data place Algemene informatie Waarom gebruik maken van een datacenter?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "data place Algemene informatie Waarom gebruik maken van een datacenter?"

Transcriptie

1 Algemene informatie 1 Dataplace Dataplace is een modern datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat van alle gemakken is voorzien, volledig redundant is ingericht en plaats biedt aan de fysieke huisvesting van servers ( racks). Alle essentiële onderdelen van het datacenter, zoals de verbindingen, stroomvoorziening, koeling en monitoringsystemen, zijn dubbel uitgevoerd. Hierdoor vormt regulier onderhoud of een eventuele storing geen bedreiging voor de continuïteit. Dataplace is door de hoge stroom- en koelcapaciteit, alsmede de hoge vloerbelasting, uitermate geschikt voor high density hosting. Bij het ontwikkelen van het datacenter zijn aspecten als betrouwbaarheid, efficiëntie en het milieu als kernwaarden gehanteerd. Het datacenter ligt aan de Van Coulsterweg 6 te Alblasserdam vlak bij de snelweg A15. Dataplace ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Rotterdam en Gorinchem, 30 minuten vanaf Breda en 40 minuten vanaf Utrecht en Den Haag. Waarom gebruik maken van een datacenter? Het plaatsen van een server in een datacenter biedt veel voordelen ten opzichte van een server inpandig onderbrengen. Veel bedrijven beschikken in hun kantoorpand niet over een noodstroomvoorziening, brandpreventie, optimale koeling, zware beveiliging en snelle dubbel uitgevoerde internetverbindingen. Dit terwijl het bedrijfsleven steeds afhankelijker wordt van ICT apparatuur en de applicaties die daarop zijn ondergebracht. Door uw apparatuur in een goed datacenter te huisvesten, minimaliseert u risico s en maximaliseert u de beschikbaarheid. Dataplace laat zien dat professionaliteit en betrouwbaarheid prima samen gaan met kostenbesparingen.

2 Connectiviteit Network 2 Dataplace Dataplace is via twee eigen volledig gescheiden glasvezelpaden van connectiviteit voorzien. Er is een eigen glasvezelinfrastructuur die loopt van dataplace via Rotterdam, Leiden en Hoofddorp naar eunetworks in Amsterdam. Het tweede glasvezeltraject loopt van dataplace via Gorinchem en Utrecht naar NIKHEF in Amsterdam. Hiernaast staat een schematische weergave van het dark fiber netwerk met alle locaties. Diverse telco s hebben Dataplace aangesloten of zijn voornemens dat te doen. Zie hiervoor de actuele carrierlijst op onze website. Den Haag Rotterdam Amsterdam Utrecht Culemborg Alblasserdam Beveiliging Dataplace is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Dataplace beschikt over de ISO certificering voor informatiebeveiliging en over Borg 4 voor fysieke beveiliging. Het terrein is beveiligd door een hekwerk, voorzien van een aantal poorten. Bij de poorten wordt de toegang verleend op basis van een toegangspas of toegangscode. Vervolgens kan het terrein betreden worden. In het pand zelf is een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk nodig om toegang te krijgen tot de datavloeren. Voor incidentele bezoekers is een toegangscode in combinatie met een paspoortscan en vingerafdruk nodig om toegang te krijgen. In de draaideur (circlelock) tussen de ontvangstruimte en de datavloeren vindt een controle plaats op het aantal personen en de aanwezigheid van eventuele goederen. Zowel het terrein, het pand als de datavloeren worden met ruim 50 videocamera s in de gaten gehouden.

3 Stroomvoorziening 3 Dataplace Dataplace heeft een ringaansluiting op het vaste stroomnet. Vanaf de hoofdverdelers zijn er twee gescheiden stroomcircuits naar de racks op de datavloer: één direct vanaf de hoofdverdeler (short-break) en één via een no-break installatie via de UPS installatie. Alle racks zijn voorzien van stroomfeeds die zijn afgezekerd op ère. Wanneer de stroom vanaf het vaste net zou wegvallen, blijft u via de no-break stroomfeed voorzien van elektriciteit. De no-break stroomvoorziening bestaat uit een redundant uitgevoerd (N+1) UPS systeem en twee generatoren. De UPS systemen kunnen het datacenter vier minuten van stroom voorzien. Voor de generatoren is er liter dieselolie voorradig. Dataplace kan hierdoor, indien nodig, ruim 50 uur onafhankelijk van het vaste stroomnet opereren. Wanneer u servers gebruikt met één voeding adviseren wij u om beide stroomfeeds aan te sluiten op een Static Transfer Switch (STS). Dit apparaat, dat u bij Dataplace kunt huren, voegt beide stroomfeeds samen tot één stroomfeed. Zodoende zijn uw servers toch redundant aangesloten op de stroomfeeds. Hierdoor zult u van een eventuele stroomonderbreking op een van de twee stroomfeeds niets merken. Dataplace kiest er bewust voor om de stroomfeeds die wij aanleveren aan de racks niet beiden via een UPS-systeem (no-break) te laten lopen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat 90% van de storingen in datacentra worden veroorzaakt door UPS-schakelfouten (automatisch of handmatig). Juist om deze reden levert dataplace één stroomfeed vanuit de UPS (no-break) en één stroomfeed direct vanuit de hoofdverdeler (short-break). Hierdoor is de continuïteit van de stroomvoorziening naar de racks gewaarborgd. short-break no-break short-break no-break Static Transfer Switch Stroomschema Standaard Met STS

4 Koeling 4 Dataplace Dataplace gebruikt tot een buitentemperatuur van circa 14 Celcius volledig de buitenlucht om te koelen. Dit wordt indirecte vrije koeling met behulp van drycoolers genoemd. Deze methode van koeling is zeer energiezuinig en daardoor milieuvriendelijk. Wanneer het buiten warmer is wordt overgeschakeld naar mixbedrijf. Dat is een combinatie van vrije koeling en conventionele koeling met een koudemiddel. Bij een temperatuur van circa 24 Celcius wordt volledig overgeschakeld naar conventionele koeling. In beide gevallen wordt de luchtvochtigheid gereguleerd tussen 40% en 60%. Alle hoofdcomponenten van de complete koelinstallatie zijn volledig redundant uitgevoerd, zodat er altijd één drycooler, één circulatiepomp en één downflow airconditioner kunnen uitvallen of in onderhoud kunnen gaan zonder dat daarbij de temperatuur in gevaar komt. Op de datavloer is er sprake van cold corridors. Dit zijn afgesloten koude gangen, zodat de koude lucht zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt voor de koeling van de servers. Onder de verhoogde vloer zijn geen obstructies aanwezig die de luchtstroom kunnen belemmeren. De aanvoertemperatuur in de koude gang wordt gereguleerd op 25 Celsius met een marge van 5 Celsius. Brandbeveiliging Alle datavloeren en technische ruimten zijn voorzien van een redundant Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) systeem, dat stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt, een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen waterschade aan de apparatuur.

5 Customer Care Center 5 Dataplace Het Dataplace Customer Care Center (CCC) is een op maat ontwikkelde applicatie die doeltreffende ondersteuning biedt aan onze klanten. Processen zoals het aanmelden van zendingen, het aanvragen van remote-hands en het reserveren van één van de vergaderkamers zijn in deze applicatie geautomatiseerd. De online applicatie is 24x7x365 beschikbaar en de ondersteunende functionaliteiten zijn zodoende binnen handbereik. Online functionaliteiten binnen het CCC Het real-time uitlezen van stroomverbruik van stroomfeeds en 19 racks; Stel uw eigen thresholds in en laat u automatisch informeren over uw dagelijkse stroomverbruik; Meld bezoekers aan voor zelfstandige toegang tot dataplace via het gastensysteem; Online inzage in de bezetting van de vergaderkamers inclusief de mogelijkheid een reservering te plaatsen; Het aanvragen van remote-hands; Het aanmelden van zendingen. Voor het aanmelden van zelfstandige bezoekers en het uitlezen van stroomverbruik is een API beschikbaar.

6 Racks 6 Dataplace Dataplace gebruikt cold corridors die zijn opgebouwd uit racks van Minkels. Alle racks zijn 60 cm breed, 120 cm diep en 46 HE hoog. De racks zijn voorzien van cijfersloten. Indien gewenst is het ook mogelijk om naast het cijferslot een cilinderslot toe te voegen. In het rack hangen twee spanningssloffen; voor elke stroomfeed één. Groen datacenter Dataplace is zo energiezuinig mogelijk ingericht. Zo wordt de warme lucht vanaf de datavloeren via een warmtewisselaar en warmtepomp gebruikt voor de vloerverwarming voor de kantoorruimten. Alle verlichting in het pand werkt op basis van bewegingsmelders. Voor de noodverlichting wordt LED verlichting gebruikt en het direct free cooling principe van de koelinstallatie helpt ons beter met het milieu om te gaan. Faciliteiten Dataplace is voorzien van diverse faciliteiten die het leven van server- en systeembeheerders veraangenamen. Denk daarbij aan een koffie- en frisdrankautomaat, draadloos internet en gratis beschikbare werkplekken met een KVM aansluiting naar uw apparatuur. Tevens is het datacenter voorzien van vergaderkamers, kantoorruimte en kluisjes voor bijvoorbeeld gereedschap en reserveonderdelen. Werkkamers voor een langere periode zijn te huur tegen gunstige tarieven. Onze unieke eigenschappen: Een short-break en no-break stroomvoorziening naar het 19 rack, via gescheiden paden; Afgezekerd op ère per stroomfeed; Minimaal 5 KW per 19 rack beschikbaar; Tevens halve (20HE) en kwart (10HE) racks beschikbaar; Energie-efficient door gebruik te maken van van de meest recente technieken; Uitgebreide en kosteloze werkplekvoorziening aanwezig; Goede uptime garanties; Tier III Datacenter; ISO 27001; Borg 4.

7 Kerngegevens van dataplace 7 Dataplace Kies voor een modern en betrouwbaar datacenter! Dataplace is volledig carrier neutraal en voorzien van alle middelen om veilige en betrouwbare huisvesting van uw servers mogelijk te maken. Regionaal maar volgens Amsterdamse maatstaven tegen gunstige tarieven. Specificaties Beleid Carrier neutraal Locatie Alblasserdam, Zuid-Holland, The Netherlands Totale bruto vloeroppervlakte fase 2316 m2 Totale netto datacenter-ruimte DC fase m2 Totale bruto vloeroppervlakte fase 1+2 +/ m2 Totale netto vloeroppervlakte DC fase 1+2 +/ m2 Vloerbelasting 2000 kg/m2 Aantal parkeerplaatsen op eigen terrein 45 Constructie Gewapend betonskelet Watt per m2 beschikbaar 2000 kw per rack beschikbaar ten minste 5 KW (5000 Watt = 22 Ampère) Koelvoorziening N + 1 Stroomvoorziening N + 1 Stroom per rack ère no-break + ère short-break Koeling Drycooling Aansluiting fase kva Aansluitingen fase 1.1, 1.2, 2.1, 2.2 totaal 7000 kva Meet-me-room aanwezig Brandpreventie VESDA + gasblussing (Argonite) Toegang Zelfstandig Toegangscontrole Pas + biometrisch Intercominstallatie Circle Lock Cold-corridors Bewaking CCTV 24x7 Normering borg Borg 4 Datacenter klasse Tier III API beschikbaar Voor access requests en uitlezen stroomverbruik Aanwezige carriers en netwerken: Bekijk de meest recente carrierlijst op ISO/IEC Informatiebeveiliging

Waarom gebruik maken van een datacenter?

Waarom gebruik maken van een datacenter? Algemene informatie 1 Dataplace Dataplace is een modern regionaal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat van alle gemakken is voorzien. Het pand wordt in twee fasen gebouwd. Wanneer de tweede fase

Nadere informatie

DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio.

DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio. DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio. EEN UITERST MODERN EN KLANTVRIENDELIJK DATACENTRUM. Gelegen op een perfecte locatie tussen Groningen en

Nadere informatie

Datacenter Nedzone. informatieblad. Pagina 1 van 7

Datacenter Nedzone. informatieblad. Pagina 1 van 7 Datacenter Nedzone informatieblad Pagina 1 van 7 stroomvoorziening Stroom is de levensader van een datacenter. De 2N installatie zorgt voor een zeer hoge beschikbaarheid van de levering van energie. Wat

Nadere informatie

Colocatie. Altijd al uw bedrijfsgegevens veilig en toegankelijk. Voor elk bedrijf. Provider met een hart

Colocatie. Altijd al uw bedrijfsgegevens veilig en toegankelijk. Voor elk bedrijf. Provider met een hart Colocatie Altijd al uw bedrijfsgegevens veilig en toegankelijk Voor elk bedrijf solcon Provider met een hart Colocatie tilt de continuïteit van uw bedrijf naar een hoger niveau. Uw data zijn namelijk altijd

Nadere informatie

ColoCenter diensten omschrijving

ColoCenter diensten omschrijving ColoCenter diensten omschrijving ColoCenter b.v. Postadres: Hofplein 20 3032AC Rotterdam Datacenter adres: Heliumstraat 200 2718RS Zoetermeer T: 079 711 3500 F: 079 711 3501 W: www.colocenter.nl E: info@colocenter.nl

Nadere informatie

Previder Datacenters it starts here

Previder Datacenters it starts here it starts here Inleiding Previder heeft twee duurzame, carrier-neutrale datacenters PDC1 en PDC2. Beide datacenters hebben een aantal unieke eigenschappen, die voor extreme bedrijfszekerheid zorgen. De

Nadere informatie

ColoCenter diensten omschrijving

ColoCenter diensten omschrijving ColoCenter diensten omschrijving ColoCenter b.v. Postadres: Hofplein 20 3032AC Rotterdam Datacenter adres: Heliumstraat 200 2718RS Zoetermeer T: 079 711 3500 F: 079 711 3501 W: www.colocenter.nl E: info@colocenter.nl

Nadere informatie

Solcon Datacenter. Een eigen datacenter dat voldoet aan de hoogste eisen van beveiliging, efficiëntie en snelheid. www.solcon.nl

Solcon Datacenter. Een eigen datacenter dat voldoet aan de hoogste eisen van beveiliging, efficiëntie en snelheid. www.solcon.nl Solcon Datacenter Een eigen datacenter dat voldoet aan de hoogste eisen van beveiliging, efficiëntie en snelheid Vragen? Solcon Sales: 0321-385656 Eigen datacenter, gemakkelijk bereikbaar in het midden

Nadere informatie

SERVICE LEVEL AGREEMENT SERVICE LEVEL AGREEMENT ADDENDUM COLOCATIE BIT-1 BIT B.V. VERSIE

SERVICE LEVEL AGREEMENT SERVICE LEVEL AGREEMENT ADDENDUM COLOCATIE BIT-1 BIT B.V. VERSIE SERVICE LEVEL AGREEMENT SERVICE LEVEL AGREEMENT ADDENDUM COLOCATIE BIT-1 BIT B.V. VERSIE 2018-08-09 Inhoudsopgave 1. Definities...3 1.1. Dauwpunt...3 1.2. Dienst...3 1.3. Incident...3 2. SLA...4 3. Beschrijving

Nadere informatie

SLA Hosting camerabeelden

SLA Hosting camerabeelden SLA Hosting camerabeelden DAXIS WEB B.V. Maagdenburgstraat 22 7421 ZC Deventer 1 DEFINITIES 3 2 BESCHIKBAARHEID DIENSTEN 5 2.1 BESCHIKBAARHEID DATACENTER 5 2.2 ALGEMENE BESCHIKBAARHEID VAN HET NETWERK

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR SERVERRUIMTE / PRIVATE RACK MARINUS DAMMEWEG 19 VENLO

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR SERVERRUIMTE / PRIVATE RACK MARINUS DAMMEWEG 19 VENLO VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR SERVERRUIMTE / PRIVATE RACK MARINUS DAMMEWEG 19 VENLO TE HUUR SERVERRUIMTE / PRIVATE RACK MARINUS DAMMEWEG 19 VENLO Object (het gehuurde) : Serverruimte. Locatie

Nadere informatie

Alticom Datacenters. Houdt uw data in de lucht

Alticom Datacenters. Houdt uw data in de lucht Alticom Datacenters Houdt uw data in de lucht Datacenter op veilige hoogte Unieke locatie Unieke voordelen 0100100100010111001010001010101000101110010101010000101001010101010001011110001001001 Locaties

Nadere informatie

PCM PCM DATACENTER COOLER DE MEEST BEDRIJFSZEKERE, ROBUUSTE, FLEXIBELSTE EN ENERGIE ZUINIGSTE KOELER VOOR DATACENTRA DATACENTER COOLER

PCM PCM DATACENTER COOLER DE MEEST BEDRIJFSZEKERE, ROBUUSTE, FLEXIBELSTE EN ENERGIE ZUINIGSTE KOELER VOOR DATACENTRA DATACENTER COOLER Its time for Greenovation PCM DATACENTER COOLER PCM DATACENTER COOLER DE MEEST BEDRIJFSZEKERE, ROBUUSTE, FLEXIBELSTE EN ENERGIE ZUINIGSTE KOELER VOOR DATACENTRA www.oc-autarkis.nl Inhoudsopgave Waarom

Nadere informatie

Met DCF bouwen aan een duurzame relatie

Met DCF bouwen aan een duurzame relatie Met DCF bouwen aan een duurzame relatie ICT heeft een belangrijke positie ingenomen onze organisaties en is onlosmakelijk verbonden met het hart van de bedrijfsvoering. Apparatuur voor bedrijfskritische

Nadere informatie

Energie Investeringsaftrek (EIA) Door Niek van der Pas

Energie Investeringsaftrek (EIA) Door Niek van der Pas Energie Investeringsaftrek (EIA) Door Niek van der Pas Januari 2016 Inhoudsopgave 1. Introductie...3 2. De Energie Investeringsaftrek (EIA)...3 3. Welke Minkels producten komen in aanmerking...7 3.1 Luchtscheiding...7

Nadere informatie

Datacenterkoeling zonder F-gassen: uw data center het gehele (!) jaar compressorloos geklimatiseerd. Spreker: Marius Klerk

Datacenterkoeling zonder F-gassen: uw data center het gehele (!) jaar compressorloos geklimatiseerd. Spreker: Marius Klerk Datacenterkoeling zonder F-gassen: uw data center het gehele (!) jaar compressorloos geklimatiseerd Spreker: Marius Klerk ZONDER F-GASSEN STAAT UW DATACENTER STIL! F-gassen? gefluoreerde broeikasgassen,

Nadere informatie

SLA. Service Level Agreement

SLA. Service Level Agreement SLA Service Level Agreement Dit document is auteursrechtelijk beschermd (c) 201 Dienstbeschrijving VoIP van Belcentrale is een service ontwikkeld voor bedrijven die hoge eisen stellen aan telefonie maar

Nadere informatie

Service Level Agreement versie 1.2

Service Level Agreement versie 1.2 Service Level Agreement versie 1.2 Dit document is auteursrechtelijk beschermd (c) 2007 Service Level Agreement Belcentrale BV. versie 1.2, 02/11/2007 1 dienstbeschrijving / VoIP van Belcentrale is een

Nadere informatie

Service Level Agreement

Service Level Agreement Service Level Agreement VoIP Telefonie Versie 1.2 Bbelcentrale B.V. Dit document is auteursrechtelijk beschermd (c) 2007 Belcentrale B.V., versie 1.2, 02/11/2007 Pagina 1 van 8 Dienstbeschrijving VoIP

Nadere informatie

Free Air Cooling? Show me the money! Marcel Ooms, Nedzone Steenbergen Martin Matse, Perf-IT Sliedrecht

Free Air Cooling? Show me the money! Marcel Ooms, Nedzone Steenbergen Martin Matse, Perf-IT Sliedrecht Free Air Cooling? Show me the money! Marcel Ooms, Nedzone Steenbergen Martin Matse, Perf-IT Sliedrecht Nedzone Wie is Nedzone, en wat doen wij Bouw nieuwe datavloer Keuze DFC2 Keuze Perf-IT Nedzone Regionaal

Nadere informatie

NETWERKOPLOSSINGEN. IP Private Network. IPSEC Virtual Private Network. Metro Ethernet Connect

NETWERKOPLOSSINGEN. IP Private Network. IPSEC Virtual Private Network. Metro Ethernet Connect NETWERKOPLOSSINGEN IPSEC Virtual Private Network IP Private Network Metro Ethernet Connect Signet Netwerkoplossingen OP MAAT GEMAAKTE OPLOSSINGEN VOOR KLEINE, GROTE OF COMPLEXE NETWERKEN Wanneer u op zoek

Nadere informatie

MANAGED SERVER HOSTING

MANAGED SERVER HOSTING INHOUDSOPGAVE MANAGED SERVER HOSTING INTRODUCTIE... 3 // MANAGED HOSTING SERVICES...3 // MANAGED DEDICATED SERVER...3 // MANAGED SERVER...3 DE SERVERS... 4 // RAID CONFIGURATIE...4 // UITBREIDINGEN...5

Nadere informatie

PCM PCM DATACENTER COOLER DE MEEST BEDRIJFSZEKERE, ROBUUSTE, FLEXIBELSTE EN ENERGIE ZUINIGSTE KOELER VOOR DATACENTRA DATACENTER COOLER

PCM PCM DATACENTER COOLER DE MEEST BEDRIJFSZEKERE, ROBUUSTE, FLEXIBELSTE EN ENERGIE ZUINIGSTE KOELER VOOR DATACENTRA DATACENTER COOLER Its time for Greenovation PCM DATACENTER COOLER PCM DATACENTER COOLER DE MEEST BEDRIJFSZEKERE, ROBUUSTE, FLEXIBELSTE EN ENERGIE ZUINIGSTE KOELER VOOR DATACENTRA www.oc-autarkis.nl Inhoudsopgave Waarom

Nadere informatie

FHI IT ROOM INFRA 2009

FHI IT ROOM INFRA 2009 FHI IT ROOM INFRA 2009 Rittal Energiebesparende koelsystemen Elbert Raben Product Manager Cito Benelux Holding Opgericht in 1978 280 werknemers in de Benelux Financieel-, automatiseringsen personeelsmanagement

Nadere informatie

RICON HOUSING SOLUTIONS. Luchtstroomoptimalisatie

RICON HOUSING SOLUTIONS. Luchtstroomoptimalisatie V RICON HOUSING SOLUTIONS Luchtstroomoptimalisatie Door het optimaliseren van luchtstromen in het datacenter valt veel energiewinst te behalen zonder kapitaalintensieve investeringen te doen. Er is alleen

Nadere informatie

X-ICT Xperience direct free air cooling 19 april 2012. 26 April 2012 Page 1 of <12>

X-ICT Xperience direct free air cooling 19 april 2012. 26 April 2012 Page 1 of <12> X-ICT Xperience direct free air cooling 19 april 2012 26 April 2012 Page 1 of Inhoud 1. Even voorstellen 2. Business in een oogopslag 3. ICT veilig en continue, maar ook duurzaam en groen 4. Alticom

Nadere informatie

C O O L I N G S O L U T I O N S. Varicondition-DX. De modulaire koeloplossing voor serverruimtes

C O O L I N G S O L U T I O N S. Varicondition-DX. De modulaire koeloplossing voor serverruimtes V RICONDITION C O O L I N G S O L U T I O N S -DX De modulaire koeloplossing voor serverruimtes -DX is een makkelijk te installeren, energie-efficiënte koeloplossing voor serverruimtes. Het product is

Nadere informatie

De VoIP service wordt geleverd vanuit een beveiligde omgeving, met redundante internet connectiviteit en gegarandeerde stroom voorziening.

De VoIP service wordt geleverd vanuit een beveiligde omgeving, met redundante internet connectiviteit en gegarandeerde stroom voorziening. Service Level Agreement Cloud Telecom, versie 1.4 (Sep 2010) gevestigd te Aalsmeer Dienstbeschrijving Cloud Telecom is een service ontwikkeld voor bedrijven en particulieren die hoge eisen stellen aan

Nadere informatie

Colocation. EK-Media B.V. - Adres: Moezel 5, 2491 CV Den Haag - Tel: +31 (0)

Colocation. EK-Media B.V. - Adres: Moezel 5, 2491 CV Den Haag - Tel: +31 (0) Colocation EK-Media B.V. - Adres: Moezel 5, 2491 CV Den Haag - Tel: +31 (0)85 27 35 310 - E-mail: info@ek-media.nl - www.ek-media.nl Sinds 2003 EK-Media is sinds 2003 actief bezig met het aanbieden van

Nadere informatie

KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER

KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER AGENDA STULZ Groep B.V. Huidige EU doelstelling Energiestromen in een datacenter EER waarde Evolutie koelsystemen Toekomst STULZ GROEP B.V. Airconditioning

Nadere informatie

B&A Supplies noodstroomsystemen

B&A Supplies noodstroomsystemen ALTIJD STROOM B&A Supplies noodstroomsystemen B&A staat voor Before & After. Van advies tot nazorg zijn wij uw specialist in noodstroomsystemen. B&A Supplies is importeur van diverse kwaliteitsmerken en

Nadere informatie

Waar moet u op letten bij het kiezen van een datacenter! it starts here

Waar moet u op letten bij het kiezen van een datacenter! it starts here kiezen van een datacenter! it starts here Inleiding Wanneer gekozen wordt voor een extern datacenter, dan wordt er vaak eerst gekeken naar een datacenter dat dicht in de buurt ligt. Dit is eenmaal makkelijk

Nadere informatie

Hoe kan een ziekenhuis zich wapenen tegen een afschakeling of black-out?

Hoe kan een ziekenhuis zich wapenen tegen een afschakeling of black-out? Hoe kan een ziekenhuis zich wapenen tegen een afschakeling of black-out? Rik Persyn Diensthoofd technische dienst Jan Yperman Ziekenhuis Ieper Bestuurslid VTDV Hoe kritisch zijn de diverse energievoorzieningen?

Nadere informatie

ITB2 Datacenters Informatiebrochure 2015 Pagina: 2

ITB2 Datacenters Informatiebrochure 2015 Pagina: 2 ITB2 Datacenters Informatiebrochure 2015 ITB2 Datacenters Informatiebrochure 2015 Pagina: 2 ITB2 Datacenters Informatiebrochure 2015 Pagina: 3 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Over ITB2 Datacenters 4 2.1. De organisatie

Nadere informatie

Mozard als een service (SaaS)

Mozard als een service (SaaS) 11-04-2019 Zaken Klantcontacten Zoeken Antwoord Registraties Mozard als een service (SaaS) Inleiding Mozard biedt verschillende modellen aan voor de installatie van de software. Een organisatie kan ervoor

Nadere informatie

nergiebesparing in de ICT

nergiebesparing in de ICT nergiebesparing in de ICT Een koud kunstje? 10 April Green IT Energy Solutions Niels Sijpheer 3671 Meter (Q=m.g.h) 100 kg massa en 1 kwh arbeid: Hoe hoog kom ik? A Minder dan100 meter B Tussen 100 en 1000

Nadere informatie

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS)

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS) Tot een aantal jaren geleden was het redelijk vanzelfsprekend om in een gebouw met een groot aantal werkplekken een eigen serverruimte te maken. Dit heeft nog steeds een aantal voordelen. Vandaag de dag

Nadere informatie

DIENSTBESCHRIJVING DATA FACILITIES CO-LOCATIE

DIENSTBESCHRIJVING DATA FACILITIES CO-LOCATIE BIJLAGE 2 DIENSTBESCHRIJVING DATA FACILITIES CO-LOCATIE 1. Inleiding De oplossingen van Data Facilities voor Co-locatie hosting bieden u die zekerheid die u nodig heeft bij het managen van ICT binnen en

Nadere informatie

Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag

Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag ENGIE Mobile Data Center Powered by Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag Steeds meer organisaties komen tot de conclusie dat digitale voorzieningen cruciaal

Nadere informatie

Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag

Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag ENGIE Mobile Data Center Powered by Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag In de huidige digitale economie is de beschikbaarheid van digitale systemen van

Nadere informatie

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Cloud werkplek Wat is het? De cloudwerkplek van Hupra is een Windows 8.1. desktop die altijd en overal via het internet toegankelijk is.

Nadere informatie

Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag

Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag ENGIE Mobile Data Center Powered by Modulaire oplossing voor mobiele dataopslag In de huidige digitale economie is de beschikbaarheid van digitale systemen van

Nadere informatie

IP VPN netwerk. GERRIT Zorgnet extra diensten. 1. Algemene toelichting

IP VPN netwerk. GERRIT Zorgnet extra diensten. 1. Algemene toelichting GERRIT Zorgnet extra diensten 1. Algemene toelichting Elke organisatie is gebaat bij kwalitatief hoogwaardige, veilige netwerkverbindingen. Of het netwerk nu gebruikt wordt voor de uitwisseling van medische

Nadere informatie

In 7 stappen naar het juiste datacenter

In 7 stappen naar het juiste datacenter Whitepaper In 7 stappen naar het juiste datacenter Inhoudsopgave Inleiding...3 Stap 1: Wat is uw behoefte?...5 Welke diensten wilt u afnemen?...5 Welke beschikbaarheid heeft u nodig?...5 Breng de huidige

Nadere informatie

Evy. De Cloud oplossing van Drie-O

Evy. De Cloud oplossing van Drie-O Evy. De Cloud oplossing van Drie-O Productbeschrijving In deze productbeschrijving van Evy komen de volgende aspecten aan bod: - Evy modules - Onze Partner Previder - Back-Up - Security & Privacy - Duurzaamheid

Nadere informatie

Whitepaper Wat is de beste locatie voor een datacenter?

Whitepaper Wat is de beste locatie voor een datacenter? Whitepaper it starts here Whitepaper Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Make or buy?... 4 2.1.1 Hoge eisen, hoge kosten... 4 2.1.2 Flexibiliteit... 4 2.1.3 De keuze... 4 3. Checklist keuze extern datacenter...

Nadere informatie

AIRCONDITIONING. Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD

AIRCONDITIONING. Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD AIRCONDITIONING Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD IBK AIRCONDITIONING: EEN STERKE DIVISIE VAN DE IBK GROEP IBK Airconditioning levert alle denkbare componenten

Nadere informatie

Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning?

Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning? Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning? Qi ict Delftechpark 35-37 2628 XJ Delft T: +31 15 888 04 44 F: +31 15 888 04 45 E: info@qi.nl I: www.qi.nl De service-overeenkomsten van Qi ict

Nadere informatie

ICTroom heeft Amsterdam s eerste groene datacenter gebouwd voor GYRO Center. Het nieuwe en energieefficiënte

ICTroom heeft Amsterdam s eerste groene datacenter gebouwd voor GYRO Center. Het nieuwe en energieefficiënte GYRO Center Amsterdam s eerste groene datacenter ICTroom heeft Amsterdam s eerste groene datacenter gebouwd voor GYRO Center. Het nieuwe en energieefficiënte datacenter is in september 2009 in gebruik

Nadere informatie

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar Zorgeloze ICT, Over ICT Concept ICT Concept is de ICT-partner met ruime ervaring in de juridische sector. Uw (online) werkplek optimaal inrichten en laten functioneren is ons specialisme. De combinatie

Nadere informatie

Beveiliging en bescherming privacy

Beveiliging en bescherming privacy Beveiliging en bescherming privacy Beveiliging en bescherming privacy Duobus B.V. Nieuwe Boteringestraat 82a 9712PR Groningen E info@duobus.nl I www.duobus.nl September 2014 2 Voorwoord Als organisatie

Nadere informatie

BLIJVEN INNOVEREN op reis naar de mogelijkheden

BLIJVEN INNOVEREN op reis naar de mogelijkheden BLIJVEN INNOVEREN op reis naar de mogelijkheden Royal Dutch Airco s Data Center Mogelijkheden STULZ.NL Agenda om te Blijven Innoveren Service corridor Differential Pressure Control cold corridor High Density

Nadere informatie

BIT datacenters... 3. Noodstroomvoorziening... 3. Airconditioning... 4. Branddetectie... 4. Brandblusinstallatie... 5. Toegangscontrole...

BIT datacenters... 3. Noodstroomvoorziening... 3. Airconditioning... 4. Branddetectie... 4. Brandblusinstallatie... 5. Toegangscontrole... Inhoudsopgave BIT datacenters... 3 Noodstroomvoorziening... 3 Airconditioning... 4 Branddetectie... 4 Brandblusinstallatie... 5 Toegangscontrole... 5 Camerabeveiliging... 5 Inbraakbeveiliging... 6 BIT

Nadere informatie

Hoe kan ik de restwarmte van datacenters hergebruiken? APAC Airconditioning Martijn Kolk

Hoe kan ik de restwarmte van datacenters hergebruiken? APAC Airconditioning Martijn Kolk Hoe kan ik de restwarmte van datacenters hergebruiken? APAC Airconditioning Martijn Kolk De APAC groep staat voor persoonlijke en betrouwbare dienstverlening. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn wij uitgegroeid

Nadere informatie

Hybrid Cloud Packages

Hybrid Cloud Packages Hybrid Cloud Packages Hybrid Cloud Packages voor het midden- en kleinbedrijf Public? Cloud? Hybrid? Smart Industry Bedrijfskritische data. Wat doet u ermee, nu en in de toekomst? Het is een relevante vraag

Nadere informatie

Cloud Planning. Procesbeheersing met de juiste planning software

Cloud Planning. Procesbeheersing met de juiste planning software Cloud Planning Procesbeheersing met de juiste planning software Planning.nl 2-4-2013 Hogere productiviteit: Optimale inzet van uw medewerkers. Snel en online inzicht in de planning en voortgang van activiteiten.

Nadere informatie

Green IT GDC. Henk Veldwijk Technisch Consultant 29 Juni Lelystad

Green IT GDC. Henk Veldwijk Technisch Consultant 29 Juni Lelystad Green IT GDC Henk Veldwijk Technisch Consultant 29 Juni Lelystad Waarom? Green IT Fossiele energievoorraden zijn ongelijk verdeeld! Noord-Amerika 9 10 17 Er dreigen tekorten. Europa en Eurazië 62 306 Azië

Nadere informatie

Security risk: Ik heb maar circa 20 minuten om u bij te praten Facility meets IT

Security risk: Ik heb maar circa 20 minuten om u bij te praten Facility meets IT Security risk: Ik heb maar circa 20 minuten om u bij te praten Facility meets IT 11 mei 2006 Tom Visser Sales consultant Waarom een meeting? Facility meets IT? Ze spreken beide Nederlands; maar verstaan

Nadere informatie

Unieke ligging zorgt voor efficiënte backboneverbindingen

Unieke ligging zorgt voor efficiënte backboneverbindingen BEHOEFTE Een schaalbaar en stabiel netwerk tussen de verschillende datacenterlocaties, tegen marktconforme tarieven. OPLOSSING Dark Fiber verbindingen, die dankzij de ligging van de i3d.net-locaties in

Nadere informatie

NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD

NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD 60% 32% 67% Van de ondernemers heeft te maken gehad met cybercrime (in 2014) Van de kleine bedrijven is door een cyberaanval met malware als

Nadere informatie

Vrije koeling versus hergebruik restwarmte, waar plukt u de vruchten van? APAC Airconditioning B.V., Martijn Kolk

Vrije koeling versus hergebruik restwarmte, waar plukt u de vruchten van? APAC Airconditioning B.V., Martijn Kolk Vrije koeling versus hergebruik restwarmte, waar plukt u de vruchten van? APAC Airconditioning B.V., Martijn Kolk APAC Airconditioning B.V. is de specialist op het gebied van koeling voor Datacenters en

Nadere informatie

Prijzen RIVOS. RIVOS Prijzen Pagina 1

Prijzen RIVOS. RIVOS Prijzen Pagina 1 Prijzen RIVOS De totale investering voor RIVOS bestaat uit de basis aanschafprijs, optionele modules, bijkomende kosten en jaarlijks terugkerende kosten. De basis aanschafprijs wordt bepaald door het aantal

Nadere informatie

Duurzaam gebouw met sterk IT-hart voor Jacobs. Jacobs engineers ontwerpen en bouwen met beste IT-infrastructuur

Duurzaam gebouw met sterk IT-hart voor Jacobs. Jacobs engineers ontwerpen en bouwen met beste IT-infrastructuur Duurzaam gebouw met sterk IT-hart voor engineers ontwerpen en bouwen met beste IT-infrastructuur Duurzaam gebouw met sterk IT-hart voor engineers ontwerpen en bouwen met beste IT-infrastructuur Met de

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen

Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen De energie van morgen vandaag in huis Een zeer energiezuinige woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van 38 woningen in het

Nadere informatie

V RICONDITION C OOLING SOLUTIONS. VariCondition-DX. De modulaire koeloplossing voor serverruimtes

V RICONDITION C OOLING SOLUTIONS. VariCondition-DX. De modulaire koeloplossing voor serverruimtes V RICONDITION C OOLING SOLUTIONS -DX De modulaire koeloplossing voor serverruimtes -DX is een makkelijk te installeren, energie-efficiënte koeloplossing voor serverruimtes. Het product is bedoeld om op

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HUPRA s CLOUDWERKPLEK Werken waar en wanneer u maar wilt! U WILT... Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook; Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven; Bij

Nadere informatie

Brochure Business Continuity & ICT

Brochure Business Continuity & ICT Brochure it starts here Brochure Inhoudsopgave 1....3 2. Quickscan...4 3. Concrete oplossingen...5 3.1 Cloud Backup...5 3.2 Vervangende connectivity...5 3.3 ICT vanuit het datacenter...5 3.4 ICT uitwijkcentrum...5

Nadere informatie

Monuta: professionele steun voor nabestaanden. Service-partners X-ICT en Rittal optimaliseren beschikbaarheid ICT-systeem

Monuta: professionele steun voor nabestaanden. Service-partners X-ICT en Rittal optimaliseren beschikbaarheid ICT-systeem Monuta: professionele steun voor nabestaanden Service-partners X-ICT en Rittal optimaliseren beschikbaarheid ICT-systeem Monuta: professionele steun voor nabestaanden Service-partners X-ICT en Rittal optimaliseren

Nadere informatie

IT-ontwikkelingen in de zorg: meer efficiëntie en veilige patiëntgegevens

IT-ontwikkelingen in de zorg: meer efficiëntie en veilige patiëntgegevens IT-ontwikkelingen in de zorg: meer efficiëntie en veilige patiëntgegevens De voordelen van een micro-computerruimte White Paper 414 September 2017 Door: Elbert Raben Product Manager IT Infrastructuur bij

Nadere informatie

De Duurzame UPS... = een modulaire UPS

De Duurzame UPS... = een modulaire UPS De Duurzame UPS... = een modulaire UPS DUURZAAM? DUURZAAM? MILIEU DUURZAAM? ECONOMIE DUURZAAM? FLEXIBEL DUURZAAM? BESCHIKBAARHEID DUURZAAM? DE OPLOSSING DUURZAAM? VRAGEN Ronald Lagerberg DUURZAAM? Fabriek

Nadere informatie

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing LZTi Lucht / water warmtepompen LZTi De ideale alles-in-één oplossing De ideale alles-in-één oplossing Lucht, een eindeloze bron van energie. Een geschenk van moeder natuur dat onze aarde niet vervuilt,

Nadere informatie

Cloud Ready Datacenters

Cloud Ready Datacenters Cloud Ready Datacenters Door Kurt Glazemakers, CTO Terremark Europe November 2010 1 Inleiding Cloud computing heeft op verschillende niveaus invloed op de inrichting van een datacenter. Met als aanjager

Nadere informatie

POP locatie. Straatkast. i-box. i-box NOC. i-box. Datacenter

POP locatie. Straatkast. i-box. i-box NOC. i-box. Datacenter Straatkast POP locatie Datacenter Het beheer van uw telecomruimten neemt veel tijd in beslag en is een kostbaar proces. U heeft immers 24/7 personeel nodig dat alle processen nauwkeurig in de gaten houdt.

Nadere informatie

Mozard als een Cloudservice (SaaS)

Mozard als een Cloudservice (SaaS) Zaken Klantcontacten Zoeken Antwoord Registraties Mozard als een Cloudservice (SaaS) Informatie over het gebruik van de Mozard MidOffice Suite in de Cloud Inleiding Mozard biedt verschillende alternatieven

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem uw nieuwe woning Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling in warme maanden door gebruik van

Nadere informatie

9 M 5 ore than to 275

9 M 5 ore than to 275 5 More than to 275 275 95 to schiphol rijk am en de boeing avenue Inspirerend zaken doen Boeing Avenue 275 In de uitdagende werkomgeving van het parkachtige Schiphol-Rijk ligt het moderne en multifunctionele

Nadere informatie

Lunadoc. Lunadoc. Geavanceerd Documentbeheer op maat van de KMO

Lunadoc. Lunadoc. Geavanceerd Documentbeheer op maat van de KMO Lunadoc Lunadoc Geavanceerd Documentbeheer op maat van de KMO Een archief moet lang ter beschikking blijven, ook al veranderen bepaalde servers en computers. De interface is altijd op maat. Iedere KMO

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

School Glas. Wel zo zorgeloos

School Glas. Wel zo zorgeloos School Glas Wel zo zorgeloos SchoolsConnect is een totaalconcept voor onderwijsinstellingen. Gemakkelijk internet en telefonie is altijd fijn op een school. Ook de veiligheid van eigendommen van de school

Nadere informatie

Medical Glas. Wel zo zorgeloos

Medical Glas. Wel zo zorgeloos Medical Glas Wel zo zorgeloos MedicalConnect, een totaalconcept voor zorginstellingen. Internet is tegenwoordig onmisbaar, ook voor een zorginstelling. En voor uw klanten is het wel fijn om gemakkelijk

Nadere informatie

Duurzame energie. Warmte- en koudelevering door Cogas. www.cogas.nl

Duurzame energie. Warmte- en koudelevering door Cogas. www.cogas.nl Duurzame energie Warmte- en koudelevering door Cogas www.cogas.nl Duurzame energie Stelt u zich eens voor: een woning die u warmte biedt in de winter, heerlijke verkoeling in de zomer en dat zelfs op milieuvriendelijke

Nadere informatie

Kanaal unit. LG Electronics Commercial Airconditioners. Specifieke kenmerken van de kanaal unit:

Kanaal unit. LG Electronics Commercial Airconditioners. Specifieke kenmerken van de kanaal unit: C D E LG Electronics Commercial Airconditioners Kanaal unit Wanneer u een perfect binnenklimaat wenst, maar de installatie niet zichtbaar in uw ruimte wilt hebben, biedt de kanaal unit esthetisch de mooiste

Nadere informatie

De zin en onzin van PUE

De zin en onzin van PUE De zin en onzin van PUE Energiebesparing 9 november 2011 Ir. Karel Haverkorn van Rijsewijk Adviseur Energie InvesteringsAftrek (EIA) Waarom energie besparen? Geld en concurrentie Nu al vaak duurder dan

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

HOUSING dienstverlening OverheidsDataCenters (ODC s)

HOUSING dienstverlening OverheidsDataCenters (ODC s) HOUSING dienstverlening OverheidsDataCenters (ODC s) INLEIDING Overheden blijven groeien en willen tegelijkertijd hun kosten beheersbaar houden. Daarnaast moeten ze de uitdagingen het hoofd zien te bieden

Nadere informatie

Van business eisen naar een. De keuzes en realisatie van een zeer groen datacenter. 18 Januari 2012 - drs. Erwin van den Heuvel

Van business eisen naar een. De keuzes en realisatie van een zeer groen datacenter. 18 Januari 2012 - drs. Erwin van den Heuvel Van business eisen naar een minimale datacenter footprint De keuzes en realisatie van een zeer groen datacenter 18 Januari 2012 - drs. Erwin van den Heuvel Even voorstellen Versie 1.0 Het UMC Utrecht Het

Nadere informatie

Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling

Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling Comfortabel én milieuvriendelijk wonen Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling Comfortabel koel of warm met oog voor het milieu Gefeliciteerd! Uw nieuwe woning kunt u zeer eenvoudig en comfortabel verwarmen

Nadere informatie

Blackboard. Jan Willem van der Zalm Director EMEA, Blackboard Managed Hosting DATE

Blackboard. Jan Willem van der Zalm Director EMEA, Blackboard Managed Hosting DATE Blackboard Managed Hosting SURF Cloud Vendordag Jan Willem van der Zalm Director EMEA, Blackboard Managed Hosting DATE 2 Agenda SURF Cloud strategie Blackboard Managed Hosting & Private Cloud Blackboard

Nadere informatie

OP BEDRIJVENTERREINEN BINNENKORT OOK BIJ U OP HET BEDRIJVENTERREIN

OP BEDRIJVENTERREINEN BINNENKORT OOK BIJ U OP HET BEDRIJVENTERREIN EEN RAZENDSNELLE GLASVEZELVERBINDING OP BEDRIJVENTERREINEN BINNENKORT OOK BIJ U OP HET BEDRIJVENTERREIN EEN LAAGDREMPELIG EN BETROUWBAAR GLASVEZELNETWERK Toen in 2003 de gemeente Groningen haar locaties

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2

Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2 De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de woningen in het project

Nadere informatie

Huur of koop kantoorpand op De Serpeling 19 te Lelystad (prijs op aanvraag)

Huur of koop kantoorpand op De Serpeling 19 te Lelystad (prijs op aanvraag) Huur of koop kantoorpand op De Serpeling 19 te Lelystad (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: Arcuris bedrijfshuisvesting Email: bp.uppelschoten@arcuris.eu Telefoon: 036-5211900 Website: http://www.arcuris.eu

Nadere informatie

Opslagunits te koop en te huur!

Opslagunits te koop en te huur! Storage Center Aalsmeer Aalsmeerderweg 45A 1432 CG Aalsmeer info@ Opslagunits te koop en te huur! Altijd genoeg ruimte, wanneer u het nodig heeft Full Service Storage, alles binnen handbereik Concurrerende

Nadere informatie

Selectie van de UPS-configuratie

Selectie van de UPS-configuratie Selectie van de UPS-configuratie Inhoudsopgave Typen mogelijke configuraties... 2 Selectietabel en overeenkomende bereiken... 5 Diagram nr. 1... 6 Enkele UPS Diagram nr. 2... 7 Actieve redundantie met

Nadere informatie