Risico-Inventarisatie en Evaluatie ( R.I.& E) Smedinghuiscomplex

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Risico-Inventarisatie en Evaluatie ( R.I.& E) Smedinghuiscomplex"

Transcriptie

1 1 ARBO PLAN VAN AANPAK 2001/ 2002 EN VERDER INLEIDING. In de vergaderingen van het Arbo Milieuzorg Team (AMT) van november 2000 is gesproken over het Jaarverslag en Plan van Aanpak inzake ARBO aangelegenheden. Afgesproken werd om over het jaar 1999 en 2000 een Jaarverslag op te stellen en voor het jaar 2001/2002 een Plan van Aanpak op te stellen met daarin onderwerpen die in dat jaar besproken en opgepakt worden. Ook de genoemde arbo zaken in het Plan van Aanpak van 2000 (memo J.R.Huisman d.d. 8/12/99-AMT 99-22) zijn hierin meegenomen. Het programma voor het jaar 2001 inzake Milieuzorg is niet in dit Plan van aanpak opgenomen maar zal apart verschijnen. Aangezien de stafafdeling DX in het najaar 2001 samengevoegd zal gaan worden met de stafafdeling FI van Directie IJsselmeergebied en formatief zal worden ondergebracht bij laatstgenoemde worden de RIZA- beleidstaken m.b.t. Arbozaken t.w. veiligheid, gezondheid en welzijn voorlopig ondergebracht bij bureau HID. ALGEMEEN. Risico-Inventarisatie en Evaluatie ( R.I.& E) Smedinghuiscomplex De oriëntatiefase van de R.I.& E. m.b.t. gebouw gebonden zaken (o.a.klimaat,verlichting, brandveiligheid, meubilair) is begin 2001 afgerond. Er is een offerte opgemaakt voor een plan van aanpak uitvoering van de R.I.& E gebouw gebonden zaken. In deze offerte staan de volgende onderwerpen genoemd die worden onderzocht in de R.I.& E: algemene voorzieningen brandveiligheid klimaatinstallatie verlichting,zonwering,lichtwering meubilair aanbevelingen genoemd in rapport arbo-beoordeling nieuwbouw RIZA d.d. 25/6/1998,nr. AAB98/1026 Op 15 maart 2001 is de opdracht verstrekt en uitvoering vindt plaats in april en mei Begeleiding wordt door de arbo-coördinatoren van RIZA en RDIJ gegeven. De resultaten zullen aan het Directieteam en Ondernemingsraad worden aangeboden. Aan de hand van de gegevens zal aan Directieteam en Ondernemingsraad gevraagd worden een prioriteitenlijst op te stellen. Actie : Arbo-coördinatoren RDIJ en RIZA, Hoofd Facilitaire Dienst,DT,OR Kosten: fl ,--/euro 7850,40 excl. BTW en excl. Uitvoeringskosten.

2 2 Risico-inventarisatie en Evaluatie per Hoofdafdeling Het begeleiden van risico-inventarisaties en evaluatie (R.I.& E.) bij de hoofdafdelingen. Hierin worden alle relevantie Arbo zaken opgenomen zoals Veiligheid, Welzijn en Gezondheid. Voor het jaar 2001/2002 is het streven om per Hoofdafdeling bij 2 (onder-) afdelingen een R.I en E uit te voeren. Actie: Arbo-coördinator, Hoofden v.d.hoofafdelingen, Kosten: fl ,--/euro 4537,80 per onderzoek, excl BTW en excl. uitvoeringskosten Bedrijfshulpverlening en veiligheid. Het organiseren van een bijeenkomst met Directieteam en Ondernemingsraad inzake evaluatie bedrijfshulpverlening, actualisatie bedrijfsnoodplan. Het organiseren van opleidingen voor BHV-ers en het organiseren van oefendagen. Minimaal 2 x per jaar een ontruimingsoefening houden. De HID RIZA en HID RDIJ hebben in een overleg met de arbo-coördinator RIZA en Hoofd BHV hun bezorgdheid over de veiligheid in het Smedinghuiscomplex uitgesproken en hebben hieraan de hoogste prioriteit gegeven. Overleg met de Brandweer Lelystad zal gecontinueerd en geintensiveerd worden. Alle acties zijn gericht op het verkrijgen van een gebruiksvergunning en het aanpassen van een aantal noodzakelijke technische zaken. Met de Ondernemingsraad RIZA zal frequenter worden overlegd inzake veiligheid en BHV- aangelegenheden. Het opstellen en uitreiken aan alle medewerkers van het Smedinghuiscomplex van een informatieformulier. Het aanbrengen op alle kamers van het Smedinghuiscomplex van een alarmbiljet. Het organiseren van een actie inzake optimalisering veiligheid verkeersruimten Smedinghuiscomplex en controle op naleving Ook bij de vestigingen in Arnhem en Dordrecht en het Maerlanthuis in Lelystad wordt op nadrukkelijk verzoek van de HID RIZA overleg en advisering inzake veiligheid en bedrijfshulpverlening in 2001 opgestart en in 2002 gecontinueerd. Dit zal worden gecoördineerd door de arbo-coördinator en Hoofd BHV. Terugmelding van bevindingen en resultaten vindt plaats aan Directie-team en Ondernemingsraad. Actie: Hoofd BHV, Arbo-coördinator RIZA, Hoofd Facilitaire Dienst.,DT,OR Kosten: p.m.(aanpassing contract dir.oost en dir.z-holland, aanpassingen gebouw Dordrecht, informatiemateriaal)

3 3 Werkplekonderzoeken en preventie Repetitive Strain Injury (RSI) De preventie van RSI-klachten heeft hoge prioriteit in 2001 en 2002 Door middel van het houden van afdelingsgewijze werkplekonderzoeken wordt een bijdrage aan preventie geleverd In 2001 en 2002 zal aan iedere Hoofafdeling gevraagd worden een planning te maken voor deze werkplekonderzoeken Deze onderzoeken worden afhankelijk van het aantal te onderzoeken werkplekken door de arbo-coördinator zelf gedaan of uitbesteed aan de arbodienst (AMG) Verder zal op individuele basis,na aanvraag bij de arbo-coördinator,onderzoeken uitgevoerd worden. Actie: (Hoofd-)afdelingshoofden, arbo-coördinator Kosten: onderzoek fl ,--/euro 11344,50 per jaar per Hoofdafdeling bij uitbesteding en fl ,--/euro 11344,50 per jaar per Hoofdafdeling voor nazorg Kantoorinnovatie Het geven van advies en deelname aan werkvergadering door arbo-coördinator. Tevens zal nog een advies inzake veiligheid aan de hand van de laatst ontvangen tekeningen i.s.m. Brandweer Lelystad opgemaakt moeten worden en aan het Hoofd van Inrichting en Herstel worden aangeboden. Overleg plegen m.b.t. het aan te schaffen meubilair. Actie: projectleider IH, Hoofd BHV, Hoofd Facilitaire Dienst, Arbo-coördinator Kosten: project (hoofdafdeling IH). Rookbeleid Gezien de urgentie en belangrijkheid die door medewerkers, Ondernemingsraad en voorzitter van het Arbo Milieuzorg Team hieraan gegeven wordt moet in de loop van 2001 en uiterlijk voor 1 juli 2002 een rookbeleid opgezet en ingevoerd moeten worden. Als eerste wordt een beleidsvoorstel voor het Smedinghuiscomplex voorbereid. Hiervoor wordt een werkgroep geformeerd met medewerkers van RDIJ en RIZA. Bestaande uit rokers, niet-rokers, leden ondernemingsraad en medewerkers facilitaire dienst. Zodra door de resultaten van de enquete een aantal zaken duidelijker geworden zijn kan een beleidsvoorstel voorbereid worden.(voorjaar 2002) Ook technische (on-)mogelijkheden worden in deze periode nader geinventariseerd. Actie: werkgroep rookbeleid, arbo-coördinator, Hoofd Facilitaire dienst. Kosten: p.m.(technische aanpassingen, voorlichtingsmateriaal, trainingen)

4 4 Legionella Preventie. In 2001 moeten er in alle RIZA vestigingen risico-analyses opgemaakt zijn m.b.t. Legionella-bacterie. In overleg met afdelingshoofden en gebouwbeheerders moet nagegaan worden wie per vestiging/gebouw verantwoordelijk is en aansluitend moet er opdracht gegeven worden voor het maken van risico-analyses en het- indien nodig - opstellen van een beheersplan Actie: Arbo-coördinator, Hoofd Fac.dienst, gebouwbeheerders, afd.hoofden. Kosten: p.m. afhankelijk van situatie ( verantwoordelijke en analyse) Arbo Milieuzorg Team Het AMT is eind 2000 opnieuw opgestart. Voor het jaar 2001 is 5 x een vergadering gepland Het is niet uit te sluiten dat voor een speciaal onderwerp een extra vergadering gepland zal worden. Onderwerpen die in het AMT aan de orde komen hebben betrekking op algemene Arbo- en Milieuzorgzaken zoals veiligheid/bedrijfsnoodplan, werkdruk, risicoinventarisatie, rookbeleid, advisering/begeleiding bij opzetten en implementatie (facilitaire-) milieuzorgsysteem. Er zal een voorstel aan DT worden voorgelegd over splitsing in een Arbo Team en een Milieuzorg Team. Deze teams zullen in 2002 minimaal 1 x per kwartaal bijeen komen. Actie: leden AMT. Kosten: p.m. Ziekteverzuimbeleid Het geven van informatie inzake (langdurig) verzuim aan afdelingshoofden en medewerkers Het opstellen en bekend maken van gedragregels/protocol omtrent ziekteverzuim. Duidelijke begeleiding bij reintegratie door afdelingshoofd en ondersteuning door bedrijfsarts,verpleegkundige, personeelsconsulent. Sociaal Medisch Team, en Arbocoördinator en aanpassing als gevolg van veranderende wet- en regelgeving Bespreken van reorganiseren van samenstelling en frequentie van Sociaal Medisch Team. Aanpassen van het AMG contract. Actie: afdelingshoofden, P.en O, Arbo-coördinator, leden SMT Kosten: p.m.(verhoging dienstverlening AMG/contract,)

5 5 Werkdruk Zoals uit het Sociaal Jaarverslag RIZA blijkt wordt er een stijging van het ziekteverzuim geconstateerd. Een relatie met de hoge werkdruk wordt niet uitgesloten. Door het Hoofdkantoor van de Waterstaat wordt extra aandacht voor dit item gevraagd. Dit gebeurt naar aanleiding van hetgeen is afgesproken in een Arbo-convenant sector Rijk tussen de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk Relaties, de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel In de convenant staat dat elk Ministerie een plan gaat uitvoeren voor verbetering van het eigen Arbo- en verzuimbeleid. Departementen kunnen daarnaast instrumenten ontwikkelen voor aanpak van werkdruk en RSI en hiervoor een financiële bijdrage krijgen. De intentie is om de werkdruk in de sector Rijk te kunnen beheersen en de intentie van deze taakstelling is dat ultimo 2003 in alle dienstonderdelen dit daadwerkelijk zo is of dat er een gezamenlijke aanpak is overeengekomen tussen bestuurder (HID) en medezeggenschap(or) Het Hoofdkantoor heeft een vragenformulier naar alle diensteenheden gestuurd voor een nulmeting. De eindmeting zal in het vierde kwartaal van 2003 plaatsvinden. Jaarlijks wordt de voortgang bijgehouden. Bij het RIZA worden ontwikkelgesprekken gehouden door afdelingshoofden en wordt door een ontwikkelcentrum begeleiding gegeven. Voorzetting in 2002 en verder is noodzakelijk Er worden competentieprofielen voor functies opgesteld. Deze geven meer duidelijkheid over de eisen die vanuit de organisatie m.b.t. gedrag en vaardigheden worden gesteld. Het pilot-werkdrukonderzoek, zoals dat in 2000 door het AMG is uitgevoerd, is positief ontvangen wordt bij twee andere afdelingen voortgezet en begeleid door P.en O. Het uitvoeren van de adviezen uit de onderzoeken weerbaarheid en stijl leidinggeven uitgevoerd door stagiaires bij afdeling P.en O. Actie:afdelingshoofden, P.en O., bedrijfsarts, Arbo-coördinator. Kosten: p.m. (onderzoeken werkdruk, aanpassing AMG/contract)

6 6 Preventie ongewenste omgangsvormen. Departementaal worden acties ondernomen tot het opzetten van beleid tegen ongewenste omgangsvormen. Ook in de Arbowet is dit vastgelegd.. Bij het RIZA moet de discussie opgestart worden en een beleidsnotitie opgesteld worden. Actie: Arbo-coördinator, DT.OR,afd.hoofden,medewerkers RIZA Uitvoering; 2002 e.v. Kosten:fl.5000,--/euro 2268,90 (voorlichtingsmateriaal, beschikbaar stellen faciliteiten vertrouwenspersoon). Fitness Continueren in Lelystad en Arnhem Naar aanleiding van een verzoek van medewerkers van WST realiseren van fitness in Dordrecht. Actie: P.en O. Kosten: onbekend (afd. Personeel en Organisatie) VESTIGINGEN ARNHEM EN DORDRECHT Er is begin 2001 door afdelingshoofd van WSR en WST vragen gesteld over de inrichting van de werkplekken en de huisvesting. De afdeling WSR wordt als eerste aangemeld om via het centrale onderzoek bij WS een werkplekonderzoek uit te voeren. Tevens is op verzoek van de HID RIZA in overleg met directie Oost een overleg gestart inzake veiligheid van de medewerkers van WSR. Dit overleg wordt in 2002 en verder gecontinueerd. De arbo-coördinator en Hoofd BHV zijn tweemaal per jaar bij het werkoverleg WSR aanwezig. Op verzoek van hoofd WST zal in overleg met de huisvestingscommissie een verzoek aan het AMG worden gedaan om een risico-inventarisatie gebouw gebonden zaken te doen. Tevens zal op verzoek van de HID RIZA zaken m.b.t. veiligheid van de medewerkers van WST in het overleg besproken worden. Actie: hoofden WSC en WST, Arbo-coördinator, Hoofd BHV Kosten: p.m.(werkplekonderzoeken, risico-inventarisaties, aanpassingen i.v.m. veiligheid, evt.aanpassing huisvestingscontract met Dir. Oost en dir.z-holland) MEETSTION LOBITH/BIMMEN

7 7 Op verzoek van de duitse en nederlandse medewerkers die in dit pand hun werkzaamheden verrichten zal aan de Arbo Management Groep opdracht gegeven tot het houden van een Risico Inventarisatie en Evaluatie(R.I.& E.) m.b.t. gebouw gebonden zaken (o.a. verlichting, klimaat, veiligheid e.d.) Naar aanleiding van de adviezen zal uitvoering in 2001 en 2002 plaatsvinden. Officiële opening van het kantoorpand in Bimmen is begin najaar Actie: Hoofd IMM, Arbo-coördinator, Hoofd BHV Kosten:ong. fl ,-- /euro 4084,02 voor R.I.& E., uitvoering adviezen project Hoofdafd.IM. Meetstation EIJSDEN Er zal door de arbo-coördinator en Hoofd BHV een bezoek gebracht worden aan het meetstation Tevens zal er overleg plaatsvinden over het aanpassen van het koelsysteem naar aanleiding van het gehouden microbiologisch onderzoek. Actie: Hoofd IMM, Arbo-coördinator, Hoofd BHV Kosten:p.m project hoofdafdeling IM

JAARVERSLAG ARBO EN INTERNE MILIEUZORG OVER 1999 EN 2000

JAARVERSLAG ARBO EN INTERNE MILIEUZORG OVER 1999 EN 2000 1 JAARVERSLAG ARBO EN INTERNE MILIEUZORG OVER 1999 EN 2000 INLEIDING. De belangrijkste ontwikkelingen m.b.t Arbo en Milieuzorgzaken van de afgelopen twee jaren zijn in dit verslag weergegeven. Door omstandigheden

Nadere informatie

Jaarplan Arbo en Interne milieuzorg werkdocument X

Jaarplan Arbo en Interne milieuzorg werkdocument X Jaarplan Arbo en Interne milieuzorg 998 werkdocument 98.37X Inhoudsopgave Pagina. Algemeen (alle RIZA-vestigingen) 3. Het Inspectie Plus Pakket (IPP) 3. Instructie, Voorlichting en Onderricht. 3.3 Laboratoria

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat

Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat Ri ksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling RIZA In dit werkdocument wordt de visie van de auteur(s)

Nadere informatie

RSI beleid NIKHEF RSI beleid NIKHEF

RSI beleid NIKHEF RSI beleid NIKHEF Arbocatalogus Nikhef Nummer RSI0004V1SVM Versie 1 Bestandsnaam: Arbo-management Occupational Health & Safety RSI beleid NIKHEF RSI beleid NIKHEF blz. 2 t/m 6 Inleiding blz. 2 Beschrijving problematiek

Nadere informatie

Vraag 1: De samenwerkingsvorm/overlegvorm inzake het arbobeleid tussen de directie en het personeel

Vraag 1: De samenwerkingsvorm/overlegvorm inzake het arbobeleid tussen de directie en het personeel Bijlage 3. Arbojaarverslag 2007, artikel 10 van de Arbowet Vraag 1: De samenwerkingsvorm/overlegvorm inzake het arbobeleid tussen de directie en het personeel De samenwerkings- c.q. overlegvorm tussen

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN 2012

ARBOBELEIDSPLAN 2012 ARBOBELEIDSPLAN 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Organisatie en Verantwoordelijkheden... 4 2.1 Organogram... 4 2.2 Verantwoordelijkheden... 5 2.2.1... 5 2.2.2 Preventiemedewerkers... 5 2.2.3 Direct

Nadere informatie

Arbo jaarverslag 2012 & Arbo jaarplanning 2013

Arbo jaarverslag 2012 & Arbo jaarplanning 2013 Arbo jaarverslag 2012 & Arbo jaarplanning 2013 Arbo jaarverslag 2012 & Arbo jaarplanning 2013 Ronald Govers Mei 2013 Vastgesteld directie d.d. 4 juni 2013 2 Arbo jaarverslag 2012 Index 1. Inleiding blz.

Nadere informatie

Plan van Aanpak Ziekteverzuim DCO 2003. 3 februari 2003

Plan van Aanpak Ziekteverzuim DCO 2003. 3 februari 2003 abcdefgh Plan van Aanpak Ziekteverzuim DCO 2003 3 februari 2003 Inhoudsopgave........................................................................................ 1. Inleiding 3 2. Evaluatie Plan van

Nadere informatie

Met Arbo West meer aanwezig

Met Arbo West meer aanwezig Productinformatie Met Arbo West meer aanwezig benut uw mogelijkheden Ons product We onderscheiden ons door vakmensen aan uw bedrijf te koppelen en niet een aansluitcontract. We willen het verlengstuk zijn

Nadere informatie

Arbo Jaarverslag 2013 & Arbo Jaarplanning 2014

Arbo Jaarverslag 2013 & Arbo Jaarplanning 2014 Arbo Jaarverslag 2013 & Arbo Jaarplanning 2014 R. Govers Spaarnelanden nv Arbo jaarverslag 2013 & Arbo Jaarplanning 2014 Datum Mei 2014 Revisie Opdrachtgever Directie Spaarnelanden nv Samenstelling en

Nadere informatie

MeetUp Verzuim. Draag bij aan de aanpak van verzuim! INZICHTEN & AANPAK! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN

MeetUp Verzuim. Draag bij aan de aanpak van verzuim! INZICHTEN & AANPAK! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN MeetUp Verzuim INZICHTEN & AANPAK! Draag bij aan de aanpak van verzuim! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN Inleiding Het (langdurig) verzuim in de VVT stijgt de laatste paar jaar gestaag. De sociale partners

Nadere informatie

Arbo-/preventieplan FM-team bedrijf ABC 2006-2011

Arbo-/preventieplan FM-team bedrijf ABC 2006-2011 Arbo-/preventieplan FM-team bedrijf ABC 2006-2011 Onderwerp/Doelstelling 1 Ziekteverzuim Ziekteverzuimpercentage is 5,5% en meldingsfrequentie naar landelijk gemiddelde Activiteit/ maatregel Uitvoeren

Nadere informatie

Rol van de OR en VGWM-commissie Actualiteitencollege Wijziging Arbowet 24 maart 2017

Rol van de OR en VGWM-commissie Actualiteitencollege Wijziging Arbowet 24 maart 2017 Rol van de OR en VGWM-commissie Actualiteitencollege Wijziging Arbowet 24 maart 2017 Taak OR WOR Artikel 28 Verbetering arbeidsomstandigheden Bevorderen, stimuleren Naleving voorschriften Veiligheid Gezondheid

Nadere informatie

Arbowet, beleid & arbeidsomstandigheden

Arbowet, beleid & arbeidsomstandigheden Syllabus Arbowet, beleid & arbeidsomstandigheden Verzuimpreventie, veilig werken en een integrale aanpak U lapt de regels van de Arbowet natuurlijk niet aan uw laars. Maar kent u al uw arboverantwoordelijkheden?

Nadere informatie

Branchetoetsdocument: Arbo en veiligheid

Branchetoetsdocument: Arbo en veiligheid pagina van 5 Branchetoetsdocument: Arbo en veiligheid Versie 4. VERVALLEN - Vervangen door RI&E en Preventiemedewerker (alle branche) Deelbranche(s) Camper en Caravan Algemene beschrijving & doelstelling

Nadere informatie

Zorgen voor is vooruitkijken. CZ Diensten en tarieven 2014. Gezondheids- en verzuimmanagement

Zorgen voor is vooruitkijken. CZ Diensten en tarieven 2014. Gezondheids- en verzuimmanagement CZ Diensten en tarieven 2014 Zorgen voor is vooruitkijken Gezondheids- en verzuimmanagement Hier vindt u een overzicht van alle diensten van CZ op het gebied van arbo-, gezondheids- en verzuim management.

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN. voor Het Nuborgh College

ARBOBELEIDSPLAN. voor Het Nuborgh College ARBOBELEIDSPLAN voor Het Nuborgh College Goedgekeurd door MR d.d.: april 2010 Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten - Arbobeleid in essentie - Preventieve zorg - Deskundige ondersteuning 2. Organisatie - Arbocommissie

Nadere informatie

Pesten. Wie heeft welke rol

Pesten. Wie heeft welke rol Pesten Wie heeft welke rol Wat zegt de wet Doelvoorschriften t.a.v. PSA Psychosociale arbeidsbelasting Seksuele intimidatie Agressie en geweld Pesten Discriminatie Werkdruk Werkgever verplicht beleid te

Nadere informatie

Arbowet, -beleid en arbeidsomstandigheden. Alle procedures op een rij!

Arbowet, -beleid en arbeidsomstandigheden. Alle procedures op een rij! Arbowet, -beleid en arbeidsomstandigheden Alle procedures op een rij! Inhoud Hoofdstuk 1: Arbodienstverlening 5 1.1 Liberalisering verplichte arbocontractering 6 1.2 Maatwerk en eigen regie 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN. Delta-onderwijs: prettig, veilig en gezond. (maart 2017)

ARBOBELEIDSPLAN. Delta-onderwijs: prettig, veilig en gezond. (maart 2017) ARBOBELEIDSPLAN Delta-onderwijs: prettig, veilig en gezond (maart 2017) 1 1. Inleiding Onze medewerkers zijn de dragers van de kwaliteit van onderwijs. Delta-onderwijs streeft ernaar alle medewerkers een

Nadere informatie

WELKOM BIJ BMD ADVIES OOST. Informatiebijeenkomst. De nieuwe Arbowet: Wat betekent dat voor ons bedrijf? 27 juni 2017

WELKOM BIJ BMD ADVIES OOST. Informatiebijeenkomst. De nieuwe Arbowet: Wat betekent dat voor ons bedrijf? 27 juni 2017 WELKOM BIJ BMD ADVIES OOST Informatiebijeenkomst De nieuwe Arbowet: Wat betekent dat voor ons bedrijf? 27 juni 2017 AGENDA Programma: 13.45u: 14.00u: Ontvangst met koffie/thee Aanvang/welkom: Norman Smit

Nadere informatie

Vrijwilligers en Arbeidsomstandigheden

Vrijwilligers en Arbeidsomstandigheden Vrijwilligers en Arbeidsomstandigheden Frank Rijshouwer Hogere Veiligheidskundige 20 juni 2006 1 Arbowetgeving Arbeidsomstandighedenwet Arbeidsomstandighedenbesluit Arbeidsomstandighedenregeling Arbo-

Nadere informatie

Hierna treft u een uitwerking aan uit de praktijk van een thuiszorginstelling van:

Hierna treft u een uitwerking aan uit de praktijk van een thuiszorginstelling van: Arbo bijlage 04 A Programma van eisen thuiszorginstelling Hierna treft u een uitwerking aan uit de praktijk van een thuiszorginstelling van: een plan van aanpak voor het contracteren van een Arbo-dienst

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN. Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad 2010-2015

ARBOBELEIDSPLAN. Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad 2010-2015 ARBOBELEIDSPLAN Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad 2010-2015 Mei 2010 Inleiding Dit arbobeleidsplan is opgesteld voor Stichting OVO Zaanstad en is een voortzetting van het huidige arbobeleidsplan

Nadere informatie

Abonnementen Mijn PrO Prestatie Optimalisatie (2018)

Abonnementen Mijn PrO Prestatie Optimalisatie (2018) Abonnementen Mijn PrO Prestatie Optimalisatie (2018) Basiscontract Arbodienstverlening - preventie De kaders Door wijzigingen in de Arbowet per 1 juli 2017, gelden voor alle bedrijven een aantal nieuwe

Nadere informatie

MEDEWERKERS VRAGENLIJST BRANCHE-RIE TECHNISCHE GROOTHANDEL

MEDEWERKERS VRAGENLIJST BRANCHE-RIE TECHNISCHE GROOTHANDEL 1 Betrekken medewerkers bij de uitvoering van de RI&E. Medewerkers zijn een belangrijke bron van informatie over veiligheid en gezondheid op het werk. Zij hebben belang bij veilige en gezonde werkomstandigheden.

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2012

Sociaal Jaarverslag 2012 Sociaal Jaarverslag 2012 2 Inhoudsopgave 1 MEDEWERKERS IN BEELD... 4 1.1 PERSONEELSBESTAND... 4 1.2 FORMATIE EN LEEFTIJD... 5 1.3 LEEFTIJDSOPBOUW... 5 1.4 VERHOUDING MANNEN/VROUWEN... 6 2 WELZIJN... 7

Nadere informatie

Arbo- en Milieudeskundige

Arbo- en Milieudeskundige Arbo- en Milieudeskundige Doel Ontwikkelen van beleid, adviseren, ondersteunen en begeleiden van management, medewerkers en studenten, alsmede bijdragen aan de handhaving van wet- en regelgeving, binnen

Nadere informatie

Checklist RSI-preventiebeleid

Checklist RSI-preventiebeleid Checklist RSI-preventiebeleid Onderwerp Informatie/ knelpunt? Prioriteit Inzicht 1. Verzuimgegevens Wat is het verzuimpercentage in uw organisatie? Hebt u inzicht in de verzuimoorzaken? Zo ja, is bekend

Nadere informatie

Aan de Raad. Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 29 april 2003

Aan de Raad. Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 29 april 2003 Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 29 april 2003 Onderwerp Aanvullend krediet ten behoeve van aanpassingen legionella en gebruiksvergunningen

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel Juni 2017 31-05-2017 12-06-2017 3.21 Arbobeleid Personeel/Arbobeleid Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten 3 2. Organisatie 4 2.1 Preventiemedewerker

Nadere informatie

OR en ziekteverzuim Wie is Maurice Buskens? Wat is ziekteverzuim?

OR en ziekteverzuim Wie is Maurice Buskens? Wat is ziekteverzuim? OR en ziekteverzuim Help, het ziekteverzuim loopt uit de hand! Maurice Buskens Wie is Maurice Buskens? Ruim 13 jaar ervaring in advisering en training OR-en Ervaring als HR manager met o.a. ziekteverzuim

Nadere informatie

kort, Jacqueline Wit, e-mail: jacqueline@jwit.nl 1 INLEIDING EN KENNISMAKING Jacqueline Wit Ambtelijk secretaris kort training en advies OR en Arbo

kort, Jacqueline Wit, e-mail: jacqueline@jwit.nl 1 INLEIDING EN KENNISMAKING Jacqueline Wit Ambtelijk secretaris kort training en advies OR en Arbo Aan de slag met ARBO OR ondersteuning klantendag 11 maart 2016. kort, Jacqueline Wit, jacqueline@jwit.nl INLEIDING EN KENNISMAKING Jacqueline Wit Ambtelijk secretaris kort training en advies OR en Arbo

Nadere informatie

Wijziging Arbowet: wat verandert er in 2015?

Wijziging Arbowet: wat verandert er in 2015? Wijziging Arbowet: wat verandert er in 2015? Door Carolina Verspuij, trainer/adviseur Arbeid en Gezondheid SBI Formaat, 10/06/2015. Dit artikel is gepubliceerd door Werk en Veiligheid, Kerckebosch. Minister

Nadere informatie

Beleidsplan Arbeidsomstandigheden

Beleidsplan Arbeidsomstandigheden Vastgesteld 2 december 2010, in revisie oktober 2016 1. Inleiding Het College van Bestuur (CvB) van CSG De Waard en de directies van de scholen zijn verantwoordelijk voor het arbobeleid. Dit beleidsplan

Nadere informatie

ARBO. RISICO-INVENTARISATIE & EVALUATIE en PLAN VAN AANPAK GEMEENTELIJK GEBOUW WIGSTRAAT 1 & WERKPLEKKEN BUITENDIENSTMEDEWERKERS.

ARBO. RISICO-INVENTARISATIE & EVALUATIE en PLAN VAN AANPAK GEMEENTELIJK GEBOUW WIGSTRAAT 1 & WERKPLEKKEN BUITENDIENSTMEDEWERKERS. ARBO RISICO-INVENTARISATIE & EVALUATIE en PLAN VAN AANPAK GEMEENTELIJK GEBOUW WIGSTRAAT 1 & WERKPLEKKEN BUITENDIENSTMEDEWERKERS. Verantwoordelijke afdelingen: Beheer Openbare Ruimten (BOR) Gebouwenbeheer

Nadere informatie

Praktische handleiding opzetten RSI-preventiebeleid

Praktische handleiding opzetten RSI-preventiebeleid Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 RSI-preventiebeleid... 3 1.1 Stap 1: Problematiek in kaart brengen... 4 1.2 Stap 2: Prioriteiten stellen... 5 1.3 Stap 3: Plan van aanpak... 7 2 Evalueren... 9 1 Inleiding

Nadere informatie

PROJECTVERSLAG MONITORPROJECT UNIVERSITEITEN A796

PROJECTVERSLAG MONITORPROJECT UNIVERSITEITEN A796 PROJECTVERSLAG MONITORPROJECT UNIVERSITEITEN A796 1 0 colofon Arbeidsinspectie, Den Haag maart 2007 Projectverslag status Projectnummer: concept A796 Looptijd project: september 2006 t/m december 2006

Nadere informatie

Van risico s naar beheersmaatregelen. Door: Huib Arts, ArboProfit

Van risico s naar beheersmaatregelen. Door: Huib Arts, ArboProfit BI&E ipv RI&E Van risico s naar beheersmaatregelen Door: Huib Arts, ArboProfit Waarom een RI&E? OMDAT HET MOET? +??? Wetgeving gri&e Waar moet een RI&E aan voldoen? 3 Hij moet volledig zijn? Frequentie:

Nadere informatie

5. Medewerkers en Organisatie 5.9 Arbobeleid Datum 12 februari 2013 Versie 5 Blad 1 van 8 ARBO BELEID

5. Medewerkers en Organisatie 5.9 Arbobeleid Datum 12 februari 2013 Versie 5 Blad 1 van 8 ARBO BELEID Blad 1 van 8 ARBO BELEID Blad 2 van 8 INHOUDSOPGAVE 1. UITGANGSPUNTEN ARBO-BELEID 3 1.1 Algemeen 3 1.2 De medewerkers in de peuterspeelzalen 3 1.3 Overige medewerkers 3 2. ORGANISATIE VAN HET ARBO-BELEID

Nadere informatie

ORVU-2016/074 v HRM

ORVU-2016/074 v HRM College van Bestuur De Boelelaan 1105 1081 HV AMSTERDAM DATUM ONS KENMERK UW BRIEF VAN UW KENMERK 25.04.2016 ORVU-2016/074 v HRM2016000624 22.02.2016 E-MAIL TELEFOON FAX BIJLAGE(N) ondernemingsraad@vu.nl

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIMBELEIDSPLAN O2A5. (mei 2009)

ZIEKTEVERZUIMBELEIDSPLAN O2A5. (mei 2009) ZIEKTEVERZUIMBELEIDSPLAN O2A5 (mei 2009) Voorwoord...3 1. Streven naar de landelijke norm van het ziekteverzuimpercentage...3 2. Streven naar een verlaging van het kort frequent ziekteverzuim...4 3. Verlaging

Nadere informatie

Arbobeleidsplan 2014-2017 in de praktijk

Arbobeleidsplan 2014-2017 in de praktijk Arbobeleidsplan 2014-2017 in de praktijk Bijlage bij Arbobeleidsplan 2014-2017 Stichting Poolsterscholen Lochem Januari 2014 Inleiding. Arbo staat voor: Arbeidsomstandigheden. Stichting Poolsterscholen

Nadere informatie

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat 2013 Re. Entry is samenwerkingspartner binnen FIT Return (zie www.fit-return.nl) 1 Arbeid en Belastbaarheid Intake Fysiek (Arbeids- Bedrijfsfysiotherapeut) De

Nadere informatie

VOOR ONDERNEMINGSRADEN

VOOR ONDERNEMINGSRADEN VOOR ONDERNEMINGSRADEN BESPREEKBAAR MAKEN VAN PSYCHISCHE DIVERSITEIT WERKT! CHECKLIST VOOR ONDERNEMINGSRADEN Psychische aandoeningen komen veel voor. Het kan letterlijk iedereen overkomen. Maar als het

Nadere informatie

Vastgesteld op 14 april 2004 ARBOBELEIDSPLAN

Vastgesteld op 14 april 2004 ARBOBELEIDSPLAN Vastgesteld op 14 april 2004 ARBOBELEIDSPLAN Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten - Arbobeleid in essentie - Preventieve zorg - Arbodienst 2. Organisatie - Arbocoördinator en arbowerkgroep - Bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

Plan van aanpak 2009. Optimalisatie doelmatigheid incidentele inhuur derden

Plan van aanpak 2009. Optimalisatie doelmatigheid incidentele inhuur derden Plan van aanpak Optimalisatie doelmatigheid incidentele inhuur derden Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aanbevelingen en voorgestelde acties 4 3 Voortgang en terugkoppeling 8 2 1. Inleiding Dit Plan van Aanpak is

Nadere informatie

Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen

Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Voorwoord: status model RI&E SW

Voorwoord: status model RI&E SW Voorwoord: status model RI&E SW De Model RI&E voor de SW-branche kan gebruikt worden als basis voor een RI&E in uw SW-organisatie. De model RI&E is nadrukkelijk geen goedgekeurde branche RI&E en de inhoud

Nadere informatie

Arbo en de rechten van de OR

Arbo en de rechten van de OR Arbo en de rechten van de OR In de Arbowet zijn verplichtingen voor de werkgever en plichten en rechten voor de werknemer vastgelegd. De achtergrondfilosofie van de Arbowet is eenvoudig: de werkgever moet

Nadere informatie

Arbeidsomstandigheden

Arbeidsomstandigheden t b r o n s e k Arbeidsomstandigheden T Inleiding Wettelijke regels Veiligheid, gezondheid en welzijn Rechten en plichten Uitvoering arbobeleid Inleiding Johan ter Veer, administratief medewerker bij blikfabriek

Nadere informatie

Bijlage 4 INTEGRAAL VEILIGHEIDSBELEID. Unicoz onderwijsgroep primair onderwijs

Bijlage 4 INTEGRAAL VEILIGHEIDSBELEID. Unicoz onderwijsgroep primair onderwijs Bijlage 4 INTEGRAAL VEILIGHEIDSBELEID Unicoz onderwijsgroep primair onderwijs Versie 19-11-2012 Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten 2. Hoofddoelstellingen 3. Organisatie 3.1. Coördinatie veiligheid 3.2. Preventiemedewerkers

Nadere informatie

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan HR-CentruM Samenwerken aan je loopbaan! November 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Bedrijfsnoodplan 4 Belangrijke bedrijfsgegevens 4 De bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2013

Sociaal Jaarverslag 2013 Sociaal Jaarverslag Inhoudsopgave 1. Medewerkers in beeld 1.1. Personeelsbestand 1.2. Formatie en leeftijd 1.3. Leeftijdsopbouw 1.4. Verhouding mannen/vrouwen 2. Welzijn 3. Mobiliteit 4. Personeelsbeheer

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN. Hogeschool der Kunsten Den Haag

ARBOBELEIDSPLAN. Hogeschool der Kunsten Den Haag ARBOBELEIDSPLAN Hogeschool der Kunsten Den Haag Inhoud 1. Inleiding 2. Organisatie 2.1 Arbocoördinator/preventiemedewerker 2.2 Bedrijfshulpverlening (BHV) 2.3 Arbodienst 2.4 Livvit 2.5 Taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Klokkenluiders gemeente Haarlem 2008 Oplegvel Collegebesluit Portefeuille C. van Velzen Auteur Mevr. M.J.M. Verberne Telefoon 5114680 E-mail: mverberne@haarlem.nl MS/OCR Reg.nr. 2008/227702 Bijlage

Nadere informatie

BIJLAGE PM PREVENTIEMEDEWERKER

BIJLAGE PM PREVENTIEMEDEWERKER BIJLAGE PM PREVENTIEMEDEWERKER Deze bijlage is voor personen die de veiligheidscursus - PREVENTIEMEDEWERKER (willen gaan) volgen. PREVENTIE Preventie = Voorkomen dat een ongeval of calamiteit gebeurt door

Nadere informatie

Ziekteverzuimanalyse kalenderjaar 2018

Ziekteverzuimanalyse kalenderjaar 2018 Ziekteverzuimanalyse kalenderjaar 2018 Datum: Auteur: Status: concept Notitie bestemd voor Staf / Directie / Bestuur / GMR / RvT Route: Bespreking in staf, 1 e concept (toezending 14 maart2019) Bespreking

Nadere informatie

Regeling taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Arbeidsomstandighedenbeleid. azm

Regeling taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Arbeidsomstandighedenbeleid. azm 1 az M Regeling taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden Arbeidsomstandighedenbeleid azm Auteur: H. Luyten, teamcoördinator Arbo Kenmerk: TL/HL Versie: 3.5 Datum: 12 maart 2009 2 Deze regeling is door

Nadere informatie

Arbobeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld in Mei 2012 GMR en hebben ingestemd in 2012 Versie Oktober 2013

Arbobeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld in Mei 2012 GMR en hebben ingestemd in 2012 Versie Oktober 2013 Arbobeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld in Mei 2012 GMR en hebben ingestemd in 2012 Versie Oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3. 2. Organisatie-inrichting 4. 2.1. Contact en overleg. 4. 2.2.

Nadere informatie

Voorbeeld-reïntegratieprotocol

Voorbeeld-reïntegratieprotocol Dit TNO rapport is gemaakt in opdracht van Sectorfondsen Zorg en Welzijn 1 Voorbeeld-reïntegratieprotocol Beknopte reïntegratieprotocol (m.n. voor kleinere instellingen) TNO rapport 17944/35419.bru/wyn

Nadere informatie

Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis

Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis Partners: Inhoud presentatie Belangrijke aspecten bij verandering verzuim De belangrijkste actoren Hoe houd je goede resultaten vast Vragen/opmerkingen

Nadere informatie

ARBO IN DE OR (NAAR EEN VEILIGE EN GEZONDE WERKOMGEVING) BASISTRAINING

ARBO IN DE OR (NAAR EEN VEILIGE EN GEZONDE WERKOMGEVING) BASISTRAINING ARBO IN DE OR (NAAR EEN VEILIGE EN GEZONDE WERKOMGEVING) BASISTRAINING ARBO in de OR (naar een veilige en gezonde werkomgeving) Introductie U zit in de OR of in een VWGM- / Arbo commissie van de OR en

Nadere informatie

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Statistiek: 455 (100%) P&O-ers zijn benaderd 161 (35%) P&O-ers hebben de enquete geopend maar niet afgerond 123 (27%) van de P&O-ers hebben

Nadere informatie

Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN?

Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN? Een eigentijdse HRM- scan door Gidsen HR advies WAT IS HET DOEL EN INHOUD VAN DEZE SCAN? Met behulp van deze scan wordt de stand van zaken van het Personeelsbeleid in kaart gebracht. De HRM - scan is met

Nadere informatie

Arbodienstverlening: waar zit de winst?

Arbodienstverlening: waar zit de winst? Arbodienstverlening: waar zit de winst? Door Carolina Verspuij, FNV Formaat, op vr, 14/02/2014-17:09, Werk en Veiligheid, Kerckebosch Achtergrondartikel Elke werkgever is volgens de arbowetgeving verplicht

Nadere informatie

ARBO BELEID. Krammer HE Brielle /

ARBO BELEID. Krammer HE Brielle / ARBO BELEID Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 Inleiding Op scholen vormen arbeidsomstandigheden een veel besproken onderwerp. De gezondheid en het welzijn van het personeel is vaak in

Nadere informatie

Betreft: resultaten tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus. Van: De tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus

Betreft: resultaten tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus. Van: De tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus Wijk bij Duurstede, 6 maart 2012 Betreft: resultaten tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus Memo Van: De tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus Aan: Leden van de

Nadere informatie

Begroting 2005. Regiovisie Groningen-Assen 2030

Begroting 2005. Regiovisie Groningen-Assen 2030 Begroting 2005 Regiovisie Groningen-Assen 2030 Groningen, maart 2004 Inleiding Geachte lezer, Voor u ligt de begroting van Regiovisie Groningen-Assen 2030 voor het boekjaar 2005. Voor het opstellen van

Nadere informatie

ARBOBELEID 2012-2016

ARBOBELEID 2012-2016 ARBOBELEID 2012-2016 1. Uitgangspunten Het College van Bestuur van de Stichting Catent en de directeuren van de aangesloten scholen zijn verantwoordelijk voor het stichtings- c.q. schoolbeleid. Het arbobeleid

Nadere informatie

Een kosteloze inventarisatie van uw gevaarlijke stoffen en/of de Duurzame Inzetbaarheid van uw medewerkers.

Een kosteloze inventarisatie van uw gevaarlijke stoffen en/of de Duurzame Inzetbaarheid van uw medewerkers. Een kosteloze inventarisatie van uw gevaarlijke stoffen en/of de Duurzame Inzetbaarheid van uw medewerkers. Inventariseren van uw gevaarlijke stoffen arbeidsintensief en duur? Niet als u gebruik maakt

Nadere informatie

Een veilige en gezonde werkplek begint met de RI&E WAT IEDEREEN OVER DE MOET WETEN

Een veilige en gezonde werkplek begint met de RI&E WAT IEDEREEN OVER DE MOET WETEN Een veilige en gezonde werkplek begint met de RI&E WAT IEDEREEN OVER DE RI&E MOET WETEN De RI&E hoe zit het ook alweer? Een ondernemer loopt risico s, dat weet u als geen ander. Een Risico-Inventarisatie

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN. Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda 2013-2017

ARBOBELEIDSPLAN. Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda 2013-2017 ARBOBELEIDSPLAN Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda 2013-2017 2 Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten - Arbobeleid in essentie - Preventieve zorg - Deskundige ondersteuning 2. Organisatie - Arbocommissie

Nadere informatie

De Arbowet wijzigt: maak gebruik van de nieuwe mogelijkheden

De Arbowet wijzigt: maak gebruik van de nieuwe mogelijkheden pagina 1 van 5 Published on Werk & Veiligheid - Kennisplatform over preventie, RI&E en sociale veiligheid (http://www.werkenveiligheid.nl) Home > De Arbowet wijzigt: maak gebruik van de nieuwe mogelijkheden

Nadere informatie

ARBEIDOMSTANDIGHEDEN BELEIDSPLAN AMSTERDAMS HISTORISCH MUSEUM. arbeidomstandigheden beleidsplan AHM pagina 1 van pagina 9

ARBEIDOMSTANDIGHEDEN BELEIDSPLAN AMSTERDAMS HISTORISCH MUSEUM. arbeidomstandigheden beleidsplan AHM pagina 1 van pagina 9 ARBEIDOMSTANDIGHEDEN BELEIDSPLAN AMSTERDAMS HISTORISCH MUSEUM arbeidomstandigheden beleidsplan AHM pagina 1 van pagina 9 Inhoudsopgave Inleiding...3 1 Doelstelling en beleidsintentieverklaring...4 1.1

Nadere informatie

De ondergetekenden, Zijn het volgende overeengekomen: Er is een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid.

De ondergetekenden, Zijn het volgende overeengekomen: Er is een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid. Convenant houdende afspraken over de samenwerking in het kader van de verbetering van de bestrijding van zorgfraude: oprichting TASKFORCE en BESTUURLIJK OVERLEG INTEGRITEIT ZORGSECTOR De ondergetekenden,

Nadere informatie

Aanpassing verordening periodieke doorlichting

Aanpassing verordening periodieke doorlichting 2007. Nr.: 07.0066 Dnst. : CS Onderzoeksopdrachten doorlichtingsonderzoeken 2007. Leiden, 27 maart 2007. Op grond van de gemeentewet (art. 213a) is het College verplicht onderzoek te laten uitvoeren naar

Nadere informatie

Stafpersoneel / leidinggevenden / technici

Stafpersoneel / leidinggevenden / technici Stafpersoneel / leidinggevenden / technici Onder stafpersoneel / leidinggevenden / technici (hierna stafpersoneel) vallen meerdere beroepen. Veel administratief, calculatie- en voorbereidend werk is geautomatiseerd.

Nadere informatie

INTEGRAAL PERSONEELSBELEID ROELOF VAN ECHTEN COLLEGE 2007-2011

INTEGRAAL PERSONEELSBELEID ROELOF VAN ECHTEN COLLEGE 2007-2011 INTEGRAAL PERSONEELSBELEID ROELOF VAN ECHTEN COLLEGE 2007-2011 Versie 1.0 April 2007 Inhoudsopgave 1. Arbo- en milieubeleidsverklaring - Nieuw arbobeleid - Preventieve zorg - Arbo-dienst 2. Organisatie

Nadere informatie

BIJLAGE 2 PROGRAMMA VAN EISEN

BIJLAGE 2 PROGRAMMA VAN EISEN BIJLAGE 2 PROGRAMMA VAN EISEN De Inschrijver die niet voldoet aan onderstaand Programma van Eisen, wordt uitgesloten van deelname en komt niet voor gunning van de opdracht in aanmerking. Door in te schrijven

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag De belangrijkste ontwikkelingen en cijfermatige trends over 2013

Sociaal jaarverslag De belangrijkste ontwikkelingen en cijfermatige trends over 2013 Samenvatting Net zoals vorig jaar zijn de ontwikkelingen op personeelsgebied in lijn van de voorgaande jaren. Zo blijven we op gebied van instroom van nieuwe medewerkers achter bij het landelijk gemiddelde

Nadere informatie

Voorkomen is nog altijd beter dan. Risico- inventarisatie en -evaluatie

Voorkomen is nog altijd beter dan. Risico- inventarisatie en -evaluatie Voorkomen is nog altijd beter dan. Risico- inventarisatie en -evaluatie Colofon Auteur Erwin Napjus Human-Invest B.V. Loosdrecht/ juni 2010 Inleiding Een gezonde en veilige werkomgeving is belangrijk.

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderburo Pierrot (GOB) Fiifhús PJ Wolsum Registratienummer

Inspectierapport Gastouderburo Pierrot (GOB) Fiifhús PJ Wolsum Registratienummer Inspectierapport Gastouderburo Pierrot (GOB) Fiifhús 1 8774 PJ Wolsum Registratienummer 146454509 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Súdwest-Fryslân Datum inspectie: 09-03-2016 Type

Nadere informatie

Arbobeleid. Als voorgenomen besluit vastgesteld in Mei 2012 GMR en hebben ingestemd in 2012. aanpassingen)

Arbobeleid. Als voorgenomen besluit vastgesteld in Mei 2012 GMR en hebben ingestemd in 2012. aanpassingen) Arbobeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld in Mei 2012 GMR en hebben ingestemd in 2012 Versie 2015 (tekstuele aanpassingen) Inhoudsopgave 1. Inleiding 3. 2. Organisatie-inrichting 4. 2.1. Contact en

Nadere informatie

Figuur 1: bron: onderzoek Erasmus universiteit

Figuur 1: bron: onderzoek Erasmus universiteit Een noodzakelijke update van uw Risico-Inventarisatie en -Evaluatie gecombineerd met een onderzoek naar vermijdbare fouten en/of een inventarisatie van uw gevaarlijke stoffen. Met subsidie kost het u niks.

Nadere informatie

Bureau KAM/Arbo Waternet Deel RI&E Bodem- en Milieu Technologie

Bureau KAM/Arbo Waternet Deel RI&E Bodem- en Milieu Technologie Bureau KAM/Arbo Waternet Deel RI&E Bodem- en Milieu Technologie Datum inspectie mei 2010 Datum rapport 25 mei 2010 Sector Sector O&P/ sector Drinkwater Auditeur Henk Blaauw / Martin Hammer Opsteller Martin

Nadere informatie

Wat is er aan de hand?

Wat is er aan de hand? Wat is er aan de hand? Hieronder staan allerlei praktijksituaties die op jou van toepassing kunnen zijn. Herken je hier iets van? Als je op de items klikt, krijg je als advies welke oplossingen uit de

Nadere informatie

Dit zijn overtredingen van artikel 5 lid 1 (RI&E) en artikel 5 lid 3 (PvA) van de arbeidsomstandighedenwet.

Dit zijn overtredingen van artikel 5 lid 1 (RI&E) en artikel 5 lid 3 (PvA) van de arbeidsomstandighedenwet. > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Design Bouw Chalets t.a.v. De heer 10.2.e Rondweg-W est 35 9101 BE DOKKUM 9101BE35 5 december 2018 Betreft Eis Arbo Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag Postbus

Nadere informatie

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin.

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin. HRM Adviseur Omgevingsdienst West-Holland Leiden Startdatum 1-2-2019 Einddatum 31-12-2019 Optie tot verlenging ja Aantal uur per week 24,00 1. DOEL VAN DE AFDELING Het bieden van ondersteuning, zoals secretariële

Nadere informatie

Risico Inventarisatie & Evaluatie Bedrijfsveiligheid

Risico Inventarisatie & Evaluatie Bedrijfsveiligheid Risico Inventarisatie & Evaluatie Bedrijfsveiligheid Artikel 5 van de Arbo-wet verplicht de werkgever tot het (laten) uitvoeren van een Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). In het Arbobesluit staan

Nadere informatie

In 8 stappen naar bedrijfskundig FM. Van FM-specialist tot strategisch businesspartner

In 8 stappen naar bedrijfskundig FM. Van FM-specialist tot strategisch businesspartner In 8 stappen naar bedrijfskundig FM Van FM-specialist tot strategisch businesspartner Inhoud STAP 1. Maak een businessplan voor FM STAP 2. Zorg voor een optimale werkomgeving STAP 3. Zorg voor een flexibele

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid. Plan van Aanpak. Verstarring erger dan vergrijzing

Duurzame Inzetbaarheid. Plan van Aanpak. Verstarring erger dan vergrijzing Duurzame Inzetbaarheid Plan van Aanpak Verstarring erger dan vergrijzing Energiek zijn en blijven is motivatie x competenties x conditie Definitie: Duurzame inzetbaarheid is de mate, waarin medewerkers

Nadere informatie

Feitelijke informatie In de bijlage treft u het sociaal jaarverslag over 2015 aan. Dit betreft een cijfermatige analyse van de gegevens over 2015.

Feitelijke informatie In de bijlage treft u het sociaal jaarverslag over 2015 aan. Dit betreft een cijfermatige analyse van de gegevens over 2015. Zaaknummer 00466517 Onderwerp 2015 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Jaarlijks wordt het sociaal jaarverslag opgemaakt waarmee verantwoording wordt afgelegd over de gemeentelijke bedrijfsvoering.

Nadere informatie

Arbobeleidsplan. De Groeiling. De Groeiling, stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs Gouda en omstreken

Arbobeleidsplan. De Groeiling. De Groeiling, stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs Gouda en omstreken Arbobeleidsplan De Groeiling De Groeiling, stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs Gouda en omstreken Bestuurskantoor De Groeiling Aalberseplein 5 Postbus 95 2800 AB Gouda secretariaat@degroeiling.nl

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Limburg "Joekie" (GOB) Nachtegaalstraat 122 6165BP GELEEN Registratienummer 462092252

Inspectierapport Gastouderbureau Limburg Joekie (GOB) Nachtegaalstraat 122 6165BP GELEEN Registratienummer 462092252 Inspectierapport Gastouderbureau Limburg "Joekie" (GOB) Nachtegaalstraat 122 6165BP GELEEN Registratienummer 462092252 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: Sittard-Geleen Datum inspectie:

Nadere informatie

SAMENVATTING RESULTATEN EINDEVALUATIEONDERZOEK

SAMENVATTING RESULTATEN EINDEVALUATIEONDERZOEK SAMENVATTING RESULTATEN EINDEVALUATIEONDERZOEK ARBO CONVENANT 2003-2006 TNO-RAPPORT Inleiding De resultaten zijn bekend In het voorjaar van 2003 hebben werkgevers, werknemers en het Ministerie van Sociale

Nadere informatie

Uitvoeren en beheren van uw risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E)

Uitvoeren en beheren van uw risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) Arboscan-VO Uitvoeren en beheren van uw risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) Hèt hulpmiddel voor het uitvoeren van een risico-inventarisatie en evaluatie in het voortgezet onderwijs Eenvoudig en gemakkelijk

Nadere informatie

Voldoen aan nieuwe Arbowet eisen (per 1 juli 2018), meer grip op gedrag van jullie medewerkers

Voldoen aan nieuwe Arbowet eisen (per 1 juli 2018), meer grip op gedrag van jullie medewerkers Voldoen aan nieuwe Arbowet eisen (per 1 juli 2018), meer grip op gedrag van jullie medewerkers Arboplaats en CompositesNL doen jullie 2 aanbiedingen: 1. Een (wettelijk verplicht) basiscontract arbodienstverlening

Nadere informatie

2 Inventariseren. 2.1 Inleiding. 2.2 Zelf doen of uitbesteden?

2 Inventariseren. 2.1 Inleiding. 2.2 Zelf doen of uitbesteden? 2 Inventariseren 2.1 Inleiding Alvorens begonnen kan worden met het uitvoeren van een RI&E dienen een aantal zaken in kaart gebracht te worden. Zo is het onder andere van belang een methode te kiezen die

Nadere informatie