---' -'V-^tês*r; KEVS Vertrouwelijk. Verificatie Carbon Footprint Analyse Imtech ict Communication Solutions B.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "---' -'V-^tês*r;- 18810003-KEVS 10-7571 Vertrouwelijk. Verificatie Carbon Footprint Analyse 2009. Imtech ict Communication Solutions B."

Transcriptie

1 KEVS Vertrouwelijk Verificatie Carbon Footprint Analyse 2009 Imtech ict Communication Solutions B.V Arnhem, 18 november 2010 Auteur S,T.M. Stokman-Godschalk KEMA Emission Verification Services B.V. J.V _ tv* * #* ---' -'V-^tês*r;-. *.. in opdracht van Imtech ICT Communication Solutions B.V. auteur : S.T.M. Stokman-Godschalk B 12 blz. 0 bijl. WOO beoordeeld: J.LJ. Vissers goedgekeurd: R.P. van Egmond ^> KEMA Emission Verification Services B.V. Utrechtseweg 310, 6812 AR Arnhem Postbus 9035, 6800 ET Arnhem T (026) F (026) kevs@kema.com Handelsregister Arnhem

2 KEMA Emission Verification Services B.V., Arnhem, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Dit document bevat e informatie. Overdracht van de informatie aan derden zonder schriftelijke toestemming van KEMA Emission Verification Services B.V. is verboden. Hetzelfde geldt voor het kopiëren (elektronische kopieën inbegrepen) van het document of een gedeelte daarvan. Het is verboden om dit document op enige manier te wijzigen, het opsplitsen in delen daarbij inbegrepen. In geval van afwijkingen tussen een elektronische versie (bijv. een PDF bestand) en de originele door KEMA verstrekte papieren versie, prevaleert laatstgenoemde. KEMA Emission Verification Services B.V. en/of de met haar gelieerde maatschappijen zijn niet aansprakelijk voor enige directe, indirecte, bijkomstige of gevolgschade ontstaan door of bij het gebruik van de informatie of gegevens uit dit document, of door de onmogelijkheid die informatie of gegevens te gebruiken.

3 KEVS INHOUD blz. 1 Inleiding, 4 2 Verificatie Carbon Footprint Organizational boundaries Operational boundaries Vaststellen operational boundaries Directe GHG emissies (scope 1) Energie indirecte GHG emissies (scope 2) Andere indirecte GHG emissies (scope 3) Kwantificering van GHG emissies, Kwantificeringstappen en uitsluitingen Identificatie van GHG bronnen Selectie kwantificeringsmethode Selectie en verzamelen van GHG gegevens Selectie van GHG conversiefactoren Berekenen van GHG emissies 8 3 Gegevensverificatie van de emissie inventaris 9 4 Conclusies Aanbevelingen 12

4 KEVS INLEIDING Imtech ICT Communication Solutions B.V. (KvK ) is statutair gevestigd te Capelle aan den IJssel. Imtech ICT CS is op 1 januari 2003 "officieel" van start gegaan, voortvloeiende uit 4 bedrijven. Het portfolio van deze ondernemingen, die door acquisities en organische groei binnen Imtech tot ontwikkeling zijn gekomen, is gefocust op kennis rondom netwerkinfrastructuren en telefonie voor toonaangevende organisaties, zowel in de profit- als nonprofit sector. De rapporterende organisatie Imtech ICT Communication Solutions B.V. is een zelfstandige werkmaatschappij van Imtech ICT Nederland B.V. met ais enige aandeelhouder Imtech N.V. Business Improvement heeft voor haar zusterorganisatie Imtech ICT Communication Solutions, een systeem opgezet om de broeikasgasemissies (GHG emissies) van haar organisatie te bepalen, ook wel de zogenaamde 'C0 2 voetafdruk' (carbon footprint). Imtech ICT Communication Solutions B.V. heeft KEMA Emission Verification Services B.V. opdracht verleend de emissie inventaris voor het jaar 2009 'Carbon Footprint Analyse 2009, 18 nov 2010, (ref. nr. 10.A0478)' te verifiëren. De verificatie van de C0 2 emissie inventaris is uitgevoerd aan de hand van documentatie en digitale bestanden zoals deze ter inzage zijn gegeven aan de auditor (via de database op Wiki beschikbaar). De verificatie van de emissie inventaris door een Certificerende Instelling is een eis die ProRail stelt vanuit Invalshoek A van de C0 2 -prestatieladder. De verificatie geldt voor de gehele organisatie van Imtech ICT Communication Solutions B.V. De beoordeling is uitgevoerd op basis van de norm ISO In deze norm zijn relevantie, compleetheid, consistentie, nauwkeurigheid en transparantie de kernbegrippen. Deze begrippen zijn meegenomen in de beoordeling van de emissie inventaris met focus op de volgende drie beoordelingscriteria: - afbakening organisatorische grenzen - afbakening operationele grenzen, indeling scope 1 en 2 - kwantificering van de GHG emissies: identificatie van de GHG bronnen selectie kwantificeringsmethode selectie en verzamelen activiteitsgegeven selectie en of ontwikkelen emissiefactoren berekeningen van de GHG emissies.

5 KEVS Dit rapport is een verslag van de bevindingen bij de beoordeling van de emissie inventaris 'Carbon Footprint Analyse 2009, 18 nov 2010, (ref. nr. 10.A0478)' op basis van bovenstaande beoordelingscriteria. De beoordeling is uitgevoerd op 18 november 2010 op de bedrijfslocatie van Imtech ICT Communication Solutions in Capelle aan den IJssel. 2 VERIFICATIE CARBON FOOTPRINT 2009 in dit hoofdstuk worden de bevindingen van de verificatie over de drie beoordelingscriteria gerapporteerd. 2.1 Organizational boundaries Voor de bepaling van de organizational boundaries van Imtech ICT Communicaton Solutions B.V. (KvK ) voor de C0 2 emissie inventaris is gekozen voor de operational control methode. Dit betekent voor imtech ict Communicaton Solutions B.V. dat de verantwoording voor de C0 2 productie wordt genomen voor de gehele besloten vennootschap. Deze B.V. is geheel en uitsluitend gevestigd is aan Rivium Boulevard 41 te Capelle aan den IJssel. Een schematisch overzicht van de organisatie is opgenomen in de emissie inventaris. De afbakening van de organizational boundaries is duidelijk opgenomen en afgebakend in het' Boundary Rapport 2009 (10.A0438, 10 aug 2010) 1 ' en de emissie-inventaris. Voor de vaststelling van de organizational boundaries met betrekking tot de concern aanbieders, is een A/C-anaiyse uitgevoerd volgens de laterale methode zoals beschreven in de C0 2 prestatieladder. Vanuit deze analyse is vastgesteld dat 4 C-aanbieders behoren tot de boundary van Imtech ICT Communicaton Solutions B.V. Geen van deze leveranciers worden meegenomen omdat het de moederorganisatie betreft, ofwel de (Imtech) leveranciers zelf een C0 2 bewust certificaat hebben ofwel omdat de inkoop van Imtech ICT CS relatief slechts zeer gering is. Bij verificatie zijn Boundary rapport en de A/C analyse besproken en ingezien inclusief de onderliggende bewijzen. Deze bedrijven zijn genoemd in de emissie-inventaris. 1 Certificering op de C0 2 prestatie ladder, Imtech ICT Communication Solutions B.V. Boundary rapport 2009, 10.A0438, Business Improvement 10 aug 2010.

6 KEVS De gegevens van de organisatie, de vestiging en activiteiten, zijn zichtbaar en herleidbaar in de documentatie, de gebruikte spreadsheets en de emissie inventaris (Carbon Footprint Analyse 2009, 18 nov 2010, (ref. nr. 10.A0478)) 2.2 Operational boundaries Vaststellen operational boundaries De operational boundaries zijn, conform het Greenhouse Gas (GHG) protocol / ISO , ingedeeld in scope 1, 2 en 3. Voor de C0 2 prestatieladder is gekeken naar scope 1 en 2, waarbij de afwijkende hantering van de verschillende scopes is toegepast. Voor de berekening van de C0 2 emissie betekent dit: - scope 1 (directe emissies): alle directe C0 2 emissies door verbranding van brandstoffen in vaste machines, zakelijk vervoer, verwarming en dergelijke en de emissies van koelapparatuur en klimaatinstallaties. Deze laatste diffuse emissies zijn voor de C0 2 prestatieladder niet vereist. - scope 2 (energie indirecte emissies): C0 2 emissies aangekochte elektriciteit, warmte en stoom. In het kader van de C0 2 prestatieladder zijn in deze scope ook de onder scope 3 van ISO (andere indirecte GHG emissies) vallende C0 2 emissies van eigen auto voor zakelijk gebruik (personal cars for business travel) en zakelijke vliegreizen (business air travel) meegenomen - scope 3 (andere indirecte emissies): emissies van bronnen zoals woon-werk verkeer, openbaar vervoer, afvalverwerking, papier, en dergelijke. Voor de 'Carbon Footprint Analyse 2009' zijn geen C0 2 emissies binnen scope 3 meegenomen Directe GHG emissies (scope 1) In de emissie inventaris zijn onder scope 1 (brandstofverbruik) meegenomen: - aardgasverbruik voor het kantoorpand - gebruik eigen wagenpark/lease auto's voor zakelijk gebruik (benzine, diesel en LPG) - koelgaslekkage (R 407 C) Energie indirecte GHG emissies (scope 2) In de emissie inventaris zijn onder scope 2 meegenomen: - electriciteitsgebruik kantoorpand - gebruik privé-auto's voor zakelijk gebruik (benzine) - zakelijk vliegen (kilometers)

7 2.2.4 Andere indirecte GHG emissies (scope 3) KEVS Het onder scope 3 vallende zakelijk gebruik van privé-auto's ('personal cars for business travel') en de zakelijke vliegreizen ('business air travel') worden binnen de C0 2 prestatieladder gerekend tot scope 2. In de emissie inventaris zijn geen emissies vallend onder scope 3 meegenomen. De directe, indirecte en andere indirecte GHG emissies in de Carbon Footprint Analyse 2009 van Imtech ICT Communicaton Solutions omvat alle C0 2 emissies die behoren tot scope 1 en 2, waarbij de indeling is gehanteerd van de C0 2 prestatieladder. 2.3 Kwantificering van GHG emissies Kwantificeringstappen en uitsluitingen Voor de kwantificering van de GHG emissies zijn de kwantificeringstappen voor de bepaling van de GHG-emissies uitgevoerd zoals beschreven in het GHG-protocol / ISO Bij deze kwantificering zijn geen GHG bronnen uitgesloten Identificatie van GHG bronnen Voor de identificatie van de GHG bronnen is gebruik gemaakt van kwantitatieve metingen van de activiteiten die broeikasgas genereren. Hiervoor is gebruik gemaakt van registraties van onder andere leasemaatschappij (brandstof lease-auto's), gas- en elektriciteitsverbruik van het kantoorpand, gedeclareerde kilometers, opgegeven autoklasses en zakelijke vliegreizen uit de administratieve gegevens. Met behulp van deze inventarisatie zijn de GHG bronnen centraal geïdentificeerd Selectie kwantificeringsmethode De kwantificeringsmethode voor de GHG bronnen betreffen: - voor directe (aardgas) en energie indirecte (elektriciteit) C0 2 emissies: verbruiken uit facturen van energieleveranciers. - brandstoffen voor het eigen wagenpark: gedifferentieerd naar aantal liters benzine, diesel en gas worden aangeleverd door de leasemaatschappij. - privé auto's zakelijk verkeer: gedeclareerde kilometers geregistreerd bij financiële administratie, classificatie voertuigtype op basis van nagevraagde gegevens medewerker.

8 KEVS zakelijke vliegreizen: op basis van gegevens uit administratie; declaraties van tickets, afstand enkele reis in kilometers 2, rekening houdend met eventuele tussenstops (onderscheid in kort, midden en lange reizen) Voor alle C0 2 bronnen is de kwantificeringsmethode toegepast. Uit de verificatie is gebleken dat alle activiteitsgegevens die opgenomen zijn in de onderliggende spreadsheets zijn gekwantificeerd volgens een herleidbare methode Selectie en verzamelen van GHG gegevens De selectie en verzamelen van de GHG gegevens is uitgevoerd aan de hand van de gebruikte beveiligde excelsheets en de aanwezige registraties van onder andere leasemaatschappijen, facturen leveranciers, financiële administratie en salarisadministratie Selectie van GHG conversiefactoren De toegepaste conversiefactoren zijn afkomstig uit de 'De C0 2 ~prestatieladder ProRail' d.d. 14 mei GWP voor koelmiddel is afkomstig uit GHG Protocol HFC tool (version 1.0). De conversiefactoren in de spreadsheets voor de berekening van de Carbon Footprint Analyse 2009 en in Annex 1 van de Carbon Footprint Analyse 2009 zijn conform deze bronnen en op de juiste wijze toegepast Berekenen van GHG emissies De berekeningen van de C0 2 -emissies zijn gecontroleerd door vanuit de gebruikte excelspreadsheets voor de berekening van de totalen van de activiteitsdata, de onderliggende gegevens door te rekenen. Voor alle aspecten binnen scope 1 en 2 is deze controle uitgevoerd. De berekende (sub)totalen van de activiteitsdata in de spreadsheets zijn vergeleken met de opgegeven waarden in Annex 1 'Carbon Footprint Analyse 2009, 18 nov 2010, (ref, nr. 10.A0478)'. Vastgesteld is dat de berekeningen van de C0 2 emissies op de juiste wijze zijn uitgevoerd. 2 Vluchtafstanden zijn bepaald op basis van www. C02 balance.uk.com (bestaat inmiddels niet meer) en

9 KEVS GEGEVENSVERIFICATIE VAN DE EMISSIE INVENTARIS De gegevensverificatie voor de C0 2 -emissie heeft betrekking op de emissies van scope 1 en scope 2. De gegevensverificatie betrof de cijfermatige controle van de werking van het systeem en de gerapporteerde cijfers. Bij deze cijfers is gekeken naar de herleidbaarheid van de gegevens naar facturen, opgaven van leasemaatschappijen en registratiesystemen. Facturatie van gas en elektra geschied op basis van metingen met comptabele meters. De facturen van gas en elektra betreffen de verbruiken van de gehele vestiging/kantoorpanden waarbij Imtech ICT CS niet het gehele pand in gebruik heeft (88,86%). Er is derhalve een fractieberekening gemaakt op basis van het huurcontract. Deze berekening is geverifieerd en goedgekeurd. Deze berekende fractie is consequent en juist toegepast. Het brandstofverbruik van de lease-auto's is gebaseerd op de opgave van de leasemaatschappij. Deze hoeveelheden in liters zijn met de betreffende emissiefactoren voor brandstof (verdeeld in gas, benzine, diesel) omgerekend naar C0 2 emissie. Het privé-gebruik van lease-auto's wordt meegenomen in de C0 2 emissie van Imtech ICT Communicaton Solutions. Binnen de leasecontracten is geen buitenlandse tankpas, maar zijn de brandstoffen getankt in het buitenland declarabel bij de maatschappij. Hierdoor komen C0 2 emissies door bijvoorbeeld buitenlandse privé trips/vakanties binnen de calculaties. De kwantificering van de hoeveelheid koelmiddel welke bijgevuld is bij de airco-installaties is gebaseerd op de registraties (STEKrapportages) van het onderhoudsbedrijf. Deze zijn bij verificatie ingezien en akkoord bevonden. Opgemerkt wordt dat de rapportage van de C0 2 emissies veroorzaakt door koelmiddelen van de airco-installatie in het kader van de C0 2 - prestatieladder niet verplicht is.

10 KEVS Tabel 1 Gegevens verificatie CFA 2009 Bronnen Totale emissie (ton) Emissie geverifieerd Afwijking emissie (ton) (ton) Scope 1 - aardgas - gebruik eigen wagenpark - koelmiddel R-407C 112,8 864,7 34,6 112,8 864,7 34,6 - - Scope 2 - elektriciteitsgebruik - privé-auto's voor zakelijk gebruik -zakelijk vliegen 350,6 0,27 18,9 350,6 0,27 18,9 - - Totaal Scope 1 en De door het bedrijf opgegeven totale C0 2 -emissie, scope 1 en 2 bedraagt 1382 ton C0 2. Van de totale C0 2 -emissie is 100 % geverifieerd (1382 ton) en is geen afwijking van de opgegeven C0 2 emissie vastgesteld. 4 CONCLUSIES De beoordeling van 'Carbon Footprint Analyse 2009, 18 nov 2010, (ref. nr. 10.A0478)' is gebaseerd op de norm ISO volgens de belangrijkste principes van de norm: relevantie, compleetheid, consistentie, nauwkeurigheid en transparantie. Deze begrippen zijn meegenomen in de beoordeling met focus op beoordelingscriteria van organisatorische en operationele grenzen en de kwantificering van de GHG emissies. De organizational boundaries zijn vastgesteld volgens de operational control methode. Dit houdt in dat de gehele besloten vennootschap van Imtech ICT Communicaton Solutions B.V. is meegenomen in de 'Carbon Footprint Analyse 2009'. De operational boundaries, ingedeeld in scope 1 en 2 zijn conform de vereisten in de C0 2 prestatieladder.

11 KEVS De directe, indirecte en andere indirecte GHG emissies in de Carbon Footprint Analyse 2009 van Imtech ICT Communicaton Solutions omvat alle C0 2 emissies die behoren tot scope 1 en 2, waarbij de indeling is gehanteerd van de C0 2 prestatieladder. Voor de kwantificering van de GHG emissies zijn de kwantificeringstappen voor de bepaling van de GHG-emissies uitgevoerd zoals beschreven in het GHG-protocol / ISO Bij deze kwantificering zijn geen GHG bronnen uitgesloten. De identificatie van de GHG emissies is vastgesteld aan de hand van registraties, zoals opgave van de leasemaatschappij, energiefacturen en gegevens uit de administratie. De rekensheets en onderliggende documenten van imtech ICT Communicaton Solutions waren bij de verificatie beschikbaar. Voor alle C0 2 bronnen is de kwantificeringsmethode toegepast. Uit de verificatie is gebleken dat alle activiteitsgegevens die opgenomen zijn in de spreadsheets gekwantificeerd zijn volgens een herleidbare methode. De selectie en het verzamelen van de GHG gegevens is uitgevoerd aan de hand van de aanwezige registraties van onder andere leasemaatschappijen, inkoop, facturen leveranciers en financiële administratie. De toegepaste conversiefactoren zijn afkomstig uit de 'De C0 2 -prestatieladder ProRaii' d.d. 14 mei GWP voor koelmiddel is afkomstig uit GHG Protocol HFC tool (version 1.0). De conversiefactoren in de spreadsheets voor de berekening van de Carbon Footprint Analyse 2009 en in Annex 1 van de Carbon Footprint Analyse 2009 zijn conform deze bronnen en op de juiste wijze toegepast. De berekeningen van de C0 2 -emissies zijn gecontroleerd door vanuit de gebruikte excelspreadsheets voor de berekening van de totalen van de activiteitsdata, de onderliggende gegevens door te rekenen. De berekende totalen van de activiteitsdata in de spreadsheet zijn vergeleken met de opgegeven waarden voor de CO^emissies in Annex 1 van 'Carbon Footprint Analyse 2009, 18 nov 2010, (ref. nr. 10.A0478)'. Vastgesteld is dat de berekeningen van de C0 2 emissies op de juiste wijze zijn uitgevoerd. De gegevensverificatie voor de C0 2 -emissie heeft betrekking gehad op de emissies van scope 1 en scope 2. Van de totale C0 2 -emissie van 1382 ton is100 % geverifieerd en is geen afwijking van de opgegeven C0 2 emissie vastgesteld.

12 KEVS Op basis van de bevindingen tijdens de verificatie van de 'Carbon Footprint Analyse 2009, 18 nov 2010, (ref. nr. 10.A0478)' kan KEMA Emission Verification Services B.V. een 'Verklaring met beperkte mate van zekerheid' verstrekken aan Imtech ICT Communicaton Solutions B.V. Deze verklaring heeft betrekking op de C0 2 emissies van de gehele besloten vennootschap. 5 AANBEVELINGEN Wanneer een verdere uitwerking en implementatie van de C0 2 prestatieladder binnen de organisatie van Imtech ICT Communicaton Solutions B.V. wenselijk is, wordt aanbevolen om de emissie inventarisatie uit te breiden met Scope 3 emissies. Hierbij valt te denken aan: - woon-werk verkeer - zakelijk gebruik van openbaar vervoer - papierverbruik - afval

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2013 V&M Elektrotechniek B.V. Barendrecht, 3 november 2014

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2013 V&M Elektrotechniek B.V. Barendrecht, 3 november 2014 Rapport Managementrapport Verificatie emissie inventaris 2013 V&M Elektrotechniek B.V. Barendrecht, 3 november 2014 KEMA Emission Verification Services B.V. Utrechtseweg 310, 6812 AR Arnhem Postbus 9599,

Nadere informatie

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2014 TBI Infra B.V. Barendrecht, 29 juni 2015

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2014 TBI Infra B.V. Barendrecht, 29 juni 2015 Rapport Managementrapport Verificatie emissie inventaris 2014 TBI Infra B.V. Barendrecht, 29 juni 2015 DNV GL Business Assurance B.V. Zwolseweg 1, 2994 LB Barendrecht Postbus 9599, 3007 AN Rotterdam Tel.:

Nadere informatie

Verificatie emissie inventaris Aannemings Maatschappij J.P. van Eesteren 1 e helft 2010

Verificatie emissie inventaris Aannemings Maatschappij J.P. van Eesteren 1 e helft 2010 18813-KEVS 1-7475 Vertrouwelijk Verificatie emissie inventaris Aannemings Maatschappij J.P. van Eesteren 1 e helft 21 Arnhem, 27 september 21 Auteur J.L.J. Vissers KEMA Emission Verification Services B.V.

Nadere informatie

Verificatie Carbon Footprint Analyse 2011 MNO Vervat B.V.

Verificatie Carbon Footprint Analyse 2011 MNO Vervat B.V. 18813000.134KEVS 126423 Vertrouwelijk Verificatie Carbon Footprint Analyse 2011 MNO Vervat B.V. Arnhem, 5 juni 2012 Auteur F.T Blank KEMA Emission Verification Services B.V. In opdracht MNO Vervat B.V.

Nadere informatie

DNV KEMA Energy & Sustainability. Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2012 Van Hattum en Blankevoort B.V.

DNV KEMA Energy & Sustainability. Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2012 Van Hattum en Blankevoort B.V. Rapport Managementrapport Verificatie emissie inventaris 2012 Van Hattum en Blankevoort B.V. Arnhem, 3 december 2013 18814000.150-KEVS 13-8795 Managementrapport Verificatie emissie inventaris 2012 Arnhem,

Nadere informatie

DNV KEMA Energy & Sustainability. Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2012 en 2013 H1 Bedrijf J.P. van Eesteren B.V.

DNV KEMA Energy & Sustainability. Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2012 en 2013 H1 Bedrijf J.P. van Eesteren B.V. Rapport Managementrapport Verificatie emissie inventaris 212 en 213 H1 Bedrijf J.P. van Eesteren B.V. Arnhem, 8 januari 214 18814.176-KEVS 14-82 Managementrapport Verificatie emissie inventaris 212 en

Nadere informatie

DNV.GL. Ra pport. Ma nagementra pport. Verificatie emissie inventaris 20L3 Ingenieursbureau Wolter & Dros B.V. Barendrecht, 7 juli 20L4.

DNV.GL. Ra pport. Ma nagementra pport. Verificatie emissie inventaris 20L3 Ingenieursbureau Wolter & Dros B.V. Barendrecht, 7 juli 20L4. Ra pport Ma nagementra pport Verificatie emissie inventaris 20L3 Ingenieursbureau Wolter & Dros B.V. Barendrecht, 7 juli 20L4 KEMA Emission Verification Services B.V. I Utrechtseweg 310, 6812 AR Arnhem

Nadere informatie

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2015 Eurailscout Inspection & Analysis B.V. Barendrecht, 12 mei 2016

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2015 Eurailscout Inspection & Analysis B.V. Barendrecht, 12 mei 2016 Rapport Managementrapport Verificatie emissie inventaris 215 Eurailscout Inspection & Analysis B.V. Barendrecht, 12 mei 216 DNV GL Business Assurance B.V. Zwolseweg 1, 2994 LB Barendrecht Postbus 9599,

Nadere informatie

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2016 TBI Infra B.V. Barendrecht, 3 juli 2017

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2016 TBI Infra B.V. Barendrecht, 3 juli 2017 Rapport Managementrapport Verificatie emissie inventaris 2016 TBI Infra B.V. Barendrecht, 3 juli 2017 DNV GL Business Assurance B.V. Zwolseweg 1, 2994 LB Barendrecht Postbus 9599, 3007 AN Rotterdam Tel.:

Nadere informatie

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2014 Holding AVR-Afvalverwerking B.V. Barendrecht, 19 oktober 2015

Rapport. Managementrapport. Verificatie emissie inventaris 2014 Holding AVR-Afvalverwerking B.V. Barendrecht, 19 oktober 2015 Rapport Managementrapport Verificatie emissie inventaris 2014 Holding AVRAfvalverwerking B.V. Barendrecht, 19 oktober 2015 DNV GL Business Assurance B.V. Zwolseweg 1, 2994 LB Barendrecht Postbus 9599,

Nadere informatie

Groen-Punt Groep B.V.

Groen-Punt Groep B.V. CO2 Emissie-inventarisatie 2017 Project Zuidplas 09 april 2018 Groen-Punt Groep B.V. Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. Chroomstraat 1d 3067 GN Rotterdam INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder CO 2 -Prestatieladder Emissie-inventaris Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2014 3.A. Emissie-inventaris 2014 (2015.001) Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave Inleiding en verantwoording... 3 1 Beschrijving van

Nadere informatie

2013 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

2013 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Emissie inventaris Netters infra De emissie inventaris van: 2013 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: AMK Inventis Stef Jonker Datum: april 2014 Concept Versie 1 Maart 2014 Pagina

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse S1-2015

Carbon Footprint Analyse S1-2015 Lekdijk Oost 21 2861 GA Bergambacht Postbus 4 2860 AA Bergambacht Telefoon (088) - 099 88 00 info@mdb.nl www.mdb.nl IBAN NL03ABNA0587773073 KvK Gouda 29022863 BTW NL005147244B01 ISO 9001 - BRL 6000 - VCA**

Nadere informatie

CO 2 emissie inventarisatie Carbon Footprint Rapportage Q1.Q2-2015

CO 2 emissie inventarisatie Carbon Footprint Rapportage Q1.Q2-2015 CO 2 emissie inventarisatie Carbon Footprint Rapportage Q1.Q2-2015 Referentie : CO 2 prestatieladder 2.2-3.A.1 Revisie : 2.0 (correcties op 1.0) Datum : 20150901 Status : Definitief Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

De emissie inventaris van: Dit document is opgesteld volgens ISO AMK Inventis Rogier Witteveen. 14 juni 2018 Versie 3 Definitief

De emissie inventaris van: Dit document is opgesteld volgens ISO AMK Inventis Rogier Witteveen. 14 juni 2018 Versie 3 Definitief De emissie inventaris van: 2016-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 AMK Inventis Rogier Witteveen 14 juni 2018 Definitief Juni 2018 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 De organisatie... 5 2.1

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder Adviesbureau B.V Sint Bavostraat 60C 4891 CK RIJSBERGEN Telefoon (076) 597 47 16 CO 2 -Prestatieladder 3.A.1 Emissie-inventaris met CO2-Footprint 2016 www.apconbv.com ..........................................................................................

Nadere informatie

De emissie inventaris van:

De emissie inventaris van: De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 AMK Inventis Rogier Witteveen 14 juni 2018 Definitief Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Verantwoordelijke...

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder Adviesbureau B.V Sint Bavostraat 60C 4891 CK RIJSBERGEN Telefoon (076) 597 47 16 CO 2 -Prestatieladder 3.3.2 Emissie-inventaris met CO 2 -Footprint 7 juli 2014 www.apconbv.com ..........................................................................................

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder Adviesbureau B.V Sint Bavostraat 60C 4891 CK RIJSBERGEN Telefoon (076) 597 47 16 CO 2 -Prestatieladder 3.A.1 Emissie-inventaris met CO2-Footprint www.apconbv.com ..........................................................................................

Nadere informatie

2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Emissie inventaris Netters infra De emissie inventaris van: 2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: AMK Inventis Stef Jonker Datum: juli 2015 Versie 3 juli 2015 Pagina 1 van

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Emissie-inventaris Schilderwerken De Boer Obdam B.V. Eerste halfjaar 2016 (januari t/m juni)

CO2-Prestatieladder. Emissie-inventaris Schilderwerken De Boer Obdam B.V. Eerste halfjaar 2016 (januari t/m juni) CO2-Prestatieladder Emissie-inventaris Schilderwerken De Boer Obdam B.V. Eerste halfjaar 2016 (januari t/m juni) Auteurs: De heer R.J.M. de Boer (Schilderwerken De Boer Obdam B.V.) De heer R.J. van Stralen

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2013 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 18-03-2014 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2012 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 08-04-2013 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2011 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 19-04-2012 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2014 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 11-03-2015 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

2014-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

2014-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 De emissie inventaris van: 2014-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 AMK Inventis Stef Jonker Januari 2015 Definitief 5 januari 2015 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Emissie-inventaris Schilderwerken De Boer Obdam B.V. Tweede halfjaar 2018 (juli t/m december)

CO2-Prestatieladder. Emissie-inventaris Schilderwerken De Boer Obdam B.V. Tweede halfjaar 2018 (juli t/m december) CO2-Prestatieladder Emissie-inventaris Schilderwerken De Boer Obdam B.V. Tweede halfjaar 2018 (juli t/m december) Auteur: De heer R.J. van Stralen (Schilderwerken De Boer Obdam B.V.) Datum: 10-01-2019

Nadere informatie

De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2010

De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2010 De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2010 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 AMK Inventis Stef Jonker Oktober 2012 Definitief (aangepast op ) 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Geheel 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO

Geheel 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO Emissie inventaris Netters infra De emissie inventaris van: Geheel 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: AMK Inventis Stef Jonker Datum: december 2015 Versie 4 Dec 2015 Pagina

Nadere informatie

De emissie inventaris van:

De emissie inventaris van: Emissie inventaris Hemmen bv De emissie inventaris van: 2014 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: S. Jonker/R. Gerdes/D. Niland Datum: maart 2015 Versie 1 Pagina 1 van 13 Emissie

Nadere informatie

Carbon Footprint rapportage 2013. Conform ISO 14064-1. Pagina van 12

Carbon Footprint rapportage 2013. Conform ISO 14064-1. Pagina van 12 Carbon Footprint rapportage 2013 Conform ISO 14064-1 Pagina van 12 1 Naam: Carbon Footprint rapportage 2013 conform ISO 14064-1 Documentversie: 1.1 Datum: Maart 2014 Contactpersoon: Arnoud Fokkens, arnoud.fokkens@ziut.nl,

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2015 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 04-04-2016 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

2014 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

2014 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 De emissie inventaris van: 2014 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: AMK Inventis Stef Jonker Datum: september 2015 Definitief Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie...

Nadere informatie

2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 De emissie inventaris van: 2015-1 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 AMK Inventis Stef Jonker December 2015 Definitief 7 december 2015 1 7 december 2015 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 De

Nadere informatie

1 INLEIDING 1. 2 AFBAKENING 2 2.1 Organisatiegrenzen 2 2.2 Operationele grenzen 2

1 INLEIDING 1. 2 AFBAKENING 2 2.1 Organisatiegrenzen 2 2.2 Operationele grenzen 2 inhoudsopgave: 1 INLEIDING 1 2 AFBAKENING 2 2.1 Organisatiegrenzen 2 2.2 Operationele grenzen 2 3 RESULTATEN 5 3.1 CO 2 emissies scope 1 en 2 in 2013 5 3.2 Onzekerheid in de resultaten 6 4 CONCLUSIE 7

Nadere informatie

Emissie inventaris rapport

Emissie inventaris rapport Emissie inventaris rapport Opgesteld volgens de eisen van ISO 14064-1 en het Greenhouse Gas Protocol Rapport - Auteur: Annieke van Ast Datum: 08-12-2016 Versie: 1.0-1 - Inhoud 1 Inleiding en verantwoording...

Nadere informatie

De emissie inventaris van: 2014 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

De emissie inventaris van: 2014 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 De emissie inventaris van: 2014 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: Stef Jonker Datum: 26 januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Verantwoordelijke...

Nadere informatie

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2014 Versie 1

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2014 Versie 1 CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2014 Versie 1 Colt International Beheer BV Korte Oijen 4 5433 NE KATWIJK Postbus 29 5430 AA CUIJK Tel: 0485-399 999 Website: www.coltinfo.nl E-mail: info@coltinfo.nl Opgesteld

Nadere informatie

1 INLEIDING 1. 2 AFBAKENING Organisatiegrenzen Operationele grenzen 2

1 INLEIDING 1. 2 AFBAKENING Organisatiegrenzen Operationele grenzen 2 inhoudsopgave: 1 INLEIDING 1 2 AFBAKENING 2 2.1 Organisatiegrenzen 2 2.2 Operationele grenzen 2 3 RESULTATEN 5 3.1 CO 2 emissies scope 1 en 2 in 2017 5 3.2 Onzekerheid in de resultaten 6 4 CONCLUSIE 7

Nadere informatie

1. INLEIDING 2. CARBON FOOTPRINT

1. INLEIDING 2. CARBON FOOTPRINT 1. INLEIDING Binnen Van der Ende Beheermaatschappij B.V. staat zowel interne als externe duurzaamheid hoog op de agenda. Interne duurzaamheid richt zich met name op het eigen huisvestingsbeleid, de bedrijfsprocessen

Nadere informatie

De emissie inventaris van: Holstein BV Dit document is opgesteld volgens ISO

De emissie inventaris van: Holstein BV Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: 2018 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Datum: 23 januari 2019 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Energiebeleid... 4 2.2 Verantwoordelijke...

Nadere informatie

Rapport 16 oktober 2014

Rapport 16 oktober 2014 CO 2 -EMISSIE INVENTARIS SCOPE 1 EN 2 OVER 2014 AANEMINGSBEDRIJF VAN DER ZANDEN BV EN VAN DER ZANDEN MILIEU BV IN HET KADER VAN DE CO 2 -PRESTATIELADDER Rapport 16 oktober 2014 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING...

Nadere informatie

3.A.1. Emissie-inventaris Grijsen 2016(jan 2017)

3.A.1. Emissie-inventaris Grijsen 2016(jan 2017) 3.A.1. Emissie-inventaris Grijsen 2016(jan 2017) Inhoudsopgave 1) Introductie... 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Beleidsverklaring... 2 1.3 Rapportage... 2 2) Aanpak en afbakening... 3 2.1 Aanpak... 3 2.2 Afbakening...

Nadere informatie

CO 2 inventarisatie 2014 - Q1 t/m Q4. Versie: 1.0, 13-1-2015

CO 2 inventarisatie 2014 - Q1 t/m Q4. Versie: 1.0, 13-1-2015 CO 2 inventarisatie 2014 - Q1 t/m Q4 Versie: 1.0, 13-1-2015 Inventory boundary Organizational boundaries voestalpine WBN assembleert en bouwt wisselconstructies voor, t.b.v. de railinfrastructuur. Het

Nadere informatie

Emissie inventaris 2013. Visser Assen. Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

Emissie inventaris 2013. Visser Assen. Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Emissie inventaris 2013 Visser Assen Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Datum Versie Opsteller Gezien juni 2014 Definitief S.G. Jonker R. van der Veen AMK Inventis Advies en Opleiding 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2011

Carbon Footprint Analyse 2011 20 APRIL 2012 REF.NR.: 12.A0432 Carbon Footprint Analyse 2011 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO 14064 verklaring Verificatie

Nadere informatie

De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 AMK Inventis Stef Jonker Januari 2016 Definitief 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 De organisatie...

Nadere informatie

De emissie inventaris van: Holstein BV Dit document is opgesteld volgens ISO

De emissie inventaris van: Holstein BV Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: Holstein 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Holstein Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 De organisatie... 4 2.1 Energiebeleid... 4 2.2 Verantwoordelijke... 4 3

Nadere informatie

1. INLEIDING 2. CARBON FOOTPRINT

1. INLEIDING 2. CARBON FOOTPRINT 1. INLEIDING Binnen Van der Ende Beheermaatschappij B.V. staat zowel interne als externe duurzaamheid hoog op de agenda. Interne duurzaamheid richt zich met name op het eigen huisvestingsbeleid, de bedrijfsprocessen

Nadere informatie

Emissie Inventarisatie 2012

Emissie Inventarisatie 2012 18000 16000 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 2009 Co2-e (ton) 2010 Co2-e (ton) 2011 Co2-e (ton) KRD2EI2 Colofon Uitgegeven door MNO Vervat BV Pondweg 1, 2153 PK Nieuw Vennep Postbus 185, 2150 AD

Nadere informatie

CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q2. Versie: 1.0, 10-7-2015

CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q2. Versie: 1.0, 10-7-2015 CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q2 Versie: 1.0, 10-7-2015 Inventory boundary Organizational boundaries voestalpine WBN assembleert en bouwt wisselconstructies voor, t.b.v. de railinfrastructuur. Het

Nadere informatie

Carbon Footprint 1e helft 2015 (referentiejaar = 2010)

Carbon Footprint 1e helft 2015 (referentiejaar = 2010) Carbon Footprint 1e helft 2015 (referentiejaar = 2010) Opgesteld door: Akkoord: I. Bangma O. Van der Ende 1. INLEIDING Binnen Van der Ende Steel Protectors Group staat zowel interne als externe duurzaamheid

Nadere informatie

Carbon Footprint 2e helft 2015 (referentiejaar = 2010)

Carbon Footprint 2e helft 2015 (referentiejaar = 2010) Carbon Footprint 2e helft 2015 (referentiejaar = 2010) Opgesteld door: Akkoord: I. Bangma O. Van der Ende 1. INLEIDING Binnen de Van der Ende Steel Protectors Group BV staat zowel interne als externe duurzaamheid

Nadere informatie

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2011 Versie 2

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2011 Versie 2 CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2011 Versie 2 Colt International Beheer BV Korte Oijen 4 5433 NE KATWIJK Postbus 29 5430 AA CUIJK Tel: 0485-399 999 Website: www.coltinfo.nl E-mail: info@coltinfo.nl CO2

Nadere informatie

Edulis Enschede 2014 Dit document is opgesteld volgens ISO

Edulis Enschede 2014 Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: Edulis Enschede 2014 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: Jan Eggens oktober 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 3 2.1 Verantwoordelijke...

Nadere informatie

Aannemingsbedrijf Van Zuijlen BV

Aannemingsbedrijf Van Zuijlen BV Aannemingsbedrijf Van Zuijlen BV 3.A.1-2 1 e halfjaar 2015 Opgesteld volgens de eisen van ISO 14064-1 en het Greenhouse Gas Protocol Conform niveau 3 op de CO2- prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding

Nadere informatie

3.A.1-2 Emissie inventaris rapport 2016

3.A.1-2 Emissie inventaris rapport 2016 3.A.1-2 Emissie inventaris rapport 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding en verantwoording 10 2 Beschrijving van de organisatie 10 3 Verantwoordelijke 11 4 Basisjaar en rapportage 11 5 Afbakening 11 6 Directe

Nadere informatie

Footprint 2014. Rollecate Groep. Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

Footprint 2014. Rollecate Groep. Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Footprint 2014 Rollecate Groep Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Datum Versie Opsteller Gezien Handtekening Juni 2015 Definitief Dhr. S.G. Jonker Dhr. R. van t Hull AMK Inventis Advies en Opleiding

Nadere informatie

2015 basisjaar Dit document is opgesteld volgens ISO

2015 basisjaar Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: 2015 basisjaar Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 AMK Inventis Stef Jonker 23 november 2016 Definitief November 2016 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 De organisatie...

Nadere informatie

EMISSIE INVENTARIS Axent Groen BV

EMISSIE INVENTARIS Axent Groen BV EMISSIE INVENTARIS 2018-2 Tel 053 480 74 90 Vanekerbeekweg 65 www.axentgroen.nl E-mail info@axentgroen.nl 7524 PE, Enschede Directie Wietse Wes INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 ORGANISATIE... 4 2.1 ORGANISATIEBESCHRIJVING...

Nadere informatie

De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO

De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: Stef Jonker Datum: 20 juli 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Verantwoordelijke...

Nadere informatie

Carbon Footprint rapportage 2014. Conform ISO 14064-1. Pagina van 12

Carbon Footprint rapportage 2014. Conform ISO 14064-1. Pagina van 12 Carbon Footprint rapportage 2014 Conform ISO 14064-1 Pagina van 12 1 Naam: Carbon Footprint rapportage 2014 conform ISO 14064-1 Documentversie: 1.1 Datum: Maart 2015 Contactpersoon: Arnoud Fokkens, arnoud.fokkens@ziut.nl,

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2018 H1. Datum rapportage :

CO2-Prestatieladder. Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2018 H1. Datum rapportage : CO2-Prestatieladder Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2018 H1 Opgesteld door : Dhr. V. van de Kraats Datum rapportage : 02-08-2018 3.A. Inventaris CO2 emissie 2018 H1 (2019.001) Pagina 1 van

Nadere informatie

2016 Dit document is opgesteld volgens ISO

2016 Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: Axent Groen 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: Jan Eggens maart 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 3 2.1 Verantwoordelijke...

Nadere informatie

De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO

De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Versie: Definitief Opgesteld door: Dhr. S.G. Jonker Datum: Oktober 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie...

Nadere informatie

Emissie inventaris 2012

Emissie inventaris 2012 Emissie inventaris 2012 Genemuiden November 2013 Versie 2.0 definitief 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Verantwoordelijke... 4 3 De rapportage periode... 4 4 Organisatorische

Nadere informatie

Carbon Footprint Welling Bouw Vastgoed

Carbon Footprint Welling Bouw Vastgoed Carbon Footprint Welling Bouw Vastgoed Dit document bevat de uitgewerkte actuele emissie inventaris van Welling Bouw Vastgoed Rapportage januari december 2009 (referentiejaar) Opgesteld door: Wouter van

Nadere informatie

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2012 Versie 1

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2012 Versie 1 CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2012 Versie 1 Colt International Beheer BV Korte Oijen 4 5433 NE KATWIJK Postbus 29 5430 AA CUIJK Tel: 0485-399 999 Website: www.coltinfo.nl E-mail: info@coltinfo.nl Opgesteld

Nadere informatie

Carbon Footprint rapportage

Carbon Footprint rapportage Carbon Footprint rapportage code: B1408 Carbon Footprint rapportage conform ISO 14064-1 t.b.v. de CO2-prestatieladder ABT bv Verantwoordelijk : L. te Laak Versie : 1 Datum : 25 oktober 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Emissie inventaris rapport 2013. Opgesteld volgens de eisen van ISO 14064-1 en het Greenhouse Gas Protocol

Emissie inventaris rapport 2013. Opgesteld volgens de eisen van ISO 14064-1 en het Greenhouse Gas Protocol Emissie inventaris rapport 2013 Opgesteld volgens de eisen van ISO 14064-1 en het Greenhouse Gas Protocol Inhoudsopgave 1 Inleiding en verantwoording 3 2 Beschrijving van de organisatie 4 2.1. Maatschappelijk

Nadere informatie

Emissie-inventaris rapport Speer Infra B.V.

Emissie-inventaris rapport Speer Infra B.V. Emissie-inventaris rapport Speer Infra B.V. 1 Beschrijving van de Organisatie Hieronder volgt een korte beschrijving van de organisatie. Verdere informatie is te vinden op de website: http://www.speerinfra.nl/

Nadere informatie

Carbon Footprint Beheer Familie van Ooijen BV Rapportage januari december 2009 (referentiejaar)

Carbon Footprint Beheer Familie van Ooijen BV Rapportage januari december 2009 (referentiejaar) Carbon Footprint Beheer Familie van Ooijen BV Rapportage januari december 2009 (referentiejaar) Dit document bevat: - De uitgewerkte actuele emissie inventaris 2009 o de analyse van de emissie inventaris

Nadere informatie

Edulis Enschede 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO

Edulis Enschede 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: Edulis Enschede 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: Jan Eggens Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 3 2.1 Verantwoordelijke... 3

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep A. Inventaris CO2 emissie 2016 ( ) Pagina 1 van 14

CO2-Prestatieladder. Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep A. Inventaris CO2 emissie 2016 ( ) Pagina 1 van 14 CO2-Prestatieladder Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2016 3.A. Inventaris CO2 emissie 2016 (2014.001) Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Goedkeuring.1 Inleiding en verantwoording... 3 1 Beschrijving

Nadere informatie

VOF Van der Heijden & Zn

VOF Van der Heijden & Zn CO2 Emissie-inventarisatie 2013 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 April 2014 VOF Van der Heijden & Zn VOF Van der Heijden & Zn. Roodakker 4 4016 DB Kapel-Avezaath INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD... 3 2 ORGANISATIE...

Nadere informatie

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2013 Versie 1

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2013 Versie 1 CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2013 Versie 1 Colt International Beheer BV Korte Oijen 4 5433 NE KATWIJK Postbus 29 5430 AA CUIJK Tel: 0485-399 999 Website: www.coltinfo.nl E-mail: info@coltinfo.nl Opgesteld

Nadere informatie

Carbon footprint BT Nederland NV 2014

Carbon footprint BT Nederland NV 2014 Carbon footprint BT Nederland NV 2014 1 Inleiding Ten behoeve van het behalen van niveau 3 van de CO 2 Prestatieladder heeft BT Nederland N.V. (hierna BT Nederland) haar CO 2-uitstoot (scope 1 & 2 emissies)

Nadere informatie

CARBON FOOTPRINT 2011 1. Directieverklaring

CARBON FOOTPRINT 2011 1. Directieverklaring 1. Directieverklaring De bescherming van het milieu geldt als een belangrijk aandachtspunt van onze organisatie. Wij beschouwen dit dan ook als een onlosmakelijk onderdeel van ons bedrijfsproces. Het doel

Nadere informatie

CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q1. Versie: 1.0, 14-4-2015

CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q1. Versie: 1.0, 14-4-2015 CO 2 inventarisatie 2015 - Q1 t/m Q1 Versie: 1.0, 14-4-2015 Inventory boundary Organizational boundaries voestalpine WBN assembleert en bouwt wisselconstructies voor, t.b.v. de railinfrastructuur. Het

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2014. Inventaris CO2 emissie 2014 (2014.001) Pagina 1 van 14

CO2-Prestatieladder. Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2014. Inventaris CO2 emissie 2014 (2014.001) Pagina 1 van 14 CO2-Prestatieladder Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2014 Inventaris CO2 emissie 2014 (2014.001) Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Goedkeuring.1 Inleiding en verantwoording... 3 1 Beschrijving

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2014

Carbon Footprint Analyse 2014 JAARGANG 3, NR.1 28 SEPTEMBER 2015 REF.NR.: 15.R.0917 Carbon Footprint Analyse 2014 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO

Nadere informatie

CO 2 emissie inventaris

CO 2 emissie inventaris Inhoudsopgave CO 2 prestatieladder scope... 2 Conformiteit inventaris... 2 Basisgegevens... 2 Beschrijving van de organisatie... 2 Verantwoordelijkheden... 2 Basisjaar... 3 Rapportageperiode... 3 Verificatie...

Nadere informatie

Footprint Rollecate Group. Dit document is opgesteld volgens ISO

Footprint Rollecate Group. Dit document is opgesteld volgens ISO Footprint 2016 Rollecate Group Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Datum Versie Opsteller Gezien Handtekening Mei 2017 Definitief S.G. Jonker R. van t Hull AMK Inventis Advies en Opleiding 1

Nadere informatie

CO2 Footprint rapportage 2015 Raedthuys Holding B.V.

CO2 Footprint rapportage 2015 Raedthuys Holding B.V. CO2 Footprint rapportage 2015 Raedthuys Holding B.V. Naam opdrachtgever: Raedthuys Holding B.V. Adres: Hengelosestraat 569 Plaats: Enschede Uitgevoerd door: Zienergie BV Adres: Dokter Stolteweg 2 Plaats

Nadere informatie

INVENTARISATIE CO 2 EMISSIE 2012

INVENTARISATIE CO 2 EMISSIE 2012 2012 Versie 1.0 Datum: 3 MEI 2013 ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES - AANDRIJFSYSTEMEN - TECHNISCHE AUTOMATISERING PANELENBOUW - SERVICE EN ONDERHOUD - PLAATWERK - TECHNISCHE DIENSTVERLENING DOMOTICA - ENERGIEMANAGEMENT

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep A. Inventaris CO2 emissie 2015 ( ) Pagina 1 van 14

CO2-Prestatieladder. Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep A. Inventaris CO2 emissie 2015 ( ) Pagina 1 van 14 CO2-Prestatieladder Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2015 3.A. Inventaris CO2 emissie 2015 (2014.001) Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Goedkeuring.1 Inleiding en verantwoording... 3 1 Beschrijving

Nadere informatie

1. INLEIDING Rapportage

1. INLEIDING Rapportage 1. INLEIDING Binnen Van der Ende Beheermaatschappij B.V. staat zowel interne als externe duurzaamheid hoog op de agenda. Interne duurzaamheid richt zich met name op het eigen huisvestingsbeleid, de bedrijfsprocessen

Nadere informatie

Footprint. CO₂ prestaties

Footprint. CO₂ prestaties Footprint CO₂ prestaties Rijssen, Juli 2013 Auteur: L.J. Hoff Geaccodeerd door: M. Nijkamp Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding pagina 3 2. Organisatie pagina 4 2.1 Rapporterende organisatie pagina 4 2.2

Nadere informatie

CO 2 emissie inventaris

CO 2 emissie inventaris Inhoudsopgave CO 2 prestatieladder scope... 2 Conformiteit inventaris... 2 Basisgegevens... 2 Beschrijving van de organisatie... 2 Verantwoordelijkheden... 2 Basisjaar... 3 Rapportageperiode... 3 Verificatie...

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder CO 2 -Prestatieladder Inventaris CO 2 -Emissies Klaver Giant Groep 2017 3.A. Inventaris CO2 emissie 2017 (2014.001) Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inleiding en verantwoording... 3 1 Beschrijving van de

Nadere informatie

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2016 Versie 1

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2016 Versie 1 CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2016 Versie 1 Colt International Beheer BV Korte Oijen 4 5433 NE KATWIJK Postbus 29 5430 AA CUIJK Tel: 0485-399 999 Website: www.coltinfo.nl E-mail: info@coltinfo.nl Opgesteld

Nadere informatie

Emissie-inventaris 2018

Emissie-inventaris 2018 Emissie-inventaris 2018 Onderdeel: CO2-Prestatieladder norm 3.A.1 Opdrachtgever: Waalpartners bv Inhoudsopgave 1 Organisatorische grens (GHG-Protocol methode 1 top down, 4.1.-7.3)... 1 1.1 Verantwoordelijken...

Nadere informatie

EMISSIE- INVENTARIS 2015. 2-mei 2016, www.dehaasmaassluis.nl

EMISSIE- INVENTARIS 2015. 2-mei 2016, www.dehaasmaassluis.nl EMISSIE- INVENTARIS 015 -mei 016, www.dehaasmaassluis.nl 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Introductie 3 1. Organisatorische grens 3 1.3 Basisjaar 3 1.4 Wijziging berekening ten opzichte van 014 3 1.5

Nadere informatie

Emissie inventaris rapport over 2016 CO2-prestatieladder Eis 3.A.1-2 Opgesteld volgens de eisen van ISO en Greenhouse Gas Protocol

Emissie inventaris rapport over 2016 CO2-prestatieladder Eis 3.A.1-2 Opgesteld volgens de eisen van ISO en Greenhouse Gas Protocol Emissie inventaris rapport over 2016 CO2-prestatieladder Eis 3.A.1-2 Opgesteld volgens de eisen van ISO 14064-1 en Greenhouse Gas Protocol 3.A.1-2 Emissie inventaris rapport over 2016 Pagina 1 van 10 Inhoud

Nadere informatie

1. INLEIDING. 1.1. Rapportage

1. INLEIDING. 1.1. Rapportage 1. INLEIDING Binnen Van der Ende Beheermaatschappij B.V. staat zowel interne als externe duurzaamheid hoog op de agenda. Interne duurzaamheid richt zich met name op het eigen huisvestingsbeleid, de bedrijfsprocessen

Nadere informatie

Emissie inventaris rapport 2014, 1 e helft. Opgesteld volgens de eisen van ISO en het Greenhouse Gas Protocol

Emissie inventaris rapport 2014, 1 e helft. Opgesteld volgens de eisen van ISO en het Greenhouse Gas Protocol Emissie inventaris rapport 2014, 1 e helft Opgesteld volgens de eisen van ISO 14064-1 en het Greenhouse Gas Protocol Inhoudsopgave 1 Inleiding en verantwoording 3 2 Beschrijving van de organisatie 4 2.1.

Nadere informatie

EMISSIE INVENTARIS. E. Lokken Groenvoorziening BV. Tel Noordzijde Directie Erik Lokken

EMISSIE INVENTARIS. E. Lokken Groenvoorziening BV. Tel Noordzijde Directie Erik Lokken EMISSIE INVENTARIS 2017 Tel 0599-648 102 Noordzijde 315 www.elokken.nl E-mail info@elokken.nl 9515 PH, Gasselternijveenschemond Directie Erik Lokken INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 ORGANISATIE... 4 2.1

Nadere informatie

Emissie inventaris 1e halfjaar 2013

Emissie inventaris 1e halfjaar 2013 Emissie inventaris Genemuiden Versie 1.0 definitief 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Verantwoordelijke... 4 3 De rapportage periode... 5 4 Organisatorische grenzen... 5 5 Operationele

Nadere informatie