Servicenormen BEZOEKADRES POSTADRES TELEFOON FAX INTERNET

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Servicenormen BEZOEKADRES POSTADRES TELEFOON FAX E-MAIL INTERNET"

Transcriptie

1 Servicenormen

2 Onze servicenormen: kijk eens wat wij beloven. Servicenormen zijn beloften van de gemeente aan haar inwoners over de diensten en producten van de gemeente. Het is bijvoorbeeld de belofte dat wij altijd binnen twee weken uw brief beantwoorden. Of dat u bij de balie niet langer dan 15 minuten hoeft te wachten. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Met de servicenormen wil de gemeente haar dienstverlening aan u verbeteren. In dit boekje staan alle servicenormen van de gemeente. De servicenormen zijn verdeeld per onderwerp, zoals Bouwen en wonen, Ondernemen en Werk en Inkomen. Zo kunt u snel een servicenorm opzoeken. In april 2008 heeft de gemeente met haar servicenormen de landelijke prijs voor het Beste Kwaliteitshandvest 2008 gewonnen. Natuurlijk zitten we niet stil. Wij blijven werken aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Hebt u tips of opmerkingen, dan horen wij dat graag van u. En wat als we onze beloftes niet waarmaken? Spreek ons dan vooral aan. Voor tips, opmerkingen of klachten over de servicenormen, kunt u een naar info@derondevenen.nl of een brief naar het gemeentehuis sturen.

3 Servicenormen Algemeen Leven, Reizen & Papieren Wonen en uw Buurt Werk en Inkomen Ondernemen Zorg, Welzijn & Onderwijs Bouwen en Wonen Sport, Ontspanning, Cultuur & Kunst

4 Algemeen U ontvangt binnen 10 werkdagen antwoord op uw brief. Of u krijgt bericht dat in uw specifieke situatie een andere termijn geldt. Uw telefoontje nemen wij binnen 25 seconden op en wij verbinden u hooguit 2 keer door. U ontvangt binnen 2 werkdagen antwoord op uw . Wij helpen u bij de balie binnen 15 minuten. Hier kunt u terecht voor onder andere uittreksel (direct mee), paspoort, rijbewijs (5 werkdagen ) etc. 5. Op onze website komt u in maximaal 3 klikken op de pagina met de gezochte informatie Wij actualiseren de productencatalogus op onze website binnen 2 werkdagen na het bekend worden van nieuwe regels e.d. Wij ondernemen binnen 2 werkdagen actie op uw verzoek aan de servicelijn ( ). De servicelijn behandelt alle meldingen voor bijvoorbeeld het herstellen van een straat, het herplaatsen van een verkeersbord. In uitzonderingsgevallen zal het herstel iets meer tijd kosten. Dit melden wij binnen 48 uur.

5 8. 9. Als u buiten kantoortijd de gemeente belt via de calamiteitendienst, nemen wij binnen 5 minuten contact met u op. U ontvangt na een informatieavond het verslag binnen 3 weken.

6 Leven, Reizen & Papieren 1. U kunt uw nieuwe reisdocument na maximaal 5 werkdagen bij ons afhalen U kunt uw nieuwe rijbewijs na maximaal 5 werkdagen bij ons afhalen. U ontvangt uw aan de balie aangevraagde uittreksel GBA terwijl u wacht. U ontvangt uw digitaal aangevraagde uittreksel uit het GBA of van de Burgerlijke Stand de volgende dag. De aanvraag moet zijn ingediend op een werkdag vóór uur Wij verzenden binnen 10 werkdagen na het verzoek om de uitgifte van een graf de rekening naar de begrafenisondernemer. Wij verlenen binnen 10 werkdagen de vergunning voor de grafbedekking. Wij verlenen binnen 5 weken het verlof tot herbegraven.

7 Wonen en uw Buurt 1. Wij realiseren uw invalidenparkeerplaats binnen 15 werkdagen. Direct omwonenden krijgen 5 werkdagen van te voren schriftelijk bericht over werkzaamheden aan de gemeentelijke wegen Wij vervangen of legen binnen 1 werkdag na uw telefonische melding uw afvalcontainer. 1 werkdag is na de reguliere dag dat de containers worden geleegd door de ophaaldienst. Wij halen binnen 5 werkdagen na uw aanvraag uw grof huishoudelijk afval op. U ontvangt binnen 6 werkdagen de beslissing over uw aanvraag voor een speeltoestel. U ontvangt, als verkoop van openbaar groen mogelijk is, binnen 8 weken na de aanvraag de koopovereenkomst. U ontvangt het taxatieverslag van uw woning binnen 5 werkdagen. U ontvangt binnen 5 werkdagen de positieve beslissing op uw eerste verzoek voor ontheffing van de blauwe zone en binnen 10 werkdagen de negatieve beslissing. U ontvangt vóór 1 januari van het nieuwe jaar uw jaarlijkse ontheffing of afwijzing voor de blauwe zone Mijdrecht.

8 9. U ontvangt vóór 1 april van het nieuwe jaar uw jaarlijkse ontheffing of afwijzing voor de blauwe zone Vinkeveen. 10. Over uw eenvoudige verkeersklacht nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op en wij handelen deze af binnen 5 werkdagen. 11. Over uw gecompliceerde verkeersklacht nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op en wij handelen deze in ieder geval binnen 7 weken af.

9 Werk en Inkomen 1. U ontvangt binnen 10 werkdagen een beslissing op uw aanvraag voor bijzondere bijstand. Het gaat hier om de zogenaamde standaard aanvragen; bij de overige aanvragen beslissen wij binnen 4 weken U ontvangt binnen 4 weken een beslissing op uw aanvraag voor een uitkering levensonderhoud WWB/IOAW. U ontvangt als asielzoeker binnen 4 weken een beslissing op uw aanvraag voor een uitkering levensonderhoud WWB. U ontvangt binnen 6 weken een beslissing op uw aanvraag voor een uitkering levensonderhoud WWB/IOAW, wanneer een fraudeonderzoek nodig is. Wij betalen binnen 1 werkdag een voorschot op uw uitkering uit van maximaal 250 euro.

10 U ontvangt binnen 4 weken een beslissing op een fraudeonderzoek levensonderhoud WWB/IOAW. Wij nemen vanaf een signaal tot terugvordering binnen 14 werkdagen een beslissing over de gevolgen voor u. U ontvangt vanaf het signaal tot het verhalen van onderhoudsbijdragen of erfenisinkomsten binnen 4 weken de beslissing over de gevolgen hiervan voor u of degene met onderhoudsverplichting. Mits de info van de klant of degene met onderhoudsverplichting binnen 14 werkdagen is ontvangen. U ontvangt na het bekend worden van een beëindigingreden van uw uitkering binnen 4 weken de beslissing over de gevolgen voor u. 10. U ontvangt bij het uitblijven van het leveren van benodigde gegevens binnen 5 werkdagen de beslissing over de gevolgen voor uw uitkering. 11. U ontvangt na constatering van het niet nakomen van verplichtingen binnen 4 weken de beslissing over de gevolgen hiervan voor uw uitkering. 12. U ontvangt binnen 10 werkdagen na een gemelde wijziging in uw situatie met gevolgen voor uw WWB-uitkering de beslissing. 13. U ontvangt binnen 13 weken de beslissing op uw aanvraag voor een uitkering levensonderhoud IOAZ of BBZ.

11 Ondernemen 1. U ontvangt binnen 7 werkdagen een beslissing over een standplaats- of ventvergunning.

12 Zorg, Welzijn & Onderwijs 1. U ontvangt binnen 5 werkdagen na uw aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart de beslissing. Als uw medische gegevens bekend zijn U ontvangt binnen 4 weken na uw aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart de beslissing. Als uw medische gegevens niet bekend zijn. Uw regiotaxipas ontvangt u binnen 7 werkdagen na aanvraag. Alleen van toepassing bij personen jonger dan 70 jaar die beperkingen hebben en/of gehandicapt zijn en/of al bekend zijn bij de Wmo. Uw regiotaxipas ontvangt u binnen 5 weken na aanvraag als medisch advies nodig is. Medisch advies is alleen nodig bij personen die jonger zijn dan 70 jaar, die niet bij de Wmo bekend zijn maar die wel (of geen) beperkingen hebben. U ontvangt binnen 10 werkdagen de beslissing over de door u aangevraagde voorziening. Het gaat hierbij over een rolstoel/scootmobiel/losse woonvoorziening. U ontvangt binnen 10 werkdagen de beslissing over aangevraagde tegemoetkoming huishoudelijke hulp. U hebt binnen 10 werkdagen duidelijkheid over uw aangevraagde woningaanpassing in het kader van de Wmo. U ontvangt binnen 6 weken na het aanbod van een reïntegratieinstrument bericht over de startdatum.

13 9. U ontvangt binnen 4 weken een bericht of u in aanmerking komt voor tegemoetkoming kosten kinderopvang. 10. U kunt maximaal 30 dagen na inschrijving in het GBA als inburgeraar beginnen aan de inburgeringscursus. 11. Scholen ontvangen binnen een jaar de beslissing over hun huisvestingsplannen. 12. Wij besluiten uiterlijk december van elk jaar of actualisering van de onderwijshuisvestingsverordening nodig is. 13. U ontvangt binnen 10 werkdagen na het screenen van uw kind door de logopedist het resultaat.

14 14. Ouders en/of leerlingen ontvangen binnen 10 werkdagen na de kennisgeving van vermoedelijk ongeoorloofd schoolverzuim een uitnodiging voor een gesprek. 15. Wij nemen binnen 5 werkdagen actie na constatering van langdurig schoolverzuim. 16. U ontvangt binnen 10 werkdagen de beslissing over de vrijstelling van inschrijvingsplicht van school wegens vertrek naar buitenland. 17. U ontvangt binnen 10 werkdagen de beslissing over de vrijstelling van inschrijvingsplicht van school wegens handicap. 18. Alle scholen en sporthallen ontvangen binnen 5 werkdagen na vaststelling het definitieve gymnastiekrooster. 19. De sporthallen ontvangen in de eerste week van juli de gymnastiekvergoeding. 20. Alle instellingen ontvangen binnen 10 werkdagen na hun aanvraag voor subsidie informatie over de te doorlopen procedure en de datum van vaststellen van de subsidie van voorgaand jaar. 21. Alle instellingen ontvangen binnen 15 werkdagen na vaststelling van de begroting de subsidiebeschikking. De gemeenteraad stelt in november van het lopende jaar de gemeentebegroting voor het komende jaar vast. In deze begroting zijn de subsidiebedragen van de instellingen opgenomen. De betreffende instellingen ontvangen binnen 3 weken de subsidiebeschikking voor het komende jaar. De peildatum is de datum van de begrotingsraad in november van het lopende jaar. In de subsidiebeschikking is het besluit van toekenning of afwijzing van de subsidie opgenomen.

15 Bouwen en Wonen 1. U ontvangt uw lichte bouwvergunning binnen 2 weken. Het gaat hier om een aanvraag voor een dakkapel, uitbouw etc, die voldoet aan de voorwaarden van volledigheid, het bestemmingsplan en de welstand U ontvangt uw bouwvergunning binnen 12 weken. Mits de aanvraag compleet wordt ingediend, het bouwplan past in het bestemmingsplan, het bouwplan voldoet aan het bouwbesluit en de bouwverordening, het bouwplan niet aangehouden moet worden wegens samenloop met andere vergunningen en er geen sprake is van (ernstige) bodemverontreiniging. U ontvangt binnen 6 weken de beslissing op uw aanvraag voor een bouwvergunning 1 e fase. Mits de aanvraag compleet wordt ingediend, het bouwplan past in het bestemmingsplan, het bouwplan voldoet aan het bouwbesluit en de bouwverordening, het bouwplan niet aangehouden moet worden wegens samenloop met andere vergunningen en er geen sprake is van (ernstige) bodemverontreiniging. U ontvangt binnen 6 weken de beslissing op uw aanvraag voor een bouwvergunning 2 e fase. Mits de aanvraag compleet wordt ingediend, het bouwplan past in het bestemmingsplan, het bouwplan voldoet aan het bouwbesluit en de bouwverordening, het bouwplan niet aangehouden moet worden wegens samenloop met andere vergunningen en er geen sprake is van (ernstige) bodemverontreiniging. U ontvangt binnen 12 weken een beslissing over een aanlegvergunning. Mits de gemeente de vergunning zelfstandig kan afhandelen. U ontvangt binnen 20 weken een beslissing over een aanlegvergunning als goedkeuring van de provincie nodig is. U ontvangt binnen 8 weken een beslissing over een aanlegvergunning als geen medewerking kan worden verleend. U ontvangt binnen 10 werkdagen na afloop van de wettelijk vastgestelde termijn voor indiening van uw zienswijze een uitnodiging voor een hoorzitting over uw zienswijze.

16 9. U ontvangt binnen 10 weken na afloop van de wettelijk vastgestelde termijn voor indiening van uw bezwaar de beslissing op uw bezwaar. 10. U ontvangt binnen 8 werkdagen toestemming om asbest naar de gemeentewerf te brengen. De sloopmelding is bedoeld voor particulieren die maximaal 35m 2 asbest zelf verwijderen. 11. U ontvangt de sloopvergunning binnen 10 werkdagen. Indien de aanvraag compleet is en er geen samenloop is met bouw- of milieuvergunning. 12. U ontvangt binnen 7 weken het besluit over uw aanvraag voor een monumentenvergunning. 13. U ontvangt binnen 3 werkdagen de beslissing of u de VROM Starterslening kunt aanvragen. Indien u voldoet aan de criteria en de gegevens op tijd heeft aangeleverd. 14. U ontvangt als ex-gedetineerde binnen 2 werkdagen het aangevraagde formulier woningzoekenden en het urgentieformulier. 15. Wij betalen binnen 4 weken na een positief besluit over uw planschadeverzoek.

17 Sport, Ontspanning, Cultuur & Kunst 1. Wij stemmen in met uw melding van een activiteit of klein evenement als u binnen 5 werkdagen niets van ons hoort. Het gaat hier om een activiteit of klein evenement bv. buurtbarbecue dat plaatsvindt in de openbare ruimte met een geringe overlast voor de omgeving, qua geluid, tijdstip, parkeren en uitstraling U ontvangt binnen 5 werkdagen de beslissing over uw vergunningsaanvraag voor een klein evenement. Tenzij op basis van de adviezen van de diverse betrokken instanties of afdelingen problemen zijn aangedragen. Indien een probleem zich voordoet wordt direct contact met de aanvrager opgenomen. U ontvangt binnen 5 weken de beslissing over uw vergunningsaanvraag voor een groot evenement. Tenzij op basis van de adviezen van de diverse betrokken instanties of afdelingen problemen zijn aangedragen. Indien een probleem zich voordoet wordt direct contact met de aanvrager opgenomen. Voorts vindt voorafgaande aan het evenement een afstemmingsoverleg plaats met gemeente en hulpdiensten en na het evenement een evaluatiegesprek. U ontvangt binnen 10 werkdagen een beslissing over uw vergunningsaanvraag voor een meerjaars evenement. Tenzij op basis van de adviezen van de diverse betrokken instanties of afdelingen problemen zijn aangedragen. Indien een probleem zich voordoet wordt direct contact met de aanvrager opgenomen. Als je bij de gemeente zwemles neemt, haal je in ieder geval binnen 19 maanden je A-diploma. De gemeente organiseert elk jaar in januari de sportverkiezing van het jaar in galavorm. Sportverenigingen ontvangen binnen 8 weken na aanvraag van een jeugdsportsubsidie de beslissing.

18 UITGAVE Gemeente De Ronde Venen, oktober 2008 BEZOEKADRES Croonstadtlaan 111, 3641 AL Mijdrecht POSTADRES Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht TELEFOON (0297) FAX (0297) INTERNET VORMGEVING DRUK Zwaar Water, Amsterdam, Verweij printing, Mijdrecht

Bezoekadres Raadhuisplein CP WOUDRICHEM. Postadres Postbus ZG WOUDRICHEM

Bezoekadres Raadhuisplein CP WOUDRICHEM. Postadres Postbus ZG WOUDRICHEM GEMEENTE WOUDRICHEM Bezoekadres Raadhuisplein 1 4285 CP WOUDRICHEM Postadres Postbus 6 4285 ZG WOUDRICHEM Telefoon (0183) 308100 Telefoon meldpunt (0183) 308100?? Net als verderop in het document Fax (0183)

Nadere informatie

Servicegaranties. Disclaimer

Servicegaranties. Disclaimer Servicegaranties Disclaimer Wij stellen alles in het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. En daarbij leggen wij de lat bewust hoog. Maar dat kunnen we alleen met uw medewerking. Daarom

Nadere informatie

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Service op een hoger niveau Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Samen werken wij aan Kwaliteit. Weten waar u aan toe bent! Dat is wat wij bij de gemeente Haarlemmermeer belangrijk vinden. Daarom

Nadere informatie

Servicenormen. Opbouw. Inwonergericht werken. Lilian Schreurs 17 maart 2008

Servicenormen. Opbouw. Inwonergericht werken. Lilian Schreurs 17 maart 2008 Inwonergericht werken door middel van Servicenormen Lilian Schreurs Opbouw Organisatie gemeente De Ronde Venen Focus op inwoners Rasci-methode Servicenormen Resultaten 1 Zelfsturende medewerker Meer verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Servicenormen gemeente Korendijk

Servicenormen gemeente Korendijk KNDK/2010/4238 Servicenormen gemeente Korendijk Algemeen 1. Indien degene met wie u telefonisch contact zoekt op dat moment niet telefonisch bereikbaar is, bieden wij u altijd aan om u terug te bellen

Nadere informatie

afhandelingstermijn verkiezingen 8 weken terstond Nee servicenorm 15 min wachtijd balie Adreswijziging (verhuizing binnen de gemeente Olst-Wijhe)

afhandelingstermijn verkiezingen 8 weken terstond Nee servicenorm 15 min wachtijd balie Adreswijziging (verhuizing binnen de gemeente Olst-Wijhe) Product/dienst Wettelijke afhandelingstermijn Servicenorm 2013? Burgerzaken/KCC Aanmelding bij vestiging vanuit andere landen Aanmelding bij vestiging vanuit een EU-land Aanvraag vervangende stempas 8

Nadere informatie

Wordt ú al geholpen?

Wordt ú al geholpen? Wordt ú al geholpen? Serviceafspraken van de gemeente Beuningen Wordt ú al geholpen? U wilt snel en goed geholpen worden. En u wilt kunnen rekenen op betrouwbare en foutloze producten en diensten. We doen

Nadere informatie

Algemene servicenormen

Algemene servicenormen en 2015 gemeente Kampen Algemene servicenormen Uw brief Ontvangstbevestiging binnen 5 werkdagen onder vermelding van de behandelend ambtenaar. Website gemeente Kampen De informatie is correct, actueel

Nadere informatie

KWALITEITSHANDVEST VAN DE GEMEENTE WEERT SPREEK ONS AAN OP ONZE DIENSTVERLENING!

KWALITEITSHANDVEST VAN DE GEMEENTE WEERT SPREEK ONS AAN OP ONZE DIENSTVERLENING! KWALITEITSHANDVEST VAN DE GEMEENTE WEERT SPREEK ONS AAN OP ONZE DIENSTVERLENING! De gemeente Weert streeft ernaar haar burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Om duidelijk te maken wat u van ons kunt

Nadere informatie

Indien u belt naar ons centrale nummer , nemen wij binnen 25 seconden de telefoon op. Wij verbinden u maximaal 2 keer door.

Indien u belt naar ons centrale nummer , nemen wij binnen 25 seconden de telefoon op. Wij verbinden u maximaal 2 keer door. Kwaliteitshandvest Zaltbommel De gemeente Zaltbommel streeft er naar de kwaliteit van de dienstverlening aan haar burgers (inwoners/bedrijven/instellingen) te verbeteren. Daartoe heeft de gemeente Zaltbommel

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop. I. De contactkanalen. Telefoon. Balie. Brief. . Versie november 2012

Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop. I. De contactkanalen. Telefoon. Balie. Brief.  . Versie november 2012 Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop Versie november 2012 De gemeente Nieuwkoop streeft er naar de kwaliteit van de dienstverlening aan haar burgers (inwoners/bedrijven/instellingen) te verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Landsmeer De gemeente Landsmeer is er voor u: inwoners en ondernemers van

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest gemeente Geertruidenberg

Kwaliteitshandvest gemeente Geertruidenberg Kwaliteitshandvest gemeente Geertruidenberg 1 Contactgegevens gemeente Geertruidenberg Bezoekadres Vrijheidstraat 2 4941 DX Raamsdonksveer Postadres Postbus 10001 4940 GA Raamsdonksveer Telefoon 0162-579579

Nadere informatie

Wat mag u van onze service verwachten?

Wat mag u van onze service verwachten? [kwaliteitshandvest, versie 9 juli 2008] Wat mag u van onze service verwachten? De dienstverlening van de gemeente Hengelo Samen Zichtbaar Beter Beste klant, Wat mag u van onze service verwachten? De gemeente

Nadere informatie

Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360

Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360 Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360 Hieronder ziet u de interne servicenormen voor het KCC van de ABG-organisatie. We beginnen met de algemene servicenormen per kanaal, vervolgens

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest gemeente Tholen. Wat mag u van de gemeente verwachten?

Kwaliteitshandvest gemeente Tholen. Wat mag u van de gemeente verwachten? Kwaliteitshandvest gemeente Tholen Wat mag u van de gemeente verwachten? 1 Kwaliteitshandvest gemeente Tholen Inhoudsopgave Voorwoord 5 Telefonische bereikbaarheid 7 Baliecontacten 9 Colofon Gemeente Tholen

Nadere informatie

Servicenormen. Wat mag u van ons verwachten?

Servicenormen. Wat mag u van ons verwachten? Servicenormen Wat mag u van ons verwachten? Servicenormen: wat mag u van ons verwachten? Wij zijn er voor u. Daarom willen we graag een betrouwbare en transparante gemeente zijn. We willen u hoogstaande

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

Gemeente Gilze en Rijen. Kwaliteitshandvest

Gemeente Gilze en Rijen. Kwaliteitshandvest Gemeente Gilze en Rijen Kwaliteitshandvest Versie 1.1, datum 01 augustus 2014 Inhoudsopgave Welkom bij uw gemeente... 3 Waar en wanneer kunt u ons bereiken?... 4 Wat mag u van ons verwachten?... 6 Iets

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest gemeentelijke dienstverlening gemeente Schinnen

Kwaliteitshandvest gemeentelijke dienstverlening gemeente Schinnen Kwaliteitshandvest gemeentelijke dienstverlening gemeente Schinnen De gemeente Schinnen streeft er naar de kwaliteit van de dienstverlening aan haar burgers (inwoners/bedrijven/instellingen) te verbeteren.

Nadere informatie

Duidelijk Doetinchem. Een overzicht van de service die u van ons kunt verwachten

Duidelijk Doetinchem. Een overzicht van de service die u van ons kunt verwachten Duidelijk Doetinchem Een overzicht van de service die u van ons kunt verwachten Uitgave gemeente Doetinchem juli 2008 Ontwerp en druk: groep repro gemeente Doetinchem Tekstredactie: Beer & Sterk, Doetinchem

Nadere informatie

Dordrecht neemt haar klanten serieus

Dordrecht neemt haar klanten serieus Dordrecht neemt haar klanten serieus De gemeente Dordrecht neemt haar klanten serieus. Of het nu gaat om het aanvragen van een rijbewijs, een bouwvergunning of een uitkering: de gemeente Dordrecht wil

Nadere informatie

Wij zijn u graag van dienst!

Wij zijn u graag van dienst! Wij zijn u graag van dienst! Wij doen dit open, eerlijk en duidelijk en vertellen in deze folder hoe onze service eruit ziet www.nijmegen.nl Wij zijn u graag van dienst Wat wij als gemeente doen, staat

Nadere informatie

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt Onze servicenormen Regelmatig krijgt u te maken met de gemeente; bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een vergunning maar bijvoorbeeld ook om ons te laten weten dat er in uw straat een lantaarnpaal

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest Gemeente Sint-Michielsgestel

Kwaliteitshandvest Gemeente Sint-Michielsgestel Kwaliteitshandvest Gemeente Sint-Michielsgestel Inleiding Een goede dienstverlening aan mensen, bedrijven en instellingen die in de gemeente wonen en aanwezig zijn is belangrijk. De gemeente Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De gemeente Terneuzen wil graag goed contact met haar klanten. Het is daarbij belangrijk dat u weet welke kwaliteit u van ons kunt verwachten.

Nadere informatie

Brielle spreekt af. Dienstverlening en servicenormen gemeente Brielle

Brielle spreekt af. Dienstverlening en servicenormen gemeente Brielle Brielle spreekt af Dienstverlening en servicenormen gemeente Brielle Openingstijden stadskantoor en Wmo-loket: Maandag t/m vrijdag : 08.00 uur tot 12.30 uur Woensdagmiddag : 13.30 uur tot 16.00 uur Donderdagavond

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Omgevingsvergunning ii

Omgevingsvergunning ii ii Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning Wie wil bouwen, verbouwen, zijn bedrijfsvoering wil wijzigen of anderszins iets aan zijn omgeving wil veranderen, heeft vaak een vergunning nodig. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

Nadere informatie

Introductie. Afspraak is afspraak

Introductie. Afspraak is afspraak Kwaliteitshandvest Introductie Afspraak is afspraak De familie Sterk: onze klant Maak kennis met de familie Sterk. Zij zijn onlangs in de gemeente Overbetuwe komen wonen. Het gezin bestaat uit vader Richard

Nadere informatie

Onze nieuwe servicenormen (het totaaloverzicht)

Onze nieuwe servicenormen (het totaaloverzicht) Onze nieuwe servicenormen (het totaaloverzicht) Algemeen Telefoon Als u belt via 14 010, dan nemen wij binnen 25 seconden de telefoon op. Wij verbinden u maximaal één keer door. Spreekt u af dat u wordt

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Kwaliteit is de norm Kwaliteit, dat is wat wij willen leveren. Natuurlijk, het is een mooi begrip en ook normaal. Maar wat betekent kwaliteit eigenlijk. Immers,

Nadere informatie

kwaliteitshandvest 1 januari 2013 incl verbeterde fouten 1jul13 KWALITEITSHANDVEST GEMEENTE SINT-MICHIELSGESTEL

kwaliteitshandvest 1 januari 2013 incl verbeterde fouten 1jul13 KWALITEITSHANDVEST GEMEENTE SINT-MICHIELSGESTEL KWALITEITSHANDVEST GEMEENTE SINT-MICHIELSGESTEL Inleiding Een goede dienstverlening aan mensen, bedrijven en instellingen die in de gemeente wonen en aanwezig zijn is belangrijk. De gemeente Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. gemeente Oosterhout. Welke service mag u van de gemeente verwachten?

Kwaliteitshandvest. gemeente Oosterhout. Welke service mag u van de gemeente verwachten? Kwaliteitshandvest gemeente Oosterhout Welke service mag u van de gemeente verwachten? 1 Contactgegevens gemeente Oosterhout Inhoud Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Voorwoord burgemeester Een vraag

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL Wanneer kan ik een reactie op mijn brief verwachten? Hoe lang duurt het verlengen van mijn paspoort? Wanneer beslist de gemeente over mijn bouwplan? Met welke regels

Nadere informatie

Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten

Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein Antwoordnummer

Nadere informatie

Op welke service kunt u rekenen?

Op welke service kunt u rekenen? Op welke service kunt u rekenen? Wanneer krijg ik bericht over mijn aanvraag voor huishoudelijke hulp? Hoe lang moet ik wachten op mijn nieuwe rijbewijs? Voorwoord Wij werken aan onze service Als gemeente

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Samenvatting Van de Leidenaren heeft inmiddels 95% de beschikking over internet. Ruwweg betekent dit dat vrijwel alle Leidenaren tot 65 jaar over internet

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE MOERDIJK, JULI 2014

SERVICENORMEN GEMEENTE MOERDIJK, JULI 2014 SERVICENORMEN GEMEENTE MOERDIJK, JULI 2014 De gemeente Moerdijk streeft er naar de kwaliteit van de dienstverlening aan haar burgers (inwoners/bedrijven/instellingen) te verbeteren. Daartoe heeft de gemeente

Nadere informatie

Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Deelneming aan buitenlandse beurzen

Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Deelneming aan buitenlandse beurzen Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Deelneming aan buitenlandse beurzen Heeft u hulp nodig? Meer informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/niof2013. Uiteraard

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren In het kader van de subsidieregeling Groene daken en muren Het geheel ingevulde formulier, voorzien van alle benodigde bijlagen,

Nadere informatie

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar?

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar? Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? De gemeente neemt vele beslissingen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt dan bezwaar

Nadere informatie

Bijlage 2 VTH-Uitvoeringsprogramma. Pagina 1

Bijlage 2 VTH-Uitvoeringsprogramma. Pagina 1 Capaciteitsraming 2016,toezicht en handhaving bouwen en ruimtelijke ordening Benodig in Benodig in A. PREVENTIEF / VERGUNNINGGEBONDEN TOEZICHT (controle op naleving van voorschriften tijdens het uitvoeren

Nadere informatie

Aangenaam! Landerd. Een boekje over service

Aangenaam! Landerd. Een boekje over service Aangenaam! Landerd Een boekje over service 1 Welkom bij de gemeente Landerd De gemeente Landerd heeft ongeveer 15.000 inwoners. Alle inwoners hebben te maken met de gemeente Landerd. Zij zijn net als u:

Nadere informatie

7/1. gemeente Overbetuwe B&W ADVIES. Nr.: Datum ambtelijk voorstel: Onderwerp: 17 maart 2014 Trendanalyse resultaten Kwaliteitshandvest in 2013

7/1. gemeente Overbetuwe B&W ADVIES. Nr.: Datum ambtelijk voorstel: Onderwerp: 17 maart 2014 Trendanalyse resultaten Kwaliteitshandvest in 2013 gemeente Overbetuwe B&W ADVIES Kenmerk: bw Nr.: Datum ambtelijk voorstel: Onderwerp: maart Trendanalyse resultaten Kwaliteitshandvest in Te besluiten: De trendanalyse Kwaliteitshandvest voor kennisgeving

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014 Agenda commissie bezwaarschriften gemeente Woudrichem op maandag 22 september 2014 De vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften gemeente Woudrichem houdt op maandag 22 september 2014, vanaf 17.30

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest Dienstverlening

Kwaliteitshandvest Dienstverlening Kwaliteitshandvest Dienstverlening Wat mag u van gemeente Simpelveld verwachten? Voorwoord burgemeester mr. R. de Boer Of het nu gaat om het aanvragen van een rijbewijs, een vergunning of ondersteuning

Nadere informatie

Wanneer kunt u geen bezwaar maken?

Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Informatie van uw gemeente Bezwaar Capelle aan den IJssel Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente Gemeente Capelle aan den IJssel Bezoekadres: Rivierweg

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest gemeente Appingedam

Kwaliteitshandvest gemeente Appingedam Kwaliteitshandvest gemeente Appingedam Eerlijk over de dienstverlening die u mag verwachten Gemeente Appingedam Bezoekadres Wilhelminaweg 14 9901 CM Appingedam Postadres Postbus 15 9900 AA Appingedam Telefoon

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1465184 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Voorbeeld servicenormen op drie dimensies

Voorbeeld servicenormen op drie dimensies Voorbeeld servicenormen op drie dimensies Samen met gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie (BZK) heeft KING in 2014 servicenormen verzameld die gemeenten hanteren. Deze

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten INLEIDING Waarom deze servicenormen? Wij willen u graag laten weten of u een bepaald product direct kunt meenemen of dat u er langer

Nadere informatie

Roger Vermeulen, projectleider Wabo. Wabo procedures

Roger Vermeulen, projectleider Wabo. Wabo procedures Roger Vermeulen, projectleider Wabo Wabo procedures 1 Doel: Kennis overdragen Wabo Wat verandert er voor de medewerkers Waar moet je rekening mee houden. 2 Het gaat om een project of activiteit met plaatsgebonden

Nadere informatie

Postbus AA Dordrecht Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven.

Postbus AA Dordrecht Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven. Publieksdiensten Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Bezoekadres Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven 3311 GR Dordrecht Postbus 20952

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland. Aan dhr. J. Brander Skoalleane 27 9247 CS URETERP Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen D 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer Handleiding en aanvraagformulier Subsidie Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer De Stadsregio Amsterdam kan subsidie verlenen voor kleinschalige initiatieven die fijnmazig aanvullend

Nadere informatie

Wijze van aanvragen BIJLAGE PRODUCT/DIENST

Wijze van aanvragen BIJLAGE PRODUCT/DIENST BIJLAGE PRODUCT/DIENST Documenten: Schriftelijk (per post)** Telefonisch Wijze van aanvragen Digitaal Loket Persoonlijk (aan de balie) Aanvragen reisdocument U kunt digitaal een afspraak maken om het reisdocument

Nadere informatie

Hoe de gemeente Ommen u van dienst is

Hoe de gemeente Ommen u van dienst is Hoe de gemeente Ommen u van dienst is Optimale dienstverlening Tegenwoordig kunt u de gemeente Ommen op veel verschillende manieren benaderen. Naast een telefoontje, brief of bezoek aan de balie kunt u

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagformulier is bedoeld voor een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wordt verleend voor een eenmalige activiteit of ander incidenteel

Nadere informatie

Afwezig: - 1. Onderwerp Besluitenlijst d.d. 19 februari 2008. Besluit De besluitenlijst d.d. 19 februari 2008 gewijzigd vast te stellen.

Afwezig: - 1. Onderwerp Besluitenlijst d.d. 19 februari 2008. Besluit De besluitenlijst d.d. 19 februari 2008 gewijzigd vast te stellen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

CONCEPTRAPPORT. Klanttevredenheidsonderzoek Rapportage op maat Gemeente Soest Najaar 2008

CONCEPTRAPPORT. Klanttevredenheidsonderzoek Rapportage op maat Gemeente Soest Najaar 2008 COCEPTRAPPORT Klanttevredenheidsonderzoek Rapportage op maat Gemeente Soest ajaar 2008 PO kennis in uitvoering Drs. M. (Marianne) van Bommel Februari 2009 Inhoudsopgave 1. Respons overzicht... 3 2. Resultaten

Nadere informatie

Zo werken wij. Servicenormen van de gemeente Culemborg

Zo werken wij. Servicenormen van de gemeente Culemborg Zo werken wij Servicenormen van de gemeente Culemborg Welkom bij uw gemeente De gemeente is er voor u. Voor allerlei producten en diensten kunt u bij de gemeente terecht: van het aanvragen van een paspoort

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL VEENENDAAL EERSTE PEILING 2013 DIENSTVERLENING. GEMEENTE VEENENDAAL November 2013

RAPPORT BURGERPANEL VEENENDAAL EERSTE PEILING 2013 DIENSTVERLENING. GEMEENTE VEENENDAAL November 2013 RAPPORT BURGERPANEL VEENENDAAL EERSTE PEILING 2013 DIENSTVERLENING GEMEENTE VEENENDAAL November 2013 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Vaststelling in werking 14 maart 2007

Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Vaststelling in werking 14 maart 2007 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2007 / 65 Naam Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Publicatiedatum 14 maart 2007 Opmerkingen - Vaststelling van het Klandhandvest bij besluit van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

de aanvraag niet voldoet aan het bepaalde in de bij dit bestemmingsplan behorende voorschriften;

de aanvraag niet voldoet aan het bepaalde in de bij dit bestemmingsplan behorende voorschriften; COLLEGEBESLUIT ONTWERP Nummer: INT10\ Burgemeester en wethouders van Dalfsen; gelezen de ingekomen aanvraag bouwvergunning, waarbij een reguliere bouwvergunning wordt gevraagd voor het verbouwen en geschikt

Nadere informatie

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker De heer L. Hoekstra Mounleane 2 9241 HA WIJNJEWOUDE Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: 20150924V Bert Jan Bakker 0512-386222 Onderwerp: Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende vergunning sandwichborden blz 2 Verleende vergunning verkoopkraam blz 2 Bekendmaking bestuursdwang blz 3 Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 11 DECEMBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi,

Nadere informatie

Behandeld door de heer M. van Dalen Datum 4 juli 2007 Onderwerp bouwvergunning Ons kenmerk 7699 Uw kenmerk

Behandeld door de heer M. van Dalen Datum 4 juli 2007 Onderwerp bouwvergunning Ons kenmerk 7699 Uw kenmerk Publisksdiensten Dordrecht i y Postbus 8 3300 AA Dordrecht Bezoekadres Crownpoint ^.. _,. Spuiboulevard 336 De heer N. de Bie 3311 GR Dordrecht Tucanaring 12 3328 HZ DORDRECHT Telefoon (078) 639 68 33

Nadere informatie

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE SOEST U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! 1 GEMEENTE Van uw klacht of signaal kunnen wij leren! De gemeente Soest wil haar dienstverlening voortdurend verbeteren. Toch kan het gebeuren dat

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijdrage 2011 voor Chronisch zieken en gehandicapten cliëntnr: wp: (E8)

Aanvraagformulier Bijdrage 2011 voor Chronisch zieken en gehandicapten cliëntnr: wp: (E8) Aanvraagformulier Bijdrage 2011 voor Chronisch zieken en gehandicapten cliëntnr: wp: (E8) Naam Adres : : Postcode-Woonplaats: Krimpen aan den IJssel Geachte mevouw/mijnheer, Leest u voor het invullen van

Nadere informatie

De werkgroep Dienstverlening vraagt het DT het kwaliteitshandvest 2015 vast te stellen voor de drie gemeenten.

De werkgroep Dienstverlening vraagt het DT het kwaliteitshandvest 2015 vast te stellen voor de drie gemeenten. VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Werkgroep Opsteller Dienstverlening Dietwin Bruin Datum 29-9-14 Onderwerp Vaststellen kwaliteitshandvest 2015 Samenvatting Het kwaliteitshandvest bevat servicenormen die

Nadere informatie

Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen

Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen Aanvraagformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen Heeft u hulp nodig? Informatie over de regeling kunt u vinden op onze

Nadere informatie

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: P. Schoemaker

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: P. Schoemaker Dunamis Holding BV Postbus 371 2400 AJ ALPHEN AAN DEN RIJN : Besluit in ontwerp - verlening Rietveld 33 A in Woerden Uw kenmerk: Uw brief van: Bezoekadres Blekerijlaan 14 3447 GR Woerden Postadres Postbus

Nadere informatie

VERZUIM- EN MELDPROTOCOL PO ( )

VERZUIM- EN MELDPROTOCOL PO ( ) VERZUIM- EN MELDPROTOCOL PO (17-10-2017) Spijbelen - uren/dagen 16 uur in

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

Mobiel blijven. óók met een beperking

Mobiel blijven. óók met een beperking Servicepunt Zorg Mobiel blijven óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld niet meer lopend naar de winkels of reizen

Nadere informatie

LICHTE BOUWVERGUNNING

LICHTE BOUWVERGUNNING Reg. 5609 LICHTE BOUWVERGUNNING WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op juli 2008 ingekomen aanvraag van De heer D.A. van Steensel, Van Baerlestraat BL Dordrecht om aan aanvrager lichte bouwvergunning

Nadere informatie

Waardering publieksbalies gemeente Purmerend 2011 KLANT- TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK GEMEENTEPLEIN

Waardering publieksbalies gemeente Purmerend 2011 KLANT- TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK GEMEENTEPLEIN Waardering publieksbalies gemeente Purmerend 2011 KLANT- TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK GEMEENTEPLEIN KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK GEMEENTEPLEIN Waardering publieksbalies gemeente Purmerend 1 Colofon In opdracht

Nadere informatie

Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen

Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen Onze Sociale Dienst Optimisd voert een aantal regelingen uit die van belang zijn voor ouders van schoolgaande kinderen, die over een

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo; PROJECTBESLUIT GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk GO/ 20081333 behandeld door mevrouw J. Koppers-Kusters doorkiesnummer 077-3596494 emailadres j.kusters@venlo.nl besluit d.d. 20 december 2010 verzonden d.d.

Nadere informatie

COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN. Jaarverslag 2014

COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN. Jaarverslag 2014 COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN Jaarverslag 2014 Haaksbergen, mei 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 COMMISSIE... 4 TOELICHTING CIJFERS... 5 OPMERKINGEN, CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN... 7 CIJFERS... 8 2 INLEIDING

Nadere informatie

Mandaatbesluit burgemeester en college van burgemeester en wethouders

Mandaatbesluit burgemeester en college van burgemeester en wethouders Mandaatbesluit burgemeester en college van burgemeester en wethouders 1. De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders mandateren de in de bijlage bij dit besluit genoemde bevoegdheden

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen aanvragen Wilt u bouwen of verbouwen? Of iets veranderen aan uw perceel? Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. U kunt via omgevingsloket.nl makkelijk zien of u een vergunning nodig heeft.

Nadere informatie

Een bouwvergunning. aanvragen. Uit de reeks: bouwregelgeving

Een bouwvergunning. aanvragen. Uit de reeks: bouwregelgeving Een bouwvergunning aanvragen Uit de reeks: bouwregelgeving Een bouwvergunning aanvragen Wie heeft een bouwvergunning nodig? Waar moet mijn aanvraag aan voldoen? Waar wordt mijn plan op getoetst? Hoe weet

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. gemeente Westerveld. Servicenormen. Wat houdt het in en wat betekent het voor u? Wat kunnen wij voor u doen?

Kwaliteitshandvest. gemeente Westerveld. Servicenormen. Wat houdt het in en wat betekent het voor u? Wat kunnen wij voor u doen? Kwaliteitshandvest gemeente Westerveld Servicenormen Wat houdt het in en wat betekent het voor u? De gemeente Westerveld levert een groot aantal producten en diensten. Wij willen dat onze diensten en producten

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Geachte mijnheer,

[Geanonimiseerd] Geachte mijnheer, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201605947/6006109 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Onderwerp Datum zie documentenlijst verlening van de gevraagde

Nadere informatie

(vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden)

(vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden) Algemeen (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden) De criteria die door waaraan uw aanvraag moet voldoen

Nadere informatie

Uw aanvraag omvat de activiteiten Bouwen en Reclame APV waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is.

Uw aanvraag omvat de activiteiten Bouwen en Reclame APV waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is. Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen - Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor

Nadere informatie

Aanvragen Een subsidie aanvragen verloopt

Aanvragen Een subsidie aanvragen verloopt Subsidie aanvragen Uw organisatie of vereniging vraagt subsidie aan of wil dat in de toekomst graag doen. Dan is het goed om te weten hoe het subsidiebeleid van de gemeente Bussum is vormgegeven en hoe

Nadere informatie

Hoe regel ik een dierenarts voor een keuring of inspectie? Informatie over het aanvragen, plannen en factureren van een veterinaire keuring

Hoe regel ik een dierenarts voor een keuring of inspectie? Informatie over het aanvragen, plannen en factureren van een veterinaire keuring ort, keuring, douane, dierenar nsport, voedselveiligheid, die lksgezondheid, opleiding, cer, douane, dierenarts, dierenw selveiligheid, dierziekten, die id, opleiding, certificaat, expo arts, dierenwelzijn,

Nadere informatie

Informatie inwinnen. Spoorboekje. emmen Maakt Meer Mogelijk1

Informatie inwinnen. Spoorboekje. emmen Maakt Meer Mogelijk1 Informatie inwinnen Spoorboekje Bouwen in Wanneer u bouwplannen heeft, is het verstandig om eerst informatie in te winnen bij de afdeling Sociaal Economische Ontwikkeling, Team Economie van de gemeente

Nadere informatie

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013 De Wmo en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats januari 2013 De Wmo en de aanvraag van gehandicapten parkeerkaart en - De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt

Nadere informatie