uw energie, ons aanbod

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw energie, ons aanbod"

Transcriptie

1 uw energie, ons aanbod Prijzen voor ondernemers Per 1 juli 2008

2 Uw energie, ons aanbod Energie is van levensbelang voor uw onderneming. Het verlichten van uw bedrijfsruimtes, het functioneren van (computer)apparatuur, het binnenklimaat in uw bedrijfspand. Het zijn slechts enkele toepassingen van elektriciteit en gas die aantonen dat energie van cruciaal belang is voor iedere onderneming. Hierover maakt u dan ook graag afspraken met een energieleverancier die weet wat ondernemers beweegt. Daarom: DELTA voor ondernemers! DELTA is een multi-utility bedrijf: wij bieden een breed pakket aan producten en diensten die nuttig zijn voor ondernemers. Elektriciteit, gas, water, milieudiensten, internet en (digitale) televisie zijn de belangrijkste. DELTA heeft een sterke Zeeuwse basis. Wij zijn een no-nonsense bedrijf dat recht door zee zaken met u doet. Geen wollige verhalen, maar duidelijkheid en doorzichtigheid. Bij DELTA weet u waar u aan toe bent. Bij DELTA voor ondernemers spelen wij in op uw wensen. OndernemersStroom en OndernemersGas bieden wij aan met verschillende looptijden en keuze tussen vaste en flexibele prijzen. Als u meerdere vestigingen door ons van energie laat voorzien, maken we samen met u afspraken over de facturering. Bovendien kunt u voor vragen of advies altijd terecht bij de OndernemersLinq, de link tussen DELTA en de Zeeuwse ondernemers. Dát is ons aanbod!

3 OndernemersStroom / OndernemersGroen Variabele prijzen zakelijk kleinverbruik 1 juli 2008 Per maand 5,84 Prijs per kwh Enkeltariefmeter 0,0795 Dubbeltariefmeter - Normaaltariefuren 0, Laagtariefuren 0, Prijzen zijn exclusief 19% BTW, exclusief Energiebelasting. - Per 12 maanden wordt per bedrijf waarin zich een elektriciteitsaansluiting bevindt een bedrag van 199,- (excl. BTW) belastingvermindering terugbetaald. In de maandelijkse voorschotten wordt hiermee reeds rekening gehouden. Op de jaarfactuur staat deze vermindering vermeld. - De normaaltariefuren gelden tijdens werkdagen van uur tot uur. De laagtariefuren gelden op werkdagen van uur tot uur, alle uren op zaterdagen, zondagen en tijdens erkende feestdagen. Deze zijn Nieuwjaarsdag, 2 e Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag, 2 e Pinksterdag en 1 e en 2 e Kerstdag. Energiebelasting 2008 Totaal verbruik (per aansluiting, per 12 maanden) Kosten per kwh excl. BTW (19%) kwh 0, kwh 0, mln. kwh 0,0104 OndernemersGas Variabele prijzen zakelijk kleinverbruik 1 juli 2008 Per maand 2,50 Prijs per m 3 Gasprofiel 1 0,4055 Gasprofiel 2 0, Prijzen zijn exclusief 19% BTW, exclusief Energiebelasting en inclusief regionale opslag voor transport naar Zeeland. - Gasprofiel 1 geldt bij een standaard jaarverbruik van minder dan 5000 m 3 en een gasmeter G4 of G6. Heeft u een grotere meter of een hoger verbruik dan geldt gasprofiel 2. - Het gemeten verbruik wordt omgerekend naar in rekening te brengen verbruik van Groningen kwaliteit door een correctie voor de calorische waarde toe te passen. Energiebelasting 2008 Totaal verbruik (per aansluiting, per 12 maanden) Kosten per m 3 excl. BTW (19%) m 3 0, m 3 0,1362

4 De brandstofprijzen bepalen de energierekening De olieprijzen zijn de laatste maanden weer gestegen, waardoor de kosten voor gas verhoogd zijn ten opzichte van 1 januari De onderstaande grafiek toont de gemiddelde olieprijs per jaar. Gemiddelde olieprijs* ($/vat) * De gemiddelde olieprijs t/m 14 mei Hoe komen de prijzen van elektriciteit en gas tot stand? Met het oog op de grote aardgasvoorraden in Nederland heeft de overheid in het verleden de bouw van gascentrales voor de elektriciteitsproductie gestimuleerd. Het grootste deel van de Nederlandse elektriciteit wordt met aardgas opgewekt. De inkoopprijzen die DELTA voor gas en elektriciteit betaalt, worden onder andere bepaald middels de prijzen over een periode van meer dan een jaar. Hierdoor zijn kortdurende ontwikkelingen in de dollarkoers en in de olie-, gas- en elektriciteitsprijzen niet altijd zichtbaar. Per 1 juli 2008 komt de stijging van de olie- en de gasprijs tot uiting in de prijzen voor de eindafnemer. De gasprijs stijgt hierdoor gemiddeld met ongeveer 13,9 %. Welke factoren zijn nog meer van invloed op uw energiekosten? De prijs van energie is opgebouwd uit vier componenten: leveringskosten, netwerkkosten, meterkosten en energiebelasting. Over deze componenten betaalt u 19 % BTW. In onderstaande diagrammen kunt u aflezen welk aandeel deze componenten hebben op uw totale energiekosten. Belastingen en heffingen overheid (39%) (na vermindering met teruggave à e 236,81) Netwerk- en meterkosten 696 (22%) Leveringskosten (39%) Belastingen en heffingen overheid 690 (37%) Netwerk- en meterkosten 155 (8%) Regionale opslag (transport naar Zeeland) 319 (17%) Leveringskosten 725 (38%) Elektriciteit Opbouw elektriciteitsrekening van een bedrijf met een verbruik van kwh per jaar (enkeltarief). Gas Opbouw gasrekening van een bedrijf met een verbruik van m 3 per jaar (Gasprofiel 1). Welke partijen zijn verantwoordelijk voor de componenten van uw energieprijs? DELTA Comfort stelt de leveringsprijzen vast, deze zijn afhankelijk van ontwikkelingen op de handelsmarkt voor energie. DELTA Netwerkbedrijf B.V. (DNWB) bepaalt de netwerkprijzen (onder toezicht van de overheid) en de meterkosten voor gas. De overheid bepaalt de hoogte van de meterkosten voor elektriciteit, de energiebelasting en de BTW. Zij houdt toezicht op de prijzen van DNWB en controleert de leveringsprijzen van de energieleveranciers achteraf op redelijkheid. GasTerra bepaalt de hoogte van de regiotoeslag voor gas voor het transport van gas naar Zeeland. GasTerra werkt met diverse regio s waarvan Zeeland er een is. Deze publicatie is onder voorbehoud van drukfouten.

5 Multi-utility voor ondernemers Naast elektriciteit en gas levert DELTA ook andere producten aan ondernemers. Zo bieden wij onder andere energie advies, cv-ketels, boilers, zonnepanelen en analoge of digitale radio en televisie. Al deze producten en diensten staan voor u overzichtelijk op één rekening. Dat is makkelijk voor uw administratie. Daarnaast bieden wij ook digitale diensten, zoals internet en telefonie onder de merknaam ZeelandNet. DELTA EnergieScan DELTA biedt momenteel energie advies aan in de vorm van de DELTA EnergieScan. Belangrijk onderdeel van deze Scan is het gratis EnergieAdvies gesprek. Tijdens dit gesprek kunt u gratis energie advies ontvangen van één van onze specialisten. Bent u na dit gesprek overtuigd van de mogelijkheden die er voor u zijn dan kunt u direct een offerte aanvragen voor de EnergieScan op Locatie. Meer informatie kunt u vinden op onze website CV-ketel DELTA Comfort B.V. verhuurt CV-ketels, boilers, geisers en biedt service abonnementen voor CV-ketels. Serviceproducten CV-ketel Boiler Geiser CV-ketel service Kosten per maand Vanaf 32,95 (BTW-vrij) Vanaf 7,65 (BTW-vrij) Vanaf 7,80 (BTW-vrij) Vanaf 7,52 (excl. BTW) Kabel DELTA Kabelcomfort B.V. is uw leverancier van het radio- en tv-signaal. Volledig kabelpakket excl. BTW (19%) per maand 13,40 Kijk voor meer informatie over onze digitale diensten op onderstaande websites Breedband internet en digitale telefonie DELTA DIGITALE TV Maandbedrag Bepaling maandbedrag Uw maandbedrag wordt vastgesteld aan het begin van een verbruiksjaar. Een nieuw verbruiksjaar start nadat uw jaarfactuur is opgesteld. Wij schatten op basis van de meterstanden van de afgelopen vijf jaar in hoeveel water en energie u gaat verbruiken. Dat bepaalt de hoogte van uw maandbedrag. Het maandbedrag bestaat uit twee delen. 1. Een deel dat afhankelijk is van uw verbruik: - levering van elektriciteit en gas/warmte - gebruik van het netwerk voor het transport van elektriciteit en gas - de kosten van water per m 3 - energie- en waterbelasting. 2. Een deel dat bepaald wordt door de vaste kosten: - meterkosten voor de huur van de meter - vaste kosten voor de levering en transport van elektriciteit, gas/warmte en water - eventuele andere producten van DELTA zoals radio en TV via de kabel, en de Serviceproducten van DELTA Comfort Service (DCS). Per 1 augustus 2008 wordt uw maandbedrag aangepast aan de nieuwe leveringsprijzen.

6 Uw link met DELTA, DELTA OndernemersLinq Eén aanspreekpunt DELTA heeft voor ondernemers een eigen aanspreekpunt: de OndernemersLinq. Bij de OndernemersLinq weten we precies wat er bij ondernemers speelt en kunnen u dus snel en vakkundig van dienst zijn. Neemt u op meerdere locaties producten van ons af, dan maken wij ook graag afspraken over de facturering. De OndernemersLinq is bereikbaar per via Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar via het gratis telefoonnummer van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot uur. Natuurlijk kunt u ook een terugbelverzoek op onze website achterlaten. Wij bellen u dan terug op het moment dat het u uitkomt. Zelf regelen Natuurlijk hoeft u niet voor alle vragen contact op te nemen met de OndernemersLinq. Op onze website bieden wij de mogelijkheid om veel zaken zelf te regelen. Uw bedrijf gaat verhuizen? Wilt u uw gegevens wijzigen of wilt u een factuuroverzicht of kopie van uw jaarfactuur aanvragen? U regelt het zelf direct online wanneer het u uitkomt. Storing melden Voor het melden van elektriciteits- en gasstoringen belt u het landelijk storingsnummer: (gratis). U wordt automatisch doorgeschakeld naar de juiste netbeheerder in de regio waar u woont. Voor storingen voor water, kabel, CV-ketels, boilers en geisers belt u DELTA N.V. Poelendaelesingel 10 Postbus KA Middelburg Voor meer info bel (maandag t/m vrijdag uur)

Energie voor ondernemers

Energie voor ondernemers Energie voor ondernemers Leveringsprijzen zakelijk kleinverbruik per 1 juli 2009 www.delta.nl Energie? DELTA! Energie is van levensbelang voor uw onderneming. Het verlichten van uw bedrijfsruimtes, het

Nadere informatie

Jaarnota Eneco. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727.

Jaarnota Eneco. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727. Jaarnota Eneco In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van Eneco. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de uitleg van

Nadere informatie

Energie volgens Robin

Energie volgens Robin Energie volgens Robin Onduidelijk In dit boekje beschrijft Robin hoe wij werken, en voor wie! Ook bieden wij u hier een kijkje in de keuken van de Nederlandse energiemarkt. Aan de hand van veel voorkomende

Nadere informatie

Dit zijn wij En dit is wat we beloven. Informatie over: - Energiedirect.nl - Energiemarkt - Producten

Dit zijn wij En dit is wat we beloven. Informatie over: - Energiedirect.nl - Energiemarkt - Producten Dit zijn wij En dit is wat we beloven Informatie over: - Energiedirect.nl - Energiemarkt - Producten Onze klanten Ruim 700.000 consumenten in heel Nederland Ons adres Willemsplein 4, 5211 AK Den Bosch

Nadere informatie

Overstappen. Waarom overstappen?

Overstappen. Waarom overstappen? Overstappen Waarom overstappen? De meeste mensen stappen over naar een andere leverancier omdat zij hier flink wat geld mee kunnen besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen in energietarieven van

Nadere informatie

Modelcontract Elektriciteit en Gas Voorbeeld

Modelcontract Elektriciteit en Gas Voorbeeld ~AANSLUITING_E_E IND ~ ~AANSLUITING_G _BE GIN~ Modelcontract Elektriciteit en Gas Voorbeeld Huismerk Energie N.V., gevestigd in Nijmegen, postbus 125, 6500 AC Nijmegen, en klant: Klantgegevens Klantnummer:

Nadere informatie

Tarieven Groene Stroom Vast 1 Jaar

Tarieven Groene Stroom Vast 1 Jaar Tarieven Groene Stroom Vast 1 Jaar Hieronder vindt u de leveringstarieven van Groene Stroom voor een vaste prijs gedurende 1 jaar. De tarieven gelden gedurende 1 jaar vanaf de ingangsdatum van het contract

Nadere informatie

Toelichting voor consumenten op de Algemene Voorwaarden

Toelichting voor consumenten op de Algemene Voorwaarden Toelichting voor consumenten op de Algemene Voorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas (versie 2013) Deze toelichting dient als een praktische uitleg van de Algemene Voorwaarden voor consumenten.

Nadere informatie

SLUIT ALLE NUTSVOORZIENINGEN IN één KEER AAN!

SLUIT ALLE NUTSVOORZIENINGEN IN één KEER AAN! SLUIT ALLE NUTSVOORZIENINGEN IN één KEER AAN! BESTE HUURDER, Met dit formulier kunt u alle nutsvoorzieningen in één keer aanvragen. Tegelijk worden de contracten voor gas, stroom, water en kabel TV & internet

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand?

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte 3 Hoe komt de prijs tot stand? De energierekening is voor vrijwel iedereen een belangrijk onderdeel van de maandelijkse

Nadere informatie

De weg naar uw droomauto.

De weg naar uw droomauto. De weg naar uw droomauto. Inhoudsopgave Introductie Over ALPHERA Financial Services 2 Autofinanciering voor bedrijven ALPHERA Financial Lease 4 ALPHERA Executive Plan 4 Autofinanciering voor particulieren

Nadere informatie

Onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor elektriciteit en gas op het internet

Onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor elektriciteit en gas op het internet Onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor elektriciteit en gas op het internet Den Haag, juni 2007 mr. P.M. Boezaard drs. M.M. van Liere mr. D.F.J.M. van Steenpaal (projectleider) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Productvoorwaarden Nuon Stroom Actieprijs en Nuon Gas Actieprijs (Nuon Energie Actieprijs)

Productvoorwaarden Nuon Stroom Actieprijs en Nuon Gas Actieprijs (Nuon Energie Actieprijs) Stroom Nuon garandeert dat uw leveringstarieven en het vastrecht voor stroom gedurende het eerste jaar van het contract tenminste 20% lager zijn dan de Nuon-stroomtarieven bij een contract voor onbepaalde

Nadere informatie

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Zonlaan 265 1234 AB Zelfstad 1 augustus 2014, s-hertogenbosch Geachte heer Sent, Hartelijk dank dat we u een aanbod op maat mogen doen voor Zelfstroom Alles-in-1

Nadere informatie

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig?

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Veelgestelde vragen De veilingmethode Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Het is voor u heel erg weinig moeite om tot een besparing op uw kosten te komen. 1. U schrijft

Nadere informatie

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt leven zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud DEFAM. Specialist in verantwoord lenen. Bent u op zoek naar een geschikte lening van DEFAM of wilt u een lening aanvragen? Maak dan een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Zonnepaneel scan Jachthaven HavenLand BV

Inhoudsopgave. Zonnepaneel scan Jachthaven HavenLand BV Inhoudsopgave 1 Doel.... 3 2 Analyse van de situatie.... 3 2.1 Algemene gegevens... 3 2.2 Uw elektriciteitsgebruik.... 5 2.3 Uw dak.... 7 2.4 Productie.... 8 2.5 Conclusie... 8 3 Financiële berekening

Nadere informatie

Alles over energie van Oxxio!

Alles over energie van Oxxio! Alles over energie van Oxxio! Welkomstfolder Energie van Oxxio, een slimme keuze Welkom bij Oxxio. U zult snel ontdekken dat energie van Oxxio een slimme keuze is. Slim omdat wij u helpen geld en energie

Nadere informatie

CITROËN FINANCIAL SERVICES. Autofinanciering CITROËN AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN

CITROËN FINANCIAL SERVICES. Autofinanciering CITROËN AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN CITROËN Autofinanciering AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN Uw auto goed financieren, dat scheelt een hoop zorgen. En sparen voor uw nieuwe auto hoeft niet. Bij

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Actieve Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Links van netbeheerders om de slimme meter aan te vragen (kies wie uw netwerkbeheerder is):

Links van netbeheerders om de slimme meter aan te vragen (kies wie uw netwerkbeheerder is): Uw slimme meter Iedereen krijgt gratis de komende jaren in plaats van een gewone energiemeter een zogenaamde slimme meter. Dat is een digitale energiemeter voor het gasverbruik en het elektriciteitsverbruik,

Nadere informatie

UW ZAKELIJKE ICT-OMGEVING GOED GEREGELD EN OPTIMAAL BEVEILIGD VOOR EEN VAST BEDRAG PER MAAND

UW ZAKELIJKE ICT-OMGEVING GOED GEREGELD EN OPTIMAAL BEVEILIGD VOOR EEN VAST BEDRAG PER MAAND PC-SCORE INTRODUCEERT: DÉ TOTAALOPLOSSING VOOR ONDERNEMERS STORINGSDIENST, NETWERKBEHEER, ANTIVIRUS, ONDERHOUD EN HULP OP AFSTAND. VEILIG EN SNEL! UW ZAKELIJKE ICT-OMGEVING GOED GEREGELD EN OPTIMAAL BEVEILIGD

Nadere informatie

Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd voor een vast bedrag per maand

Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd voor een vast bedrag per maand PC-Score introduceert: DÉ TOTAALOPLOSSING VOOR ONDERNEMERS Storingsdienst, netwerkbeheer, antivirus, onderhoud en hulp op afstand. Veilig en snel! Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Bevestiging en uiterlijk van de panelen

Bevestiging en uiterlijk van de panelen Brochure Zoek de zon op Hieronder vindt u informatie over zonnepanelen in het algemeen, en waar nodig toegespitst op het project... Zoek de zon op. Op de laatste pagina staat precies welke stappen u doorloopt

Nadere informatie

1 Inkoop van energie. Figuur 1.1 tarief opbouw gas. Figuur 1.2 tarief opbouw electra

1 Inkoop van energie. Figuur 1.1 tarief opbouw gas. Figuur 1.2 tarief opbouw electra 1 Inkoop van energie Achtergronden De prijzen van aardgas en elektriciteit zijn zeer afhankelijk van de termijnmarkt en daarmee van de wereldeconomie. De aardgasprijzen zijn gekoppeld aan die van de olie.

Nadere informatie

Kobespa Energie Collectief Energieprijzen schommelen. Wij niet.

Kobespa Energie Collectief Energieprijzen schommelen. Wij niet. Energie Collectief Energieprijzen schommelen. Wij niet. Energie is schaars, duur en zal nog duurder worden. Voor de continuïteit van uw organisatie dus alle reden om niet meer te betalen dan strikt noodzakelijk

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland?

Nadere informatie

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning hypotheken Kies de beste lening voor uw woning kies de beste lening voor uw woning Een hypotheek is een lening voor uw woning Over geld lenen en terugbetalen. 04 Uw woning en de belasting Welke belastingvoordelen

Nadere informatie