Gewijzigde voorstellenbrief betreffende de onderhandelingen voor de Grafimedia-cao

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gewijzigde voorstellenbrief betreffende de onderhandelingen voor de Grafimedia-cao"

Transcriptie

1 Gewijzigde voorstellenbrief betreffende de onderhandelingen voor de Grafimedia-cao Met deze (opnieuw) gewijzigde voorstellenbrief brengen wij het volgende onder uw aandacht: Hernieuwd inzicht heeft er toe geleid dat de leden van FNV Kiem niet langer achter de invoering van de zgn. comfortabele arbeidsovereenkomst in de gehele bedrijfstak kunnen staan. Voor de leden van FNV Kiem is wel bespreekbaar dat deze arbeidsovereenkomst, onder nader vast te stellen voorwaarden, bij wijze van proef van toepassing wordt voor de werknemers bij ZSO- bedrijven. Voor CNV Media en de Unie geldt m.b.t. invoering van de nieuwe ( comfortabele ) cao het volgende: in relatie tot de invoer van de comfortabele arbeidsovereenkomst is met de leden van de Begeleidingscommissie afgesproken dat van de huidige (individuele) arbeidsvoorwaarden een foto wordt gemaakt. Daar waar door invoering van de comfortabele arbeidsovereenkomst werknemers worden benadeeld, dient op basis van die foto het arbeidsvoorwaardenpakket te worden hersteld. Ondanks het feit dat de oorspronkelijke tekst van de comfortabele arbeidsovereenkomst wordt aangepast door het ontbreken van o.m. de IKB toepassing kan invoering van de comfortabele nog steeds leiden tot benadeling in arbeidsvoorwaarden van de individuele werknemer. De vakorganisaties hechten er daarom aan dat deze afspraak over behoud van arbeidsvoorwaarden in relatie tot de tekst van de comfortabele ongewijzigd blijft. De invoering van de nieuwe cao dient verder ondersteunt te worden door een promotie-/ communicatiecampagne. De Begeleidingscommissie heeft daartoe al stappen gezet omdat de leden van de commissie vinden dat de uitleg van de nieuwe cao (qua opzet, tekst en inhoud) aandacht behoeft, zowel aan werkgevers- als werknemerszijde. Voorstellen: Looptijd: Wij stellen een looptijd voor van 1 augustus 2013 tot 1 augustus V.w.b. CNV- Dienstenbond en de Unie: Het moment van ingang van de comfortabele wordt op 1 juni 2015 gesteld. Tot aan die datum loopt het promotie- /communicatietraject. Loonsverhoging: Wij wensen een loonsverhoging gedurende de bovengenoemde looptijd van: 2,5% per ,5% per ,5% per

2 Om de arbeidskostenneutraliteit voor het jaar 2014 zoveel mogelijk tegemoet te komen zijn wij bereid naar huidige cao-afspraken te kijken, welke op basis van (aanvaardbare) wijzigingen kunnen leiden tot een structurele inkomensverbetering van werknemers. Te denken valt aan wijziging van de regeling van loondoorbetaling bij ziekte, vaststelling loonbegrip in relatie tot pensioen, tijd in plaats van geld e.d. Reiskosten: In het verleden heeft er in de cao ooit nog een regeling voor reiskosten gestaan. Die regeling is verwijderd, echter we constateren dat mensen door de helaas zeer vele reorganisaties en faillissementen in hun te declareren reiskosten worden benadeeld. Na bemiddeling door C3 wordt men nl. steeds vaker geconfronteerd met grotere reisafstanden. Het is de vakorganisaties bekend dat de fiscus bij de jaaropgave mogelijkheden biedt voor een (minimale) vergoeding. Wij willen in de nieuwe cao afspraken maken die recht doen aan dit voor werknemers steeds groter wordende probleem. Inzetbaarheid: De vakorganisaties hechten veel waarde aan inspanningen om veilig en gezond te kunnen blijven werken. Het onderzoek/-project over gebruikmaking van oplosmiddelen in de sector is afgerond en we willen zo spoedig mogelijk starten met een communicatietraject over veilig gebruik van oplosmiddelen in het productieproces. Duurzame inzetbaarheid veronderstelt ook het vinden van een goede balans in arbeidstijden. De vakorganisaties streven naar een optimale mix van flexibiliteit en zeggenschap op een zo laag mogelijk niveau. Werknemers moeten meer zeggenschap krijgen over hun werktijden waardoor er meer ruimte ontstaat voor vrije tijd naar eigen keuze. Natuurlijk voorziet de comfortabele daar in enige mate in maar ook zelfroostering dient te worden bevorderd. Wajong en arbeidsmarkt: In het sociaal akkoord dat kabinet, vakbonden en werkgeversorganisaties in april 2013 sloten is onder meer opgenomen dat sociaal partners in cao s afspraken maken om arbeidsongeschikte jongeren stage- en arbeidsplaatsen te bieden. Wij willen daarom streven naar een substantiële vergroting van de instroom van Wajongers in de grafimedia sector. Het werken met Wajongers gaat soms gepaard met vooroordelen. Wij stellen daarom voor een project te starten waarbij onderzocht wordt op welke wijze de doelgroep het beste bij de bedrijven kan worden ingezet. Issues die daarbij aan de orde komen zijn o.a. voorlichting en de mogelijkheden van jobcarving, proefplaatsingen en loondispensatie.

3 Mantelzorg: De vakorganisaties willen in de Grafimedia cao een protocol Mantelzorg opnemen. In dit protocol dienen onder andere de volgende aandachtspunten en afspraken te worden opgenomen: -Mantelzorg dient als gespreksonderwerp te worden opgenomen in functioneringsgesprekken -Bestaande verlofregelingen worden onder de aandacht gebracht. -Mogelijkheid van flexibele aanvangs- en eindtijden van het werk -Mogelijkheid van thuiswerken -Aanwijzing van een aanspreekpunt voor mantelzorg binnen de organisatie. Indien gewenst kan CNV Media een voorbeeld protocol aanleveren. Wij stellen voor op branche-niveau afspraken te maken met een werk-zorg bureau. Dit bureau kan zowel werkgever als werknemer met mantelzorgtaken ondersteunen bij concrete vragen op het terrein van werk en mantelzorg. Collectieve vakantie(dagen): In de cao (art lid 4 en 5) wordt de mogelijkheid gegeven tot invulling van een collectieve vakantie en/of maximaal 3 dagen vast te stellen collectieve vrije dagen. De vakorganisaties vinden dit niet passend in de geest van een cao waarin partijen ervan uitgaan dat besluitvorming over dit soort onderwerpen door werkgever en werknemer samen gedaan moet worden. Wij stellen voor dit artikel te schrappen regeling: Wij stellen voor de huidige regeling als vermeld in artikel 2.4 van de huidige cao (werktijdvermindering oudere werknemers) uit te breiden. Bekostiging hiervan kan o.a. door gebruik van het geld wat als gevolg van de opheffing van de VUT beschikbaar komt. Het geeft de werknemer van 60 jaar en ouder de mogelijkheid zijn werk af te bouwen en bovendien biedt het mogelijkheden voor instroom van nieuwe (jongere) werknemers. Daarnaast willen vakorganisaties deze regeling ook openstellen voor werknemers die een opleiding volgen, gedeeltelijk zwanger/ouderschapsverlof willen opnemen en mantelzorg. Scholing: Voor wat betreft FNV KIEM: De huidige cao kent afspraken rondom een individueel scholingsbudget, zijnde 0,5% van de totale loonsom van het betreffende bedrijf. Deze afspraak is in 2010 tot stand gekomen. Tot op heden echter heeft deze afspraak in de praktijk nog niet het door vakorganisaties gewenste effect gehad. Leden blijken in de praktijk hierover vaak lastige discussies te moeten voeren met hun werkgever waarbij afspraken door de werkgever niet altijd worden nagekomen. We stellen voor om dit individuele scholingsbudget jaarlijks aan het begin van het jaar ter beschikking te stellen aan de werknemer op zijn individuele budget. Blijkt dat de werknemer dit deel van zijn budget aan het eind van het jaar niet of maar ten dele heeft gebruikt, dan zal de werknemer genoemd budget geheel of gedeeltelijk terugstorten naar zijn werkgever. Vanzelfsprekend dient de werknemer bewijsvoering te overleggen dat hij/zij daadwerkelijk de scholing heeft genoten.

4 Voor wat betreft: CNV Media en de Unie: Deze bonden kunnen instemmen met hetgeen over scholing voor de comfortabele arbeidsovereenkomst is afgesproken in de Begeleidingscommissie. Dit betekent dat er sprake is van 100% vergoeding door de werkgever bij functiegerelateerde opleidingen en 50% vergoeding bij arbeidsmarktgerelateerde opleidingen. Naleving cao: De vakorganisaties stellen voor dat alle uitzendkrachten, werkend in een bedrijf waar de cao Grafimedia van kracht is, vanaf de eerste werkdag de Grafimedia-cao en de eventuele bedrijfseigen regelingen ook voor deze medewerkers van toepassing is. Sociaal akkoord: Vakorganisaties beseffen dat de uitwerking van het in 2013 gesloten sociaal akkoord met de werkgevers verenigd in VNO-NCW nog op zich laat wachten. Desalniettemin wensen wij afspraken te maken met werkgevers over de reparatie van het zgn. derde WW jaar. Aanvullend voorstel door FNV Kiem: Formulering vakbondswerk: In de nieuwe cao wordt in art.7.3 alleen gerept over "kaderlid", terwijl FNVKIEM ook te maken heeft met vertrouwenspersonen. FNV Kiem stelt voor genoemd artikel ook van toepassing te verklaren voor zgn. vertrouwenspersonen. Aanvullend voorstel door CNV Media: Internationale Collegialiteit: CNV Internationaal faciliteert internationale collegialiteit door in samenspraak met deze sector- voor passende projecten te zorgen. Bij die projecten gaat het bijvoorbeeld om verbetering van de veiligheid en gezondheid op de werkvloer, meer hygiëne en geldbeheerprojecten voor werknemers, training in arbeidsrechten maar ook werkgelegenheidsprojecten voor jongeren. CNV Media verzoekt de werkgevers in de grafische industrie een budget vast te stellen om daarvan een nader overeen te komen project te financieren. U kunt dit ook lezen als het verzoek voor een bijdrage in natura, bijvoorbeeld door levering van een machine ten behoeve van grafische werkzaamheden. De vakorganisaties behouden zich het recht voor met nieuwe of aanvullende voorstellen te komen, voorstellen te wijzigen of in te trekken.

5

FME-CWM T.a.v. de heer P. Bongaerts Postbus 190 2700 AD ZOETERMEER. Geachte heer Bongaerts,

FME-CWM T.a.v. de heer P. Bongaerts Postbus 190 2700 AD ZOETERMEER. Geachte heer Bongaerts, FME-CWM T.a.v. de heer P. Bongaerts Postbus 190 2700 AD ZOETERMEER Datum: 13 mei 2015 Ons kenmerk: WtW/wvs/00030864 Onderwerp: Afwijzing eindbod Geachte heer Bongaerts, In het vierde overleg over de nieuwe

Nadere informatie

De eerste cao voor postverspreiders. Informatie over de overeenkomst van opdracht en de arbeidsovereenkomst

De eerste cao voor postverspreiders. Informatie over de overeenkomst van opdracht en de arbeidsovereenkomst De eerste cao voor postverspreiders Informatie over de overeenkomst van opdracht en de arbeidsovereenkomst Liberalisering en cao Op 1 april 2009 is de postmarkt geliberaliseerd. Een van de voorwaarden

Nadere informatie

DSM Nederland t.a.v. de directie mevrouw E. Kuppens en de heer A. Nicolai Postbus 43 6130 AA SITTARD. 12 november 2014 0495 433187

DSM Nederland t.a.v. de directie mevrouw E. Kuppens en de heer A. Nicolai Postbus 43 6130 AA SITTARD. 12 november 2014 0495 433187 Postadres Postbus 10250, 6000 GG Weert DSM Nederland t.a.v. de directie mevrouw E. Kuppens en de heer A. Nicolai Postbus 43 6130 AA SITTARD Industrie T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 66 30 000 www.fnvbondgenoten.nl

Nadere informatie

I. ONDERHANDELINGSRESULTAAT M.B.T. DE ALGEMENE CAO S IN DE SECTOR UITGEVERIJBEDRIJF

I. ONDERHANDELINGSRESULTAAT M.B.T. DE ALGEMENE CAO S IN DE SECTOR UITGEVERIJBEDRIJF I. ONDERHANDELINGSRESULTAAT M.B.T. DE ALGEMENE CAO S IN DE SECTOR UITGEVERIJBEDRIJF Op 3 oktober 2014 hebben de onderhandelingsdelegaties van de Werkgeversvereniging Uitgeverijbedrijf (WU) en van FNV-KIEM,

Nadere informatie

Werktijdvermindering in de Grafimedia cao uitleg van cao-partijen

Werktijdvermindering in de Grafimedia cao uitleg van cao-partijen 12/02/2016 Raad voor Overleg in de Grafimedia Branche ROGB Postbus 220 1180 AE AMSTELVEEN 020-5435 678 Werktijdvermindering in de Grafimedia cao uitleg van cao-partijen In de Grafimedia cao met de looptijd

Nadere informatie

Bod werkgevers Grafimedia cao - 21 juni 2018

Bod werkgevers Grafimedia cao - 21 juni 2018 Bijlage bij brief d.d. 12-07-18 aan FNV Media & Cultuur en De Unie Bod werkgevers Grafimedia cao - 21 juni 2018 LOOPTIJD De looptijd van 27 maanden, nl. van 1 april 2018 tot 1 juli 2020. LOONSVERHOGINGEN

Nadere informatie

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 De WVOI namens de onderzoekinstellingen en AC/FBZ, CNV Overheid, FNV Overheid en VAWO/CMHF, namens werknemersorganisaties, hierna te noemen partijen,

Nadere informatie

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen:

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen: Aan CAO-partijen Museum cao 2018-2020 Datum 9 januari 2019 Betreft Definitief akkoord Museum cao 2018-2020 Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO 2016-2018

Nadere informatie

Vragenlijst cao ENCI Mei 2015

Vragenlijst cao ENCI Mei 2015 Vragenlijst cao ENCI Mei 2015 Geef s.v.p. per aandachtspunt met een cijfer aan hoe je denkt over het betreffende voorstel: heel erg belangrijk : 3 punten minder belangrijk : 2 punten onbelangrijk : 1 punt

Nadere informatie

1 januari 2019 tot en met 31 december 2020

1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 Onderhandelingsresultaat 1 ten behoeve van CAO Woondiensten 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 Partijen bij de CAO Woondiensten: Aedes vereniging van woningcorporaties FNV CNV Vakmensen.nl De Unie

Nadere informatie

Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) t.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG. JvS/RT. Geachte heer Follon,

Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) t.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG. JvS/RT. Geachte heer Follon, Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) t.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG Metaal T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 26 37 715 www.fnvmetaal.nl

Nadere informatie

cbbapeldoorn@cnv.nl Geachte heer Janssen, beste Gerald,

cbbapeldoorn@cnv.nl Geachte heer Janssen, beste Gerald, APG T.a.v. De heer Gerald Janssen, directeur HR POSTADRES Postbus 193 7300 AD Apeldoorn BEZOEKADRES Ovenbouwershoek 9 7328 JH Apeldoorn TELEFOON 055 526 42 00 FAX 055 526 42 10 INTERNET www.publiekediensten.nl

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d.

Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 18 december 2013 Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market bv en FNV

Nadere informatie

Richtlijn werk en mantelzorg

Richtlijn werk en mantelzorg Raad voor overleg in de Grafimedia-branche (ROGB) Richtlijn werk en mantelzorg bij Grafimedia cao 2015-2018 1 december 2016 Richtlijn werk en mantelzorg Inleiding Medewerkers met mantelzorgtaken kunnen

Nadere informatie

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik..

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. CNV Unie ledenenquête kunststof- en rubberindustrie oktober 2015 1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. Onzin, daar hebben we vakbonden voor Ben benieuwd

Nadere informatie

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo.

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Inleiding Deze regeling (hierna te noemen: de Regeling), is bedoeld om de opvang van de sociale gevolgen te

Nadere informatie

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord Voorstellen cao Houthandel Uitwerking Sociaal Akkoord In 2013 hebben werkgevers en werknemers op centraal niveau afspraken gemaakt in het Sociaal Akkoord. De koepelorganisatie waarvan de VVNH lid is (NVG/VNO),

Nadere informatie

Eerste ideeën cao onderhandelingen Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf

Eerste ideeën cao onderhandelingen Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf Startnotitie MVT 2014-04-02 Aan kaderleden MVT en de collega s Eerste ideeën cao onderhandelingen Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf Inleiding De cao voor het Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf (MVT)

Nadere informatie

Aan de F 030 66 30 000 Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT> Tav. de heer H. van Luunen Postbus 930002 2509 AA Den Haag

Aan de F 030 66 30 000 Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT> Tav. de heer H. van Luunen Postbus 930002 2509 AA Den Haag QTEN Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Metaal T 0900 9690 (lokaal tarief) Aan de F 030 66 30 000 Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT> Tav. de heer H. van Luunen Postbus 930002 2509 AA

Nadere informatie

Leiden, 11 juni Richard van den Berg

Leiden, 11 juni Richard van den Berg Leiden, 11 juni 2013 Richard van den Berg Aanleiding Comfortabele Arbeidsovereenkomst Ontwikkelingen in de bedrijfstak en omgeving krimp, draagvlak, nieuwe diensten, diversiteit Arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen

Nadere informatie

CAO VOOR DE TECHNISCHE GROOTHANDEL

CAO VOOR DE TECHNISCHE GROOTHANDEL CAO VOOR DE TECHNISCHE GROOTHANDEL 2010-2011 TEKST VAN HET ONDERHANDELINGSRESULTAAT VAN 22 JUNI 2010 ONDERGETEKENDEN: 1. de vereniging Werkgevers Technische Groothandel, gevestigd te Den Haag; 2. de vereniging

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten 2017-2019 De Vereniging voor de Groothandel Bloemen en Planten (VGB) heeft op 15 februari 2017 met FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

De tijd na 19 maart 2015 hebben we benut om uw eindbod te bespreken met onze leden.

De tijd na 19 maart 2015 hebben we benut om uw eindbod te bespreken met onze leden. Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Per e-mail: RonFollon@fwt.nl Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) t.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG Datum Doorkiesnummer 6 mei 2015

Nadere informatie

Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus KS Zoetermeer. 26oktober Geachte heer Ceelen,

Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus KS Zoetermeer. 26oktober Geachte heer Ceelen, Postadres Postbus 9239, 1006 AE Amsterdam Transport en Logistiek Nederland t.a.v. dhr. L. Ceelen Postbus 3008 2700 KS Zoetermeer Vervoer Bezoekadres Radarweg 60 1043 NT Amsterdam T 088 368 0 368 F 020

Nadere informatie

PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019.

PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019. PROTOCOL METAALBEWERKINGSBEDRIJF 2017-2019 1. LOOPTIJD De overeengekomen cao kennen een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019. 2. INKOMEN 2.1 Per 1 augustus 2017 worden de feitelijke lonen met

Nadere informatie

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen 1 april 2009 tot en met 31 maart 2011 Tussen partijen bij de

Nadere informatie

keer beoordeeld 12 februari 2015

keer beoordeeld 12 februari 2015 0 Samenvatting door C. 919 woorden keer beoordeeld 12 februari 2015 Vak Economie Methode Economie in context Hoofdstuk 15 Markt en Welvaart Paragraaf 1 Arbeidsmarkt bestaat uit de totale vraag naar en

Nadere informatie

Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017:

Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017: BIJLAGE I Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017: 1. Collectieve Arbeidsovereenkomst en Algemeen Verbindend Verklaring Partijen komen een nieuwe cao

Nadere informatie

Arbeidsvoorwaarden bij outsourcing

Arbeidsvoorwaarden bij outsourcing Arbeidsvoorwaarden bij outsourcing Criteria & aandachtspunten Rijskadeveld 28 4231 DZ Meerkerk +31 183 35 35 20 +31 6 22 201 805 www.deldenadvies.nl mail@deldenadvies.nl Algemene ontwerpeisen Teneinde

Nadere informatie

CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011

CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011 CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011 Partijen bij de CAO Kinderopvang, te weten: Maatschappelijk Ondernemers Groep, gevestigd te Utrecht De Branchevereniging Ondernemers

Nadere informatie

CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao

CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben op 3 december 2018 overeenstemming bereikt over het navolgende onderhandelingsresultaat voor de nieuwe Grafimedia

Nadere informatie

Wij streven er naar om in ieder geval een gezamenlijke inzetbrief te maken met de overige partners in het CAO-overleg.

Wij streven er naar om in ieder geval een gezamenlijke inzetbrief te maken met de overige partners in het CAO-overleg. S Aan de werkende leden werkzaam bij de Gemeenten 070-416 06 90 INTERNET www.mijnvakbond.nl E-MAIL denhaag@cnvpubliekezaak.nl AFDELING PLAATS ONS KENMERK Gemeenten Den Haag Coll.0170/JS/DD DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

.LMNHQYHUJHOLMN&$2YRRUVWHOOHQ07%

.LMNHQYHUJHOLMN&$2YRRUVWHOOHQ07% .LMNHQYHUJHOLMN&$2YRRUVWHOOHQ07% )19%RQGJHQRWHQ &19 'H8QLH :HUNJHYHUV 2,5% per 1/4/2003 + EUR 275,- eenmalig + verhoging minimum vakantietoeslag met 2,5% Loon 2,5% per 1/4/2003 + EUR 325,- eenmalig + verhogen

Nadere informatie

Voorstel 3: Vergoedingen. CNV Vakmensen stelt voor om alle vergoedingen in de cao te verhogen met 2,5%.

Voorstel 3: Vergoedingen. CNV Vakmensen stelt voor om alle vergoedingen in de cao te verhogen met 2,5%. Wijzigingsvoorstellen CNV Vakmensen voor de cao Woondiensten 2017 Inleiding De wijzigingsvoorstellen van CNV Vakmensen voor de cao Woondiensten kwamen tot stand op basis van: - Digitale enquête onder leden

Nadere informatie

Feitelijke informatie De drie circulaires van het LOGA betreffen een uitwerking van de nieuwe CAO voor het gemeentepersoneel.

Feitelijke informatie De drie circulaires van het LOGA betreffen een uitwerking van de nieuwe CAO voor het gemeentepersoneel. Zaaknummer: 00409457 Onderwerp: wijziging CAR-UWO vanwege nieuwe CAO 2013-2015 Collegevoorstel Inleiding Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt met

Nadere informatie

Principe Akkoord wijziging en verlenging Collectieve Arbeidsovereenkomst Zeeland Refinery N.V. te Nieuwdorp

Principe Akkoord wijziging en verlenging Collectieve Arbeidsovereenkomst Zeeland Refinery N.V. te Nieuwdorp Principe Akkoord wijziging en verlenging Collectieve Arbeidsovereenkomst Zeeland Refinery N.V. te Nieuwdorp Tussen: Zeeland Refinery N.V. te Nieuwdorp als partij ter ene zijde, en FNV Bondgenoten te Utrecht,

Nadere informatie

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd /

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd / Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Jumbo Supermarkten B.V. t.a.v. mevrouw G. Kuiper Postbus 8 5460 AA VEGHEL Handel T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 6 30 000 www.fnvbondgenoten.nl Datum Doorkiesnummer..november

Nadere informatie

afs raken Loopbaan- en financiële coach

afs raken Loopbaan- en financiële coach Deflnie Akkoord cao Sweco 208-209. Looptijd De looptijd voor deze cao is van januari 208 tot en met 3 december 209. Overzicht cao afspraken met toelichting. Cultuur en Leiderschap 0 afs raken - - - ----

Nadere informatie

[ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw

[ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw [ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw Sta sterk! [ Werk In Nederland ] Er zijn verschillende manieren waarop je in Nederland kan werken. Je kunt tijdelijk in Nederland werken voor een Poolse werkgever.

Nadere informatie

Flexibel werken in de uitzendbranche

Flexibel werken in de uitzendbranche Flexibel werken in de uitzendbranche Door slimmer om te gaan met roosters en werktijden zijn werk en privé beter te combineren, wordt de arbeidsproductiviteit hoger en zijn pieken en dalen op de werkvloer

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO VGZ. 19 december 2013

Onderhandelingsresultaat CAO VGZ. 19 december 2013 Onderhandelingsresultaat CAO VGZ 19 december 2013 Inhoudsopgave 1. Doel en Looptijd 2. Meer marktconform maken van secundaire arbeidsvoorwaarden 2a. Meer marktconform maken consignatieregeling 3. Vernieuwing

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSAKKOORD RABV

ONDERHANDELINGSAKKOORD RABV ONDERHANDELINGSAKKOORD RABV INLEIDING Op 17 december 2013 heeft Rotterdam Airport BV. met de vakorganisaties CMHF en CNV Publieke zaak een onderhandelingsakkoord bereikt voor de voortzetting van de CAO

Nadere informatie

CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015. Geachte werkgevers,

CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015. Geachte werkgevers, CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015 Geachte werkgevers, De beide werknemersorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben zich de afgelopen periode met haar leden zorgvuldig beraden om

Nadere informatie

PRINCIPEAKKOORD 4 DECEMBER 2014

PRINCIPEAKKOORD 4 DECEMBER 2014 PRINCIPEAKKOORD 4 DECEMBER 2014 Principe akkoord 4 december 2014 1 TOELICHTING Met onderstaand principeakkoord hebben partijen, naast de gebruikelijke loonparagraaf en een verlenging van het bestaande

Nadere informatie

CNV Vakmensen Voorstellen omroep cao 2017 e.v.

CNV Vakmensen Voorstellen omroep cao 2017 e.v. CNV Vakmensen Voorstellen omroep cao 2017 e.v. CNV Vakmensen gelooft in het weerbaar en wendbaar maken van werkenden op de arbeidsmarkt. Deze arbeidsmarkt verandert met de dag. Kennis is steeds sneller

Nadere informatie

CAO voorstellenbrief Royal Philips

CAO voorstellenbrief Royal Philips CAO voorstellenbrief Royal Philips Werken in een veranderende wereld Inleiding: Het zijn interessante tijden voor werknemers in de industrie. De economische crisis is voorbij en er is sprake van een voorzichtige

Nadere informatie

Arbeidsrecht in 2015

Arbeidsrecht in 2015 Arbeidsrecht in 2015 wijzigingen door Wet Werk en Zekerheid & subsidiemogelijkheden Middels deze folder willen wij u op de hoogte brengen van de wijzigingen in het arbeidsrecht die de nieuwe Wet Werk en

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

Bepaal inzet nieuwe CAO Defensie

Bepaal inzet nieuwe CAO Defensie DATUM: KENMERK: VOLGNUMMER: 14 oktober 2009 Aan de leden N68 Bepaal inzet nieuwe CAO Defensie In overleg met het Landelijk Groepsbestuur Burgerpersoneel Defensie is CNV Publieke Zaak gestart met de voorbereiding

Nadere informatie

CAO & Arbeidsvoorwaardenreglement. Twee soorten cao s

CAO & Arbeidsvoorwaardenreglement. Twee soorten cao s CAO & Arbeidsvoorwaardenreglement Een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken over arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd, bijvoorbeeld over loon, betaling

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat

Onderhandelingsresultaat Onderhandelingsresultaat Looptijd Looptijd 23 maanden (1 april 201 tot 1 maart 2016) Loon De werkelijke lonen worden als volgt verhoogd: 2,5% per 1 juni 201 2,25% per 1 april 2015 Dzame inzetbaarheid Samen

Nadere informatie

PRINCIPE AKKOORD PROTOCOL CAO

PRINCIPE AKKOORD PROTOCOL CAO PRINCIPE AKKOORD 13 maart 2014 PROTOCOL CAO Tata Steel IJmuiden BV en de aangesloten bedrijven te IJmuiden, gezamenlijk vormend de Sociale Eenheid IJmuiden (verder te noemen Tata Steel) en FNV Bondgenoten,

Nadere informatie

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom zou ik deelnemen? Wie betaalt mijn extra salaris en pensioenopbouw? Ik houd minder vrije dagen over, hoe zit dat? Nu deelnemen of later? Mag ik

Nadere informatie

CAO UITVAARTBRANCHE Onderhandelingsresultaat Afspraken d.d. 21 augustus 2014

CAO UITVAARTBRANCHE Onderhandelingsresultaat Afspraken d.d. 21 augustus 2014 CAO UITVAARTBRANCHE Onderhandelingsresultaat Afspraken d.d. 21 augustus 2014 INLEIDING Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen, NARDUS samenwerkende uitvaartorganisaties, Werkgeversvereniging

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Op 19 november 2014hebben de Directie van de GD en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe

Nadere informatie

Werkkostenregeling SKBG

Werkkostenregeling SKBG Werkveld Versie Werkkostenregeling (WKR) Personele zaken/financiële zaken Besluit Werkkostenregeling SKBG Datum instemming GMR: 20.09.2016 Datum besluit CvB: 11-10-2016 Inhoud Hoofdstuk Inhoud Pagina 1

Nadere informatie

OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN.

OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN. HANDLEIDING OVERGANGSREGELING NIEUWE BPW LEDEN OP GROND VAN ARTIKEL 2 LID 3 CAO DIERENARTSPRAKTIJKEN. LOGO S bpw cnv publieke zaak vedias abvakabo FNV datum: maart 2010 Handleiding overgangsregeling voor

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao

Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben op 3 december 2018 overeenstemming bereikt over het navolgende onderhandelingsresultaat voor de nieuwe Grafimedia cao.

Nadere informatie

PROTOCOL CAO VOOR HET PERSONEEL VAN STAF EN SERVICES VAN ALBERT HEIJN BV EN KONINKLIJKE AHOLD NV

PROTOCOL CAO VOOR HET PERSONEEL VAN STAF EN SERVICES VAN ALBERT HEIJN BV EN KONINKLIJKE AHOLD NV Conceptversie 26102005 PROTOCOL CAO VOOR HET PERSONEEL VAN STAF EN SERVICES VAN ALBERT HEIJN BV EN KONINKLIJKE AHOLD NV 2004-2007 Partijen, 1. Albert Heijn BV en Koninklijke Ahold NV, vertegenwoordigd

Nadere informatie

: aan medewerkers die 72 maanden of minder voor het behalen van hun AOW leeftijd zijn

: aan medewerkers die 72 maanden of minder voor het behalen van hun AOW leeftijd zijn CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR484003_1 1 mei 2018 Regeling Generatiepact Gemeente Bronckhorst 2018 Regeling Generatiepact Gemeente Bronckhorst 2018 Sinds 1 januari 2015 kent de Gemeente

Nadere informatie

CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013

CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013 CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013 Partijen enerzijds Baggermaatschappij Boskalis bv en Van Oord Personeels bv en anderzijds FNV Waterbouw en CNV Vakmensen, Sector Waterbouw zijn het volgende

Nadere informatie

Partijen bereiken Onderhandelingsakkoord over CAO Energie 2009-2010

Partijen bereiken Onderhandelingsakkoord over CAO Energie 2009-2010 CAO communiqué Partijen bereiken Onderhandelingsakkoord over CAO Energie 2009-2010 De Werkgeversvereniging WENb en de vakorganisaties ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en VMHP-N zijn het eens geworden over

Nadere informatie

Voorstellenbrief FWT t.b.v. de cao s Metaal en Techniek 2019 e.v.

Voorstellenbrief FWT t.b.v. de cao s Metaal en Techniek 2019 e.v. Voorstellenbrief FWT t.b.v. de cao s Metaal en Techniek 2019 e.v. Groei economie daalt flink Na groeipercentages van 2,9% in 2017 en 2,5% in 2018 is de piek van de groei achter de rug. Sterker nog, het

Nadere informatie

College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid

College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde Arbeid Brief aan de leden T.a.v. het college en de gemeenteraad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Arbeidsvoorwaarden en de sociale werkvoorziening

Nadere informatie

Rabobank Nederland Human Resources Rabobank Policies & Solutions. De Unie FNV Finance CNV Vakmensen. C maart 2016

Rabobank Nederland Human Resources Rabobank Policies & Solutions. De Unie FNV Finance CNV Vakmensen. C maart 2016 Rabobank Nederland Human Resources Rabobank Policies & Solutions Postadres UCT 0428, Postbus 17100, 3500 HG Utrecht De Unie FNV Finance CNV Vakmensen Bezoekadres Telefoon Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb)

Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) Onderhandelingsresultaat cao Netwerkbedrijven (NWb) 2018-2021 De werkgeversvereniging WENB en de vakorganisaties FNV Publiek Belang en CNV Publieke Diensten hebben op 28 november 2018 een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

WWb cao-voorstellen 2015

WWb cao-voorstellen 2015 Inleiding De huidige cao WWb 2012-2014 loopt op 31 december 2014 af en daarmee staan we aan de start van een nieuwe cao. Deze keer wordt het in meerdere opzichten een bijzonder traject. Voor ons (als werkgevers)

Nadere informatie

Generatiepact voor de branche Woondiensten

Generatiepact voor de branche Woondiensten Generatiepact voor de branche Woondiensten Kernpunten Generatiepact Het Generatiepact heeft een looptijd van drie jaar en staat open voor werknemers van 63 jaar en ouder met een arbeidscontract voor onbepaalde

Nadere informatie

onderhandelingsresultaat cao PGGM 2011

onderhandelingsresultaat cao PGGM 2011 Overwerk/inconveniënte uren Hiervoor wordt verwezen naar bijlage 1. Het Nieuwe Werken/Werken@ onderhandelingsresultaat cao PGGM 2011 Eind 2011 zal worden geëvalueerd hoe de ervaringen zijn met werken@pggm.

Nadere informatie

Resultaten cao-review cao NWb

Resultaten cao-review cao NWb Resultaten cao-review cao NWb Op 15 september 2015 is de cao-review online verschenen en een paar dagen later hadden bijna 1.200 collega s de cao-review ingevuld. Wij zijn blij dat jullie in zo n grote

Nadere informatie

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen 1 oktober 14 tot en met 31 maart Tussen partijen bij de CAO

Nadere informatie

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014?

1. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2014 tot 1 april 2016. De cao was toch (stilzwijgend) verlengd tot en met 31 december 2014? Meest gestelde vragen cao-akkoord W&MD Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de cao-teksten en de implementatie van de gemaakte afspraken. In dit document een bundeling van de meest gestelde cao-vragen

Nadere informatie

Principeakkoord Grafimedia cao

Principeakkoord Grafimedia cao Principeakkoord Grafimedia cao Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben op 17 november 2015 overeenstemming bereikt over het navolgende principeakkoord voor de nieuwe Grafimedia cao. GEMODERNISEERDE

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 12 juli ECWGO/U Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 (070) College voor Arbeidszaken

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 12 juli ECWGO/U Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 (070) College voor Arbeidszaken Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad College voor Arbeidszaken Datum 12 juli 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700542 Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Ledenraadpleging

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 12 juli ECWGO/U Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 (070) College voor Arbeidszaken

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 12 juli ECWGO/U Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 (070) College voor Arbeidszaken Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad College voor Arbeidszaken Datum 12 juli 2017 Ons kenmerk ECWGO/U201700542 Lbr: 17/039 CvA/LOGA 17/07 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 1 Onderwerp Ledenraadpleging

Nadere informatie

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud CONCE Sociaal Plan Zwanenberg PT Lichtenvoorde B.V. Inhoud 1. Inleiding 3 2. Definities 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Bruto salaris 4 3. Algemene voorwaarden en uitgangspunten 4 3.1 Overeenkomst 4 3.2 Werkingssfeer

Nadere informatie

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen

ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor werkgevers en werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen 1 april 2012 tot en met 31 juli 2013 Tussen partijen bij de

Nadere informatie

Eindbod werkgever voor cao de Volksbank 2018 t/m 2020

Eindbod werkgever voor cao de Volksbank 2018 t/m 2020 Eindbod werkgever voor cao de Volksbank 2018 t/m 2020 1. Looptijd De werkgever wil een looptijd van drie jaar overeenkomen: 1 januari 2018 t/m 31 december 2020. Daarmee sluiten de looptijden van de cao,

Nadere informatie

FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2. Beste onderhandelaars voor de cao Metalektro,

FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2. Beste onderhandelaars voor de cao Metalektro, FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2 DATUM 6 september 2018 DOORKIESNR. (+31) 79 353 1160 ONZE REF. 20180906-011 ONDERWERP Eindbod Beste onderhandelaars voor de cao Metalektro, Eén ding weet ik zeker:

Nadere informatie

Datum : 11 april 2019 Betreft : Onderhandelingsresultaat cao Timmerindustrie en cao SWT en overige cao informatie

Datum : 11 april 2019 Betreft : Onderhandelingsresultaat cao Timmerindustrie en cao SWT en overige cao informatie stichting fondsen administratie timmerindustrie Nwe. s-gravelandseweg 16 Postbus 24 1400 AA Bussum Tel. 035-694 70 38 Fax 035-694 37 94 info@stifa.nl www.stifa.nl ATTENTIE: Indien u de loonadministratie

Nadere informatie

PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN

PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN 2006-2007 Op onderhandelaarsniveau is op 9 januari 2007 tussen KNMP, FNV Bondgenoten en CNV Publieke Zaak overeenstemming bereikt over een principeakkoord betreffende een

Nadere informatie

Eindbod FME voor de CAO s in de Metalektro op 29 april 2015

Eindbod FME voor de CAO s in de Metalektro op 29 april 2015 Eindbod FME voor de CAO s in de Metalektro op 29 april 2015 De voorstellen die aanleiding geven tot wijzigingen in de CAO in de Metalektro gelden automatisch voor de CAO Hoger Personeel in de Metalektro

Nadere informatie

ProRail Directeur HR de heer R. van Hattem Postbus GA UTRECHT

ProRail Directeur HR de heer R. van Hattem Postbus GA UTRECHT Postadres Postbus 85062, 3508 AB Utrecht ProRail Directeur HR de heer R. van Hattem Postbus 2038 3500 GA UTRECHT Datum 11 maart 2019 Onderwerp Voorstellenbrief cao ProRail 2019 Geachte heer Van Hattem,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten

Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten Veel gestelde vragen en antwoorden over het Generatiepact Woondiensten In de CAO Woondiensten 2017-2018 zijn afspraken gemaakt over de invoering van het Generatiepact Woondiensten: corporatiemedewerkers

Nadere informatie

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019

CAO. collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 CAO collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinktindustrie 1 oktober 2018 t/m 30 september 2019 Bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst voor de bereide verf- en drukinkt industrie,

Nadere informatie

Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie

Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie Definitief eindbod ANKO Cao Kappers 2017-2019 INLEIDING De ANKO heeft overleg gevoerd met FNV Mooi en CNV Vakmensen over de inhoud van een nieuwe cao. De huidige cao is geëxpireerd op 30 juni 2016. Tot

Nadere informatie

Safex Certificatie Instelling

Safex Certificatie Instelling 2013 Inspectie rapport Pluimvee Safex Certificatie Instelling Naam Inspecteur Safex Certificatie Instelling 1-1-2013 1) = ernstige afwijking (major non-iteit), = afwijking (minor non-iteit), C = opmerking

Nadere informatie

Aan Directeur HR Holland Casino De heer E. Roijers Hoofdweg 640 2132 MK Hoofddorp. Per e-mail eroijers@hollandcasino.nl

Aan Directeur HR Holland Casino De heer E. Roijers Hoofdweg 640 2132 MK Hoofddorp. Per e-mail eroijers@hollandcasino.nl Vakbond ABC, Aan Directeur HR Holland Casino De heer E. Roijers Hoofdweg 640 2132 MK Hoofddorp Per e-mail eroijers@hollandcasino.nl Maastricht-Airport, 2 april 2015 Betreft: ABC Cao-voorstellenbrief 2015

Nadere informatie

Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus EC Den Haag. Utrecht, 4 april 2019

Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus EC Den Haag. Utrecht, 4 april 2019 Werkgevers Technische Groothandel t.a.v. de heer W. van Meurs Postbus 92146 2508 EC Den Haag Utrecht, 4 april 2019 Betreft: Voorstellen FNV Handel cao Technische Groothandel Geachte heer Van Meurs, beste

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord NBBU-Cao voor uitzendkrachten. 23 juli 2019

Onderhandelaarsakkoord NBBU-Cao voor uitzendkrachten. 23 juli 2019 Onderhandelaarsakkoord NBBU-Cao voor uitzendkrachten 23 juli 2019 Cao-traject NBBU-beslissing voor gelijk speelveld in de branche Onderhandeling met ABU over harmonisering Onderhandeling met vakbonden

Nadere informatie

Aan de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) T.a.v. de heer R. Follon Postbus AA DEN HAAG

Aan de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) T.a.v. de heer R. Follon Postbus AA DEN HAAG Aan de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) T.a.v. de heer R. Follon Postbus 93002 2509 AA DEN HAAG Datum Doorkiesnummer 2 maart 2017 030-2738347 Ons kenmerk Uw kenmerk JvS/RT Onderwerp Voorstellen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 706 31 januari 2018 Metaal en Techniek Goud- en Zilvernijverheid 2018/2019 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen

Nadere informatie

Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij

Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij De directie van BV Deli-HTL Tabak Maatschappij heeft een principe-akkoord over een nieuwe CAO met FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen bereikt, met daarin

Nadere informatie

De cao. Salaris, verlof, werktijden, arbeidsomstandigheden,

De cao. Salaris, verlof, werktijden, arbeidsomstandigheden, De cao Salaris, verlof, werktijden, arbeidsomstandigheden, scholing: in Nederland is het gebruikelijk dat werkgevers en werknemers hierover overleggen en afspraken maken zonder inmenging van de over heid.

Nadere informatie

Regional Jet Center B.V., gevestigd en kantoorhoudende op de luchthaven Schiphol, gemeente Haarlemmermeer: hierna te noemen RJC

Regional Jet Center B.V., gevestigd en kantoorhoudende op de luchthaven Schiphol, gemeente Haarlemmermeer: hierna te noemen RJC Principe akkoord voor afspraken omtrent duurzame inzetbaarheid Regional Jet Center B.V., gevestigd en kantoorhoudende op de luchthaven Schiphol, gemeente Haarlemmermeer: hierna te noemen RJC en De Unie,

Nadere informatie

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 1 4001517_VBZ ADDendum CAO.indd 1 19-08-14 13:32 2 4001517_VBZ

Nadere informatie

SOCIALE ZAKEN PLUIMVEE INDUSTRIE AUDITDOCUMENT BEDRIJF IN DE SECTOR. CAO voor werknemers werkzaam in de Pluimveeverwerkende Industrie 2010 2011

SOCIALE ZAKEN PLUIMVEE INDUSTRIE AUDITDOCUMENT BEDRIJF IN DE SECTOR. CAO voor werknemers werkzaam in de Pluimveeverwerkende Industrie 2010 2011 SOCILE ZKEN PLUIMVEE INDUSTRIE UDITDOCUMENT EDRIJF IN DE SECTOR CO voor werknemers werkzaam in de Pluimveeverwerkende Industrie 2010 2011 uditor : Identificatienummer : Datum audit : Naam

Nadere informatie

Overgangsprotocol regelende de plaatsing van medewerkers van de stichting Gooisch Natuurreservaat (GNR) bij de NV PWN Waterleidingbedrijf

Overgangsprotocol regelende de plaatsing van medewerkers van de stichting Gooisch Natuurreservaat (GNR) bij de NV PWN Waterleidingbedrijf BIJLAGE E bij Voorlopig Ontwerpplan 3/12/2014 Overgangsprotocol regelende de plaatsing van medewerkers van de stichting Gooisch Natuurreservaat (GNR) bij de NV PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN)

Nadere informatie

Inzet VHP2 cao-onderhandelingen. Februari 2016

Inzet VHP2 cao-onderhandelingen. Februari 2016 + Inzet VHP2 cao-onderhandelingen Februari 2016 Welzijn & Gezondheid Een gezonde levensstijl speelt een steeds grotere rol in de huidige samenleving, zowel privé als op het werk. We zien dat onze achterban

Nadere informatie