DE PUBLIEKE FABRIEK. Gebiedsconcept voor Rotsoord. Utrecht, 2008, Architectuurcentrum Aorta

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE PUBLIEKE FABRIEK. Gebiedsconcept voor Rotsoord. Utrecht, 2008, Architectuurcentrum Aorta"

Transcriptie

1 DE PUBLIEKE FABRIEK Gebiedsconcept voor Rotsoord Utrecht, 2008, Architectuurcentrum Aorta

2 1 Rotsoord unieke plek in Utrecht Als divers industrielandschap aan het water en met een gevarieerd gebruik is het gebied Rotsoord voor Utrecht uniek. Het ligt dicht tegen de binnenstad aan en tussen twee woonwijken. De menging van wonen, bedrijvigheid en groen biedt aanknopingspunten voor de toekomst. Van oudsher is er in Rotsoord ruimte voor eigen initiatief. Nu is er versnippering. Rotsoord s verdere ontwikkeling is sterk afhankelijk van samenwerking tussen partijen. De komst van het station Vaartsche Rijn en de uitdijende binnenstad halen Rotsoord uit het isolement. Dit manifest visualiseert de samenhangende visie van partijen uit het gebied en geeft richting aan de verdere ontwikkeling van Rotsoord. Het wordt niet alleen ondersteund door bewoners, eigenaren, gebruikers van het gebied en de gemeente Utrecht, maar de partijen hebben zich ook verbonden aan het manifest door de ontwikkelingen te verbinden aan eigen inzet.

3 2 Utrecht wil zich profileren als dé creatieve stad van Nederland. Het faciliteren van geschikte bedrijfsruimte staat daarom hoog in het vaandel. Creatieve bedrijven willen graag in de schil rond de (dure) binnenstad zitten. De ligging van Rotsoord is extra aantrekkelijk, omdat creatieve bedrijven graag in oude, karakteristieke panden zitten en in een gebied dat een bepaalde eigenzinnige en ruige uitstraling heeft. Rotsoord is authentiek.

4 3 Rotsoord is er deels gewoon al, het is een kwestie van verder oppakken.

5 4 De zuidflank van de binnenstad groeit en verandert van betekenis, de multifunctionele mix van de binnenstad breidt zich uit richting Rotsoord.

6 5 De vraag is booming, er is een gillend tekort aan bedrijfsruimte. DUS: Als het ergens kan dan is het hier in Rotsoord, waar eigenzinnigheid, creativiteit en ondernemerschap hoog in het vaandel staan. U it het ambachtelijke verleden komen creativiteit en een open houding voort. De mensen in Rotsoord zijn ondernemend, eigenzinnig, en hebben de vensters nadrukkelijk naar buiten gericht. Rotsoord is onderdeel van de stad. De merkwaardige vitaliteit door de tijd heen geeft het gebied zijn diversiteit. De mix van wonen, werken en recreëren geven - geven het historisch erfgoed een belangrijke meerwaarde. De eigenzinnigheid van bewoners en gebruikers van Rotsoord leidt tot eigenwaarde, tot trots. Ieder doet vanuit een sterke bezieling en een vergaande betrokkenheid bij de omgeving zijn eigen ding.

7 6 Er zijn tussen de stakeholders geen conflicterende belangen: Dat is goud waard.

8 7 Rotsoord is De publieke fabriek.

9 8 De publieke fabriek als metafoor voor het produceren van creativiteit in al zijn verscheidenheid waar het publiek deelgenoot van is. Het gaat het om een veelkleurige creativiteit, kunst en cultuur, de maakindustrie en de zakelijke dienstverlening. Het gaat ook over de beleving van creativiteit: het zien en ondergaan, er zelf deel van uit maken. En over educatie, zoals natuureducatie voor kinderen.

10 9 Dat vergt echter wel duidelijke keuzes, van zowel de gemeente als van de omgeving.

11 10 Hoe ziet de publieke fabriek eruit? In de creatieve mix gaat het om designoord, woonoord, stadsoord, stationsoord, groenoord: Rotsoord is een gebied dat al deze programmeringen aankan en waar de verschillende functies juist in elkaar overlopen. Het kaartje van de gekleurde ballen door het gebied heen die met elkaar interfereren, illustreert dat. Hiermee ontstaan beelden, sfeer, identiteit, die we nu in het gebied moeten laten landen. Er ontstaat diversiteit, gelaagdheid, ontmoeting. Juist omdat er binnen het creatieve concept zoveel mogelijk is, is het zo inspirerend. Het kaartje illustreert de verwachte nieuwe verbinding met de uitdijende binnenstad, door de komst van het station Vaartse Rijn en het herstel van de wandel- en fietsroute langs de Oosterkade naar Rotsoord.

12 11 Ontmoeting staat centraal.

13 12 hotspot als vliegwiel

14 13 De huidige visie suggereert harde grenzen maar dat is te beperkt voor Rotsoord: er moet ruimte zijn voor de mix van wonen en werken en voor de mogelijkheid om programmatisch samen te werken.

15 14 Het gaat niet om vorm maar om inhoud, om een maatschappelijke verbinding met de plek. De inhoud komt vanuit het gebied zelf, en vanuit de fabriek zelf. We gaan niet een lege fabriek volplempen met willekeurige inhoud. Het goede nieuws is dat er nog niets is verpest in Rotsoord. De kansen liggen nog open. Maar we moeten nu wel echt met elkaar aan de slag.

16 15 Rotsoord niet dicht maar open

17 16 Kansen voor verbindingen met scholen, creativiteit, natuureducatie.

18 17 Ga hier nooit weg want er lopen hier nog gewone mensen.

19 18 De initiatiefnemers van de publieke fabriek Bewoner; de heer Johan Blok Gemeente Utrecht, PMB; mevrouw Kitty Koelman Ondix Vastgoed b.v.; De heer G.F. Knoppert Ondix Vastgoed B.V.; De heer P. Knoppert Tivoli; mevrouw Margriet van Kraats Niroc Vastgoedontwikkeling B.V.; de heer Bas Pickkers Dolte stedenbouw namens Pastoe; de heer Herald Roelevink Rossence BV; de heer David Ros Mitros Wonen Utrecht; mevrouw Majolein Ruijter Pastoe en DDC-i; de heer Harm Scheltens Gemeente Utrecht, PMB; de heer Pieter van Sluijs Dierenweide Nieuw Rotsoord; De heer Dick Polman VTC Briljant; mevrouw Melanie Tangkau Kompaan Vastgoed B.V.; mevrouw Margeet van Zee Bewoner; mevrouw Nanda van der Veen Citroën Auto Boll Utrecht B.V.; de heer Andre van Wandelen Wijkbureau Zuid; de heer Aart-Jan Voogt Gemeente Utrecht; mevrouw Marlies Steenstraten

20 19 Rotsoord never sleeps

21 20 We moeten zichtbaar maken dat er hier iets ontstaat, om initiatieven van buiten aan te trekken.

22 21 De auteurs zien als eerste agenda voor de toekomst 2008 Start ondernemend gezelschap 2008 Parkeren (onderzoek loopt al) met een aantal stakeholders starten we een werkgroep om creatieve oplossingen voor parkeren te realiseren. Parkeren is een probleem dat om een gezamenlijke oplossing vraagt Het opstellen van de businesscase Rotsoord als Publieke Fabriek De samenhangende ontwikkeling van Rotsoord krijgt een goede impuls door het oprichten van het ondernemend gezelschap dat bestaat uit investerende partijen uit het gebied. Zij dragen zorg dat de ambities bevorderd worden e.v. Wonen in de Publieke Fabriek met een aantal stakeholders starten we een werkgroep om creatieve woonvormen te stimuleren en realiseren 2008 e.v. het verder uitbouwen van kleinschalige, gezamenlijke activiteiten In Rotsoord hebben organisaties het initiatief genomen om samen activiteiten voor de omliggende wijken, of soms voor een breder publiek, te organiseren. Dit kan verder worden uitgebouwd e.v. Het starten van gezamenlijke marketing Rotsoord als publieke fabriek moet een begrip worden. Een goede start van deze placemaking is het samen organiseren van een succesvol project

23 22 Concept Rotsoord de publieke fabriek gebruiken om nieuwe bewoners te trekken.

24 23 De auteurs van het manifest De mensen die stelling nemen om in een aantal jaren Rotsoord als publieke fabriek op de kaart te zetten. Dat doen wij op eigen initiatief. We kunnen het niet alleen. De auteurs werken samen aan de publieke fabriek. Kwaliteit betaalt zich op termijn altijd uit.

25 24 Rotsoord thuishaven voor creativiteit Er wordt niet plat geconsumeerd op Rotsoord

26 25 Rotsoord moet een bestemming worden.

27 26 KRANTENKOPPEN IN 2030 Wegens succes tweede ondergrondse parkeergarage geopend op Rotsoord Het gaat goed met Rotsoord dat een populaire bestemming is en bovendien goed gelinkt aan het zuidelijke deel van de binnenstad. Rotsoord meest creatieve centrum in de regio/het land Rotsoord is getransformeerd in een levendig gebied met bijzondere functies waar vooral jonge mensen graag vertoeven. De Utrechtse binnenstadsgracht verlengd Het water geeft Rotsoord het sfeerbeeld van de binnenstad en koppelt deze ook gevoelsmatig aan het gebied. Rotsoord de meest veelzijdige wijk van Utrecht De jonge wijk aan de rand van het centrum zal uitgroeien tot een hippe wijk, een vooruitstrevende plek. Burgemeester verwelkomt 250e bewoner Rotsoord In plaats van nieuwe woningbouw op geconcentreerde punten is menging wonen en werken gehandhaafd. De menselijke maat en de dorpse sfeer blijven belangrijk. Rotsoord wederom hoogste in Utrecht-monitor De grote tevredenheid van bewoners en gebruikers komt tot uiting in deze kwalitatieve uitspraak over de leefbaarheid van de buurt. Rotsoord ijkpunt van Utrecht Ook de stad waardeert het gebied, het gaat niet alleen om het van binnen naar buiten kijken.

28 27 Rotsoord nog steeds niet aangeharkt De luxe en patserigheid zoekt Rotsoord niet, het gaat erom het informele op een kwalitatieve manier uit te bouwen. Rotsoord veelkleuriger dan ooit Verrassende contrasten bepalen het gebied, confronterend én harmonieus. Rotsoord sterk in verscheidenheid Het mozaiek dat Rotsoord is zou meer samenhang mogen vertonen, zonder dat er het gebied gedwongen gethematiseerd wordt. De samenhang moet uit de bewoners zelf komen. Eenheid in verscheidenheid Ondanks de eigenheid van de bewoners en gebruikers hebben ze toch samen iets met elkaar. In een veelkleurige harmonie moet met elkaar een balans worden gevonden in de tegenstrijdigheden. Rotsoord is een tegenstelling in zichzelf

29 28 Wij willen duurzaam scoren en daarbij een bijdrage leveren aan Rotsoord en de omliggende wijken.

30 29 Colofon Architectuurcentrum Aorta heeft de ondernemers, bewoners en gebruikers en de gemeente Utrecht begeleid in het zoeken naar een gezamenlijk label voor het gebied. De bijeenkomsten en het manifest zijn tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Utrecht Aorta is daarbij ondersteund door Concire, Jan Metz (schetsimpressie s), de heer C. Martens, de heer M. Hessels (KvK) en Dolte stedenbouw (stedenbouwkundige analyses pagina 10 beeld en tekst, pagina 21 beeld). Dit manifest is tot stand gekomen dankzij ontwerp Ariënne Boelens Office Selectie en eindredactie Eveline Paalvast, Architectuurcentrum Aorta Teksten verslagen Anne Luijten, Fieldtrip 2008 Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt zonder de voorafgaande toestemming van Architectuurcentrum Aorta, Utrecht

31 30 Behoud villa Staatsen, een bijzonder historisch pand.

32 31 NOTES / sketches / new ideas

33 32 NOTES / sketches / new ideas

34 33 NOTES / sketches / new ideas

35 34 NOTES / sketches / new ideas

36 35 NOTES / sketches / new ideas

37 36 NOTES / sketches / new ideas

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES Arnhem heeft een krachtig en duurzaam imago; een groene stad met een sterk ontwikkeld creatief en cultureel klimaat. Met de Melkfabriek voegen wij een uitgesproken

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad Page 1 of 9 ontwerpvoorstel aan de raad Rotsoord: Ontwikkeling locatie De Boo - vaststelling Stedenbouwkundig Progrmma van Eisen Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende

Nadere informatie

BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE

BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE Dit merkdocument is bedoeld om het centrum van Abcoude een gezicht te geven in tekst en beeld. Dit brandbook is ontwikkeld door Bryan Benninga (bb@workofbryan.nl)

Nadere informatie

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN UTRECHT SAMENVATTING KWALITEITSHANDBOEK WINKELWANDELGEBIED OUDE BINNENSTAD GEMEENTE UTRECHT Colofon Oisterwijk, 30 januari 2009 Opgesteld door

Nadere informatie

KAMPERPOORT WELKOM ALLEENSTAANDEN, GEZINNEN EN KLEINE ONDERNEMERS

KAMPERPOORT WELKOM ALLEENSTAANDEN, GEZINNEN EN KLEINE ONDERNEMERS KAMPER ECHT EIGENZINNIG De Kamperpoort is een stoere stadswijk met karakter dicht tegen het historisch centrum van Zwolle. Er is plaats voor bijzondere bouw die elders in de stad geen plaats heeft. Je

Nadere informatie

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s Erfgoed als krachtvoer Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s U wilt nieuw leven blazen in uw dorp, stad of regio? Als alles tegen zit, is er altijd nog het erfgoed. Het DNA van het

Nadere informatie

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad 2017-2022 Inleiding Zwolle heeft de ambitie om de meest aantrekkelijke binnenstad van Noordoost-Nederland te worden en te blijven. Daarvoor moeten

Nadere informatie

Ambitiedocument Bensdorp

Ambitiedocument Bensdorp Ambitiedocument Bensdorp september 2013 Voorwoord Bensdorp, verleden en toekomst verbonden De cacao- en chocoladefabriek Bensdorp en Bussum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al bijna 150 jaar maakt

Nadere informatie

Tijdelijk Anders Gebruiken

Tijdelijk Anders Gebruiken Tijdelijk Anders Gebruiken van terreinen en gebouwen Ingrid van de Vossenberg Projectleider T.A.G. / Stedenbouwkundige / Gemeente Nijmegen Wat is TAG? De ontwikkelaar: sloopt niet, maar stelt gebouw

Nadere informatie

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Gemeente Amsterdam Pagina 2 van 8 Gemeente Amsterdam Pagina 3 van 8 GROEP 1 PROGRAMMA Welk programma zou de buurt verrijken? Een plek voor startende

Nadere informatie

Koffertje HAARLEM Aangeboden aan het college van B&W op 12 juli 2016

Koffertje HAARLEM Aangeboden aan het college van B&W op 12 juli 2016 Koffertje HAARLEM-2040 Aangeboden aan het college van B&W op 12 juli 2016 WELKOM in het KOFFERTJE van de toekomst Hoe kom je van honderden geeltjes, stellingen, meningen en trends, opgehaald tijdens 16

Nadere informatie

NAGELE. programmaboekje

NAGELE. programmaboekje NAGELE programmaboekje Januari 2013 GROEN Uit het ontwerp van Nagele en de beplantingsplannen valt af te leiden dat de groenstructuur van Nagele is opgebouwd uit verschillende typen beplantingen die elk

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Nieuwe dynamiek voor binnensteden

Nieuwe dynamiek voor binnensteden Vereniging van Onroerend Goed Onderzoekers Nederland Nieuwe dynamiek voor binnensteden Drs. I.R.M. Ploegmakers MRICS Manager Retail Consultancy bij WPM Groep De binnensteden van de toekomst Ingrid Ploegmakers

Nadere informatie

Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen!

Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen! Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen! De gemeente Kampen heeft de ambitie om samen met ondernemers, eigenaren en bewoners te werken aan een toekomstbestendige binnenstad en uitvoering te geven

Nadere informatie

RUIMTE VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT

RUIMTE VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT RUIMTE in Overvecht VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT Op de voormalige NPD-strook, naast Winkelcentrum Overvecht, realiseert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in samenwerking met Sophies Kunstprojecten

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Tweede ondernemersavond 13 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik 1 e ondernemersavond 19:40

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com LOCATIE OPTIES IN UTRECHT www.metelkaar.com INLEIDING Waar zouden jullie met elkaar aan de slag willen gaan, maar vooral: waar zouden jullie met elkaar willen wonen? Een belangrijke stap in het waarmaken

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit Gebiedsontwikkeling Een gebied op de kaart zetten met identiteit Overtuigende plannen met het verhaal van de plek Een plek met een herkenbare identiteit draagt bij aan het welzijn van de mensen die er

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Nieuw Leids Bolwerk. Wonen, werken, leren en recreëren aan het Singelpark. Leiden, 16 mei 2018

Nieuw Leids Bolwerk. Wonen, werken, leren en recreëren aan het Singelpark. Leiden, 16 mei 2018 Nieuw Leids Bolwerk Wonen, werken, leren en recreëren aan het Singelpark Leiden, 16 mei 2018 Opbouw presentatie Waarom dit burgerinitiatief Presentatie Nieuw Leids Bolwerk Een groot stadspark aan de Maresingel

Nadere informatie

De stad als onderneming?

De stad als onderneming? IkZitopZuidZ id De stad als onderneming? Willem Sulsters & Hidde van der Veer Conferentie Kansrijk ondernemen in de krachtwijken Rotterdam, 14 oktober 2009 IkZitopZuid Wie zijn wij? IZoZ is een privaat

Nadere informatie

creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand

creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand Korte Voorhout 20 Postbus 216, 2501 ce Den Haag 070 785 4903 06 430 54 372 info@annavastgoedencultuur.nl Heeft u een leegstaand pand waarvoor u nog geen bestemming

Nadere informatie

Beurszwam 0 ong VLEUTEN Huurprijs 1.008,- p.m.

Beurszwam 0 ong VLEUTEN Huurprijs 1.008,- p.m. Beurszwam 0 ong VLEUTEN Huurprijs 1.008,- p.m. Beumer Garantiemakelaars Meerndijk 7 3454 HM DE MEERN Tel: 030-6776000 E-mail: info@beumer.nl Website: www.beumer.nl Omschrijving MET REGELMAAT BESCHIKBAAR

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit?

De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit? De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit? 28 mei 2019 Waarom de Omgevingswet? Een nieuwe wet in 2021: de Omgevingswet Bundelt 26 wetten en regels op het gebied van wonen, mobiliteit,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Welkom. Agenda: 24 oktober 2018

Welkom. Agenda: 24 oktober 2018 Welkom Agenda: 24 oktober 2018 1. Opening 2. Stand van zaken Raadhuis, gemeente Oss 3. Gelegenheid tot het stellen van vragen 4. Uitkomst Locatiestudie Vidi Reo, gemeente Oss 5. Gelegenheid tot het stellen

Nadere informatie

Concept Gebiedsagenda Zuid

Concept Gebiedsagenda Zuid Concept 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Gebiedsagenda Museumkwartier, Apollo- en Willemsparkbuurt... 4... 4... 6 2. Gebiedsagenda Schinkel-, Stadion- en Hoofddorppleinbuurt... 10... 10... 12 3.

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie

GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER?

GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER? GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER? GEZOCHT: CREATIEVE ONDERNEMERS MET LEF De komende jaren vervult De Kas een huiskamerfunctie, een ontmoetingsplek in de in aanbouw zijnde wijk Vossenpels. Initiatieven

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Masterplan Grote Markt en omgeving

Masterplan Grote Markt en omgeving Masterplan Grote Markt en omgeving Tweede participatiemoment 2 april 2015 Grontmij HOSPER Uforce Verloop van deze avond 1. Welkom 2. Stand van zaken: wat is er gebeurd sinds het eerste participatiemoment

Nadere informatie

Ontdek hoe u waardevermeerdering en rendementsverhoging creëert van uw vastgoed! Welkom, wij zijn SteenGoed.

Ontdek hoe u waardevermeerdering en rendementsverhoging creëert van uw vastgoed! Welkom, wij zijn SteenGoed. Ontdek hoe u waardevermeerdering en rendementsverhoging creëert van uw vastgoed! Welkom, wij zijn SteenGoed. Case Z-Gebouw te Leeuwarden Het oude waterleidinggebouw gelegen aan het Zaailand en de Zuiderstraat

Nadere informatie

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht Rapportage Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Uitgevoerd door: ETIN Adviseurs s-hertogenbosch, mei 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Populatie

Nadere informatie

Leegstand agrarisch vastgoed

Leegstand agrarisch vastgoed Leegstand agrarisch vastgoed Aard, omvang, duiding en oplossingsrichtingen 26 mei 2016, Edo Gies, Alterra Wageningen UR 2 Een stille revolutie op het platteland Dynamiek in de landbouw (1950 2016) 4 x

Nadere informatie

Persons who generate or conceive ideas and plans

Persons who generate or conceive ideas and plans Persons who generate or conceive ideas and plans Historie Ontstaan uit eigen behoefte Eerste bedrijf Verspreiding freelancers Wij zijn zelf de doelgroep Huidige situatie leegstand Nederland 15,4% Den Haag

Nadere informatie

gastvrijheid aan De Lind wonen en verpozen op een plek waar léven de kern is

gastvrijheid aan De Lind wonen en verpozen op een plek waar léven de kern is gastvrijheid aan De Lind wonen en verpozen op een plek waar léven de kern is home pijlers de bewoner het oorspronkelijke concept pijler leven in verbinding van plek en concept naar beleving pijler heerlijk

Nadere informatie

Visie toerisme en recreatie Noordoost Fryslân

Visie toerisme en recreatie Noordoost Fryslân 1 Visie toerisme en recreatie Noordoost Fryslân 1 ste stakeholdersbijeenkomst Dinsdag 27 november 2018 Programma 2 Welkom Korte toelichting op proces en resultaten tot nu toe Aanpak SWOT, ambitie en strategische

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij De stadsvisie is afgerond en vastgesteld. Mede dankzij u. Dit document omvat alle beleidsterreinen en benoemt de koers en de identiteit van de gemeente. De stadsvisie

Nadere informatie

Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties

Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties Leeswijzer De tabel hieronder geeft de urgente kwesties weer die de deelnemers hebben opgeschreven

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2014.1230 RIS 279665 070-353 46 19. 19 december 2014. Agenda Oude Centrum

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2014.1230 RIS 279665 070-353 46 19. 19 december 2014. Agenda Oude Centrum Wethouder van Binnenstad, Stadsontwikkeling en Buitenruimte en Wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur B.A. Revis en J. Wijsmuller Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie

Nadere informatie

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING 2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING positionering meest kansrijke, relevante, effectieve, ware en onderscheidende verhaal voor de spoorzone DE AMBITIE gebiedsontwikkeling Delft wil een nieuw stuk stad

Nadere informatie

Manifest. Input voor het coalitieakkoord. Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie

Manifest. Input voor het coalitieakkoord. Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie Manifest Input voor het coalitieakkoord Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie Maart 2015 Geachte heer, mevrouw, Op het PlattelandsParlement Gelderland

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde eigenheid: EHS als een kans juist voor de toekomst uitbreiding park naar natuurwaarde

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde eigenheid: EHS als een kans juist voor de toekomst uitbreiding park naar natuurwaarde Werkgroep Sportvelden en IJsbaanterrein Economisch profiel gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde Versterken groen Score belangrijkheid (oranje ronde stickers): 1 Score kwetsbaarheid (groene ronde

Nadere informatie

Hidde Dirks b1372564

Hidde Dirks b1372564 Hidde Dirks b1372564 Strategie Kwetsbare wijk Capaciteiten scoren onvoldoende Sociaal aspect is voldoende COS Strategie COS COS Strategie COS Middel Aantrekken en vasthouden van hoger opgeleiden/koopkrachtige

Nadere informatie

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend!

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architectenbureau De Zwarte Hond gaat MFC Klarendal ontwerpen. Wat er aan vooraf ging Zoals al in een vorige wijkkrant heeft gestaan wordt het MFC Klarendal

Nadere informatie

Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil

Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil Nationaal Park Hollandse Duinen ligt in Zuid-Holland langs de Noordzee, tussen strand en binnenland, midden tussen de grote steden.

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien de bedrijventerreinen er straks uit? 16 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over de bedrijventerreinen Wat staat er in

Nadere informatie

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO WELKOM IN HET NIEUWE HART VAN ALMELO! Sinds enige tijd werkt de stad Almelo aan een ambitieuze transformatie van de westelijke binnenstad. Met het doortrekken van het Overijssels

Nadere informatie

Welke ambities heeft de gemeente voor het Statenzaalcomplex?

Welke ambities heeft de gemeente voor het Statenzaalcomplex? Een nieuwe invulling voor het Statenzaalcomplex Wie bedenkt en realiseert een leuk, origineel en haalbaar initiatief voor het Statenzaalcomplex in de binnenstad van Zwolle? Het markante historische complex

Nadere informatie

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station 1 Fruittuinen en Wandelbos tot stadspark transformeren. Stadspark houdt in: Fruittuinen, Wandelbos (met volière en kinderboerderij) en tenniscomplex.

Nadere informatie

Toekomstvisie A-kwartier in Groningen

Toekomstvisie A-kwartier in Groningen Toekomstvisie A-kwartier in Groningen Presentatie bijeenkomst met Stichting Vrienden van de stad Groningen 13 oktober 2015 dia 1 foto Bert Kaufmann Presentatie Bijeenkomst met Vrienden van de stad Presentatie

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Onze partners - Gemeente / Wijkbureau Oost, HISA, Ondernemersfonds Utrecht, Leefbaarheidsbudgetten

Onze partners - Gemeente / Wijkbureau Oost, HISA, Ondernemersfonds Utrecht, Leefbaarheidsbudgetten Floris Tyl Boswell Career Academy / Boswell Junior - Kennisvalorisatie - Missing Link - Welke vaardigheden nodig voor je eerste baan Ondernemersvereniging Puur Oost - Adriaen van Ostadelaan en Jan van

Nadere informatie

Voor de buurt met de buurt

Voor de buurt met de buurt Voor de buurt met de buurt Wij willen een samenleving die ruimte en kansen biedt aan iedereen. Van jong tot oud, van gezond tot ziek, van onafhankelijk tot hulpbehoevend en van werkend tot niet-werkend.

Nadere informatie

Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE

Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE Masterplan Slachthuissite - Noordschippersdok 04.06.2014 PARTICIPATIEMOMENT PROJECTDEFINITIE Agenda Waarom een masterplan? Waar staan we nu? Wat is een projectdefinitie? Wat staat er in de projectdefinitie?

Nadere informatie

Voorwoord. Wat heeft KVL betekend voor Oisterwijk? Waar staat KVL voor? En wat betekent dit voor de toekomstige ontwikkelingen op het terrein?

Voorwoord. Wat heeft KVL betekend voor Oisterwijk? Waar staat KVL voor? En wat betekent dit voor de toekomstige ontwikkelingen op het terrein? de ziel van KVL Voorwoord. FPW heeft in de zomer van 2013 in opdracht van de gemeente Oisterwijk onderzoek gedaan naar de merkidentiteit van het toekomstige KVL terrein. Een onmisbaar onderdeel van deze

Nadere informatie

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een Samenvatting In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een tentoonstelling/expo, die de parels van Maastrichts ondernemerschap laat zien. De hoofddoelstelling

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011

Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011 Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011 INHOUD PRESENTATIE Leidsche Rijn Centrum 1) Algemene toelichting aandeel ASR/Vesteda programma positionering/ambities palet aan functies (wonen/winkelen/werken/horeca/recreëren

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek, Gemeente Leiden (februari 2013) Ontwikkelstrategie

Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek, Gemeente Leiden (februari 2013) Ontwikkelstrategie (februari 2013) Ontwikkelstrategie Lammenschans, Leiden in opdracht van: Gemeente Leiden februari 2013, Amsterdam Kerkstraat 204 1017 GV Amsterdam Postbus 15550 1001 NB Amsterdam Soeters Van Eldonk architecten

Nadere informatie

Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland

Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland 1 Programma Toelichting op het Accommodatiebeleid Door wethouder B. Maathuis en wethouder P. Jonkergouw Toelichting stedenbouwkundig plannen gebieden

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

Het nieuwe centrum 2 e fase stationsgebied. Marlies de Nijs Gemeente Utrecht. 13 juli 2016 Intern concept

Het nieuwe centrum 2 e fase stationsgebied. Marlies de Nijs Gemeente Utrecht. 13 juli 2016 Intern concept Het nieuwe centrum 2 e fase stationsgebied Marlies de Nijs Gemeente Utrecht 13 juli 2016 Intern concept compacte stad inbreiden vraagt om hoge kwaliteit openbare ruimte buitengebied voor iedereen goed

Nadere informatie

Ambitie Venestraat en omstreken

Ambitie Venestraat en omstreken Ambitie Venestraat en omstreken INHOUD Inleiding Relevante trends Nieuwe ambachten Branchering Realisatie visie MarketingCommunicatie (MarCom) Hoe verder Deze presentatie is vertrouwelijk en auteursrechtelijk

Nadere informatie

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36 Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls 30-05-2018 12:36 Delft heeft de ambitie om tot 2040 maar liefst 15.000 woningen, 10.000 banen en bijbehorende voorzieningen aan de stad

Nadere informatie

Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen

Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen In de afgelopen maanden heeft de Stichting Groene Hart samen met IVAM en Grontmij hard gewerkt aan het verduurzamen van vier bedrijfsterreinen ITC, gemeente Alphen

Nadere informatie

Evaluatie Cittaslow Westerwolde

Evaluatie Cittaslow Westerwolde Evaluatie Cittaslow Westerwolde Presentatie Onderzoeksresultaten Cittaslow Westerwolde 9 november 2017 Presentatie Onderzoeksresultaten 1. Externe communicatie over Cittaslow Westerwolde 2. Initiatieven

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad van (internationale) kennis en collecties

Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad van (internationale) kennis en collecties Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad van (internationale) kennis en collecties Erfgoed is in de nieuwe erfgoednota een breed begrip; de cultuurhistorie

Nadere informatie

Spuiboulevard Dordrecht

Spuiboulevard Dordrecht Spuiboulevard Dordrecht Transformatie van de rand van de binnenstad tot een hedendaags woon- en werkgebied www.investerenindordrecht.nl Spuiboulevard naar levendig stedelijk gebied Gemeente Dordrecht heeft

Nadere informatie

Colofon De visie Doornakkers 2030 is tot stand gekomen in samenwerking tussen: Gemeente Eindhoven, Woonbedrijf, professionele partners en bewoners

Colofon De visie Doornakkers 2030 is tot stand gekomen in samenwerking tussen: Gemeente Eindhoven, Woonbedrijf, professionele partners en bewoners 1 Colofon De visie Doornakkers 2030 is tot stand gekomen in samenwerking tussen: Gemeente Eindhoven, Woonbedrijf, professionele partners en bewoners Augustus 2012 2 CONCEPT - Uitvoeringsprogramma Inzet

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

MEET, LEARN, EXPERIENCE

MEET, LEARN, EXPERIENCE MEET, LEARN, EXPERIENCE Dynamiek, het is de energie die ons in beweging houdt, en ons sterk maakt in een wereld die constant verandert. Het houdt ons scherp en alert. Het doet ons bewegen, stappen vooruit

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Heuveloord 25 te Utrecht 15120

Huur kantoorpand op Heuveloord 25 te Utrecht 15120 Huur kantoorpand op 15120 Aanbiedende partij: VGW Vastgoed Email: info@vgwvastgoed.nl Telefoon: 030-2626505 Omschrijving Te huur: Watertoren op Rotsoord te Utrecht. Unieke verdieping te huur in de creatieve

Nadere informatie

Gebiedsbranding om de binnenstedelijke gebieden aan weerszijde van de Westzeedijk in Rotterdam niet alleen fysiek maar vooral ook als groen, cultureel en wetenschappelijk gebieden met elkaar te verbinden.

Nadere informatie

Leegstand. Probleem of kans?

Leegstand. Probleem of kans? Leegstand. Probleem of kans? Leegstand. Van probleem naar kans! Problemen Kansen pakken en problemen Kansen aanpakken Bedreiging leefbaarheid, verpaupering, vandalisme Middel om te komen tot stedelijke

Nadere informatie

WAT GAAN WE DOEN? HART VOOR HOUTEN 21-3-2013

WAT GAAN WE DOEN? HART VOOR HOUTEN 21-3-2013 Hart voor Houten Bijna vijftig jaar geleden begonnen de voorlopers van Viveste aan een enorme uitdaging: rond het oude dorpshart van Houten woningen bouwen voor tienduizenden mensen. Dat lukte. Dankzij

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

Nieuw Leids Bolwerk. Baas in eigen buurt. Leiden, 25 april 2018

Nieuw Leids Bolwerk. Baas in eigen buurt. Leiden, 25 april 2018 Nieuw Leids Bolwerk Baas in eigen buurt Leiden, 25 april 2018 Nieuw Leids Bolwerk aan het Energiepark en het Huigpark Opbouw van de presentatie Waarom besloten bewoners een stedenbouwkundig ontwerp voor

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2012.9 RIS 250206 BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Cultureel Perspectief in Rijswijk

Cultureel Perspectief in Rijswijk Cultureel Perspectief in Rijswijk Rijswijk, maart 2014 de Bibliotheek aan de Vliet Cultureel Perspectief in Rijswijk Voorwoord In dit Cultureel Perspectief vragen ondergetekenden aandacht voor het belang

Nadere informatie

Sport en ontmoeten in Oss NW. Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli

Sport en ontmoeten in Oss NW. Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli Sport en ontmoeten in Oss NW Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli Agenda 2 juli 20:00 uur start bijeenkomst Korte toelichting op de agenda en het doel van de avond Opdracht: Elevator Pitch door verenigingen

Nadere informatie

De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn

De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn Praat mee over de toekomst van uw Afrikaanderwijk! Vestia en de deelgemeente Feijenoord hebben - met de hulp van Bewonersorganisatie Afrikaanderwijk

Nadere informatie

weer thuis in de stad

weer thuis in de stad weer thuis in de stad Wonen boven winkels Een levendige binnenstad is aantrekkelijk voor bezoekers, levert woongenot voor specieke groepen mensen, is een broedplaats voor kenniseconomie en cultuur en vormt

Nadere informatie

Economisch profiel. Werkgroep Park, beek en Vosheuvel

Economisch profiel. Werkgroep Park, beek en Vosheuvel Werkgroep Park, beek en Vosheuvel Economisch profiel Geld verdienen met "leuke dingen" Score belangrijkheid (oranje ronde stickers): 5 Score kwetsbaarheid (groene ronde stickers): 2 gecombineerd ruimtegebruik

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS INFORMATIE VOOR DEELNEMERS 1. Gebruik de Lege Ruimte in het kort pag. 2 2. Agenda van het programma pag. 3 3. Toelichting bij de programmaonderdelen pag. 4 4. Aanleiding en inhoud (plattegrond van gebied)

Nadere informatie