Maandag 21 sept. 2015, week 39

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandag 21 sept. 2015, week 39"

Transcriptie

1 Maandag 21 sept. 2015, week 39 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 39: 21 t/m 25 september 2015 De roeping van Matteüs, Matteüs 9:9-13 Het dochtertje van Jaïrus, Matteüs 9:18-26 Blinde mensen gaan zien, Matteüs 9:27-31 Week 40: 28 september t/m 2 oktober 2015 De man die niks zeggen kon, Matteüs 9:32-34 De roeping van de discipelen, Matteüs 10:1-4 De discipelen gaan op pad, Matteüs 10:5-15 Aanwezigheid directie voor cbs KWA Mathilde Lievers zal dinsdag 22 september aanwezig zijn, woensdag 23 september en donderdag 24 september. U kunt haar altijd mailen en dan neemt ze z.s.m. contact met u op koningwa@vcpong.nl of m.lievers@vcpong.nl Onderwijskundige ontwikkelingen Wat is er binnen de school de afgelopen 5 weken gebeurd? - Training Begrijpend lezen - Besprekingen over PBS met het team en PBS team en werken als team aan de verdeelde taken. Positive Behavior Support. Emmy Klein en Suzan Haaksma hebben we gevraagd om deel te nemen in

2 het PBS team en 28 september is de eerste vergadering. De volgende fase wordt het voorbereiden van een informatieve ouderavond voor u als ouders. Informatie komt t.z.t. - De Tussenschoolse opvang daarvan zijn ook mensen uitgenodigd, maar vanwege andere verplichtingen lukt het hen op dit moment nog niet om deel te nemen aan de besprekingen. - Doorgaande lijn begrijpend lezen is ontwikkeld groep Juf Elles Huisman gaat in oktober starten met een opleiding tot Specialist Jonge Kind. - Onderwijskundige bespreking van 23 september zal gaan over een didactische vaardigheid Controle van begrip. De vraagstelling (soorten) van de leerkracht staat centraal aan de leerlingen. Hiervoor zijn ook diverse didactische werkvormen die aan bod zullen komen. -Gouden weken en groepsvorming staat centraal in het team. Elke week heeft het team een bordsessie van 15 minuten en al staande bespreken we vlot en to the point de voortgang en maken we afspraken voor de nieuwe week. -Juf Anja en juf Margriet werken aan het concept beleid op onze school rond Leesonderwijs. Er is een investering gedaan in nieuwe lees(informatie)boeken voor de leerlingen. -Margriet Papeleur schrijft een Taalbeleidsplan, alles wat we doen op het gebeid van Taal staat daar helder in beschreven. Dit document is er om de kwaliteit te blijven monitoren. - Begin oktober Feedback gesprekken in groep 8. Juf Petra gaat individueel met leerlingen in gesprek over alles wat te maken heeft met leren. Vorig jaar zijn we hier mee gestart en willen hier mee door gaan. Leerlingen en leerkracht maken samen afspraken over wat goed gaat en wat versterkt gaat worden in het leren en in de verantwoordelijkheid. Heldere doelen worden met de leerling afgesproken. Dit biedt leerlingen focus. Eind april was er een uitslag van de Eindtoets groep 8 die boven verwachting was. Wij geloven als team, dat focus, vertrouwen en verantwoordelijkheid hierbij hebben geholpen. - Dinsdag vindt er een gesprek plaats tussen onze ICT-er Grietha en Stephan, Bovenschools ICT-er en mij over het actieplan/ontwikkelingsplan voor onze school waarin ICT ter ondersteuning van het leerproces wordt ingezet.

3 -In groep 3 hebben ouders een informatie avond rond technisch lezen gevolgd bij juf Willeke. -In groep 3 en 4 is een proeflicentie aangevraagd voor wereldoriëntatie (dezelfde uitgever als groep 5-8) en worden deze lessen gegeven. Doel is om Kennis van de wereld bij de leerlingen te vergroten en daarmee hun woordenschat. -We zijn als school heel blij dat juf Laura groep 4 op 4 ochtenden begeleid. Ik ben daar een paar keer in de klas geweest en onze leerlingen werken en leren er goed met elkaar!

4 Kroonjuwelen Susan Kremer uit groep 4 heeft zwemdiploma B en C Lieke Ritsema uit groep 4 heeft A Gefeliciteerd!! En nog iets. Onze Julia Boerma mag lekkere toetjes eten. Ze is over haar koemelk allergie heen gegroeid! Wat fijn! Sponsorloop Beste ouders /verzorgers, Ter aanvulling op de brief die uw zoon en/of dochter vorige week mee heeft gekregen. De lijst met sponsoren moet uiterlijk woensdag 23 september weer op school zijn. Op school wordt dan ingevuld hoeveel rondes er gelopen zijn en krijgen de kinderen de lijsten weer mee, om het geld op te halen en in te leveren bij zijn/haar leerkracht. Al het sponsorgeld hebben wij graag voor vrijdag 3 oktober binnen. U bent natuurlijk van harte welkom gezellig de kinderen aan te moedigen langs de lijn. Vanaf 11 uur op woensdag 23-9 zullen de kinderen gaan lopen. Iedereen is welkom, onder het genot van een kopje koffie maken we er een feestelijke ochtend van! Groeten, Ouderraad CBS Koning Willem Alexander

5 Mini-Tocht om de Noord Op vrijdag 25 september gaan alle kinderen en leerkrachten van CBS Koning Willem-Alexander de mini tocht om de Noord lopen. Wij adviseren de kinderen om wandelschoenen aan te doen! Om het feest compleet te maken, hebben we nog een aantal vragen aan u: - Loopt u ook met ons mee en hebt u dit al aangegeven op de lijst die naast de groep hangt? - Wilt u uw kind een stok meegeven? (niet langer dan 40 cm groep 1 t/m 4, of 60 cm groep 5 t/m 8)) en een stevige grote zakdoek of een dunne theedoek? Voorzien van naam? Graag voor dinsdag. Met de stok en doek maken we een knapzak. Hierin komt drinken en eten voor onderweg (Jumbo sponsort dit). Groep 5 t/m 8 krijgen, i.v.m. de lengte en het tijdstip van de route, onderweg nog wat bijvoeding gesponsord door school. -Groep 1 t/m 4 moet vrijdag om 8.20 uur op school zijn. We vertrekken met alle kinderen om 8.30 naar het startpunt van de tocht. Dit is bij de Katholieke kerk. Onderweg zijn 3 rustmomenten en er is gelegenheid om te toiletteren. In het midden van de tocht mogen wij onze, inmiddels lege, knapzak achterlaten. Die wordt later door een leerkracht opgehaald. Wij zijn op tijd weer terug bij school. -Groep 5 t/m 8 start om uur (Zij komen gewoon om 8.30 uur op school). We denken rond 2 uur (?) terug op school te zijn. De kinderen zijn dan vrij en mogen naar huis. Als dit tijdstip u niet uitkomt, wilt u dit dan overleggen met de leerkracht? Wij zorgen dan voor opvang. BIJ REGEN GAAT HET FEEST HELAAS NIET DOOR!!!! Dan volgen we het gewone lesprogramma.

6 Nieuws uit groep 1 en 2 Wat waren we blij voor Julia, dat ze niet langer allergisch is voor koemelkeiwit. Daarom werden we door haar verrast met een traktatie. Nu mag zij ook alles eten! Vanaf deze week, zal er elke dinsdag een nieuwe stagiaire zijn, Maartje, tot januari Zij wil ook juf worden en zal dus ook lessen gaan geven. Op vrijdag rondden we de letter a af en hadden we ons letterfeestje. We leren nu de letter k, spreek uit als kuh. Yade is deze keer onze letterminister en heeft de belangrijke taak om sowieso de letterkoffer te vullen. Voorwerpen en plaatjes, die met deze letter beginnen mogen worden meegenomen, ook door andere kinderen. Heeft u deze hangjongeren al gezien? Kijk op het blog van de klas: Twee keer in de week een update! Nieuws uit groep 3/4a Wat fijn om zoveel van u te mogen ontmoeten tijdens de ouderavond lezen voor groep 3. De kinderen vonden het heel leuk om te horen dat de papa en mama s nog niet goed konden lezen, niet zaten op te letten, de beker hadden verdiend of straf(!) hadden gekregen! We hebben deze week onze eerst les wereld oriëntatie gehad. Het thema is: op wereldreis. We gaan op reis in de woestijn, de noordpool en de jungle. Groep 3 heeft deze week ook kennis gemaakt met het computerprogramma van squla. Alle vakken komen aan bod. De kinderen vinden het erg leuk. Voor het knutselen hebben we donderdag nog enkele oude schoenen nodig. Heeft u nog een paar voor ons?

7 Verhaaltje uit de praktijk van de combi 3/4: Groep 3 kreeg 6 moeilijke woorden aangeboden bij woordenschat (Groep 4 heeft die vorig jaar al gehad). De 9 kinderen van groep 4 mochten in 3 groepjes een toneelstukje bedenken om voor groep 3 op te voeren. Het moest gaan over bij de dokter. Zij hadden 10 minuten bedenk/oefentijd. Groep 3 leerde: hals, voorhoofd, kin, ernstig, sip en vrolijk. Daarna kwam groep 4 het toneelstukje opvoeren. Wytze en Lieke D maakten röntgenfoto s en voerden een operatie bij Lakiesha uit, Thijn en Nathalie vertelden patiënt Niek precies waar hij aan moest denken met een zeer been. Huppelende Kristel en Iris kwamen bij dokter Ruth terecht omdat ze buikpijn hadden van het patat eten. Na dokter Ruth haar goede advies voerden ze nog een zelfbedacht lied en dans op. Groep 3 en 4 genoten en leerden onbewust een heleboel. Heerlijk! Nieuws voor groep 3 en 4 Vanaf donderdag 24 september krijgen alle kinderen van groep 3 en 4 muziekles in het lokaal van groep 3. De muziekschool verzorgt dit 1x in de 2 weken. Juf Willeke is er bij en juf Margriet heeft dan groep 5 een uurtje alleen.

8 Nieuws uit groep 4 Als we naar buiten kijken zien we het steeds herfstachtiger worden. Daarom tijd voor een leuke herfsthoek in de klas! Komende weken mogen de kinderen spullen meenemen die met de herfst te maken hebben. De kinderen die 's middags bij juf Margriet zijn hebben al een heel leuk egeltje gemaakt van klei! We zijn inmiddels met taal en spelling door blok 1 heen. De toetsen zijn goed gemaakt en mogen volgende week mee naar huis. Deze week ronden we blok 1 van rekenen af door middel van een toets. Er wordt getoetst of de kinderen de hele en halve uren kennen; of ze getallen in kunnen vullen op de getallenlijn tot de 100; of ze plus- en minsommen tot 20 kunnen maken. Als kinderen een onderdeel nog lastig vinden dan hebben we in de dagen na de toets tijd om hiermee extra te oefenen. Deze week wordt voor de kinderen een sportieve week met de Sponsorloop en de Tocht om de Noord! Iedereen een fijne week! Nieuws uit groep 5 Welkom: De komende maanden komt Bram Roggeveld op dinsdag bij ons stage lopen. Hij is 1 e jaars student van de academische Pabo. Wij wensen hem veel plezier en succes bij ons in groep 5. De afgelopen weken hebben we blok 1 van spelling en taal afgerond. Iedereen heeft voldoende gescoord!! De komende week ronden we blok 1 van rekenen en begrijpend lezen af. In de komende week hebben we 2 leuke activiteiten: de sponsorloop en de Tocht om de Noord. Sponsorloop: a.s. woensdagmorgen de sponsorloop. Heel veel kinderen hebben hun best gedaan om sponsoren te zoeken. De lijsten hadden de afgelopen vrijdag weer ingeleverd moeten worden. Ze zijn nog niet allemaal ingeleverd. Nemen jullie ze zo snel mogelijk mee naar school? Tocht om de Noord: we zijn de afgelopen week al een beetje begonnen met de voorbereiding van deze tocht. We hebben een stukje video gezien over een pelgrimstocht. Wat is jouw levensweg? Waar liggen jouw voetsporen? We maken een persoonlijke routekaart, met daarop de routes die momenteel bij ons leven horen. Voor bijzonderheden rond deze tocht: zie het algemene stukje op de nieuwsflits.

9 Controledictee: In verband met de Tocht om de Noord maken we het controledictee op donderdag. Tafels: alle tafels zijn aan bod geweest. De komende weken gaan we door met het herhalen en het behalen van een tafeldiploma. Elke donderdag hebben we een tafeldictee. A.s. donderdag van de tafels 2 t/m 5. De volgende donderdag van 6 t/m 9. Kinderen die de tafels op kunnen zeggen en antwoord kunnen geven op tafelsommen (door elkaar) krijgen een tafeldiploma. Klokkijken: de komende weken gaan we aandacht besteden aan klokkijken. Gaan jullie thuis ook oefenen? Rots en Water: De rots en watertraining is eerst even weer afgelopen. In november krijgen we nog een paar lessen. We werken er hard aan om goed met elkaar om te gaan. De komende weken staan in het teken van elkaar complimenten geven. Dat wordt steeds meer spontaan gedaan. Nieuws uit groep 6 en 7 Vandaag hebben de kinderen de eerste geschiedenistoets van het jaar gehad. We zijn zeer benieuwd naar de resultaten van de kinderen. Met aardrijkskunde hebben de kinderen grond rond de school opgegraven en meegenomen in de klas, we moesten dit vergelijken met klei, met veen en met zand. Vervolgens hebben de kinderen proefjes met water moeten doen, welke grondsoort het beste het water kon doorlaten. Komende periode werken de kinderen van groep 6 met taal aan samengestelde woorden, twee woorden die samengevoegd zijn tot een nieuw woord. Met spelling leren de kinderen werkwoorden op de juiste manier in een zin te plaatsen. De kinderen van groep 7 leren met taal woorden te gebruiken met de vergrotende en de overtreffende trap. Met spelling leren ze de juiste vorm van het werkwoord in een zin te zetten. Deze week hebben zowel de kinderen van groep 6, als de kinderen van groep 7 de eerste rekentoets van het jaar. Zoals u weet overhoren we de tafels 1 t/m 12, 15 en 25. Inmiddels hebben ook Myrthe en Fleur al hun tafeldiploma gehaald. Super goed gedaan. Aanstaande woensdag, 23 september, lopen de kinderen van groep 7 met Kinderpostzegels. De kinderen zijn dan om uur vrij. Dit, zodat ze dan meteen langs de deuren kunnen gaan om te gaan verkopen.

10 De kinderen kunnen thuis ook spellingswoorden oefenen, dit kan op De kinderen hebben een wachtwoord en een gebruikersnaam mee naar huis gekregen van Gynzy Kids. De kinderen kunnen op deze site rekenen, taal, spelling en topografie oefenen. Dit oefenen de kinderen ook op school. Nieuws uit groep 8 Afgelopen vrijdag hebben we voorlichting gehad van bureau Halt. We hebben gepraat over de meest voorkomende vormen van jeugdcriminaliteit. Het tweede deel van de voorlichting ging over groepsdruk. Heel bijzonder was dat wij de eerste klas in Nederland waren die deze voorlichting kreeg. De kinderen mochten na afloop kritisch kijken naar de zaken die ze gehoord hebben en konden vervolgens tip en tops uitdelen. Aan de opmerkingen van de kinderen te horen vonden ze het een leerzame ochtend. Vrijdag waren Carsten en Mylene voor het eerst weer naar de plusklas. Ze vonden het erg leuk. Vrijdagavond zongen Dingxiu en Inge in het kinderkoor samen met het Noord Nederlands orkest. Goed gedaan meiden! Wat een talent! Het huiswerk voor maandag is: spelling blz. 13 en 14. Donderdag, Engelse woorden van Telephone (ook te oefenen op woordjesleren.nl) en voor vrijdag, het cijferblad. Ik heb met de kinderen afgesproken dat om uur het laatste tijdstip van inleveren is. Dan hebben we onze weektaak ' s morgens klaar en kunnen we 's middags even heerlijk met andere dingen bezig zijn. Aankomende week is woensdag de sponsorloop en hebben we geen gymnastiek. Vrijdag is de tocht om de Noord. U kunt elders in de Nieuwsflits hierover informatie vinden.

11 VROLIJKE EN MYSTERIEUZE HEFSTVERHALEN OP DE MENKEMABORG De Vereniging van Vrienden van de Menkemaborg organiseert op vrijdag 25 september a.s. Vrolijke en Mysterieuze Herfstverhalen voor kinderen en volwassenen in de tuin van de Menkemaborg door Gerda Noordam. De verhalen worden omlijst met de klanken van bijzondere muziekinstrumentjes. Als het droog en mooi weer is dan zullen de verhalen in de tuin van Menkemaborg worden verteld. Mocht het regenen of heel hard waaien dan zal er worden uitgeweken naar het Schathoes van de Menkemaborg. Het programma ziet er als volgt uit: 19:00 19:45 uur Vertelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 20:15 21:00 uur Vertelling voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen De toegang is gratis voor leden; niet-leden betalen 1 per persoon. Als u lid wordt van de Vereniging van de Vrienden van de Menkemaborg voor het jaar 2016, dan is de toegang ook gratis. U kunt lid worden van de Vereniging van de Vrienden van de Menkemaborg voor minimaal 12,50 per jaar. U heeft dan het gehele seizoen recht op toegang tot de tuinen voor 2 volwassenen en kinderen van kaarthouder beneden 18 jaar en tot de borg, éénmaal voor twee personen. Uitgezonderd van speciale evenementen. Opgave bij de borg of bij het secretariaat, Taeckemalaan 9, 9981 PB Uithuizen, vrienden@menkemaborg.nl In 1968 werd de Vereniging van Vrienden van de Menkemaborg opgericht ter ondersteuning van de Menkemaborg en is één van de grootste museale vrienden verenigingen van ons land. Jaarlijks wordt een financiële bijdrage aan de borg gegeven en door extra giften, veelal aangedragen door leden, zijn vele projecten gerealiseerd.

Maandag 19 sept. 2016, week 38

Maandag 19 sept. 2016, week 38 Maandag 19 sept. 2016, week 38 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 38: 19 t/m 23 september 2016 Farao luistert niet, Exodus 7:1-13 Tien plagen, Exodus 7-10 De uittocht, Exodus 12:29-42 Week 39: 26

Nadere informatie

Maandag 11 januari 2016, week 2

Maandag 11 januari 2016, week 2 Maandag 11 januari 2016, week 2 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 2: 11 t/m 15 januari 2016 Jezus roept mensen met zich mee, Matteüs 4:18-22 Jezus geneest zieke mensen, Matteüs 4:23-25 Het geluk,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Maandag 30 januari 2017, week 5

Maandag 30 januari 2017, week 5 Maandag 30 januari 2017, week 5 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 5: 30 januari t/m 3 februari 2017 Petrus, Jacobus en Johannes volgen, Lucas 5:1-11 De melaatse man, Lucas 5:12-16 De verlamde man,

Nadere informatie

Maandag 9 februari 2015, week 7

Maandag 9 februari 2015, week 7 Maandag 9 februari 2015, week 7 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 7: 9 t/m 15 februari 2015 Een blinde man wordt beter, Johannes 9:1-12 Is hij het wel? Johannes 9:13-23 Wie is hier blind?, Johannes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De afgelopen week was de schoolfotograaf op school. U krijgt binnenkort een inlogcode voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Maandag 24 augustus 2015, week 35

Maandag 24 augustus 2015, week 35 Maandag 24 augustus 2015, week 35 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 34: Zomerweek 1 Hoe zal ik het zeggen Themaweek over geloofsbelijdenissen Week 35 Zomerweek 2 Wat geloof jij? Themaweek over je

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018

weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018 weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Een engel met een boodschap, Rechters 13:1-8 De engel komt terug, Rechters 13:9-23 Simson wordt geboren, Rechters 13:24-14:4

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 8 september 2014

Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De vossenjacht van afgelopen woensdag was erg leuk! Goed om elkaar ook eens op een andere

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 27 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Afgelopen woensdag zagen we heel veel verklede kinderen op school. Het was een feestelijke dag!

Nadere informatie

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 It Skiltsje Nieuwsbrief OBS Thrimwalda Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 Jubileum Dinsdag 5 januari was ik 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb dit samen met mijn collega s en echtgenoot

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2 Algemeen: Paaslunch Van vrijdag 14 t/m maandag 17 april is het paasvakantie. In uw jaarkalender staat aangegeven dat de kinderen op donderdag 13 april een gewoon rooster hebben. Bij nader inzien willen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 13 januari 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 14 Oud Papier HET BEGINT Ma 16 Di

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

weekinfo Geachte ouders, verzorgers en andere belangstellenden,

weekinfo Geachte ouders, verzorgers en andere belangstellenden, weekinfo Datum: vrijdag 12 oktober 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Het gouden kalf, Exodus 32:1-6 Mozes komt terug, Exodus 32:7-20 Nieuwe stenen tafelen, Exodus 34 Agenda: 15 oktober schoonmaak

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 25 15/06/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 25 15/06/2015 vrijdag 12 juni AGENDA 11 juni 2015 jaargang 17 nr. 37 laatste weeksluiting van het schooljaar op locatie Erflanden: om 10.45 u. groep 3B 6A 8B maandag 15 juni groep 8 dode hoekproject, parkeerplaats is

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Maandag 8 mei 2017, week 19

Maandag 8 mei 2017, week 19 Maandag 8 mei 2017, week 19 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 19: 8 t/m 12 mei 2017 Adam en Eva doen wat niet mag, Genesis 3 Noach moet een ark maken, Genesis 6:9-22 In de ark, Genesis 7:1-24 Week

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen Weekbericht van 19-02-2018 Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal, Mijn naam is Annemiek Molema. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te handballen. Daarnaast heb ik ook een webshop met baby en

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 7. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 7. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 7 Belangrijke data Dinsdag 2 april- Nationale Buitenlesdag Dinsdag 2 april- Groep 5 naar Museum Noordwijk Donderdag 11 april Praktisch verkeersexamen groep 7 Vrijdag 12 april Koningsspelen

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie

Nieuwsbrief. Van de directie Nieuwsbrief 5 februari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Fijn dat afgelopen zondag zoveel mensen de scholendienst bezochten! We hopen, dat u ook genoot van de bijdragen

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief mei 2014 Nieuwsbrief 29 7 mei 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was een fijne lange vakantie. We hopen, dat u er samen met uw kinderen van genoten heeft.

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 4: 25.09.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 4: 25.09.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 4: 25.09.2015 Belangrijke data: 28-29 september schoolfotograaf 5 oktober dag van de leerkracht 14-15-16 oktober schoolkamp groep 7 16 oktober oud papier 23 oktober studiedag 26-30

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Maandag 5 oktober 2015, week 41

Maandag 5 oktober 2015, week 41 Maandag 5 oktober 2015, week 41 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 41: 5 t/m 9 oktober 2015 Jezus bidt, Matteüs 11:25-30 Aren plukken op sabbat, Matteüs 12:1-8 Genezing op sabbat, Matteüs 12:9-14

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Nr. 2 16 sept. - 7 okt.

Schooljaar 2015-2016 Nr. 2 16 sept. - 7 okt. Schooljaar 2015-2016 Nr. 2 16 sept. - 7 okt. Bijbelvertellingen deze periode: kijk ook eens op www.kindopmaandag.nl Week 39: 21 t/m 23 september 2015 De roeping van Matteüs, Matteüs 9:9-13 Het dochtertje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Maandag 26 juni 2017, week 26

Maandag 26 juni 2017, week 26 Maandag 26 juni 2017, week 26 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 26: 26 t/m 30 juni 2017 Barnabas en Saulus gaan op reis, Handelingen 13:1-12 Paulus vertelt over God, Handelingen 13:13-49 Paulus

Nadere informatie

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers

Weekbericht van 9-11-2015. Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Weekbericht van 9-11-2015 Algemeen: Van de MIB-er: Dag ouders en verzorgers Sinds augustus 2012 ben ik als Meerschools Intern Begeleider SKOD werkzaam op de Brummelbos. Dit heb ik de afgelopen ruim 3,5

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Weekbericht van. Algemeen:

Weekbericht van. Algemeen: Weekbericht van Algemeen: Informatie avond nieuwe stijl: Op woensdagavond 5 oktober wordt de informatie avond voor de groepen 1 t/m 8 gehouden. U bent van 18.00 uur tot 19.30 uur van harte welkom om in

Nadere informatie

Maart Maandthema: 1 / 6

Maart Maandthema: 1 / 6 Maart 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 1 maart Dinsdag 14 maart Donderdag 30 maart Juf Petra is aanwezig op: wk 9 (27 feb-3 maart) wk 10 (6-10 maart) wk 11 (13-17 maart) wk 12 (20-24 maart)

Nadere informatie

Terugblik. De lesstof

Terugblik. De lesstof Nieuwsbrief Groep 7 - Oktober 2013 Beste ouders, De herfstvakantie ligt alweer achter ons en voor ons ligt een drukke en gezellige periode. Via deze nieuwsbrief willen wij hierover nader informeren. Maar

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken.

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken. Weekbrief 7 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond Maandag 7 september van 18.30-19.30 uur is er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers en alle leerlingen. U heeft hiervoor inmiddels

Nadere informatie

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief.

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief. Weekbrief 7 maart 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papier container weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht:

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht: 03-07-2015 nieuwsbrief 40 Beste ouders / verzorgers, Het einde is in zicht, nog twee weken en dan begint onze zomervakantie We hebben na de afgelopen hete dagen een aantal vragen gehad over het tropenrooster.

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 22 april 2016 Ma 25 t/m vrij 6 Za 7 Ma 9 Di 10 Woe 11 Do 12 Vrij 13 AGENDA

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 27 Agenda

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Nieuwsbrief Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Vanuit de directie De afgelopen week zijn de kinderen van groep 5/6 naar de molen in Ten Boer geweest. Groep 1/2 ging naar de boerderij van juf Arda. Komende week

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 49

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 49 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS De Wiksel

Nieuwsflits OBS De Wiksel Nieuwsflits OBS De Wiksel Nieuwsflits Activiteiten Maandag 1 september : Start Wecyleactie Dinsdag 2 september : OR-vergadering 19.30 uur Start schooljaar Het nieuwe schooljaar is nu zo n 2 weken onderweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Maandag 7 september 2015, week 37

Maandag 7 september 2015, week 37 Maandag 7 september 2015, week 37 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 37: 7 t/m 11 september 2015 Noach bouwt een ark, Genesis 6:9-7:9 Het water, Genesis 7:10-8:5 Een nieuw begin, Genesis 8:6-9:17

Nadere informatie

Jaargang 21, nr 03 Vrijdag, 5 september 2014

Jaargang 21, nr 03 Vrijdag, 5 september 2014 Jaargang 21, nr 03 Vrijdag, 5 september 2014 Week 37: 10 t/m 12 sept schoolkamp gr 8 Week 38: geen bijzonderheden Week 39: vrijdag 26 sept. Smikkelfeest Week 40: geen bijzonderheden Week 41: finales MEJN

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Maandag 7 december 2015, week 50

Maandag 7 december 2015, week 50 Maandag 7 december 2015, week 50 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen 2015-2016: Advent en kerst Week 50: 7 t/m 11 december 2015 Johannes de Doper, Matteüs 3:1-12 Maria krijgt bezoek, Lucas 1:26-38 Het

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Maandag 25 sept. 2017, week 39

Maandag 25 sept. 2017, week 39 Maandag 25 sept. 2017, week 39 Nieuwsflits algemeen Aanwezigheid Mathilde Lievers voor cbs Koning Willem - Alexander Ik zal in week 39 aanwezig zijn op maandag 25 september, dinsdag 26 september (een deel,

Nadere informatie