttenaere Paul NV te Lendelede; Overwegende dat het wenselijk is tot de kosteloze verwerving over te gaan; Gezien de stukken van het dossier; Gelet op de desbetreffende artikels van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 12 januari 2015), waarbij de bevoegdheid van de Vlaamse commissarissen werd vastgelegd tot het uitvoeren van bepaalde vermogensrechtelijke verrichtingen in naam en voor rekening van het Vlaamse Gewest, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse gemeenschaps- en gewestinstellingen en bepaalde entiteiten; Gelet op het Besluit van de Vlaamse van 19 december 2014 houdende de uitvoering van het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 16 januari 2015), houdende machtiging tot aanwijzing van de Vlaamse commissarissen en tot regeling van de werkwijze van het decreet van 19 december 2014; Gelet op het Ministerieel Besluit van de Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie van 12 januari 2015, tot aanwijzing van de Vlaamse Commissarissen, vermeld in het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex, gewijzigd bij Ministerieel Besluit van de Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie van 2 maart 2015 (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 19 maart 2015); Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Artikel 1 : Onder voorbehoud van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toezichthoudende overheid wordt toestemming verleend om tegen de aangegeven voorwaarden over te gaan tot de kosteloze verwerving van het opgegeven onroerend goed en kosteloze overname van bedoelde wegenis- en infrastructuurwerken, van respectievelijk 8 a. 15 ca. grond (lot A volgens meetplan), kadastraal gekend sectie B nummer 534 p (voorheen 534 c) en 16 ca. grond (Lot B volgens meetplan) kadastraal gekend als weg, jegens de NV Immobiliënmaatschappij Joost Danneels, Sint-Baafskerkstraat 1, 8200 Brugge (Sint-Andries). Artikel 2 : Onder voorbehoud van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toezichthoudende overheid wordt toestemming verleend om tegen de aangegeven voorwaarden over te gaan tot de kosteloze verwerving van het opgegeven onroerend goed en kosteloze overname van bedoelde wegenis- en infrastructuurwerken, van 12 ca. grond (lot C volgens meetplan), kadastraal gekend sectie B nummer 535 x (voorheen 535 m), jegens de NV Immobiliënmaatschappij Joost Danneels, Sint-Baafskerkstraat 1, 8200 Brugge (Sint-Andries), en de NV Novus, Schaapsdalelaan 60, 8000 Brugge. Artikel 3 : De voorgelegde akten van overdracht van onroerende goederen goed te keuren. Artikel 4 : In toepassing van voormelde wetgeving, een Vlaams Commissaris te machtigen om de akten te ondertekenen als instrumenterend ambtenaar namens het Gemeentebestuur. Artikel 5 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg toe sturen aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Vastgoedtransacties, Virginie Loveling-gebouw, Maria-Hendrikaplein 70 bus 10, 9000 Gent.

7 Goedkeuren van de akte van overdracht onroerende goederen in de Heulsestraat + 91 voor opname in het openbaar domein. 4. Overwegende dat wij de mogelijkheid kregen om kosteloos bijkomende grond te verwerven rond de poel van Sente waarbij werd overeengekomen dat de gemeente zal instaan voor het verstevigen van de oever aan de noordoostelijke kant van de poel en het grondig snoeien van de bomen en de bijhorende opkuis aan de kant van de woning Heulsestraat en waarbij de overdragende partij zal instaan voor het plaatsen van een draad op de nieuwe perceelsgrens waarbij hij het recht heeft om een poortje van max. 1,5 m breedte te plaatsen om bij noodzaak het perceel van de vijver te betreden; Gelet op de voorgelegde akte waarbij Mevrouw Brigitte Bostoen, Heulsestraat 89 b, 8860 Lendelede, verklaart kosteloos af te staan en over te dragen aan de gemeente Lendelede die aanvaardt 1 a. 98 ca. grond (volgens meetplan), te nemen uit het perceel kadastraal gekend sectie C nummers 198 g en 201 w; Gelet op het opmetingsplan d.d opgemaakt door landmeter Ivan Wyseur te Lendelede; Overwegende dat het wenselijk is tot de kosteloze verwerving over te gaan; Gezien de stukken van het dossier; Gelet op de desbetreffende artikels van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 12 januari 2015), waarbij de bevoegdheid van de Vlaamse commissarissen werd vastgelegd tot het uitvoeren van bepaalde vermogensrechtelijke verrichtingen in naam en voor rekening van het Vlaamse Gewest, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse gemeenschaps- en gewestinstellingen en bepaalde entiteiten; Gelet op het Besluit van de Vlaamse van 19 december 2014 houdende de uitvoering van het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 16 januari 2015), houdende machtiging tot aanwijzing van de Vlaamse commissarissen en tot regeling van de werkwijze van het decreet van 19 december 2014; Gelet op het Ministerieel Besluit van de Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie van 12 januari 2015, tot aanwijzing van de Vlaamse Commissarissen, vermeld in het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex, gewijzigd bij Ministerieel Besluit van de Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie van 2 maart 2015 (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 19 maart 2015); Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Artikel 1 : Onder voorbehoud van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toezichthoudende overheid wordt toestemming verleend om tegen de aangegeven voorwaarden over te gaan tot de kosteloze verwerving van het opgegeven onroerend goed, van 1 a. 98 ca. grond (volgens meetplan), te nemen uit het perceel kadastraal gekend sectie C nummers 198 g en 201 w, jegens Mevrouw Brigitte Bostoen, Heulsestraat 89 b, 8860 Lendelede. Artikel 2 : De voorgelegde akte van overdracht van onroerende goederen goed te keuren. Artikel 3 : In toepassing van voormelde wetgeving, een Vlaams Commissaris te machtigen om de akte te ondertekenen als instrumenterend ambtenaar namens het Gemeentebestuur.

8 Artikel 4 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg toe sturen aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Vastgoedtransacties, Virginie Loveling-gebouw, Maria-Hendrikaplein 70 bus 10, 9000 Gent. De Voorzitter schorst de zitting opdat Mevrouw Aurelie Van Obbergen, die dit mobiliteitsplan heeft opgemaakt, de toelichting zou kunnen geven bij het volgende punt. Na deze toelichting en de vraagstelling de technische aspecten van dit punt wordt de zitting heropend. MOBILITEIT: Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan : Voorlopige vaststelling en goedkeuren van het participatietraject (openbaar onderzoek). Gelet op het gemeentelijk mobiliteitsplan conform verklaard door de PAC op ; Overwegende dat dit plan via een sneltoets in 2011 werd getoetst op zijn actualiteitswaarde; Overwegende dat deze sneltoetsprocedure resulteerde in de conclusie spoor 2, namelijk verbreden en verdiepen; 5. Overwegende dat dit betekent dat alle partners van de GBC nog achter het beleidsscenario staan, maar dat een aantal thema s toegevoegd, verder uitgewerkt of geactualiseerd moeten worden; Overwegende dat volgende thema s werden geselecteerd : 1. Nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen 2. Sluipverkeer en verkeerscirculatieplan 3. Potentieel onderzoek tangentlijn 4. Plan zwaar verkeer Overwegende dat intussen de verkenningsfase en de uitwerkingsfase zijn afgerond en wij bezig zijn met het beleidsplan; Overwegende dat ingevolge het nieuw mobiliteitsdecreet er een aantal nieuwe elementen zijn opgenomen met betrekking tot de plan procedure voor het mobiliteitsplan waarbij onder meer een participatietraject moet opgezet worden teneinde voldoende inspraak te verlenen aan de burgers; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen om die participatietraject te beperken tot het organiseren van een openbaar onderzoek en een bespreking in de Stuurgroep Verkeer Lendelede; Artikel 1 : Het voorgelegde mobiliteitsplan voorlopig vast te stellen. Artikel 2: : Als participatieproject wordt geopteerd om een openbaar onderzoek te organiseren gedurende 60 dagen alsook het plan ter bespreking voor te leggen in de Stuurgroep Verkeer Lendelede. Het openbaar onderzoek zal bekendgemaakt worden via publicatie in de Lendeleeft en de gemeentelijke website.

9 OPENBARE WERKEN: Renovatie Kortrijksestraat (vanaf Winkelsestraat tot Sterrekensstraat) : Goedkeuring lastvoorwaarden met raming ten belope van ,49 euro (B.T.W. inclusief) en gunningswijze (openbare aanbesteding). Overwegende dat de Kortrijksestraat tussen de Sterrekensstraat en de grens met Izegem reeds werd hersteld door de slechtste stroken te overlagen; 6. Overwegende dat het deel tussen de Winkelsestraat en de Sterrekensstraat echter in zeer slechte staat is waardoor een volledige overlaging noodzakelijk is; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 24; Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Overwegende dat in het kader van de opdracht renovatie Kortrijksestraat (vanaf Winkelsestraat tot Sterrekensstraat) een bestek met nr. 2015/217 werd opgesteld door de Technische Dienst; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,00 excl. btw of ,49 incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare aanbesteding; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudgetten van 2015, op budgetcode ACT-31 AP-4.1 SD en dat de financiering gebeurt met eigen middelen; Artikel 1 : Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare aanbesteding.

10 Artikel 2 : Artikel 3 : Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met nr. 2015/217 en de raming voor de opdracht renovatie Kortrijksestraat (vanaf Winkelsestraat tot Sterrekensstraat), opgesteld door de Technische Dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,00 excl. btw of ,49 incl. 21% btw. Het standaard publicatieformulier wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau. Artikel 4 : De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudgetten van 2015, op budgetcode ACT-31 AP-4.1 SD Het raadslid Anne-Laure Ingelbeen vervoegt de zitting bij aanvang van de behandeling van punt 7. FINANCIEN: Informatica : Goedkeuren om voor de aankoop van materialen en levering van diensten beroep te kunnen doen op de opdrachtencentrale van de Vlaamse Overheid en van Stad Brugge. Overwegende dat er bij gezamenlijke aankopen meestal betere voorwaarden kunnen bekomen worden dan bij individuele aankopen; 7. Overwegende dat wij de kans hebben om voor informatica in te schrijven op twee raamovereenkomsten : a) De raamovereenkomst van de Vlaamse overheid heeft betrekking op de aankoop van allerlei ICT-materiaal in kleine hoeveelheden (pc s, verbruiksproducten, laptops, beeldschermen) en is in zijn geheel gegund aan Real Dolmen; b) Overwegende dat de raamovereenkomst van Stad Brugge 18 verschillende percelen omvat voor leveringen en diensten (o.a. consultancy, vorming, telecom en netwerkverbindingen); Gelet op de wet van 15 juni 2006 inzake de overheidsopdrachten, inzonderheid artikels 2,4 en 15 inzake opdrachtencentrales; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikel 43 2,11 ; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2015 houdende wijzigen van de bevoegdheid van het College van Burgemeester en Schepenen voor opdrachten van dagelijks bestuur en wijzigen van de inhoud van het begrip dagelijks bestuur; Overwegende dat indien de gemeente zelf geen aanbestedingsprocedure dient te voeren indien wij beroep doen op een opdrachtencentrale; Overwegende dat de deelname aan die raamovereenkomsten geen verplichting tot aankoop van materialen of afname voor diensten inhoudt; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Enig artikel : De gemeenteraad machtigt het college van burgemeester en schepenen om beroep te kunnen doen op de opdrachtencentrales van de stad Brugge en de Vlaamse overheid voor de aankoop van informaticamaterieel en de levering van diensten op het vlak van informatica.

11 8. Goedkeuren raamovereenkomst om voor de aankoop, het onderhoud en het leveren van brandbestrijdingsmiddelen beroep te kunnen doen op de opdrachtencentrale van het OCMW van Harelbeke. Overwegende dat het OCMW Harelbeke ons heeft gecontacteerd met de vraag indien wij geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan een raamovereenkomst om voor het onderhouden en leveren van brandbestrijdingsmiddelen beroep te doen op de opdrachtencentrale van het OCMW van Harelbeke dat zou de procedure voeren en in naam van de gemeente Lendelede bij de gunning van de opdracht zal optreden; Gelet op de wet van 15 juni 2006 inzake de overheidsopdrachten, inzonderheid artikels 24 en 38 die een gezamenlijke uitvoering van diensten voor rekenen van verschillende aanbestedende overheden toelaat; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikel 43 2,11 ; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2015 houdende wijzigen van de bevoegdheid van het College van Burgemeester en Schepenen voor opdrachten van dagelijks bestuur en wijzigen van de inhoud van het begrip dagelijks bestuur; Overwegende dat indien de gemeente zelf geen aanbestedingsprocedure dient te voeren indien wij beroep doen op een opdrachtencentrale; Overwegende dat de deelname aan die raamovereenkomsten geen verplichting tot aankoop van materialen of afname voor diensten inhoudt; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Artikel 1 : Akkoord te gaan met deelname aan de Raamovereenkomst onderhouden en leveren van brandbestrijdingsmiddelen. Artikel 2 : Het OCMW Harelbeke te mandateren om de procedure te voeren en in naam van de gemeente Lendelede bij de gunning van de opdracht op te treden. Artikel 3 : Akkoord te gaan dat in geval van een juridisch geschil omtrent deze overheidsopdracht elk deelnemend bestuur verantwoordelijk is voor alle kosten in verhouding tot zijn aandeel in de opdracht. Artikel 4 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan het OCMW Harelbeke, Paretteplein 19, 8530 Harelbeke. Toekennen van een toelage van 250 euro van het krediet onvoorziene noodsituaties aan consortium 1212 voor noodhulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. 9. Gelet op het schrijven d.d van Consortium 1212 waarbij zij vragen om financiële steun voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal; Gelet op het gunstig advies van de leden van de Noord-Zuidraad;

12 Overwegende dat wij in het budget 2015 een krediet van 500 euro ter beschikking hebben onder jaarbudgetrekening met volgende omschrijving : toelage onvoorziene noodsituaties en activiteiten; Gelet op het voorstel om 250 euro te storten voor noodhulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal aan het consortium 1212; Na bespreking; Artikel 1 : 250 euro te storten aan Consortium 1212 als noodhulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Artikel 2 : De toelage voorzien in artikel 1 te financieren met het krediet van 500 euro onder jaarbudgetrekening met volgende omschrijving : toelage onvoorziene noodsituaties en activiteiten. Artikel 3 : Het College te belasten met de uitvoering van deze beslissing. INTERCOMMUNALES EN SAMENWERKINGSVERBANDEN: Zuid Westvlaamse Huisvestingsmaatschappij: a) Aanduiden van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering. Overwegende dat de gemeente Lendelede 700 aandelen heeft in de Zuid-West-Vlaamse Huisvestingsmaatschappij en dan ook recht heeft op een vertegenwoordiging in deze maatschappij; 10. Gelet op het schrijven d.d van de Zuid-West-Vlaamse Huisvestingsmaatschappij cvba waarbij ons wordt meegedeeld dat op de algemene vergadering van het mandaat van Mevrouw Claudine Rogiers als bestuurder dient vernieuwd te worden; Overwegende dat het College van oordeel is dat het aangewezen is om naast die voordracht van bestuurder meteen ook de afgevaardigde voor de algemene vergaderingen vast te leggen voor de rest van de legislatuur; Gelet op de mail d.d van de gemeentesecretaris gericht aan de diverse fracties met de vraag om voor de functie van afgevaardigde in de algemene vergadering, alsook voor de raad van bestuur, een kandidaat voor te dragen; Gelet op de mail d.d van CD&V waarbij zij volgende kandidaat voordragen voor de algemene vergadering : Rita Lammertyn; Gelet op de mail d.d van Jong-Lendelede waarbij zij volgende kandidaat voordragen voor de algemene vergadering : Michel Vandekerckhove; Gelet op de mail d.d van NV-A waarbij zij volgende kandidaat voordragen voor de algemene vergadering : Caroline Soreyn; Overwegende dat Samen voor Lendelede geen kandidatuur heeft ingediend; Gelet op artikel 28 en artikel 35, par. 2, 2 van het gemeentedecreet;

13 Gaat in openbare zitting over tot de geheime stemming betreffende de aanduiding van een afgevaardigde van de gemeente in de algemene vergadering van de Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij cvba; 17 raadsleden nemen deel aan de geheime stemming. 17 stembriefjes worden uit de stembus gehaald en voor geldig aangenomen. De stemming geeft volgende uitslag : 11 stemmen voor Rita Lammertyn, 3 stemmen voor Caroline Soreyn, 2 stemmen voor Michel Vandekerckhove en 1 onthouding. BESLUIT : Artikel 1 : Mevrouw Rita Lammertyn, die de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen heeft bekomen, wordt aangeduid als afgevaardigde voor de algemene vergadering van de Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij cvba. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij cvba toe te sturen. b) Aanduiden van een bestuurder. Overwegende dat de gemeente Lendelede 700 aandelen heeft in de Zuid-West-Vlaamse Huisvestingsmaatschappij en dan ook recht heeft op een vertegenwoordiging in deze maatschappij; Gelet op het schrijven d.d van de Zuid-West-Vlaamse Huisvestingsmaatschappij cvba waarbij ons wordt meegedeeld dat op de algemene vergadering van het mandaat van Mevrouw Claudine Rogiers als bestuurder dient vernieuwd te worden; Overwegende dat het College van oordeel is dat het aangewezen is om naast die voordracht van bestuurder meteen ook de afgevaardigde voor de algemene vergaderingen vast te leggen voor de rest van de legislatuur; Gelet op de mail d.d van de gemeentesecretaris gericht aan de diverse fracties met de vraag om voor de functie van afgevaardigde in de algemene vergadering, alsook voor de raad van bestuur, een kandidaat voor te dragen; Gelet op de mail d.d van CD&V waarbij zij volgende kandidaat voordragen voor de algemene vergadering : Claudine Rogiers; Gelet op de mail d.d van Jong-Lendelede waarbij zij volgende kandidaat voordragen voor de raad van bestuur : Etienne Vandewaetere; Gelet op de mail d.d van NV-A waarbij zij volgende kandidaat voordragen voor de algemene vergadering : Jan Gheysens; Overwegende dat Samen voor Lendelede geen kandidatuur heeft ingediend; Gelet op artikel 28 en artikel 35, par. 2, 2 van het gemeentedecreet; Gaat in openbare zitting over tot de geheime stemming betreffende de aanduiding van een afgevaardigde van de gemeente in de raad van bestuur van de Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij cvba; 17 raadsleden nemen deel aan de geheime stemming. 17 stembriefjes worden uit de stembus gehaald en voor geldig aangenomen. De stemming geeft volgende uitslag : 11 stemmen voor Claudine Rogiers, 3 stemmen voor Jan Gheysens, 2 stemmen voor Etienne Vandewaetere en 1 onthouding. BESLUIT : Artikel 1 : Mevrouw Claudine Rogiers, die de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen heeft bekomen, wordt aangeduid als kandidaat voor de raad van bestuur van de Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij cvba.

14 Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij cvba toe te sturen. 11. Infrax West: Buitengewone Algemene Vergadering d.d : Bespreking van de agenda en bepalen van het standpunt dat door de vertegenwoordiger van de gemeente dient te worden ingenomen : Voorstel tot goedkeuren van alle punten van deze vergadering. Gelet op het feit dat de gemeente deelnemer is van het intergemeentelijke samenwerkingsverband Infrax West; Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op de omzendbrief BA/2002/01van 11 januari 2002 betreffende de toepassing van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en de Omzendbrief BA 2003/09 betreffende de toepassing van artikel 11 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Overwegende dat artikel 44 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering; Overwegende dat de gemeenteraad eerder reeds overging tot aanduiding van haar vertegenwoordiger(s) voor de algemene vergaderingen van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Infrax West voor de volledige legislatuur; Gelet op de aangetekende oproepingsbrief van 26 februari 2015 met de agenda van de buitengewone algemene vergadering van het intergemeentelijke samenwerkingsverband Infrax West van 2 juni 2015 die volgende agendapunten bevat: 1. Statutenwijziging - Artikel 54 Diverse bepalingen Artikel 1 : De agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Infrax West van 2 juni 2015, zoals opgenomen in de uitnodiging van 26 februari 2015, worden op basis van de bekomen documenten en toelichtingsnota goedgekeurd. Artikel 2: Artikel 3: Aan de effectieve volmachtdrager en in voorkomend geval de plaatsvervangende volmachtdrager wordt mandaat verleend om op de buitengewone algemene vergadering van 2 juni 2015 te handelen en te beslissen conform de beslissingen van deze gemeenteraad. Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van de hierbij genomen beslissingen en deze over te maken aan de toezichthoudende overheid en er kennis van te geven aan Infrax West, ter attentie van de heer Luc Creytens, Noordlaan 9, 8820 Torhout. 12. Psilon: Jaarvergadering d.d : Bespreking van de agenda en bepalen van het standpunt dat door de vertegenwoordiger van de gemeente dient te worden ingenomen : Voorstel tot goedkeuren van alle punten van deze vergadering.

15 Gelet op het aangetekend schrijven d.d van Psilon waarbij de gemeente wordt opgeroepen naar de gewone algemene vergadering van Psilon op dinsdag 16 juni 2015 met mededeling van de agenda; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen om de vertegenwoordiger van de gemeente te machtigen om alle punten op de dagorde van deze vergadering goed te keuren; Artikel 1 : De vertegenwoordiger van de gemeente te machtigen om alle punten vermeld op de dagorde van de gewone algemene vergadering van Psilon d.d goed te keuren. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan Psilon, Ambassadeur Baertlaan 5, 8500 Kortrijk, toe te sturen. ALGEMEEN: Goedkeuren van het verslag van de voorgaande zitting d.d Het verslag van de voorgaande zitting d.d wordt met 16 ja-stemmen (Ketels P., Dewaele C., Fonteyne B., Rommens R., Messely N., Messely M., Lammertyn A., Viaene J., Ingelbeen A.-L., Parmentier N., Kint V., Gheysens J., Vanderhaeghen M., Bonte F., Van Synghel N., Dequeker C.) en 1 onthouding (Moerkerke E.) goedgekeurd. Mondelinge vragen en mededelingen. 1. Mededeling door de Burgemeester i.v.m. verkeersveilige dag De Burgemeester stelt Said voor : hij is student bij Vives en loopt momenteel stage bij de lokale politiepost voor de uitwerking van het save charter. Hij heeft reeds draaiboeken uitgewerkt voor het fietsexamen en de dode hoek. Zij nodigt meteen ook iedereen uit voor de verkeersveilige dag op vrijdag 29 mei (de uitnodiging werd ter zitting bedeeld aan alle raadsleden) waar om 18 uur het save-charter officieel ondertekend wordt tussen de gemeente, de politiezone Vlas en het OVK. 2. Vraag van het raadslid Mia Vanderhaeghen i.v.m. een trage weg achter de Rodemont. Het raadslid Mia Vanderhaeghen werd gecontacteerd door de bewoners van de woning Rodemont 11. Achter hun woning lag een weg die tot aan de Heulsestraat liep, doch deze is nu verdwenen. Vroeger kon men daar met een wagen door, later slechts met de fiets maar deze is nu volledig omgeploegd. De Voorzitter Pedro Ketels stelt voor om deze vraag in de gesloten zitting te behandelen daar de Schepen genoodzaakt is om namen van personen te noemen om dit te kunnen nader uitleggen. De raad is akkoord om dit daar te behandelen. Aansluitend op haar eerste vraag, vraagt zij nog hoever het staat met de heraanleg voetpaden in de Rodemont. Schepen van Openbare Werken Bernard Fonteyne antwoordt dat de voorziene werken tegen het verlof worden uitgevoerd.

16 3. Vraag van het raadslid Jan Gheysens i.v.m. de borden bebouwde kom. Het raadslid Jan Gheysens stelt vast dat de borden bebouwde kom nu zijn vernieuwd doch stelt vast dat in Sente drie verkeersborden afwijken van de andere borden in Sente : op de oude borden, alsook op de nieuwe borden op grondgebied Kuurne en Kortrijk staat vermeld Sint- Katharina met daaronder de naam van de gemeente. Op ons grondgebied staan drie borden die enkel Lendelede vermelden. Dit zorgt voor verwarring bij de bevolking. Schepen van Openbare Werken Bernard Fonteyne antwoordt dat enkel in de Sentestraat nog een bord staat met vermelding Sint-Katharina en dit ook zal vervangen worden. Het raadslid Jan Gheysens vraagt om net zoals Kortrijk en Kuurne toch borden te willen voorzien met de vermelding Sint-Katharina. Schepen Bernard Fonteyne zegt dat hij bereid is om nieuwe borden te bestellen met vermelding Sint-Katharina. Het raadslid Marleen Messely stelt dat de vermelding Lendelede al goed is want dat in veel gemeenten er enkel een bord met de tekening bebouwde kom is zonder enige vermelding van gemeente of deelgemeente. 4. Mededeling door Schepen Bernard Fonteyne i.v.m. vrachtroutenetwerk. De Schepen van Mobiliteit Bernard Fonteyne deelt mee dat er een vrachtroutenetwerkkaart werd opgemaakt in samenwerking met de politie. De bedoeling is dat vrachtverkeer de gemeente binnenkomt van de ovonde via de Izegemsestraat naar het Dorpsplein. Deze kaart werd opgemaakt in verschillende talen en zal verdeeld worden naar de bedrijven. Ook op de gemeentelijke website wordt deze kaart gepubliceerd. Deze kaart zal ook aan alle raadsleden worden doorg d. GESLOTEN ZITTING GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES Aanwijzing van sanctionerend ambtenaar in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties. De raad, in gesloten zitting, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van houdende vaststellen van de politieverordening van de gemeente Lendelede en zijn latere wijzigingen; 15. Overwegende dat voor de toepassing van deze verordening er sanctionerende ambtenaren in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties moeten aangewezen worden; Gelet op onze beslissing van houdende goedkeuren van een samenwerkingsovereenkomst tussen Stad Kortrijk en de gemeente Lendelede betreffende de gemeentelijke administratieve sancties; Overwegende dat hierdoor de gemeente Lendelede beroep kan doen op de sanctionerende ambtenaren van Stad Kortrijk voor de sanctionering in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van houdende aanstelling van Mevrouw Tessa Allewaert en de Heer Yves Vanneste als sanctionerend ambtenaar in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties;

17 Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van houdende aanstelling van Mevrouw Catherine De Mulder als sanctionerend ambtenaar in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties; Gelet op de mail d.d van Stad Kortrijk waarbij ons werd meegedeeld dat Mevrouw Sofie Van Audenhove recent werd aangesteld als sanctionerend ambtenaar voor de Stad Kortrijk ter vervanging van Mevrouw Tessa Allewaert; Overwegende dat het dan ook aangewezen blijkt dat de gemeente Lendelede deze persoon eveneens aanstelt als sanctionerend ambtenaar; Artikel 1 : Mevrouw Sofie Van Audenhove, in dienst bij de Stad Kortrijk, wordt voor de gemeente Lendelede aangewezen als sanctionerend ambtenaar in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties. Artikel 2 : De aanstelling van Mevrouw Tessa Allewaert d.d als sanctionerend ambtenaar voor de gemeente Lendelede in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties wordt ingetrokken. Artikel 3 : De aanstellingen van de Heer Yves Vanneste bij gemeenteraadsbeslissing d.d en van Mevrouw Catherine De Mulder d.d als sanctionerend ambtenaar voor de gemeente Lendelede in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties, blijven behouden. Art. 3 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan de Stad Kortrijk en de politiezone Vlas toe te sturen. Dit verslag werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 18 juni NAMENS DE GEMEENTERAAD : De Secretaris, De Voorzitter, Vandecasteele C. Ketels P.

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN DIT BRANDWEERREGLEMENT IS ZEER BELANGRIJK ONDERMEER VOOR DE UITBATERS VAN KRAMEN WAAR VERWARMINGSTOESTELLEN WORDEN GEBRUIKT. GELIEVE HIERMEE REKENING TE HOUDEN EN NA TE LEVEN VOORAL DE ALINEA S IN HET

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 SEPTEMBER 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 SEPTEMBER 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 SEPTEMBER 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

De bepalingen m.b.t. het sluitingsuur vermeld in de algemene politieverordening blijven onverminderd gelden. Oppervlakte volledige exploitatie in m²:

De bepalingen m.b.t. het sluitingsuur vermeld in de algemene politieverordening blijven onverminderd gelden. Oppervlakte volledige exploitatie in m²: Aanvraagformulier drankvergunning, kansspelinrichting en/of openingstijden Neem voor bijkomende info contact op met de dienst lokale economie economie@rijkevorsel.be 03 340 00 30 Aanvraag voor (duid aan

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007

GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007 GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen; Viaene

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 APRIL 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 APRIL 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 APRIL 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ====================

GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ==================== Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ==================== De gemeenteraad van de gemeente Lendelede, provincie West-Vlaanderen heeft in zitting van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019 Opgemaakt in toepassing van artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Greet Baldewijns, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes, Johan Feytons, mevrouw Marie Hubertine Leunen,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2010

VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2010 VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2010 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Messely M., Schepenen; Viaene R., Sabbe J., Dewaele R.,

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 FEBRUARI 2011

VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 FEBRUARI 2011 VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 FEBRUARI 2011 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Messely M., Schepenen; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W.,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN M. FOURNIER, L. COPPENS,, B. BOGAERT, P. MINGELS, G. BLANCKE, K. VANDECASTEELE, D. Verontschuldigd: C. BONTE-VANRAES De zitting wordt geopend om 20.56 uur. OPENBARE ZITTING Dossierverantwoordelijke: GC

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JUNI 2016

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JUNI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 06.12.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Buttiens, Schuyten, Sannen, Gybels, Jacobs,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 APRIL 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 19 juni 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn, Marie-Paule

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen wordt de agenda als volgt gewijzigd: agendapunt 16 wordt verdaagd.

Met eenparigheid van stemmen wordt de agenda als volgt gewijzigd: agendapunt 16 wordt verdaagd. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks,N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016 2. Kerkfabriek Sint- Quirinus Bunsbeek advies rekening 2015 Dit punt werd reeds

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie