Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding"

Transcriptie

1 Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding Seizoen Document uitvoering handmatige inzet gladheid Jacqueline van de Vlekkert

2 Inhoud Hoofdstuk 1: Werkwijze Hoofdstuk 2: Het Groen bedrijf Hoofdstuk 3: Cambio + bijlage aandachtlocaties Hoofdstuk 3a: Protocol zoutemmers Hoofdstuk 3b: Levering strooizout Deventer Scholen Hoofdstuk 4: Overzicht wijkindeling Hoofdstuk 5: Zoutloods Circulus Hoofdstuk 6: Het te gebruiken strooimiddel Hoofdstuk 7: Het te gebruiken materiaal Hoofdstuk 8: Zoutkisten in de wijken Hoofdstuk 9: Registratie van werkzaamheden Hoofdstuk 10:Lijst van uitvoerende in de Gladheidbestrijding

3 1. WERKWIJZE De opdracht voor de inzet betreffende de gladheidbestrijding is afkomstig van opdrachtgever: Gemeente Deventer. Tijdens de gladheidperiode zal er dagelijks afstemming plaatsvinden tussen de Gemeente en de coördinator van Circulus Jacqueline van de Vlekkert, voor uur dienen de afspraken met betrekking tot de lopende acties te worden doorgegeven aan het Team Telefonie ( KCC ) Circulus/ Cambio en Het Groenbedrijf zijn de 2 bedrijven die in de Gemeente Deventer de handmatige inzet tijdens de sneeuw uitvoeren. Deze 2 partijen worden aangestuurd door de winterdienst coördinator van Circulus Jacqueline van de Vlekkert. Circulus/ Cambio is regievoerder voor de volledige uitvoering van de gladheidbestrijding. 2. HET GROENBEDRIJF De winterdienst coördinator van Circulus Jacqueline van de Vlekkert, neemt na de opdracht te hebben ontvangen, contact op met de coördinerend uitvoerder van Het Groen Bedrijf Bart Burgers. Het Groenbedrijf zet hiervoor de medewerkers in die hun eigen werkzaamheden i.v.m. de weersomstandigheden op dat moment niet kunnen uitvoeren De medewerkers zijn onderverdeeld in 7 wijken ( zie overzicht lijst van uitvoerende personen en wijkoverzicht ) De werkzaamheden vinden plaats tussen uur ( Wintertijd ) De uit te voeren werkzaamheden door Het Groenbedrijf: Trottoirs bij publieksaantrekkelijke gebieden, openbare gebouwen ( zie overzicht ) Fietspaden bij wegversmallingen of door en oversteken, waar machinaal niet gereinigd kan worden ( zie overzicht ) Oversteekplaatsen Bushaltes per wijk Sneeuw en ijsvrij houden van straatkolken Ondergrondse afvalcontainers Deze werkzaamheden worden gecontroleerd door o.a. de assistent wijkenbeheerder van de gemeente Deventer en daar waar nodig bijgestuurd door de winterdienst coördinator van Circulus Jacqueline van de Vlekkert Tevens zal er daar waar nodig en bij bijzonderheden een terugkoppeling plaatsvinden vanuit de coördinerend uitvoerder van Het Groenbedrijf Bart Burgers. Aan het einde van de werkdag, dienen alle ingezette uren, vermeld te worden op het registratieformulier gladheid, dit wordt intern bij HGB geregistreerd. Zie onderdeel registratie van werkzaamheden

4 3. CIRCULUS CAMBIO De winterdienst coördinator van Circulus/ Cambio Jacqueline van de Vlekkert, neemt na de opdracht te hebben ontvangen, contact op met de wijkverantwoordelijke of de 2 de medewerker Vanuit Circulus /Cambio zijn er 5 wijkverantwoordelijke aangewezen, dit betreft de wijken: 1,2,3,4/6,5/7 Circulus /Cambio zet hiervoor de medewerkers in die onderverdeeld zijn over de basiswerken. Elke basiswerk heeft dus een wijkverantwoordelijke, met 1 vaste vervanger ( zie schema medewerkers ) de werkzaamheden worden zoveel mogelijk uitgevoerd in samenwerking met de trajectmedewerkers, dit kan per dag in aantal verschillen. Uitgaande van 2 vaste medewerkers per dag/ per wijk De uit te voeren werkzaamheden door Circulus /Cambio ( volgens prioriteit ) 1. Winkelcentra en winkelgebieden sneeuwvrij maken ( inclusief toegangswegen, looppaden ) geen zand strooien op winkel centra s!! 2. Marktplaatsen ( handmatig paden maken ) 3. Scholen ( toegangswegen, looppaden ) 4. Omgeving ziekenhuizen aanrij route, bejaardenhuizen en verzorgingshuizen 5. Overige aandachtslocaties Zie verder ook de bijlage, hierin zijn alle onderdelen specifiek omschreven De werkzaamheden vinden plaats tussen uur uur Deze werkzaamheden worden gecontroleerd door o.a. de assistent wijken beheerder van de gemeente Deventer en daar waar nodig bijgestuurd door de winterdienst coördinator van Circulus Jacqueline van de Vlekkert Aan het einde van de werkdag, dienen alle ingezette uren, vermeld te worden op het registratieformulier gladheid, dit wordt intern bij Circulus /Cambio geregistreerd. Zie onderdeel registratie van werkzaamheden.

5 3A. PROTOCOL ZOUTEMMERS Periode winterseizoen: 15 Oktober 2014 t/m 15 April Verstrekken van zout aan bewoners: Vanaf 1 November start de uitgifte van de zout. Protocol voor DSF leden: Leden DSF kunnen voor 7 Cambi s een emmer zout ophalen, op de daarvoor gekozen afhaalpunten, zie schema basiswerken. Protocol niet leden: Indien er bewoners zijn die gebruik willen maken van de zout regeling, kan men gratis lid worden. Bij de aanmelding ontvangt men de emmer zout met een klein welkomstpakket. Dit welkomstpakket bestaat uit: DSF jaarkalender, kleine rode container, gevelbordje, DSF special bericht, aanmeldingskaart en kunststof stoffer en blik. De emmers zout kunnen aan de Diepenveenseweg worden opgehaald Tijdstip afhalen: van maandag t/m vrijdagmorgen uur uur Afhaallocatie: Magazijn Diepenveenseweg (wijk 2). Medewerker magazijn is verantwoordelijk voor voldoende voorraad van de zoutemmers. De voorraad zoutemmers staat in garagebox 2. De uitgifte van zout geldt, zolang de voorraad strekt! Basiswerken: Naast de bovengenoemde locatie zijn er meerdere afhaallocaties. Locatie en tijdstip van afhalen: Wijk 3: Spuistraat Dinsdag van: uur uur Wijk 4: Karel de Grotelaan Dinsdag van uur uur Wijk 5: Gildenburg ( wordt Andriessenplein ) Dinsdag van uur uur De chef van de basiswerklocatie, kan bij de magazijnmedewerker terecht voor een voorraad. Dat kan per mail of telefonisch. Registratie van zoutemmers: Registratie bij het magazijn: Aan de bewoners zal de naam, adresgegevens, telefoonnummer en adres gevraagd worden. Is de bewoner nog geen lid, wordt het aanmeldingsformulier DSF ingevuld. Na invullen zal het zout en welkomstpakket worden verstrekt. Registratie basiswerken: Alle locaties hebben een registratie formulier voor het bijhouden van de gegevens. Hierbij wordt hetzelfde protocol gehanteerd als bij het magazijn. Registratie administratie: Op de desbetreffende locaties zal de registratie verzameld worden. De verzameling zal verwerkt worden in de algemene kwartaal rapportage van Reiniging/ DSF. Dit gebeurd door de medewerker van de Vetkampstraat. De algehele coördinatie ligt in handen van coördinator Deventer Schoon Familie.

6 Algemene spelregels: Per keer worden er maximaal 2 zoutemmers verstrekt. Er wordt geen los zout verstrekt. Zout wordt uitgegeven in de daarvoor bestemde zoutemmer. De bewoner(s) kan voor de 2 de maal zout verkrijgen en betaald hier 3 Cambi s voor. Hierbij is de regel, dat de reeds aangeschaft emmer, hergebruikt zal worden. 3B. LEVERING STROOIZOUT DEVENTER SCHOLEN Circulus /Cambio heeft voor de scholen in Deventer een lidmaatschap op maat gemaakt Bij gladheid kunnen scholen strooizout bij Circulus /Cambio halen voor 2,00 of 4 Cambi s per emmer, dit met een maximum van 10 emmers per seizoen. Op de schoolpleinen wordt door Circulus /Cambio of Het Groen bedrijf geen gladheidbestrijding toegepast, de reiniging zal wel plaatsvinden op de toegangswegen richting de diverse scholen ( dit wordt weergegeven op de bijbehoren plattegronden per wijk )

7 4. OVERZICHT WIJKINDELING Wijk 1 Wijk 2 Wijk 3 Wijk 4 Wijk 5 Wijk 6 Wijk 7 Centrum, Bergkwartier, Noorderbergkwartier, Noorderbergsingel, Singels, De Hoven, Knutteldorp, Raambuurt. Ceintuurbaan, Noorderplein, Zwolseweg, Lange Zandstraat, Zandweerd Zuid,Zandweerd Noord, Rode Dorp, Oudegoedstraat, Burgemeesterbuurt, Oosterstraat, Rielerweg West, Rielerweg Oost, Brinkgreven. Rivierenbuurt, Deltabuurt, Hoornwerk, Snipperling. Schrijversbuurt, Borgele, Platvoet, Ludgeruskwartier, Tuindorp, Ziekenhuizen, Oranjekwartier, Landsherenkwartier. Oostrik, Groot Douwel, Blauwenoord. Op den Haar, Steinvoorde, Gravenland, Jeurlink, Fetlaer/Spikvoorderenk,Spikvoorde, Overig Colmschate Noord. Dorp Colmschate, Scheg, Colmschater-Enk, Roessink, Het Bramelt, Essernerveld, Swormink, Industrie Weteringen. Dorp Diepenveen, Rande, Tjoene Schalkhaar, Averlo/Frieswijk, Okkenbroek, Lettele. Oude Molen. Dorp Bathmen, Loo, Dorthershoek. 5. ZOUTLOODS CIRCULUS De zoutloods van Circulus/ Cambio bevindt zich aan de Westfalenstraat ( naast het Milieupark ) De medewerkers van Het Groen bedrijf en Circulus/ Cambio kunnen gratis zout ophalen uit de zoutloods ( het zout hoeft hiervoor niet gewogen te worden ) Wel zijn er bepaalde regels t.a.v. het ophalen van zout waar men zich aan dient te houden Het zout kan worden opgehaald op de volgende tijden: Op werkdagen van uur uur Op werkdagen van uur uur Per keer mag er 1 hoeveelheid zout worden opgehaald, men dient zich vooraf telefonisch te melden bij de coördinator van Circulus/ Cambio Jacqueline van de Vlekkert, bij haar afwezigheid dient men zich te melden bij de portier van de weegbrug. Indien de medewerkers op tussenliggende tijden zout nodig hebben, dient dit vervolgens met Jacqueline van de Vlekkert te worden geregeld. Wanneer de opdracht wordt gegeven om met zand te strooien, kan men dit ophalen bij Het Groen Bedrijf ( aan de Hanzeweg ) dit na opdracht.

8 Zie voor het gebruik hoofdstuk 6 onderdeel zand. 6. HET TE GEBRUIKEN STROOIMIDDEL Zout zodra het begint te sneeuwen, zodat de sneeuw zich niet aan het wegdek kan vastzetten. Geen Zout bij een temperatuur lager dan -8 C, want dan werkt het zout niet meer. In deze situatie sneeuw alleen wegschuiven of strooien met zand. Zand, eventueel gemengd met zout kan bij ijzel worden gestrooid. Het zand dient dan om de weg berijdbaar (stroef ) te houden en het zout om de ijzel te laten smelten. 7. HET TE GEBRUIKEN MATERIAAL Schep Sneeuw schuiver Bezem Handduw strooier Alle medewerkers dienen over bovenstaand materiaal te beschikken 8. ZOUTKISTEN IN DE WIJKEN In diverse wijken in Deventer staan op verschillende locaties zoutkisten. De zoutkist wordt door een bewoner of conciërge beheerd, deze beheerder geeft tevens aan,wanneer een zoutkist moet worden bijgevuld. De zoutkisten dienen als verzamelpunt voor bewoners om zelf zout te strooien in hun straat. De zoutkisten worden voor 1 november door Cambio bijgevuld of uitgezet. Bij alle basiswerken van Cambio staan tevens zoutkisten, deze wordt gebruikt als voorraad buffer voor de medewerkers om zout te strooien in de wijken en bij de aandachtlocaties. Het zout bestemd voor de zoutbakken moet bij Circulus aan dewestfalenstraat ingewogen worden. De Medewerkers krijgen hiervoor een zoutpas, deze pas is af te halen bij de coördinator Jacqueline van de Vlekkert. De lijst met locaties wordt beheerd door de coördinator van Circulus Jacqueline van de Vlekkert. 9. REGISTRATIE VAN WERKZAAMHEDEN

9 De uitgevoerde werkzaamheden dienen geregistreerd te worden. Wat wordt er geregistreerd: Datum van inzet Aantal gewerkte uren per wijk Onderdeel wat is gereinigd b.v. winkelcentra of bushaltes Hoe is er gereinigd afhankelijk van weertype ( sneeuw of aanhoudende gladheid ) Wijknummer Bovenstaande gegevens worden per wijk geregistreerd in het urenoverzicht.

10 lijst van uitvoerende personen in de Gladheidbestrijding Bedrijfsnaam: Naam: Functie: Mobiel: Gemeente Gemeente Paul Woudwijk Leon van Nie 1 ste aanspreekpunt gladheid overdag 2 de aanspreekpunt gladheid overdag Circulus Jacqueline vd Vlekkert coördinator Circulus gladheid overdag Gemeente Gerard Groenveld marktmeester HGB Bart Burgers Coördinerend uitvoerder HGB Bart Burgers uitvoerder wijk 1 en wijk HGB Ronny Lubberts uitvoerder wijk HGB Catrinus vd Wal uitvoerder wijk HGB Jos Kolkman uitvoerder wijk HGB Bart Kroeze uitvoerder wijk 5 ( Vijfhoek ) HGB Theo Klein Toereers uitvoerder wijk HGB Jos Kolkman uitvoerder wijk Circulus/ Cambio Johnny v Poorten wijkverantwoordelijke wijk 1 Circulus / Cambio Johnny vd Heide wijkverantwoordelijke wijk 2 Circulus / Cambio Theo Rass wijkverantwoordelijke wijk 3 Circulus / Cambio Peter Langenberg wijkverantwoordelijke wijk 4/6 Circulus / Cambio Johnny Rogier wijkverantwoordelijke wijk 5/7 Document uitvoering handmatige inzet gladheid Jacqueline van de Vlekkert

11 Document uitvoering handmatige inzet gladheid Jacqueline van de Vlekkert

Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding

Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding Document handmatige inzet tijdens de gladheidbestrijding Seizoen 2017 2018 Inhoud Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 3a: Hoofdstuk 3b: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Hoofdstuk 7:

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. School en veilige verkeersomgeving

Hoofdstuk 6. School en veilige verkeersomgeving School en veilige verkeersomgeving Integraal veilige schoolomgeving Voor een integraal verkeersveilige schoolomgeving zijn vier ingrediënten noodzakelijk. 1. Infrastructuur 2. Educatie en communicatie

Nadere informatie

S Sttatisatis tisc tisc h J aarboek Dev 2013 2014 2015 h J aarboek Dev ent ent er 2014 er 2010 S atis tisc atis h J tisc aarboek h J Colofon

S Sttatisatis tisc tisc h J aarboek Dev 2013 2014 2015 h J aarboek Dev ent ent er 2014 er 2010 S atis tisc atis h J tisc aarboek h J Colofon 013 2014 2015 Statistisch Jaarboek Deventer 2010 2014 www.deventer.nl Eenheid Strategische Ontwikkeling (SO) Team Kennis en Verkenning (KV) Postbus 5000 7400 GC Deventer Contact: Hans Groot Koerkamp T

Nadere informatie

www.deventer.nl Eenheid Strategische Ontwikkeling (SO) Team Kennis en Verkenning (KV) Postbus 5000 7400 GC Deventer

www.deventer.nl Eenheid Strategische Ontwikkeling (SO) Team Kennis en Verkenning (KV) Postbus 5000 7400 GC Deventer Statistisch Jaarboek Deventer 2010 2013 www.deventer.nl Eenheid Strategische Ontwikkeling (SO) Team Kennis en Verkenning (KV) Postbus 5000 7400 GC Deventer Contact: Hans Groot Koerkamp T (0570) 69 34 15

Nadere informatie

Kinderopvang per deelgemeente en buurt in Deventer, Nicol Sluiter en Sander Dalm

Kinderopvang per deelgemeente en buurt in Deventer, Nicol Sluiter en Sander Dalm Kinderopvang per deelgemeente en buurt in Deventer, 2011 Nicol Sluiter en Sander Dalm CBS, Centrum voor Beleidsstatistiek Juli 2012 Inhoud Werkblad Toelichting Tabel 1 Tabel 2 Tabel 3 Inhoud Toelichting

Nadere informatie

Buurtsignalering. Gemeente Deventer 2005

Buurtsignalering. Gemeente Deventer 2005 Buurtsignalering Gemeente Deventer 2005 Een typering van de buurten in de gemeente Deventer aan de hand van kenmerken van de woningvoorraad, woonomgeving, sociaal-economische positie en de bevolkingssamenstelling.

Nadere informatie

Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2013 Burgerpeiling. April 2014 Kennis en Verkenning

Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2013 Burgerpeiling. April 2014 Kennis en Verkenning Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2013 Burgerpeiling April 2014 Kennis en Verkenning Uitgave: Team Kennis en Verkenning Postbus 5000 7400 GC Deventer E-mail: KenV@deventer.nl www.deventer.nl www.staatvandeventer.nl

Nadere informatie

Buurtsignalering 2010 Gemeente Deventer

Buurtsignalering 2010 Gemeente Deventer Buurtsignalering 2010 Gemeente Deventer Een typering van de buurten in de gemeente Deventer aan de hand van kenmerken op het gebied van woningvoorraad, woonomgeving en sociaal-economische positie Maart

Nadere informatie

Oktober Gladheidbestrijding op z n Rotterdams

Oktober Gladheidbestrijding op z n Rotterdams Oktober 2014 Gladheidbestrijding op z n Rotterdams 1-10-2014 Inhoud presentatie 1. Voorstellen 2. De Rotterdamse aanpak 3. Beleid 4. Organisatie 5. Uitvoering 6. Werkwijze 7. Financiën 8. Vragen? 1. Voorstellen

Nadere informatie

Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2015

Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2015 Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2015 Resultaten tweejaarlijks bewonersonderzoek Deventer April 2016 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : J.H.M. Bakker Telefoonnummer : - Mail : j.bakker@deventer.nl

Nadere informatie

Bevolkingsontwikkeling op basis van woningbouwplannen Deventer Wijkprognoses

Bevolkingsontwikkeling op basis van woningbouwplannen Deventer Wijkprognoses Bevolkingsontwikkeling op basis van woningbouwplannen Deventer 2013 Wijkprognoses Uitgave : team Kennis en Verkenning Naam : John Stam Telefoonnummer : 3298 Mail : gj.stam@deventer.nl 1 1 Samenvatting

Nadere informatie

Draaiboek Gladheidbestrijding Gemeente Rheden

Draaiboek Gladheidbestrijding Gemeente Rheden Draaiboek Gladheidbestrijding Gemeente Rheden Inhoudsopgave Inleiding.. 2 Welke strooimethoden worden wanneer gehanteerd?.. 3 Hoe wordt de gladheidbestrijding georganiseerd?.... 3. Wanneer gaat de gemeente

Nadere informatie

Dorpsvisie Bathmen: prettig wonen, leven en werken. Bathmen. Binnenstad tijdens winkeltijden niet meer bevoorraad

Dorpsvisie Bathmen: prettig wonen, leven en werken. Bathmen. Binnenstad tijdens winkeltijden niet meer bevoorraad Deventer Nu Dorpsvisie Bathmen: prettig wonen, leven en werken Het concept Dorpsvisie Bathmen beschrijft een gedegen en gedragen visie op de toekomst van Bathmen met inbreng van bewoners, organisaties

Nadere informatie

RIS.6775 EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING WINTER 2013/2014

RIS.6775 EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING WINTER 2013/2014 RIS.6775 EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING WINTER 2013/2014 November 2014 Inleiding Als wegbeheerder heeft de gemeente de plicht om alles te doen en niets na te laten om, zover het binnen haar vermogen ligt

Nadere informatie

Beheerplan Gladheidbestrijding Gemeente Buren

Beheerplan Gladheidbestrijding Gemeente Buren Beheerplan Gladheidbestrijding Gemeente Buren Afdeling Ruimte Periode: 2018-2023 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Doel Beheerplan Gladheidbestrijding. 3. Zorgplicht gemeente Buren. 4. Voorkomen van gladheid.

Nadere informatie

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN VOOR DE GEMEENTE ZALTBOMMEL. Seizoen AFDELING REALISATIE & BEHEER

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN VOOR DE GEMEENTE ZALTBOMMEL. Seizoen AFDELING REALISATIE & BEHEER GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN VOOR DE GEMEENTE ZALTBOMMEL Seizoen 2011-2012 AFDELING REALISATIE & BEHEER INHOUD 1. Algemeen pagina 3 2. Routes pagina 4 - Hoofdroute - B route - Vrijliggende Fietspaden - Bijzondere

Nadere informatie

Waardering openbare ruimte najaar 2009, 2011 en Een analyse van de gemiddelde waardering op onderdelen van beheer

Waardering openbare ruimte najaar 2009, 2011 en Een analyse van de gemiddelde waardering op onderdelen van beheer Waardering openbare ruimte najaar 2009, 2011 en 2013 Een analyse van de gemiddelde waardering op onderdelen van beheer januari 2014 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : Margreet Nuus Telefoonnummer

Nadere informatie

Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan

Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan 2015-2016 Beheer Openbare Ruimte Datum: Juni 2015 Inhoud 2 1. Inleiding 1.1. Inleiding De gemeente Lelystad heeft in 2013, voor de periode 2013-2018, haar beleidsuitgangspunten

Nadere informatie

Economische (kern-) gegevens Deventer September 2014

Economische (kern-) gegevens Deventer September 2014 Economische (kern-) gegevens Deventer September 2014 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : John Stam Telefoonnummer : (0570) 693298 Mail : gj.stam@deventer.nl 2 INHOUD Inleiding 4 1 Enkele algemene

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2015 / 2016

Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2015 / 2016 Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2015 / 2016 Draaiboek gladheidbestrijding 2015-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 ALGEMEEN 1.1 Inleiding 1.2 Definities 1.3 Doel gladheidbestrijding 1.4 Dienstverlening overeenkomst

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan Gemeente Oegstgeest

Gladheidbestrijdingsplan Gemeente Oegstgeest Gladheidbestrijdingsplan Gemeente Oegstgeest Looptijd plan Het onderliggende gladheidbestrijdingsplan treedt in werking op 15 november 2011. Inleiding Het is van groot belang dat wegen het hele jaar door

Nadere informatie

WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 2012-2013

WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 2012-2013 1 WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 2012-2013 2 ALGEMEEN: Het plan van aanpak heeft betrekking op de gladheidbestrijding binnen de grenzen van de gemeente Beek

Nadere informatie

Evaluatie gladheidbestrijding. seizoen

Evaluatie gladheidbestrijding. seizoen Evaluatie gladheidbestrijding seizoen 2013-2014 augustus 2014 Inleiding Jaarlijks wordt de inzet de gladheidbestrijding geëvalueerd. Hierbij treft U de evaluatie 2013-2014 aan. Woord vooraf: De winter

Nadere informatie

Beheer Openbare Ruimte Opgesteld door: R.W. Uijterwaal Versie: concept Datum: oktober Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan

Beheer Openbare Ruimte Opgesteld door: R.W. Uijterwaal Versie: concept Datum: oktober Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan Beheer Openbare Ruimte Opgesteld door: R.W. Uijterwaal Versie: concept Datum: oktober 2014 Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Beleid 4 2.1. Inleiding 4 2.2. Beleidsdoelen

Nadere informatie

EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING

EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING 2011-2012 1 1. INLEIDING Het afgelopen winterseizoen kenmerkt zich door een zachte winter met nauwelijks vorst en neerslag. Dit heeft geleid tot een zeer beperkte gladheidbestrijding.

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2013 / 2014

PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2013 / 2014 PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2013 / 2014 Dienst Stad Afdeling Openbare Werken Team Groen en Begraafplaatsen Oktober 2013 Plan van aanpak gladheidbestrijding 2013-2014 2 INHOUD: 1 INLEIDING... 4

Nadere informatie

DEVENTER ICONEN. Volgens het Deventer Digipanel

DEVENTER ICONEN. Volgens het Deventer Digipanel DEVENTER ICONEN Volgens het Deventer Digipanel RESULTATEN PEILING DIGIPANEL Iconen van Deventer Dit verslag bevat de resultaten van een korte inventarisatie onder het Deventer digipanel naar Deventer iconen.

Nadere informatie

WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK

WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 1 WERKPLAN GLADHEIDBESTRIJDING PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE BEEK 2014-2015 2 ALGEMEEN: Het plan van aanpak heeft betrekking op de gladheidbestrijding binnen de grenzen van de gemeente Beek

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Gladheidbestrijding

Onderzoek Inwonerspanel: Gladheidbestrijding 1 (9) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 3 juli kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.832 personen) een e- mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst over

Nadere informatie

Laat het blad maar vallen. We zijn er klaar voor!

Laat het blad maar vallen. We zijn er klaar voor! DEVENTER.NL JAARGANG WEEK 45 7 NoVEMBER 01 lid in De orde Van oranje-nassau PAGINA ZilVeren legpenning PAGINA PAGINA 4 Laat het blad maar vallen. We zijn er klaar voor! Herfstbladeren aan de bomen zijn

Nadere informatie

Uw kind naar school. Informatie over schoolkeuze en aanmelden

Uw kind naar school. Informatie over schoolkeuze en aanmelden Uw kind naar school Informatie over schoolkeuze en aanmelden www.deventerbasisscholen.nl: voor meer informatie over schoolkeuze, aanmelden en alle basisscholen op de kaart. Montessorischool l Ambiente

Nadere informatie

BEHEERPLAN GLADHEIDSBESTRIJDING

BEHEERPLAN GLADHEIDSBESTRIJDING BEHEERPLAN GLADHEIDSBESTRIJDING 2015-2019 3-9-2015 Inhoud 1. Inleiding... - 2-2. Algemeen... - 3-3. Wet- en regelgeving... - 4-4. Organisatie gladheidsbestrijding... - 5-5. Financiën... - 6-6. Registratie

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2010 / 2011

PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2010 / 2011 PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2010 / 2011 Dienst Stad Afdeling Openbare Werken Team Groen en Begraafplaatsen November 2010 INHOUD 1 INLEIDING... 4 2 TERUGBLIK... 5 3 VERSCHILLEN MET VORIG JAAR...

Nadere informatie

q rm vveert tîr0 -w,y U4 F+ GEMEENTE

q rm vveert tîr0 -w,y U4 F+ GEMEENTE o P >L to a8 l> GEMEENTE vveert Afdeling Naam opsteller voorstel Portefeuil lehouder Openbaar Gebied André Koppen (øes-575327 ) M.J. (Mart jn) van den Heuvel Msc. B&W-voorstel: DJ-5734 Zaaknummer: 5658

Nadere informatie

Beleidsvisie Brede School Nieuwe Stijl

Beleidsvisie Brede School Nieuwe Stijl Beleidsvisie Brede School Nieuwe Stijl Inleiding Met de Brede School Nieuwe Stijl vindt een verdere borging en verbreding plaats van het brede school concept. Dat sluit aan bij het coalitieakkoord waarin

Nadere informatie

UITVOERINGSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING WINTER

UITVOERINGSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING WINTER UITVOERINGSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING WINTER 2015-2016 Gemeente Krimpenerwaard oktober 2015 REG.NR.: 15-0036418 ZAAKNUMMER: ZK15006490 1 INHOUD 1. INLEIDING... 3 2. BELEIDSKADER... 4 2.1 Prioritering strooiroutes...

Nadere informatie

Woningmarktanalyse Deventer 2017 Oktober 2017

Woningmarktanalyse Deventer 2017 Oktober 2017 Woningmarktanalyse Deventer 2017 Oktober 2017 Uitgave Vakgroep Kennis en Verkenning Naam Jaap Barink, Coco Ribbens en John Stam Telefoonnummer (0570) 693369 Mail j.barink@deventer.nl 2 Inhoudsopgave Samenvatting...

Nadere informatie

Statushouders in de gemeente Deventer

Statushouders in de gemeente Deventer Statushouders in de gemeente Deventer Bron: Team Kennis en Verkenning Gemeente Deventer (tenzij anders vermeld) augustus 2016 Definitie Asielzoeker: Persoon die een aanvraag om toelating als vluchteling

Nadere informatie

Demografische (wijk-) analyse van de woningbouwplannen Deventer 2015

Demografische (wijk-) analyse van de woningbouwplannen Deventer 2015 Demografische (wijk-) analyse van de woningbouwplannen Deventer 2015 Uitgave : team Kennis en Verkenning Naam : John Stam Telefoonnummer : 3298 Mail : gj.stam@deventer.nl 1 Inhoudsopgave pagina 1 Inleiding:

Nadere informatie

Evaluatie Gladheidsbestrijding

Evaluatie Gladheidsbestrijding Kerkplein 2 T (0343) 56 56 00 Postbus 200 F (0343) 41 57 60 3940 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Evaluatie Gladheidsbestrijding 2012-2013 Datum 21 augustus 2013 Afdeling Openbare Ruimte Auteur R. ter Horst

Nadere informatie

Gladheidsbestrijding

Gladheidsbestrijding Gladheidsbestrijding 2018-201901 09 2018 Winterseizoen 2018-2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gladheidsbestrijdingsplan en het juridische aspecten... 3 2. Signalering... 3 2.1. Via de mail... 3 2.2.

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan 2012 / 2013

Gladheidbestrijdingsplan 2012 / 2013 2012 / 2013 INHOUD 1. INLEIDING...3 2. SIGNALERING...3 3. ACTIEVE MAATREGELEN...4 4. MATERIEEL...4 5. ROUTES...5 6. FUNCTIONARISSEN AFDELING Ruimte en Welzijn...5 7. BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS...5 8.

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan Royal FloraHolland

Gladheidbestrijdingsplan Royal FloraHolland splan Royal FloraHolland Aan Van Betrokkenen gladheidbestrijding Andre van Ruijven / Timon Oosterveer Pagina 1 van 7 Datum 9 juli 2018 Onderwerp Concern breed gladheidbestrijdingsplan Royal FloraHolland

Nadere informatie

Uw kind naar school. Informatie over schoolkeuze en aanmelden

Uw kind naar school. Informatie over schoolkeuze en aanmelden Uw kind naar school Informatie over schoolkeuze en aanmelden www.deventerbasisscholen.nl: voor meer informatie over schoolkeuze, aanmelden en alle basisscholen op de kaart. Op www.deventer.nl vindt u onder

Nadere informatie

Woningmarktonderzoek Deventer 2014 November 2014

Woningmarktonderzoek Deventer 2014 November 2014 Woningmarktonderzoek Deventer 2014 November 2014 Uitgave Team Kennis en Verkenning Naam Jaap Barink Telefoonnummer (0570) 693369 Mail j.barink@deventer.nl 2 INHOUDSOPGAVE SAMENVATTING 4 INLEIDING 11 1

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2014-2015

Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2014-2015 Stadswerken Wijkonderhoud en Service www.utrecht.nl/gladheid Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2014-2015 Versie: 1.1 Datum 21 november 2014 Voorwoord Het uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2014-2015

Nadere informatie

Hanzestad IJssel inwoners vijf oudste steden van Nederland Daventre portu stad stadsrechten

Hanzestad IJssel inwoners vijf oudste steden van Nederland Daventre portu stad stadsrechten Deventer Deventer (Nedersaksisch: Deaventer, Dèventer of Demter) is een oude Hanzestad in het oosten van Nederland en in het zuidwesten van de provincie Overijssel. De stad is gelegen aan de IJssel. In

Nadere informatie

BELEIDSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING WINTER Gemeente Krimpenerwaard

BELEIDSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING WINTER Gemeente Krimpenerwaard BELEIDSPLAN GLADHEIDBESTRIJDING WINTER 2015-2016 Gemeente Krimpenerwaard 7 augustus 2015 1 Inhoud 1. SAMENVATTING... 3 2. INLEIDING... 4 3. JURIDISCHE VERANTWOORDING... 5 3.1 Zorgplicht... 5 3.2 Aansprakelijkheid...

Nadere informatie

Beleid gladheidsbestrijding. Den Haag

Beleid gladheidsbestrijding. Den Haag Beleid gladheidsbestrijding Den Haag Datum opgesteld: juli 2015 1 1. Inleiding Den Haag groeit. Steeds meer mensen gaan wonen en werken in de stad. Daarmee neemt ook de druk op de wegen en fietspaden in

Nadere informatie

Beweegwijzer Fifty Fit Beweeg en voel je fit

Beweegwijzer Fifty Fit Beweeg en voel je fit Beweegwijzer Fifty Fit Beweeg en voel je fit Stel uw eigen beweegroute voor 2012 2013 samen! Sportbedrijf Deventer Beweegwijzer Fifty-Fit 1 Een initiatief van gemeente Deventer, Sportinstuif 55+, Sportbedrijf

Nadere informatie

FEITEN EN CIJFERS DEVENTER

FEITEN EN CIJFERS DEVENTER FEITEN EN CIJFERS DEVENTER 2017 Feiten en cijfers Deventer 2017 gemeente Deventer Postbus 5000 7400 GC Deventer Team Kennis en Verkenning (KV) Contact: John Stam Telefoon: (0570) 69 32 98 www.deventer.nl

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2015 / 2016

PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2015 / 2016 Gemeente Hilversum PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2015 / 2016 Afdeling Openbare Ruimte Team Beheer & Onderhoud September 2015 INHOUD: 1 Inleiding...3 2 Werkwijzen...4 2.1 Weersituaties...4 2.2 Fietspaden...4

Nadere informatie

gemeente Roosendaal Gladheidbestrijdingsplan

gemeente Roosendaal Gladheidbestrijdingsplan gemeente Roosendaal Gladheidbestrijdingsplan 2010-2011 Inleiding In Nederland is de gladheidbestrijding een verantwoordelijkheid van de wegbeheerders. Het gladheidbestrijdingsplan dat voor u ligt is bedoeld

Nadere informatie

928,00 waarderingssubsidie bouwdorp. Buurt- en speeltuinver. Wijk ,00 waarderingssubsidie ondergrond voor speeltoestellen

928,00 waarderingssubsidie bouwdorp. Buurt- en speeltuinver. Wijk ,00 waarderingssubsidie ondergrond voor speeltoestellen Aanvrager Beoordeeld Subsidiesoort Activiteit Bathmen 130,00 waarderingssubsidie gereedschappen basisschool De Rythmeen Bathmen 155,05 waarderingssubsidie gereedschap/schoolplein Bathmen 450,00 waarderingssubsidie

Nadere informatie

Maaltijd- en boodschappenservice voor senioren in de gemeente Deventer

Maaltijd- en boodschappenservice voor senioren in de gemeente Deventer Maaltijd- en boodschappenservice voor senioren in de gemeente Deventer Inhoudsopgave Blz. Kiezen voor een maaltijdvoorziening Restaurants (o.a. in verzorgings- en verpleeghuizen) Maaltijden thuisbezorgd

Nadere informatie

Gladheidbestrijdingsplan gemeente Sint-Gillis-Waas

Gladheidbestrijdingsplan gemeente Sint-Gillis-Waas Gladheidbestrijdingsplan gemeente Sint-Gillis-Waas 2018-2019 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Doelstelling... 3 1.2. Opzet strooibeleid... 3 2. Coördinatie gladheidbestrijding... 4 2.1. Strooiseizoen... 4

Nadere informatie

Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen Facts&Figures

Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen Facts&Figures Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen 2011-2012 Facts&Figures 2 Inleiding Het nieuwe strooiseizoen 2012-2013 staat weer voor de deur. Het uitvoeringsplan gladheidbestrijding is wederom aangepast op basis

Nadere informatie

Productpresentatie PreSpec De-Icer Prills: Partners in innovatieve oppervlakte behandelingen

Productpresentatie PreSpec De-Icer Prills: Partners in innovatieve oppervlakte behandelingen Productpresentatie PreSpec De-Icer Prills: De huidige problematiek: Bent u goed voorbereid op sneeuw, ijs en de daarbij behorende gladheidsproblematiek? Vertragingen in het verkeer, ongevallen met als

Nadere informatie

Gemeente op maat 1999. Deventer

Gemeente op maat 1999. Deventer Gemeente op maat 1999 Deventer Gemeente op maat 1999 Deventer Gemeente op maat 1999 Deventer 3 Colofon Inhoud Samenstelling Divisie Presentatie en Integratie Sector Conjunctuur en Regio Informatie J.H.K

Nadere informatie

gemeente Roosendaal Gladheidbestrijdingsplan

gemeente Roosendaal Gladheidbestrijdingsplan gemeente Roosendaal Gladheidbestrijdingsplan 2017-2018 Inleiding In Nederland is de gladheidbestrijding een verantwoordelijkheid van de wegbeheerders. Het gladheidbestrijdingsplan dat voor u ligt is bedoeld

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2012 / 2013

PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2012 / 2013 PLAN VAN AANPAK GLADHEIDBESTRIJDING 2012 / 2013 Dienst Stad Afdeling Openbare Werken Team Groen en Begraafplaatsen September 2012 Plan van aanpak gladheidbestrijding 2012-2013 2 INHOUD: 1 INLEIDING...

Nadere informatie

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Terugblik winter 2014-2015 3 2. Werkgebied en wijzigingen 4 3. Werkwijze 4 4. Materieel en strooimiddel 5 5. Prioriteiten 6 6. Personele en organisatorische

Nadere informatie

Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen

Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Directie Van Mecklenburg Schwerinlaan 1 2741 CW Waddinxveen Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Inleiding Een uniforme regeling voor (wensen,

Nadere informatie

EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE GOUDA

EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE GOUDA EVALUATIE GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE GOUDA 2009-2010 Datum: 28 mei 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Gladheidbestrijdingsplan 4 2. Organisatie van de gladheidbestrijding 6 3. Communicatie 8 4. Financiën

Nadere informatie

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN GEMEENTE BORSELE

GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN GEMEENTE BORSELE GLADHEIDBESTRIJDINGSPLAN GEMEENTE BORSELE versie november 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1.1 Algemeen Uitgangspunten 2.1 Wettelijk kader 2.2 Verantwoordelijkheden 2.3 Prioriteiten 2.4 Routes 2.5 Prestatienormen

Nadere informatie

gladheids bestrijding LEPELSTRAAT Patrick

gladheids bestrijding LEPELSTRAAT Patrick gladheids bestrijding LEPELSTRAAT Page 1 of 1 gladheids bestrijding LEPELSTRAAT Patrick [p.scheepers@home.nl] Verzonden: maandag 20 december 2010 20:38 Aan: CC: Bijlagen: Stadskantoor; Raadslid Weegen,

Nadere informatie

Handboekje cliëntenvervoer Amerpoort. Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van cliënten goed te laten verlopen

Handboekje cliëntenvervoer Amerpoort. Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van cliënten goed te laten verlopen Handboekje cliëntenvervoer Amerpoort Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van cliënten goed te laten verlopen 1 Waarom dit boekje? Met ingang van 1 januari 2016 verzorgt Connexxion Taxi Services

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding voor de gemeenten Buren, Neerijnen, Tiel en Neder- Betuwe

Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding voor de gemeenten Buren, Neerijnen, Tiel en Neder- Betuwe GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Neder-Betuwe. Nr. 7637 25 januari 2016 Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2015-2016 voor de gemeenten Buren, Neerijnen, Tiel en Neder- Betuwe 1. INLEIDING De

Nadere informatie

Service Level Agreement BRONZE. Voor Business en Reseller Hosting

Service Level Agreement BRONZE. Voor Business en Reseller Hosting Service Level Agreement BRONZE Voor Business en Reseller Hosting 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Definities 3. Overeenkomst 4. Service Level Agreement BRONZE 4.1. Meldingen 4.2. Prioriteit Niveaus 4.3. Afhandeling

Nadere informatie

Verzamelen en presenteren van informatie voor gladheidbestrijding

Verzamelen en presenteren van informatie voor gladheidbestrijding Verzamelen en presenteren van informatie voor gladheidbestrijding ir. Paddy Noë februari 2012 Planning Verantwoording Strooiroutes Track and trace 2 < Aanleiding Vaak wordt gevraagd wat de verschillen

Nadere informatie

i: & :..) (E ' :i... jë : : ja :. :..:1:).:,:;ëJ'; ( ).éi. $ j jj.. Aan de Raad van de gemeente Buren De Wetering 1 4021 VZ MAURIK uw bfief van: uw

i: & :..) (E ' :i... jë : : ja :. :..:1:).:,:;ëJ'; ( ).éi. $ j jj.. Aan de Raad van de gemeente Buren De Wetering 1 4021 VZ MAURIK uw bfief van: uw i: & :..) (E ' :i.... jë : : ja :. :..:1:).:,:;ëJ'; ( ).éi. $ j jj.. Aan de Raad van de gemeente Buren De Wetering 1 421 VZ MAURIK uw bfief van: uw kenmerk: nns kenmefk: behandeld door: bjlagetn): onderwerp:

Nadere informatie

Privacy Policy. Beheer. Algemeen. Disclaimer. Welke gegevens verzamelen wij

Privacy Policy. Beheer. Algemeen. Disclaimer. Welke gegevens verzamelen wij Privacy Policy Beheer De website www.sportentrainer.nl is een onderdeel van het bedrijf Sportentrainer.nl. Het bedrijf staat geregistreerd bij de Kamer Van Koophandel onder nummer: 59939761 De adresgegevens

Nadere informatie

Onderwerp Gladheidbestrijdingsplan en evaluatie gladheidbestrijding winter

Onderwerp Gladheidbestrijdingsplan en evaluatie gladheidbestrijding winter Onderwerp Gladheidbestrijdingsplan 2010-2011 en evaluatie gladheidbestrijding winter 2009-2010. Voorgesteld besluit 1. Instemmen met de aanbevelingen uit de evaluatienotitie gladheidbestrijding winter

Nadere informatie

Productpresentatie CLEAN-ICE :

Productpresentatie CLEAN-ICE : Productpresentatie : De huidige problematiek: Vertragingen in het verkeer, ongevallen met als gevolg letsel en materiële schade. Beperkte toegankelijkheid van objecten zoals ziekenhuizen, kantoren, scholen,

Nadere informatie

BELEIDSKADER GLADHEIDBESTRIJDING

BELEIDSKADER GLADHEIDBESTRIJDING BELEIDSKADER GLADHEIDBESTRIJDING GEMEENTE AMSTERDAM 16 oktober 2012 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdstuk 1 Inleiding: de kwaliteit van de gladheidbestrijding 4 Hoofdstuk 2 Gladheidbestrijding is keuzes

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding

Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2013-2014 Oktober 2013 Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2013-2014 Pagina 2 Inhoud Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding 2013-2014 1 1 Inleiding 4 2 Organisatie en werkwijze

Nadere informatie

Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen

Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen 1 Handboekje llv 2012_Nijmegen.indd 1 20-07-12 11:33 Waarom dit boekje? Connexxion Taxi Services

Nadere informatie

Rapport vuurwerkoverlast Deventer

Rapport vuurwerkoverlast Deventer Rapport vuurwerkoverlast Deventer 2015 2016 Inhoudsopgave Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Analyse van de meldingen uit de gemeente Deventer... Fout! Bladwijzer niet

Nadere informatie

AANTALLEN EN VERSPREIDINGSGEBIED VAN UW FOLDERS

AANTALLEN EN VERSPREIDINGSGEBIED VAN UW FOLDERS AANTALLEN EN VERSPREIDINGSGEBIED VAN UW FOLDERS Postcode Provincie Gemeente Plaats Wijk Aantal 3841 Gelderland Harderwijk Harderwijk Centrum/Friese Gracht/Zeebuurt 2.563 3842 Gelderland Harderwijk Harderwijk

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Met aangepast vervoer naar school

Gemeente Amsterdam. Met aangepast vervoer naar school Gemeente Amsterdam Met aangepast vervoer naar school Inhoudsopgave 3 4 5 6 Aangepast vervoer voor Amsterdamse leerlingen Voorwaarden Op tijd aanvragen De dagelijkse praktijk Wijzigingen in adres en dagen

Nadere informatie

Privacy Policy. Beheer. Algemeen. Disclaimer. Welke gegevens verzamelen wij

Privacy Policy. Beheer. Algemeen. Disclaimer. Welke gegevens verzamelen wij Privacy Policy Beheer De website www.sportentrainer.nl is een onderdeel van het bedrijf Sportentrainer.nl. Het bedrijf staat geregistreerd bij de Kamer Van Koophandel onder nummer: 59939761 De adresgegevens

Nadere informatie

Evaluatie strooiseizoen winter 2014/2015

Evaluatie strooiseizoen winter 2014/2015 Evaluatie strooiseizoen winter 2014/2015 Inleiding Als wegbeheerder heeft de gemeente de plicht om alles te doen en niets na te laten om, zover het binnen haar vermogen ligt de gladheid zo effectief mogelijk

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie voor mensen met facioscapulohumerale spierdystrofie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie voor mensen met facioscapulohumerale spierdystrofie 18+ jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie voor mensen met facioscapulohumerale spierdystrofie Geachte mevrouw, meneer, Wij willen u vragen deel te nemen aan de landelijke, een unieke

Nadere informatie

GEMEENTE GULPEN-WITTEM. Gladheidsbestrijdingsplan

GEMEENTE GULPEN-WITTEM. Gladheidsbestrijdingsplan GEMEENTE GULPEN-WITTEM Gladheidsbestrijdingsplan 2018-2019 9 Oktober 2018 1 Uitvoering gladheidsbestrijdingsplan 2018-2019 Inleiding 3 Bereikbaarheid / beschikbaarheid 3 Organisatie 3 Signalering/melding

Nadere informatie

Burgerparticipatie in de openbare ruimte. Juni, 2014

Burgerparticipatie in de openbare ruimte. Juni, 2014 Burgerparticipatie in de openbare ruimte Juni, 2014 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : M. Hofland Telefoonnummer : 0570-693317 Mail : m.hofland@deventer.nl 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Kader

Nadere informatie

Evaluatie Gladheidbestrijding

Evaluatie Gladheidbestrijding Evaluatie Gladheidbestrijding seizoen 2014-2015 Inleiding Net als de winter van 2013-2014, was ook de winter van 2014-2015 vrij zacht. In De Bilt lag de gemiddelde temperatuur iets hoger dan het langjarig

Nadere informatie

Begeleiders en docenten registreren hun aankomst- en vertrektijd op een apart formulier, welke hetzelfde is als waar de leerlingen op registreren.

Begeleiders en docenten registreren hun aankomst- en vertrektijd op een apart formulier, welke hetzelfde is als waar de leerlingen op registreren. Uitwerking Schooltijden en registratie (aangepast 03-10-2017) Schooltijden De school is open vanaf 8:30 uur en sluit om 16.00 uur. De leerling is vrij om te bepalen hoe laat hij/zij begint, met dien verstande

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder 16+ jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder Geachte lezer, Wij willen u vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD

Nadere informatie

Het Afhaalpunt Poliklinische Apotheek locatie Alkmaar.

Het Afhaalpunt Poliklinische Apotheek locatie Alkmaar. Het Afhaalpunt Poliklinische Apotheek locatie Alkmaar www.nwz.nl Het Afhaalpunt is een zelfbedienings afhaalsysteem waarmee uw geneesmiddelen veilig en eenvoudig door uzelf kunnen worden afgehaald, zonder

Nadere informatie

Wijkaanpak. bekendheid, betrokkenheid en communicatie

Wijkaanpak. bekendheid, betrokkenheid en communicatie Afdeling Onderzoek & Statistiek Gemeente Deventer Karen Teunissen April 2006 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Bekendheid en betrokkenheid 4 Samenvatting 8 Hoofdstuk 2 Communicatie 9 Samenvatting 12

Nadere informatie

Economische (kern-) gegevens Deventer Augustus 2015

Economische (kern-) gegevens Deventer Augustus 2015 Economische (kern-) gegevens Deventer Augustus 2015 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : John Stam Telefoonnummer : (0570) 693298 Mail : gj.stam@deventer.nl 2 INHOUD Inleiding 4 1 Enkele algemene

Nadere informatie

Reglement speel- en sneeuwstraten

Reglement speel- en sneeuwstraten Reglement speel- en sneeuwstraten REGLEMENT SPEEL- EN SNEEUWSTRATEN HOOFDSTUK 1. WETTELIJKE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Algemeen De wetgeving betreffende speelstraten, zoals opgenomen in het Ministerieel

Nadere informatie

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN 1. Ben ik verplicht om afval te scheiden? Het is aan u of u uw afval wilt scheiden of niet. Wij stimuleren het als gemeente uiteraard wel,

Nadere informatie

Parkeermonitor binnenstad Deventer 2012 Methodiek en leeswijzer tabellenpakket

Parkeermonitor binnenstad Deventer 2012 Methodiek en leeswijzer tabellenpakket Parkeermonitor binnenstad Deventer 2012 Methodiek en leeswijzer tabellenpakket Juni 2012 Uitgave Naam Mail : Team Kennis en Verkenning : Margreet Nuus en Remmelt Bos : mg.nuus@deventer.nl Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen

Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen De Kempen Handboekje leerlingenvervoer Regels en wetenswaardigheden om het vervoer van leerlingen goed te laten verlopen 1 Waarom dit boekje? De gemeente is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering

Nadere informatie

Protocol Aanplant Bomen

Protocol Aanplant Bomen Protocol Aanplant Bomen Versie 01 April 2014 1 Inhoud Hoofdstuk pagina 1. Inleiding 3 2. Rollen 4 3. Aanplant stappen 4 a. Keuren van de groeiplaats b. Kopen en keuren van bomen c. Aanplanten van bomen

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder 16+ jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder Geachte mevrouw, meneer, Wij willen u vragen deel te nemen aan de landelijke

Nadere informatie

Aanname, behandeling en afgifte semen t.b.v. IUI versie 8 15 april 2014

Aanname, behandeling en afgifte semen t.b.v. IUI versie 8 15 april 2014 Procedure Aanname, behandeling en afgifte semen t.b.v. IUI versie 8 15 april 2014 wijziging t.a.v. versie 7 algemeen 6 enkele tekstuele aanpassingen aangepast: literatuurlijst 22-5-2014 Provisorische wijziging

Nadere informatie

Service Level Agreement Basic. Magento Basic en Business Basic ixl Hosting B.V.

Service Level Agreement Basic. Magento Basic en Business Basic ixl Hosting B.V. Service Level Agreement Basic Magento Basic en Business Basic ixl Hosting B.V. Inhoudsopgave 1 Inleiding Blz. 3 2 Definities Blz. 3 3 Overeenkomst Blz. 4 4 Service levels / ondersteuning Blz. 4 4.1 Meldingen

Nadere informatie