HANDLEIDING CAMPING MANAGEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING CAMPING MANAGEMENT"

Transcriptie

1 HANDLEIDING CAMPING MANAGEMENT Algemeen In het hoofdmenu van Camping Management vindt u de keuzeknop Tarieven, Instellingen en tabellen wijzigen met daaronder de sub keuze Tarieven en Instellingen alwaar u een veelheid aan instellingen kunt maken die invloed hebben op de werking van uw programma. Kort samengevat vindt u daar de volgende onderwerpen : - Kamperen - Arrangementen - Defaults (vaste waarden) - Overige tarieven (toeristisch kamperen per nacht) - Betalingstermijnen/Annuleringsverzekering - Printen en - Vakantieperioden (tbv het planbord) - Internetkoppelingen (internetboeken, internetplanning, infoaanvragen via internet) - Postcodes (tbv toeristenbelasting vrije postcodegebieden) - Borg/keys/wifi (enz) - Boekhouding (instellingen voor o.a. BTW) Kampeertarieven Bij levering zullen de standaard door u gehanteerde kampeertarieven reeds zijn ingevuld. Maar u kunt hier naar hartenlust wijzigen in aanbrengen, mits u dat maar in het begin van het seizoen doet en geen tarieven tussentijds wijzigt, daar dit invloed kan hebben op de reeds bestaande boekingen/reserveringen. De kampeertarieven zijn seizoensgebonden!

2 Kampeercodes Gebruik korte en begrijpelijke codes en vul deze in een logische volgorde in. Bij elke boeking/reservering worden deze op alfabetische volgorde getoond. Basistarief Het basistarief is altijd inclusief elektra. In de praktijk betekent dit dat als u plaatsen/arrangementen heeft met en zonder elektra, dat u dan 2 codes moet gebruiken. Het basistarief is ook altijd exclusief toeristenbelasting. Het basistarief is inclusief het aantal daarnaast genoemde personen. Het basistarief is altijd op basis van een x-aantal personen. Vul dit ook in!! Elektra Als het basistarief incl elektra is, dan is het handig om hier het inbegrepen elektrabedrag in te vullen, immers op elektra kan geen korting worden gegeven (Krijgt u ook niet van uw elektraleverancier) Elektra per kwh Voor KIX of andere soortgelijk systemen kunt u hier de prijs per kwh invullen als u elektra per kwh afrekent. Elektravrij Bij elektravrij kunt u het aantal kwh per dag instellen dat u bij de plaats heeft inbegrepen indien u de elektra op de meter per plaats bijhoudt. Indien u de begin en eindstand heeft ingevuld bij een kampeerder, dan zal het aantal kwh per dag worden verrekend. Er wordt echter geen elektra teruggegeven. Persoons- en kindertarief Deze bedragen worden automatisch gebruikt als u bv kamperen bij kamperen 3 volwassenen en 2 kinderen invult bij een kampeertarief op basis van 2 personen. Het programma rekent dan basistarief + 1 * persoonstarief + 2 * kindtarief uit. Huisdier Het tarief per huisdier per nacht (indien op de plaats of hele camping huisdieren zijn toegestaan. Test Het laatste veld wordt in dit voorbeeld Test genoemd, maar kan elke naam hebben. Standaard staat hier CAI, maar kan ook als voorbeeld zijn Privé sanitair Dit is verderop in te stellen onder Defaults Arrangementen Bij levering zullen de standaard door u gehanteerde arrangementstarieven reeds zijn ingevuld. Maar u kunt hier naar hartenlust wijzigen in aanbrengen, mits u dat maar in het begin van het seizoen doet en geen tarieven tussentijds wijzigt, daar dit invloed kan hebben op de reeds bestaande boekingen/reserveringen. De arrangementstarieven zijn seizoensgebonden! Arrangementscodes Gebruik korte en begrijpelijke codes en vul deze in een logische volgorde in. Bij elke boeking/reservering worden deze op alfabetische volgorde getoond. Toeristenbelasting Vul per arrangement in of deze incl of excl toeristenbelasting moet zijn. De later ingevulde toeristenbelasting wordt dan automatisch bij het basistarief opgeteld of uit het basistarief gehaald en altijd afzonderlijk genoemd/zichtbaar gemaakt. Omschrijving De omschrijving is geheel vrij in te vullen en komt ook letterlijk op elke factuur/nota te staan.

3 Tariefgroep Met de invulling van een tariefgroepcode heeft u de mogelijkheid om de keuzelijsten tijdens het boeken van een arrangement te verkorten. Elke tariefgroepcode correspondeert met de objectcode van een plaats. De volgende codes zijn met elkaar verbonden V (verhuurcaravanplaatsen) -> VC T (trekkershutten) -> TH H(Huisjes en bungalows) -> BH J(jaarplaatsen) -> JS S(seizoenplaatsen) -> JS K(kampeer- confortplaatsen) -> KP Vult u geen code in, dan zal dit arrangement altijd in een lijst verschijnen. Periode/nachten Veel arrangementen zijn periode gebonden. U heeft per arrangement 2 keuzes - Aankomst en vertrekdatum (het aantal nachten wordt automatisch berekend/getoond - Alleen het aantal nachten (zonder begin en einddatum, bv een maandarrangement) Tarief per periode Vul het tarief in en houdt rekening met de te berekenen toeristenbelasting (in- of exclusief) Geef aan op basis van hoeveel personen!! Extra persoon/huisdier/test(cai)/extra auto Vul per onderwerp de bijbehorende prijzen in voor de hele arrangementsperiode Het veldje test is standaard CAI en kan onder defaults geheel worden aangepast. Toeristenbelasting Dit is het meest lastige binnen de recreatie, omdat elke gemeente, plaats zijn eigen verordening hierin heeft. Echter het zal vreemd zijn als u dit hier niet kwijt zou kunnen.

4 U heeft de keuze uit: - TB per persoon (hele arrangementsperiode) - TB ongeacht het aantal personen (hele arrangementsperiode) - TB per persoon/per nacht (staat los van de TB onder kamperen) Overige heffingen Hierin kunt u het bedrag invullen dat u aan andere overheidsheffingen wilt doorberekenen op dezelfde wijze als onder toeristenbelasting. Bijkomende kosten Dit item wordt veelal gebruikt bij de jaar- en seizoenplaatstarieven. Vul een vast bedrag in met daarbij de omschrijving. Dit zou kunnen zijn de extra kosten voor bv vastrecht. Zit binnen dit bedrag ook nog eens een voorschot energie, dan moet u een vinkje zetten achter voorschot energie en het bedrag vermelden dat u als voorschot neemt. Later wordt dit bedrag automatisch verrekend met de totale energiekosten aan het einde van het seizoen. Overige tarieven De overige tarieven sluiten aan bij de kampeertarieven en gelden niet voor de arrangementen omdat deze tarieven zijn gebaseerd op prijzen per nacht. Alle velden spreken voor zich met enige toelichting op onderstaande velden : Toeristenbelasting kind Indien binnen uw gemeente afwijkende bedragen worden gevraagd voor toeristenbelasting voor kinderen en u ook nog eens afwijkende kampeertarieven hanteert voor kinderen, zorg er dan voor dat de leeftijdsgrens gelijk is. Dus kinderen tot 12 jaar toeristenbelastingvrij en een afwijkend kindertarief kamperen : zorg dan dat dit tarief ook tot 12 jarigen geldt. Schoonmaakkosten Dit veld is bedoeld voor bedrijven die ook schoonmaakkosten berekenen op privé sanitair.

5 Reserveringskosten Deze kosten gelden voor elke reservering, dus ook de arrangementen. Borg/keys/wifi Binnen elke boeking/reservering kunt u borg/keys of wifi invoeren. De door u gehanteerde tarieven kunt u hier invoeren en is niet gelimiteerd tot alleen borg, sepkeys en/of wifitickets, maar kan ook worden gebruikt voor bv slagboompas of andere diensten/producten die niet in de standaard boeking/reservering zitten.

6 Termijnen/verzekering Dit tabblad bestaat uit termijninstellingen en de annuleringsverzekering Standaard termijnen Deze gelden voor alle kampeerreserveringen en arrangementen m.u.v. de jaar- en seizoenarrangementen. Maximaal kunt u 2 termijnen hanteren en aan de hand van het aantal dagen na boeking en voor aankomst zullen de data en bedragen automatisch worden berekend, nadat u een boeking/reservering heeft gemaakt. Ondanks deze instellingen kunt u per boeking/reservering hiervan handmatig afwijken. Jaar- seizoenplaatsen Omdat dit soort boekingen afwijken van het normale gebeuren, zijn hiervoor afzonderlijke instellingen gemaakt. Uiterlijk aantal dagen voor aankomst Indien een boeking/reservering als last minute wordt geboekt en u hanteert standaard 2 termijn, dan is het handig om hier de uiterste termijn in te voeren, zodat deze alsnog automatisch op 1 betalingstermijn wordt gezet. Annuleringsfonds Een annuleringsverzekering kan altijd worden berekend na elke boeking/reservering, echter wordt niet meegerekend in de factuur. Indien u een annuleringsfonds heeft, dan dient u deze op JA te zetten, zodat het bedrag wel wordt meegerekend in de factuur. LET OP: Tussentijds mag u de bedragen en percentages wijzigen, immers een berekende annuleringsverzekeringspremie zal altijd blijven staan, tenzij u handmatig in een boeking/reservering aangeeft deze te willen her berekenen.

7 Printen/ Onder het tabblad printen en kunt u kortgezegd alle gebruikte printmodellen wijzigen in aantal, wijze van uitvoer, standaardprinter, Duitse en/of Engelse modellen, vaste teksten en onderwerp bij uitvoer naar PDF. Aantal Vul hier het aantal keren in dat elk model moet worden geprint Printen naar U heeft de keuze om per model aan te geven of u deze naar de (P)rinter wilt sturen, of naar het (S)cherm (van daaruit kunt u handmatig alsnog kiezen voor printen) of (N)iet/alleen en. Deze keuzes hebben alleen invloed op het moment dat u een model wilt printen, dus bewust op de knop Printen is gedrukt bij een boeking/reservering Elk model kan los van deze mogelijkheden altijd direct worden g d in PDF-formaat. Printer Elk model zal naar uw standaardprinter worden uitgevoerd zoals u dat (per gebruiker) heeft ingesteld in Windows. Maar het kan zijn, dat u één of meerdere modellen naar een andere printer binnen uw netwerk wilt uitvoeren. In dat geval kunt u per model die afwijkende printer instellen. Indien u niets ingeeft, dan zal het altijd de standaardprinter van Windows zijn! Klik op het printertje en u krijgt onderstaand keuzescherm (afhankelijk van de geïnstalleerde printers onder Windows)

8 Kies het bijbehorende getal en klik OK. Duits/Engels Alle modellen zijn standaard drietalig aanwezig, echter worden alleen geprint of g d indien ook aangegeven is dat u deze wilt gebruiken. Aan de hand van de ingevoerde CBS-landcode van uw gast zal het programma bepalen of deze Duits of Engelsprekend is. Voor die landen die niet specifiek Duits- of Engelstalig zijn, zal altijd worden gekozen voor het Engelse model. Tekst/onderwerp Per model kunt u een standaard onderwerp invullen en een standaard tekst die wordt ingevuld indien u een model/factuur als PDF-bijlage wilt verzenden aan uw gasten. Gebruikt u alle talen, dan zult u dit ook nog eens in het Duits en/of Engels kunnen doen. Alles wat u niet gebruikt (modellen, talen) hoeft u niet nader in- of aan te vullen. Extra bijlagen Alleen als u met het programma Thunderbird werkt, kunt u per model ook nog eens extra bijlagen koppelen aan uw , naast het automatisch gegenereerde PDF-model. Bv als u bij een RECRON-factuur ook gelijktijdig de recronvoorwaarden en uw kampregels wilt meesturen. LET OP: - U kunt per model maximaal 5 extra bijlagen (naast het model zelf) bijvoegen. - Een Nederlandstalige bijlage zal ook bij de Duitse en Engelse worden meegegeven (kan in voorkomende gevallen altijd handmatig in Thunderbird worden aangepast) - Lege ruimtes (bijlage 1 en 3 zijn gevult, 2 is leeg) worden automatisch overgeslagen. - Handig is om een extra directory te maken : bv F:\data\management\camping\bijlagen

9 Keuze/invoerscherm teksten/bijlagen Keuze/invoerscherm Bijlagen

10 Defaults Hierin kunt u een aantal standaardinstellingen invullen. Alleen de schermresolutie is momenteel nog niet geactiveerd. Reserveringskosten De reserveringskosten worden hiermee bij elke nieuwe reservering (niet passanten) op ja gezet. Tijdens de reservering kunt u hiervan altijd handmatig van afwijken. Boekingstatus Nieuwe Boeking Zodra u een nieuwe boeking heeft gemaakt, kunt u kiezen voor Reservering, Passant, Onderverhuur of Optie. Standaard staat dit op reservering, maar u heeft hier de keuze om elke nieuwe boeking standaard op bv Passant te zetten. Tijdens de reservering kunt u hiervan altijd handmatig van afwijken. Kasbetalingen naar Kassa Bij het pakket de optioneel geleverde kassamodule werkt samen met de reserveringen. Indien U de kassa gebruikt, dan heeft u hier de keuze om elke kas en pinhandeling in de reserveringen automatisch te laten doorboeken naar de kassa. LET OP : Indien deze op JA staat, dan kunt u na invoer van een kas- of pinhandelingen, deze niet meer wijzigen. Correcties dienen dan middels een tegen- of correctiebetaling te worden gedaan. Vrije tekst boeking (CAI) CAI was een vast gegeven in elke boeking. Daar deze niet door iedereen wordt gebruikt en er behoefte ontstond aan anders of extra invoermogelijkheden, is het veld CAI variabel geworden. Voorbeelden : Indirect gezinslid en Privé sanitair Schermresolutie Steeds meer zijn we overgegaan tot het gebruik van breedbeeld monitoren. Er zijn echter nog steeds gebruikers met 3:4 schermen. Derhalve is deze mogelijkheid nog niet geactiveerd.

11 TB-Postcodes Bij TB-vrije Postcodes vult u alle postcodes in van uw eigen gemeente. Alle gasten die wonen op één van die postcodes zullen geen toeristenbelasting hoeven te betalen. Internetkoppelingen Dit tabblad is afhankelijk van veel zaken en zal altijd door Remsys worden ingevuld voor de juiste werking van de verschillende koppelingen, keuzes en koppelingsmogelijkheden.

12 Boekhouding Het tabblad boekhouding wordt gebruikt voor een optionele boekhoudkoppeling maar ook voor de BTW-weergave in uw facturen. Voor koppeling moeten veel zaken worden ingevuld afhankelijk van de inrichting van uw boekhouding, maar voor de BTW-weergave in uw facturen hoeft u alleen maar de BTW-percentages in te vullen. Sommige gebruikers hebben één of meerdere modellen voorzien van een afzonderlijk vak met BTW. Deze dienen dus in het vak BTW-Percentages de verschillende BTW-percentages in te vullen. Percentages kunnen verschillen per plaats, per belastinginspecteur of accountant. Discussies gaan we niet meer aan, gewoon invullen!

13 Vakantieperioden In uw planbord van het reserveringsprogramma worden al automatisch de weekenden en verschillende feestdagen met een afwijkende kleur aangegeven. Maar u kunt ook de verschillende hoogseizoenen aangeven (oranje). Dit hoeft niet HET hoogseizoen te zijn, dit kan ook UW hoogseizoen zijn. Er zijn bedrijven die 8 weken hoogseizoen hanteren, maar ook die slechts 3 weken hoogseizoen hanteren. Voor het gemak kunt u in dit tabblad de perioden aangeven zodat deze zoals bovenstaand voorbeeld de meivakantie in het planbord ziet

14 Voor meer informatie zie ook : - Boeken/Reserveren in 4 stappen - NAW-Gegevens - Boeking/Reservering - Betalingen/Printen - Nieuwe Boeking/Reservering - Planbord/Bezetting - Plattegrond/Bezetting - Wijzigen Boeking/Reservering - Overzichten - Info s - Internet Info s - Opties - Internet Boekingen/Reserveringen - Tarieven/Instellingen - Tips en Trucs

1. Aanmelden bij UwBoeking.com

1. Aanmelden bij UwBoeking.com Inhoudsopgave 1. Aanmelden bij UwBoeking.com... 2 3. Een hotel/bed&breakfast toevoegen... 3 3.1 Gegevens verblijf... 3 3.2 Financiële gegevens... 4 3.3 Kortingen toevoegen... 5 3.4 Extra opties en bijkomende

Nadere informatie

1. Aanmelden bij UwBoeking.com

1. Aanmelden bij UwBoeking.com Inhoudsopgave 1. Aanmelden bij UwBoeking.com... 2 2. Een camping toevoegen... 3 2.1 Gegevens verblijf... 3 2.2 Financiële gegevens... 4 2.3 Kortingen toevoegen... 5 2.4 Extra opties en bijkomende kosten...

Nadere informatie

DOOR OP DE KNOP KIES VERBLIJF TE KLIKKEN, KUNT U NAAR DE PLANNER VAN HET VERBLIJF/PRODUCT GAAN. U ZIET DAN ONDERSTAAND MENU.

DOOR OP DE KNOP KIES VERBLIJF TE KLIKKEN, KUNT U NAAR DE PLANNER VAN HET VERBLIJF/PRODUCT GAAN. U ZIET DAN ONDERSTAAND MENU. HANDLEIDING RESERVEREN & FACTUREREN GRAFISCHE WEERGAVE RESERVERINGEN 5 PRODUCTEN/VERBLIJVEN MET ELK 30 PLAATSEN 100 TARIEVEN GEWOON IN EXCEL ELK JAAR WEER GEBRUIKEN HOOFDMENU INDIEN HET BESTAND GEOPEND

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen 2016

Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen 2016 Camping Het Klaverblad Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen 2016 Hieronder vindt u de tarieven van 2016 vanaf 25 maart tot 1 oktober. Het tarief is 17,50 voor 2 personen, camper of caravan inclusief

Nadere informatie

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Eigenaar (Gebruiker ) Huis 1 (Object) Huis 2 (Object) Reservering voor n Object, met n gekoppelde Reserveringsoort Reserveringsoort(en) bevat voorwaarden voor de

Nadere informatie

Last minute verzekeringen

Last minute verzekeringen Last minute verzekeringen Inleiding. De verzekeringsmaatschappijen in Jack/Vera worden boekhoudkundig als elke andere touroperator behandeld. De last minute verzekeringen dienen op een andere manier ingebracht

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Bij het vullen van het offertescherm beperken wij ons tot de meest gebruikte onderdelen om u zo snel mogelijk op weg te helpen:

Bij het vullen van het offertescherm beperken wij ons tot de meest gebruikte onderdelen om u zo snel mogelijk op weg te helpen: Het is heel eenvoudig om een offerte in een mooie stijl te maken in Reeleezee. Hiervoor vult u de velden in op het offertescherm zoals hiernaast getoond. Indien u de wizard al heeft doorlopen, heeft u

Nadere informatie

Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek

Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek Camping den Blanken - Algemene tarieven Kamperen Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek 1 april t/m 22 april 6 juni

Nadere informatie

Bij het vullen van het factuurscherm beperken wij ons tot de meest gebruikte onderdelen om u zo snel mogelijk op weg te helpen:

Bij het vullen van het factuurscherm beperken wij ons tot de meest gebruikte onderdelen om u zo snel mogelijk op weg te helpen: In deze Getting Started vindt u hulp bij het maken van een verkoopfactuur in Reeleezee. Hiervoor vult u de velden in op het factuurscherm zoals hiernaast getoond. Indien u de wizard al heeft doorlopen,

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 16 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek

Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek Camping den Blanken - Algemene tarieven Kamperen Laagseizoen (prijs per nacht) Periode (2 personen) Standaard Standaard plus Comfort 50+ Veld Camperplaats Camperpark Achterhoek 1 april t/m 22 april 6 juni

Nadere informatie

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402

Handleiding. Visual Planning. Visual Planning Pagina: 1 Versie: 06031402 Handleiding Visual Planning Visual Planning Pagina: 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1. Introductie. 5 1.1. Hartelijk Welkom. 5 1.2. Configuratie van Planning. 6 2. Planning. 7 2.1. Planbord inrichten.

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

Handleiding eerste invoer gegevens Systeem Secureholiday.net V5

Handleiding eerste invoer gegevens Systeem Secureholiday.net V5 Handleiding eerste invoer gegevens Systeem Secureholiday.net V5 Ga naar www.secureholiday.net/admin Voer uw login en paswoord in U bent nu ingelogd in uw persoonelijke administratiepagina. Deel 1 Uw etablissement

Nadere informatie

VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010]

VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010] VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010] Stap 1 - BTW tarief 6% aanmaken Met de menuoptie STAMGEGEVENS > ALGEMEEN > BTW-CODES EN PERCENTAGES kunnen BTW tarieven onderhouden worden. Is er reeds

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Camping Het Klaverblad. Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen 2017

Camping Het Klaverblad. Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen 2017 Camping Het Klaverblad Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen 2017 Hieronder vindt u de tarieven van 2017 vanaf 1 april tot 1 oktober. Het tarief is 18,00 voor 2 personen, camper of caravan inclusief

Nadere informatie

Handleiding Boeken hotelovernachting

Handleiding Boeken hotelovernachting Handleiding Boeken hotelovernachting Inhoud valk.com... 3 Reserveringen deel 1... 4 Stap 1 Controleer beschikbaarheid... 4 Stap 2 Kies kamertype... 5 Stap 3 Invullen en controleren gegevens... 6 Registreren

Nadere informatie

Standaard tarief 16,00 20,00 16,00

Standaard tarief 16,00 20,00 16,00 Kampeertarieven 2015 Camping de Waterjuffer - Jufferdijk 4-7217 PG Harfsen - tel. (0573) 43 13 59 info@campingdewaterjuffer.nl www.campingdewaterjuffer.nl Standaard (10 Amp.) Comfort (16 Amp.) Camper (10

Nadere informatie

Handleiding. KERN enquête systemen

Handleiding. KERN enquête systemen Handleiding KERN enquête systemen Versie 1.3-21 januari 2014 Inhoud Inleiding... 3 Lay-out en opmaak van de Enquête... 4 Uitnodiging voor Enquête E-mail... 6 Welkomstpagina... 7 Vragen Groep 1: Medewerkers...

Nadere informatie

KORTE UITLEG VAN HET SYSTEEM

KORTE UITLEG VAN HET SYSTEEM KORTE UITLEG VAN HET SYSTEEM Hoe reserveren gasten Gasten kunnen een tafel in een restaurant reserveren via de Reserve a Table reserveringsmodule die op de (mobiele) website van uw restaurant geplaatst

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Prijzen en acties 2016

Prijzen en acties 2016 Camping & Verhuur Prijzen en acties 2016 Algemene informatie Bij aankomst gaarne melden bij de receptie van Recreatiepark Sevink Molen. De receptie vindt u aangrenzend aan het woonhuis voor aan de weg.

Nadere informatie

TARIEVEN maart tot 31 oktober

TARIEVEN maart tot 31 oktober TARIEVEN 2019 1 maart tot 31 oktober Heerlijk kamperen in het hart van de Veluwe Gortelseweg 24 8171 RA Vaassen Nederland T. +31(0)578 571 839 E. info@helfterkamp.nl www.helfterkamp.nl volg ons op Voor

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Versie mei 2014

Nieuwsbrief Versie mei 2014 Nieuwsbrief Versie mei 2014 Er heeft een grote update plaatsgevonden waarmee er meer functionaliteit is toegevoegd voor u. Graag brengen wij deze uitbreidingen onder uw aandacht. 1. Catering kunnen vastleggen

Nadere informatie

TARIEVEN Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp! Heerlijk kamperen in het hart van de Veluwe. 1 maart tot 31 oktober

TARIEVEN Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp! Heerlijk kamperen in het hart van de Veluwe. 1 maart tot 31 oktober TARIEVEN 2019 1 maart tot 31 oktober Heerlijk kamperen in het hart van de Veluwe Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp! Dagtarieven SPECIALE SEIZOENARRANGEMENTEN Tarieven kamperen

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering Compad Bakkerij Facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 oktober 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven hoe met Compad Bakkerij kunt

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Exact Online Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

Handleiding Club.Opleidingen

Handleiding Club.Opleidingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Opleidingen............................................................................................

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Periodiek factureren van service contract regels

Periodiek factureren van service contract regels Periodiek factureren van service contract regels Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 2.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overzicht btw en omzet

Overzicht btw en omzet Overzicht btw en omzet Ondersteuning Voor aanvullende vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met de RAAM helpdesk. Telefonisch: 088-946 22 73 Maandag tot en met donderdag van 09:00u tot 20:00u

Nadere informatie

KORTE MANUAL FIDELIO WEBSUITE

KORTE MANUAL FIDELIO WEBSUITE KORTE MANUAL FIDELIO WEBSUITE Inhoud Inleiding...- 3 - Het hoofdscherm van Fidelio Websuite...- 4 - Het maken van een profiel... - 5 - Het maken van een kamerreservering...- 6 - Het bevestigen van een

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies

Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies 2 MaxEngine Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over hoe u hotels kunt beheren via de Backoffice van de MaxEngine.

Nadere informatie

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm.

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm. Handleiding online tickets boeken bij Rederij Doeksen www.rederij-doeksen.nl Boek uw tickets online door op de knop te klikken. Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt,

Nadere informatie

Basis handleiding Reflex Booking Recreatiesoftware

Basis handleiding Reflex Booking Recreatiesoftware Basis handleiding Reflex Booking Recreatiesoftware Inhoud Inloggen Inrichten - stappen Werken met Reflex Booking Reservering maken Reservering bewerken Reservering annuleren Rapportages Online boeken Bijlage

Nadere informatie

Stappenplan nieuw verenigingsjaar instellen versie 1.1

Stappenplan nieuw verenigingsjaar instellen versie 1.1 Stappenplan nieuw verenigingsjaar instellen versie 1.1 Bij het ingaan van een nieuw verenigingsjaar zijn er een aantal instellingen welke u dient na te lopen. Deze handleiding bestaat uit 10 stappen. Deze

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Camping De Waps TARIEVEN 2015 RUSTIEK KAMPEREN IN DE NATUUR WELKOM GEOPEND VAN 1 JANUARI T/M 31 DECEMBER. Erkend 8,5 PATRICK JAASMA

Camping De Waps TARIEVEN 2015 RUSTIEK KAMPEREN IN DE NATUUR WELKOM GEOPEND VAN 1 JANUARI T/M 31 DECEMBER. Erkend 8,5 PATRICK JAASMA Camping De Waps TARIEVEN 2015 GEOPEND VAN 1 JANUARI T/M 31 DECEMBER RUSTIEK KAMPEREN IN DE NATUUR WELKOM Erkend 8,5 GEEN STACARAVANS EN GEEN DOUCHEMUNTEN RESERVEREN AANBEVOLEN PATRICK JAASMA DAGTARIEVEN

Nadere informatie

Camping Het Klaverblad. Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen Voor 19,00*

Camping Het Klaverblad. Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen Voor 19,00* Camping Het Klaverblad Tarieven, Arrangementen, Seizoenplaatsen 2019 Hieronder vindt u de tarieven van 2019 vanaf 1 april tot 1 oktober. Het tarief is 21,00 voor 2 personen, camper of caravan inclusief

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Bijvoorbeeld voor praktijken met meerdere locaties is het handig om omzet en kosten te verdelen over de verschillende locaties. Dit kan door middel van

Nadere informatie

Prijslijst 2016. 1965-2016 Camping en Bungalowpark de Horsterhoeve

Prijslijst 2016. 1965-2016 Camping en Bungalowpark de Horsterhoeve Prijslijst 2016 Vakantie op de Veluwe! 1965-2016 Camping en Bungalowpark de Horsterhoeve Horsterengweg 17, 3853 ME Ermelo Tel: 0341 560 431, Email: info@horsterhoeve.nl www.horsterhoeve.nl bij de caravan.

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES

QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES QLINE Q1200 KLANTENBEHEER EN ACTIES Versie 1.1 Inhoud Kies Klant afrekenen...3 Aanmelden medewerker...3 Klantenbeheer Overzicht kassa...4 Klantenbeheer Saldo Instellingen...5 Tegoed opwaarderen...6 Saldo

Nadere informatie

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA VETERINARY Lange Spruit 1a, 7773NE Hardenberg - T 0031 (0)30 6347250 E info@vivaveterinary.nl I ww.vivaveterinary.nl Inhoud 1. Inleiding...- 3-2. Financiën...-

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding 1 Handleiding Total Cards Online Handleiding 2 Handleiding Inleiding Indien uw antwoord niet in deze handleiding staat, dan kunt u ons bereiken op ons e-mailadres: cards.nl@total.com. De Cards Customer

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

AFO 241 - Leveranciers

AFO 241 - Leveranciers AFO 241 - Leveranciers 241.1 Inleiding[//] Het systeem hanteert een authority bestand voor leveranciers waarin alle leveranciers opgenomen worden. Bij het invoeren van een bestelling wordt een leverancier

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Kamperen. Tarieven 2016. Kampeerplaats 4 6/10 amp. x x x 32,50 22,50. Kampeerplaats zonder stroom. 4 x x x x 25,00 15,00

Kamperen. Tarieven 2016. Kampeerplaats 4 6/10 amp. x x x 32,50 22,50. Kampeerplaats zonder stroom. 4 x x x x 25,00 15,00 Kamperen Aantal personen Stroom Water TV Riool Parkeren op plaats Hoog Laag Kampeerplaats 4 6/10 amp. x x x 32,50 22,50 Kampeerplaats zonder stroom 4 x x x x 25,00 15,00 Riant Kampeerplaats 4 10 amp. x

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 17 Inhoudsopgave

Nadere informatie

bij de caravan. Dekbedden en Hoofdkussens zijn in de caravan aanwezig 55+ aanbieding 55+ aanbieding 03/04-01/05 01/05-11/05 xxxx

bij de caravan. Dekbedden en Hoofdkussens zijn in de caravan aanwezig 55+ aanbieding 55+ aanbieding 03/04-01/05 01/05-11/05 xxxx 2015 bij de caravan. Dekbedden en Hoofdkussens zijn in de caravan aanwezig periode 03/04-01/05 01/05-11/05 13/05-18/05 22/05-26/05 26/05-10/07 10/07-17/07 17/07-14/08 14/08-28/08 28/08-16/10 16/10-01/11

Nadere informatie

Excellerend Kwartaaltip 2015-3

Excellerend Kwartaaltip 2015-3 Draaitabellen III Draaitabel over meerdere tabbladen In de voorgaande twee kwartaaltips heb ik wat mogelijkheden laten zien van een draaitabel die gegevens samenvat vanuit één tabel. Maar wat moet je nu

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Korte uitleg aanvragen bankgarantie 3 2. Inloggen 4 Nieuw wachtwoord aanmaken 4 Wachtwoord vergeten 4 3. Hoofdpagina NWB Online 5 4. Status van uw bankgarantieaanvraag

Nadere informatie

Quickstart Student Company

Quickstart Student Company Twinfield Online Boekhouden Als ondernemer wil je makkelijk kunnen factureren en je financiële administratie van het begin af aan goed op orde hebben. Je wilt op elk moment weten of je klanten de facturen

Nadere informatie

TARIEVEN Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp. Geopend van 1 maart t/m 31 oktober

TARIEVEN Voor een fijne vakantie kom je naar Camping De Helfterkamp. Geopend van 1 maart t/m 31 oktober TARIEVEN 2018 Geopend van 1 maart t/m 31 oktober Gortelseweg 24 8171 RA Vaassen Nederland T. +31(0)578 571 839 E. info@helfterkamp.nl www.helfterkamp.nl volg ons op Voor een fijne vakantie kom je naar

Nadere informatie

AMF BTW OMZETTEN. Versie 1.0. Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012. 2012 Microsign bv.

AMF BTW OMZETTEN. Versie 1.0. Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012. 2012 Microsign bv. AMF BTW OMZETTEN Auteur(s) Microsign bv Versie 1.0 Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012 2012 Microsign bv. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

Handleiding NWB Online

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Korte uitleg aanvragen bankgarantie 3 2. Inloggen 4 Nieuw wachtwoord aanmaken 4 Wachtwoord vergeten 4 3. Hoofdpagina NWB Online 5 4. Status van uw bankgarantieaanvraag

Nadere informatie

Incura opstarten. Extra gebruikers activeren

Incura opstarten. Extra gebruikers activeren Incura opstarten Extra gebruikers activeren 2010 Incura Pagina 1 / 15 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Medewerkers koppelen... 4 3 Rechten toekennen aan het gebruikersaccount... 6 4 Wachtwoord wijzigen... 9 4.1

Nadere informatie

Prijslijst kamperen vanaf 6 april t/m 26 oktober 2019

Prijslijst kamperen vanaf 6 april t/m 26 oktober 2019 Prijslijst kamperen vanaf 6 april t/m 26 oktober 2019 Data Periode Standaard Standaard plus Comfort Extra Trekkerstent incl. 6 ampère incl. 6 ampère incl. 10 ampère persoon incl. één en 4 personen. en

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013)

ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013) ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013) SYSTEEMVEREISTEN... 2 ALGEMEEN... 2 BESTAND... 4 - ANDER ADRESSENBESTAND... 4 - KOPIËREN NAAR ANDERE DRIVE... 4 - KOPIËREN VANAF ANDERE DRIVE... 4 - AFSLUITEN... 4 AANPASSEN...

Nadere informatie

Wijzigingen in People Inc. 3.2.0

Wijzigingen in People Inc. 3.2.0 Wijzigingen in People Inc. 3.2.0 I Wijzigingen in People Inc. 3.2.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc. 3.2.0 1 1.1 Levensloopregelingen... 1 1.2 Code Tabellen... 1 Nationaliteiten... 2 Landen... 2 Sectoren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing

Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing Contact en Informatie: Henk-Jan Raaijmakers henk-jan@rago.nl www.rago.nl/pos Als eerste U plaatst de ontvangen intelligente Excelsheet in de documentenmap

Nadere informatie

QUICK START Inhoudsopgave: Kies het type module van uw accommodatie Blz. 1. Welke accommodaties vallen onder Vakantiehuis / Appartement module Blz.

QUICK START Inhoudsopgave: Kies het type module van uw accommodatie Blz. 1. Welke accommodaties vallen onder Vakantiehuis / Appartement module Blz. Handleiding: Welke Module te gebruiken voor de verschillende accommodaties. QUICK START Inhoudsopgave: Kies het type module van uw accommodatie Blz. 1 Welke accommodaties vallen onder Vakantiehuis / Appartement

Nadere informatie

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Auteur: R. van der Veen TFC-Services Algemeen: Onderstaande iconen worden in veel schermen getoond binnen TFC: Nieuw: Hiermee kan een nieuw record aangemaakt

Nadere informatie

JAAROVERGANG

JAAROVERGANG JAAROVERGANG 2018-2019 AaFinancieel Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info

www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info Aan te passen naar elk ander jaar HOOFDMENU Dit Scherm zie je als de tool wordt geopend. Je kunt kiezen uit

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen

Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen Startgids 061 Nieuw product aanmaken en wijzigen In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u nieuwe producten kunt aanmaken en wijzigen in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud Een nieuw product aanmaken

Nadere informatie

Prijslijst kamperen vanaf 1 april t/m 28 oktober 2017

Prijslijst kamperen vanaf 1 april t/m 28 oktober 2017 Prijslijst kamperen vanaf 1 april t/m 28 oktober 2017 Data Periode Standaard Standaard Plus Comfort Extra persoon Trekkerstent incl. 6 ampère incl. 6 ampère incl. 10 ampère incl. 1 persoon en 4 personen.

Nadere informatie

OnlineAfspraken.nl. Escape Rooms

OnlineAfspraken.nl. Escape Rooms OnlineAfspraken.nl Escape Rooms OnlineAfspraken.nl heeft een speciale boekingswidget voor Escape Rooms ontwikkeld waarbij verschillende kamers naast elkaar getoond worden zodat klanten direct kunnen zien

Nadere informatie

Incura Handleiding (GGZ) Invoeren contracten (incl. omzetplafonds)

Incura Handleiding (GGZ) Invoeren contracten (incl. omzetplafonds) Incura Handleiding (GGZ) Invoeren contracten (incl. omzetplafonds) Inleiding Deze handleiding beschrijft het invoeren van de contracten in Incura. Er wordt uitgelegd hoe u contracten aanmaakt per concern.

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie